فهرست مطالب

مجله صنایع چوب و کاغذ ایران
سال سیزدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • جعفر ابراهیم پور کاسمانی*، احمد ثمریها، سعید مهدوی صفحات 119-131
    به منظور مقایسه اثرهای مستقل و ترکیبی 4 نوع افزودنی شامل نانوالیاف سلولزی، پلی اکریل آمید کاتیونی، نشاسته کاتیونی و الیاف بلند وارداتی در ساخت کاغذ تهیه شده از آخال سفید این بررسی انجام شد. تیمارهای مستقل شامل افزودن 15 درصد خمیرکاغذ الیاف بلند، 3 درصد نانوالیاف سلولز، 75/0 درصد نشاسته کاتیونی و 07/0 درصد پلی اکریل آمید کاتیونی بودند. تیمارهای ترکیبی شامل افزودن ابتدا 75/0 درصد نشاسته و 3 درصد نانوالیاف سلولزی و نیز 07/0 درصد پلی اکریل آمید کاتیونی و 3 درصد نانوالیاف سلولزی بودند. کاغذهای دست ساز 60 گرمی از 7 ترکیب خمیرکاغذ ساخته شد و در نهایت خواص فیزیکی، مکانیکی و ساختار میکروسکوپی کاغذها بررسی شد. نتایج نشان داد با افزودن الیاف بلند وارداتی، نشاسته کاتیونی، پلی آکریل-آمید و نانوالیاف سلولزی دانسیته کاغذهای دست ساز نسبت به شاهد کمی کاهش یافته است. بیشترین صافی سطح مربوط به تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که می تواند موجب بهبود چاپ پذیری سطح کاغذ شود، اما افزایش مقاومت به عبور هوا و نیز کاهش قابلیت آبگیری ورقه کاغذ با افزودن نانوالیاف سلولزی، می تواند باعث بروز مشکلاتی در ماشین چاپ و ماشین کاغذ شود. میانگین شاخص مقاومت کششی، ترکیدن و پاره شدن کاغذهای دست ساز با افزودن 15 درصد خمیر الیاف بلند بیشترین افزایش را داشته و پس ازآن، استفاده از 75/0 درصد نشاسته کاتیونی به صورت مستقل موجب بهبود هر سه مقاومت مذکور نسبت به سایر تیمارها شده است. عکس های میکروسکوپ الکترونی حاکی از کاهش نسبی خلل و فرج در کاغذهای دست ساز تهیه شده از تیمارهای ترکیبی نانوالیاف سلولزی است که می تواند بر قابلیت آبگیری خمیرکاغذ تهیه شده از آخال سفید اثر منفی داشته باشد.
    کلیدواژگان: آخال سفید، نانوالیاف سلولز، نشاسته کاتیونی، پلی آکریل آمید کاتیونی، خواص کاغذ
  • عماد جاوید، محمد آزادفلاح*، یحیی همزه صفحات 133-145
    در این مقاله تاثیر افزودن نانو الیاف سلولزی و نانو الیاف کیتوزان به ترکیب پوشش رنگ دانه ای متداول بر ویژگی های کاغذ تست لاینر موردبررسی قرارگرفته است. برای این منظور، نمونه های کاغذ تست لاینر به صورت دولایه پوشش دهی شدند و نانو الیاف به فرمولاسیون پوشش لایه رویی افزوده شد. نتایج به دست آمده نشان داد که اعمال پوشش دهی در مقایسه با نمونه بدون پوشش، باعث بهبود زبری سطح و کاهش قابل ملاحظه نفوذپذیری به هوا در کاغذ تست لاینر شد. باوجوداینکه اعمال پوشش دهی رنگ دانه ای متداول منجر به کاهش شاخص های مقاومت به ترکیدن و مقاومت به کشش کاغذ شد، اما افزودن نانو الیاف سلولزی و نانو الیاف کیتوزان هر دو منجر به جبران افت این ویژگی ها شد و بهترین نتیجه نیز در فرمولاسیون حاوی نانو الیاف کیتوزان به دست آمد. همچنین استفاده از دولایه پوشش دهی موجب بهبود قابل توجه درجه روشنی کاغذ تست لاینر پوشش دار شد. به طورکلی، می توان نتیجه گیری کرد که نانو الیاف استفاده شده در فرمولاسیون رنگ دانه ای متداول به عنوان افزودنی در بهبود ویژگی های فیزیکی تست لاینر مانند زبری، براقیت و مقاومت به نفوذپذیری هوا نقش موثری دارد.
    کلیدواژگان: پوشش دهی رنگدانه ای، تست لاینر، نانو الیاف سلولزی، نانو الیاف کیتوزان
  • سید مجتبی میرحسینی طباء زواره، محمد غفرانی*، عباسعلی معصومی صفحات 147-160

    هدف از این تحقیق تعیین و اولویت بندی شاخص های تاثیرگذار بر انتخاب نوع و طیف رنگی پوشش و روش رنگ کاری در صنعت مبلمان خانگی است. برای این منظور با بررسی مطالعات انجام شده و مصاحبه با متخصصان، عوامل موثر بر انتخاب نوع و طیف رنگی پوشش و روش رنگ کاری به 7 گروه اصلی و 24 زیرشاخه تقسیم شدند. پرسشنامه ها بر مبنای طیف لیکرت طراحی گردید. جامعه آماری در این پژوهش واحدهای صنعتی تولید و رنگ کاری مبلمان در مناطق مختلف سطح استان تهران بودند، که تعداد 53 پرسشنامه به تصادف و تناسب در بین کارگاه های کوچک و کارخانه های بزرگ توزیع شد. درجه اهمیت شاخص ها و زیرشاخه ها پس از اخذ پرسشنامه ها با آزمون فریدمن و به وسیله نرم افزار SPSS تعیین گردید. نتایج نشان می دهد که شاخص های سلیقه و اقلیم فرهنگی مصرف کنندگان، کاربری مبلمان و اقتصاد به ترتیب با رتبه های 38/5، 12/5 و 53/4 از اهمیت بالایی در انتخاب نوع و طیف رنگی پوشش و شیوه رنگ کاری مبلمان خانگی برخوردارند. شاخص محیط زیست و ایمنی و شاخص فرآیند تولید به ترتیب با رتبه های 98/1، 78/2 دارای کمترین اهمیت می باشند. در بین زیرشاخص های سلیقه و اقلیم فرهنگی مصرف کنندگان (به عنوان مهم ترین شاخص)، زیرشاخص های زیبایی، هارمونی رنگ مبلمان با محیط سرویس و رضایت مشتری به ترتیب با رتبه های 43/6، 03/6 و 02/6 دارای بالاترین اولویت شناخته شدند. نتایج حاصل از این پژوهش همچنین نشانگر این است که عموم واحدهای رنگ کاری توجهی به مسایل زیست محیطی و سلامت پرسنل نداشته و استفاده از شیوه های نوین رنگ کاری و رنگ های دوست دار محیط زیست کمتر مورد استقبال است.

    کلیدواژگان: صنعت مبلمان خانگی، نوع پوشش، طیف رنگی پوشش، رنگ کاری مبلمان، طیف لیکرت
  • رضا حاجی حسنی*، سیده معصومه زمانی، مجید فرضی، شیده موجرلو، سامان قهری صفحات 161-170
    هدف از این تحقیق ارزیابی تاثیر تیمار حرارتی بر دوام بیولوژیکی و برخی خواص فیزیکی و مکانیکی چوب پالونیا می باشد. بدین منظور از چوب پالونیا (Paulownia fortunei) نمونه های ترمووود بر اساس فرایند ترمو-D تهیه گردید. نمونه های چوبی شاهد و تیمار شده با فرایند حرارتی تحت تاثیر قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای برای مدت زمان 16 هفته قرارگرفته و سپس مورد ارزیابی واقع شدند. میزان لاکاز تولیدشده توسط قارچ و نیز تاثیر قارچ بر کاهش وزن و تغییرات دانسیته نمونه ها موردبررسی قرار گرفت. همچنین مقاومت به ضربه و مقاومت به فشار موازی الیاف ازجمله آزمون های مکانیکی هستند که بر روی نمونه ها انجام گرفت. نتایج بررسی میزان لاکاز در نمونه های چوبی نشان داد که فعالیت و اثرگذاری این آنزیم در نمونه های شاهد بیشتر از نمونه های تیمار شده با فرایند حرارتی بوده است و کاهش وزن بیشتری را به همراه داشته است. لذا تیمار حرارتی می تواند سبب افزایش دوام بیولوژیکی گردد. همچنین نتایج نشان دادند که تیمار حرارتی سبب کاهش دانسیته و مقاومت به ضربه گونه چوبی پالونیا می گردد، اما بهبود مقاومت فشاری موازی الیاف را به همراه دارد. بررسی ویژگی های فیزیکی و مکانیکی نمونه های قرارگرفته در معرض قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای نیز نشان دادند که تیمار حرارتی سبب کاهش اثرگذاری قارچ موردنظر بر چوب پالونیا بوده است، به طوری که میزان کاهش وزن، دانسیته و مقاومت فشاری موازی الیاف در نمونه های شاهد بیشتر از نمونه های ترمووود بوده است. اما میزان کاهش مقاومت به ضربه در نمونه های ترمووود بیشتر از نمونه های شاهد بودند.
    کلیدواژگان: پالونیا، قارچ عامل پوسیدگی قهوه ای، ترمووود، خواص فیزیکی و مکانیکی
  • سید احسان میرجعفری کنجانی*، محمدمهدی مظفری، حسین عابدی، فرید عسکری صفحات 171-186

    مبلمان آمیزه ای از هنر و فرهنگ و نمادی از رفاه برای خانواده های ایرانی است و شرکت های فعال در این صنعت رقابتی نیازمند الگویی فراگیر و بلندمدت برای بقا در بازار هستند. در این مطالعه به ارایه الگوی بازاریابی استراتژیک در صنعت مبلمان پرداخته شده است. مطالعه حاضر ازنظر هدف یک مطالعه کاربردی-توسعه ای است و از منظر روش و بازه زمانی گردآوری داده ها، یک پژوهش پیمایشی مقطعی است. برای گردآوری داده ها از مصاحبه نیمه ساختاریافته و پرسشنامه طیف لیکرت استفاده شد. پایایی پرسشنامه با استفاده از پایایی ترکیبی و آلفای کرونباخ بررسی گردید. همچنین برای اعتبارسنجی پرسشنامه از روایی همگرا بهره گرفته شد. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی شامل خبرگان صنعت مبلمان است. نمونه گیری بخش کیفی با روش هدفمند و تا رسیدن به اشباع نظری ادامه یافت. جامعه آماری در بخش کمی نیز شامل مدیران و کارشناسان صنعت مبلمان کشور است. با استفاده از روش اندازه اثر کوهن، 140 نفر به عنوان نمونه محاسبه شده است. برای نمونه گیری از روش نمونه گیری تصادفی استفاده گردید. جهت تحلیل داده ها در بخش کیفی به روش نظریه پردازی داده بنیاد به شناسایی شاخص های الگوی بازاریابی استراتژیک مبادرت ورزیده شد. برای اعتبارسنجی و ارایه الگوی نهایی از روش حداقل مربعات جزیی استفاده شد. بر اساس نتایج تحلیل کیفی 6 مقوله اصلی، 18 مقوله فرعی و 102 شاخص پایه شناسایی شد. بر اساس الگوی پارادایمی پژوهش مشخص گردید نیروهای رقابتی شرایط علی را تشکیل می دهند. بازاریابی استراتژیک پدیده محوری است. تحقیقات بازاریابی شرایط زمینه ای را فراهم می آورند و مسیولیت اجتماعی شرکت نیز شرایط مداخله گر می باشد. استراتژی بازاریابی عامل راهبردی است که در نهایت به پیامدهای عملکردی بازاریابی مانند سهم بازار، مدیریت بازار و ارتقای فروش منجر می شود.

    کلیدواژگان: بازاریابی استراتژیک، عملکرد بازاریابی، صنعت مبلمان، رویکرد آمیخته
  • عبدالله حسین زاده* صفحات 187-200
    هدف ازاین پژوهش،بررسی توان نگه داری اتصالT شکل، مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشی در بارگذاری کششی اتصال های Lشکل ساخته شده با بیسکویت چوبی بود. نوع چندسازه اعضای اتصال شامل تخته فیبر نیمه سنگین (MDF) و تخته خرده چوبو اندازه بیسکویت 10 و 20 (یک بیسکویت در هر اتصال)، متغیرهای این تحقیق بودند. پس از ساخت نمونه ها با استفاده از چسب پلی وینیل استات (PVAc)، آزمون های توان نگه داری اتصال T شکل، مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشی اتصال هایLشکل انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد کهاثر مستقل نوع چندسازه و اندازه بیسکویت با سطح اعتماد 95 درصد بر توان نگه داری، مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشیدر بارگذاری کششی قطری اتصال های بیسکویت،معنی داراست. نتایج هم چنین نشان داد که اتصال های T شکل ساخته شده با بیسکویت چوبی از اعضای MDF، توان نگه داری بیشتری از اتصال های با اعضای تخته خرده چوب دارند. توان نگه داری اتصال های Tشکل ساخته شده با بیسکویت 20 نسبت به اتصال های ساخته شده با بیسکویت 10 بیشتر بود. مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشی در بارگذاری کششی قطری اتصال های ساخته شده L شکل با اعضای MDFبیشتر از اتصال های ساخته شده با اعضای تخته خرده چوب بود. اتصال های Lشکل ساخته شده با بیسکویت 20 مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشی در بارگذاری کششی بالاتری را نسبت به اتصال های ساخته شده با بیسکویت 10 نشان دادند. درمجموع بیشترین مقدار توان نگه داری، مقاومت برشی و ظرفیت لنگر خمشی در بارگذاری کششی، در اتصال های ساخته شده با MDFو بیسکویت 20 مشاهده شد.
    کلیدواژگان: اتصال بیسکویت، توان نگه داری، مقاومت برشی، ظرفیت لنگرخمشی، MDF، تخته خرده چوب
  • مجتبی پیری، محمد دهمرده قلعه نو*، سعیدرضا فرخ پیام، محسن بهمنی صفحات 201-212

    بورون ها و ترکیبات بر پایه مس ترکیباتی هستند که به عنوان آفت کش و قارچ کش مورداستفاده قرار می گیرند. یکی از مشکلات اصلی این ترکیبات، آبشویی آسان آنها می باشد. لذا، هدف اصلی این تحقیق تثبیت و کاهش میزان آبشویی مواد حفاظتی با استفاده از روش کپسوله کردن می باشد. به همین منظور روش کپسوله کردن آفت کش ها (بوریک اسید و بردو) به وسیله پلیمر طبیعی کیتوزان به روش الکتروریسی انجام شد و ترکیبات جهت تیمار لایه های چوب صنوبر و ساخت تخته لایه استفاده شد. جهت ارزیابی عملکرد محصول نهایی، آزمون های فیزیکی (دانسیته، واکشیدگی ضخامت و جذب آب)، طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز و آزمون قارچ انجام شد. نتایج نشان داد که علی رغم بارگذاری اندک اسید بوریک و آفت کش بردو عملکرد لایه ها در مقابل تخریب قارچی موثر بود. اما بعد از آبشویی شدید از عملکرد آنها کاسته شد. اما لایه های تیمار شده با آفت کش های کپسوله شده عملکردشان را بعد از آبشویی به عنوان آفت کش در برابر قارچ حفظ می کنند. به طورکلی نتایج نشان داد که تکنیک کپسوله کردن آفت کش ها می تواند به طور قابل توجهی آبشویی آن ها را کاهش دهد و از طرفی به حفظ عملکرد آفت کش ها منجر شود.

    کلیدواژگان: تخته لایه، آفت کش، کپسوله کردن، خواص فیزیکی، آزمون قارچ
  • نورالدین نظرنژاد*، مهین اورند، حسین رسالتی، شقایق رضانژاد صفحات 213-223
    زیین یکی از پروتیین های مهمی است که از منابع مختلفی قابل تهیه می باشد. در این تحقیق تاثیر افزودن عامل پوشش دهی زیین بر ویژگی های مقاومتی و ممانعتی مقوای لاینر مورد بررسی قرار گرفت. زیین در سطوح 50، 100 و 150 گرم بر لیتر اسید اتانول (95 درصد) و با دو نسبت نرم کننده (گلیسرول) 5/0 و 1 درصد (بر پایه وزن خشک زیین) برای پوشش دهی کاغذ لاینر استفاده شد. نتایج نشان داد که افزایش غلظت نرم کننده در محلول پوشش بر روی مقاومت به عبور هوا و روغن تاثیر مثبت داشت، اما اثر آن بر میزان جذب آب منفی بود. با افزایش وزن ماده پوشش، شاخص مقاومت به کشش و ترکیدن افزایش یافته ولی مقاومت به پارگی کاهش داشته است. همچنین افزایش غلظت نرم کننده در محلول پوشش بر وزن پایه و مقاومت به پارگی تاثیر مثبت داشته؛ ولی روی مقاومت به کشش و ترکیدن تاثیر منفی نشان داده است.
    کلیدواژگان: پوشش زیست تخریب پذیر، خواص مقاومتی و ممانعتی، زئین، مقوای بسته بندی
  • جابر حسین زاده، علی عبدالخانی*، حمید عبدالملکی، محمد امامی نسب صفحات 225-238
    یکی از ویژگی های مهم میکروکریستال سلولز درجه پلیمرازیسیون است که طبق استانداردهای بین المللی باید مساوی یا کمتر از 350 باشد. در این پژوهش با استفاده از روش سطح پاسخ، درصد اسید، زمان و دمای واکنش به عنوان ورودی و متغیرهای اصلی تاثیر گذار بر روی درجه پلیمرازیسیون تعریف شده است. گستره مقدار اسید نسبت به ماده خشک بین 3 تا 7 درصد، دما بین 100 تا 140 درجه سانتی گراد و زمان بین 120 تا 150 دقیقه قرار گرفت. بعد از انجام محاسبات آماری و استخراج یک مدل ریاضی غیر خطی با ضریب تعیین 9/0، هدف این تحقیق دسترسی به عدد بهینه 350 برای درجه پلیمرازیسیون در نظر گرفته شد. پس از انجام فرآیند بهینه سازی، مقادیر اسید، دما و زمان در نقطه بهینه درجه پلیمرازیسیون به ترتیب 3.34، 127 و 116 به دست آمد. برای اعتبارسنجی مدل و اعداد شرایط بهینه، 3 آزمایش و هیدرولیز دیگر با مقادیر موردنظر جهت بهینه سازی صورت گرفت و سپس میانگین خواص فیزیکی- مکانیکی و حرارتی میکروکریستال سلولز تولیدشده با نمونه وارداتی مقایسه شد. درجه پلیمرازیسیون نمونه تولید شده با شرایط بهینه، 348 اندازه گیری شد که بالاتر از نمونه وارادتی بوده و نتایج سایر خواص فیزیکی و مکانیکی به جز خاکستر مطابق با استاندارد مواد دارویی آمریکا به دست آمد. نقطه شروع تخریب میکروکریستال سلولز تولید شده 212 درجه سانتی گراد و نمونه وارداتی 226 درجه سانتی گراد به دست آمد.
    کلیدواژگان: میکروکریستال سلولز، مدلسازی، سطح پاسخ، درجه پلیمریزاسیون
  • رضا بخشی* صفحات 239-248

    بررسی ویژگیهای چوب یک گونه در ارتفاعات مختلف همیشه مورد توجه محققین این رشته قرار گرفته است، زیرا ارتفاع از سطح دریا یکی از گزینه های مهم و تاثیرگذار بر عوامل اقلیمی (دما، بارندگی، نور خورشید و رطوبت نسبی) در یک منطقه است. هدف این پژوهش دستیابی به شناخت دقیق از تغییرات خواص بیومتری، فیزیکی و مکانیکی گونه توسکا ییلاقی در ارتفاعات مختلف شمال ایران است. در این تحقیق سه ارتفاع رویشگاهی از سطح دریا در منطقه سوادکوه، حوزه تلار استان مازندران با نام های سری شلیمک (ارتفاع1400 متری)، سری میان (ارتفاع1000متری) و سری میان دره (ارتفاع500متری) انتخاب گردید. از هر ارتفاع سه درخت و در کل نه درخت قطع و از هر درخت یک دیسک به ضخامت cm10 سانتی متر و یک گرده بینه به طول cm150 از قطر برابر سینه به سمت بالا تهیه گردید. پس از آماده سازی اولیه، نمونه ها جهت بررسی خواص مختلف طبق استاندارد اندازه بری شد و مورد ارزیابی و تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که ارتفاع از سطح دریا یکی از عوامل موثر در تغییرات خواص مورد مطالعه است، به طوریکه با افزایش ارتفاع از سطح دریا، میانگین طول الیاف، قطر الیاف، ضخامت حفره و ضخامت دودیواره کاهش و میانگین جرم ویژه و همکشیدگی حجمی، مدول الاستیسیته، مدول گسیختگی، فشار موازی الیاف، شکافخوری، میخ کشی در سطح مقطع و سختی مماسی، شعاعی و سطح مقطع افزایش یافت. خواص مورد مطالعه چوب توسکا ییلاقی در هر سه ارتفاع مورد بررسی در محدوده متوسط قرار دارد.

    کلیدواژگان: ارتفاع از سطح دریا، توسکا ییلاقی، خواص بیومتری، خواص فیزیکی، خواص مکانیکی
|
  • Jafar Ebrahimpour Kasmani *, Ahmad Samariha, Saeed Mahdavi Pages 119-131
    This study was performed in order to compare the independent and combined effects of four types of additives including cellulose nanofibers, cationic polyacrylamide, cationic starch, and imported long fiber pulp in the handsheet prepared from office waste paper. Independent treatments included the addition of 15% long fiber pulp, 3% cellulose nanofibers, 0.75% cationic starch and 0.07% cationic polyacrylamide. Combination treatments included firstly addition of 0.75% starch and then 3% cellulose nanofibers, and also 0.07% cationic polyacrylamide and 3% cellulose nanofibers. Handsheets with grammage of 60 g/m2 were made from seven furnishes and finally the physical, mechanical and microscopic structures of the handsheet were investigated. The results showed that addition of long fiber pulp, cationic starch, cationic polyacrylamide and cellulose nanofibers slightly reduced the density of handsheets compared with the control. The highest surface smoothness was achieved using combined treatments of cellulose nanofibers, which could improve the printability of the paper, but decreasing the air permeability and reducing the water drainage of the sheet by adding cellulose nanofibers could cause problems on paper and printing machines. Tensile, burst and tear indices of handsheets had the highest increase by the addition of 15% long fiber pulp, and then using 0.75% cationic starch improved the strength compared with other treatments. Electron microscopy images showed a relative reduction of porosity in the handsheets made from cellulose nanofibers, which could have negative effects on water drainage of recycled pulp.
    Keywords: Office waste paper, Cellulose Nanofibers, cationic starch, cationic polyacrylamide, paper strength
  • EMAD JAVID, MOHAMMAD AZADFALLAH *, Yahya Hamzeh Pages 133-145
    Cellulose nanofiber (CNF) and chitosan nanofiber were incorporated into conventional pigment coating structures, and their effects have been investigated on the properties of the Testliner. Hence, Testliner paper samples were double-coated, and the addition of cellulose nanofiber and chitosan nanofiber was conducted into the formulation of top layer coating. The results indicated that in comparison with uncoated samples, coating improved roughness and significantly decreased air permeability of the Testliner. Although the application of conventional pigmented coatings reduced burst strength and tensile strength indices, the addition of both CNFs and chitosan nanofiber compensate for the losses so that high gain was obtained for chitosan fiber-containing formulation. As was expected, a significant enhancement of brightness was achieved due to the double-layer coating of the Testliner. It can be concluded that incorporating these nanofibers as additives into conventional pigmented coatings can play an influential role in improving the properties of the Testliner board as a valuable packaging material.
    Keywords: Pigment coating, Testliner, Cellulose nanofiber, Chitosan nanofiber
  • Seyyed Mojtaba Mirhoseini Taba Zavareh, Mohammad Ghofrani *, Abasali Masoumi Pages 147-160

    The purpose of this study is to determine and categorize indicators which are effective on selecting finish color type and spectrum and finishing method in the industry of home furniture. To achieve this purpose, by investigating conducted studies and interviewing with experts, factors which are effective on selecting the finish type and color spectrum and finishing method were divided to seven main indicators and 24 sub-indicators. The questionnaire was designed based on the Likert scale. In this study, the statistical population was the industrial units of production and furniture finishing in the different districts of Tehran province, and 53 questionnaires were randomly distributed among small workshops and large factories in proportion. The importance rate of the indicators and sub-indicators were determined by Friedman test and the software of SPSS after the questionnaires were received. The results indicate that the indicators of taste and the cultural climate of consumers, furniture use and economy, respectively, with the ranks of 5/38, 5/12 and 4/53 were highly important in selecting finish type and color spectrum as well as the method of home furniture finishing. The indicator of environment and safety and the indicator of production process with ranks of 1/98 and 2/78 had the least significance, respectively. Among the sub-indicators of taste and the cultural climate of consumers (as the most important indicator), the sub-indicators of beauty and the harmony of furniture color with service environment and customer satisfaction, respectively with ranks of 6/43, 6/03 and 6/02 were the most significant. The results gained from this study also indicate that most of finishing units do not pay attention to the issues of environment and personnel health, and the use of the new methods of finishing and eco-friendly finishes.

    Keywords: Home Furniture Industry, finish Type, Finish Color Spectrum, Furniture Finishing, Likert scale
  • Reza Hajihassani *, Seyedeh Masoomeh Zamani, Majid Farzi, Shideh Mojerlou, Saman Ghahri Pages 161-170
    The purpose of this study was to investigate the effect of heat treatment on biological resistance and some physical and mechanical properties of paulownia wood (Paulownia fortunei). Thermo-wood specimens were prepared from paulownia wood based on thermo-D process. Heat-treated and untreated wood specimens were evaluated after exposing to brown rot fungus for 16 weeks. The laccase activity and its effect on mass loss and wood density were investigated. Moreover, some mechanical properties including impact strength and compression parallel to grain was measured. Evaluation of laccase activity showed more efficiency of this enzyme in untreated specimens in compared with thermo-wood and also it resulted in more mass loss. Therefore, heat treatment can improve biological resistance. The results also showed that heat treatment reduces density and impact strength of specimens, but improve compression parallel to the grain. Investigation of physical and mechanical properties of specimens exposed to brown rot fungus also showed that heat treatment reduced efficiency of this fungus on paulownia wood. So that, the value of mass loss, density and compression parallel to the grain in controls were more than thermo-wood. However, reduction of impact strength of thermo-wood was more than controls.
    Keywords: Paulownia, brown rot fungus, thermo-wood, Physical, mechanical properties
  • Ehsan Mirjafari Kanjani *, MohammadMehdi Mozaffari, Hosein Abedi, Farid Askari Pages 171-186

    Furniture is a mixture of art and culture and a symbol of prosperity for Iranian families, and companies operating in this competitive industry need a comprehensive and long-term model for survival in the market. In this study, a strategic marketing model in the furniture industry is presented. The present study is an applied-developmental study in terms of purpose and in terms of method and time period of data collection, it is a cross-sectional survey research. Semi-structured interview and Likert scale questionnaire were used to collect data. The reliability of the questionnaire was assessed using combined reliability and Cronbach's alpha. Convergent validity was also used to validate the questionnaire. The statistical population of this research in the qualitative section includes experts in the furniture industry. Qualitative sampling continued in a targeted manner until theoretical saturation was achieved. The statistical community in a small part also includes managers and experts of the country's furniture industry. Using Cohen's effect size method, 140 people were calculated as samples. Random sampling method was used for sampling. In order to analyze the data in the qualitative part, the indicators of the strategic marketing model were identified using data-based theorizing method. The partial least squares method was used to validate and present the final model. Based on the results of qualitative analysis, 6 main categories, 18 sub-categories and 102 basic indicators were identified. Based on the paradigm model of the research, it was found that competitive forces constitute causal conditions. Strategic marketing is a central phenomenon. Marketing research provides the background, and corporate social responsibility is the intervening condition. Marketing strategy is a strategic factor that ultimately leads to functional marketing outcomes such as market share, market management and sales promotion.

    Keywords: Strategic Marketing, marketing performance, Furniture industry, mixed approach
  • Abdollah Hosseinzadeh * Pages 187-200
    The aim of this study was to investigate the withdrawal resistance of T-shaped joints, shear strength and bending moment capacity in the diagonal tensile loading of L-shaped joints made of wooden biscuits.The type of joint members including medium density fiberboard (MDF) and particleboard and the size of biscuits 10 and 20 (one biscuit per joint) were the variables of this study. After constructing the specimens using polyvinyl acetate (PVAc) adhesive, the withdrawal resistance test of T-shaped joints and shear strength and bending moment capacity tests of L-shaped joints were carried out. The results of analysis of variance showed that the effects of independent variables namely, the composite type (Joint members) and the biscuit size on the the withdrawal resistance was significant in the 95% confidence level, also the effects of these independent variables on the shear strength and the bending moment capacity in diagonal tensile loading of the biscuit joints, was significant in the 95% confidence level. According to the results, T-shaped joints made of wood biscuits of MDF members have a higher withdrawal resistance than joints made of particleboard members. the withdrawal resistance of T-shaped joints made of Biscuit size of 20 was higher than that of joints made of Biscuit size of 10.The Shear strength and bending moment capacity in diagonal tensile loading of L-shaped joints made of MDF members were higher than those made of particleboard members. The L-shaped joints made of biscuit size of 20 showed higher shear strength and bending moment capacity in tensile loading, than joints made of biscuit size of 10. generally, the highest amount of tensile and shear strengths and bending moment capacity in tensile loading were observed in the joints made of MDF and biscuit size of 20.
    Keywords: biscuit joint, Withdrawal resistance, Shear strength, bending moment capacity, MDF, Particleboard
  • Mojtaba Piri, Mohammad Dahmardeh Ghalehno, Saeed reza Farrokhpayam, Mohsen Bahmani Pages 201-212

    Borons and copper-based compounds are compounds used as pesticides and fungicides. One of the main problems of these compounds is that they easily be washed. Therefore, the main purpose of this study is to stabilize and reduce the leaching of protective materials using the encapsulation method. The encapsulation method of pesticides (boric acid and Bordeaux) was performed by natural chitosan polymer via electrospinning method and the compounds were used to treat poplar wood layers and make plywood. To evaluate the performance of the final product, physical tests (density, thickness swelling and water absorption), Fourier transform infrared spectroscopy and fungal tests were performed. The results showed that despite the low load of boric acid and pesticide, the performance of the layers was effective against fungal degradation. However, after severe leaching, their performance was reduced. The layers treated with the encapsulated pesticides retain their function as a pesticide against the fungus after washing. In general, the results showed that the technique of encapsulating pesticides can significantly reduce their leaching and on the other hand leads to maintain the function of pesticides.

    Keywords: Plywood, Pesticide, Encapsulation, Physical properties, Fungal test
  • Noureddin Nazarnezhad *, Mahin Orand, Hosain Resalati, Shaghayegh Rezanezhad Pages 213-223
    Zein is one of the important proteins that can be used as a biodegradable coating in packaging cardboards. In this study, the effect of coated zein on the strength and barrier properties of liner cardboard was investigated. Zein was used in three levels of 50, 100, and 150 g/L in ethanol acid (95%) with two softener (glycerol) ratios of 0.5 and 1 (based on the dry weight of the zein) to coat cardboards. The results showed that the increasing of softener concentration in the coating solution had a positive effect on the air resistance and oil absorption but it had negative effect on water absorption. The basis weight, tensile and burst index of the coated samples were enhanced with increasing coating weight while the tear strength decreased. Moreover, the effect of increasing the softener concentration in the coating solution on the basis weight and tear index was positive but negative for tensile and burst indices and the results showed positive effect on the air and oil.
    Keywords: Biodegradable Coating, Strength, barrier properties, Zein, Packaging cardboard
  • Jaber Hosseinzade, Ali Abdolkhani *, Hamid Abdolmaleki, MOHAMMAD EMAMINASAB Pages 225-238
    Microcrystalline cellulose is an important agent and additive in pharmaceutical, food, cosmetic and other industries. One of the important characteristics of microcrystalline cellulose powder is the degree of polymerization, which according to international standards, should be equal to or less than 350. In this research, using the Response Surface Methodology, the percentage of acid, reaction time, and input temperature are defined as the primary input variables affecting the degree of polymerization. The range of acid content to dry matter was set to be between 3 to 7%, temperature between 100 to 140 ° C and time between 120 to 150 minutes. Statistical analysis and mathematical modeling were performed to extract a nonlinear model (R2 =0.90) and then the optimum polymerization degree targeted to be 350. The acid percentage, temperature and time at the optimal degree of polymerization point were 3.34 %, 127 ° C, and 116 minutes, respectively. Using the optimal point data, the new experiment was carried out three times to validate the model. Then the average physical, mechanical and thermal properties of the produced microcrystalline cellulose were compared with the control sample. All physical and mechanical properties except for “ash” were in accordance with United States Pharmacopeia standards. The starting point of thermal degradation of the produced microcrystalline cellulose was 212 ° C compared to 226 ° C of the control sample, demonstrating improved thermal properties of the produced sample with the optimum values determined by the Design Expert software.
    Keywords: microcrystalline cellulose, Modeling, Response surface methodology, Degree of polymerization
  • Reza Bakhshi * Pages 239-248

    The study of wood characteristics of a plant species at different altitudes has always been considered by researchers in this field because altitude is one of the most important and influential options on climatic factors (temperature, rainfall, sunlight and relative humidity) in an area. The aim of this study is to obtain accurate knowledge of changes in biometric, physical and mechanical properties of Caucasian alder(Alnus subcordata) species in different altitudes of northern Iran. In this study, three habitat altitudes above sea level in Savadkuh region, Talar basin in Mazandaran province, with the names of Shalimak series (1400 meters height), Miyana series (1000 meters height) and Miyan Darreh series (500 meters height) were selected. From each height, three trees and a total of 9 trees were cut and from each tree, a disk with a thickness of 10 cm and a sample with a length of 150 cm from the diameter equal to the chest upwards were prepared. After initial preparation, the samples were measured according to the standard to evaluate different properties and were evaluated and analyzed. The results showed that altitude is one of the effective factors in changing the properties of the studied properties, so that with increasing altitude, the average fiber length, fiber diameter, cavity thickness and thickness of two walls decrease and the average specific gravity and volume shrinkage, Modulus of elasticity, modulus of rupture, compreession parallel to grain, cleavage, nail withdrawal resistance in cross-section and tangential, radial and cross-sectional hardness increased. The mechanical index of Caucasian alder wood in all three elevations was in the middle range,

    Keywords: altitude, Caucasian alder, Biometric properties, physical properties, Mechanical properties