فهرست مطالب

نشریه خط مشی گذاری عمومی در مدیریت
سال سیزدهم شماره 2 (پیاپی 46، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/04/01
  • تعداد عناوین: 13
|
  • آرش زعیم، مرتضی موسی خانی*، علی داوری صفحات 1-12
    زمینه

    هدف پژوهش حاضر بررسی و تجزیه و تحلیل بلوغ اکوسیستم کارآفرینی ایران بر اساس نظرات متخصصان مراکز رشد دانشگاهی می باشد.

    هدف

    این مطالعه از لحاظ هدف کاربردی و از نظر گردآوری داده ها آمیخته- اکتشافی است.

    روش

    در بخش کیفی از روش های تحلیل محتوا و دلفی استفاده شده است. جامعه تحقیق در این بخش، 13 نفر از خبرگان مراکز دانشگاهی شامل اساتید دانشگاه، مدیران و کارشناسان مراکز رشد دانشگاهی می باشد که با نمونه گیری هدفمند انتخاب شده اند. در بخش کمی، داده با استفاده از روش پیمایش و توزیع پرسشنامه گردآوری و داده ها از طریق روش مدلسازی معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار PLS تحلیل شده است. جامعه آماری بخش کمی شامل 67 نفر می باشد که بصورت هدفمند با توجه به شاخص های مسیولیت اجرایی، سمت مدیریت و تجربه در مراکز رشد دانشگاهی انتخاب شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که مراکز رشد دانشگاهی در درون اکوسیستم کارآفرینی فناورانه کشور دارای بلوغ پایین هستند. در نهایت اقداماتی جهت بهبود وضعیت این مراکز توسط نویسندگان ارایه شده است.

    نتیجه گیری

    اگر این اقدامات بطور صحیح توسط دولت و موسسات دانشگاهی توسعه یابند، بلوغ اکوسیستم کارآفرینی فناورانه دانشگاهی قابل افزایش خواهد بود.

    کلیدواژگان: کارآفرینی فناورانه، اکوسیستم کارآفرینانه فناورانه دانشگاهی، مراکز رشد دانشگاهی
  • فاضل زارعیان باغگاه، سعید امامقلی زاده*، مهرداد متانی صفحات 13-28
    زمینه

    پدیده برون سپاری امری جدید در امور سازمانی و نظام های اداری می باشد، لذا هدف پژوهش حاضر شناسایی شاخص ها و وضعیت سنجی برون سپاری در دستگاه های اجرایی استان مازندران می باشد.

    روش

    جامعه ی آماری بخش کیفی شامل خبرگان شامل رویسا، مدیران و ناظرین پروژه های برون سپاری دستگاه های اجرایی استان مازندران و جامعه ی آماری بخش کمی نیز شامل مدیران ارشد، مدیران میانی و دست اندارکاران و کارمندان دستگاه های اجرایی استان مازندران بود. تعداد افراد نمونه در بخش کیفی تعداد 11 نفر و در بخش کمی تعداد 228 نفر انتخاب شدند. به منظور تجزیه وتحلیل داده ها از تکنیک تحلیل محتوا، تکنیک دلفی و آزمون t تک نمونه ای در نرم افزار Spss استفاده شد.

    یافته ها

    با توجه برای کلیه شاخص ها بجز شاخص های اتخاذ تدابیر لازم جهت برون سپاری در سازمان، انعطاف پذیری سازمان در زمینه نحوه ارایه خدمات برون سپاری، حفظ دانش فنی سازمان در برون سپاری، انتقال دانش جدید فنی از سازمان ها و شرکت های دیگر به سازمان طی برون سپاری و ایجاد ظرفیت بالا با برون سپاری خدمات، عدم تغییر میزان هزینه پرداختی شهروندان برای ارایه خدمات برون سپاری و شاخص بررسی مکان برون سپاری در قرارداد، در وضعیت مناسبی قرار دارند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج بدست آمده می توان بیان داشت که دستگاه های اجرایی استان مازندران آمادگی لازم را از لحاظ انجام برون سپاری تا حدی زیادی دارا می باشند.

    کلیدواژگان: شاخص های برون سپاری، وضعیت سنجی، دستگاه های اجرایی، استان مازندران
  • افشین گودرزی، محمود رضایی زاده*، ماشا.. ولی خانی، علیرضا شیروانی جوزدانی صفحات 29-45
    زمینه و هدف
    بدون تردید یکی از پیامدهای فعالیت پولی بانک ها و موسسات اعتباری، پیدایش مطالبات معوق است که تاثیرات قابل توجهی را در نظام اقتصادی ایجاد می کند. این موضوع علاوه بر کاهش سودآوری بانک ها، موجب کندی چرخش نقدینگی در اقتصاد، عدم اختصاص به موقع اعتبارات به درخواست های مولد حوزه صنعت، معدن، تجارت و کشاورزی و در نهایت رکود اقتصادی می گردد. هدف این پژوهش معرفی الگوی بانک سپه برای وصول مطالبات معوق بانک سپه می باشد. همچنین به دنبال این موضوع هستیم که ابعاد مولفه ها و شاخص های مدل وصول مطالبات معوق بانک سپه کدامند و چه روابطی بین این ابعاد - مولفه ها وجود دارد.
    روش
    جامعه آماری این پژوهش شامل 323 نفر از کارکنان بانک سپه می باشد که با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و جدول مورگان 181 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب گردید. روش جمع آوری اطلاعات به روش تحلیل محتوا و فن دلفی می باشد. محیط پژوهش منابع دست اول بانک های اطلاعاتی معتبر در گستره زمانی 1388 تا 1399 در حوزه وصول مطالبات معوق بانکی بوده است. تعداد نمونه در بخش کیفی شامل 20 نفر از متخصصان جهت نظر سنجی و تحلیل و کد گذاری محقق به اشباع نظری رسید. روش نمونه گیری هدفند بود. به منظور تحلیل استنباطی داده ها از تکنیک های تحلیل عامل تاییدی استفاده شده است.
    یافته ها
    عوامل محیطی با بار عاملی 0.707 و آماره تی 4.992 تاثیر مستقیم و معنی داری بر الگوی وصول مطالبات معوقه دارد. بنابراین عوامل محیطی بر الگوی وصول مطالبات معوقه تاثیر مثبت و معناداری دارد. عوامل سازمانی با بار عاملی 0.630 و آماره تی 3.120 تاثیر مستقیم و معنی داری بر الگوی وصول مطالبات معوقه دارد.
    نتایج
    عوامل سازمانی بر الگوی وصول مطالبات معوقه تاثیر مثبت و معناداری دارد. عوامل قانونی با بار عاملی 0.581 بر الگوی وصول مطالبات معوقه تاثیرگذارند. عوامل قانونی بر الگوی وصول مطالبات معوقه تاثیر مثبت و معناداری دارد.
    کلیدواژگان: مطالبات معوق، موسسات اعتباری، سیاست گذاری، نظام مالی، بانک سپه
  • نادر نصرت آبادی، حسین وظیفه دوست*، حمیدرضا سعیدنیا صفحات 45-62
    زمینه و هدف

    با توجه به اهمیت توسعه صادرات کالاهای معدنی از طریق مناطق ویژه اقتصادی به عنوان یکی از مباحث کلیدی در خط مشی گذاری و خلاء پژوهش های نظری مرتبط در مناطق ویژه اقتصادی پژوهش حاضر با رویکردی کاربردی و هدف بررسی الگوی صادرات مواد معدنی از طریق مناطق ویژه اقتصادی بوده است

    روش

    این پژوهش از نوع ترکیبی و بصورت کیفی و کمی صورت گرفته است. محقق در ابتدا با روش پژوهش کیفی و رویکرد داده بنیاد و با مصاحبه با هفده نفر از خبرگان و مدیران گمرک و مدیران شرکت های صادراتی مواد معدنی از طریق تحلیل مصاحبه های صورت گرفته و در مطالعه دوم با روش کمی،ضمن تهیه پرسشنامه آن را در اختیار 384 نفر قرار داده است.

    یافته ها

    نتایج شاخص های برازندگی مدل: شاخص برازندگی با مقدار 884/0، شاخص نرم شده برازندگی با مقدار 872/0، شاخص برازندگی تطبیقی با مقدار 962/0، شاخص برازندگی فزاینده با مقدار 962/0، شاخص نرم شده برازندگیاج شده در تحلیل عاملی اکتشافی پشتیبانی کرده است

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش نشان داد که؛ در قالب یک مدل ، شامل شش بعد اصلی شامل عوامل ساختاری،صادرات مواد معدنی،مزیت ایران در صادرات مواد معدنی،به روز رسانی قوانین گمرکی،شرایط محیطی و ارتقا بازاریابی مواد معدنی و سی و یک بعد فرعی ارایه کرده است.

    کلیدواژگان: خط مشی، داده بنیاد، صادرات، مواد معدنی، مناطق ویژه اقتصادی، رویکرد ترکیبی
  • سهیل کریمی راد*، لیلا آندرواژ صفحات 65-76
    زمینه 

    برندمحوری، توسعه هویت سازمانی را تحریک می کند و هویت سازمانی نیز نقش مهمی را در اجرای یک بازاریابی برندمحور و بهبود استراتژی خط مشی های استراتژی رقابت ایفا می کند.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر، بررسی تاثیر بازاریابی برندمحوری بر خط مشی های استراتژی رقابت با تاکید بر نقش مداخله گر هویت سازمانی در شرکت بیمه ایران است.

    روش ها

    روش پژوهش، توصیفی از نوع همبستگی است. جامعه پژوهش، شامل 400 نفر از کارکنان شرکت بیمه ایران است. روش نمونه گیری مورد استفاده، تصادفی ساده و حجم نمونه بر اساس جدول مورگان 196 نفر بودند. و تجزیه و تحلیل توسط دو نرم افزار SPSS و SMART-PLS انجام شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق تاثیر وجود بازاریابی برندمحوری را بر خط مشی های استراتژی رقابت از طریق هویت سازمانی تایید می کند.

    نتیجه گیری

    توجه به بازاریابی برندمحوری شرکت بیمه ایران را مجهز به قابلیت ها و توانمندی هایی می سازد که آن می تواند برای شرکت ها نتایج و پیامدهای زیادی از جمله رشد شرکت ها، سودآوری، افزایش سهم بازار و افزایش رقابت پذیری داشته باشد.

    کلیدواژگان: بازاریابی برند محور، استراتژی رقابت، هویت سازمانی، شرکت های دولتی صاحب برند
  • امین حسین زاده، نورمحمد یعقوبی*، وحید پورشهابی صفحات 77-96
    زمینه و هدف
    ارزیابی یکی از مهم ترین ابزارهای لازم برای تضمین کارایی و اثربخشی خط مشی های حسابرسی است که در عین اهمیت، کمتر موردتوجه خط مشی گذاران و خط مشی پژوهان مالی قرار گرفته است. شفافیت اطلاعات ناشی از حسابرسی صرفه اقتصادی و کارایی، بهبود پاسخگویی ناشی از حسابرسی اثربخشی و ارتقای اعتماد و درستی ناشی از حسابرسی صرفه اقتصادی بر کاهش فساد اداری موثر است. ازهمین رو، هدف پژوهش حاضربررسی و ارایه خط مشی حسابرسی عملکرد مدیریت و ارزیابی وضعیت موجود عوامل آن در سازمان های دولتی است.
    روش
    پژوهش حاضر توسعه ای - کاربردی با رویکرد آمیخته است، اعضای نمونه آماری بخش کیفی پژوهش را خبرگان و صاحب نظران حوزه حسابرسی عملکرد مدیریت به تعداد 15 نفر تشکیل دادند که بر اساس تکنیک گلوله برفی انتخاب شدند. 101 نفر از کارکنان ادارات منتخب دولتی استان سیستان و بلوچستان که به صورت تصادفی انتخاب شدند، معرف نمونه آماری بخش کمی پژوهش بودند. داده های بخش کیفی توسط مصاحبه جمع آوری و بر اساس تکنیک تحلیل محتوا تجریه و تحلیل شدند. داده های بخش کمی نیز ازطریق پرسشنامه مستخرج از بخش کیفی پژوهش جمع آوری و به روش آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها نتایج پژوهش گویای آن بود که عوامل حسابرسی عملکرد مدیریت شامل 8 عامل اصلی (شناسایی و بیان مساله (نیاز)، اهداف راهبردی، اهداف عملیاتی، برنامه ریزی راهبردی، برنامه ریزی عملیاتی، اجرای حسابرسی عملکرد، پیامدهای حسابرسی عملکرد و حافظه سازمانی) و 28 عامل فرعی است.
    نتیجه گیری
    همچنین ارزیابی وضعیت عوامل حسابرسی عملکرد مدیریت نشان داد که غیر از 9 عامل فرعی شناسایی شده، بقیه عوامل در وضعیت مطلوبی هستند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، حسابرسی عملکرد مدیریت، سازمان دولتی
  • زینب میرعلی سید خوندی، علی اشرف نظری*، صادق زیباکلام صفحات 97-114
    زمینه

    ظرفیت سیاست یکی از اساسی ترین مفاهیم در مطالعه سیاست عمومی است که به خلا ها و عوامل مرتبط با چرایی انجام نشدن سیاست ها می پردازد. در این مقاله، معضلات و کاستی ها برای اجرایی نشدن این خط مشی ها در حوزه مشارکت سیاسی زنان در سطح نخبگان (1399- 1376)، تبیین شد. سپس بر اساس الگوی مورد نظر، در سه سطح مفهومی- تحلیلی، عملیاتی و سیاسی(ابعاد ظرفیت سیاست) که هر یک از این سه صلاحیت شامل منابع یا توانایی هایی در سه سطح مختلف فردی، سازمانی و سیستمی هستند، بررسی گردید.

    هدف

    معرفی ظرفیت سیاست به عنوان مفهومی جدید در ادبیات مشارکت سیاسی در ایران که بر اساس این مفهوم می توان مرز و شکاف میان قوانین و عملکرد را بررسی نمود.

    روش

    این تحقیق با استفاده از روش «کیو» برای طبقهبندی و امتیازدهی به گزاره ها و «تحلیل گفتمان انتقادی» صورت گرفته است.یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد، نگرش «فردی» و «سازمانی» در بعد «تحلیلی» مهمترین عوامل تاثیرگذار در مشارکت سیاسی زنان هستند.

    نتیجه گیری

    بحث از ظرفیت سیاست بر اساس فضای گفتمانی خاص آن که در پژوهش حاضر مشارکت سیاسی زنان است، باید تعاریف و عوامل دیگری را مانند شرایط فرهنگی و ایدیولوژیکی که تاثیر مستقیم بر اجرای سیاست ها دارد، برجسته کند.

    کلیدواژگان: ظرفیت سیاست، ظرفیت خط مشی، تحلیل گفتمان انتقادی، مشارکت سیاسی زنان، روش کیو، سیاستگذاری
  • محسن شیرپور، صدرالدین ستاری*، رسول وظیفه صفحات 115-132
    زمینه

    دانشگاه با هدف ترویج، انتقال دانش و تربیت نیروی انسانی در زمینه های مختلف علم و فنون به آموزش عالی و پژوهش می پردازد. این امر نیازمند هیات علمی توانمند است. لذا برخی از اعضای هییت علمی درصدد بازاریابی شخصی، برند سازی و سرآمد بودن درسطح منطقه، استان یا کشور می باشند.

    هدف

    هدف تحقیق حاضر، «ارایه مدلی برای بازاریابی شخصی اعضای هیات علمی دانشگاه ها» درقلمرو مکانی استان اردبیل مابین سالهای 1396 تا 1399 می باشد.

    روش ها

    روش تحقیق ترکیبی از روش های کمی و کیفی بوده. اطلاعات بخش کیفی از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته با 20 نفراز صاحب نظران بازاریابی و اعضای هییت علمی از دانشگاه های دولتی و آزاد استان اردبیل جمع آوری شده است، و با کدگذاری، ابعاد و مولفه های تحقیق، شناسایی و مدل اولیه تحقیق، طراحی شده است. با استفاده از این مدل و یافته های بخش کیفی، پرسشنامه ای طراحی شد که روایی آن توسط روایی همگرا و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ تایید شد. نمونه 373 نفر از سایر اعضای هییت علمی از دانشگاه های دولتی و آزاد استان بود. با استفاده از مدل معادلات ساختاری، ابعاد مدل بازاریابی شخصی اعضای هییت علمی دانشگاه های اردبیل یافت شد.

    یافته ها

    براساس یافته های حاصل از مدل معادلات ساختاری، مولفه های مهارت های اجرایی  (0.813)، مهارت های علمی  (0.886) و مهارت های نگرشی  (0.783) از مهارت های بازاریابی شخصی اعضای هییت علمی هستند. همچنین برازش مدل نشان دهنده مطلوبیت مدل تحقیق است.

    نتیجه گیری

    با تکیه بر نتایج این تحقیق می توان گفت اعضای هیات علمی دانشگاه ها برای دستیابی به مهارت های شخصی، نیازمند کسب مهارت های علمی، اجرایی و نگرشی هستند.

    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی شخصی، هیئت علمی، دانشگاه های استان اردبیل
  • کامبیز صناعی، اصغر مشبکی*، حسن اسماعیل پور، سیاوش احمدی چهره برق صفحات 133-152
    زمینه و هدف

    با گسترش روزافزون اینترنت درزندگی، یکی از مباحث طرح شده، شیوه انجام مبادلات از طریق اینترنت است که مورد توجه بسیاری از سازمانها و مشتریان قرار گرفته است. از آنجا که خط مشی گذاری به طور ذاتی یک حوزه پیچیده تلقی می شود، طبق قانون ضرورت تنوع باید با آن به صورت پیچیده برخورد کرد از این رو تحقیقات زیادی برای حمایت از خرید آنلاین انجام شده است.پژوهش حاضر با هدف؛ ارایه الگوی خط مشی رفتار خریدار مجازی با تکیه بر متغیر اعتماد به برند آنلاین انجام گرفته است.

    روش

    پژوهش حاضر بنیادی توسعهای بوده و با رویکرد آمیخته و به دنبال ارایه مدلی مفهومی قصد خرید مشتریان در رفتار خرید آنلاین با در نظر گرفتن متغیر اعتماد به برند آنلاین بوده و جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل مدیران، و استادان و خبرگانی که اثر شایان توجه، علمی و یا عملی در حوزه رفتار خرید آنلاین داشته اند، برگزیده شده است. بر این اساس، در این مرحله 15 نفر از خبرگان در پژوهش مشارکت کرده و نمونه مورد بررسی این بخش را شکل داده اند. ابزار اساسی گردآوری داده ها در مرحله کیفی پژوهش، مصاحبه نیمه ساختار یافته با استفاده از پروتکل بوده که برنامه ریزی و اجرا شده است.

    کلیدواژگان: خط مشی، داده بنیاد، قصد خرید، اعتماد به برند آنلاین، رویکرد ترکیبی، خرید اینترنتی
  • ابراهیم دوستی شرودانی*، ناصر خانی صفحات 153-165

     

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر طراحی مدل خط مشی گذاری تاب آوری کسب و کارهای دانش بنیان در دوران کرونا است.

    روش

    داده های گردآوری شده کیفی و با رویکرد نظریه داده بنیاد می باشد. جامعه ی آماری پژوهش مدیران و متخصصان حوزه ی دانش بنیان بوده که از طریق نمونه گیری نظری با دوازده نفر از آنان مصاحبه های عمیق نیمه ساختمند انجام شده است. سپس با استفاده از کدگذاری باز، مفاهیم و مقوله های استخراج شدند.

    یافته ها

    براساس فرایند نظریه داده بنیاد، طی مراحل کدگذاری 52 مقوله فرعی و 13 مقوله اصلی شناسایی و دسته بندی شدند. سپس ضمن شناسایی مقوله محوری، مقوله ها در درون مولفه های اساسی شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردهای و پیامدهای قرار گرفتند و مدل نهایی شکل گرفت.

    نتیجه گیری

    شرکت های دانش بنیان می توانند با چرخش هوشمندانه در مدل کسب و کار، شناسایی بازارهای هدف جدید، استفاده از خلاقیت و دانش بروز و بهره گیری از تجربیات سایر کشورها در برابر بحران کووید 19، به خوبی مقاومت کرده و بحران کرونا را تبدیل به فرصتی برای رشد شرکت تبدیل نمایند.

    کلیدواژگان: شاخص های تاب آوری شرکتی، تداوم کسب و کار، بحران کووید 1919
  • میرعلی سید نقوی*، جهانیار بامدادصوفی، رضا واعظی، پریسا اختری صفحات 165-185
    زمینه و هدف

    دوجانبهگرایی سازمانی قابلیت سازمان برای ایجاد، انتشار و عمل براساس دانش تولید شده و اکتشاف و انتفاع فعالیت ها در عرصه مربیگری برای تولید یادگیری سازمانی دوجانبه مورد نیازمیباشد. در پژوهش حاضر، پژوهشگران برآنند تا الگوی خطمشی مربیگری دوجانبهگرا با رویکرد انکشاف، انتفاع را برای سازمانهای دولتی پیشنهاد دهند.

    روش

    در این پژوهش روش پژوهش کیفی، نظریه داده بنیاد است و برای گردآوری داده ها بر مبنای نمونه گیری هدفمند مصاحبه های عمیق و نیمه ‎ساختارمند با خبرگان دانشگاهی و اجرایی موضوع انجام گردید. سپس برمبنای کدگذاری‎های باز، محوری و انتخابی و استفاده کارا و اثربخش از نرم‎افزار تحلیل کیفی(MAXQDA.PRO.2018.1) داده ها مورد تجزیه تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مقوله‎های اصلی"اهداف اجرایی برنامه مربیگری دو جانبه گرا"، "مولفه های راهبردی مرتبط با مربیگری" "عوامل تسهیل کننده و بازدارنده"،"حوزه های اثرگذار داخلی سازمان"و نیز مقوله محوری"مربیگری" استخراج گردید، که منجر به پیامدهای ‎این الگوی اکتشافی درقالب مقوله "مربیگری دوجانبه گرا" شده است.

    نتیجه گیری

    الگوی موردنظر در این پژوهش، حاکی از این است که، سازمانها میتوانند با در نظرگرفتن اهداف خود، این الگو را اجرایی کنند.

    کلیدواژگان: خط مشی، مربیگری، اکتشاف، انتفاع، دوجانبه گرایی، مربیگری دوجنبه گرا، نظریه داده بنیاد
  • نادیا محسنی، علی نوروزی مبارکه*، عبدالله نعامی، محمدرضا کاشفی نیشابوری صفحات 185-198
    زمینه و هدف
    با توسعه روزافزون رسانه های جدید در اشکال الکترونیکی، تجدیدنظر در مباحث خط مشی و فراهم آوری، که عموما از سوی بخش های سنتی مجموعه سازی در فضای دیجیتال ها انجام می گیرد، امری ضروری می نماید. این پژوهش با هدف پیاده سازی خط مشی بازاریابی دیجیتالی در حوزه شبکه های اجتماعی با رویکرد داده بنیاد انجام شده است.
    روش
    پژوهش حاضر با روش کیفی انجام گرفته و برای ساخت مدل پارادایمی از مصاحبه های دقیق مرتبط با نظریه مبتنی بر داده ها با نمونه هایی که با استفاده از روش نمونه گیری گلوله برفی از میان متخصصان مطرح دانشگاهی دارای زمینه علمی مرتبط با بازاریابی دیجیتالی در حوزه شبکه های اجتماعی ، مدیران و کارشناسان شرکت ها انتخاب شده بودند، انجام شد. در مدل پارادایمی تیوری مبتنی بر داده ها پدیده اصلی این پژوهش، فرایند تدوین الگوی بازاریابی دیجیتالی در حوزه شبکه های اجتماعی با در نظر گرفتن تجربه مشتریان می باشد.
    یافته ها
    با توجه به بررسی ابعاد موضوع و مطالعات مربوطه نتیجه گیری شد ارزش ها (زیرساخت ها، بازارمحوری، کارآفرینی، نوآوری) مهارت ها (سخت افزار و نرم افزار)و بازاریابی از عوامل تاثیر گذار در بازاریابی دیجیتالی می باشند. این تاثیرگذاری با عواملی چون هدف کسب و کار، توانمند سازی مبتنی بر یادگیری، الگوی ارتباطی و ارتباط با مشتریان دارای تاثیر گذاری بیشتری خواهند شد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که؛ با توجه به فعالیت بخش زیادی از جامعه در پلتفرم های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام، توییتر حضور و بازاریابی در رسانه های اجتماعی، تقریبا برای هر کسب وکاری مفید واقع خواهد شد.
    کلیدواژگان: خط مشی، بازاریابی دیجیتال، شبکه های اجتماعی، اپلیکیشن های مواد غذایی و بهداشتی، رویکرد ترکیبی
  • مهدی یوسف زاده بیرق، ناصر فقهی فرهمند*، سلیمان ایران زاده صفحات 199-215
    زمینه و هدف

    به دلیل پویایی موجود، لازمه رسیدن به اهداف مدیریت زنجیره تامین صنایع نسوز، ایجاد هماهنگی میان سطوح مختلف زنجیره تامین، شناسایی عوامل تاثیرگذار و شناسایی نحوه تعامل بین ریسک های مختلف است که در نهایت مستلزم تحلیل حجم زیادی از اطلاعات به صورت مجزا و توام می شود.بدین منظور هدف تحقیق حاضر ارایه الگوی خط مش گذاری در مدیریت ریسک های زنجیره تامین مواد اولیه درشرایط عدم اطمینان با رویکردپویایی سیستم ها در صنایع نسوز است.

    روش

    تحقیق حاضر از نظر هدف جزء تحقیقات کاربردی است.جامعه آماری تحقیق شامل مدیران صنایع نسوز در کشور بودند که با روش هدفمند در دسترس 15 نفر به عنوان حجم نمونه انتخاب شدند. جهت گرداوری اطلاعات از روش کتابخانه ای و میدانی و ابزار بانک های اطلاعاتی صنایع نسوز استفاده شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد پویایی سیستم ها و نرم افزار ونسیم استفاده شد. 

    یافته ها

    نتایج شبیه سازی نشان داد که دو خط مش برای کاهش ریسک های زنجیره تامین وجود دارند که در ساختار همکاریهای بین تامین کنندگان و شرکاء، توجه به بازده بلندمدت حایز اهمیت است و در شکل دهی عوامل کلیدی کاهش ریسک های زنجیره تامین در شرابیط عدم قطعیت در صنایع نسوز، تمرکز بر این نکته ضروری است که بازده بلندمدت باید در دوره های کوتاه بررسی شود. 

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها جهت کاهش ریسک های زنجیره تامین در شرایط عدم قطعیت صنایع نسوز باید  در کوتاه مدت، بر کاهش سطح تفاوت در موقعیت کاری و تضاد بین خود تمرکز کنند و شرکا و تامین کنندگان در بلندمدت نیز به دنبال حل تعارضات غیر کارکردی موجود در سیستم باشند و سطح آن را به حداقل ممکن برسانند.

    کلیدواژگان: زنجیره تامین، ریسک، صنایع نسوز، خط مشی گذاری، عدم اطمینان، پویایی سیستم
|
  • Arash Zaeim, Morteza Mosa Khani *, Ali Davari Pages 1-12
    Background

    As technological entrepreneurship increasingly optimizes the regional economic structure and promotes economic growth, it is essential to strengthen technological entrepreneurship and accelerate the industrialization of scientific and technological achievements in the university entrepreneurship ecosystem. The purpose of this study was to investigate and analyze the dimensions of the Iranian technological university entrepreneurship ecosystem from the perspective of experts in university incubators.

    Methods

    This study was applied in terms of purpose and mixed-exploratory in terms of data collection. In the qualitative part, the content analysis methods of semi-structured interviews used. The research population in this section was 13 experts including university professors, administrators, experts, and users (tenants) of university incubators who selected by purposive sampling. The validity and reliability of the research tool confirmed. The interviews continued until they reached the theoretical saturation level. In the quantitative part, data collected using survey method and distributing a questionnaire, and data analyzed through structural equation modeling using PLS software. The statistical population of the quantitative section included specialists and experts of university incubators

    Keywords: Technological Entrepreneurship, University Technological Entrepreneurship Ecosystem, University incubators
  • Fazel Zareian Baghgah, Saeid Emamgholizadeh *, Mehrdad Matani Pages 13-28
    Background

    The phenomenon of outsourcing is a new thing in organizational affairs and administrative systems, so the purpose of this study is to identify the indicators and status of outsourcing in the executive organs of Mazandaran province.

    Method

    The statistical population of the qualitative section included experts including the heads, managers and supervisors of outsourcing projects of the executive organs of Mazandaran province and the statistical population of the quantitative part also included senior managers, middle managers and managers and employees of the executive organs. The sample size was 11 in the qualitative section and 228 in the quantitative section.

    Findings

    Considering all the indicators except the criteria for taking necessary measures for outsourcing in the organization, the organization in outsourcing, transferring new technical knowledge from other organizations and companies to the organization during outsourcing and creating high capacity With outsourcing of services, the citizens do not change the amount of money they pay to provide outsourcing services and the index of checking the place of outsourcing in the contract is in a good position.

    Conclusion

    According to the obtained results, it can be stated that the executive bodies of Mazandaran province are fully prepared in terms of outsourcing.

    Keywords: Outsourcing indicators, status assessment, executive bodies, Mazandaran Province
  • Afshin Godarzy, Mahmod Rezaizade *, Mashalla Valikhani, Alireza Shirvanijozdani Pages 29-45
    Background and Aim
    Undoubtedly, one of the consequences of the monetary activity of banks and credit institutions is the emergence of delinquent receivables, which has a significant impact on the economic system. In addition to reducing the profitability of banks, this slows down the circulation of liquidity in the economy, the lack of timely allocation of credit to productive demand in industry, mining, trade and agriculture, and ultimately the economic downturn. The purpose of this study is to introduce Sepah Bank model for collecting Sepah Bank overdue receivables. We are also looking for the dimensions of the components and indicators of the Sepah Bank arrears collection model and what are the relationships between these dimensions and components.
    Method
    The statistical population of this study includes 323 employees of Sepah Bank. Using simple random sampling method and Morgan table, 181 people were selected as the sample size. The method of data collection is content analysis and Delphi technique. The research environment has been the first-hand sources of reputable databases in the period of 2009 to 1399 in the field of collection of overdue bank receivables. The number of samples in the qualitative section, including 20 experts for surveying, analysis and coding of the researcher, reached theoretical saturation. The sampling method was purposive. Confirmatory factor analysis techniques have been used for inferential data analysis.
    Finding
    Environmental factors with a factor load of 0.707 and a T-statistic of 4.992 have a direct and significant effect on the pattern of arrears collection. Therefore, environmental factors have a positive and significant effect on the pattern of collection of arrears. Organizational factors with a factor load of 0.630 and a T-statistic of 3.120 have a direct and significant effect on the pattern of arrears collection.
    Results
    Organizational factors have a positive and significant effect on the pattern of receipt of arrears. Legal factors with a factor load of 0.581 affect the pattern of receivables. Legal factors have a positive and significant effect on the pattern of collection of arrears.
    Keywords: Banking system, Lack of Fixed Rules, Instability of Capital, Foreign Exchange Markets, Delayed Receivables
  • Nader Nosrat Abadi, Hossain Vazifehdoost *, Hamidreza Saeednia Pages 45-62
    Background and Aim

    Considering the importance of developing mineral exports through special economic zones as one of the key issues in the policy and vacuum of theoretical research related to special economic zones, the present study has a practical approach and aims to investigate the pattern of mineral exports from It has been through special economic zones.

    Method

    This research is a combination of qualitative and quantitative. The researcher first with the qualitative research method and data approach of the foundation and by interviewing seventeen experts and customs managers and managers of mineral export companies through the analysis of interviews and in the second study with a quantitative method, while preparing a questionnaire in Authorized 384 people.

    Results

    The results of model fit indices: fit index with a value of 0.884, softened fit index with a value of 0.872, adaptive fit index with a value of 0.962, incremental fit index with a value of 0.9s.

    Conclusion

    The results showed that; In the form of a model, including six main dimensions including structural factors, mineral exports, Iran's advantage in mineral exports, updating customs laws, environmental conditions and promoting mineral marketing and thirty-one sub-dimensions are presented.

    Keywords: policy, Data Foundation, Exports, Minerals, Special Economic Zones, Combined approach
  • Soheil Karimirad *, Leila Andervazh Pages 65-76
    Background

    Given the competitive environment in the insurance industry, maintaining and developing market share is the result of competitive strategy policies. Therefore, identifying the factors influencing competition strategy policies is considered an important issue in strategic brand-based marketing decisions. According to the findings, brandorientation stimulates the development of organizational identity and organizational identity also plays an important role in implementing brand-oriented marketing and improving the strategy of competitive strategy policies.

    Objective

    The aim of this study was to investigate the effect of brand-based marketing on competition strategy policies with emphasis on the role of organizational identity intervener in Iran Insurance Company.

    Methods

    The research method is descriptive-correlational. The research population includes 400 employees of Iran Insurance Company. The sampling method used was simple random and the sample size was 196 based on Morgan table. It was analyzed in descriptive statistics by SPSS software. SMART-PALS software was used to test the developed hypotheses.

    Results

    Findings obtained from path coefficients and significant coefficients showed that brand-based marketing have a significant and positive effect on competition strategy policies (β = 0.407, t = 4.821). Brand-based marketing has a positive and significant effect on organizational identity (β = 0.828, t = 28.171). It was also concluded that organizational identity has a significant and positive effect on competition strategy policies (β = 0.489, t = 5.817). Another result of the study showed that organizational identity can play a mediating role between the relationship between brand-based marketing and competitive strategy policies.

    Conclusion

    The result of this study indicates that paying attention to brand-oriented marketing equips Iran Insurance Company with capabilities and capabilities that can have many results and consequences for companies such as company growth, profitability, increasing market share and increasing competitiveness.

    Keywords: brand-based marketing, competition strategy, organizational identity, state-owned brand companies
  • Amin Hoseinzadeh, Noor Mohammad Yaghoubi *, Vahid Pourshahabi Pages 77-96
    Background and Aim
    It is expected that policy change in management performance accounting and assessment of the current situation of factors will improve processes, improve external interactions and reduce violations and corruption. Transparency of information resulting from cost-effective auditing and efficiency, improving accountability resulting from effectiveness auditing, and promoting trust and accuracy resulting from costeffective auditing are effective in reducing corruption. Therefore, the purpose of this study is to review and present an audit policy for management performance and assess the current status of its agents in government organizations.
    Method
    The present study is an application-development with a mixed approach. The members of the statistical sample of the qualitative part of the research were experts in the field of management performance auditing of 15 people who were selected based on the snowball technique. 101 employees of selected government departments of Sistan and Baluchestan province who were randomly selected were the statistical sample of the quantitative part of the research. Qualitative data were collected by interview and analyzed based on content analysis technique. Quantitative data were collected through a questionnaire extracted from the qualitative part of the research and analyzed in SPSS software. Findings The results of the study showed that management performance audit factors include 8 main factors (problem identification and expression (need), strategic objectives, operational objectives, strategic planning, operational planning, performance audit performance, performance audit implications and organizational memory) and 28 Is a subfactor.
    Conclusion
    Also, the evaluation of the status of management performance audit factors showed that except for 9 identified sub-factors, all other factors are in good condition. .
    Keywords: Performance evaluation, Management Performance Audit, Government Organization
  • Zeynab Mirali Seyed Khoondi, Ali Ashraf Nazari *, Sadegh Zibakalam Pages 97-114
    Background

    Policy capacity is one of the most basic concepts in the study of public policy that addresses gaps and factors related to why policies are not implemented. In this article, the problems and shortcomings for the non-implementation of these policies in the field of women's political participation at the elite level (1997-2020) explained. Then, based on the model, at three levels of conceptual-analytical, operational and political that each of these three competencies include resources or capabilities at three different levels of individual, organizational and systemic, were examined.

    Objective

    To introduce the policy capacity as a new concept in the literature of political participation in Iran, upon which the boundaries and gaps between laws and practice can be examined.

    Method

    This research has been done using “Q method” for classifying and scoring propositions and "critical discourse analysis".

    Findings

    The results show that "individual" and "organizational" attitudes in the "analytical" dimension are the most important factors influencing women's political participation.

    Conclusion

    discussion of the policy capacity based on its specific discourse space, which in the present study is women's political participation, should highlight other definitions and factors, such as cultural and ideological conditions that have a direct impact on the implementation of policies.

    Keywords: policy capacity, critical discourse analysis, women's political participation, Q method, policy making
  • Mohsen Shirpour, Sadraddin Sattari *, Rasoul Vazifeh Pages 115-132
    Background

    The university provides higher education and research with the aim of promoting, transferring knowledge and training human resources in various fields of science and technology. This requires capable faculty. Therefore, some faculty members are looking for personal marketing, branding and excellence in the region, province or country.  

    Objective

    The purpose of this study is to "provide a model for personal marketing of university faculty members" in the spatial territory of Ardabil province between 1396 to 1399.

    Methods

    The research method was a combination of quantitative and qualitative methods. Qualitative information was collected through semi-structured interviews with 20 marketing experts and faculty members from public and private universities in Ardabil province, and was designed with coding, dimensions and components of research, identification, and the initial research model. Using this model and the findings of the qualitative section, a questionnaire was designed whose validity was confirmed by convergent validity and its reliability by Cronbach's alpha. The sample consisted of 373 other faculty members from public and private universities in the province. Using the structural equation model, the dimensions of the personal marketing model of the faculty members of Ardabil universities were found.

    Findings

    Based on the findings of the structural equation model, the components of executive skills (0.813), scientific skills (0.886) and attitude skills (0.783) are among the personal marketing skills of faculty members. Also, the fit of the model indicates the desirability of the research model.

    Conclusion

    Based on the results of this study, it can be said that university faculty members need to acquire scientific, executive and attitude skills to achieve personal skills. .

    Keywords: marketing, Personal Marketing, Faculty, Universities of Ardabil Province
  • Kambiz Sanaee, Asghar Moshbaki *, Hasan Esmaillpoor, Siavash Ahmadi Chehre Bargh Pages 133-152
    Background and Aim

    With the increasing expansion of the Internet in life, one of the topics discussed is the method of conducting transactions through the Internet, which has been considered by many organizations and customers. Because policy-making is inherently complex, the law of diversity must be dealt with in a complex way, so much research has been done to support online shopping. Providing a virtual buyer behavior policy model based on the online brand trust variable.

    Method

    The present study is a fundamental development with a mixed approach and seeks to provide a conceptual model of customers' intention to buy in online shopping behavior by considering the variable of trust in the online brand. A remarkable scientific or practical effect in the field of online shopping behavior has been selected. Accordingly, at this stage, 15 experts participated in the research and formed the sample of this section. The main tool for data collection in the qualitative stage of the research was a semi-structured interview using a protocol that was planned and conducted.

    Keywords: policy, Database, Purchase Intention, online brand trust, hybrid approach, online shoppin
  • Ebrahim Dousti Shervedani *, Naser Khani Pages 153-165
    Objective

    Business resilience is the structural and procedural dynamics that enable businesses to have the capacity to meet challenges. Business thinking broadly refers to an organization's capacity to perform well, regardless of its economic or organizational environment. Therefore, the aim of this study is to design a resilience policy model for knowledge-based businesses in the Corona era.

    Method

    The collected data is qualitative and based on the data theory approach. The statistical population of the study was managers and experts in the field of knowledge base, through in-depth sampling, in-depth interviews were conducted with twelve of them. Concepts and categories were then extracted using open coding.

    Results

    Based on the data theory theory of the foundation, 52 sub-categories and 13 main categories were identified and categorized during the coding process. Then, while identifying the central category, the categories were placed within the basic components of causal, contextual, intervening, strategies and consequences conditions, and the final model was formed.

    Conclusion

    Knowledge-based companies can withstand intelligent rotation in business model, identify new target markets, use creativity and up-to-date knowledge and benefit from the experiences of other countries against the Covid 19 crisis, and Turn the Corona crisis into an opportunity for the

    Keywords: Corporate Resilience Indicators, Business Continuity, Covid Crisis 19
  • Mirali Seyednaghavi *, Jahanyar Bamdadsofi, Reza Vaezi, Parisa Akhtari Pages 165-185
    Background and Aim

    Organizational Mutual Orientation The ability of an organization to create, disseminate and act on the basis of the knowledge produced and the exploration and benefit of activities in the field of coaching is required to produce mutual organizational learning. In the present study, researchers intend to propose a model of reciprocal coaching policy with a development approach, profitability for government organizations.

    Method

    In this research, the qualitative research method is data foundation theory and in order to collect data based on purposeful sampling, in-depth and semi-structured interviews with academic and executive experts were conducted. Then, the data were analyzed based on open, pivotal and selective coding and efficient and effective use of quality analysis software (MAXQDA.PRO.2018.1).

    Findings

    The main categories of "Executive Objectives of Bilateral Coaching Program", "Strategic components related to coaching", "Facilitating and deterrent factors", "Internal influential areas of the organization" and also the central category of "coaching" are extracted. Which has led to the consequences of this exploratory model in the form of "reciprocal coaching".

    Conclusion

    The model in this study suggests that organizations can implement this model by considering their goals.

    Keywords: policy, Coaching, Exploration, Profitability, Bilateralism, Bilateral Coaching
  • Nadia Mohseni, Ali Norozi Mobarake *, Abdalah Naami, Mohamad Reza Kashefi Neyshabori Pages 185-198
  • Mehdi Yousefzadeh, Naser Feghhi Farahmand *, Soleyman Iranzadeh Pages 199-215
    Background and Aim

    Due to the existing dynamics, it is necessary to achieve the goals of supply chain management of refractory industries, creating coordination between different levels of supply chain, identifying influential factors and identifying how different risks interact, which ultimately requires analyzing large volumes of information. For this purpose, the purpose of the present study is to provide a mesh line model in the management of supply chain risks of raw materials in conditions of uncertainty with a dynamic approach to systems in refractory industries.  

    Method

    In terms of purpose, the present study is part of applied research. The statistical population of the study included the managers of refractory industries in the country, which was selected as a sample size by a purposeful method available to 15 people. Library and field methods and refractory industry database tools were used to collect information. In order to analyze the data, the systems dynamics approach and Wensim software were used.  

    Results

    The simulation results showed that there are two mesh lines to reduce supply chain risks that in the structure of cooperation between suppliers and partners, it is important to pay attention to long-term returns and in shaping key factors to reduce supply chain risks in the absence of conditions. Certainty in the refractory industry, it is necessary to focus on the fact that long-term returns should be considered in the short run.  

    Conclusion

    According to the findings, in order to reduce supply chain risks in the uncertainty of refractory industries, in the short term, they should focus on reducing the level of differences in work situations and conflicts between them, and partners and suppliers in the long run to resolve conflicts. They should be non-functional in the system and keep its level to a minimum.

    Keywords: Supply chain, Risk, refractory industries, mesh line, Uncertainty, System Dynamics