فهرست مطالب

اصول بهداشت روانی - سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 109، امرداد و شهریور 1401)

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و چهارم شماره 4 (پیاپی 109، امرداد و شهریور 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 213-221
    مقدمه

    برنامه های مداخله ای متفاوتی برای کودکان اوتیستیک ارایه و اجرا می شود. به دلیل استفاده از ابزارهای مصنوعی و ماشینی، بازی های رایانه ای ممکن است در آموزش کودکان اوتیسم موثر باشد. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی بازی های رایانه ای بر مهارت های ارتباطی و تنظیم هیجانی کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم 7 تا 9 ساله مرکز توانبخشی شهر تهران در سال 1398 بود که به این منظور 20 کودک به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی قرار گرفتند.  ابزار تحقیق شامل پرسشنامه ارتباطات اجتماعی (روتر، بایلی و لورد، 2003) و چک لیست تنظیم هیجان (شیلدز و کیکتی، 1998) بود. اعضای آزمایش در 12 جلسه 45 دقیقه ای سه بار در هفته با بازی های رایانه ای آموزش دیدند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بازی های رایانه ای بر تنظیم هیجان کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم تاثیر معناداری دارد (P< 0.01). اما این تاثیر بر مهارت های ارتباطی معنی دار نبود (P> 0.05).

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که آموزش با بازی های رایانه ای، تنظیم هیجانی کودکان مبتلا به اختلال اوتیسم را بهبود می بخشد. بنابراین خانواده ها، موسسات آموزشی و مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره می توانند از این روش برای بهبود این اختلال بهره مند شوند.

    کلیدواژگان: بازی های رایانه ای، تنظیم هیجان، مهارت های ارتباطی
  • صفحات 223-230
    مقدمه

    اورژانس های روانپزشکی به اختلالات حاد در خلق، رفتار یا تفکر اطلاق می شود که نیاز به مداخله فوری دارند. نقش عمده این خدمات ارانه خدمات به بیماران دارای مشکل حاد بهداشت روان است. هدف این مطالعه تعیین مجموعه داده های اورژانس روانپزشکی است.

    روش کار

    مرور متون به منظور شناسایی مجموعه ای از عناصرداده ای برای اورژانس های روانپزشکی در ایران،آمریکا، استرالیا و انگلستان در سال 1398 انجام شد. سه مجموعه حداقل داده، دو راهنمای اورژانس و پنج فرم شناسایی شدند. عناصر اطلاعاتی دسته بندی گردید. روایی صوری مجموعه حداقل داده های توسط یک پنل کارشناسی بررسی گردید. روایی محتوای حداقل مجموعه داده ها و اهمیت بالینی هریک از عناصراطلاعاتی مشخص گردید. عناصر اطلاعاتی که از بیش از 79% ارزیابی کنندگان نمره 4 و 5 دریافت کردند، در مطالعه باقی ماندند.

    یافته ها

    براساس بررسی متون 93 عنصر اطلاعاتی در زمینه اورژانس روانپزشکی وارد مطالعه شدند. از این تعداد 53 عنصراطلاعاتی به عنوان عنصر مهم در تصمیم گیری اورژانس روانپزشکی در نظرگرفته شدند که در دسته های ذیل قرار گرفتند: اطلاعات اجتماعی و دموگرافیک، تاریخچه بیماری روانی، تاریخچه روانی خانوادگی، تاریخچه پزشکی، ارزیابی وضعیت روانی، ارزیابی ریسک آسیب به خود یا دیگران و تشخیص و درمان.

    نتیجه گیری

    باتوجه به اهمیت فراوان بیمارهای روانی و عدم وجود نظام ملی جهت گردآوری این داده ها، انجام مطالعاتی مشابه از ضروریات این حوزه است از نتایج این مطالعه می توان جهت طراحی فرم های تخصصی در زمینه اورژانس روانپزشکی و گردآوری صحیح و کامل اطلاعات پرونده های روانپزشکی استفاده نمود.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، پرونده های پزشکی، حداقل مجموعه داده ها، روان پزشکی، سرویسهای اورژانس
  • صفحات 231-240
    مقدمه

    امروزه رضایت از زندگی به یکی از ضروری ترین نیازهای زندگی انسان تبدیل شده است و کم بودن آن می تواند مشکلات متعددی را به دنبال داشته باشد. این مطالعه به بررسی رابطه بین خودکارآمدی و رضایت از زندگی و نقش میانجی اختلال تنظیم هیجانی پرداخت.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی- همبستگی در سال 1400، بزرگسالان شهر مشهد بودند که از بین آنها 402 نفر (136 مرد و 266 زن) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت کنندگان مقیاس خودکارآمدی عمومی (GSES)، مقیاس دشواری در تنظیم هیجان (DERS) و مقیاس رضایت از زندگی (SWLS) را تکمیل کردند. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که بی نظمی هیجان نقش واسطه ای در رابطه بین خودکارآمدی و رضایت از زندگی دارد. این مدل همچنین دارای مسیرهای مستقیم واجد شرایطی از خودکارآمدی تا رضایت از زندگی (P< 0.01, β= 0.10)، بی نظمی هیجانی تا رضایت از زندگی (P< 0.01, β= -0.36)، خودکارآمدی تا بی نظمی هیجانی (P< 0.01, β = -0.40) از نظر آماری معنی دار بود. به طوری که خودکارآمدی و بی نظمی هیجانی می تواند رضایت از زندگی را پیش بینی کند. همچنین، اثرات غیرمستقیم مورد بررسی قرار گرفت و نشان داد که خودکارآمدی به طور مثبت رضایت از زندگی را از طریق بی نظمی هیجانی پیش بینی می کند (P< 0.01, β = 0.14).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد خودکارآمدی می تواند رضایت از زندگی را از طریق نقش میانجی اختلال تنظیم هیجانی پیش بینی کند. بنابراین می توان برنامه های آگاهی بخشی در مورد اهمیت خودکارآمدی و تنظیم هیجان را برای افزایش رضایت از زندگی در نظر گرفت.

    کلیدواژگان: اختلال تنظیم هیجانی، رضایت از زندگی، خودکارآمدی
  • صفحات 241-251
    مقدمه

    هدف از مطالعه کنونی ارزیابی اثربخشی پروتکل تلفیق یافته درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) اختلال OCD و درمان ACT تاثیر گذار بر بافت ارتباطی زوجین، بر وسواس ارتباطی بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری ارتباطی (ROCD) می باشد.

    روش کار

    مطالعه کنونی به عنوان یک مطالعه مورد منفرد با خط پایه چند گانه برای اثربخشی پروتکل تلفیق یافته ACT اختلال OCD و ACT زوج درمانی بر بهبود ROCD زوجین ایرانی می باشد. نمونه مطالعه کنونی دانشجویان متاهل محصل در دانشگاه های تهران در سال 2019 بودند که تشخیص ROCD دریافت کرده بودند. در درمان تلفیق یافته ACT اختلال OCD و زوج درمانی، 2 بیمار؛ در درمان ACT اختلال OCD، 2 بیمار و در درمان ACT زوج درمانی 2 بیمار شرکت کردند که به طور تصادفی در این درمان ها گنجانده شدند.

    نتایج

    نمرات میانه، میانگین و طراز نسبی و مطلق شرکت کنندگان از مرحله خط پایه تا مرحله درمان در هر دو پرسش نامه PROCSI و ROCI کاهش یافت. هم چنین، به استثنای آزمودنی 5 و 6، سایر شرکت کنندگان تغییرات باثباتی را از خط پایه تا مرحله درمان در هر دو پرسش نامه نشان دادند. نمرات MBLR و RCI افرادی که درمان تلفیق یافته ACT را دریافت کرده بودند، نسبت به افرادی که سایر اشکال درمان ACT را دریافت کرده بودند، وضعیت بهتری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    درمان تلفیق یافته ACT اختلال OCD و زوج درمانی، نسبت به سایر اشکال درمان ACT این تحقیق، بیشترین تاثیر را در کاهش نمرات PROCD و ROCI جدید نشان دادند.

    کلیدواژگان: اختلال وسواسی جبری ارتباطی، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، زوجین
  • صفحات 253-262
    مقدمه

    مشکلات رفتاری از جمله مشکلاتی است که جنبه های مختلف زندگی فرد از جمله مدرسه، کار و به ویژه خانواده را به چالش می کشد. خانواده نیز یکی از عوامل موثر در ایجاد و تعدیل این مشکلات است. بنابراین، این پژوهش با هدف تدوین بسته فرزندپروری اجتماعی سازی هیجانی و ارزیابی اثربخشی آن بر احساس کفایت مادران دانش آموزان دختر 7 تا 10 ساله با مشکلات رفتاری درونی شده انجام شد.

    روش کار

    این پژوهش از نوع اکتشافی و از نظر ماهیت کیفی- کمی بود. مرحله کیفی بر توسعه یک بسته آموزشی با استفاده از روش تحلیل محتوا متمرکز شده است که شامل شش موضوع اصلی است: واکنش حمایتی به احساسات کودک، فلسفه فرا هیجانی والدین، تعاملات عاطفی خانواده محور، رشد شایستگی عاطفی کودک، آموزش تنظیم هیجان و والدین. واکنش های غیر حمایتی به احساسات کودک که در هشت جلسه ارایه شد. مرحله کمی دارای طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه مادران دانش آموزان دختر 7 تا 10 ساله شاغل به تحصیل در مدارس شهر اصفهان در سال تحصیلی 98-97 بود. بنابراین، 30 دانش آموز با مشکلات رفتاری با استفاده از چک لیست رفتار کودک آخنباخ (CBCL) - فرم گزارش والدین انتخاب شدند. مادران آنها به دو گروه آزمون (آموزش جامعه پذیری هیجانی) و شاهد تقسیم شدند. از مقیاس حس کفایت والدین (PSOC) به عنوان پیش آزمون و پس آزمون استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس (ANCOVA) تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که آموزش اجتماعی سازی هیجانی به طور معنی داری باعث افزایش حس کفایت مادر می شود (001/0<p)

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد آموزش اجتماعی سازی هیجانی بر احساس کفایت مادرانی که دارای فرزندانی با مشکلات رفتاری درونی شده هستند، تاثیر مثبت دارد.

    کلیدواژگان: اجتماعی شدن هیجان، مشکلات رفتاری، والدگری
  • صفحات 263-270
    مقدمه

    اضطراب به عنوان بخشی از زندگی انسان مدرن در همه افراد در سطح متوسطی وجود دارد و پاسخی سازگار به محرک های محیطی محسوب می شود. پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین فعالیت سیستم رفتاری مغز و حساسیت اضطرابی با نقش میانجی صفات شخصیتی انجام شد.

    روش کار

    جامعه پژوهش را کلیه دانشجویان دانشگاه های زاهدان (1399-1400) تشکیل می دهند. از این میان 371 دانشجو از مقطع کاردانی تا دکتری به روش نمونه گیری غیرتصادفی و هدفمند انتخاب شدند. آنها پرسشنامه پنج عامل جکسون، ریس و همکاران را تکمیل کردند. شاخص حساسیت اضطرابی (ASI) و پرسشنامه ویژگی های شخصیتی (NEO-FFI). داده ها با استفاده از نرم افزار آماری AMOS و نسخه 22 SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    سیستم جنگ-گریز-انجماد به طور منفی و معنی دار حساسیت اضطرابی را پیش بینی می کند (001/0>P، 43/0-=β). در عین حال، سیستم های فعال سازی و بازداری رفتاری حساسیت اضطرابی را به طور معنی داری پیش بینی نمی کنند (05/0 P>). از بین متغیرهای پیش بینی کننده، روان رنجورخویی (001/0p<، 417/0=β) و وظیفه شناسی (05/0>P، 117/0=β) به طور مثبت و موافق بودن به صورت منفی (05/0>P، 133/0-=β) حساسیت اضطرابی را پیش بینی می کنند. در مقابل، برونگرایی و گشودگی به تجربه حساسیت اضطرابی را پیش بینی نمی کند (05/0 P>). نتایج نشان می دهد که تاثیر کلی سیستم فعال سازی رفتاری بر حساسیت اضطراب معنادار نیست.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که ویژگی های شخصیتی و سیستم های رفتاری مغز در برخی مولفه ها می توانند سطوح حساسیت اضطرابی را در افراد پیش بینی کنند.

    کلیدواژگان: حساسیت اضطرابی، سیستم های مغزی رفتاری، ویژگی های شخصیتی
  • صفحات 271-279
    مقدمه

    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر درمان متمرکز بر شفقت (CFT) بر اضطراب ناشی از جدایی عاشقانه در دختران جوان بود.

    روش کار

    در این مطالعه که در سال 1400 در شهر اصفهان انجام شد، سه شرکت کننده زن با تجربه قطع رابطه عاشقانه به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. آنها تحت درمان انفرادی متمرکز بر شفقت طی هشت جلسه 90 دقیقه ای قرار گرفتند. شرکت کنندگان پرسشنامه اضطراب بک (BAI)، پرسشنامه ترومای عشق (LTI) و پرسشنامه شخصیت چند بعدی مینه سوتا (MMPI 2-RF) را تکمیل کردند. داده ها با شاخص تغییر پایه، نقشه برداری بصری و فرمول درصد بازیابی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در مرحله بعد از درمان و پیگیری، میزان بهبودی متغیر اضطراب در شرکت کننده اول 53 و 58 درصد، در مرحله دوم 63 و 75 درصد و در شرکت کننده سوم 36 و 18 درصد بود. به ترتیب. بنابراین، میزان بهبودی کلی برای هر سه شرکت کننده 50 درصد بود که نشان دهنده موفقیت درمان است.

    نتیجه گیری

    می توان نتیجه گرفت که درمان متمرکز بر شفقت، سیستم کمک رسانی را که با احساس آرامش، رضایت و امنیت همراه است، تقویت می کند و به افراد کمک می کند تا به موقع آرام شوند و مکالمه درونی خود را سرکوب کنند. خصومت به گرمی و دوستی تبدیل می شود و همه این عوامل باعث کاهش اضطراب افراد می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب، شفقت، شکست رابطه
  • صفحات 281-290
    مقدمه

    مطالعه حاضر به مقایسه فعالیت سیستم های مغزی رفتاری مغز، مکانیسم های دفاعی و تنظیم شناختی-هیجانی در بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و افراد عادی پرداخته است.

    روش کار

    جامعه آماری این پژوهش علی- مقایسه ای شامل بیماران دوقطبی نوع یک در فاز یوتایمیک مراجعه کننده به بیمارستان روان پزشکی ابن سینا مشهد در دی ماه تا مهر 1399 بود. 30 بیمار مبتلا به اختلال دوقطبی نوع یک و 30 فرد عادی به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه سیستم فعال سازی و فعالیت بازداری رفتاری مغز (BAS/BIS)، پرسشنامه سبک های دفاعی (DSQ-40) و پرسشنامه تنظیم شناختی-هیجانی (CERQ-P) بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل واریانس چند متغیره مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که BAS/BIS، مکانیسم های دفاعی و تنظیم شناختی-هیجانی در بیماران دوقطبی I و افراد عادی تفاوت معنی داری دارند (05/0P<). بیماران دوقطبی I دارای سطوح بالاتر BAS/BIS، مکانیسم های دفاعی نابالغ، روان پریشی، بی حوصلگی با دیگران، نشخوار فکری و فاجعه سازی بودند. سطح BAS/BIS، مکانیسم دفاعی بالغ، پذیرش، تمرکز مجدد مثبت و تمرکز مجدد مثبت بر برنامه ریزی و ارزیابی مجدد در افراد عادی بیشتر از بیماران مبتلا به اختلال دوقطبی نوع I بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که اختلال دوقطبی نوع یک با مولفه های هر سه متغیر سیستم های فعال سازی و بازداری مغز، مکانیسم های دفاعی و تنظیم شناختی-هیجانی همبستگی دارد.

    کلیدواژگان: اختلال دوقطبی، تنظیم شناختی-هیجانی، سیستم رفتاری مغز، مکانیسم های دفاعی
|
  • Masoumeh Bazoolnejad, Samira Vakili, Manouchehr Moradi Sabzevar, Leila Kashani Vahid *, Sara Khoddam Pages 213-221
    Introduction

    Different intervention programs are offered and implemented for autistic children. Due to using the artificial and machine instrumentals, computer games may be effective in teaching children with autism. This research aimed to determine the effectiveness of computer games on communication skills and emotion regulation of children with autism spectrum disorders. 

    Materials and Methods

    The statistical population of this study included all children with autism disorder aged 7 to 9 years at the rehabilitation center in Tehran in 2019. For this purpose, 20 children were selected by the convenient sampling method and randomly assigned into two equal groups. The research instruments included the Social Communication Questionnaire (Rutter, Bailey, and Lord, 2003) and the Emotion Regulation Checklist (Shields and Cicchetti, 1998). The experimental members were trained with computer games in twelve 45-minute sessions three times a week. The data were analyzed by using covariance analysis and SPSS software. 

    Results

    The results showed that computer games significantly affected the emotion regulation of children with autism disorder (P< 0.01). However, this effect on the communication skills was not significant (P> 0.05). 

    Conclusion

    It can be concluded that training with computer games improves the emotion regulation of children with autism disorder. Therefore, families, educational institutions, and psychological and counseling services centers can benefit from this method to improve this disorder.

    Keywords: Communication skills, Computer games, Emotion regulation
  • Zahra Ebnehoseini, Marziyhe Meraji *, Amir Rezaei Ardani, Farzad Akbarzadeh, Malihe Irajzade Pages 223-230
    Introduction

    Psychiatric emergencies are acute mental health, behavioral, and social disorders requiring immediate intervention. The primary role of psychiatric emergency services is to provide mental health services for eligible patients. This study aimed to design a Minimum Data Set (MDS) for emergency psychiatry. 

    Materials and Methods

    A comprehensive Grey Literature review was conducted in Iran, the United States, Australia, and England to identify sets of data elements for psychiatric emergencies in April 2019. Three psychiatric MSDs, two psychiatric emergency guidelines, and five psychiatric record forms were identified. Then, the identified data elements were extracted and categorized. An expert panel assessed the face validity. The content validity of a set of data elements and the clinical importance of data elements in emergency psychiatry were evaluated. Data elements that received a score of 4-5 from 79% of the specialists remained in the study. 

    Results

    Out of a total of 93 identified data elements, 53 were considered essential data elements for MDS of emergency psychiatry. The data elements were categorized as follows: Socio-demographic data, psychiatric history, family psychiatric history, medical history, mental health/ psychiatric status, suicidal risk and harm risk for others, and diagnosis and treatment.

    Conclusion

    Given the importance of psychiatric disorders and the lack of a national system for gathering psychiatric information, performing the same study on psychiatric data elements is essential. The findings of this study can be applied to design psychiatric emergency forms and accurate and complete data gathering in psychiatric records.

    Keywords: Emergency services, Medical records, Mental disorders, Minimum Data Set, Psychiatric
  • Bahramali Ghanbary Hashemabady, Alieh Zamani Tavousi, Mohammadreza Mazloomzadeh *, Seyedeh Mahsa Kazemi Pages 231-240
    Introduction

    Nowadays, life satisfaction has become one of the most important necessities in human life, and low scales of it can lead to numerous problems. This study assessed the relationship between self-efficacy and life satisfaction and the mediating role of emotion dysregulation. 

    Materials and Methods

    The statistical population of this descriptive-correlation study in 2021 included adults from Mashhad, from whom 402 individuals (136 males and 266 females) were selected by the convenient sampling method. The participants fulfilled General Self-efficacy Scale (GSES), Difficulties in Emotion Regulation Scale (DERS), and Satisfaction with Life Scale (SWLS). Data analyzed using Pearson Correlation coefficient, and Route Analysis. 

    Results

    The results of Route Analysis showed that emotion dysregulation has a mediating role in the relationship between self-efficacy and life satisfaction. The model also had an eligible direct paths from self-efficacy to life satisfaction (P< 0.01, β= 0.10), emotion dysregulation to life satisfaction (P< 0.01, β= -0.36), self-efficacy to emotion dysregulation (P< 0.01, β = -0.40), was statistically significant. So that self-efficacy and emotion dysregulation could predict life satisfaction. Also, indirect effects were examined and showed that self-efficacy positively predicts life satisfaction through emotion dysregulation (P< 0.01, β = 0.14). 

    Conclusion

    It seems that self-efficacy can predict life satisfaction through the mediating role of emotion dysregulation. Therefore, awareness programs about the importance of self-efficacy and emotion regulation can be considered to increase people's life satisfaction.

    Keywords: Emotion dysregulation, Life Satisfaction, Self-efficacy
  • Soheila Ghomian *, Mohammad Reza Shaeiri, Hojjatollah Farahani Pages 241-251
    Introduction

    The present study aimed to evaluate the efficacy of the combined protocol of Acceptance and Commitment Therapy (ACT) for Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) and ACT affecting couples' interpersonal context on improving relationship obsession of female patients with Relationship Obsessive-Compulsive Disorder (ROCD).

    Materials and Methods

    The present study was conducted as a single-subject study with a multiple baseline design to evaluate the efficacy of the combined protocol of ACT for OCD and couples on improving ROCD in Iranian couples. The sample was married students studying at Tehran universities in 2019 with a ROCD diagnosis. In the combined treatment of ACT for OCD and couples, two patients; in the ACT for OCD, two patients, and the ACT for couples, two patients were studied that were randomly replaced in these treatments. Research instruments included New Partner-Related Obsessive-Compulsive Symptoms Inventory (New PROCSI), and New Relationship Obsessive-Compulsive Inventory (New ROCI). 

    Results

    The scores of participants' median, average, relative, and absolute levels decreased from baseline to treatment stage in both new PROCSI and new ROCI. Also, except for participants 5 and 6, the rest of the participants from baseline to treatment showed stable changes in both questionnaires. The Mean Baseline Reduction (MBLR) and Reliable Change Index (RCI) of those who received the combined ACT were better than those who received other forms of ACT.

    Conclusion

    The combined treatment of ACT for OCD and couples is the most effective method to reduce the score of new PROCSI and new ROCI compared to the other two treatments.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Couples, Relationship Obsessive-Compulsive Disorder
  • Shahrzad Doustani, Amir Ghamarani * Pages 253-262
    Introduction

    Behavioral problems are among the problems that challenge various aspects of an individual's life, including school, work, and especially family. The family is also one of the effective factors in creating and modifying these problems. Therefore, this study aimed to develop an emotion socialization parenting package and evaluate its effectiveness on the sense of competence of the mothers of 7-10- year-old female students with internalizing behaviors. 

    Materials and Methods

    This research was exploratory, having qualitative-quantitative nature. The qualitative phase focused on the development of an educational package using the content analysis method comprising six main themes: supportive reaction to child's emotions, parent's meta-emotion philosophy, family-centered emotional interactions, child's emotional competence development, emotion regulation training, and parents' non-supportive reactions to the child's emotions which were presented during eight sessions. The quantitative phase had a pre-test and post-test design with a control group. The statistical population included all mothers of 7-10-year-old female students studying in Isfahan schools in the academic year of 2018-2019. So, 30 students with behavioral problems were selected using the Achenbach Child Behavior Checklist (CBCL)-Parent Report Form. Their mothers were divided into two experimental (emotion socialization training) and control groups. The Parenting Sense of Competence (PSOC) scale was used as pre-and post-tests. Data were analyzed by analysis of covariance (ANCOVA).

    Results

    The results indicated that emotion socialization training significantly increased the mother's sense of competence (P< 0.001).

    Conclusion

    It seems that emotion socialization training impacts positively on mother's sense of competence who have children with internalizing behaviors.

    Keywords: Behavioral Problems, emotion socialization, Parenting
  • Mozhgan Erfani, Hossein Jenaabadi *, Zahra Nikmanesh Pages 263-270
    Introduction

    Anxiety as a part of modern human life is present in all people at a moderate level and is considered an adaptive response to environmental stimuli. The present study aimed to assess the relationship between behavioral brain system activity and anxiety sensitivity with mediating role of personality traits. 

    Materials and Methods

    The study population consists of all students of Zahedan universities (2020-2021). Among them, 371 students from associate to doctorate levels were selected by non-random and purposeful sampling. They fulfilled Jackson Five Factors Questionnaire, Reiss et al. Anxiety Sensitivity Index (ASI), and Personality Traits Questionnaire (NEO-FFI). The data were analyzed by AMOS statistical program and SPSS 22 version.

    Results

    The fight-flight-freezing system negatively and significantly predicts anxiety sensitivity (P< 0.001, β= -0.43). At the same time, the behavioral activation and inhibition systems do not significantly predict anxiety sensitivity (P> 0.05). Among the predictor variables, neuroticism (P< 0.001, β= 0.417) and conscientiousness (P< 0.05, β= 0.117) positively and agreeableness negatively (P< 0.05, β= -0.133) predict anxiety sensitivity. In contrast, extraversion and openness to experience do not predict anxiety sensitivity (P> 0.05). The results show that the overall effect of the behavioral activation system on anxiety sensitivity is not significant. 

    Conclusion

    The findings revealed that personality traits and behavioral brain systems in some components can predict anxiety sensitivity levels in individuals.

    Keywords: anxiety sensitivity, Behavioral brain systems, Personality traits
  • Mina Soltani, Maryam Fatehizadeh * Pages 271-279
    Introduction

    The purpose of this study was to investigate the effect of Compassion-Focused Therapy (CFT) on anxiety caused by romantic breaking up in young girls.

    Materials and Methods

    In this study conducted in 2021 in Isfahan, Iran, three female participants with the experience of breaking up a romantic relationship were selected by the convenient sampling method. They underwent individual compassion-focused therapy during eight 90-minute sessions. Participants fulfilled Beck Anxiety Inventory (BAI), Love Trauma Inventory (LTI) and the Minnesota Multidimensional Personality Questionnaire (MMPI 2-RF). The data were analyzed by baseline change index, visual mapping, and recovery percentage formula. 

    Results

    In the post-treatment and follow-up stages, the improvement rate in the anxiety variable was 53% and 58% in the first, 63% and 75% in the second, and 36% and 18% in the third participants, respectively. Thus, the overall recovery rate for all three participants was 50%, indicating treatment success.

    Conclusion

    It can be concluded that compassion-focused therapy enhances the relief system, which is associated with feelings of calm, satisfaction, and security, and helps people relax in time and humiliate their inner conversation. Hostility changes into warmth and friendliness, and all of these factors reduce people's anxiety.

    Keywords: Anxiety, Compassion, relationship breakup
  • Seyyedeh Mona Taghdisi Heydarian * Pages 281-290
    Introduction

    The present study compared the activity of brain behavioral brain systems, defense mechanisms, and cognitive-emotional regulation in patients with type I bipolar disorder and normal individuals. 

    Materials and Methods

    The statistical population of this causal-comparative research included type I bipolar patients in euthymic phase referred to Ibn-e-Sina Psychiatric Hospital in Mashhad- Iran, in January to October 2020. Thirty patients with type I bipolar disorder and thirty normal individuals were selected by the purposeful sampling method. The research instrument included Brain Behavioral Activation and Inhibition Activity System Questionnaire (BAS/BIS), Defense Styles Questionnaire (DSQ-40), and Cognitive-Emotional Regulation Questionnaire (CERQ-P). The data analyzed through descriptive statistics and multivariate analysis of variance. 

    Results

    The results showed that BAS/BIS, defense mechanisms, and cognitive-emotional regulation are different significantly in bipolar I patients and normal individuals (P< 0.05). Bipolar I patients had higher levels of BAS/BIS, immature defense mechanisms, psychosis, boredom with others, rumination, and catastrophe. The level of BAS/BIS, mature defense mechanism, acceptance, positive refocus, and positive refocusing on planning and reassessment was higher in normal individuals than in patients with type I bipolar disorder.

    Conclusion

    The results showed that type I bipolar disorder is correlated with the components of all three variables of brain activation and brain inhibition systems, defense mechanisms, and cognitive-emotional regulation

    Keywords: Bipolar disorder, Brain Behavioral System, Cognitive-emotional regulation, Defense mechanisms