فهرست مطالب

مجله زنان مامائی و نازائی ایران
سال بیست و پنجم شماره 1 (فروردین 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/02/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مرضیه لطفعلی زاده، د نگار رمضانپور، کوثر دلدار*، منصوره محمدنژاد صفحات 1-9
    مقدمه

     دیابت شیرین بارداری شایع ترین مشکل بارداری است و حدود 20-1% از زنان باردار مبتلا به دیابت بارداری هستند، بنابراین جلوگیری و درمان دیابت بارداری اهمیت زیادی دارد. تحقیقات متعددی به ارزیابی ریسک فاکتورهای دیابت بارداری پرداخته اند. کمبود ویتامین D یکی از این ریسک فاکتورهاست که دارای نتایج دو پهلو می باشد، از این رو مطالعه حاضر با بررسی ارتباط بین سطح سرمی ویتامین D و دیابت بارداری انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه آینده نگر در سال 97-1396 بر روی زنان باردار 40-15 ساله که در تریمستر اول بارداری برای مراقبت های پره ناتال به مراکز خدمات جامع سلامت شهر مشهد مراجعه کردند و معیارهای ورود را داشتند، انجام شد. اطلاعات مربوط به سن و شاخص توده بدنی واحدهای پژوهش ثبت شد. سپس از تمامی شرکت کنندگان 5 سی سی خون به منظور اندازه گیری سطح 25- هیدروکسی ویتامین D3 گرفته شد. در هفته 28-24 بارداری تمامی شرکت کنندگان آزمون تحمل خوراکی گلوکز (OGTT) را انجام دادند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS(نسخه 16) و آزمون های تی مستقل، من ویتنی، کای اسکویر و دقیق فیشر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    از 449 فرد شرکت کننده، 320 نفر (2/71%) دارای سطح کمتر از حد طبیعی ویتامین D بودند که 68 نفر (1/15%) کمبود و 252 نفر (1/56%) سطح ناکافی ویتامین D داشتند. 7 نفر (6/1%) سطح بالاتری از ویتامین D و 122 نفر (27%) سطح نرمال ویتامین D داشتند. از بین واحدهای پژوهش، 41 نفر (1/9%) مبتلا به دیابت بارداری شدند. میانه سطح سرمی ویتامین D در افراد بدون دیابت بارداری 22 و در افراد با دیابت بارداری 18 نانو گرم بر سی سی بود که هرچند متفاوت بود، ولی تفاوت معناداری بین سطح ویتامین D در دو گروه وجود نداشت (555/0=p).

    نتیجه گیری

    هرچند میزان ویتامین D در افراد مبتلا به دیابت بارداری پایین تر بود، اما ارتباط معنی داری بین سطح ویتامین D و دیابت بارداری وجود نداشت و هر دو گروه سطح کمتر از حد طبیعی ویتامین D را داشتند.

    کلیدواژگان: دیابت بارداری، ویتامین D
  • مهشید نیکوسرشت، پوران حاجیان، محمدعلی سیف ربیعی، نازنین فلاح* صفحات 10-19
    مقدمه

     افت فشارخون، یک عارضه شایع در بی حسی نخاعی حین سزارین است که درمان های موجود این عارضه را کاملا برطرف نمی سازد. با توجه به سهولت و کم عارضه بودن این روش، مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر بالا آوردن اندام تحتانی بر کاهش انسیدانس هیپوتانسیون انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور در سال 99-1398 بر روی 101 زن باردار کاندید سزارین تحت بی حسی نخاعی در بیمارستان فاطمیه دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (بالا آوردن پاها پس از بی حسی) و شاهد (بدون بالا آوردن پا) تخصیص داده شدند. پس از شروع بی حسی و در زمان های مختلف، فشارخون سیستولیک و دیاستولیک، بروز هیپوتانسیون، وقوع تهوع و استفراغ و برادیکاردی و مقدار مصرف آتروپین و افدرین در دو گروه ثبت و مقایسه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 22) و آزمون های آماری تی مستقل و آزمون مربع کای صورت گرفت. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    اختلاف معنی داری از نظر میانگین فشار سیستولیک و دیاستولیک و تعداد ضربان قلب در زمان های مختلف بین دو گروه مشاهده نشد (05/0<p) و فقط میانگین فشار دیاستولیک در دقیقه 25 در گروه مداخله پایین تر از گروه کنترل بود (05/0≥p). وقوع تهوع و استفراغ در گروه مداخله همواره کمتر از گروه کنترل بود، ولی تفاوت دو گروه معنی دار نبود (05/0<p). میزان وقوع هیپوتانسیون در گروه مداخله 54% و در گروه کنترل 8/60% بود، ولی تفاوت دو گروه معنی دار نبود (5/0=p).

    نتیجه گیری

    بالا آوردن پا پس از بی حسی نخاعی، تاثیر چشم گیری در اندکس های همودینامیک از جمله وقوع هیپوتانسیون ندارد.

    کلیدواژگان: افدرین، بی حسی اسپاینال، سزارین، هیپوتنشن
  • عطیه محمدزاده وطنچی، محدثه حج فروشان، لیلا پورعلی*، صدیقه آیتی، حسن مهراد مجد صفحات 20-28
    مقدمه

    اکلامپسی، به تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه در زن باردار با پره اکلامپسی گفته می شود و یکی از علل اصلی مرگ و میر مادری و جنینی در سراسر جهان محسوب می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی عوارض مادری و جنینی در حاملگی های همراه با اکلامپسی در بیمارستان قایم مشهد انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی تمامی بیماران با تشخیص اکلامپسی که در طی خرداد 1397 تا خرداد 1399 در بیمارستان قایم بستری شدند، وارد مطالعه شدند. عوارض مادری و جنینی بررسی شد. برای تمامی بیماران توسط پژوهشگر چک لیستی شامل اطلاعات و سابقه بیماری های زمینه ای و جراحی و مامایی و عوارض مادری و نوزادی تکمیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 51 بیمار اکلامپسی مورد بررسی قرار گرفت. درصد فراوانی اکلامپسی در بیمارستان قایم 45/0% بود. اکلامپسی قبل از زایمان (7/66%) بیشتر از حین و پس از زایمان بود. عوارض مادری شامل افزایش میزان سزارین (70%)، خونریزی بعد از زایمان (96/1%)، اختلالات کبدی (96/1%)، سندرم PRES (7/13%)، سندرم    HELLP (8/9%)، DIC (96/1%)، کنده شدن زودرس جفت (9/3%) و ادم ریه (96/1%) و عوارض جنینی به ترتیب مربوط به آپگار پایین (1/43%)، وزن پایین هنگام تولد (1/41%)، بستری در NICU (3/33%)، زایمان زودرس (4/25%)، اختلال رشد داخل رحمی (6/19%) و مرگ ومیر جنین و نوزاد (5/27%) بود که 4 مورد مرده به دنیا آمده و 10 مورد مرگ تا 7 روز بعد از تولد بود. مرگ مادر در این مطالعه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    عوارض مادری به ترتیب فراوانی شامل: حاملگی پره ترم، سزارین به علت دکولمان یا تاخیر رشد داخل رحمی، سندرم HELLP، بستری در ICU و مرگ مادر و عوارض جنینی به ترتیب فراوانی شامل: زایمان زودرس، تاخیر رشد داخل رحمی جنین، بستری در NICU و مرگ داخل رحمی جنین بود.

    کلیدواژگان: اکلامپسی، شیوع، عوارض جنینی، عوارض مادری
  • غزل قاسمی، فاطمه تارا*، معصومه میرتیموری، شیما نیک دوست، کلثوم دلدار، معصومه آل رسول صفحات 29-37
    مقدمه

    سندرم داون از علل مهم سقط به شمار می رود. با توجه به شیوع بالای این سندرم، بررسی فراوانی عدم سقط و آگاهی از علل و انگیزه والدینی که اقدام به سقط نمی کنند و در نهایت چگونگی پیامد این نوع بارداری ها، امری ضروری است. مطالعه حاضر با هدف بررسی پیامدهای بارداری و زایمان از نظر سندرم داون در نوزادان با کاریوتایپ مثبت بارداری انجام شد.

    روش کار

     این مطالعه گذشته نگر در سال 1398 بر روی 330 مادر باردار که بین سال های 97-1392 تست کاریوتایپ مثبت از لحاظ سندرم داون داشتند، انجام گرفت. بر اساس چک لیست پژوهشگر ساخته، اطلاعات دموگرافیک، نوع تصمیم والدین و پیامد نهایی بارداری آنها ثبت گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 16) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که 97% از والدین با کاریوتایپ مثبت سندرم داون، اقدام به سقط نموده و 3% آنان مبادرت به حفظ جنین خود کرده بودند که در تمام آنها سندرم داون بروز کرده بود. تا زمان انجام این پژوهش، 30% از این نوزادان فوت کرده بودند و 70% تا میانگین سن 2 سالگی به حیات خود ادامه داده بودند. به علت بروز مشکلات اقتصادی و چالش های درمانی، بیشتر والدینی که بارداری را ادامه داده بودند، از تولد کودک خود پشیمان بودند.

    نتیجه گیری

     با توجه به بروز و وجود برخی حساسیت ها در خصوص صحیح بودن دستورالعمل فعلی انجام سقط های پزشکی، نتایج این طرح، می تواند موید صحت این رویکرد و رفع چنین حساسیت های اجتماعی گردد.

    کلیدواژگان: پیامد بارداری، سندرم داون، غربالگری، کاریوتایپ
  • آیدا طاهری، محمود وکیلی*، محسن میرزایی، مژگان مدرسی صفحات 38-45
    مقدمه

    بارداری های ناخواسته در سراسر جهان به دلیل عدم حمایت خانواده ها، تهدیدی برای سلامت مادر و کودک و از علل افزایش مرگ و میر آنها و مانع بزرگی در بهبود سلامت باروری و جنسی می باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسی فراوانی بارداری های ناخواسته و عوامل مرتبط با آن در بیمارستان های شهر تبریز انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی در سال 1399 بر روی 550 زن باردار یا تازه زایمان کرده مراجعه کننده به بیمارستان های تبریز انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای محقق ساخته، شامل 14 سوال اطلاعات دموگرافیک، سابقه بارداری ها، خواسته/ ناخواسته بودن حاملگی ها و روش پیشگیری بود که به روش مصاحبه تکمیل گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 17) و آزمون کای دو انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     در مطالعه حاضر فراوانی بارداری ناخواسته 2/26% بود. بارداری ناخواسته در زنان با سن 50-41 سال، زنان و یا همسران با تحصیلات زیردیپلم بیشتر بود. فراوانی بارداری ناخواسته با شغل زن، میزان درآمد خانواده و سابقه بارداری ناخواسته قبلی ارتباط معنی داری داشت (001/0<p). بیشترین فراوانی بارداری ناخواسته در افراد با روش منقطع مشاهده شد (001/0<p). همچنین ارتباط معنی داری بین بارداری ناخواسته و نظر همسر راجع به استفاده از روش های پیشگیری و سطح آگاهی همسر از پیشگیری از بارداری وجود داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    در این مطالعه بیش از یک چهارم بارداری ها، ناخواسته گزارش شد که با توجه به مشکلات بارداری های ناخواسته؛ تقویت برنامه های آموزشی برای کنترل آن و پذیرش بارداری توسط خانواده ها حتی اگر ناخواسته باشد، ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: بارداری ناخواسته، روش پیشگیری، شیوع، عوامل خطر
  • محبوبه والیانی، مریم کیانپور، الهه شیران* صفحات 46-55
    مقدمه

    یکی از ریسک فاکتورهای آپگار پایین هنگام تولد، طول مدت زایمان و افزایش آن است. امروزه روش های مختلف دارویی و غیردارویی برای کاهش درد زایمان و نیز مدت زایمان استفاده می شود. یکی از این روش های موثر، استفاده از رفلکسولوژی (ماساژ دستی پاها) در لیبر است که باعث کاهش درد زایمان می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیرات این روش بر طول مدت زایمان، آپگار نوزاد و مقایسه آن با مراقبت های روتین بیمارستان انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه نیمه تجربی از نوع کارآزمایی بالینی شاهد دار تصادفی شده در سال 89-1388 بر روی 88 نفر از زنان باردار که به منظور زایمان به بیمارستان های شهید بهشتی و عسگریه شهر اصفهان مراجعه کردند، انجام شد. افراد به طور تصادفی در دو گروه مداخله (رفلکسولوژی) و کنترل (مراقبت روتین) قرار گرفتند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای شامل دو بخش خصوصیات فردی (سن، محل سکونت، شغل، سطح تحصیلات) و سن حاملگی و بخش دوم مربوط به طول مدت زایمان و پیامد زایمان (آپگار نوزاد در قایق 1 و 5 بعد از تولد) بود. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 18) و آزمون کای اسکویر و آنالیز واریانس انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین آپگار دقیقه اول و پنجم بعد از تولد بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود (05/0>p). طول مدت فاز فعال زایمان بین دو گروه تفاوت معناداری را نشان داد (001/0>p). در گروه رفلکسولوژی طول مدت فاز فعال زایمان کوتاه تر از گروه مراقبت روتین بود، ولی این تفاوت در مورد مرحله دوم (تولد نوزاد) (29/0=p) و سوم زایمان (خروج جفت) (27/0=p) از نظر آماری معنادار نبود.

    نتیجه گیری

    رفلکسولوژی با تاثیر مستقیم بر کاهش طول مدت زایمان و درد زایمان، در کاهش میزان بروز آسفیکسی موثر است و تاثیر منفی بر نمره آپگار ندارد.

    کلیدواژگان: آپگار نوزاد، دستکاری عضلانی اسکلتی، کارآزمایی لیبر، نولی پار
  • مهدیه سادات حسینی پور، زهرا ثقفی*، مرضیه لری پور، محسن رضائیان صفحات 56-66
    مقدمه

    در چندین مطالعه تاثیر گل مغربی و روغن کرچک بر نمره بیشاپ و پیامدهای زایمانی بررسی شده، ولی مقایسه آنها مورد سوال است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر گل مغربی و روغن کرچک همزمان با القاء لیبر بر نمره بیشاپ و برخی پیامدهای زایمانی در زنان باردار انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده سه سوکور در سال 1398 بر روی 114 زن باردار مراجعه کننده به زایشگاه نیک نفس رفسنجان انجام شد. افراد به دو گروه مداخله تخصیص یافتند. گروه مداخله اول دو عدد کپسول 1000 میلی گرمی گل مغربی خوراکی و گروه دوم 6 عدد کپسول روغن کرچک خوراکی همزمان با القاء لیبر دریافت کردند. اطلاعات نمره بیشاپ و پیامدهای زایمانی با استفاده از پرونده بیمارستانی جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های تحلیل واریانس در اندازه گیری های مکرر، کای اسکویر و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار نمره بیشاپ 2 ساعت بعد از القاء در گروه گل مغربی و روغن کرچک به ترتیب 69/1±36/5 و 42/1±02/5 (542/0=p) و 4 ساعت بعد از القاء 58/1±63/7 و 94/1±32/7 (492/0=p) بود که اختلاف آماری معنی داری نداشتند. مقایسه اختلاف میانگین داخل هر کدام از گروه های کپسول گل مغربی و روغن کرچک معنی دار بود (001/0>p). دو گروه از نظر نمره بیشاپ، نوع زایمان، نمره آپگار، دقیقه اول و پنجم، طول مرحله اول و دوم لیبر اختلاف آماری معنی داری نداشتند (05/0<p).

    نتیجه گیری

    گل مغربی و روغن کرچک در مقایسه با هم بر آمادگی سرویکس و پیامدهای بارداری همزمان با القاء لیبر اختلاف آماری معنی دار نداشتند، لذا کاربرد یکی بر دیگری برتری ندارد.

    کلیدواژگان: القاء لیبر، رسیدگی سرویکس، روغن کرچک، روغن گل مغربی، نمره بیشاپ
  • آیناز خداوردیان، نسیم خواجویان، رقیه رحمانی بیلندی*، حسن حاج طالبی، حسین محمدزاده مقدم، مهری مرادیفر صفحات 67-76
    مقدمه

    دیسمنوره، یکی از شایع ترین اختلالات دستگاه تناسلی زنان می باشد که موجب عدم توانایی فرد در انجام کارهای روزمره و اختلال در ارتباط با اعضاء خانواده می شود. مطالعه حاضر با هدف تاثیر زالو و بادکش درمانی در مقایسه با قرص ضد بارداری ال دی بر بهبود دیسمنوره انجام شد.

    روش کار

     این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده در سال 1400-1399 بر روی 40 نفر از زنان مبتلا به دیسمنوره اولیه انجام شد. افراد به دو گروه مداخله تقسیم شدند. در گروه مداخله 1، زالو و بادکش درمانی بعد از اتمام قاعدگی، به مدت 3 جلسه (هر هفته) در هر ماه به مدت 2 ماه انجام شد. در گروه مداخله 2، قرص ال دی از روز اول قاعدگی به مدت 21 روز مصرف شد و بعد از 7 روز فاصله، بسته بعدی شروع شد. میزان درد افراد قبل مداخله، ماه اول، دوم و سوم بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه VAS اندازه گیری شد. در این مطالعه، مداخله به مدت 2 ماه انجام شد، ولی افراد به مدت 3 ماه پیگیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های من ویتنی، فریدمن، تی مستقل و کای اسکویر انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین شدت درد در ماه اول، دوم و سوم پس از مداخله در گروه قرص ضدبارداری ال دی بیشتر از گروه زالو و بادکش درمانی بود و این دو گروه در ماه دوم (048/0=p) و سوم (022/0=p) با یکدیگر تفاوت آماری معنی داری داشتند، ولی در ماه اول پس از مداخله تفاوت آماری معنی داری نداشتند (061/0=p).

    نتیجه گیری

    بهره گیری از زالو و بادکش درمانی در نقاط خاص قوزک، کمر و رحم در مقایسه با قرص ضدبارداری ال دی، باعث کاهش شدت درد قاعدگی می شود.

    کلیدواژگان: بادکش درمانی، دیسمنوره، زالو، قرص خوراکی پیشگیری از بارداری
  • ندا شریفی، عاطفه ابراهیمیان، فریبا مردانی، سعید عرفان پور، رسول رحمانی* صفحات 77-82
    مقدمه

     کم خونی فقر آهن، فعالیت تیروپراکسیداز را کاهش و تولید هورمون تیرویید را مهار می کند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط پارامترهای شمارش کامل خون با میزان هورمون تحریک کننده تیرویید در زنان باردار انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی توصیفی- تحلیلی در سال 1397 بر روی 130 نفر از زنان بارداری که جهت مراقبت اول پره ناتال (هفته 10-6) به مراکز سلامت جامعه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی گناباد مراجعه کرده بودند، انجام گرفت. گرد آوری داده ها در هنگام مراجعه مادر، با استفاده از چک لیست مربوطه که دارای اطلاعات دموگرافیک مامایی (سن مادر، تحصیلات، شغل، سن حاملگی و...) و نتایج آزمایش سه ماهه اول بارداری بود، صورت گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 16) و آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، همبستگی اسپیرمن و همبستگی پیرسون انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین TSH زنان در مجموع 24/1±95/1 میلی واحد در لیتر، میانگین Hb در مجموع 08/1±81/12 گرم در دسی لیتر و میانگین MCHC در مجموع 34/1±89/23 گرم در دسی لیتر بود. در مدل چندمتغیره، هیچ کدام از متغیرها ارتباط آماری معنی داری با TSH نداشتند و فقط متغیر MCHC با TSH ارتباط آماری معنی داری داشت (041/0=p).

    نتیجه گیری

    متغیر MCHC با TSH ارتباط آماری معنی داری داشت، اما بقیه پارامترهای خونی با سطح TSH ارتباط معنی داری نداشتند. پیشنهاد می شود مطالعات دیگری در آینده جهت بررسی ارتباط این دو متغیر انجام شود.

    کلیدواژگان: میانگین حجم سلولی، هماتوکریت، هموگلوبین، هورمون تحریک کننده تیروئید
  • بهاره نوری منفردی، سروه پرنگ، کامیار منصوری، فریبا فرهادی فر، فرزانه ظاهری* صفحات 83-92
    مقدمه

    علی رغم پیشرفت های فراوان در علم مامایی، اداره مناسب درد زایمان، همچنان یکی از معضلات مهم مرتبط با سلامت زنان است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر اسانس مریم گلی به دو روش ماساژ و رایحه درمانی بر شدت درد زایمان در زنان نخست زا انجام شد.

    روش کار

     این مطالعه کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده موازی یک سوکور در سال 1398 بر روی 96 زن باردار نخست زای مراجعه کننده به بخش زایمان بیمارستان بعثت سنندج انجام شد. افراد به صورت تصادفی در سه گروه رایحه درمانی و ماساژدرمانی با اسانس مریم گلی و کنترل قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته و ابزار عددی سنجش درد بود. با شروع دیلاتاسیون های 5-4، 7-6 و 10-8 سانتی متری سرویکس و در حین انقباضات، در گروه رایحه درمانی از پارچه آغشته به 10 قطره اسانس مریم گلی استفاده و در گروه دوم، ماساژ با این اسانس به مدت 20 دقیقه داده شد. در گروه کنترل مداخله ای انجام نشد. شدت درد در شروع دیلاتاسیون ها و 20 دقیقه بعد از آن در سه گروه سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS (نسخه 22) و آزمون های کای دو و تحلیل واریانس برای اندازه های تکراری انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

     بر اساس نتایج، میانگین نمره شدت درد بعد از مداخله در دو گروه مداخله در دیلاتاسیون های مختلف سرویکس، تفاوت معنی دار با قبل از مداخله داشت (001/0=p)، اما در گروه کنترل، این تفاوت معنی دار نبود (05/0<p). میانگین نمره شدت درد قبل از مداخله بین دو گروه مداخله در دیلاتاسیون 5-4 (131/0=p)، 7-6 (05/0=p) و 10-8 سانتی متری سرویکس (243/0=p) با گروه کنترل بدون تفاوت معنی دار و در مرحله بعد از مداخله  دارای تفاوت معنی دار بود (001/0=p)؛ ضمن آن که این تفاوت بین دو گروه مداخله معنی دار نبود (917/0=p).

    نتیجه گیری

    روش های ماساژ و رایحه درمانی با اسانس مریم گلی موجب کاهش معنی دار میانگین شدت درد زایمان در دیلاتاسیون های مختلف شد و به عنوان یک روش غیردارویی کاهش درد زایمان قابل توصیه به زنان نخست زا با معیارهای ورود این مطالعه می باشد.

    کلیدواژگان: درد زایمان، رایحه درمانی، ماساژ، مریم گلی
  • مریم فرهمند، فهیمه رمضانی تهرانی*، مرضیه ساعی قره ناز صفحات 93-104
    مقدمه

    سندرم پیش از قاعدگی، یکی از شایع ترین اختلالات قاعدگی زنان در سنین باروری است. این سندرم بر کیفیت زندگی زنان مبتلا تاثیر می گذارد و باعث کاهش کارایی آنان می شود. از طرفی علت اصلی آن شناخته نشده است و عوامل مختلف از قبیل سبک زندگی، نوع تغذیه و هورمون ها بر آن موثر است. از آنجا که ویتامین ها و املاح، به عنوان عوامل اثرگذار احتمالی بر شدت علایم این سندرم مطرح شده اند، لذا مطالعه حاضر با هدف جمع بندی یافته های مطالعاتی که به بررسی اثر ویتامین ها و املاح بر علایم سندرم پرداخته اند، انجام گرفت.

    روش کار

     در این مطالعه مرور نقلی جهت یافتن مقالات مرتبط، پایگاه های اطلاعاتی SID، PubMed وGoogle scholar با استفاده از کلمات کلیدی منتخب شامل: سندرم پیش از قاعدگی، علایم سندرم قبل از قاعدگی، املاح و ویتامین ها از سال 2020-1980 مورد جستجو قرار گرفتند و مقالات کارآزمایی بالینی و مروری منتخب که منتشر شده بودند، انتخاب شدند و زبان پذیرش مقالات تنها انگلیسی و فارسی بود.

    یافته ها

     برخی ویتامین ها شامل E، D و B6 و املاحی مانند منیزیم، کلسیم و روی باعث کاهش علایم سندرم می شوند.

    نتیجه گیری

    با توجه به این امر که مصرف بهینه ویتامین ها و املاح، باعث ارتقاء سلامت عمومی می گردد، نتایج این مطالعه نقلی، با شناسایی چالش های موجود در این زمینه، منجر به شناخت و بهره گیری از املاح و ویتامین های موثر، در جهت کاهش علایم سندرم پیش از قاعدگی می شود.

    کلیدواژگان: املاح، سندرم پیش از قاعدگی، علائم سندرم قبل از قاعدگی، ویتامین ها
  • نوید کلانی، مریم جلالی جهرمی، مهدی صنعت کار، د محمدصادق صنیع جهرمی* صفحات 105-109
    مقدمه

    سودوتومور سربری (PTC) وضعیتی است که با افزایش فشار داخل جمجمه (ICP) مشخص می شود. این بیماری عمدتا در زنان دارای اضافه وزن در سنین باروری مشاهده می شود. در این مطالعه یک مورد سودوتومور سربری در حاملگی گزارش می شود.

    معرفی بیمار

     بیمار خانم 26 ساله باردار با وزن 800/65 کیلوگرم در هفته 19 بارداری با علایم دوبینی، سردرد، سردرد و تاری دید گذرا به متخصص زنان مراجعه نمود. متخصص زنان بیمار را از نظر مسمومیت بارداری چک نمود و بعد از انجام آزمایشات مشخص شد که بیمار مسمومیت بارداری ندارد. پس از ارجاع بیمار به متخصص چشم و مغز و اعصاب، برای بیمار تشخیص سودوتومور سربری داده شد. راه درمان از نظر متخصص مغز و اعصاب دارودرمانی یا LP بود که طبق نظر متخصص زنان اجازه مصرف دارو داده نشد و درمان LP برای بیمار انتخاب شد. در طول حاملگی بیمار 9 بار تحت LP قرار گرفت. حین حاملگی دارویی برای بیماری سودوتومور سربری به دلیل ممانعت متخصص زنان تجویز نشد و صرفا با انجام LP بیماری تحت کنترل بود. برای بیمار زایمان به روش سزارین در نظر گرفته شد و برای انجام سزارین به تشخیص متخصص بیهوشی روش بی حسی نخاعی انجام شد و نوزاد با وزن 3400 گرم و با آپگار دقیقه اول 9 و آپگار دقیقه پنجم 10 به دنیا آمد.

    نتیجه گیری

    اگرچه پاتولوژی بیماری سودوتومور سربری هنوز به طور کامل شناسایی نشده است، اما روش های درمانی گوناگونی در ارتباط با جلوگیری از پیشرفت این بیماری نام برده شده است. در مطالعه حاضر بیمار گزارش شده با پیگیری های منظم و انجام LPهای پی در پی به خوبی کنترل شده و عوارض مادری و جنینی به دنبال سوتومور سربری به خوبی کنترل شد.

    کلیدواژگان: حاملگی، سودوتومور سربری، فشار داخل جمجمه
|
  • Marzieh Lotfalizadeh, Negar Ramezanpour, Kosar Deldar *, Mansoureh Mohammadnezhad Pages 1-9
    Introduction

    Gestational diabetes mellitus (GDM) is the most common problem in pregnancy and about 1-20% of pregnant women have GDM. Therefore, it is significantly importance to prevent and treat GDM. Numerous researchers have explored the possible risk factors of GDM. Vitamin D deficiency is one of these risk factors that has ambiguous results, therefore, this study was performed with aim to investigate the relationship between serum vitamin D levels and gestational diabetes.

    Methods

    This prospective study was conducted in 2017-2018 on pregnant women aged 15-40 years with inclusion criteria who referred to health services centers in Mashhad in first trimester of pregnancy for prenatal care. Data related to age and BMI was recorded. Then, 5 cc of blood was taken from all participants to measure 25-hydroxyvitamin D3. All participants underwent the Oral Glucose Tolerance Test (OGTT) at 24-28 weeks of gestation. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and Independent t-test, Mann-Whitney, Chi-square and Fisher's exact test. P<0.05 was considered statistically significant

    Results

    From 449 participants, 320 (71.2%) had lower than normal levels of vitamin D that 68 (15.1%) of participants suffered from vitamin D deficiency and 252 (56.1%) suffered from vitamin D insufficiency. In addition, 7 participants (1.6%) had the higher levels of vitamin D and 122 (27%) had normal vitamin D. Among the subjects, 41 (9.1%) developed gestational diabetes. The median of vitamin D levels within non-diabetic group was 22 ng/cc and 18 ng/cc for diabetic group, although there was difference, but the difference was not significant between the two groups (p=0.555).

    Conclusion

    Although vitamin D level was lower in GDM patients, but there was no relationship between vitamin D and gestational diabetes and both groups had vitamin D level lower than normal range.

    Keywords: Gestational diabetes, Vitamin D
  • Mahshid Nikooseresht, Pooran Hajian, MohammadAli Seifrabiee, Nazanin Fallah * Pages 10-19
    Introduction

    Hypotension is a common complication of spinal anesthesia during cesarean section that available treatments do not completely eliminate this complication. Due to the low cost and ease of legs elevation, this study was performed with aim to evaluate the effect of leg's raising on reducing the incidence of maternal hypotension.

    Methods

    This double-blind randomized clinical trial study was performed in 2019-2020 on 101 pregnant women who were candidates for c/s under spinal anesthesia in Fatemiyeh Hospital of Hamadan University of Medical Sciences. The subjects were randomly assigned to the intervention group (raising legs after anesthesia) and control group (without raising legs). After the onset of anesthesia and at different times, systolic and diastolic blood pressure, the incidence of hypotension, bradicardia, nausea, vomiting and used atropin or ephedrin were recorded and compared in the two study groups. Data were analyzed by SPSS software (version 22) and Independent t-test and Chi square test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    No significant difference was observed between the two groups in terms of mean systolic and diastolic blood pressure and heart rate at different times (P>0.05) and only the mean diastolic BP at 25 minutes was lower in the intervention group than the control group (P≤0.05). The incidence of nausea and vomiting was always lower in the intervention group than the control group, but the difference was not significant (P>0.05). The incidence of hypotension was 54% in the intervention and 60.8% in the control group, but the difference was not significant (P = 0.5).

    Conclusion

    The leg's raising after spinal anesthesia has no significant effect on hemodynamics indices including the occurrence of hypotension.

    Keywords: Cesarean section, Ephedrine, Hypotension, Spinal anesthesia
  • Atiyeh Mohamadzadeh Vatanchi, Mohaddeseh Hajforoushan, Leila Pourali *, Sedigheh Ayati, Hasan Mehrad Majd Pages 20-28
    Introduction

    Eclampsia is defined as generalized tonic-clonic seizure in a pregnant woman with preeclampsia. Eclampsia is one of the leading causes of maternal and fetal mortality worldwide. This study was performed with aim to evaluate maternal and fetal complications in pregnancies with eclampsia in Ghaem Hospital of Mashhad.

    Methods

    In this cross-sectional study, all patients with a diagnosis of eclampsia who were admitted to Ghaem Hospital between June 2018 and June 2020 were included in the study. Maternal and fetal complications were assessed. For all patients, a checklist was completed by the researcher including information and history of underlying diseases, surgery, obstetrics, and maternal and neonatal complications. Data were analyzed by SPSS statistical software (version 16).

    Results

    In this study, 51 patients with eclampsia were evaluated. The frequency percentage of eclampsia in Ghaem Hospital was 0.45%. Eclampsia before delivery was 66.7% and was higher than during and after delivery. Maternal complications included: increased rate of cesarean section (70%), postpartum bleeding (1.96%), liver disorders (1.96%), PRES syndrome (13.7%), HELLP syndrome (9.8%), DIC (1.96%), placental abruption (3.9%) and pulmonary edema (1.96%). Fetal complications were low Apgar (43.1%), low birth weight (41.1%), NICU admission (33.3%), preterm delivery (25.4%), IUGR (19.6%) and neonatal and fetal deaths (27.5%) that 4 cases were stillbirth and 10 cases died up to 7 days after birth. There was no maternal death.

    Conclusion

    Maternal complications were: preterm pregnancy, cesarean section due to placental abruption or IUGR, HELLP syndrome, ICU hospitalization and maternal death, respectively. Fetal complications were: preterm delivery, IUGR and NICU hospitalization and intrauterine fetal death, respectively.

    Keywords: Eclampsia, Fetal complications, Maternal Complications, Prevalence
  • Ghazal Ghasemi, Fatemeh Tara *, Masoumeh Mirteimouri, Shima Nikdoust, Kolsoum Deldar, Masoumeh Alerasool Pages 29-37
    Introduction

    Down syndrome is considered as one of the most important causes of abortion. Considering to the high prevalence of this syndrome, it is necessary to study the frequency of non-abortion and awareness of the reasons and motivations of parents who do not attempt abortion and finally how these types of pregnancies result. This study was performed with aim to evaluate the outcomes of pregnancy and delivery in the infants with positive karyotype test results for Down syndrome.

    Methods

    This retrospective study was conducted in 2019 on 330 women with a positive fetal karyotype test results for Down syndrome between 2013-2018. Demographic information, parents’ decision and final outcome of pregnancy were recorded in a researcher-developed checklist. Data were analyzed by SPSS software (version 16). P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The results showed that 97% of parents with positive karyotype test result for Down syndrome decided to terminate the pregnancy, and 3% kept the fetus that Down syndrome occurred in them. Before the initiation of the study, 30% of these infants had died and 70% of them had survived up to mean of two years. Most of the parents who kept the babies showed feelings of regrets due to the economic problems and treatment challenges.

    Conclusion

    Given the incidence and sensitivity of the current plan of medical abortion, these results can confirm the validity of this approach and eliminate social sensitivities.

    Keywords: Down syndrome, Karyotype, Pregnancy outcome, Screening
  • Ayda Taheri, Mahmood Vakili *, Mohsen Mirzaei, Mojgan Modarresi Pages 38-45
    Introduction

    Unwanted pregnancies around the world due to the lack of support from families are a threat to the health of mother and child and one of the causes of increasing their mortality and a major obstacle to improve the productive and sexual health. This study was performed with aim to investigate the frequency of unwanted pregnancies and its related factors in the hospitals of Tabriz.

    Methods

    This cross-sectional study was performed in 2020 on 550 pregnant or newly delivered women who referred to the hospitals of Tabriz. Data collection tool was a researcher-made questionnaire consisting of 14 questions by interview including demographic data, past obstetrics history, wanted or unwanted pregnancies and contraception method. Data were analyzed by SPSS software (version 17) and Chi-square test. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The frequency of unwanted pregnancies in the study population was 26.2%. The frequency of unwanted pregnancies was higher in women aged 41-50 years or women and/or spouses with undergraduate education. Prevalence of unwanted pregnancies was significantly related to female occupation, family income, and previous unwanted pregnancy history (P<0.001). The highest frequency of unwanted pregnancies was observed in individuals with withdrawal contraceptive method (P<0.001). There was significant relationship between unwanted pregnancy and the spouses’ opinion about use of contraceptive method and the level of his awareness about contraception (P<0.001).

    Conclusion

    In this study, more than a quarter of pregnancies were reported as unwanted and regarding to the problems of unwanted pregnancy, development of training programs to control this and accept pregnancies by families, even if unwanted, seems necessary.

    Keywords: Contraception, Prevalence, Risk factors, Unwanted pregnancy
  • Mahboubeh Valiani, Maryam Kianpour, Elaheh Shiran * Pages 46-55
    Introduction

    One of the risk factors for low Apgar score at birth is duration of labor and its increase. Todays, various pharmachological and non-pharmachological methods are used to reduce labor pain and also the duration of labor. One of these effective methods is reflexology (hand message on feet) during labor which reduces labor pain. Therefore, this study was performed with aim to evaluate the effectiveness of this method on duration of labor and neonatal Apgar score and compare it with the routine care of hospital.

    Methods

    This quasi-experimental randomized controlled clinical trial study was performed in 2009-2010 on 88 pregnant women referred to Shahid Beheshti and Asgariyeh hospitals in Isfahan for vaginal delivery. The subjects were randomly divided into two groups of intervention (reflexology) and control (routine care). Data collection tool was a questionnaire consisting of two parts of personal characteristics (age, place of residence, occupation, education level) and gestational age and the second part was related to duration of labor and delivery outcome (first and fifth minute Apgar score). Data were analyzed by SPSS software (version 18) and Chi-square and variance analysis tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Mean first and fifth minutes Apgar scores after birth was not statistically significant between the two groups (P<0.001). The length of active phase of labor was significantly different between the two groups. In the reflexology group, the length of active phase of labor was shorter than this time in routine care group, but this difference was not significant during the second (p=0.29) and third stages (p=0.27)

    Conclusion

    Foot reflexology directly reduce the labor duration and labor pain which is effective in contribute to shorten the prevalence of asphyxia and improving the Apgar score.

    Keywords: Neonatal Apgar, Nulliparous, Musculoskeletal manipulation, Trial of labor
  • Mahdiyeh Sadat Hoseinipour, Zahra Saghafi *, Marziyeh Loripour, Mohsen Rezaeian Pages 56-66
    Introduction

    In several studies, the effect of evening primrose and castor oil on bishop score and delivery outcomes have been investigated, but comparing their effects is questionable. This study was performed with aim to compare the effect of oral castor oil and evening primrose at the same time with induction of labor on Bishop score and some delivery outcomes in pregnant women.

    Methods

    This triple-blind randomized clinical trial study was performed in 2019 on 114 pregnant women referring to Niknafs maternity hospital of Rafsanjan. The subjects were randomly divided into two intervention group. The first intervention group received two capsules of 1000 mg of evening primrose and the second received 6 capsules of castor oil concurrently with labor induction. Bishop's score information and delivery outcomes were collected using the hospital records. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and analysis of variance in repeated measures, Chi-square, and independent t-tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean and standard deviation of evening primrose and castor oil in each group were effective on the bishop score two hours after induction (5.02 ± 1.42, 5.36 ± 1.69, respectively) (P=0.542) and four hours after induction (7.32 ± 1.94, 7.63 ± 1.58, respectively) (P=0.492) and the difference was statistically significant. Comparison of mean differences within each group of evening primrose capsules and castor oil was significant (P<0.001). There was no statistically significant difference between the two groups in terms of bishop score, type of delivery, Apgar score, first and fifth minutes, length of first and second stage of labor (P>0.05).

    Conclusion

    There was no statistically significant difference between evening primrose and castor oil on cervical ripening and pregnancy outcomes at the same time as labor induction, therefore, the use of one is not superior to the other.

    Keywords: Bishop Score, Caster oil, Cervical Ripening, Evening Primrose Oil, Labor induction
  • Ainaz Khodaverdian, Nasim Khajavian, Roghayeh Rahmani Beilandi *, Hassan Haj Talebi, Hossein Mohammadzadeh Moghadam, Mehri Moradifar Pages 67-76
    Introduction

    Dysmenorrhea is one of the most common disorders of the female reproductive system that causes the inability of a person to perform daily activities and disorders in communication with family members. Therefore, this study was performed with aim to evaluate the effect of leech and cupping therapy in comparison with LD contraceptive pill on the improvement of dysmenorrhea.

    Methods

    This randomized clinical trial study was performed in 2020-2021 on 40 women with primary dysmenorrhea. The subjects were divided into two intervention groups. In the intervention group1, after menstruation, leeches and cupping therapy for 3 sessions (each week) in each month was performed for two months.  In the intervention group 2, the LD pill was taken for 21 days from the first day of menstruation and after 7 days, the next pack was started. Pain levels before the intervention, first, second and third months after the intervention were measured using a VAS questionnaire. In this study, the intervention was performed for two months, but the subjects were followed up for three months. Data were analyzed by SPSS software version 16) and Mann-Whitney, Friedman, Chi-square and Independent t-tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    The mean pain intensity in the first, second and third months after the intervention was higher in the LD contraceptive pill group than the leech and cupping therapy group and the two groups were significantly different in the second (P=0.048) and third (P=0.022) months, but in the first month after the intervention, there was no statistically significant difference (P=0.061).

    Conclusion

    The use of leeches and cupping therapy in specific areas of the ankle, back and uterus in comparison with LD contraceptive pills reduces the severity of menstrual pain.

    Keywords: Cupping therapy, Dysmenorrhea, Leech, Oral contraceptive pill
  • Neda Sharifi, Atefe Ebrahimiyan, Fariba Mardani, Saeed Erfanpoor, Rasoul Rahmani * Pages 77-82
    Introduction

    Iron deficiency anemia reduces the activity of thyroperoxidase and thus inhibits the production of thyroid hormone. Therefore, this study was performed with aim to determine the relationship between complete blood count parameters with the level of thyroid stimulating hormone in pregnant women.

    Methods

    This descriptive-analytical cross-sectional study was performed in 2018 on 130 pregnant women who had referred to community health centers covered by Gonabad University of Medical Sciences for first prenatal care. Data were collected at maternal referral, using a checklist containing demographic information of maternity (maternal age, education, occupation, gestational age, etc.) and first trimester pregnancy test results. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and Kolmogorov-Smirnov, Spearman correlation and Pearson correlation tests. P<0.05 was considered statistically significant.

    Results

    Mean TSH of women was 1.95± 1.24 mlu/l and mean total Hb was 12.81±1.08 g/dl and mean total MCHC was 23.89±1.34 g/dl. In multivariate model, none of the variables had a significant statistical relationship with TSH and only the MCHC variable had a significant relationship with TSH (P = 0.041).

    Conclusion

    The MCHC variable had a significant relationship with TSH, but the other blood parameters had no significant relationship with TSH level. It is recommended that further studies be performed in the future to determine the relationship between these two variables.

    Keywords: Hematocrit, Hemoglobin, mean corpuscular volume, thyroid stimulating hormone
  • Bahareh Nourimonfared, Serveh Parang, Kamyar Mansoori, Fariba Farhadifar, Farzaneh Zaheri * Pages 83-92
    Introduction

    Despite many advances in midwifery, proper management of labor pain is still one of the major problems related to women's health. This study was performed with aim to compare the effect of the two methods of massage and aromatherapy with salvia essence on labor pain severity in nulliparous women.

    Methods

    This single-blind parallel randomized controlled clinical trial study was done in 2019 on 96 nulliparous pregnant women referred to the delivery ward of Besat hospital in Sanandaj. The subjects were randomly divided into three groups: aromatherapy and massage therapy with salvia essence and control. Data collection tools were a researcher made questionnaire and Numeric pain raiting scale. With the onset of dilatations of 4-5, 7-6 and 8-10 cm of the cervix and during contractions, in the aromatherapy group, a cloth soaked in 10 drops of salvia essence was used and massage with this essence was used in massage group for 20 minutes. Control group did not receive any intervention. Pain intensity was measured at the onset of dilatations and 20 minutes later in three groups. Data were analyzed using SPSS software (version 22) and Chi-square and analysis of variance for repeated measures tests. P<0.05 was considered statistically significant. 

    Results

    Mean pain intensity scores after the intervention in intervention groups in different dilatations of the cervix showed a significant difference with before intervention (P=0.001), but in the control group, this difference was not significant (P>0.05). Before intervention, there was no significant difference between two intervention groups with the control group in terms of the mean pain intensity scores in dilatations of 4-5 (P = 0.131), 6-7 (P = 0.05) and 8-10 cm of cervix (P= 0.243), but the difference was significant after the intervention (P=0.001) and this difference was not significant between the two intervention groups (P=0.917).

    Conclusion

    Massage and aromatherapy methods with saliva essence significantly reduced the mean severity of labor pain in various dilatations and as a nonpharmacological method of reducing labor pain is recommended to nulliparous women with the inclusion criteria of this study.

    Keywords: Aromatherapy, Massage, Labor pain, Salvia
  • Maryam Farahmand, Fahimeh Ramezani Tehrani *, Marzieh Saei Gharenaz Pages 93-104
    Introduction

    Premenstrual syndrome is one of the most common menstrual disorders in women at reproductive age. This syndrome affects women’s quality of life and reduces their efficiency. On the other hand, the main cause is not known, various factors such as lifestyle, type of nutrition, and hormones affect it. Since vitamins and minerals have been suggested as possible factors affecting the severity of symptoms of this syndrome, so this study was conducted with aim to investigate the effect of vitamins and minerals on the symptoms of the syndrome.

    Methods

    In this narrative review study, to find the related studies, databases of SID, PubMed, and Google Scholar were searched according to the keywords including premenstrual syndrome, premenstrual syndrome symptoms, minerals, and vitamins from 1980 to 2020. The clinical trial and review studies which were published and the language of them was English or Persian were selected.

    Results

    Some vitamins such as vitamin E, B6, D and some minerals such as magnesium, zinc, and calcium have a positive effect on the symptoms of premenstrual syndrome.

    Conclusion

    Since the optimal consumption of vitamins and minerals promotes general health, the results of this narrative review by identifying the challenges in this area, leads to the recognition and use of effective minerals and vitamins to reduce the symptoms of premenstrual syndrome.

    Keywords: minerals, Premenstrual Syndrome, Symptoms of premenstrual syndrome, Vitamins
  • Navid Kalani, Maryam Jalali Jahromi, Mehdi Sanatkar, MohammadSadegh Sanie Jahromi * Pages 105-109
    Introduction

    Pseudotumor Cerebri (PTC) is a condition characterized by increased intracranial pressure (ICP). It is mainly found in overweight women of childbearing age. In this study, a case of PTC in pregnancy was reported.

    Case presentation

    The patient was a 26-year-old pregnant woman weighing 70 kg in the 19th week of pregnancy with symptoms of diplopia, headache, and transient visual obscuration who referred to the gynecologist. The gynecologist checked the patient for pregnancy poisoning and after tests, it was determined that she did not have pregnancy poisoning. After referring the patient to an ophthalmologist, the patient was diagnosed with PTC. The treatment form the neurologist's view was drug therapy or LP that the gynecologist did not allow to use drug and LP treatment was selected for the patient. During pregnancy, the patient underwent LP for 9 times. During pregnancy, no drug was prescribed for psedotomor cerebri due to obstruction by a gynecologist and the disease was controlled only by LP. The patient underwent cesarean section under spinal anesthesia by diagnosis of a anesthesiologist and the baby weighed 3400 g was born with a first minute Apgar score of 9 and a fifth minute Apgar score of 10.

    Conclusion

    Although the pathology of psedotomor cerebri has not been fully identified yet, but various treatment methods have been mentioned to prevent the progression of this disease. In the present study, the reported patient was controlled with regular follow-ups and performing LPs. The maternal and fetal complications following somatomerber were well controlled.

    Keywords: Intracranial pressure, pregnancy, Psedotomor cerebri