فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت پرستاری
سال یازدهم شماره 1 (پیاپی 39، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • بهاره نجفی، مریم نخعی، سید ابوالفضل وقار سیدین* صفحات 1-9
    مقدمه

    صلاحیت بالینی، شایستگی عملی و توانایی تلفیق دانش، مهارت ، نگرش  و ارزشها  در موقعیت بالینی است و برای انجام نقش حرفه ای ضروری  میباشد. صلاحیت بالینی درحیطه های مختلف پرستاری از جمله آموزش، بالین و مدیریت پرستاری اهمیت زیادی دارد. لذا این مطالعه به صورت مرور سیستماتیک با هدف عوامل موثر برصلاحیت بالینی پرستاران  انجام شد. 

    روش کار

    در این مطالعه مروری  مقالات منتشر شده بین سالهای 1389-1399  (2010-2020)  مورد بررسی قرار گرفتند به این منظورکلید واژه های  صلاحیت ، بالینی، پرستار،در پایگاه هایMagiran،   Sid، کلید واژه های,nursing  clinical  competency,  , competenceدر پایگاه های Elsevier، Web of Sciences، Pubmed Google Scholar, ، Scopus مورد  بررسی قرار گرفتند. مقالات اصیل و مروری به زبان فارسی و انگلیسی به  صورت تمام متن  انتخاب شدند.  پس از ارزیابی معیارهای ورود و کیفیت مقالات 13 پژوهش واجد شرایط شناخته و مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    با توجه به هدف  این پژوهش  از جمله عوامل فردی موثر بر صلاحیت بالینی پرستاران (تجربه کاری، سن، سابقه کاری، سابقه کار در بخش فعلی ، مدرک تحصیلی بالاتر ،کار در حین تحصیل، هوش هیجانی) وعوامل  محیطی - سازمانی تاثیر گذاربر صلاحیت بالینی پرستاران (شناخت فرهنگ بیماران و انجام مراقبت براساس فرهنگ بیمار، رضایت شغلی ، مشورت با همکاران) بدست آمدند.

     بحث و نتیجه گیری

      براساس نتایج بدست آمده بایستی مدیران جهت ارتقا صلاحیت بالینی پرستاران با توجه به عوامل شناسایی شده در مطالعه حاضر برنامه ریزی نمایند.

    کلیدواژگان: صلاحیت، پرستار، صلاحیت بالینی پرستار
  • ابوالقاسم یعقوبی، اکبر عروتی موفق، ندا صفری* صفحات 10-20
    مقدمه

    شیوع کرونا و شکل گیری گونه های جهش یافته آن سبب استرس و نگرانی در جوامع شده است. ترس و اضطراب ناشی از ابتلا به بیماری کرونا مخرب بوده و می تواند منجر به ناهنجاری های روحی و روانی در افراد شود. هدف مطالعه حاضر، پیش بینی استرس ناشی از کرونا براساس راهبردهای مقابله با استرس، کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی در بین پرستاران شهر کرمانشاه بود.

    روش کار

    روش این پژوهش توصیفی- همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه پرستاران شهر کرمانشاه در فروردین 1400 تشکیل دادند. تعداد 200 نفر با روش نمونه گیری داوطلبانه، از طریق پاسخ دهی آنلاین به پرسشنامه ها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. در این پژوهش از مقیاس استرس کرونا (سلیمی و همکاران، 1399)، پرسشنامه راهبردهای مقابله با استرس (لازاروس و فولکمن، 1998)، نسخه کوتاه پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (2004) و مقیاس بهزیستی روانشناختی (ریف، 1989) استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از رگرسیون چندمتغیره به روش همزمان و به کمک نرم افزار SPSS-22 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج همبستگی نشان داد که استرس با راهبرد مقابله ای هیجان مدار رابطه مثبت و با راهبردمقابله ای مسیله مدار، کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی رابطه منفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که قوی ترین متغیر پیش بینی کننده استرس کرونا مقابله هیجان مدار با ضریب بتا= 854/0 بود و با این وجود تمامی متغیرها سهم معناداری در معادله رگرسیون داشتند.

    نتیجه گیری

    نتایج این پژوهش نشان داد که به کارگیری راهبرد مقابله ای مسیله مدار و داشتن زندگی با کیفیت و بهزیستی روانشناختی می تواند با استرس ناشی از کرونا ارتباط منفی داشته باشد. از این رو با استفاده از راهبردها و مداخلات متمرکز بر افزایش سطوح کیفیت زندگی و بهزیستی روانشناختی می توان جهت کاهش استرس پرستاران گام برداشت.

    کلیدواژگان: استرس کرونا، راهبردمقابله ای، کیفیت زندگی، بهزیستی روانشناختی، پرستاران
  • پریسا سادات بحرودی، خدیجه شریفی* صفحات 21-32
    مقدمه

    نیروی انسانی اهمیت بسزایی در ارتقای عملکرد بیمارستان دارد به گونه ای که این سازمان نمی تواند بدون تلاش و تعهد کارکنان خود موفق شود. تعهد سازمانی به باورها، ارزش ها و عقاید کارکنان نسبت به ماندن در سازمان اشاره دارد. این مطالعه با هدف بررسی تعهد سازمانی پرستاران و عوامل مرتبط با آن انجام شده است.

    مواد و روش ها

    این یک مطالعه سیستماتیک است که مقالات منتشر شده بین سال های 1390 تا 1400 (2021-2011 میلادی) از پایگاه های, Google Scholar PubMed ,Scopus ,Science Direct ,Cinahal  SID ، Iranmedex  ،Magiran  مورد بررسی قرار گرفتند. جهت بررسی از کلمات کلیدی: تعهد سازمانی و پرستار در منابع فارسی و از کلمات ,Organizational Commitment nurse در منابع انگلیسی استفاده شد. انجام پژوهش در ایران معیار اصلی انتخاب مقالات برای ورود به مطالعه بود. پس از ارزیابی کیفیت مقالات، 26 مقاله واجد شرایط شناخته و  به مطالعه وارد شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از استخراج یافته های مقالات، نشان داد که 12درصد مطالعات تعهد سازمانی پرستاران را سطح بالا،50 درصد سطح متوسط و 38 درصد مطالعات نیز سطحی از تعهد سازمانی را گزارش نکردند. همچنین، عوامل فردی و سازمانی مختلفی بر تعهد سازمانی پرستاران موثر است.

    نتیجه گیری

    با توجه به این که مهم ترین و ارزشمندترین سرمایه سازمان، نیروی انسانی است. لذا تلاش برای توسعه تعهد در کارکنان، امر مهمی است که مدیران باید به آن توجه داشته باشند. مدیران با اقداماتی نظیر توانمندسازی و ایجاد یک جو اخلاقی مثبت، زمینه را برای بروز تعاملات مبتنی بر سازو کارهای اجتماعی به شکل اعتماد و احترام متقابل فراهم کنند تا بر میزان دلبستگی و تعهد سازمانی پرستاران افزوده و موجبات ارتقای کیفیت خدمات پرستاری را فراهم سازند.

    کلیدواژگان: تعهد سازمانی، پرستاران ایرانی، مرور سیستماتیک
  • امیرهوشنگ نظر پوری، حامد قاسم پور*، فاطمه فاضل پور صفحات 33-45
    مقدمه

    مقاله حاضر با هدف بررسی تاثیر ادراک از نقش حمایتی سازمان و انگیزه های جامعه یار بر ماندگاری شغلی پرستاران بیمارستان دکتر شریعتی شهر تهران با در نظرگرفتن نقش متغیر میانجی تعهد عاطفی اجرا شده است.

    روش کار

    این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها، توصیفی است. همچنین از لحاظ شیوه جمع آوری داده ها در زمره پژوهش های پیمایشی قرار می گیرد. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران شاغل در بخش های مختلف بیمارستان دکتر شریعتی شهر تهران به تعداد 211 نفر می باشد که به دلیل حجم جامعه، تمامی آنها به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها، پرسشنامه استاندارد است.

    یافته ها

    یافته ها نشان می دهد حمایت سازمانی ادراک شده با ضریب معناداری (115/21) بر ماندگاری شغلی و با مقدار معناداری (937/9) بر تعهد عاطفی تاثیر معنادار و مثبت دارد. انگیزه های جامعه یار با مقدار معناداری (052/23) بر ماندگاری شغلی و با ضریب معناداری (354/12) بر تعهد عاطفی اثر معنادار و مثبت می گذارد. همچنین، تعهد عاطفی با مقدار معناداری (000/8) بر ماندگاری شغلی تاثیر معنادار و مثبت دارد. سرانجام تعهد عاطفی با ضریب معناداری (235/42) اثر غیرمستقیم میانجی میان حمایت سازمانی ادراک شده و ماندگاری شغلی برجای می گذارد و در نهایت با مقدار معناداری (263/48) اثر غیرمستقیم میانجی بین انگیزه های جامعه یار و ماندگاری شغلی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده مدیران می بایست در شرایط بحران ناشی از بیماری کرونا حمایت های خود را از پرسنل خط مقدم مبارزه با این بیماری بیشتر کرده و چنان ملموس پشتیبانی نمایند که از طرف کارکنان درک شود تا آنها نسبت به انجام وظایف محوله راغب تر گردند و متعهدانه عمل نمایند و هدفمند در شغل خود ماندگار شوند. افزون بر این، مشخص شد انگیزه های جامعه یار پرستاران به عنوان مولفه ای پیش برنده برای همیاری با مردم در شرایط کرونایی عمل نموده است.

    کلیدواژگان: حمایت سازمانی ادراک شده، انگیزه جامعه یار، تعهد عاطفی، ماندگاری شغلی
  • مینا محرابی، ملیکا داودیان، سمیه پورولی ابربکوه*، هاجر سلیمانی صفحات 46-58
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ذهنی سازی، انعطاف پذیری روان شناختی و دشواری در تنظیم هیجان در پیش بینی پریشانی روانشناختی و  مشکلات خواب زنان باردار در طول اپیدمی بیماری کووید 19 انجام شد.

    روش کار

    روش این مطالعه از نوع توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش کلیه زنان باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهر سنندج در سال 1400 بودند. به این منظور تعداد 230 نفر از این افراد به روش نمونه‏گیری در دسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه کارکرد تاملی، سیاهه انعطاف پذیری روانشناختی، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان، پرسشنامه پریشانی روانشناختی کسلر و پرسشنامه اختلال خواب پاسخ دادند. پس از گردآوری پرسشنامه ها، داده‏های جمع آوری شده با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره به شیوه همزمان تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین ذهنی سازی، انعطاف پذیری روان شناختی و دشواری در تنظیم هیجان با پریشانی روانشناختی و  مشکلات خواب زنان باردار رابطه معناداری وجود دارد (01/0>p). نتایج تحلیل رگرسیون چندگانه نیز آشکار کرد که 6/71 درصد واریانس مشکلات خواب و 7/75 درصد واریانس پریشانی روانشناختی به وسیله ذهنی سازی، انعطاف پذیری روان شناختی و دشواری در تنظیم هیجان ‏تبیین می‏شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می‏توان نتیجه گرفت که ذهنی سازی، انعطاف پذیری روان شناختی و دشواری در تنظیم هیجان توان پیش بینی پریشانی روانشناختی و  مشکلات خواب زنان باردار در طول اپیدمی بیماری کووید 19را دارند.

    کلیدواژگان: ذهنی سازی، انعطاف پذیری روان شناختی، دشواری در تنظیم هیجان، پریشانی روانشناختی، مشکلات خواب، بارداری
  • لیلا ممشلی، کوروش زارع، سیمین جهانی* صفحات 59-69
    مقدمه

     مشارکت پرستاران در سیاست گذاری جهت کیفیت مراقبت از بیمار و هم چنین ارتقاء جایگاه پرستاران، ضرورتی حیاتی و اجتناب ناپذیر است. بنابراین این مطالعه با هدف موانع و تسهیل کننده های مشارکت پرستاران در سیاست گذاری سلامت انجام گردید.

    روش کار

    در این پژوهش مروری روایتی، با استفاده از کلمات کلیدی مرتبط با سیاست گذاری در پرستاری، مشارکت پرستاران در سیاست گذاری، مطالعات انجام شده که به زبان های فارسی یا انگلیسی و با متن کامل، در محدوده زمانی 2010 تا 2022چاپ شده بودند؛ در پایگاه های اطلاعاتی Science Direct ، PubMed ، Scopus ،Google Scholar ، SID و Magiran جستجو شدند. مقالاتی که همراستا با هدف تحقیق نبوده ، از مطالعه حذف شدند. از 100 مقاله جستجو شده، در نهایت 12 مقاله مرتبط انتخاب شدند.

    یافته ها

     موانع مشارکت پرستاران در سیاست گذاری سلامت به عواملی همچون عوامل سازمانی، عوامل مربوط به خود پرستاران و تسهیل کننده های مشارکت سازمانی به عوامل فردی، سازمانی و محیطی مرتبط می باشد.

    نتیجه گیری

    شناسایی  موانع و تسهیل کننده های مشارکت پرستاران در سیاست گذاری می تواندپرستاران را قادر سازد آینده ای بهتر برای جایگاه پرستاری خود بسازند و چون سیاست ها بر همه ی جنبه های عملکردی پرستاری تاثیر گذار است با تغییر جایگاه پرستاری علنا تغییرات زیادی در کیفیت مراقبت به بیماران ارایه خواهد شد. از طرفی با توجه به اینکه دانشجویان با سیاست گذاری در مقطع دکترای تخصصی آشنا می شوند، لذا پیشنهاد می شوند که آشنایی با سیاست گذاری در کوریکولوم مقطع کارشناسی گنجانده شود.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری در پرستاری، مشارکت پرستاران در سیاست گذاری، موانع مشارکت پرستاران در سیاست گذاری، تسهیل کننده های مشارکت پرستاران در سیاست گذاری
  • احمد واحدنصیری*، مونا ولدخانی صفحات 70-78
    مقدمه

    عفونت‌های بیمارستانی مشکل عمده پزشکی مدرن می‌باشند که علل متعددی دارند و منجر به هزینه‌ها و عوارض زیادی می‌شوند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان بکارگیری اصول استاندارد کنترل عفونت توسط پزشکان و پرسنل اتاق‌های عمل بیمارستان‌های وابسته به دانشکده علوم پزشکی مراغه و مقایسه آن با استانداردها انجام شد.

     روش‌ ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی – تحلیلی می‌باشد که در سال 1399 در مراغه انجام شد. ابزار مخصوص گردآوری دادا‌ها، پرسشنامه‌های محقق ساخته مخصوص هر یک از گروه‌های شاغل در واحدهای اتاق عمل و نیز چک لیست‌ بازبینی محیط و تجهیزات اتاق عمل بود. داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA)، آزمون t مستقل و همبستگی پیرسون و با نرم افزار SPSS (Ver.25) تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته‌ ها

    به طور کلی در این پژوهش 51 نفر شرکت داشتند. 1/71 درصد از شرکت کنندگان زن و 9/28 درصد مرد بودند. میانگین سنی افراد 04/9 ± 81/34 سال بود. بین میزان رعایت استانداردهای کنترل عفونت و شرکت یا عدم شرکت در دوره‌های بازآموزی کنترل عفونت در بین افراد تیم بیهوشی (p=0.03) و بین افراد تیم جراحی (p=0.04) ارتباط معنی‌داری وجود داشت. همچنین بین رشته‌ تحصیلی افراد تیم جراحی و میزان رعایت استانداردهای کنترل عفونت ارتباط معنی‌داری وجود داشت (p=0.047).

     نتیجه‌ گیری

     در مجموع نتایج این پژوهش نشان داد عملکرد واحدهای مورد پژوهش در خصوص رعایت استانداردهای کنترل عفونت در اتاق عمل در حد مطلوب بود. توصیه می‌گردد برای تداوم شرایط مطلوب کنونی و نیز بهبود عملکرد، دوره‌های بازآموزی کنترل عفونت به ویژه برای پرسنل بیهوشی، در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: کنترل عفونت، اتاق عمل، عفونت های بیمارستانی
  • سید مهدی میرمهدی، فریبرز فتحی چگنی*، مصطفی امیدنژاد صفحات 79-89
    مقدمه

    شیوع جهانی ویروس کویید 19 و اجرای محدودیت های ناشی از آن باعث ترس و اضطراب زیادی در افراد جامعه شده که این مسیله این به‌نوبه‌ خود مشکلات روانشناختی عدیده ای در پی داشته است. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر ترس از کووید19 بر بهزیستی روانشناختی کارکنان با نقش میانجی ناامنی شغلی و تعدیلگر ذهن آگاهی در دانشگاه علوم پزشکی لرستان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از حیث جمع آوری داده ها از نوع تحقیقات توصیفی از شاخه مطالعات میدانی به شمار می آید که روش انجام آن به صورت پیمایشی بود. جامعه آماری پژوهش تعداد 320 نفر از کارکنان دانشگاه علوم پزشکی استان لرستان بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه‌ای به تعداد 175 نفر به روش تصادفی طبقه‌ای از میان آن‌ها انتخاب گردید. برای سنجش متغیرهای پژوهش از پرسشنامه ای که شامل چهار بخش ترس از کووید19، بهزیستی روانشناختی، ناامنی شغلی و ذهن آگاهی بود، استفاده ‌شده است. پایایی پرسشنامه‌ با استفاده از روش آلفای کرونباخ و روایی آن با استفاده از روایی همگرا به تایید رسید. برای تجزیه‌ و تحلیل داده‌ها از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار Spss و PLS استفاده ‌شده است.

    یافته‌ ها

    نتایج نشان‌دهنده این است که در سطح اطمینان 95 درصد ترس از کووید19 اثر منفی و معنی داری بر بهزیستی روانشناختی کارکنان دارد (316/0- =β ؛P<0/05)؛ بعلاوه ترس از کووید19 از طریق ناامنی شغلی نیز اثر منفی و معنی داری بر بهزیستی روانشناختی کارکنان دارد (324/0- =β ؛P<0/05)؛ همچنین ذهن آگاهی در رابطه ترس از کووید19 و بهزیستی روانشناختی کارکنان نقش تعدیلگر دارد (069/0- =β ؛P<0/05).

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها می توان گفت که ترس از کووید19 نقش بارزی در کاهش بهزیستی روانشناختی کارکنان از طریق ایجاد ناامنی شغلی دارد، در این میان مولفه ذهن آگاهی نیز در رابطه ترس از کووید19 و بهزیستی روانشناختی نقش تعدیلگر دارد، به عبارتی کارکنانی که از ذهن آگاهی بالاتری برخوردار هستند کمتر دچار کاهش بهزیستی روانشناختی ناشی از ترس از کووید19 می شوند، لذا نیاز است با تقویت ذهن آگاهی در کارکنان که یک مولفه آموزش پذیر نیز می باشد ترس از کووید19 را در آنها کاهش داد.

    کلیدواژگان: ترس از کووید 19، بهزیستی روانشناختی، ناامنی شغلی، ذهن آگاهی
  • خلیل کلوانی، محمد اسلامی وقار، مهدیه مطیعی* صفحات 90-97
    مقدمه

    امروزه استفاده از روش هایی برای شناسایی و کاهش خطاهای انسانی حایز اهمیت است. مطالعه حاضر با هدف بررسی عملکرد ایمن پرستاران با استفاده از تکنیک شرپا در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران انجام شده است.

    روش کار

    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی و با استفاده از روش  شرپا در سال 1398 انجام شد. جامعه و نمونه پژوهش شامل پرستاران بخش داخلی دو بیمارستان بوعلی و امیرالمومنین بود. جمع آوری داده ها از دو روش مصاحبه و مشاهده مستقیم انجام شد اطلاعات به دست آمده درکاربرگ شرپا تکمیل و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در وظیفه دارودهی داروهای خوراکی، 59 خطا شناسایی شد که خطاهای عملکردی با 22 سپس خطای بازدید 16، بازیابی برابر با 12 و ارتباطی 9 می باشد. خطای انتخابی کمترین میزان یعنی صفر می باشد. سطح ریسک خطا، برای ریسک های غیر قابل قبول 98/38 %،ریسک های نامطلوب 28/37 %، ریسک های قابل قبول با نیاز به تجدید نظر 77/6 % و ریسک های قابل قبول بدون نیاز به تجدید نظر94/16 % بود. پس ازبررسی بازیابی خطاها مشخص شد که 53 خطا امکان بازیابی ندارند و 6 خطا بازیابی دارند.

    نتیجه گیری

    به کارگیری از روش پیشگیرانه خطر جهت شناخت خطرات بالقوه و پایش خطاها احساس می شود. مسیولین بیمارستان بایستی توجه ویژه به خطاهای عملکردی و ارتباطی مشاغل در بیمارستان داشته باشند.

    کلیدواژگان: ارزیابی، ایمنی، عملکرد، روش شرپا، خطا دارودهی
|
  • Bahareh Najafi, Maryam Nakhaee, . Seyyed Abolfazl Vagharseyyedin* Pages 1-9
    Background and Aim

    Clinical competence is practical competence and the ability to combine knowledge, skills, attitudes and values ​​in a clinical situation and is essential for performing a professional role. Clinical competence is very important in various fields of nursing, including education, clinic and nursing management. Therefore, this study was conducted as a systematic review with the aim of factors affecting the clinical competence of nurses.

    Methods

    In this review study, articles published between 2010-2011 (2010-2020) were reviewed. The databases of Elsevier, Web of Sciences, Pubmed Google Scholar, and Scopus were examined. Original and review articles in Persian and English were selected in full text. After evaluating the inclusion criteria and quality of articles, 13 eligible studies were identified and reviewed.

    findings

    According to the purpose of this study, including individual factors affecting the clinical competence of nurses (work experience, age, work experience, work experience in the current ward, higher education, work while studying, emotional intelligence) and environmental-organizational factors affecting clinical competence Nurses (knowledge of patients' culture and care based on patient culture, job satisfaction, consultation with colleagues) were obtained.

     Discussion and Conclusion

    Based on the obtained results, managers should plan to improve the clinical competence of nurses according to the factors identified in the present study

    Keywords: competence, nurse, nurse clinical competence
  • Abolghasem Yaghoobi, Akbar Orvati Movafagh, Neda Safari* Pages 10-20
    Introduction

    The prevalence of coronavirus and the formation of its mutant species has caused stress and anxiety in communities. Fear and anxiety caused by coronavirus are destructive and can lead to mental disorders in people. The aim of this study was to predict corona stress based on coping strategies with stress, quality of life and psychological well-being among nurses in Kermanshah.

    Methods

    The method of this research was descriptive-correlation. The statistical population consisted of all nurses in Kermanshah in April 1400. A total of 200 people were selected as a statistical sample by voluntary sampling through online response to questionnaires. In this study, Corona stress scale (Salimi et al., 1399), stress coping strategies questionnaire (Lazarus and Folkman, 1998), short version of the World Health Organization quality of life questionnaire (2004) and psychological well-being scale (Reef, 1989) were used. . Data analysis was performed using multivariate regression simultaneously with the help of SPSS-22 software.

    Results

    The correlation results showed that stress has a positive relationship with emotion-oriented coping strategy and a negative relationship with problem-oriented coping strategy, quality of life and psychological well-being. The results of regression analysis showed that the strongest predictor of corona stress was emotion-oriented coping with Beta = 0.854, and yet all variables had a significant share in the regression equation.

    Conclusion

    The results of this study showed that the application of problem-oriented coping strategy and high quality of life and psychological well-being can be associated with a reduction in coronary stress. Therefore, by using strategies and interventions focused on increasing the levels of quality of life and psychological well-being, steps can be taken to reduce nurses' stress

    Keywords: Corona stress, Coping Strategy, Quality of life, Psychological Well-being, Nurses
  • Parisa Bahroodi, Khadijeh Sharifi* Pages 21-32
    Introduction

    Manpower is very important in improving the performance of the hospital so that this organization cannot succeed without the effort and commitment of its staff. Organizational commitment refers to employees' beliefs, values and beliefs about staying in the organization. The aim of this study was to investigate the organizational commitment of nurses and related factors.

    Methods

    This is a systematic study. Major international and national databases including Google Scholar, PubMed Scopus, Science Direct, Cinahl, SID, Iranmedex, and Magiran were search completely to identify the articles published from 2011 to 2021 on the topic of interest among Iranian nurses. The keywords organizational commitment, nurse, was used in English and Persian sources. After evaluating the entry and quality criteria of the articles, 26 papers were recognized as eligible and entered into the study.

    Results

    The results of extracting the findings of the articles showed that 12% of the nurses' organizational commitment studies report a high level, 50% a medium level and 38% of the studies did not report a level of organizational commitment. Also, various individual and organizational factors affect the organizational commitment of nurses.

    Conclusion

    Given that the most important and valuable asset of the organization is manpower. Therefore, trying to develop commitment in employees is an important issue that managers should pay attention to. Managers, through actions such as empowerment and creating a positive ethical atmosphere, provide the basis for interactions based on social mechanisms in the form of mutual trust and respect to increase nurses' organizational commitment and improve the quality of nursing services

    Keywords: Organizational Commitment, Iranian nurses, Systematic review
  • Amirhosahng Nazarpouri, Hamed Ghasempour*, Fatemeh Fazelpour Pages 33-45
    Introduction

    The aim of this article was to investigate the effect of Perceived of the supportive role of the organization and the motivations Prosocial on the job Sustainability of nurses at Dr. Shariati Hospital in Tehran by considering the mediating role of emotional commitment.

    Methods

    This research is applied in terms of purpose and descriptive in terms of data collection. It is also included in survey research in terms of data collection methods. The statistical population includes all nurses working in different wards of Dr. Shariati Hospital in Tehran, 211 people, all of whom were selected as a statistical sample due to the size of the population. The main tool for data collection is the standard questionnaire.

    Results

    Findings show that perceived organizational support with a significant coefficient (21/115) has a significant and positive effect on job retention and with a significant amount (9/937) on emotional commitment. Community motivations with a significant amount (23/052) have a significant and positive effect on job retention and with a significant coefficient (12/354) on emotional commitment. Also, emotional commitment with a significant amount (8,000) has a significant and positive effect on job retention. Finally, emotional commitment with a significant coefficient (42/235) leaves an indirect mediating effect between perceived organizational support and job retention, and finally with a significant amount (48/263) has an indirect mediating effect between societal motivations and job retention.

    Conclusions

    According to the results, managers should increase their support for front-line personnel in the event of a crisis caused by coronary heart disease and provide tangible support that is understood by employees so that they are more willing to perform their duties and Be committed and stay purposeful in your job. In addition, it was found that the nurses' societal motivations acted as a driving force for helping people in coronary conditions.

    Keywords: Perceived Organization Support, Motivation Prosocial, Emotional Commitment, job Sustainability
  • Mina Mehrabi, Melika Davoudian, Somayeh Pourvali Abarbekoh*, Hajar Soleimani Pages 46-58
    Introduction

    The aim of this study was to investigate the role of mentalization, psychological flexibility and difficulty in regulating emotion in predicting psychological distress and sleep problems in pregnant women During the Corona Epidemic.

    Methods

    The method of this study was descriptive-correlational. The statistical population of this study was all pregnant women who referred to health centers in Sanandaj in 1400. For this purpose, 230 of these people were selected by available sampling method, they answered the Reflective Functioning Questionnaire, the Psychological Flexibility Inventory, the Emotion Difficulty Scale, the Kessler Psychological Distress Questionnaire, and the Sleep Disorder Questionnaire. After collection of questionnaires, the collected data were analyzed simultaneously using Pearson correlation coefficient and multivariate regression analysis.

    Results

    The results showed that there is a significant relationship between mentalization, psychological flexibility and difficulty in emotion regulation with psychological distress and sleep problems in pregnant women (p <0.01). The results of multiple regression analysis also revealed that 71.6% of the variance of sleep problems and 75.7% of the variance of psychological distress can be explained by mentalization, psychological flexibility and difficulty in regulating emotion.

    Conclusions

    According to the findings, it can be concluded that mentalization, psychological flexibility and difficulty in regulating emotion can predict psychological distress and sleep problems in pregnant women during the Covid 19 epidemic.

    Keywords: Mentalization, psychological flexibility, difficulty in regulating emotion, psychological distress, sleep problems, pregnancy
  • Leila Mamashli, Kourosh Zarea, Simin Jahani* Pages 59-69
    Introduction

    Nurses' participation in policy making for the quality of patient care as well as improving the position of nurses is a vital and inevitable necessity. Therefore, this study was conducted with the aim of barriers and facilitators of nurses' participation in health policy.

    Methods

    In this narrative review study, using keywords related to policy-making in nursing, nurses' participation in policy-making, studies were conducted that were published in Persian or English and in full text, in the period 2010 to 2022. ; Searched in Science Direct, PubMed, Scopus, Google Scholar, SID and Magiran databases. Articles that were not in line with the purpose of the research were excluded from the study. Out of 100 searched articles, 12 related articles were finally selected.

    Result

    Barriers to nurses' participation in health policy are related to factors such as organizational factors, factors related to nurses themselves and facilitators of organizational participation to individual, organizational and environmental factors.

    Conclusions

    Identifying barriers and facilitators of nurses' participation in policy making can enable nurses to build a better future for their nursing position and because policies affect all aspects of nursing practice by changing the position of nursing publicly many changes in quality Care will be provided to patients. On the other hand, considering that students are familiar with policy-making in the specialized doctoral program, it is suggested that familiarity with policy-making be included in the undergraduate curriculum.

    Keywords: policy making in nursing, nurses' participation in policy making, Barriers, facilitators of nurses' participation in policy making
  • Ahmad Vahednasiri *, Mona Valadkhani Pages 70-78
    Background

    Nosocomial infections are a major problem in modern medicine that have numerous causes and lead to many costs and complications. This study aimed to determine the observance of infection control principles by physicians and operating room staff of hospitals in Maragheh University of Medical Sciences and compare it with the standards.

    Methods

    The present study is a descriptive-analytical study that was conducted in 2020 in Maragheh. A questionnaire that was made by the researcher for each group working in the operating room units and a checklist for reviewing the operating room environment and equipment was used as special tools for data collection. Data with statistical tests of one-way analysis of variance (ANOVA), unpaired t-test, and Pearson in SPSS 25 software were analyzed.

    Results

    In total, 51 people participated in this study. 71.1% of participants were female and 28.9% were male. The average age was 34.81 ± 9.04 years. There was a significant relationship between observance of infection control standards and participation / non-participation in infection control retraining courses among anesthesia team members (p = 0.03) and surgery team members (p = 0.04). Also, there was a significant relationship between the field of study of the surgical team members and the observance of infection control standards (p = 0.047).

    Conclusion

    In general, the results of this study showed that the performance of the participants in terms of observance of infection control standards in the operating room was desirable. It is recommended that infection control retraining courses, especially for anesthesia personnel, be considered to maintain the current optimal condition as well as improve performance.

    Keywords: Infection Control, Operating Room, Nosocomial Infections
  • Seyed Mehdi Mirmehdi, Fariborz Fathi Chegeni *, Mostafa Omidnezhad Pages 79-89
    Background

    The global prevalence of COVID-19 virus and the implementation of the resulting restrictions have caused a great deal of fear and anxiety in the community, which in turn has led to many psychological problems. The aim of this study was to investigate the effect of fear of Covid 19 on psychological well-being of employees with the mediating role of job insecurity and moderator of mindfulness in Lorestan University of Medical Sciences.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive research in the field of field studies in terms of applied purpose and in terms of data collection, the method of which was survey. The statistical population of the study was 320 employees of Lorestan University of Medical Sciences. Based on Krejcie and Morgan table, a sample size of 175 people was selected by stratified random sampling method. To measure the variables of the research, a questionnaire was used which included four sections of fear of Covid 19, psychological well-being, job insecurity and mindfulness . The reliability of the questionnaire was confirmed using Cronbach's alpha method and its validity was confirmed using convergent validity. For data analysis, structural equation modeling and Spss and PLS software have been used.

    Results

    The results show that at the 95% confidence level, fear of Covid 19 has a negative and significant effect on the psychological well-being of employees (β = -0.316; P <0.05); In addition, fear of Covid 19 through job insecurity has a negative and significant effect on employee psychological well-being (β = -0.324; P <0.05); Mindfulness also has a moderating role in the relationship between fear of Covid 19 and psychological well-being of employees (β = -0.069; P <0.05).

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that fear of Covid 19 has a significant role in reducing psychological well-being of employees by creating job insecurity, Meanwhile, the component of mindfulness also has a moderating role in the relationship between fear of Covid 19 and psychological well-being, In other words, employees with higher mindfulness are less likely to experience a decrease in psychological well-being due to fear of Covid 19, so it is necessary to reduce the fear of Covid 19 in employees by strengthening mindfulness, which is also a trainable component.

    Keywords: Fear of Covid 19, Psychological well-being, Job insecurity, Mindfulness
  • Khalil Kalavani, Mohmmad Eslami Vaghar, Mahdieh Motie* Pages 90-97
    Introduction

    Today, it is important to use methods to identify and reduce them is of crucial importance. The aim of the present study was to determine the safe performance of nurses using the SHERPA technique in the hospitals affiliated with the Islamic Azad University of Medical Sciences in Tehran.

    Methods

    This cross-sectional descriptive study was conducted using the SHERPA method in 2019. The study population and samples included the nurses in the internal wards of Bu-Ali and Amir Al-Momenin hospitals. The data were collected through interviews and direct observations. the information obtained was recorded on the SHERPA worksheet and analyzed using the SPSS software.

    Results

    59 errors were identified in the drug administration task, most of which associated with functional errors (n=22). Visit (n=16), recovery (n=12), and communication errors (n= 9) accounted for other frequent errors, respectively. Selective errors were the least frequent (n=0). The error risk levels for unacceptable risks, undesirable risks, acceptable risks with the need for revision, and acceptable risks without the need for revision were 38.98%, 37.28%, 6.77%, and 16/94 %, respectively. Finally, reviewing error recovery indicated that 53 errors could not be recovered but 6 ones could.

    Conclusion

    There is a need to apply a risk prevention method to identify potential risks and monitor errors. Hospital officials should pay special attention to functional and communication errors in hospital occupations.

    Keywords: EVALUATION, SAFETY, PERFORMANCE, SHERPA METHOD, DRUG ERROR