فهرست مطالب

راهبردهای بازرگانی - سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 17، بهار و تابستان 1400)

دوفصلنامه راهبردهای بازرگانی
سال بیست و هشتم شماره 1 (پیاپی 17، بهار و تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/05/28
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجتبی عباسپور، طهمورث حسن قلی پور*، محسن نظری، جعفر سیاره صفحات 1-23

    از اواخر دهه 90 میلادی، تعداد مقالاتی که به موضوع هم رقابتی پرداخته اند، همواره افزایش یافته است. این افزایش در پاسخ به رواج رو به رشد روابط هم رقابتی در بسیاری از صنایع بوده است. پژوهشگران مختلف حوزه هم رقابتی از دیدگاه های بسیار متفاوتی به این موضوع پرداخته اند و تحقیقات خود را بر اساس چارچوب های نظری، انواع تحلیل ها، روش ها و اهداف مختلف قرار داده اند. این مقاله به مرور سیستماتیک مقالاتی که در 26 سال اخیر در حوزه هم رقابتی منتشر شده است، می پردازد. ابتدا ابعاد و مولفه های استراتژی هم رقابتی و سپس ابعاد و مولفه های استراتژی هم رقابتی خاص صنعت حمل و نقل را شناسایی کرده و در نهایت چارچوب استراتژی هم رقابتی ارایه می کند. بدین منظور، با جستجو و بازیابی مطالعات از درون شش پایگاه اطلاعاتی خارجی و داخلی معتبر، 1472 مقاله شناسایی و توسط معیارهای عدم شمول غربالگری شد. نهایتا تنها 190 مقاله برای مطالعه مروری انتخاب شدند. از کل مقالات مورد بررسی قرار گرفته، 14 مقاله مرتبط با ادبیات هم رقابتی در حوزه صنعت حمل و نقل بود. استراتژی هم رقابتی، حوزه موضوعی جدیدی است، تعدادی از صنایعی خیلی سریع با ادبیات این استراتژی آشنا شده و وارد فضای کسب و کار شد. اما صنعت حمل و نقل جزء صنایعی است که طی یه دهه اخیر (2010 به بعد) به حوزه موضوعی استراتژی هم رقابتی ورود کرده است و مخصوصا طی سه سال اخیر رشد چشم گیری داشته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد، ویژگی بین المللی و سرمایه بر بودن صنعت حمل و نقل، شرکت ها را به سمت اتخاذ استراتژی هم رقابتی سوق می دهد و همچنین همکاری شرکت های حمل و نقل رقیب پیامدهای مثبتی مانند کاهش زمان ارایه خدمات، نرخ خدمات و ترافیک خواهد داشت.

    کلیدواژگان: استراتژی هم رقابتی، صنعت حمل و نقل، همکاری و رقابت
  • سحر علیپور، امیرمحمد کلابی*، سید حمید خدادادحسینی صفحات 24-41

    امروزه پیدایش مفهوم تحول دیجیتال به معنای ایجاد تغییرات اساسی در رویکردهای تولید و ارایه محصول و خدمت می باشد که بقا و پایداری کسب وکارها را تحت تاثیر قرار داده است؛ از سوی دیگر به دلیل نقش مهمی که شرکت ها در مسیولیت پذیری نسبت به جامعه دارند، پایداری شرکتی بسیار مورد توجه محققان قرار گرفته است. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطه تحول دیجیتال و پایداری شرکت های حوزه فناوری اطلاعات با تبیین نقش نوسازی استراتژیک و خلق ارزش می باشد. این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ ماهیت توصیفی-همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع دو حوزه فناوری اطلاعات است و نمونه آماری نیز شامل 247 شرکت می باشد که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد که پایایی آن با میزان آلفای کرونباخ 766/0 تایید شده است. همچنین به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از روش کمی، مدل یابی معادلات ساختاری در قالب نرم افزار Smart PLS استفاده شده است. نتایج بدست آمده از پژوهش حاضر بیانگر تاثیر تحول دیجیتال در سطح اطمینان 95 درصد بر پایداری شرکت های حوزه فناوری اطلاعات می باشد، همچنین نقش میانجی گری نوسازی استراتژیک و خلق ارزش  نیز در سطح اطمینان 95 درصد در رابطه بین تحول دیجیتال و پایداری شرکتی تایید گردید. نوسازی استراتژیک نیز بر خلق ارزش تاثیر مثبت و معنادار دارد.

    کلیدواژگان: تحول دیجیتال، پایداری شرکتی، نوسازی استراتژیک، خلق ارزش، فناوری اطلاعات
  • امیر پیوندچی، ناصر یزدانی* صفحات 42-62
    امروز ه  با توجه  به گسترش دادوستد در فضای آنلاین و افزایش نرخ رشد کسب وکارهای الکترونیکی اتخاذ استراتژی های بازارمحوری و استراتژی جایگاه یابی، جهت کشف، شناسایی و رفع نیاز پنهان و آشکار مشتریان همراه با خلق ارزش و انتخاب مناسب جهت تمایز و کسب جایگاهی ویژه در ذهن مشتریان که  موجب  بهبود عملکرد برند گردد، ضروری است. در این تحقیق به بررسی تاثیر رویکردهای بازارمحوری بر عملکرد برند از طریق نقش میانجی استراتژی های جایگاه یابی شرکت ها در کسب وکارهای B2B پرداخته شد. این تحقیق ازنظر هدف  از نوع تحقیق کاربردی و ازنظر ماهیت یا  روش گردآوری داده ها یک تحقیق توصیفی از نوع پیمایشی و از نگاه روابط بین متغیرهای پژوهش، از نوع  تحلیل همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش، شرکت های کسب وکار الکترونیک خدمت محور مدلB2B  شهر تهران است. مجموعا در شهر تهران،680 شرکت فعال بودند، از این تعداد 245 شرکت  به عنوان نمونه انتخاب شدند. داده های این تحقیق با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده و پرسشنامه با به کارگیری از شاخص ها و پرسش های تحقیق آیر و همکاران (2019) گردآوری شد. برای روایی مجدد این پرسشنامه از نظرات استادان و خبرگان استفاده شد .برای پایایی آن نیز از آلفای کرونباخ استفاده و میزان آن 88/0 تعیین شد. برای آزمون فرضیه های این تحقیق از نرم افزارهای SPSS26 و Smart Pls3استفاده شده است. نتایج نشان داد که بازارمحوری فعال از طریق نقش میانجی استراتژی تمایز مبتنی بر طراحی و استراتژی تمایز مبتنی بر کیفیت  بر عملکرد برند تاثیر دارد و همچنین بازارمحوری پاسخگو از طریق نقش میانجی استراتژی تمایز مبتنی بر تصویر برند بر عملکرد برند تاثیرگذار است.
    کلیدواژگان: : بازارمحوری فعال، بازارمحوری پاسخگو، استراتژی های جایگاه یابی، عملکرد برند، کسب و کارB2B
  • هدایت تقیان، بهناز خوش طینت*، ابوالفضل شاه آبادی، محمدحسن بهزادی صفحات 63-80
    جهانی شدن اقتصاد؛ دستیابی کشورها به رشد و توسعه اقتصادی مستمر و باثبات را با تکیه بر خط مشی های اقتصادی، بازرگانی و بازاریابی مبتنی بر بازار داخلی ناممکن نموده و تمرکز بر فعالیت های بازاریابی بین المللی را به یک ضرورت بدل کرده است. در این راستا، تحقیق حاضر به بررسی تاثیر الزامات اساسی رقابت پذیری ملی بر عملکرد بازاریابی بین المللی در 40 کشور منتخب جهان طی دوره 2018-2011 پرداخته است. برای این منظور، مدل تحقیق با رهیافت داده های تابلویی و به روش گشتاورهای تعمیم یافته برآورد گردیده و نتایج نشان داد نهادها، زیرساخت ها، محیط اقتصاد کلان و سلامت و آموزش ابتدایی به عنوان الزامات اساسی رقابت پذیری بر عملکرد بازاریابی بین المللی تاثیر مثبت و معناداری دارند. در این بین، ضریب تخمینی محیط اقتصاد کلان از ضریب تخمینی سایر الزامات رقابت پذیری بزرگتر و ضریب تخمینی سلامت و آموزش ابتدایی از ضریب تخمینی سایر الزامات رقابت پذیری کوچک تر بوده است. همچنین، تاثیر متغیرهای کنترلی مشتری مداری بازار کالا، پویایی محیط کسب وکار و نوآوری بر عملکرد بازاریابی بین المللی در کشورهای منتخب مثبت و معناداری بوده است.
    کلیدواژگان: عملکرد بازاریابی بین المللی، نهادها، زیرساخت ها، محیط اقتصاد کلان، سلامت و آموزش ابتدایی
  • علی شریعت نژاد، سیده نسیم موسوی* صفحات 81-98

    شرکت ها و سازمان های امروز به ویژه شرکت های دانش بنیان به سبب تحولات گسترده و فزاینده با محیطی سیال و دگرگون شونده روبه رو هستند که تصمیم گیری در خصوص امور مختلف را برای مدیران این شرکت ها سخت و دشوار می سازد. در چنین حالتی اگر مدیران به عارضه نزدیک بینی مدیریتی دچار باشند، مهم ترین تهدید برای آن شرکت و سازمان عدم بقا است. لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و تببین پیشایندها و پسایندهای نزدیک بینی مدیران در شرکت های دانش بنیان انجام پذیرفت. پژوهش حاضر بر پایه پژوهش های آمیخته، به صورت کیفی و کمی انجام شده است که از نظر هدف، کاربردی و از حیث ماهیت و روش، توصیفی پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش شرکت های دانش بنیان استان لرستان هستند که مدیران ارشد و میانی این شرکت ها با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند مورد مطالعه قرار گرفته اند . در بخش کیفی پژوهش ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته است که روایی و پایایی آن با استفاده از ضریب روایی محتوای نسبی و آزمون درون کدگذار و میان کد گذار، تایید شد. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کمی نیز پرسشنامه است که روایی و پایایی آن با استفاده از روایی محتوا و آزمون مجدد تایید شد. در بخش کیفی، داده های کیفی بدست آمده از مصاحبه با استفاده از نرم افزار اتلس تی و روش کد گذاری تحلیل شد و پیشایندها و پسایندهای نزدیک بینی مدیران شناسایی شدند. به علاوه در بخش کمی پژوهش، با استفاده از روش دلفی فازی تعیین اولویت پیشایندها و پسایندهای نزدیک بینی مدیران انجام پذیرفت. نتایج پژوهش نشان می دهد که ناتوانی در پیش بینی و برنامه ریزی استراتژیک ، کوته فکری و کوته نظری و نداشتن رویکرد و تفکر استراتژیک مهم ترین پیشایندهای نزدیک بینی هستند. همچنین نتایج نشان داد به مخاطره افتادن استراتژی های بلندمدت سازمان، عدم دستیابی به اهداف بلند مدت و اختلال در فرآیند خط مشی گذاری، پر اهمیت ترین پسایندهای نزدیک بینی هستند.

    کلیدواژگان: نزدیک بینی، نزدیک بینی فاصله ای، نزدیک بینی زمانی، رویکرد استراتژیک، شرکت دانش بنیان
  • فرشاد قادری، اسماعیل ملک اخلاق* صفحات 99-120
    استراتژی رقابت - همکاری  پدیده ای است که حاصل  پیگیری هم زمان همکاری و رقابت بین شرکت ها است و امروزه به طور فزاینده ای در مطالعات مدیریت راهبردی محبوب شده است؛ این در حالی است که صنایع با فناوری بالا به دلیل اینکه نیاز به تخصص و تکنولوژی بالا دارند  که ممکن است هر کسب وکار به طور کامل از آن برخورد نباشد نیاز مبرمی به همکاری و به اشتراک گذاری این تخصص و تکنولوژی دارند تا علاوه بر اینکه رقابت می کنند با همکاری بتوانند مزیت رقابتی بی همتایی ایجاد نمایند. با توجه به مطالب گفته شده اتخاذ استراتژی مبتنی بر رقابت همکاری در صنایع با فناوری بالا بیش ازپیش پررنگ تر می شود. هدف از این پژوهش بررسی نقش واسط دوسوتوانی مدیریت در رابطه بین اهداف استراتژیک و استراتژی رقابت همکاری با نقش تعدیل گر اشتراک دانش می باشد.پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و ازنظر روش انجام کار، از نوع پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش را 109 نفر از مدیران فعال در صنایع با فناوری بالا که تجربه رقابت - همکاری را داشته اند تشکیل می دهند که با روش نمونه گیری غیر احتمالی در دسترس انتخاب گردیده اند. ابزار پژوهش پرسشنامه می باشد که روایی صوری و محتوایی آن با استفاده از نظر خبرگان و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی مورد بررسی قرار گرفت. ضریب آلفای کرونباخ همه متغیرها نیز بیشتر از 7/0 بدست آمد که نشان از تایید پایایی ابزار است. داده های به دست آمده ببا استفاده از روش مدلیابی معادلات ساختاری و نرم افزار [AMOS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتیافته های پژوهش نشان داد، قصد استراتژیک بر دوسوتوانی مدیریت و استراتژی رقابت همکاری تاثیر مثبت و معنی داری دارند و دوسوتوانی مدیریت بر استراتژی رقابت همکاری تاثیر معنی داری دارد. از نتایج دیگر اینکه دوسوتوانی مدیریت در رابطه بین قصد استراتژیک و استراتژی رقابت همکاری نقش میانجی ایفا می کند. علاوه بر این اشتراک دانش در رابطه بین قصد استراتژیک با دوسوتوانی مدیریت و قصد استراتژیک با استراتژی رقابت همکاری نقش تعدیل گر دارد.
    کلیدواژگان: استراتژی رقابت همکاری، دوسوتوانی مدیریت، اشتراک دانش، قصد استراتژیک
  • عماد گل محمدی، اسفندیار محمدی*، زینب طولابی، شهرام خلیل نژاد صفحات 121-146

    صنعت بانکداری به دلیل افزایش عدم اطمینان و تغییر و تحولات محیط پیرامون با چالش ها و موانعی روبرو است. گذر از این چالش ها نیازمند آمادگی و توانایی تطابق سریع صنعت بانکداری با شرایط پیچیده از طریق قابلیت هایی است که توان انعطاف پذیری و چالاکی صنعت را افزایش دهند. چابکی استراتژیک به عنوان یک رویکرد نوین برای مقابله با شرایط پیچیده موردتوجه قرارگرفته است. بر این اساس پژوهش حاضر باهدف ارایه مدلی برای چابکی استراتژیک با رویکرد قابلیت های پویا در صنعت بانکداری انجام شد. این پژوهش از نوع پژوهش های کیفی و از منظر هدف، کاربردی است و در آن از استراتژی نظریه داده بنیاد به عنوان یک روش دقیق و نظام مند بهره برده شده است. جامعه حاضر در این پژوهش بانک های فعال در استان ایلام بوده اند. داده ها با استفاده از مصاحبه های نیمه ساختاریافته با 11 نفر از خبرگان بانکی که به روش نمونه گیری هدفمند و گلوله برفی انتخاب شدند، انجام شد. مفاهیم و مقوله های بدست آمده از مصاحبه طی فرایند کدگذاری باز، محوری و انتخابی (132 مفهوم، 36 مقوله فرعی و 14 مقوله اصلی) انجام گرفت و درنهایت در قالب مدل مفهومی داده بنیاد تدوین شد. یافته های نشان داد که پدیده محوری (چابکی استراتژیک)  شامل: ابعاد قابلیت حساسیت استراتژیک، قابلیت هوشمندی استراتژیک و قابلیت نوسازی استراتژیک است. عوامل علی مدل عبارتند از : عوامل کلان محیطی و عوامل سازمانی و مدیریتی ؛ و عوامل زمینه ای مدل نیز شامل سیاست گذاری موثر و دوراندیشی استراتژیک هستند. استراتژی های موردنظر عبارتند از : استراتژی رشد و توسعه فردی و استراتژی تنوع و مشارکت. عوامل مداخله گر مدل نیز شامل: عوامل محیطی و رقابتی، عوامل سازمانی و آگاهی از فرایندهای کسب وکار هستند. درنهایت پیامدهای بکارگیری چابکی استراتژیک در صنعت بانکداری شامل پیامدهای درونی و پیامدهای بیرونی است.

    کلیدواژگان: چابکی استراتژیک، قابلیت های پویا، صنعت بانکداری، مزیت رقابتی، استان ایلام
  • لیلا آندرواژ*، سید محمدحسین لطفی آشتیانی صفحات 147-168

    با توجه به نرخ بالای نارضایتی مشتریان از خدمات بانکی، مساله بازیابی خدمات در بخش بانکداری کشور مصداق واضحی می یابد. بازیابی خدمات بیانگر عکس العمل بانک ها در زمان بروز مشکل است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر عدالت ادراک شده مشتریان بانک بر رضایت از بازیابی خدمات و رفتارهای پس از خرید در میان مشتریان بانک ها انجام شده است. این پژوهش یک مطالعه کاربردی است که با رویکرد توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه مشتریان دریافت کنندگان خدمات بانکی می باشند (جامعه نامحدود) که از این میان، نمونه ای متشکل از 409 نفر به عنوان نمونه آماری با  استفاده از نرم افزار SAMPLE-POWER انتخاب شده است. در این مطالعه برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه اقتباسی استفاده شده است. قابل ذکر است روایی و پایایی پرسشنامه مورد تایید قرار گرفت. برای آزمون فرضیات از تکنیک حداقل مربعات جزیی و نرم افزار اسمارت پی.ال.اس استفاده شده است. نتایج حاصل از این تحلیل نشان داد عدالت توزیعی، رویه ای، تعاملی و اطلاعاتی تاثیر مثبت و معنی داری بر رضایت از بازیابی خدمات دارد؛ رضایت از بازیابی خدمات تاثیر مثبت و معناداری بر اعتماد مشتریان، تبلیغات توصیه ای و قصد خرید مجدد دارد؛  اعتماد به صورت مثبت و مستقیم بر تبلیغات توصیه ای و قصد خرید مجدد تاثیر دارد؛ رضایت از بازیابی خدمات از طریق اعتماد بر تبلیغات توصیه ای و قصد خرید مجدد تاثیر می گذارد؛ همچنین مشخص شد که رضایت از بازیابی خدمات به صورت مثبت و مستقیم بر اعتبار برند و ارزش ویژه برند مبتنی بر مشتری دارد.

    کلیدواژگان: مشتریان بانک، بازیابی خدمات، رضایت مشتری، عدالت ادراک شده
  • محمدرضا فروزنده، رسول ثانوی فرد*، علی حمیدی زاده صفحات 169-199

    در سال های کنونی شکل گیری استارت آپ های خدمات بانکی یا فین تک ها، موجب تغییر در نحوه ارایه خدمات بانکی مختلف شده است. این تحقیق با هدف شکل دهی الگوی بازاریابی کارآفرینانه بین المللی فین تک ها با اتکا به رویکرد آمیخته انجام شد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، اکتشافی است. در تحقیق پیش رو، یافتن ابعاد و مولفه های موثر بر مدل بازاریابی کارآفرینانه بین المللی استارت آپ های خدمات بانکی با رویکرد کیفی شروع، با استفاده از تکنیک دلفی تحلیل انجام شد. جامعه تحقیق در بخش کیفی مشتمل بر خبرگان نظام بانکی دارای سابقه کاری در زمینه استارت آپ های خدمات بانکی و انتخاب آن ها با روش نمونه گیری گلوله برفی و در بخش کمی، شامل کلیه کارکنان شعبات بین المللی بانک صادرات که حجم نمونه مذکور طبق جدول کرجسی- مورگان تعیین و با روش نمونه گیری در دسترس، نمونه ها انتخاب شدند. پس از تحلیل داده ها به کمک روش دلفی و نرم افزارهای SPSS و SmartPLS 3، یافته های تحقیق حکایت از آن داشت که 93 مولفه در قالب 25 بعد می توانند در الگوی پژوهش مطرح شوند. تحلیل مدل تحقیق نشان داد در سطح اطمینان 95 درصد تمامی مسیرهای مطروحه در مدل مفهومی پژوهش مورد تایید و معنی دار بودند. توجه به قابلیت های مطروحه در الگوی پیشنهادی تحقیق از آن حیث حایز اهمیت است که می تواند مدیران استارت آپ های مذکور را برای حضوری هوشمندانه در راستای حداکثر سازی سودآوری و حداقل سازی ریسک در بازارهای بین المللی کمک نماید.

    کلیدواژگان: الگو، بازاریابی کارآفرینانه بین المللی، استارت آپ های خدمات بانکی، بانک صادرات ایران
  • لیلا طالب زاده، حمید جنانی*، محبوب شیخعلی زاده، محمدرحیم نجف زاده صفحات 200-217

    هدف این پژوهش، تاثیر ارزش ادراک شده بر وفاداری مشتریان ورزشی با تاکید بر نقش میانجی رضایت مشتری در باشگاه های خصوصی بدنسازی شمالغرب کشور در دوره  پاندمی کووید-19 بود. تحقیق حاضر از نوع توصیفی- همبستگی بر پایه مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش مشتریان باشگاه  خصوصی بدنسازی شمالغرب کشور بودند. 362 نفر از مشتریان، پرسشنامه محقق ساخته ارزش ادراک شده، رضایت مشتری لیو (2008) و وفاداری مشتری لیو (2008)  را به طور داوطلبانه تکمیل نمودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری مبتنی بر روش حداقل مربعات جزیی در نرم افزار Smart PLS  استفاده شد. نتایج نشان داد ارزش ادراک شده بر وفاداری مشتری (001/0=P، 178/0=β، 962/3=t) و رضایت مشتری (001/0=P، 547/0=β، 960/11=t) تاثیر مستقیم و معناداری دارد. نتیجه یافته مربوط به میانجی گری رضایت مشتری به روش آزمون سوبل نیز نشان داد که ارزش ادراک شده از طریق رضایت مشتری بر وفاداری مشتری تاثیر غیرمستقیم و معناداری دارد (001/0=P، 310/0=β، 894/8=t). می توان گفت که باشگاه های بدنسازی خصوصی باید تلاش کنند که به خواسته ها و الزامات جدید مشتریان (برآمده از شیوع ویروس کووید-19) توجه نموده، تا بتوانند به ارزش های ادراکی نوظهور مشتریان به خدمات در شرایط حضور ویروس کرونا پاسخ مناسب دهند و از این طریق، رضایت و حضور مجدد آنها را تداوم بخشیده و وفاداری مشتریان را در درازمدت فراهم آوردند.

    کلیدواژگان: ارزش ادراک شده، رضایت مشتری، وفاداری مشتری، باشگاه های خصوصی بدنسازی، پاندمی کووید-19
|
  • Mojtaba Abbaspour, Tahmoores Gholipour *, Mohsen Nazari, Jafar Sayare Pages 1-23

    Since the late 1990s, the number of articles dealing with the topic of competition has been increasing. This increase has been in response to the growing prevalence of co-competitive relationships in many industries. Different researchers in the field of competition have addressed this issue from very different perspectives and based their research on theoretical frameworks, types of analysis, methods, and different goals. This article deals with a systematic review of the articles that have been published in the last 26 years in the field of competition. First, it identifies the dimensions and components of the competitive strategy, then the dimensions and components of the specific competitive strategy of the transportation industry, and finally provides the framework of the competitive strategy. For this purpose, by searching and retrieving studies from six valid foreign and domestic databases, 1472 articles were identified and screened by non-inclusion criteria. Finally, only 190 articles were selected for review. Out of all the reviewed articles, 14 articles were related to competitive literature in the field of the transportation industry. Competitive strategy is a new subject areaseveralof industries very quickly got acquainted with its literature and entered the business space. But the transportation industry is one of the industries that has entered the field of competitive strategy in the last decade (2010 onwards) and has grown significantly in the last three years. The results show that the international and capital-intensive nature of the transportation industry leads companies to adopt a competitive strategy. Furthermore, the cooperation of competing transport companies will have positive consequences such as reducing service delivery time, service rates, and traffic.

    Keywords: coopetition strategy, transportation industry, cooperation, competition
  • Sahar Alipour, AmirMohammad Colabi *, Seyed Hamid Khodadad Hosseini Pages 24-41

    Today, the emergence of the concept of digital transformation means making fundamental changes in the approaches to production and offering products and services, which has affected the survival and sustainability of businesses; On the other hand, due to the important role of companies as being responsible to the society, corporate sustainability has been much appreciated by researchers. This research aims to study the relationship between digital transformation and the sustainability of information technology companies by explaining the role of strategic renewal and value creation. This research is applied in terms of purpose and descriptive correlation in terms of nature. The statistical population of the research is knowledge-based manufacturing companies of type two in the field of information technology, and the statistical sample includes 247 companies selected by available sampling. The data collection tool is a questionnaire whose reliability has been confirmed with Cronbach's alpha of 0.766. Furthermore, to analyze the data, a quantitative method, structural equation modeling in the form of Smart PLS software have been used. The results indicate the impact of digital transformation at the 95% confidence level on the sustainability of companies in the information technology field, and the mediating role of strategic renewal and value creation was also confirmed at the 95% confidence level in the relationship between digital transformation and corporate sustainability. Strategic renewal also has a positive and significant impact on value creation.

    Keywords: Digital Transformation, Corporate Sustainability, Strategic Renewal, Value Creation, Information Technology
  • Amir Peivandchi, Naser Yazdani * Pages 42-62
    Today, due to the expansion of trade in the online space and the increase in the growth rate of electronic businesses, it is necessary to improve the performance of the brand by adopting market-oriented strategies and positioning strategies to discover, identify and meet the hidden and obvious needs of customers along with creating value and choose the right one to differentiate and gain a special place in the minds of customers. In this research, the impact of market-oriented approaches on brand performance was studied through the mediating role of companies' positioning strategies in B2B businesses. In terms of the purpose, it is applied research, and in terms of the nature or data collection method, it is a descriptive survey, and in terms of the relationships between research variables, it is correlation analysis. The statistical population of this research is electronic business companies serving the B2B model in Tehran. In total, 680 companies were active in Tehran, of which 245 companies were selected as samples. The data was collected using a simple random sampling method and a questionnaire using Ayer et al.'s (2019) indicators and research questions. The opinions of professors and experts were used to revalidate this questionnaire. Cronbach's alpha was used for its reliability and its value was determined to be 0.88. SPSS26 and Smart Pls3 software were used to test the hypotheses of this research. The results showed that active market orientation has an effect on brand performance through the mediating role of design-based differentiation strategy and quality-based differentiation strategy, and responsive market orientation has an effect on brand performance through the mediating role of differentiation strategy based on brand image.
    Keywords: Proactive Market Orientation, Responsive Market Orientation, Positioning Strategies, Brand Performance, B2B Business
  • Hedayat Taghian, Behnaz Khoshtinat *, Abolfazl Shahabadi, Mohammadhassan Behzadi Pages 63-80
    Globalization of the economy has made it impossible for countries to achieve continuous and stable economic growth and development by relying on economic, commercial, and marketing policies based on the domestic market and has made it a necessity to focus on international marketing activities. In this regard, the current research examines the impact of the basic requirements of national competitiveness on international marketing performance in 40 selected countries of the world during the period of 2011-2018. For this purpose, the research model has been estimated by the panel data approach and by the method of generalized moments. The results showed that institutions, infrastructure, macroeconomic environment, and health and primary education have a positive and significant effect on international marketing performance as the basic requirements of competitiveness. Meanwhile, the estimated coefficient of the macroeconomic environment is larger than the estimated coefficient of other competitiveness requirements. The estimated coefficient for health and primary education was smaller than the estimated coefficient of other competitiveness requirements. Also, the effect of control variables of commodity market customer orientation, business environment dynamics, and innovation on international marketing performance in selected countries has been positive and significant.
    Keywords: International Marketing Performance, Institutions, infrastructure, Macroeconomic Environment, Health, Primary Education
  • Ali Shariat Najade, Sayedh Nasim Mousavi * Pages 81-98

    Today's companies and organizations, especially knowledge-based companies, are facing fluid and changing environment due to extensive and increasing developments, which makes it difficult for the managers of these companies to make decisions about various matters. In such a case, if managers suffer from managerial myopia, the most important threat for that company and organization is non-survival. Therefore, the current research was conducted with the aim of identifying and explaining the antecedents and consequences of managers' myopia in knowledge-based companies. The current research is based on mixed research, qualitative and quantitative, which is applied in terms of purpose and descriptive survey in terms of nature and method. The statistical population of the research is the knowledge-based companies of Lorestan, and the senior and middle managers of these companies have been studied using the purposeful sampling method. In the qualitative part of the research, the data collection tool is a semi-structured interview, the validity, and reliability of which were confirmed using the relative content validity coefficient and intra-coder and inter-coder tests. The tool for collecting information in the quantitative part is a questionnaire whose validity and reliability were confirmed using content validity and retesting. In the qualitative part, the qualitative data obtained from the interview were analyzed using the ATLS software and the coding method, and the antecedents and consequences of managers' myopia were identified. In addition, in the quantitative part of the research, the priority of the antecedents and consequences of managers' myopia was determined using the Delphi method. The results show that the inability to predict and plan strategically, short-sightedness, and not having a strategic approach and thinking is the most important antecedents of myopia. Furthermore, the results showed that endangering the organization's long-term strategies, not achieving long-term goals, and disruption in the policy-making process are the most important consequences of myopia.

    Keywords: myopia, distance myopia, temporal myopia, strategic approach, knowledge-based company
  • Farshad Ghaderi, Ismail Malekakhlagh * Pages 99-120
    Coopetition strategy is a phenomenon that is the result of the simultaneous pursuit of cooperation and competition between companies, and nowadays it has become increasingly popular in strategic management studies; However, since high-tech industries require expertise and high technology, which any business may not fully possess, are in urgent need of cooperation and sharing of this expertise and technology so that in addition to competing, they can create a unique competitive advantage with cooperation. Therefore, the adoption of a strategy based on competition and cooperation in high-tech industries becomes more and more prominent. This research aims to study the role of management ambidexterity between strategic goals and the cooperation competition strategy with the moderating role of knowledge sharing.This study is applied in terms of purpose and survey in terms of the method of doing the work. The statistical population consists of 109 active managers in high-tech industries who have experienced competition-cooperation, and who were selected by the non-probability sampling method. The research tool is a questionnaire whose form and content validity were examined using experts' opinions and construct validity using confirmatory factor analysis. Cronbach's alpha coefficient of all variables was more than 0.7, which shows the reliability of the tool. The obtained data were analyzed using the structural equation modeling method and AMOS software.The findings of the research showed that strategic intent has a positive and significant effect on the management ambidexterity and the cooperation competition strategy, and management ambidexterity has a significant effect on the strategy of competition and cooperation. Furthermore, the result shows that management ambidexterity plays a moderating role between strategic intent and the cooperation competition strategy.
    Keywords: Cooperation Competition Strategy, Management Ambidexterity, Knowledge sharing, strategic intent
  • Emad Golmohammadi, Esfandyar Mohammadi *, Zinab Tolabi, Shahram Khalil Nezhad Pages 121-146

    The banking industry is facing challenges and obstacles due to increasing uncertainty and changes in the surrounding environment. Overcoming these challenges requires preparation and the ability to quickly adapt the banking industry to complex conditions through capabilities that increase the flexibility and agility of the industry. Strategic agility has been considered a new approach to dealing with complex situations. Based on this, the present research aims to provide a model for strategic agility with the approach of dynamic capabilities in the banking industry. This research is qualitative and practical in terms of the purpose, and the foundation's data theory strategy has been used as a precise and systematic method. The population was the active banks in Ilam province. The data were collected using semi-structured interviews with 11 bank experts who were selected through purposive and snowball sampling. The concepts and categories obtained from the interview were conducted through the process of open, central, and selective coding (132 concepts, 36 sub-categories, and 14 main categories) and finally compiled in the form of the foundation's data conceptual model. The findings showed that the central phenomenon (strategic agility) includes: the dimensions of strategic sensitivity, strategic intelligence, and strategic innovation. The causal factors of the model include macro-environmental factors and organizational and management factors. The contextual factors of the model also include effective policy making and strategic foresight. The desired strategies are individual growth and development strategy and diversity and participation strategy. The intervening factors of the model include environmental and competitive factors, organizational factors, and knowledge of business processes. Finally, the consequences of applying strategic agility in the banking industry contain internal consequences and external consequences.

    Keywords: Strategic Agility, Dynamic capabilities, Banking Industry, competitive advantage, Ilam Province
  • Leila Andervazh *, Seyed MohamadHosein Lotfi Ashtiani Pages 147-168

    Considering the high rate of customer dissatisfaction with banking services, the issue of service recovery is a clear example in the country's banking sector. Service recovery shows the reaction of banks when a problem occurs. This study aims to study the impact of the perceived justice of bank customers on satisfaction with service recovery and post-purchase behaviors. This research is an applied study that was conducted with a descriptive-survey approach. The statistical population is all customers who receive banking services (unlimited population), from which a sample of 409 people has been selected as a statistical sample using SAMPLE-POWER software. In this study, an adapted questionnaire was used to collect information. It is worth mentioning that the validity and reliability of the questionnaire were confirmed. The partial least squares technique and SmartPLS software were used to test the hypotheses. The results showed that distributive, procedural, interactive, and informational justice has a positive and significant impact on satisfaction with service recovery; Satisfaction with service recovery has a positive and significant effect on customer trust, recommended advertising, and repurchase intention; Trust has a positive and direct impact on recommendation advertising and repurchase intention; Service recovery satisfaction through trust influences recommendation advertising and repurchase intention; It was also found that satisfaction with service recovery has a positive and direct impact on brand credibility and customer-based brand equity.

    Keywords: Bank customers, Service Recovery, Customer satisfaction, perceived justice
  • MohammadReza Foruzandeh, Rasoul Sanavifard *, Ali Hamidizadeh Pages 169-199

    In recent years, the formation of banking service start-ups or fintech has caused a change in the way of providing various banking services. This research aims to shape the international entrepreneurial marketing model of fintech by relying on a mixed approach. The current research is practical in terms of purpose and exploratory in terms of nature. Using the qualitative approach and Delphi technique, the research identifies the dimensions and components affecting the international entrepreneurial marketing model of banking services startups. The research population in the qualitative part consists of banking system experts with work experience in the field of banking service start-ups selected by the snowball sampling method and in the quantitative part, including all the employees of the international branches of Saderat Bank whose sample size is according to the Karjesi-Morgan table using the available sampling method. After analyzing the data with the Delphi method and SPSS and SmartPLS 3 software, the research findings indicated that 93 components in the form of 25 dimensions can be presented in the research model. The analysis of the research model showed that at the confidence level of 95%, all the paths proposed in the conceptual model of the research were confirmed and significant. Paying attention to the features presented in the proposed research model is important since it can help the managers of the aforementioned startups to be smart to maximize profitability and minimize risk in international markets.

    Keywords: model, International Entrepreneurial Marketing, Banking Service Start-ups, Saderat Bank of Iran
  • Leila Talebzadeh, Hamid Janani *, Mahboub Sheikhalizadeh, MohammadRahim Najafzadeh Pages 200-217

    This research aims to study the impact of perceived value on the loyalty of sports customers, emphasizing the mediating role of customer satisfaction in private fitness clubs in the northwest of Iran during the Covid-19 pandemic. The current research was descriptive correlation based on structural equation modeling. The statistical population was the customers of the private gym in the northwest of Iran. 362 customers voluntarily completed the researcher-made questionnaire of perceived value, Liu's customer satisfaction (2008), and Liu's customer loyalty (2008). To analyze the data, the structural equation model based on the partial least square method was used in Smart PLS software. The results showed that perceived value has a direct and significant effect on customer loyalty (p=0.001, β=0.178, t=3.962) and customer satisfaction (p=0.001, β=0.547, t=11.960). The result related to the mediation of customer satisfaction using the Sobel test also showed that perceived value through customer satisfaction has an indirect and significant effect on customer loyalty (P=0.001, β=0.310, t=8.894). It can be said that private fitness clubs should try to pay attention to the new demands and requirements of customers (resulting from the spread of the Covid-19 virus) so that they can respond appropriately to the emerging perceptual values of customers to services in the presence of the coronavirus. In this way, they sustain their customers' satisfaction and attendance and provide long-term customer loyalty.

    Keywords: Perceived Value, Customer satisfaction, customer loyalty, Private Bodybuilding Clubs, Covid-19 Pandemic Period