فهرست مطالب

نشریه پژوهش های مشاوره
پیاپی 82 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سهیلا باستانی، مریم غلامزاده جفره*، منصور سودانی صفحات 5-31
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف  بررسی تجربه زیسته زنان و مردان مطلقه از سازگاری با طلاق  انجام شد.

    روش

    این مطالعه از نوع کیفی و با استفاده از روش پدیدار شناسی انجام شد. پژوهش با بهره گیری از نمونه گیری هدفمند افرادمطلقه سازگار با طلاق در سال 99-98 شهر شیراز انجام شده است. در نهایت پس از انجام 22مصاحبه نیمه ساختار یافته پژوهشگر به اشباع داده ها رسید. مصاحبه ها با روش پدیدار شناسی تحلیل مضمون مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

     در این پژوهش 3 مضمون اصلی و 12 مضمون فرعی بدست آمد که مضامین اصلی عبارتند از: 1- خانواده منبع موثر دررسیدن به سازگاری،  2- تاب آوری فردی 3- تاب آوری اجتماعی. مضمون خانواده منبع موثر دربرگیرنده ی 2 مضمون فرعی حمایت عاطفی، پشتیبانی مادی (پذیرش، همدردی، تامین مسکن و...)، مضمون تاب آوری فردی شامل 5 مضمون فرعی سوگواری، پیوند با معنویت، پذیرش طلاق، حرکت به سوی تعالی، کنترل هیجانات (شکرگذاری، قبول شرایط فعلی زندگی، برنامه ریزی برای آینده، رشد هیجانات مثبت و...) مضمون تاب آوری اجتماعی شامل 2 مضمون فرعی رشد فردی، کسب درآمد و استقلال مالی (تقویت مهارت های فردی، کسب درآمد و ثبات اقتصادی و...).

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده از  این پژوهش نشان دهنده ضرورت توجه همه جانبه به مسایل زنان و مردان مطلقه پس از جدایی و انجام اقداماتی موثر جهت توانمندسازی آنان در راه رسیدن به سازگاری با شرایط پس از جدایی بود.

    کلیدواژگان: طلاق، سازگاری با طلاق، پژوهش کیفی، پدیدار شناسی، زنان و مردان
  • بهناز حاتمی کیا*، آسیه شریعتمدار، ابراهیم نعیمی صفحات 32-56
    هدف

    هدف این مطالعه، شناسایی ابعاد تجربه ی انتخاب همسر در افراد متقاضی طلاق بود.

    روش

    پژوهش حاضر با رویکرد کیفی و روش پدیدارشناسی انجام شده است. میدان پژوهش شامل 10 نفر از افراد متقاضی طلاق بود که به همراه همسر خود جهت انجام مراحل طلاق به دادگاه خانواده ی شهرستان دزفول مراجعه کرده بودند. جهت جمع آوری داده ها، از مصاحبه های نیمه ساختاریافته استفاده شد. داده ها با استفاده از روش هفت مرحله ای کلایزی تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد، فرایند آشنایی افراد متقاضی طلاق با همسر خود در دو سر پیوستار آشنایی یا به صورت خارج از عرف و ساختارشکنانه یا به صورت کاملا سنتی و بدون طی تدریجی مراحل آشنایی، صورت گرفته بود. همچنین در افراد مصاحبه شده، عوامل ناآگاهی، ازدواج اجباری یا ازدواج بر پایه ملاک های احساسی، مزایا و مادیات، موجب بی توجهی به ملاک ها، یا عدم تطبیق ملاک ها با همسر بالقوه ی آینده شده بود. در نتیجه فرایند تعیین و بررسی ملاک ها با سهل انگاری صورت پذیرفته بود.

    نتیجه گیری

    در صورتی که فرایند آشنایی و بررسی ملاک ها به صورت سهل انگارانه یا بدون آگاهی و آزادی انجام گیرد، ازدواج چه به شکل سنتی و چه به شکل غیرسنتی احتمال دارد به تصمیم به جدایی منجر شود.

    کلیدواژگان: ازدواج پایدار، ازدواج موفق، انتخاب همسر، راهبرد همسرگزینی، ملاک های همسرگزینی
  • هاجر سالاری فیض آباد، رحمت الله نورانی پور*، کیانوش زهراکار صفحات 57-81
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر بخشی زوج درمانی یکپارچه نگر و زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر بر افزایش صمیمیت عاطفی و جنسی زوج های آسیب دیده از خیانت زناشویی در شهرستان شهریار (شهر اندیشه) صورت گرفت.

    روش

    روش پژوهش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری زوج هایی بودند که مرد مرتکب خیانت شده و در سال 1397 به مراکز مشاوره شهراندیشه مراجعه کردند. با نمونه گیری در دسترس 24 زوج انتخاب و بصورت تصادفی در دو گروه آزمایش  و یک گروه کنترل (هر گروه، 8 زوج) جایگزین شدند. گروه های آزمایشی در 10جلسه زوج درمانی شرکت کردند و گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. آزمودنی ها به پرسشنامه صمیمیت (باگاروزی، 2001) پاسخ دادند.

    یافته ها

     نتایج  تحلیل کوواریانس و تحلیل واریانس بلوکی نشان داد: زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر و زوج درمانی یکپارچه نگر بر مولفه رضایت از تقابل در بعد صمیمیت جنسی اثربخشی معناداری داشتند (05/0>p) ولی تفاوت معناداری بین دو رویکرد مشاهده نشد. همچنین زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر بر افزایش صمیمیت عاطفی در همه مولفه ها اثر بخش بود ولی این اثر بخشی در زوج درمانی یکپارچه نگر بدست نیامد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی زوج درمانی یکپارچه نگر و زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر بر مولفه رضایت از تقابل در صمیمیت جنسی، استفاده از این رویکردها در ارتقاء صمیمیت جنسی زوج های آسیب دیده از خیانت زناشویی می تواند موثر باشد. همچنین با توجه به اثر بخشی زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر در افزایش صمیمت عاطفی و جنسی، این رویکرد می تواند مورد استفاده ی زوج درمانگران  قرار گیرد.

    کلیدواژگان: زوج درمانی یکپارچه نگر، زوج درمانی رفتاری یکپارچه نگر، صمیمیت عاطفی، صمیمیت جنسی، خیانت زناشویی
  • زهرا فرازی، ابراهیم نامنی*، حمید نجات، محمدرضا صفاریان صفحات 82-113
    هدف

    هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی ترکیب دو روش خانواده درمانی بافت نگر و ساختاری بر همبستگی و راهبردهای مقابله ای زوج های دارای نارضایتی زناشویی بود.

    روش پژوهش

    طرح پژوهش نیمه آزمایشی و از نوع پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری دو ماهه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش تمام زوج های دارای نارضایتی زناشویی مراجعه کننده به مراکز مشاوره خانواده در شهر بیرجند که در 6 ماه اول سال 98 به این مراکز مراجعه کردند که از میان آنها 20 زوج دارای نارضایتی زناشویی به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش (10 زوج) و کنترل (10 زوج) قرار داده شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه راهبردهای مقابله ای لازاروس و فولکمن (1988) و مولفه همبستگی پرسشنامه اولسون، پورتنر و لوی (1996) بود که به منظور جمع آوری اطلاعات در سه مرحله پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری بر روی آزمودنی ها اجرا شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون تجزیه و تحلیل واریانس با اندازه گیری های مکرر استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها حاکی ازاین بود که تلفیق دو روش خانواده درمانی بافت نگر و ساختاری بر همبستگی و راهبردهای مقابله ای مساله مدار زوج های دارای نارضایتی زناشویی تاثیر دارد(05/0›p)؛ لازم به ذکر است، ماندگاری اثر درمان بعد از دو ماه حفظ شده است (05/0›p)؛ نتایج نشان داد، تلفیق دو روش خانواده درمانی بافت نگر و ساختاری بر راهبردهای مقابله ای هیجان مدار زوج ها تاثیر نداشت (05/0‹P).

    نتیجه گیری

     بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که تلفیق روش های خانواده درمانی بافت نگر و ساختاری باعث همبستگی و راهبردهای مقابله مساله مدار زوج های دارای نارضایتی زناشویی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است.

    کلیدواژگان: خانواده درمانی بافت نگر، خانواده درمانی ساختاری، همبستگی، راهبردهای مقابله ای
  • مسعود اسدی*، محسن نظری فر، حسن ابراهیم زاده، الهام فتحی، منیژه دانشپور صفحات 114-140
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش اختلالات روانی و تاب آوری در مقابل خودکشی در اقدام به خودکشی  انجام شد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، پس رویدادی است.

    روش

    جامعه آماری پژوهش شامل کلیه جوانان پسر شهر قزوین بود و نمونه آماری با توجه به روش مطالعه پس رویدادی شامل 80 نفر از این افراد بود که به شیوه هدفمند انتخاب و در دو گروه اقدام کنندگان به خودکشی و افراد عادی قرار گرفتند. جهت گردآوری داده ها از چک لیست نشانه های اختلالات روانی تجدید نظرشده (SCL-90-R) و پرسشنامه تاب آوری در مقابل خودکشی (عثمان و همکاران، 2004) استفاده شد.

    یافته ها

      نتایج پژوهش نشان داد میانگین نمرات افرادی که اقدام به خودکشی داشته اند، در نمره کلی اختلالات روانی و خرد مقیاس های پرخاشگری، اضطراب، وسواس، حساسیت فردی، شکایات جسمانی، روان پریشی، تصورات پارانوییدی، افسردگی و ترس مرضی به طور معناداری بالاتر از افراد عادی بود. همچنین میانگین نمرات افرادی که اقدام به خودکشی داشته اند، در نمره کلی تاب آوری و خرده مقیاس های محافظ درونی، ثبات هیجانی و محافظ بیرونی به طور معناداری کمتر از گروه عادی بود (05/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج به دست آمده پیشنهاد می شود با آموزش های روان شناختی تاب آوری در مقابل خودکشی را افزایش داده و با مداخلات مبتنی بر نظریه های رواندرمانی، می توان با کاهش اختلالات روانی که در پژوهش حاضر نقش مهمی در اقدام به خودکشی داشتند،  خطر خودکشی را کاهش داد.

    کلیدواژگان: اختلالات روانی، جوانان، خودکشی، تاب آوری
  • یاسر مدنی*، زینب معینی پور، معصومه سادات رهنمایی صفحات 141-172
    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی به کارگیری اصول تاثیر درمانی (Impact Therapy) گروهی بر مهارت های حل مساله، امیدواری و رضایت از زندگی در دختران نوجوان خانواده های پر تنش بود.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از لحاظ روش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دختران نوجوان دبیرستانی 16 تا 18 سال خانواده هایی است که والدین آن ها در 5 سال اخیر طلاق گرفته و به دادگاه خانواده مراجعه کرده بودند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود. برای جمع آوری داده ها از  پرسشنامه های رضایت از زندگی، حل مسیله و امیدواری استفاده شد.

    یافته ها

    مقایسه بین گروهی نشان می دهد تفاوت میانگین نمره های رضایت از زندگی (042/0=p)، مهارت حل مساله (049/0=p)، و امیدواری (012/0=p) بین گروه های آزمایش و کنترل معنی دار است؛ بنابراین می توان گفت تاثیر درمانی گروهی بر رضایت از زندگی، مهارت حل مساله و امیدواری دختران نوجوان خانواده های پرتنش اثر داشته و آن ها را افزایش داده است.

    نتیجه گیری

     تاثیردرمانی با ارتقای تاب آوری نوجوانان خانواده های پرتنش، در مقابل مشکلات به آزمودنی ها کمک کرد تا در برابر عوامل استرس زا از خود مقاومت بهتری نشان داده و بر آنها غلبه کنند. این افراد در نتیجه تاثیر درمانی بیشتر مصمم شدند و نسبت به رویدادهای اطراف خود از میزان کنترل بالاتری برخوردار شدند. به عبارت دیگر این مداخلات به شرکت کنندگان کمک کرد با مسایل مختلف زندگی بهتر برخورد کنند و حتی رویدادهای ناخوشایند را به عنوان فرصت در نظر بگیرند

    کلیدواژگان: تاثیردرمانی، امیدواری، مهارت حل مساله، رضایت از زندگی، تاب آوری، دختران نوجوان، خانواده های پرتنش
  • آرام خبازشیرازی، محسن گلپرور*، زهرا یوسفی صفحات 173-196
    هدف

    این پژوهش با هدف مقایسه اثربخشی  روش مشاوره مسیر شغلی شناختی- اجتماعی،  پردازش اطلاعات شناختی، ساخت گرایی و مشاوره مبتنی پذیرش و تعهد بر ابعاد سرمایه عاطفی دانش آموزان پایه نهم اجرا شد.

    روش

    روش پژوهش از نوع شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون برای پنج گروه بود. جامعه پژوهش کلیه دانش آموزان دخترپایه نهم یکی از نواحی آموزش و پرورش اصفهان در سال تحصیلی 99-98 بودند. نمونه شامل 100 دانش آموز دختر بود که به شکل نمونه گیری در دسترس و چند مرحله ای و بر اساس ملاک های ورود و خروج انتخاب شدند و در چهارگروه آزمایش و یک گروه گواه (هر گروه20نفر) گمارش شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه سرمایه عاطفی (گل پرور، 1395) بود. در حالی که گروه گواه هیچ آموزشی دریافت نکرد هر یک از گروه های آزمایشی شش جلسه آموزش های مرتبط با هر روش را دریافت کردند. همه ی گروه ها توسط ابزار پژوهش قبل و بعد از آموزش ها ارزیابی شدند.

    نتایج

    داده های گردآوری شده در دو سطح توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (تحلیل کواریانس چند متغیری) تحلیل شد. نتایج نشان داد در مقایسه با گروه گواه هیچ یک از روش ها بر احساس انرژی و عاطفه مثبت موثر نبودند. از بین روش های مورد اشاره دو روش ساخت گرایی و پذیرش و تعهد بر شادمانی موثر بودند (07/18=F و 01/0>P)  اما در زمینه اثربخشی بر این دو متغیر تفاوت معنادار بین دو روش دیگر مشاهده نشد.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج حاصل می توان گفت مشاوران در مدارس می توانند از دو روش ساخت گرایی و پذیرش و تعهد برای بهبود شادمانی دانش آموزان دختر بهره ببرند

    کلیدواژگان: مشاوره مسیر شغلی، شناختی-اجتماعی، پردازش اطلاعات شناختی، ساخت گرایی، پذیرش و تعهد، سرمایه عاطفی، دانش آموزان
  • نجمه سدرپوشان*، عمید تشکری صفحات 197-223
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثربخشی سه رویکرد درمان شفقت خود، شفقت مبتنی بر آموزه های دینی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد بر کاهش افسردگی زنان متاهل صورت گرفت.

    روش

    پژوهش حاضر با روش شبه آزمایشی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با استفاده از سه گروه آزمایشی و یک گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری پژوهش کلیه زنان مراجعه کننده به مراکز مشاوره شهر یزد در سال 1399 بودند که برای آن ها تشخیص افسردگی داده شده بود. تعداد افراد نمونه 40 نفر بودند که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی و یک گروه گواه جایگزین شدند. به منظور سنجش شادکامی و کیفیت زندگی افراد نمونه از مقیاس رضایت از زندگی دینر و همکاران (1985) و مقیاس شادکامی آکسفورد آرگایل و لو (1989) استفاده شد. به منظور تحلیل داده های پژوهش از روش تحلیل کوواریانس استفاده شد.

    یافته ها

    تحلیل یافته های پژوهش نشان داد که هر سه روش درمانی بر بهبود شادکامی (25/33= F و اندازه اثر، 792/0) و کیفیت زندگی (38/89= F و اندازه اثر، 911/0) زنان اثربخش بوده اند (P<0/01). همچنین نتایج مقایسه زوجی گروه ها نشان داد که درمان های به کار رفته در افزایش شادکامی تفاوت معنادار با یکدیگر نداشتند اما درمان شفقت مبتنی برآموزه های مذهبی نسبت به دو درمان دیگر اثربخشی بیشتری بر بهبود کیفیت زندگی زنان داشت (P<0/01) .

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هر سه روش در افزایش شادکامی و بهبود کیفیت زندگی زنان متاهل افسرده تاثیر دارند همچنین بررسی تفاوت گروه ها مشخص شد کرد که اثربخشی روش های درمانی در بهبود کیفیت زندگی بیشتر است.

    کلیدواژگان: شفقت، آموزه های مذهبی، شادکامی، کیفیت زندگی، پذیرش و تعهد
|
  • Soheila Bastani, Maryam Gholamzadeh Jofreh*, Mansor Sodani Pages 5-31
    Aim

    The present study was conducted to investigate the life experience of divorced men and women in coping with divorce.

    Methods

    This qualitative study was performed using phenomenological methodology. The research was conducted using purposive sampling of divorced individuals in Shiraz during 1398-99. Finally, after conducting 22 semi-structured interviews, data saturation was reached. The interviews were analyzed using the phenomenological methodology.

    Results

    In this study, 3 main themes and 12 sub-themes were obtained, which are: 1- Family is an effective source in achieving adaptation, 2- Individual resilience, and 3- Social resilience. The theme of family as a source includes 2 sub-themes: Emotional support, material support (acceptance, sympathy, housing, etc.), individual resilience theme including 5 sub-themes of mourning, connection to spirituality, accepting divorce, moving towards excellence, controlling emotions (thanksgiving, accepting current living conditions, planning for the future, growing positive emotions, etc.). The theme of social inclusion includes 2 sub-themes of personal growth, earning income and financial independence (strengthening individual skills, earning income and economic stability, etc.).

    Conclusion

    The results of this study indicate the need for comprehensive attention to the issues of divorced men and women after separation and to take effective measures to empower them to achieve adaptation to the conditions after separation

    Keywords: Divorce, divorce adjustment, qualitative study, phenomenological, women, men
  • Behnaz Hatamikia*, Asie Shariatmadar, Ebrahim Naeimi Pages 32-56
    Aim

    The aim of this study was to identify the dimensions of the experiences of spouse selection in divorce-seeking individuals.

    Methods

    The present study was conducted with a qualitative approach and phenomenological design. The participants consisted of 10 divorce-seeking individuals, whom were referred with their spouse to the family court of Dezful to file for divorce. Semi-structured interviews were used to collect data. Data were analyzed using the seven-step Colaizzi method.

    Results

    The results showed that the process of dating in divorce-seeking individuas lies in the two ends of the dating continuum: unconventional and deconstructive or completely traditional and without gradually getting to know each other. Also in divorce-seeking individuals, ignorance, forced marriage or marriage based on emotional criteria, benefits and materialities, caused the criteria to be disregarded, or the criteria did not match the potential future spouse. As a result, the process of determining the criteria was taken lightly.

    Conclusion

    If the process of dating and determining the criteria is taken lightly or without awareness and self-determination (freedom), marriage, whether traditional or non-traditional, is more likely to lead to a decision to separate.

    Keywords: Stable marriage, successful marriage, spouse selection, spouse selection strategies, spouse selection criteria
  • Hajar Salary Feyzabad, Rahmatollah Noorani Poor*, Kianoosh Zahra Kar Pages 57-81
    Aim

    The present study was conducted with the aim of comparing the effectiveness of integrative couple therapy and integrative behavioral couple therapy on increasing the emotional and sexual intimacy of couples affected by infidelity in Shahriar (Andishe city in Iran).

    Methods

    This was a quasi-experimental study with a pretest-posttest design and a control group. The statistical population included couples whose male partner had cheated, and were referred to counseling centers of Andishe city in 2018. Twenty four couples were selected through convenient sampling and randomly assigned into two experimental groups and one control group (8 couples in each group). The subjects in the two experimental groups attended 10 couple therapy sessions, whereas no intervention was carried out for the control group. The subjects responed to the Marital Intimacy Needs Questionnaire (Bagarozzi, 2001).

    Results

    The results of analysis of covariance and block analysis of variance showed that integrative behavioral couple therapy and integrative couple therapy had a significant effect on the component of satisfaction with confrontation in the dimension of sexual intimacy )p<0.05), but no significant difference was observed between the two approaches. Integrative behavioral couple therapy was also effective in increasing emotional intimacy in all components, but this effectiveness was not achieved in integrative couple therapy.

    Conclusion

    Considering the effectiveness of integrative couple therapy and integrative behavioral couple therapy on the component of satisfaction with confrontation in sexual intimacy, the use of these approaches in promoting sexual intimacy of couples affected by infidelity may be effective. Also, considering the effectiveness of integrative behavioral couple therapy in increasing emotional and sexual intimacy, this approach can be used by couple therapists.

    Keywords: Integrative couple therapy, integrative behavioral couple therapy, emotional intimacy, sexual intimacy, infidelity
  • Zahra Farazi, Ebrahim Namani*, Hamid Nejat, Mohammadreza Safarian Pages 82-113
    Aim

    The present study aimed at investigating the effectiveness of combining contextual and structural family therapies on cohesion and coping strategies of couples with marital dissatisfaction.

    Methods

    This ‎experimental ‎research study utilized a pretest-‎posttest and two-month follow-‎up, with ‎control group design. The research population consisted of all couples with marital dissatisfaction who referred to family counseling centers in city of Birjand during the first 6 months of 2019. Furthermore, 20 couples with marital dissatisfaction were selected as the participants of the study using convenience and purposive sampling and were randomly assigned to either the experimental or control groups (10 couples in each group). The experimental group received the treatment for ten 90-minute weekly ‎sessions and the control group received no intervention during this time. The research instruments included the Lazarus and Folkman (1988) Coping Strategies Questionnaire and The Olson, Portner and Levy (1996) Cohesion Questionnaire, which were administered to the participants in the pretest, post-test and follow-up. To analyze the data, repeated-measures ‎ANOVA‎ was used.

    Results

    The research findings demonstrated that the combination of contextual and structural family therapies was effective regarding cohesion and coping strategies of couples with marital unsatisfaction. It should be noted that the persistence of the treatment effect was maintained after two months (p<0.05).

    Conclusion

    Based on the findings of the study, it can be concluded that the combination of contextual and structural family therapies increased cohesion and problem-oriented coping strategies of maladjusted couples in the experimental group, compared to the control group.

    Keywords: Contextual family therapy, structural family therapy, cohesion, coping strategies, maladjusted couples
  • Masoud Asadi*, Mohsen Nazarifar, Hasan Ebrahimzadeh, Elham Fathi, Manijeh Daneshpour Pages 114-140
    Aim

    The aim of this study was to investigate the role of mental disorders and resilience against suicide in a suicide attempt. This research is applied, in terms of purpose, and post-event in terms of type.

    Methods

    The statistical population of the study included all young men in Qazvin and the statistical sample included 80 of them who were purposefully selected and divided into two groups of suicide attempters and normal people. The Revised Mental Disorders Symptoms Checklist (SCL-90-R) and the Suicide Resilience Questionnaire (Osman et al., 2004) were utilized to collect data.

    Results

    The results showed that the mean scores of those who attempted suicide were significantly high on aggression, anxiety, obsessive-compulsive disorder, physical complaints, psychosis, paranoid delusions, depression, and morbid fear than normal individuals. Also, the mean scores of those who attempted suicide were significantly lower than the normal group in the overall score of resilience and internal protective subscales, emotional stability, and external protection (P<0.05).

    Conclusion

    Based on the obtained results, it is suggested to increase the resilience against suicide with psychological training and with interventions based on psychotherapy theories, to address mental disorders which played an important role in a suicide attempt in the present study, and as such to reduce the risk of suicide.

    Keywords: Mental disorders, youth, suicide, resilience
  • Yaser Madani* Pages 141-172
    Aim

    This study aimed to investigate the effect of applying the principles of Impact Therapy on problem-solving skills, hopefulness, and life satisfaction in teenage girls living in families with high tension. 

    Methods

     This research, in terms of purpose was an applied study using the pretest-posttest control group method. From the community of the 16 to 18-year-old girls from currently divorced parents who had referred to the court during the past 5 years. Individuals were selected through convenience sampling. The life satisfaction questionnaire by Diener, Basadur Creative Problem-Solving and Hopefulness questionnaires were used to collect data. 

    Findings

     Intergroup comparison showed that the difference between the mean scores of life satisfaction (p=0.042), problem-solving skills (p=0.049), and hope (p=0.012) between the experimental and control groups was significant. Therefore, administering group Impact Therapy was effective and increased life satisfaction, problem-solving skills and hope of adolescent girls in stressful families. 

    Results

     Impact Therapy helped participating teenagers cope with and overcome their stress by promoting resilience. Teenagers from tension-filled families became more determined individuals and gained more control over the events surrounding them. In other words, these interventions helped people to better deal with various issues in life and even consider unpleasant events as opportunities.

    Keywords: Impact Therapy, hopefulness, problem-solving skill, life satisfaction, resiliency, adolescent girls, high-tension families
  • Aram Khabazshirazi, Mohsen Golparvar*, Zahra Yousefi Pages 173-196
    Aim

    The aim of this study was to compare the effectiveness of three methods of career counseling (cognitive-social, cognitive information processing, constructivism) and acceptance and commitment counseling on students' affective capital on ninth grade students.

    Method

    The research method was quasi-experimental with pre-test and post-test design for five groups. The study population was all ninth grade female students in one of the education districts of Isfahan in the 99-98 academic year. The sample consisted of 100 female students who were selected by available and multi-stage sampling based on entry and exit criterias. And were assigned to four experimental groups and one control group (20 people in each group). The research tool was the Emotional Capital Questionnaire (Golparvar, 2016). While the control group did not receive any training, none of the eight experimental groups received training related to each method. All groups were evaluated by research tools before and after the trainings.

    Results

    The collected data were analyzed at two levels of descriptive (mean and standard deviation) and inferential statistics (multivariate analysis of covariance). The results showed that in comparison with control group there were no effects on feeling energy and positive affect by methods. Constructivism and acceptance and commitment had significant effects on happiness (P <0.01), but there was no significant difference between the two methods.

    Conclusion

    According to the results, it can be said that the constructivism and acceptance and commitment are appropriate methods to increase the happiness of female students.

    Keywords: Career counseling, social-cognitive, constructivism, cognitive information processing, acceptance, commitment group counseling, affective capital, students
  • Najmeh Sedrpoushan*, Amid Tashakori Pages 197-223
    Aim

    The aim of this study was to compare the effectiveness of three approaches of self-compassion treatment, compassion based on religious teachings, and treatment based on acceptance and commitment to reduce depression in married women.

    Methods

    The present study was performed through quasi-experimental method of pre-test and post-test using three experimental groups and one control group. The statistical population of the study was all women referred to counseling centers in Yazd in the year 2020 who were diagnosed with depression. The sample size was 40 people who were selected through available sampling method and randomly assigned to three experimental groups and one control group. In order to measure the happiness and quality of life in the sample, Life satisfaction Scale of Diner et al. (1985), and the Oxford Happiness Scale of Argyle and Lou (1989) were used. In order to analyze the research data, the analysis of covariance was used.

    Results

    The analysis of the findings showed that all three treatments were effective in improving happiness (F=33.25 and effect size, 0.792) and quality of life (F= 89.38 and effect size, 0.911) in women (P<0/01). Also, the results of pairwise comparison of the groups showed that the treatments used in increasing happiness were not significantly different from each other, but compassion treatment based on religious teachings was more effective in improving women's quality of life than the other two treatments (P<0.01). All three methods are effective in increasing happiness and improving the quality of life of depressed married women.

    Keywords: Compassion, religious teachings, happiness, quality of life, acceptance, commitment