فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 123 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/16
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یوسف علیزاده، مریم دوراندیش*، حسن بهبودی، شیلا کیان مهر، احسان کاظم نژاد لیلی، نوشین نیماسا صفحات 180-191
    زمینه

    دستگاه OCT (Optical coherence tomography) یکی از دستگاه های ارزشمند در ارزیابی لکه زرد و بیماری های آن است. پایایی و تکرار پذیری این روش تصویربرداری، در میزان اطمینان به این ابزار در ارزیابی ساختار شبکیه اهمیت قابل توجهی دارد.

    هدف

    بررسی میزان پایایی و تکرار پذیری اندازه گیری ضخامت ماکولا در چشم های طبیعی با دستگاه (Optical coherence tomography Cirrus Standard-Deviation) Cirrus SD-OCTقبل و پس از اتساع مردمک.

    روش ها

    چهل و چهار چشم از 44 فرد سالم، در محدوده سنی20 تا 50 سال، تحت اندازه گیری ضخامت ماکولا در شش میلی متر مرکزی توسط دستگاه Cirrus SD - OCT  قرار گرفتند.

    یافته ها

    تکرار پذیری ضخامت ماکولا به طور کلی بر اساس ICC  برابر با 95/0 با فاصله اطمینان 95% (95/0 تا 0/96) بوده است. میزان میانگین ضخامت ماکولا قبل و بعد از ریختن قطره در نواحی حلقه شش میلی متری سمت نازال (N2) و شش میلی متری سمت اینفریور (I2) معنی دار بوده است(0/001 P=). بیشترین تکرارپذیری قبل از ریختن قطره در ناحیه حلقه سه میلی متری سمت نازال  (N1)و بیشترین تکرارپذیری پس از ریختن قطره در ناحیه حلقه مرکزی (C) بوده است.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان می دهد که اندازه گیری ضخامت ماکولا با استفاده از دستگاه Spectral domain cirrus OCT تکرارپذیری و پایایی قابل قبولی دارد. با توجه به اینکه در نواحی N2 و  I2از نظر آماری، قدر مطلق میانگین اختلاف سه اندازه گیری تفاوت معنی داری داشت، به نظر می رسد در مواردی که اندازه گیری های سه تا شش میلیمتر مرکزی دارای اهمیت است، استفاده از یک روش یعنی قطره ریختن یا نریختن در پیگیری ها مناسب تر باشد.

    کلیدواژگان: دستگاه Optical coherence tomography، تکرارپذیری، پایایی، گشاد کردن مردمک، لکه زرد
  • محمدمهدی باقرپور طبالوندانی، محمدرضا فدائی چافی*، علیرضا علمیه صفحات 192-204
    زمینه

    ورزش و فعالیت بدنی باعث بهبود آسیب و تغییرات تخریبی در سیستم عصبی محیطی می گردد.

    هدف

    هدف از پژوهش حاضر بررسی اثر تمرین مقاومتی-هوازی بر بیان ژن ها و پروتیین های Sema3a و NCAM عضله نعلی موش های صحرایی نر رده های سنی مختلف بود.

    روش ها

    30 سر موش صحرایی نر ویستار در سه گروه کودک 2 هفته ای (10=n)، جوان 6 هفته ای (10=n) و سالمند 96 هفته ای (10=n) در دو گروه تمرین و کنترل قرار گرفتند. برنامه تمرینی شامل 6 روز تمرینات مقاومتی و هوازی  به صورت یک روز در میان بود. 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین، موش ها قربانی و عضله نعلی استخراج گردید و بیان ژن و پروتیین های Sema3a و NCAM به ترتیب با روش های Real Time PCR و هیستوشیمی اندازه گیری شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بیان ژنی Sema3a بین گروه های تمرین و کنترل در هر سه رده سنی تفاوت معنی داری نداشت؛ اما بیان پروتیین sema3a در گروه های تمرین کودک و جوان (0/001≥P) به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود. همچنین بیان ژنی NCAM بین گروه های تمرین و کنترل در هر سه رده سنی تفاوت معنی داری نداشت؛ در حالیکه بیان پروتیین NCAM در گروه های تمرین جوان و سالمند (0/001≥P) به طور معنی داری کمتر از گروه کنترل بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که تمرین مقاومتی-هوازی می تواند موجب مهار فرایند تخریب اعصاب محیطی موش های کودک و جوان و همچنین رشد و استحکام  پیوندگاه عصبی عضلانی موش های جوان و سالمند گردد.

    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، semaphorin-3A، Neural Cell Adhesion Molecule، پیوندگاه عصبی-عضلانی
  • جلال خیرخواه، مریم عاقل مسجدی* صفحات 206-217
    زمینه

    بیماری عروق کرونر قلب از جمله بیمار یهای شایعی است که می تواند علاوه بر جسم، سلامت روان افراد را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

    هدف

    هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان (EFT) بر استرس ادراک شده و الکسی تایمیا در بیماران مبتلا به بیماری عروق کرونر قلب بود.

    روش ها

    پژوهش حاضر از نوع مطالعه نیمه تجربی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود که روی 30 بیمار با تشخیص ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب مراجعه کننده به بیمارستان دکتر حشمت شهر رشت در سال 1398 انجام شد. بیماران به روش نمونه گیری  تصادفی ساده انتخاب شدند و در دو گروه 15 نفری شامل یک گروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند. ابزارهای سنجش شامل پرسشنامه استرس ادراک شده(PSS-14)  و مقیاس الکسی تایمیا تورنتو (TAS-20) بودند که پیش و پس از مداخله، تکمیل شدند. گروه آزمایش، درمان  متمرکز بر هیجان (EFT) را در طی هشت جلسه 90 دقیقه ای به مدت دو ماه دریافت نمود. تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل کواریانس چند متغیره و آزمون تعقیبی بنفرونی انجام شد.

    یافته ها

    ین گروه آزمایش که تحت تاثیر درمان متمرکز بر هیجان (EFT) و گروه کنترل که تحت هیچ گونه درمانی قرار نگرفتند تفاوت معنادار وجود دارد.) 0/932= 2,  p<0/001        η,170/5= (25,2)(F و این تفاوت با توجه به میانگین های تعدیل شده نشان دهنده اثربخشی درمان متمرکز بر هیجان می باشد.

    نتیجه گیری

    آموزش درمان متمرکز بر هیجان (EFT) می تواند با کاهش میزان استرس ادراک شده و کاهش الکسی تایمیا نقش مهمی را به عنوان درمان کمکی و روانشناختی در کنار مداخلات دارویی ایفا نماید.

    کلیدواژگان: درمان متمرکز بر هیجان (EFT)، استرس ادراک شده، الکسی تایمیا، بیماری عروق کرونر قلب
  • ربابه سلیمانی، سمانه غضنفر طهران، حبیب اسلامی کنارسری، بتول منتظری، ثمین خوشنود اسپیلی، سمیرا میرزا بابائی، فاطمه باقرنژاد لپوندانی، ابراهیم حداد کومله، گلاره بی آزار*، سحر اعرابی صفحات 218-231
    زمینه

    الکتروشوک یک درمان موثر، ایمن و کاربردی برای بیماران با اختلالات روانپزشکی شدید مقاوم و اورژانسی  می باشد. ولی اغلب با تغییرات همودینامیک همراه است.

    هدف

     هدف از این مطالعه ارزیابی الگوی تغییرات همودینامیک در بیماران کاندید الکتروشوک است.

    روش ها

    این مطالعه طولی در بیمارستان آموزشی درمانی شفاء رشت، ایران در سال 1399 انجام شد. پارامترهای همودینامیک شامل ضربان قلب، فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی، در فواصل زمانی قبل از القای بیهوشی،یک دقیقه بعد القای بیهوشی، یک دقیقه پس از تشنج و پانزده دقیقه بعد بیداری ثبت گردید. اطلاعات ثبت شده از همودینامیک بیماران در زمانهای ذکر شده با هم مقایسه شدند.

    یافته ها

    سرانجام اطلاعات 126 بیمار مورد آنالیز قرار گرفت. بیشتر بیماران مبتلا به اختلال روان پریشی اسکیزوفرنی (59.5%) و تعداد کمی از آن ها دچار افسردگی ماژور (14.3%) و 15.9% از آنها به بیماری های همراه مبتلا بودند. روند تغییرات فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک و فشار متوسط شریانی در چهار بازه زمانی اندازه گیری شده معنی دار بود (0/0001=P) اما در مورد ضربان قلب ارتباط معنی داری یافت نشد)0/74 P=).  با این حال، تمام تغییرات پارامترهای همودینامیک در محدوده نرمال نگه داشته شدند.

    نتیجه گیری

    مطالعه ما نشان داد علی رغم نوسانات ایجاد شده در پارامترهای همودینامیک  در حین انجام الکتروشوک، اداره بیماران در نتیجه عملکرد تیمی و تعامل  مناسب گروه روانپزشکی و بیهوشی و پرستاران به طور قابل قبولی انجام شده است.

    کلیدواژگان: درمان الکتروشوک، همودینامیک، بیماران روان
  • گلاره بی آزار، عباس صدیقی نژاد، بهرام نادری نبی، سمانه غضنفر طهران*، آتوسا اعتضادی، زهرا عطرکار روشن، سارینا رجایی، محدثه احمدی، مهین طایفه اشرفیه صفحات 232-243
    زمینه

    اخذ رضایت آگاهانه برای هر روش تشخیصی یا درمانی ضروری است.رضایت آگاهانه یک فرآیند ارتباط حقوقی مهم بین بیمار و پزشک است.

    هدف

    این مطالعه به منظور بررسی کیفیت روند اخذ رضایت آگاهانه در بیماران کاندید جراحی زنان تحت بیحسی نخاعی انجام گرفت.

    روش ها

    این مطالعه مقطعی در سال 1400 در بیمارستان الزهرا (س) انجام شد.بیماران واجد شرایط بالای 18 سال که کاندید عمل جراحی زنان تحت بی حسی نخاعی بودند، وارد مطالعه گردیدند. پرسشنامه ای حاوی اطلاعات دموگرافیک و 20 سوال اختصاصی در 4 حوزه: ارایه اطلاعات به بیمار، قابل فهم بودن فرم رضایت نامه،داوطلبانه بودن اخذ رضایت نامه و ارتباط با پزشک، از طریق مصاحبه مستقیم تکمیل شد.

    یافته ها

    در نهایت اطلاعات 259 بیمار واجد شرایط مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.در بررسی کیفیت حیطه های مختلف رضایت اگاهانه، ارایه اطلاعات به بیمار، قابل درک بودن فرم و داوطلبانه بودن اخذ رضایتنامه در وضعیت ضعیف بودند و تنها وضعیت ارتباط با پزشک در محدوده قابل قبول بود(46/3 درصد در وضعیت خوب و 20/1 عالی). همچنین مشخص شد که بین سطح تحصیلات و کیفیت اخذ رضایت آگاهانه ارتباط معنی داری وجود داشت(0/034P=).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه نشان داد که فرآیند اخذ رضایت آگاهانه در این مرکز دانشگاهی قابل قبول نیست و باید در جهت بهبود شرایط فعلی تلاش شود.

    کلیدواژگان: رضایت آگاهانه، بیحسی نخاعی، جراحی زنان
  • شاهین دژ صیادعبدی، حمیدرضا رضایی کلیدبری*، مهرداد گودرزوند چگینی، فرزین فرحبد صفحات 244-259
    زمینه

    سازمان ها نیز همچون موجود زنده با بیماری مواجه می شوند، در مراکز درمانی پرستاران در ارتباطی متقابل با سازمان قرار می گیرند بنابراین بیماری سازمان اثرات نامطلوب بر کادر درمان خواهد داشت.

    هدف

    تعمیم بیماری های انسانی به سازمان با به کارگیری استعاره های پزشکی در راستای تمایز سازمان سالم از سازمان های بیمار و شناسایی علایم سازمان بیمار و آثار آن بر پرستاران در سازمان بیمار است.

    روش ها

    پژوهش از نوع بنیادی و با رویکرد پژوهش کیفی بوده و در تحلیل داده ها از تحلیل مضمون استفاده شد. قلمرو تحقیق دانشگاه علوم پزشکی گیلان و بیمارستان های کلان شهر رشت و جامعه تحقیق 10 نفر از اعضا هییت علمی دانشگاه و مدیر پرستاری بیمارستان رازی شهر رشت هستند که به منظور جمع آوری داده ها نظر نخبگان که اعضا هییت علمی دانشگاه استفاده شد

    یافته ها

    عمده بیماری های شناخته شده در سه دسته بیماری های جسمی، بیماری های جسمی- روانی و بیماری های روانی -ذهنی تقسیم بندی شد. ازجمله بیماری های جسمی یبوست سازمانی، فلج سازمانی، سپتیسمی سازمان و بیماری های ذهنی شامل افسردگی، پرخاشگری، اختلال خواب و بیماری های ذهنی -روانی می توان به ضایعه پس از تروما، شوک سازمانی و سرطان سازمانی اشاره کرد.

    نتیجه گیری

    با تعمیم بیماری های انسانی به سازمان می توان به مسیر روشنی از تشخیص سازمان بیمار و علایم سازمان بیمار دست یافت. شناسایی بیماری هایی همچون آسم سازمانی، ترومای سازمانی، فلج سازمانی، سپتیک سازمانی و سرطان در سازمان و سایر بیماری ها منجر به آن می شود که با تشخیص به موقع آن، مانع از توسعه چالش های سازمانی شده و بهبود سلامت سازمان منجر به توسعه سلامت کارکنان بخش درمان و به ویژه پرستاران می گردد.

    کلیدواژگان: سازمان بیمار، استعاره، پرستاران، بیماری های سازمان
  • مینا جزایری، حمیدرضا عبدالصمدی، سلمان خزایی، لاله شهابی* صفحات 260-273
    زمینه

    نظر به نقش احتمالی فاکتور رشد اندوتلیال عروق در بروز ضایعات لیکن پلان دهانی، بررسی آن در این بیماران ضروری به نظر می رسید.

    هدف

    هدف مطالعه حاضر، تعیین میزان فاکتور رشد اندوتلیال عروق در بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی بود.

    روش ها

    در این مطالعه مرور نظام مند و متا آنالیز پایگاه داده های الکترونیک PubMed، Web of Science و Scopus مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار استاتا 14 در سطح اطمینان 95% و مدل اثر تصادفی بررسی شد. برای اندازه گیری اختلاف میانگین فاکتور رشد اندوتلیال عروق دو گروه سالم و مبتلا به لیکن پلان دهانی از تفاوت میانگین استاندارد شده استفاده شد. ناهمگنی  داده ها با استفاده از شاخص 2I  بررسی شد.

    یافته ها

    میانگین فاکتور رشد اندوتلیال عروق دو گروه اختلاف معناداری نداشت (تفاوت میانگین استاندارد شده: 0/46، فاصله اطمینان 95%: 3/05-,2/13-، 0/730P=) و شاخص 2I نشان دهنده ناهمگونی در نتیجه مطالعات بود (% 97/9=2I). بر اساس روش تشخیصی ایمونوهیستوشیمیایی میانگین فاکتور رشد اندوتلیال عروق اختلاف معناداری بین دو گروه داشت (تفاوت میانگین استاندارد شده: 3/30، فاصله اطمینان 95%: 0/36-,6/25)  ولی بر اساس روش الایزا اختلاف معنادار نبود 0/530=P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، میانگین فاکتور رشد اندوتلیال عروق در بیماران لیکن پلان دهانی بیشتر از گروه سالم بود، لذا فاکتورهای سرمی که بیانگر میزان رشد عروق اندوتلیال هستند، می توانند به عنوان یک عامل موثر در بروز لیکن پلان دهانی در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، فاکتور رشد اندوتلیال، متا آنالیز، بیماری های دهان
|
  • Yousef Alizadeh, Maryam Dourandeesh*, Hassan Behboudi, Shila Kianmehr, Ehsan Kazemnezhad leyli, NooshinNimasa Pages 180-191
    Background 

    Optical coherence tomography (OCT) is one of the most valuable imaging techniques in the evaluation of macula. The repeatability and reproducibility of OCT are of crucial importance in reassuring this tool’s efficacy in evaluating the structure of the retina.

    Objective

    This study aims to investigate the repeatability and reproducibility of OCT in measuring the macular thickness in normal eyes before and after pupil dilation.

     Methods

    A total of 44 eyes of healthy individuals in the age range of 20 to 50 years were employed for the measurement of macular thickness in the central 6 mm using the Cirrus SD-OCT tool.

    Results

    According to ICC, the repeatability of macular thickness was 0.95 (95% CI, 0.95 - 0.96). The mean macular thickness before and after pupil dilation was statistically significant in the nasal quadrant of the outer 6 mm ring (N2) and the inferior quadrant of the outer 6 mm ring (I2) (P=0.0001). The highest repeatability before and after pupil dilation was seen in the nasal quadrant of the inner 3 mm ring (N1) and the central ring (C), respectively.

    Conclusion

    This study shows that measuring the macular thickness using the Spectral domain cirrus OCT (SD-OCT) has acceptable repeatability and reproducibility. Since the absolute value of the mean difference between the three measurements in the N2 and I2 regions was statistically significant, using a single method (i.e., whether to apply the eye drop) is preferable for follow-ups in cases where the measurements are needed within 3 to 6 mm in center of the macula.

    Keywords: Optimal coherencetomography, Repeatability, Reproducibility, Pupillarydilatation, Macula
  • Mohammad Mahdi Bagherpour Tabalvandani, Mohammad Reza Fadaei Chafy*, Alireza Elmieh Pages 192-204
    Objective

    The aim of this study was to investigate the effect of resistance-aerobic training on the expression of Sema3a and NCAM genes and proteins of Soleus muscle in male rats of different age groups.

    Methods

    Thirty male Wistar rats in three groups of 2-week-old infant (n = 10), young 6-week-old (n = 10) and 96-week-old elderly (n = 10) were divided into two groups of training and control. The training program included 6 days of resistance and aerobic training one day in between. 48 hours after the last training session, the rats were euthanized and the soleus muscle were extracted. Fluorescent microscope was used to measure Sema3a and NCAM proteins in muscle fibers. Gene expression were measured by Real Time PCR.

    Results

    The results showed that Sema3a gene expression was not significantly different between exercise and control groups in all three age groups; however, sema3a protein expression was significantly reduced in infant and young exercise groups (P ≤ 0.001). Also, NCAM gene expression was not significantly different between training and control groups in all three age groups; while there was a significant decrease in NCAM protein expression in young and old training groups (P ≤ 0.001).

    Conclusion

    The results showed that resistance-aerobic training can inhibit the process of peripheral nerve damage in infant and young rats, as well as the growth and strength of the neuromuscular junction in young and elderly rats.

    Keywords: resistance exercise, semaphorin-3A, Neural Cell Adhesion Molecule, neuromuscular junction
  • Jalal Kheirkhah, Maryam Aghel Masjedi* Pages 206-217
    Background

    Coronary heart disease is one of the most common diseases that can affect the mental health of people in addition to its influence on their body.

    Objective

    The aim of this study was to evaluate the effectiveness of emotion-focused therapy on perceived stress and Alexithymia in patients with coronary heart disease.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental with a pre-test/ post-test design with a control group in 2019 on 30 patients diagnosed with coronary heart disease referred to Dr. Heshmat Hospital in Rasht, Iran. The patients were selected by simple random sampling and assigned to two groups of 15, including an experimental group and a control group. Assessment tools included the Perceived Stress Scale- 14 item (PSS-14) and the Toronto Alexithymia Scale- 20 item (TAS-20), which were completed before and after the intervention. The experimental group received emotion-focused therapy (EFT) in eight 90-minute sessions for two months. Data were analyzed using descriptive statistics, MANCOVA and Bonferroni Post Hoc test.

    Results

    There was a significant difference between the experimental group that underwent emotional-focused therapy (EFT) and the control group that did not receive any treatment. (F(2,25)=170.5, P<0.001, η2p=0.932) and according to the adjusted means this difference indicates the effectiveness of emotion-focused therapy.

    Conclusion

    Emotion-focused therapy (EFT) training can play an important role as adjunctive and psychological treatment along with drug intervention in reducing the perceived stress and also reducing Alexithymia.

    Keywords: Emotion-Focused Therapy (EFT), Perceived Stress, Alexithymia, Coronary Heart Disease
  • Robabeh Soleimani, Samaneh Ghazanfar Tehran, Habib Eslami Kenarsari, Batul Montazery, Samin Khoshnoud Speily, Samira Mirzababaei, Fatemeh Baghernezhad, Ebrahim Haddad Komleh, Gelareh Biazar*, Sahar Erabi Pages 218-231
    Background

    Electroconvulsive therapy (ECT) is a safe and practical treatment method for patients with severe, refractory or emergency psychiatric disorders. However, it is often associated with hemodynamic fluctuations. 

    Objective

    The purpose of this study was to investigate the pattern of hemodynamic changes in patients undergoing ECT.

    Methods

    This longitudinal study was conducted at Shafa hospital, a referral and academic center in Rasht, Iran, during 2020. Hemodynamic parameters including heart rate (HR) systolic blood pressure (SBP), diastolic blood pressure (DBP), and mean arterial pressure (MAP) were recorded before induction of anesthesia (T0), one minute after induction of anesthesia (T1), one minute after seizure (T2), and 15 minutes after wakefulness (T3). The trend of changes of these parameters was determined during the mentioned time intervals.

    Results

    Finally, the data from total 126 patients were analyzed. Most of the cases were diagnosed with psychotic disorder of Schizophrenia (59.5%) and the least of them had Major depression (14.3%) and 15.9% of them suffered from comorbidities. In terms of SBP, DBP and MAP, the trend of changes was significant (P=0.0001) at four measurement point times, but not about HR (P= 0.74). However, all the changes in hemodynamic parameters were kept in the normal range.

    Conclusion

    Our study showed that despite the fluctuations in hemodynamic parameters during ECT, patient management was acceptable as a result of teamwork and apropriate interaction of psychiatric and anesthesia teams.

    Keywords: Electroconvulsive Therapy, Hemodynamics, Mental Patients
  • Gelareh Biazar, Abbas Sedighinejad, Bahram Naderi Nabi, Samaneh Ghazanfar Tehran*, Atoosa Etezadi, Zahra Atrkarroushan, Sarina Rajaei, Mohadese Ahmadi, Mahin Tayefeh Ashrafiyeh Pages 232-243
    Background

    Obtaining informed consent (IC) is essential for any diagnostic or therapeutic procedure. IC is an important legal communication process between the patient and physician.

    Objective

    This study was performed to evaluate the quality of IC process in patients undergoing spinal anesthesia (SA) in gynecological surgeries.

    Methods

    During 2021 this cross-sectional study was performed in Alzahra Hospital.
    Eligible patients over 18 years old, who were candidates for elective gynecological surgeries under SA, enrolled the survey. A questionnaire containing demographic data and 20 specific questions divided in to 4 areas; providing information, Comprehensibility of the consent form, Voluntary of informed consent, Communication with the doctor, was filled out via a direct interview.

    Results

    Finally the data from 259 eligible patients were analyzed. In terms of providing information to the patient, comprehensibility of the consent form, and the voluntary of obtaining consent were in poor conditions .But, in terms of communication with the physician, 46.3% of the patients were in a good state and 20.1% excellent. It was also found that there was significant relationship between the level of education and the quality of obtaining IC (P= 0.034).

    Conclusion

    It was concluded that the IC process was not acceptable in this academic center, and effort should be made to improve the current conditions.

    Keywords: Informed Consent, Spinal Anesthesia, Gynecological Surgery
  • Shahinodge Sayadabdi, Hamidreza Rezaei Kilidbari*, Mehrdad Goodarzound Chegini, Farzin Farahbod Pages 244-259
    Background

    Organizations, like living beings, are exposed to the disease, nurses in medical centers are in contact with the organization, and thus the disease of the organization will have adverse effects on the medical staff.

    Objective

    To generalize human diseases to the organization by using medical metaphors in order to distinguish a healthy organization from a patient organization and to identify the symptoms of the patient organization and its effect on nurses in the patient organization.

    Methods

    The research is fundamental and with a qualitative research approach and content analysis is used in data analysis. The research area of Guilan University of Medical Sciences and Rasht metropolitan hospitals and the research community is 10 faculty members and the director of nursing of Razi Hospital, which was used to collect data from experts who are faculty members.

    Results

    The major known diseases were divided into three categories: physical illnesses, physical illnesses, mental illnesses, and mental illnesses. Post-traumatic injury, organizational shock and organizational cancer can be mentioned.

    Conclusion

    By generalizing human diseases to the organization, a clear path of diagnosis of the patient organization and the symptoms of the patient organization can be achieved. Identification of diseases such as organizational asthma, organizational trauma, organizational paralysis, organizational septic and cancer in the organization, and other diseases leads to its timely diagnosis, prevents the development of organizational challenges and improves the health of the organization leads to the development of health staff and especially nurse

    Keywords: Patient organization, Metaphor, Diseases of the Organization, Nurses
  • Mina Jazaeri, Hamidreza Abdolsamadi, Salman Khazaie, Laleh Shahabi* Pages 260-273
    Background

    According to the possible role of Vascular Endothelial Growth Factor (VEGF) in the incidence of oral lichen planus lesions, it seems necessary to evaluate it in patients with Oral Lichen Planus (OLP).

    Objective

    The present study aims to investigate the level of VEGF in patients with OLP.

    Methods

    In this systematic review and meta-analysis study, the search was conducted in online databases including PubMed, Web of Science and Scopus. Data were analyzed in Stata14 software at 95% Confidence Interval (CI) and using a random effect model. The standardized mean difference was used to measure the difference in VEGF level between the two groups of controls and OLP. Data heterogeneity was quantified by I2 index.

    Results

    There was no significant difference between the two groups in the VEGF  (Standardized mean difference= 0.46, 95% CI: -2.13,-3.05, P=0.730) and I2 index showed a significant heterogeneity among the results of studies (I2=97.9%). Based on the results of immunohistochemistry, there was a significant difference in the VEGF level between the two groups (Standardized mean difference= 3.30, 95% CI: 6.25,-0.36), but the difference between the two groups was not statistically significant using ELISA method (P=0.530).

    Conclusion

    The VEGF level in patients with OLP is higher than in healthy people. Therefore, the serum factors which indicate VEGF should be considered as an effective risk factor of OLP.

    Keywords: Oral lichen planus, Vascular Enodthelial Growth Factor, Meta-analysis, Oral diseases