فهرست مطالب

مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی - سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1401)

نشریه مدیریت نوآوری و راهبردهای عملیاتی
سال سوم شماره 2 (پیاپی 10، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/22
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدرضا مهرگان، سحر جعفری، امیر آذرفر، شیرین زاهدی* صفحات 113-129
    هدف

    تصمیم گیری در جهان واقعی به دلیل وجود عوامل متنوع و اثرگذار از پیچیدگی بالایی برخوردار است و مسیله تصمیم گیری را برای تصمیم گیران و مدیران ارشد سازمان ها دشوار می سازد. بنابراین هدف اصلی این پژوهش بررسی کاربرد روش شناسی رویکرد انتخاب استراتژیک و تحلیل استواری به صورت مطالعه موردی بر تصمیم گیری در خصوص ارتقاء و پیشبرد فروش محصول است.

    روش شناسی پژوهش

    در این پژوهش از رویکرد انتخاب استراتژیک که ازجمله روش ‏های پژوهشی در عملیات نرم محسوب می‏ شود؛ برای تحلیل، ساختاردهی و ایجاد درخت های تصمیم بهره گرفته شده است. همچنین برای انتخاب دقیق سناریوی نهایی تکنیک تحلیل استواری به کار گرفته شده است. جهت ارزشیابی هر سناریو در درخت تصمیم از پرسشنامه استفاده شده است. به این صورت که 40 پرسشنامه توسط تمامی کارکنان یک شرکت دانش ‏بنیان تکمیل شد. پایایی پرسشنامه با شاخص آلفای کرونباخ برابر 0.89 به دست آمد. همچنین این پرسشنامه ها با استفاده از میانگین حسابی تجمیع شدند.

    یافته ها

    این مقاله با ارایه رویکرد ترکیبی انتخاب استراتژیک و تحلیل استواری توامان به ساختاردهی و انتخاب سناریو نهایی در فرایند تصمیم می پردازد و در بخش آخر به صورت یک مدل پیشنهادی طی مطالعه ‏ای موردی در امر تصمیم گیری در راهکارهای ارتقاء فروش محصولات یک شرکت پیاده سازی شده است.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    پژوهش حاضر درصدد آن است که ضمن بهره گیری از تکنیک های تحقیق در عملیات نرم ازجمله رویکرد انتخاب استراتژیک و تحلیل استواری به ساختاردهی و کمی سازی تصمیمات این مدل کمک نماید.

    کلیدواژگان: تحلیل استواری، تصمیم ‏گیری، رویکرد انتخاب استراتژیک، عدم اطمینان
  • علی حاجی غلام سریزدی* صفحات 130-149
    هدف

    با توجه به تقاضای رو به افزایش محصولات لبنی و نوسانات قیمت در بازار، کارخانه ها به دنبال تخصیص درست منابع جهت تولید هر یک از محصولات لبنی می باشند. لذا در این مقاله با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم ها به تحلیل پویایی های تولید و تخصیص منابع در یک کارخانه لبنیات پرداخته شده است.

    روش شناسی پژوهش

    در این مقاله با استفاده از رویکرد پویایی شناسی سیستم ها به تحلیل پویایی های تولید و تخصیص منابع در یک کارخانه لبنیات پرداخته شده است.

    یافته ها

    نتایج تحقیق نشان داد که در میان متغیرهای موثر بر تولید و تخصیص در کارخانه فراوری لبنیات، متغیر قیمت یکی از موثرترین عوامل و یک متغیر سیاستی مهم تلقی می شود. از طرفی دو روش تخصیص قیمتی و ثابت هم برای منابع ورودی (شیر خام) و هم ظرفیت تولید شناسایی شد. نتایج مدل سازی نشان داد که روش های مبتنی بر قیمت کارایی بیشتری نسبت به سایر روش ها دارند. در روش های تخصیص ثابت - ظرفیت تخصیصی و تخصیص قیمتی - ظرفیت تخصیصی میزان تولید بیشتر از روش های تخصیص ثابت - ظرفیت قیمتی و تخصیص قیمتی - ظرفیت قیمتی است ولی درآمد محصولات و درآمد کل کارخانه در آن ها کمتر است که این به دلیل کاهش قیمت می باشد. همچنین به دلیل مزایای شیر خشک، کارخانه به سمت تولید بیشتر آن نسبت به پنیر سوق پیدا می کند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    این پژوهش با استفاده از روش پویایی شناسی سیستم ها به طراحی مدل تخصیص و تبیین اثرات سیاست های مختلف در صنعت لبنیات پرداخته است.

    کلیدواژگان: صنعت لبنیات، مدل تخصیص، رویکرد پویایی شناسی سیستم ها
  • افشین قاسمی*، محمدتقی عیسایی، رضا بندریان، احمد اختیارزاده صفحات 150-159
    هدف
    پژوهش فعلی به دنبال ارایه مدل کیفی خرد بنیان های توانمندی های پویا در شرکت های ارایه دهنده رایانش ابری در ایران است. بدین منظور بر اساس مدل مرجع تیس (2007)، خرد بنیان های سه حوزه رصد، تصاحب و بازآرایی استخراج شده است. روش شناسی پژوهش: روش پژوهش مطالعه فعلی، مطالعه چندموردی (Extended Case Stud) است. با توجه به نو بودن موضوع پژوهش و عدم وجود یک مدل مرجع، از طریق بررسی تجربیات بهینه و مصاحبه های عمیق با مدیران اصلی سازمان ها، مولفه های پژوهش گردآوری شد. به همین منظور از طریق تدوین پروتکل مصاحبه و گفتگو با 14 نفر از مدیران ارشد شرکت های فعال در حوزه رایانش ابری ایران، اشباع نظری ایجاد شد. سپس از طریق تحلیل محتوای کیفی، مولفه ها استخراج شد. یافته ها: در خرد بنیان های حوزه رصد بیش از همه، سه سازه شهود مدیران ارشد، روند رفتار مصرف کننده در کشورهای مشابه با رفتار مصرف کننده حوزه ICT ایران و بررسی فرصت های صادراتی، متفاوت از نتایج پژوهش های پیشین است. در حوزه تصاحب نیز سه سازه انتقال دانش فناوری، Best Practice و الزامات قانونی ایزو و کیفیت جزو مقوله هایی است که کمتر در پژوهش های پیشین به آن ها اشاره شده است و در نهایت در حوزه بازآرایی نیز مقوله های مدیریت استراتژیک اقتضایی، هم ذهنی استراتژیک سازمانی، مدیریت تجربه مشتریان و پایمردی استراتژیک کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. به شکل کلی نقش کلیدی مدیران ارشد در راهبری موضوعات و ایجاد هم ذهنی و همراهی مناسب با پرسنل و مشتریان به عنوان درون نمایه اصلی مورد توجه مدیران برای پیشبرد توانمندی پویا در سازمان ها بوده است.اصالت/ارزش افزوده علمی: با توجه به ماهیت فناوری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی حاکم بر فعالیت این شرکت ها نیاز است از طریق شناسایی خرد بنیان های توانمندی های پویا، نقشه راه مشخصی را برای فعالان این حوزه ارایه کرد.
    کلیدواژگان: بازآرایی، تصاحب، توانمندی های پویا، رایانش ابری، رصد
  • سید محمدرضا داودی*، مژگان غریبی مرزنکلا، محمدرضا حمیدی زاده، ولی الله علی محمدی صفحات 160-175
    هدف

    بررسی تاثیر کارکردهای مدل سه گانه بلوغ مدیریت دانش (مدل اینفوسیس، مدل عمومی و مدل کی پی ام جی) در کسب قابلیت های مزیت رقابتی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی می باشد.

    روش شناسی پژوهش

    هدف پژوهش کاربردی و روش گردآوری داده‏ها، توصیفی- علی می‏باشد. از لحاظ نوع داده ها پژوهشی کمی-کیفی است. دارای 6 فرضیه (کمی) و یک سوال (کیفی) است. جامعه آماری دارای دو بخش است، بخش کمی شامل 180 نفر کارکنان بخش دانش شرکت ملی صنایع پتروشیمی و بخش کیفی شامل، 10 نفر از خبرگان شرکت می باشند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه است. جهت تحلیل داده ها از نرم افزارهای آماری SPSS23 و LISREL8.80 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، کارکردهای مدل سه گانه بلوغ مدیریت دانش در کسب قابلیت های مزیت رقابتی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی تاثیر دارد. ابعاد کارکردهای مدل (فرآیندهای سازمانی، منابع انسانی، فناوری، محتوای دانشی) نیز در کسب قابلیت های مزیت رقابتی شرکت تاثیر داشت. همچنین، شرکت ملی صنایع پتروشیمی از بین مدل های بلوغ سه گانه، با مدل اینفوسیس با میانگین (62/3) و کسب %72 انطباق پذیری بیش تری دارد و مدل های کی پی ام جی و مدل عمومی به ترتیب با میانگین (3/3) و (25/3) در رتبه های دوم و سوم قرار می گیرند.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    عدم توجه به کارکردهای بلوغ مدیریت دانش در سازمان سبب از دست رفتن سرمایه های فکری، تولیدات، فناوری ها، نوآوری ها و خلاقیت ها می شود. بنابراین، بررسی تاثیر کارکردهای مدل سه گانه بلوغ مدیریت دانش (مدل اینفوسیس، مدل عمومی و مدل کی پی ام جی) در کسب قابلیت های مزیت رقابتی در شرکت ملی صنایع پتروشیمی حایز اهمیت می باشد.

    کلیدواژگان: شرکت ملی صنایع پتروشیمی، قابلیت های مزیت رقابتی، کارکردهای مدل سه گانه بلوغ مدیریت دانش، مدیریت دانش
  • وحید بخردی نسب*، میلاد احمدی صفحات 176-195
    هدف

    تلاش سازمان ها در دنیای امروزی در جهت بقاء در بازار و حفظ موقعیت رقابتی خود است. بنابراین سازمان ها سعی بر این دارند عواملی که بر این مهم اثرگذار است را تحت کنترل گرفته تا بتوانند شرایط مطلوب را به دست آورند. یکی از عوامل اثرگذار و بسیار مهم در این میان، نقش کارکنان سازمان به عنوان یک سرمایه راهبردی است. کارکنان با درک حمایت سازمانی نسبت به خود و ارزشمند تلقی شدن تلاش و عملکردشان توسط سازمان، علاوه بر متعهد شدن نسبت به سازمان و رضایت مندی، به فکر جبران برآمده و با رفتارهای مثبت و فراتر از وظیفه، رضایت خود را نشان می دهند. بر این اساس هدف از پژوهش حاضر تحلیل تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر رفتار شهروندی سازمانی با تاکید بر نقش میانجی بی تفاوتی سازمانی است.

    روش شناسی پژوهش

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کارکنان شرکت فولاد تکنیک اصفهان می باشد. حجم نمونه بر اساس روش حذف تصادفی بالغ بر 124 می باشد. این پژوهش ازلحاظ هدف کاربردی و ازلحاظ ماهیت توصیفی-پیمایشی می باشد. جهت گردآوری اطلاعات مربوط به ادبیات موضوع از روش کتابخانه ای همچون کتب و مقالات علمی و برای گردآوری داده های لازم جهت تایید یا رد فرضیه های پژوهش از پرسشنامه استاندارد با روایی و پایایی قابل قبول استفاده شده است. جهت تلخیص اطلاعات مستخرج پرسشنامه از روش های آمار توصیفی مانند میانگین و برای تجزیه وتحلیل داده ها جهت تایید یا رد فرضیه های پژوهش از روش های آمار استنباطی و آزمون معادلات ساختاری و نرم افزار SPSS 22 و Smart Pls 2.0 استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های پژوهش حاکی از آن است که حمایت سازمانی ادراک شده بر رفتار شهروندی سازمانی و ابعاد آن تاثیرگذار است و همچنین حمایت سازمانی ادراک شده به صورت غیرمستقیم بر رفتار شهروندی سازمانی از طریق عامل میانجی بی ‎ تفاوتی سازمانی تاثیر دارد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    تحلیل تاثیر حمایت سازمانی ادراک شده بر رفتار شهروندی سازمانی با تاکید بر نقش میانجی بی تفاوتی سازمانی ابزاری مهم جهت ترجمه صدای کارکنان و لحاظ کردن خواسته ها و نیازهای آن ها به شمار می رود که برای نخستین بار در این پژوهش مورد استفاده قرار گرفت.

    کلیدواژگان: بی تفاوتی سازمانی، حمایت سازمانی ادراک شده، رفتار شهروندی سازمانی
  • افسانه جوان حصارشنه، ناصر یزدانی* صفحات 196-212
    هدف

    هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر راهبردهای تبلیغات تلویزیونی بر ابعاد شناختی، احساسی و رفتاری نگرش مصرف کنندگان زن، می باشد.

    روش شناسی پژوهش

    تحقیق ازنظر هدف کاربردی و ازنظر شیوه اجرا توصیفی - پیمایشی می باشد. جامعه آماری تمامی مصرف کنندگان زن محصولات شوینده و بهداشتی سه برند (گلرنگ، سافتلن و اکتیو) عرضه شده در فروشگاه های زنجیره ای افق کوروش در شهر تهران می باشند و تعداد نمونه با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری برابر با 384 نفر می باشد. روش نمونه گیری در این تحقیق روش تصادفی خوشه ای در دسترس است. ابزار گردآوری اطلاعات در این تحقیق پرسشنامه های محقق ساخته با بهره گیری از پرسش نامه کایور و هندال  (2017) بود که پس از روایی سنجی و پایایی سنجی بین اعضای نمونه توزیع گردید. داده های جمع آوری شده به کمک نرم افزارهای SPSS و AMOS تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد راهبردهای تبلیغات تلویزیونی بر ابعاد شناختی، احساسی و رفتاری نگرش مصرف کنندگان زن تاثیر دارد. نتایج فرضیه های فرعی نیز نشان داد تکرار تبلیغات، تایید افراد مشهور، جاذبه های جنسیتی، شخصیت های طنز و مقایسه محصولات بر نگرش شناختی و احساسی مصرف کنندگان زن تاثیر دارد. همچنین نگرش شناختی بر رفتار خرید و تغییر رفتار خرید مصرف کنندگان تاثیرگذار است و نگرش احساسی نیز بر تغییر رفتار خرید تاثیر معنی داری دارد و در بین فرضیات مطرح شده در تحقیق نتایج نشان داد که نگرش احساسی بر رفتار خرید مصرف کنندگان زن تاثیر معنی داری ندارد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    راهبردهای تبلیغات تلویزیونی بر ابعاد مختلف نگرش شناختی، احساسی و رفتاری زنان مصرف کننده نسبت به محصولات شوینده و بهداشتی تاثیرگذار خواهد بود و منجر به رفتار خرید متفاوت در آن ها می شود.

    کلیدواژگان: راهبرد های تبلیغات تلویزیونی، نگرش احساس، نگرش رفتاری، نگرش شناختی، مصرف کنندگان زن
  • زهرا بیگدلو*، علیرضا روستا، فرزاد آسایش صفحات 213-237
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر سودمندی های نوآوری فناوری و انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی بر تجربه مشتری و اطلاعات مصرف کننده با نقش میانجی احساس لذت و استفاده به موقع انجام شد. پژوهش حاضر از حیث هدف از نوع پژوهش های کاربردی می باشد و از حیث روش توصیفی-پیمایشی می باشد.

    روش شناسی پژوهش

    جامعه آماری که بر روی آن مطالعه شده است، همگی از مشتریان دیجی کالا بودند. با اعتنا به مشخص نبودن این مشتریان، طبق فرمول کوکران با مقدار خطای %5 تعداد 384 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش نمونه گیری، به صورت در دسترس بود.

    یافته‎ ها

    نتایج نشان داد سودمندی نوآوری فناوری بر احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد. انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی بر احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد. احساس لذت کاربر بر تجربه مشتری و اطلاعات مشتری تاثیر مثبت دارد. استفاده به موقع کاربر بر تجربه مشتری و اطلاعات مشتری تاثیر مثبت دارد. سودمندی نوآوری فناوری بر تجربه مشتری با نقش میانجی احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد. سودمندی نوآوری فناوری بر اطلاعات مشتری با نقش میانجی احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد. انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی بر تجربه مشتری با نقش میانجی احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد. انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی بر اطلاعات مشتری با نقش میانجی احساس لذت کاربر و استفاده به موقع کاربر تاثیر مثبت دارد.

    اصالت/ارزش افزوده علمی

    این پژوهش به منظور بررسی ارتباط میان سودمندی های نوآوری فناوری و انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی باتجربه مشتری و اطلاعات مصرف کننده با نقش میانجی احساس لذت و استفاده به موقع انجام گرفته است

    کلیدواژگان: اطلاعات مشتری، انگیزه های استفاده از تجارت الکترونیکی، سودمندی نوآوری فناوری، تجربه مشتری
|
  • Mohammadreza Mehregan, Sahar Jafari, Amir Azara, Shirin Zahedi * Pages 113-129
    Purpose

    The purpose of this paper is to examine the application of the methodology of strategic selection approach and sustainability analysis as a case study on decision-making about product promotion and sales promotion.

    Methodology

    In this research, the strategic choice approach, which is one of the research methods in soft operations; Used to analyze, structure, and create decision trees. Also, the stability analysis technique has been used to accurately select the final scenario. A questionnaire was used to assess each scenario in the decision tree; 40 questionnaires were completed by all employees of a knowledge-based company. The reliability of the questionnaire was 0.89 with Cronbach's alpha index. Also, these questionnaires were aggregated using the arithmetic mean.

    Findings

    As a result, this study presents a combined approach of strategic selection and robustness analysis to both structuring and selecting the final scenario in the decision process. Then, in the last part of the form, a proposed model is implemented during a case study on decision-making in sales promotion strategies of a company.

    Originality/Value

    The current research aims to help in the structuring and quantification of decisions of this model while using research techniques in soft operations, such as the strategic choice approach and robustness analysis.

    Keywords: Strategic choice approach, Decision-making, Robustness analysis, Uncertainty
  • Ali Haji Gholam Saryazdi * Pages 130-149
    Purpose

    Given the increasing demand for dairy products and price fluctuations in the market in Iran, factories are looking for the proper allocation method of resources to produce each dairy product. Therefore, in this paper, by using the system dynamics approach, we analyze the dynamics of production and allocation of resources in a dairy factory.

    Methodology

    By using the system dynamics approach, we analyze the dynamics of production and allocation of resources in a dairy factory.

    Findings

    The results showed that among the variables affecting production and allocation in the dairy processing plant, the price variable is one of the most effective factors and an important policy variable. On the other hand, two methods of price and fixed allocation were identified for both input sources (raw milk) and production capacity. The modeling results showed that price-based methods are more efficient than other methods. In fixed allocation methods - allocation capacity and price allocation - allocation capacity, the amount of production is more than fixed allocation methods - price capacity and price allocation - price capacity, but the income of products and total factory income is less, which is due to price reduction. In addition, because of the benefits of powdered milk, the factory is moving towards more production than cheese

    Originality/Value

    This study uses system dynamics approach to design an allocation model and explain the effects of different policies in the dairy industry.

    Keywords: Dairy Industry, allocation model, System dynamics approach
  • Afshin Ghasemi *, Mohammadtaghi Isaai, Reza Bandarian, Ahmad Ekhtiarzadeh Pages 150-159
    Purpose
    The present study seeks to provide a qualitative model of the micro foundations of dynamic capabilities in cloud computing companies in Iran. For this purpose, the micro foundations of the three areas of Sensing, seizing and reconfiguring have been extracted based on the reference model of Teece (2007).
    Methodology
    The research methodology of the study is Extended Case Study.  Due to the novelty of the research topic and the lack of a reference model, research components were collected through review of optimal experiences and in-depth interviews with key managers of organizations. For this reason, we created a theoretical saturation by compiling a protocol of interviews and conversations with 14 senior managers of active companies in the field of cloud computing in Iran. Then, through qualitative content analysis, the components were extracted.
    Findings
    In the micro foundations of the field of Sensing, the three construct of senior managers intuition, the trend of consumer behavior in countries similar to the consumer behavior of Iran's ICT field and the study of export opportunities, are different from the results of previous researches. In the field of seizing, the three construct technology knowledge transfer, best practice and legal requirements of ISO and quality are among the categories that are less mentioned in previous researches. Finally, in the field of reconfiguring, the construct of contingent strategic management, organizational strategic empathy, customer experience management and strategic perseverance have been less studied. In general, the key role of senior managers in leading issues and creating empathy and appropriate cooperation with staff and customers as the main profile of managers has been considered to promote dynamic empowerment in organizations.Originality/Value: Due to the nature of technology, economic, political and social governance of Iranian IT companies, it is necessary to provide a clear roadmap for in this sector by identifying the micro foundations of dynamic capabilities.
    Keywords: cloud computing, Dynamic Capabilities, Reconfiguring, Seizing, Sensing
  • Sayyed Mohammad Reza Davoodi *, Mojgan Gharibi Marzankola, Mohammadreza Hamidizadeh, Valiullah Ali Mohammadi Pages 160-175
    Purpose

    Investigating the effect of the functions of the knowledge management maturity triple model (Infosys model, general model and KPMG model) on gaining competitive advantage capabilities in the National Petrochemical Company.

    Methodology

    The purpose of applied research and data collection method is descriptive-causal. It has 6 hypotheses (quantitative) and one question (qualitative). The statistical population has two parts, the quantitative part includes 180 employees of the knowledge department of the National Petrochemical Company and the qualitative part includes 10 experts of the company. The data collection tool is a questionnaire. SPSS23 and LISREL 8.80 statistical software were used to analyze the data.

    Findings

    The results showed that the functions of the triple model of knowledge management maturity are effective in gaining competitive advantage capabilities in the National Petrochemical Company. The dimensions of the model functions (organizational processes, human resources, technology, and knowledge content) also had an effect on the company's competitive advantage capabilities. Also, the National Petrochemical Company has a higher adaptability among the triple maturity models with the infusion model with an average of 3.62 and 72%, and the KPMG and general models with an average of 3.3 and 25.2, respectively. They are in the second and third ranks.

    Originality/Value

    Failure to pay attention to the functions of knowledge management maturity in the organization leads to the loss of intellectual capital, products, technologies, innovations and creativity. Therefore, it is important to study the effect of the functions of the triple model of knowledge management maturity (Infosys model, general model and KPMG model) in gaining competitive advantage capabilities in the National Petrochemical Company.

    Keywords: National Petrochemical Company, Competitive Advantage Capabilities, Functions of the knowledge management maturity triple model, Knowledge Management
  • Vahid Bekhradi Nasab *, Milad Ahmadi Pages 176-195
    Purpose

    Nowadays, due to the increasing complexity, the issue perceived organizational support and the need for organizational citizen behavior has been considered more, while the topic of the organizational indifference is one of the factors that can compromise the competitive position of the organization. Therefore, it is important to consider it. In this research, the relationship between perceived organizational support and organizational citizenship behavior through the role of organizational indifference as a mediation. has been investigated. This research is practical in terms of purpose and is descriptive-survey and correlation type in terms of nature.

    Methodology

    The statistical population is established of employees of Isfahan Steel Tehnika Co., for collecting information on the subject literature, a library method such as books and scientific articles was used and for measuring variables of the model, a standard questionnaire with valid and reliable reliability was used. The sampling method is a randomized, proportional to volume volume. For data typing, the inventory includes descriptive statistics such as mean and for analyzing the data to confirm or reject the research hypotheses, we used inferential statistics and test structural equations and SPSS 22 software and Smart Pls 2.0 were used.

    Findings

    Findings of the research indicate that perceived organizational support influential is effective on organizational citizenship behavior and its dimensions. Also, perceived organizational support indirectly affects on organizational citizenship behavior through the role of organizational indifference as a mediate.

    Originality/Value

    Analyzing the effect of perceived organizational support on organizational citizenship behavior by emphasizing the mediating role of organizational indifference is an important tool for translating employees' voices and considering their wants and needs, which was used for the first time in this study.

    Keywords: organizational indifference, Realized organizational support, organizational citizenship behavior
  • Afsaneh Javan Hesar Shaneh, Naser Yazdani* Pages 196-212
    Purpose

    The main purpose of this study is to investigate the effect of television advertising strategies on the cognitive, emotional and behavioral dimensions of female consumers' attitudes.

    Methodology

    Research is applied in terms of purpose and descriptive-survey in terms of implementation method. The statistical population in this study are all female consumers of detergent and hygiene products of three brands (Golrang, Softlan and Active) offered in OK chain stores in Tehran and the number of samples is equal to 384 people due to the unlimited statistical population. Sampling method in this research, a cluster random method is available. The data collection tool in this study was a researcher-made questionnaire using Kaur & Hundal (2017) questionnaire which was distributed among the sample members after validation and reliability assessment. The collected data were analyzed using SPSS and AMOS software.

    Findings

    The results showed that TV advertising strategies affect the cognitive, emotional and behavioral dimensions of female consumers. The results of examining the sub-hypotheses of the research showed that repetition of advertisements, approval of celebrities, gender attractions, humorous characters and product comparison have an effect on the cognitive and emotional attitudes of female consumers. Also the cognitive attitude has an effect on shopping behavior and change in consumer behavior and emotional attitude has a significant effect on change in shopping behavior. Among the hypotheses presented in the research, the results showed that emotional attitude has no significant effect on female consumers' shopping behavior.

    Originality/Value

    TV advertising strategies will affect different dimensions of cognitive, emotional and behavioral attitudes of women consumers towards detergents and hygiene products and lead to different shopping behaviors in them.

    Keywords: TV advertising strategies, Cognitive attitude, Affective attitude, Behavioral attitude, Female consumers
  • Zahra Bigdelou *, Alireza Rousta, Farzad Asayesh Pages 213-237
    Purpose

    The aim of this study was to determine the effect of technology benefits and motivations for using e-commerce on customer experience and consumer information with the mediating role of pleasure and timely use. The present study is an applied research in terms of purpose, and is descriptive-survey in terms of method.

    Methodology

    The statistical population of the study was all customers of Digi Kala. Due to the uncertainty of these customers, based on Cochran's formula at a level of 5% error, 384 people were selected as a sample. The sampling method was convenience sampling.

    Findings

    The results showed that the usefulness of technology has a positive effect on the user's sense of satisfaction. Technology has a positive effect on the timely use of the user. Motives for using e-commerce have a positive effect on the user's sense of satisfaction. Motives for using e-commerce have a positive effect on the timely use of the user. The user's sense of satisfaction has a positive effect on the customer experience. The user's sense of satisfaction has a positive effect on customer information. Timely use of the user has a positive effect on the customer experience. Timely use of the user has a positive effect on customer information. The usefulness of technology has a positive effect on the customer experience by mediating the user's sense of satisfaction. The usefulness of technology has a positive effect on the customer experience by mediating the timely use of the user. The usefulness of technology has a positive effect on customer information by mediating the user's sense of satisfaction. The usefulness of technology has a positive effect on customer information by mediating the timely use of the user. Motives for using e-commerce have a positive effect on the customer experience by mediating the user's sense of satisfaction. Motives for using e-commerce have a positive effect on the customer experience by mediating the timely use of the user. Motives for using e-commerce have a positive effect on customer information by mediating the user's sense of satisfaction. Motives for using e-commerce have a positive effect on customer information by mediating the timely use of the user.

    Originality/Value

    This study was conducted to investigate the relationship between the benefits of technology innovation and E-Commerce Using Motivations with the customer information and consumer experience with the mediating role of pleasure and timely use.

    Keywords: innovative technology benefits, customer information, e-commerce motivation, Customer experience