فهرست مطالب

مجله گل و گیاهان زینتی
سال ششم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • حسین بیات*، مریم کریمی، شیدا بابایی صفحات 85-94

    شمعدانی  (Pelargonium spp.) از جایگاه مهمی در صنعت گل و گیاه جهان برخوردار بوده و یکی از محبوب ترین گیاهان برای استفاده داخل و خارج از خانه است. بیماری های ویروسی نقش مهمی در کاهش کمی و کیفی این گیاه زینتی دارند. در این بررسی 72 نمونه مشکوک به آلودگی ویروسی با نشانه هایی مانند لکه های روشن حلقوی، سوخته و زرد روی برگ و شکستگی رنگ گلبرگ و همچنین گیاهان بدون نشانه از گلخانه های مختلف منطقه محلات و ورامین جمع آوری شدند. RNA نمونه های جمع آوری شده استخراج و در آزمون RT-PCR مورد ارزیابی قرار گرفتند. با استفاده از آغازگرهای عمومی تیره Tombusviridae، یک قطعه DNA با اندازه 500 جفت باز (bp) از 21 نمونه تکثیر شد. با تعیین توالی قطعه یاد شده در دو جدایه ویروس و مقایسه با توالی های موجود در پایگاه داده های GenBank، وابستگی جدایه های یاد شده به گونه Pelargonium flower break virus (PFBV) یا ویروس شکست رنگ شمعدانی آشکار شد. دوباره آزمون RT-PCR  با استفاده از  جفت آغازگر اختصاصی Ch1/Ch2 تکثیر کننده قطعه ای به طول  bp1500 از قسمت انتهای 3' ژنوم PFBV شامل ژن پروتیین پوششی (coat protein, CP) روی نمونه های مورد بررسی انجام گرفت که درستی نتایج مرحله قبل را تایید کرد. قطعه تکثیر شده سه جدایه برگزیده، از ژل استخراج و به طور مستقیم تعیین توالی شدند. واکاوی فیلوژنتیک براساس توالی آمینواسیدی ژن CP جدایه های برگزیده انجام شد و درختواره فیلوژنی با استفاده از روش neighbor joining رسم گردید. نتایج بررسی های تبارزایی نشان داد که جدایه های PFBV گزارش شده از کشورهای مختلف در دو گروه قرار می گیرند و سه جدایه PFBV ایران در یک زیر گروه و جدا از زیر گروه های کشورهای دیگر قرار گرفتند. این نخستین گزارش از وجود PFBV از ایران می باشد.

    کلیدواژگان: تیره Tombusviridae، شمعدانی، شناسایی، گیاهان زینتی، ویروس
  • لیلا سمیعی*، هانیه هادیزاده صفحات 95-106

    بهنژادی مولکولی برای بسیاری از گیاهان زینتی با چالش های زیادی ازجمله اندازه بزرگ ژنوم، چندگانی و یا نبود منابع ژنتیکی کافی رو به رو است. توالی یابی نسل بعدی (NGS)، روشی موثر برای گسترش تعداد زیادی از نشانگرهای DNA در یک بازه زمانی کوتاه است. در حال حاضر، چندشکلی های تک نوکلیوتیدی (SNP) به عنوان یکی از محبوب ترین نشانگرهای DNA، شناخته می شوند و در بسیاری از بررسی ها مورد استفاده قرار می گیرند. یکی از روش هایی که امروزه به کمک نشانگر SNP برای ارزیابی ژرم پلاسم گیاهی با ژنوم های پیچیده و توالی یابی نشده نوآوری شده است، روش تعیین ساختار ژنتیکی به کمک توالی یابی (GBS) می باشد. تا کنون، از این روش برای بهنژادی و ارزیابی ژنتیکی ژرم پلاسم برخی از گونه های گیاهان زینتی از جمله رز، ارکیده و اطلسی استفاده شده است. از میان این بررسی ها، یک پژوهش روی ادریسی با هدف بررسی پویش کل ژنومی (GWAS)، ده پژوهش برای بررسی گوناگونی ژنتیکی گونه های زینتی مختلف از جمله Gloxinia، ارکیدهDendrobium  و همچنین درختان زینتی Marshall Franklinia alatamaha وCornus florida L.، چهار بررسی برای ساخت و تکمیل نقشه ژنتیکی گیاهانی از جمله رز و اطلسی و سه بررسی برای گسترش نشانگرهای مولکولی در گونه های رز، یاس بنفش و ادریسی و یک پژوهش برای بررسی گوناگونی ژنتیکی درون و بین گونه ای سریش های ایران انجام شده است. از این روش می توان برای شناسایی گوناگونی ژنتیکی برای ساخت نقشه های ژنتیکی لینکاژی با تراکم بالا و کشف نشانگرهای مولکولی لازم در بررسی های QTL، GWAS و همچنین برای شناسایی ژن های نامزد ازجمله ژن های کنترل کننده فرآیند گلدهی بهره برد. روش تعیین ساختار ژنتیکی به کمک توالی یابی با توجه به هزینه کم به ازای هر نشانگر در مقایسه با سایر روش های تعیین نژادگان موجود در دنیا و همچنین کارایی و دقت بالا، می تواند به شکل گسترده ای در بررسی های ژنتیکی، توالی یابی و بهنژادی گیاهان زینتی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: توالی یابی نسل بعد، تعیین ساختار ژنتیکی به کمک توالی یابی، گیاهان زینتی، نشانگرهای مولکولی
  • علی صالحی ساردوئی*، معظم حسن پور اصیل صفحات 107-118

    یکی از ویژگی های گیاهان برگ زینتی، تولید مقدار کافی برگ و شاخه جانبی برای ایجاد ظاهری متراکم است که می توان با کاربرد تنظیم کننده های رشد گیاهی به عنوان یکی از ابزار های مدیریتی برای رشد گیاهان استفاده نمود. این پژوهش در شرایط گلخانه های زیر سیستم آبیاری مه افشان و با به کارگیری تنظیم کننده های رشد گیاهی جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین در گیاه برگ زینتی فیکوس بنجامین با محلول پاشی برگی انجام شد. محلول پاشی برگی جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین در سطوح 0، 100 و 200 میلی گرم در لیتر در سه مرحله با فواصل زمانی 15 روز یک بار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که تنظیم کننده های رشد گیاهی جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین در سطح 200 میلی گرم در لیتر بر شمار برگ، ارتفاع گیاه و مقدار رنگدانه های نورساختی موثر بود. بالاترین میزان کربوهیدرات محلول در سطح 200 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید، به دست آمد. بالاترین میزان قند احیایی در گیاه مربوط بود به تیمار 100 میلی گرم در لیتر جیبرلیک اسید + 200 میلی گرم در لیتر بنزیل آدنین با میانگین 94/114 میلی گرم در گرم در وزن تر بود. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که غلظت های همراه 200 میلی گرم در لیتر تنظیم کننده های رشد جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین، میزان رشد مورفولوژیک، ساخت کلروفیل و کارتنویید، میزان قند احیایی و کربوهیدرات محلول را به طور قابل توجهی افزایش داد.

    کلیدواژگان: تنظیم کننده های رشد گیاهی، سطح برگ، قند های احیایی، کربوهیدرات محلول، کلروفیل برگ
  • فاطمه بیدرنامنی، عبدالرحمن رحیمیان بوگر*، سید نجم الدین مرتضوی صفحات 119-132

    ارکیده فالانوپسیس (Phalaenopsis)، محبوب ترین جنس تیره ثعلب ها می باشد که به دلیل داشتن گل های پروانه ای شکل و جذاب، بازار پسندی بالایی دارد. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر ژنتیک، ریزنمونه، تنظیم کننده های رشد و بستر کشت بر افزایش درون شیشه ای ارکیده فالانوپسیس انجام شد. تیمارها شامل چهار تیمار تنظیم کننده رشد بنزیل آدنین (2 و 4 میلی گرم بر لیتر BA) و ایندول بوتیریک اسید (5/0 و 1 میلی گرم در لیتر  IBA)، دو محیط کشت MS و Chen، دو ریزنمونه برگ و ساقه، و پنج رقم تجاری فالانوپسیس بود. عوامل مورد بررسی تاثیر معنی داری بر زمان تشکیل سرآغازه های برگ و ریشه، ایجاد پداژه نما، شمار برگ و ریشه داشتند. کمترین زمان لازم برای تشکیل نخستین سرآغازه های برگ و ریشه، مربوط به رقم های  Nottingham و Dubrovnik، تیمار 2 میلی گرم بر لیتر BA ترکیب با  IBAبا غلظت های 5/0 و 1 میلی گرم بر لیتر، و محیط کشت Chen بود. زمان تشکیل سرآغازه های برگ در ریزنمونه های برگی در مقایسه با ریزنمونه های ساقه، به طور معنی داری کمتر بود. ریزنمونه های برگی، پداژه نمای بیشتری نسبت به ریزنمونه های ساقه تولید کردند. در رقم Nottingham، تیمار BA+IBA با نسبت 2  به 1 میلی گرم بر لیتر و محیط کشت Chen بیشترین تاثیر را بر افزایش شمار پداژه نماها داشتند. افزون بر این، شمار برگ و ریشه در گیاهچه های تولید شده در شرایط درون شیشه ای، به طور معنی داری زیر تاثیر عوامل مختلف قرار گرفت به طوری که گیاهچه های رقم  Dubrovnik شمار برگ بیشتری و گیاهچه های رقم Nottingham شمار ریشه بیشتری در مقایسه با سایر رقم ها داشتند. بیشترین شمار برگ در تیمار BA با غلظت 2 میلی گرم در لیتر به همراه IBA با غلظت 5/0 میلی گرم در لیتر به دست آمد. در حالی که بیشترین شمار ریشه در تیمار BA+IBA با نسبت 2 به 1 میلی گرم در لیتر وجود داشت. در مقایسه محیط کشت ها نیز محیط کشت  Chenتاثیر بیشتری بر تولید برگ و ریشه داشت. این نتایج نشان داد که موفقیت باززایی رقم های مختلف ارکیده فالانوپسیس در شرایط درون شیشه ای، وابسته به ویژگی های ژنتیکی، نوع محیط کشت و تیمارهای تنظیم کننده رشد است. رقم Nottingham و ریزنمونه های برگی باززایی بهتری در شرایط درون شیشه ای داشت. افزایش غلظت تنظیم کننده رشد سیتوکنینی BA از 2 به 4 میلی گرم بر لیتر، منجر به افزایش زمان مورد نیاز برای تشکیل سرآغازه های برگ و ریشه، و طولانی تر شدن دوره کشت درون شیشه ای شد.

    کلیدواژگان: باززایی، ریزافزایی، فالانوپسیس
  • محمدرضا صالحی سلمی*، عارف کرکئی صفحات 133-146

    لازمه توسعه بخش گلکاری کشور تغییر از مرحله سنتی به مرحله صنعتی است،  که این به عواملی مانند فناوری گلخانه، فناوری روز در پرورش و وضعیت بازاریابی ارتباط دارد. در این پژوهش، برای بررسی وضعیت فعلی گلخانه های گل بریدنی رز در دو مرکز اصلی پرورش این گل در استان خوزستان، شهرستان اندیمشک و دزفول، تلاش شد با بررسی میدانی و جمع آوری داده از ساختار و کنترل شرایط محیطی گلخانه، روش های پرورش و نگهداری گل بریدنی رز، میزان عملکرد و شرایط پرورش دهندگان، پیشنهادهایی در راستای افزایش بهره وری از گلخانه ارایه گردد. داده های موجود در پژوهش حاضر از 60 گلخانه تجاری تولیدکننده گل رز به روش به طور کامل تصادفی و از راه پیمایشی و مراجعه به سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گردآوری شد. نتایج نشان داد سامانه سرمایش به ترتیب در 2/45 و 6/34% از گلخانه های اندیمشک و دزفول، سامانه فن و پد بود. مشخص گردید که 2/50 و 9/40% از گلخانه های اندیمشک و دزفول از سامانه گرمایشی بخاری استفاده می کنند و بیشتر  گلخانه ها از راه باز و بسته کردن دریچه ها، برای کم کردن دما در تابستان و افزایش دما در زمستان برای ایجاد تعادل دمایی با محیط بیرون استفاده می کنند. همچنین نتایج نشان داد سامانه آبیاری در گلخانه های اندیمشک 2/40% ثقلی، 7/29 % غرقابی، 8/19% قطره ای و 3/10%هیدروپونیک و در گلخانه های دزفول 1/86% آبیاری جوی پشته و 12% قطره ای است. با توجه به نتایج به دست آمده مشخص گردید که به ترتیب 6/49 و 1/50% گلخانه های اندیمشک و دزفول دارای پوشش پلاستیکی به همراه سازه فلزی هستند. میانگین سالیانه تولید گل بریدنی رز در شهرستان اندیمشک و دزفول به ترتیب 120 و 130 هزار عدد در هکتار بود و بیشتر بازار فروش را بازار محلی و تهران تشکیل می داد و صادرات آن ها به خارج از کشور از راه بازار تهران صورت می گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که 9/9 و 12% از تولیدکنندگان شهرستان اندیمشک و دزفول دارای تحصیلات دانشگاهی هستند. با توجه به نتایج بیشتر  عملیات مدیریتی گلخانه به صورت سنتی انجام می شود و به کارگیری روش های نوین به ویژه در سامانه های سرمایشی، آبیاری و تغذیه برای افزایش عملکرد و کیفیت گل امری ضروری است.

    کلیدواژگان: اقتصادی، بازاررسانی، صادرات غیرنفتی، گرمسیری، گلکاری، مدیریت گلخانه
  • محمدمهدی فخرائی، علیرضا مطلبی آذر*، حسن صالحی، ناصر مهنا، مصطفی مطلبی صفحات 147-164

    لیسیانتوس در رده ده گل برتر دنیا می باشد و در سال 2017 رتبه پنجم صادرات و فروش گیاهان زینتی دنیا را به خود اختصاص داده است. ایجاد مقاومت به بیماری های قارچی به ویژه فوزاریوم از مهم ترین هدف های بهنژادی لیسیانتوس می باشد. کارهای کمی در مورد بهنژادی برای مقاومت به بیماری های قارچی در این گیاه زینتی صورت گرفته است؛ از این رو انتقال ژن کیتیناز کایمری به لیسیانتوس دستاورد بزرگی در رسیدن به این مهم خواهد بود. انتقال و بیان ژن کیتیناز در گیاهان سطوح بالای مقاومت به آلودگی قارچی و تاخیر در بروز نشانه های بیماری را در زمان رویارویی با بیمارگرهای قارچی باعث می شود. پژوهشگران ثابت کرده اند که فعالیت کیتیناز کایمری در تخریب دیواره های قارچ ها تفاوت قابل توجهی نسبت به کیتیناز Chit42 دارد. هدف از این پژوهش انگیزش مقاومت به بیماری قارچی Fusarium solani در لیسیانتوس از راه انتقال ژن کیتیناز کایمری با استفاده از Agrobacterium tumefaciens بود. در این پژوهش اثر انواع محیط کشت MS، MS½ و LB، دو میزان pH 2/5 و 8/5 و همچنین سوکروز با غلظت های 30 و 15 میلی گرم بر لیتر و مالتوز 30 میلی گرم بر لیتر، در محیط مایه زنی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار B شامل محیط مایه زنی MS دارای 30 گرم بر لیتر مالتوز با 2/5pH= بهترین پاسخ را در انتقال این ژن به لیسیانتوس داد و در کنار محیط گزینشی سرسخت تر دارای 100 میلی گرم بر لیتر کانامایسین با میانگین باززایی 13/11 گیاهچه از هر قطعه برگ به طور معنی داری برتر از سایر تیمارها بود. نتایج این پژوهش نشان داد که محیط کشت MS نسبت به محیط کشت LB در محیط مایه زنی انتقال ژن به لیسیانتوس کارآمدتر است و کاهش pH و تغییر منبع کربوهیدارت از سوکروز به مالتوز در محیط مایه زنی کارایی تراریختی این گیاه را افزایش داد. در این پژوهش در طی انتقال ژن کیتیناز کایمری به لیسیانتوس در محیط گزینشی سرسخت تر، شمار 471 گیاهچه از 45 قطعه برگ، ایجاد شد و از شمار 21 گیاهچه و لاین به طور تصادفی گزینش شده، شمار 10 لاین به آزمون PCR و 8 لاین به آزمون زیست سنجی پاسخ مثبت نشان دادند. این نخستین گزارش انتقال ژن کیتیناز کایمری در لیسیانتوس می باشد.

    کلیدواژگان: آگروباکتریوم، زیست سنجی، فوزاریوم، لاین تراریخته، مقاومت به بیماری قارچی
|
  • Hossein Bayat*, Maryam Karimi, Sheida Babaei Pages 85-94

    Geranium has an important place in the world flower and plant industry and is one of the most popular for indoor and outdoor use. Viral diseases play an important role in reducing the quantity and quality of this ornamental plant. In this study, 72 samples suspected of viral infection with symptoms such as bright ring spots, leaf necrosis and chlorosis, spots or color breaking on the petals, as well as asymptomatic plants were collected from various greenhouses in the Mahallat and Varamin and their suburbs. Total RNA was extracted and evaluated by RT-PCR using general primers of the family Tombusviridae. In 21 samples, a DNA fragment of 500 base pair (bp) in size was amplified using Tombusviridae primers. This DNA fragment from the two isolates were sequenced and compared with the sequences available in the Genbank database. The results indicated that both isolates belonged to Pelargonium flower break virus (PFBV). The RT-PCR test was performed again using a pair of specific primers (CH1/GH2) designed to amplify a 1500 bp DNA fragment from the 3' end of the PFBV virus genome containing the coat protein gene on the same samples, that confirmed the accuracy of the results of the previous step. The amplified DNA formed on the gel of three selected isolates was extracted from the gel and subjected to sequencing. Phylogenetic analysis was performed based on the amino acid sequence of CP gene and phylogenetic tree (genealogy) was drawn using neighbor joining method. The results of phylogenetic analysis showed that the reported PFBV isolates from different countries are in two groups and three PFBV isolates of Iran were placed separately in one subgroup from the subgroups of other countries. This is the first report of PFBV in Iran.

    Keywords: Detection, Ornamental plants, Pelargonium, Tombusviridae family, Virus
  • Leila Samiei*, Hanieh Hadizadeh Pages 95-106

    The lack of sufficient genomic information of ornamental plants besides their polyploidy and large genome size are the main challenges ahead of their molecular breeding. Next-generation sequencing (NGS) is a viable method capable of developing a large number of DNA markers in a short course of time. Currently, single-nucleotide polymorphisms (SNPs) are recognized as one of the most studied and popular DNA markers using for various purposes in plant breeding. GBS (genotyping-by-sequencing) approach is one of the leading techniques that has emerged to evaluate the molecular characteristics of plants possessing complex or non-sequenced genomes using SNP markers. This method has so far been used for breeding and germplasm evaluation of some ornamental plant species including Rosa, Petunia, Hydrangea, and Gloxinia. Among these studies, one study is done to perform GWAS on Hydrangea macrophylla L., ten studies to investigate the genetic diversity of various ornamental species including Gloxinia, Dendrobium orchid, as well as ornamental trees Franklinia alatamaha Marshall and Cornus florida L., four studies to construct and elaborate the genetic map of plants species including Rosa and Petunia, three studies to develop molecular markers in rose, lilac and Hydrangea species and one study to investigate the genetic diversity within and between Iranian Eremurus spp. This is a potential method for examination of genetic diversity of plants, assembling high density genetic linkage maps, discovering the required molecular markers in QTL and GWAS studies, and verifying candidate genes including genes controlling the flowering process. Owing to the high efficiency and accuracy as well as the low cost per marker of this method compared to other genotyping techniques, GBS can be widely used in genetic studies, sequencing and breeding of ornamental plants.

    Keywords: Next generation sequencing, Genotyping-by-sequencing, Ornamental plants, Molecular markers
  • Ali Salehi Sardoei*, Moazzam Hassanpour Asil Pages 107-118

    An important characteristic of foliage plants is the production of enough lateral or basal shoots. Among the most commonly used branching-inducers are gibberellic acid (GA3) and N6-benzyladenine (BA) which are synthetic cytokinins that have been shown to increase shoot number in some plant species. The aim of this research was studying the effects of synthetic branching agents on a foliage plant. The effects of GA3 and BA on Ficus benjamina plant was evaluated under greenhouse condition. Plants were treated with foliar application of GA3 and BA at 0, 100 and 200 mg L-1. The plants that were treated with GA3 and BA at 200 mg L-1 showed the highest number of leaves and plant height. Foliar application of 200 mg L-1 GA3 + 200 mg L-1 BA increased photosynthetic pigments. The highest rate of soluble carbohydrates and reducing sugars were belonged to 200 mg L-1 GA3 and 100 mg L-1 GA3 + 200 mg L-1 BA, respectively. Results indicated that application of 200 mg l-1 of GA3 + BA significantly promoted morphological growth, chlorophyll and carotenoid content, reduced sugars and soluble carbohydrates in F. benjamina.

    Keywords: Foliage plant, Leaf area, Plant Growth Regulators, Photosynthetic pigment, Reducing sugar, Soluble carbohydrates
  • Fatemeh Bidarnamani, Abdolrahman Rahimian Boogar*, Seyed Najmmaddin Mortazavi Pages 119-132

    The Phalaenopsis orchid is the most popular genus of Orchidaceae family with high marketability due to its butterfly shape and attractive flowers. The aim of this study was to investigate the effects of cultivar, explant type, plant growth regulators and culture medium on in vitro propagation of Phalaenopsis orchid. Experiment was conducted using 4 combined treatments of benzyladenine (BA) and indolebutyric acid (IBA) (BA 2 and 4 mg L-1 with IBA 0.5 and 1 mg L-1), 2 culture media (MS and Chen), 2 types of explants (leaf and stem), and 5 commercial cultivars of Phalaenopsis orchids. The findings revealed that the studied factors had significant effects on leaf and root primordia initiation, number of protocorms, and number of leaves and roots. Among the investigated cultivars, 2 cultivars: Nottingham and Dubrovnik showed earlier leaf and root primordia initiation. Two treatments including BA+IBA (2+0.5 mg L-1 and 2+1 mg L-1), and Chen culture medium showed faster primordia initiation significantly different from the other treatments. Leaf explants produced more protocorm than stem explants. The highest number of protocorms was belonged to Nottingham cultivar, and the treatment of BA+IBA (2 to 1 mg L-1) on Chen culture medium. The number of leaves and roots of in vitro plantlets were significantly affected by various factors so that, Dubrovnik had more leaves and the Nottingham had more roots than the other cultivars. The highest number of leaves was observed in BA+IBA (2+0.5 mg L-1) treatment, while the highest number of roots was belonged to BA+IBA (2+1 mg L-1) treatment. Comparing the media, Chen medium showed more positive effects on leaf and root number than MS medium. The results of this study indicated that the success of regeneration of Phalaenopsis cultivars in vitro is influenced by the characteristics of the cultivar, medium, and plant growth regulator treatments. Nottingham cultivar and leaf explant showed better regeneration rates in vitro. Increasing the concentration of BA from 2 to 4 mg L-1, increased the time required for leaf and root primordia initiation and prolonged the in vitro cultivation period.

    Keywords: Regeneration, Tissue culture, Phalaenopsis
  • Mohamadreza Salehi Salmi*, Aref Korkei Pages 133-146

    Floriculture is one of the most laborious agricultural activities, which according to most experts in this field, success is involved in factors such as greenhouse technology, modern technology in cultivation, marketing situation. To develop the floriculture of Iran, it is necessary to change production from the traditional methods to the new methods. The two cities of Andimeshk and Dezful are the main producers of rose cut-flowers in Khuzestan province. In this study, by field investigation and collecting data from the structure and control of environmental conditions of the greenhouse, methods of growing and maintenance of rose cut flowers, yield, conditions of growers in these two cities, present suggestions to increase yield. The data were collected from 60 commercial greenhouses producing roses in a completely randomized and referral to Agricultural Organization of Khuzestan Province. The results showed that the cooling system in 45% of Andimeshk greenhouses and 35% of Dezful greenhouses was fan and pad system. It was found that 50% and 41% of Andimeshk and Dezful greenhouses use Polar systems respectively and opening and closing the valves for temperature balance were usual. The results of irrigation system showed that the Andimeshk greenhouses used 40% gravity, 30% flooding, 20% drip and 10% hydroponics and Dezful greenhouses used 86% atmospheric stack irrigation and 14% drip irrigation. According to the obtained results, it was found that 50% of Andimeshk and Dezful greenhouses have a plastic cover with metal structures. The average annual production of cut flowers in Andimeshk and Dezful was 120,000 and 130,000, respectively. Also, the main markets for selling cut-flowers of roses were the local sales market and Tehran, and their export abroad was done through the Tehran market. The obtained results showed that 10% of the producers of Andimeshk city and 12% of the greenhouse producers of Dezful city have academic education. In conclusion, most greenhouse management operations are performed traditionally and the use of new methods; especially in cooling, irrigation and feeding systems to increase the yield and quality of flowers is essential. It is also suggested that introductory courses in the field of greenhouse management and breeding and maintenance be seriously considered.

    Keywords: Economic, Floriculture, Greenhouse management, Marketing, Non-oil exports, Tropical
  • MohammadMehdi Fakhraei, Alireza Motallebi Azar*, Hassan Salehi, Nasser Mahna, Mostafa Motallebi Pages 147-164

    Lisianthus is in the top ten flowers in the world and in 2017, it was the fifth largest exporter and seller of ornamental plants in the world. Resistance to fungal diseases, especially Fusarium, is one of the most important breeding objectives for lisianthus. Little work has been done on the modification of resistance to fungal diseases in this ornamental plants. Therefore, gene transfer of chimeric chitinase to lisianthus will be an important contribution to achieve this important goal. The transfer and expression of chitinase gene in plants show a high level of resistance to fungal infections and a delay in the onset of symptoms when exposed to fungal pathogens. The researchers showed that the activity of chimeric chitinase in destroying fungal walls is significantly different from that of Chit42 chitinase. The aim of this study was to achieve resistance to Fusarium solani in lisianthus by transfer of chimeric chitinase gene using Agrobacterium tumefactions. In this study, the effect of different culture media, MS, ½MS and LB, two pH values of 5.2 and 5.8 and 30 and 15 mg L-1 sucrose and 30 mg L-1 maltose in the inoculation medium were investigated. The results showed that the B treatment with MS inoculation medium containing 30 g L-1 maltose with a pH of 5.2 gave the best response in gene transfer to lisianthus and the presence of a more stringent selection medium containing 100 mg L-1 of kanamycin was superior to the other treatments with an average regeneration of 11.13 plantlets per leaflet. The results of this study show that MS medium is more efficient than LB medium for gene transfer to lisianthus. Lowering the pH and changing the carbohydrate source from sucrose to maltose in the inoculum medium increased the transformation efficiency. In this study, 471 plantlets were generated from 45 leaf explants during gene transfer of chimeric chitinase to lisianthus in a more stringent selection medium and out of 21 randomly selected plantlets and lines, 10 lines were selected by PCR and 8 lines responded positively to bioassay test. This is the first report of chimeric chitinase gene transfer in lisianthus.

    Keywords: Agrobacterium, Bioassay, Fusarium, Fungal disease resistance, Transgenic line