فهرست مطالب

رویکردی نو بر آموزش کودکان - سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1401)

نشریه رویکردی نو بر آموزش کودکان
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 13، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/15
  • تعداد عناوین: 20
|
  • نادره بحری*، مهدی خداداد صفحات 1-5
    سلامت اجتماعی تابعی از عوامل مختلف اجتماعی و فرهنگی است و دانشجو پس از ورود به دانشگاه با محیط جدیدی روبرو می شود که با زندگی قبلی او و محیط اجتماعی گذشته اش متفاوت می باشد و در طی دوران تحصیل نیز با مسایل و مشکلات عدیده ای روبرو خواهد گشت که هر کدام می تواند به سلامت اجتماعی او خدشه وارد کند و با توجه به اهمیت تامین سلامت اجتماعی دانشجویان این مطالعه با هدف بررسی تاثیر شبکه های اجتماعی بر سلامت اجتماعی دانشجویان انجام گرفته است. پژوهش حاکی از آن بود که سلامت اجتماعی دانشجویان به عنوان سازه ای اجتماعی از کمیت و کیفیت حضور و فعالیت در شبکه های اجتماعی تاثیر می پذیرد. با گستردگی واسطه های انتشار اطلاعات، تمرکز قدرت در کنترل اطلاعات از میان رفته است و از سوی دیگر، کانونهای قدرتی که در شبکه های اجتماعی، پیرامون ارزش ها، ایده ها، و علایق مشترک شکل گرفته اند، در عرصه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی در نقش بازیگران قدرتمند، اظهار وجود کرده اند.
    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، سلامت اجتماعی، دانشحویان
  • نگار پریزن، پریناز بنیسی* صفحات 6-14
    هدف از انجام این اثربخشی آموزش طرحواره درمانی بر افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به کووید 19 ترخیص شده از مراکز درمانی بود. طرح پژوهش با توجه به هدف، کاربردی و از نظر روش، نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل با آرایش تصادفی در آزمودنی ها بود. جامعه ی آماری شامل کلیه بیماران ترخیص شده از مراکز درمانی به علت ابتلا به کووید 19 که با مراجعه به کلینیک نوید مهر در فاصله ی زمانی آبان الی دی ماه 1400 تشخیص اضطراب و افسردگی در آنان داده شده، بود. از میان افراد جامعه 30 نفر به صورت داوطلبانه و هدفمند انتخاب شده و در دو گروه (15 نفر طرحواره درمانی، 15 نفر کنترل) به صورت تصادفی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های افسردگی و اضطراب بک بود. یافته ها نشان داد طرحواره درمانی بر افسردگی و اضطراب در بیماران مبتلا به کووید 19 ترخیص شده از مراکز درمانی اثربخش می باشد. نتیجه گیری: بر طبق نتایج می توان چنین نتیجه گرفت که طرحواره درمانی با آماج قرار دادن قالب ها یا الگوهای فرد و بازسازی طرحواره های ناسازگار اولیه، قادر به کاهش اضطراب و افسردگی می باشد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، اضطراب، افسردگی، کووید 19
  • اسماعیل سالاری پور*، نرگس واحدی سرریگانی، شریفه واحدی سرریگانی صفحات 15-25

    هدف پژوهش بررسی اثر روش تدریس پیش سازمان دهنده بر مهارتهای اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بوده است. . طرح از نوع پیش آزمون، پس آزمون با گروه گواه و به شیوه شبه تجربی بود. نمونه مورد مطالعه شامل 100 نفر از دانش پسر و آموزان دختر سال اول دبیرستان بود که دانش آموزان شرکت کننده در پژوهش به صورت تصادفی انتخاب شدند ابزار اندازه گیری تحقیق شامل یک پرسش نامه ی مهارت اجتماعی و یک آزمون تستی برای درس مطالعات اجتماعی سال اول متوسطه بود که پس از بررسی روایی و پایایی آزمون ها، به عنوان پیش آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شدسپس به گروه آزمایش قبل از تدریس پیش سازمان دهنده و به گروه کنترل تدریس بدون پیش سازمان دهنده ارایه گردید.و سپس پس آزمون در هر دو زمینه اجرا گردید. نتایج تحقیق این فرضیات را که "دانش آموزانی که روش تدریس مبتنی بر الگوی پیش سازمان دهنده را دریافت کردند نسبت به دانش آموزانی که این روش را دریافت نکردند عملکرد بهتری در آزمون ها خواهند داشت" مورد تایید قرار داد. هم چنین در تمام فرضیه های این تحقیق،نتایج یافته ها نشان دادندکه نمرات دانش آزموان در پیش آزمون تفاوت معناداری با یکدیگر نداشته است اما در پس آزمون افزایش نمرات در گروه آزمایش ملاحظه گردید و گروهی که پیش سازمان دهنده را دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه کنترل از یادگیری بهتری برخوردار بودند. بنابراین پیش سازمان دهنده می تواند نقش موثری بریادگیری مهارت اجتماعی و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان داشته باشد.

    کلیدواژگان: روش تدریس پیش سازمان دهنده، مهارتهای اجتماعی، پیشرفت تحصیلی، درس مطالعات اجتماعی
  • پرینازسادات سجادیان*، معصومه عبدی پور ملک آباد صفحات 26-34
    هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش شادکامی، معنویت و کیفیت مراقبت مادران در پیش بینی اختلالات رفتاری کودکان دبستانی فاقد سرپرست تحت پوشش کمیته امداد فولاد شهر بود. جامعه آزمودنی های پژوهش حاضر شامل کلیه کودکان دبستانی خانواده های فاقد سرپرست تحت پوشش کمیته امداد فولاد شهر در شش ماه اول سال 1400بود. در این پژوهش با توجه به این که تعداد کلیه آزمودنی ها 116 نفر بود و از روش نمونه گیری سرشماری استفاده شد.ابزار اندازه گیری مورد استفاده مقیاس ارزیابی مشکلات رفتاری هیجانی آخنباخ(1991)، شادکامی آکسفورد(1989) و پرسشنامه معنویت پارسیان و دونینیگ(2009) وکیفیت مراقبت مادرانه قنبری، خداپناهی،مظاهری ولواسانی(1390) بود.در این پژوهش، در تحلیل یافته ها، روش های آماری در سطح آمار توصیفی و آمار استنباطی مورد استفاده قرار گرفته است.داده های پژوهش حاضر به وسیله نرم افزارآماری SPSS-24 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج تحلیل همبستگی نشان داد که رابطه ساده بین همه متغیرهای پیش بین پژوهش شامل شادکامی، معنویت و ابعاد ان و کیفیت مراقبت و ابعادش به جز بعد حساس بودن و پاسخگویی مادران با اختلالات رفتاری کودکان معنی داروجود دارد. نتایج تحلیل رگرسیون گام به گام نشان داد که به ترتیب معنویت و کیفیت مراقبت در مادران توانسته اند اختلالات رفتاری در کودکان را پیش بینی کنند. هم چنین نتایج تحلیل رگرسیون با روش ورود نشان داد که شادکامی، بعد خودآگاهی از ابعاد معنویت و ابعاد تعارض و استرس پذیری از ابعاد کیفیت مراقبت در مادران پیش بینی کننده معنی داری برای اختلالات رفتاری در کودکان بوده اند. (01/0>p).
    کلیدواژگان: شادکامی، معنویت و کیفیت مراقبت مادران، اختلالات رفتاری کودکان، فاقد سرپرست، کمیته امداد
  • لیلا شیری*، حسن میرزاحسینی، مسعود رضایی صفحات 35-47
    امروزه در بسیاری از جوامع شاهد طلاق عاطفی و طلاق رسمی هستیم که می تواند سبب بروز عوارض منفی جسمانی و روانی در زوجین، کودکان آنها و یا حتی اجتماع شود. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش ذهنیت های والد تنبیه گر و کودک آسیب پذیر طرحواره ای در طلاق عاطفی در بین دانشجویان دانشگاه آزاد قم در سال تحصیلی 1399-1400 انجام گرفت.حجم نمونه ای 298 نفری با روش نمونه گیری در دسترس صورت گرفت. ابزار مورد استفاده عبارت بودند از پرسشنامه طلاق عاطفی گاتمن و مقیاس مقابله با شرایط پر استرس اندلر و پارکر. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از روش رگرسیون سلسله مراتبی در قالب نرم افزار SPSS مورد تحلیل قرار گرفت.نتایج نشان داد که ذهنیت والد تنبیه گر دارای رابطه مثبت و معنادار با سبک مقابله ای هیجان مدار می باشد. همچنین این ذهنیت دارای رابطه منفی و معنادار با سبک مقابله ای مسیله مدار می باشد. ذهنیت والد تنبیه گر دارای رابطه مثبت و معنادار با سبک مقابله اجتنابی می باشد؛ همچنین این ذهنیت دارای رابطه مثبت و معنادار با طلاق عاطفی نیز می باشد. ذهنیت کودک آسیب پذیر دارای رابطه مثبت و معنادار با سبک مقابله ای هیجان مدار می باشد. ذهنیت کودک آسیب پذیر دارای رابطه منفی و معنادار با سبک مقابله ای مسیله مدار میباشد. ذهنیت کودک آسیب پذیر دارای رابطه مثبت و معنادار با سبک مقابله اجتنابی می باشد؛ ذهنیت کودک آسیب پذیر دارای رابطه مستقیم و مثبت با طلاق عاطفی می باشد.
    کلیدواژگان: ذهنیت های طرحواره ای، سبک های مقابله ای، طلاق عاطفی، طرحواره درمانی
  • حسین ریحانی* صفحات 48-57
    تحقیق حاضر به دنبال بررسی تاثیر سیستم های مدیریت کیفیت در عملکرد مراکز آموزشی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 618 نفراز مدیران مدارس شهر بجنورد بود. که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای 237 مدیر مدرسه به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. اطلاعات لازم برای آزمون فرضیه های تحقیق از طریق پرسشنامه استاندارد مقیمی(1388) و ساکی (1392) جمع آوری گردید. روایی این پرسشنامه ها بصورت صوری و تحلیل عاملی تاییدی مورد سنجش قرار گرفت و برای سنجش پایایی آن از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. بمنظور تحلیل داده ها، تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS24 مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که سیستم های مدیریت کیفیت با ابعاد حمایت و رهبری مدیریت عالی، برنامه ریزی استراتژیک، مشتری مداری، شناسایی و آموزش کارکنان، توانمند سازی کارکنان وکار تیمی، اندازه گیری و تجزیه وتحلیل کیفیت، تضمین کیفیت و پیامدهای بهبود بهره وری و کیفیت بر عملکرد مراکز آموزشی اثر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: سیستم های مدیریت کیفیت، مدیریت کیفیت جامع، عملکرد مراکز آموزشی
  • حسین ریحانی* صفحات 58-65
    مدارس بطور سنتی سازمان های دانش محور محسوب می شوند، اما هنوز در بسیاری از آنها فرایند های مدیریت دانش به طور رسمی طراحی و پیاده سازی نشده است. بنابراین سوالی که می تواند مطرح شود اینست که وجود راهبردها تا چه میزان فرایندهای مدیریت دانش در بهبود کیفیت خدمات آموزشی را تقویت می کند. لذا تحقیق حاضر به دنبال بررسی نقش راهبردهای مدیریت دانش در بهبود کیفیت خدمات آموزشی بود. جامعه آماری این تحقیق شامل 1970 نفراز معلمان مدارس متوسطه دوم شهر بجنورد بود. که با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای 300 معلم به عنوان نمونه آماری انتخاب گردید. اطلاعات لازم برای آزمون فرضیه های تحقیق از طریق پرسشنامه استاندارد اخوان و صالح اولیاء (1393)و تریوینقدم و همکاران(2016) جمع آوری گردید. روایی این پرسشنامه ها بصورت صوری و تحلیل عاملی تاییدی مورد سنجش قرار گرفت و برای سنجش پایایی آن از آلفای کرونباخ بهره گرفته شد. بمنظور تحلیل داده ها، تکنیک مدل یابی معادلات ساختاری و نرم افزار AMOS24 مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که راهبردهای مدیریت دانش موجب بهبود کیفیت خدمات آموزشی می شوند. راهبردهای مدیریت دانش انسان محور موجب بهبود کیفیت خدمات آموزشی می شوند. و همچنین راهبردهای مدیریت دانش سیستم محور موجب بهبود کیفیت خدمات آموزشی می شوند.
    کلیدواژگان: راهبردهای مدیریت دانش، راهبردهای مدیریت دانش انسان محور، راهبردهای مدیریت دانش سیستم محور، کیفیت خدمات آموزشی
  • هانیه چوپانی* صفحات 66-75

    هدف از این پژوهش تعیین نقش پیش بینی کنندگی سبک فرزند پروری و احساس شایستگی در اختلالات رفتاری در نوجوانان گروه سنی14 تا 18بود. این پژوهش از نوع توصیفی و همبستگی بود. جامعه مورد مطالعه شامل کلیه دختران و پسران محصل در آموزشگاه های تحصیلی ناحیه 3 شهرستان اصفهان می باشد که در سال تحصیلی1400-1399مشغول به تحصیل بودند. با استفاده از فرمول کوکران در حجم تقریبی1000نفر در سطح اطمینان 95٪ و با در نظر گرفتن 5/0=P و سطح خطای 1/0، حجم نمونه تعداد 88 نفر برآورد شد که این تعداد در بین زبان آموزان دختر و پسر هر یک به تعداد 44 نفر انتخاب شد.ابزارهای اندازه گیری مورد استفاده در پژوهش پرسشنامه سبک فرزند پروری دیانا بامریند (1973) و پرسشنامه احساس شایستگی جاودان (1394) و پرسشنامه اختلات رفتاری عاطفی (وودورث،1920) بود. در این طرح پژوهشی از نرم افزارSPSS23 استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های حاصل از این پژوهش در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی انجام شد.نتایج نشان داد بین سبک فرزند پروری با اختلالات رفتاری رابطه معنادار وجود دارد(05/0<P)، بین الگوی آزاد گذاری والدین با اختلالات رفتاری رابطه معنادار وجود دارد (01/0<p). بین الگوی استبدادی والدین با اختلالات رفتاری رابطه معنادار وجود دارد(01/0<p).بین الگوی اقتدار منطقی والدین با اختلالات رفتاری رابطه معنادار وجود ندارند (05/0>p).بین احساس شایستگی و اختلالات رفتاری ارتباط وجود ندارد(05/0>p).

    کلیدواژگان: سبک فرزند پروری، احساس شایستگی، اختلالات رفتاری
  • فهیمه میرزا علیان دستجردی* صفحات 76-83

    این پژوهش با هدف پیش بینی رفتارهای پر خطر براساس بدرفتاری در دوران کودکی با میانجیگری طرح واره های ناسازگاراولیه دانش آموزان دوره دوم متوسطه اجرا شد. جامعه آماری پژوهش نوجوانان دوره دوم دبیرستان شهر اصفهان بودند. روش نمونه گیری بصورت خوشه ای چند مرحله ای بود، لذا باتوجه به حجم نمونه بدست آمده از جدول مورگان(211 دانش آموز دختر و 204 دانش آموز پسر) به عنوان گروه نمونه انتخاب شدند..ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته رفتارهای پرخطر و پرسشنامه ترومای دوران کودکی و پرسشنامه طرحواره ناسازگاراولیه بود. داده ها از طریق تحلیل معادلات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفت .نتایج پژوهش نشان داد رفتارهای پرخطررا می توان بر اساس بدرفتاری در دوران کودکی با نقش میانجی گری طرحواره های ناسازگار اولیه پیش بینی کرد.رفتارهای پرخطر را می توان بر اساس طرحواره های ناسازگار اولیه پیش بینی کرد.و همچنین طرحواره های ناسازگار اولیه را می توان بر اساس بدرفتاری در دوران کودکی پیش بینی کرد در حالت کلی می توان گفت که تاثیر بدرفتاری در دوران کودکی روی طرحواره های ناسازگار معنادار است و این تاثیر تقریبا در همه ی حوزه ها یکسان است (ضرایب مسیر تقریبا یکسانی دارد). اما تاثیر طرحواره های ناسازگار بر رفتارهای پرخطردر دو حوزه ی خودگردانی و عملکرد مختل و محدودیت های مختل معنادار و به عبارتی بیشترین پیش بینی کننده رفتارهای پرخطر است.

    کلیدواژگان: رفتارهای پر خطر، بدرفتاری در دوران کودکی، طرح واره های ناسازگاراولیه
  • پرنیان فرهادی افشار*، پریناز بنیسی صفحات 84-94
    پژوهش حاضر به منظور پیش بینی کیفیت خواب براساس پرخاشگری و اضطراب در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل اند، انجام شد. به منظور دستیابی به اهداف پژوهش از میان کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که در سال تحصیلی 1401-1400 مشغول به تحصیل بوده اند، نمونه ای به حجم 377 نفر با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه کیفیت خواب پیتزبورگ(PSQI)، پرسشنامه پرخاشگری باس و پری(AQ) و پرسشنامه اضطراب بک(BAI) استفاده شد. داده های پژوهش از طریق آزمون های همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چند گانه با استفاده از نرم افزارآماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین پرخاشگری با کیفیت خواب رابطه معکوس و معنادار وجود داشته و پرخاشگری، کیفیت خواب را پیش بینی می کنند و نیز بین اضطراب و کیفیت خواب نیز رابطه معکوس و معنی دار وجود دارد و اضطراب، کیفیت خواب را پیش بینی می کند. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. بنابراین نتیجه گرفته می شود که مدیریت اضطراب و کنترل پرخاشگری می تواند بهبود کیفیت خواب را پیش بینی می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت خواب، پرخاشگری، اضطراب، دانشجویان
  • زینب میرزایی*، پریناز بنیسی صفحات 95-108
    پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش قصه درمانی در درک مفاهیم اخلاقی، اضطراب و افسردگی، هوش هیجانی و خودکارامدی در کودکان انجام شد. روش پژوهش حاضر به صورت مداخله ای و نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با دو گروه آزمایش و کنترل خواهد بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کودکان مقطع ابتدایی منطقه 3 شهر تهران بودند که تعداد 40 نفر در دو گروه آزمایش(20 نفر) و کنترل(20 نفر) با روش نمونه گیری دردسترس به عنوان افراد نمونه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش جلسات قصه درمانی و پرسشنامه های استاندارد بود. جهت تحلیل یافته ها از نرم افزار spss32 و جهت بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون مقایسه ای کوواریانس استفاده شد. یافته ها حاکی از آن بود که اثربخشی آموزش قصه درمانی با سطح اطمینان 95% و P<0.05 بر درک مفاهیم اخلاقی، اضطراب و افسردگی، هوش هیجانی و خودکارامدی در کودکان تاثیر مثبت و معناداری دارد. به طور کلی نتایج نشان داد که قصه درمانی در درک مفاهیم اخلاقی، و کاهش اضطراب و افسردگی و بهبود هوش هیجانی و خودکارامدی در کودکان تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: قصه درمانی، درک مفاهیم اخلاقی، اضطراب، هوش هیجانی، خودکارامدی
  • سارا اوجاقلو*، سیما قدرتی، حمیدرضا وطن خواه صفحات 109-122
    هدف پژوهش حاضر اثربخشی طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجین بود. جامعه آماری شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به مراکز مشاوره منطقه 5 شهر تهران با علت تعارض در شش ماه دوم سال 1400 بود. در این پژوهش تعداد 30 زوج با تقسیم بندی 15 زوج برای هر کدام از (گروه های آزمایش و گروه کنترل) که این تعداد نفرات، بنابر رعایت ملاک های ورود، با این پژوهش همکاری کردند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه احساس تنهایی راسل، پیلوا وکورتونا (1980)، ناگویی هیجانی تورنتو توسط تیلور (1986)، تعارض زناشویی تجدیدنظر شده ثنایی (1395) (MCQ-R)و پروتکل طرحواره درمانی یانگ، کلاسکو و ویشار (2003) بود. تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده، به دو روش توصیفی و استنباطی انجام شد. در این تحقیق از آمار توصیفی برای محاسبه میانگین و انحراف معیار متغیرهای تحقیق و نشان دادن فراوانی و نمودارهای مربوط به آن استفاده شد و از آمار استنباطی به منظور بررسی فرضیه های تحقیق استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده های آمار استنباطی از تحلیل کوواریانس چند متغیره و تک متغیره استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش طرحواره درمانی بر احساس تنهایی و ناگویی هیجانی زوجین دارای تعارض اثربخش است. با توجه به شدت اثر، آموزش طرحواره درمانی بر احساس تنهایی زوجین تاثیری بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: طرحواره درمانی، احساس تنهایی، ناگویی هیجانی
  • امین گلشن* صفحات 123-132
    کتاب درسی ابزاری است که معلم آن را برای برانگیختن دانش آموزان و دادن حداکثر آگاهی، درک و فهم درباره یک مسیله یا موضوع مورد استفاده قرار می دهد؛ بنابراین کتاب درسی یکی از عناصر اصلی انتقال پیام های آموزشی در فرایند تعلیم و تربیت است. از ویژگی های اساسی کتاب های درسی این است که محتوای تدوین شده برای هر پایه تحصیلی با شرایط رشد شناختی مخاطبین خویش هماهنگ باشد. یکی از روش های تحلیل محتوای کتاب های درسی استفاده از فرمول های خوانایی است. فرمول های خوانایی به تجزیه و تحلیل محتوای یک نوشته یا متن برای اندازه گیری درجه خوانایی آن می پردازند این تجزیه و تحلیل با استفاده از فرمولی خاص، درجه سختی متن را تعیین می کند. همچنین، درجه تناسب نوشته ها را با سن و سطح کلاسی یا سطح توانایی خواندن دانش آموزان مشخص می سازد. هدف این پژوهش، ارزیابی و سنجش سطح خوانایی کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم ابتدایی بر اساس سه فرمول تحلیل محتوای مک لافلین،گانینگ فوگ و هارتلی است. در این مطالعه از روش تحلیل محتوا و بر اساس ماهیت از روش های عینی - کمی استفاده شده است. پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و جامعه پژوهش، محتوای کتاب درسی علوم تجربی پایه ششم ابتدایی است. یافته های تحقیق نشان داد، متن هایی که بر اساس روش های مک لافلین و گانینگ فوگ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، از نظر سطح توانایی کلاسی در سطحی بالاتر از پایه ششم ابتدایی قرار دارند.بر اساس روش هارتلی، محتوای کتاب علوم تجربی پایه ششم ابتدایی با پایه تحصیلی و سن فراگیران مناسب نیست و دارای سطحی ساده است.
    کلیدواژگان: ارزیابی، سنجش سطح خوانایی، کتاب درسی، علوم تجربی، ششم ابتدایی
  • فهیمه نورعلئی* صفحات 133-139
    هدف
    هدف اصلی و اساسی این تحقیق تحلیل رفتارهای پرمخاطره نوجوانان شهر تهران در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است.روش تحقیق: این پژوهش بر اساس هدف از نوع کاربردی می باشد و به دلیل آن که نتایج پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی است، یک پژوهش توصیفی-پیمایشی است. همچنین این پژوهش از شیوه پیمایشی از شاخه مطالعات میدانی محسوب می گردد. این تحقیق از نظر زمان یک تحقیق مقطعی می باشد. جامعه آماری شامل نوجوانان عضو کانون پرورش فکری شهر تهران هستند. نمونه مورد مطالعه شامل نوجوانان عضو و غیرعضو کانون به تعداد 220 نفر می باشد. روش تجزیه و تحلیل داده ها شامل آزمونهای اختلاف میانگین و آماره آزمون t می باشد.یافته های تحقیق: بین میزان رفتارهای پرخطر نوجوانان عضو و غیرعضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر تهران اختلاف معناداری وجود دارد و میانگین رفتارهای پرخطر نوجوانان غیرعضو کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در مقایسه با نوجوانان عضو بالاتر از حد متوسط است.
    کلیدواژگان: رفتارهای پرخطر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، تهران
  • قنبر علی دلفان آذزی، نرگس طرفه نژاد *، ساناز سادات طاهائی، علی کریمیان صفحات 140-152
    زمینه و هدف

    کتاب درسی مهمترین رسانه آموزشی در کشور ایران است؛ لذا دستیابی به دانش، اشاعه و کاربرد آن جایگاه بسیار تعیین کننده ای درسرنوشت کشور و به ویژه سیستم آموزشی دارد؛ این با کمک برنامه آموزشی مناسب محقق می شود. همچنین، نیاز به تدوین و اجرای برنامه های آموزشی و درسی که بتواند هماهنگ با تحولات زمان حاضر به نیازهای جامعه پاسخ دهد، در اولویت است.

    روش

    به دنبال شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس، ضرورت توجه به برنامه درسی دانش آموزان و دانشجویان بیش از پیش احساس می شود. این اتفاق به عنوان یکی از بحرانهای بهداشتی تاثیر مستقیمی بر نحوه ی آموزش وپرورش داشته و آموزش های مطالب درسی را دستخوش تحول ساخته است. آموزش وپرورش از طریق برنامه درسی ، مهارت ها و دانش ها را به فراگیران می آموزد.آموزش مجازی استفاده از فناوری ارتباط از راه دور به منظور دریافت اطلاعات با هدف آموزش و یادگیری است. از مهمترین مزیتهای آموزش مجازی می توان به ایجاد تعامل میان یادگیرندگان و آموزش دهندگان از طریق مدل های شبکه یادگیری همزمان و غیرهمزمان اشاره کرد. آموزش و در پی آن نهادهای آموزشی همچنان که در جهان واقعی از جایگاهی ویژه برخوردارند، در فضای مجازی نیز اهمیتی خاص دارند و نقشی بسزا در گسترش علوم و فناوری، رشد سواد اطلاعات و رسانه ای دانش آموزان، دانشجویان و همه اقشار جامعه ایفا می کنند.

    نتیجه

    در عصر پیشرفت تکنولوژی، توجه به رویکرد فناوری در زمینه آموزشی یک ضرورت است نه انتخاب. اگر سیستم آموزشی بخواهد این اطلاعات سریع را در کمترین زمان منتقل کند نیازمند روش نوین در آموزش است.

    کلیدواژگان: برنامه درسی، آموزش مجازی، ویروس کرونا
  • مرجان عالیخانی*، مهرانگیز شعاع کاظمی، جواد خلعتبری صفحات 153-161

    اختلالات رفتاری به عنوان یک پیش آگهی منفی برای سال های بعدی زندگی نوجوان محسوب می شودوحاصل تعامل نوجوان با محیط اطرافش می باشد، والدین نقش مهمی در اجتماعی شدن فرزند دارند، یکی از موارد اجتماعی شدن نیز همدلی است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضراز نوع توصیفی پیمایشی می باشد.جامعه آماری نوجوانان 12 تا 15 سال که در مدارس دخترانه و پسرانه در مقطع متوسطه دوره اول شهر تهران مشغول به تحصیل بودند،می باشند حجم نمونه 629 نفر که 320 دختر و 309 پسر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. بااستفاده ازتکمیل پرسشنامه های رابطه والد و فرزند، اختلالات رفتاری و همدلی ودر مدت2 ماه داده هابه دست آمدو داده ها بررسی و جمع آوری شد. جهت بررسی روابط بین خرده مقیاس ها و متغیرهای میانجی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری روابط تحلیل شد. تحلیل ها با استفاده از نرم افزارهای spss.26 و Amos.24صورت گرفت.

    یافته های پژوهش

    داده های بدست آمده مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفت .براساس نتایج به دست آمده ضریب سطح معناداری002/0می باشدوضریب استاندارد شده 03/0-واستاندارد نشده 37/0- می باشد. میزان واریانس تبیین شده اختلالات رفتاری بر اساس رابطه والد-فرزند، همدلی برابر با 38/0=R2 است. متغیرهای پیش بین 38 درصد از تغییرات اختلالات رفتاری را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    اثر غیر مستقیم رابطه والد-فرزند به واسطه همدلی بر اختلالات رفتاری برابر 16/0- و اثر کل 24/0- است.اثر غیرمستقیم رابطه والد-فرزندبراختلالات رفتاری با نقش واسطه ای همدلی معنادار است (01/0≥P، 03/0- =IE). بدین معنی که بهبود در رابطه والد-فرزند با افزایش همدلی می تواند اختلالات رفتاری را کاهش دهد.

    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری، همدلی، رابطه والد و فرزند
  • الهام کوهی اقدم*، الهه کوهی اقدم، مژگان عاشقی صفحات 162-180

    هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان تاثیر گذار بودن جایگاه مثبت تربیت شهروندی و عوامل اجتماعی موثر بر آن در دوره ابتدایی بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بوده است . جامعه آماری کتب مطالعات اجتماعی دوره ی ابتدایی که شامل (مطالعات اجتماعی پایه سوم ، چهارم ، پنجم ،ششم) در سال تحصیلی 1401-1400 می باشد و محتوای کتب فوق که شامل متن و تصویر است مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.به علت محدود بودن جامعه آماری نمونه گیری صورت نگرفته است . ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش کتب مطالعات اجتماعی و فارسی خوانداری (بخوانیم)دوره ابتدایی ، فرم تحلیل محتوا باشد. و در روش تحلیل محتوا از تکنیک های آمار توصیفی (فراوانی ، درصد فراوانی و نمودار ستونی) برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شده است . یافته های به دست آمده از پژوهش حاضر دلالت بر آن دارد که در راستای سوال اصلی پژوهش انجام شده و طی آن مولفه مفهومی مرتبط با مفاهیم کتاب در محتوای کتاب های مذکور بررسی شده است . نتایج حاصل از بررسی نشان می دهدکه محورهای مفهومی در کتاب های فوق الذکر که تربیت شهروندی به صورت جدی و پررنگ تنظیم نشده و نیاز به بازبینی و تصمیم گیری های جدیدی در راستای افزایش محتوای برنامه درسی در دوکتاب مذکور و در جهت تربیت شهروندی و اهداف های پیش رو در این چارچوب قرار گیرد

    کلیدواژگان: تربیت شهروندی، تعلیمات اجتماعی، کتاب فارسی خوانداری (بخوانیم). برنامه درسی
  • فرشته هدایتی*، بهروز رودبارکی، نبی الله حسین زاده صفحات 181-189
    اختلال ناشی از پدیده کووید، دانش آموزان را به لحاظ جسمی و عاطفی تحت تاثیر قرار داده است. به طوری که بحران سلامتی جسمی و عاطفی شکاف جدیدی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان ایجاد کرده و شکاف های موجود را تشدید کرده است. محبت از شیرین ترین احساس هاست که تحمل دشواری ها را آسان تر می کندو تاب آوری را افزایش می دهد. افراد با نسبت احساسات مثبت بیشتر تمایل به شکوفا شدن سلامت روان خود دارند؛ و از طرفی دیگر حافظه و یادگیری با احساس و عاطفه پیوند عمیقی دارد و موجب توجه و تمرکز بیشتر می شوند. بر این اساس در این تحقیق در صدد بررسی تاثیر عواطف و احساسات مثبت، مهربانی، عشق ورزی معلمان، و اولیای مدرسه در این شرایط سخت کرونایی بر روحیه، انگیزه، سلامت روان و تاب آوری تحصیلی دانش آموزان بر اساس شواهد تجربی انجام شده می باشیم. روش تحقیق از نوع تجربه نگاری و جامعه آماری مدارس روستایی و پژوهشسرای دانش آموزی بوده است. نتایج نشان داد که معلمان در معکوش کردن تاثیرات منفی ناشی از همه گیری کرونا اثر گذار خواهند بود. پس از همه گیری، معلمان می توانند نسلی از دانش آموزان را از آسیب های دراز مدت نجات دهند
    کلیدواژگان: تجربه نگاری، علم، عاطفه، مدرسه، تاب آور
  • فاطمه خادم* صفحات 190-196
    هدف از انجام این پژوهش، اثر بخشی آموزش بوسیله چند رسانه ای ساخته شده توسط کپتی ویت بر پیشرفت تحصیلی و انگیزه دانش آموزان مقطع سوم ابتدایی در درس ریاضی شهر دامغان بود. جامعه آماری 40 نفر و روش این پژوهش چنین بودکه، یک کلاس به عنوان گروه کنترل (که به روش سنتی و متداول آموزش دیدند) و کلاس دیگر به عنوان گروه آزمایش (با نرم افزار اتو پلی آموزش می دیدند) در نظر گرفته شد همچنین جهت سنجش اطلاعات اولیه دانش آموزان در درس ریاضی در مورد مولفه کتاب ریاضی ازآزمون محقق ساخته بر روی دانش آموزان اجرا شد. ابزارگردآوری اطلاعات در خصوص پیشرفت تحصیلی آزمون محقق ساخته بوده و همچنین برای بررسی افزایش انگیزه دانش اموزان از پرسشنامه استاندارد هارتر(1981) استفاده شد. جهت تجزیه و تحلیل،از روش های آماری توصیفی و استنباطی آزمون کلموگروف اسمینروف جهت تست توزیع نرمال بودن داده ها وآزمون مان ویتنی جهت مقایسه میانگین دو نمونه مستقل در متغیر نتایج آزمون ،بوسیله نرم افزار spss18 تجزیه و تحلیل گردید. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد ، افزایش پیشرفت تحصیلی دانش آموزانی که به روش چندرسانه ای (استفاده از نرم افزار اتو پلی) آموزش دیدند، بیشتر از آن هایی است که به روش متداول (سنتی) آموزش دیده اندو نیزافزایش انگیزه ی دانش آموزان آموزش دیده با ابزار آموزشی اتو پلی در مقایسه با دانش آموزانی که به روش سنتی آموزش دیدند بیشتر است و آلفای کرونباخ آزمون محقق ساخته بالای 78/ بدست آمد و فرض محقق با 95درصد اطمینان در این پژوهش تایید شد.
    کلیدواژگان: چندرسانه ای، ابزار آموزشی کپتی ویت، پیشرفت تحصیلی، انگیزه، ریاضی
  • فائزه اربابی* صفحات 197-204

    هدف از اجرای این پژوهش بررسی اثر گذاری بکار گیری راهبردها سنجش تکوینی در یادگیری الکترونیکییی در دوران کوید 19 می باشد. تحقیق حاضر با توجه به هدف از نوع تحقیقات کاربردی و با توجه به نحوه گردآوری داده ها جزو تحقیقات توصیفی (غیرآزمایشی) است. جامعهی آماری این پژوهش معلمان هردو دورهی دبستان و دبیرستان می باشد. جامعهی آماری این پژوهش معلمان هر دو دورهی دبستان و دبیرستان میباشد. شهرستان شوشتر است که تعداد جامعه آماری در دسترس 28 نفر بوده که به عنوان نمونه آماری انتخاب گردیده اند که از این تعداد 12 نفر معلم پایه دبستان و 16 نفر معلم پایه دبیرستان بوده اند که تعداد 18 نفر آنان(یعنی 44/64%) مرد بوده و تعداد 10 نفر آنان یعنی (8/35%) آنان زن بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها نیز از روش های آمار توصیفی (فراوانی ، درصد میانگین) و آمار استنباطی (آزمون اتک نمونه ای) استفاده شد. پژوهش حاضر به دنبال آن بود که به ارزیابی بکارگیری راهبرد های سنجش تکوینی در یادگیری الکترونیکی در دوران کرونا و تاثیر آن بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان بپردازد که به طور کلی مشخص گردید که به کار گیری این راهبردها بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان اثر مثبتی دارد.

    کلیدواژگان: یادگیری الکترونیکیی، آموزش مجازی، سنجش فراگیران، سنجش تکوینی، کوید19
|
  • Nadere Bahri *, Mehdi Khodadad Pages 1-5
    Social health is a function of various social and cultural factors and after entering the university, the student encounters a new environment that is different from his previous life and his previous social environment and during the study period with many problems. It will be found that each of them can harm his social health and considering the importance of ensuring the social health of students, this study was conducted to investigate the effect of social networks on students' social health. The research showed that students' social health as a social construct is affected by the quantity and quality of presence and activity in social networks. With the proliferation of means of disseminating information, the concentration of power in controlling information has disappeared, and on the other hand, the centers of power that have formed in social networks, around shared values, ideas, and interests, have disappeared. Social, cultural, political and economic's have emerged as powerful actors.
    Keywords: Social Networks, Social Health, Students
  • Negar Parizan, Parenaz Banisi * Pages 6-14
    Aim
    The purpose of this study was to teach schema therapy on depression and anxiety in patients with covid-19 discharged from medical centers.
    Method
    According to the purpose, the research design was applied and in terms of method, it was a quasi-experimental pre-test post-test with a control group with random arrangement in the subjects. The statistical population included all patients discharged from medical centers due to covid-19, who were diagnosed with anxiety and depression by referring to Navid Mehr Clinic between November and January 1400. From the community, 20 people were selected voluntarily and purposefully and were randomly divided into two groups (10 people in schema therapy, 10 people in control). The research instruments included Beck Depression and Anxiety Inventory.
    Results
    The results showed that schema therapy is effective on depression and anxiety in patients with covid-19 discharged from medical centers.
    Conclusion
    Based on the results, it can be concluded that schema therapy is able to reduce anxiety and depression by targeting individual molds or patterns and reconstructing early maladaptive schemas.
    Keywords: Schema therapy, anxiety, depression, COVID-19
  • Esmaeil Salaripoor *, Narges Vahedi, Sharefeh Vahedi Pages 15-25

    This study aims to explore the effects of teaching manner embedded with advance organizer on studentsAbbas City1. Esmaeil salaripoor -Professor of Haji Abad Azad University of HormozganMotahar83@yahoo.com2. Narges Vahedi SarirganiDepartment of Education of Hormozgan Province3 Sharefeh Vahedi . SarriganiDepartment of Education of Hormozgan Province' Academic progress and their Social skills system. The semi-experimental schema developed advance experiment, post experiment with the group of evidence. The experiment involved 100 1st grade male and female pupils of high school, who were randomly chosen.. The measurement system, which was performed as advance experiment for both groups, contained a social skills questionnaire and one descriptive test for Social Science studies. Therefore, the advance organizer was assigned before the test to experimental group; however the control group did not have any advance organizer. The result of study confirmed the hypothesis which expressed "The students using advance organizer were better than those of students who used none of advance organizers on tests". The results in all of hypothesis showed no significant differences between the pupils' scores in advance experiment. However, the test group using post experiment scored higher on test and the group with advance organizer had better learning than the control group. After all, it was founded that the advance organizer had the perfect effect on pupils' social skills and academic progress of learning.

    Keywords: Advance organizer, social skills, Academic progress
  • Parinaz Sadat Sajjadian *, Masoomeh Abdipour Alek Abad Pages 26-34
    The aim of this study was to investigate the role of happiness, spirituality and quality of maternal care in predicting behavioral disorders of unaccompanied primary school children under the auspices of the Foolad City Relief Committee. The population of the present study included all primary school children of unaccompanied families under the auspices of the city steel relief committee in the first six months of 2020. In this study, considering that the number of all subjects was 116 and census sampling method was used. The measuring instruments used were the Achenbach (1991) Emotional Behavioral Problems Assessment Scale (Oxford Happiness (1989)) and the Parsian and Donningig (2009) Spirituality and the quality of Ghanbari and Valvasani's maternal care (2011). Statistical methods at the level of descriptive statistics and inferential statistics have been used. The data of the present study were analyzed by SPSS statistical software. The results showed that there is a simple relationship between all predictor variables of the study including happiness, spirituality and its dimensions and quality of care and its dimensions except the sensitivity and responsiveness of mothers with children's behavioral disorders means medicine. The results of stepwise regression analysis showed that the spirituality and quality of care in mothers were able to predict behavioral disorders in children, respectively. Also, the results of regression analysis with the input method showed that happiness, self-awareness dimension of spirituality and conflict and stress dimensions of quality of care in mothers have been significant predictors of behavioral disorders in children. (p>./01 (.
    Keywords: Happiness, Spirituality, Quality of Maternal Care, Behavioral Disorders in Children, Unaccompanied, Relief Committee
  • Leila Shiri *, Hasan Mirzahoseini, Masoud Rezaei Pages 35-47
    Introduction
    Today, in many societies, we see emotional divorce and formal divorce, which can cause negative physical and psychological effects on couples, their children or even society. In this regard, the present study was conducted with the aim of investigating the role of punitive parent and vulnerable child schemas in emotional divorce among students of Qom Azad University in the academic year 1399-1400.
    Methods
    The sample size was 298 people by available sampling method. The instruments used were the Guttman Emotional Divorce Questionnaire and the Andler and Parker Stress Scale. Data were collected and analyzed using hierarchical regression method in SPSS software.Results and
    Conclusion
    The results showed that the mentality of the punishing parent has a positive and significant relationship with the emotion-oriented coping style. Also, this mentality has a negative and significant relationship with the problem-oriented coping style. The mentality of the punishing parent has a positive and significant relationship with the avoidant coping style; This mentality also has a positive and significant direct relationship with emotional divorce. Vulnerable child mentality has a positive and significant relationship with emotion-oriented coping style. Vulnerable child mentality has a negative and significant relationship with problem-oriented coping style. Vulnerable child mentality has a positive and significant relationship with avoidant coping style; Vulnerable child mentality also has a direct and positive relationship with emotional divorce.
    Keywords: Schematic mentalities, Coping styles, emotional divorce, Schema therapy
  • Hossein Reyhani * Pages 48-57
    The present study sought to investigate the effect of quality management systems on the performance of educational centers. The statistical population of this study included 618 school principals in Bojnourd. Using the sampling method of 237 floors, the school principal was selected as a statistical sample. Necessary information for testing research hypotheses was collected through Moghimi (2009) and Saki (2013) standard questionnaires.The validity of these questionnaires was assessed in the form of confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha was used to assess its reliability. In order to analyze the data, structural equation modeling technique and AMOS24 software were used. The results of this study showed that quality management systems with the dimensions of support and leadership of top management, strategic planning, customer orientation, employee identification and training, employee empowerment and teamwork, quality measurement and analysis, quality assurance and productivity improvement outcomes And quality has a significant effect on the performance of educational centers.
    Keywords: Quality management systems, Total Quality Management, performance of training centers
  • Hossein Reyhani * Pages 58-65
    Schools have traditionally been considered knowledge-based organizations, but in many of them knowledge management processes have not yet been formally designed and implemented. So the question that can be asked is to what extent the existence of strategies strengthens knowledge management processes in improving the quality of educational services. Therefore, the present study sought to investigate the role of knowledge management strategies in improving the quality of educational services. The statistical population of this study included 1970 teachers of secondary schools in Bojnourd.Which was selected as a statistical sample using stratified sampling method of 300 teachers. Necessary information for testing research hypotheses was collected through the standard questionnaire of Akhavan and Saleh Olia (2014) and Trivinoghadam et al. (2016). The validity of these questionnaires was assessed in the form of confirmatory factor analysis and Cronbach's alpha was used to assess its reliability. In order to analyze the data, structural equation modeling technique and AMOS24 software were used. The results of this study showed that knowledge management strategies improve the quality of educational services. Human-centered knowledge management strategies improve the quality of educational services. System-based knowledge management strategies also improve the quality of educational services.
    Keywords: Knowledge management strategies, human-centered knowledge management strategies, system-based knowledge management strategies, Quality of educational services
  • Haniye Chopani * Pages 66-75

    The aim of this study was to determine the predictive role of parenting style and sense of competence in behavioral disorders in adolescents aged 14 to 18 years.This research was descriptive and correlational. The study population includes all boys and girls students in the education schools of District 3 of Isfahan city who were studying in the academic year 2020-2021.Using Cochran's formula in an approximate volume of 1000 people at 95% confidence level and considering P = 0.5 and error level 0.1, the sample size was estimated to be 88 people, which is a number among male and female language learners. 44 people were selected.The measurement instruments used in the research were Diana Bamrind (1973) Parenting Style Questionnaire, Eternal Competence Feeling Questionnaire (2015) and Emotional Behavioral Disorders Questionnaire (Woodworth, 1920).In this research project, SPSS23 software was used. The data obtained from this study were analyzed at two levels of descriptive and inferential statistics.The results showed that there is a significant relationship between parenting style and behavioral disorders (P <0.05), there is a significant relationship between parental liberation pattern and behavioral disorders (p <0.01). There is a significant relationship between parents 'authoritarian model and behavioral disorders (p <0.01), there is no significant relationship between parents' logical authority model and behavioral disorders (p> 0.05), there is no relationship between competence and behavioral disorders (p <0.05).

    Keywords: Parenting style, Competency feeling, behavioral disorders
  • FAHIMEH Mirzaalian Dastjerdi * Pages 76-83

    The aim of this study was to predict high-risk behaviors based on childhood abuse mediated by maladaptive schemas of primary school students. The statistical population of the study was adolescents of the second year of high school in Isfahan. The sampling method was multi-stage clustering,. Was selected randomly, so according to the sample size obtained from Morgan table (211 female students and 204 male students) were selected as the sample group. The scheme was inconsistent. The data were analyzed through structural equation analysis. The results showed that high-risk behaviors can be predicted based on childhood abuse by mediating the role of early maladaptive schemas. High-risk behaviors can be predicted based on early maladaptive schemas Also, early maladaptive schemas can be predicted based on childhood abuse. In general, it can be said that the impact of childhood abuse on maladaptive schemas is significant and this effect is almost the same in all areas (path coefficients are almost the same( has it). However, the effect of maladaptive schemas on high-risk behaviors in the two areas of self-government and dysfunctional and impaired constraints is significant and in other words, it is the most predictive of high-risk behaviors.

    Keywords: high risk behaviors, childhood abuse, maladaptive schemas
  • Parnian Farhadi Afshar *, Parenaz Banisi Pages 84-94
    The present study was conducted to predict sleep quality based on aggression and anxiety in students of Islamic Azad University who are studying in the academic year 1401-1400. In order to achieve the objectives of the study, among all students of the Islamic Azad University who were studying in the academic year 1401-1400, a sample of 377 people were selected by simple random sampling. The Pittsburgh Sleep Quality Questionnaire (PSQI), the Bass and Perry Aggression Questionnaire (AQ) and the Beck Anxiety Inventory (BAI) were used to collect data. Research data were analyzed by Pearson correlation test and multiple regression analysis using SPSS software. The results showed that there is an inverse and significant relationship between aggression and sleep quality and aggression predicts sleep quality and also there is a significant inverse relationship between anxiety and sleep quality and anxiety predicts sleep quality. P value less than 0.05 was considered significant. Therefore, it is concluded that anxiety management and control of aggression can be effective in improving sleep quality.
    Keywords: Sleep Quality, aggression, anxiety, University Students
  • Zeinab Mirzaei *, Parenaz Banisi Pages 95-108
    The effectiveness of story therapy training in understanding moral concepts, anxiety and depression, emotional intelligence and self-efficacy in boys and girls Abstract The aim of this study was to investigate the effectiveness of story therapy training in understanding the concepts of morality, anxiety and depression, emotional intelligence and self-efficacy in children. The present research method will be interventional and quasi-experimental with pre-test-post-test design with two experimental and control groups. The statistical population of the present study was elementary school children in District 3 of Tehran that 40 people in the experimental (20) and control (20) groups were selected as the sample by available sampling method. Data collection tools in this study were story therapy sessions and standard questionnaires. SPSS32 software was used to analyze the findings and covariance comparative test was used to test the research hypotheses. The results showed that the effectiveness of story therapy training with 95% confidence level and P <0.05 has a positive and significant effect on the understanding of moral concepts, anxiety and depression, emotional intelligence and self-efficacy in children. In general, the results showed that story therapy has an effect on understanding moral concepts, reducing anxiety and depression, and improving emotional intelligence and self-efficacy in children.
    Keywords: story therapy, Understanding Ethical Concepts, anxiety, Emotional intelligence, self-efficacy
  • Sara Ojaghloo *, Sima Ghodrati, Sanaz Sadat Tahaei Pages 109-122
    The aim of this study was the effectiveness of schema therapy on couples' feelings of loneliness and emotional malaise. The statistical population included all couples who referred to counseling centers in District 5 of Tehran due to conflict in the second six months of 1400. In this study, 30 couples with 15 pairs divided for each (experimental groups and control group) that this number of individuals, according to the inclusion criteria, cooperated with this study. Data collection tools included Russell, Pilva, and Cortona (1980) Loneliness Questionnaire; . The collected data were analyzed by descriptive and inferential methods. In this research, descriptive statistics were used to calculate the mean and standard deviation of research variables and show the frequency and related graphs, and inferential statistics were used to test the research hypotheses. Multivariate and univariate analysis of covariance was used to analyze inferential statistics data. The results showed that schema therapy training is effective on couples' feelings of loneliness and emotional malaise. Due to the severity of the effect, schema therapy training has a greater effect on the couple's feeling of loneliness.
    Keywords: Schema therapy, Loneliness, emotional malaise
  • Amin Golshan * Pages 123-132
    A textbook is a tool used by teachers to arouse their students’ curiosity and provide them with maximum awareness, understanding, and information about a certain issue or topic; thus, it is considered a fundamental element of transmitting educational messages in the process of education. A characteristic of the textbook is that the content developed for each grade should match the cognitive development of the target population. Readability formulas are among the techniques to analyze the content of textbooks. They analyze the content of a piece of writing or a text to measure its readability degree. Such analyses determine the difficulty of the texts using certain formulas. Moreover, they determine the compatibility of the texts with the age, class level, or reading ability of the target students. The present study aimed to investigate and assess the readability of the 6th-grade primary school science textbook based on three formulas for content analysis proposed by McLaughlin, Gunning fog, and Hartley. The present study implemented content analysis and used methods that were objective-quantitative in nature. The study was applied in terms of the goal, and the population consisted of the content of the 6th-grade primary school science textbook. The findings showed that the texts analyzed by the formulas of McLaughlin and Gunning Fog were higher than the ability level envisaged for the 6th-grade students. On the other hand, the Hartley formula showed the content of the textbook was below the students’ levels, and it was too easy for them.
    Keywords: Investigation, Assessment, readability, Empirical Sciences, 6th-grade primary school
  • Fahimeh Noralii * Pages 133-139
    Objective
    To analyze the high-risk behaviors of adolescents in Tehran in the center of intellectual development of children and adolescents. Research
    Method
    This research is applied based on the purpose and because the results of the present study are applied in terms of purpose, it is a descriptive-survey research. This research is also a survey method from the field of field studies. This research is a cross-sectional research in terms of time. The statistical population includes adolescents who are members of the Tehran Intellectual Development Center. The study sample includes 220 adolescent members and non-members of the association. The data analysis method includes mean difference tests and t-test statistics.
    Findings
    There is a significant difference between the high-risk behaviors of member and non-member adolescents of Tehran Children and Adolescents Intellectual Development Center and the mean of high-risk behaviors of non-member adolescents of Children and Adolescents Intellectual Development Center is higher compared to member adolescents.
    Keywords: high risk behaviors, Children, Adolescents Intellectual Development Center, Tehran
  • Ghanbar Ali Delfan Azari *, Narges Torfenejad, Sanaz Sadat Tahaei, Ali Karimeyan Pages 140-152

    Textbook is the most important educational media in Iran; Therefore, acquiring knowledge, disseminating and applying it has a very decisive place in the fate of the country, especially the educational system; This is achieved with the help of a proper training program. Also, the need to develop and implement educational programs that can respond to the needs of society in line with current developments, is a priority.Following the outbreak of the coronavirus and the closure of schools, the need to pay attention to the curriculum of students is felt more than ever. This event, as one of the health crises, has a direct impact on the way of education and has changed the teaching of the curriculum. Education through curriculum teaches learners skills and knowledge.Virtual education is the use of telecommunication technology to receive information for the purpose of teaching and learning. One of the most important advantages of e-learning is to create interaction between learners and educators through simultaneous and asynchronous learning network models.Education and, consequently, educational institutions, as they have a special place in the real world, are also of special importance in cyberspace and play a significant role in the development of science and technology, the growth of information and media literacy of students, students and all walks of life.In the age of technological advancement, is a necessity, not a choice, to pay attention to the technology approach to education. If the education system wants to transfer information in the shortest time, it needs a new method.

    Keywords: Virtual Education, Curriculum, Corona viruss
  • Marjan Alikhani *, Mehrangiz Shoaa Kazemi, Javad Khalatbari Pages 153-161
    Introduction

    Behavioral disorders are considered as a negative prognosis for the next years of adolescent life. The result of adolescent interaction with the environment.

    Materials and Methods

    The present study is a descriptive survey. The statistical population of adolescents 12 to 15 years old who were studying in girls 'and boys' schools in the first year of high school in Tehran, the sample size is 629 people, 320 girls and 309 boys. Available sampling forms were selected. Using the completion of parent-child relationship questionnaires, behavioral disorders and empathy and within 2 months, the data were reviewed and collected. Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationships between subscales and mediating variables. Relationships were analyzed using structural equation modeling. Analyzes were performed using SPSS.26 and Amos.24 software.

    Findings

    The obtained data were analyzed. Based on the results, the significance level coefficient is 0.002 and the standardized coefficient is -0.03 and the non-standardized coefficient is -0.37. The explained variance of behavioral disorders based on the parent-child relationship, empathy is equal to R2 = 0.38. Predictive variables explain 38% of changes in behavioral disorders.

    Conclusion

    The indirect effect of parent-child relationship due to empathy on behavioral disorders is -0.16 and the total effect is -0.24. The indirect effect of parent-child relationship on behavioral disorders with mediating role of empathy is significant (P≥0.01, 03 / 0- = IE). This means that improving the parent-child relationship by increasing empathy can reduce behavioral disorders.

    Keywords: behavioral disorders, Empathy, Parent-Child
  • Elham Koohi Agdam *, Elahe Koohiagdam, Mojhgan Asheghi Pages 162-180

    The main purpose of this study was to investigate the effectiveness of the positive position of citizenship education and the social factors affecting it in the primary school based on the document of fundamental change in education. The statistical population of elementary school social studies books that include (third, fourth, fifth, sixth grade social studies) in the academic year 1401-1400 and the content of the above books, which includes text and images, has been analyzed. Limited statistical population of sampling has not been done. The tools used in this research are textbooks of social studies and Persian reading (read) elementary school, content analysis form. In the content analysis method, descriptive statistical techniques (frequency, frequency percentage and bar graph) have been used to analyze the data. Findings obtained from the present study indicate that in line with the main question of the research During it, a conceptual component related to the concepts of the book in the content of the mentioned books has been studied. The results of the study show that the conceptual axes in the above-mentioned books that citizenship education is not seriously and boldly regulated and the need for review and new decisions in order to increase the content of the curriculum in the two books and to educate citizens and goals. It should be placed in this framework so that students are familiar with this issue from the beginning of their education and life, future

    Keywords: citizenship education, social education, Persian reading book (read). Curriculum
  • Fereshte Hedayati *, Behrooz Rodbaraki, Nabeollah Hosseinzadeh _ Pages 181-189
    Disorder caused by the Covid phenomenon 19, It has affected students physically and emotionally. So that the crisis of physical and emotional health has created a new gap in students' academic achievement and has widened the gaps. Love is one of the sweetest feelings that makes it easier to endure hardship and increases resilience. On the other hand, people with a higher proportion of positive emotions tend to develop their mental health; on the other hand, memory and learning are deeply connected with feeling and emotion and cause more attention and concentration. Accordingly, in this study, we seek to investigate the effect of positive emotions and feelings, kindness, love of teachers, and school parents in these difficult coronary conditions on students' mood, motivation, mental health and academic resilience based on empirical evidence. .The research method was empirical and the statistical population was rural schools and student research institutes.The results showed that teachers, both inexperienced and experienced, will be effective in counteracting the negative effects of the covid epidemic. And they can save a generation of students from long-term injuries after a corona epidemic.
    Keywords: Empiricism, Science, emotion, School, resilien
  • Fateme Khadem * Pages 190-196
    The purpose of this study, the effectiveness of training by multimedia made by Wyeth Kpty on academic achievement and motivation of school students in math was the city of Damghan. The population of 40 people and the research that was done, a class as the control group (the traditional and conventional trained) and another class as the experimental group (software ironing poly-trained) were also to measure basic information about the components of mathematics students in math test on students' self-made. The data collection tool was a researcher made test of academic achievement and increase students' motivation to study the standard questionnaire Harter (1981) was used. For analysis, descriptive and inferential statistical methods for testing the normal distribution of data Kolmogorov Asmynrvf Mann-Whitney test for the comparison of two independent samples in the variable test results were analyzed by software spss18. The results of this study showed that increasing the academic achievement of students using multimedia (software ironing poly) trained more than those in the conventional (traditional) learning Dydhandv Nyzafzaysh motivated students trained with tools Otto made education compared to students who traditionally trained more and Cronbach's alpha test over 78 self-made / obtained and the assumption of 95% was confirmed in this study.
    Keywords: Multimedia educational tool Kpty Witt, Achievement, Motivation, math
  • Faezeh Arbabi * Pages 197-204

    The purpose of this study is to investigate the effectiveness of applying developmental assessment strategies in e-learning during the Quidd 19 era. The present study is a descriptive (non-experimental) research according to the purpose of applied research and according to the method of data collection. The statistical population of this study is teachers of both primary and secondary schools. The statistical population of this study is teachers of both elementary and high school. Shushtar city has a statistical population of 28 people who have been selected as a statistical sample, of which 12 were primary school teachers and 16 were high school teachers, of which 18 (64.44%) were men. And 10 of them (35.8%) were women. Descriptive statistics (frequency, mean percentage) and inferential statistics (sample attack test) were used to analyze the data. The present study sought to evaluate the application of developmental assessment strategies in e-learning during the coronation period and its impact on students 'academic achievement. In general, it was found that the application of these strategies has a positive effect on students' academic achievement.

    Keywords: E-learning, Virtual Education, Learner Assessment, developmental assessment, Quid 19