فهرست مطالب

مجله پزشکی بالینی ابن سینا
سال بیست و نهم شماره 2 (پیاپی 104، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدرضا جمالپور*، حامد بابایی، نسرین شیرمحمدی خرم صفحات 67-73
    سابقه و هدف

     برای برداشتن قوز بینی از ابزارهای مختلفی استفاده می شود که کاربرد آن ها ممکن است با عوارضی همراه باشد. این مطالعه به منظور مقایسه میزان بروز عوارض در ناحیه پل بینی پس از برداشتن قوز بینی با پیزوسرجری و یک ابزار متداول (راسپ) انجام شد.

    مواد و روش ها

    این کارآزمایی بالینی روی 20 بیمار رینوپلاستی اولیه انجام شد. بیماران به صورت تصادفی به دو گروه مساوی تقسیم شدند. در یک گروه برداشتن قوز بینی با راسپ و در گروه دیگر با پیزوسرجری انجام گردید. هر دو گروه پس از جراحی از نظر وجود عوارض پوستی، اکیموز اطراف پلک، غیرقرینگی، برجستگی استخوانی و غضروفی ناحیه پل بینی در فواصل زمانی 10، 30 و 90 روز بعد از جراحی مقایسه شدند.

    یافته ها

    در گروه راسپ فراوانی اکیموز اطراف پلک در روز دهم 2 مورد بود. همچنین در ماه سوم پیگیری، فراوانی غیرقرینگی بینی 1 مورد، برجستگی استخوانی 2 مورد و برجستگی غضروفی 1 مورد مشاهده شد. در بیماران استیوتومی شده با پیزوسرجری، هیچ کدام از عوارض دیده نشد. اختلاف بین دو گروه از نظر آماری معنی دار نبود (0.05>P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد می توان از پیزوسرجری برای برداشتن قوز بینی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: برداشتن قوز بینی، پیزوسرجری، جراحی زیبایی بینی
  • حسین قادری، فاطمه شهبازی، مرضیه مویدی دانا، مریم آدابی* صفحات 74-80
    سابقه و هدف

     تشخیص قطعی سل بر اساس شناسایی باکتری در نمونه خلط با استفاده از میکروسکوپ و کشت است. اسمیر مستقیم رایج ترین روش برای تشخیص سل است، اما استفاده از روش پتروف برای تشخیص دقیق تر بیماری توصیه می شود. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی روش پتروف برای تشخیص دقیق تر سل در آزمایشگاه رفرانس سل همدان در دوران همه گیری کووید-19 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی توصیفی، 210 نمونه خلط از بیماران ارجاع شده از مراکز بهداشتی درمانی به آزمایشگاه رفرانس سل همدان جمع آوری شد. تمام نمونه ها با استفاده از روش اسمیر مستقیم و روش پتروف به منظور شناسایی حضور مایکوباکتریوم بررسی شدند و نتایج حاصل از هر دو روش مقایسه شد.

    یافته ها

    9 مورد (4.28 درصد) با استفاده از روش اسمیر مستقیم و 12 مورد (5.71 درصد) با استفاده از روش پتروف به عنوان نمونه های اسمیر مثبت در نظر گرفته شدند. مقایسه نتایج به دست آمده نشان داد حساسیت شناسایی موارد اسمیر مثبت در روش پتروف افزایش یافته است.

    نتیجه گیری

    روش پتروف حساسیت شناسایی باسیل اسید فست را بهبود بخشید. انجام این روش ساده و ارزان است و می تواند به عنوان یک روش معمول تشخیص اولیه سل استفاده شود.

    کلیدواژگان: آلودگی زدایی، اسمیر مستقیم، روش پتروف، سل
  • مهسا درخشانی سوره، مریم مقیمیان، مهناز جزائری جونقانی* صفحات 81-87
    سابقه و هدف

     درجاتی از هیپوکسی در بسیاری از بیماری های سیانوتیک قلبی وجود دارد که با چشم تشخیص داده نمی شود. سنجش اشباع اکسیژن خون شریانی در بدو تولد روشی راحت و باارزش است. بر این اساس، مطالعه حاضر با هدف تعیین اشباع اکسیژن خون شریانی نوزادان سالم تازه متولدشده و ارتباط آن با سابقه خانودگی بیماری های مادرزادی قلب و متغیرهای دموگرافیک مادر انجام شد.

    مواد و روش ها

    طی یک مطالعه توصیفی مقطعی، 120 نوزاد سالم در سال 1399 به صورت در دسترس منطبق با معیارهای ورود به مطالعه انتخاب شدند. در زمان ترخیص، پالس اکسی متری دست راست برای نمونه ها انجام شد. در صورت اشباع اکسیژن خون شریانی 90 تا 95 درصد، یک ساعت بعد مجددا کنترل انجام شد و با حصول نتیجه مشابه، به کاردیولوژیست ارجاع داده شد. داده‏ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی (تعداد، درصد، میانگین، انحراف معیار) و استنباطی (رگرسیون خطی و چندمتغیره) در نرم افزار SPSS نسخه 20 تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین اشباع اکسیژن خون شریانی نوزادان 1.95 ± 98.13  درصد بود. تعداد زایمان و سابقه بیماری های قلبی در بستگان درجه یک با نتایج اشباع رابطه معنادار داشت (0.05<P). به ازای افزایش هر زایمان، میانگین اشباع 0.591 واحد افزایش و با سابقه مثبت بیماری، 1.948 واحد کاهش داشت. سن حاملگی، جنسیت، سن مادر و نوع زایمان تاثیر معناداری بر میزان اشباع نداشت (0.05<P).

    نتیجه گیری

    برای تشخیص زودهنگام بیماری های مادرزادی قلبی که در بدو تولد بدون علامت هستند، انجام پالس اکسی متری علاوه بر معاینه فیزیکی کمک کننده است. با توجه به اهمیت تشخیص این بیماری ها، پیشنهاد می شود این معاینه در برنامه معاینات روتین بدو تولد قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اشباع اکسیژن، اکسی متری، بیماری مادرزادی قلب، نوزاد
  • اسدالله تناسان، محمدکاظم سبزه ای*، پگاه آمری، علی امری، فاطمه یعقوبی، حسین آریانا صفحات 88-93
    سابقه و هدف

     با توجه به شیوع اختلالات عملکرد میوکارد و باز ماندن مجرای شریانی در تعداد زیادی از نوزادان نارس پیش آگهی این نوزادان ارتباط زیادی به تشخیص زودرس و درمان آن ها دارد. در این راستا این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سطح تروپونین تی با پروگنوز نوزادان نارس بستری شده در بخش NICU بیمارستان فاطمیه همدان انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی تعداد مشخصی از نوزادان که تحت بررسی سطح سرمی تروپونین از 72 ساعت تا یک هفته پس از تولد قرار گرفته بودند، از نظر اطلاعات دموگرافیگ، مدت زمان بستری، عوارض حین بستری، اسیدوز، دریافت اینوتروپ، بهبودی و مورتالیتی بررسی شدند و ارتباط آن ها با سطح سرمی تروپونین مشخص شد.

    یافته ها

    از 61 نوزاد بررسی شده، 22 نوزاد PDA بزرگ با سطح تروپونین  50.2 ± 436 pg/ml، 14 نوزاد PDA کوچک با سطح تروپونین 89.8 ± 260.5 pg/ml و 25 نوزاد بدون PDA با سطح تروپونین229.7 ± 277.1 pg/ml بودند که از نظر آماری بین سه گروه اختلاف معنی داری وجود نداشت (0.203= P). میانگین سطح تروپونین در نوزادان فوت شده 521±423 pg بیشتر از نوزادان زنده 154±274 pg بود (0.194 =P). دریافت اینوتروپ در بیماران فوت شده به طور معنی داری بیشتر بود (0.003 =P) و سطح تروپونین تی با دریافت اینوتروپ از نظر آماری ارتباط معنی داری داشت (0.008 =P). ارتباط بین میزان تروپونین و اسیدوز شدید (0.051 =P) با اختلاف ناچیز معنی دار نشد که از نظر کلینیکی ارزشمند است.

    نتیجه گیری

    سطح سرمی تروپونین تی در نوزادان نارس با PDA بزرگ و در نوزادان فوت شده در موارد دریافت اینوتروپ به دلیل اختلال همودینامیک و اسیدوز شدید ییشتر بود.

    کلیدواژگان: پیش آگهی، تروپونین تی، نوزاد نارس
  • فرناز فیروز، سعید نیک انجام*، ارمغان شهبازی، زهرا چراغی، حدیثه ترابی صفحات 94-101
    سابقه و هدف

     روش های تمیز و ضدعفونی کردن دنچرهای کامل شامل مسواک زدن مکانیکی، استفاده از ابزارآلات اولتراسونیک و میکرو موج ها در ترکیب با تمیزکننده های شیمیایی است. در مطالعه حاضر تاثیر نسبت های مختلف سرکه و پراکساید هیدروژن بر تغییرات رنگ رزین آکریلی گرما سخت بررسی شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 40 نمونه با ابعاد 3×20×20 میلی متر تهیه شد. نمونه ها به 4 گروه تقسیم شدند. در گروه کنترل و ترکیب دو نوع ماده هیدروژن پراکساید و سرکه با نسبت 1:1، 3: 1 و 3:1 ترکیب شدند. نمونه ها به مدت 8 ساعت در روز برای یک ماه در محلول ضدعفونی غوطه ور شدند. نمونه ها تحت اسپکتروفوتومتری قرار گرفتند تا خصوصیات رنگی هرکدام از آن ها بر اساس متغیرهای رنگی a و b و L بررسی شوند. سپس تغییرات رنگی هر نمونه با استفاده از پارامترهای ΔE00 و ΔWID محاسبه شدند. داده ها با استفاده از آزمون های آنووا و توکی HSD در سطح معنی داری 5 درصد تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین و انحراف معیار پارامتر ΔE00 در گروه سرکه و هیدروژن پراکساید با نسبت 3 به 1، 1 به 1 و 1 به 3 و کنترل به ترتیب 0.1±0.75، 0.2± 0.5، 0.2±1.57 و 0.1± 0.03 بود. میانگین و انحراف معیار پارامتر ΔWID در گروه سرکه و هیدروژن پراکساید با نسبت 3 به 1، 1 به 1 و 1 به 3 و کنترل به ترتیب 0.96±0.7، 0.12±0.48، 0.47±1.51 و 0.07±0.09بود.

    نتیجه گیری

    بیشترین میزان تغییر رنگ و سفید شدن رنگ رزین بیس دنچر در گروه هیدروژن پراکساید به سرکه 3 به 1 اتفاق افتاد که از نظر آماری تفاوت قابل ملاحظه ای (P<0.001) با سایر گروه های مطالعه داشت و بیشتر از آستانه perceptibility بود.

    کلیدواژگان: رزین های آکریلی، رفتار نوری، سرکه، هیدروژن پراکساید
  • فرشید محمدی، دانیال مشیرپناهی علی آباد، مهتا رزاقی*، ادریس حسین زاده، امین دوستی ایرانی صفحات 102-109
    مقدمه

    در سال های اخیر مقاومت به آنتی بیوتیک ها و ظهور گونه های مختلف باکتریهای مقاوم نگرانی شدید سازمان جهانی بهداشت وتمامی کسانی که درحوزه ی سلامت کار می کنند شده است. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکتریایی نمونه های کشت خون بیماران بستری در بیمارستان بعثت همدان انجام شد.

    روش اجرا

    این مطالعه توصیفی - مقطعی طی یک دوره 10 ساله، بر روی تمامی بیماران مراجعه کننده به بیمارستان بعثت همدان که دچار علایم سپسیس بودند انجام شد.

    یافته ها

    در این مطالعه 1790 بیمار دارای کشت خون مثبت مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سن بیماران 24.81 سال بود. 58.9% افراد دارای کشت خون مثبت مرد بودند. اکثریت بیماران (38.4%) در  ICU بستری بودند. 48.8% باکتری های گرم منفی و 49.1% گرم مثبت گزارش شد . شایعترین باکتری های جدا شده به ترتیب زیر بود: استاف اوریوس، اشریشیاکلی، استاف اپیدرمیدیس. بیشترین مقاومت نسبت به سفکسیم(70.6%)و سفوتاکسیم(67.5%) و بیشترین حساسیت به وانکومایسین(98.5%)،پیپراسیلین تازوباکتام(71.7%)و مروپنم(70%) گزارش شد.

    نتیجه گیری

    مقاومت باکتریها به آنتی بیوتیکهای دردسترس در بیمارستان بعثت همدان قابل توجه و نگران کننده میباشد و خطر جدی درمورد مقاومت آنتی بیوتیکی در شهر همدان را نشان میدهد فلذا  لزوم مداخلات جدی و بازبینی نحوه تجویز و  مصرف آنتی بیوتیکها را نشان میدهد

    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، ایزوله های باکتریایی، کشت خون- همدان
  • مهدی میرزایی علویجه، هاین دفیس، بهروز حمزه، فیض الله منصوری، فاطمه رحیمی، فرزاد جلیلیان* صفحات 110-119
    سابقه و هدف

    پایبندی به مصرف منظم دارو، نقش بسزایی در کنترل و بهبود بیماری ایدز ایفا می کند. هدف پژوهش کنونی توسعه، پیاده سازی و ارزشیابی برنامه مداخله ارتقاء پایبندی به مصرف دارو در میان بیماران مبتلا به ایدز مراجعه کننده به مراکز مشاوره رفتار شهر کرمانشاه با بهره گیری از الگوی تغییر من بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش کنونی یک مداخله کارآمدی نیمه تجربی بود و در میان 150 بیمار مبتلا به ایدز شهر کرمانشاه با انتخاب و تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل (هر کدام 75 نفر) در سال 1400انجام شد. توسعه برنامه مداخله بر اساس نیازسنجی مبتنی بر الگوی تغییر من و بهره گیری از رویکرد نقشه نگاری مداخله انجام، و پس از پیاده سازی برنامه، اطلاعات قبل و سه ماه بعد از مداخله جهت ارزشیابی گردآوری و با نرم افزار SPSS-16 تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    میانگین سن بیماران 07/6 ±11/39 و دامنه 22 -51 سال بود. پس از پیاده سازی برنامه در گروه مداخله، بطور معناداری میانگین رتبه نمره رفتارهای پایبندی به مصرف منظم دارو (001/0>P، 48/0 d=) و ساختار دانش (028/0=P، 31/0 d=) بالاتر و در ساختار بازدارنده های درک شده (020/0 =P، 35/0 d=) پایین تر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    الگوی تغییر من می تواند به عنوان مبنایی برای توسعه برنامه های مداخله ای بهبود پایبندی به مصرف منظم دارو در میان بیماران مبتلا به ایدز کاربرد داشته باشد.

    کلیدواژگان: خودمدیریتی، پیروی از مصرف منظم دارو، آموزش، ایدز، الگوی تغییر من
  • ابوالحسن حلوانی*، معصومه برخورداری شریف آباد، عزیزه قانع عزآبادی، عبدالحسین علیمحمدی کمال آبادی صفحات 120-125
    مقدمه

     سندروم اپنه انسدادی خواب (OSA)  در دوران بارداری شایعتر است و با پیامدهای نامطلوب مادری و جنینی، از جمله هایپرتنش، پره اکلامپسی و وزن کم موقع تولد همراه است لذا غربالگری زنان حامله اهمیت ویژه ای دارد. هدف از این مطالعه: تعیین میزان خطر اپنه انسدادی خواب را در حاملگی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان یزد می باشد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی بود که بر روی 400 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان یزد در سال 1399 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای شامل اطلاعات دموگرافیک و پرسشنامه STOP-BANG جهت تعیین خطر OSA بود. داده ها؛ توسط نرم افزار SPSS با استفاده از آمارهای توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

      میانگین سنی مشارکت کنندگان 74/5±44/28 سال و میانگین BMI  28/5±31/27 بود. فراوانی ابتلا به دیابت و هایپرتنشن به ترتیب 8% و 3/3% بود. 5/94% زنان در خطر پایین ابتلا به اپنه انسدادی خواب قرار داشتند و به ترتیب 5/2% و  3% آنها در خطر متوسط و بالای ابتلا قرار داشتند. ارتباطی بین دیابت و خطر OSA وجود نداشت (05/0>P)  اما ابتلا به هایپرتنشن، BMI بالاتر از 30 و سن بالاتر از 30 سال با افزایش خطر OSA و نمره بالاتر STOP-BANG همراه بود (05/0 -Value<P).

    کلیدواژگان: سندروم اپنه انسدادی خواب، پرسشنامه STOP-BANG، حاملگی
|
  • Mohammad Reza Jamalpour*, Hamed Babaei, Nasrin Shirmohamadi Khoram Pages 67-73
    Background and Objective

    Hump reduction is performed by different instruments with inherent drawbacks. The present study was conducted to compare the frequency of complications in the nasal bridge area after hump reduction with piezosurgery and a conventional instrument (Rasp).

    Materials and Methods

    This clinical trial was carried out on 20 primary rhinoplasty patients. The patients were randomly assigned to two groups. In one group, nasal dorsum height reduction was performed with a rasp, and in the other group, hump reduction was fulfilled with piezosurgery. The patients in both groups were examined after 10, 30, and 90 days of surgery to detect palpebral ecchymosis, asymmetry, bony form, and cartilaginous irregularities of the dorsum.

    Results

    In the rasp group, two patients with ecchymosis were observed on the 10th day after surgery. Moreover, one patient with dorsal asymmetry, two patients with bony form, and one patient with cartilaginous irregularity in the dorsum were observed in the 3rd month after surgery. In the piezosurgery group, no patient had any complications. However, these differences between the two groups were not statistically significant (P>0.05).

    Conclusion

    As evidenced by the obtained results, piezosurgery can be used safely for hump reduction.

    Keywords: Hump Reduction, Piezosurgery, Rhinoplasty
  • Hosein Ghaderi, Fatemeh Shahbazi, Marzieh Moiedi Dana, Maryam Adabi* Pages 74-80
    Background and Objective

    A definitive diagnosis of tuberculosis is based on the identification of tubercle bacilli in sputum using microscopy and culture. Although direct smear microscopy is the most common diagnostic method, the Petroff method is recommended for a better diagnosis of tuberculosis. This study aimed to evaluate the Petroff method for a more accurate diagnosis of tuberculosis in health centers of Hamadan province, Iran, during the COVID-19 pandemic.

    Materials and Methods

    In this descriptive cross-sectional study, 210 sputum specimens from patients who were referred to the tuberculosis reference laboratory in Hamadan province were collected in health centers. All of the samples were processed for the presence of mycobacteria using the Petroff method and the direct smear technique, and the results of both techniques were compared afterward.

    Results

    Among 210 samples, 9 (4.28%) and 12 (5.71%) cases were reported as smear-positive samples by direct smear method and Petroff method, respectively. A comparison of the results showed that the sensitivity for acid-fast bacilli (AFB) smears was increased using the Petroff method.

    Conclusion

    Petroff method improved the sensitivity of AFB identification. It was methodologically simpler and less expensive and can be used as a promising candidate in primary TB control programs. Therefore, we recommend the Petroff method for the improvement of the sensitivity of AFB microscopy.

    Keywords: Decontamination, Direct Method, Petroff Method, Tuberculosis
  • Mahsa Derakhshani Soreh, Maryam Moghimian, Mahnaz Jazaeri Jouneghani* Pages 81-87
    Background and Objective

    There is some degree of hypoxia in many cyanotic heart diseases that cannot be diagnosed with the naked eye. The measurement of arterial blood oxygen saturation at birth is a convenient and valuable procedure. Therefore, the present study aimed to investigate the arterial blood oxygen saturation of healthy newborns and its relationship with the family history of congenital heart disease and maternal demographic variables.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional descriptive study, 120 healthy neonates were selected via the convenience sampling method. Upon discharge, right-hand pulse oximetry was performed on the subjects. In the case of 90%-95% arterial blood oxygen saturation, one hour later, control was performed again. With a similar result, a referral to a cardiologist was made. Data were analyzed in SPSS software using descriptive and inferential (linear and multivariate regression) tests.

    Results

    The mean arterial oxygen saturation of neonates was 98.13±1.95%. The number of deliveries and the history of heart disease in first-degree relatives had a significant relationship with the saturation results (P<0.05). For each increase in delivery, the mean saturation increased by 0.591 units, while it decreased by 1.948 units with a positive history of the disease. Gestational age, gender, maternal age, and type of delivery had no significant effect on saturation (P<0.05).

    Conclusion

    Apart from physical examination, pulse oximetry is helpful for the early detection of congenital heart diseases that are asymptomatic at birth. Due to the importance of diagnosing these diseases, it is recommended to be routinely examined at birth.

    Keywords: Congenital Heart Disease, Newborn, Oximetry, Oxygen Saturation
  • Asadolah Tanasan, Mohammad Kazem Sabzehei*, Pegah Ameri, Ali Amri, Fatemeh Yaghoubi, Hossein Ariana Pages 88-93
    Background and Objective

    Due to the prevalence of myocardial dysfunction and Patent Ductus Arteriosus (PDA) in a large number of preterm neonates, the prognosis of these infants is highly related to their early diagnosis and treatment. In this regard, the present study aimed to determine the relationship between troponin T level and the prognosis of premature neonates admitted to the Neonatal Intensive Care Unit (NICU) of Fatemieh Hospital in Hamadan.

    Materials and Methods

    In this cross-sectional study, a certain number of infants who underwent serum levels of troponin T from 72 hours to one week after birth were assessed for demographic information, length of hospital stay, complications during hospitalization, acidosis, inotropic agents, recovery, and mortality, as well as their relationship with troponin level.

    Results

    Out of 61 neonates, 22 patients had large PDA with a troponin level of 436±50.2 pg/ml, 14 patients had a small PDA with a troponin level of 260.5±89.8 pg/ml, and 25 patients were without PDA with a troponin level of 277.1±229.7 pg /ml (P = 0.203). There was no statistically significant difference between the three groups. The mean levels of troponin were 423±521 and 274±154 pg/ml in deceased and surviving neonates, respectively (P=0.194). Inotropic was significantly higher in deceased patients (P=0.003), and troponin T level was statistically significant (P=0.008). The relationship between troponin level and severe acidosis (P=0.051) was not significant, with a small difference that could be clinically valuable.

    Conclusion

    Serum troponin T level was higher in preterm neonates with large PDA and deceased ones who received inotropic agents due to hemodynamic disorders and severe acidosis.

    Keywords: Premature Neonate, Prognosis, Troponin T
  • Farnaz Firouz, Saeed Nikanjam*, Armaghan Shahbazi, Zahra Cheraghi, Hadiseh Torabi Pages 94-101
    Background and Objective

    Denture cleansing and disinfecting techniques include mechanical brushing and using ultrasonic units, as well as microwave radiation, in conjunction with various chemical cleansers. The present study investigated the effect of different ratios of vinegar and hydrogen peroxide on the color changes of hard heat acrylic resins.

    Materials and Methods

    This experimental study was conducted on 40 specimens with 3×20×20 mm dimensions. Samples were divided into four groups: one control group and three experimental groups with a combination of two types of hydrogen peroxide and vinegar with ratios of 1:1, 3:1, and 3:1. Samples were immersed in disinfectant solution for 8 h every day for one month. Afterward, they were subjected to spectrophotometry to evaluate their color properties based on a, b, and L color parameters. The color changes of each sample were then calculated using the ΔE00 and ΔW ID parameters. Data were analyzed using ANOVA and Tukey HSD tests at a significance level of 0.05.

    Results

    The mean and standard deviation of ΔE00 parameter in vinegar and hydrogen peroxide groups with 3:1, 1:1, and 1:3 ratios, and the control were equal to 0.75±0.1, 0.5±0.2, 1.57±0.2, and 0.03±0.01, respectively. The mean and standard deviation of ΔW ID parameter in vinegar and hydrogen peroxide groups with 3:1, 1:1, and 1:3 ratios, and the control group were 0.7±0.96, 0.48±0.12, 1.51±0.47, and 0.09±0.07, respectively.

    Conclusion

    The highest color change and bleaching of base denture resin occurred in the group with the 3:1 ratio of hydrogen peroxide to the vinegar, which was significantly different from other groups (P<0.001) and also higher than the perceptibility threshold.

    Keywords: Acrylic Resins, Hydrogen Peroxide, Optical Behavior, Vinegar
  • Farshid Mohammadi, Danyal Moshirpanahi Aliabad, Mehta Razzaghi*, Edris Hoseinzadeh, Amin Doosti-Irani Pages 102-109
    Introduction

    In recent years, resistance to antibiotics and the emergence of different strains of resistant bacteria have been of grave concern to the World Health Organization and all those working in the field of health. The aim of this study was to determine the frequency and pattern of bacterial antibiotic resistance in blood culture samples of hospitalized patients in Besat Hospital in Hamadan.

    Materials and Methods

    This descriptive cross-sectional study was conducted over a period of 10 years on all patients referred to Besat hospital in Hamadan with sepsis symptoms.

    Results

    In this study, 1790 patients with positive blood culture were studied. The mean age of the patients was 24.81 years. 58.9% of the subjects with positive blood cultures were male. The majority of patients (38.4%) were hospitalized in the ICU. 48.8% of gram-negative bacteria and 49.1%-gram positive were reported. The most common isolated bacteria were staph aureus, Escherichia coli, Epidermidis staph. The highest resistance was to cefixime (70.6%) and cefpodoxime (67.5%) and the highest susceptibility to vancomycin (98.5%), piperacillin tazobactam (71.7%) and meropenem (70%).

    Conclusion

    The resistance of bacteria to available antibiotics in Besat Hospital in Hamadan is considerable and worrying and shows a serious risk of antibiotic resistance in Hamadan city, so it shows the necessity of serious interventions and reviewing the prescribing and consumption of antibiotics.

    Keywords: Antibiotic resistance, Bacterial isolates, Blood culture
  • Mehdi Mirzaei-Alavijeh, Hein De Vries, Behrooz Hamzeh, Feizollah Mansouri, Fatemeh Rahimi, Farzad Jalilian* Pages 110-119
    Background and Objective

    Adherence to the regular medication has an important role in controlling and treatment of AIDS. The aim of the present research was to develop, implement, and evaluation of an interventional program to promote medication adherence among AIDS patients referred to Behavioral Diseases Counseling Centers in Kermanshah by using the I-Change model.

    Materials and Methods

    The present research was a quasi-experimental interventional efficacy study among a total of 150 AIDS patients in Kermanshah, 2021 who were randomly selected and assigned to intervention and control (each, n = 75) groups. The intervention development was based on the I-Change model needs assessment and intervention mapping approach, the collected data was evaluated before and three months after the implementation intervention. Data were analyzed by SPSS-16.

    Results

    The mean age of patients was 39.11 [SD: 6.07], ranging from 22 -51 years. After implementing the intervention in the intervention group, the mean score of regular medication adherence behaviors (P <0.001, d= 0.48) and knowledge (P = 0.028, d= 0.31) was significantly higher and the perceived barrier (P = 0.020, d= 0.35) was lower than in the control group.

    Conclusion

    I-Change model can be used as a basis for the development of interventional programs to improve medication adherence among AIDS patients.

    Keywords: Self-management, Regular Medication Adherence, Education, AIDS, I-Change model
  • Abolhasan Halvani*, Maasoumeh Barkhordari-Sharifabad, Azizeh Ghane-Ezabadi, Hossein Alimohammadi -Kamalabadi Pages 120-125
    Introduction

    Obstructive sleep apnea syndrome (OSA) is more common during pregnancy and is associated with adverse maternal and fetal outcomes, including hypertension, preeclampsia, and low birth weight, therefore screening of pregnant women is of particular importance. In this study, we intend to assess OSA risk in pregnancy using the STOP-BANG questionnaire.

    Methods

    In this cross-sectional study, 400 pregnant women who referred to Yazd health centers in 2020, were included in the study. Data collection tools included a questionnaire for demographic variables and STOP-BANG questionnaire to determine OSAS risk.

    Results

    400 pregnant women with a mean age of 28.44 ±5.74 and a BMI of 27.31 ± 5.28 were present in the study. The frequency of diabetes and hypertension was 8% and 3.3%, respectively. 94.5% of women were at low risk of OSAS, 2.5% and 3% of them were at moderate and high risk, respectively. There was no association between diabetes and OSAS risk (P-Value > 0.05) but history of hypertension, BMI above 30 kg/m2 and age over 30 years were associated with increased OSA risk and higher STOP-BANG score (P-Value <0.05).

    Conclusion

    STOP-BANG questionnaire is a simple tool for screening OSA in pregnant women. Age over 30, BMI over 30 kg/m2, and history of hypertension are associated with higher STOP-BANG scores, therefore, pregnant women with these characteristics are at higher risk for developing OSA and screening is more important to them than other groups.

    Keywords: Obstructive Sleep Apnea Syndrome, STOP-BANG Questionnaire, Pregnancy