فهرست مطالب

مطالعات رسانه ای - پیاپی 55 (زمستان 1400)

نشریه مطالعات رسانه ای
پیاپی 55 (زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/05
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سید امیریوسف فخار*، حسن خجسته باقرزاده، علی اکبر رزمجو صفحات 7-19

    تبلیغات تجاری از رایج ترین پیام های رسانه های جمعی می باشد؛ چنان که واکنش های بسیاری را در انتقاد یا دفاع از خود برانگیخته است. اهمیت رسانه رادیو و تبلیغات تجاری و فقدان راهکاری برای چگونگی تعامل این دو، نیاز به الگویی برای این امر را نمایان می کند. پژوهش حاضر با هدف ارایه الگویی مطلوب برای تولید تبلیغات تجاری در رادیو، از روش نظریه داده بنیاد بهره برده است. جامعه آماری خبرگان حوزه پژوهش هستند که جمعی از آن ها به شیوه نمونه گیری گلوله برفی انتخاب و به وسیله مصاحبه نیمه ساختاریافته در پژوهش مشارکت کردند. داده هایی که از این راه به دست آمدند، بنا بر رویکرد اشتروس و کوربین طی سه مرحله کدگذاری، تجزیه و تحلیل شدند. مدل پارادایمی موجود در این رویکرد شامل مقوله محوری، شرایط علی، زمینه ای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها می باشد. یافته های پژوهش، تولید تبلیغات تجاری رادیویی را به عنوان مقوله محوری نشان دادند و در ادامه شرایط علی در 6 محور، شرایط زمینه ای در 3 محور، شرایط مداخله گر در 3 محور، راهبردها در 5 محور و پیامدها نیز در 4 محور مقوله بندی شدند. این یافته ها بیانگر آن است که در تبلیغات تجاری رادیو بهره گیری از گویندگان مطرح، تصویرسازی در ذهن افراد، برندسازی رادیویی، توجه به نوبت و زمان پخش و نوع شبکه و کانال از اولویت بیشتری برخوردار هستند.

    کلیدواژگان: الگو، تبلیغ، تبلیغات تجاری، تولید رادیویی
  • بهزاد کریمی، علی دلاور*، علی اکبر فرهنگی صفحات 21-34

    هدف از این تحقیق، مطالعه تجارب زیسته 10 نفر از جوانان بزرگسال شهر تهران در استفاده از اینستاگرام بوده است. در این پژوهش پدیدارشناختی، بر بسترها و شرایط اثرگذار بر تجارب زیسته این کاربران تاکید شده است. علاوه بر این، موضوع ارزیابی این کاربران از پیامدهای استفاده از اینستاگرام، مورد توجه خاص بوده است. با نظر به پژوهش‎های انجام شده درباره اینستاگرام، می‎توان گفت دو موضوع دوم و سوم، یعنی شرایط اثرگذار و همچنین ارزیابی کاربران، در کم تر پژوهشی مورد توجه بوده است و به نظر می‎رسد این موضوعات اول بار در این پژوهش مطرح می‎شوند. نتایج به دست آمده از این تحقیق اکتشافی نشان داد که برای مشارکت‎کنندگان ما، اینستاگرام شیوه جدیدی از دیدن و دیده‎شدن را فراهم ساخته است. در تجربه آنان، اینستاگرام به معنای دسترس‎پذیرشدن تصویری آدم‎ها و تشدید ارتباطات است؛ امری که گویا موجب می‎شود تا تجربه‎ اینستاگرام چیزی متفاوت از تجربه دیگر شبکه‎های اجتماعی باشد. ارزیابی آنان از آثار و پیامدهای استفاده از این شبکه اجتماعی، آکنده از احساساتی دو‎گانه بود، تجاربی آمیخته‎ با احساسات مثبت و منفی نسبت به آثار استفاده از اینستاگرام، احساساتی که دامنه آن از خشنودی تا ناخشنودی در نوسان بود.

    کلیدواژگان: اینستاگرام، پدیدارشناسی، پیام‎رسان فوری، تجربه زیسته، جوانان بزرگسال، شبکه اجتماعی
  • ارسام بابائی* صفحات 35-47
    امروزه شبکه های اجتماعی و به ویژه پیام رسان هایی مانند تلگرام و واتس آپ به یکی از ابزارهای ارتباطی مهم در زندگی افراد و به خصوص قشر نوجوان و جوان جامعه تبدیل شده اند. با توجه به رواج و محبوبیت این دو پیام رسان در میان کاربران ایرانی و همچنین نظر به اهمیت کاربرد زبان در این پیام رسان ها، پژوهش حاضر به بررسی عوامل موثر بر گزینش خط در ارتباطات این دو پیام رسان می پردازد. این پژوهش به دو صورت کیفی و کمی انجام گرفته و برای گردآوردی داده ها از روش مصاحبه برخط با نمونه ای تصادفی از کاربران دو پیام رسان مذکور شامل 25 کاربر نوجوان یا جوان (25-16 سال) و 50 کاربر بزرگ سال (بالای 25 سال) استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مهم ترین عوامل موثر بر استفاده از خط پینگلیش در برابر خط فارسی عبارتند از پرستیژ؛ کم کوشی؛ ترس از اشتباهات نگارشی؛ نارسایی های خط فارسی؛ تاثیرپذیری بیشتر از همسالان؛ تاثیرپذیری از زبان انگلیسی؛ تمایل به اختصارنویسی؛ سرعت در انتقال پیام؛ خودنمایی و ابراز وجود؛ میل به متمایز بودن؛ حفظ حریم خصوصی؛ گرایش به سمت فرهنگ غرب؛ عادت. در مقابل، مهم ترین دلایل استفاده از خط فارسی عبارتند از علاقه و تعهد به زبان فارسی؛ احساس و بار عاطفی بیشتر؛ سرعت عمل؛ پرستیژ؛ عادت؛ تاثیر طرف مقابل؛ رسمی بودن؛ تحصیلات.
    کلیدواژگان: خط فارسی، خط پینگلیش، فینگلیش، تعامل برخط، تعاملات اجتماعی، شبکه مجازی، تلگرام، واتس آپ
  • نادر اکبری وند، نازنین ملکیان*، محمد سلطانی فر صفحات 50-65

    رقابتی تر شدن فضای کسب وکار، سازمان ها و خصوصا بانک ها را ملزم به ایجاد و حفظ مزیت رقابتی و رابطه طولانی مدت با مشتری می نماید. برقراری رابطه طولانی مدت با مشتری مستلزم سرمایه گذاری اثربخش و سودمند در حوزه وفاداری مشتریان و ایجاد مدیریت افکار عمومی بهینه در بانک ها است. دست یابی به اهداف مدیریت افکار عمومی مشتریات نیازمند الگویی بومی و معتبر می باشد. از این رو پژوهش پیش رو با هدف تبیین عوامل موثر بر مدیریت افکار عمومی مشتریان بانک ملی ایران، صورت گرفته است. برای این منظور از روش آمیخته مبتنی بر مطالعات کیفی (تحلیل تم) و کمی (روش ISM) استفاده شده است. جامعه آماری در هر دو بخش کیفی و کمی، کلیه خبرگان صنعت بانک داری می باشند؛ که توسط نمونه گیری هدفمند، 13 نفر برای انجام مصاحبه و پاسخ گویی به پرسش نامه ISM انتخاب شدند. ابزارهای اصلی گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه و در بخش کمی پرسش نامه بوده است. تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش تحلیل مضمون و با استفاده از نرم افزار MaxQDA صورت گرفته است. برای مدل سازی از روش مدل سازی ساختاری تفسیری ISM استفاده شده است. نتایج تحلیل کیفی داده ها نشان داده است مقوله های زیربنایی مدیریت افکار عمومی مشتریان بانک ملی عبارتند از: رهبران فکری، به کارگیری رسانه های جمعی، توسعه تبلیغات در جهت افزایش امنیت خاطر مشتریان، اطلاع رسانی شفاف و مقابله با شایعات، تقویت مسیولیت پذیری اجتماعی، مدیریت روابط عمومی با مشتریان، مدیریت افکار عمومی مشتریان و سنجش افکار عمومی مشتریان. نتایح بخش کمی نشان داد که که متغیر مدیریت افکار عمومی مشتریان در سطح نخست قرار دارد. متغیرهای مدیریت روابط عمومی با مشتریان و سنجش افکار عمومی مشتریان در سطح دوم قرار دارند. متغیر تقویت مسیولیت پذیری اجتماعی در سطح سوم قرار دارد. متغیرهای اطلاع رسانی شفاف و مقابله با شایعات و توسعه تبلیغات در جهت افزایش امنیت خاطر مشتریان در سطح چهارم قرار دارند. متغیرهای رهبران فکری و به کارگیری رسانه های جمعی نیز در سطح پنجم قرار دارند.

    کلیدواژگان: مدیریت افکار عمومی، مدل سازی ساختاری تفسیری، بانک
  • حنانه زینلی، محمد سلطانی فر*، افسانه مظفری صفحات 67-86

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شبکه های اجتماعی موبایلی بر صنعت روزنامه نگاری انجام شده است. این تغییرات در سه دسته شکل، محتوا و کاربرد بررسی شده اند. در این تحقیق، با استفاده از روش کیو دیدگاه روزنامه نگاران و متخصصان علوم ارتباطات در ارتباط با نقش شبکه های اجتماعی موبایلی بر روزنامه نگاری مورد مطالعه قرار گرفت. در این تحقیق به دلیل نبود چارچوب نمونه گیری دقیق، از روش نمونه گیری غیراحتمالی هدفمند استفاده شده است. حجم نمونه 60 نفر است که30 نفر روزنامه نگار و 30 نفر کارشناس علوم ارتباطات هستند. پرسش نامه این تحقیق شامل 33 سوال است که بر اساس طیف لیکرت طراحی شده است. داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری مانند SPSS تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج به دست آمده از تحلیل عاملی اکتشافی نشان می دهد عواملی که در این پژوهش به عنوان عامل های مرتبط با موضوع در نظر گرفته شده اند 74.269 درصد تغییرات متغیر وابسته را تببین می کند. این میزان از تعیین کنندگی متغیرهای مستقل از سوی روزنامه نگاران و متخصصان علوم ارتباطات تبیین شده است، که این عوامل بر اساس کاربرد (افزایش قدرت مخاطب، کاهش هزینه ها، توسعه حوزه عمومی، جهان شمولی و بازخورد بالا)، شکل (افزایش سرعت انتشار، چند رسانه ای شدن و حذف دروازه بانی) و محتوا (تنوع و تکثر معنا) تقسیم بندی شده اند. تحلیل عاملی گویه ها نشان می دهد که عامل افزایش قدرت مخاطب با 13.56 درصد مهم ترین و گسترش جهان شمولی با 6.64 درصد کم اهمیت ترین عاملی است که در نتیجه استفاده از شبکه های اجتماعی موبایلی در صنعت روزنامه نگاری در تغییرات صنعت روزنامه نگاری ایفای نقش کرده اند.

    کلیدواژگان: رسانه های اجتماعی، شبکه های اجتماعی مجازی، شبکه های اجتماعی موبایلی، صنعت روزنامه نگاری، روزنامه نگاری شبکه ای
  • مصطفی غلامی، ابراهیم فتحی*، جهاندار امیری صفحات 87-106
    انتخابات پدیده ای است که از طریق آن مردم در تعیین سرنوشت خود و مقبولیت کشورشان در زیست جهان امروز، ایفای نقش می کنند. در ایام انتخابات، رسانه‏های مختلف با تکیه بر سرمایه اجتماعی اندوخته خود و اعتماد و اطمینانی که مخاطبان به آن ها دارند، به ارایه گفتمان‏های مورد نظر خود برای جذب و هدایت مردم به سوی خواسته ها و اهداف مدنظرشان می پردازند. نتایج صف بندی و نبرد گفتمانی رسانه‏ها نیز بلافاصله بعد از شمارش آرا مشخص می‏شود. ثبت آمار مشارکت 57/42 درصدی در انتخابات مجلس یازدهم که پایین ترین میزان مشارکت در تمام ادوار گذشته تاریخ انتخابات جمهوری اسلامی است، کاوش و تحلیل گفتمان های بازیگران فعال این عرصه را طلب می کند که در این پژوهش وب سایت های خبرگزاری صدا و سیما و شبکه ایران اینترنشنال انتخاب شد. هدف این پژوهش تعیین گفتمان رسانه های مذکور از طریق تحلیل مضمون اخبار انتخاباتی آن ها در بازه 1 بهمن تا 10 اسفند 1398 با بهره گیری از نرم افزار مکس کیودا است. یافته های تحقیق نشان می دهد که گفتمان وب سایت خبرگزاری صدا و سیما با دال مرکزی «مشارکت حداکثری در انتخابات» از دال های پیرامونی «انتخابات»، «نظام جمهوری اسلامی»، «دشمن» و «مردم» تشکیل شده و گفتمان مستقر بر اخبار وب سایت شبکه ایران اینترنشنال با دال مرکزی «تحریم انتخابات» نیز شامل دال های «جمهوری اسلامی»، «انتخابات»، «مردم» و «کرونا» است. چارچوب سازی ها و انگاره پردازی های هر دو رسانه کاملا در خدمت دال مرکزی گفتمان مطلوب آن ها بوده است. مشارکت پایین مردم در این انتخابات، حکایت از هژمونیک شدن گفتمان تحریم انتخابات و موفقیت آن در تثبیت نظام معنایی خود و ایجاد اجماع بیشتر در جامعه مخاطبش دارد.
    کلیدواژگان: انتخابات مجلس، پوشش خبری، گفتمان، وب سایت خبرگزاری صدا و سیما، وب سایت شبکه ایران اینترنشنال
  • مریم عبدلی، حسین بوداقی خواجه نوبر*، رضا رستم زاده، فرزین مدرس خیابانی صفحات 108-122

    در زمان حاضر از رسانه های اجتماعی به صورتی فراگیر جهت انجام فعالیت های بازاریابی استفاده می شود. با وجود مزایای زیاد هنوز الگوی جامعی برای نظم بخشیدن به کوشش های بازاریابی در این حوزه ارایه نشده است. هدف این مطالعه طراحی و اعتبارسنجی الگوی اثربخش بازاریابی رسانه های اجتماعی در صنعت شیر تهران با رویکرد آمیخته می باشد. پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته (کیفی-کمی) انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان صنعت شیر تهران است. نمونه گیری بخش کیفی با روش هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. جامعه آماری در بخش کمی نیز شامل مشتریان صنعت شیر تهران است. با استفاده از فرمول کوکران برای جوامع نامعین 384 نفر به عنوان نمونه محاسبه شده است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری خوشه ای و افراد در دسترس استفاده گردید. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیم ساختاریافته و پرسش نامه طیف لیکرت استفاده شده است. جهت تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش تحلیل داده بنیاد به شناسایی شاخص های الگوی بازاریابی رسانه های اجتماعی با استفاده از نرم افزار MAXQDA، مبادرت ورزیده شد. سپس با استفاده از مدل سازی ساختاری- تفسیری و به کارگیری نرم افزار MICMAC، الگوی اولیه ای طراحی گردید. برای اعتبارسنجی و ارایه الگوی نهایی از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار LISREL استفاده گردید. یافته های پژوهش نشان داد مولفه های مدیریت دانش، نیازسنجی مشتریان و درگیری مشتریان جزء مولفه های زیربنایی الگو بوده که بر بازاریابی استراتژیک و کسب مزیت رقابتی شرکت تاثیر می گذارند و به اثربخشی رسانه و وفاداری مشتریان می انجامند.

    کلیدواژگان: بازاریابی رسانه های اجتماعی، بازاریابی دیجیتال، درگیری مشتریان، رویکرد آمیخته، صنعت شیر تهران
  • تقوی کولیوند، مژده ربانی*، نجمه سدرپوشان صفحات 123-134
    زمینه

    بر اساس یافته های به دست آمده تیپ شخصیتی افراد بر میزان توجه آن ها به رسانه ها و سطح یادگیری تاثیرگذار است؛ بنابراین یکی از دلایلی که رسانه های جمعی گوناگون تاثیرات متفاوتی بر مخاطبین مختلف دارند، تفاوت ویژگی های شخصیتی افراد است. لذا چنانچه بتوان متناسب با ویژگی های شخصیتی و یادگیری افراد محتوا تولید نمود، می توان امیدوار بود تاثیر بیشتری بر آن ها گذاشته و زمینه شکوفایی آن ها را فراهم کرد.

    روش

    در این تحقیق به روش میکس متد، ضمن بررسی تفاوت شخصیتی و یادگیری افراد که از طریق پرسش نامه به دست آمده و با مصاحبه از صاحب نظران و فعالان رسانه و روانشناسی، مدل مفهومی تولید محتوای رسانه های جمعی بر اساس ویژگی های شخصیتی و یادگیری افراد ترسیم شده است.

    یافته های تحقیق

    مهم ترین یافته های این پژوهش عبارتند از:1- مولفه توافق پذیری با سبک یادگیری تجربه عینی رابطه معکوس دارد. 2- مولفه روان نژندی با سبک یادگیری مشاهده تاملی رابطه دارد و همچنین مولفه های برون گرایی - درون گرایی و مسیولیت پذیری با سبک یادگیری مشاهده تاملی رابطه معکوس دارند. 3- الگوی مطلوب تولید محتوا در تحقیق حاضر به شکل مدل پارادایمی نمایش داده شده است. در مدل پارادایمی ارتباط عواملی موجب به وجود آوردن پدیده محوری شده و برای آن پدیده راهبردهایی ارایه می شود که در نهایت اجرای آن ها پیامدهای مطلوبی را در پی خواهد داشت.

    نتیجه گیری

    با در نظر گرفتن ویژگی های شخصیتی و یادگیری افراد می توان محتوای متناسب رسانه های جمعی را تولید کرد و بدین وصف با ارتقای قدرت درک، تحلیل و کشف معانی پیام، سواد رسانه ای جامعه را ارتقاء داد.

    کلیدواژگان: تولید محتوا، شبکه های اجتماعی، ویژگی های شخصیتی، یادگیری
|
  • Seyyed AmirYusef Fakhar *, Hassan Khojasteh Bagherzadeh, AliAkbar Razmjoo Pages 7-19

    Mass communication have the power to create false desires in audiences. Radio is one of them and its audio attribute makes it different from other mass communication media. One of the most common massages through these media is commercial advertisements, so much so they arose a lot of reactions in defense or criticism of them. The importance of this media and this massage and also the lack of a guideline for how these two should interact, show the need of a model for producing radio commercial advertisements. The purpose of this study was the same and because of that, it used Grounded Theory as the research method. Statistical Population were the Elites in the subject of the study and they participated via Snowball Sampling and Semi-structured interview. Data Analysis been done based on the three steps of Strauss and Corbin Approach which includes the Phenomenon, the Causal Conditions, the Strategies, the Intervening Conditions, the Context Conditions and the Results. The results of the study showed the producing commercial advertisements in radio as the Phenomenon and the Causal Conditions with 6 axies, the Strategies with 5, the Intervening Conditions with 3 axies, and the Context Conditions with 3 axies and the Results with 5 axies. This result showed that in producing commercial advertisements in radio using famous narrator, creating image in people’s mind, branding radio stations and considering time of broadcting and type of station have

    Keywords: Model, Advertisement, Commercial Advertisements, Radio Production
  • Behzad Karimi, Ali Delavar *, Aliakbar Farhangi Pages 21-34

    The purpose of this phenomenological research was to study the lived experiences of 10 young adults in Tehran using Instagram. In this research, the contexts and conditions affecting the lived experiences of these users, such as the general characteristics of adult youth and the technological characteristics of Instagram, are emphasized. In addition, the issue of evaluating the consequences of using Instagram by these users has been of special interest. According to the research done on Instagram, it can be said that the second and third issues, namely the effective conditions and also the evaluation of users, have been less considered in research and it seems that these issues were raised for the first time in this research. Are. The results of this exploratory study showed that for our participants, Instagram has provided a new way of seeing and being seen. In their experience, Instagram means making people's video accessible and intensifying communication; which seems to make the Instagram experience something different from the experience of other social networks. Their assessment of the effects and consequences of using this social network was full of dual emotions, experiences mixed with positive and negative emotions about the effects of using Instagram, emotions that ranged from pleasure to dissatisfaction

    Keywords: Instagram, phenomenology, instant messaging, lived experience, Young adults, Social Networking
  • Arsam Babaei * Pages 35-47
    Nowadays social networks and especially messengers such as Telegram and WhatsApp have become the most important communication tools in the lives of people, especially for the young adults. Considering the prevalence and popularity of these two messengers among Iranian users and also due to the importance of using script in these messengers, the present research investigates the factors affecting script selection in the communication of these two messengers. The present research was conducted both qualitatively and quantitatively. To collect data an online interview, using accidental samples, in above cited messengers was used. 25 young adult users (16-25 years) and 50 adult users (over 25 years) were interviewed. The results of the research show that the most important factors affecting the use of Pinglish script instead of Persian script are as follows: Prestige; less effort; fear of writing mistakes; Persian script insufficiencies; being more influenced by the peers; being influenced by English; tendency to abbreviate; speed in message transmission; show off and express yourself; desire to be distinct; keeping privacy; tendency towards Western culture, and habit. On the contrary, the most important reasons for using Persian script are as follows: interest in and commitment to Persian language; more feelings and emotional burdens; speed; prestige; habit; impact of the other party; being official, and education.
    Keywords: Persian Script, Pinglish Script, Finglish, Online Interaction, Social interactions
  • Nader Akbarivand, Nazanin Malekian *, Mohammad Soltanifar Pages 50-65

    Increasing the competitiveness of the business environment requires organizations, especially banks, to create and maintain a competitive advantage and a long-term relationship with the customer. Establishing a long-term relationship with the customer requires effective and profitable investment in the field of customer loyalty and creating optimal public opinion management in banks. Achieving the goals of managing customer public opinion requires a local and valid model. Therefore, the present study aims to explain the factors affecting the management of public opinion of Bank Melli Iran customers. For this purpose, a mixed method based on qualitative studies (theme analysis) and quantitative (ISM method) has been used. The statistical population in both qualitative and quantitative sections are all experts in the banking industry; by purposive sampling, 13 people were selected for interview and answering the ISM questionnaire. The main tools of data collection in the qualitative part were interviews and in the quantitative part were questionnaires. Data analysis in the qualitative part has been done by content analysis method using MaxQDA software. ISM interpretive structural modeling method has been used for modeling. The results of qualitative data analysis have shown that the basic categories of managing the public opinion of Bank Melli customers are: intellectual leaders, using mass media, developing advertisements to increase security for customers, transparent information and countering rumors, strengthening social responsibility, public relations management with customers, managing customer public opinion and measuring customer public opinion. The results of the quantitative section showed that the variable of managing public opinion of customers is in the first level. The variables of managing public relations with customers and measuring public opinion of customers are in the second level. The variable of strengthening social responsibility is in the third level. The variables of transparent information and dealing with rumors and developing advertisements to increase security for the sake of customers are in the fourth level. The variables of thought leaders and the use of mass media are also in the fifth level.

    Keywords: Public Opinion Management, Interpretive Structural Modeling, Bank
  • Hannaneh Zeinali, Mohammad Soltanifar *, Afsaneh Mozafari Pages 67-86

    This research aims to study the role of mobile based social networks in journalism industry. These changes are studied in three groups included form, content and application. In current research the notions of journalists and communication sciences experts related to role of mobile based social networks in journalism is studied through Q-methodology. Due to lack of precise sampling framework, the purposeful sampling has been used. The sample size is 60 including 30 journalists and 30 communication sciences expert. The questionnaire includes 33 questions that is designed in form of Likert Spectrum. The data is analyzed by SPSS software and Quenelle software. The results of factor analyze shows that related factor to research subject determines 74,269 percent of the dependent variable changes. This rate of determination has been claimed by journalists and communication sciences experts. These factors have been divided based on application (increasing the audience power, decreasing the expenses, developing the public sphere, universality and high feedback), form (increasing in publication speed, multimedia and omitting the gatekeeping), and content (diversity and plurality of meaning). Factor analysis of statements shows that the factor of increasing the audience power with 13,56 percent is the most important and the universality with 6,64 percent is the least important factor that has affected journalism industry changes in result of using the mobile based social networks in journalism industry.

    Keywords: Social Networks, mobile based social networks, journalism industry, network journalism, Audience
  • Mostafa Gholami, Ebrahim Fathi *, Jahandar Amiri Pages 87-106
    Election is a phenomenon through which people play a role in determining their own destiny and the acceptance of their country in today's world. In the days of elections, various media, relying on their accumulated social capital and the trust and confidence that the audience has in them, present their desired discourses in order to attract and guide the people towards their desired goals and objectives. The results of the media alignment and discourse battle are also determined immediately after the vote count. Registration of 42.57% turnout in the 11th parliamentary elections, which is the lowest turnout in all previous periods of the Iran's election history, requires exploring and analyzing the discourses of actors active in this field, which IRIB News Agency website and Iran International TV channel Website were selected in this study. The purpose of this study is to determine the discourse of the mentioned media by thematic analysis the texts of their election news in the period of January 21 to February 29, 2020 using MAXQDA software. Findings show that the discourse of IRIB Agency News Website with the nodal point of “maximum participation in the election” consists of the surrounding signifiers of “election”, “Islamic Republic”, “enemy” and “people” and the discourse of Iran International TV channel website with the nodal point of “election boycott” also includes the signifiers of “Islamic Republic”, “election”, “people” and “corona”. The framings and Image making of both media have fully served the nodal points of their desirable discourse. The low turnout in this election indicates the the discourse of election boycott has become hegemonic and its success in consolidating its semantic system and creating more consensus in the target community.
    Keywords: Parliamentary elections, News coverage, discourse, IRIB News Agency Website, Iran International TV channel Website
  • Maryam Abdoli, Hosein Bodaghi Khajenobar *, Reza Rostamzadeh, Farzin Modares Khiyabani Pages 108-122

    Nowadays, social media is widely used for marketing activities. Despite the many benefits, there is still no comprehensive model for regulating marketing efforts in this area. The purpose of this study is to design and validate an effective model of social media marketing in the Tehran dairy industry with a mixed approach. The present study was conducted with a mixed (qualitative-quantitative) approach. The statistical population of this research in the qualitative part includes experts of Tehran milk industry. Qualitative sampling continued in a targeted manner until theoretical saturation was achieved. The statistical population in a small part also includes customers of Tehran milk industry. Using the Cochran's formula for uncertain communities, 384 people have been calculated as a sample. Cluster sampling method and available individuals were used for sampling. Semi-structured interview and Likert scale questionnaire were used to collect data. In order to analyze the data in the qualitative part by the data analysis method of the foundation, the indicators of the social media marketing model were identified using MAXQDA. Then, using structural-interpretive modeling and using MICMAC, a basic model was designed. Structural equation modeling and LISREL software were used to validate and present the final model. Findings showed that the components of knowledge management, customer needs assessment and customer engagement are among the basic components of the model that affect the strategic marketing and competitive advantage of the company and lead to media effectiveness and customer loyalty.

    Keywords: social media marketing, Digital Marketing, Customer Engagement, Mixed Approach, Tehran Dairy Industry
  • Taqva Kulivand, Mozhde Rabbani *, Najmeh Sedrpoushan Pages 123-134
    Base

    according to achievements, People type of personality effect to their noticing to media and their level of learning. So one of the reasons that media has different effects to different people, is people differences of personality. Therefore, if content can be produced based on the attribute of personality and learning, could be hopeful to be more affective. Condition of social media producing content based on the attribute of personality and learning.

    Material and method

    In this research with mixed method, the difference of people personality and learning is gained by questionnaires and conceptual model is figured by interviewing active men and women in media and psychology.

    Research achievement

    The most important achievements of this research are:1- Agreeableness has an inverse relation with learning method of objective experience. 2-Psychoneurosis has a relation with learning method of view reflection and there is an inverse relation between extraversion-introversion, responsibility and learning method of view reflection. 3- In this research, the ideal pattern of producing content is showing as a paradigmatic model. In this model the relation between some items creates pivotal phenomenon and some strategies are offered, which can create ideal conclusions.

    Conclusion

    With noticing to people attribute of personality and learning, can produce applicative content in social media and therefore, with raising potency of understanding, can increase media literacy.

    Keywords: producing content, Social media, attribute of personality, learning