فهرست مطالب

ارگونومی - سال دهم شماره 1 (بهار 1401)

مجله ارگونومی
سال دهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پیام خانلری*، نورزمان رشید صفحات 1-4

    رفتار و عملکرد افراد، تحت تاثیر حضور دیگران و موقعیت های مختلف قرار می گیرد. هر چند تحقیقاتی در خصوص بررسی عوامل انسانی در تیم ها و گروه ها انجام شده است، اما افراد در خارج از گروه ها و تیم ها و یا حتی درون تیم ها ممکن است تحت تاثیر حضور دیگران عملکردها و رفتارهای متفاوتی داشته باشند. برای بررسی دقیق تر رفتار و عملکرد افراد، پیشنهاد می شود محققان ارگونومی و عوامل انسانی نقش حضور دیگران بر روی عملکرد انسان را در تحقیقات آینده در نظر بگیرند.

    کلیدواژگان: ارگونومی، عوامل انسانی، عملکرد، حضور دیگران
  • مهسا حیدری، فرشید باباپور مفرد*، حامد شاه حسینی صفحات 5-16
    زمینه و هدف

    با توجه به تاثیر کنترل شاخص توده بدنی (BMI) در زندگی، از تعیین گروه BMI با ویژگی های چهره می توان جهت توسعه سیستم های پزشکی از راه دور و حذف محدودیت های ابزارهای اندازه گیری به خصوص برای افراد نا توان بهره برد، تا پزشکان بتوانند به شکل آنلاین در شرایط پاندمی به افراد کمک کنند.

    روش کار

    در این پژوهش از تصاویر چهره افراد سفیدپوست، سیاه پوست و آسیایی، 18 تا 81 سال با BMI نرمال و اضافه وزن، ویژگی های جدید و برخی ویژگی های مقالات پیشین استخراج شد. سپس در سه گام مجزا، عملکرد جنگل تصادفی و ماشین بردار پشتیبان یک بار با کل ویژگی ها و یکبار با ویژگی های منتخب بر اساس ضریب همبستگی پیرسون سنجیده شد. تصاویر چهره در گام اول در قالب یک گروه، در گام دوم با تقسیم بندی به گروه های بیضی، مربعی و گرد و در گام آخر با دسته بندی بر اساس جنسیت بررسی شده اند. پیاده سازی در نرم افزار متلب R2015b انجام شد.

    یافته ها

    نتایج استفاده از ویژگی های منتخب چهره 97 زن و 92 مرد نشان می دهد جنگل تصادفی در گروه های زنان و چهره مربعی با دقت های 91/75% و 87/30% و ماشین بردار پشتیبان در گروه های زنان، چهره مربعی و گرد با دقت های 94/84%، 84/12% و 84% بهترین عملکرد را داشتند. همچنین استفاده از این ویژگی ها به جای کل ویژگی ها سبب بهبود عملکرد شد.

    نتیجه گیری

    با تقسیم بندی تصاویر چهره بر اساس شکل و جنسیت و نیز انتخاب ویژگی های مناسب می توان با دقت بهتری افراد را در گروه های BMI دسته بندی کرد تا کارآیی سیستم های پزشکی از راه دور را به ویژه برای افراد ناتوان افزایش داد.

    کلیدواژگان: نمایه توده بدنی، ویژگی های چهره، جنگل تصادفی، ماشین بردار پشتیبان
  • هادی میری*، صدرالدین شجاع الدین، امیرحسین براتی، ملیحه حدادنژاد، شهرام آهنجان صفحات 17-25
    زمینه و هدف

    اسپرین مچ پا منجر به  کاهش در حس عمقی و آگاهی از حس حرکت شده و تبعات حرکتی را در بر دارد. از طرفی آسیب این مفصل عامل مهمی در کاهش تعادل و در نتیجه آسیب مجدد می باشد. تقویت عوامل موثر در حفظ تعادل و کنترل پاسچر و از جمله حس عمقی می تواند به عنوان یک راهبرد اساسی در درمان مشکلات تعادلی و پاسچرال و همچنین آسیب های افراد باشد.

    روش کار

    30 فرد مبتلا به بی ثباتی مزمن مچ پا در این مطالعه نیمه تجربی به طور تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند از هر دو گروه پیش آزمون گرفته شد و گروه آزمون شش هفته تمرینات تعادلی در برابر اغتشاش انجام داد. مجددا از هر دو گروه پس آزمون گرفته شد. داده ها با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس یک طرفه بررسی گردید. عملیات آماری توسط نرم افزار SPSS نسخه 22 در سطح معنی داری 5/0≤α انجام شد.

    یافته ها

    شاخص کنترل پاسچر در افراد گروه آزمون در وضعیت های اول بیشتر و در وضعیت ششم کمتر از سایر وضعیت ها بود میانگین شاخص کنترل پاسچر در افراد گروه آزمون  نسبت به گروه کنترل معنادار بود (α≤0.05).

    نتیجه گیری

    انجام تمرینات تعادلی یا تمرین روی سطوح ناپایدار همراه با درگیری گیرنده های حس عمقی احتمالا باعث می شود عضلات به طور فعال تری درگیر شوند و سیستم عصبی مرکزی تحریکات مناسب تر و موثرتری از اعصاب آوران گیرنده های حسی مختلف دریافت نمایند و بدین صورت این تمرینات باعث بهبود کنترل پاسچر می گردد.

    کلیدواژگان: تمرین تعادلی، کنترل پاسچر، بی ثباتی مزمن، اغتشاشات بیرونی
  • اعظم ملکی قهفرخی، ایمان دیانت، محمد اصغری جعفرآبادی*، محمد پرنیان پور، محمودرضا آذغانی، مریم خسروی فر، سینا صمدی صفحات 26-35
    زمینه و هدف

    پرسشنامه ی راحتی ابزاردستی، مقیاسی برای ارزیابی طراحی ابزاردستی در جهت بهبود می باشد. هدف از این مطالعه، بررسی ویژگی های روا نسنجی نسخه فارسی این پرسشنامه بود.

    روش کار

    در این مطالعه ی مقطعی، 163 دانشجو شرکت کردند. در ابتدا پرسشنامه ی 17 سوالی راحتی ابزاردستی انتخاب و از طریق روش Forward-backward به فارسی ترجمه شد. روایی محتوایی آن توسط یک تیم ده نفری از خبرگان مورد بررسی قرار گرفت. تحلیل عاملی اکتشافی جهت بررسی روایی ساختاری استفاده گردید. جهت ارزیابی ثبات درونی و تکرارپذیری آزمون- بازآزمون از آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون طبقه ای استفاده گردید. اثر سقف و کف جهت بررسی استفاده ی آسان از ابزار تخمین زده شدند.

    یافته ها

    نسخه ی فارسی راحتی ابزاردستی روایی محتوایی خوبی را نشان داد. شاخص روایی محتوایی از 80/0 تا 00/1 و نسبت روایی محتوایی از 62/0 تا 00/1 بود. تحلیل عاملی منتج به استخراج دو عامل از بین داده ها گردید. اولین عامل عمدتا مربوط به عملکرد و تعامل فیزیکی و دومین عامل مربوط به اثرات منفی بر بدن بود. آلفای کرونباخ برابر 74/0 و تکرارپذیری آزمون- بازآزمون برابر 74/0 به دست آمده که هر دو رضایت بخش بودند. مقادیر اثرات کف یا سقف مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

    نسخه ی فارسی پرسشنامه ی راحتی ابزاردستی مقیاسی مفید و قابل قبول برای ارزیابی راحتی ابزاردستی می باشد.

    کلیدواژگان: پرسشنامه ی راحتی، ابزاردستی، فارسی، پایایی، روایی
  • مهدی فدایی، مهدی همایون فر*، منصور صوفی، امیر دانشور صفحات 36-45
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت رفتار کارکنان در سازمان های خدماتی و تاثیر قابل ملاحظه آن در موفقیت و شکست آن ها، پژوهش حاضر به بررسی عوامل محیطی و ارگونومیک موثر بر سلامت روانی و رفتار کارکنان یکی از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی پرداخته است.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش جمع آوری و تحلیل داده ها، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل: 315 کارمند دانشگاه آزاد واحد رشت است که از میان آن ها 196 نفر با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند و داده های لازم با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. برای توصیف متغیرهای پژوهش از نرم افزار SPSS 21 و برای آزمون فرضیه ها از مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار SMART PLS3 استفاده شده است.

    یافته ها

    بر اساس یافته ها، چیدمان محل کار بر استفاده از تجهیزات اداری (389/0)، استفاده از صندلی اداری (252/0) و شرایط محیطی (538/0) محل کار تاثیر می گذارد، ولی تاثیر چیدمان محل کار بر وضعیت بدنی کارکنان در سطح معنی داری 5 درصد مورد تایید قرار نگرفت. همچنین، تاثیر وضعیت بدنی (586/0))، چیدمان (440/0)، تجهیزات اداری (458/0)، صندلی اداری (345/0) و شرایط محیطی  (550/0)) بر سلامت عمومی و نیز تاثیر سلامت عمومی (690/0) و شرایط محیطی (158/0) بر رفتار کارکنان معنادار است. بررسی روابط غیرمستقیم مدل پژوهش نیز نشان می دهد که چیدمان محل کار از طریق سلامت عمومی و شرایط محیطی بر رفتار کارکنان تاثیر می گذارد. چیدمان محل کار به واسطه تجهیزات اداری، وضعیت صندلی اداری، شرایط محیطی و سلامت عمومی بر رفتار کارکنان تاثیر می گذارد.

    بحث

    اثر غیرمستقیم چیدمان محل کار بر رفتار کارکنان از طریق سلامت عمومی دارای بیشترین ضریب تاثیر (304/0) است، بنابراین، با سیاست گذاری در بهبود سلامت عمومی کارکنان بایستی به دنبال بهبود رفتار آن ها بود.

    کلیدواژگان: چیدمان محیط کار، شرایط محیطی، سلامت عمومی، وضعیت بدنی، رفتار کارکنان
  • سیاوش اعتمادی نژاد، الهه عموزاده*، جمشید یزدانی چراتی صفحات 46-55
    زمینه و هدف

    امروزه محصولات سخت افزاری و نرم افزاری زیادی ازجمله نرم افزارهای اتوماسیون اداری، وب سایت های تحت وب مورداستفاده کارکنان اعم از اساتید و کارمندان واحدهای مختلف در اداره ها قرار می گیرد و وب سایت ها به عنوان یکی از جنبه های اصلی رقابت در هر سازمان محسوب می شوند. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اکتشافی کاربردپذیری نرم افزار سیات در دانشگاه علوم پزشکی مازندران می باشد.

    روش کار

     روش کار مطالعه ی حاضر از نوع توصیفی-مقطعی بود که با استفاده از روش هیوریستیک (Heuristic) ارزیابی بر روی نرم افزار سامانه یکپارچه تحقیقات (سیات) توسط 3 ارزیاب انجام شد. سپس آن ها جهت ارزیابی شدت هر یک از گزینه های ده گانه، عددی بین 0 تا 4 را اعمال کردند. پس ازآنکه هر مشکل توسط ارزیاب ها دریکی از 10 شاخه ارزیابی نیلسن قرار گرفت مشکلات مطرح شده مشابه حذف ، میانگین نمرات مشکلات و شدت وخامت محاسبه شد.

    یافته ها

    در ارزیابی کاربردپذیری نرم افزار تحت وب سیات (سامانه) با استفاده از مولفه های ارایه شده توسط نیلسن درمجموع 92 مشکل کاربردپذیری شناسایی گردید. بیش ترین مشکل مربوط به تشخیص به جای یادآوری با (16 مشکل) 32/17 درصد و کم ترین تعداد مشکل مربوط به دو مولفه ی هم خوانی بین سیستم و دنیای واقعی و وضوح وضعیت سیستم با (6 مورد) 52/6 درصد بود.

    نتیجه گیری

    روش ارزیابی کاربردپذیری ارزان و ساده است و می توان مشکلات ناشی از وب سایت ها و اپلیکشین ها را به صورت بازخورد جهت ارتقا آن ها مورد ارزیابی قرار داد. هرچقدر نیاز کاربران سیستم سیات دقیق تر در نظر گرفته شود، استفاده از سیستم اثربخش و موجب رضایت کاربران خواهد شد.

    کلیدواژگان: کاربردپذیری، نرم افزار، تعامل انسان- کامپیوتر
  • حسین حجازی فر، رحمان شیخ حسینی*، هاشم پیری، پریسا صیادی صفحات 56-64
    زمینه و هدف

    یکی از مشکلات عمده کارگران، اختلالات اسکلتی عضلانی ناشی از شغل می باشد. هدف از مطالعه حاضر مقایسه خستگی و پاسچر تنه و گردن در حین کار در خیاطان با و بدون گردن درد مزمن غیراختصاصی می باشد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی تعداد 30 اپراتور خیاطی در دو گروه با (15 نفر) و بدون (15 نفر) گردن درد مزمن غیراختصاصی به صورت داوطلبانه شرکت نمودند. زاویه های کرانیوورتبرال، کرانیال و زاویه  شانه در 3 نوبت (شروع به کار، بعد از 2 ساعت کار مداوم، بعد از 4 ساعت کار مداوم) با استفاده از روش فوتوگرافومتریک محاسبه شد. خستگی ناشی از کار هم به کمک مقیاس بورگ اندازه گیری شد. برای تحلیل داده ها از روش واریانس اندازه مکرر یک طرفه و سطح معناداری کوچک تر مساوی 0.05  استفاده شد.

     یافته ها

    باگذشت زمان تفاوت معنی داری بر زاویه های کرانیوورتبرال، کرانیال و زاویه شانه (P<0.001) دو گروه مشاهده شد. به طوری که تغییرات پاسچرال تنه و سر و گردن در گروه مبتلا به گردن درد مزمن غیراختصاصی بیش از گروه بدون درد بود. اما در میزان خستگی تفاوت معنی داری بین دو گروه وجود نداشت (P=0.639).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد پاسچر بالاتنه کارگرانی که به گردن درد مزمن غیراختصاصی مبتلا هستند، در حین کار بیش از سایر افراد دچار تغییرات منفی می شود. لذا پیشنهاد می شود که باید حفظ پاسچر مناسب این افراد در حین کار بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: پاسچر، گردن درد، درد مزمن، ارگونومی
  • داود افشاری، مریم نوراللهی درآباد*، نورالله کریمی، مریم سید طبیب صفحات 65-73
    زمینه و هدف

    پرستاران به دلیل قرارگیری در خط مقدم درمان و مقابله با پاندمی کووید-19 در معرض افزایش بارکار فکری می باشند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر پاندمی بر بارکار فکری پرستاران و تعیین فاکتورهای موثر بر آن انجام شد.

    روش کار

    مطالعه توصیفی- تحلیلی حاضر در سال 1399 بر روی 234 پرستار در دو گروه شاغل در  بخش کرونا و غیر کرونا انجام شد. معیار ورود به مطالعه عدم ابتلا به مشکلات روان شناختی بود. داده ها از طریق پرسشنامه سلامت عمومی، شاخص بار کار فکری ناسا و پرسشنامه دموگرافیک جمع آوری شد. آنالیز داده با نرم افزار SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره کل شاخص بارکار فکری در گروه پرستاران شاغل در بخش کرونا (51/2 ± 09/70) بیشتر از گروه  پرستاران شاغل در بخش های غیر کرونا (02/2±55/66) بود و این اختلاف معنی دار بود (01/0= P). اختلاف معناداری بین میانگین نمره  نیاز ذهنی، نیاز فیزیکی، نیاز زمانی، سطح نا امیدی در دو گروه وجود داشت. در کلیه ابعاد بجز بعد عملکرد، گروه پرستاران شاغل در بخش کرونا میانگین امتیاز بالاتری داشت. در مدل خطی پیشنهادی، 16 درصد از کل تغییرات بارکار فکری وابسته به سن و سابقه کار بود. سابقه کار بیشترین تاثیر را در پیش بینی بار کار فکری داشت.

    بحث

    یافته های مطالعه حاضر اهمیت توجه به بار کار فکری پرستاران و همچنین فاکتورهای فردی و شغلی موثر بر بار کار فکری را در شرایط پاندمی کووید-19 نشان داد. بنابراین کنترل و مدیریت فاکتورهای موثر می تواند به کاهش بار کار فکری به ویژه در شرایط پاندمی بیماری ها کمک کننده باشد.

    کلیدواژگان: پرستاران، بار کار فکری، شاخص بار کار ناسا، پرسشنامه سلامت عمومی، کووید-19
|
  • Payam Khanlari*, Noorzaman Rashid Pages 1-4

    people's behavior and performance are influenced by the presence of others and different situations. Although research has been done on the study of human factors in teams and groups, individuals outside groups and teams or even within teams may have different actions and behaviors under the influence of the presence of others. To examine the behavior and performance of individuals more closely, ergonomics and human factors researchers should not ignore the role of others' presence on human performance in future research.

    Keywords: Human Factors, Ergonomics, Performance, others' presence
  • Mahsa Heidari, Farshid Babapour Mofrad*, Hamed Shah-Hosseini Pages 5-16
    Background and Objectives

    Due to the impact of controlling BMI on life, BMI classification based on facial features can be used for developing Telemedicine systems and eliminating the limitations of measuring tools, especially for paralyzed people. So that physicians can help people online during the Covid-19 pandemic.

    Method

    In this study, new features and some previous work features were extracted from face photos of white, black, and Asian people, ages 18 to 81, with normal and overweight BMI. Faces were evaluated in three different steps. First, all faces are considered as one group. Second, they were divided into elliptical, round and square shape groups, and third, they were separated based on gender. Then for each step, the performances of Random Forest (RF) and Support Vector Machine (SVM) were evaluated with all of the facial features and with selected features based on Pearson correlation coefficient. Matlab R2015b was used for implementation.

    Results

    The results revealed that features with higher correlation improved the accuracy of both algorithms. RF's best performance using highly correlated features for 97 women and 92 men was in women and square-face groups (91.75% and 87.30% respectively), and SVM's best performance was in women's group (94.84%), square-face and round-face groups (84.12% and 84% respectively).

    Conclusion

     The accuracy of BMI classification based on facial features can be improved by categorizing faces into shapes and gender, and selecting appropriate features. The findings can be used for performance enhancement of Telemedicine applications, especially for helping handicapped people.

    Keywords: Body Mass Index, Facial features, Random Forest, Support Vector Machine
  • Hadi Miri*, Sadraldin Shojaedin, Amirhossein Brati, Maliheh Hadadnezhad, Shahram Ahanjan Pages 17-25
    Introduction

    An ankle sprain leads to a decrease in proprioception and awareness of the sense of motion and has motor consequences. On the other hand, damage to this joint is an important factor in reducing balance and consequently re-injury. Strengthening the effective factors in maintaining balance and controlling posture, including profundity, can be a basic strategy in the treatment of balance and postural problems, as well as injuries.

    Methods

    In this quasi-experimental study, 30 patients with chronic ankle instability were randomly divided into experimental and control groups. Both groups were pre-tested and the experimental group performed balance exercises against perturbation for six weeks. Post-test was retaken from both groups. Data were analyzed using a one-way analysis of covariance. Statistical operations were performed by SPSS software version 22 at a significant level of α≤0.05.

    Results

    Postural control index in the experimental group was higher in the first position and lower than the other in the sixth position. The mean of the postural control index in the experimental group was significant compared to the control group [α≤0.05].

    Conclusion

    Performing balance exercises or training on unstable surfaces with the involvement of sensory receptors is likely to cause the muscles to be more actively involved and the central nervous system to receive more appropriate and effective stimuli from the nerves of different sensory receptors, and thus this Exercises improve postural control.

    Keywords: Balance training, Posture control, Chronic instability, External perturbations
  • Azam Maleki-Ghahfarokhi, Iman Dianat, Mohammad Asghari Jafarabadi*, Mohammad Parnianpour, Mahmood-Reza Azghani, Maryam Khosravifar, Sina Samadi Pages 26-35
    Background

    The comfort questionnaire for hand tools (CQH) is a subjective measure for exploring the starting points for improving hand tool design. This study aimed to investigate the psychometric properties of the Farsi version of the CQH. 

    Methods

    In this cross-sectional study, which was conducted among 163 university students, the 17-question CQH was translated into Farsi with a translation back-translation procedure. Content validity was assessed by a panel of 10 experts. Exploratory Factor Analysis (EFA) was applied for determining construct validity. Cronbach’s alpha and Intraclass Correlation Coefficient (ICC) were used for assessing internal consistency and test-retest reliability, respectively. Ceiling and floor effects were also estimated for evaluating the feasibility of the measure.

    Results

    The CQH showed good content validity. Content validity index (CVI) ranged from 0.80 to 1.00 and content validity ratio (CVR) ranged 0.62-1.00. EFA led to extraction of two factors from the data. The first one was mostly related to functionality and physical interaction and the second one, was generally about adverse body effects. The Cronbach’s alpha was 0.74 and test-retest reliability was 0.74 (95% CI= 0.58 to 0.86) which both were satisfactory. There were no (0%) ceiling and floor effects.

    Conclusions

    The Farsi version of CQH is an acceptable and useful instrument for evaluating hand tools comfort.

    Keywords: Comfort questionnaire, Hand tools, Farsi, Reliability, Validity
  • Mehdi Fadaei, Mahdi Homayounfar*, Mansour Soufi, Amir Daneshvar Pages 36-45
    Introduction

    Considering the importance of employees' behavior in service organizations and its significant impact on their success and failure, the present study investigates the environmental and ergonomic factors affecting on mental health and behavior of employees in one of the branches of Islamic Azad University.

    Methods

    The present study is applied in terms of purpose and descriptive-correlational in data gathering and analysis. The statistical population of the survey includes: 315 employees of the Rasht Branch of Azad University, out of the 196 people were selected by random sampling method and the necessary data were collected using a questionnaire. SPSS 21 software was used to describe the research variables and structural equation modeling and SMART PLS3 software were used to test the hypotheses.

    Results

    According to the findings, workplace layout affects the use of work equipment (0.389), use of office chairs (0.252), and environmental conditions (0.538), but the impact of workplace layout on the posture of employees did not confirm in 5 percent significance level. Also, the impact of posture (0.586), layout (0.440), work equipment (0.458), office chair (0.345), and environmental conditions (0.550) on public health and also the effect on general health (0.690) and environmental conditions (0.158) on employees’ behavior is significant. Examining the indirect relationships of the research model also shows that workplace layout affects employee behavior through the general health and environmental conditions. Workplace layout influences employees’ behavior through work equipment, office chair, environment conditions, and general health.

    Conclusion

    The indirect effect of workplace layout on employees’ behavior through public health has the highest impact (0.304), therefore, making policy general on health, should improve employees’ behavior.

    Keywords: workplace layout, environment condition, general health, posture, employees’ behavior
  • Siavash Etemadinezhad, Elahe Amouzadeh*, Jamshid Yazdani Charati Pages 46-55
    Background and Objectives

    Today, many hardware and software products, including office automation software, and web-based websites are used by employees, including professors and employees of different departments in offices. Websites are considered one of the main aspects of competition in any organization. This study aims to investigate the usability of the Integrated Research Automation System (SYAT): A Heuristic Evaluation.

    Methods

     The evaluation was performed on the integrated research system software (SYAT) by 3 evaluators. They then evaluated the intensity of each of the ten options scored from 0 to 4. After each problem was classified as one of the 10 branches of Nelson's evaluation by the evaluators, similar problems were eliminated and the average scores and the severity of the deterioration of the problems were calculated.

    Results

     A total of 92 usability problems were identified in evaluating the usability of the web-based software (system) using the components provided by Nielsen. The highest number of problems was related to the detection instead of reminder with (16 problems) 17.32%. The lowest number of problems was related to both compatibilities between the system and the real world, and the clarity of the system status with (6 cases) 6.52%.

    Conclusion

     The usability assessment method is inexpensive and simple and the problems caused by websites and applications can be evaluated as feedback to improve them. The more accurate the needs of SYAT system users are, the more effective the system will be and the more satisfied the users will be.

    Keywords: User-Computer Interface, Usability, Software, heuristic
  • Hosein Hejazifar, Rahman Sheikhhoseini*, Hashem Piri, Parisa Sayyadi Pages 56-64
    Background and Objectives

    Work-induced musculoskeletal pain disorders are among the most common problems among workers. This study aimed to compare fatigue and trunk and neck postures during work in tailors with and without nonspecific chronic neck pain.

    Methods

    In this cross-sectional study, 30 sewing machine operators participated voluntarily in two groups of people with (15 persons) and without (15 persons) chronic nonspecific neck pain. The craniovertebral, cranial, and shoulder angles were calculated three times (at the start of work, after 2 hours of continuous work, and after 4 hours of continuous work) using the photogrammetric method.   Borg scale was used to examine work-induced fatigue. A one-way repeated measure analysis of variance at the significance level of 0.05 was used for data analysis.

    Results

    There were significant differences in craniovertebral, cranial, and shoulder angle changes (P<0.001) between the two groups while working. So postural trunk and neck changes were more evident in the nonspecific chronic neck pain group. However, there were no significant fatigue differences between the two groups (P=0.639).

    Conclusion

    The upper quarter posture of workers with nonspecific chronic neck pain may be negatively affected more during working. So it is suggested that maintaining proper posture should be more emphasized among these workers.

    Keywords: Posture, Neck Pain, Chronic Pain, Ergonomics
  • Davood Afshari, Maryam Nourollahi-Darabad*, Norollah Karimi, Maryam Seyedtabib Pages 65-73
    Background and Objectives

    Nurses are at the front line of treatment and coping with Covid-19 pandemic. Therefore, the present study investigates the pandemic’s impact on nurses ’mental workload and determines its predictor factors.

    Methods

    This descriptive-analytical study was done on 234 nurses in two groups working in Covid-19 and non-Covid-19 wards in 2020. The criteria for entering the study was not having psychological problems. For data collection, the General Health Questionnaire, NASA-TLX, and Demographic Questionnaire, and for data analysis, SPSS software were used.

    Results

    The mean of the overall mental workload score in the group of nurses working in the Covid-19 wards (70.09± 2.51) was higher than the group of nurses working in the non-Covid-19 wards (66.55± 2.02). This difference was significant (P = 0.01). There was a significant difference between the mean score of the mental demand, the physical demand, the temporal demand, and the frustration level of the two groups. Except for performance, the group of nurses working in the corona ward had a higher mean score in all aspects. In the proposed linear model, 16% of the overall changes in mental workload depended on two variables of age, and work experience. The work experience was the most influential factor in predicting nurses' mental workload.

    Conclusion

    The findings of the present study showed the importance of paying attention to the mental workload of nurses as well as personal and occupational factors affecting mental workload in the conditions of the covid-19 pandemic. Therefore, control and management of effective factors can help reduce mental workload, especially in pandemic conditions.

    Keywords: Nurses, Mental Workload, NASA-TLX, General Health Questionnaire, Covid-19