فهرست مطالب

نشریه پرستاری و مامایی ارومیه
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 152، خرداد 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم دهقانی، نوشین موسی زاده*، حمیده حکیمی صفحات 170-177
    پیش زمینه و هدف

    هوش اخلاقی یکی از ابعاد هوش است که می تواند چهارچوبی برای عملکرد صحیح انسان ها فراهم نماید و به طور نظری یک عامل پیش بین کننده رفتار محسوب می شود. مطالعه حاضر باهدف بررسی ارتباط هوش اخلاقی و ویژگی های جمعیت شناختی در پرستاران شاغل در بخش های مراقبت ویژه انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه حاضر توصیفی از نوع همبستگی است که در سال 1398 انجام شد جمعیت این پژوهش، 112 پرستار شاغل در بخش های مراقبت ویژه بیمارستان های دولتی شهر آمل بودند که به روش تمام شماری انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده ها از فرم مشخصات فردی و پرسشنامه استاندارد هوش اخلاقی استفاده شد. تجزیه وتحلیل با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و آمار توصیفی و تحلیلی و محاسبه میانگین، انحراف معیار، آزمون همبستگی پیرسون و آزمون تی مستقل انجام شد.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میانگین نمره هوش اخلاقی در پرستاران شاغل در مراقبت ویژه 40/7±20/80 و خیلی خوب بود. بیشترین نمره مربوط به بعد درستکاری و کمترین نمره مربوط به بعد دلسوزی بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد. بین نمره کلی هوش اخلاقی و متغیرهای تاهل (03/0=P)، سن (02/0=P)، سابقه کار (02/0=P) و سابقه کار در بخش مراقبت ویژه (02/0=P) ارتباط مثبت و معنی دار وجود داشت. همچنین بین ابعاد درستکاری، مسیولیت پذیری و دلسوزی با متغیرهای سن، تاهل، سابقه کار و سابقه کار در بخش مراقبت ویژه نیز ارتباط مثبت و معنی داری دیده شد. همچنین بین میزان ساعات اضافه کاری و ابعاد پرسشنامه هوش اخلاقی ارتباط معکوس وجود داشت. بین نمره کلی هوش اخلاقی و جنسیت، و نیز شرکت در سمینار اخلاق ارتباط معنی دار وجود نداشت. افراد متاهل به طور متوسط مسیولیت پذیری و بخشش و هوش اخلاقی بالاتری نسبت به افراد مجرد داشتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     با توجه به شرایط خاص بخش های مراقبت ویژه و لزوم حضور پرستاران توانمند در این واحدها شایسته است که پرستاران متاهل با سن، سابقه کار بالاتر و تجربه کار بیشتر در این بخش ها فعالیت نمایند. همچنین بر عهده مدیران و برنامه ریزان واحدهای درمانی است که با کاهش ساعات کاری پرستاران شاغل در این بخش ها و انجام نیازسنجی صحیح قبل از برگزاری برنامه های آموزشی ضمن خدمت به ارتقاء هوش اخلاقی در این پرستاران کمک شود.

    کلیدواژگان: هوش اخلاقی، پرستاران، بخش مراقبت ویژه
  • مرضیه ابراهیمی، شایسته جهان فر، امیرحسین تکیان، زهره خاکبازان، شبنم وظیفه خواه، درسا وطن دوست، مهرناز گرانمایه* صفحات 178-200
    پیش زمینه و هدف

    برقراری تماس پوستی مادر و نوزاد بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر ظرف ساعت اول تولد، اقدام چهارم از اقدامات دهگانه بیمارستان های دوستدار کودک است، بااین حال، این اقدام هنوز به نحو مطلوب در ایران انجام نمی شود. این مطالعه باهدف واکاوی عوامل بازدارنده اجرای دستورالعمل تماس پوست به پوست مادر و نوزاد در ساعت اول پس از تولد طراحی شد.

    مواد و روش کار

    این مطالعه، یک مطالعه کیفی با تحلیل محتوا از نوع قراردادی است. اطلاعات توسط مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاریافته با استفاده از سوالات باز جمع آوری شد. نمونه گیری به شیوه مبتنی بر هدف انجام و تا رسیدن به اشباع داده ها ادامه یافت. درمجموع با 27 خبره و مدیر و متخصص و پرسنل ارایه دهنده خدمات زایمان مصاحبه شد.

    یافته ها:

     درمجموع 824 کد از مصاحبه ها استخراج شد که بر اساس قرابت محتوایی موردقیاس قرار گرفته و به صورت 7 درون مایه، 19 طبقه و 75 زیرطبقه سازمان دهی شدند. پس از تحلیل داده های کیفی درون مایه های پدیدار شده بر اساس چهار جزء مثلث سیاست گذاری والت و گیلسون در چهار دسته نقش آفرینان، محتوا، زمینه و فرایند مورد مقایسه قرار گرفت و در آن ها جای داده شدند. در جزء موانع محتوایی درون مایه: چالش های دستورالعمل، در جزء موانع فرایندی دو درون مایه: کاستی های دانش و آگاهی و مهارت و ماهیت بستر انجام پروسه تماس، در جزء موانع ساختاری دو درون مایه: چالش نظارت و پایش در همه سطوح سیستم و مولفه های محیطی موثر در اجرا برنامه تماس و نهایتا در جزء موانع مربوط به بازیگران: درون مایه بازیگران اثرگذار شامل ذینفعان و ذینقشان قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    پرسنل اتاق زایمان با موانع جدی برای اجرای تماس پوست با پوست در ساعت اول تولد مواجه هستند به ویژه در زمینه دریافت آموزش مستمر و کافی، داشتن انگیزه و حمایت لازم از طرف مدیران و برقراری نظارت کارآمد و سیستم پاداش برای انجام مطلوب تماس پوست با پوست در ساعت اول تولد.

    کلیدواژگان: تماس پوست با پوست، ساعت اول تولد، کارکنان بهداشتی، مطالعه کیفی
  • هادی لطف نژاد افشار*، مقداد قدرتی آورسی، فائزه بنفشی، بهلول رحیمی، زهرا زارع فضل الهی صفحات 201-209
    پیش زمینه و هدف

    میزان رضایتمندی دانشجویان رشته های پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی و تاثیر آن بر جامعه و سلامت و نظام بهداشتی-‏ درمانی باعث پرورش نیروی کار با کارایی بالا و بازدهی بیشتر می گردد. این مطالعه باهدف ارزیابی رضایتمندی دانشجویان دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه از رشته تحصیلی خود و عوامل موثر بر آن در سال 1398 انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    مطالعه توصیفی- مقطعی حاضر بر روی 242 نفر از دانشجویان رشته های مختلف تحصیلی در دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ی استاندارد و ساختاریافته بود که شامل دو بخش بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، آزمون t و آنالیز واریانس تجزیه وتحلیل شد.

    یافته ها: 

    میانگین نمره علاقه دانشجویان به رشته خود 42.34 از 54 نمره بود. اکثر دانشجویان (73.6 درصد) به رشته تحصیلی خود علاقه داشتند. بین سن و رشته و انتقالی یا مهمانی بودن یا نبودن دانشجو با نمره علاقه به رشته تفاوت معناداری مشاهده شد. در میان سایر گویه های پرسشنامه جایگاه رشته در جامعه یکی از عوامل تاثیرگذار بود، درحالی که گویه با آگاهی کامل رشته خود را انتخاب کردم ضعیف ترین نقش را داشت.

    بحث و نتیجه گیری:

     نمرات علاقه، در دانشجویان با سن بالاتر، نسبتا کم تر بود. در میان سایر رشته های پیراپزشکی، دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت کمترین علاقه را نسبت به رشته خود نشان دادند. با توجه به تاثیر علاقه به رشته تحصیلی بر انگیزه و عملکرد تحصیلی دانشجویان و نیز بر عملکرد آن ها در بالین، لازم است تا مسیولان برنامه هایی را برای بهبود بازار کار و جایگاه مادی و معنوی رشته های مختلف علوم پزشکی انجام دهند.

    کلیدواژگان: رضایت مندی، دانشجویان، رشته تحصیلی فناوری اطلاعات سلامت، رادیولوژی، علوم آزمایشگاهی، اتاق عمل
  • فائزه رحمانی، مژگان فیروزبخت، نرگس رحمانی*، امیرحسین علی پور صفحات 210-219
    پیش زمینه و هدف

    کارکنان بهداشتی و درمانی در خط مقدم اپیدمی با استرس های زیادی مواجه هستند. بنابراین حفظ سلامت جسمی و روانی آن ها بر کیفیت کار و رضایت بیماران تاثیر می گذارد. پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین سلامت عمومی و سطح اضطراب کووید- 19 در دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد بابل انجام شد.

    مواد و روش کار

    این پژوهش توصیفی همبستگی نیمسال دوم 1400-1399 در دانشگاه آزاد بابل انجام شد. جامعه موردمطالعه شامل 90 دانشجوی کارشناسی پرستاری بودند که با روش نمونه گیری تصادفی طبقه بندی شده انتخاب شدند. ابزارهای تحقیق شامل پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و مقیاس اضطراب بیماری کرونا (CDAS) است. تجزیه وتحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد. از آزمون های توصیفی برای فراوانی و آزمون t-test، همبستگی و رگرسیون چندگانه استفاده شد.

     یافته ها:

     یافته های پژوهش حاضر نشان داد که بیشترین درصد نمونه های پژوهش (1/53 درصد) نمره بین 22 تا 42 از 84 داشتند که نشان می دهد سلامت عمومی در برخی حوزه های اضطراب، افسردگی، بعد جسمانی و اجتماعی در معرض تهدید و آسیب قرار گرفته است. در زمینه اضطراب کووید، بیشترین درصد نمونه ها (7/87 درصد) دارای نمره 0 تا 16 از 54 در مقیاس اضطراب کووید بودند. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد بین اضطراب کووید و حیطه های اضطراب، افسردگی و نشانه های جسمانی سلامت عمومی همبستگی مثبت و معنادار و حیطه عملکرد اجتماعی سلامت عمومی رابطه منفی معناداری (05/0p≤) وجود داشت.

    بحث و نتیجه گیری:

     یافته های پژوهش حاضر می تواند اطلاعات مفیدی در اختیار مسیولین آموزشی دانشگاه ها قرار دهد تا با اصلاح محیط آموزشی و کاهش عوامل استرس زا، برگزاری کارگاه های مدیریت استرس برای مقابله با اضطراب کووید-19 و ارایه مشاوره به دانشجویان گام مهمی در جهت بهبود سلامت عمومی دانشجویان پرستاری و ارتقا کیفیت مراقبت بردارند.

    کلیدواژگان: کووید 19، سلامت عمومی، پرستاری، دانشجو
  • میثم رشوند، داود غلامرضائی*، ناصر برخوردار صفحات 220-232
    پیش زمینه و هدف

    امروزه با افزایش رقابت، مراکز بهداشتی و درمانی با گرایش به حرکتی راهبردی و نظام مند در جهت رضایت مندی مراجعه کنندگان گام برمی دارند. هدف از این پژوهش، بررسی تاثیر عملکرد پرستاران بر رضایت مندی مراجعه کنندگان در بیمارستان های خصوصی و رتبه بندی شاخص های عملکردی در بیمارستان های استان تهران است.

    مواد و روش کار

    این پژوهش توصیفی_پیمایشی در طول تابستان سال 1400 در کلیه ی بیمارستان های خصوصی استان تهران انجام گرفت. نظر 384 نفر از مراجعه کنندگان به بیمارستان های خصوصی و 15 نفر از خبرگان پرستاری از طریق پرسشنامه های بویوکوزان و همکاران (2011) و جداول مقایسات زوجی جمع آوری شد و مبنای تحلیل قرار گرفت. در این پژوهش از تحلیل عاملی تاییدی جهت دسته بندی شاخص های عملکردی پرستاران بر رضایت مندی مراجعه کنندگان و از رویکرد ترکیبی فرآیند تحلیل شبکه ای جهت رتبه بندی شاخص های عملکردی استفاده شد. همچنین از دیمتل برای بررسی روابط علت و معلولی معیارهای رضایت مندی مراجعه کنندگان استفاده شد.

    یافته ها:

     پنج شاخص عملکردی شامل عوامل محسوس، پاسخگویی، قابلیت اطمینان، تضمین و همدلی بر رضایت مندی مراجعه کنندگان موردبررسی قرار گرفت. معیار کیفیت درک شده دارای بیشترین تاثیر و اهمیت در بین معیارهای رضایت مندی مراجعه کنندگان بود (0.995). شاخص های قابلیت اطمینان (0.431)، پاسخگویی (0.160)، تضمین (0.148)، همدلی (0.131) و عوامل محسوس (0.128) به ترتیب در رتبه های بعدی قرار گرفتند.

    بحث و نتیجه گیری:

     باوجود شباهت ها و تفاوت های میان نظرات خبرگان و مراجعه کنندگان، مدیران و متولیان پرستاری بیمارستان های خصوصی باید به هر دو منبع اطلاعاتی (خبرگان و مراجعه کنندگان) در تصمیم گیری در خصوص ارتقاء رضایت مراجعه کنندگان از خدمات این مراکز توجه کنند و با استفاده از اولویت های به دست آمده به برنامه ریزی جهت تقویت و اصلاح نابسامانی ها بپردازند.

    کلیدواژگان: عملکرد پرستاران، رضایت مندی مراجعه کنندگان، بیمارستان خصوصی
  • زهرا ابدی مرزونی، فاطمه باکوئی*، افسانه بختیاری، ساره باکوئی صفحات 233-241
    پیش زمینه و هدف

    با ظهور کووید-19 و اختلال در مراقبت های ایمن مادری ممکن است ترس از زایمان تشدید شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع ترس از زایمان در بحران کووید-19 و عوامل پیش بینی کننده آن در زنان باردار بود..

    مواد و روش ها:

     این مطالعه مقطعی بر روی 330 زن باردار مراجعه کننده به درمانگاه های بارداری وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل از اردیبهشت تا آبان 1400 (دوره بحرانی کووید-19)، انجام شد. برای ارزیابی ترس از زایمان از پرسشنامه هارتمن استفاده شد. نمره میانه پرسشنامه هارتمن، یعنی عدد 28 به عنوان ترس از زایمان در نظر گرفته شد. متغیرهای موردمطالعه در دو گروه زنان با ترس و بدون ترس از زایمان مورد مقایسه قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    دامنه سنی زنان باردار موردمطالعه 45-18 سال بود. میانگین نمره ترس از زایمان آن ها، 44/9 ± 95/35 در دامنه ای از 56-14 بود. 7/82 درصد زنان در گروه زنان با ترس از زایمان قرار گرفتند. در تحلیل نهایی با مدل رگرسیون لوجستیک فقط متغیر تمایل به نوع زایمان به عنوان فاکتور معنادار در مدل باقی ماند. به عبارت دیگر شانس تمایل به زایمان طبیعی در گروه زنان با ترس از زایمان حدود 73 درصد کمتر از گروه زنان بدون ترس از زایمان بود (B=0.273, P.V=0.015, C.I=0.096-0.774).

    بحث و نتیجه گیری: 

    یافته های مطالعه حاکی از افزایش فراوانی ترس از زایمان در دوره بحرانی کووید-19 بود. همچنین ترس از زایمان به طور معناداری با کاهش تمایل به زایمان طبیعی مرتبط بود. با توجه به پیامدهای منفی آن بر سلامت مادر و نوزاد، این موضوع باید موردتوجه سیاست گذاران ارتقای سلامت و همچنین ارایه دهندگان مراقبت های سلامت قرار گیرد.

    کلیدواژگان: ترس، زایمان، کووید-19، ویژگی های جمعیتی، زنان باردار
  • مریم آتش پنجه*، محمود شیرازی صفحات 242-250
    پیش زمینه و هدف

    سلامت خانواده از کیفیت رابطه همسران تاثیر می پذیرد. الگوهای ارتباطی در زمره ملاک های بااهمیت این رابطه قرار دارد و ارتقای سطح بهداشت روانی زوجین را تسهیل می کنند. پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیش بینی کننده الگوهای ارتباطی در دل زدگی و بی ثباتی زناشویی انجام شد.

    مواد و روش ها: 

    روش پژوهش حاضر توصیفی-تحلیلی از نوع همبستگی پیش بین بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه زوجین مراجعه کننده به کلینیک زنان و زایمان و مرکز درمان ناباروری علی ابن ابیطالب (ع) زاهدان بود. در این پژوهش 60 نفر از زنان نابارور به روش نمونه گیری در دسترس به شیوه تصادفی انتخاب شدند. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نسخه 24 نرم افزار SPSS انجام گردید.

    یافته ها: 

    نتایج به دست آمده حاکی از آن بود که سه متغیر الگو ارتباطی، بی ثباتی و دل زدگی بترتیب دارای میانگین 83/1، 82/1 و 00/2 و انحراف معیار 717/0، 792/0 و 803/0 بودند.

    بحث و نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش حاکی از آن است که سبک توقع/ کناره گیری مربوط به متغیر الگوهای ارتباطی نقش پیش بینی کننده ای در دل زدگی و بی ثباتی زناشویی در زوجین دارد. همچنین بر اساس نتایج پژوهش به نظر می رسد که بی ثباتی زناشویی به تنهایی یا به همراه سبک های تعاملی زوجین می تواند در دل زدگی زناشویی زوجین نقش داشته باشد.

    کلیدواژگان: الگوی ارتباطی، دل زدگی، بی ثباتی زناشویی، نابارور
  • برهان بدلی، محمد دلیرراد، بهزاد بوشهری، محمد جبراییلی* صفحات 251-257
    پیش زمینه و هدف

    توسعه سیستم ثبت مسمومیت های ناشی از سوءمصرف مواد می تواند در زمینه گردآوری نظام مند اطلاعات، پیشگیری از مسمومیت ها، شناسایی افراد مبتلا و پایش آن ها، سهولت دسترسی به اطلاعات و تصمیم سازی در اختصاص منابع، مفید باشد. ارزیابی قابلیت استفاده از دستگاه های اطلاعاتی یکی از مهم ترین راهکارهای ارتقای برنامه های ثبت بیماری ها است. هدف از این مطالعه، ارزیابی قابلیت استفاده از سیستم ثبت مسمومیت های ناشی از سوءمصرف مواد از دیدگاه کاربران در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بود.

    مواد و روش کار

    این مطالعه یک مطالعه توصیفی-مقطعی بود که در سال 1401 انجام شد. در این پژوهش دیدگاه 21 کاربر سیستم موردبررسی قرار گرفت. نمونه گیری به صورت سرشماری بود و با مراجعه به مرکز آموزشی درمانی امام خمینی (ره) ارومیه انجام یافت. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد لوییز بود که دارای 32 سوال در 6 محور اصلی شامل: تعامل کلی با سیستم، صفحه نمایش، مجموعه اصطلاحات سیستم، قابلیت یادگیری، قابلیت های کلی سیستم، کاربردپذیری و رابط کاربری بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که میانگین امتیاز کسب شده در ابعاد 6 گانه ارزیابی قابلیت استفاده سیستم ثبت مسمومیت های ناشی از سوءمصرف مواد محورها به ترتیب درمجموعه اصطلاحات سیستم 52/8، صفحه نمایش 36/8، قابلیت یادگیری 28/8، قابلیت کلی 04/8، رابط کاربری 98/7، و تعامل کلی 73/7 بود.

    بحث و نتیجه گیری: 

    از دیدگاه کاربران کار کردن با سیستم ثبت مسمومیت های ناشی از سوءمصرف مواد ساده می باشد و یادگیری آن آسان بوده، صفحه نمایش آن و اصطلاحات سیستم مناسب می باشند. بااین حال، کاربران از قابلیت های تنظیم سیستم و گزارش های آن رضایت نسبی داشتند. بنابراین سیستم طراحی شده نیازمند تغییرات و ارتقای کیفیت گزارش ها می باشد.

    کلیدواژگان: قابلیت استفاده، سیستم ثبت، سوء مصرف مواد، رابط کاربری، رضایت کاربر
|
  • Maryam Dehghani, Noushin Mousazadeh*, Hamideh Hakimi Pages 170-177
    Background & Aim

    Moral intelligence is one of the dimensions of intelligence that can provide a framework for the correct functioning of humans and is theoretically considered as a predictor of behavior. The aim of this study was to investigate the relationship between moral intelligence and demographic characteristics of nurses working in intensive care units.

    Materials & Methods

    The present study is a descriptive-correlational one conducted in 2009. The study population included 112 nurses working in the ICU wards of public hospitals in Amol city who were selected by census method. For data collection, demographic information form and standard moral intelligence questionnaire were used. Analysis was done using SPSS version 19 software and descriptive and analytical statistics, calculation of mean, standard deviation, Pearson correlation test, and Independent T-test were performed.

    Results

    The results showed that the mean score of moral intelligence in the nurses working in ICU was 80.20±7.40 and very good. The highest score was related to the honesty and the lowest score was related to the compassion. The results of the Pearson’s correlation test showed that there was a positive and significant relationship between the general score of moral intelligence and the variables of marital status (P=0.03), age (P=0.02), work experience (P=0.02), and work experience in the ICU (P=0.02). There was also a positive and significant relationship between honesty, responsibility, and compassion with the variables of age, marital status, and work experience in the ICU. There was also an inverse relationship between the overtime hours and the dimensions of the moral intelligence questionnaire. There was not a significant relationship between the overall score of moral intelligence with gender and with participation in the ethics seminar. On average, married people had higher responsibility, forgiveness, and moral intelligence than single people.

    Conclusion

    Considering the particular conditions of the special care units and the necessity of the presence of capable nurses in these units, it is superlative that married nurses with older age, higher work experience, and more work experience work in these units. It is also the responsibility of the managers and planners of the treatment units to reduce the working hours of the nurses working in these units and to carry out a correct assessment of needs before holding in-service training programs to help improve the moral intelligence of these nurses.

    Keywords: Moral Intelligent, Nurses, Critical Care Unit
  • Marzieh Ebrahimi, Shayesteh Jahanfar, Amirhossein Takian, Zohreh Khakbazan, Shabnam Vazifekhah, Dorsa Vatandoust, Mehrnaz Geranmayeh* Pages 178-200
    Background & Aims

    Making skin-to-skin contact between mother and baby immediately after birth and starting breastfeeding within the first hour of birth is the fourth step of the ten steps of the Baby-Friendly Hospital Initiative (BFHI). However, this step is still not properly done in Iran. This study was designed with the aim of analyzing the factors preventing skin-to-skin contact in the first hour of life in healthy term infants.

    Materials & Methods

    This research is a qualitative study with a content analysis approach.Data were collected by in-depth and semi-structural interviews using open-ended questions. Sampling was done in a purpose-based manner and continued until data saturation was reached. In total, we interviewed 27 experts, managers, and personnel of maternity service providers.

    Results

    A total of 824 codes were extracted from the interviews, which were compared based on content affinity and then organized into 7 themes, 19 categories, and 75 subcategories. After qualitative data analysis, the themes were compared based on the four components of Walt and Gilson's policy triangle in four categories of creators, content, background, and process and included in them. We categorized instruction challenges as part of the content barriers within the topic, deficiencies of knowledge and awareness, skills, and the nature of the platform for conducting the contact process as part of the process barriers two topics, the challenge of supervision and monitoring at all levels of the system as well as the effective environmental components in the implementation of the contact program as part of the structural obstacles two topics, and finally the topic of the effective actors including the beneficiaries and their subordinates as part of obstacles related to the actors.

    Conclusion

    Maternity ward staff face serious obstacles to skin-to-skin contact in the first hour of birth, especially in receiving continuous and sufficient training, having the necessary motivation and support from managers, and establishing modern supervision and reward system for optimal skin-to-skin contact in the first hour of birth.

    Keywords: Skin-to-Skin Contact, One Hour after Birth, Health Care Providers, Qualitative Study
  • Hadi Afshar*, Meghdad Ghodrati Aversi, Faeze Banafshi, Bahlol Rahimi, Zahra Fazlollahi Pages 201-209
    Background & Aims

    The level of satisfaction of paramedical students of the University of Medical Sciences and its impact on the society, health, and health care system leads to bring up a highly efficient workforce and greater productivity. The aim of this study was to evaluate the satisfaction of paramedical students of Urmia University of Medical Sciences with their field of study and the factors affecting it in 2019.

    Materials & Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on 242 students from different fields of study in the paramedical faculty of Urmia University of Medical Sciences. The data collection tool was a standard and structured questionnaire that consisted of two parts. Data were analyzed using descriptive statistics, t-test and analysis of variance.

    Results

    The average score of students' interest in their field was 42.34 out of 54 points. Most students (73.6%) were interested in their field of study. There was a significant difference between age, field, transfer with the interest in the field. Among the other items of the questionnaire, “the position of the field in society” was one of the influential factors, while the item “I chose my field with full knowledge” had the weakest role.

    Conclusion

    Interest scores were relatively lower in older students. Among other paramedical disciplines, health information technology students showed the least interest. Due to the effect of interest in the field of study on students' motivation, academic performance, snd their performance in the clinic, it is necessary for officials to develop programs to Improve the labor market and the material and spiritual status of various fields of medical sciences.

    Keywords: Satisfaction, Students, Field of Study, Health Information Technology, Radiology, Laboratory Science, Operating Room
  • Faezeh Rahmani, Mojgan Firouzbakht, Narges Rahmani*, AmirHossein Alipour Pages 210-219
    Background & Aims

    Health workers are in the front line of the epidemics and face a lot of stress. So maintaining their physical and mental health affects the quality of work and satisfaction of the patients. The aim of this study was to investigate the relationship between general health and COVID-19 anxiety level in the nursing students of Babol Azad University, Iran.

    Materials & Methods

    This descriptive-correlational research was conducted in the second semester of 2020-2021 in Babol Azad University, Iran. The study population included 90 undergraduate nursing students who were selected by stratified random sampling. Research tools include General Health Questionnaire (GHQ) and Corona Disease Anxiety Scale (CDAS). Statistical analysis was performed using SPSS version 20 software. Descriptive tests for frequency and t-test, correlation and multivariate regression were used.

    Results

    The findings of the current research showed that the highest percentage of the research samples (53.1%) had a score between 22-42 out of 84, which shows that public health has been threatened and damaged in some areas of anxiety, depression, and physical and social aspects. In the field of COVID anxiety, the largest percentage of samples (87.7%) had a score of 0-16 out of 54 in the COVID anxiety scale. The results of Pearson's correlation test showed that there was a significant positive correlation between the anxiety of COVID and the dimensions of anxiety, depression, and physical signs of general health, and a negative significant relationship (p≤0.05) between the anxiety of COVID and the social dimension of general health.

    Conclusion

    The findings of the present research can provide useful information to educational officials of the universities to improve their educational environment and reduce stress factors, to implant stress-management workshops, and doing advices to the students about dealing with the anxiety of COVID-19, to take an important step towards improving the general health of nursing students and improving their quality of care.

    Keywords: COVID-19, Public health, Nursing, Students
  • Meysam Rashvand, Davood Gholamrezaei*, Naser Barkhordar Pages 220-232
    Background & Aims

    Today, with increasing competition, health centers are taking steps towards client satisfaction with a tendency to strategic and systematic actions. The purpose of this study was to investigate the effect of nurses' performance on client satisfaction in private hospitals of Tehran province, Iran, and ranking their performance indicators.

    Materials and Methods

    This descriptive-survey study was performed along the summer of 2021 in all the private hospitals in Tehran. The opinions of 384 patients referred to the private hospitals and 15 expert nurses were collected in Buyukozkan et al. (2011) questionnaire and paired comparison tables, and were used as the basis for analysis. In this study, we used confirmatory factor analysis to classify the performance indicators of nurses on the satisfaction of the clients and the combined approach of analytical network process to rank performance indicators. We also used Dimatel to investigate the cause-effect relationships of the satisfaction criteria of the clients.

    Results

    Five performance indicators including tangible factors, responsiveness, reliability, assurance, and empathy on client satisfaction were examined. Perceived quality criterion had the highest impact and importance among client satisfaction criteria (0.995). Reliability (0.431), responsiveness (0.160), Assurance (0.148), empathy (0.131), and tangible factors (0.128) were placed in the next ranks, respectively.

    Conclusion

    Despite the similarities and differences between the opinions of expert nurses and clients, managers and nursing supervisors of private hospitals should pay attention to both sources of information (experts and clients) in making decisions about improving clients' satisfaction from the services of these centers, and by using the obtained priorities, they also should plan to strengthen and correct the irregularities.

    Keywords: Nurses' Performance, Clients' Satisfaction, Private hospital
  • Zahra Abadi Marzoni, Fatemeh Bakouei*, Afsaneh Bakhtiari, Sareh Bakouei Pages 233-241
    Background & Aims

    Fears of childbirth during the Covid-19 crisis and disruption in safe maternal care may be exacerbated. The aim of this study was to assess the prevalence of fear of childbirth in the Covid-19 crisis and its predictors in pregnant women.

    Material & Methods

    The cross-sectional study was done on 330 referred to pregnancy clinics affiliated to Babol University of Medical Sciences in the Covid-19 crisis, from May to November 2021. The Hartmann questionnaire was used to assess the fear of childbirth. The mean score of the Hartmann questionnaire, 28, was considered as the fear of childbirth. The studied variables were compared in two groups of women with fear and without fear of childbirth.

    Results

    The age range of the pregnant women was 18-45 years. The mean score of fear of childbirth in women was 35.95 ± 9.44 in the range of 14-56. 82.7% of the women were in the group with fear of childbirth. In the final analysis with logistic regression model, only the tendency to delivery type remained as a significant factor in the model; in other words, the odds ratio of the tendency to vaginal delivery in women with fear of childbirth was about 73% lower than women without fear of childbirth (B = 0.273, PV = 0.015, CI = 0.096-0.774).

    Conclusion

    Findings of the study indicate an increase in the frequency of fear of childbirth in the Covid-19 crisis. Also, the fear of childbirth was significantly related to the decrease in desire for natural childbirth. According to its negative effects on maternal and infant health, this issue should be considered by the health promotion policy-makers and health-care providers.

    Keywords: Fear, Parturition, COVID-19, Population Characteristics, Pregnant Women
  • Maryam Atashpanjeh*, Mahmoud Shirazi Pages 242-250
    Background & Aims

    Family health is affected by the quality of the spouse's relationship. The communication patterns are among the important criteria of this relationship and facilitate improvement of mental health of the couples. The present study was conducted with the aim of investigating the predictive role of communication patterns in marital distress and instability.

    Material & Methods

    The research method of the present study was descriptive-analytical of predictive correlation type. The statistical population of the study included all couples referred to the Gynecology and Obstetrics Clinic of Ali-Ibn-Abi-Talib Infertility Center in Zahedan, Iran. In this research, 60 infertile women were selected randomly using available sampling method. Data analysis was done using spss software version 24.

    Results

    The obtained results showed that the three variables of communication pattern, instability, and discouragement had means of 1.83, 1.82, and 2.00 and standard deviations of 0.717, 0.792, and 0.803, respectively.

    Conclusions

    The results of the study indicated that the expectation/withdrawal style related to the variable of communication patterns has a predictive role in marital distress and marital instability of the couples. It is also clear from the results of the research that the marital instability alone or together with the interaction styles of the couples could play a role in marital distress of the couples.

    Keywords: Communication pattern, Distress, Marital instability, Infertile
  • Borhan Badali, Mohammad Delirrad, Behzad Boushehri, Mohamad Jebraeily* Pages 251-257
    Background & Aims

    Development of the registry system for substance abuse poisoning may be useful in the systematic collection of information, prevention of poisonings, identification of people and monitoring them, ease of access to information, and decision-making in allocating resources. Evaluation of the usability of information systems is one of the most important ways to improve disease registration programs. The purpose of this study was to evaluate the usability of drug abuse registration system from the users' point of view at Urmia University of Medical Sciences.

    Materials & Methods

    This study was a cross-sectional descriptive one conducted in 2022. In this study, the opinions of 21 system users were evaluated. Census sampling method was done from the cases reffered to the Imam Khomeini Educational and Medical Center in Urmia, Iran. Data collection tool was a standard QUIS questionnaire with 32 questions in 6 dimensions including: general interaction with the system, screen, system terms, learning ability, general capabilities of the system, and usability and user interface. The data were analyzed using SPSS version 16 software.

    Results

    The results showed that the average score obtained in the six dimensions of the usability evaluation of the registry system for substance abuse poisoning were: 8.52 in system terms, 8.36 in screen, 8.28 in learning ability, 8.04 in general capabilities of the system, 7.98 in usability and user interface, and 7.73 in the general interaction, respectively.

    Conclusion

    From the user's point of view, working with the registry system for substance abuse poisoning is simple and easy to learn, and the screen and system terms are appropriate. However, the users were relatively satisfied with the capabilities of system configuration capabilities and its reports. Therefore, the designed system requires some changes to improve the quality of reports.

    Keywords: Usability, Registration system, Substance abuse, User interface, User satisfaction