فهرست مطالب

Journal of Agricultural Science and Technology
Volume:24 Issue: 4, Jul 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/10
  • تعداد عناوین: 19
|
  • ا. معصومی، ک. رضایی مقدم صفحات 751-765

    پژوهش های تجربی روی مفهوم کارآفرینی روستایی در مطالعات نادیده گرفته شده اند. این مطالعه به دنبال آن بود تا این مفهوم را از طریق بررسی کسب و کارهای مربوط به نواحی روستایی و تفکیک آنها در سه گروه "کارآفرینی روستایی"، "کارآفرینی در نواحی روستایی" و "کسب و کار روستایی" تحلیل کند. دو پرسشنامه برای این پژوهش پیمایشی طراحی شدند: یک پرسشنامه کلی، که به وسیله صاحبان کسب و کارها تکمیل شد و یک پرسشنامه اختصاصی، که تکمیل آن به عهده گروه پژوهش بود. 496 کسب و کار مربوط به نواحی روستایی تحت حمایت صندوق کارآفرینی امید در استان فارس در سه گروه تقسیم بندی شدند. نتایج تحلیل واریانس یک راهه نشان داد که گروه های "کارآفرینی روستایی" و "کارآفرینی در نواحی روستایی" به لحاظ آماری، کارآفرینانه تر از گروه "کسب و کار" هستند. ارزش های خلق شده به وسیله گروه های مختلف کسب و کارها مورد تحلیل قرار گرفت و نتایج بیانگر آن بود که "کارآفرینی روستایی" تنها گروهی است که سودآوری آن در گرو خلق ارزش برای نواحی روستایی می باشد.

  • س. اوگوز، ا. ینر اوگور صفحات 767-777

    تولیدات کشاورزی از نظر تولید و مصرف انرژی بسیار مهم است. هدف اصلی این پژوهش محاسبه مقادیر انرژی، بهره وری و کارایی انرژی نهاده های مورد استفاده در تولید آفتابگردان در منطقه Konya بود. تعداد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای Neyman برابر 51 محاسبه شد. در تجزیه و تحلیل تراز انرژی شرکت ها، معادلات انرژی تمام خروجی ها و نهاده های مورد استفاده در تولید آفتابگردان با ضرب در ضرایب تبدیل به دست آمد. معادلات انرژی خروجی و ورودی برای واحد تولید آفتابگردان (مگاژول بر کیلوگرم) محاسبه شد. در نتیجه مشخص شد که 26/25% از کل انرژی ورودی در هر هکتار انرژی مستقیم و 74/74% انرژی غیرمستقیم است. راندمان مصرف انرژی در منطقه تحقیق 94/4 و مقدار انرژی ویژه 06/5 مگاژول بر کیلوگرم بود. به عبارت دیگر، برای تولید 1 کیلوگرم آفتابگردان 06/5 مگاژول در کیلوگرم انرژی مصرف شد. قیمت 1 کیلوگرم آفتابگردان 0.60 دلار امریکا است. میانگین بازده فنی (TE) شرکت ها در منطقه مطالعه شده 0.874% بود و 29.41 % از شرکت های تولیدکننده گل آفتابگردان در مصرف انرژی در تولید کارآمد بودند، در حالی که 70.58 % شرکت ها کارایی کمتری داشتند. صرفه جویی در انرژی برای تولید آفتابگردان تاثیر اقتصادی مثبتی بر کسب و کار خواهد داشت.

  • ح.تیمور، ه.فرهادیان، م.سعدوندی صفحات 779-791

    تکنولوژی های کشاورزی اقلیم هوشمند برای ارتقای بهره وری و سازگاری کشاورزان با تغییرات اقلیمی معرفی شده اند که عوامل متعددی در به کارگیری این تکنولوژی ها توسط کشاورزان در مناطق مختلف اثرگذار است. بنابر اهمیت مسایل مالی، این مطالعه علاوه بر بررسی میزان موافقت کشاورزان برای به کارگیری این تکنولوژی ها، میزان تمایل آن ها برای پرداخت هزینه های مربوط به این تکنولوژی ها در ایران را نیز مورد توجه قرار داده است. بر این اساس، جامعه آماری این پژوهش، کشاورزان شهرستان آق قلا در شمال ایران بودند (5447=N). حجم نمونه با استفاده از جدول بارتلت برآورد شده (119=n) و افراد نمونه با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تکنولوژی های اقلیم هوشمندی که در این مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است، از منابع موجود استخراج شده و با نظر کارشناسان کشاورزی مستقر در منطقه، بومی سازی گردیده است. نتایج نشان داد که به طور کلی، میزان موافقت کشاورزان با به کارگیری کشاورزی اقلیم هوشمند بیشتر از میزان تمایل آن ها برای پرداخت هزینه های مربوط به این تکنولوژی ها است؛ نتایج همچنین نشان داد که کشاورزان ترجیح می دهند برای آن دسته از تکنولوژی هایی که هزینه کمتر و بازدهی سریع تری دارند، هزینه پرداخت کنند (از قبیل خاکورزی حفاظت شده، کشت گیاهان پوششی، استفاده از کنسانتره برای تغذیه دام و بیمه محصولات زراعی). نتایج این مطالعه دستاوردهای کاربردی برای متولیان بخش کشاورزی در برنامه های مدیریت تغییرات اقلیمی دارد، در این راستا پیشنهاد می شود که آموزش های کاربردی تری در خصوص تکنولوژی های کم هزینه برای کشاورزان در نظر گرفته شود. همچنین تخصیص یارانه هایی برای تکنولوژی های پرهزینه اما مفید در مدیریت تغییرات اقلیم از دیگر پیشنهادهای این مطالعه است.

  • حمید کریمی، پوریا عطائی صفحات 793-809

    خشکسالی های اخیر نگرانی های گسترده ای را در سراسر جهان برای تولید محصولات کشاورزی و غذا ایجاد کرده است. با توجه به این که بخش کشاورزی بزرگترین مصرف کننده آب در ایران است و کشاورزان به عنوان مهمترین افراد آسیب پذیر از خشکسالی، درک صحیح از رفتار سازگاری کشاورزان در مقابله با خشکسالی می تواند به سیاست گذاران در تدوین سیاست ها و استراتژی های گسترده مقابله با خشکسالی کمک کند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رفتار سازگاری کشاورزان در مقابله با خشکسالی و تاثیر سوءگیری های فرهنگی بر این فرآیند بود. این مطالعه در بین کشاورزان منطقه سیستان در ایران (6000N=) انجام شد. نمونه با استفاده از نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای 361 کشاورز بود. ابزار سنجش در این مطالعه پرسشنامه بود که روایی صوری و محتوایی آن را متخصصان تایید نمودند و برای بررسی پایایی آن نیز یک آزمون راهنما و محاسبه ضریب آلفای کرونباخ انجام شد. یافته ها نشان داد که جهان بینی های کشاورزان تاثیر معنی داری بر نگرش، هنجارهای اجتماعی و کنترل رفتاری درک شده داشته است. همچنین، قصد رفتاری و کنترل رفتاری درک شده تاثیر مثبت و معنی داری بر رفتار سازگاری کشاورزان با خشکسالی داشتند. می توان نتیجه گرفت که جهان بینی کشاورزان می تواند در فرآیند رفتار سازگاری با خشکسالی دخیل باشد و به طور مستقیم نگرش، هنجارهای اجتماعی و کنترل رفتاری درک شده و غیرمستقیم قصد و رفتار کشاورزان را تحت تاثیر قرار دهد.

  • س. قبادی علی آبادی، ح. آگهی، ه. فرهادیان صفحات 811-823

    در صورتیکه کشاورزان بخواهند اقدامات مناسب سازگاری را در کشاورزی خود به کار گیرند ادراک آن ها از ریسک تغییر اقلیم بسیار مهم است. این تحقیق به منظور ارزیابی دقت ادراک کشاورزان از تغییر اقلیم و ارزیابی عوامل تاثیرگذار بر ادراک کشاورزان از ریسک تغییرات اقلیمی انجام شد. همچنین برای ارزیابی دقت ادراک کشاورزان، این مطالعه الگو و روند تغییر آب و هوا را با استفاده از تجزیه و تحلیل داده های هواشناسی در منطقه مورد مطالعه بررسی کرد. نمونه تحقیق شامل 217 نفر از کشاورزان شهرستان کرمانشاه است که با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. دقت الگوهای درک شده از تغییرات آب و هوای محلی توسط کشاورزان براساس تجزیه و تحلیل گرافیکی داده های هواشناسی طی سال های 1970 تا 2018 ارزیابی شد. سپس دقت ادراک کشاورزان در سه سطح طبقه بندی شد. یافته ها نشان داد که ادراک 06/58 درصد از کشاورزان با داده های هواشناسی مطابقت داشت. همچنین این مطالعه عوامل تاثیرگذار بر ادراک کشاورزان از ریسک تغییر اقلیم را بررسی کرد، نتایج نشان داد که متغیرهای دانش، احساسات شخصی، هنجارهای اجتماعی و تجربه شخصی کشاورز، در مجموع قادر به تبیین 3/49 درصد از واریانس ادراک کشاورزان از ریسک تغییر اقلیم هستند.

  • م. ع. میرحسینی، ف. سهرابی، ج. پ. میچاد، م. رضایی صفحات 837-846

    شب پره مینوز برگ گوجه فرنگی با نام علمی Tuta absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechiidae) یک آفت جهانی گوجه فرنگی بوده که موجب تکیه بیش از حد بر آفتکش ها در تولید این محصول شده است و این مساله بر کنترل بیولوژیک سایر آفات و سلامت محیط زیست تاثیر منفی می گذارد. ما با مقایسه بیولوژی و پارامترهای دموگرافی این آفت در شرایط آزمایشگاهی (1 ± 5/27 درجه سلسیوس، رطوبت نسبی 5 ± 65 و دوره روشنایی 16 به 8) میزان مقاومت پنج رقم مهم گوجه فرنگی ایران (تی دی، کارون، پتوپراید، متین و 8320) را مورد آزمایش قرار دادیم. نرخ بقا و رشد و نمو مراحل نابالغ آفت و همچنین باروری ماده ها و پارامترهای جدول زندگی در بین ارقام به طور معنی داری متفاوت بود. رقم کارون با 90 درصد نرخ بقای دوره نابالغ، کوتاه ترین طول دوره رشد و نمو و بالاترین باروری ماده ها حساسترین رقم بود؛ رقم 8320 در این پارامترها تفاوت معنی داری با کارون نداشت. در مقابل، متین با نرخ بقای نابالغ 59 درصد و کاهش 50 درصدی باروری ماده ها به عنوان مقاوم ترین رتبه بندی شد. پس از متین، تی دی مقاوم ترین رقم بود و در فاکتورهای ذکر شده تفاوت معنی داری با رقم متین نداشت. پارامترهای دموگرافی منعکس کننده عملکرد بیولوژیکی هستند؛ نرخ ذاتی افزایش جمعیت (r) آفت روی ارقام کارون، 8320، تی دی، پتوپراید و متین روند کاهشی داشت و به ترتیب 178/0، 169/0، 146/0، 138/0 و 111/0 بر روز حاصل شد. متین و تی دی دارای بالاترین تراکم تریکوم های غده ای در سطح فوقانی برگ بودند. این یافته ها نشان می دهد که ارقام متین، پتوپراید و تی دی نسبت به سایر ارقام مقاوم تر بوده و می توانند به عنوان یکی از اجزای مدیریت تلفیقی مینوز برگ گوجه فرنگی مورد استفاده قرار گیرند.

  • ا. و. ترانگ، ب. ب. تین، ه. و. چینه، و ت. و. جیانگ صفحات 847-859

    دمای محیط مستقیما بر رشد و نمو برنج (Oryza sativa L.)، به ویژه در مرحله گیاهچه، تاثیر می گذارد. هدف این پژوهش تعیین اثر دما و کلرید پتاسیم (KCl) بر برخی نمایه های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی دو کولتیوار اصلاح شده برنج (CR203 و DT10) در مرحله گیاهچه ای بود. بر اساس نتایج، در دمای پایین (10 درجه سانتیگراد)، از تخریب کربوهیدرات ها در بذر جلوگیری شد و محتوای کل اسید آلی و فعالیت آلفاآمیلاز کاهش یافت. در نتیجه، در این تیمار، در هر دو رقم برنج، افزایش محتوای نشاسته و کاهش قند نسبت به تیمار دمای بهینه (28 درجه سانتیگراد) مشاهده شد. برای بذر های تیمار شده با KCl، فعالیت آلفاآمیلاز و محتوای اسید آلی کل هر دو کولتیوار برنج افزایش یافت. بنابراین، محتوای قند کاهنده زیاد شد و محتوای نشاسته کاهش یافت. فعالیت های پراکسیداز و کاتالاز در تیمار دمای پایین در کولتیوار CR203 کم شد، در حالی که در شرایط مشابه این فعالیت ها در کولتیوار DT10 افزایش یافت. همچنین، تیمار بذر با KCl باعث افزایش فعالیت پراکسیداز و کاتالاز درهر دو کولتیوار برنج شد، هرچند که افزایش فعالیت پراکسیداز در DT10 کم بود. نیز، نتایج نشان می دهد که دمای پایین، از فعالیت های فیزیولوژیکی CR203 و DT10 در مرحله گیاهچه جلوگیری می کند، در حالی که تیمار بذر با KCl فعالیت فیزیولوژیکی هر دو کولتیوار برنج را افزایش می دهد. نتایج حاکی از آن است که تیمار بذر با KCl به بهبود تحمل تنش دمای پایین کولتیوارهای برنج CR203 و DT10 در مرحله گیاهچه ای کمک کرد. به طور کلی، برای افزایش تحمل سرما در مرحله گیاهچه برنج، تیمار بذر با KCl را می توان توصیه کرد.

  • ر. کاعور، ن. کاعور، ه سینگ، م. کاعور سنگا صفحات 861-872

    ترک خوردن میوه یک آشفتگی و اختلال فیزیولوژیکی عمده در لیمو است که بهره وری آن را محدود می کند. هدف این پژوهش مقایسه ویژگی های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میوه های ترک خورده و معمولی لیموترش، شناخت علت ترک خوردن میوه، و یافتن راه حل مناسب برای این اختلال بود. این پژوهش روی درختان سالم ویکنواخت پنج ساله در مزرعه تحقیقاتی میوه، دانشگاه کشاورزی پنجاب، در Ludhiana ، طی سال های 2017-2018 انجام شد. ترک خوردن میوه های لیموترش به دلیل بارندگی ناگهانی و رطوبت زیاد پس از یک دوره خشکی به اوج خود رسید و لیموها در دو سال مطالعه پیاپی به شکل های مختلف ترک خورد. ضخامت پوست، درصد پوست(peel percent) و محتوای کلروفیل پوست ترک خورده به طور قابل توجهی در مقایسه با پوست معمولی کمتر بود. فعالیت آنزیم پراکسیداز و دو آنزیم تخریب کننده دیواره سلولی به نام سلولاز و پلی گالاکتوروناز در پوست های ترک خورده بیشتر بود. محتوای آب میوه و محتوای آسکوربیک در آب میوه های ترک خورده در مقایسه با آب میوه های معمولی کمتر بود. همچنین،، محتوای کلسیم، پتاسیم و بور در پوست نرمال بیشتر و در پوست ترک خورده کمتر بود. نیز،همبستگی مثبت و معنی داری بین ترک خوردگی میوه با پرولین، پراکسیداز، سلولاز و پلی گالاکتوروناز مشاهده شد، در حالی که بین درصد ترک خوردگی میوه و ضخامت پوست، کلسیم، پتاسیم، بور، درصد آب میوه و محتوای اسید اسکوربیک همبستگی منفی و معنی داری وجود داشت. کمبود مواد مغذی و فعالیت بیشتر سلولاز و پلی گالاکتوروناز در پوست میوه های ترک خورده عامل بروز ترک خوردگی در میوه لیمو بود. از این رو، برای جلوگیری از ترک خوردن میوه در لیمو، محلول پاشی کلسیم، پتاسیم و بور به عنوان اقدامی درمانی قابل توصیه است.

  • م. حقیقی، س. خسروی صفحات 873-883

    در این پژوهش، اثر تنش غرقابی بر خیار پیوندی با گذشت زمان مورد بررسی قرار گرفت. یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه پلات، شامل نه گیاه در هر پلات طراحی شد. تیمار وضعیت آبیاری شامل آبیاری مطلوب و تنش غرقابی به مدت 15 روز و خیار (Cucumis sativus var. Isfahan) پیوند شده بر Cucurbita maxima × Cucurbita moschata رقم فرو (R1) و کبالت (R2) و خیار غیرپیوندی (NG) که به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. برخی از پارامترهای فیزیولوژیکی و رشدی در سه زمان از مرحله رویشی اندازه گیری شد تا اثر تنش غرقابی بر خیار پیوندی مشخص شود. نتایج نشان داد که غلظت پتاسیم با تنش غرقابی در خیارغیرپیوندی کاهش می یابد در حالیکه R1 و R2 در شرایط تنش غرقابی موجب جذب پتاسیم می گردد. کاهش فتوسنتز و پتانسیل آب گیاه در خیار غیرپیوندی مشاهده شد، همچنین کاهش تعرق و هدایت روزنه ای منجر به افزایش میزان آب در گیاهان و افزایش وزن تر خیارهای پیوندی گردید. خیار پیوندی یعنی R1 و R2 به طور موثری رشد خودشان را تحت تنش غرقابی حفظ کردند و به نظر می رسد که هر یک مکانیسم متفاوتی داشتند، R1 با افزایش پتانسیل آب حفظ آب و R2 با بهبود صفات فتوسنتزی قادر به حفظ رشد مطلوب خیارهای پیوندی در شرایط تنش غرقابی شدند.

  • ع.حسنوند، س.سعادتمند، ح.لاری یزدی، ع.ایرانبخش صفحات 885-900

    نانوذرات نقره به سبب خاصیت ضدمیکروبی خود کاربردهای وسیعی در زمینه ی پزشکی و داروسازی دارند. در این مطالعه ، نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی بنفشه سه رنگ به عنوان یک عامل کاهش دهنده و مهارکننده سنتز شدند. ابتدا نانوذرات نقره سنتز گردید و سپس با استفاده از تحلیل های UV-Visible ،SEM ،TEM ، XRD و FTIR وجود نانو ذرات نقره اثبات شد و سپس ویژگی های ضد میکروبی آنها بر اساس حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل SEM نشان داد که نانوذرات نقره سنتز شده به شکل کروی هستند. هیستوگرام اندازه ذرات نشان داد که متوسط ​​اندازه ذرات 49.45 نانومتر است. یافته های حاصل از طیف FTIR و UV-Vis ، شکل گیری موفقیت آمیز نانوذرات نقره را نشان داد زیرا گروه های عملکردی درگیر در فرایند سنتز و قله های جذب به خوبی توسعه یافته بودند. بعلاوه ، نانوذره نقره حداکثر جذب را در طیف سنجی 420 نانومتر داشت. در مرحله بعد ، نتایج MIC اثرات ضد میکروبی قوی نانوذرات نقره را نشان داد. نتایج MBC سمیت سلولی وابسته به دوز نانوذرات نقره را نشان داد. ذرات نانونقره می توانند اثر مهاری رادیکال های آزاد DDPH را به روشی وابسته به دوز اعمال کنند. نتایج MTT نشان داد که نانوذرات نقره اثر سیتوتوکسیک وابسته به دوز دارند و بقای سلول را به طور قابل توجهی کاهش می دهند. مقادیر IC50 برای نانوذرات نقره و عصاره های نقره به ترتیب 83/11 و 4/204 میکروگرم بر میلی لیتر بود. نتایج این مطالعه نشان داد که اثر سیتوتوکسیک نانو ذرات سنتز شده با روش سبز بر سلولهای سرطان سلولهای کبدی در مقایسه با عصاره قابل توجه است. طبق نتایج این مطالعه ، بیوسنتز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی بنفشه سه رنگ تمیز ، ارزان و دارای فعالیت های ضد باکتری ، ضد سرطان و آنتی اکسیدان است که می تواند به عنوان کاندیدای دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

  • ف.وارسته، س.زمانی صفحات 901-912

    کلم بروکلی (Brassica oleracea L. var. italica) به عنوان یک سبزی مهم دارای میزان تنفس پس از برداشت بالایی است، بنابراین پس از برداشت به سرعت کیفیت خود را از دست می دهد. استفاده از فیلم ها و پوشش های خوراکی به عنوان لایه های محافظ با ایجاد پوششی روی سطح میوه ها و سبزی ها نقش موثری در حفظ کیفیت این محصولات دارد. در پژوهش حاضر صفات کیفی و بیوشیمیایی کلم بروکلی پوشش داده شده با صمغ کتیرا (0 ، 1/0، 2/0 و 4/0 درصد) و سلفون و بدون پوشش (به عنوان شاهد) به صورت هفتگی در طی سه هفته نگهداری در سردخانه مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج، پوشش بر تمام صفات اندازه گیری شده (به جز محتوای فلاونویید، ویتامین ث و فعالیت آنتی اکسیدانی) و مدت زمان نگهداری بر تمام صفات ثبت شده به طور معنی داری) 01/0 (P< تاثیر داشت. نتایج نشان داد که طی دوره نگهداری، پارامترهای فیزیکوشیمیایی و بیوشیمیایی و کیفیت بصری کلم بروکلی کاهش یافت. صمغ کتیرا 2/0 درصد، منجر به کاهش وزن کمتر شد، اما محتوای مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتر، خواص حسی و بازارپسندی مناسب در گلچه های پوشش داده شده با صمغ 4/0 درصد ثبت شد. سلفون در حفظ برخی از خصوصیات فیزیکوشیمیایی، وزن و بازارپسندی موثر بود، اما باعث کاهش مواد فنلی شد. پوشش صمغ کتیرا می تواند به عنوان ماده ای زیستی، به عنوان جایگزینی برای فیلم سنتزی سلفون برای نگهداری کلم بروکلی مورد استفاده قرار گیرد.

  • س. باسای صفحات 913-924

    دراین پژوهش، چیدمان سر گل و ساختار اندام های گل کنگرفرنگی (آرتیشو.Cynara scolymus L) رقم "Bayrampaşa" که رقمی بسیار محبوب در ترکیه است بررسی شد. ساختار گل این رقم با استریومیکروسکوپ، میکروسکوپ نوری، و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد. افزون بر این، مراحل رشد گل هم بررسی شد. سر گل حاوی چندین گل است که به یک نهنج (receptacle) متصل شده اند. گل های سر گل به صورت دیسک چیده شده اند. کامل شدن گل ها از قسمت بیرونی سر شروع می شود و به سمت مرکز ادامه می یابد. در هر راس، تعداد 1200-800 گل وجود داشت. گلها هرمافرودیتیسم (hermaphroditism) را نشان میدادند و یک گل دارای پنج گلبرگ ابتدایی، پنج پرچم و یک مادگی بود. تخمدان از نوع تحتانی (inferior) بود. خامه (style) از نوع بسته و بسیار بلند بود. کلاله بسیار بلند بود و دو قسمت داشت که یک قسمت از قسمت دیگر کوتاهتر بود. پرچم یک theca با دو پارگل (lobe) داشت. گرده به شکل بالا رفته (lifted up) در بخش های بیرونی کلاله پراکنده بود، که سامانه گرده ثانویه را نشان میداد. دراین رقم، دانه های گرده کروی شکل و به صورت (trizonocolporate) بود. سطح گرده با برجستگی های چرخشی خاردار(echinate with spin projections) بود. طول دانه گرده در رقم مورد بررسی 54.33 میکرومتر و طول خار 5 میکرومتر بود. مراحل مختلف رشد گل در سر گل مشاهده شد. گلها به چهار مرحله مختلف رشد تقسیم بندی و شناسایی شدند.

  • ر. م. صبری، ا. ا. ا. السید، س. س. احمد صفحات 925-938

    برای ارزیابی رشد گیاه گل لادن (Tropaeolum majus) و محتوای گلوکوتروپاییولین (glucotropaeolin) آن گیاه در اثر کاربرد مقادیر مختلف نیتروژن و گوگرد، دو آزمایش مزرعه ای در دو فصل پیاپی اجرا شد. در این آزمون ها از سه میزان نیتروژن (0، 60 و 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار) به شکل نیترات آمونیوم و سه میزان گوگرد (0، 50 و 100 کیلوگرم در هکتار) به شکل گوگرد عنصری استفاده شد. نتایج نشان داد که کاربرد نیتروژن و گوگرد باعث افزایش تجمع زیست توده T. majus ، ارتفاع بوته، تعداد شاخه، وزن تر بوته، وزن تر و خشک برگ و وزن تر و خشک ساقه شد. در هر دو فصل رشد و در تمام مراحل رشد، مقادیر بیشینه صفات رشد در مورد تیمار بیشترین میزان نیتروژن (120 کیلوگرم در هکتار) و مقدار متوسط ​​یا بالاترین میزان گوگرد (50 و 100 کیلوگرم در هکتار) ثبت شد. محتوای گلوکوتروپاییولین در برگها از 45/23 تا 26/45 میکرومول در گرم ماده خشک، و در دانه ها از 92/117 تا 31/156 میکرومول در گرم ماده خشک بود. در قسمت های مختلف گیاه و مراحل مختلف رشد، پاسخ مقدار گلوکوتروپاییولین به مقدار نیتروژن کاربردی متفاوت بود.محتوای گلوکوتروپایولین در دانه ها تحت تاثیر نیتروژن کاربردی قرار نداشت. بیشترین میزان گلوکوتروپیولین در برگهای گیاهانی مشاهده شد که 120 کیلوگرم نیتروژن در هکتار دریافت کردند. مقدار گلوکوتروپایولین در برگ و دانه با کاربرد گوگرد در هر دو فصل و در تمام مراحل رشد به طور معنی داری افزایش یافت.

  • ه.رزمی، ر.امیریفهلیانی، ب.کاووسی، ا.معصومیاصل صفحات 939-949

    توت فرنگی (Fragaria spp.) به خاطر میوه، عطر، رنگ، طعم و شیرینی آن به طور گسترده کاشته می شود. برخی از مردم نگران گیاهان تراریخته و محصولات آنها هستند. بعلاوه، تنوع ژنتیکی یکی از اصول برنامه های به نژادی گیاهی است. القاء پلی پلوییدی یکی از راه حل های ایجاد تنوع ژنتیکی و کاهش نگرانی ها در مورد گیاهان تراریخته است. این آزمایش برای ایجاد پلی پلوییدی در توت فرنگی (Fragaria spp. cv. Kurdistan) رقم کردستان با استفاده از غلظت های مختلف کلشی سین در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام شد. این تحقیق در گیاهان توت فرنگی برای بررسی امکان ایجاد پلی پلوییدی، ارزیابی پاسخ آنها به پلی پلوییدی، و تعیین بهترین غلظت کلشی سین انجام شد. درصد تتراپلوییدی در گیاهان تیمار شده با 7/0% کلشی سین بیش از 80% بود. طول و قطر میوه ، وزن میوه تازه و حجم میوه گیاهان تتراپلویید بیشتر از گروه شاهد (بدون کلشی سین) بود. چنین گیاهانی تعداد روزنه های کمتر، اما اندازه بزرگتر و تعداد کلروپلاست بیشتری نسبت به دیپلوییدها داشتند. در نهایت، با توجه به نتایج فلوسیتومتری و تعداد گیاهان تغییریافته، بهترین تیمار کلشی سین غلظت 7/0% بود. می توان از آن به عنوان غلظت مناسب برای القای پلوییدی در توت فرنگی استفاده کرد.

  • آ.لگزیان، ر.صابریریسه، س.صاریخان، م.مرادزاده اسکندری، پ.خدایگان صفحات 951-960

    تشکیل بیوفیلم و کلونیزاسیون ریزوسفر گیاهان، زیرساخت های اصلی کنترل بیولوژیک بیماری های گیاهی است. تجمع باکتری ها در لایه محافظی که از تولید اگزوپلی ساکارید (EPS) خود باکتری حاصل می شود، بیوفیلم نامیده می شود. تشکیل این ساختارهای پیچیده از رفتارهای چند سلولی باکتری ها ناشی می گردد. عناصر مختلفی می توانند در این مکانیسم ها نقش داشته باشند. در این مطالعه، تشکیل بیوفیلم، کلونیزاسیون ریشه و تحمل به نمک (NaCl)، در چهار غلظت، در سویه های Bacillus velezensis (Q12، US1 و UR1) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که قدرت تشکیل بیوفیلم نقش مهمی در کارایی کلونیزاسیون ریشه گوجه فرنگی دارد. علاوه بر این،UR1 که در تولید سورفکتین، ایتورین و فنجایسین با استفاده از کروماتوگرافی مایع با عملکرد فوق العاده بالا - اسپکترومتری جرمی یونیزاسیون الکترواسپری با وضوح بالا نقص داشت، قادر به تحمل شوری، تشکیل بیوفیلم، رقابت و کلونیزاسیون در ریزوسفر نبود. مطالعات میکروسکوپ اسکن لیزری کنفوکال نشان داد که سویه های US1 و Q12 در قدرت توسعه بیوفیلم، نحوه قرارگیری باکتری ها به صورت جانبی، قطبی و یا هر دو، و کلونیزاسیون ریشه متفاوت هستند. Q12 به عنوان بهترین سویه در تمام این آزمایشات معرفی شد. بر اساس یافته های این مطالعه و مطالعات پیشین، امکان ایجاد زیرجمعیت هایی تحت تاثیر تنوع ژنتیکی در سویه های Bacillus velezensis  در طی تشکیل بیوفیلم پیشنهاد می شود.

  • ج.غلام نژاد، ف.ناصری نسب صفحات 961-976
  • س. براهیا، س. سلامی صفحات 977-988

    هدف این پژوهش بررسی چرخه زندگی و تاثیر تراکم های مختلف جمعیت اولیه Globodera rostochiensis بر عملکرد و رشد کولتیوارحساس سیب زمینی به نام Spunta در شرایط محیطی الجزایر بود. طول چرخه زندگی G. rostochiensis در بین فصول رشد متفاوت بود و 72 روز یا 699 DD6.2 برای سیب زمینی های کاشته شده در اواسط فوریه و 66 روز یا 496 DD6.2 برای سیب زمینی های کاشته شده در اوایل نوامبر بود. نتایج کاهش قابل توجهی در رشد و عملکرد سیب زمینی نشان داد. افزایش تراکم جمعیت اولیه) نماتد G. rostochiensis) با کاهش قابل توجهی در رشد گیاه و عملکرد سیب زمینی همراه بود. بیشترین کاهش عملکرد و ارتفاع بوته به ترتیب 85% و 75% در بالاترین عدد Pi با 512 تخم در گرم خاک بود. تراکم جمعیت نهایی نماتد (Pf) با افزایش تراکم جمعیت اولیه افزایش یافت. فاکتور تولیدمثل (Rf) در ابتدا با افزایش Pi تا 4 تخم در گرم خاک افزایش یافت و سپس برای  Pi≥ 4  کاهش یافت که نشان دهنده رقابت درون گونه ای است. این نتایج به آگاهی از نیازهای زمان حرارتی G. rostochiensis در شرایط محیطی الجزایر کمک می کند و با توجه به اینکه نماتد می تواند با تراکم Pi بسیار کم باعث آسیب شدید و تلفات محصول شود، نتایج مزبور می تواند ابزاری ارزشمند برای تهیه راهبردهای مناسب کنترل نماتد کیست سیب زمینی باشد.

  • م. ا. کلسوا، و. گ. زاخارو، ل. گ. تریشکین صفحات 989-999

    در این پژوهش، تاثیر احتمالی 3 عامل محیطی غیرزیستی (دما، نمک نیتروژن و بنزیمیدازول) بر مقاومت گندم به Puccinia triticina مطالعه شد. تحت تاثیر این عوامل، کاهش معنی دار آماری در توسعه و گسترش بیماری زنگ برای 6 رقم گندم بررسی شد. تغییرات خاصی از شدت بیماری زایی در 6 جدایه تکجوش (monopustule) بیمارگر تحت تاثیر عوامل مزبور با فرکانس بالا مشاهده شد. تحت تاثیر یک عامل خاص، مشاهدات ما حاکی از همزمانی مطلق انواع آلودگی گیاهچه های آلوده به کلون های بیماری زای زنگ که در شرایط نبود این عامل تکثیر شده بود و انواع آلودگی برگ ها که در غیاب عامل مزبور خوابانده (انکوباسیون) شده بود ، اما آلوده به جدایه هایی بود که در حضور این عامل تکثیر شده بود. شش زیرجمعیت (subpopulation) از پاتوژن که نماینده مخلوطی از ژنوتیپ های بدخیم(با بیماری زایی زیاد) برای 2 رقم گندم در شرایط خاص بود ایجاد شد. ما دو شاخص توسعه بیماری (تعداد جوش ها (pustules) و تعداد اوردیواسپور در جوش ها) در نظر گرفتیم ولی تفاوت معنی داری در این دوشاخص بین گیاهچه های تحت تاثیر یک عامل و آلوده به زیرجمعیت های تکثیر شده در غیاب عامل مزبور با برگ هایی که تحت تاثیر این عامل قرار نداشت اما با جمعیت های فرعی تلقیح شده بود که در حضور این عامل تکثیرشده بود پیدا نکردیم. با توجه به نتایج، تاثیر عوامل مورد مطالعه بر بیان مقاومت ویژه (عمودی) و غیر اختصاصی (افقی) گیاهچه گندم به زنگ دیده نشد. بدیهی است که کاهش قابل توجه در گسترش زنگ تحت تاثیر عوامل محیطی مطالعه شده، در درجه اول (اگر نه تنها) به تاثیر آنها بر شدت بیماری زایی و قدرت تهاجمی بیمارگر (پاتوژن) مربوط می شود.

|
  • E. Masoomi, K. Rezaei-Moghaddam* Pages 751-765

    Empirical studies on the concept of rural entrepreneurship are neglected in the literature. This study aimed to analyze this concept empirically through investigation of the businesses related to rural areas and distinguish them into three groups including “rural entrepreneurship”, “entrepreneurship in rural areas” and “rural business”. Two questionnaires were designed for this survey research: one general, filled by owners of businesses, and the second was specific, filled by the research group. A total of 496 Iranian businesses related to rural areas supported by Omid Entrepreneurship Fund in Fars Province were categorized into three groups of businesses. The results of ANOVA indicated that “rural entrepreneurship” and “entrepreneurship in rural areas” were statistically more entrepreneurial than “rural business”. The values created by different groups of businesses were analyzed and the results showed that “rural entrepreneurship” was the only group whose profitability was dependent on value creation for rural areas.

    Keywords: Entrepreneurial personality, Rural business, Rural entrepreneurial opportunity, Value creation
  • C. Oguz, A. Yener Ogur* Pages 767-777

    Agricultural production is very important in terms of both energy production and consumption. The main purpose of this study was to calculate the energy values, productivity, and energy efficiency of inputs used in sunflower production in Konya. The sample volume was calculated as 51 by using the Neyman Method of the Stratified Random Sampling Method. In the energy balance analysis of enterprises, the energy equations of all outputs and inputs used in sunflower production were acquired by multiplying with conversion coefficients. Energy output and input equations were calculated for unit sunflower production (MJ kg-1). In conclusion, it was ascertained that 25.26% of the total energy input per hectare comprised direct energy and 74.74% consisted of indirect energy. Energy use efficiency in the research area was 4.94, while the specific energy value was 5.06 MJ kg-1. In other words, 5.06 MJ kg-1 of energy was consumed for 1 kg of sunflower production. The price of 1 kg of sunflower is USD 0.60. The average Technical Efficiency (TE) of the enterprises in the research area was 0.874, and 29.41% of the enterprises producing sunflowers were efficient in energy use per production, whereas 70.58% were less efficient enterprises. Saving energy in sunflower production will have a positive economic impact on the business.

    Keywords: Energy balance analysis, Konya, Technical efficiency
  • H. Taimour*, H. Farhadian, M. Saadvandi Pages 779-791

    Climate-Smart Agriculture (CSA) technologies are introduced to increase agricultural productivity and improve farmers’ adaptation to climate change. Several factors influence the extent to which farmers in a particular location adopt CSA technologies. Due to the importance of financial issues, this study aimed to analyze farmers’ agreement to apply and pay for these technologies in Iran. Accordingly, the study population was farmers at Aq Qala County in the north of Iran (N= 5,447). The sample size was estimated using the Bartlett Table (n= 119), and participants were selected through a simple random sampling method. The list of appropriate CSA technologies was prepared using a relevant article and adjusted to the local condition by the agricultural experts’ comments in the research area. Results indicated that farmers’ agreement is mainly higher than their willingness to pay for CSA technology. Specifically, they prefer to pay for technologies with low cost and short-term benefits (e.g., minimum tillage, cover crops method, concentrate feeding for livestock, and crop insurance). Results of this study have practical implications for agricultural agencies in climate change adaptation planning at local level in that farmers should be trained to use low cost practices when they apply CSA practices. Moreover, allocating subsidies to some CSA technologies could be another suggestion to improve climate change management in Iran.

    Keywords: Climate change, Farmer resilience, Farmers subsidy, Flood management
  • H. Karimi*, P. Ataei Pages 793-809

    Recent droughts have aroused extensive concerns on crop and food production in the world. Since agricultural sector is the leading water consumer in Iran and farmers are most vulnerable to drought, a correct understanding of farmers’ adaptation behavior towards drought can help policymakers develop proper drought-coping policies and strategies. The present study aimed to investigate farmers’ drought adaptation behavior and the effect of cultural biases on it among farmers in the Sistan Plain, Iran. A sample of 361 farmers was taken by the multi-stage randomization technique. The measurement instrument was a questionnaire whose face validity was confirmed by a panel of experts and its reliability was estimated by calculating Cronbach’s Alpha in a pilot study. The results showed that the worldview of the farmers had a significant effect on their attitude, social norms, and perceived behavioral control. Also, behavioral intention and perceived behavioral control had a significant positive effect on the farmers’ drought adaptation behavior. It is concluded that farmers’ worldviews may be involved in the process of drought adaptation behavior and can influence their attitude, social norms, and perceived behavior control directly, and their intention and behavior indirectly.

    Keywords: Cultural Theory, Drought-coping policies, Farmers’ worldview, Theory of Planned Behavior
  • S. Ghobadi Aliabadi, H. Agahi*, H. Farhadian Pages 811-823

    Farmers’ perceptions of climate change risk is critically important if they plan to implement appropriate adaptation measures in their farming. This research was conducted to evaluate the accuracy of farmers’ perceptions of climate variability and assess the factors influencing it. To evaluate the accuracy of farmers’ perceptions, this study also explored the pattern and trend of climate variability in the study area, using historical meteorological data analysis. Research sample included 217 farmers of Kermanshah Township, who were selected using multistage sampling technique. The accuracy of the farmers’ perceived patterns of local climatic changes was appraised based on graphical analyses of meteorological records during 1970 to 2018. Then, the accuracy of farmers’ perceptions were categorized. Findings showed that the perceptions of 58.06%. of farmers were consistent with the meteorological data, and there was a need to improve the accuracy of farmers’ perceptions of climate variability. Sharing specific local weather information with the community would be one possible way of solving this issue. Also, this study investigated the factors influencing farmers’ perceptions of climate change risk. The results showed that knowledge, personal emotions, social norms, and personal experience collectively accounted for 49.3% of the farmers’ perceptions of climate change risk variance.

    Keywords: Climate variability, Kermanshah Township, Risk Perception
  • M. Ziaaddini*, Z. Gholamalizade, M. A. Jalali Pages 825-836

    Egg parasitoids forage for hosts in a dynamic ecosystem. The short longevity of the adult stage forces them to access a host in a short time. The current study examined optimal reproductive attributes of three egg parasitoids: Trissolcus agriope (Kozlov and Le), Trissolcus delucchii Kozlov and Trissolcus niceppe (Kozlov and Le) (Hymenoptera: Scelionidae). The characteristics used were fecundity, immature survival rate, daily reproduction, and sex ratio that emerged from host eggs, Acrosternum arabicum Wagner (Hemipteran: Pentatomidae). Experiments were conducted separately in the first day of emergence, 20, 40, 60 and 80% of the mean longevity of naïve foundresses, influenced by mating status and under host deprivation conditions. The results revealed that the immature survival rate of foundresses of T. agriope on the first day of emergence, and at 20 and 40% of longevity were higher than other progeny produced by the three parasitoids, whether mated or unmated. All foundresses produced maximum progeny in the first oviposition experience, although the oviposition period was continuous. Regardless of mating status, the progeny production of T. agriope and T. niceppe declined in the last two stages (60 and 80% of female longevity). The proportion of male progeny increased with foundress age from 40% of their longevity. The species-specific performance of female parasitoids is discussed with regards to oogenesis, oosorption and survival of male gametes in female spermatheca. The results provided information about suitable female age for mass rearing and mass release programs, whether in inundation method or for determination of inoculation rhythms.

    Keywords: Delay oviposition, Host deprivation, Oosorption, Oviposition trend, Scelionidae
  • M. A. Mirhosseini*, F. Sohrabi, J. P. Michaud, M. Rezaei Pages 837-846

    The Tomato Leaf Miner (TLM), Tuta absoluta (Meyrick) (Lepidoptera: Gelechiidae), is a cosmopolitan tomato pest that has driven a renewed reliance on pesticides in tomato production, negatively affecting biological control of other pests and creating environmental and health hazards. We tested five locally important Iranian tomato cultivars (TD, Karon, Petoprid, Matin, and 8320) for constituitive resistance to TLM by comparing its biological performance and life table parameters under standardized laboratory conditions (27.5±1°C, 65±5% RH, 16 L:8 D hours photoperiod). Survival and developmental rates of immature stages varied significantly among cultivars, as did female fecundity and main parameters of the life table. Karon was most suceptible, affording 90% juvenile TLM survival, the fastest development, and the highest female fecundity, with cultivar 8320 not significantly different in these regards. By contrast, Matin ranked most resistant; i.e. only 59% of larvae survived, and female fecundity was almost halved. TD was the next most resistant, being not significantly different from Matin in these metrics. The intrinsic rates of increase (r), in descending order, were Karon (0.178), 8320 (0.169), TD (0.146), Petoprid (0.138), and Matin (0.111). Matin and TD had the highest densities of glandular trichomes on adaxial leaf surfaces. These findings indicate that the Matin, Petoprid and TD are more resistant than the other cultivars and have potential as one component of an IPM strategy to manage T. absoluta.

    Keywords: Antibiosis, Host plant resistance, Life tables, Lycopersicon esculentum, Tomato leaf miner
  • L. V. Trong, B. B. Thinh, H. V. Chinh*, T. V. Giang Pages 847-859

    Ambient temperature directly affects growth and development of rice (Oryza sativa L.), especially at the seedling stage. This study aimed to determine the effects of temperature and potassium Chloride (KCl) on certain physiological and biochemical indicators at the seedling stage of two improved rice cultivars (CR203 and DT10). Under the influence of low temperature (10°C), degradation of carbohydrates in seeds was inhibited and the total organic acid content and α-amylase activity decreased, resulting in higher starch content and lower reducing sugar content in both rice cultivars, compared to treatment at the optimal temperature (28°C). For seeds treated with KCl, the α-amylase activity and total organic acid content of the two rice cultivars increased; therefore, the reducing sugar content increased while the starch content decreased. The peroxidase and catalase activities of CR203 decreased under a low-temperature treatment, while those of DT10 increased under the same conditions. Meanwhile, treating seeds with KCl increased the peroxidase and catalase activities of both rice cultivars; however, the peroxidase activity of DT10 increased slightly. The results also suggest that low temperature inhibits the physiological activities of CR203 and DT10 at the seedling stage, while treatment of seeds with KCl increases the physiological activities of both rice cultivars. These results suggest that treating seeds with KCl contributed to improve the tolerance to low temperature stress of the CR203 and DT10 rice cultivars at the seedling stage. In general, treatment of rice seeds with KCl could be recommended to increase cold tolerance at the seedling stage.

    Keywords: Catalase, cv. CR203, cv. DT10, Seed treatment
  • R. Kaur*, N. Kaur, H. Singh, M. Kaur Sangha Pages 861-872

    Fruit cracking is a predominant physiological disorder of lemon that limits its productivity. The present study aimed to compare the physiological and biochemical traits of cracked and normal fruits of lemon, to understand the cause of fruit cracking and find a viable solution for this disorder. This study was conducted on five-year-old uniform healthy trees grown at fruit research farm, Punjab Agricultural University, Ludhiana, during 2017-2018. Fruits of lemon cracked in different patterns and the cracking peaked due to sudden rainfall and high humidity after a dry spell during the two consecutive years of study. The peel thickness, peel percent and chlorophyll content of the cracked peel was significantly low as compared to the normal ones. Activity of peroxidase and two cell wall degrading enzymes, namely, cellulase and polygalacturonase were higher in cracked peels. Juice content and ascorbic content were low in cracked fruit juice as compared to normal ones. Meanwhile, calcium, potassium and boron content were higher in the normal peel and lower in the cracked peel. A significant positive correlation of fruit cracking incidence with proline, peroxidase, cellulase and polygalacturonase was established, whereas a negative significant correlation was established between fruit cracking percent and peel thickness, calcium, potassium, boron, juice percent and ascorbic acid content. Nutrient deficiency and higher activities of cellulase and polygalacturonase in peel of cracked fruits emerged as the cause of fruit cracking incidence in lemon. Hence, foliar application of calcium, potassium, and boron are recommendable as a remedial measure for prevention of fruit cracking in lemon.

    Keywords: Cellulase, Fruit cracking, Nutrient deficiency, Polygalacturonase
  • Maryam Haghighi*, Saeed Khosravi Pages 873-883

    In this study, the effects of flooding stress on grafted cucumber were examined over time. A factorial experiment based on a complete randomized design was conducted with three plots including 9 plants in each plot. Water status treatments included optimum irrigation and flooding stress for 15 days and three cucumber treatments consisted of grafted cucumber (Cucumis sativus var. Isfahan) into Cucurbita maxima×Cucurbita moschata ‘Ferro’= R1 and ‘Cobalt’= R2; and Non-Grafted cucumber= NG was used as the control. Some physiological and growth parameters were measured 3 times in the vegetative stage to follow the effect of flooding stress when used on grafted cucumber. The results showed that K concentration decreased by flooding in the non-grafted, while R1 and R2 could efficiently uptake K in the flooding condition. Both decreasing photosynthesis and water potential of the plant were observed in non-grafted cucumber, reducing the transpiration and stomatal conductance, resulting in more water content in plants and increasing the fresh weight of grafted cucumbers. Grafted cucumber, i.e., R1 and R2 effectively maintained their growth under flooding stress, seemingly by using a different mechanism: R1 by increasing water potential for preserving water and R2 by improving photosynthesis, could successfully keep the growth of grafted-cucumbers under the flooding stress.

    Keywords: Cucumis sativus, Phonological stage, Photosynthesis, Waterlogging, Water potential
  • A. Hassanvand, S. Saadatmand*, H. Lari Yazdi, A. R. Iranbakhsh Pages 885-900

    Silver Nanoparticles (AgNPs) are widely used in medical and pharmaceutical applications due to their antimicrobial properties. In this study, Ag-NPs were synthesized using Viola tricolor aqueous extract as a reducing and capping agent. The presence of synthesized Ag-NPs was first confirmed with UV-Visible, SEM, TEM, XRD, and FTIR analyses, and then their antimicrobial characteristics were studied based on the Minimum Inhibitory Concentration (MIC). The SEM analysis showed that the synthesized AgNPs were spherical in shape. The particle size histogram revealed that the average particle size of the AgNPs was 49.45 nm. Findings from the FTIR and UV-Vis spectra showed the successful formation of Ag-NPs because the functional groups involved in the synthesis process and adsorption peaks were well developed. Furthermore, the Ag-NPs had a peak absorption at 420 nm in the spectrometry. MIC results showed the strong antimicrobial effects of the synthesized Ag-NPs. Results of the Minimum Bactericidal Concentration (MBC) revealed the dose-dependent cytotoxicity of the Ag-NPs. Nanoparticles could exert the inhibitory effect of DDPH free radicals in a dose-dependent manner. Methyl tetrazolium (MTT) results showed that silver nanoparticles had a dose-dependent cytotoxic effect and significantly reduced cell survival. The IC50 values for Ag-NPs and the extract were 11.83 and 204.4 μg mL-1, respectively. This study showed a higher cytotoxic effect of the green synthesized nanoparticles on hepatocellular carcinoma cells than the extract. Consequently, the biosynthesis of Ag-NPs using aqueous extract of V. tricolor is clean, inexpensive, and has antibacterial, anticancer and antioxidant activities. Hence, it can be used as a drug candidate.

    Keywords: Antimicrobial characteristics, Cytotoxicity, Minimum bactericidal concentration Minimum inhibitory concentration
  • F. Varasteh*, S. Zamani Pages 901-912

    Broccoli (Brassica oleracea L. var. italica) as an important vegetable has a high postharvest respiration rate, so, it loses its quality rapidly. The use of edible films and coatings as protective layers to create a covering on the surface of fruits and vegetables plays a key role in maintaining the quality of this product. The present research investigated the qualitative and biochemical traits of broccoli coated with tragacanth gum (0, 0.1, 0.2, and 0.4%) and cellophane and uncoated ones (as control) weekly during three-weeks cold storage. Based on the results, coating influenced all measured traits (except flavonoid content, vitamin C and antioxidant activity) and storage time influenced all recorded traits significantly (P< 0.01). The results revealed that over the storage period, the physicochemical and biochemical parameters and visual quality of the broccoli decreased. Tragacanth gum 0.2% led to less weight loss, however, appropriate soluble solids content, and higher titratable acidity and organoleptic properties were recorded for 0.4% coated florets. Cellophane was effective in retaining some physicochemical characteristics, weight, and marketability, but it reduced phenolics. Tragacanth gum coating can be used as a biomaterial, as a substitute for synthetic cellophane film to preserve broccoli.

    Keywords: Biochemical traits, Cellophane film, Edible coating, Organoleptic properties
  • S. Basay* Pages 913-924

    This study reports the arrangement of the flower head and the structure of the floral organs of the artichoke (Cynara scolymus L.) cultivar ‘Bayrampaşa’, which is a very popular variety in Turkey. The structure of flower of this cultivar was investigated under a stereomicroscope, light microscope, and Scanning Electron Microscope (SEM). Additionally, the flower development stages were examined. The flower heads contain multiple flowers attached to a single receptacle. The flowers on the flower head are arranged in the form of a disc. The maturation of the flowers starts from the outer part of the head and continues towards the center. The number of flowers per head was determined to be 800-1200. The flowers exhibited hermaphroditism, and one flower was found to have five rudimentary petals, five stamens, and one pistil. The ovary was the inferior type. The style was of the closed type and was very long. The stigma was very long and had two portions, with one portion shorter than the other. The stamen had one theca with two lobes. The pollen was lifted up and distributed at the outer sides of the stigma, which is the secondary pollen presentation system. The pollen grains of this cultivar were circular in shape and trizonocolporate. The pollen surface was echinate with spin projections. The pollen grain length was 54.33 µm and the spin length was 5 µm in the examined cultivar. The different stages of flower development were seen in the flower head. The flowers were divided into four different stages of development and they have Measuremented in  these stage.

    Keywords: Floral organs, Flower stage, Flower morphology, Scanning electron microscope
  • R. Sabry*, S. Ahmed, A. Elsayed Pages 925-938

    Two field experiments were conducted during two successive seasons to evaluate growth and glucotropaeolin content of nasturtium (Tropaeolum majus) under different levels of nitrogen and sulur supply. Three nitrogen rates (0, 60 and 120 kg N ha-1) as ammonium nitrate and three sulfur rates (0, 50 and 100 kg S ha-1) as elemental sulfur were used. Results indicated that nitrogen and sulfur supply increased biomass accumulation of T. majus including plant height, branches number, plant fresh weight, leaf fresh and dry weights, and stem fresh and dry weights. The highest values of growth traits were recorded with the highest nitrogen rate (120 kg ha-1) and the medium or the highest sulfur rate (50 and 100 kg S ha-1) at all growth stages in both seasons. Glucotropaeolin content ranged from 23.45 to 45.26 μmol g-1 DW in leaves and from 117.92 to 156.31 μmol g-1 DW in seeds. The response of glucotropaeolin content to nitrogen supply varied between plant parts and growth stages. Glucotropaeolin content in seeds was unaffected by nitrogen supply. The highest glucotropaeolin content in leaves was found in plants that received 120 kg N ha-1. Glucotropaeolin content in leaves and seeds significantly increased with sulfur supply in both seasons at all growth stages.

    Keywords: Benzyl glucosinolate, Glucotropaeolin content, Medicinal plant, Tropaeolum majus
  • H. Razmi, R. Amiri Fahliani*, B. Kavoosi, A. Masoumiasl Pages 939-949

    Strawberry (Fragaria spp.) is broadly planted for its fruit, fragrance, color, taste, and sweetness. Some people are concerned about transgenic plants and their products. Furthermore, genetic diversity is one of the basics of plant breeding programs. Polyploidy induction is one of the solutions to create genetic diversity and to reduce the concerns about transgenic plants. This experiment was conducted in a randomized complete block design to induce polyploidy in strawberry (Fragaria spp. cv. Kurdistan) using different concentrations of colchicine. We aimed to examine the possibility of polyploidy induction, to determine the best concentration, and to evaluate strawberry responses to polyploidy. The tetraploidy percentage in the plants treated by 0.7% colchicine was more ‎than 80%. Tetraploid plants had a greater fruit ‎length and diameter, fresh fruit weight, and larger fruit ‎volume than the controls. Such plants had ‎a lower stomata number with a larger size and a larger chloroplast number ‎ than the diploids. ‎Ultimately, considering the flow cytometry results, and the number of modified plants, the best concentration was 0.7% colchicine treatment, which could be used as a suitable concentration for ploidy induction in strawberries.

    Keywords: Polyploidy induction, Tetraploidy, Flow cytometry, Genetic diversity, Colchicine
  • A. Lagzian, R. Saberi-Riseh*, S. Sarikhan, M. Moradzadeh-Eskandari, P. Khodaygan Pages 951-960

    Biofilm formation and rhizosphere colonization of the plants are the main infrastructures for the biological control of the plant diseases. Bacteria accumulation in the protective layer, which results from their self-production of Exopolysaccharides (EPS), is called the biofilm. The formation of these complex structures originates from the multicellular behaviors of bacteria. Various elements can play a role in these mechanisms. In this study, we examined biofilm formation, root colonization, and salt tolerance to four concentrations of NaCl in the strains of Bacillus velezensis (Q12, US1, and UR1). The results showed that the biofilm strength plays an important role in the efficiency of tomato root colonization. Furthermore, UR1 that had defects in producing the surfactin, iturin, and fengycin using Ultrahigh-Performance Liquid Chromatography-High Resolution Electrospray Ionization Mass Spectrometry (UHPLC-HRESIMS), was incapable of tolerance to salinity, biofilm formation, competition, and rhizosphere colonization. Confocal Laser Scanning Microscopy (CLSM) studies showed that strains US1 and Q12 differed in the biofilm strength, the position of the bacteria that are located laterally, polar, or both, and root colonization. Q12 was introduced as the best strain in all these experiments. Also, based on the findings of this and previous studies, the possibility to create the subpopulations influenced by genetic diversity in Bacillus velezensis strains during biofilm formation is suggested.

    Keywords: Electroporation, GFP, Rhizobacteria, Root colonization
  • Jalal Gholamnezhad*, Fatemeh Naserinasab Pages 961-976

    Some plant extracts contain elicitors for inducing systemic resistances in treated plants like the lavender extract, whose protective effects against pathogen proved to be by activating the SAR systemic defense pathway. In this study, plant crude extracts including Azadirachta indica (neem), Tagetes erecta (marigold), Thymus daenensis (thymus), and Carum carvi (caraway) were used to control Root-Knot Nematode (RNK) Meloidogyne javanica in cucumber. First, the effect of these extracts on egg hatching and juvenile mortality was investigated, then, the effect of plant extracts on characters such as numbers of egg masses, nematode galls, and eggs per plant root was evaluated under greenhouse conditions. In the third part of this study, the effect of plant extracts on Polyphenol Oxidase (PPO), Peroxidase (POX), Catalase (CAT), Phenylalanine Ammonia-Lyase (PAL) and β(1,3) Glucanase (β-1, 3-Glu) enzyme activities was studied. Finally, the expression level of three stress enzymes genes including CAT, PPO, and β-1, 3-Glu β-1, 3-glu was evaluated by Real-time RT-PCR method. Results showed that, on the second day after treatment, 500 and 2,500 ppm concentrations of aqueous neem extract inhibited 64.79 and 73.48% of eggs hatching, respectively. In the greenhouse conditions, the four studied plant extracts (neem, marigold, Thymus, and caraway) at 1,500 ppm concentration significantly suppressed the development and reproduction of M. javanica terms of eggs/plant root, egg-masses, numbers of galls, nematode population in soil and, consequently, enhanced growth of the plants. In addition to the activity of the enzymes, the expression levels of these defense enzymes were also increased by the use of plant extracts.

    Keywords: Egg hatching, Defense enzymes, Gene expression, Parasitic nematodes
  • S. Berrahia*, S. Sellami Pages 977-988

    The present work was aimed to investigate the life cycle and the effect of different initial population densities of Globodera rostochiensis on potato yield and growth on the susceptible potato cultivar, Spunta, in Algerian environmental conditions. The length of the life cycle of G. rostochiensis differed among growing seasons and was 72 days or 699 DD6.2 for potatoes planted in mid-February and 66 days or 496 DD6.2 for potatoes planted in early November. A significant reduction in growth and potato yields was observed. The increase of initial Population densities (Pi) of G. rostochiensis were associated with a significant reduction in plant growth and potato yields. The maximum yield and plant height reductions were 85 and 75%, respectively, at the highest Pi of 512 eggs g-1 soil. The final nematode Population density (Pf) increased with the increase of the initial population densities. The Reproductive factor (Rf) initially increased with the increase of Pi up to 4 eggs g-1 soil and then decreased for Pi≥ 4, suggesting an intraspecies competition. Results contribute to the knowledge of G. rostochiensis thermal time requirements in Algerian environmental conditions and can be a valuable tool to develop appropriate potato cyst nematode control strategies considering that the nematode can also cause severe damage and yield losses at very low Pi densities.

    Keywords: Nematode reproduction, Potato cultivar Spunta, Potato pest, Yield losses
  • M. A. Kolesova, V. G. Zakharov, L. G. Tyryshkin* Pages 989-999

    Possible influence of 3 abiotic environmental factors (temperature, nitrogen salt, and benzimidazole) on wheat resistance to Puccinia triticina was studied. Under the effect of these factors, statistically significant decrease in the rust development was revealed for 6 wheat varieties. Specific changes of virulence in 6 pathogen monopustule isolates under the effect of those factors were revealed with high frequencies. Subjected to a particular factor, we observed an absolute coincidence of the infection types of seedlings infected with rust pathogen clones multiplied in the absence of this factor, and infection types of leaves, incubated in the absence of the factor, but infected with isolates, multiplied in the presence of this factor. Six subpopulations of the pathogen representing mixture of genotypes virulent to 2 wheat varieties under certain conditions were created. We did not find significant differences in two disease development indexes (number of pustules and uredospores’ number in pustule) in seedlings affected by a factor and infected with subpopulations multiplied in the absence of the factor, and disease development indexes in leaves not subjected to the factor but inoculated with subpopulations multiplied in the presence of this factor. According to the results, the influence of studied factors on expression of specific (vertical) and non-specific (horizontal) wheat seedling resistance to rust was not revealed. Obviously, significant decrease in the rust development under the effect of studied environmental factors is primarily (if not only) related to their influence on the pathogen virulence and aggressiveness.

    Keywords: Race-specific resistance, Pathogen virulence, Pathogen aggressiveness, Disease development indexes