فهرست مطالب

رسانه و فرهنگ - سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار و تابستان 1401)

نشریه رسانه و فرهنگ
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 23، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/15
  • تعداد عناوین: 12
|
  • حسین افخمی*، عطیه پیرهادی، مسعود تقی آبادی صفحه 1

    روزنامه نگاری دینی از ژانرهای رسانه ای است که در نزدیک به دو قرن تجربه روزنامه نگاری چاپی در کشور، هنوز هیچ روزنامه ای خبرنگار ثابت در حوزه ادیانندارد. این پژوهش به مطالعه تطبیقی محتوای مطالب دینی روزنامه های کیهان و اطلاعات در سیزده روز اول ماه محرم طی سال های 1335 تا 1385 می-پردازد . در این مطالعه به روش نمونه گیری غیر احتمالی هدفمند 118 روزنامه بررسی و 1126 مطلب با موضوع مذهبی استخراج و به روش تحلیل محتوای کمی، کدگذاری و تجزیه و تحلیل شدند. مقایسه میان محتوای دو روزنامه حاکی است که موضوعات دینی، کارکرد و ژانر آن ها طی دو دوره مورد بررسی دچار تحول شده است. استفاده از سبک خبر در سه دهه پس از انقلاب افزایش و در مقابل آگهی های دینی کاهش یافته است. در حالی که عمده مطالب منتشر شده در دوره قبل از انقلاب دارای کارکرد آموزشی و تبلیغ دینی بوده است؛ در سال های پس از انقلاب کارکرد خبری و ارشادی با تمرکز بر زندگینامه بزرگان دینی بیشتر غالب است. کارکرد آموزشی در روزنامه کیهان و کارکردهای تبلیغ دینی و خبری در روزنامه اطلاعات مشهودتر است. همچنین دو روزنامه از نظر تعداد و اندازه مطالب قبل و بعد از انقلاب روندی متضاد دارند.

    کلیدواژگان: روزنامه نگاری دینی، رسانه ای شدن دین، مطبوعات ایران، مطالعه تطبیقی
  • فرهاد براتی*، علیرضا راستی صفحه 31

    تحلیل انتقادی گفتمان، که به عریان سازی نقش واسطه گری زبان در (باز)تولید واقعیت می پردازد، از ابزار تحلیلی ازجمله منابع زبان شناسی نقش گرا بهره می جوید. در این پژوهش، که با هدف شناساندن و کاربست گزیده ای از ابزار مزبور نگاشته شده است، کوشش شده تا دونظام آغازگری و گذرایی برروی نمونه ای از متون مطبوعاتی پیاده شود. دراین راستا سرمقاله ای از کیهان، که به قتل سی و هفت معترض شیعه دولت سعودی می پردازد، گزینش و تحلیل شده است. نتایج کاربست نشان می دهند نویسنده از نقطه نظر آغازگری پیام مدنظر خود یعنی انتقاد از واکنش ها به رویداد را به صورتی زیرپوستی انتقال داده است. علاوه برآن کوشیده آن را با استفاده از چینش راهبردی آغازگرها در متن مسبوق به سابقه نشان و آن را در بافت متناسب با سایر رویدادهای به زعم وی نیازمند واکنش قرار دهد. تحلیل گذرایی حاکی است سران عربستان بیشتر در نقش کنش گر در فرایندهای مادی مربوط به ارتکاب جنایات، و سی و هفت زندانی در نقش کنش پذیر و دریافت کننده اقداماتی نظیر شکنجه، جنایت، و... نمایانده شده اند. واژگان کلیدی: روزنامه کیهان، زبان شناسی نقش گرا، تحلیل گفتمان، تحلیل گفتمان انتقادی

    کلیدواژگان: روزنامه کیهان، زبان شناسی نقش گرا، تحلیل گفتمان، تحلیل گفتمان انتقادی
  • زینب ترابی*، کبری نودهی، ابراهیم ابراهیمی صفحه 59

    رسانه در تمامی اشکال آن، عرصه ی انتقال پیام به مخاطب است و انواع رسانه ها نقش برجسته ای در فرهنگ سازی و تغییر باورها و نگرش های مخاطبان ایفا می کنند؛ از این روی با توجه به تنوع و تکثر رسانه های نوین، مقوله ی جذب مخاطب بیش از پیش مورد توجه می باشد. پژوهش حاضر با تاکید بر انواع رسانه ها، در قالب مطالعات میان رشته ای به معرفی سه مولفه ی برجسته در بوستان و گلستان سعدی پرداخته است. روش تحقیق نظری- استنادی و مبتنی بر داده های علوم انسانی است و یافته های پژوهش نشان می دهد که سعدی از مولفه های ساده گویی، فشرده گویی و حق گویی به عنوان سه راهبرد بسیار اثرگذار در جذب مخاطبان بهره برده است و بکارگیری درست این شگردها توفیقات جهانی وی را در پی داشته است. راهبردهای هوشمندانه ای که قابلیت آن را دارد تا به عنوان مواد اولیه و ضروری در چاشنی پیام های رسانه ای در جلب توجه و جذب مخاطبان، بسیار اثرگذار جلوه نماید.

    کلیدواژگان: فرهنگسازی، جذب مخاطب، رسانه ها، بوستان و گلستان سعدی
  • پویا جمالی، فریبا اسماعیل پور*، سید عباس ابراهیمی صفحه 87

    تبلیغات محصولات غذایی در افزایش ترجیحات، خرید و مصرف محصولات غذایی توسط کودکان و بنابراین چاقی کودکان نقش دارد. هدف پژوهش حاضر توصیف تکنیک های پیشبردی مورد استفاده در تبلیغات محصولات غذایی ناسالم در تلویزیون جمهوری اسلامی ایران است. بر همین اساس با استفاده از روش تحلیل محتوا، تبلیغات محصولات غذایی پخش شده در سه شبکه منتخب تلویزیون جمهوری اسلامی ایران در ساعات پربازدید کودکان مورد بررسی قرار گرفت. برای طبقه بندی تکنیک های پیشبردی مورد استفاده در تبلیغات از یک چارچوب کدگذاری استفاده شد. بر اساس یافته های پژوهش، 73.58 درصد محصولات غذایی تبلیغ شده ناسالم بوده و در این میان بیشترین فراوانی متعلق به دسته ی "چاشنی ها" و "روغن ها و سایر چربی ها" بود. همچنین بیشترین فراوانی تکنیک های پیشبردی استفاده شده در تبلیغات محصولات غذایی ناسالم به ترتیب متعلق به گروه های "موزیک / آهنگ"، "شادی" و "وعده غذایی به تصویر کشیده شده" بود. شایان ذکر است که اگرچه بسیاری از تبلیغات محصولات غذایی ناسالم پخش شده در ساعات پربازدید کودکان از تکنیک های ترغیب کننده کودکان استفاده می کردند، اما محتوای غذایی بیشتر این محصولات غذایی در محدوده سبز یعنی محدوده خطر پایین برای سلامتی قرار داشتند.

    کلیدواژگان: تبلیغات محصولات غذایی، تکنیک های پیشبردی، کودکان، تلویزیون جمهوری اسلامی ایران، تحلیل محتوا
  • هیوا حسن پور*، زهرا پارساپور صفحه 107

    آگهی های بازرگانی یکی از اشکال پیام ها به شمار می روند که تبلیغ کنندگان از طریق برساخت های زبانی و تصویری به تبلیغ و فروش محصول خود می پردازند. این پژوهش به روش توصیفی تحلیلی به تبیین و تحلیل چهار آگهی که تاثیر مستقیمی بر محیط زیست می گذارند، پرداخته است. دلیل انتخاب این چهار آگهی جدا از بحث بوم و تاثیراتی که بر آن می گذارند، تکرارشدگی آن ها در رسانه صدا و سیماست. لزوم بازاندیشی در آگهی ها با در نظر گرفتن عواقب و پیامدهایی که بر محیط زیست می گذارند، ضرورت انجام این پژوهش را تشکیل می دهد. نتایج این بررسی حاکی از آن است که آگهی های مذکور در قالب زبان و تصاویر به برساخت گفتمان مصرف گرایی کمک می کنند. تبلیغ کنندگان در پی فروش محصول خود هستند بدون آنکه جوانب آن را کامل در نظر بگیرند. بجز آگهی «کریستال کوالا» که هم در قالب زبانی و هم در ترسیم تصویر و جان بخشی که تا حدودی محیط زیست نیز یکی از دغدغه های آن ها بوده است، آگهی های دیگر نه تنها هیچ کمکی به محیط زیست نمی کنند بلکه به اشکال مختلف، طبیعت و بوم را به مخاطره می اندازند.

    کلیدواژگان: آگهی های بازرگانی، بوم گرایی، تحلیل گفتمان
  • نسرین زارعی، عطاءالله ابطحی*، فاطمه وفایی، هوشنگ مبارک آبادی صفحه 127

    این مقاله با نگاهی به نسل های مختلف تجربه شده شهر هوشمند در جهان، به دنبال شاخص ها و ویژگی های شهر هوشمند مطلوب ایرانی جهانی بوده است که چون در تاریخ ایران، سه نسل شهرهوشمند با عنوان شار تجربه شده است، آن را شهر هوشمند شاری نامیده ایم که شار هم به معنای «شهر و تمدن» است و هم سرواژه 4 مفهوم است که ارکان شهر شاری پیشنهاد شده این پژوهش هستند.از طریق یک مطالعه چند ساله داخلی و بین المللی، 53داناوری یا دانش و فناوری با 99 ویژگی و شاخص شاری استخراج شده است تا بتوان از طریق به کارگیری و پیاده سازی آن ها « شهر مطلوب نجات دهنده یا دست کم کاهنده مشکلات انسان معاصر و زندگی شهری » را شکل داد؛ یعنی « شهر هوشمند شاری».یافته های این نوشتار از طریق روش شناسی داده بنیاد یا جی تی و به شکل آمیخته و با جامعه آماری 48 نفر از خبرگان داخلی در بخش کیفی، و 400 نفر از متخصصان حوزه فناوری و مدیریت شهری در بخش کمی، به دست آمده است. در پایان نیز پایایی یافته ها از طریق فوکوس گروپ یا گروه کانونی، راستی آزمایی شده است.

    کلیدواژگان: شهرهوشمند، شهرهوشمند شاری، داناوری، شهر انسانی شناختی، شار
  • محمدباقر سپهری* صفحه 179

    مقاله حاضر با هدف بررسی برنامه ها و ویژه برنامه های مناسبتی ماه محرم در شبکه سبلان اردبیل به انجام رسیده است. روش پژوهش تحلیل محتواست که برنامه های مرتبط با نهضت حسینی را در دهه اول ماه محرم در قالب های متفاوت دنبال کرده است. این پژوهش علاوه بر شناسایی و آشکار کردن مضامین و محتواها، با هدف نشان دادن بازنمایی نهضت حسینی در ابعاد شور و شعور است که آیا شبکه سبلان در پی افزایش آگاهی و ارتقای شعور مخاطبان است یا بدنبال ایجاد شور و هیجان و سوگواری بوده است. یافته های تحقیق نشان می دهد این شبکه در پی افزایش شور و هیجان، گریاندن و ترسیم مظلومیت امام حسین(ع) و یارانش است و جنبه شعور و آگاهی، تفکر و اندیشه حسینی و تبیین فلسفه قیام در شبکه فوق بسیار کمتر است. مهمترین یافته ها عبارتند از: بیشترین زمان پخش 7/20 درصد به برنامه «اجتماع عزاداران حسینی» اختصاص داشت. در میان آیتم ها، 2/21 درصد به آیتم «عزاداری و مداحی» اختصاص یافته است. موضوع «دینی و مذهبی» با 9/72 درصد و موضوع جزیی «مرثیه سرایی» با 3/25 درصد بیش از سایرین بود. 33 درصد برنامه ها در قالب «تهییجی» ارایه شده است. در 41 درصد از برنامه ها نوع نگاه به امام حسین(ع) و یارانش «مظلومانه» است.

    کلیدواژگان: ماه محرم، قیام عاشورا، نهضت حسینی، مناسک، شبکه سبلان اردبیل
  • منوچهر صابر*، حسن بشیر، نسیم مجیدی قهرودی، امیدعلی مسعودی صفحه 211

    به طور کلی این مطالعه از آن جهت اهمیت می یابد که می توان به تصور کلی از سبک زندگی زندگی جوانان تهرانی دست یافت و نقش شبکه های اجتماعی مجازی و کارکرد آن به گرایش زندگی دیجتال به کارشناسان و مسیولان فرهنگی کمک می کند تا از ظرفیت این رسانه برای نشر سبک زندگی ایران با جذابیت و تغییرات مطلوب و حفظ ارزش ایرانی استفاده کنند و همچنین بخش پنهان شده و فراموش شده سبک زندگی در جوانان را می توان از این فضا، بازنمایی کرد. از نظریات اجتماعی و نظریه های کنش اجتماعی وبر بهره گرفته شد. در این مطالعه از روش کیفی گرندد تیوری (نظریه داده بنیاد)، و برای گردآوری اطلاعات نیز از روش مطالعات میدانی (مصاحبه نیمه عمیق) و کتابخانه ای/ اسنادی استفاده گردید و جامعه آماری مطالعه حاضر 15 نفر از اساتید و خبرگان رسانه و افراد مطلع هستند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب و با آنها مصاحبه نیمه عمیق انجام گردید تا به اشباع نظری برسیم. با استفاده از تکنیک تحلیلی (اشتراوس و کوربین) مفاهیم به عنوان واحد تحلیل در سطوح متن کل مصاحبه، پاراگراف، عبارت و جملات مورد توجه قرار گرفتند و با تفکیک متن مصاحبه، کدهای باز استخراج شدند.

    کلیدواژگان: سبک زندگی، جوانان تهران، نظریه داده بنیاد (گرندد تئوری)، شبکه مجازی
  • بهاره صفوی، سمیه تاجیک اسماعیلی*، اکرم قدیمی، لیلا نیرومند صفحه 243

    سیاست گذاری روزنامه نگاری علم، راهبردی کلان است که بر نقش و کارکردهای روزنامه نگاری علم و همچنین تغییر پارادایمهای رایج با توجه به تاثیر اینترنت و رسانه های نوین تاکید دارد تا با هدایت تصمیمات، دستیابی به اهداف منطقی را میسر کند و چالش های موجود را کاهش دهد. مطالعه حاضر با هدف ارایه الگوی سیاست گذاری روزنامه نگاری علم مبتنی بر رسانه های نوین انجام گرفته است. این مطالعه از نظر هدف یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است و با رویکردی پیمایش مقطعی انجام شده است. جامعه آماری شامل خبرگان نظری (اساتید دانشگاهی) و خبرگان تجربی (روزنامه نگاران با سابقه) است. برای نمونه گیری از روش هدفمند استفاده و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. در نهایت از دیدگاه 20 نفر از خبرگان استفاده شد. برای شناسایی مقوله های زیربنایی سیاست گذاری روزنامه نگاری علم از روش تحلیل مضمون و نرم افزار MaxQDA استفاده شد. جهت ارایه الگو نیز از روش ساختاری-تفسیری و نرم افزار MicMac استفاده گردید. یافته های پژوهش عواملی را نشان می دهد که در نهایت به سیاست گذاری روزنامه نگاری علم در ایران منجر می شوند.

    کلیدواژگان: سیاست گذاری، روزنامه نگاری علم، رسانه های نوین، ارتباطات علم، اینترنت و فضای مجازی
  • رویا فرامرزی، داود صفایی*، حوریه دهقان شاد، حسین انتظامی صفحه 271

    شرایط اقتصادی کشور برای مطبوعات بیش از سایر بنگاه های اقتصادی دارای آسیب های مالی بوده است. روزنامه در شرایط تورم جز اولین کالایی است که از سبد خانوار حذف می گردد لذا به دلیل عدم همخوانی هزینه ودرآمد، عدم تعادل در عرضه و تقاضا دچار آسیب و شکنندگی اقتصادی شده اند. هدف این مقاله شناسایی چالش های اقتصادی روزنامه های ایرانی و یافتن راهکاری جهت خروج از این مشکلات بوده است. به منظور شناسایی و ارزیابی دیدگاه مطلعین و متخصصان جامعه ی مطبوعاتی این تحقیق در سال 1399 آغاز گردید. در بخشی از پژوهش محقق از روش کیفی گراندد تیوری مبتنی بر مصاحبه ی متمرکز و عمیق بصورت هدفمند به مصاحبه با 21 نفر از مدیران مسیول روزنامه های دولتی و خصوصی پرداخته و پس از تجزیه وتحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار MAXQDA 10، به نتایج زیر دست یافته است.یافته های تحقیق بیانگر آن است که چالش های برون سازمانی در قالب 4 طبقه. توزیع سنتی، تفکیک روزنامه ها به دوگروه دولتی و خصوصی ، فضای مجازی ، سیاست گذاری های دولت قابل تقسیم است. و نهایتا 10آیتم راهبردی جهت خروج از مشکلات استخراج و ارایه گردیده است.

    کلیدواژگان: چالش اقتصادی، عوامل برون سازمانی، توزیع سنتی، فضای مجازی
  • امید مهدیه*، فردین یخکشی صفحه 323

    سینما هم هنر است و هم صنعت و هر صنعتی برای بقاء نیاز به کسب سود دارد. تحقیقاتی که در زمینه سینما انجام می شود یا به فیلم (به عنوان محصول) می پردازد و یا به مخاطبان آن. پژوهش حاضر به لحاظ هدف، کاربردی است که بصورت توصیفی (پیمایشی) انجام شده است. داده های مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. جامعه آماری پژوهش متشکل از شهروندان زنجان و ساری است که در زمان انجام این پژوهش به سینماهای شهر زنجان و ساری مراجعه و فیلم های سینمایی را به تماشا می نشستند. حجم نمونه مورد نظر، با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر تعیین شد. سپس پاسخ دهندگان به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده های حاصل با استفاده از نرم افزارهای AMOSو SPSS و با استفاده از تکنیک مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج پژوهش حاکی از آن است که تاثیر ویژگی های فیلم و مخاطب گرایی بر رضایت مخاطبان سینما معنی دار می باشد. از بین مولفه های فیلم فقط تاثیر ستاره فیلم، فیلم نامه و موفقیت فیلم بر رضایت مخاطبان سینما معنی دار است. از بین دو مولفه مخاطب شناسی نیز تاثیر سبک زندگی بر رضایت مخاطبان سینما معنی دار است ولی تاثیر مسایل اجتماعی معنی دار نمی باشد.

    کلیدواژگان: فیلم، سینما، ویژگی های فیلم، مخاطب گرایی، رضایت مخاطبان
  • رسول نوروزی سیدحسینی*، مهدی لطیفی فرد، امین یادگاری صفحه 361

    بستر رسانه های اجتماعی متن محور مانند توییتر در شکل دادن به افکار عمومی نقش مهمی ایفا می کنند تا جایی که کاربران توییتر می توانند آنچه را که از یک واقعیت برداشت می کنند، چارچوب بندی کنند. هدف تحقیق حاضر بررسی افکار عمومی در مورد انتخابات فدراسیون فوتبال در بستر توییتر بود. از همین رو پس از برگزاری انتخابات فدراسیون فوتبال، 2531 توییت از طریق جستجوی هشتگ ها استخراج و برای کشف مضامین از رویکرد براون و کلارک (2006) استفاده شد که 57 مضمون فرعی به دست آمد. مضامین فرعی 7 مضمون اصلی «شخصیت ها و ستاره ها»، «جامعه فوتبال»، «ساختار فوتبال»، «غیرفوتبال»، «رسانه»، «عواطف فوتبالی» و «فساد در فوتبال» را در توییتر تشکیل دادند. یافته ها نشان داد توییتر، به کاربران کمک می کند تا چارچوب هایی ایجاد کنند که رسانه های سنتی نمی توانند یا نمی خواهند خلق کنند. مطالعه چارچوب ها نشان می دهد که کاربران چگونه از رسانه های اجتماعی برای غلبه بر پوشش رسانه های سنتی، ارایه بدیل های جایگزین و تغییر برداشت ها استفاده می کنند.

    کلیدواژگان: چارچوب سازی، فوتبال، افکار عمومی، کاربران، توییتر
|
  • Hossein Afkhami *, Atiyeh Pirhadi, Masoud Taghiabadi Page 1

    Religious journalism is a popular genre that has received less exposure among the studies of the Iranian press. For nearly two centuries of print journalism in the country, no national newspaper has regularly reported on religious matters. This paper provides a comparative review of the content of the two dailies; Kayhan and Ettela’at, during of the first thirteen days of the month of Muharram from 1956-2006. The results showed a significant relationship with 99% confidence between the two papers regarding style, subject, function, size, and place of content and photos. The use of the news genre increased in the three decades after the revolution of 1979 and decreased in the face of religious advertisements. In the pre-revolutionary period, the function of religious education and preaching was prominent, and in the years after the revolution, the informative and guidance function with a focus on the biographies of religious leaders became more prevalent. The educational function is more evident in the Kayhan Daily, and the religious publicity function was more prominent in the other one. Indeed, the two newspapers have the opposite trend in terms of the number and size of articles before and after the revolution period.

    Keywords: Religious Journalism, Religion Mediatization, Iranian Press, Comparative study
  • Farhad Barati *, Alireza Rasti Page 31

    Critical Discourse Analysis, which aims at uncovering the mediational role of language in (re)producing reality, employs such analytical tools as the resources of Systemic Functional Linguistics. This study has set out to introduce to the reader and deploy a selected set of the said tools, and has attempted to apply the two systems of Thematic Structure and Transitivity to a sample of journalistic texts. In keeping with this, an editorial from the Iranian daily Keyhan, dealing with the execution of 37 Saudi Shiite dissidents, has been selected and scrutinized. The findings showed that, from an Thematic Structure perspective, the author has rendered opaquely his/her intended message, that is, criticism of reactions to the above event. Furthermore, having strategically employed themes, he/she has tried to show that it has had precedents, and that it is contextualized in relation to other events supposedly requiring reactions. The Transitivity Analysis pointed to the fact that Saudi leaders have been mostly represented as actors in such material processes as committing atrocities, and that the 37 prisoners have been rendered as goals, that is at the receiving end of actions such as torture, crime, etc.Keywords: Keyhan Daily, Systemic Functional Linguistics, Discourse Analysis, Critical Discourse Analysis

    Keywords: Keyhan Daily, Systemic Functional Linguistics, discourse analysis, Critical Discourse Analysis
  • Zeinab Torabi *, Kobra Nodehi, Ebrahim Ebrahimi Page 59

    The media in all its forms is the arena of conveying the message to the audience, and all types of media play a prominent role in creating culture and changing the beliefs and attitudes of the audience; Therefore, due to the diversity and multiplicity of new media, the issue of audience attraction is more important than ever. The present study, with emphasis on different types of media, in the form of interdisciplinary studies, has introduced three prominent components in Saadi Park and Golestan. The research method is theoretical-citation and based on humanities data And the research findings show that Saadi has used the components of simplification, conciseness and truth-telling as three very effective strategies in attracting the audience and the correct application of these tricks has led to his global success. Intelligent strategies that have the ability to be very effective as a raw material in sparking media messages to attract the attention of the audience.

    Keywords: culture building, audience attraction, Media, Saadi Park, Golestan
  • Pouya Jamali, Fariba Esmaeilpour *, Seid Abbas Ebrahimi Page 87

    Food advertising contributes to increase children’s food preference, purchase and consumption, and therefore children’s obesity. This study aims to describe the promotional techniques used in unhealthy food advertising on the television channels of Islamic Republic of Iran. Accordingly, food advertising on the three television channels (in prime time for children’s television watching) was analyzed using content analysis method. In order to classify promotional techniques, a coding framework was used. Results showed that 73.58 percent of advertised food were unhealthy, and “flavors” and “oils and other fats” had the most frequencies of unhealthy food advertising. The most used promotional techniques were respectively music/ jingles, happiness, and meal portrayed. Although many of unhealthy food advertising used persuading techniques for children, the more of these food products were in the green area based on nutrient content (i.e. low risk for health).

    Keywords: Food advertising, Promotional techniques, children, Islamic Republic of Iran’s television, Content analysis
  • Hiva Hasanpoor *, Zahra Parsapoor Page 107

    Advertisements are one of the forms of messages that advertisers advertise and sell their product through linguistic and visual constructions. This descriptive-analytical study has explained and analyzed four ads that have a direct impact on the environment. The reason for choosing these four ads, apart from the canvas discussion and the effects they have on it, is their repetition in the radio and television media. The need for rethinking in advertisements, taking into account the consequences and consequences that they have on the environment, constitutes the necessity of conducting this research. The results of this study indicate that the above-mentioned advertisements in the form of language and images help to construct a consumerist discourse. Advertisers seek to sell their product without considering the full aspects of it. With the exception of the "Crystal Koala" ad, which is both in terms of language and in terms of image and animation, which has been one of the concerns of the environment, other ads not only do not help the environment. But in various ways, endanger nature and the environment.

    Keywords: Business Ads, Ecology, discourse analysis
  • Nasrin Zarei, Ataollah Abtahi *, Fatemeh Vafaee, Hooshang Mobarakabadi Page 127

    This article, looking at the different generations of smart cities experienced in the world, has searched for the indicators and characteristics of the ideal Iranian-global smart city, which, because in the history of Iran, three generations of smart cities have been experienced with the title of Shari, it is called Shari Smart City. We have said that Shar means "city and civilization" and is the keyword of 4 concepts, which are the pillars of Shari city proposed in this research.Through a multi-year domestic and international study, 53knowledg-Teches - or 53 knowledge and technology - have been extracted with 99 characteristics and indicators, so that through their application and implementation, "the ideal city that saves or at least reduces the problems of contemporary man" and shaped urban life; It means "Shari smart city".The findings of this article have been obtained through the foundation's data methodology or GT in a mixed form and with a statistical population of 48 domestic experts in the qualitative section, and 400 specialists in the field of technology and urban management in the quantitative section. At the end, the reliability of the findings has been verified through a focus group.

    Keywords: Smart city, Shar, CCIM smart city, Knowledge-tech, Humanistic-cognitive city
  • Mohammadbagher Sepehri * Page 179

    The present article has been done with the aim of studying programs for the first decade of Muharram in Ardabil Sabalan channel. The research is based on the method of content analysis, which has followed the programs related to the Hosseini movement and the Ashura uprising in the first decade of Muharram in different formats and structures of television programs. The findings of the research in a general study show that this channel seeks to increase the excitement, crying and depiction of the oppression of Imam Hussein (AS) and his companions and in terms of consciousness, representation of Husseini's thought and explain the philosophy of Ashura uprising and The Hosseini movement has a very small percentage. The most important findings are: The highest airtime of 20.7% is dedicated to the "Hosseini Mourners Association" program. Among the items, 21.2% is dedicated to the item "mourning and eulogy". The subject of "religious" with 72.9% and the minor subject of "mourning" with 25.3% are more than others. 33% of the programs are presented in "excitement" format. In 41% of the programs, the view of Imam Hussein (AS) and his companions is "oppressed".

    Keywords: Muharram, Ashura Uprising, Hosseini Movement, Rites, Ardabil Sabalan channel
  • Manouchehr Saber *, Hassan Bashir, Nasim Majidi, Omid Ali Masudi Page 211

    The main purpose of the study is to analyze the role and function of social networks on the digitalization of the lifestyle of young people in Tehran. In general, this study is important because it is possible to get a general idea of the lifestyle of young people in Tehran, and the role of virtual social networks and its function in the trend of digital life helps experts and cultural officials to Use the capacity of this media to publish the Iranian lifestyle with attractiveness and favorable changes and preserve the Iranian value, and also the hidden and forgotten part of the lifestyle of the youth can be represented from this space. In this study, the qualitative method of grounded theory (foundation data theory) was used, and field studies (semi-in-depth interview) and library/documentation methods were used to collect information, and the statistical population of this study was 13 professors, media experts and knowledgeable people. Were selected using the purposeful sampling method and a semi-in-depth interview was conducted with them in order to reach theoretical saturation. By using the analytical technique (Strauss and Corbin), concepts were considered as the unit of analysis at the levels of the whole text of the interview, paragraphs, phrases and sentences, and by separating the text of the interview, open codes were extracted. In the systematic design of Strauss and Corbin, open, axial and selective coding was used. In open coding, the researcher found 32 subcategories and 122 concepts, 8 categories and 47 concepts in causal conditions, 8 concepts in the central category of knowledge acquisition, 10 concepts in 5 environmental contexts, 22 concepts in 8 intervention conditions, The strategy achieved 28 concepts and 7 concepts in 2 individual and social consequences.

    Keywords: lifestyle, Tehran Youth, Foundation Data Theory (Grounded Theory), Virtual Network
  • Bahareh Safavi, Somayeh Tajik Esmaeili *, Akram Ghadimi, Liela NIROOMAND Page 243

    Science journalism policy-making is a grand strategy that emphasizes the role and functions of science journalism as well as changing common paradigms with respect to the impact of the Internet and new media to guide decisions, achieve logical goals and reduce existing challenges. The aim of this study was to provide a policy model for science journalism based on new media. This study is an applied-developmental research in terms of purpose and has been done with a cross-sectional survey approach. The statistical population includes theoretical experts (university professors) and experimental experts (experienced journalists). Purposeful method was used for sampling and continued until theoretical saturation was achieved. Finally, the views of 20 experts were used. The content analysis method and MaxQDA software were used to identify the underlying categories of science journalism policy. Structural-interpretive method and MicMac software were used to present the model. The research findings show the factors that ultimately lead to the policy-making of science journalism in Iran.

    Keywords: Policy-making, science journalism, New Media, science communication, internet, cyberspace
  • Roya Faramarzi, Davood Safaei *, Hourieh Dehghanshad, Hossein Entezami Page 271

    The economic status of the country for the press has suffered more damage than other agencies. Newspapers are among the first goods to be removed from the household basket during inflation. Therefore, due to the incompatibility between costs and income, imbalance of supply and demand they have gone through a risky era.The purpose of this paper is to identify the economic challenges of Iranian newspapers as well as discovering solutions to this dilemma. In order to identify and evaluate the viewpoint of professionals and experts in media field, this investigation was conducted in year 1399 based on Iranian calendar.In a part of the research, the qualitative method of grounded theory was applied. This approach was based on in-depth interviews therefore 21 managers of public and private newspapers were interviewed. It should be noted that, the following results were achieved through analyzing the data using Max QDA 10 software.The research findings indicate that external challenges can be classified into 4 categories: traditional distribution system, newspaper division into private and governmental ones, social media, the government politics. In conclusion 10 practical items were extracted to eradicate the struggling issue.

    Keywords: economic challenges, external factors, traditional distribution, cyberspace
  • Omid Mahdieh *, Fardin Yakhkeshi Page 323

    Cinema is an art and simultaneously an industry, and every industry needs profit to survive. Hence the studies about cinema either focus on film as a product or audiences. The aim of this research is to investigate the effect of audience-orientation and film features on the satisfaction of cinema’s audiences. The research is applied and descriptive and was conduct in Zanjan and Sari cities. The questionnaire was used for data collection that its validity and reliability were approved. The total number of 400 questionnaires were distributed and collected (by using purpose sampling). The data were analyzed by AMOS and SPSS with using structural equation modeling (SEM) technique. The results show that film features and audience-orientation have a significant direct positive on the satisfaction of cinema audiences. Film stars, screenplay, and film success have a significant effect on the satisfaction of cinema audiences. Among the two dimensions of audience-orientation, the effect of lifestyle on the satisfaction of cinema audiences is significant, but the effect of social issues is not significant.

    Keywords: film, Cinema, Film attributes, Audience-orientation, Audience's satisfaction
  • Rasool Norouzi Seyed Hossin *, Mahdi Latififard, Amin Yadegari Page 361

    Text-centric social media platforms such as Twitter play an important role in shaping public opinion to the extent that users can frame what they perceive as a reality. The purpose of the present study was to examine public opinion about the Football Federation elections on Twitter. Therefore, after the Football Federation elections, 2531 tweets were extracted by searching for hashtags and Brown and Clark (2006) approach was used to discover the themes, which yielded 57 subthemes. subthemes produced the 7 main themes "Characters and Stars", "Football Community", "Football Structure", "Non-Football", "Media", "Football Emotions" and "Corruption in Football" on Twitter. The findings showed that Twitter helps users create frames that traditional media cannot or do not want to create. Studying frames shows how users use social media to overcome traditional media coverage, provide alternatives, and change perceptions.

    Keywords: framing, Football, Public opinion, users, Twitter