فهرست مطالب

مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی یزد
سال هفدهم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/16
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مسعود میرزایی* صفحه 90
  • اسحاق مرادی، قدیر پوربایرامیان، قباد رمضانی، زهره سهرابی*، مریم اعلاء، اعظم نورورزی صفحات 91-100
    مقدمه

    برنامه های آموزشی جهت تحقق اهداف آموزشی، ارتقای کیفیت و حفظ پویایی، به ارزشیابی نیاز دارند. فارغ از نوع ارزشیابی، در هر ارزشیابی احتمال وجود سوگیری در تصمیمات ارزیاب وجود دارد. لذا انجام فراارزشیابی ضروری است. هدف از این پژوهش، فراارزشیابی برنامه دوره دکترای تخصصی رشته آموزش پزشکی در دانشگاه علوم پزشکی ایران، با استفاده از مقیاس فراارزشیابی Staffel Beam می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک پژوهش مقطعی است و با استفاده از چک لیست فراارزشیابی Staffel Beam که شامل چهار استاندارد می باشد. استاندارد فایده مندی دارای تعداد 7 نشانگر، عملی بودن، 3 نشانگر، اخلاقی 8 نشانگر، دقت دارای 12 نشانگر  بودند که هر کدام به صورت جداگانه بررسی شدند.

    نتایج

    نتایج به دست آمده، حاکی از آن بود که بیشترین میزان نمره کلی مربوط به استاندارد دقت ارزشیابی و کمترین آن اختصاص به استاندارد عملی بودن و مسایل اخلاقی داشت. بیشترین میزان قدرت ارزشیابی مربوط به استاندارد عملی بودن و کمترین آن مربوط به استاندارد اخلاقی داشت. در بررسی نهایی چهار شاخص فراارزشیابی مشخص که وضعیت استاندارد عملی بودن، بسیار خوب و شاخص استاندارد اخلاقی در حد متوسط است. استانداردهای فایده مندی و دقت نیز در وضعیت خوب می باشند.

    نتیجه گیری

    آموزش ارزشیابان و مبحث ارزشیابی، یکی از اقدامات عملی و مناسبی است که به بهبود وضع موجود کمک نماید. پیشنهاد می گردد علاوه بر تقویت استانداردهایی که امتیاز بالایی کسب نمودند، به مسایل اخلاقی در ارزشیابی مانند انجام توافقات فی مابین ارزشیاب و سفارش دهنده ارزشیابی نیز، توجه بیشتری شود.

    کلیدواژگان: فراارزشیابی، ارزشیابی برنامه، دکترای تخصصی، آموزش پزشکی، کوریکولوم
  • فاطمه بهرام نژاد*، نجمه چگینی صفحات 101-112
    مقدمه

    اکثریت دانشجویان پرستاری بر این باور هستند که دانش آنها در حوزه داروشناسی، فاصله زیادی با سطح مطلوب دارد که از علل آن می تواند ارایه حجم زیادی از مطالب در یک ترم به صورت فشرده و آموزش غیر موثر واحد درسی داروشناسی باشد. برهمین اساس مطالعه حاضر به تعیین و مقایسه آموزش با اپلکیشن و کلاس درس پازل بر به یادسپاری درس داروشناسی دانشجویان کارشناسی پرستاری پرداخته است. 

    روش بررسی

    مطالعه نیمه تجربی حاضر، در فاصله زمانی مهر ماه 1399 تا آبان ماه 1400 انجام شده است. 70 نفر از دانشجویان ترم 5 پرستاری با کمک جدول اعداد تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل و به گروه دیگر آموزش از طریق کلاس درس پازل (Jigsaw) داده شد. قبل و یک ماه بعد از مداخله مذکور آزمونی استدلال بالینی از دانشجویان اخذ شد. داده ها با کمک نرم افزار نسخه 16 و آزمون تی مستقل و تی زوجی و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    یافته های مطالعه حاضر نشان داد بین نمره به یادسپاری درس داروشناسی کلاس درس پازل و آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل اختلاف آماری معنی داری بین قبل و بعد از مداخله و همچنین در مقایسه بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    براساس یافته های این مطالعه می توان هم از کلاس درس پازل و هم آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل در آموزش درس داروشناسی به دانشجویان کارشناسی پرستاری بهره برد.

    کلیدواژگان: کلاس درس پازل، اپلکیشن در بستر موبایل، بیادسپاری، داروشناسی، دانشجوی کارشناسی پرستاری
  • رعنا غلامزاده نیکجو*، ربابه امروزی، فرشته وثوق زاده صفحات 113-124
    مقدمه

    مشاوره توسط اساتید باتجربه، علاقه مند و باانگیزه، دانشجویان را در رویارویی با مشکلات آموزشی و دستیابی به اهداف تحصیلی، یاری نموده و امری ضروری در سیستم آموزشی به شمار می رود. هدف این مطالعه ارتقاء وضعیت نظام استاد مشاور و منتورینگ در راستای پاسخگویی به نیازهای آموزشی دانشجویان دانشکده مدیریت و اطلاع رسانی پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز می باشد.

    روش بررسی

    این مطالعه یک مطالعه اقدام پژوهی است که طی دو نیم سال سال تحصیلی 1401-1400 انجام گرفت. ابتدا یک مطالعه کمی در خصوص رضایت دانشجویان از نظام استاد مشاور انجام شده و سپس در طی جلسات متعدد در قالب بحث گروهی با صاحبان اصلی فرآیند، مشکلات و راهکارهای ارتقای مشارکت دانشجویان احصا شد. در مرحله آخر بعد از اجرای مداخلات و راهکارها میزان ارتقاء فرایند بررسی شد.

    نتایج

    میزان مشارکت دانشجویان در تکمیل پرسشنامه رضایت سنجی 65% بود. میزان رضایت دانشجویان از عملکرد استاد مشاور قبل از ارتقای فرایند 4/42% بود. بعد از شناسایی مشکلات و چالش های اصلی نظام استاد مشاور و منتورینگ (4 تم اصلی و 7 تم فرعی)، اقداماتی در راستای افزایش میزان آگاهی دانشجویان، شفاف نمودن فرایند نظام استاد مشاور و منتورینگ، افزایش انگیزه اساتید دانشکده جهت همکاری در نظام استاد مشاور و رضایت سنجی ترمی از دانشجویان به منظور ارتقاء فرایند و تعدیل مشکلات نظام استاد مشاور انجام پذیرفت. با اجرای مداخلات پیشنهادی میزان رضایت کلی به 7/66% افزایش پیدا کرد.

    نتیجه گیری

    ارتقای فرآیند فوق باعث افزایش رضایتمندی دانشجویان، بهبود تعاملات دانشجویان با اساتید مشاور و کاهش فاصله بین محیط آموزشی و دانشجویان در دوران اپیدمی کووید 19 گردید.

    کلیدواژگان: نظام استاد مشاور، منتورینگ، پاسخگویی، دانشجویان
  • فاطمه کشمیری، اعظم حسین پور* صفحات 125-136
    مقدمه

    آموزش ایمنی بیمار و اصول تعهدحرفه ای به عنوان مهم ترین مهارت در سیستم های آموزش علوم پزشکی مورد توجه قرار می گیرد. بنابراین این مطالعه باهدف تعیین ارتباط بین پایبندی به منش بین حرفه ای (Interprofessional professionalism) و درک نسبت به ایمنی بیمار و تعهدحرفه ای در بین اعضای تیم جراحی در یکی از بیمارستان های آموزشی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی قم انجام شده است.

    روش بررسی

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. شرکت کنندگان 108 نفر از پرسنل شاغل در اتاق عمل و دانشجویان اتاق عمل و هوشبری در عرصه بودند که به صورت سرشماری در مطالعه وارد شدند. در این مطالعه از دو پرسشنامه "ارزیابی منش بین حرفه ای" و " پرسشنامه درک نسبت به ایمنی بیمار" استفاده شد. داده ها با استفاده با استفاده از روش های آمار توصیفی و تجزیه وتحلیل شدند.

    نتایج

    نتایج آزمون رگرسیون نشان داد همه حیطه های منش بین حرفه ای بر درک شرکت کنندگان نسبت به ایمنی بیمار به طور معنی داری تاثیرگذار است (05/0<p). آزمون پیرسون نشان داد بین نمرات حیطه فرهنگ ایمنی در پرسشنامه درک ایمنی نسبت به بیمار و نمرات حیطه های منش بین حرفه ای ارتباط معنی داری وجود داشت (05/0<p).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد رابطه مثبت و معنی داری بین نمرات پایبندی افراد به اصول منش بین حرفه ای و درک آن ها نسبت به ایمنی بیمار وجود دارد. بنابراین می توان گفت توسعه توانمندی های منش بین حرفه ای اعضای تیم سلامت به ویژه به صورت معنی داری می تواند درک آن ها را نسبت به رعایت اصول ایمنی افزایش دهد.

    کلیدواژگان: ایمنی، منش بین حرفه ای، جراحی، تعهد حرفه ای، حرفه ای گری، اتاق عمل
  • احمد طهماسبی قرابی، پریا کیانی، سمانه مرادی، نایب فدایی ده چشمه* صفحات 137-147
    مقدمه

    دانشجویان در مدت نسبتا کوتاهی وارد بازار کار می شوند و در توسعه کشور نقش مهمی ایفا می کنند. این مطالعه با هدف تعیین میزان روحیه کارآفرینی دانشجویان به صورت مطالعه موردی در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال 1399 انجام گرفت.

    روش بررسی

    پژوهش حاضر مقطعی و از نوع توصیفی در سال 1399 انجام شد. جمعیت مورد مطالعه یک نمونه 248 نفری از دانشجویان دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز بود. روش نمونه گیری در این پژوهش به صورت تصادفی- طبقه ای و ابزار مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه ای روا و پایا بود که روحیه کارآفرینی دانشجویان را با 50 گویه و در 5 بعد با مقیاس لیکرت مورد سنجش قرار داد. تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و سایر آزمون های T مستقل و ANOVA به منظور تعیین ارتباط متغیرها انجام گرفت. جهت تحلیل داه ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    نتایج

    میانگین نمره روحیه کارآفرینی دانشجویان متوسط بود (183.41±27.34). بعد توفیق طلبی(39.04±6.42) بالاترین و بعد ریسک پذیری (33.62±7.04) کمترین امتیاز را داشتند. میانگین نمره روحیه کارآفرینی با وضعیت اشتغال تفاوت معنی داری داشت (004/0= p، 88/2=t) در حالی که با متغیرهای سن، جنس، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی تفاوت معنی داری مشاهده نشد(05/0<p)

    نتیجه گیری

    با شناسایی و ارتباط عوامل موثر در روحیه کارآفرینی و ابعاد آن در دانشجویان، می توان با بکارگیری برنامه های توسعه و آموزش های کارآفرینی، زمینه را برای ارتقا سطح روحیه کارآفرینی دانشجویان فراهم کرد. در این راستا بهبود روحیه ریسک پذیری یک فاکتور تاثیرگذار می باشد.

    کلیدواژگان: کارآفرینی، آینده شغلی، اشتغال، دانشجو، علوم پزشکی اهواز
  • مریم اکبری لاکه*، فریده صدیق صفحات 148-155
    مقدمه

    پایان نامه دانشجویی یکی از الزامات فارغ التحصیلی هر دانشجوی تحصیلات تکمیلی بوده و با توجه به آمار بالای دانشجویان که تاخیر در تدوین و ارایه پایان نامه دارند، این مطالعه با هدف تعیین عوامل تاخیر در اتمام به موقع پایان نامه در دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده مجازی، آموزش پزشکی و مدیریت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش مقطعی با روش توصیفی- تحلیلی در سال 1399 با حجم نمونه ی 98 نفر از دانشجویان با پرسش نامه ی بررسی تجربه ی پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی (Postgraduate research experience questionnaire) PREQ پس از ترجمه و تطبیق فرهنگی، با روایی محتوایی 62/0 و پایایی 709/0 انجام گرفت. پرسشنامه PREQ تجربه پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در هفت بعد سرپرستی، منابع، فرهنگ پژوهشی، پیشرفت و ارزیابی، مسیولیت ها، مهارت های تحقیق و پیشرفت حرفه ای با 28 سوال در طیف لیکرت پنج گزینه ای مورد سنجش قرار داد.

    نتایج

    از مجموع شرکت کنندگان، 49 درصد زن و 51 درصد مرد، بیشترین تعداد 5/73 درصد دارای سن کمتر از 40 سال، بیشترین تعداد 99 درصد در مقطع ارشد، بیشترین تعداد 97 درصد در رشته آموزش پزشکی بودند. 8/40 درصد در مرحله ی نگارش پایان نامه و 7/33 درصد در مرحله ی دفاع بودند. از مجموع عوامل، سرپرستی با میانگین 6338/0 ± 0587/4، و مهارت های تحقیق با میانگین 561/0 ± 07/4 بیشترین تاثیر را از نظر دانشجویان در پیشبرد نگارش پایان نامه داشته اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نظر دانشجویان در مورد عوامل پیشبرد کار پایان نامه، لذا برنامه ریزی در جهت تقویت این عوامل، تاخیر در دفاع از پایان نامه در دانشجویان تحصیلات تکمیلی را بهبود می بخشد.

    کلیدواژگان: دانشجوی تحصیلات تکمیلی، پایان نامه، تجربه پژوهشی
  • محمدرضا مزین* صفحات 156-162
    مقدمه

    یکی از نکاتی که برای خوانندگان مقالات علمی جذابیت خاصی دارد عنوان مقالات هست، ولی متاسفانه عده ای از نویسندگان هرچند در نوشتن محتوای اصلی مقاله از دقت نظر کافی برخوردار می باشند و موارد مربوط به سبک نوشتاری آن را مدنظر قرار میدهند ولی غالبا از بصیرت و تبحر لازم برای نوشتن عنوان مقالات بی بهره و یا حداقل کم بهره اند.

    روش بررسی

    در این مقاله سعی شد تا با استفاده ازسه دهه تجربه در تدریس و نگارش متون و مقالات حوزه پزشکی، چهار سبک ساختاری نگارش عنوان مقالات را ارایه دهد تا محققین محترم از کاربرد سبک هایی که تا کنون کمتر بکار گرفته اند نیز غافل نباشند. بعلاوه این مقاله سعی نموده تا 13 روش نگارش مقالات از نظر محتوا را نیز معرفی نماید و 8 مورد آن را که در علوم پزشکی پرکاربرد می باشد با ذکر مثال توضیح دهد. نکات دیگری که می تواند به بهتر شدن نگارش عنوان مقالات کمک شایانی کند در ادامه آمده است و در انتها نویسنده توضیحاتی در مورد چگونگی نوشتن هدف مطالعه که از اجزای بسیار مهم یک مقاله می باشد ارایه می دهد.

    نتایج

    بررسی مقالات منتشر شده به زبان انگلیسی توسط کسانی که زبان مادری آنها فارسی و یا انگلیسی می باشد نشاندهنده تفاوتهای مهم و محسوس در سبک نگارشی عنوان مقالات و همچنین هدف مطالعه می باشد.

    نتیجه گیری

    رفع این نقایض عمدتا نیاز به برگزاری کارگاه های متعدد و آشنا نمودن محققین محترم با تفاوتهای فراکلامی (metadiscoursal) در این حوزه دارد.

    کلیدواژگان: مقالات علمی، نگارش، عنوان، ساختار، محتوا
  • فاطمه میرپارسا، اباسط میرزایی* صفحات 163-164

    امروزه انقلاب دیجیتالی همه رفتارها و سبک زندگی را تحت تاثیر قرار داده است از دیدگاه مراقبت های بهداشتی اینترنت اشیاء را هر وسیله ای است که بتواند داده های مربوط به سلامتی افراد را جمع آوری کند از جمله باندهای هوشمند ، داروهای دیجیتال ، دستگاه های جراحی قابل کاشت یا سایر دستگاه های قابل حمل که می توانند داده های بهداشتی و اتصال به اینترنت را اندازه گیری کنند . بر این اساس یکی از بیشترین از کاربردهای فناوری اینترنت اشیا در حوزه بهداشت و درمان گزارش شده است. در پایان می توان گفت اینترنت اشیا قدرت تاثیر گذاری گسترده ای  بر عملکرد بیمارستان ها خواهد داشت. اما نکته مهم در خصوص، اجرایی سازی این سیستم در بیمارستان است امید است تا با بکارگیری اینترنت اشیاء در بیمارستان ها ، عدالت اجتماعی در حوزه بهداشت و درمان که یکی از مهمترین خواستگاه افراد جامعه است، برقرا شود ضمن این که وضعیت محیط زیست و همچنین مجموعه فعالیت های بیمارستان ها از ناهنجاری های موجود به حداقل کاهش و مورد کنترل قرار گیرد. با توجه به اهمیت این موضوع ، انتظار می رود کلیه مراکز بهداشتی و درمانی  بتوانند  کاربرد اینترنت اشیا را در کلیت عملکرد شان قرار دهند و بر اساس آن، سلامت و بهداشت جامعه را به سوی اثربخشی و کارایی هدایت نمایند.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، بیمارستان ها
  • مهلا سلاجقه* صفحات 165-166

    علوم انسانی پزشکی یک رویکرد بین رشته ای برای بررسی تاثیرات عمیق بیماری بر افراد و جهان اجتماعی که در آن زندگی و کار می کنند ارایه می دهد. علوم انسانی در آموزش پزشکی ممکن است مزایای بالقوه قابل توجهی را برای پزشکان شخصی آینده و برای جامعه پزشکی به عنوان یک کل ارایه دهد. مفهوم علوم انسانی پزشکی در آموزش پزشکی، دلایل، فواید، راه های تدریس و توسعه علوم انسانی در دانشکده پزشکی توضیح داده شده است.

|
  • Masoud Mirzaei* Page 90
  • Eshagh Moradi, Ghadir Pourbairamian, Ghobad Ramazani, Zohreh Sohrabi*, Maryam Aalaa, Azam Norouzi Pages 91-100
    Introduction

    Educational programs need to be evaluated in order to achieve educational goals, improve quality and maintain dynamics. Regardless of the type of evaluation, in every evaluation there is a possibility of bias in the evaluator's decisions. Therefore, meta-evaluation is necessary. The purpose of this research is to Meta-evaluate the PhD program in the field of medical education in Iran University of Medical Sciences, using the Staffel Beam meta-evaluation scale.
    Research

    method

    This study is a cross-sectional research using Staffel Beam's meta-evaluation checklist, which includes four standards. The utility standard had 7 indicators, feasibility, 3 indicators, propriety 8 indicators, accuracy had 12 indicators, and each of which was checked separately.

    Results

    The results indicated that the highest overall score was related to the accuracy and the lowest was assigned to the practicality and ethical issues. The highest amount of evaluation power was related to the feasibility standard and the lowest was related to the propriety standard. In the final review of four meta-evaluation indicators, it is clear that the status of the feasibility standard is very good and the moral standard indicator is average. The standards of usefulness and accuracy are also in good condition.

    Conclusion

    Taking into account of the scores, it seems that the focus should be on training the evaluators and the topic of evaluation to improve the current circumstance. Moreover, maintaining the standards with high score is important. However, more attention should be paid to ethical issues in evaluation, such as making agreements between the evaluator and the evaluation client.

    Keywords: Meta-evaluation, Program Evaluation, Ph.D., Medical Education, Curriculum
  • Fatemeh Bahramnezhad*, Najmeh Chegini Pages 101-112
    Introduction

    The majority of nursing students believed that their knowledge in the field of pharmacology is far from the desired level, which can be due to the large volume of intensive one-semester content and ineffective teaching of the pharmacology course. Accordingly, this study has determined and compared education with the mobile application and puzzle classroom on memorization of pharmacology course for undergraduate nursing students.

    Methods

    This quasi-experimental study was performed between 2020-2021. Seventy, 4th and 5th semester nursing students were divided into two groups using a table of random numbers. One group was taught through the mobile application and the other group was taught through the puzzle classroom. Before and one month after the intervention, students were tested in clinical reasoning. Data were analyzed using software version 16 and independent t-test, paired t-test and descriptive statistics.

    Result

    The findings of this study showed that there was no statistically significant difference between the memorization score of the pharmacology course of the puzzle classroom with education through mobile application compared to before and after the intervention and also in comparison between the two groups.

    Conclusion

    Based on the findings of this study, both puzzle classroom and teaching through mobile application can be used to enhance learning pharmacology among undergraduate students.

    Keywords: Puzzle Classroom, Mobile Application, Memory, Pharmacology, Undergraduate Nursing Student
  • Raana Gholamzadeh*, Robabe Emruzi, Freshteh Vosoughzadeh Pages 113-124
    Introduction

    Counseling by experienced, interested and motivated professors helps students in facing educational problems and achieving educational goals and is considered a necessary action in the educational system. The aim of this study is to improve the status of academic advisor and mentoring system in order to meet the educational needs of students of management and medical informatics faculty of Tabriz University of medical sciences.

    Methods

    This is an action research study that was conducted during two semesters of the academic year of 1401-1400. First, a quantitative study was conducted regarding students' satisfaction with the academic advisor system, and then during numerous meetings in the form of focus group discussions with the main owners of the process, academic advisor systems problems and solutions to improve it were identified. In the last stage, after the implementation of interventions and solutions, the degree of improvement of the process was checked.

    Result

    The participation rate of students in completing the satisfaction questionnaire was 65%. The degree of students' satisfaction with the professor's performance before the process improvement was 42.4%. After identifying the main problems and challenges of the academic advisor and mentoring system (4 main themes and 7 sub-themes), actions aimed at increasing students' awareness, clarifying the process of the academic advisor and mentoring system, increasing the motivation of faculty members to cooperate in the academic advisor system and satisfaction survey of students was conducted in order to improve the process and adjust the problems of this system. With the implementation of the proposed interventions, the overall satisfaction level increased to 66.7%.

    Conclusion

    The promotion of this process increased the satisfaction of students, improved interactions between students and professors, and reduced the distance between the educational environment and students during the epidemic of Covid-19.

    Keywords: Academic advisor system, Mentoring, Accountability, Students
  • Fateme Keshmiri, Azam Hosseinpour* Pages 125-136
    Introduction

    Patient safety training and principles of professional commitment are considered as the most important skills in medical science education systems. Therefore, this study was conducted with the aim of determining the relationship between adherence to interprofessional professionalism and understanding of patient safety and professional commitment among surgical team members in one of the teaching hospitals affiliated to Qom University of Medical Sciences.

    Methods

    This study is a descriptive-analytical study. The participants were 108 personnel working in the operating room and students of the operating room and intelligence in the field, who were included in the study as a census. In this study, two questionnaires were used: "Assessment of Interprofessional Professionalism" and "Questionnaire of Understanding of Patient Safety". The data were analyzed using descriptive statistics methods.

    Result

    The results of the regression test showed that all areas of interprofessional behavior have a significant effect on the participants' understanding of patient safety (p<0.05). Pearson's test showed that there was a significant relationship between the scores of the safety culture field in the patient safety understanding questionnaire and the scores of the interprofessional character fields. (p< 0.05)

    Conclusion

    The results of the present study showed that there is a positive and significant relationship between the scores of people's adherence to the principles of interprofessional behavior and their understanding of patient safety. Therefore, it can be said that the development of interprofessional character proficiencies of health team members can significantly increase their understanding of compliance with safety principles.

    Keywords: Safety, Interprofessional professionlism, Surgery, Professional Commitment, Professionalism
  • Ahmad Tahmasebi Ghorrabi, Parya Kiani, Samaneh Moradi, Nayeb Fadaie Dehcheshmeh* Pages 137-147
    Introduction

    Students enter the labor market in a relatively short period of time and play an important role in the development of the country. The aim of this study was to determine the entrepreneurial spirit of students as a case study in the Faculty of Health of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences in 2020.

    Methods

    This cross-sectional and descriptive study was carried out in the year 2020. The study population was 248 students of the Faculty of Health of Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. The sampling method in this study was random-stratified and the tool used in this study was a questionnaire that measured the entrepreneurial spirit of students with 50 items. Data analysis was performed using descriptive statistics and other independent t-test and ANOVA to determine the relationship between variables. The software used to analyze the data was SPSS 22.

    Result

    The mean score of students' entrepreneurial spirit was average (27.34 ± 183.41). The success dimension (39.04 ± 6.42) had the highest score and the risk dimension (33.62 ± 7.04) had the lowest score. The mean score of entrepreneurial spirit was significantly different from employment status (p = 0.004, t = 2.88).While there was no significant difference with the variables of age, sex, degree and field of study (p> 0.05).

    Conclusion

    This research can help managers, policy makers and planners in strengthening and promoting the level of entrepreneurship of students by using entrepreneurship development programs and trainings. In this regard, improving the spirit of risk-taking is an effective factor.

    Keywords: Entrepreneurship, Student, Medical Sciences of Ahvaz
  • Maryam Akbarilakeh*, Farideh Sedigh Pages 148-155
    Introduction

    Students’ dissertations is a prerequisite for graduation and given that a majority of the students delayed in completing and submitting the dissertation, our study aims to determine the causes behind the delay in timely completion of dissertation among virtual School of Medical Education and Management,faculty graduates at Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Methods

    This cross-sectional descriptive-analytical study was conducted in 1399 with a sample size of 98 students using the postgraduate research experience questionnaire (PREQ) to evaluate students’ viewpoints, after translation and cultural adaptation, with a content validity of 0.62 and a reliability of 0.709. PREQ assessed research experience in seven dimensions of supervision, resources, research culture, advancement and evaluation, responsibilities, research skills, and professional development with 28 questions in a five-point Likert scale.

    Result

    Overall, 49% were female and 51% were male participated, 73.5% under the age of 40, 99% in graduate school, and 97% in medical education. About 40.8% were in the middle of thesis writing stage and 33.7% were in the defense stage. The supervision variable with an average of 4,087 ± 0.5338, and the research skills variable with an average of 4.07 ± 0.561 had the greatest impact on students' dissertation progress.

    Conclusion

    Considering that students have in mind various alternatives to advance their research work, so planning to strengthen these ways minimizes the delay in defending the dissertation among postgraduate students.

    Keywords: Postgraduate student, Dissertation, search experience
  • Mohammad Reza Mozayan* Pages 156-162
    Introduction

    One of the sections that readily captures the attention of readers of scientific articles is the title, but unfortunately, some authors, although being competent in writing the main content of the article, and considering the matters related to the writing style, mostly lack the skill required to couch the title in an attractive way.

    Methods

    In this article, using three decades of experience in teaching and writing medical texts and articles, efforts were made to present four structural styles for writing the title of articles, so that respected researchers would not be unaware of the use of other styles that are uncommon in English. In addition, this article tries to introduce 13 methods of writing articles in terms of content and explain 8 of them which are widely used in medical sciences along with examples. Other points that can help improve the writing of the title of the articles are presented below, and at the end, the author provides explanations on how to write the purpose of the study as it is considered a major component of an article.

    Result

    The review of articles published in English by those whose mother tongue is Farsi or English reveals important and noticeable differences in the writing style of the articles and also the purpose of the study.

    Conclusion

    Resolving these discrepancies mainly requires holding numerous workshops and familiarizing respected researchers with metadiscoursal differences in the field.

    Keywords: Scientific articles, Writing, Title, Structure, Content
  • Fatemeh Mirparsa, Abasat Mirzaei* Pages 163-164

    Today, the digital revolution has affected all behaviors and lifestyles. From a health care perspective, the Internet of Things is any device that can collect data on people's health, including smart bands, digital drugs, and surgical devices. Implantation or other portable devices that can measure health data and internet connection. Accordingly, one of the most applications of IoT technology in the field of health has been reported. In the end, it can be said that the Internet of Things will have a broad impact on the performance of hospitals. But the important thing about the implementation of this system in the hospital is the hope that by using the Internet of Things in hospitals, social justice in the field of health, which is one of the most important demands of the community, will be established, while The set of activities of hospitals should be minimized and controlled from the existing anomalies. Given the importance of this issue, it is expected that all health centers can use the use of the Internet of Things in their overall performance and, accordingly, lead the health of the community to effectiveness and efficiency.

    Keywords: IoT, hospitals
  • Mahla Salajegheh* Pages 165-166

    The Medical Humanities provide an interdisciplinary approach to investigating the profound effects of illness on individuals and the social worlds in which they live and work. Humanities in medical education may offer significant potential benefits to personal future physicians and to the medical community as a whole. The meaning of medical humanities in medical education, reasons, benefits, ways of teaching and developing the humanities in medical school are explained.

    Keywords: Medicine, Education, Humanity