فهرست مطالب

قرآن و طب - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1401)

نشریه قرآن و طب
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 11
|
  • زهرا کیایی*، فریبرز باقری، خدیجه ابوالمعالی صفحات 1-10
    هدف

    بنای علوم و به ویژه علوم انسانی بر فلسفه داروینیستی و ماتریالیستی دستاوردهایی را برای انسان-شناسی تجربی به ارمغان داشته که ضمن نادیدهانگاری یا کماهمیت شماری بعد فرامادی وجود انسان رخ داده است، این نگاه ناقص در شیون حساس شناخت انسان همچون "هیجان" که قرار است در نهایت به سلامت جسم و جان او ختم شود محصولی را ارایه کرده تا انسان امروز حتی با شدتی افزون دست به گریبان بیماریهای روانی و آسیبهای اجتماعی گسترده باشد. بر همین اساس هدف از پژوهش حاضر بررسی چرخه هیجانات پلاتچیک به عنوان دیدگاه پیشتاز و مقبول در شناخت هیجانات با تطبیق بر ساختار وجودی انسان در قرآن است تا با در نظر گرفتن همزمان بعد مادی و فرامادی وجود انسان، شناخت کاملتری از طبقات هیجانی ارایه گردد.

    مواد و روش ها

    پژوهش با روش تحلیل محتوای کیفی و کمی نخست به تهیه فرم کدگذاری ارزیابی از طبقات هیجانی پلاتچیک و تصویر انسان در قرآن با استفاده از کتب و منابع پلاتچیک و قرآن و تفسیر پرداخت و در اختیار دو ارزیاب آموزش دیده قرار داده و سپس بررسی نتایج پس از محاسبات آماری انجام گردید.

    یافته ها

    بر این اساس لایه های 4 گانه ساختار وجودی انسان در قرآن شامل صدر، شغاف، قلب و فواد دایرهای جدید به عنوان خارجیترین دایره چرخه هیجانات پلاتچیک شکل دادند و لایه صدر بیشترین هیجانات را پوشش داد و هیجان عشق مهمترین هیجان در این تطبیق شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    با احاطه نگاه همزمان مادی و غیرمادی به هیجانات انسان مبتنی بر قرآن؛ تعاریف طبقات هیجانی توسعه و تعالی یافت که با توجه به اهمیت هیجانات در بیماریهای روان، پیشبینی میشود سبب تغییرات مهمی در شناخت و درمان بیماریها در آینده باشد

    کلیدواژگان: انسان شناسی، اسلام، بیماری های قلبی، صدر، هیجانات
  • رسول محمدجعفری*، اصغر هادوی کاشانی، سید حامد حسینی خامنه صفحات 11-19

    یکی از دغدغه های زندگی انسانی تامین معاش و تحصیل رزق است. این مساله گاهی از حد طبیعی خود خارج شده و تشویش و نگرانی فزاینده فکر و روان انسان را در پی دارد و گاه موجب رفتارهای خارج از عرف و قانون چون سرقت، تزویر و تقلب در طلب روزی گردیده و گاه سلامت روان انسان را با مخاطره مواجه کرده و موجب افسردگی و پژمردگی آنان می شود. از آن جا که اسلام آیینی جامع بوده و برای تامین سعادت زندگی انسان برنامه های خرد و کلان بینشی و منشی دارد. برخورداری از جهان بینی توحیدی در روزی رسانی الهی، راه کاری بینشی برای دستیابی به سلامت روان در مساله رزق است. کتاب شریف نهج البلاغه از مهمترین منابع برای تبیین این دیدگاه است، از این روی پژوهش حاضر با روش توصیفی تحلیلی در پی پاسخ به این پرسش است که نقش جهان بینی توحیدی درباره رزق برای دستیابی به سلامت روان از منظر نهج البلاغه چگونه است؟ یافته های تحقیق نشان داده است که دست کم یازده باور توحیدی درباره رزق موجب دستیابی به سلامت روان خواهد بود، از جمله این باورها عبارت بودند از : 1- عهده داری روزی تمام موجودات به وسیله خدا، 2- عهده داری روزی انسان ها به وسیله خدا، 3- یکسان نبودن روزی، 4- دست نیافتن به روزی ای بیش از روزی مقدر، 5- محزون نبودن به خاطر روزی از دست رفته، 6- محزون نبودن به خاطر روزی نیامده، 7- اکتفا کردن بر روزی مقدر.

    کلیدواژگان: جهان بینی توحیدی، نهج البلاغه، رزق، سلامت روان
  • سمیرا رسانه، اصغر سپه وند* صفحات 21-27
    هدف

    اولوالالباب، به انسانهای صاحب خرد و عاقل گفته می شود که از خصوصیات بارز آنها این است که بدی  را با خوبی دفع می کنند. از آنجا که نماد جسمانی عقل، مغز است و اولوالالباب، صاحبان خرد. احتمالا افرادی که همانند اولوالالباب اهتمام در انجام خوبیها و پرهیز از بدیها دارند، دارای مغزهای کامل و سالمی نسبت به سایر افراد جامعه هستند. هدف از این پژوهش، بررسی تکامل و سلامت مغزی در نیکوکاران و نیز بیماری و عیوب مغزی در بدکاران، با کمک گرفتن ازمفاهیم قرآن، کلام معصومین (ع) و شواهد علمی اثبات شده در این زمینه می باشد.

    مواد و روش ها

    این تحقیق به صورت توصیفی-تحلیلی انجام پذیرفت. کلمات «اولوالالباب»، «حسنه»، «سییه» و مشتقات آنها در آیات قرآن و کلام معصومین (ع) در منابع مختلف جستجو شد. با استفاده از جستجوی موضوعی در موتورهای جستجو(پابمد و گوگل اسکولار) تحقیقات علمی در زمینه ارتباط انجام اعمال نیک و بد با سلامت و بیماری مغز دسته بندی و در نهایت حاصل واکاویها جمع بندی و نتیجه گیری انجام گرفت.

    یافته ها

    افرادی که مرتکب اعمال ناشایست و نابهنجار شده اند دارای نقص، بیماری و عدم تکامل مغز هستند و متقابلا افرادی که کارهای نیک مانند کمک کردن بدون چشم داشت، ایثار، گذشت، انفاق و... انجام داده اند دارای مغزی تکامل یافته و سالمتر حتی نسبت به افراد عادی جامعه هستند.

    نتیجه گیری

    احتمالا افراد نیکوکار و کسانی که خود را از بدیها و گناهان دور کرده و سریعا در مقام جبران بر می آیند (اولوالالباب) دارای سالمترین و کاملترین مغزها هستند.

    کلیدواژگان: قرآن، اولوا الالباب، عقل، سلامت مغز، بدی، خوبی
  • عباس علی واشیان*، محمد افلاکی بنی صفحات 28-37

    پیچیدگی اختلالات روانی از یکسو و استفاده نامطلوب از علوم مختلف، و پیشگیری و درمان اختلالات روانی باعث حرکت به سمت فضای میان رشته ای و بهره مندی از علوم مختلف در سطوح بهداشت و درمان است. نمونه آن، علوم فیزیک و نظریات با مبنای فیزیک، بیوفیزیک و متافیزیک و پاکسازی کوانتومی است. روش در این پژوهش، کاربردی توسعه ای است که تاثیرگذاری پاکسازی کوانتومی را در سطوح مختلف سلامت با هدف رسیدن به پاکی و آرامش از منظر قرآن کریم، احادیث و علوم مرتبط را مورد بررسی قرار می دهد. پس گویه ها، گزاره ها و سنجه های پاکسازی کوانتومی نیاز به بررسی و سنجش میدانی و روایی دارد. در نتیجه تاثیرگذاری گامهای چهل گانه پاکی و آرامش از منظر قرآن کریم، احادیث و علوم را پایش نموده است. از جمله این گامها میتوان به مهارتهایی همچون تبسم، چرخش کوانتومی، قدرت فکر، جذب، پاکسازی خواب، نگارش خواسته ها، تمرکز، عبادت و پاکسازی چشمزخم، اعتیاد، خیانت، سختی، فقر، حسادت و اشیا، جذب نیمهگمشده، آرامش، کنترل و کاهش اتفاقات ناخوشایند ظاهری، کدگذاری، صبوری، وحدت، کنترل و مدیریت جعبهی سیاه، مهارت تاخیر زمانی، رسیدن به جعبه سفید، آموزش و انتقال تجارب، املای زندگی، خلاقیت، رویای رنگی، برنامهریزی کلامی، ارتباط با سرچشمه، حسن، نور معنوی و خوشبینی اشاره نمود که پاکسازی و بهداشت و سلامت روح و روان را بدنبال نتیجه می دهد.

    کلیدواژگان: پاکسازی، روح و روان، کوانتوم
  • صمد قاسمی، منصوره شکرآمیز*، ساسان شرفی صفحات 38-44

    دعای کمیل به عنوان یکی از دعاهای مطرح در فرهنگ اسلامی، موضوعات مختلفی را دربر میگیرد. یکی از ویژگیهای بارز این نیایش، توجه به عواملی است که سلامت معنوی آدمی را به خطر میاندازد. از سوی دیگر، دعاگو سعی کرده است در مسیری گام بردارد که منجر به خروج از بزه های مرتبط با مسایل معرفتشناسانه شود. در فرازهای گوناگون این دعا، کنشهای گفتاری موجب اثرگذاری بیشتر کلام بر مخاطب میشود. در این مقاله، با استناد به منابع کتابخانه ای و روش توصیفی- تحلیلی، راهکارهای ارایهشده در دعای کمیل با رویکرد به کارگفتهای اظهاری، ترغیبی و عاطفی از جان سرل بررسی میشود. نتایج تحقیق نشان میدهد که دعاگو در غالب موارد از کارگفتهای عاطفی و ترغیبی استفاده کرده است که این امر با توجه به دعایی بودن متن مورد بررسی، بدیهی میباشد. همچنین، کنشهای عاطفی نشان میدهد که دعاگو خود را در موضع ضعف قرار داده و از خداوند درخواست یاری کرده است. افزون بر این، درخواستهای پیاپی از حق تعالی بیان میدارد که دعاگو سلامت معنوی خود را در معرض خطر دیده و برای برونرفت از این شرایط، از نیرویی برتر که خداوند است، تقاضای کمکرسانی کرده است. نبود وجه دستوری در کنش ترغیبی نشان از شکلگیری روابط میان خالق و مخلوق بر اساس اصل اطاعتپذیری دارد. کنش اظهاری نیز، مبین صحت گزاره هایی است که دعاگو در ارتباط با ابعاد گوناگون باری تعالی ذکر میکند.

    کلیدواژگان: دعای کمیل، سلامت معنوی، جان سرل، کارگفتهای اظهاری، ترغیبی و عاطفی
  • ناهید برومند، محمد موسوی بجنوردی*، محمد آذین صفحات 45-55

    یکی از موضوعات و رشته های مهمی که در سال های اخیر به لحاظ پیشرفت های علمی که در زمینه پزشکی صورت گرفته است موضوع باروری های پزشکی است. احساس نیاز به جهت تغییرات و تحولات زیست محیطی و سبک زندگی و هزاران  عامل دیگر سبب طرح و بحث در مورد این موضوع شده است که گاه  تبعات ناگوار نیز به دنبال داشته است. گسترش این رشته و مشکلاتی که خواسته یا ناخواسته در سایه این فن آوری های جدید، جان، مال و حتی گاهی آبروی انسان ها را در معرض خطر قرار می دهد، بحث و تحقیق در حقوق پزشکی و متعاقب آن مسوولیت پزشکان در این زمینه را ضروری  می نماید. هدف از این پژوهش بررسی مسوولیت مدنی پزشک در زمینه خطاهای ناشی از باروری های پزشکی می باشد. مقاله حاضر به روش تحلیلی _ توصیفی و کتابخانه ای انجام گرفته است . وبا توجه به بررسی های به عمل آمده به دست می آید که در فقه امامیه در خصوص مسوولیت پزشک با عنوان "ضمان طبیب "دو نظریه عمده مطرح است. نظریه مشهور که قایل به ضمان محض پزشک است و نظریه غیر مشهور که پزشک را ضامن نمی داند مگر اینکه تقصیر کرده باشد.

    کلیدواژگان: مسوولیت مدنی، ضمان، باروری های پزشکی، تقصیر، قصور، خسارت
  • حمیدرضا فاضلی*، روح الله محمد علی نژاد عمران صفحات 56-61
    هدف

    پژوهش حاضر به دنبال استخراج راهکارهای تامین سلامت روانی در دعای هفتم صحیفه سجادیه می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش با روش مطالعه کتابخانه ای و به شیوه توصیفی- تحلیلی انجام گرفته که با مرجعه به کتاب صحیفه سجادیه داده های لازم به دست آمده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    صحیفه سجادیه چهار راهکار کلی جهت ارتقاء سلامت روانی معرفی می نماید: «1. راهکارهای بینشی: گره گشایی توسط خداوند، درک سبب الاسباب بودن خداوند، توجه به قدرت الهی و باور پناهگاه بودن خداوند. 2. راهکارهای منشی: انس با دعا و انس با ذکر صلوات. 3. راهکارهای انگیزشی: خوشبینی به آینده و امیدواری به استجابت دعا. 4. راهکارهای کنشی: انجام واجبات و انجام مستحبات

    نتیجه گیری

    صحیفه سجادیه در حوزه سلامت روان به صورت کلی چهار راهکار فوق جهت تامین امنیت روان معرفی می نماید که هر یک از آنان ارتباط مستقیم با یکدیگر دارند.

    کلیدواژگان: آرامش، دعا، سلامت روان، ویروس کووید 19، صحیفه سجادیه
  • رحیم کنارکوهی، امیر پاکنهاد*، امیر ایروانیان صفحات 62-69

    نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران بر پایه دو اصل اساسی اسلامیت و جمهوریت نگرش ویژهای به تامین سلامتی عمومی جامعه دارد این اهمیت تا به آن حد است که در اسناد بالادستی از جمله در اصل 29 قانون اساسی و سند چشم انداز بیست ساله و نیز در قوانین پنج ساله توسعه کشور همیشه توجه به سلامتی عمومی جایگاه ویژهای داشته است. توجه به بهداشت عمومی و مبارزه با اقداماتی که به آن لطمه وارد می آورند ایجاب می نماید تشکیلات ساختاری و نهادی مناسبی برای آن ایجاد شده باشد، قوانین به نحو صریح و روشنی مرز های ممنوعه رفتارهای تهدید کننده بهداشت عمومی را ترسیم نمایند،  سازمانهای مبارزه کننده با چنین رفتارهایی با تعیین دقیق حد و مرز فعالیت تعریف و بازشناسی شوند و در نهایت سازمان قضاوتی صحیح و عالمی برای قضاوت و تعیین مجازات ایجاد شده باشد این پژوهش به دنبال آن است که اولا بررسی نماید آیا در جرایم تهدید کننده بهداشت عمومی مرز دقیقی برای تفکیک رفتارهای مجرمانه از انحرافات در این حوزه وجود دارد؟ ثانیا بررسی نمایدمرجع صالح برای تبیین و تعریف رفتارهای  ضد اجتماعی کجاست؟ ثالثا واکنشهای قانونی به این رفتارها چیست ؟ و در نهایت نهاد مجری و رهبری به این واکنش چه نهادی است

    کلیدواژگان: سیاست جنایی، رفتارهای تهدید کننده بهداشت عمومی، عناصر ساختاری
  • سید امیر دبیری، میثم هاشمی* صفحات 70-76

    استفاده از ظرفیت فقه و قواعد فقهی در فرایند درمانی پزشکی از دیرباز مورد توجه بوده و بستر فقه شیعه در حل و فصل بسیاری از معضلات و چالش های حقوقی پزشکی و درمانی راهگشا بوده است. در این پژوهش که به روش توصیفی و تحلیلی تهیه و تنظیم شده است، به طور اختصاصی، به بررسی مصادیقی از کاربست قاعده فقهی اضطرار و درء در جریان فرایند درمانی پزشکی خواهیم پرداخت. نتایج پژوهش در این خصوص موید این است که ظرفیت قاعده فقهی اضطرار امروزه در بسیاری از مصادیق از جمله سقط جنین، تجویز داروها، درمان بیمار توسط پزشک نامحرم و درمان ناباروری مورد استفاده قرار گرفته و در رفع چالش های این حوزه کارآمدی داشته است، همینطور قاعده فقهی درء نیز در مسیولیت پزشکی در قطع دستگاه از بیمار مبتلا به مرگ مغزی، پرونده های مطروحه و مستند به نظریه پزشکی قانونی و رفع مسیولیت از پزشک در رجوع از اذن بیمار، دارای کارایی بوده و مورد استفاده قرار گرفته است. در نتیجه قواعد فقهی که از دیرباز در منابع غنی فقه شیعه ظهور و بروز داشته اند، امروزه نیز در بسیاری از مصادیق حوزه پزشکی و درمان مفید فایده بوده و قابلیت استناد دارند.

    کلیدواژگان: قواعد فقهی، اضطرار، درء، کارایی قواعد فقه در فرایند درمان، فقه پزشکی
  • فاطمه رشیدی، ماجده قلی پور*، علی رحمانی فیرزوجاه، سیده اکرم اصحابی صفحات 77-97
    هدف

    با شیوع کرونا و تاکید بر قرنطینه، شاهد بازگشت به خانه و پدیده ی «خانه نشینی ناگزیر» هستیم که این ‏موضوع از ابعاد مختلف قابل تحلیل و بررسی است. آنچه در این پژوهش به دنبال آن بودیم، بررسی ‏کیفیت زندگی زنان متاهل تهرانی در شرایط شیوع ویروس کرونا به واسطه عوامل اجتماعی مختلفی چون ‏حمایت اجتماعی، گرانباری نقش های خانوادگی، رضایت زناشویی و بهره مندی از فضای مجازی بود.

    مواد و روش ها

    در این تحقیق نیز از روش پیمایش استفاده می شود و همچنین ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه است.

    یافته ها

    یافته های مندرج در جدول (3) حاکی از آن هستند که بین رضایت از ازدواج و تمامی ابعاد کیفیت زندگی ‏رابطه معنادار وجود دارد. به عبارت دیگر با افزایش رضایت از ازدواج سلامت جسمانی، سلامت روانی، ‏روابط اجتماعی، سلامت محیطی و در نهایت کیفیت زندگی زنان متاهل افزایش می یابد. شدت این ‏همبستگی در شاخص سلامت جسمانی و سلامت روانی ضعیف (181/0 و 229/0) و در روابط اجتماعی ‏و سلامت محیطی (521/0 و 459/0) متوسط است. همچنین در کیفیت زندگی نیز شدت همبستگی ‏‏(515/0) و در سطحی متوسطی است؛

    نتیجه گیری

    بنابراین این فرضیه که رضایت از ازدواج و کیفیت زندگی رابطه ‏معناداری دارند و با افزایش رضایت از ازدواج زنان متاهل کیفیت زندگی آنها نیز بهبود می یابد، تایید ‏می شود.‏

    کلیدواژگان: کرونا، جامعه شناختی، کیفیت زندگی، زنان، کیفیت اجتماعی
  • میترا فریفته، کاوه تیمورنژاد*، رضا نجف بیگی صفحات 98-115

    مقاله حاضر با هدف طراحی و تبیین الگوی مدیریت تعارض ستادهای اداری و حرفه ای با رویکرد بهبود عملکرد در بیمارستان های شهر تهران انجام شد. پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی و به لحاظ نوع داده ها، آمیخته (کیفی-کمی) از نوع اکتشافی  بود. جامعه مورد مطالعه در بخش کیفی شامل خبرگان دانشگاهی (اساتید مدیریت دولتی) و سازمانی (کارشناسان بهداشت) و در بخش کمی شامل کلیه کارکنان ستاد اداری و حرفه ای بیمارستان های شهر تهران بود. حجم نمونه در بخش کیفی 12 مصاحبه شونده با توجه به اصل اشباع و روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی 291 نفر که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای انتخاب شدند. ابزارگردآوری داده ها در بخش کیفی مصاحبه های نیمه ساختار یافته و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته 61 گویه ای برگرفته از مبانی نظری، پیشینه پژوهش و مصاحبه با خبرگان بود. در بخش کیفی به منظور محاسبه روایی از نظر خبرگان و برای محاسبه پایایی روش بازآزمون و توافق درون آزمودنی استفاده شد و در بخش کمی به منظور محاسبه روایی از روایی محتوایی و سازه و همین طور به منظور محاسبه پایایی از ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد، که نتایج بیانگر روا و پایا بودن ابزارها بود. روش تجزیه و تحلیل داده ها کدگذاری باز، محوری و انتخابی و در بخش کمی شامل مدلسازی معادلات ساختاری بود. یافته ها نشان داد مدل تدوین شده دارای ابعاد مدیریت تعارض شامل تعارض سازمانی با مولفه های مدیریت استراتژی، مدیریت برای راه حل گرایی، عدم مقابله و کنترل و تعارض فردی با مولفه های دانش، نگرش و مهارت و همچنین ابعاد عملکرد شامل عملکرد سازمانی با مولفه های عوامل حرفه ای، تصمیم گیری و مسولیت شغلی؛ عملکرد مدیریتی با مولفه های پشتیبانی، برنامه ریزی و رهبری؛ عملکرد تخصصی با مولفه های دانش تخصصی، مهارت تخصصی و بینش تخصصی بود. در نهایت بر اساس یافته های بخش کیفی و کمی(شاخص های برازش) الگوی مدیریت تعارض ستادهای اداری و حرفه ای با رویکرد بهبود عملکرد در بیمارستان های شهر تهران،از اعتبار مناسبی برخوردار بود.

    کلیدواژگان: مدیریت تعارض، عملکرد، تعارض فردی، تعارض سازمانی
|
  • Zahra Kiaei*, Fariborz Bagheri, Khadijeh Abolmaali Alhoseini Pages 1-10
    Purpose

    Building humanities on Darwinist and materialist philosophy, has brought about achievements for empirical anthropology that have ignored or neglected the transcendental dimension of human existence.This flawed look at the critical components of human cognition, such as the "emotion" that ultimately leads to the health of one's body and soul, has provided a product that today's human beings are at an even greater risk of suffering from widespread mental illness and social harm. The purpose of the present study is to examine the Plutchik's Emotion Cycle as accepted view of emotion recognition by adapting to the existential structure of the human in the Qur'an so that a more complete understanding of the emotional classes can be provided by simultaneously considering the material and supernatural dimensions of human existence.

    Methodology

    The study by content analysis, first provided a coding form of evaluation of Plutchik's Emotional Classes and Human Image in the Qur'an using Plutchik and Quranic resources and commentary and provided two trained evaluators and then reviewed the results afterwards Statistical calculations were performed.

    Findings

    Accordingly, the four layers of the human structure in the Qur'an, including the Sadr (Thorax), Shaqaf (Endocard), Heart (Myocard), and Foad (Card) the new circle form in outermost Plutchik's Emotion Cycle, and the sadr layer covered the most emotions and the love emotion was the most important emotion in this adaptation.

    Conclusion

    The definitions of emotional classes have been developed and transcended due to the importance of emotions in mental illnesses, which are predicted to lead to important changes in cognition and treatment of diseases in the future.

    Keywords: Anthropology, Emotions, Heart Diseases, Islam, Thorax
  • Rasul Mohammadjafari*, Asghar Hadavi Kashani, Seyyed Hamed Hosseini Khameneh Pages 11-19

    One of the concerns of human life is earning a living and providing sustenance. Sometimes this issue goes out of its normal range and causes increasing anxiety and growing concern of human mind and sometimes leads to immoral and unlawful behaviors such as theft, hypocrisy and fraud in search of livelihood which sometimes endangers human mental health and leads to depression and withering. Since Islam is a comprehensive religion, it has micro and macro theoretical and practical plans to ensure the welfare and happiness of human life. Having a monotheistic worldview in providing sustenance is a theoretical way to achieve mental health in the matter of livelihood. The noble book of Nahj al-Balaghah is one of the most important sources which explains this view, so the present study seeks to answer the following question with a descriptive-analytical method What is the role of a monotheistic worldview about providing sustenance in achieving mental health from the perspective of Nahj al-Balaghah? Research findings have shown that at least eleven monotheistic beliefs about sustenance will lead to mental health, including: 1. God's responsibility for the sustenance of all beings, 2. God's responsibility for the sustenance of human beings, 3. Inequality of sustenance, 4. Not achieving more sustenance than the destined one, 5. Not grieving over lost sustenance, 6- Not grieving over not earning a living, 7. Satisfaction with destined sustenance.

    Keywords: Monotheistic worldview, Nahj al-Balaghah, sustenance, mental health
  • Samira Rasaneh, Asghar Sepahvand* Pages 21-27
    Purpose

    Ulwa al-Albab is said to the wise and prudent people whose characteristic is that they repel evil with goodness. Since the physical symbol of the intellect is the brain, and Ulwa al-Albab is the possessor of wisdom; so, people who, like Ulwa al-Albab, strive to do goodness and avoid evil, probably have better and healthier brains than other people in society. The purpose of this study is to investigate the evolution and healthy of the brains in virtuous people as well as diseases and defects in the criminals and evildoer’s people brain. This is going to do with the help of the concepts of the Holy Quran, the words of the Infallibles (AS) and scientifically proven evidence.

    Materials and Methods

    This research was a descriptive-analytical study. The words "Ulwa al-Albab", "Hasane", "Saieh" and their derivatives were searched in the whole of the Quran verses and the words of the Infallibles (AS) in various sources. With using subjective search by search engines (Pabmed and Google Scholar), the scientific researches about the relationship between good and bad deeds with brain health and disease were found, categorized, summarized and concluded.

    Findings

    People who have committed inappropriate and abnormal deeds have defects, unhealthy and undeveloped brain, and reciprocally, people who have done good deeds such as helping without return, sacrifice, self-devotion, charity, etc. have an evolved brain even healthier than ordinary people in society.

    Conclusion

    Probably the virtuous people and those who turn away evils and sins then quickly compensates it (Ulwa al-Albab) have the healthiest and the most complete brains.

    Keywords: Holy Quran, Ulwa al-Albab, Intellect, healthy Brain, Bad, Good
  • Abbas Ali Vashian*, Mohammad Aflaky Beny Pages 28-37

    On the one hand, the complexity of mental disorders and the undesirable use of different sciences, and the prevention and treatment of mental disorders, causes a move towards an interdisciplinary environment and the use of different sciences at the levels of health and treatment. Examples are physics and theories based on physics, biophysics and metaphysics, and quantum purification. The method in this research is a developmental application that examines the effectiveness of quantum purification at different levels of health with the aim of achieving purity and tranquility from the perspective of the Holy Quran, hadiths and related sciences. So the statements, propositions and metrics of quantum purification need to be examined and evaluated in the field and validity. As a result of the effectiveness of the forty steps of purity and peace from the perspective of the Holy Quran, he has monitored the hadiths and sciences. These steps include skills such as smile, quantum rotation, power of thought, attraction, sleep-clearing, wish-writing, concentration, worship, and eye-clearing, addiction, betrayal, hardship, poverty, jealousy, and objects, half-lost attraction, calmness, control, and so on. Reducing unpleasant visual events, coding, patience, unity, control and management of the black box, time delay skills, reaching the white box, training and transfer of experiences, life spelling, creativity, color dreaming, verbal planning, communication with the source, goodness, spiritual light And optimism pointed out that cleansing and mental health pursue results.

    Keywords: Purification, Spirit, Quantum
  • Samad Ghasemi, Mansoure Shekaramiz*, Sasan Sharafi Pages 38-44

    Komeil prayer, as one of the prominent prayers in Islamic culture, includes various topics. One of the prominent features of this prayer is to pay attention to the factors that endanger a person's spiritual health. On the other hand, the supplicant has tried to walk in a path that leads to getting out of the mistakes related to epistemological issues. In the various passages of this prayer, the speech acts make the words more effective on the audience. In this article, based on library sources and descriptive-analytical method, the solutions presented in Komeil's prayer are examined with an approach to declarative, persuasive and emotional works of John Searle. The results of the research show that the supplicant has used emotional and persuasive words in most cases, which is obvious considering the fact that the text is a prayer. Also, emotional actions show that the supplicant has put himself in a position of weakness and asked God for help. In addition, the continuous requests from the Almighty state that the supplicant has seen his spiritual health in danger and to get out of this situation, he has asked for help from a superior force which is God. The lack of imperative in the act of persuasion indicates the formation of relationships between the creator and the creature based on the principle of obedience. The declarative action also shows the truth of the propositions that the supplicant mentions in connection with various dimensions of the greatness.

    Keywords: Komeil's Prayer, Spiritual Health, John Searle, Expressive, Persuasive, Emotional Speeches
  • Nahid Broumand, Mohammad Mousavi Bojnourodi*, Mohammad Azin Pages 45-55

    One of the important topics and disciplines that have been made in recent years in terms of scientific advances in the field of medicine is the issue of medical fertility. The feeling of need for changes and changes in the environment and lifestyle and thousands of other factors have caused discussion about this issue, which sometimes has unfortunate consequences. The expansion of this field and the problems that intentionally or unintentionally put people's lives, property, and sometimes even their reputations at risk in the shadow of these new technologies, necessitates discussion and research in medical law and the subsequent responsibility of doctors in this field. The purpose of this research is to investigate the civil responsibility of the doctor in the field of errors caused by medical fertility. The present article has been done using analytical-descriptive and library method. According to the investigations carried out, it is found that in Imami jurisprudence, there are two main theories regarding the doctor's responsibility under the title "Doctor's guarantee". The famous theory that gives the pure guarantee of the doctor and the unpopular theory that does not consider the doctor as a guarantor unless he is at fault.

    Keywords: Civil Liability, Warranty, Medical Fertility, Fault, Negligence, Damage
  • Rohollah Mohamad Alinejad Pages 56-61
    Purpose

    The present study seeks to extract strategies to ensure mental health in the seventh prayer of Sahifa Sajjadieh.

    Materials and Methods

    This research has been done by library study method and in a descriptive-analytical method, which has been obtained and analyzed by referring to Quranic, narrative and scientific texts.

    Findings

    Sahifa Sajjadieh introduces four general strategies to promote mental health: “1. Insightful solutions: Untying the knot by God, causing God to be causal, paying attention to divine power and believing that God is a refuge. 2. Secretary's strategies: Anas with prayer and Anas with mentioning Salawat. 3. Motivational strategies, optimism for the future, hope for prayer to be answered. 4. Action strategies: performing duties and performing mustahabs

    Conclusion

    Sahifa Sajjadieh in the field of mental health in general introduces the above four strategies to ensure mental security, each of which is directly related to each other.

    Keywords: Tranquility, Prayer, Mental Health, Covid Virus 19, Sahifa Sajjadieh
  • Rahim Kenarkouhi, Amir Paknahad*, Amir Iravanian Pages 62-69

    The political system of the Islamic Republic of Iran, based on the two basic principles of Islam and the Republic, has a special attitude towards ensuring the public health of society. This is so important that in upstream documents such as Article 29 of the Constitution and the 20-year vision document and laws five throughout the countrychr('39')s development, attention to public health has always had a special place. Paying attention to public health and combating actions that harm it requires that appropriate structural and institutional structures be established for it, that laws clearly and delicately draw the boundaries of prohibited behaviors that threaten public health, and that combating organizations. With such behaviors, the exact boundaries of the activity should be defined and recognized, and finally, a correct and universal judicial organization should be established to judge and determine the punishment. This study seeks to first examine whether there is a precise boundary for crimes threatening public health. Is there a separation of criminal behavior from deviations in this area? Secondly, where is the competent authority to explain and define anti-social behaviors? Third, what are the legal responses to these behaviors? And finally, what is the executive and leadership institution to this reaction?

    Keywords: criminal policy, public health threatening behaviors, structural elements
  • Seyed Amir Dabiri, Meysam Hashemi* Pages 70-76

    Using the capacity of jurisprudence and jurisprudential rules in the medical treatment process has been of interest for a long time, and the basis of Shia jurisprudence has been a pioneer in solving many medical and therapeutic legal problems and challenges. In this research, prepared and organized in a descriptive and analytical method, we will specifically examine examples of applying the jurisprudential rule of emergency and emergency during the medical treatment process. The results of the research in this regard confirm that the capacity of the jurisprudential rule of emergency has been used in many cases such as abortion, prescription of drugs, treatment of a patient by a non-mahram doctor, and infertility treatment, and it has been effective in solving the challenges of this field; Similarly, Dor'e jurisprudence rule has been effective and has been used in the medical responsibility of disconnecting the device from a patient suffering from brain death, the cases presented and documented in the theory of forensic medicine and the removal of responsibility from the doctor in seeking the patient's permission. As a result, the jurisprudence rules that have appeared in the rich sources of Shiite jurisprudence since long ago are still useful in many cases in the field of medicine and treatment and can be cited.

    Keywords: jurisprudence rules, urgency, Dor'e, the efficiency of jurisprudence rules in the treatment process, medical jurisprudence
  • Fatemeh Rashidi, Majedeh Gholipour*, Ali Rahmani Firzojah, Seyedeh Akram Ashabi Pages 77-97
    Purpose

    With the spread of Corona and the emphasis on quarantine, we are witnessing the return to home and the phenomenon of "inevitable stay at home", which can be analyzed and investigated from different dimensions. What we were looking for in this research was to examine the quality of life of Tehrani married women in the conditions of the spread of the corona virus due to various social factors such as social support, the burden of family roles, marital satisfaction and the use of cyber space.

    Materials and methods

    In this research, the survey method is also used, and the data collection tool in this research is a questionnaire.

    Findings

    The findings in table (3) indicate that there is a significant relationship between marriage satisfaction and all dimensions of quality of life. In other words, with the increase in marriage satisfaction, physical health, mental health, social relations, environmental health and finally the quality of life of married women increases. The intensity of this correlation is moderate in physical health and poor mental health index (0.181 and 0.229) and in social relations and environmental health (0.521 and 0.459). Also, in the quality of life, the intensity of correlation (0.515) is at an average level;

    Conclusion

    Therefore, the hypothesis that satisfaction with marriage and quality of life have a meaningful relationship and with the increase of satisfaction with marriage of married women, their quality of life also improves, is confirmed.

    Keywords: Corona, Sociological, Quality of Life, Women, Social Quality
  • Mitra Farifteh, Kaveh Teimoornejad*, Reza Najaf Beigi Pages 98-115

    The present article was carried out with the aim of designing and explaining the conflict management model of administrative and professional staffs with the approach of improving performance in Tehran hospitals. In terms of purpose, the research was applied and in terms of the type of data, it was mixed (qualitative-quantitative) of exploratory type. The population studied in the qualitative part included academic (public administration professors) and organizational (health experts) experts, and in the quantitative part it included all administrative and professional staff of Tehran hospitals. The sample size in the qualitative section was 12 interviewees according to the principle of saturation and the purposeful sampling method, and in the quantitative section, 291 people were selected based on the cluster random sampling method. The data collection tool was semi-structured interviews in the qualitative part and a researcher-made questionnaire with 61 items taken from the theoretical foundations, research background and interviews with experts in the quantitative part. In the qualitative part, in order to calculate the validity according to the experts, and to calculate the reliability of the retest method and intra-subject agreement, in the quantitative part, in order to calculate the validity, content and construct validity were used, and in order to calculate the reliability, Cronbach's alpha coefficients and composite reliability were used. and the results indicated the validity and reliability of the tools. The method of data analysis was open, axial and selective coding, and in the quantitative part, it included structural equation modeling. The findings showed that the developed model has dimensions of conflict management, including organizational conflict with the components of strategy management, management for solution orientation, non-confrontation and control, and individual conflict with the components of knowledge, attitude, and skill, as well as performance dimensions, including performance. An organization with the components of professional factors, decision-making and job responsibility; management performance with support, planning and leadership components; Specialized performance with components of specialized knowledge, specialized skill and specialized insight. Finally, based on the findings of the qualitative and quantitative sections (fit indices), the model of conflict management of administrative and professional staffs with the approach of improving performance in Tehran hospitals had a good validity.

    Keywords: Conflict Management, Performance, Individual Conflict, Organizational Conflict