فهرست مطالب

Teaching English Language
Volume:16 Issue: 38, Summer and Autumn 2022

  • تاریخ انتشار: 1401/04/10
  • تعداد عناوین: 12
|
  • صفحات 1-28

    اگر چه تفکر انتقادی یک مهارت ضروری برای یادگیری معنادار میباشد و همچنین موجب بهبود کارایی دانشجویان در محیط علمی میشود اما این مهارت نیاز به تحقیق زیاد در این مورد دارد(Liang & Fung, 2020). بنابراین تحقییق  میخواهد بداند که آیا آموزش صریح تفکر انتقادی از طریق تلفیقی از تحلیل انتقادی گفتمان و زبانشناسی انتقادی, پرسدن 11 سوال به جا و تلفیقی از تحلیل انتقادی گفتمان و زبانشناسی انتقادی همراه با ارزشیابی همکلاسیها تاثیری بر روی خواندن درک مفاهیم دانشجویان در محیط زبان انگلیسی به عنوان زبان بیگانه دارد یا نه. تحقیق مورد نظر تلفیقی از روش تحقیق کمی و کیفی میباشد. تحقیق شامل چهار گروه میباشد و در گروه های 1و 2 شامل 16 نفر و در گروه های 3و 4 شامل 15 نفر میباشد. برای نشان دادن تاثیر آموزش آزمون درک مفاهیم تافل و تست تفکر انتقادی واتسون و گلیسر دو بار قبل از آموزش و بعد از آموزش به دانشجویان داده میشود. تستهای مذکور نشان میدهد که استراتژیهای به کار گرفته شده برای تدریس تفکر انتقادی برای پیشرفت خواندن درک مفاهیم مفید بوده اند و گروه کنترل هیچ کارایی از خودش نشان نمیدهد. یافته های تحقیق نشان میدهد که با تمرکز انتقادی بر روی مفاهیم درسی میشود اندیشه و کارایی علمی دانشجویان را ارتقاع داد و همچنین در کلاسهای آموزش زبان بیگانه از تزریق ایدیولوژی زبان مقصد جلو گیری کرد.

    کلیدواژگان: آموزش آشکار، تفکر انتقادی، سوالات- تحلیل انتقادی گفتمان، بررسی همکلاسی ها- خواندن متون مطبوعاتی- درک مفاهیم
  • صفحات 31-62
    این مطالعه مقطعی به منظور بررسی راهبردهای بازخورد اصلاحی مکتوب (WCF) به کار گرفته شده توسط معلمان دانشگاه های ایرانی و تمرکز بازخورد آنها طراحی شده است. همچنین هدف ما تعیین رابطه بین استفاده از راهبردهای شناسایی شده با تجربه تدریس معلمان و سطح تحصیلات بود. به همین منظور 100 نفر از معلمان داوطلب کارشناسی ارشد و دکتری با سال ها تجربه در تدریس زبان انگلیسی از دانشگاه های مختلف ایران در این تحقیق شرکت کردند. از هر شرکت کننده مرد یا زن خواسته شد تا مجموعه ای از مقاله های نوشتاری رتبه بندی شده را که حاوی حداقل 15 مقاله باشد، در اختیار محققان قرار دهد. پس از آن، مقالات جمع آوری شده از نظر انواع استراتژی بازخورد و تمرکز بازخورد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. برای تجزیه و تحلیل رابطه بین راهبردهای بازخورد و متغیرهای ویژگی معلم، از آزمون کای دو استفاده کردیم. یافته ها حاکی از آن بود که معلمان از تمامی راهبردهای بازخورد مورد مطالعه شامل راهبردهای مستقیم، غیرمستقیم، جامع و انتخابی با غالب راهبردهای مستقیم و گزینشی استفاده می کردند. علاوه بر این، فرم به دنبال آن سازمان بیش از سایر جنبه های نوشتاری مورد توجه معلمان در پژوهش حاضر قرار گرفت. نتایج آزمون کای اسکویر نشان داد که آموزش، به جای تجربه، با راهبردهای بازخورد معلمان رابطه معناداری دارد و پیش بینی کننده بهتری برای راهبردهای بازخورد ارایه شده توسط معلمان است. در پایان، مفاهیم آموزشی برای محققان و معلمان علاقه مند به این حوزه مطالعاتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: بازخورد اصلاحی مکتوب، راهبردهای بازخورد، تمرکز بازخورد، تجربه تدریس، آموزش
  • صفحات 63-84
    فقدان نشانه های زمینه ای که در ارتباطات رو در رو وجود دارد، محدودیت های مکالمه ای را بر روابط بین فردی در کلاس های آنلاین تحمیل می کند. یکی از ابزارهای بیان موضع بین فردی استفاده از نشانگرهای گفتمانی (DMs) است. برای اهداف مطالعه حاضر، یعنی تجزیه و تحلیل و مقایسه DM های مورد استفاده در محیط های آموزشی حضوری و آنلاین، با تمرکز بر جنبه بین فردی، ویدیوهایی از شش کلاس واقعی و سه کلاس مجازی مورد بررسی قرار گرفت. 300 دقیقه ویدیو برای کلاس حضوری و 119 دقیقه ویدیو برای کلاس های آنلاین به دست آمد. محتوای دروس مشابه بود: زبان انگلیسی عمومی، سطح متوسط ​​بالا. از آنجا که زبان آموزان می توانستند به صورت شفاهی پاسخ دهند یا سوال بپرسند، نیازی به تایپ در کلاس آنلاین نبود. نتایج نشان می دهد که وقوع DM در کلاس های مجازی حدود دو برابر بیشتر از کلاس های واقعی است. در کلاس های آنلاین، معلمان خلاقیت و نوآوری را در استفاده از DM برای بیان مواضع بین فردی نشان می دهند که ممکن است برای جبران محدودیت های رسانه باشد. نتیجه گیری می شود که رسانه آموزشی بر میزان DM های اعمال شده تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: ارتباط از طریق کامپیوتر، نشانگر گفتمان، موضع بین فردی، رسانه آموزشی، کلاس آنلاین
  • صفحات 85-109
    در همه گیری کووید-19، آموزش آنلاین اجتناب ناپذیر شده است. گفته می شود که خودتنظیمی دانش آموزان بر یادگیری تاثیر می گذارد. این پژوهش از پرسشنامه خودتنظیمی آنلاین چو و چو (2017) شامل 30 گویه، در مقیاس هفت درجه ای لیکرت و بخش درک مطلب از آزمون زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی (TOEFL) مشتمل بر 40 گویه با اعتبار که تاسیس شد. ابزارها با Google Form تطبیق داده شدند و در سال 2021 از طریق یک LMS دانشگاه به 297 دانشجو ارسال شدند. 184 دانشجو پرسشنامه را برگرداندند که 12 نفر از آنها باید دور انداخته می شدند زیرا آثاری از بی توجهی در فرم ها وجود داشت. 174 پاسخ باقیمانده و نمرات آزمون مربوطه آنها از طریق آزمون t تک نمونه ای مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که عملکرد دانشجویان در سطوح تافل و خودتنظیمی رضایت بخش بود. یک همبستگی دو متغیره نتوانست هیچ رابطه آماری معناداری بین خودتنظیمی و درک مطلب دانش آموزان پیدا کند. ممکن است توضیحات مختلفی برای این نتیجه توضیح داده شود، به عنوان مثال، آموزش آنلاین برای شرکت کنندگان در این مطالعه اختیاری نبود. از این رو، دانش آموزان ممکن است انگیزه ای برای یادگیری نداشته باشند. آنها ممکن است فاقد مهارت ها و ابزار لازم برای این شیوه آموزش باشند. با این حال، رگرسیون کمیت همزمان نشان داد که دانش آموزان با پیشرفت بالا در نمونه حاضر می توانند از راهبردهای یادگیری خودتنظیمی خود در کلاس های آنلاین انگلیسی استفاده کنند.
    کلیدواژگان: آموزش آنلاین، یادگیری خود تنظیمی، درک مطلب، قابلیت اطمینان، اعتبار ساخت
  • صفحات 111-138
    این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش زبان مبتنی بر واژگان بر مهارت نوشتاری در بین دانشجویان EFL در ایران انجام شد. دو کلاس دانشگاه شامل شصت دانشجوی دختر و پسر (60 نفر) انتخاب و با استفاده از روش نمونه گیری آسان در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. در ابتدای مطالعه و برای تعیین همگنی گروه ها، گروه ها در آزمون کلیدی انگلیسی شرکت کردند. قبل از مداخله آزمایشی، یک پیش آزمون در قالب یک تکلیف مقاله نویسی برای هر دو گروه داده شد. نتایج پیش آزمون نشان داد که گروه آزمایش و کنترل از نظر مهارت نوشتاری عمومی، زیربخش منابع واژگانی و زیربخش گستره دستوری و دقت مشابه بودند. در حالی که به شرکت کنندگان در گروه آزمایشی بر اساس تمرین ها و فعالیت هایی که بر رویکرد واژگانی برای ارایه مقاله نویسی تاکید می کنند، آموزش داده شد، همتایان آن ها در گروه کنترل بر اساس تکنیک های مرسوم برای انجام همان کار نوشتاری آموزش داده شدند. در پایان آزمایش، هر دو گروه پس آزمون را گرفتند که در قالب کلی شبیه پیش آزمون بود. محققان از تحلیل کوواریانس یک طرفه برای مقایسه میانگین نمرات دو گروه در پس آزمون با توجه به مهارت عمومی نوشتاری به همراه منابع واژگانی و محدوده دستوری و زیربخش های دقت نوشتار استفاده کردند. نتایج نشان داد که آموزش زبان مبتنی بر واژگان تاثیر آماری معناداری بر مهارت نوشتاری عمومی و زیربخش منابع واژگانی نگارش پس آزمون دارد. با این حال، هیچ اثر آماری معنی داری در مورد دامنه دستوری و دقت نوشتار مشاهده نشد. این یافته ها پیامدهایی را برای معلمان زبان انگلیسی، توسعه دهندگان مواد و طراحان برنامه درسی نشان می دهد.
    کلیدواژگان: دامنه و دقت گرامری، آموزش زبان مبتنی بر واژگان، منابع واژگانی، آزمون کلیدی انگلیسی، مهارت نوشتاری
  • صفحات 139-168

    دانش پرگمتیک به عنوان استفاده مناسب از زبان در موقعیت های واقعی و متفاوت برای دستیابی به اهداف تعاملی تعریف می شود. علی رغم اهمیت بسیار بالای دانش پرگمتیک، گزارشات حاکی از ضعف زبان آموزان در این دانش است. به منظور بهینه سازی روش های تدریس به کار گرفته شده در کلاس های آموزش زبان انگلیسی و همچنین بهبود سطح دانش پرگمتیک زبان آموزان، می توان مهارت هایی که ممکن است به عنوان اجزای تشکیل دهنده دانش پرگمتیک باشند را بررسی کرد. به جهت بررسی این موضوع از 33 زبان آموز ایرانی که سطح مهارت زبانی آن ها بالاتر از سطح متوسط است تست هایی گرفته شد؛ تست هایی از جمله تعداد لغت، عمق دانش لغت، دانش مورفولوژی و گرامر، توانایی استنباط و همچنین دانش پرگمتیک. بر اساس نتایج به دست آمده، عمق دانش لغت، دانش مورفولوژی و توانایی استنباط در تشکیل دانش پرگمتیک مشارکت دارند؛ از این میان عمق دانش لغت نقش مهمتری دارد. با این حال، مدل به دست آمده تنها 40٪ از دانش پرگمتیک را پیش بینی می کند. نتایج نشان دهنده پیچیدگی دانش پرگمتیک است. با اینکه تسلط بر مهارت های زبانی-شناختی ذکر شده ابزاری است برای باز کردن گره های معنایی در شرایط مختلف است، تدریس چنین مهارت هایی تنها ضامن آموزش بخشی از دانش پرگمتیک می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاداتی برای دست اندرکاران آموزش زبان ارایه شده است.

    کلیدواژگان: دانش پرگمتیک، عمق دانش لغت، دانش مورفولوژی، توانایی استنباط
  • صفحات 169-201
    اگرچه مروری بر ادبیات، مزایایی را برای مدل تدریس معکوس در آموزش مطرح می کند، اما پژوهش اندکی درباره اثربخشی مدل یادگیری کلاس معکوس بر موفقیت دستوری یادگیرندگان زبان دوم/خارجی وجود دارد.علاوه بر این، اضطراب زبان خارجی به عنوان یک عامل تاثیرگذار عاطفی نامطلوب در روند یادگیری دستور زبان خارجی در مدارس بر شمرده می شود که لازم است کاهش یابد. هدف این پژوهش بررسی این مساله است که آیا اجرای مدل کلاس یادگیری معکوس تاثیر معناداری بر موفقیت دستوری زبان آموزان انگلیسی در دبیرستان در ایران دارد. .همچنین، این پژوهش اضطراب زبان خارجی زبان آموزان را در کلاس به روش یادگیری معکوس بررسی کرده است. به همین منظور، دو نسخه همسان آزمون دستور (آزمون دستور پیش آزمون و پس-آزمون) محقق-ساخته برای بررسی موفقیت دستوری دو کلاس متشکل از 60 دانش آموزان دبیرستانی در یک مدرسه دبیرستان در اصفهان طراحی گردید. شرکت کنندگان به دو گروه مجزا (تجربی و کنترل) تقسیم شدند. علاوه بر این ، یک مصاحبه نیمه ساختاریافته برای جمع آوری داده های کیفی از 30 شرکت کننده در گروه تجربی (معکوس) انجام شد. داده های کمی با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانش مورد تحلیل قرار گرفت و بر روی داده های کیفی مصاحبه، تحلیل موضوعی انجام شد. نتایج تحلیل کوواریانش تاثیر قابل توجه روش یادگیری معکوس را بر موفقیت دستوری زبان خارجی دانش آموزان نشان داد. همچنین تجزیه و تحلیل داده های کیفی، اطلاعاتی را در مورد سطح اضطراب زبان خارجی، علل ایجاد اضطراب و راهبردهای های مقابله ای با آن را ارایه داد. یافته های تحقیق، حاوی دستآوردهایی برای کاربرد روش یادگیری معکوس در افزایش دانش دستوری زبان خارجی و کاهش سطح اضطراب زبان خارجی دانش آموزان در پی دارد.
    کلیدواژگان: یادگیری معکوس، زبان دوم، خارجی، موفقیت دستوری، اضطراب زبان خارجی
  • صفحات 203-228
    این مسیله که آیا بازخورد شفاهی تاثیر مثبتی بر روی فراگیری زبان دوم دارد مورد توجه پژوهشهای تعاملی اخیر بوده است. علیرغم دانش و آگاهی زیادی که در این زمینه به دست آمده است، پژوهشهای اندکی عواملی که معلمان در تصحیح خطا در نظر میگیرند را مورد بررسی قرارداده اند، مخصوصا توانایی زبانی یادگیرندگان. براین اساس، با استفاده از مشاهدات و مصاحبه، مطالعه حاضر به بررسی نگرش معلمان زبان ایرانی نسبت به بازخورد شفاهی و نقش توانایی زبانی در تصحیح خطا توسط آنها پرداخت. گرایش معلمان با عملکرد واقعی آنها در تصحیح خطا مقایسه شد تا زمینه های عدم تطابق بین نگرش و عملکرد و دلایل احتمالی این عدم تطابق مورد بررسی قرار گیرد. شرکت کنندگان این این پژوهش شامل 4 معلم مشاهده شده و شاگردان آنها از سطوح مختلف، متوسط به پایین و پیشرفته، و 26 معلم دیگر بود. نتایج موید نقش توانایی زبانی در رفتار تصحیحی معلمان بصورتهای مختلف بود. بین باورهای معلمان و عملکرد آنها نیز عدم تطابق مشاهده شد. دغدغه های معلمان و اولویتهای آنها با دغدغه های محققان متفاوت بود و بیشتر معطوف به مسایل عاطفی بود. نتایج نشان دهنده نیاز به آگاه سازی معلمان در مورد جنبه های شناختی تصحیح خطا در برنامه های آموزش معلمان بود.
    کلیدواژگان: درخواست توضیح، درخواست تصحیح، تصحیح واضح، تصحیح با توضیح، بازگویی صحیح
  • صفحات 229-253
    با توجه به کاستی موجود مرتبط با تحقیق سیستماتیک در مورد به کارگیری زبان با انگیزه ی مذهبی، این تحقیق قصد دارد با رویکردی کیفی گفتمان با انگیزه ی مذهبی در بخش آغازین برنامه های پخش شده در رسانه های فارسی را مورد  بررسی قرار دهد. با در اختیار گرفتن 450 برنامه ی پخش شده از چندین شبکه ی رادیو و تلویزیون دولتی ایرانی بطور تصادفی و بر اساس تیوری در نظر گرفته شده برای این پژوهش، در ابتدا به مراحل جمع آوری  اطلاعات اشاره میکنم، سپس به تحلیل عمومی بخش های آغازین این داده ها می پردازم. همچنین، قصد دارم که نشان دهم که مقدمه هایی که باعث ایجاد افکار مذهبی می شوند چگونه در گفتمان موضوع سازی می کنند و به چه شکلی بر افکار جامعه تاثیر می گذارند. تحلیل یافته ها بر اساس اصطلاحات فارسی و عربی به کار گرفته شده در مقدمه ها، نحوه ی در نظر گرفتن آنها با توجه به گفتمانی که پیرو آن صورت می گیرد، عملکرد و اهداف به کار گیری آنها انجام شده است
    کلیدواژگان: زبان مذهبی، گفتارها آغازین، رسانه، فارسی
  • صفحات 255-284
    چون تدریس فعالیتی دشوار با پیچیدگی های فراوان است، بررسی عوامل موثر بر دلبستگی شغلی معلمان انگلیسی به عنوان زبان خارجی یک حوزه پژوهشی قابل توجیه به نظر می رسد. در جهت تلاش برای ادامه این حوزه پژوهشی، مطالعه حاضر به بررسی مدل دلبستگی شغلی معلمان بر اساس تاب آوری و لذت تدریس زبان خارجی معلمان زبان انگلیسی ایرانی می پردازد. در این راستا، نمونه ای متشکل از 296 معلم زبان انگلیسی که توسط روش نمونه گیری آسان انتخاب شده بودند با پر نمودن مجموعه ای پرسشنامه مربوط به این سه متغییر در این پژوهش شرکت نمودند. ابتدا از تحلیل عاملی تاییدی برای بررسی روایی پرسشنامه های استفاده شده استفاده گردید. سپس برای بررس روابط بین متغییرها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که هم تاب آوری معلم و هم لذت تدریس زبان خارجی به طور معناداری بر دلبستگی شغلی معلمان انگلیسی موثر بودند هر چند که لذت تدریس زبان خارجی متغییر پیش بینی کننده قویتری بود. این نتایج ممکن است پیامدهای قابل توجهی برای دوره های تربیت معلم انگلیسی به عنوان زبان خارجی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تاب آوری معلم، لذت تدریس به زبان خارجی، دلبستگی شغلی، مدل معادلات ساختاری، زبان آموزان انگلیسی به عنوان زبان خارجی
  • صفحات 285-314

    مفهوم شایستگی تعاملی و ارزیابی آن به عنوان یک توانایی پیچیده زبانی از دیرباز مورد توجه تحقیقات بوده است. یک رویکرد جدیدتر برای آزمایش این سازه، خواستار تحقیق در مورد مفهوم متداول استفاده از washback است که به تاثیر آزمایش بر آموزش و یادگیری اشاره دارد. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر واشر چک لیست شایستگی تعاملی بر آموزش و یادگیری زبان انگلیسی انجام شد. این مطالعه روش های تحقیق کمی و کیفی را در یک طرح مقایسه ای بین یک گروه آزمایشی و یک گروه کنترل متشکل از 27 زبان آموز پیشرفته انگلیسی ترکیب کرد. داده ها از طریق عملکرد شفاهی دانش آموزان، نظرسنجی معلم و دانش آموز، چک لیست IC و مشاهدات کلاس درس جمع آوری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس ترکیبی و تحلیل محتوا با استفاده از طرح های کدگذاری و مضامین برای مقایسه نمرات به دست آمده قبل و بعد از درمان مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این مطالعه تفاوت آماری معناداری را در عملکرد شفاهی تعاملی فراگیران قبل و بعد از اجرای چک لیست نشان داد. نتایج حاکی از بازگشت مثبت در جنبه هایی از جمله آشنایی با چک لیست، کیفیت آزمون، تفسیر و استفاده، انگیزه، پیشرفت حرفه ای و عادات مطالعه فراگیران بود. پیامدهای کلاس درس این است که مدیران برنامه های زبان و طراحان برنامه درسی می توانند تغییراتی را در توسعه موادی که تمرکز بر صلاحیت تعاملی را برجسته می کند، ارایه دهند.

    کلیدواژگان: اثرات واشبک، آزمون های کم ریسک، شایستگی تعاملی، ارزیابی مبتنی بر کلاس درس
  • صفحات 315-340

    در این مطالعه که در واقع پژوهشی میان رشته ای است، به واکاوی و کشف ویژگی های روان شناختی مترجمان ادبی برجسته ایرانی پرداخته شده است. در این راستا، از روش شناسی نظریه داده بنیاد با رویکرد ظاهرشونده، استفاده شده است. داده های مطالعه شامل داده های اولیه و ثانویه- 4 کتاب، 12 مصاحبه اولیه و 30 مصاحبه ثانویه- بود. شرکت کنندگان مصاحبه ها، مترجمان ادبی برجسته ایرانی بودند و با اتکا به اصل نمونه گیری جهت دار در نظریه داده بنیاد، تا حاصل شدن اشباع نظری ادامه یافت. مقوله ها با تجزیه و تحلیل های صورت گرفته در طی سه فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی نمودار شدند. مقوله های ظاهرشده در دسته بندی های درونگرایی، خودباوری، احساساتی بودن، پشتکارداشتن و مقرراتی نبودن ظاهر شدند و در نهایت، مدلی کلی در رابطه با مطالعات روان شناختی مترجمان ادبی ایرانی حاصل شد. نتایج این پژوهش با در نظر گرفتن ابعاد تربیت مترجم مورد بررسی قرار گرفته اند.

    کلیدواژگان: مطالعات مترجم، ترجمه ادبی، مطالعات شخصیت شناسی، روش داده بنیاد، کاربردهای آموزشی
|
  • Naser Oroujlou, Karim Sadeghi * Pages 1-28

    beyond rote learning and to enhance their academic achievement, it is an under-researched construct in ELT contexts. Therefore, this study investigated whether explicit teaching of critical thinking through amalgamation of Critical Discourse Analysis and Critical Linguistics (group 1), Asking 11 Right Questions (group 2), and amalgamation of Critical Discourse Analysis and Critical Linguistics accompanied by Peer-evaluation (group 3) can improve Reading Comprehension abilities of university students in an EFL context.  In so doing, the study utilized a mixed methods design including quasi-experimental and narrative feedback; with 16 participants in groups 1 and 2 each, 15 participants in group 3 as experimental groups, and 15 participants in group 4 as control group. Reading comprehension and critical thinking pretests were employed to homogenize groups at the beginning of the study; then every session 3 provocative texts were applied for critical analysis based on the treatments students received within five sessions. The reading comprehension post-test results indicated that explicit teaching of critical thinking through Asking 11 Right Questions had the highest and most significant influence on reading comprehension ability followed by two other experimental groups with control group representing no significant gain. The findings imply that reflecting critically on learning materials can illuminate hidden cultural and ideological aspects of the texts which consequently helps learners to better understand the text, and to defend against cultural invasion.

    Keywords: critical thinking, Questions, critical discourse analysis, Peer Review, reading comprehension
  • Marzieh Mostafavi, Nasrin Shokrpour *, Shahram Afraz Pages 31-62
    This cross-sectional study was designed to explore the written corrective feedback (WCF) strategies employed by Iranian university teachers and the focus of their feedback; we also aimed to determine the relationship between the use of the identified strategies and the teachers' teaching experience and educational level. To this end, 100 MA and PhD volunteer teachers with various years of experience in teaching English from different universities in Iran participated in this investigation. Each male or female participant was requested to provide the researchers with a batch of rated writing essays which contained at least 15 papers. Afterwards, the collected essays were analyzed in terms of feedback strategy types and focus of feedback. To analyze the relationship between feedback strategies and teacher characteristic variables, we used the chi-square test. The findings indicated that the teachers used all the feedback strategies under study including direct, indirect, comprehensive, and selective strategies with the predominance of direct and selective ones. Besides, form followed by organization received the teachers’ attention in the current research more than other aspects of writing. The results of the chi-square test showed that education, rather than experience, had a significant relationship with the teachers’ feedback strategies and was a better predictor of the feedback strategies given by the teachers. At the end, pedagogical implications are provided for researchers and teachers interested in this area of study.
    Keywords: written corrective feedback, Feedback Strategies, Focus Of Feedback, Teaching Experience, Education
  • Hajar Ghafarpour * Pages 63-84
    Lack of contextual cues which are richly present in face-to-face communication imposes some conversational constraints on the interpersonal relationships in online classes. One of the means of expressing interpersonal stance is using discourse markers. For the purposes of the present study, namely to investigate how the means of expressing interpersonal stance may be influenced by the medium of instruction (online vs. face-to- face), video recordings of six face-to-face and three online classes were investigated for interpersonal discourse markers. A 300-minute video for the face-to-face and a 119-minute video for the online classes were obtained. The courses were General English ones, upper intermediate level. Results show that the occurrence of discourse markers in online classes was about twice more than in the face-to-face ones. In online classes teachers demonstrate creativity and innovation in using DMs for expressing interpersonal stances which may be to compensate for the limitations of the medium. It is concluded that the medium of instruction has an effect on the amount of discourse markers applied. This can raise awareness with regard to limitations and affordances of the online settings and lead to quality instruction.
    Keywords: computer-mediated communication, Discourse Marker, Interpersonal Stance, Medium of Instruction, Online Course
  • Reza Nejati * Pages 85-109
    In the wake of the COVID 19 pandemic, online instruction has become essential. It requires its teaching and research methods, and many social and psychological factors are at play here. One such factor is self-regulation, which is believed to affect learning. To clarify this issue, the present study used Cho and Cho's (2017) online self-regulation questionnaire with 30 items on a Likert scale and the reading comprehension section of the English Test as a Foreign Language (TOEFL) with 40 items. The instruments were adapted to Google Forms and sent to 297 students via a university LMS in 2021. 184 students returned the questionnaire, of which 12 had to be removed because the responses showed traces of inattention. The remaining 172 responses and their respective reading grades were analyzed via a one-sample t-test. The results confirmed that students' performance on the TOEFL test and self-regulation levels were satisfactory. A bivariate correlation, though, revealed no statistically significant relationship between these variables. There are several explanations for this result (e.g., online instruction was not voluntary for participants). Possibly, students were not motivated to learn. They may not have the necessary skills and tools for this type of instruction. However, simultaneous quantile regression showed that the high-achieving students in the present sample could apply their strategies of self-regulation in online English classes.
  • Ghodrat Momeni, Moussa Ahmadian * Pages 111-138
    This study aimed to investigate the effect of Lexically-Based Language Teaching on writing proficiency among junior EFL university students in Iran. Two university classes, including sixty male and female students (N = 60), were selected and assigned equally to experimental and control groups using the convenient sampling procedure. At the onset of the study and to determine the homogeneity of the groups, the groups took the Key English Test. Before experimental intervention, a pretest, in the format of an essay writing task, was given to both groups. The results of the pretest indicated that the experimental and control groups were similar in terms of general writing proficiency, lexical resources subsection, and grammatical range and accuracy subsection. While the participants in the experimental group were taught based on practices and activities which underline the lexical approach to present essay writing, their counterparts in the control group were taught based on conventional techniques to perform the same writing task. At the end of the experiment, both groups took the posttest which was similar to the pretest in general format. The researchers used the One-Way Analysis of Covariance to compare mean scores attained by the two groups on the posttest with regard to general writing proficiency along with lexical resources and grammatical range and accuracy subsections of writing. The SPSS program, version 20, was used for this purpose. The results indicated that lexically-based language teaching has a statistically significant effect on both general writing proficiency and the lexical resources subsection of posttest writing. However, no statistically significant effect was observed concerning the grammatical range and accuracy subsection of the writing. The findings suggest implications for English language teachers, material developers, and syllabus designers.
    Keywords: Grammatical Range, Accuracy, Lexically-Based Language Teaching, Lexical Resources, Key English Test, writing proficiency
  • Mitra P. Niyazi *, Hooshang Khoshsima Pages 139-168

    Pragmatics is described as the use of language appropriately in diverse and real circumstances to achieve various communicational goals. Despite the significant importance of pragmatic knowledge, second/foreign language learners have been reported to lack acceptable levels of pragmatic competence. To optimize pedagogical techniques implemented in second/foreign language classrooms and increase levels of pragmatic knowledge among second/foreign language learners, component skills that explain variations of pragmatic knowledge need to be delineated. To address the area, 33 Iranian upper-intermediate foreign language learners, having been screened through Venture placement test, were tested in terms of size and depth of vocabulary knowledge, morpho-syntax knowledge, inference making as independent variables, and pragmatic knowledge as dependent variable. Results from linear regression analysis indicated that depth of vocabulary, morphological knowledge, and inference making ability contribute to pragmatic knowledge, with the depth of vocabulary knowledge being the most powerful predictor. However, the model explained less than 40 percent of pragmatic knowledge. It indicated that pragmatic knowledge is complex. Although mastery over this set of cognitive-linguistic skills can be used as a tool to disentangle semantic clues in different contexts, teaching such cognitive-linguistic and metalinguistic skills can only partially meet the learners’ need to master pragmatic knowledge. Pertinent suggestions and implications for the second/foreign language classrooms are discussed according to the obtained results.

    Keywords: Pragmatic Knowledge, Depth of Vocabulary, Morphological Knowledge, Inference Making
  • Maedeh Amini, Ali Roohani *, Aliakbar Jafarpour Pages 169-201
    Although the review of literature provides some advantages for the flipped classroom learning model in education, there is little research assessing the efficiency of the flipped learning model on second or foreign language (L2/FL) learners’ grammar achievements. Moreover, foreign language anxiety (FLA) is an affective factor that is undesirable in the process of L2 grammar learning and should be reduced in classes in schools. The aim of this study was to examine whether the implementation of the flipped classroom model had a significant effect on the grammar achievement of high school EFL students in Iran. Also, it explored their FLA in the flipped classroom. To these ends, two researcher-made parallel versions of a grammar test (grammar pretest and posttest) were developed to examine 60 high school students’ L2 grammar achievement in two intact classes from a high school in Isfahan. The participants were assigned into two separate groups (experimental and control). Furthermore, a semistructured interview was conducted to collect qualitative data from the 30 participants in the experimental (flipped) group. The quantitative data were analyzed by means of ANCOVA tests. Also, the qualitative data from the interviews were scrutinized through thematic analysis. ANCOVA results revealed the significant effect of flipped learning on the students’ L2 grammatical achievement. The qualitative data analysis also provided information about the flipped students’ FLA level, sources of anxiety, and coping strategies to deal with FLA. The findings have implications for the use of flipped learning in enhancing students' L2 grammar knowledge and reducing their FLA.
    Keywords: Flipped Learning, L2, Grammar Achievement, Foreign language anxiety
  • Sajad Sepehrinia *, Soad Torfi Pages 203-228
    The question of whether oral corrective feedback (CF) produces a positive impact on linguistic development has been the focus of recent interaction research. Despite the large body of knowledge in this regard, few studies have investigated the factors teachers take into account in correction particularly learners’ proficiency level. Accordingly, observations and interviews were used to examine Iranian EFL teachers’ attitude to oral CF and the role of proficiency level in their correction. Teachers’ preferences were compared with their actual practice to find the areas of mismatch and the possible reasons behind these mismatches. The participants included four observed and 26 non-observed teachers and their learners who were from two proficiency groups, lower-intermediate and advanced. The results confirmed the role of proficiency level in teachers' corrective behavior in different ways. Certain mismatches were also found between their beliefs and practice. The issues of concern and importance to teachers were found to be different from those of researchers being more emotional in nature. The results pointed to the need for making teachers aware of the cognitive aspects of learning from error correction in teacher education programs.
    Keywords: Clarification request, elicitation, Explicit Correction, Metalinguistic Feedback, recast
  • Soheil Saidian * Pages 229-253
    Acknowledging that there is a dearth of the systemic investigation of religiously motivated language, this endeavor attempts a qualitative examination of the religiously motivated discourse applied to the opening segments of broadcasts aired on Farsi-speaking media outlets. Based on a corpus of 450 randomly gathered programs from multiple Iranian state-run radio and television channels and according to the theoretical foundation considered for this endeavor, I first illustrate the procedure through which the data was collected, followed by the generic analysis of the opening religious speech segments employed at the beginning of the material under investigation. I also aim to show how religious-thought-evoking introductory insertions thematize the discourse and how they influence the mind of society. The findings are reported concerning the Persian or Arabic expressions applied religiously in the preludes, how these expressions are positioned with regards to the discourse that follows, their functions and the goals they are to fulfil.
    Keywords: Religious language, Introductory Speeches, Media, Persian
  • Jalil Fathi *, Milad Naderi Pages 255-284
    As teaching an additional language is a demanding activity associated with complexities, exploring the factors contributing to work engagement of English as a Foreign Language (EFL) teachers might be a warranted research domain. As an attempt to expand this area, the objective of this research was set to test a model of teaching engagement based on teacher resilience and foreign language teaching enjoyment (FLTE) among Iranian EFL instructors. In doing so, a number of 296 English teachers, selected through convenience sampling, completed a battery of questionnaires measuring the three constructs in question. First, the measurement models for the latent constructs were substantiated through running confirmatory factor analysis. Afterwards, structural equation modeling was employed to test the hypothesized model. Results indicated that although both teacher resilience and FLTE significantly influenced teaching engagement of EFL teachers, the effect of FLTE was greater than resilience in the model. The results may have intriguing implications for EFL teacher education programs.
    Keywords: Teacher resilience, FLTE, teaching engagement, EFL teachers, SEM
  • Zahra Montasseri, Alireza Ahmadi * Pages 285-314

    The concept of interactional competence and its assessment as a complex language ability has long been a concern for research. A more recent approach to testing this construct has called for an investigation into the commonly-used concept of washback which refers to the effect of testing on teaching and learning.  This study aimed to investigate the washback effect of an interactional competence checklist on EFL teaching and learning. The study combined qualitative and quantitative research methods within a comparative design between an experimental and a control group of 27 advanced English learners. Data was collected through students’ oral performance, teacher and student surveys, the IC checklist, and classroom observations. The data were analyzed using mixed ANOVA and content analysis using coding schemes and themes to compare the scores obtained before and after the treatment. The study revealed a statistically significant difference in learners’ interactive oral performance before and after the implementation of the checklist. Results indicated positive washback in aspects including familiarity with the checklist, test quality, interpretation and use, motivation, professional development, and learners’ studying habits. The implications for the classroom are that language program administrators and curriculum designers can introduce modifications in developing materials that foreground a focus on interactional competence.

    Keywords: Washback Effects, Low-Stakes Tests, Interactional Competence, Classroom-Based Assessment
  • Nazanin Shadman, Masood Khoshsaligheh, Patrizia Steca Pages 315-340

    This study aims to present a personality description of a group of select preeminent Iranian literary translators. Grounded theory method was used to generate a personality description of the group. The study benefited from both primary and secondary sources of data. The primary data included individual, semi-structured, in-depth interviews with 12 celebrated Iranian literary translators. The secondary sources of data included 30 extended interviews with 23 celebrated Iranian literary translators and four books, including the autobiography of one translator and memories of three others. The qualitative data collected through the interviews were codified and analyzed using open, axial and selective coding procedures of grounded theory method. A constant comparative approach was used until saturation of the categories appeared. The results indicate that, overall, five themes can be taken into consideration to serve as a personality description of Iranian literary translators. The themes include Introversion, Emotionality, Perseverance, Self-confidence and Disorganization. The results are discussed with regards to their didactic implication in translation education.

    Keywords: Translator Studies, Literary Translation, Personality Studies, Grounded Theory, Didactic Implications