فهرست مطالب

علوم غذایی و تغذیه - سال نوزدهم شماره 4 (پاییز 1401)

مجله علوم غذایی و تغذیه
سال نوزدهم شماره 4 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محسن فریدونی، حسین حاجی آقاعلیزاده* صفحات 5-16
    مقدمه
    امروزه فنآوری های مختلفی در حوزه کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. فناوری پلاسما یکی از روش هایی است که می تواند جوانه زنی را بدون صدمه جانبی به بذر بهبود بخشد. در این مقاله، هدف بررسی تاثیر پلاسمای سرد بر پایه تخلیه کرونا بر جوانه زنی ارقام نخود عادل، منصور و آزاد است.
    مواد و روش ها
    نمونه های پیش تیمار با پلاسمای سرد به مدت 30 و 60 ثانیه به همراه نمونه های شاهد در شرایط یکسان برای جوانه زنی و ارزیابی تغییرات رنگ مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بذرهای ارقام عادل و آزاد در تیماردهی 30 ثانیه و رقم منصور در تیماردهی 60 ثانیه با پلاسمای سرد، دارای طول ریشه بیشتری نسبت به نمونه های شاهد بودند. پس از تجزیه و تحلیل آماری، مشخص شد که طول ریشه در شرایط یکسان، در مدت زمان های تیماردهی با پلاسمای سرد، دارای اختلاف معنی داری در سطح 5% نسبت به شاهد می باشد. از طرفی با بررسی مولفه های شاخص رنگ در نمونه های مورد آزمایش، تغییر معنی داری در نمونه ها مشاهده نگردید. بیشترین تغییرات در نسبت شاخص اختلاف رنگ در نمونه های رقم عادل دارای مواجهه 60 ثانیه با پلاسمای سرد نسبت به نمونه های دارای 30 ثانیه مواجهه به میزان 1/48% محاسبه گردید. همچنین برای مشاهده تغییرات رنگ نمونه ها در اثر پلاسما، مدل درجه سوم در محیط فازی عصبی در 8 ناحیه طراحی گردید که تغییرات جزیی رنگ را پس از یادگیری، با خطای کمتر از 0/01 نمایش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد استفاده از تیمار پلاسمای سرد می تواند بدون ایجاد عوارض جانبی بر جوانه زنی و بهبود رشد اولیه بذر نخود موثر باشد.
    کلیدواژگان: پلاسمای سرد، رنگ، نخود، جوانه زنی، مدل سازی
  • سجاد ترابی، مهشید جهادی*، نفیسه قاسمی سپرو، مریم اعرج شیروانی صفحات 17-26
    مقدمه

    امروزه، اسپیرولینا پلاتنسیس یکی از محبوب ترین ریزجلبک هاست که حاوی مقادیر قابل توجهی از مولکول های فعال زیستی و منبع غنی از رنگدانه هایی مانند فیکوسیانین است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش تاثیر دوره نوردهی بر کشت جلبک اسپیرولینا پلاتنسیس و تولید رنگدانه های (کلروفیل، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین و کاروتنویید) در شرایط دمای 28 درجه سلسیوس، شدت نور 150 (µmol/m-2/s-1)، در محیط کشت زاروک،pH برابر 9، در کشت غوطه وری در فرمانتور همزن دار مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    نشان داد افزایش زمان نوردهی به عنوان یک محرک رشد در اسپیرولینا می باشد و با افزایش زمان نوردهی غلظت زیست-توده، کلروفیل، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین و کاروتنویید به صورت معنا داری افزایش می یابد (05/0≤p). در روزهای پایانی افزایش تراکم سلولی اثر سایه زنی سطح بر عمق را افزایش داد و نفوذ نور به عمق کشت کاهش یافت و بر میزان کلروفیل تاثیر منفی گذاشت. دوره نوردهی 24 ساعته بیشترین غلظت زیست توده، فیکوسیانین، آلوفیکوسیانین به ترتیب 46/1 گرم در لیتر، 145 و 57/39 میلی گرم در لیتر را نشان داد این درحالی بود که دوره نوردهی 16 ساعته بیشترین غلظت کلروفیل و کارتنویید به ترتیب 62/8 و 05/3 میلی گرم در لیتر بود.

    نتیجه گیری

    به طور کلی استفاده از دوره نوردهی 24 ساعته، تولید رنگدانه ها و زیست توده را افزایش می دهد اما تولید رنگدانه های کلروفیل و کاروتنویید در اواخر دوره کشت به دلیل افزایش غلظت زیست توده و کاهش نفوذ نور در تیمار 24 ساعت روشنایی کاهش یافت.

    کلیدواژگان: : اسپیرولینا پلاتنسیس، فتوبیوراکتور، فیکوسیانین، دوره نوردهی
  • فرزانه دریکوند، مهرداد قوامی، مصطفی قنادیان، مسعود هنرور* صفحات 27-34
    مقدمه

    یکی از چالش برانگیزترین مسایل در صنایع غذایی و دارویی، یافتن ساکاریدهای موثر و ایمن از منابع طبیعی، در مقایسه با نمونه های مصنوعی آن است که می توانند عوارض جانبی داشته باشند. در این راستا، مان شکر تیغال(Trehala manna) منبع امیدوار کننده ای در نظر گرفته شد که از اصلی ترین مانهای طبیعی تولید شده در طبیعت است و توسط برخی از گونه های شکر تیغال Echinopes در پاسخ به فعالیت حشرات تولید می شود.

    مواد و روش ها

    نمونه های مان شکر تیغال از مناطق شیراز، جهرم، بنارویه، تهران، سبزوار و مهریز جمع آوری شد و دی ساکاریدهای محلول در آب و سایر اجزای شیمیایی آن تعیین شد.

    یافته ها

    بیشترین درصد پروتیین (97/2%)، چربی (87/0 %)، رطوبت (83/0 %)، فیبر (83/0 %) و خاکستر (51/3%) به ترتیب مربوط به نمونه های جهرم، سبزوار، مهریز، جهرم، بنارویه بود. نمونه بنارویه دارای بیشترین نسبت ترهالوز (11/17 درصد) بود. اما نمونه شیراز دارای بیشترین میزان قند کل (115 میلی گرم در گرم) و قند محلول در آب (45 میلی گرم در گرم) در بین سایر نمونه ها بود. مقدار ساکارز، گلوکز و فروکتوز به ترتیب 1/4-8/2، 6/7- 5/4 و 6/4- 1/2 میلی گرم بر گرم بود. در همه موارد اختلاف معنی دار بود (05/0>p) .

    نتیجه گیری

    منشا مان های شکر تیغال در مناطق مختلف ایران بر ترکیبات شیمیایی آن به ویژه ترهالوز تاثیر بسزایی داشت. در این راستا، مان شکر تیغال از منطقه بنارویه می تواند به عنوان منبع مناسب ترهالوز (17.11 درصد) برای مصارف صنعتی و تولید غذای کاربردی مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ترکیبات شیمیایی، ترهالوز، کربوهیدرات، مان شکر تیغال ((Trehala manna)
  • نوید گودینی، اشرف گوهری*، فخرالدین صالحی صفحات 35-44
    مقدمه

     امروزه، خشک کردن محصولات کشاورزی روشی توسعه یافته است که با حذف بخشی از رطوبت منجر به پایداری فیزیکوشیمیایی محصول شده و همچنین باعث تولید محصولات مختلف با خواص کیفی جدید و با ارزش غذایی و اقتصادی متفاوت می شود. ضریب نفوذ رطوبت مهمترین ویژگی در محاسبات خشک کردن است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش مدل سازی سینتیک خشک شدن صمغ دانه بالنگو در یک خشک کن فروسرخ بررسی شد. تاثیر فاصله نمونه ها از لامپ پرتودهی در سه سطح 5، 5/7 و 10 سانتی متر و اثر ضخامت صمغ درون ظرف در سه سطح 5/0، 0/1 و 5/1 سانتی متر بر سرعت انتقال جرم و ضریب نفوذ موثر رطوبت در طی فرآیند خشک شدن صمغ دانه بالنگو بررسی شد. مدل‎های استاندارد (ونگ و سینگ، هندسون و پابیس، تقریب انتشار، پیج، پیج اصلاح شده، نیوتن، میدیلی و لگاریتمی) جهت بررسی سینتیک خشک شدن بر داده‎های آزمایشی برازش داده شد و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد فاصله نمونه ها از لامپ پرتودهی و ضخامت نمونه ها بر سرعت انتقال جرم هنگام خشک شدن این صمغ اثر معنی داری دارند. با افزایش فاصله نمونه ها از منبع حرارتی از 5 به 5/7 سانتی متر و از 5/7 به 10 سانتی متر، زمان خشک شدن صمغ دانه بالنگو به ترتیب 49/21 درصد و 20/15 درصد افزایش یافت. اثر فاصله نمونه از لامپ حرارتی فروسرخ و ضخامت نمونه بر تغییرات ضریب نفوذ موثر رطوبت صمغ دانه بالنگو بررسی و نشان داد که با کاهش فاصله و افزایش ضخامت نمونه ها مقادیر این ضریب افزایش می یابد. با کاهش فاصله نمونه از لامپ از 10 به 5 سانتی متر، مشاهده گردید که ضریب نفوذ موثر رطوبت از m2s-1 9-10×82/4 به m2s-1 9-10×05/7 افزایش یافت.

    نتیجه گیری

    در مدل سازی فرآیند خشک کردن صمغ دانه بالنگو مدل پیج نسبت به سایر مدل‎ها با بزرگ ترین مقدار ضریب تبیین و کوچک ترین خطا، نتایج نزدیک‎تری به داده های آزمایش را داشت.

    کلیدواژگان: انتقال جرم، صمغ دانه بالنگو، ضریب نفوذ موثر رطوبت، مدل پیج
  • شهرزاد رهنما، آسا ابراهیمی*، فروزنده محجوبی، محمود خسروشاهلی، مهدی رهایی صفحات 45-60
    مقدمه

    چای یک محصول فراغذایی جهت پیشگیری و درمان بیماری های مختلف است.هدف از بررسی خواص آنتی اکسیدانها و پلی فنلها و میزان اثر بخشی عصاره هیدرومتانولی چای سفید بر روند رشد تومور سرطان کولون در موشBALB/c می باشد.

    مواد و روش ها

    جهت سنجش میزان پلی فنل وآنتی اکسیدانهای موجود در انواع چای آزمایشی انجام شد.عصاره برگ انواع چای با روش های مختلف استخراج بدست آمد و برای تعیین ظرفیت مهار رادیکال آزاد به وسیله دستگاه HPLC آنتی اکسیدانهای جدا شده توسط DPPH مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین محتوای فنلی عصاره ها با استفاده از فولین سیوکالتو سنجیده شد.در ادامه موشهای BALB/cبا وزن اولیه یکسان با استفاده از رده سلولی HCT-116 مدل سرطان کولون در آنها القاء شد، کلیه گروها تحت تیمار عصاره با دو دوز غلظت،کمترین دوز با میزانmg/kg 15و بیشترین با میزان mg/kg 150 قرارگرفتند.صفات مختلف در موش مورد بررسی قرار گرفت سپس آنالیزداده ها توسط مقایسه میانگین و آزمون یکطرفه انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد عصاره انواع چای با روش استخراج هیدرومتانولی موثرترین عصاره از نظر میزان آنتی اکسیدانی می باشد و اختلاف معنی داری با سایر روش های عصاره گیری داشت، عصاره چای سفید بیشترین و قویترین خاصیت آنتی اکسیدانی و بالاترین میزان مهارکنندگی رادیکالهای آزاد را نشان داد،نتایج مطالعات حیوانی مشخص شد اختلاف وزن ثانویه از اولیه درموشهای دریافت کننده عصاره دوز بالانسبت به موشهای دریافت کننده دوز کم افزایش معنی داری (05/0>P) دارد. اما اندازه تومور و مساحت و وزن تومور در دوز بالا نسبت به دوز پایین کاهش معنی داری داشته است.

    نتیجه گیری

    در میان روش های مختلف عصاره گیری روش هیدرومتانولی چای سفید بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی و بالاترین کاتچین های اختصاصی را دارد و با توجه به نتایج عصاره چای سفید اثرات کاهش دهنده ای در روند وکنترل سرطان روده بزرگ در موش های مبتلا می تواند داشته باشد.

    کلیدواژگان: چای، رادیکال های آزاد، کروماتوگرافی، کاتچین، سرطان کولورکتال
  • سحر ذوالقدر، شبنم حقیقت خواجوی* صفحات 61-84
    مقدمه

     با تغییر ذایقه افراد جامعه، تولیدکنندگان به تولید محصولات جدید با ارزش غذایی بالا سوق داده شده اند. امروزه استفاده از سبزیجات در طعم دار کردن ماست مقبولیت زیادی در بین مصرف کنندگان پیدا کرده است.

    مواد و روش ها

    در این پژوهش عصاره الکی گیاه سیاه شور مصری تهیه و در سطوح 05/0، 1/0، 2 و 5/2 درصد (وزنی/وزنی) در فرمولاسیون تهیه ماست کم چرب استفاده شد. ابتدا خواص آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی عصاره ها بررسی و سپس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی، میکروبی و ارگانولپتیکی تیمارهای تهیه شده طی 28 روز نگهداری در یخچال °C 4 ارزیابی شدند.

    یافته ها

    عصاره ها در تمامی سطوح فعالیت ضد اکسیدانی نشان دادند و میزان MIC تمامی غلظت ها بر باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس ، اشرشیاکلی و آسپرژیلوس نایجر برابر 500 میلی گرم بر میلی لیتر و MBC عصاره روی باکتری ها بر به ترتیب 1000، 2000 و 2000 میلی گرم بر میلی لیتر بود. نتایج نشان داد افزودن عصاره به همراه باکتری های آغازگر ماست موجب جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و همچنین کاهش رشد باکتری اشرشیاکلی و کپک آسپرژیلوس نایجر گردید بدون اینکه تاثیر منفی بر رشد باکتری های آغازگر داشته باشد. افزایش ترکیبات فنولی و آنتی اکسیدانی در ماست با افزایش غلظت عصاره افزایش اما با گذشت زمان کاهش یافتند (05/0< p). افزایش اسیدیته و کاهشpH در طول دوره نگهداری مشاهده شد (05/0< p). با افزایش غلظت عصاره در ماست میزان آب اندازی بطور معنی داری افزایش، ظرفیت نگهداری آب و ویسکوزیته کاهش یافت (05/0< p). همچنین افزایش عصاره در تیمارها کاهش شاخص L* ،a* و b* را به دنبال داشت (05/0< p). از نظر ارزیابی حسی ماست های حاوی 05/0 و 1/0 درصد عصاره گیاه سیاه شور با نمونه شاهد اختلاف معنی داری نداشتند و از نظر مصرف کننده مورد تایید بودند.

    نتیجه گیری کلی

     افزودن 05/0 و 1/0 درصد از عصاره گیاه سیاه شور مصری به ماست جهت بهبود ویژگی های فیزیکی وشیمیایی، حسی و میکروبی ماست توصیه می گردد.

    کلیدواژگان: باکتری های آغازگر، عصاره گیاه سیاه شور مصری، فعالیت آنتی اکسیدانی، ضد میکروبی، ماست
  • مهدیه خزایی، شیوا دهقان آبکنار*، نازنین خاکی پور صفحات 85-92
    مقدمه

    در حال حاضر شیر خشک یا مواد غذایی کمکی علیرغم اهمیت تغذیه با شیر مادر، در تامین غذای کودکان در جهان نقش قابل توجهی دارند. هدف از این مطالعه اندازه گیری میزان فلزات سنگین و ریز مغذی ها در شیر خشک و غذای کودک می باشد. فلزات سنگین کادمیوم، سرب، آرسنیک بالاترین عوارض را در انسان بویژه در کودکان ایجاد می کنند و Fe، Mg،Ca و Zn از ریزمغذی های مهم هستند که در صورت کمبود در مواد غذایی منجر به اثرات سویی بر سلامت کودکان می شوند.

    مواد وروش ها

    این مطالعه بر روی 8 نمونه غذای کودک از 6 محصول تجاری رایج در بازارانجام شد. نمونه ها توسط اسید نیتریک هضم و سپس مقدار عناصر موجود در آن ها آنالیز و به طور کمی اندازه گیری شد .نمونه برداری به روش سرشماری و اندازه گیری به روش های نشر القایی پلاسما انجام شد. نتایج با روش آمار توصیفی گزارش گردید. نتایج نشان داد که دامنه آرسنیک از 8- 1/2میکروگرم بر گرم بوده و در همه نمونه ها مقدار آن بیش از حد مجاز بوده است. مقدار کادمیوم ناچیز و دامنه سرب از 103/0 - 012/0 میکروگرم بر گرم و در حد مجاز می باشد. دامنه مقدار کلسیم 6409- 3195 میکروگرم بر گرم می باشد و تنها در تیمارهای شماره 3 و4 در حد استاندارد بوده است. دامنه آهن در نمونه ها 115- 19 و منیزیم 949- 385 میکروگرم بر گرم بوده و هر دو عنصر در حد استاندارد می باشد، دامنه روی 26- 0 میکروگرم بر گرم و کمتر از حد ضروری بوده است.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج این تحقیق مقادیر آرسنیک در نمونه های شیر خشک و غذای کودک بالاتر از حد مجاز تعیین شده است و برخی تیمارهای کلسیم و روی کمتر از حد استاندارد هستند که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، ریز مغذی، شیرخشک، غذای کودک
  • فاطمه عبداللهی، فرانک عالی، علی شریف زاده* صفحات 93-99

    زنجبیل با نام علمی Zingiber officinale از جمله گیاهان دارویی است که در طب سنتی مطرح بوده و از دیرباز به عنوان مکمل غذایی کاربرد فراوانی داشته است . هدف از این بررسی سنجش اثر ضدمیکروبی عصار ه های آبی و هیدروالکلی زنجبیل بر برخی از باکتری های بیماریزا و اثر سمیت سلولی زنجبیل بر رده سلولی سرطان معده (AGS) بود.ابتدا عصاره های آبی و هیدروالکلی استخراج و سپس سوسپانسیون های میکروبی تهیه و استاندارد گردید . رده سلولهای سرطانی معده نیز در محیط ،کشت گردید . رطوبت قرار گرفت. اثر ضدمیکروبی عصاره ها به روش میکرو براث دایلوشن آزمونMIC سنجش گردید . از روش استانداردMTT نیز برای برآورد توانایی زیستی سلول های سرطانی AGS در مجاورت عصاره آبی زنجبیل در غلظت های 750، 1250، 1750 و 2250 میکروگرم در هر میلی لیتر در مدت زمان های 24، 48 و 72 ساعت بهره گرفته شد . بر اساس یافته های این تحقیق ، عصاره هیدروالکلی زنجبیل توانست رشد باکتری های استافیلوکوکوس اوریوس، کلبسیلا پنومونیه و اشریشیا کلای مورد آزمایش را مهار نماید . بیشترین مقدارMIC ، برای باکتری E.Coli 31/0گرم بر میلی لیتر ، برای باکتری کلبسیلا پنومونیه 28/0 گرم بر میلی لیتر و برای باکتری استافیلوکوکوس اوریوس 29/0 گرم برمیلی لیتر بود . همچنین بر اساس نتایج آزمون MTT، عصاره آبی زنجبیل بر حسب غلظت و زمان دارای اثر ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی بر رده سلولی AGS بود . مقدار IC50 نمونه ها که بیانگر غلظتی از نمونه است که موجب 50 درصد مهار رشد سلولهای سرطانی میشود، 2250 میکروگرم بر میلی لیتر محاسبه شد .با توجه به یافته های این تحقیق می توان پیشنهاد نمود که عصاره آبی زنجبیل با غلظت مناسب قابلیت استفاده به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای مهار رشد برخی سلول های سرطانی را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: زنجبیل، ضد میکروبی، ضد سرطانی، عصاره
|
  • Mohsen Fereydooni, Hossein Haji Agha Alizade * Pages 5-16
    Introduction
    Today, various technologies are used in the field of agriculture. Plasma technology is one of methods that can improve germination without harming the seeds. In this paper, the aim is to investigate the effect of cold plasma based on corona discharge on germination of Adel, Mansur and Azad chickpea varieties.
    Results
    The results showed that the seeds of Adel and Azad varieties in 30 seconds cold plasma treatment and Mansour variety in 60-seconds cold plasma treatment, had longer root length than the control samples. After statistical analysis, it was found that root length under the same conditions, during cold plasma treatment periods, had a significant difference at the level of 5% compared to the control. On the other hand, by examining the components of color index in the tested samples, no significant change was observed in the samples. The most changes in the ratio of color difference index in samples of Adel variety with 60 seconds of exposure to cold plasma compared to samples with 30 seconds of exposure were calculated to be 1.48%. Also, to observe the color changes of the samples due to plasma, a third degree model was designed in a neural fuzzy environment in 8 regions, which showed minor color changes after learning, with an error of less than 0.01.
    Conclusion
    The results showed that the use of cold plasma treatment can be effective on germination and improve the initial growth of chickpea seeds without causing side effects.
    Keywords: Cold Plasma, Germination, Color, Modeling, Chickpea
  • Sajjad Torabi, Mahshid Jahadi *, Nafiseh Ghasemisepro, Maryam Araj-Shirvani Pages 17-26
    Introduction

    Nowadays, Spirulina platensis is one of the most popular microalgae, containing significant amounts of active molecules and a rich source of pigments such as phycocyanin.

    Materials and Methods

    In this study, the effect of exposure period of light emission on culture of Spirulina platensis and production of pigments (chlorophyll, phycocyanin, allophycocyanin and carotenoids) at 28 ° C, pH of 9, in submerged culture in a stirred tank photobioreactor was studied.

    Results

    The results showed that increasing the exposure time is a growth stimulant in spirulina and by increasing the exposure time, the concentrations of biomass, chlorophyll, phycocyanin, allofycocyanin and carotenoids are increased significantly (p < 0.05). In the end days of cultivation, cell density increased the effect of surface shading on depth and the penetration of light into the depth of cultivation was reduced that affected the chlorophyll content. The 24-hour exposure period showed the highest concentrations of biomass, phycocyanin, allofycocyanin at 1.46 g/l, 145 and 39.57 mg/l, respectively, while the 16-hour exposure period had the highest concentrations of chlorophyll and carotenoids at 8.62 and 3.55 mg/l, respectively.

    Conclusion

    Generally, using of a 24-hour exposure period increases the production of pigments and biomass. However, the production of chlorophyll and carotenoid pigments decreased at the end of the cultivation period due to the increase in biomass concentration and the reduction of light penetration in the 24-hour light treatment.

    Keywords: Light exposure, Photobioreactor, Phycocyanin, Spirulina platensis
  • Farzaneh Darikvand, Mehrdad Ghavami, Mustafa Ghanadian, M. Honarvar * Pages 27-34
    Introduction

    One of the most challenging issues in food and pharmaceutical industries is finding effective and safe saccharides from natural sources instead of the synthetic counterparts which can have side effects. In this regard, Trehala manna is considered a promising natural source of sugar and produced by Echinopes in response to insect activity.

    Results

    The highest percentage of protein (2.97%), fat (0.87%), moisture (5.83%), fibre (0.83%) and ash (3.51%) was related to samples in Jahrom, and followed by Sabzevar, Mehriz, Jahrom, and Banaroyeh, in order of magnitude. Benaroyeh sample had the highest proportion of trehalose (17.11). However, Shiraz sample had the highest total sugar content (115 mg/g) and water-soluble sugar (45 mg/g) among the samples.The values of sucrose, glucose, fructose were ranged 2.4-8.2 (mg/gr), 7.6-4.5 (mg/gr) and 4.4-1.2 (mg/gr), respectively. In all cases, there were significant differences (p<0.05).

    Conclusion

    The origin of Trehala manna in different regions of Iran significantly affect their chemical components, especially trehalose. In this regard, Trehala mana from Benaroyeh region can be used as a proper source of trehalose (17.11%) for industrial purposes and the production of functional food.

    Keywords: Carbohydrate, Chemical Compounds, Trehala manna, Trehalose
  • Navid Godini, Ashraf Gohari Ardabili *, Fakhreddin Salehi Pages 35-44
    Introduction

    Today, drying of agricultural products is a developed method that removes part of the moisture leads to physicochemical stability of the product, also, produces different products with new qualitative properties and different nutritional and economical value. Moisture diffusivity coefficient is the most crucial property in drying calculations.

    Materials and Methods

    In this study, drying kinetics modeling of Balangu seed gum in an infrared dryer was investigated. The effect of samples distance from the radiation lamp in three levels of 5, 7.5 and 10 cm and the effect of gum height in the container in three levels of 0.5, 1.0 and 1.5 cm on the mass transfer rate and effective moisture diffusivity coefficient during the dry process of Balangu seed gum was investigated. Standard models (Wang and Singh, Henderson and Pabis, Approximation of diffusion, Page, Modified Page, Newton, Midilli, and Logarithmic) were fitted to experimental data to study the drying kinetics and was analyzed.

    Results

    The results showed that samples distance from the radiation lamp and samples thickness had significant effect on the mass transfer rate during drying of gum. By increasing samples distance from the heat source from 5 to 7.5 cm and from 7.5 to 10 cm, the drying time of Balangu seed gum increased by 21.49% and 15.20%, respectively. The effect of sample distance from infrared heat lamp and sample thickness on changes in effective moisture diffusivity coefficient of Balangu seed gum was investigated and results showed that this coefficient values were increased with decreasing in distance and increasing samples thickness. By reducing sample distance from the lamp from 10 to 5 cm, it was observed that the effective moisture diffusivity coefficient increased from 4.82×10-9 m2s-1 to 7.05×10-9 m2s-1.

    Conclusion

    In drying process modeling of Balangu seed gum, the Page model with the highest coefficient of determination and the lowest error, had closer results to the experimental data than the other models.

    Keywords: Balangu seed gum. Effective moisture diffusivity coefficient, Mass Transfer, Page Model
  • Shahrzad Rahnama, Asa Ebrahimi *, Forozandeh Mahjobi, Mahmmod Khosrow Shahli, Mehdi Rahaie Pages 45-60
    Introduction

    Tea is one of the most popular drinks in the world. It contains concentrations of antioxidants and polyphenols that might be of interest to human health. The aim of this study was to investigate the properties of antioxidants and polyphenols and the effectiveness of hydro-methanol extract of WT on the growth of colon cancer tumors in BALB/c.

    Materials and Methods

    In order to measure the amount of polyphenols and antioxidants in different types of tea, experiments were performed. Extract of different types of tea was obtained by different methods and in order to determine the free radical scavenging capacity separated antioxidants by HPLC, were evaluated by DPPH. The phenolic content of the extract was measured using Folin-siocalto. Then, BALB/c mice with the same initial weight were induced in the colon cancer model using HCT-116 cell line. All groups were treated with two concentrations of the extract. The lowest dose was 15mg/kg and the highest was 150mg/kg. Different traits were evaluated in mice and the data were analyzed by one-way test.hydro-methanol method was the most effective in terms of antioxidant content and had a significant difference with other methods, white tea extract showed the highest and strongest antioxidant properties and the highest of free radical scavenging. The results of animal studies showed that the difference in secondary weight from the primary in mice receiving the extract with a high dose compared to the mice receiving the low dose increased significantly (P<0.05). However, tumor size, area and tumor weight at high dose were significantly reduced as compared to the low dose.hydro-methanol extraction method has the highest antioxidant activity and the highest specific catechins and according to the results, extract WT can have reducing effects in the process and control of colon cancer in infected mice.

    Keywords: tea, Free Radicals, Chromatography, Catechin, Colorectal Cancer
  • Sahar Zolghadr, Shabnam Haghighat Khajavi * Pages 61-84
    Introduction

    Due to the changes in people's tastes, the producers try to produce newproducts with high nutritional value. Today, using vegetables for flavoring yogurt has becomevery popular among consumers.

    Materials and Methods

    In this study, prepared Suaeda aegyptiaca extract was used at theconcentrations of 0.05, 0.1, 2, and 2.5% (w / w) in the formulation of low-fat yogurt. Theantioxidant and antimicrobial properties of the extracts were evaluated, followed byinvestigating the that physical-chemical, microbial, and organoleptic properties of thetreatment during 28 days at 4 ° C.

    Results

    The result showed that increasing the concentration of the extract was notaccompanied by a significant change in the account of starter cultures and also the content ofstarter culture increased during storage. Moreover, Staphylococcus aureus was significantlyinhibited while Ecoli and Aspergillus niger were inhibited after 14 and 21 days of storage.Furthermore, by increasing the amount of extract, DPPH assay and phenolic compounds werecompound significantly increased and the storage time significantly affected the free radicalscavenging and TPC capacity of the yogurt. During storage, pH decreased while acidity andsyneresis increased and water holding capacity, and viscosity decreased. Color measurementshowed a significant difference in color between different kinds of yogurts. Supplementationwith plant extracts, L*and a* values decreased while b*values increased.

    Conclusion

    In the case of sensory characteristics of yogurt, samples that have 0.05,0.1 % ofextracts were not significantly different in overall acceptability from plain yogurt.

    Keywords: Suaeda aegyptiaca, Extract, antioxidant, Antimicrobial, Yogurt
  • Mahdieh Khazai, Shiva Dehghan Abkenar *, Nazanin Khakipour Pages 85-92
    Introduction

    Powdered milk or complementary foods, despite the importance ofbreastfeeding, play an important role in providing baby food in the world. The aim of thisstudy was to measure the amount of heavy metals in baby food. Heavy metals cadmium, lead,and arsenic cause the highest effects in humans, especially in children, and Fe, Mg, Ca, andZn are important micronutrients that, if deficient in nutrients, can have adverse effects onchildren's health.

    Materials and Methods

    This study was performed on 8 baby food samples from 6 commoncommercial products in the market. Sampling was carried out by census method andmeasurement by induced plasma emission ICP-OES methods.

    Results

    The results were reported by descriptive statistics. The results showed that arsenicranged between 2.8 to 8 ppm in all the samples examined that indicated excessiveconcentration of this heavy metal while the trace concentration of cadmium was observed.Lead concentration was in the range of 0.012 to 0.103 ppm. The concentration of iron,calcium, magnesium and zinc in some samples agreed with the standard values while in someindicated lower content.

    Conclusion

    According to the results of this investigation, the amount of arsenic in baby foodsamples is higher than the specified limit. Some attention should be given to those samplesthat contain lower contents of calcium and zinc as noticed by standard values.

    Keywords: Baby food, Dry milk, Micronutrients, Metal contaminants
  • Fatemeh Abdollahi, Faranak Aali, Ali Sharifzadeh * Pages 93-99
    Introduction

    Today Ginger in fresh and dried form is used as a spice around the world.Ginger with a scientific name of Zingiber officinale, is a herbal medicine. It is widely used inthe traditional medicine and utilised as a dietary supplement. The aim of this study is todetermine the antibacterial and anticancer properties and activities of hydroalcoholic extractof ginger.

    Materials and Methods

    The cell lines were grown in RPMI supplemented with 10% FBS,1% penicillin and streptomycin. The cells were allowed to incubate at 37ºC in an atmospherethat contained 5% CO2 and 95% humidity. The extracts were also used with MIC onKlebciella Pneumoniae, E. Coli, Pseudomonas aeroginosa and Staphylococcus aureus. Thestandard MTT assay was performed to estimate cell viability after treatment by Zingiberextracts. We examined cytotoxicity effects of different concentrations the (250, 500, 750,1000, 1250, 1500, 1750, 2000, 1250, 2500, 2750 μg/ml) of Zingiber extracts on AGS celllines were examined.

    Results

    Based on the findings of this Study, these extracts at different concentrations hadinhibitory effect on Klebciella Pneumoniae, E.Coli, and Staphylococcus aureus. Also Theresults of the MTT assay showed that the Zingiber extracts based on time and concentrationhad anticancer activities.

    Conclusion

    Based on our results and findings it might be suggested that ginger extract withoptimum concentrations might be employed in food formulations to inhibit pathogenicbacteria and cancer cell lines.

    Keywords: Zingiber officinale, Antimicrobe, anticancer, Extract