فهرست مطالب

مجله میکروب شناسی مواد غذایی
سال نهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید امیرعلی انوار، بهاره نوروزی* صفحات 1-18

    پروبیوتیک ها از قرن های پیش یک منبع غذایی مناسب و سالم برای انسان بوده است. در این میان ریز جلبک ها به عنوان مکمل های غذایی فراسودمند همواره مطرح هستند. ترکیب ریز جلبک ها و پروبیوتیک ها منجر به تولید محصولات لبنی تخمیر شده ای می شود که نه تنها باعث افزایش کیفیت مواد غذایی می شود، بلکه با افزایش تعداد و زمان ماندگاری باکتری های پروبیوتیک، ارزش غذایی آن ها را برای مصرف کنندگان بالا می برند. درواقع تعداد با افزایش تعداد پروبیوتیک های زنده در غذا، مصرف کننده ها، پروبیوتیک بیشتری را در زمان مصرف دریافت کنند. در این مقاله مروری سعی گردید تا اثر پروبیوتیک و پری بیوتیک استفاده از مکمل های ریز جلبک ها بر محصولات لبنی مختلف تخمیر شده بررسی گردد، علاوه بر آن با مروری بر آخرین مقالات موجود، تاثیر استفاده از مکمل های غذایی ریز جلبکی بر خصوصیات فیزیولوژی، شیمیایی، میکروبیولوژیکی و حسی محصولات لبنی بررسی گردید.

    کلیدواژگان: ریز جلبک ها، پروبیوتیک، پری بیوتیک، باکتری های لاکتیک اسید
  • فرهنگ تیرگیر*، پردیس نادری دهکردی، فاطمه ملکپور، علی کاظمی باباحیدری صفحات 19-32

    استفاده از دودهای پزشکی در درمان بسیاری از بیماری های ایجاد شده بوسیله باکتری ها در ایران و به خصوص استان چهارمحال و بختیاری رواج داشته است. هدف از این تحقیق، بررسی اثرات ضد میکروبی دود پزشکی کلپوره بر میکروارگانیسم های غذازاد در شرایط آزمایشگاهی بود. ترکیبات حاصل از حرارت غیرمستقیم کلپوره به صورت دو فاز مایع آلی 1 و 2 استخراج شد. عصاره گیاه نیز با استفاده از حلال اتانول استخراج شد. سپس اثرات ضد میکروبی دو فاز آلی بر علیه باکتری های سودوموناس آیروژینوزا، کلبسیلا پنومونیه، اشریشیا کلی و استافیلوکوکوس اوریوسارزیابی شد. حداقل غلظت مهار کنندگی MIC  و حداقل غلظت کشندگی (MBC) با استفاده از روش رقت لوله ای تعیین گردید. اختلاف آماری معنادار (P <0/05) بین اثرات ضد میکروبی فاز-های آلی دود و عصاره کلپوره روی باکتری های تست شده دیده شد. فاز آلی 1 دود در غلظت ppm 2000 بیشترین قطر هاله عدم رشد را بر باکتری های ارزیابی شده، داشت. فازهای آلی ارزیابی شده بیشترین اثرات ضد میکروبی را روی استافیلوکوکوس اوریوس داشتند. همچنین اثرات ضد میکروبی فازهای آلی روی باکتری های گرم مثبت بیشتر از گرم منفی بود. با توجه به ارزان، کم هزینه، پر بازده و ایمن بودن فرایند تولید دود از گیاه کلپوره و همچنین اثرات ضد میکروبی بالاتر آن نسبت به عصاره گیری، استفاده از فاز آلی 1 حاصل از قطران دود گیاه کلپوره به منظور حذف باکتری های مضر و عامل فساد در محصولات غذایی و همچنین افزایش مدت زمان ماندگاری آن ها، پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دودهای پزشکی، کلپوره، ضد باکتری، عوامل فساد مواد غذایی
  • نازنین خاکی پور*، فاطمه حق شناس صفحات 33-44

    هدف از این مطالعه بررسی خاصیت ضد باکتریایی اسانس علف لیمو (Cymbopogon citratus) علیه باکتری های پاتوژن می باشد. بدین منظور خاصیت ضد باکتریایی اسانس از طریق حداقل غلظت بازداری (MIC) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) علیه 5 باکتری پاتوژن و عامل فساد مواد غذایی باکتری گرم مثبت شامل باسیلوس سریوس و کلستریدیوم بوتولینوم و گرم منفی شامل اشریشیا کلی و سودوموناس آیروژینوزا و شیگلا تعیین شد. نتایج نشان داد بالاترین MIC و MBC علیه باکتری گرم منفی شیگلا مشاهده شد (ppm66/566 MIC:،ppm 33/658 :MBC). کمترین مقادیر MIC و MBC علیه باکتری کلستریدیوم بوتولینوم مشاهده شد (ppm 33/258 MIC:، ppm 08/408 :MBC). همچنین فعالیت ضد باکتریایی غلظت های مختلف (ppm 100، 250، 500، 750 و 1000) اسانس از طریق قطر هاله عدم رشد نیز تعیین و با آنتی بیوتیک تتراساکلین مقایسه شد. قطر هاله عدم رشد غلظت های مختلف عصاره مربوط به باسیلوس سریوس 29/10 تا 83/24 میلی متر، کلستریدیوم بوتولینوم 65/9 تا 72/28 میلی متر، اشریشیا کلی 25/8 تا 58/19 میلی متر، سودوموناس آیروژینوزا 41/6 تا 15/18 میلی متر و شیگلا 41/5 تا 41/16 میلی متر بوده است و در مجموع غلظت های ppm 750 و 1000 عصاره خاصیت ضد میکروبی بالاتری در مقایسه با آنتی بیوتیک تتراساکلین داشتند. بر اساس نتایج این مطالعه، اسانس علف لیمو اثر ضد میکروبی قابل قبولی دارد و می تواند در یافتن داروی مناسب در این زمینه سودمند باشد.

    کلیدواژگان: اسانس، علف لیمو، باکتری، تتراسایکلین
  • مریم انتشاری نجف آبادی، لیلا روزبه نصیرایی، عبدالله قاسمی پیربلوطی*، حمیدرضا نوری صفحات 45-54

    اگزوپلی ساکاریدها، ترکیبات حاصل از متابولیت باکتری های پروبیوتیک نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن دارند. با توجه به نقش محیط کشت در کارآیی تولید اگزوپلی ساکاریدها، هدف از این مطالعه بهینه سازی محیط کشت برای تولید اگزوپلی ساکاریدها توسط سویه های بومی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم و سویه تجاری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس است. در این مطالعه، ابتدا اثر دکستروز و ساکارز بر تولید اگزوپلی ساکارید با استفاده از دیسک های کاغذی آغشته به محیط کشت پروبیوتیک بررسی شد. سپس، بازده تولید و قدرت بازدارندگی رادیکال های آزاد اگزوپلی ساکارید با دو منبع کربن مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که ساکارز به عنوان منبع کربن محیط کشت بهینه برای تولید اگزوپلی ساکارید مناسب تر از دکستروز است. در روش تولید اگزوپلی ساکارید راندمان تولید و مهار رادیکال های آزاد توسط اگزوپلی ساکاریدهای سویه های پروبیوتیک بومی در همه محیط کشت ها به طور معنی داری بالاتر از سویه های تجاری بود که می تواند به دلیل مکانیسم های مختلف آنزیم ها در دیواره سلولی لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم در تجزیه قندها باشدکه نقش مهمی در شکل-گیری ساختار نهایی اگزوپلی ساکارید دارد. بنابراین پیشنهاد می شود برای باکتری لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس فرمنتوم از محیط کشت YS با راندمان تولید بالا استفاده شود و برای باکتری ATCC هم تفاوت معنی داری وجود ندارد. برای کاربرد دارویی برای باکتری NIMBB003 محیط کشت YD، برای باکتری NIMBB014 محیط کشت SS و برای باکتری ATCC محیط کشت SD که خاصیت آنتی اکسیدانی و راندمان بهتری دارد توصیه می شود.

    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، پلی ساکارید، لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس
  • مهدخت ارجمندکرمانی*، فرشته سلاجقه، بهجت تاج الدین صفحات 55-66

    حفظ کیفیت مطلوب خرما، پاکسازی آن از آلودگی ها و بسته بندی مناسب برای افزایش عمر نگهداری، از اولویت ها و سیاست-های کشور است. از آنجایی که استفاده از پوشش های خوراکی همراه با روغن های گیاهی یکی از روش های جلوگیری از رشد میکروارگانیسم ها است، در این مطالعه، تاثیر پوشش دهی با پلیمرهای طبیعی زیین و کیتوزان همراه با اسانس روغنی گیاه بادیان رومی، بر رفتار میکروبی خرمای مضافتی طی یک سال نگهداری در دو دمای 4 و 18 درجه سلسیوس و سال دوم در دمای 10 درجه سلسیوس بررسی شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شده و مقایسه میانگین نمونه ها به روش دانکن انجام گرفت. نتایج نشان داد نمونه رطب مضافتی منطقه بم با 32 درصد رطوبت، دارای بار میکروبی بالایی بود. قارچ های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاوس، رایزوپوس استولونیفر، و آلترناریا آلترناتا روی آن رشد کردند. این قارچ ها به ویژه آسپرژیلوس نایجر در پوسیدگی و باکتری های اسیدلاکتیک در ترشیدگی خرمای مضافتی نقش داشتند. با اجرای این پژوهش، تعداد قارچ آسپرژیلوس نایجر با استفاده از پوشش های خوراکی زیین و کیتوزان همراه با روغن بادیان، سه سیکل لگاریتمی کاهش یافت و قارچ های پنی سیلیوم به طور کامل از بین رفت. به طور کلی، کمترین تعداد رشد میکروبی به ترتیب در سال اول و دوم در تیمار زیین log cfu/g5/362 و 150 و بیشترین تعداد در نمونه شاهد log cfu/g10750 و 1025 مشاهده شد. ضمنا استفاده از روغن بادیان در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسم ها تاثیر داشت. در نهایت، با توجه به نتایج میکروبی، استفاده از تیمار زیین توصیه می شود.

    کلیدواژگان: بادیان رومی، پلیمر طبیعی، پوشش دهی، خرمای مضافتی، رشد میکروبی
  • حمید میرزائی*، زهرا نوری حامد صفحات 67-79

    آنتروکوک ها از جمله باکتری های اسید لاکتیک با ویژگی های پروبیوتیکی هستند که در محصولات لبنی و بویژه در فرآورده های تخمیری یافت می-شوند.. هدف از مطالعه حاضر جداسازی آنتروکوک ها از شیر گاو جرسی و فرآورده های تخمیری آن در قم و تعیین برخی از ویژگی های پروبیوتیکی آنها بود. از هرکدام از نمونه های شیر، دوغ، ماست ، پنیر و کره 5 نمونه مورد ارزیابی قرار گرفت. 12 سویه از گونه های آنتروکوکوس فاسیوم، آنتروکوکوس آویوم و آنتروکوکوس فکالیس جدا سازی و خاصیت ضد میکروبی آن ها روی 9 میکروارگانیسم شاخص بررسی شد. تمام جدایه ها دارای اثر مهاری روی این میکروارگانیسم ها بودند. میزان حساسیت اشریشیا کولای بیشتر از سایرین بوده، بعد از آن سودوموناس آیروژینوزا و لیستریا ایوانوی قرار داشت و کمترین حساسیت نیز به ترتیب در لیستریا مونوسیتوژنز، باسیلوس سریوس و کلبسیلا پنومونیا مشاهده شد. میانگین اثر مهاری جدایه ها روی مجموع میکروارگانیسم های گرم منفی بطور معنی دار بیشتر از میکرارگانیسم های گرم مثبت بود (05/0≤p). در بررسی مقاومت جدایه ها در محیط کشت حاوی 3/0 درصد صفرا، از مجموع 12 جدایه حاصله از نمونه های مورد آزمایش، 2 جدایه از گونه آویوم (40%)، 3 جدایه از گونه فکالیس (100%) و یک جدایه از گونه فیسیوم (20%) مقاوم تشخیص داده شدند. و از میان آن ها، تنها یکی از جدایه های آنتروکوکوس آویوم نسبت به شرایط اسیدی مقاوم بود. در مجموع می توان شیر و فرآورده های تخمیری را منبع غنی از گونه های آنتروکوکوس دانست که تعداد اندکی از آنها نسبت به شرایط معده و روده انسان مقاوم می باشند. البته این جدایه ها باید از نظر ایمن بودن نیز مورد ارزیابی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: آنتروکوک ها، ویژگی های پروبیوتیکی، شیر، فرآورده های تخمیری، شهر قم
  • محسن جعفریان، نصیر رفعتی صفحات 80-87

    نیوسپوروزیس عامل اصلی سقط جنین گاو در ایران و سایر نقاط جهان می‌باشد که به وسیله تک یاخته انگلی به نام Neospora caninum ایجاد می‌شود. اثرات اقتصادی نیوسپوروزیز کاهش میزان تولید شیر و گوشت در گاو است. انتقال نیوسپورا کنینوم از طریق راه‌های عمودی و افقی امکان پذیر است. برخی از مطالعات در مورد اهمیت انتقال عمودی در زمان شیرخواری، از طریق آغوز و شیر انجام شده است. بیشتر مطالعات انجام گرفته در ایران به منظور بررسی میزان آلودگی به نیوسپورا کنینوم در گاوها مبتنی بر جستجوی آنتی بادی‌های ضد انگل در سرم خون بوده و مطالعات محدودی روی شیر انجام شده است. هدف از این مطالعه بررسی وجود ژنوم نیوسپورا کنینوم در شیر خام گاو با استفاده از روش Nested-PCR جهت بررسی انتقال عمودی این انگل بوده است. در این مطالعه 300 نمونه شیر خام گاو از گاوداری‌های‌ سنتی استان یزد جمع‌آوری شد. نتایج این مطالعه نشان‌داد که 54 مورد (18 درصد) از 300 نمونه شیر گاو به ژنوم نیوسپورا کنینوم آلوده بوده‌اند. یافته‌های مطالعه حاضر نشان دهنده حضور بالایی از عفونت نیوسپورا کنینوم بوده و نشان داد که شیر گاوان آلوده نقش مهمی در انتقال نیوسپوروزیز در گوساله‌های تازه متولد شده دارد. بر اساس این یافته‌ها، برنامه‌های کنترلی و ریشه‌کنی از جمله واکسیناسیون جهت جلوگیری و کاهش تلفات اقتصادی این عفونت تک یاخته‌ای در گاو ضروری است.

    کلیدواژگان: شیر، سقط جنین، گاو شیری، نئوسپورا کنینوم، Nested-PCR
  • سید مجید هاشمی، ابراهیم رحیمی*، سید امیرعلی انوار، حامد اهری، مریم عطایی صفحات 88-99

    باکتری پزودوموناس آیروژینوزا خطر بالقوه بروز مسمومیت های غذایی مخصوصا در آبزیانی مانند میگو می باشد. با هدف تعیین و مقایسه میزان آلودگی در گونه های مختلف میگو در دو فصل تابستان و پاییز در اصفهان و چابهار از عضله شکمی 35 میگو در هر فصل هر شهر نمونه گیری شد. نمونه ها در محیط پپتون واتر هموژن شده، انکوبه و در محیط PCA کشت شدند. کلنی های مشکوک جداسازی شده و تست های تاییدی پزودوموناس آیروژینوزا و تایید حضور ژن اختصاصی پزودوموناس آیروژینوزا، nanI به روش PCR انجام شد. در تابستان اصفهان و چابهار به ترتیب 5/48 و 7/25 درصد نمونه ها آلوده بودند. در فصل پاییز این شیوع برای اصفهان 9/22 و برای چابهار 20 درصد بود. در اصفهان در تابستان بیشترین آلودگی مربوط به گونه Metapenaueus affinis و کمترین مربوط به Penaeus semisulcatus بود. در پاییز اصفهان بیشترین تعداد مربوط به Penaeus merguiensis و کمترین باز هم مربوط به گونه Penaeus semisulcatus بود. در شهر چابهار نیز، در هر دو فصل بیشترین نمونه آلوده مربوط به گونه Metapenaeus affinis بود و کمترین آلودگی در تابستان مربوط به گونه Panaeus semisulcatus و در پاییز مربوط به هم Penaeus semisulcatus و هم Litopenaeus vannamei بود. شیوع بالایی از این باکتری در نمونه های گونه های مختلف میگو در هر دو فصل و هر دو شهر وجود داشت که احتمال بالای خطر بروز مسمومیت های غذایی پزودوموناس آیروژینوزا ناشی از مصرف نادرست میگو را بیان می کند. رعایت زنجیره سرد در هنگام نگهداری، حمل و نقل و عرضه میگو تا حد زیادی در کنترل این مشکل موثر خواهد بود.

    کلیدواژگان: پزودوموناس آئروژینوزا، میگو، ژن تشخیصی، آلودگی میکروبی، nanI
|
  • Seyed AmirAli Anvar, Bahareh Nowruzi * Pages 1-18

    Probiotics have been a good and healthy food source for humans for centuries. In the meantime, microalgae are always considered as useful dietary supplements. The combination of microalgae and probiotics leads to the production of fermented dairy products that not only increase the quality of food, but also increase their nutritional value for consumers by increasing the number and shelf life of probiotic bacteria. In fact, as the number of live probiotics in the diet increases, consumers will receive more probiotics at the time of consumption. In this review article, we tried to investigate the effect of probiotics and prebiotics on the use of microalgae supplements on various fermented dairy products. In addition, by reviewing the latest available articles, the effect of using microalgae supplements on physiological, chemical and microbiological properties and sensory of dairy products were examined.

    Keywords: Microalgae, Prebiotic, Probiotic, Lactic acid bacteria
  • Farhang Tirgir *, Pardis Naderi Dehkordi, Fateme Malakpoor, Ali Kazemi Babaheidari Pages 19-32

    Using from medicinal smokes has been customary in treatment of many diseases by bacteria in Iran and especially ChaharmahalVaBakhtiari province. The aim of this investigation was to study the antimicrobial effects of medicinal smoke of the Teucrium polium on food-borne bacteria in vitro condition. Components from an indirect heating of Teucrium polium were extracted in the form of two organic liquid phases of 1 and 2. Plant extract was also extracted using the ethanol solvent. Then, the antimicrobial effects of two organic phases were analyzed against Pseudomonas aeruginosa, Klebsiella pneumonia, Staphylococcus aureus and Escherichia coli bacteria. Minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bacteria concentration (MBC) were determined using the tube dilution method. Statistically significant difference (P <0.05) was seen between the antimicrobial effects of the organic phases of smoke and extract of the Teucrium polium on tested bacteria. Organic phase 1 of smoke at concentration of 2000 ppm had the highest diameter of the growth inhibition zone on tested bacteria. Tested organic phases had the highest antimicrobial effects on the Staphylococcus aureus. Antimicrobial effects of the organic phases on Gram-positive bacteria were higher than Gram-negative. According to the cheap, low cost, high efficiency and safety of the procedure of the smoke production from the Teucrium polium plant and also its higher antimicrobial effects than extraction, using from organic ophase 1 from the smoke condensate of the Teucrium polium plant is recommended to elimination of harmful bacteria and the cause of corruption in food products as well as increasing their shelf-life.

    Keywords: Medical smoke, Kalpoure (Tucrium polium L.), Antibacterial Effects
  • Nazanin Khakipour *, Fatemeh Haghshenas Pages 33-44

    The aim of this study was to evaluate the antibacterial properties of lemongrass essence (Cymbopogon citratus) against pathogenic bacteria. For this purpose, the antimicrobial activity of the essence was determined by minimum inhibitory concentration (MIC) and minimum bactericidal concentration (MBC) against five pathogenic bacteria and food contamination factors such as gram- positive bacteria such as Bacillus cereus and Clostridium botulinum and gram- negative bacteria such as Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa and Shigella. The results showed that the highest MIC and MBC were observed against Shigella Gram-negative bacteria (MIC 566.66 ppm, MBC: 658.33). The lowest MIC and MBC values were observed against Clostridium botulinum (MIC 258.33 ppm, MBC: 408.08). Antibacterial activity of different concentrations (100, 250, 500, 750 and 1000 ppm) of the essence was also determined by the diameter of the inhibition zone and compared with the antibiotic tetracycline. The diameter of the growth inhibition zone of different concentrations of Bacillus cereus essence is 10.29- 24.83 mm, Clostridium botulinum is 9.65- 28.72 mm, Escherichia coli is 8.25- 19.58 mm, Pseudomonas aeruginosa 6.41- 18.15 mm and 5.41- 16.41 mm respectively. In total, concentrations of 750 and 1000 ppm had the highest antimicrobial activity compared to antibiotic tetracycline. Based on the results of this study, lemongrass essence has an acceptable antimicrobial effect and can be used as an alternative to common antimicrobial compounds.

    Keywords: Essence, Lemongrass, Bacteria, Tetracycline
  • Maryam Enteshari Najafabadi, Leila Roozbeh Nasiraie, Abdollah Ghasemi Pirbalouti *, Hamidreza Noori Pages 45-54

    Exopolysaccharides, compounds derived from the metabolites of probiotic bacteria, play an important role in regulating the immune system. Considering the role of culture medium in the production efficiency of exopolysaccharides, the aim of this investigation was to optimize the culture medium for the production of exopolysaccharides by Lactobacillus fermentum, Lactobacillus plantarum, and Lactobacillus acidophilus. In addition, the effect of dextrose and sucrose on the production of exopolysaccharide was investigated using paper disks impregnated with probiotic culture medium. Then, the production efficiency and inhibitory power of exopolysaccharide free radicals were investigated in the culture medium after whey alone and with yeast extract and peptone. Sucrose as a carbon source of optimal culture medium for the production of exopolysaccharide is more suitable than dextrose. In addition, the production efficiency and inhibition of free radicals by exopolysaccharides of native probiotic strains in all culture media was significantly higher than commercial strains, which could be due to different enzyme mechanisms. In the cell wall of L. fermentum and L. plantarum is involved in the breakdown of sugars, which plays an important role in the formation of the final structure of the exopolysaccharide. Therefore, it is suggested that for L plantarum and L fermentum, YS culture medium with high production efficiency should be used and there is no significant difference for ATCC bacteria. For medicinal use, we recommend YD culture medium for NIMBB003 bacteria, SS culture medium for NIMBB014 bacteria, and SD culture medium for ATCC bacteria, which has better antioxidant properties and efficiency.

    Keywords: Antioxidant, Polysaccharide, Lactobacillus fermentum, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus acidophilus
  • Mahdokht Arjmand Kermani *, Fereshteh Salajagheh, Behjat Tajeddin Pages 55-66

    Maintaining the desired quality of dates, clearing them of contaminants and proper packaging to increase shelf life are among the priorities of the country. Since the use of edible coatings with vegetable oils is one of the ways to prevent the growth of microorganisms, was used natural polymers including zein and chitosan, alone and along with pimpernel oil on microbial activity of Mazafati date fruits, for one year at 4 and -18°C and the second year at 10°C was investigated. The obtained data were analyzed using SPSS software and Duncan's mean comparison was performed. The results showed that this dates with 32% moisture content had a high microbial load. The fungi of Aspergillus niger, Aspergillus flavus, Rhizopu stolonifers, and Alternaria alternata were grown on it. These fungi, in particular Aspergillus niger, were involved in its rotting and lactic acid bacteria in its rancidity. By doing this research, the number of Aspergillus niger fungi was reduced by logarithmic three cycles using zein and chitosan edible coatings with pimpernel oil; and penicillium fungi were completely eliminated. In general, the lowest number of microbial growth was observed in Zein treatment 362.5 & 150 log cfu/g , in the first and second years respectively, and the highest number was observed in the control sample 10750 & 1025 log cfu/g. The use of anise oil also had an effect on reducing the overall count of microorganisms. Finally, according to the microbial results, the use of zein treatment is recommended.

    Keywords: Edible coating, Mazafati date fruits, microbial activity, Natural polymers, Pimpernel
  • Zahra Nourihamed Pages 67-79

    Enterococci are among the lactic acid bacteria with probiotic potential which are found in dairy products and especially in fermented products. The study aimed to isolate enterococci from raw milk of Jersey cows and its fermented products as well as to determine some probiotic properties of the isolates. Five specimens from each of raw milk, buttermilk, yogurt, cheese, and butter were obtained. Twelve isolates of Enterococcus faecium, Enterococcus avium, and Enterococcus faecalis were isolated. The antimicrobial effects of the isolates were investigated on indicator microorganisms. All isolates had an inhibitory effect on these microorganisms. Escherichia coli was more sensitive than the others. Pseudomonas aeruginosa and Listeria ivanovii followed, and the lowest susceptibility was observed in Listeria monocytogenes, Bacillus cereus, and Klebsiella pneumoniae, respectively. Overall, gram-negative microorganisms were significantly more sensitive than gram-positive microorganisms (p≤0.05). In the study of resistance of isolates in culture medium containing 0.3% bile, out of 12 isolates obtained from the tested samples, two isolates of E. avium (40%), three E. faecalis isolates (100%), and one E. faecium (20%) were found to be resistant. Amongst, one isolate of E. avium was resistant to acidic conditions. In general, milk and fermented products can be considered rich sources of Enterococcus species, a small number of which are resistant to the human gastrointestinal tract environment. Of course, these isolates must be further evaluated for safety.

    Keywords: Enterococci, Probiotic properties, Milk, Dairy fermented products, Qom
  • mohsen jafarian, nasir rafati Pages 80-87

    Neosporosis is the main cause of abortion in cattle in Iran and other parts of the world, which is caused by a parasitic protozoan Neospora caninum . The economic effects of Neosporosis are reduced milk and meat production in cattle. Transmission of N.caninum is possible through vertical and horizontal routes. Some studies have been conducted on the importance of vertical transmission during infancy, through colostrum and milk. Most studies in Iran to investigate the incidence of N.caninum in cattle are based on the search for anti-parasitic antibodies in the blood serum and limited studies have been performed on milk. The aim of this study was to investigate the presence of N.caninum genome in raw cow milk using PCR method to evaluate the vertical transmission of this parasite. In this study, 300 samples of raw cow's milk were collected from traditional farms in Yazd province. The results of this study showed that 54 cases (18%) of 300 samples of cow milk were infected with N.caninum genome. The findings of the present study indicate a high presence of N.caninum infection and showed that infected cow's milk plays an important role in the transmission of Neosporosis in newborn calves. Based on these findings, control and eradication programs, including vaccination, are necessary to prevent and reduce the economic losses of this protozoan infection in cattle.

    Keywords: milk, abortion, cow milk, N.caninum, Nested-PCR
  • Seyedmajid Hashemi, Ebrahim Rahimi *, Seyed Amirali Anvar, Hamed Ahari, Maryam Ataee Pages 88-99

    Pseudomonas aeruginosa a potential risk factor for food poisoning especially in aquatic foods like shrimp. In order to determine and compare the rate of infection in different species of shrimp in two seasons of summer and autumn in Isfahan and Chabahar cities, the abdominal muscle of 35 shrimps in each season of each city were sampled. Samples were homogenized in peptone water medium, then incubated and cultured in PCA medium. Suspected colonies were isolated and then confirmatory tests of Pseudomonas aeruginosa and confirmation of the presence of nanI, the specific gene of Pseudomonas aeruginosa by PCR.In summer, in Isfahan and Chabahar, 48.5% and 25.7% were infected respectively. In autumn, the prevalence was 22.9% for Isfahan and 20% for Chabahar, respectively. In Isfahan, the highest rate of infection was related to Metapenaueus affinis and the lowest to Penaeus semisulcatus in summer. In autumn, the highest number of infected samples was related to Penaeus merguiensis and the lowest to Penaeus semisulcatus. In Chabahar city, in both seasons, the most infected samples were related to Metapenaeus affinis, and the lowest to Panaeus semisulcatus and in autumn was related to both Penaeus semisulcatus and Litopenaeus vannamei.There was a high prevalence of this bacterium in samples of different shrimp species in both seasons and both cities, which indicates a high risk of food poisoning of Pseudomonas aeruginosa due to improper consumption of shrimp. Cold chain observance during storage, transportation and sell of shrimp will be very effective in controlling this problem.

    Keywords: Pseudomonas aeruginosa, Shrimp, Diagnostic gene, microbial contamination, nanI