فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:20 Issue: 6, Jun 2022

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:20 Issue: 6, Jun 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 433-446
    مقدمه

    نتایج مطالعات مورد شاهدی در مورد ارتباط بین چند شکلی ژن گیرنده ویتامین  (VDR) Dو سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) غیرقاطع است.

    هدف

    هدف ما ارزیابی دقیق تر ارتباط بین چندشکلی هایApaI ،BsmI ، FokI و TaqI ژن VDR و حساسیت PCOS است.

    مواد و روش ها

    پایگاه داده هایPubMed ،Scopus ، SCI و Google Scholar برای بازیابی گزارش های مرتبط منتشر شده تا پایان سال 2020 جستجو شدند. برای ارزیابی قدرت ارتباط چندشکلی های ژن VDR با خطر PCOS، نسبت شانس OR (با یک فاصله اطمینان 95٪ CI) تعیین شد.

    نتایج

    به طور کلی، 1119 نفر (560 مورد PCOS و 559 شاهد) از 7 مطالعه ی دربردارنده ی معیارهای ورود به مطالعه وارد شدند. ارتباط آماری معنی داری بین چندشکلی VDR TaqI و حساسیت به سندرم تخمدان پلی کیستیک (001/0 > p، 791/1 = OR: Tt+TT vs. tt؛ 01/0 = p، 696/0 =OR : tt+Tt vs. TT؛ 001/0 >p ، 435/0 = OR: tt vs. TT؛ 715/0 = OR: t vs. T). در جمعیت EMRO یافت شد. ما واریانت ApaI را به عنوان یک عامل خطر در مدل وراثت غالب (01/0 =p ، 466/1 = OR: AA vs. Aa+aa) و چند شکلی FokI را به عنوان یک عامل محافظت کننده در مدل وراثت مغلوب (04/0 =p ، 669/0 = OR: ff vs. FF+Ff) یافتیم. چندشکلی VDR BsmI ارتباطی با حساسیت PCOS نشان نداد.

    نتیجه گیری

    یافته های ما نشان داد که چندشکلی ApaI در مدل غالب، FokI در مدل مغلوب و TaqI در همه مدل ها در جمعیت EMRO با آسیب پذیری PCOS ارتباط دارد. با این حال، مطالعات بیشتر با اندازه نمونه بزرگتر مورد نیاز است.

    کلیدواژگان: متاآنالیز، سندرم تخمدان پلی کیستیک، چندشکلی ها، گیرنده ویتامین D
  • صفحات 447-460

    سقط مکرر یک اختلال مشخص است که به عنوان از دست دادن حداقل دو حاملگی قبل از هفته 20 بارداری تعریف شده است. از آنجایی که نیمی از ژنوم جنین متعلق به پدر می باشد، لذا یکپارچگی ژنوم اسپرم برای بارداری موفقیت آمیز ضروری است؛ بطور معمول در زوجین دچار سقط مکرر تنها بررسی کریوتیپ برای مردان توصیه می شود و نقش عوامل پدر در سقط مکرر همچنان بصورت ناشناخته باقی مانده است. در این مقاله، ما در مورد بعضی از آزمایشات برای ارزیابی ژنوم اسپرم در مردانی که همسر آنها دچار سقط مکرر است بحث خواهیم کرد.

    کلیدواژگان: فراگمنتاسیون DNA، اسپرم، کروموزوم Y، سقط مکرر
  • صفحات 461-468
    مقدمه

    پولیپ آندومتر یکی از رایج ترین بیماری های زنان است که در بین زنان نابارور از شیوع بالایی برخوردار می شد. برداشتن پولیپ از طریق هیستروسکوپی همچنان به عنوان بهترین روش درمانی در این اختلال به شمار می آید. در حالیکه تاکنون داروهای بسیار اندکی به عنوان درمان جایگزین بررسی شده اند.

    هدف

    هدف ازاین مطالعه بررسی اثر درمانی داروی میزوپروستول در حذف پولیپ های آندومتر می باشد.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی پایلوت، تعداد 30 زن نابارور که وجود پولیپ آندومتر در آنها بوسیله سونوگرافی واژینال با تزریق سالین تایید شده بود، مورد بررسی قرار گرفتند. برای تمامی این بیماران 400 میکروگرم میزوپروستول: 200 گرم خوراکی و 200 گرم واژینال تجویز شد. بیماران 8 ساعت بعد، به وسیله سونوگرافی داپلر واژینال مجدد از نظر وجود و یا حذف پولیپ ارزیابی شدند. در نهایت تشخیص وجود پولیپ در تمامی بیماران بوسیله هیستروسکوپی تایید شد. پیامد اولیه این مطالعه، حذف پولیپ آندومتر پس از تجویز میزوپروستول بود.

    نتایج

    میانگین اندازه پولیپ های آندومتر در بیماران مورد مطالعه 26/4 ± 33/14 با گستره 7 تا 22 میلی متر بدست آمد. پس از تجویز میزوپروستول، از بین رفتن پولیپ در 12 بیمار که در ابتدای مطالعه تشخیص پولیپ آندومتر برای آنها قطعی شده بود، گزارش شد. کوچکترین و بزرگترین پولیپ هایی که با مصرف میزوپروستول از بین رفتند، به ترتیب 8 و 22 میلی متر بود.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه توانست تاثیر مثبت میزوپروستول در حذف پولیپ آندومتر را به میزان 40% نشان دهد. داروی میزوپروستول می تواند در آینده به عنوان داروی خط اول با ایمنی بالا و هزینه کم در درمان پولیپ آندومتر پیش از برداشتن پولیپ بوسیله هیستروسکوپی استفاده گردد.

    کلیدواژگان: پولیپ آندومتر، میزوپروستول، سونوگرافی با تزریق سالین، سونوگرافی داپلر رنگی واژینال، ناباروری
  • صفحات 469-476
    مقدمه

    آندومتریوز یکی از شایع ترین بیماری های زنان بوده و با افزایش خطر دیسپارونی همراه است.

    هدف

    هدف از این مطالعه بررسی تغییرات خودکارآمدی جنسی (SSE) و کیفیت زندگی جنسی (SQOL) زنان قبل و بعد از جراحی لاپاراسکوپی ضایعات آندومتریوز بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی، با استفاده از پرسشنامه قبل و بعد از عمل جراحی بر روی 36 زن مبتلا به آندومتریوز (40-20 سال) انجام شد که بین دسامبر 2018 تا جولای 2019 به بیمارستان آرش تهران مراجعه کردند و به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسشنامه SQOL، پرسشنامه خودکارآمدی جنسی و مقیاس Visual analog بود. داده ها قبل، 3 و 6 ماه پس از جراحی لاپاراسکوپی جمع آوری شده بود.

    نتایج

    در مجموع 7/91% نمونه ها آندومتریوز لگنی و 3/8% آندومتریوز شکمی و لگنی داشتند. نه بیمار (25٪) در مرحله I و II بیماری بودند و بیست و نه نفر (75٪) آندومتریوز با درگیری بیشتر داشتند. یافته های این مطالعه تاثیر مثبت جراحی لاپاراسکوپی بر کیفیت زندگی جنسی و خودکارآمدی جنسی (SSE) در بیماران آندومتریوز را نشان داد (001/0 > p).

    نتیجه گیری

    جراحی آندومتریوز با لاپاراسکوپی، SQOL و SSE و دیس پارونی را در زنان مبتلا بهبود می بخشد.


    کلیدواژگان: لاپاراسکوپی، آندومتریوز، دیس پارونیا، خودکارآمدی، کیفیت زندگی
  • صفحات 477-482
    مقدمه

    بیماری قلبی مادرزادی (CHD) شایع ترین اختلال ارثی است که با عواقب نامطلوب همراه است.

    هدف

    این مطالعه با هدف تعیین علت ارجاع برای اکوکاردیوگرافی جنین در تشخیص نهایی بیماری اصلی CHD انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی، داده های 1772 زن باردار مراجعه کننده به یک کلینیک تشخیصی طی سال های 2017-2020 وارد شده است. داده ها از شرکت کنندگان در مورد سن مادر، سن حاملگی، سابقه بیماری قلبی فرزند قبلی، توده بدنی، ترتیب تولد فرزندان (رتبه تولد نوزاد)، نوع بیماری زن، سابقه مامایی ضعیف، و شفافیت پس گردنی (NT) جمع آوری شد.

    نتایج

    از 1772 زن باردار، تنها 33 زن (8/1%) جنین مبتلا به بیماری های ماژور مادرزادی قلبی داشتند. ناهنجاری در سونوگرافی (6/57%)، سابقه سقط جنین (4/36%)، و افزایش NT (2/18%) و دیابت بارداری (2/18%) به عنوان شایع ترین دلایل ارجاع برای اکوکاردیوگرافی جنین در این زنان شناسایی شدند. تعدادی دیگر از دلایل شامل فرزند قبلی مبتلا به سندرم داون (1/12%)، فرزند قبلی مبتلا به بیماری قلبی (1/12%)، سابقه مرده زایی (1/12%)، هیپوتیروییدیسم (1/12%)، مصرف دارو در بارداری (0/9%)، بدون بیماری زمینه ای (0/9%)، چندقلویی (0/6%)، تشخیص با احتمال خطر بالای بیماری قلبی جنینی (0/3%)، غربالگری پر خطر سه ماهه اول (0/3%)، بارداری در شرایط لقاح مصنوعی (0/3%)، و داشتن بچه با معلولیت ذهنی (0/3%).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج می توان نتیجه گرفت که ناهنجاری در سونوگرافی، سقط جنین و افزایش شفافیت پشت گردن مهمترین عوامل ارجاع زنان باردار به اکوکاردیوگرافی جنین می باشد.


    کلیدواژگان: اکوکاردیوگرافی، باروری، بیماری های قلبی، زنان باردار
  • صفحات 483-490
    مقدمه

    دلایل عمده ناباروری در زنان مبتلا به آندومتریوز، تغییر در فولیکولوژنز، استروییدوژنز و اختلال در لقاح، کاهش کیفیت تخمک و جنین، و نقص لانه گزینی است.

    هدف

    مقایسه ی میزان موفقیت چرخه لقاح آزمایشگاهی (IVF) در زنان مبتلا به آندومتریوز در گروه درمانی با لتروزول و گنادوتروپین و گروه گنادوتروپین به تنهایی بود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور بر روی 94 زن مبتلا به آندومتریوز (47 نفر در گروه لتروزول + گنادوتروپین (LA) و 47 نفر در گروه گنادوتروپین (PA)) که کاندیدای IVF در بیمارستان یاس، در سال 1400 بودند، انجام شد. برای همه شرکت کنندگان، پروتکل آگونیست طولانی استفاده شد. در هر دو گروه, هورمون آزادکننده گنادوتروپین در اواسط مرحله ی لوتیال تجویز شد. از روز سوم چرخه قاعدگی, گنادوتروپین شروع و دوز آن بر اساس سن بیمار، میزان هورمون آنتی مولرین و هورمون محرک فولیکولی تنظیم شد. همچنین از روز سوم چرخه قاعدگی، 5 میلی گرم لتروزول روزانه به مدت 5 روز برای گروه LA تجویز شد، در حالی که دارونما برای گروه PA روزانه به مدت 5 روز تجویز شد. پس از انتقال جنین، میزان بارداری در دو گروه بررسی شد.

    نتایج

    دوز گنادوتروپین (01/0 > p) و سطح استرادیول (02/0 = p) در روز تجویز گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) در گروه LA در مقایسه با گروه PA به طور قابل توجهی کمتر بود. انتقال جنین برای 32 زن انجام شد. هیچ تفاوت معنی داری در مورد بارداری بیوشیمیایی یا بالینی بین گروه های مورد مطالعه مشاهده نشد (72/0 = p).

    نتیجه گیری

    استفاده از لتروزول به عنوان درمان همزمان در چرخه IVF در زنان مبتلا به آندومتریوز می تواند دوز گنادوتروپین و سطح استرادیول را با همان میزان حاملگی, به طور قابل توجهی کاهش دهد.

    کلیدواژگان: گنادوتروپین، روش های کمک باروری، لتروزول، آندومتریوز
  • صفحات 491-500
    مقدمه

    مطالعات محدودی نتایج بارداری را با مدروکسی پروژسترون استات (MPA) در مقابل آنتاگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (آنتاگونیست GnRH) در پروتکل های تحریک تخمدان مقایسه کرده اند. نتایج نشان دهنده ناهمگونی است.

    هدف

    این مطالعه با هدف ارزیابی نتایح بارداری با استفاده از MPA به جای آنتاگونیست GnRH برای تحریک تخمدان در چرخه های اهداکننده- گیرنده انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر از ژوین 2016 تا می 2019 انجام شد. این مطالعه شامل 250 اهداکننده تحت تحریک تخمدان با 2 پروتکل مختلف بود: گروه 1 (109 نفر) دریافت کننده آنتاگونیست GnRH (25/0 میلی گرم در روز) از پنجمین یا ششمین روز دوره قاعدگی و گروه 2 (141 نفر) دریافت کننده MPA  (10 میلی گرم در روز) از روز دوم قاعدگی بودند. در 384 گیرنده، 2 بلاستوسیست با کیفیت خوب پس از آماده سازی آندومتر منتقل شدند. نقطه پایانی اولیه تولد زنده در گیرندگان بود.

    نتایج

    نتایج نشان داد که تولد زنده در هر دو گروه دریافت کننده قابل مقایسه بود [59% در مقابل 60% و (559/0 = p، 99/2-13/0 CI 95%) 63/0OR]. تعداد جنین های زنده متولد شده با فاصله اطمینان تنظیم شده [(01/0p > ، 05/1-31/0 CI 95%) 57/0OR] تفاوت معنی داری را در هر دو گروه نشان نداد، اما OR تنظیم شده 57/0 (05/0 = p، 99/0-33/0 CI 95%) برای نرخ لانه گزینی، کاشت کیسه دوقلوی به طور معنی دار کمتری را در گروه 2 ارایه کرد. تجزیه و تحلیل رگرسیون برای نسبت بلاستوسیست با کیفیت خوب [(802/0 = p، 60/5-33/4- CI 95%) 63/0 OR] در هر دو گروه اهداکننده قابل مقایسه بود. میانگین هزینه تحریک در گروه 2 کمتر از گروه 1 بود.

    نتیجه گیری

    MPA دارای تولد زنده و نتایج جنینی قابل مقایسه ای در هر دو گروه بود. مصرف خوراکی آن را راحت، قابل قبول و بیمارپسند می کند. مقرون به صرفه بودن و راحتی آن، فرصت های جدیدی را در پروتکل های تحریک تخمدان باز می کند.

    کلیدواژگان: اهدای تخمک، مدروکسی پروژسترون استات، آنتاگونیست هورمون آزادکننده گنادوتروپین، پیامدهای بارداری
  • صفحات 501-510
    مقدمه

    مطالعات اندکی در خصوص بررسی ارتباط پلی مورفیسم های تک نوکلیوتیدی ژن های گیرنده آندروژن (AR) و گیرنده آلفا استروژن (ER-α) با احتمال ناباروری مردان صورت گرفته است. بررسی این موضوع به ویژه در ایران که ناباروری مردان نسبتا شایع و رو به افزایش است بسیار حایز اهمیت است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین SNP های مختلف این ژن ها با ناباروری مردان در جمعیت ایران طراحی گردید.

    مواد و روش ها

    پروژه حاضر یک مطالعه مورد شاهدی مبتنی بر جمعیت بود که بر روی 120 مورد آزواسپرمی ایدیوپاتیک یا الیگواسپرمی شدید و همچنین 120 نفر از افراد هم سن به عنوان گروه شاهد انجام شد. در کل، سه واریانت از ژن AR شامل AR rs137852568، AR rs137852599 وAR rs137852563 و دو واریانت از ژن ER-α شامل ER-α rs796065354 و ER-α rs104893956 با استفاده از روش های ARMS-PCR بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج به دست آمده ارتباط معنی داری را بین ژنوتیپ AR rs1378525568 TT و همچنین آلل AR rs137852599 C با احتمال ناباروری مردان نشان داد (به ترتیب 951/0-197/0 :CI، 433/0 :OR و 978/0-304/0 :CI، 545/0 :OR). این واریانت ها ممکن است تاثیر محافظتی بر باروری مردان داشته باشند. سایر واریانت های AR در ارتباط با ناباروری مردان نبودند. ارتباط قابل توجهی بین ژنوتیپ های پلی مورفیسم ER-α rs796065354 با ناباروری مردان مشاهده شد. این ارتباط معنی دار بین ER-α rs104893956 و احتمال ابتلا به آزواسپرمی ایدیوپاتیک یا الیگوسپرمی شدید دیده نشد. غالبیت هتروزیگوتی در واریانت ESR rs796065354 مشاهده شد اما در سایر واریانت های مورد مطالعه مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    شواهد حاکی از وجود ارتباط بین پلی مورفیسم های جدید ژن های AR و ER-α که قبلا بررسی نشده بودند، با ناباروری مردان بود. مطالعات بیشتر در جوامع بزرگتر برای تایید یافته ها و نعمیم آنها لازم است.

    کلیدواژگان: ناباروری مردان، آندروژن رسپتور، استروژن رسپتور آلفا
|
  • Arvin Shahmoradi, Abbas Aghaei, Kimya Ghaderi, Mohammad Jafar Rezaei, Asaad Azarnezhad* Pages 433-446
    Background

    The results of case-control studies on the association between vitamin D receptor gene (VDR) polymorphisms and polycystic ovary syndrome (PCOS) are inconclusive.

    Objective

    We aimed to more precisely evaluate the correlation between the ApaI, BsmI, FokI, and TaqI VDR gene polymorphisms and PCOS susceptibility.

    Materials and Methods

    PubMed, Scopus, Science Citation Index, and Google Scholar databases were searched to retrieve related reports released up to the end of 2020. To evaluate the association strength of the VDR gene polymorphisms with PCOS risk, pooled ratios (OR) with a 95% confidence interval were determined.

    Results

    In total, 1,119 subjects (560 PCOS cases and 559 controls) from 7 studies were included which met the inclusion criteria. A statistically significant association between the TaqI polymorphism and PCOS susceptibility was found in the Eastern Mediterranean Regional Office population (T vs. t: OR = 0.715; TT vs. tt: OR = 0.435, p < 0.001; TT vs. Tt+tt: OR = 0.696, p = 0.01; tt vs. TT+Tt: OR = 1.791, p < 0.001). It was found that the ApaI variant was a risk factor in the dominant inheritance model (AA vs. Aa+aa: OR = 1.466, p = 0.01) and the FokI polymorphism was a protective factor in the recessive inheritance model (ff vs. FF+Ff: OR = 0.669, p = 0.04). The VDR BsmI polymorphism did not show association with PCOS susceptibility.

    Conclusion

    Our meta-analysis revealed that the VDR ApaI in the dominant model, VDR FokI in the recessive model, and VDR TaqI polymorphisms in all genetic models are associated with vulnerability to PCOS. However, further studies with a larger sample size are required.

    Keywords: Meta-analysis, Polycystic ovary syndrome, Polymorphisms, Vitamin D receptor
  • Soheila Pourmasumi, Parvin Sabeti, Nasrin Ghasemi* Pages 447-460

    Recurrent pregnancy loss is a distinct disorder defined as the loss of at least 2 pregnancies before the 20th wk of gestation. With one half of the genome of the embryo belonging to the father, the integrity of the sperm genome is crucial for a successful pregnancy. Semen analysis is recommended for men in such cases to evaluate sperm concentration, morphology, vitality and motility. However, other important sperm parameters such as sperm epigenetics, aneuploidy, Y chromosome microdeletion and chromatin integrity also correlate with successful pregnancy and delivery rate. This article examines the use of different sperm tests and their importance in male partners of women suffering from recurrent pregnancy loss.

    Keywords: DNA fragmentation, Sperm, Y chromosome, Recurrent pregnancy loss
  • Abbas Aflatoonian, Zohreh Pezeshkpour*, Yasamin Mehrolhasani, Nasim Tabibnejhad Pages 461-468
    Background

    Endometrial polyps are one of the most common gynecological disorders with a high frequency among infertile women. Hysteroscopic polypectomy remains the gold standard for the treatment of endometrial polyps. As alternative treatments, few drugs have been evaluated to date.

    Objective

    To investigate the possible effect of misoprostol on the elimination of endometrial polyps.

    Materials and Methods

    In this clinical trial we examined 30 infertile women whose endometrial polyps were confirmed by both transvaginal ultrasound with color Doppler and sonography with saline injection. All women were administered 400 mg of misoprostol: 200 mg orally and 200 vaginally. 8 hr later, sonography with saline injection was performed again and all women were examined for the presence or absence of endometrial polyps. Finally, the diagnosis was confirmed for all women using hysteroscopy. The main outcome of this study was the elimination of endometrial polyps after misoprostol administration.

    Results

    The average size of the endometrial polyps was 14.33 ± 4.26 mm, with a range of 7-22 mm. After misoprostol administration, in 12 out of the 30 women who had shown endometrial polyps in the initial examination, no polyp was found. At follow-up it was found that the smallest endometrial polyp that had been eliminated was 8 mm and the largest was 22 mm.

    Conclusion

    The findings of our study revealed that misoprostol can remove up to 40% of endometrial polyps. This drug has the potential to be used as a safe and low-cost first-line treatment before performing hysteroscopic polypectomy.

    Keywords: Endometrial polyps, Misoprostol, Saline infusion sonohysterography, Transvaginal color Doppler, Infertility
  • Soraya Malekmaleki, Shadab Shahali*, Ashraf Moini Pages 469-476
    Background

    Endometriosis is one of the most common gynecological diseases and is associated with an increased risk of dyspareunia.

    Objective

    This study aimed to evaluate sexual self-efficacy (SSE) and sexual quality of life (SQOL) before and after laparoscopic surgery of endometriosis lesions.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study measured the dependent variable by questionnaires before and after the surgery, and was performed with 36 women with endometriosis (aged 20-40 yr) who were referred to Arash hospital, Tehran, Iran between December 2018 and July 2019 using a convenience sampling method. Data collection tools included SQOL and SSE questionnaires, and a visual analogue scale. Data were collected before, 3 and 6 months after laparoscopic surgery.

    Results

    Out of 36 women included in this study, 91.7% had pelvic endometriosis and 8.3% had abdominal and pelvic endometriosis. 9 participants (25.0%) were in stages I or II of the disease, and 29 (75.0%) had endometriosis with higher involvement. The findings of the study showed a positive effect of laparoscopic surgery on SQOL and SSE in participants (p < 0.001).

    Conclusion

    Laparoscopic surgery in cases of endometriosis can improve SQOL and SSE in affected women and improve dyspareunia.

    Keywords: Laparoscopy, Endometriosis, Dyspareunia, Self-efficacy, Quality of life
  • Mojgan Barati, Nahal Nasehi, Sareh Aberoumand*, Mahin Najafian, Abdolrahman Emami Moghadam Pages 477-482
    Background

    Congenital heart disease (CHD) is one of the most frequently inherited illnesses associated with adverse outcomes.

    Objective

    This study aimed to determine the referral cause for fetal echocardiography in the final diagnosis of major CHD.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, the data of 1772 pregnant women, referred to a diagnostic clinic during 2017-2020, were reviewed. Data were collected from participants on maternal age, gestational age, history of previous child's heart disease, body mass, the order of birth of children (baby birth rank), type of woman’s disease, history of poor midwifery, and nuchal translucency (NT).

    Results

    Of the 1772 pregnant women, only 33 women (1.8%) had a fetus with CHD major. Abnormality in ultrasound (57.6%), history of abortion (36.4%), increased NT and gestational diabetes (18.2%) and Gestational diabetes (18.2%) were identified as the most common referral reasons for fetal echocardiography in these women. Other reason included previous child with Down syndrome (12.1%), previous child with heart disease (12.1%), a history of stillbirth (12.1%), hypothyroidism (12.1%), taking medication during the pregnancy period (9.0), no underlying disease (9.0), multiple pregnancies (6.0%), diagnosis with high-risk fetal heart disease (3.0%), High-risk combined aneuploidy screening test in first trimester (3.0%), in vitro fertilization pregnancy (3.0%), and having a child with intellectual disability (3.0%).

    Conclusion

    According to the results, it can be concluded that ultrasounds abnormality, abortion, increased NT and gestational diabetes are the most important factors for referring pregnant women for fetal echocardiography.

    Keywords: Echocardiography, Fertilization, Heart diseases, Pregnant women
  • Mahbod Ebrahimi, Firoozeh Akbari Asbagh, Fatemeh Davari Tanha, Hamideh Pakniat*, Elham Feizabad, Yasin Rasouli Pages 483-490
    Background

    The common causes of infertility in women with endometriosis are folliculogenesis alternation, steroidogenesis and fertilization impairment, oocyte and embryo quality reduction, and implantation defect.

    Objective

    To compare in vitro fertilization (IVF) cycle success rates of women with endometriosis who were treated with letrozole + gonadotropin (LA) vs. placebo + gonadotropin (PA).

    Materials and Methods

    This double-blind, randomized clinical trial study was conducted with 94 infertile women with endometriosis (47 in the LA group and 47 in the PA group) who were candidates for IVF, from April-June 2021. For all participants, the long agonist protocol was applied. In both groups, gonadotropin-releasing hormone agonist was prescribed in the mid-luteal stage and from the third day of the cycle, and gonadotropin was started and its doses were regulated based on the patient’s age, serum anti-Mullerian hormone and follicle-stimulating hormone. From the third day of the menstrual cycle, 5 mg of letrozole daily for 5 days prescribed for LA group, while placebo prescribed for PA on the identical days and duration. After embryo transfer, biochemical and clinical pregnancy were measured in the 2 groups.

    Results

    The gonadotropin dosage (p < 0.01) and estradiol level (p = 0.02) on the human chorionic gonadotropin administration day were significantly lower in the LA group compared with in the PA group. Fetus transfer was done for 32 women. No significant differences were detected between the study groups regarding biochemical or clinical pregnancy (p = 0.72 for both).

    Conclusion

    Letrozole as a co-treatment drug in the IVF cycle of women with endometriosis can significantly reduce the gonadotropin dosage and estradiol level with the same pregnancy rates.

    Keywords: Gonadotropin-releasing hormone, Fertilization in vitro, Letrozole, Endometriosis
  • Ekika Singh*, Christophe Blockeel, Madhulika Singh, Rishi Gupta, Sandesh Kamdi Pages 491-500
    Background

    Limited studies have compared pregnancy outcomes with medroxyprogesterone acetate (MPA) vs. gonadotropin-releasing hormone antagonist (GnRH antagonist) in ovarian stimulation protocols. The results show heterogeneity.

    Objective

    This study aims to assess pregnancy outcomes with the use of MPA instead of GnRH antagonist for ovarian stimulation in donor-recipient cycles.

    Materials and Methods

    This retrospective study was carried out from June 2016 to May 2019. The study included 250 donors receiving ovarian stimulation with 2 different protocols: group 1 (n = 109) receiving GnRH antagonist (0.25 mg/day) from the 5th or 6th  day of menses and group 2 (n = 141) receiving MPA (10 mg/day) from the second day of menses. In 384 recipients, 2 good-quality blastocysts were transferred after endometrial preparation. The primary endpoint was live birth in recipients.

    Results

    The results showed that live birth was comparable in both recipient groups (59% vs. 60%, OR: 0.63, 95% CI: 0.13-2.99, p = 0.559). The number of live-born fetuses (adjusted OR: 0.57, 95% CI: 0.31-1.05, p > 0.01) showed no significant difference in both groups. However, the implantation rate with twin sacs was significantly lower in group 2 (adjusted OR: 0.57, 95% CI: 0.33-0.99, p = 0.05). The regression analysis for goodquality blastocyst proportion was comparable (OR: 0.63, 95% CI: -4.33-5.60, p = 0.802) in both donor groups. The mean stimulation cost in group 2 was less than in group 1.

    Conclusion

    MPA had a comparable live birth and embryological outcomes in both groups. Oral administration makes it convenient, acceptable, and patient-friendly. Its cost-effectiveness and convenience open new possibilities in ovarian stimulation protocols.

    Keywords: Oocyte donation, Medroxyprogesterone acetate, Gonadotropin-releasing hormone antagonist, Pregnancy outcomes
  • Elham Ghadirkhomi, Seyed Abdolhamid Angaji*, Maryam Khosravi, Mohammad Reza Mashayekhi Pages 501-510
    Background

    Observational evidence on the association of novel single nucleotide polymorphism (SNPs) of androgen receptor (AR) and estrogen receptor-α (ER-α) genes with odds of male infertility are rare. This is particularly relevant in Iranian population where male infertility is relatively high.

    Objective

    This study was designed to investigate the relationship between different SNPs of these genes and male infertility among Iranian population.

    Materials and Methods

    The present project was a population-based, case-control study conducted on 120 idiopathic azoospermia or severe oligospermia infertile cases alongside 120 age-matched subjects enrolled as controls. Overall, 3 variants from the AR gene and 2 variants from ER-α were genotyped - ARrs137852568, ARrs137852599, and AR rs137852563 and ER-α rs796065354, and ER-αrs104893956- using amplification refractory mutation system methods.

    Results

    Obtained results indicated a significant association between AR rs1378525568 TT genotype as well as AR rs137852599 C allele with odds of male infertility (OR: 0.433, CI: 0.197-0.951 and OR: 0.545, CI: 0.304-0.978, respectively). Other variants of AR were not related to male infertility. A significant association was noted between predisposition polymorphism ER-α rs796065354 genotypes with male infertility. This significant association was not seen between ER-α rs104893956 and the risk of idiopathic azoospermia or severe oligospermia. Heterozygote overdominance was also observed in ESR rs796065354 but not in the other variants studied.

    Conclusion

    Pieces of evidence were foundon the association of novel polymorphisms of AR and ER-α with male infertility among the Iranian population. However, larger studies are warranted to confirm our findings.

    Keywords: Male infertility, Androgen receptor, Estrogen receptor-α