فهرست مطالب

مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی - پیاپی 60 (تابستان 1401)

نشریه مدیریت راهبردی در سیستم های صنعتی
پیاپی 60 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه حمیدی *، صادق عابدی، محمدرضا ثنایی صفحات 1-17

    تولید تجهیزات پزشکی، ضمن ایفای نقشی کلیدی در تامین نیازمندی های نظام سلامت، پتانسیل اقتصادی و فناورانه قابل ملاحظه ای برای رشد و توسعه دارد. لذا هدف اصلی پژوهش شناسایی عوامل موثر بر سطح توانمندی های فناوری تجهیزات پزشکی می باشد. پژوهش حاضر از حیث هدف کاربردی و از حیث اجرا اکتشافی به شیوه کتابخانه ای، اسنادی و پیمایشی با نظرسنجی از 15 نفر از متخصصان و صاحب نظران داخلی در حوزه تجهیزات پزشکی انجام شده است که پس از مرور ادبیات تحقیق 22 عامل تاثیرگذار جهت ارزیابی سطح توانمندی های فناوری تجهیزات پزشکی توسط خبرگان استخراج گردید. سپس از روش دلفی فازی جهت شناسایی و انتخاب متغیرهای تصمیم گیری استفاده شد که نتایج تحقیق نشان می دهد 5 عامل خلاقیت و نوآوری، توسعه فناوری، طراحی و مهندسی، ساخت و تولید و رقابت پذیری جهت ارزیابی سطح توانمندی های فناوری تجهیزات پزشکی به عنوان مهم ترین عوامل در سطح توانمندی های فناوری تجهیزات پزشکی شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: توانمندی های فناوری، تجهیزات پزشکی، تکنیک دلفی فازی
  • رحیم دباغ، محمد سلطان محمدی، سعید جعقر زاده قوشچی صفحات 19-35

    مدیران ارشد سازمان‌ها همواره در جستجوی راه‌حلی برای حصول اطمینان از انتخاب و اجرای استراتژیهای مناسبتر هستند که در این میان روش ارزیابی متوازن پایدار (SBSC) یک چارچوب سنجش عملکرد فراگیری است که با مجموعه‌ای از مقیاس‌های مالی و غیرمالی، نگاهی جامع با ابعادی کامل مانند زیست محیطی و مسیولیت‌پذیری اجتماعی به عملکرد می‌اندازد. هدف با استفاده از مدل‌های تلفیقی جهت شناسایی شاخص‌های کلیدی تاثیرگذار و تاثیرپذیر عملکردی برای ارزیابی صنعت مواد شوینده در چارچوب کارت امتیازی متوازن پایدار با لحاظ مجموعه‌ای متنوع از شاخص‌ها و تعیین وابستگی‌های بین آنها، توسط گروهی از تصمیم‌گیرندگان می‌باشد. بررسی و تحلیل داده‌ها با استفاده از تکنیک‌های تلفیقی جهت تعیین درجه ارجحیت مولفه‏های عملکردی نسبت به یکدیگر، شامل رویکرد جدید کارت امتیازی متوازن پایدار و با توجه به چندطرفه بودن رابطه بین گزینه‌ها و شاخص‌ها از روش‌های تصمیم‌گیری چند معیاره دنپ (DANP) و مولتی مورای فازی استفاده شده است. مزیت این رویکرد توجه به وابستگی متقابل و نسبتا پیچیده عوامل موثر بر عملکرد می باشد. برای ابعاد و معیارهای اصلی ارزیابی عملکرد پایدار صنعت مورد بررسی مشخص شد، عوامل زیست محیطی و اجتماعی تاثیرگذارترین و عوامل فرایندهای داخلی و اقتصادی تاثیرپذیرترین عوامل اصلی هستند، همچنین معیارهای اقتصادی (239/0)، فرایندهای داخلی (21/0)، اجتماعی (188/0)، رشد یادگیری (183/0)، و محیطی (178/0) به ترتیب اهمیت در راهبردهای این صنعت قرار دارد.

    کلیدواژگان: دنپ فازی، کارت امتیازی متوازن پایدار، مولتی مورای فازی نظریه فازی
  • اسماعیل کهوری پور، افلاطون امیری *، سعید صیادی صفحات 36-54

    هدف این تحقیق، شناسایی ابعاد و مولفه‌های موثرو تعیین کننده در طراحی مدل سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی جهت سازمانهای دولتی ایران می باشد. این پژوهش از نظر غایت، پژوهشی کاربردی می باشد و در زمره تحقیقات کاربردی توسعه ای قرار دارد. جامعه آماری این پژوهش را دو گروه تشکیل می دهند.گروه اول تعداد 30نفر از خبرگان و گروه دوم را کلیه کارکنان سازمانهای دولتی استان کرمان به حجم 77528 نفر می‌باشندکه حجم نمونه در این حوزه با استفاده از فرمول کوکران به تعداد 384 نفر تعیین گردید. ابزار پژوهش، پرسشنامه محقق ساخته می باشدکه روایی آن توسط خبرگان تاییده شده و پایایی آن نیز مورد تایید قرار گرفته بطوریکه پایایی عناصر فضای سازمان0.994، مدیریت و رهبری 0.738، طرحریزی و سازماندهی 0.779، استقرار و اجرا0.971، ارزیابی 0.785 و بازنگری و اقدام برای بهبود 0.939 می باشد. داده ها با استفاده از نرم افزارspss و Smart Pls مورد تجزیه تحلیل‌ قرار گرفته‌اند. مدل تحقیق برازش داده شده نشان می‌دهدکه همه عناصر شامل مدیریت و رهبری، طرح ریزی و سازماندهی، استقرار و اجرا، ارزیابی و بازنگری و اقدام برای بهبود بر سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی تاثیر معنی داری دارند و کلیه مولفه ها بجزء یکپارچگی مکانیکی بر عناصر مربوطه تاثیری معنی داری دارند. با توجه به جامعیت تحقیق، نتایج این تحقیق می تواند به عنوان ابزاری برای توانمندسازی مدیران در زمینه دانش روز سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی و استقرار آن در سازمانهای دولتی بشمار آید.

    کلیدواژگان: سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت شغلی، سازمانهای دولتی، الگوی بهینه، استان کرمان
  • فرزاد تاجمیری رستمی*، فرهاد فرهادی صفحات 55-70

    با افزایش مقررات و محدودیت‌های زیست‌محیطی و افزایش آگاهی اجتماعی به منظور دستیابی به اهداف توسعه پایدار، نظارت دولت درباره مباحث زیست محیطی و اجتماعی در سازمان‌ها سختگیرانه‌تر شده است. از اینرو هدف از انجام این پژوهش شناسایی معیارها و رتبه‌بندی تامین‌کنندگان پایدار سنگ آهن شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان، با استفاده از روش‌های تصمیم‌گیری چندمعیاره جدید MARCOS می‌باشد. پژوهش حاضر از نوع کاربردی می‌باشد که به روش کیفی- کمی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش خبرگان بخش خرید و تامین مواد اولیه شرکت سهامی ذوب‌آهن اصفهان بوده است که با روش نمونه‌گیری هدفمند ده نفر از خبرگان انتخاب شده‌اند. در بخش کیفی پژوهش شناسایی معیارها با روش تحلیل تم و از طریق مصاحبه با خبرگان انجام شده است. سپس از روش AHP برای محاسبه وزن معیارها استفاده شده است و در نهایت با استفاده از روش تصمیم‌گیری چند معیاره براساس راه‌حل توافقی MARCOS رتبه‌بندی و ارزیابی هفت تامین‌کننده عمده سنگ آهن با تاکید بر اصول پایداری و با کدنویسی در محیط نرم‌افزار MATLAB 2019a انجام شده است. براساس نتایج بدست آمده پانزده معیار در سه بخش اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی شناسایی شده است که پس از محاسبه وزن معیارها، کیفیت، تحویل به موقع، مسیولیت اجتماعی، قابلیت اطمینان، تعهد به قوانین، کنترل آلودگی و مسافت دارای اهمیت بالاتری بوده‌اند. لازم به ذکر است که معیارهای شناسایی شده در این پژوهش با منابع موجود مطابقت خوبی داشته است. همچنین نتایج بدست آمده از روش MARCOS با نتایج روش‌های تاپسیس، کوپراس، ویکور و SAW مطابقت داشته است.

    کلیدواژگان: مدیریت زنجیره تامین پایدار، تصمیم گیری چند معیاره، رتبه بندی تامین کنندگان، ذوب آهن اصفهان، روش MARCOS.، مقدمه
  • امیررضا احمدی کشاورز، داوود جعفری*، مهران خلج، پرشنگ دوکوهکی صفحات 71-91

    فرآیند پیکینگ در انبار, یکی از پرهزینه‌ترین فعالیت‌های لجستیکی محسوب می‌شود. توجه به جنبه های لجستیک داخلی‌با توجه به محدودیتها و منابع در دسترس در راستای کاهش هزینه ها با افزایش سطح توانایی‌سیستم های تغذیه مواد و قطعات به کنار خط حاصل خواهند شد. باتوجه به تاثیر زمان اتمام عملیات پیک بر زمان آغاز عملیات توزیع و هزینه بر بودن تاخیر در آماده‌سازی سفارش، پژوهش حاضر برآن است تا مسیله جدیدی را در ارتباط با فرآیند یکپارچه پیک سفارشات در انبار و تحویل درموعد مقرر به کنار خطوط تولیدی، جهت حداقل‌کردن هزینه‌ها، با توجه به داده های یک شرکت خوردو سازی مورد بررسی قرار دهد. در این راستا یک مدل برنامه ریزی غیرخطی عدد صحیح، با هدف حداقل‌ نمودن هزینه‌های ناشی از تاخیر پیشنهاد شده ‌است. به منظور اعتبار سنجی مدل ، مسیله در ابعاد کوچک به روش دقیق حل شده است و سپس با توجه به NP-Hard بودن مسیله، در نمونه مسیله بزرگ از روش الگوریتم وال استفاده شده است. به منظور بهبود راه حل های بهینه با ایجاد تغییرات در الگوریتم اولیه و با طراحی الگوریتم وال انطباقی، با در نظر گرفتن هزینه و زمان بازدید از ایستگاه های کاری به عنوان تابع برازش ، مسیله بررسی شده است. جهت ارزیابی کارآمدی الگوریتم وال انطباقی پیشنهادی، نتایج با دو الگوریتم فراابتکاری ازدحام ذرات و گرگ خاکستری مقایسه شد. نتایج بررسی ها نشان دهنده عملکرد بهتر الگوریتم وال انطباقی پیشنهادی، نسبت به سایر روش های مورد بررسی بوده که موجب بهبود و کاهش هزینه ها شده است.

    کلیدواژگان: میسر یابی پیک کننده، الگوریتم بهینه سازی وال انطباقی، برنامه ریزی غیرخطی، حداقل کردن فرآیندیکپارچه پیکینگ و توزیع، هزینه تاخیر پیکینگ
  • بتول عسکریان، محمدابراهیم پورزرندی، جلال حقیقت منفرد صفحات 92-103

    اختلالات در زنجیره تامین دارو از سال 2011 تا کنون باعث کمبود صدها دارو شده است که از نظر پزشکی ضروری است هنگامی که یک اختلال رخ می دهد صنعت از نظر توانایی سازگاری محدود می شود لذا بهبود تصمیمات تاب آوری استراتژیک برای جلوگیری از کمبود های آینده مهم است ،دسترسی به دارو به عنوان یک حق انسانی یکی از اهداف سیستم های بهداشت و درمان است لذا زنجیره تامین دارو باید دارو را به مقدار و در زمان مناسب و کیفیت قابل قبول و هزینه بهینه فراهم کند،لدا هرگونه ریسک در زنجیره تامین دارو نه تنها میتواند منابع را هدر دهد بلکه می تواند زندگی بیماران را تهدید کند. در چنین شرایطی، مفهوم تاب‌آوری بروز یافته که نشان‌دهنده‌ی توانایی سازمان برای رویارویی با موارد غیرقابل‌پیش‌بینی است و اگر سازمان بتواند تامین‌کننده با تاب‌آوری مناسب را شناسایی کند. سازمان مقاومت بیشتری در مقابل اختلالات دارد. لذا در این مقاله انتخاب تامین‌کننده در زنجیره تامین تاب آور مطرح گردیده است ابتدا با استفاده از مزالعات کتابخانه ای و روش دلفی عوامل تاب آوی صنعت دارو شناسایی شد سپس بر اساس این عوامل با استفاده از روش تحلیل شبکه تامین کنندگان رتبع بندی شدند و در نهایت مدل ریاضی جهت تخصیص بهینه سفارش به تامین کنندگان ارایه شد و- تقسیم بندی تامین کنندگان بعه استراتژیک،پشتیبان،جایگزین2-ایجاد منبع پشتیبان3-شناسایی جمعیتی که تحت تاثیر کمبود دارو هستند4-تقسیم بندی تامین کنندگان بر اساس ریسک بالا،متوسط و پایین5-افزایش شفافیت زنجیره تامین برای افزایش دانش مدیران برای درک تغییرات لازم می باشد.

    کلیدواژگان: دلفی فازی، دیمتل فازی، زنجیره تامین
  • سعید ادریس عامری، عیسی نخعی کمال آبادی، معصومه زینال نژاد صفحات 104-125

    رقابت در حوزه شناسایی و توزیع محصولات، نگاه صنعت تولید روغن خودرو را تا حد زیادی به راهبردهای کوتاه مدت محدود کرده است. مدل‏های مکانیابی به جهت تاثیر بارز و اهمیت فراوان در کاستن از هزینه‏ها در حوزه تاسیس و راه اندازی تاسیسات تولیدی و توزیع، مورد استقبال صاحبان صنایع، مهندسین و محققین حوزه‏های مربوطه قرار گرفته است. از طرف دیگر به لحاظ ظرفیت پوشش جغرافیایی درحوزه توزیع این محصولات که سراسر کشور را پوشش می‏دهد، تاکنون تحقیقات کمی نسبت به درجه نفوذ هر محصول صورت پذیرفته است. مسیله مکانیابی پوشش حداکثری جهت پاسخگویی به کل تقاضای مشتریان و پاسخ به حداکثر برآورده‏سازی تقاضای مشتریان با استفاده از تسهیلات موجود منجر به افزایش منافع و سود نهایی می‏گردد. با توجه به این موضوع در این پژوهش اقدام به استفاده از مسیله مکانیابی- پوشش حداکثری(MCLP) جهت توزیع گسترده تر روغن خودرو در گستره جغرافیایی ایران نمودیم. لذا جهت حل مسیله مکانیابی-پوشش حداکثری از تصمیم گیری چند شاخصه (MODM) با در نظر گرفتن شاخص‏های کمی و کیفی بعنوان معیارهای ارزیابی استفاده شده است. فرآیند تحلیل شبکه (ANP) روشی نسبتا کارا جهت استفاده از روابط متقابل شاخص‏ها به طور سیستماتیک می‏باشد. در این راستا از روش آزمون و ارزیابی تصمیم گیری (DEMATEL) جهت تبدیل روابط علت و معلولی میان شاخص ها و تشخیص وابستگی های داخلی درون مجموعه شاخص ها استفاده گردیده است. در نهایت با توجه به داده های واقعی نمایندگی های با اولویت در استان ها تعیین گردیده است.

    کلیدواژگان: آزمون و ارزیابی تصمیم گیری، تصمیم گیری چند شاخصه، روغن موتورخودرو، فرآیند تحلیل شبکه، مکانیابی- پوشش حداکثری
  • انور خسروی، سعید دایی کریم زاده، بهروز شاهمرادی، هیرش سلطان پناه صفحات 126-145

    تنوع و تحول ساختاری در اقتصاد، نقش مهمی در فرایند توسعه کشورها ایفا می کند.اما تنوع در تولید و صادرات محصولات دارویی با توجه به ارتباط مستقیم با سلامت انسان و نیز همه گیری کوویید 19 در دو سال اخیر اهمیت دوچندان یافته است. یکی از رویکردهای کاربردی در این زمینه تیوری ساختارگرایان جدید است که با استفاده از آن می توان مزیت های نسبی آشکار و پنهان را شناسایی و راهکارهای عملی جهت تحقق متنوع سازی اقتصاد را پیشنهاد نمود. با بهره گیری از تیوری فضای محصول و علم شبکه و کلان داده صادرات کشورها(پنج‌ساله2018-2014) نتایج بیان گرآن است که ایران از میان 29 محصول دارویی بر مبنای کدهای HS6 درصادرات 4 کد محصول دارای مزیت نسبی آشکار شده، 7 کد محصول دارای مزیت نسبی پنهان و 18 کد محصول فاقد مزیت نسبی آشکار شده و یا پنهان جهت صادرات می باشد. در نهایت اولویت گذاری 7 محصول دارای مزیت نسبی پنهان بر اساس استراتژی ترکیبی با روش های بردا و کپ لند مشخص و کشورهای پیشرو در هر محصول جهت الگوبرداری ایران تعیین گردیدند.

    کلیدواژگان: شناسایی، تسهیل، سامانه هماهنگ، صنعت دارو، کشورهای رهبر
  • امید محمدی، علی پیرزاد*، سید نجم الدین موسوی صفحات 146-161

    این پژوهش با هدف شناسایی مقوله‌های موثر بر بازاریابی سبز محصولات ارگانیک و بررسی ارتباط بین این مقوله‌ها با استفاده از راهبرد نظریه مفهوم‌سازی بنیادی صورت پذیرفت؛ از آنجاییکه تحقیقات علمی‌ که در این این زمینه انجام شده یا قابلیت اجرایی نداشته و یا دارای نقص‌‌هایی بوده‌اند، تصمیم به پژوهش در این زمینه گرفته شد. روش‌شناسی موردنظر در این پژوهش، روش داده‌بنیاد می‌باشد؛ جامعه آماری شامل 10 نفر از خبرگان می‌باشد که به صورت هدفمند انتخاب شدند، همچنین در گام دوم و مطالعات کتابخانه‌ای نیز، متون با کلیدواژه محیط‌زیست، مدیریت سبز و بازاریابی سبز مورد بررسی قرار گرفتند و در ابتدا با استفاده از روش داده‌بنیاد، به تحلیل داده‌ها و شناسایی مقولات پرداخته و سپس با استفاده از نمونه‌گیری گلوله‌برفی و نظرسنجی 15 نفر از خبرگان، در راستای تایید پایایی و روایی پژوهش و اعتبارسنجی نتایج، از نظرات آنان استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها و شناسایی مقولات، در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی انجام گرفت، که بر اساس آن در پاسخ به سوال اصلی: « مقوله‌های موثر بر بازاریابی سبز محصولات ارگانیک کدامند؟»، مقولات پژوهش احصاء و نتایج شامل: 172 شناسه، 47 مفهوم، و 26 مقوله از نتایج پژوهش شد، که مقولات 26 گانه در طی یک ارتباط کاملا دوطرفه حول محور مقوله اصلی، یعنی بازاریابی سبز محصولات ارگانیک شناسایی شدند و در قالب مدل سیستماتیک ارایه گردیدند.

    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، ارگانیک، محیط زیست، طبیعت زنده
  • سید فرید موسوی، کاوه خلیلی دامغانی، فرناز رضاپور، آرزو گازری نیشابوری* صفحات 163-180

    مدیران پروژه همواره به دنبال اتخاذ تصمیماتی هستند که بتوانند پروژه‌های خود را در کوتاه‌ترین زمان ممکن، با کمترین هزینه و با کیفیتی بالا به انجام برسانند. لیکن باید توجه داشت که در مسایل واقعی با شرایطی مواجه می‌شویم که پیش‌بینی‌های ما تحت تاثیر سایر عوامل از آنچه در عمل اتفاق می‌افتد فاصله می‌گیرد در چنین شرایطی عملا برخی یا تمامی پارامترهای مرتبط با یک مساله مورد بررسی به وسیله متغیرهایی بیان می‌شوند که به صورت قطعی تعریف نشده‌اند. از این رو در نظر گرفتن اثر پارامترهای تصادفی در حل مساله تبادل زمان هزینه کیفیت دارای اهمیت بسیار زیادی می‌باشد. در این مقاله سعی داریم تا مدل مساله تبادل زمان هزینه کیفیت ارایه شده را در حالت تصادفی مورد توجه قرار دهیم. به این منظور برخی از پارامترهای مدل مورد اشاره را به صورت تصادفی فرض می‌کنیم. سپس به منظور حل مدل تصادفی از رویکرد برنامه‌ریزی مقید شده تصادفی استفاده خواهیم کرد. به هنگام مواجهه با توابع هدف چندگانه از میان روش‌های بهینه‌سازی مسایل چندهدفه به روش برنامه‌ریزی آرمانی خواهیم پرداخت و در نهایت مدل برنامه‌ریزی آرمانی مقید شده تصادفی را ارایه خواهیم نمود. معدل برنامه‏ریزی قطعی مدل ارایه شده ارایه می‌شود و در نهایت با استفاده از نرم افزار گمز و با یک مثال عددی، مدل ارایه شده حل و نتایج حاصل از آن مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

    کلیدواژگان: انقطاع پذیری، برنامه ریزی احتمالی، برنامه ریزی چند هدفه، روابط پیش نیازی عمومی
|
  • fatemeh hamidi, sadegh abedi, Mohammadreza Sanaie Pages 1-17

    The production of medical equipment, while playing a key role in meeting the needs of the health system, has significant economic and technological potential for growth and development.The main purpose of this research is to identify the effective factors in the level of technology capabilities of medical equipment in the country. The present research has been conducted in terms of applied purpose and in terms of exploratory implementation, In the style of a library, documentary and survey between 15 persons, it by internal specialists and experts in the field of medical equipment of the country, after reviewing the research literature, 22 effective indicators were extracted by experts to evaluate the level of technology capabilities of the country's medical equipment.Then fuzzy Delphi method was used to identify and select decision variables that 5 indicators of creativity and innovation, technology development, engineering, manufacturing and production and competitiveness to assess the level of medical equipment technology capabilities of the country were identified, respectively. The results of this study show that creativity and innovation and technology development are the most important factors in the level of technology capabilities of medical equipment in the country.
    Then the fuzzy Delphi method was used to identify and select decision variables. The results show that 5 factors of creativity and innovation, technology development, design and engineering, manufacturing and competitiveness to evaluate the level of capabilities of medical equipment technology, as the most important factors, were identified at the level of medical equipment technology capabilities.

    Keywords: Technological capabilities, Medical equipment, Fuzzy Delphi technique
  • rahim Dabbagh, mohamad soltan mahamdi, Saeid Jafarzadeh Ghoushchi Pages 19-35

    Senior managers of organizations are always looking for a solution to ensure the selection and implementation of more appropriate strategies, among which the Sustainable Balanced Scorecard (SBSC) is a comprehensive performance control with a set of financial sets. And non-financial, it provides a comprehensive view of performance, such as the environment and social responsibility. The aim is to use a combination of models to identify key influential indicators and performance affectivity to evaluate detergents in stable balanced scorecard scores according to a set of indicators and determine the dependencies between them, by a group of decision-makers. Data analysis and analysis using integrated techniques to determine the degree of preference of functional components over each other, including the new approach of stable balanced scorecard and due to the multifaceted relationship between options and indicators of multi-criteria decision-making methods (DANP) are used. The advantage of this approach is the attention to the relatively complex interdependence of factors affecting performance. For the main dimensions and criteria for evaluating the sustainable performance of the studied industry, it was found that environmental and social factors are the most influential and the factors of internal and economic processes are the most influential, as well as economic criteria (0.239), internal processes (0.21), social (0.188), learning growth (0.183), and environmental (0.178) are important in the strategies of this industry, respectively.

    Keywords: Fuzzy DANP, Sustainability Balanced Scorecard, Fuzzy MULTIMOORA, fuzzy theory
  • Esmaeil kahoori pour, Aflatoon Amiri, Saeed Sayadi Pages 36-54

    The purpose of this study is to identify the effective dimensions and components in designing a model of occupational safety and health management system for Iranian government organizations..This research is applied research and it is among the applications of developmental research. The statistical population of this study consists of two groups. The first group consisted of 30 experts and the second group consisted of all employees of governmental organizations in Kerman province with 77528 persons that the sample size in this area was determined using Cochran formula of 384 individuals. The research instrument is a researcher-made questionnaire whose validity has been approved by experts and its reliability has been confirmed as such reliability of elements of organization space 0.994, management and leadership 0.738, planning and organization 0.779, deployment and implementation 0.971, evaluation 0.785 and the revision and improvement is 0.939. Data were analyzed using SPSS software and Smart Pls.The above-mentioned research model also shows that all elements include organizational space, management and leadership, planning and organizing, deployment and implementation, evaluation and revision, and action to improve have a significant impact on occupational safety and health management system and all components except integration have significant impact on deployment and implementation elements.Comprehensibly, this model can be used as a tool for empowering managers with the knowledge of the occupational health and safety management system and its deployment in government agencies.

    Keywords: Occupational Safety, Health Management, system, Governmental Organizations, optimal model, Kerman province
  • Farzad Tajmiri Rostami, farhad farhadi Pages 55-70

    Due to increasing environmental regulations and restrictions, and increasing social awareness, in order to meet sustainable development goals, government oversight of environmental and social issues in organizations has become stricter. Therefore the aim of this study is criteria identification and sustainable iron ore supplier ranking of Isfahan Steel Company using a new multi-criteria decision-making method, named MARCOS. This research is applicative which performed by qualitative- quantitative method. The statistical population of this study was the raw material purchasing experts, which ten experts were selected by purposive sampling. In the qualitative part, the criteria were identified by thematic analysis. Then, AHP method has been used to calculate the weight of criteria and finally, using MARCOS method, ranking and evaluation of seven major suppliers of iron ore with emphasis on sustainability principles has been done by MATLAB 2019a software. Based on the results, fifteen criteria have been identified in three sectors: economic, social and environmental, which after calculating the weight of the criteria, quality, delivery, and social responsibility, and reliability, adherence to laws, pollution control and distance were more important. It should be noted that the criteria identified in this study were in good agreement with available literatures. Also, the results obtained from MARCOS method were consistent with the results of TOPSIS, COPRAS, VIKOR and SAW methods.

    Keywords: Sustainable supply chain management, Multi-Criteria Decision Making, supplier ranking, Isfahan steel company, MARCOS
  • Amir Reza Ahmadi Keshavarz, davood jaafari, mehran khalaj, Parshang Dokouhaki Pages 71-91

    One of the most costly logistics activities is the picking process in the warehouse. Considering the internal logistics aspects, due to the limitations and resources available in order to reduce costs by increasing the level of capability, the supply systems of materials and components will be achieved along the line. Considering the effect of the completion time of pick operations on the start time of distribution operations and the cost of order preparation tardiness, the present study aimed to investigate a new issue related to the integrated process of order preparation in the warehouse and delivery on time to minimize cost according to the data of a car companys. In this regard, an integer nonlinear programming model is proposed to minimize the costs caused by tardiness. In order to validate the model, the small problem is solved in exact way. To solve the model, since the problem is NP-Hard, the method of whale optimization algorithm was used and to improve the optimal routing solutions, the problem was investigated by designing an adaptive whale algorithm considering the cost and time of visiting workstations as a fitting function. Also, to assess the proposed adaptive whale algorithm, the results were compared with two meta-heuristic algorithms of particle swarm optimization and gray wolf. The results show that the proposed adaptive wall algorithm performs better than other methods, which improves and reduces costs.

    Keywords: Picker Routing, Adaptive Whale Optimization Algorithm, Minimizing Integrated Picking, Distribution Processes, Picking Tardiness Cost, Nonlinear Programming
  • batool askaryan, mohammad ebrahim pourzarandi., Jala Haghighat monfared Pages 92-103

    The supply chain disruptions have caused hundreds of drug shortages since 2011, when a disruption occurs because the supply chain needs to be limited in terms of ability to adapt, so the supply chain needs to provide medicine to the amount and at the right time and acceptable quality, but any risk in the supply chain can not only waste resources but also threaten the lives of patients. In such situations, the perceived notion of an organization reflects the organization's ability to face unpredictable situations and if the organization can identify the supplier with suitable stakeholders. The organization has more resistance to disorders. so, in this paper, supplier selection in the  supply chain was introduced, first using library analysis and delphi method, the   factors were identified, and in the end, the mathematical model for optimal allocation of order to suppliers has been identified and then the mathematical model for the optimal allocation of order to suppliers has been developed, and the supply chain transparency is increased to increase managers ' knowledge to understand the necessary changes.

    Keywords: fuzzy Delphi, demateel fuzzy, Supply Chain
  • Saeid Edris Ameri, Isa Nakhaei Kamalabadi, Masoomeh Zeinalnezhad Pages 104-125

    Competition in product identification and distribution has largely limited the automotive oil industry to short-term strategies. Location models have been welcomed by industry owners, engineers and researchers in the relevant fields due to their obvious impact and great importance in reducing costs in the field of establishment and operation of production and distribution facilities. On the other hand, in terms of geographical coverage capacity in the field of distribution of these products, which covers the whole country, so far little research has been done on the degree of penetration of each product. The problem of locating maximum coverage to meet the total demand of customers and responding to the maximum satisfaction of customer demand using the existing facilities leads to an increase in benefits and ultimate profit. Due to this issue, in this study, we used the location-maximum coverage (MCLP) problem for a wider distribution of car oil in the geographical area of ​​Iran. Therefore, in order to solve the problem of maximum location-coverage, multi-criteria decision making (MODM) has been used by considering quantitative and qualitative indicators as evaluation criteria. Network Analysis Process (ANP) is a relatively efficient way to use the interrelationships of indicators systematically. In this regard, the test and decision evaluation method (DEMATEL) has been used to convert cause and effect relationships between indicators and identify internal dependencies within the set of indicators. Finally, according to the real data, priority agencies have been determined in the provinces.

    Keywords: Auto Oil, Decision Making Trial, Evaluation, Location - Maximum covering, Multi-Criteria Decision Making, network analysis process
  • Anvar Khosravi, saeed Daie-Karimzadeh, Behrooz Shahmoradi, Heirsh Soltanpanah Pages 126-145

    Diversification and structural changes in economies play an important role in the development process of countries. However, the importance of diversity in the manufacture and export of pharmaceutical products has doubled in the last two years due to the direct link between human health and COVID-19 pandemics. One of the practical approaches in this field is the theory of new structuralists, with which it is possible to identify revealed and implied comparative advantages and propose practical solutions to achieve economic diversification. Using product space theory, network science, and countries' export data (2014-2018- five years’ period), it was found that out of 29 pharmaceutical product codes based on six-digit HS codes, Iran has a revealed comparative advantage in export of 4 products, 7 out of 29 product codes have implied comparative advantage and the remaining 18 product codes have no activation potential or zero advantage for export. Based on the combined strategy of the Borda and Copeland methods, the priority of 7 products with implied comparative advantage was determined and the leading countries of each product were determined so that Iran can follow these countries.

    Keywords: identification, Facilitation, Harmonized System, Pharmaceutical Industry, Leader Countries
  • omid mohammadi, ali pirzad, Sayed Najmuddin Mousavi Pages 146-161

    The aim of this study was to identify the categories affecting the green marketing of organic products and to investigate the relationship between these categories using the strategy of fundamental conceptualization theory; Since the scientific research conducted in this field was either not feasible or had shortcomings, the decision was made to conduct research in this field. The methodology considered in this research is data-based method; The statistical population consists of 10 experts who were purposefully selected. Also in the second step and library studies, texts with the keywords environment, green management and green marketing were examined and first data analysis was performed using the data-based method. And the categories were identified and then using snowball sampling and surveys of 15 experts, in order to confirm the reliability and validity of the research and validation of the results, their opinions were used. Data analysis and category identification were performed in three stages of open, centralized and selective coding, based on which in response to the main question: "What are the categories affecting the green marketing of organic products?" The categories of the research included statistics and results including: 172 identifiers, 47 concepts, and 26 categories of research results. The 26 categories were identified during a completely two-way communication around the main category, namely green marketing of organic products Became.

    Keywords: Green marketing, Organic, environment, living nature
  • Farid Mousavi, Kaveh Khalili-Damghani, Farnaz Rezapour, Arezoo Gazori-Nishabori Pages 163-180

    Time-cost-quality trade-off project scheduling problem is one of the most important and practical problems in project management discipline. Project Managers interest in making decisions to accomplish the project with minimum cost, minimum time, and maximum quality. Unfortunately, in real life problems, the estimation of time, cost, and quality may be mixed with uncertainty. These parameters may be far from their estimated values. So, considering uncertain parameters in time-cost-quality project scheduling is essential. In this paper, a probabilistic version of time-cost-quality trade –off problem is proposed. Some parameters of the proposed model are assumed to be probabilistic. The probabilistic nature of the proposed model is handled using stochastic chance constraint programming. The multi-objective nature of the problem is handled using goal programming. Finally, the stochastic chance constraint goal programming is proposed. The deterministic equivalence of proposed stochastic model is presented. A numerical example is analyzed using GAMS software and results are investigated.

    Keywords: Generalized Precedence Relation, Multi-objective programming, Preemptive Activity, Project Scheduling Problem