فهرست مطالب

زیست شناسی کاربردی - سال سی و پنجم شماره 2 (تابستان 1401)

نشریه زیست شناسی کاربردی
سال سی و پنجم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • کیمیا احدی عمندی، سید ابوالقاسم قدمی* صفحات 7-18
    مقدمه

    بررسی نقش متنوع و حیاتی پروتیین ها در بدن، در مقابل نقص و بیماری ناشی از عدم فعالیت صحیح آن ها موضوع مورد علاقه ای برای تحقیقات علمی می باشد. تجمعات آمیلوییدی و به دنبال آن بیماری های مربوط به تخریب سیستم عصبی جنبه ی دیگری از نقش پروتیین ها در بیماری زایی را به نمایش گذاشته اند. با در نظر گرفتن این موضوع که درحال حاضر درمان مشخصی برای این بیماری ها وجود ندارد، پیشگیری از ایجاد تجمعات آمیلوییدی کاربردی ترین روش برخورد با آن ها می باشد.

    روش ها

    در این پژوهش اثرات عصاره الکلی دو گیاه دارویی برروی ایجاد تجمعات فیبریلی انسولین بررسی شد. تشکیل ساختار آمیلوییدی در پروتیین انسولین تحت شرایط دما و pH خاص و تحت تاثیر عصاره ی الکلی گیاه سیاهدانه و گلپر در غلظت های مختلف به کمک تکنیک فلورسانس تیوفلاوین تی (ThT) و میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بررسی شد.

    نتایج و بحث

    بررسی ها نشان داد که عصاره های به دست آمده تاثیر پیشگیرانه ی به سزایی در تجمعات آمیلوییدی پروتیین انسولین ایفا می کنند. با توجه به سابقه ی طولانی استفاده از گیاهان دارویی مانند سیاهدانه و گلپر در فرهنگ ایرانی و اسلامی و همچنین حضور ترکیبات با ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضدتشنجی در آن ها و برطبق داده های به دست آمده از این پژوهش، دو گیاه معرفی شده کاندیدهای مناسبی برای بررسی ترکیبات ضدتجمع پروتیینی می باشند.

    کلیدواژگان: آلزایمر، بیماری های تخریب عصبی، بیماری های وابسته به سن، فیبریل های آمیلوئیدی، گیاه گلپر، گیاه سیاهدانه
  • ثریا امیراحمدی، طهماسب آسمانه*، اطهر سادات جوانمرد صفحات 19-36

    نیکل یک عنصر ضروری برای گیاهان است ولی در غلظت های بالا، دارای اثرات سمی می باشد. شبدر سفید، یک گیاه علوفه ای زراعی و دارای زیست توده ی بالایی است. از طرفی دیگر، آلایندگی نیکل در مزارع افزایش یافته است. بر این اساس، در این پژوهش، در قالب طرح آماری کاملا تصادفی، اثر تیمار سطوح مختلف نیکل بر شاخص های جوانه زنی بذر گیاه شبدر سفید در اتاقک رشد و سپس بر شاخص های بیوشیمیایی و فیزیولوژیک این گیاه در محیط کشت هیدروپونیک، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درصد و سرعت جوانه زنی، شاخص بنیه ی بذر و طول گیاهچه، در حضور سطوح پایین و بالای تیمار نیکل، به ترتیب افزایش و کاهش پیدا کرد. در شرایط کشت هیدروپونیک نیز، سطوح 100 میکرومولار و بالاتر نیکل، منجر به مرگ گیاهچه ها گردید. غلظت های 10 و 50 میکرومولار نیکل، اثر منفی بر شاخص های بیوشیمیایی از جمله مقدار کلروفیل،کربوهیدرات، پروتیین محلول کل و آنزیم پراکسیداز و اثر مثبت بر مقدار کاروتنوییدها داشت. با افزایش غلظت تیمار نیکل، غلظت آن در ریشه و اندام هوایی افزایش یافت. غلظت 10 و 50 میکرومولار نیکل به ترتیب منجر به افزایش و کاهش وزن خشک ساقه و طول اندام هوایی، وزن خشک و سطح برگ نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج حاصل، به نظر می رسد غلظت 10 میکرومولار نیکل برای رشد گیاه مناسب باشد، درحالیکه سطح 50 میکرومولار آن، برای گیاه سمی است. همچنین به نظر می رسد که شبدر سفید، گیاهی حساس به نیکل بوده و توانایی تحمل و تجمع نیکل را ندارد و گزینه مناسبی برای اهداف گیاه-پالایی نمی باشد.

    کلیدواژگان: انباشت نیکل، تنش فلزات سنگین، شبدر سفید، گیاه پالایی
  • آرش جولاده رودبار*، علی نزل آبادی، مجید نوائیان صفحات 37-48

    جنس Rutilus یکی از جنس های مهم خانواده کپورماهیان سرمخروطی Leuciscidae است که اعضای آن از شرق سیبری تا غرب اروپا پراکنده شده اند. همواره شناسایی گونه ها و جمعیت های این جنس به دلیل شباهت های بالای ریختی و وجود جمعیت های حد واسط برای محققان مشکل ساز بوده است. اگر چه در مطالعات مختلف ویژگی های ریختی اعضای این جنس بررسی شده است اما آرایه شناسی مولکولی و تبارشناسی اعضای آن در جنوب دریای خزر مورد بررسی قرار نگرفته است. بنابراین به منظور بررسی وضعیت اعضای Rutilus در جنوب دریای خزر مطالعه ای با استفاده از توالی ژن سیتوکروم اکسیداز سی انجام شد. نمونه های اعضای این جنس از تور پره مناطق ساحلی شهرهای بندرترکمن، بندرگز، بابلسر، نور، رامسر، بندر انزلی و آستارا خریداری شد. پس از تکثیر ژن COI، قطعه مذکور توالی یابی شد. با استفاده از توالی های حاصله و دیگر توالی های موجود در بانک ژن NCBI درخت-های تبارشناسی به روش inference Bayesian، تخمین Maximum likelihood و شبکه هاپلوتایپی ترسیم شد. با توجه به نتایج بدست آمده نمونه های تعیین توالی شده از حوضه جنوبی دریای خزر در خوشه R. frisii قرار گرفتند. همچنین حضور گونه های R. rutilus و R. kutum در مناطق مورد بررسی تایید نشد. با توجه به عدم تفاوت معنی دار در ژن COI و تنوع فنوتیپی بسیار بالا به نظر می رسد این اختلاف ناشی از پلاستیسیتی اکولوژیک، تحمل درجات مختلفی از شوری، دارا بودن جمعیت های ساکن و مهاجر در بین اعضای این جنس باشد.

    کلیدواژگان: ایران، کپورماهیان، فاصله ژنتیکی، فنوتیپ، COI
  • قدرت رحیم زاده*، رحیم میرزایی ملااحمد صفحات 49-61

    تولید بذر یکی از کلیدی ترین عوامل در تجدید حیات دانه زاد گیاهان ودرختان است و در امر احیاء، توسعه جنگل ها، جنگل کاری ها و مخصوصا تولید نهال در نهالستانها کاربرد فراوان دارد. بنابراین انتخاب بذرهای با کیفیت و رسیده و دارای شکل فیزیکی مناسب، اهمیت زیادی دارد. این تحقیق با هدف بررسی تاثیر عامل ارتفاع از سطح دریا بر خصوصیات فیزیکی بذر بنه در ذخیره گاه سوستان که یکی از چهار ذخیره گاه بنه در استان آذربایجان غربی است به اجرا در آمد. ذخیره گاه مورد نظر به 4 کلاسه ارتفاعی شامل 1515، 1615، 1715و 1815 متر ارتفاع از سطح دریا تقسیم شد. همچنین مساحت ذخیره گاه در جهت افزایش ارتفاع به قطعات نمونه یک هکتاری (100متر *100متر) تقسیم شده و در هر قطعه نمونه تعداد سه پایه بذرده شامل قطورترین، کم قطر ترین و یک قطر میانه انتخاب شد (عامل شیب، جهت و خاک یکسان سازی شد) در مجموع تعداد 60 درخت انتخاب و از هر پایه تعداد 5 خوشه بطور تصادفی در جهات شمالی، جنوبی، شرقی، غربی و مرکز تاج جمع آوری و مشخصه های فیزیکی بذرشامل: طول خوشه، تعداد میوه در خوشه، طول میوه، عرض میوه ، وزن میوه، وزن دانه و درصد پوکی بذر در هر طبقه ارتفاعی بررسی شد. داده ها به کمک نرم افزارهای Excel وSPSS آنالیز و مقایسه میانگین ها و تجزیه واریانس به کمک آزمونF و آزمون مقایسه ای چندگانه دانکن و آزمون کروسکال-والیس انجام شد. نتایج نشان داد همه صفات به جز درصد پوکی بذر، در ارتفاعات مختلف از سطح دریا دارای اختلاف

    کلیدواژگان: ارتفاع، پوکی بذر، جنگل بنه، طول میوه، عرض میوه. وزن میوه، وزن دانه
  • فرشید شکوهی نیا، علی میرشکار*، عباس خانی صفحات 62-79

    تلفیق حشره کش های زیستی و شیمیایی جهت کنترل تریپس گندم و کاهش دوز حشره کش های شیمیایی بسیار ‏حایز اهمیت است. لذا در این تحقیق، کارایی حشره کش های گیاهی (تنداکسیر و پالیزین) و میکروبی (‏‎(Bacillus ‎thuringiensis‏ در مقایسه با حشره کش های شیمیایی تیاکلوپرید و تیاکلوپرید+دلتامترین بررسی شد. آزمایش در ‏قالب طرح کاملا تصادفی با پنج تیمار شامل غلظت های حشره کش های مورد استفاده و در سه تکرار انجام شد. بر ‏اساس کمترین ‏LC50‎، یک حشره کش شیمیایی و یک حشره کش گیاهی انتخاب شد. غلظت های ‏LC15‎‏ و ‏LC30‎‏ آنها با ‏حشره کش میکروبی تلفیق و 48 ساعت بعد تلفات محاسبه گردید. با افزایش غلظت حشره کش های شیمیایی و ‏گیاهی، تلفات افزایش یافت. کمترین ‏LC50‎‏ مربوط به حشره کش های تیاکلوپرید+دلتامترین و پالیزین بود که در ‏تلفیق با حشره کش میکروبی استفاده شد. بیشترین تلفات (67/76 درصد) مربوط به تیمار تلفیقی ‏B.t‏+تیاکلوپرید+دلتامترین ‏LC15‎‏ بود که می توان آن را پس از مطالعات مزرعه ای به عنوان یک جایگزین ‏حشرهکشهای شیمیایی برای محافظت گندم از تریپس در قالب برنامه های مدیریت تلفیقی آفات توصیه کرد.‏

    کلیدواژگان: آفت کش گیاهی، باکتری بیمارگر حشرات، بیسکایا، پروتئوس، کنترل تلفیقی، مهار زیستی
  • پروین شورنگ*، فاطمه عباسی، فاطمه طهوری، حامد عسکری صفحات 80-91
    مقدمه

    این پژوهش با هدف مطالعه اثر پرتوتابی گاما بر دز کشندگی زهر زنبورعسل انجام شد.

    روش ها

    نمونه های زهر با دزهای 0، 2، 4، 6 و 8 کیلوگری گاما پرتوتابی شد. قبل و بعد از پرتوتابی مقدار مالون دی آلدیید و پروتیین حقیقی زهر تعیین شد. با استفاده از الکتروفورز ژل پلی آکریلامید زیرواحدهای پروتیینی زهر مطالعه شد. سنجش ترکیبات آلرژن زهر زنبور عسل به وسیله دستگاه HPLC انجام شد. برای تعیین دز کشندگی 50 درصد زهر فراوری شده 80 سر همستر در 5 گروه با 4 تکرار گروه بندی شد. مقدار 5/0، 75/0، 1 و 2 میلی گرم زهر به ازای هر کیلوگرم وزن بدن به صورت داخل صفاقی تزریق و میزان مرگ و میر موش ها ثبت و دز کشندگی 50 درصد محاسبه شد. جهت انجام آزمایش بافت شناسی بافت کبد در فرمالین 10 درصد تثبیت شد و پس از فالب گیری و برش گیری با رنگ هماتوکسلین-ایوزین رنگ آمیزی شد. داده های آزمایشی در قالب طرح آزمایشی کاملا تصادفی با استفاده از نرم افزار آماری SAS آنالیز شد.

    نتیجه

    پرتوتابی با دز 4 و 6 کیلوگری سبب کاهش مقدار فسفولیپاز و افزایش زیرواحدهای پروتیینی کوچک شد (05/0P<). استفاده از پرتوتابی با دز 6 و 8 کیلوگری سبب افزایش 34 درصدی دز کشندگی 50 درصد شد (05/0P<). طبق نتایج بافت شناسی، زهر زنبورعسل پرتوتابی شده با دز 4 و 6 کیلوگری سبب کاهش ادم و پرخونی هپاتوسیت ها شد. بحث: دز 6 کیلوگری پرتو گاما با حذف عوامل آلرژن می تواند برای کاهش سمیت زهر زنبور عسل استفاده شود.

    کلیدواژگان: پرتوتابی، زهر زنبور عسل، دوز کشندگی، سمیت
  • سید رضا گراکویی، خسرو عیسی زاده*، حجت الله زمانی، روحان رخشایی، مهدی شهریاری نور صفحات 86-98
    مقدمه

    استفاده از باکتری ها، رویکردی نوین در کاهش آلاینده های دارویی است. در این مطالعه، باکتری های تجزیه کننده اگزالی پلاتین از پساب دارویی، جداسازی و شناسایی شدند و قابلیت آنان در کاهش دارو در تیمار های یک و چندگونه ای بررسی شد.

    روش ها

    جداسازی باکتری ها به روش فیلتراسیون غشایی انجام پذیرفت و قابلیت کاهش دارو توسط جمعیت های یک و چندگونه ای با استفاده از HPLC بررسی گردید.

    نتایج و بحث

    پنج گونه با قابلیت کاهش اگزالی پلاتین، شامل Enterobacter agglomerans,Citrobacter youngae, Xenorhabdus nematophilis, Bacillus lichineformis, و Moraxella spp شناسایی شدند. باکتری B. lichineformis با کاهش 52 درصدی و E. agglomerans با کاهش 21 درصدی، به ترتیب بیشترین و کمترین قابلیت حذف دارو را نشان دادند. جمعیت باکتریایی شامل B. lichineformis و X. nematophilis و E. agglomerans با کاهش 79 درصدی بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر تیمارها داشتند. این مطالعه نشان دهنده قابلیت استفاده از باکتری های جداسازی شده از پساب دارویی در کاهش آلاینده های دارویی می باشد.

    کلیدواژگان: تجزیه میکروبی، داروی ضدسرطان، زیست پالایی، کروماتوگرافی با فشار بالا
  • شهرام صداقت حور*، سیده خدیجه عباس نیا زارع، سیده آمنه سجادی صفحات 92-107

    به منظور بررسی میزان تحمل به سرما در سه رقم کیوی تجاری (هایوارد، طلایی و توسرخ) آزمایشی به صورت فاکتوریل سه عاملی در قالب بلوک های تصادفی با سه تکرار از اوایل بهمن سال 1397 تا اواخر فروردین سال 1398 انجام شد. فاکتور اول در این آزمایش رقم کیوی در سه سطح شامل ارقام هایوارد، طلایی و توسرخ، فاکتور دوم اعمال تیمار سرما در 3 سطح (4، 6- و 16- درجه سانتی گراد) و فاکتور سوم در سه مرحله فنولوژیکی ارقام کیوی اعمال شد که شامل مراحل: رکود جوانه ها، متورم شدن جوانه ها و میوه های تلقیح شده بود. صفات ارزیابی شده شامل: عناصر سدیم، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، نشت یونی و پرولین بود. نتایج این پژوهش نشان داد که میزان کلسیم، منیزیم، شاخص نشت یونی و پرولین نمونه ها در میوه های تلقیح شده دارای بیشترین میزان بود و در زمان رکود و متورم شدن جوانه ها تفاوت معنی داری از نظر آماری با هم نداشتند. بر اساس نتایج حاضر، بیشترین میزان کلسیم و پرولین تحت دمای 6- درجه سانتی گراد بدست آمد. همچنین بر اساس نتایج این آزمایش بیشترین میزان پرولین و کمترین میزان نشت یونی مربوط به رقم طلایی بود. از آنجایی که افزایش نشت یونی نشانه حساسیت بیشتر به سرما است لذا می توان نتیجه گرفت که رقم طلایی مقاومت بیشتری به سرما دارد.

    کلیدواژگان: پرولین، فنولوژیکی، میوه ه بندی، نشت یونی
  • سودابه فرهادی، علی ریاحی مدوار*، مجتبی مرتضوی، قاسم سرگزی صفحات 108-125
    مقدمه

    پراکسیداز لپیدیوم درابا (LDP) آنزیمی از کلاس III پراکسیداز های گیاهی می باشد که توالی اسیدآمینه ای آن با پراکسیداز ترب کوهی (HRP) بیش از 90 درصد تشابه دارد.

    روش ها

    در این پژوهش، به منظور اتصال محکم LDP به چارچوب آلی-فلزی روی (Zn-MOF)، بعد از بیان و تخلیص آنزیم، شرایط تثبیت با استفاده از لینکر گلوتارآلدیید بهینه سازی شد و سپس ویژگی های فیزیکوشیمیایی، سینتیکی و پایداری آن با آنزیم آزاد مقایسه شدند.

    نتایج و بحث

    بهترین شرایط تثبیت با بازده 67%، در غلظت های؛ Zn-MOF 02/0 گرم، آنزیم mg/ml 75/0 و گلوتارآلدیید 2/1 دسی مولار به مدت سه ساعت انکوبه شدن بدست آمد. نتایج نشان داد که فعالیت ویژه آنزیم تثبیت شده بیش از دو برابر آنزیم آزاد افزایش یافته است و Km آن به سوبسترای TMB نسبت به آنزیم آزاد، 49 درصد کاهش یافته است. همچنین پایداری سینتیکی آنزیم تثبیت شده در برابر pH و دما نسبت به آنزیم آزاد کاهش یافت

    کلیدواژگان: بهینه سازی، پایداری، سینتیکی، فعالیت ویژه
  • کاربرد روش ISSR در شناسایی سیستماتیکی و تفکیک جمعیت های گونه Aspergillus flavus
    امیرعباس مینایی فر صفحات 139-152

    روش‌های مرسوم شناسایی بر اساس صفات ریخت‌شناسی هرچند در شناسایی گونه‌های مختلف آسپرژیلوس کارایی قابل قبولی دارند اما در تشخیص نژادها و جمعیت‌های گونه‌های این جنس عموما ناکارآمد هستند، این موضوع در مورد شناسایی جمعیت‌های Aspergillus flavus که یکی از گونه‌های بسیار مهم این جنس در زمینه‌های اقتصادی، بهداشتی است نیز صدق می‌کند، در این تحقیق جمعیت‌های این گونه که از پنج محصول خشکباری کشور بدست آمده بودند بر اساس صفات میکروسکوپی و ماکروسکوپی مورد شناسایی قرار گرفتند، علاوه بر این، از بیست پرایمر استاندارد شده بر اساس روش

    کلیدواژگان: آسپرژیلوس فلاووس، ISSR، خشکبار، ریخت شناسی
|
  • Kimia Ahadi Amandi, Seyyed Abolghasem Ghadami * Pages 7-18
    Introduction

    Discovering and describing the critical role of proteins in contrast to disease and defects causing by their inactivity is a major interest for scientific studies. Amyloid aggregation and the diseases caused by them, known as neurodegenerative diseases, reveal new aspect of proteins roles in pathogenicity. Due to lack of clear treatment to these age-related diseases, prevention of amyloid formation would be the most practical way to deal with them.

    Methods

    In this research, we analyzed the effects of Heracleum persicum Desf. ex Fisch., C.A.Mey. & Avé-Lall. and Nigella sativa L. alcoholic extracts on insulin amyloid formation. Human insulin (HI) amyloid formation was analyzed under specific pH and temperature conditions by Thioflavin T (ThT) assay and scanning electron microscopy (SEM) while treating with different concentrations of H. persicum and N. sativa alcoholic extracts.

    Result and discussions

    Our results reveal that the alcoholic extracts of H. persicum and N. sativa have significant preventing effects on HI amyloid formation. Considering the long history of these medicinal plant usage in Iranian and Islamic cultures and the presence of antioxidant and anticonvulsant compounds in them, and according to the data obtained from this study, we strongly suggest that these two herbs are suitable candidates as sources of amyloid aggregation prevention compounds.

    Keywords: Alzheimer’s disease, neurodegenerative diseases, amyloid fibrils, age-related diseases, Heracleum persicum, Nigella sativa L
  • Soraya Amir Ahmady, Tahmaseb Asemaneh *, Athar Sadat Javanmard Pages 19-36

    Although nickel is an essential element for plants, it has toxic effects at high concentrations. White clover (Trifolium repens) is a widely cultivated forage crop with high biomass. On the other hand, nickel pollution on farms has increased. Accordingly, in this study, the effects of nickel treatments (at 0, 10, 50, 100, 200, 500, and 1000 μM levels) were investigated on seed germination characteristics of the plant in a growth chamber and then on biochemical and physiological parameters in hydroponic culture, in a completely randomized statistical design. The results showed that seed germination, percent and speed, seed vigor, and seedling length increased and decreased with low and high levels of nickel, respectively. Seedlings' death was observed at 100 μM and higher concentrations of nickel. Concentrations of 10 and 50 μM of nickel harmed biochemical parameters including chlorophyll, carbohydrate, protein, and peroxidase activity and raised the amounts of carotenoids. By increasing levels of nickel treatments, roots, and shoots nickel concentrations increased. In comparison to the control, treatments of 10 and 50 μM nickel concentrations led to an increase and decrease in stem dry weight, shoot length, leaf area, and leaf dry weight, respectively. It seems that 10 μM and 50 μM concentrations of nickel function as suitable and toxic levels for the growth of this plant, respectively. It also seems that white clover is a nickel-sensitive plant and not able to tolerate and accumulate nickel, and it is not a proper candidate for phytoremediation.

    Keywords: Heavy metal resistance, Nickel accumulation, Phytoremediation, Trifolium repens L
  • Arash Jouladeh Roudbar *, Ali Nazlabadi, Majid Navaiyan Pages 37-48

    Rutilus is one of the most important genera of the Leuciscidae family, whose members are distributed from Eastern Siberia to Western Europe. It has always been difficult for researchers to identify the species and populations of this genus due to the similarity of morphologic characters and the existence of intermediate populations. Although several studies conducted base on morphology characters of members of this genus, the molecular systematic and phylogeny of Rutilus in the southern Caspian Sea have not been studied. Therefore, in order to investigate the status of Rutilus members in the southern Caspian Sea, a study was performed using the COI gene sequence. Samples of members of this genus were purchased from the of beach of Bandar-e-Turkmen, Bandar-e-Gaz, Babolsar, Nour, Ramsar, Bandar-e-Anzali and Astara. After amplifying the COI gene, the fragment was sequenced. Using the sequences results and other sequences in the NCBI gene bank, phylogeny trees were plotted by the Bayesian inference method, Maximum likelihood estimation, and haplotype network. According to the results, the sequenced specimens from the southern basin of the Caspian Sea were placed in the R. frisii clade. Also, the presence of R. rutilus and R. kutum species in the studied areas was not confirmed. Due to the insignificant difference in COI gene and phenotypic diversity, it seems the differences due to ecological plasticity, tolerance to salted waters coupled degrees of salinity, having resident and migratory populations among members of this genus.

    Keywords: Carps, genetic distance, phenotype, COI, Iran
  • Ghodrat Rahimzadeh *, Rahim Mirzaei Mola Ahmad Pages 49-61

    Seed production is one of the key factors in the seed regeneration of plants and trees and is widely used in regeneration, forest development, afforestation and especially seedling production in nurseries. Therefore, it is very important to select quality and ripe seeds with suitable physical shape. The aim of this study was to investigate the effect of altitude factor on the physical properties of pistacia seeds in Sustan Reserve, which is one of the four pistacia reserves in West Azerbaijan Province. The reserve was divided into 4 altitude classes including 1515, 1615, 1715and 1815 meters above sea level. Also, in order to increase the altitude, the reserve area was divided into one-hectare sample plots (100 m * 100 m) In each sample piece, Three seed-giving trees including the diameter, the smallest diameter and a medium diameter were selected (Slope, direction and soil factor were equalized). A total of 60 trees were selected and 5 clusters from each tree were randomly collected in the north, south, east, west and center of the crown and the physical characteristics of the seeds included: cluster length, ‌ number of fruits per cluster, fruit length, fruit width, Fruit weight, grain weight and seedlessness percentage in each altitude class were evaluated. Data were analyzed using Excel and SPSS software and the means were compared and the analysis of variance was performed using F-test, Duncan multiple comparison test and Kruskal-Wallis test. The results showed that all traits except the percentage of seedless at different altitudes above s

    Keywords: altitude, Fruit length, Frut weight, Frut width, Pistacia atlantica forest, Seedlessness
  • Farshid Shokouhi-Nia, Ali Mirshekar *, Abbas Khani Pages 62-79

    The combination of biological and chemical insecticides is very important to control wheat thrips ‎and reduce the dose of chemical insecticides. Therefore, in this study, insecticidal activity of botanical ‎‎(Tondexir and Palizin) and microbial pesticides (Bacillus thuringiensis (B.t)) in comparison with chemical ‎‎(Thiacloprid and Thiacloprid+Deltamethrin) insecticides on wheat thrips was investigated.‎‏ ‏A completely ‎randomized experiment was performed with three replications and five concentrations of each insecticide. ‎Based on the lowest LC50, a chemical insecticide and a botanical insecticide were selected. Their LC15 and ‎LC30 concentrations were combined with microbial insecticide and 48 h later, the mortality was calculated. ‎Mortality increased with increasing concentrations of chemical and botanical insecticides. The lowest ‎amount of LC50 was related to Thiacloprid+Deltamethrin and Palizin which were used in combination with ‎microbial insecticide. The highest mortality (76.67%) was related to the combination treatment of ‎B.t+Thiacloprid+Deltamethrin LC15, which can be recommended after field studies as a alternative‏ ‏of ‎chemical insecticides‏ ‏to protect wheat against thrips.‎

    Keywords: Botanical pesticide, Entomopathogenic bacteria, Biscaya, Proteus, Integrated control, biological control
  • Parvin Shawrang *, Fateme Abbasi, Fatame Tahoori, Hamed Askari Pages 80-91
    Introduction

    This study was done to investigate the effects of gamma irradiation on lethal dose 50% (LD50) of honey bee venom.

    Methods

    Venom samples were irradiated at doses of 0,2,4,6 and 8 kGy . Malondialdehyde level and true protein concentration were determined pre- and post-irradiation. Protein subunits of venom was detected by polyacrylamide gel electrophoresis. Allergen compounds were measured using HPLC technique. Lethal dose 50% (LD50) was determined using in vivo trial. Eighty hamsters were allocated to 5 treatments and 4 replicates in a CRD design. Venom solution at dose of 0.5, 0.75, 1 and 2 mg/Kg BW were injected intra peritoneal and mortality recorded then LD50 was computed by Spearman–Karber method. In the final of study, hamsters liver samples collected and fixed in 10% formalin. Liver samples were sliced, fixed and stained by hematoxylin and eosin. Data were analyzed by SAS Software.

    Result

    The results showed that true protein content and malondialdehyde level in irradiated samples had no differ with the control group (P>0.05). Electrophoresis patterns and HPLC results showed that irradiation at doses of 4 and 6 kGy decreased phospholipase amount and increase the low subunits of protein (P<0.05). Irradiation at doses of 6 and 8 kGy increased LD50 by 34%. Based on the histology results, irradiation of honey bee venom at dose of 4 and 6 kGy could decrease the inflammation of hepatocytes and vein hyperemia in liver.

    Discussion

    Irradiation at dose of 6 kGy by removing allergens can be used to reduce the toxicity of bee venom.

    Keywords: Honey bee venom, Irradiation, Lethal dose, Toxicity
  • Seyed Reza Garakoui, Khosro Issazade *, Hojjatolah Zamani, Roohan Rakhshaee, Mahdi Shahriarinour Pages 86-98
    Introduction

    Owing to the high cytotoxicity, introduction of anticancer pharmaceuticals to the encironment via pharmaceutical and hospital effluents is regarded a major health threat for eukaryotes. Exploring bacterial cells, as prokaryotic organisms, could be a novel approach for the removal of these compounds. Therefore, in this study, we aimed to isolate and identify oxaliplatin degrading bacteria from pharmaceutical wastewater samples and to evaluate their oxaliplatin removal potential as single and multi-species systems.

    Materials and Methods

    Bacterial isolation was performed using the membrane filtration method and the inhibitory effect of the drug for the isolated bacteria was evaluated in 96-well plates. Finally, oxaliplatin removal efficacy of the single and multi-species bacterial populations was determined using the High-Pressure Liquid chromatography (HPLC).

    Results

    A total number of five bacterial species, including Enterobacter agglomerans, Citrobacter youngae, Xenorhabdus nematophilis, Bacillus lichineformis and Moraxella spp.able to degrade oxaliplatin were isolated. The highest and least oxaliplatin degrading potential was observed for B. lichiniformis (52%) and E. agglomerans (21%), respectively. Also, the multi-species treatment containing B. lichineformis, X. nematophilis, E. agglomeran showed the highest oxaliplatin removal efficacy (79%).

    Conclusion

    This work reveals that the bacteria isolated from pharmaceutical effluents could be employed for oxaliplatin removal and could be considered as a novel approach for the reduction of pharmaceutical pollutants.

    Keywords: anticancer drugs, Bioremediation, HPLC, microbial degradation
  • Shahram Sedaghathoor *, Seyedeh Khadijeh Abbasnia Zare, Seyedeh Ameneh Sajjadi Pages 92-107

    To evaluate the chilling tolerance of three commercial kiwifruit cultivars (Hayward, Golden and Red) this study was carried out as a factorial experiment using randomized block design with three replications from January to May, 2019. The first factor was kiwifruit cultivars that included three cultivars of Hayward, Golden and Red; the second factor was 3 levels of chilling [including: b1) 4 ºC, b2) -6 ºC and b2) -16 ºC] and the third factor was three phonological stages of kiwifruit cultivars including: dormancy of buds, swelling of buds and fruit-set stages. The evaluated traits included Na, K, Ca, Mg, electrolyte leakage and proline. The results revealed that Ca, Mg, electrolyte leakage index and proline content of fruit-set stage were the highest and in the dormant buds and the swelling bud stage, the difference were not statistically significant. According to the results, the highest amounts of Ca and proline content were obtained at -6 ° C. The results also showed that the highest proline content and the lowest electrolyte leakage were related to Golden cultivar. Since increasing the electrolyte leakage shows the sensitivity to cold stress, so it can be concluded that Golden cultivar was more resistant to cold than the other examined cultivars.

    Keywords: Fruit-set, Electrolyte leakage, Phenological, Proline
  • Soudabeh Farhadi, Ali Riahi-Madvar *, Mojtaba Mortazavi, Ghasem Sargazi Pages 108-125
    Introduction

    Lepidium draba peroxidase (LDP) belonging to the class III plant peroxidases that its amino acid sequence shows over 90% similarity with horseradish peroxidase (HRP).

    Methods

    In this study, after expression and purification of LDP, its immobilization conditions were optimized on the Zinc metal-organic framework (Zn-MOF) using glutaraldehyde as a cross-linking agent for firm binding. Then physicochemical properties, kinetic parameters and stability of the immobilized enzyme were compared with the free one.

    Results and discussion

    The best conditions for enzyme immobilization with 67% yield were optimized at concentration of 0.02 g of Zn-MOF, 0.75mg/ml and 1.2 dM of glutaraldehyde, after 3h incubation. The results showed that the specific activity of the immobilized enzyme increased more than doubled that of free enzyme and its Km was reduced by 49% compared to the free one for TMB substrate. Also its kinetic stability reduced against pH and temperature in compared to the free enzyme.

    Keywords: Kinetics, Optimization, Specific Activity, Stability
  • Application of ISSR method in systematic identification and segregation of populations of Aspergillus flavus
    AmirAbbas Minaeifar Pages 139-152

    Conventional morphological identification methods, although reasonably effective in identifying different species of Aspergillus, are generally ineffective in identifying the races and populations of Aspergillus species; it is also true about Aspergillus flavus, which is one of the most important Aspergillus species in Economic and health. In this study, in addition to morphological identification based on microscopic and macroscopic traits of Aspergillus flavus isolates from five dried fruit products, Twenty standardized primers based on ISSR method were used to study the populations of this species. Statistical Multivariate analyzes based on ISSR findings, show different populations from different sources and different locations of Aspergillus flavus can be distinguish from each other with use of this method.

    Keywords: Aspergillus flavus, ISSR, Nuts, Morphology