فهرست مطالب

مجله مهندسی بهداشت حرفه ای
سال نهم شماره 1 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سجاد چهره قانی، میرجواد غیبی*، سیف الدین موسی زاده، بهنام تقوی صفحات 1-11
    مقدمه

    اپراتور ماشین آلات معدنی و عمرانی تحت تاثیر مستقیم خطرات و حوادث این ماشین آلات و همچنین احتمال آسیب دیدگی و بروز بیماری های شغلی و حرفه ای قرار دارند. پارامترهای ارگونومیک طراحی و وضعیت موجود ماشین آلات، نقش مهمی را در کاهش عوامل خطرزای مربوط به صدمات شغلی بازی می کند.

    روش کار

    جمعیت مورد مطالعه در این تحقیق شامل 80 دستگاه از ماشین آلات دو شرکت پیمانکار راهسازی و باطله برداری معادن هستند. با استفاده از چک لیستی شامل تعداد 25 سوال برای شاخصهایی نظیر دسترسی به کابین، محل استقرار کاربر، دسترسی به اهرم های کنترل ها، میزان دید و فاکتورهای محیطی مانند سطح صدا و احساس لرزش در فضای کابین براساس روش امتیازبندی شاخص های ارگونومیک کابین، امتیاز منفی کل هر ماشین محاسبه شده است که در این طبقه بندی هر ماشین که امتیاز منفی کمتری دریافت کند از لحاظ ارگونومیک ماشین بهتری خواهد بود.

    یافته ها

    با افزایش عمر ماشین آلات میزان امتیاز منفی ماشین نیز افزایش می یابد. بیشترین سطح نارضایتی به ترتیب مربوط به پارامترهای میزان صدای کابین، میزان لرزش احساس شده، طراحی فضای کابین و صندلی اپراتور، تهویه هوای کابین و سهولت دسترسی است.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به محدودیت مالی در اغلب شرکتهای معدنی و عمرانی به نظر می رسد اجرای برنامه های نگهداری ماشین آلات با استفاده از تجهیزات و قطعات بروز و کارآمد برای جایگزینی قطعات قدیمی و از کار افتاده و همچنین آموزش کاربران برای تطبیق دادن کابین با نیازهای شخصی که هزینه چندانی را در پی نخواهد داشت، می تواند زمینه را برای بهبود شرایط ارگونومیک ماشین آلات موجود فراهم نماید.

    کلیدواژگان: ارگونومی، فاکتورهای انسانی، ماشین آلات معدنی، لرزش، چک لیست
  • سید حسین طباطبائی، ایرج علیمحمدی، سیده ملیکا خارقانی مقدم، احسان طاهری، سارا دالوند، حسین ابراهیمی* صفحات 12-18
    زمینه و هدف

    در پدید آمدن تصادفات رانندگی چهار عامل انسان، جاده، وسیله نقلیه و محیط موثرند. از پارامترهای اساسی در عامل انسانی می توان به فاکتورهای شخصیتی اشاره نمود که باعث شکل گیری رفتار افراد می گردد. این مطالعه با هدف بررسی اثر شخصیت بر خطاهای رانندگی با استفاده از شبیه ساز رانندگی انجام گردید.

    روش کار

    این مطالعه بر روی 80 راننده با محدوده سنی 20 تا 40 سال انجام شد. برای بررسی خطاهای رانندگی از شبیه ساز خودرو پراید و متغیر های انحراف عرضی خودرو، میزان افزایش سرعت و برخورد با مانع استفاده شد. ویژگی های شخصیتی افراد نیز توسط پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت گلدبرگ تعیین گردید. پس از جمع آوری داده ها، اطلاعات آنها توسط نرم افزار spss نسخه 21 آنالیز گردید.

    نتایج

      نتایج این مطالعه نشان داد که عوامل شخصیتی روان رنجوری، برونگرایی و گشودگی به تجربه با متغیرهای برخورد، سرعت و انحراف عرضی خودرو ارتباط مستقیم و معنی دار داشت (P<0.05). توافق و وظیفه شناسی بر متغیرهای سرعت و انحراف عرضی خودرو اثر معکوس داشت که این ارتباط از لحاظ آماری معنی دار نبود (P>0.05).

    نتیجه گیری

      نتایج مطالعه نشان دادند که برخی فاکتورهای شخصیتی با خطاهای رانندگی دارای همبستگی هستند. رانندگی یک فعالیت معمولی روزانه است که به پردازش اطلاعات پویا نیاز دارد که این پردازش اطلاعات در شخصیت های مختلف متفاوت بوده و منجر به تغییر میزان خطاهای رانندگی می گردد.

    کلیدواژگان: خطاهای رانندگی، شخصیت، شبیه ساز، انحراف عرضی، سرعت، برخورد
  • علی صالحی سهل آبادی، الهام عسگری گندمانی، فائزه عباسی بلوچخانه، سید حجت موسوی کردمیری* صفحات 19-28
    سابقه و هدف

    توسعه ی فناوری، افزایش رقابت های کاری همراه با افزایش تقاضای کارفرما برای بهره وری بالاتر موجب افزایش استرس شغلی و بارکاری افراد شده و بر عملکرد شغلی آن ها اثرگذار است. هدف پژوهشگران از انجام این مطالعه بررسی تاثیر بارکاری ذهنی بر عملکرد شغلی کارکنان اقماری یک نیروگاه تولید برق با نقش میانجی استرس شغلی است.

    مواد و روش ها

     این مطالعه ی توصیفی تحلیلی بر روی 97 نفر از کارکنان نیروگاه تولید برق در سال 1399 انجام گرفت. جهت انجام مطالعه پرسشنامه ی «وضعیت شغلی» طراحی، روایی و پایایی آن سنجیده شد. این پرسشنامه شامل سه بخش بارکاری ذهنی (8 سوال)، عملکرد شغلی (7 سوال) و استرس شغلی (9 سوال) است. پرسشنامه در بین دو گروه مورد (47 نفر کارکنان تولید برق) و شاهد (32 نفر کارکنان اداری) توزیع شد. در پایان با استفاده از روش معادلات ساختاری ارتباط بین متغیرهای بارکاری، عملکرد و استرس شغلی بررسی و برای تحلیل نتایج آماری از نرم افزارهای SPSS 22 و AMOS 24 استفاده شد.

    یافته ها

    بر اساس نتایج آزمون ضریب همبستگی پیرسون رابطه ی معناداری بین متغیرهای بارکاری استرس شغلی، استرس شغلی عملکرد شغلی و بارکاری عملکرد شغلی وجود دارد (p<0/05). با توجه به مدل معادلات ساختاری استرس شغلی نقش میانجی بین بارکاری و عملکرد شغلی دارد و درصد میانجی گری آن 415/0 است؛ بنابراین بارکاری بالا می تواند باعث استرس شغلی بالا و این استرس باعث کاهش عملکرد شغلی شود.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این تحقیق بارکاری موجب افزایش استرس شغلی در بین کارکنان شده و این موضوع عملکرد شغلی آن ها را کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: استرس شغلی، عملکرد شغلی، بارکاری ذهنی، کارکنان اقماری
  • شهرام وثوقی، مجتبی داوری*، حسین ابراهیمی، جمیله ابولقاسمی، مرتضی طالبی صفحات 29-36
    سابقه و هدف

     هدف این مطالعه بررسی ارتباط هوش هیجانی و استرس شغلی با رفتار ایمنی صادرکنندگان مجوز کاردر یکی از صنایع نفت در تهران است.

    مواد و روش ها

    روش این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی مقطعی می باشد که بر روی 300 نفر از کارکنان یک پالایشگاه نفت در تهران انجام گرفت . برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک،پرسشنامه هوش هیجانی سیبریا شرینگ ،پرسشنامه استرس شغلی پارکر و دکوتیس استفاده گردید، همچنین برای بررسی رفتار ،از یک پرسشنامه رفتاری با 23 سوال که رعایت ایمنی و مشارکت ایمنی را بررسی می کند و توسط مهدی نیا و همکاران طراحی و اعتبار بخشی شده است،استفاده گردید و برای بدست آوردن درصد رفتار ایمن به صورت مشاهده ای از یک چک لیست رفتاری که 5 رفتار مهم  صادرکنندگان مجوز کار که جزء دستورالعمل مجوز کاربوده و در حوادث گذشته نیز تاثیر گذار بوده است مورد سنجش قرارگرفته اند.

    یافته ها

    در این مطالعه درصد رفتار ایمن صادرکنندگان مجوز کار 57/40 و میزان استرس و هوش هیجانی آنها به ترتیب26/2و  12/3 بوده است. دربررسی ارتباط با هوش هیجانی و درصد رفتار ایمن ،ارتباط معنی دار آماری P=0.019  با ضریب همبستگی 161/0 وجود دارد. همچنین  استرس شغلی با ضریب همبستگی 217/0 - ارتباط معنی داری با هوش هیجانی دارد.P=0.001  اضطراب نیز با ضریب همبستگی 068/0  - ارتباط معنی دار و معکوس با درصد رفتار ایمن دارد.(022/0=p)         

    نتیجه گیری

     در بین صادر کنندگان مجوز کار در پالایشگاه،  افرادی با هوش هیجانی بالاتر درای استرس کمتر بوده، و در بین آنها رفتار ایمنی بالاتری مشاهده میگردد.

    کلیدواژگان: :هوش هیجانی، استرس شغلی، رفتار ایمن، مجوزکار، صادرکنندگان مجوزکار
  • سیوان سبحانی، عیسی محمدی زیدی، سارا تابان فر، محمد شریف حسینی* صفحات 37-45
    مقدمه

    پرستاران به علت ماهیت شغلی در معرض خطر بالای ابتلا به کووید-19 هستند. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط اضطراب و کیفیت زندگی در پرستاران شاغل در بخش های مختلف مراقبت از بیماران مبتلا به کووید-19 انجام شد.

    روش کار

    با استفاده از نمونه گیری چند مرحله ای تصادفی، 142 نفر از پرستاران شاغل در بخش های کووید-19 بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی قزوین در یک مطالعه توصیفی مقطعی شرکت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک، مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) و پرسشنامه کیفیت زندگی (SF-36) جمع آوری شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان در پژوهش6/1±31/37 سال و 62 درصد (88 پرستار) متاهل بودند. میانگین نمره اضطراب ناشی از کووید-19 و کیفیت زندگی به ترتیب برابر با 8/79±18/70 و 18/70±55/57 بود. نمره اضطراب در سطح متوسط ارزیابی شد. بیشترین و کمترین نمره کیفیت زندگی به ترتیب به بعد عملکرد فیزیکی (29/03±69/04) و محدودیت های نقش به دلیل مشکلات عاطفی (42/86±48/35) تعلق داشت. بین اضطراب و کیفیت زندگی همبستگی معنی دار معکوس وجود داشت (0/001>P و 0/350-=r). پرستاران شاغل در بخش اورژانس و عمومی به ترتیب بیشترین و کمترین نمره اضطراب (0/032=P) و پرستاران شاغل در بخش عمومی و CCU به ترتیب بیشترین و کمترین نمره کیفیت زندگی (0/005=P) را نسبت به بقیه گروه ها داشتند.

    نتیجه گیری

    پرستاران شاغل در بخش های کووید-19 در مواجهه با سطح نگران کننده اضطراب هستند. پیشنهاد می شود مدیران بخش بهداشت و درمان با ایجاد مراکز مشاوره تخصصی و آموزش برای پرستاران، نسبت به شناسایی و رفع عوامل ایجادکننده اضطراب و بهبود کیفیت زندگی پرستاران اقدام نمایند.

    کلیدواژگان: کووید-19، کیفیت زندگی، اضطراب، پرستار، بیمارستان
  • سهند عبدالله پور، عباس بهرامی*، حسین اکبری، علی اصغر خواجه وندی صفحات 46-54
    سابقه و هدف

     تاب آوری فرایند مقابله و سازگاری موفقیت آمیز در برابر شرایط چالش برانگیز و تهدیدکننده زندگی است. به عبارتی دیگر، تاب آوری نوعی سازگاری مثبت در برابر شرایط ناگوار است. یکی از چالش های مهم در صنایع، حفظ سلامتی و ایمنی کارکنان در زمان انجام وظایف شغلی است. هدف اصلی این مطالعه ارزیابی کمی شاخص های مهندسی تاب آوری در صنایع فلزی کاشان و اولویت بندی با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی است.

    مواد و روش‌‌ها

    این مطالعه مقطعی دو مرحله داشت. ابتدا پرسش‌نامه تاب‌آوری بین 110 نفر از کارکنان 6 شرکت صنایع فلزی در کاشان با روش آسان توزیع شد. در مرحله دوم 15 نفر از خبرگان بهداشت حرفه ای و کارشناسان صنایع فلزی پرسش‌نامه ای را تکمیل کردند که شامل 6 سوال بود و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی، اولویت بندی شاخص های تاب‌آوری مشخص شد. به‌منظور مشخص کردن اولویت ها از نرم افزار Expert Choice استفاده شد. پس از وزن دهی نمره کل تاب‌آوری محاسبه و مقایسه آماری با آزمون های تی و آنووا انجام شد.

    یافته‌ها

    نتایج نشان داد از میان شش شاخص اصلی به ترتیب آمادگی در برابر شرایط اضطراری با نمره نهایی 921/0، تعهد مدیریت با 852/0، فرهنگ گزارش دهی با 517/0، آگاهی با 513/0، فرهنگ یادگیری با 485/0 و انعطاف پذیری با 428/0 در رتبه اول تا ششم قرار گرفتند.

    نتیجه‌گیری

    دو شاخص آمادگی در برابر شرایط اضطراری و تعهد مدیریت مهم‌ترین شاخص‌ها و نمره کل تاب‌آوری در صنایع فلزی کاشان 619/0 بود.

    کلیدواژگان: ایمنی، ساختار سلسله مراتبی، صنایع فلزی کاشان، مهندسی تاب آوری
  • داود افشاری، مریم نوراللهی درآباد *، حانیه پورشجاع، سید میثم الماسی حسینی، سید نوید الماسی حسینی صفحات 55-62
    سابقه و هدف

    توانایی انجام کار به فاکتورهای فردی و شغلی وابسته است. ارتقا توانایی انجام کار باعث افزایش کارایی و رضایت شغلی می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی توانایی انجام کار و تعین ارتباط علایم نوروتوکسیک و فاکتورهای فردی با توانایی انجام کار پرستاران اتاق عمل انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه مقطعی حاضر بر روی 121 پرستار شاغل در اتاق عمل بیمارستان آموزشی تهران در سال 1400 انجام شد. بر ای جمع آوری داده ها از پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه شاخص توانایی انجام کار و پرسشنامه یوروکویست استفاده شد. داده ها با استفاده از SPSS آنالیز شدند.

    یافته ها

     بر مبنای نتایج به دست آمده، میانگین شاخص توانایی انجام کار در میان پرستاران اتاق عمل 8/4± 52/31 بود. توانایی انجام کار همبستگی منفی و معنی داری با علایم نوروتوکسیک (01/0 >P ، 75/0- = r) ، سن (01/0 >P ، 67/0- = r) و سابقه کار (01/0 >P ، 71/0- = r) داشت. نتایج تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که علایم نوروتوکسیک (β = −0.56, P = 0.000) ، سابقه کار (β = −0.35, P =0.04) و سن (β = −0. 21, P = 0.05) فاکتورهای پیش بینی کننده ی توانایی انجام کار می باشند.

    نتیجه گیری

     نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توانایی انجام کار در میان پرستاران در بخش اتاق عمل در سطح متوسط می باشد، لذا به منظور بهبود توانایی انجام کار پرستاران، برنامه های مداخله ای بایستی با هدف کاهش مواجهه پرستاران با عوامل موثر در ایجاد علایم نوروتوکسیک انجام شود.

    کلیدواژگان: توانایی انجام کار، خستگی، اختلال خواب، پرستاران اتاق عمل
  • نرگس کایدانی، معصومه کایدانی، شهرام مولوی نژاد، احمد سلطان زاده* صفحات 63-69
    مقدمه

    ارزیابی ریسک یکی از مهمترین اقداماتی است که نتایج آن می تواند در کاهش میزان شیوع انواع پیامدهای سلامتی در محیط های شغلی اثربخش باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی و مقایسه ریسک ابتلا به بیماری کووید-19 در پرسنل یک محیط درمانی انجام شده است.

    روش

    این مطالعه یک بررسی مقطعی و از نوع توصیفی تحلیلی بود که در یک بیمارستان در شهر اهواز انجام شد. ابزار مورد استفاده در این مطالعه روش "آنالیز سریع خطر کووید-19"و نمونه مورد مطالعه شامل 193 نفر بود. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار IBM SPSS نسخه 0/22 انجام شد.

    یافته ها

     بیش از نیمی از افراد از پرسنل پرستاری (8/51%) و حدود یک-سوم نیز از مشاغل اداری و خدماتی بودند (1/30%). حداقل و حداکثر ریسک ابتلا به این بیماری به ترتیب 1 و 600 برآورد گردید. این نتایج نشان داد سه نفر (6/1%) در ناحیه ریسک قابل قبول، 59 نفر (6/30%) در سطح ریسک قابل تحمل و 131 نفر (9/67%) نیز در ناحیه ریسک غیر قابل قبول قرار گرفته اند. ارزیابی مقایسه ای نشان داد میزان سطح ریسک ابتلا به کووید-19 در چهار گروه شغلی مورد مطالعه از نظر آماری معنی دار نمی باشد (066/0=p).

    نتیجه گیری

    یافته های مطالعه بیانگر این بود که سطح ریسک ابتلا به بیماری کووید-19 در بین پرسنل بخش درمان بالا و در ناحیه غیر قابل قبول قرار دارد. بعلاوه، با وجود تفاوت در سطح ریسک، میزان ریسک در بین گروه های شغلی مختلف دارای اختلاف معنی دار نیست.

    کلیدواژگان: کووید-19، ریسک، محیط درمانی، روش آنالیز سریع خطر کووید-19 (RCHA)
|
  • Sajjad Chehreghani, MirJavad Gheybi*, Seyfadin Musazadeh, Behnam Taghavi Pages 1-11
    Introduction

    Operators of mining and construction machinery are directly affected by the risks and accidents of these machines as well as the possibility of injury and occupational diseases. Ergonomic design parameters and the current condition of the machines play an important role in reducing the risk factors related to occupational injuries.

    Methods

    The study population in this study includes 80 machines of the two contractors of road construction and tailings. Using a checklist containing 25 questions for indicators such as cabin access, user location, access to control levers, visibility and environmental factors such as sound level and vibration sensation in the cabin space based on the method of scoring cabin ergonomic indicators, the total negative score of each The car is calculated that in this classification, any car that receives a lower negative score will be a better car ergonomically.

    Results

    As the life of the machine increases, the negative score of the machine also increases. The highest level of dissatisfaction is related to the parameters of cabin noise, vibration, cabin and operator seat design, cabin air conditioning and ease of access, respectively.

    Discussion and Conclusion

    Due to financial constraints in most mining and construction companies, it seems that the implementation of machine maintenance programs using up-to-date and efficient equipment and parts to replace old and outdated parts, as well as training users to adapt the cabin to the needs A low-cost person can improve the ergonomics of existing machines.

    Keywords: Ergonomics, human factors, mining machines, vibration, checklist
  • Seyed Hosein Tababtabaei, Iraj Alimohammadi, Seyedeh Melika Kharghani Moghadam, Ehsan Taheri, Sara Dalvand, Hossein Ebrahimi* Pages 12-18
    Background

    Human factors, road, vehicle and environment, are effective in causing of traffic accidents. One of the basic parameters in the human factor can be attributed to personality factors that cause peoplechr('39')s behavior. The aim of this study was to investigated the effect of personality on driving errors using a driving simulator.

    Material and methods

    The study was conducted on 80 drivers between the ages of 20 and 40. The Pride car simulator and the carchr('39')s transverse deviation variables, speed increase and collision were used to investigate driving errors. Individual personality traits were also determined by Goldbergchr('39')s Big Five Factor Questionnaire. After collecting the data, their information was analyzed by SPSS software.

    Result

    The results showed that the personality factors of neuroticism, extraversion and openness to experience were directly and significantly related to the variables of collision, speed and transverse deviation of the vehicle (P<0.05). Agreement and conscientiousness had the opposite effect on the variability of speed and transverse deviation of the vehicle, which was not statistically significant (P>0.05).

    Conclusion

    The results of the study showed that some personality factors are correlated with driving errors. Driving is a common daily activity that requires dynamic information processing, which varies from character to character, leading to changes in driving errors.

    Keywords: driving errors, personality, simulator, transverse deviation, speed, collision
  • Ali Salehi Sahlabadi, Elham Asgari Gandomani, Faezeh Abbasi Balouchkhaneh, Seyed Hojat Mousavi Kordmiri* Pages 19-28
    Background and objective

    Technology development, increasing job competition, along with raising employer demands for higher productivity, has increased job stress; and workload; and has affected job performance. This study aimed to investigate the effect of mental workload on job performance of offshore employees of a power plant with the mediating role of job stress.

    Material and Methods

    Our descriptive-analytical study was conducted among 97 workers in a power plant in 2019. The "Job Status" questionnaire was created, and its validity and reliability were estimated. The questionnaire included three parts as mental workload (8 questions), job performance (7 questions), and job stress (9 questions) and was distributed to the case group (47 power generation workers) and the control group (32 administrative staff). Eventually, the relationship between mental workload, job performance, and job stress was investigated by the structural equation method and SPSS22 and AMOS24 software.

    Results

    According to the results of the Pearson correlation coefficient test, there is a significant relationship between the variables of workload-job stress, job stress-job performance, and workload-job performance (p <0.05). According to the structural equation model, job stress has a mediating role between workload and job performance with a 0.415 mediation percentage; Therefore, a high workload can cause high job stress, which can reduce job performance.

    Conclusion

    According to our findings, workload increases job stress among employees and reduce job performance.

    Keywords: job stress, job performance, mental workload, offshore employees
  • Shahram Vosoughi, Mojtaba Davari*, Hossein Ebrahimi, Jamile Abolghasemi, Morteza Talebi Pages 29-36
    Materials and methods

    the method of this study is descriptive - sectional method that has been carried out on 300 employees of an oil refinery in Tehran . To collect data from the Demographic Information questionnaire, emotional intelligence questionnaire Siberia sharing, job stress questionnaire Parker&dekotis were also used to study behavior , from a behavioral questionnaire with 23 questions that safety compliance and safety participation , and were measured in a behavioral checklist that had an impact on 5 important behavior of permit exporters , which have also been influential in the instruction manual and in the past incidents.

    Findings

     In this study, the percentage of safe behavior of work permits issuers 40.57 and their stress levels and emotional intelligence, respectively 2.26 & 3.12 have been. Investigating the relationship between emotional intelligence and the percentage of safe behavior statistically significant relationship (p=0.019) There is a correlation coefficient of 0.161 Also job stress with correlation coefficient -0.217   It has a significant relationship with emotional intelligence (p=0.001) Anxiety is also correlated -0.068 It has a significant and inverse relationship with the percentage of safe behavior (p=0.022)

    Conclusion

    Among the permit exporters in the refinery, people with higher emotional intelligence have been less stressful, and there is a higher safety behavior among them

    Keywords: emotional intelligence, job stress, safety behavior, permit, permit Issuers
  • Seyvan Sobhani, Isa Mohammadizeidi, Sara Tabanfar, Mohammad Sharif Hosseini* Pages 37-45
    Background and purpose

    Nurses are at high risk for Covid-19 due to their occupational nature. This study aimed to determine the relationship between anxiety and quality of life in nurses working in different care units of patients with Covid-19.

    Materials and methods

    Using multi-stage random sampling, 142 nurses working in Covid-19 wards of hospitals affiliated to Qazvin University of Medical Sciences participated in a descriptive cross-sectional study. Data were collected using the demographic information questionnaire, Corona Disease Anxiety Scale (CDAS), and quality of life questionnaire (SF-36).

    Results

    The mean age of the study participants was 31.37±6.1 years and 62% (88 nurses) were married. The mean scores of Covid-19 anxiety and quality of life were 18.70±8.79 and 55.57±18.70, respectively. Anxiety score was assessed as moderate. The highest and lowest quality of life scores belonged to the Physical Function dimension (69.04±29.03), and Role-Emotional (48.35±42.86), respectively. There was a significant inverse correlation between anxiety and quality of life (P<0.001 and r= -0.350). Nurses working in emergency and general wards had the highest and lowest scores of anxiety (P= 0.032), respectively. and nurses working in general and CCU wards had the highest and lowest scores of quality of life (P= 0.005), respectively. Compared to other groups.

    Conclusion

    Nurses working in Covid-19 wards are exposing to worrying levels of anxiety. It is suggested to the managers of the health department, by creating specialized counseling and training centers for nurses, identify and eliminate the causes of anxiety and improve the quality of life of nurses.

    Keywords: Covid-19, quality of life, anxiety, nurse, hospital
  • Sahand Abdollahpour, Abbas Bahrami*, Hossein Akbari, Aliasghar Khajevandi Pages 46-54
    Background and Objective

    Resilience is the process of coping and successfully adapting to challenging and life-threatening situations which is a kind of positive adaptation to adverse conditions. One of the most serious challenges in the industry is maintaining the health and safety of employees while performing their job duties. The present study aimed to quantitatively evaluate resilience engineering indicators in the metal industries of Kashan, Iran, and prioritize using the AHP method.

    Materials and Methods

    The present cross-sectional study had two stages. First, the resilience questionnaire was distributed among 110 employees of six metal industry companies in Kashan by convenience sampling method. In the second stage, a questionnaire consisting of 6 questions was completed by 15 occupational health and metal industry experts and then the prioritization of resilience indicators was determined using hierarchical analysis. Expert choice software was used to determine the priorities. The total resilience score was calculated and statistically compared by t-test and ANOVA after weighting.

    Results

    The results indicated that the six main indicators of emergency preparedness, management commitment, reporting culture, awareness, learning culture, and flexibility with a final score of 0.921, 0,852, 0.517, 0.513, 0.485, and 0. 428 were ranked first to sixth.

    Conclusion

    Emergency preparedness and management commitment were the most important indicators and the total resilience score in the metal industries of Kashan was 0.619.

    Keywords: Hierarchical Structure, Metal Industries of Kashan, Resilience Engineering, Safety
  • Davood Afshari, Maryam Nourollahi-Darabad *, Pourshoja, Seyed MeysamAlmasi Hoseini, Seyed Navid Almasi Hoseini Pages 55-62
    Background and Objective

    Work ability depends on individual and occupational factors. Improving the work ability increases efficiency and job satisfaction. The present study aims to evaluate the work ability and determine the relationship between neurotoxic symptoms and individual factors with the work ability of operating room nurses.

    Materials and Methods

     The present cross-sectional study was conducted on 121 operating room nurses at a teaching hospital of Tehran in1400. Data were collected using the Demographic questionnaire, Work Ability Index (WAI) questionnaire and Euroquest questionnaire. The data were analyzed using SPSS.

    Results

    Based on the results, the mean WAI was 31.52 ±4.8 among nurses. Work ability had a statistically significant negative correlation with neurotoxic symptoms (r = -0.75, P< 0.01), age (r = -0.67 P< 0.01) and work experience (r = -0.71 P< 0.01). The results of regression analysis indicated that neurotoxic symptoms (β = 0.56, P = 0.000), work experience (β = 0.35, P = 0.04) and age (β = 0. 21, P = 0.05) were the main predictors of work ability.

    Conclusion

     The results of the present study showed that the work ability of operating room nurses was moderate. Therefore, in order to improve the work ability, intervention programs should be performed with the aim of reducing factors that can cause neurotoxic symptoms among operating room nurses.

    Keywords: Work ability, Fatigue, Sleep disorders, Operating room nurses
  • Narges Kaydani, Masoumeh Kaydani, Shahram Molavynejad, Ahmad Soltanzadeh* Pages 63-69
    Introduction

    Risk assessment is one of the most important measures that its results can be effective in reducing the prevalence of various health consequences in the workplace. The aim of this study was to evaluate and compare the risk of Covid-19 outbreak in the personnel of a medical environment.

    Method

    This study was a cross-sectional and descriptive-analytical study that was performed in a hospital in Ahvaz. The instrument used in this study was the "Rapid Covid-19 Hazard Analysis (RCHA)” method and the study sample consisted of 193 people. Data analysis was performed using IBM SPSS software version 22.0

    Results

    More than half of the personnel were nurses (51.8%) and about one-third were administrative and service occupations (30.1%). The minimum and maximum risk of this outbreak were estimated to be 1 and 600, respectively. These results showed that three people (1.6%) were in the acceptable risk area, 59 people (30.6%) were in the tolerable risk level and 131 people (67.9%) were in the unacceptable risk area. Comparative evaluation showed that the level of risk of Covid-19 in the four occupational groups was not statistically significant (p=0.066).

    Conclusion

    The findings of the study indicated that the risk level of Covid-19 outbreak is high and unacceptable among the medical personnel. In addition, despite the differences in the level of risk, the amount of risk does not differ significantly between different occupational groups.

    Keywords: Covid-19, Risk, medical environment, Rapid Covid-19 Hazard Analysis (RCHA)