فهرست مطالب

مجله ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیت ها
سال دهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 7
|
  • لیلی پیرعلایی *، امیرحسین براتی، محمد حسن زاده غفوری صفحات 1-11
    سابقه و هدف

    کمر درد یکی از شایع ترین دلایل ایجاد ناتوانی در بزرگسالان است. مداخلات غیر هجومی زیادی برای بهبود این عارضه وجود دارد که استفاده از تمرین یکی از اصلی ترین آن ها است؛ اما در خصوص اثر بخشی انواع مخلتف روش های تمرینی شواهد ضد نقیضی وجود دارد. هدف تحقیق حاضر بررسی تاثیر 8 هفته تمرینات تعلیقی بر میزان درد، استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی و کیفیت زندگی افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیراختصاصی بود.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر از نوع پژوهش‌های نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون بود. تعداد 30 زن مبتلا به کمردرد انتخاب و به دو گروه تمرینات تعلیقی (15) و کنترل (15) تقسیم شدند. میزان درد توسط شاخص VAS و استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی بوسیله آزمون مک گیل و کیفیت زندگی به وسیله پرسشنامه کیفیت زندگی SF-36 به صورت پیش آزمون و پس آزمون اندازه گیری شد. سپس گروه تعلیقی، تمرینات را برای 24 جلسه انجام دادند. برای بررسی تغییرات درون گروهی از آزمون تی زوجی و تغییرات بین گروهی از آزمون آنالیز کواریانس استفاده شد.

    نتایج

    نتایج آزمون تی زوجی نشان داد تنها در گروه تجربی بین پیش آزمون و پس آزمون اختلاف معنی داری در تمامی متغیرها مشاهده شد. همچنین نتایج آزمون آنالیز واریانس، اختلاف معنی داری بین دو گروه تجربی و کنترل در پس آزمون در تمامی متغیرها نشان داد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد تمرینات تعلیقی باعث بهبود معنی داری در میزان درد و استقامت عضلات ثبات دهنده مرکزی و کیفیت زندگی آزمودنی ها می شود.

    کلیدواژگان: تمرینات تعلیقی، تمرینات تی آر ایکس، کمردرد مزمن غیراختصاصی، کیفیت زندگی
  • علیرضا فدایی، مهدی همایون فر *، مهدی اجلی، نیما صابری فرد صفحات 12-22
    سابقه و هدف

    رفتار ایمن از اساسی‌ترین چالش‌های سازمان‌ها، بویژه سازمان‌های دارای مشاغل سخت و خطرآفرین است. پژوهش حاضر سعی داشت تا به تبیین نقش عوامل فرهنگی و سازمانی در آگاهی از خطر و رفتار ایمن برقکاران شرکت توزیع برق استان گیلان بپردازد.

    روش‌ بررسی

    پژوهش حاضر از نظر روش، توصیفی- همبستگی و از نظر هدف، کاربردی بود. جامعه آماری پژوهش، برقکاران شرکت توزیع برق استان گیلان بود که از بین آنها 212 نفر با استفاده از روش نمونه‌گیری تصادفی ساده به عنوان عناصر نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌های پژوهش پرسشنامه بود که پس از تایید روایی و پایایی، در میان پاسخ‌دهندگان توزیع شد. در ادامه داده‌های گردآوری شده با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری و نرم‌افزار 8.54 AMOS، مبنای آزمون فرضیات قرار گرفتند. آزمون بکار رفته در بررسی روابط مدل رگرسیونی، آزمون t بود.

    نتایج

    نتایج تحلیل داده‌ها نشان‌دهنده معناداری همه روابط مستقیم در مدل پژوهش بود. به علاوه، متغیر تعهد مدیریتی به واسطه نظارت ایمنی، بیشترین تاثیر را بر رفتار ایمن داشت. فرهنگ سرزنش به واسطه گزارش ایمنی، دارای بیشترین اثرگذاری بر رفتار ایمن کارکنان داشت. همچنین، روابط هماهنگ از طریق همکاری تیمی، از بیشترین تاثیر بر رفتار ایمن کارکنان برخوردار بود. ضریب تعیین مدل پژوهش نیز نشان داد که متغیرهای مدل، 43 درصد از رفتار ایمن کارکنان را تبیین می‌کنند.

    نتیجه‌گیری

    روابط هماهنگ به واسطه کار تیمی، دارای بیشترین تاثیر غیرمستقیم بر رفتار ایمن برقکاران بود، بنابراین، تقویت کار تیمی بیش از سایر متغیرها باعث افزایش رفتارهای ایمن می‌گردد.

    کلیدواژگان: آگاهی از خطر، برقکاران، رفتار ایمن، شرکت توزیع برق، عوامل سازمانی، عوامل فرهنگی
  • محمد حیدری نیا، بیژن گودرزی، مسعود میر معزی* صفحات 23-32
    سابقه و هدف

    عدم بازگشت مناسب به حالت اولیه پس از فعالیت ورزشی، سبب آسیب و تخریب‌ در بافت عضلات می‌شود. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر بازگشت به حالت اولیه از طریق غوطه‌وری در آب سرد بر برخی شاخص‌های آسیب عضلانی در حین انجام چند مسابقه شبیه‌سازی‌شده متوالی تکواندو بود.

    روش‌ بررسی

    مطالعه به روش نیمه تجربی انجام شد. 21 نفر از تکواندوکاران شهر قزوین در رده سنی 19- 17 سال با سابقه تمرینی 8- 6 سال به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. آزمودنی‌ها به سبک مسابقات المپیک در طبقه‌بندی وزنی خود قرار گرفتند و مسابقه شبیه‌سازی‌شده‌ای را اجرا کردند. در زمان‌های بازگشت به حالت اولیه نخستین، پیش از مسابقه دوم، سوم و چهارم، غوطه‌وری پس از مسابقه دوم، سوم و چهارم، و 12 ساعت پس از مسابقه پایانی، خون‌گیری برای ارزیابی آنزیم‌های کبدی و کراتین کیناز انجام گرفت. تکواندوکاران به صورت تصادفی، در دو گروه غوطه‌وری در آب سرد (10 نفر) و کنترل (11 نفر) قرار گرفتند. غوطه‌وری به‌صورت غوطه‌وری موضعی پاها در آب سرد با دمای 11 درجه سانتی‌گراد و به مدت 11 دقیقه انجام شد. از روش آماری تحلیل واریانس دوطرفه با اندازه‌گیری تکراری در سطح معنی‌داری 0.05 استفاده شد.

    یافته‌‌ها

    مسابقه شبیه‌سازی‌شده تکواندو منجر به افزایش معنی‌دار در میزان شاخص‌های آسیب عضلانی در گروه غوطه‌وری در آب سرد نسبت به گروه کنترل‌شده است (p<0.01). درکل مراحل پژوهش، میانگین شاخص‌های کراتین کیناز (P=0.001)، لاکتات دهیدروژناز (P=0.001)، آسپارتات آمینوترانسفراز (P=0.001) و آلانین آمینو ترانسفراز (P=0.001) گروه غوطه‌وری در آب سرد به‌طور معنی‌داری کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه‌گیری

    غوطه‌وری در آب سرد نسبت به بازگشت به حالت اولیه غیرفعال پس از چند مسابقه متوالی تکواندو، دارای اثربخشی بیشتری است.

    کلیدواژگان: غوطه وری پا، کراتین کیناز، آنزیم، ورزشکاران
  • محبوبه فرزین فر، ناصر محمدرحیمی* صفحات 33-42
    سابقه و هدف

     بی‌اختیاری ادرار یکی از شایع‌ترین مشکلات دوران سالمندی است که کیفیت زندگی را تحت تاثیر منفی قرار می‌دهد. هدف از این تحقیق بررسی تاثیر 6 هفته تمرینات پایداری عصبی- عضلانی پویا بر کنترل ادرار و کیفیت زندگی زنان سالمند بود.

    روش بررسی

     این مطالعه  از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. 24 زن سالمند مبتلا به بی‌اختیاری ادرار 60 سال به بالا بر اساس معیارهای ورود به مطالعه به عنوان نمونه‌ی آماری انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه مداخله (12 نفر) و کنترل (12 نفر) تقسیم شدند. قبل و بعد از 6 هفته مداخله تمرینی که به مدت 45 دقیقه و 6 جلسه در هفته صورت گرفت؛ کیفیت زندگی آزمودنی‌ها توسط پرسشنامه کیفیت زندگی افراد دارای بی‌اختیاری ادرار استاندارد شده در ایران (IQOL) و شدت بی‌اختیاری ادرار نیز توسط پرسشنامه ساده بی‌اختیاری ادرار (ICIQ-SF) کمیته مشاوره بی‌اختیاری ادرار بین‌المللی با روش آماری تحلیل واریانس با اندازه‌های تکراری ارزیابی شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد که بی‌اختیاری ادرار و کیفیت زندگی گروه مداخله در پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون به طور معناداری بهبود یافت (P <0.05). همچنین  تفاوت معناداری در تمامی متغیرها بین دو گروه مداخله و کنترل در پس‌آزمون مشاهده شد(P <0.05).

    نتیجه‌گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده، انجام 6 هفته تمرینات پایداری عصبی عضلانی پویا بی‌اختیاری ادرار و به دنبال آن کیفیت زندگی را در زنان سالمند مبتلابه بی‌اختیاری ادرار بهبود می‌بخشد. بنابراین، انجام این تمرینات را به عنوان یک مداخله ایمن و مطمین به افراد سالمند توصیه می‌کنیم.

    کلیدواژگان: پایداری عصبی-عضلانی پویا، زنان سالمند، بی اختیاری ادرار، کیفیت زندگی
  • فرزانه رمضانی، فرزانه ساکی*، طاهره سهرابی صفحات 43-54
    سابقه و هدف

    افزایش زاویه والگوس زانو در خلال حرکات پویا نظیر فرود، پرش، برش، بالا و پایین رفتن از پله و راه‌رفتن، یکی از عوامل خطرآفرین آسیب‌‌های زانو و کاهش بازده مکانیکی حرکت است. تحقیقات اخیر نشان داده‌اند، فرود با والگوس پویا زانو، ضعف و نقص احتمالی حرکات پویا اندام تحتانی را باعث می‌شود؛ هدف از این مطالعه تعیین اثربخشی مداخلات تمرینی مختلف بر زاویه والگوس زانو طی آزمون‌های فرود، پرش و برش بود.

    روش بررسی

    مطالعه به روش مرور نظام مند انجام شد.جهت شناسایی مطالعات مورد نظر از هفت پایگاه الکترونیکی اطلاعاتی فارسی (سه پایگاه) و انگلیسی (چهار پایگاه) و کلیدواژه‌های مشخص شده، استفاده گردید. این مطالعات شامل اثربخشی مداخلات تمرینی بر والگوس داینامیک زانو طی آزمون‌های پرش، فرود و برش است که بین سال‌های 2010 تا 2020 و 1390 تا 1399 به زبان‌های فارسی یا انگلیسی منتشر شده بود.

    نتایج

    یازده مقاله با مجموع 445 شرکت‌کننده (گروه تمرین: 252 نفر و گروه کنترل: 203 نفر) معیارهای ورود و خروج مطالعه حاضر را برآورده کردند. هشت مطالعه تاثیر قابل‌توجه برنامه‌های ورزشی (بین سه تا 10 هفته) را بر کاهش زاویه والگوس پویا زانو گزارش کردند و تنها سه مطالعه (بین 16 تا 24 جلسه) تفاوتی در زاویه والگوس پویا زانو نشان ندادند. براساس نتایج این مطالعه تمرینات میان تنه (قدرتی و ثباتی) و تمرینات پلایومتریک به ترتیب با 64% و 80% کاهش در زاویه والگوس داینامیک زانو بیشترین اثربخشی را در بهبود کینماتیک اندام تحتانی داشتند.

    نتیجه‌گیری

    استفاده از تمرینات پرش - فرود و تمرینات قدرتی میان تنه و اندام تحتانی قبل از تمرینات اصلی ورزشی (حداقل به مدت 20 دقیقه) می‌تواند والگوس پویا زانو را کاهش دهد و در نهایت از آسیب‌های اندام تحتانی جلوگیری کند.

    کلیدواژگان: والگوس داینامیک زانو، آسیب لیگامان صلیبی قدامی، تمرین، فعالیت ورزشی
  • امیررضا الهی، فواد صیادی *، محمد کریمی زاده اردکانی صفحات 55-66
    سابقه و هدف

    تغییر در راستای مطلوب ستون فقرات کمری می‌تواند بر عملکرد افراد اثرگذار باشد و اصلاح این تغییرات نامطلوب ممکن است بتواند این تغییرات را بهبود ببخشد. لذا هدف تحقیق حاضر، بررسی اثربخشی 8 هفته تمرینات اصلاحی بر نمرات آزمون عملکردی تارارا در مردان غیر ورزشکار مبتلا به ناهنجاری لوردوز افزایش یافته کمری بود.

    روش بررسی

    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون بود. در پژوهش حاضر 26 مرد 18 الی 25 سال شهرستان تهران دارای ناهنجاری لوردوز افزایش‌یافته کمری (بزرگتر و یا مساوی 51 درجه)، به صورت هدفمند به عنوان نمونه‌های پژوهش انتخاب شدند. در ادامه نمونه‌ها به صورت تصادفی در قالب دو گروه تقسیم شدند(تمرین: 13 نفر، کنترل: 13 نفر). زاویه لوردوز کمری با استفاده از خطکش منعطف، عملکرد حرکتی از طریق آزمون عملکردی تارارا در دو مرحله‌ی پیش‌آزمون و پس‌آزمون مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور بررسی تغییرات درون‌گروهی از آزمون آماری تی همبسته و ویلکاکسون و به منظور مقایسه تفاوت‌های بین‌گروهی از آزمون آماری تی مستقل و یومن-ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که تمرینات اصلاحی تاثیر مثبت و معناداری را بر آزمون‌های اسکوات کامل، اسکوات تک‌پا، داگ به سمت پایین، پرش، تست پایداری اندام فوقانی زنجیره حرکتی بسته (CKCUEST)، آزمون تعادل Y اندام تحتانی، لی‌لی سه گانه، استقامت کمری، پلانک طرفی ابداکشن، پلانک طرفی اداکشن، نوردیک همسترینگ، لانچ پهلو، لانچ رو به رو و بالا بردن فعال پا داشته است. (P <0.05).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده از یافته‌های این پژوهش، نتیجه می‌گیریم که انجام تمرینات اصلاحی در بهبود عملکرد حرکتی در افراد مبتلا ناهنجاری لوردوز افزایش یافته کمری مفید است.

    کلیدواژگان: لوردوز افزایش یافته کمری، ثبات مرکزی، آزمون عملکردی، آزمون عملکردی تارارا
  • ژامک منظمی تهرانی، غزاله منظمی تهرانی *، آرزو درستیان، بهرام عکاشه، محمود الماسیان صفحات 80-86
    سابقه و هدف

     وقوع حوادث و بلایای طبیعی را می توان از مهمترین دغدغه‌ها و نگرانی‌های زندگی بشر به خصوص مردم کشورهای در حال توسعه دانست. وجود بلایای طبیعی در کشورایران سبب شده است که ایران جزء 10 کشور نخست جهان در زمینه بلاخیز باشد. تحلیل داده های لرزه ای نشان می دهد که تقریبا هر 5 سال بطور متوسط یک زمین لرزه با بزرگی 7 (همانند زلزله‌های سراوان و سرپل ذهاب-کرمانشاه) در ایران اتفاق میافتد و اثرات جدی بر جامعه انسانی وارد می سازد. در این مطالعه تحلیل پارامترهای جنبش نیرومند زمین در گستره سرپل ذهاب با نگاهی ویژه به بحران های ناشی از آن پرداخته شد. 

    روش بررسی

     در راستای ارزیابی دوره بازگشت زمین لرزه در این سامانه گسلی از دو رابطه مقدماتی گوتنبرگ- ریشتر و توزیع پایانی کیکو- سلوول استفاده شد. در راستای مطالعه لرزه خیزی و تحلیل خطر زمین لرزه پس از مطالعه زمین شناسی گستره مطالعاتی، به بررسی زمین ساخت و لرزه خیزی منطقه پرداخته شد. پس از آن مدل لرزه زمین ساختی از این پهنه تهیه شد تا ماهیت لرزه خیزی هرچه بهتر مشخص گردد. سپس، بانک داده‌های چشمه‌های لرزه‌زای گستره مورد مطالعه، تعریف و برای انجام تحلیل‌های بعدی، وارد نرم افزار Ez-frisk گردید.

    نتایج

     نتایج حاصل از دو روش لرزه ای بیان شده نشان می دهد که در محدوده مطالعاتی با توجه به نتایج به دست آمده، رخداد زمین لرزه ای با بزرگای بیش از   7.8 Ms> در سه  بازه زمانی از واقعیت به دور می باشد. همچنین رخداد زمین لرزهای با بزرگای بیش از7.8 Ms> در گستره مورد مطالعه با هیچ یک از داده های لرزه ای همخوانی ندارد. از طرفی مقادیر شتاب در سمتی که شیب گسل به آن سو است (شمال شرقی گسل)، نسبت به طرف مقابل، از مقادیر بالاتری برخوردار است. علاوه بر آن بیشینه مقدار شتاب زمین لرزه در موقعیت گسل پیشانی کوهستان در حدود 0.75 گال برآورد شده است.

    نتیجه گیری

     بنابراین با توجه به  اهمیت منطقه مطالعاتی (از نظر زمین شناسی)، وجود گسل های فعال و مهم در کل منطقه، همچنین تهدیدات سیاسی - امنیتی، وجود مبادلات و پیوندهای فضایی دو سوی مرز و توسعه نیافتگی مطالعه و برنامه ریزی در زمینه ی مدیریت بحران این منطقه ضروری به نظر می رسد. همچنین با توجه به نتایج دوره بازگشت زلزله در این منطقه، بالا بردن سطح انعطاف‌پذیری محیط شهری در برابر تنش های ناشی از بروز بحران و نیز به حداقل رساندن زمان بازتوانی و تاب‌آور ساختن شهرها ازجمله مهمترین عواملی است که می بایست در برنامه‌ریزی و مدیریت شهرها مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: سامانه گسلی زاگرس، ارزیابی دوره بازگشت زمین لرزه، نرم افزار ZMAP، زمین لرزه آتی
|
  • Leili Piralaee*, Amir Hossein Barati, Mohammad Hasanzadeh Ghafouri Pages 1-11
    Background and Objectives

    Low back pain is one of the most common causes of disability in adults. There are many non-invasive interventions to improve low back pain; exercise therapy is one of the main approaches. But there is conflicting evidence regarding the effectiveness of different types of training methods. The purpose of this study was to investigate the effect of 8 weeks of suspension training on pain, core muscle endurance, and quality of life in patients with chronic non-specific low back pain.

    Materials and Methods

    30 women were selected to participate in this study 15 in the intervention group and 15 in the control group. The degree of pain was measured by the VAS index and the core muscle endurance was investigated by the McGill test and quality of life was measured with the SF-36 questionnaire in pretest and post-test. The experimental group then performed suspension exercises for 24 sections. Analysis of covariance (ANCOVA) was used between-group differences and paired T-test was used for inter groups differences.

    Result

    The results of the T-test showed that there was a significant difference between the pre-test and post-test only in the suspensions training group in all of the variables. Also, the ANCOVA’s results showed that there is a significant difference between the experimental and control groups in the post-test.

    Conclusion

    The results of this study showed that the suspension exercises significantly improve pain and core muscle endurance and quality of life in patients with chronic non-specific low back pain.

    Keywords: Suspension exercises, Pain Management, Low Back Pains, Health-Related Quality Of Life
  • Alireza Fadaei, Mahdi Homayounfar *, Mehdi Ajalli, Nima Saberifard Pages 12-22
    Background and Objectives

    Safety performance is among the most critical challenges of organizations, especially those with hard and hazardous jobs. The current research aims to investigate the effects of cultural and organizational factors on the safety behaviors of electricians of Electricity Distribution Company in Guilan province.

    Materials and Methods

    Considering the research method, this research is a descriptive- correlational one, and regarding the objective, it is an applied study. The statistical population of the research includes electricians of an electricity distribution companies in Guilan province 212 out of them were selected using the random sampling method as the sample elements. The data gathering tool is a questionnaire that after confirmation of its validity and reliability was distributed among respondents. Next, the collected data were used to test the hypotheses using structural equation modeling and applying AMOS 8.54 software. The applied test for dealing with regression relationships is the T-test.

    Results

    The results of data analysis show that all of the direct relationships in the research model are meaningful. In addition, management commitment has the highest effect on personnel safety behavior by the mediating role of safety supervision. The blame culture has the highest effect on personnel safety behavior by the mediating role of safety reporting. In addition, coordinated relationships have the highest effect on personnel safety behavior by the mediating role of team collaboration. Rcoefficient of the model also shows that the model’s variables could explain 43% of personnel’s safety behavior.

    Conclusions

    Coordinated relationships have the highest indirect effect on electricians’ safety behavior by the mediating role of team collaboration, so empowering team collaboration more than other variables will lead to an increase in safety behaviors.

    Keywords: Cultural Factors, Organizational Factors, Safety Behaviors, Electricians, Gilan Electricity Distribution Company
  • Mohammad Heidarinia, Bijan Goodarzi, Masoud Mirmoezzi* Pages 23-32
    Background and Objectives

    Lack of proper recovery after exercise causes damage and destruction to muscle tissue. The aim of this study was to investigate the effect of cold water immersion recovery on some muscular damage indices during several consecutive simulated Taekwondo competitions.

    Methods and Materials

    Twenty-one taekwondo practitioners in Qazvin in the age group of 17-19 years with a training experience of 6-8 years were randomly selected. The participants were placed in their weight classification in the style of the Olympics and performed in a simulated competition. Blood samples were taken to assess liver enzymes and creatine kinase at baseline recovery periods, before the second, third, and fourth races, immersion after the second, third, and fourth races, and 12 hours after the final race, blood sampling for evaluation of liver enzymes and creatine kinase in two groups of cold water immersion (n = 10) and control (n = 11) was performed. Immersion was performed as local immersion of feet in cold water at 11 ° C for 11 min. Two-way repeated-measures ANOVA was used at a significance level of 0.05.

    Results

    The simulated taekwondo competition resulted in a significant increase in the rate of muscle damage indices in the cold water immersion group compared to the control group (p<0.01). In all stages of the study, the mean indices of Creatine Kinase (CK; P=0.001), Lactate Dehydrogenase (LDH; P=0.001), Aspartate Aminotransferase (AST; P=0.001), and Alpha-Ketoglutaric Acid (ALT; P=0.001) of immersion group in cold water it was significantly lower than the control group.

    Conclusion

    Immersion in cold water is more effective than inactive recovery after several consecutive Taekwondo competitions.

    Keywords: Immersion Foot, Creatine kinase, Enzymes, Athletes
  • Mahboobeh Farzin Far, Nasser Mohammad Rahimi* Pages 33-42
    Backgroundand Objectives

    Urinary incontinence is one of the most common problems in agingthat negativelyaffects the quality of life. This study aimed to investigate the effect of “Dynamic Neuromuscular Stabilization” (DNS) exercises on urine control and quality of life in elderly women with urinary incontinence.

    Methods and Materials

    This study was a semi-experimental study with a pre-test-post-test designwith the control group. The 24agedfemales, 60years and over with urinary incontinence, were selected as statistical samples based on inclusion criteria and were randomly divided into treatment group (N= 12) and control group (N= 12). Before and after 6 weeks of training which were performed for 45minutes and 6 sessions per week, the quality of life of the subjects was assessed by the IncontinenceQualityof Life Questionnaire (I-QOL) and the severity of urinary incontinence was assessed by International Consultation on IncontinenceQuestionnaire-Short Form (ICIQ-SF) using repeated measures analysis of variance.

    Results

    The results showed that urinary incontinence and quality of life in the treatmentgroupsignificantlyimproved in the post-test compared to the pre-test (P <0.05). Also, there was a significant difference in all variablesbetween the treatment and controlgroups in the post-test (P <0.05).

    Conclusion

    Accordingto the results, by doingDNS exercises for 6 weeks, urinary incontinence and subsequentlythe quality of life of elderly women with urinary incontinence will improve. Therefore, these exercises are recommended to elderly women as a safe and secure intervention.

    Keywords: Dynamic Neuromuscular Stabilization, ElderlyWomen, Qualityof Life, Urinary stress incontinence, MuscularAtrophies
  • Farzaneh Ramezani, Farzaneh Saki*, Tahereh Sohrabi Pages 43-54
    Background and Objectives

    Increase in dynamic knee valgus during movements such as landing, jumping, cutting, stepping up and down, and walking is one of the risk factors for knee injuries and a reduction in the mechanical efficiency of movement. Recent research has shown that landing with dynamic knee valgus causes weakness and possible defects in dynamic movements of lower limbs; Therefore, the aim of this study was to determine the effectiveness of exercise intervention on dynamic knee valgus angle during landing, jumping, and cutting tests.

    Method and Material

    Seven electronic databases in Persian (three databases) and English (four databases) and specified keywords were used to identify the studies. These studies include the effects of exercise interventions on dynamic knee valgus during jumping, landing, and cutting tests which were published between 2010 to 2020 and 1390 to 1399 in both Persian and English.

    Results

    Eleven articles with a total of 445 participants met the inclusion and exclusion criteria of the present study. Eight studies reported a significant effect of exercise programs (between three and 10 weeks) on reducing the dynamic knee valgus, and only three studies (between 16 and 24 sessions) showed no difference in dynamic knee valgus. According to the results of this study, Core exercises (strength and stability) and plyometric exercises with 64% and 80% reduction in dynamic knee valgus were the most effective methods in improving the kinematics of the lower limb, respectively.

    Conclusion

    Using jump-landing, strong core, and lower limb exercises before the main exercise (at least 20 minutes) can reduce dynamic knee valgus and prevent lower limb injuries.

    Keywords: Dynamic knee valgus, ACL injury, Training, Physical activity
  • Amirreza Elahi, Foad Seidi *, Mohamad Karimi-Zadeh Ardakani Pages 55-66
    Background and Objectives

     Changes in the optimal alignments of the lumbar spine can affect function, and correcting these adverse changes may improve function. Therefore, the aim of the present study was to investigate the effect of 8 weeks of corrective exercises on the Tarara functional test scores in non-athlete men with lumbar hyperlordosis.

    Materials and Methods

     In the present study, 26 men aged 18 to 25 years in Tehran city with lumbar hyperlordosis (greater than or equal to 51 degrees) were purposefully selected as study samples. Then the samples were randomly divided into two groups (experimental: 13 N, control: 13 N). The lumbar lordosis angle was assessed using a flexible ruler and movement function through Tarara functional tests scores were evaluated in two stages, pre-test, and post-test. The paired sample t-test and Wilcoxon test were used to examine the within-group changes and the independent sample t-test and Mann Whitney - u test was used to compare the between-group differences.

    Results

     The results of this study showed that the corrective exercises group had significantly better performance in full Scott, one-legged Scott, downward dog, jump, Closed Kinetic Chain Upper Extremity Stability Test (CKCUEST), lower limb Y balance test, Triple hop for distance, Lumbar Endurance, side plank abduction, Side Plank Adduction, Nordic hamstring, Lateral Lunge for Distance, In-Line Lunge for Distance and Straight Leg Raise (P <0.05).

    Conclusion

     Based on the results of this study, we conclude that corrective exercises are useful in improving movement function in people with lumbar hyperlordosis.

    Keywords: Tarara functional tests scores, Core stability, lumbar hyperlordosis, musculoskeletal disorders
  • Zhamak monazami tehrani, Ghazaleh monazami tehrani*, Arezou Dorostian, Bahram Akashe, Mahmoud Almasian Pages 80-86
    Background and Objectives

    The occurrence of natural disasters can be considered one of the most important concerns of human life, especially for the people of developing countries. The existence of natural disasters in Iran has made Iran one of the top 10 countries in the world in terms of disasters. Analysis of seismic data shows that almost every 5 years, on average, an earthquake with a magnitude of 7 (such as the Saravan and Sarpol-e-Zahab -Kermanshah earthquakes) occurs in Iran and has serious effects on human society. In this study, the parameters of strong ground motion in the Sarpol-e-Zahab area have been analyzed with a special focus on its crisis.

    Material and methods

    In order to evaluate the return period of the earthquake in this fault system, two preliminary relationships of Gutenberg-Richter and the final distribution of the Kijku-Sellovel method have been used. In order to study seismicity and seismic hazard analysis, after studying the geology of the study area, the tectonics and seismicity of the region were studied. After that, a tectonic seismic model was prepared from this zone to better determine the nature of seismicity. Then, the seismic source database of the study area was defined and entered into EZ-frisk software for further analysis.

    Results

    The magnitude of the earthquakes based on the Gutenberg-Richter and Kijku-Sellovel methods has shown that the magnitude of the earthquake in the 475-year return period is 6.9Ms and 7.0Ms, subsequently. A magnitude of more than 7.8 is not expected in this region based on the Gutenberg-Richter method. On the other hand, the values of acceleration on the side where the fault slope is (northeast of the fault), have higher values than on the opposite side.In addition, the maximum acceleration of the earthquake in the position of the mountain frontal fault is estimated 0.75 gal.

    Conclusion

    Therefore , considering considering the importance of the study area (geologically), the existence of active and important faults in this region, as well as political-security threats, the existence of spatial exchanges and links on both sides of the border, and the underdevelopment of study and planning in the field of crisis management of this region seems necessary.Also, according to the results of the earthquake return period in this region, raising the level of urban environment flexibility against the stresses caused by the crisis and minimizing the time of rehabilitation and resilience of cities are among the most important factors that should be considered in planning and managing cities.

    Keywords: ksirf-zE, bahaZ e-lopraS, doirep ekauqhtrae nruter, noitom dnuorg gnorts