فهرست مطالب

پرستاری، مامایی و پیراپزشکی - سال هفتم شماره 4 (بهار 1401)

فصلنامه پرستاری، مامایی و پیراپزشکی
سال هفتم شماره 4 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/04
  • تعداد عناوین: 8
|
  • شهناز خالدی*، شعله شامی صفحات 1-12
    زمینه و هدف

    دیسمنوره به علت وضعیت ناتوان کننده ای که برای بیشتر زنان ایجاد می کند دارای اثراتی بر روی کیفیت زندگی مرتبط با سلامت، بهره وری کار و هزینه مراقبت های بهداشتی است. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع دیسمنوره و ارتباط ان با مشخصات دموگرافیک  در دانشجویان دختر  انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه  مقطعی 240 دانشجوی دختر دانشکده پرستاری- مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان که در سال تحصیلی 99-98 مشغول به تحصیل بودند با نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه شدند. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه 2 قسمتی پژوهشگر ساخته جمع آوری گردید. قسمت اول شامل؛  اطلاعات دموگرافیک سن، وضعیت تاهل،محل سکونت، وجود دیسمنوره بود که توسط دانشجویان تکمیل گردید. در صورت عدم دیسمنوره مطالعه برای دانشجو پایان یافته، ولی در صورت وجود دیسمنوره از دانشجو خواسته شد بخش دوم پرسشنامه را که شامل یک پرسشنامه دو قسمتی  بود که قسمت اول مربوط به  مشخصات قاعدگی  و الگوی  دیسمنوره  و قسمت دوم، سوالات مربوط به مدیریت درد که تحت روایی و پایایی قرار گرفت، را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS  نسخه 22 تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس یافته های مطالعه 175 نفر (72/9 %) دچار دیسمنوره و 65 نفر (27/1 %) دیسمنوره نداشتند. در این مطالعه رابطه معنی داری بین دیسمنوره و انجام فعالیت ورزشی (p=0/01) و سابقه خانوادگی مثبت دیسمنورهp=0/0001)) دیده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به بالا بودن شیوع دیسمنوره و تاثیر آن بر فعالیت های عملکردی دانشجویان، پیشنهاد می شود برنامه های آموزشی در زمینه عوامل دموگرافیک موثر بر  دیسمنوره و روش های صحیح کنترل درد جهت دانشجویان برنامه ریزی و اجرا گردد.

    کلیدواژگان: دیسمنوره، قاعدگی، دانشجویان، شیوع
  • هانا سهرابی، روناک شاهویی* صفحات 13-25
    زمینه و هدف

    ارزیابی پیشرفت زایمان، یکی از مراقبت های اولیه وکلیدی حین زایمان است. دلیل اصلی این ارزیابی ها، شناسایی و پیش بینی مشکلاتی همانند پیشرفت غیرطبیعی لیبر است تا با مداخله به موقع بهبود وضعیت سلامت مادر و جنین تامین شود. لذا این مطالعه باهدف تاثیر مصرف شربت زعفران عسل بر طول مدت زایمان زنان نخست زا انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سو کور در سال 1398 بر روی 126 زن نخست زای مراجعه کننده بیمارستان بعثت شهر سنندج انجام شد. شرکت کننده ها به روش در دسترس انتخاب و سپس با تخصیص تصادفی با استفاده از پاکت های دربسته به گروه شربت زعفران عسل (63 نفر) و گروه کنترل (63 نفر) تقسیم شدند. هرکدام از شرکت کنندگان حداکثر 150سی سی شربت زعفران عسل یا شربت دارونما را دریافت می کردند. ارایه مایعات فوق در بدو ورود به مطالعه (دیلاتاسیون 4 سانتی متر) و سپس هر 60-30 دقیقه یک بار تا پایان فاز فعال مرحله اول زایمان براساس تمایل بیمار تمدید شد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون-های کای اسکویر و تی تست و با نرم افزار SPSS (نسخه 24) انجام گرفت. میزان P کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد.

     یافته ها

    نتایج مطالعه نشان داد که میانگین طول مدت فاز فعال مرحله اول، دوم و سوم زایمان بعد از مداخله درگروه مداخله شربت زعفران عسل (48/29±176/83، 13/85±35/92و 7/26±13/55) نسبت به گروه کنترل (73/95±289/42، 29/35±74/92 و 8/7±18/92) کوتاه تر بود (p=0/001).

    نتیجه گیری

    مصرف شربت زعفران عسل در کاهش طول فاز فعال مرحله اول زایمان، مرحله دوم و سوم زایمان تاثیر دارد.

    کلیدواژگان: زایمان، زعفران، عسل، نخست زا
  • ندا شیخ ذکریایی، فاضل دهون*، دائم روشنی صفحات 26-34
    زمینه و هدف

    امروزه ابتلا به سرطان به عنوان یکی از بیماری‌های مزمن، موجب ایجاد تغییرات زیادی در وضعیت جسمی، عملکردی و روانی اجتماعی بیماران و خانواده آن‌ها می‌شود. عزت‌نفس به عنوان یکی از مهم‌ترین مفاهیم روان‌شناختی در این بیماران باید مورد توجه قرار بگیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر برنامه آموزش خودمراقبتی بر عزت‌نفس بیماران مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بیمارستان توحید سنندج در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر از نوع مداخله‌ای قبل و بعد بود که بر روی 162 نفر از بیماران مبتلا به سرطان مراجعه‌کننده به بخش انکولوژی بیمارستان توحید سنندج و در دو گروه مداخله (80 نفر) و کنترل(82 نفر) انجام شد. به منظور جمع‌آوری داده‌ها از چک لیست مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد عزت‌نفس روزنبرگ استفاده شد. مداخله در گروه مداخله به صورت گروه‌های 10-5 نفره به مدت 45 دقیقه و در 4 جلسه طی یک هفته ارایه شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS-16 انجام شد. برای مقایسه متغیرهای بین دو گروه از آزمون کای دو و تی تست (T-test) و برای مقایسه مقادیر متغیرها درون گروه در قبل و بعد از مداخله از آزمون تی تست زوجی(Paired T-test) و آنالیز کوواریانس (ANCOVA) استفاده شد.

    یافته‌ها

    میانگین و انحراف معیار سن در دو گروه مداخله و کنترل به ترتیب 12/55± 44/27و 11/17± 40/07سال بود. دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک بجز سابقه ابتلا به سرطان در سایر افراد خانواده تفاوت آماری معنی‌داری نداشتند (P>0/05). نتایج نشان داد که میانگین نمره عزت‌نفس در دو گروه مداخله و کنترل قبل و بعد از مداخله تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (P=0/230).

    نتیجه گیری

    با توجه به این که آموزش خودمراقبتی بر عزت‌نفس تاثیر نداشت لذا پیشنهاد می‌شود که در زمان طولانی‌تری عزت‌نفس ارزیابی شود.

    کلیدواژگان: سرطان، عزت نفس، خودمراقبتی
  • هیوا محمدی، حسین فیضی*، صالح کشاورزی صفحات 35-44
    زمینه و هدف

    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها و کشنده ترین بدخیمی ها در میان زنان سرتاسر دنیاست، که با تغییر سبک زندگی سالم و آموزش مناسب، می توان شدت علایم آن را کاهش داد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر حل مسیله بر سبک زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان بود.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی 50 بیمار مبتلا به سرطان پستان بستری در بخش انکولوژی بیمارستان توحید شهر سنندج مورد بررسی قرار گرفتند. ابتدا با استفاده از پرسشنامه مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی؛ سبک زندگی بیماران سنجیده شد. سپس به طور تصادفی نمونه ها به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند، بیماران گروه آزمون مبتنی بر حل مسیله آموزش داده شدند و بر روی گروه کنترل اقدام خاصی صورت نگرفت. بلافاصله در پایان این دوره مجددا" با استفاده از پرسشنامه مذکور سبک زندگی بیماران سنجیده شد. داده های حاصل با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی نمونه ها 10/32± 44/22 سال بود. یافته های پژوهش نشان داد که تفاوت آماری معناداری در تمام ابعاد سبک زندگی، در دو گروه، قبل و بعد از مداخله وجود دارد(p<0/05).

    نتیجه گیری

    آموزش مبتنی بر حل مسیله بر تمام ابعاد سبک زندگی بیماران مبتلا به سرطان پستان تاثیر مثبت داشت. لذا این روش می تواند به عنوان بخشی از اقدامات معمول در کنار سایر اقدامات درمانی، برای بیماران انجام شود.

    کلیدواژگان: آموزش مبتنی بر حل مسئله، سبک زندگی، سرطان پستان
  • منصوره طراوت بخش، شکوفه بهداد، سمانه میرزایی، خدیجه نصیریانی* صفحات 45-54
    زمینه و هدف

    اضطراب به عنوان یکی از شایع ترین پاسخ روان شناختی بیماران بستری شناخته شده است. یکی از تکنیک‎های پیشنهادی، مشاوره پرستاری و ارایه اطلاعاتی ضروری درباره پروسیجر به بیمار است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مشاوره پرستاری قبل از عمل بر  اضطراب و رضایت مندی بیماران کاندید عمل جراحی هیسترکتومی شکمی انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه نیمه تجربی بر روی 60 بیمار  کاندید عمل جراحی هیسترکتومی شکمی انجام شد.گروه مداخله علاوه بر دریافت مراقبت های معمول بیمارستان در گروه کنترل ،برنامه اختصاصی مشاوره پرستاری قبل عمل که توسط پرستار بی هوشی طرح ریزی شده بود را دریافت کردند. ابزار جمع آوری داده ها: فرم اطلاعات دموگرافیک و بالینی و مقیاس دیداری اضطراب و  پرسشنامه رضایتمندی از عمل جراحی بود. تجزیه و تحلیل داده ها با SPSS  ویرایش 16 انجام شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج، میانگین نمره اضطراب بدو ورود به اتاق عمل در گروه آزمون (1/36±3/27) و گروه کنترل (1/86±4/37) بود. میانگین نمره اضطراب قبل از القاء بی هوشی در گروه آزمون (1/53±2/7) و گروه کنترل (0/97±3/57) بود که در هر گروه تفاوت معنی داری را نشان داد(P=0/01).همچنین ، میانگین نمره رضایت بین گروه آزمون (0/61±2/97) و گروه کنترل (0/53±2/17) تفاوت معنی داری را نشان دادP=0/0001)).

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه مشاوره پرستاری قبل از عمل بر کاهش میزان اضطراب و افزایش رضایتمندی بیماران کاندید عمل جراحی  هیسترکتومی شکمی  موثر بود. پیشنهاد می‎شود که انجام مشاوره های قبل از عمل در برنامه مراقبتی کلیه بیماران تحت عمل جراحی و سایر پروسیجرهای تهاجمی صورت گیرد.

    کلیدواژگان: اضطراب، مشاوره، پرستاری، رضایت مندی بیمار، هیسترکتومی
  • شبنم وظیفه خواه*، ساناز فدوی، پیمان مختارزاده صفحات 55-63
    زمینه و هدف

    پارامترهای ژنتیکی، محیطی و اپی ژنتیک به عنوان پاتوژن پره اکلامپسی توسط محققان مختلف بیان شده است. لذا این مطالعه با هدف تعیین فاکتورهای پدری موثر در بروز  پره اکلامپسی زنان باردار مراجعه کرده به درمانگاه مامایی بیمارستان شهید مطهری ارومیه در سال 1399 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مورد شاهدی گذشته نگر تعداد 49 زن باردار مبتلا به پره اکلامپسی، به عنوان گروه مورد و 49 زن باردار که مبتلا به پره اکلامپسی نبودند، به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شدند. تاثیر فاکتورهای مختلف پدری از جمله مصرف سیگار، مدت زمان رابطه جنسی قبل از بارداری، شغل همسر، شاخص توده بدنی بررسی شد. تمامی داده های اسمی با استفاده از آزمون Chi-square و داده های کمی با استفاده از T-test در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در گروه پره اکلامپسی میزان مصرف سیگار(p= 0.04)، شاخص توده بدنی (0.024=p)، میزان تحصیلات (p= 0.042) و سن در همسر بیماران (p= 0.041) از نظر آماری تفاوت معناداری داشتند. ولی شغل همسران (p=0.08)،  محل سکونت (p= 0.71)،  مدت زمان رابطه جنسی قبل از بارداری (p=0.09)، فشارخون سیستولی و دیاستولی (p=0.06) از نظر آماری تفاوت معناداری نداشتند.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که پایین بودن سطح تحصیلات در پدر، شاخص توده بدنی بالای پدر، استعمال سیگار و افزایش سن پدر با افزایش بروز پره اکلامپسی همراه است. لذا تعیین، اندازه گیری و کنترل این فاکتورها می تواند در پیشگیری و تشخیص زودهنگام بیماری کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: پره اکلامپسی، فاکتورهای پدری، زنان باردار
  • نادره خالدیان، شهناز صلواتی، ندا شیخ ذکریایی*، یسرا امینی صفحات 64-76
    زمینه و هدف

    تشخیص ابتلا به سرطان، خانواده بخصوص مادر را با چالش های فراوانی روبه رو می کند. این مطالعه باهدف بررسی رفتارهای تطابقی و همبستگی آن باکیفیت زندگی و خودکارآمدی در مادران دارای کودک مبتلابه سرطان مراجعه کننده به بیمارستان بعثت شهر سنندج در سال 1400 صورت گرفته است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی تحلیلی 82 مادر دارای کودک مبتلا به سرطان بستری در بیمارستان بعثت شهر سنندج از طریق نمونه گیری سرشماری وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه های دموگرافیک، سیاهه تطابق سلامت برای والدین، کیفیت زندگی مراقبت دهندگان از بیماران مبتلا به سرطان و خودکارآمدی عمومی شرر جمع آوری شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار SPSS نسخه 22، آمار توصیفی و استنباطی آنالیز شد.

    یافته ها

    میانگین کل "سیاهه تطابق سلامت برای والدین" در مادران موردمطالعه حاضر 11/95± 71/17، میانگین نمره کل "کیفیت زندگی" مادران 14/31± 83/74و میانگین نمره کل "خودکارآمدی عمومی"  در مادران 6/02± 52/51 به دست آمد.  نتایج همبستگی نشان داد که بین الگوی رفتارهای تطابقی کل با خودکارآمدی همبستگی مثبت و معنی داری وجود دارد (0/02=p) ولی با کیفیت زندگی ارتباط معناداری نداشت (0/8=p)

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این بررسی می تواند به مدیران گروه بهداشت و درمان در برنامه ریزی منطبق بر نیازهای مراقبتی کمک کننده باشد تا خانواده کودک مبتلابه سرطان و خود کودک با بهره گیری از مراقبت های بهتر به سطح بالاتری از کیفیت زندگی و مراقبت با کیفیت مناسب و هزینه کم و خانواده محور دست یابند.

    کلیدواژگان: رفتارهای تطابقی، کیفیت زندگی، خودکارآمدی، مادران
  • ناهید جعفری، علیرضا حیدری*، علی ژیانی اصغرزاده، زهرا خطیرنامنی صفحات 77-90
    زمینه و هدف

    تعارض کار- خانواده، منجر به کاهش بهره وری، افزایش تاخیر و غیبت کارکنان و تعهد کاری و سازمانی پایین می گردد. این مطالعه باهدف تعیین ارتباط تعارض کار- خانواده با تمایل به ماندگاری در شغل از دیدگاه کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان گرگان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی تحلیلی از نوع مقطعی بود که در سال 1400 انجام شد. 344 نفر از کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان گرگان در مطالعه شرکت کردند. پس از نمونه گیری به روش طبقه ای تصادفی، داده ها با پرسش نامه های تعارض کار- خانواده نت مایر و تمایل به ماندگاری در شغل واینر و واردی جمع ‎آوری شد و با کمک روش های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار SPSS-23 و در سطح معنی داری کمتر از 0/05 تحلیل شد.

    یافته ها

    میانگین تعارض کار- خانواده 10/32± 32/77 بود. میانگین تعارض کار- خانواده (7/31± 16/97) بیش از تعارض خانواده- کار (6/55± 15/80) بود (p=0/014). میانگین پرسشنامه میل ماندن در کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت (3/51 ± 3/17) بود. 3/9 درصد تمایل به ماندگاری در شغل ضعیف، 4/33 درصد تمایل متوسط و 3/57 درصد تمایل قوی داشتند. بین نمره کلی تعارض کار- خانواده با تمایل به ماندگاری در شغل همبستگی معنادار ضعیف و معکوس وجود داشت. (0/001 >p)

    نتیجه گیری

    میزان تعارض کار- خانواده در این پژوهش متوسط به پایین بود. میل ماندن در کارکنان مراکز خدمات جامع سلامت شهرستان گرگان در حد قوی ارزیابی شد.

    کلیدواژگان: تعارض، خانواده، ماندگاری در شغل، مراکز سلامت
|
  • Shahnaz Khaledi*, Shole Shami Pages 1-12

    Background &

    Aim

    Dysmenorrhea has a severe impact on health, quality of life, and work productivity due to its debilitating effect and high treatment costs for most women. This study aims to determination the prevalence of dysmenorrhea and its relation with demographic characteristics in female nursing and midwifery students of the Kurdistan University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    In this cross-sectional study, the targeted population was 240 female nursing and midwifery students of the Kurdistan University of Medical Sciences who were studying the 2019/2020. The required information was extracted through a questionnaire that had two sections. The first section included demographic information i.e. age, marital status, place of residence, the status of dysmenorrhea, etc. which was answered by the students. In case of the presence of dysmenorrhea, the case subject was asked to fill the second section of the questionnaire, which contained two parts. The first part was related to some questions regarding menstruation, the pattern of their dysmenorrhea, and the second part of the questions were about pain management. The data were analyzed using SPSS software version 22.

    Results

    Based on the findings of the study, 175 people (72.9%) reported that they have dysmenorrhea. Accordingly, 65 of them (27.1%) did not report having dysmenorrhea. In this study, a significant correlation was seen between dysmenorrhea and exercising (P = 0.01) and a history of dysmenorrhea in the family (p = 0.0001).

    Conclusion

    Considering the high prevalence of dysmenorrhea and its impact on the students' functional activities, it is suggested that educational programs in the field of demographic factors affecting dysmenorrhea and correct pain control methods be planned and implemented for students.

    Keywords: Dysmenorrhea, Menstruation, Students, Prevalence
  • Hana Sohrabi, Roonak Shahoei* Pages 13-25
    Background & Aim

    Assessment of progress of labor is a key primary healthcare during labor. The main goal of this assessment is to predict problems, such as abnormal progress of labor, so that the conditions of both mother and child could be improved using early interventions. Therefore, the goal of the present study was to effect of honey saffron syrup on the duration of labor of nulliparous women.

    Materials & Methods

    This single-blind clinical trial study was performed in 2019 on 126 nulliparous women referred to Beset Hospital in Sanandaj. Participants were selected by available methods and then randomly assigned using closed envelopes divided into honey saffron syrup group (63 person) and control group (63 person). Each participant received a maximum of 150 cc of honey saffron syrup or placebo syrup. The syrups were provided at the start of the study (4 cm dilation), and then, every 30-60 minutes until the end of the active phase of the first stage of labor based on patient's desire. Data analysis was performed using Chi-square and t-test with SPSS software (version 24).P value less than 0.05 was considered significant.

    Results

    The results showed that the mean duration of the active phase of the first, second and third stages of labor after the intervention in the intervention group of honey saffron syrup (176.83±48.29, 35.92±13.85 and 13.55±7.26) compared to The control group (289.42±73.95, 74.92±29.35 and 18.92±8.7) was shorter (P <0.001).

    Conclusion

    Consumption of honey saffron syrup is effective in reducing the length of the active phase of the first stage of labor, the second and third stages of labor.

    Keywords: Delivery, saffron, honey, null parity
  • Neda Sheikhzakaryaee, Fazel Dehvan*, Daem Roshani Pages 26-34
    Background & Aim

    Today, cancer as a chronic disease causes many changes in the physical, functional and psychological-social status of patients and their families. Self-esteem as one of the most important psychological concepts in these patients should be considered. The aim of this study was to determine the effect of self-care training program on self-esteem of cancer patients referring to Tohid Hospital in Sanandaj, 2020.

    Materials & Methods

    The present study was a before and after intervention that was performed on 162 patients with cancer referred to the oncology ward of Tohid Hospital in Sanandaj in two groups of intervention (n = 80) and control (n = 82). In order to collect data, demographic characteristics checklist and Rosenberg standard self-esteem questionnaire were used. The intervention was performed in the experimental group in groups of 5-10 patient for 45 minutes in 4 sessions during one week. Data analysis was performed using SPSS-16 software Chi-square and t-test were used to compare the variables between the two groups and Paired t-test and analysis of covariance (ANCOVA) were used to compare the values of variables within the group before and after the intervention.

    Results

    The mean and standard deviation of age in the intervention and control groups were 44/27± 12/55 ،  40/07± 11/17   years, respectively. There was no statistically significant difference between the two groups in terms of demographic characteristics (P> 0.05), except history of cancer in other family members. The results showed that the mean score of self-esteem in the two groups of intervention and control before and after the test did not show a significant difference (P=0.230).

    Conclusion

    Given that self-care training had no effect on self-esteem, therefore, it is suggested that self-esteem be assessed over a longer period of time.

    Keywords: Cancer, Self-esteem, Self-Care
  • Hiwa Mohammadi, Hossein Feyzi*, Saleh Keshavarzi Pages 35-44
    Background & Aim

    Breast cancer is one of the most common and deadly cancers among women around the world, which can be reduced by changing a healthy lifestyle and proper education. The aim of this study was to investigate the effect of problem-based education on the lifestyle of breast cancer patients.

    Materials & Methods

    In a clinical trial study, 50 patients with breast cancer admitted to the oncology ward of Tohid Hospital in Sanandaj were studied. First, using the demographic characteristics questionnaire and the standard lifestyle questionnaire: Patients' lifestyle was assessed. Then the samples were randomly divided into experimental and control groups, patients in the experimental group were trained based on problem solving and no special action was taken on the control group. Immediately at the end of this period, patients' lifestyles were measured again using the mentioned questionnaire. The obtained data were analyzed using statistical tests.

    Results

    The mean age of the samples was 44.22 32 10.32 years. Findings showed that there is a statistically significant difference in all aspects of lifestyle in the two groups, before and after the intervention (p <0.05).

    Conclusion

    Problem-based education had a positive effect on all aspects of lifestyle of breast cancer patients. Therefore, this method can be performed for patients as part of routine procedures along with other therapeutic measures

    Keywords: problem-based education, lifestyle, breast cancer
  • Mansore Taravat Bakhsh, Shokofe Behdad, Samane Mirzaei, Kadijeh Nasiriani* Pages 45-54
    Background & Aim

    Anxiety is the most common psychological response of hospitalized patients. One of these techniques is nursing counseling and providing the patient with the necessary information about the procedure. The aim of this study was to determine the effect of nursing counseling on anxiety and patient satisfaction of candidates for abdominal hysterectomy surgery.

    Materials & Methods

    This quasi-experimental study was performed on 60 patients who were candidates for abdominal hysterectomy. The intervention group, in addition to receiving the usual hospital care in the control group, received a special preoperative nursing counseling program designed by the anesthesia nurse.The data collection tools was demographic and clinical form, visual anxiety scales and surgery satisfaction questioner. Data analysis was performed with SPSS 16.

    Results

    Based on the results, the mean score of anxiety at the entrance to the operating room was in the intervention group (3.17±1.36) and control group (4.37±1.86). The mean score of anxiety before induction of anesthesia in the intervention group (2.7±1.53) and control group (3.57±0.97) which was shown a significant difference in each group (P=0.01). Also, the mean score of satisfaction between the intervention group (2.97± 0.61) and control (17.37± 0.53) that showed a significant difference (P=0.0001).

    Conclusion

    Considering that, preoperative nursing counseling was effective in reducing anxiety and increasing the satisfaction of patient’s candidates for abdominal hysterectomy. It is recommended that preoperative counseling be performed in the care program of all patients undergoing surgery and other invasive procedures.

    Keywords: Anxiety, Consultation, Hysterectomy, Nursing, Patient Satisfaction
  • Shabnam Vazifekhah*, Sanaz Fadavi, Peyman Mokhtarzadeh Pages 55-63
    Background & Aim

    Various researchers identified genetic, environmental, and epigenetic parameters as the pathogen of preeclampsia. Therefore, this study was performed to determine the influential paternal factors in the incidence of preeclampsia in pregnant women referred to the midwifery clinic of Shahid Motahari Hospital in Urmia, 2021.

    Materials & Methods

    In this retrospective case study, 49 pregnant women with preeclampsia were considered the case group, and 49 women without preeclampsia were considered the control group. The effect of various paternal factors such as smoking, duration of sex before pregnancy, occupation, Body Mass Index was examined. All nominal data were analyzed using the Chi-square test, and quantitative data were analyzed using the T-test in SPSS software.

    Results

    In the preeclampsia group, smoking (P = 0.04), body mass index (0.024 There was a statistically significant difference between education level (P = 0.042) and age in patients' spouses (P = 0.041). But the spouses' occupation (P = 0.08), place of residence (P = 0.71), duration of sex before pregnancy (P = 0.09), systolic and diastolic blood pressure (P= 0.06) were not statistically significant.

    Conclusion

    The present study showed that the father's decrease in education level, the father's high body mass index, smoking, and increasing the father's age are associated with an increase in the incidence of preeclampsia. Therefore, determining, measuring, and controlling these factors can be helpful in the prevention and early diagnosis of the disease.

    Keywords: Preeclampsia, Paternal factors, Pregnant women
  • Nadereh Khaledian, Shahnaz Salawati, Neda Sheikhzakaryaee*, Yosra Amini Pages 64-76
    Background & Aim

    Diagnosing cancer poses many challenges for the family, especially the mother. The aim of this study was to evaluation of adaptive behaviors and its correlation with quality of life and self-efficacy in mothers of children who has cancer referred to the oncology ward of Beset Hospital in Sanandaj, 2021.

    Materials & Methods

    In this descriptive-analytical study, 78 mothers with children with cancer hospitalized in Beset Hospital in Sanandaj were included in the study through census sampling. Data were collected using demographic questionnaires, parent health compliance checklist, caregivers' quality of life of cancer patients, and Scherer's general self-efficacy. The obtained data were analyzed by SPSS version 22, descriptive and inferential statistics.

    Results

    The mean of the total "health adjustment checklist for parents" in the mothers under study was 17.71, the mean of the total score of "quality of life" of mothers was 34.87 and the mean of the total score of "general self-efficacy" in mothers was 51.52. The correlation results showed that there was a positive and significant correlation between the pattern of total adaptive behaviors and self-efficacy (P = 0.02) but there was no significant relationship with quality of life (p = 0.8).

    Conclusion

    The results can be helpful to health care group managers in planning to meet their care needs, So that the family of the child with cancer and the child themselves can achieve a higher level of quality of life and care with appropriate quality and low cost and family-oriented by taking advantage of better care.

    Keywords: Adaptive behaviors, Quality of Life, Efficacy, Mothers
  • Nahid Jafari, Alireza Heidari*, Ali Zhiani Asgharzadeh, Zahra Khatirnamani Pages 77-90
    Background & Aim

    Work-family conflict leads to reduced productivity, increased employee tardiness, absenteeism, reduced work and organizational commitment. This study aimed to determine the relationship between work-family conflict and the desire to stay in the job from the perspective of employees of comprehensive health service centers in Gorgan.

    Materials & Methods

    This descriptive- analytic, cross-sectional study was conducted in 2021. 344 employees of Comprehensive Health Service Centers in Gorgan participated in the study. After sampling by stratified random method, Nete Meyer work-family conflict questionnaire and the tendency to stay in the job of Wiener & Vardi were collected and with the help of descriptive and inferential statistical methods in SPSS-23 software at a significance level of 0.05 Were analyzed.

    Results

    The mean of work-family conflict was 32.77 ±10.32. The mean of work-family conflict (16.97 ±7.31) was higher than family-work conflict (15.80 ±6.55), (P = 0.014).  The mean desire to stay in the staff of comprehensive health service centers was strong (13.17 ± 3.51). 9.3 percent tended to stay in a weak job, 33.4% had a moderate tendency and 57.3 percent had a strong tendency. There was a significant weak and inverse correlation between the overall score of work-family conflict with the tendency to stay in the job (P <0.001).

    Conclusion

    The rate of work-family conflict in this study was moderate to low. The desire to stay on the staff of Gorgan Comprehensive Health Service Centers was evaluated as strong.

    Keywords: Conflict, retention in work, family, health center