فهرست مطالب

میکروب شناسی پزشکی ایران - سال شانزدهم شماره 3 (خرداد و تیر 1401)

دو ماهنامه میکروب شناسی پزشکی ایران
سال شانزدهم شماره 3 (خرداد و تیر 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • بهزاد طاعتی، سید مجتبی پایدار اردکانی، کاتسوهیکو سوزوکی، معصومه سادات مدرسی، مجید طاعتی مقدم*، بهنام روزبه صفحات 178-185

    بیماری کرونا 2019 (COVID-19) یک عفونت ویروسی کشنده است که در اثر نقص ایمنی منجر به مرگ می شود. بنابراین، بررسی عوامل موثر بر سیستم ایمنی باید مدنظر قرار گیرد. به خوبی ثابت شده که جلسات منظم تمرین ورزشی با شدت متوسط به مدت حداکثر یک ساعت، از طریق اثرات ضد التهابی و آنتی اکسیدانی موجب تقویت عملکردهای سیستم ایمنی می شود. به علاوه، یک رژیم غذایی حاوی غذاهای کاربردی و مغذی نیز برای کمک به سیستم ایمنی نیاز است. در اینجا، ما اطلاعات موجود در مورد اینکه چگونه تمرین ورزشی و عوامل تغذیه ای به تقویت سیستم ایمنی در برابر عفونت های مختلف کمک می کند، خلاصه کرده ایم. مهم تر از آن، این مقاله مروری راهنمایی های عملی و ارزشمندی را برای بزرگسالان کم تحرک و ورزشکاران غیرحرفه ای در مورد نحوه انجام تمرینات هوازی و مقاومتی و تمرینات کششی در خانه بدون نیاز به انواع خاصی از تجهیزات در طول شیوع سویه دلتای COVID-19 ارایه می دهد. همچنین، برخی ملاحظات تغذیه ای مرتبط با تمرینات ورزشی در خصوص نحوه مصرف کربوهیدرات ها، فیبرها، ویتامین ها، زینک و اسیدهای چرب امگا-3 بیان شده که به ایجاد بهتر سازگاری های و بهبود پاسخ های ایمنی کمک می کند.

    کلیدواژگان: قرنطینه COVID-19، تمرینات ورزشی در خانه، غذاهای غیرکاربردی، همه گیری، ورزشکاران حرفه ای، افراد کم تحرک
  • بهاره لشتو آقایی، محمدیوسف علیخانی*، ویلم بی فن لیوون، علی مجتهدی، سیما کاظمی، پژمان کرمی صفحات 186-196

    عفونت زخم عامل اصلی سپسیس در بیماران زخم سوختگی است و باعث افزایش عوارض و مرگ و میر ناشی از سوختگی می شود. عفونت در زخم های سوختگی توسط باکتری های گرم منفی و گرم مثبت ایجاد می شود. درمان های ضد میکروبی مرسوم به عنوان موفق ترین مداخلات درمانی برای مبارزه با عفونت زخم های سوختگی شناخته شده اند. متاسفانه، مقاومت ضدمیکروبی می تواند فاجعه بار باشد و منجر به شکست درمان شود. توجه به این نکته اهمیت دارد که عفونت زخم سوختگی نیاز به درمان موضعی دارد. فاژها به عنوان جایگزینی برای آنتی بیوتیک ها می توانند به صورت تک دارویی و یا در ترکیب با آنتی بیوتیک ها برای  درمان عفونت های ناشی از پاتوژن های مقاوم به آنتی بیوتیک استفاده شوند. فاژها ویروس های طبیعی باکتریایی اختصاصی گونه هستند. در سراسر جهان، بسیاری از شرکت های تولید فاژ در حال ظهور هستند. با این وجود، کشورهای زیادی از فاژ درمانی در مدیریت بیمار خود استفاده نمی کنند. بمنظور متقاعد کردن مراکز مراقبت های بهداشتی در کشورهایی که به توانایی فاژ درمانی در بیماری های عفونی اعتماد ندارند، انجام آزمایش های بالینی مورد نیاز است. این مطالعه به بررسی چند جانبه فاژ درمانی در بیماران با زخم سوختگی می پردازد.

    کلیدواژگان: زخم های سوختگی، عفونت ها، درمان ضد میکروبی مرسوم، فاژ درمانی
  • فرشید دانش*، سمیه قویدل صفحات 197-211
    زمینه و اهداف

      اسینتوباکتر بومانی، از جمله عفونت های بیمارستانی با منشاء باکتریال است که همواره یکی از خطرناکترین تهدیدها برای سلامت جهانی محسوب می شود. پژوهشگران متعددی به پژوهش و تولیدات علمی در این خصوص جهت گذر از این مشکل، پرداخته اند که رصد و پایش اولویت های موضوعی و مفهومی دارای اهمیت زیادی است. هدف پژوهش حاضر شناسایی و تدوین ارتباط بین اولویت های موضوعی پژوهشی قلمرو اسینتوباکتر بومانی جهت درک ساختار فکری قلمرو اسینتوباکتر بومانی است.

    مواد و روش کار

      پژوهش حاضر یک مطالعه کمی و کاربردی، از نوع مطالعات علم سنجی است که با استفاده از فن تحلیل هم واژگانی انجام شده است. تعداد 10898 رکورد نمایه شده در WOSCC مذکور در بازه زمانی 2002 تا 2021 استخم و وقتراج و تحلیل شد. 102 کلیدواژه از 12060 کلیدواژه جهت تحلیل مورد استفاده قرار گرفت. پس از انجام فرآیند یکدست ‏سازی واژگان، نقطه برش مشخص و برای تحلیل و آماده سازی داده ها و نیز ترسیم نقشه ها، از نرم افزارهای یوسی آی نت (نسخه 6.528.0.0 سال 2017)، نت دراو (سال 2017)، ووس ویور و اس پی اس اس 16 استفاده شد.

    یافته ها

      کلیدواژه "MULTIDRUG RESISTANCE (MDR)" در رتبه نخست کلیدواژه های پربسامد مقالات قلمرو اسینتوباکتر بومانی، قرار داشت. مفاهیم اصلی مدارک منتشرشده در قلمرو اسینتوباکتر بومانی با استفاده از خوشه بندی سلسله مراتبی به روش Ward ،6 خوشه موضوعی به دست آمد. بزرگترین خوشه با 27 کلید واژه و تعداد 680 پیوند با مرکزیت 25/185 و تراکم 0/969 است. توزیع خوشه ها در نمودار راهبردی حاکی از آن بود که خوشه های موضوعی در نواحی 1 و 3 نمودار راهبردی جای گرفته اند که به ترتیب موضوعات بالغ و مرکزی و موضوعات نو پدید یا حاشیه ای را در بر می گیرد.

    نتیجه گیری

    شناسایی و پایش اولویت های مهم و اساسی موضوعی و مفهومی قلمرو اسینتوباکتر بومانی با تکنیک های علم سنجی، ابزار مناسبی جهت شناسایی ساختار فکری قلمرو اسینتوباکتر بومانی است که می تواند هدایت گر تصمیمات بهینه و کارا در سیاست گذاری پژوهشی و مالی مسیولان باشد.

    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بومانی، علم سنجی، نقشه علم، تحلیل هم واژگانی، هم رخدادی واژگان، نمودار راهبردی
  • زهرا شاهنده*، فرحناز صدیقیان، نرگس کلانتری صفحات 212-220
    زمینه و اهداف

      مولدین بتالاکتاماز  AmpC یک تهدید جدی در درمان عفونت های ناشی از باکتری های گرم منفی می باشند. از آنجاییکه هیچ روش تشخیصی قابل اعتماد برای شناسایی باکتری های مولد این آنزیم در دسترس نمی باشد، اطلاعات زیادی در مورد شیوع آنها موجودنیست. لذا، این مطالعه به تعیین فراوانی اشریشیا کلی، انواع کلبسیلا و انتروباکتر مولد آنزیم AmpC  در نمونه های بالینی با روش های فنوتیپی و مولکولی اختصاص یافت.

    مواد و روش کار

      جهت شناسایی باکتری های مولدAmpC  جدا شده از نمونه های بالینی از روش های فنوتیپی و مولکولی استفاده شد. این روش ها عبارتند از:الف) انتشار از دیسک سفوکستین، ب) Aminophenyl boronic acid، ج) Cefoxitin Agar Medium، د) Method AmpC Disk، ه)روش القایی با استفاده از دیسک ایمی پنم، و) روش مولتی پلکس PCR از نظرحضور ژنهای  blaDHA، blaFOX وblaMOX  .

    یافته ها

      از 163 باکتری، (49/1%) 80 جدایه به روش انتشار از دیسک سفوکستین، مقاوم به FOX بودند. 73/8% از جدایه های مقاوم به FOX به روش فنوتیپی تایید گردیدند. روش Cefoxitin Agar Medium در شناسایی باکتری های مولد این آنزیم کارآمد تر بود. در هیچ یک از باکتری ها ژنهای blaFOX وblaMOX یافت نگردید. ژن  blaDHAدر (12/9%) 21 باکتری شناسایی شد. در باکتری های حامل این ژن،(6%)5 جدایه حساس به FOX یافت شد.

    نتیجه گیری

      یافته های به دست آمده از مطالعه حاضر بیانگر درصد نسبتآ بالایی از جدایه های مولد AmpC، در منطقه مورد مطالعه می باشد. با توجه به حضور قابل توجهی از ژن blaDHA حتی در جدایه های حساس به FOX، پیشنهاد می گردد یک پایش کشوری با استفاده از روش های مولکولی برای شناسایی باکتری های مولد این آنزیم انجام گردد.

    کلیدواژگان: بتالاکتام، اشریشیا کلی، PCR، AmpC، blaDHA
  • نسرین تلخی، نرگس اخوان فاطمی، مهدی جباری نوغابی* صفحات 221-232
    زمینه و اهداف

      کووید-19 یک بیماری عفونی بسیار مسری است و زندگی روزمره مردم را تحت تاثیر قرار داده و نگرانی زیادی برای دولت ها و مسیولان بهداشت عمومی ایجاد کرده است. پیش بینی رفتار آینده آن ممکن است برای تخصیص منابع پزشکی و تعریف استراتژی های موثر برای کنترل بیماری و غیره مفید باشد.

    مواد و روش کار

      داده های جمع آوری شده، شامل تعداد تجمعی و مطلق موارد تایید شده، فوت و بهبود مربوط به کووید-19 از تاریخ 30 فوریه تا 3 جولای 2021 می باشد. در این مطالعه از تحلیل خوشه ای سلسله مراتبی استفاده شد. برای پیش بینی رفتار آینده کووید-19، از مدل های اتورگرسیو میانگین متحرک تلفیق شده (ARIMA)، هموارسازی نمایی (ETS)، روش پیش بینی خودکار (Prophet)، نایو، نایو فصلی (s-Naive)، ARIMA تقویت شده (boosted ARIMA)، Prophet تقویت شده (boosted Prophet) استفاده شد.

    یافته ها

      نتایج خوشه بندی نشان دهنده رفتار مشابهی از ویروس کرونا در ایران و سایر کشورها مانند فرانسه، روسیه، ترکیه، انگلستان (انگلیس)، آرژانتین، کلمبیا، ایتالیا، اسپانیا، آلمان، لهستان، مکزیک و اندونزی بود. به طور کلی نتایج در شش گروه (خوشه) دسته بندی شدند. نتایج پیش بینی نیز نشان داد که خانواده مدل های XGBoost از دقت بالایی نسبت به مدل های دیگر برخوردار بودند.

    نتیجه گیری

      در ایران، کووید-19، الگوهای رفتاری مشابهی را با کشورهای توسعه یافته موردنظر در این مطالعه نشان داد. خانواده مدل های XGBoost نتایج کاربردی و دقت بالایی در پیش بینی الگوهای رفتاری ویروس نشان دادند. با توجه به گسترش سریع ویروس در سراسر جهان، این مدل ها می توانند برای پیش بینی الگوهای رفتاری SARS-CoV-2 استفاده شوند. پیش گیری از شیوع ویروس کرونا، کنترل بیماری و گسستن زنجیره آن مستلزم کمک به جامعه است و در این ماموریت نمی توان از نقش آمارگیران غافل شد.

    کلیدواژگان: آریما، تحلیل خوشه ای، کووید-19، پیش بینی، نایو، مدل خطای XGBoost
  • کاران رامو، آدارش وی، آنان یا راجا گوپال، رییتا واریانی، پرایاگ کینی، پراکاش کومار، ساسمیتا سابات* صفحات 233-243
    زمینه و اهداف

      باکتری پروتیوس، یکی از عوامل کلیدی در بسیاری از بیماری های گوارشی، شناخته شده است که در محدوده pH وسیع ارایه شده توسط مکان های مختلف دستگاه گوارش زنده می ماند. آنزیم باکتریایی کولین TMA لیاز موجود در چندین کومنسال روده، تبدیل کولین را به تری متیل آمین، پیش ساز متابولیت پروآترواسکلروتیک اکسید تری متیل آمین کاتالیز می کند. این مطالعه پتانسیل بیماری زایی باکتری روده پروتیوس را در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر ارزیابی می کند. ما همچنین به دنبال ایجاد یک مدل پیش بینی ساده برای ارزیابی عوامل خطر بیماری عروق کرونر با استفاده از نمونه ای از بیماران هندی بودیم.

    مواد و روش کار

      این مطالعه شامل 14 بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونر و 6 فرد کنترل شد. شرایط بهینه ابداع شد و پروتکل های استاندارد شده برای کشت باکتری پروتیوس در شرایط آزمایشگاهی و جداسازی پروتیین مورد نظر، کولین TMA لیاز، دنبال شد. آنالیز FTIR و اسپکتروفتومتری UV به ترتیب برای تعیین کمیت سطوح اکسید N کولین و تری متیل آمین استفاده شد. در نهایت، تجزیه و تحلیل مشخصه عامل گیرنده و رگرسیون لجستیک چند متغیره، قدرت پیش بینی کل مدل و اکسید N تری متیلامین را ایجاد کرد.

    یافته ها

      یافته ها فعالیت بهینه این پروتیین و رشد باکتری را در محدوده pH 7.4 - 9 نشان داد. تجزیه و تحلیل کمی نشان داد که سطح اکسید تری متیل آمین N در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر (1.81 میکرومولار) به طور قابل توجهی بالاتر از گروه شاهد (0.86 میکرومولار) است.

    نتیجه گیری

      فعالیت بهینه در شرایط قلیایی نشان دهنده پتانسیل پاتولوژیک قوی باکتری پروتیوس در پیشرفت بیماری عروق کرونر است. مدل پیش بینی می تواند به عنوان یک ابزار مفید در جامعه پزشکی برای ارزیابی عوامل خطر بیماری عروق کرونر عمل کند.

    کلیدواژگان: کولین TMA- لیاز، بیماری عروق کرونر، طیف سنجی FTIR، پروتئوس، منحنی ROC
  • نغمه محرابی فر، حمید استاجی*، مرتضی کیوانلو، محمدرضا سلیمی بجستانی، احسان گله دار کاخکی صفحات 244-250
    زمینه و اهداف

      بیماری آناپلاسموز ناشی از گونه های جنس آناپلاسما و یک بیماری مهم منتقله توسط بندپایان در مهره داران مختلف بوده و اهمیت بهداشتی فراوانی برای انسان دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی حضور و تعیین ژنوتیپ آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم با استفاده از روش های بررسی میکروسکوپی، تکنیک Realtime-PCR و آنالیزهای فیلوژنتیکی در سگ های پناهگاه های مشهد در استان خراسان رضوی انجام شد.

    مواد و روش کار

      برای این منظور، در سال 2020، تعداد 250 نمونه خون طی معاینات معمول بهداشتی از سگ ها در پناهگاه های مختلف واقع در شهر جمع آوری شد. ابتدا از نمونه های خون، گسترش تهیه شده و با گیمسا رنگ آمیزی شد و زیر میکروسکوپ نوری از نظر وجود آناپلاسما بررسی شد. سپس DNA ژنومی از بخش بافی کوت نمونه های خون استخراج شده و با تکثیر یک قطعه توالی با اندازه 1400 جفت باز از  16S rRNA متعلق به جنس آناپلاسما، از نظر وجود عفونت آناپلاسما با استفاده از روش realtime-PCR بررسی شدند. در نهایت، تعیین توالی و تجزیه و تحلیل بر روی قطعات تکثیر شده برای ارزیابی فیلوژنتیک سویه ها با استفاده از نرم افزار BLAST در نمونه های مثبت انجام شد.

    یافته ها

      در مجموع تعداد 9 سگ (3/60 %) شامل 5 ماده (3/40 %) و 4 نر (3/88 %) از نظر عفونت آناپلاسما در تست Realtime-PCR مثبت بودند. همچنین مورولای آناپلاسما فاگوسایتوفیلوم در نوتروفیل های 3 حیوان که در تست PCR مثبت تشخیص داده شده بودند در گسترش خون آنها شناسایی شد.

    نتیجه گیری

      این مطالعه یافته های مهمی را در رابطه با حضور آناپلاسما فاگوسایتوفیلوم در سگ و میزان تشابه یا ناهمگونی ژنتیکی این سویه های بیماری زا تشخیص داده شده از سگ و انسان در ایران و سایر کشورها ارایه می دهد. با توجه به یافته ها، مطالعه حاضر اولین شواهد مولکولی در مورد عفونت آناپلاسما فاگوسیتوفیلوم در سگ های پناهگاه ها در منطقه را نشان می دهد.

    کلیدواژگان: تشخیص مولکولی، آناپلاسما فاگوسایتوفیلوم، بررسی فایلوژنتیک، سگ ها، ایران
  • حدیث کلانتری، عباس حاجی زاده*، خسرو عیسی زاده، محمد فائزی قاسمی صفحات 251-258
    زمینه و اهداف

      انتروکوکوس فکالیس (E.faecalis) یک پاتوژن فرصت طلب است که باعث عفونت های بیمارستانی در انسان، به ویژه در افراد دارای نقص ایمنی و افراد مسن می شود. این باکتری می تواند در شرایط سخت و محیط های کم غذا زنده بماند و رشد کند، پس معمولا در آب یافت می شود و به راحتی از طریق مدفوعی-دهانی منتقل می شود. به دلیل استفاده زیاد از آنتی بیوتیک ها، بسیاری از سویه های E.faecalis به آنتی بیوتیک های مختلف ازجمله ونکومایسین (VRE) مقاوم شده اند. VRE ناشی از آب، یک مشکل زیست محیطی و بهداشتی است. ازآنجایی که پایش آب های تفریحی در سلامت انسان بسیار حایز اهمیت است، هدف پژوهش حاضر بررسی شیوع ایزوله های VRE و الگوی آنتی بیوتیکی آن ها در نمونه های محیطی آب های تفریحی استان گیلان بود.

    مواد و روش کار

      نمونه های محیطی از آب های تفریحی شش شهر استان گیلان، در شمال ایران، 4 ایستگاه در تالاب انزلی و 5 رودخانه اصلی ورودی به تالاب انزلی طی ماه های دی تا شهریور 1398 به دست آمدند. شناسایی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله ها با استفاده از تست آنتی بیوگرام تعیین شد. شناسایی مولکولی ایزوله ها با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با پرایمرهای اختصاصی ژن ddlE انجام شد.

    یافته ها

      از مجموع 268 نمونه، انتروکوک در 154 نمونه (57/46 درصد) شناسایی شد که 35 ایزوله (29/68 درصد) VRE بودند. از ایزوله های VRE، 32 ایزوله (91/42%) متعلق به E.faecalis، 2 ایزوله (5/71%) متعلق به E.faecium و یک ایزوله (2/86%) متعلق به سایر گونه های انتروکوکوس بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان دهنده شیوع بالا و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های VRE انتروکوکوس فکالیس در منابع آبی استان گیلان است که می تواند هشدار دهنده باشد و باید مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مقاومت دارویی آنتی باکتریال، انتروکوکوس فکالیس، انتروکوک های مقاوم به ونکومایسین، آلودگی آب
  • مریم شریفی لویه، علی اشرف، زوبین سوری، علی مجتهدی، ملک مسعود انصار* صفحات 259-266
    زمینه و اهداف

      در دسامبر 2019، یک نوع جدیدی از پنومونی کورونا ویروس (SARS-CoV-2) با نام (COVID-19) در ووهان گزارش گردید و به سرعت در سراسر جهان گسترش یافت. این مطالعه به منظور بررسی علایم بالینی بیماران COVID-19 طراحی گردید.

    مواد و روش کار

      در این مطالعه گذشته نگر، ما داده های 132 بیمار فوت شده از COVID-19 را جمع آوری نمودیم. داده های دموگرافیک، اپیدمیولوژیکی و بالینی و نتایج تست های آزمایشگاهی در روزهای 1، 3 و 6 پذیرش تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

      اکثر موارد در گروه سنی 75-65 بودند که 64/39 درصد آنها مرد بودند. سه روز بعد از پذیرش، 55/3 درصد بیماران فوت نمودند. شایع ترین تظاهرات بالینی شامل سرفه خشک (70/45 درصد) و تب (54/54 درصد) بودند که در حین بستری افزایش یافتند. دیابت و فشار خون شایع ترین بیماری زمینه ای گزارش شدند. لنفوپنی و افزایش تعداد گلبول های سفید در اکثر بیماران مشاهده گردید. سطوح ESR (92/5 درصد) و LDH (94/64 درصد) بالاتر از محدوده نرمال بودند. علاوه بر این، 42/85 درصد و 44/73 درصد بیماران به ترتیب سطوح افزایش یافته ALT و AST داشتند.

    نتیجه گیری

      یافته های این مطالعه نشان داد که مردان با احتمال بیشتری با SARS-CoV-19 آلوده می شوند. بیماری های زمینه ای در میان بیماران شایع بود و علایم بالینی و آزمایشگاهی با افزایش زمان بستری تشدید شد.

    کلیدواژگان: COVID-19، ویژگی های بالینی، اپیدمیولوژی، ایران، SARS-CoV-19
  • سارا بابازاده، جواد شکری شیروانی، محمد رعنائی* صفحات 267-270

    استرونژیلوییدس استرکورالیس (S.S. stercoralis)  یک کرم نماتود روده ای است که انسان را به طور گسترده در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری آلوده می کند. این آلودگی انگلی معمولا در انسان علایمی ایجاد نمی کند. با این حال، اشکال شدید و تهدید کننده زندگی این عفونت می تواند در افراد دارای نقص ایمنی رخ دهد. بیماران مبتلا به بیماری کروناویروس 2019 (COVID-19) که تحت درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی قرار می گیرند در معرض خطر ابتلا به نشانگان ازدیاد عفونت استرنژیلوییدوس (SHS)هستند.ما در این مقاله به معرفی  یک بیمار مرد 70 ساله   با سابقه ابتلا به کووید19 شدید و دریافت دوز بالا دگزامتازون می پردازیم که  که با ناراحتی قفسه سینه، تهوع و بی اشتهایی به بیمارستان ما ارجاع داده شد. ارزیابی بافت شناسی مخاط معده و اثنی عشر بیمار، تخم های متعدد و لاروهای فیلاریفرم S. stercoralis را نشان داد که نشان دهنده SHS است. ایورمکتین و آلبندازول برای بیمار تجویز شد. پس از درمان، علایم بیمار بهبود یافت.بنابراین پزشکان باید از خطر SHS به خصوص در کشورهای بومی S. stercoralis قبل و در طول درمان با کورتیکواسترویید برای بیماران COVID-19 آگاه باشند زیرا تشخیص زودهنگام و درمان مناسب می تواند مرگ و میر را در این بیماران به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: کووید-19، نقص سیستم ایمنی، استروئید، استرنژیلوییدوس استرکورالیس
|
  • Behzad Taati, Seyed Mojtaba Paydar Ardakani, Katsuhiko Suzuki, Masoumeh Sadat Modaresi, Majid Taati Moghadam*, Behnam Roozbeh Pages 178-185

    The coronavirus disease 2019 (COVID-19) is a deadly viral infection causing death due to impaired immunity. Therefore, an investigation of factors affecting the immune system should be considered. It is well documented that regular sessions of moderate-intensity exercise training with up to 1-hour duration boost the immune functions through anti-inflammatory and antioxidant effects. Besides, a diet containing functional and nutritious foods is also needed to aid the immune system. Herein, we have summarized available data on how exercise and nutritional factors help promote immunity against various infections. More importantly, this review provides practical and valuable guidance for sedentary adult people and non-professional athletes on how to do aerobic and resistance training and stretching exercises at home with no special types of equipment required during the outbreaks of delta variant-COVID-19. Some significant exercise-related nutritional considerations regarding carbohydrates, fibers, vitamins, zinc, and omega-3 fatty acids were also supplied that help to create better adaptations and improve immune responses.

    Keywords: COVID-19 quarantine, Home-based exercise training, Non-functional foods, Pandemic, Professional athletes, Sedentary people
  • Bahareh Lashtoo Aghaee, Mohammad Yousef Alikhani*, Willem B. Van Leeuwen, Ali Mojtahedi, Sima Kazemi, Pezhman Karami Pages 186-196

    Wound infections are the primary cause of sepsis in burn wound patients and increase burn-related morbidity and mortality. Gram-negative and Gram-positive bacteria induce infections in burn wounds. Conventional antimicrobial therapy is recognized as the most successful therapeutic intervention to combat infections of burn wounds. Unfortunately, antimicrobial resistance could be catastrophic and lead to treatment failure. Burn wound infections need topical treatment. Phages as an alternative for antibiotics can be used as a monotherapy for infections with antibiotic-resistant pathogens or can be applied in combination with antibiotic therapy. Phages are species-specific bacterial natural viruses. Worldwide, many phage-producing companies are emerging. However, not many countries implement phage therapy in their patient management. Clinical trials are needed to convince the health care system in those countries that do not have confidence in phage therapy in infectious diseases. This study reviewed several aspects of phage therapy in burn wound patients.

    Keywords: Burn wounds, Conventional antimicrobial treatment, Infections, Phage therapy
  • Farshid Danesh*, Somayeh Ghavidel Pages 197-211
    Background and Objective

     Acinetobacter baumannii is a major cause of nosocomial infections and is considered one of the most serious health threats worldwide. Several researchers have attempted to study and report this issue to find a solution. In this regard, the observation and monitoring of topic and conceptual priorities are thus crucial. This study aimed to identify and formulate the relationship among topic research priorities of A. baumannii to accurately understand the intellectual structure concerning A. baumannii.

    Methods

     This scientometric study is quantitative and applied, conducted by using the co-word analysis technique. A total of 10,898 records indexed at the WOSCC were retrieved and analyzed during 2002-2021, and 102 keywords out of 12,060 keywords were selected for analysis. Following the vocabulary homogenization process, the threshold was determined, and UCINET 6.528.0.0 2017, NetDraw (2017), VOSviewer 1.6.14, and SPSS-16 software were used to analyze and preprocess the data and visualize the maps.

    Results

    The keyword 'Multidrug Resistance (MDR)' was in first place among the most frequent keywords of A. baumannii articles. The main concepts of the documents published regarding A. baumannii were obtained using the hierarchical clustering with the Ward method (6 topic clusters). The largest cluster had 27 keywords and 680 links with a centrality of 25,185 and a density of 0.969. The distribution of clusters in the strategic diagram indicated that topic clusters were located in quadrants 1 and 3, including mature and central topics and emerging or marginal topics, respectively.

    Conclusion

    Identifying and monitoring significant topics and conceptual priorities of the A. baumannii area with scientometric techniques is an appropriate tool for determining the intellectual structure of the A. baumannii area, leading optimal and efficient decisions in officials' research financial policy.

    Keywords: Acinetobacter baumannii, Co-word analysis, Keywords co-occurrence, Scientometrics, Science mapping, Strategic diagram
  • Zahra Shahandeh*, Farahnaz Sadighian, Narges Kalantrai Pages 212-220
    Background and Objective

     AmpC-producing bacteria are a severe threat to treating infectious diseases caused by gram-negative bacteria. The actual prevalence of these bacteria is not clearly determined as there is no reliable diagnostic method available to detect them. Therefore, this study was performed to determine the frequency of Escherichia coli, Klebsiella, and Enterobacter species producing AmpC among clinical samples by phenotypic and molecular methods.

    Methods

     In this study, 163 bacteria of Enterobacteriaceae species isolated from different clinical samples in 2018 were examined. Suspected isolates of producing pAmpC were identified using cefoxitin disk (FOX) and disk diffusion method. Three confirmatory phenotypic methods were performed to identify pAmpC production, and blaDHA, blaFOX, blaMOX genes were searched using a molecular method for all bacteria. Specificity and sensitivity of phenotypic tests were obtained compared to the presence of blaDHAgene.

    Results

    Of 163 bacteria, 80 (49.1%) isolates were resistant to FOX, and 21 (12.9%) carried the blaDHA gene. Among the bacteria carrying the gene, 5 (6%) isolates were sensitive to FOX. 49 (61.3%) FOX-resistance bacteria were positive in one of the chromosomal and/or plasmid phenotypic tests. The highest specificity and sensitivity were observed in the AmpC disk (90.8%) and CAM (42.7%) methods, respectively.

    Conclusion

    It seems phenotypic methods are more successful in distinguishing true negatives (higher specificity). Also, sensitivity to cefoxitin is not a criterion for not producing the enzyme AmpC. For this reason, it is recommended that national monitoring be performed to identify the genes of AmpC producing bacteria.

    Keywords: AmpC, blaDHA, Enterobacter, Escherichia coli, Klebsiella, PCR
  • Nasrin Talkhi, Narges Akhavan Fatemi, Mehdi Jabbari Nooghabi* Pages 221-232
    Background and Objective

     COVID-19 is a highly contagious infectious disease, and it has affected people's daily life and has raised great concern for governments and public health officials. Forecasting its future behavior may be useful for allocating medical resources and defining effective strategies for disease control, etc.

    Methods

     The collected data was the cumulative and the absolute number of confirmed, death, and recovered cases of COVID-19 from February 20 to July 03, 2021. We used hierarchical cluster analysis. To forecast the future behavior of COVID-19, the Auto-Regressive Integrated Moving Average (ARIMA), Exponential Smoothing (ETS), Automatic Forecasting Procedure (Prophet), Naive, Seasonal Naive (s-Naive), boosted ARIMA, and boosted Prophet models were used.

    Results

    The results of clustering showed a similar behavior of coronavirus in Iran and other countries such as France, Russia, Turkey, United Kingdom (UK), Argentina, Colombia, Italy, Spain, Germany, Poland, Mexico, and Indonesia. It also revealed similar patterns of SARS-CoV-2 for the same countries in six groups. Results showed that XGBoost models' family had higher accuracy than other models.

    Conclusion

    In Iran, COVID-19 showed similar behavior patterns compared to the studied developed countries. The family of XGBoost models showed practical results and high precision in forecasting behavior patterns of the virus. Concerning the rapid spread of the virus worldwide, these models can be used to forecast the behavior patterns of SARS-CoV-2. Preventing the spread of the coronavirus, controlling the disease, and breaking down its chain necessitates community assistance, and in this mission, the role of statisticians cannot be neglected.

    Keywords: ARIMA, Cluster Analysis, COVID-19, Forecasting, Naïve, XGBoost Error
  • Karan Ramu, Adarsh V, Ananya Rajagopal, Reeta Varyani, Prayaag Kini, Prakash Kumar, Sasmita Sabat* Pages 233-243
    Background and Objective

     Proteus bacteria, a key contributor to several gastrointestinal diseases, is known to survive in the wide pH range offered by different locations of the GI tract. The bacterial enzyme Choline TMA Lyase found in several opportunistic gut commensals catalyzes choline conversion to trimethylamine, a precursor of the pro-atherosclerotic metabolite trimethylamine N oxide. This study evaluates the pathogenic potential of Proteus gut bacteria in patients with coronary artery disease. We also sought to create a simple predictive model for assessing risk factors of coronary artery disease using a sample of Indian patients.

    Methods

     The study included 14 patients with coronary artery disease and 6 controls. Optimal conditions were devised, and standardized protocols were followed to culture Proteus bacteria in vitro and isolate the protein of interest, Choline TMA Lyase. FTIR analysis and UV spectrophotometry were employed to quantify choline and trimethylamine N oxide levels, respectively. Finally, receiver operating characteristic analysis and multivariate logistic regression established the predictive power of the entire model and trimethylamine N oxide.

    Results

    The findings demonstrated an optimum activity of this protein and the bacterial growth in the pH range of 7.4 - 9. Quantitative analysis showed trimethylamine N oxide levels to be significantly higher in coronary artery disease patients (1.81 µM) than in controls (0.86 µM).

    Conclusion

    Optimum activity in the alkaline condition indicates the strong pathological potential of Proteus bacteria in the progression of coronary artery disease. The prediction model can serve as a helpful tool within the medical community to assess the risk factors for coronary artery disease.

    Keywords: Choline TMA-Lyase, Coronary artery disease, FTIR spectroscopy, Proteus, ROC curve
  • Naghmeh Mehrabifar, Hamid Staji*, Morteza Keywanlou, Mohammadreza Salimi Bejestani, Ehsan Gallehdar Kakhki Pages 244-250
    Background and Objective

     Anaplasmosis caused by Anaplasma spp. is an important arthropod-borne disease of various vertebrates with health concerns to humans. The present study aimed to investigate the detection and genotype of Anaplasma phagocytophilum using microscopic examination, real-time PCR technique, and phylogenetic analysis in dogs from Mashhad shelters, Khorasan-Razavi province.

    Methods

     For this purpose, 250 blood specimens were collected during routine health checkups from dogs in different shelters in Mashhad, Iran, in 2020. First, smears were prepared from the blood specimens, stained with Giemsa, and examined under the light microscope for Anaplasma inclusions. Then, the genomic DNAs were extracted from buffy coats of blood specimens and screened by real-time PCR for the presence of Anaplasma infection by amplifying a 1400 bp sequence of 16S rRNA belonging to the Anaplasma genus. Finally, sequencing and BLAST analyses were carried out on the amplified fragments for the phylogenetic assessments in positive specimens.

    Results

    A total of 9 dogs (3.60%), including 5 females (3.40%) and 4 males (3.88%) were found to be positive for Anaplasma infection in real-time PCR. Moreover, in blood smear observation, A. phagocytophilum morulae were detected in the neutrophils of 3 PCR positive animals.

    Conclusion

    This study provides important data regarding A. phagocytophilum in dogs and the degree of genetic homology/heterogeneities among these pathogen strains from dogs and humans in Iran and other countries. To our knowledge, this is the first molecular evidence on the infection of A. phagocytophilum in sheltered dogs of the region.

    Keywords: Anaplasma phagocytophilum, Dogs, Iran, Molecular identification, Phylogenetic analysis
  • Hadis Kalantari, Abbas Hajizade*, Khosro Issazadeh, Mohammad Faezi Ghasemi Pages 251-258
    Background and Objective

     Enterococcus faecalis (E. faecalis) is a major opportunistic pathogen that causes nosocomial infections in humans, especially in immunocompromised and elderly people. This bacterium can survive and grow in harsh conditions and low-nutrient environments, so it is usually found in water and can easily be transmitted via the fecal-oral route. Due to the high usage of antibiotics, many antibiotic-resistant strains of E. faecalis have been evolved, especially vancomycin-resistant ones (VRE). Water-borne VRE is an environmental and health problem. Since the monitoring of recreational waters is so important in human health, the aim of the present study was to investigate the prevalence of VRE isolates and their antibiotics patterns in the environmental samples from recreational waters in Guilan Province, Iran.

    Methods

     The environmental samples were obtained from recreational waters in six cities in Guilan Province, North of Iran, 4 stations in Anzali wetland, and 5 main rivers entering Anzali wetland from January to September 2019. E. faecalis samples were identified by microscopic analysis, biochemical tests, and molecular identification. Antibiotic resistance patterns of the isolates were determined by an antibiogram test. The molecular identification of the isolates was performed using polymerase chain reaction (PCR) with specific primers for the ddlE gene.

    Results

    Overall, in 268 samples, Enterococci were detected in 154 samples (57.46%), of which 35 isolates (29.68%) were VRE. From VRE isolates 32 isolates (91.42%) belonged to E. faecalis, 2 isolates (5.71%) belonged to E. faecium, and one isolate (2.86%) belonged to other Enterococcus species.

    Conclusion

    This study shows the high prevalence and antibiotic resistance rate of VRE strains of E. faecalis in water resources in Guilan province, which can be alarming and needs to be considered.

    Keywords: Antibacterial drug resistance, Enterococcus faecalis, Vancomycin-resistant Enterococci, Water pollution
  • Maryam Sharifi Luyeh, Ali Ashraf, Zobin Souri, Ali Mojtahedi, Malek Masoud Ansar* Pages 259-266
    Background and Objective

     In December 2019, a new type of Coronavirus (SARS-CoV-2) pneumonia (COVID-19) was reported in Wuhan and quickly spread worldwide. This study was designed to investigate the clinical symptoms of the COVID-19 patients.

    Methods

     In this retrospective study, we collected data of 132 COVID-19 dead patients. Demographic, epidemiological, and clinical data and laboratory test results were analyzed on days 1, 3, and 6 of admission.

    Results

    Most cases were in the 66-75 age group, 64.39% of which were males. Three days after admission, 55.3% of patients died. The most frequent clinical manifestations were dry cough (70.45%) and fever (54.54%), which increased during hospitalization. Diabetes and blood pressure were reported as the most prevalent underlying diseases. Lymphopenia and an increase in leucocyte number were observed in most patients. ESR (92.5%) and LDH (94.64%) levels were above normal. Furthermore, 42.85% and 44.73% of patients had elevated ALT and AST levels, respectively.

    Conclusion

     The results of this study revealed that males are more likely to be infected with SARS-CoV-19. Underlying diseases were common among patients and clinical and laboratory symptoms aggravated with a rise in hospitalization time.

    Keywords: Clinical features, COVID-19, Epidemiology, Iran, SARS-CoV-2
  • Sara Babazadeh, Javad Shokri-Shirvani, Mohammad Ranaee* Pages 267-270

    Strongyloides stercoralis (S. stercoralis) is a helminth, which infects humans widely in tropical and subtropical countries. This parasitic infestation usually does not produce symptoms in humans; however, severe and life-threatening forms of this infection can occur in immunocompromised individuals. Patients with Coronavirus disease 2019 (COVID-19) with concurrent immunosuppressive therapy are at risk of developing Strongyloides hyperinfection syndrome (SHS). We present a 70-year-old male with a history of high-dose dexamethasone therapy due to severe COVID-19 who was referred to our hospital with chest discomfort, nausea, and anorexia. Histological assessment of the gastric and duodenal mucosae revealed numerous eggs and filariform larvae of S. stercoralis indicative of SHS. Ivermectin and albendazole were administered to the patient. Following the treatment, the patient's symptoms improved. Clinicians must be aware of the risk of SHS, especially in S. stercoralis endemic countries before and during corticosteroid therapy for COVID-19 because early diagnosis and appropriate treatment can significantly reduce mortality in these patients.

    Keywords: COVID-19, Immunosuppression, Steroids, Strongyloides stercoralis