فهرست مطالب

مطالعات اسلامی در حوزه سلامت - سال ششم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1401)

مجله مطالعات اسلامی در حوزه سلامت
سال ششم شماره 2 (پیاپی 20، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهیار خانی مقدم*، مهدی داوری دولت آبادی صفحات 1-13
    هدف

    پژوهش حاضر درصدد واکاوی ابعاد انسان شناختی جهاد در قرآن و تبیین آثار آن بر سلامت معنوی انسان ها بود.

    مواد و روش

    مبنای این پژوهش بر تحلیل داده های قرآنی از آیات مرتبط با بحث جهاد، استوار بوده که در این فرایند، از روش تحلیل محتوا یا داده بنیاد استفاده گردید.

    یافته ها

    جهاد با تامین کرامت نوع انسان ها، موجب آزادی اندیشه و بیان شده و باید ضمن پرهیز از تجاوز از حدود انسانی در آن، بر تناسب مجازات محاربان با نحوه محاربه آنها، عنایت داشت. همچنین موجب حفظ کرامت انسان های مومن است که در آن باید به دفاع از مسلمانان به ویژه هنگام استمداد، اولویت امنیت مومنان نسبت به نیازهای جسمی و دفاع ازحیثیت افراد در جامعه اسلامی اهتمام داشت. همچنین جهاد در کمال انسان، نقش بی بدیلی دارد، البته شاخص هایی چون توکل و ارتباط با خدا، صبر و ثبات قدم، شهامت و نترسیدن از ملامت، محرم اسرار بودن، محسن بودن و ترجیح آخرت بر دنیا در آن، زمینه ساز برای کمال او و شاخص های چون کراهت طبعی، وسوسه های شیطانی، غرور، حب دنیا و نفاق، موجب عدم دسترسی او به کمال می-شود.

    نتیجه گیری

    برخلاف برخی از انگاره ها در نفی جهاد و انتقاد از آن به دلیل آثار منفی بر سلامت معنوی انسانها، می توان جهاد(با رعایت چارچوبه وحیانی و برگرفته از سنت نبوی(ص)) را به عنوان یکی از ارکان تامین و ارتقای سلامت معنوی انسان ها بر شمرد.

    کلیدواژگان: انسان شناختی، جهاد، دفاع، سلامت معنوی، قرآن
  • هوشنگ گراوند* صفحات 15-27
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف نقش واسطه ای سرسختی روان شناختی در رابطه بین هوش معنوی و تاب آوری صورت پذیرفت.

    روش

    روش پژوهش، همبستگی از نوع مدل سازی معادلات ساختاری بود. جامعه ی این پژوهش شامل تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی مرکز آموزش عالی پلدختر در سال تحصیلی 400-1399 بود. حجم نمونه آماری بر اساس قاعده سرانگشتی کلاین برابر 210 نفر تعیین شد که به روش نمونه گیری در دسترس و با پرسشنامه آنلاین انجام شد. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش مقیاس خودارزیابی هوش معنوی (SISRI)، تاب آوری کونور- دیویدسون (CD-RISC) و مقیاس سرسختی لانگ و گولت (LGHS) بود. تحلیل داده ها به روش آماری مدل سازی معادلات ساختاری و با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS-22 و AMOS-24 انجام شد و برای بررسی نقش واسطه ای متغیرها از آزمون بوت استراپ استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هوش معنوی و سرسختی روان شناختی اثر مثبت مستقیم بر تاب آوری روان شناختی دانشجویان دارند. همچنین نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که سرسختی روان شناختی در رابطه ی بین هوش معنوی و تاب آوری روان شناختی نقش میانجی دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    بر اساس یافته های پژوهش حاضر می توان چنین نتیجه گرفت که سطوح بالاتر هوش معنوی می تواند تاب آوری بالاتری را در دانشجویان پیش بینی کند. در این میان، سرسختی روانشناختی به عنوان یک عامل شخصی، می تواند سازوکار تاثیر هوش معنوی بر تاب آوری را روشن کند. به عبارتی دیگر، هوش معنوی از طریق افزایش سرسختی روانشناختی، بر تاب آوری دانشجویان تاثیر مثبت دارد. این نتایج، در طراحی برنامه های مشاوره ای برای دانشجویان، قابل استفاده است.

    کلیدواژگان: سرسختی روان شناختی، هوش معنوی، تاب آوری
  • زهرا عدالت خواه، فریبرز باقری*، مهدی زارع بهرام آبادی صفحات 29-40
    مقدمه و هدف

    جنگی تحمیلی عوارض متعددی بر روی جانبازان و خانواده های آنان به ویژه همسر به وجود آورده؛ که در سیر طبیعی سلامتی و کیفیت زندگی جانباز و همسر مراقبت دهنده اش اختلال ایجاد می کند. لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش هوش معنوی در کیفیت زندگی همسران جانبازان با میانجی راهبردهای مقابله ای انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری شامل تمامی همسران جانبازان تحت پوشش بنیاد شهید و ایثارگران منطقه پنج شهر تهران در سال تحصیلی 1400-1399 بودند که بر اساس جدول گجرسی و مورگان نیز 225 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس و پرسشنامه هوش معنوی بدیع و همکاران (2010)، راهبردهای مقابله ای لازاروس فولکمن (1984) و کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (2000) پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 22 و نرم افزار Amos جهت تحلیل مدل استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد هوش معنوی به صورت مستقیم بر راهبرد مسیله مدار (01/0>p، 516/0= β) تاثیر مثبت و بر راهبرد هیجان مدار (01/0>p، 536/0-= β) تاثیر منفی دارد. هوش معنوی هم به صورت مستقیم (01/0>p، 227/0= β) و هم به صورت غیرمستقیم (01/0>p، 296/0= β) و با نقش واسطه ای راهبردهای مقابله ای بر کیفیت زندگی تاثیر دارد. راهبرد مسیله مدار نیز به صورت مستقیم بر کیفیت زندگی (01/0>p، 361/0= β) تاثیر مثبت و راهبرد هیجان مدار نیز به صورت مستقیم بر کیفیت زندگی (01/0>p، 204/0-= β) تاثیر منفی دارد.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج می توان گفت، با ارتقای هوش معنوی و راهبردهای مقابله ای، می توان کیفیت زندگی همسران جانبازان را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: هوش معنوی، راهبردهای مقابله ای، کیفیت زندگی، جانبازان
  • محمد الهی*، اشرف صفریان، فائزه شکری جوان، مریم عیسی زاده صفحات 41-51
    مقدمه و هدف

    شیوع کووید 19، پیامدهای روان شناختی متعددی به دنبال داشته است و پریشانی روانشناختی دانشجویان را تحت شعاع قرار داده است. لذا مطالعه حاضر باهدف نقش ذهن آگاهی و مقابله مذهبی در پیش بینی پریشانی روانشناختی دانشجویان دوران کرونا انجام شد.

    روش کار

    در یک پژوهش توصیفی- همبستگی از جامعه آماری که شامل تمامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی فسا در سال تحصیلی 1401-1400 بودند، به روش نمونه گیری در دسترس، 300 نفر انتخاب و پرسش نامه های ذهن آگاهی براون و رایان (2003)، مقابله مذهبی پارگامنت و همکاران (2000) و پریشانی روانشناختی کسلر و همکاران (2002) را به صورت آنلاین تکمیل کردند. جهت تحلیل داده ها از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه با نرم افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد همبستگی بین مقابله مذهبی مثبت (478/0- =r) و ذهن آگاهی با پریشانی روانشناختی (516/0- =r) منفی و معنی دار، اما همبستگی بین مقابله مذهبی منفی با پریشانی روانشناختی (335/0 =r) مثبت و معنی دار بود. همچنین ذهن آگاهی و مقابله مذهبی، 5/32 درصد از واریانس پریشانی روانشناختی را تبیین می کنند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش، با افزایش ذهن آگاهی و تقویت مقابله های مذهبی مثبت می توان، پریشانی روانشناختی دانشجویان در دوران کرونا را کاهش داد.

    کلیدواژگان: ذهن آگاهی، مقابله مذهبی، پریشانی روانشناختی، دانشجویان
  • بهزاد علی گوهری* صفحات 53-66
    سابقه و هدف

    شواهد نشان می دهد که روش های معنوی مقابله در کمک به افراد در حفظ و افزایش سلامت روانی در شرایط بحران، موثر است. این پژوهش با هدف تعیین اثرات معنویت درمانی و آموزش راهبردهای مقابله مذهبی برکاهش علایم ترومای ثانویه فرزندان جانبازان PTSD انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل و پیگیری یک ماهه بود. جامعه آماری دربرگیرنده دانشجویان شاهد (فرزندان جانبازان مبتلابهPTSD) در دانشگاه آزاد اسلامی واحد در سال 1397 بود. ابتدا بر اساس ملاک های ورود دانشجویانی که نمره بالایی در ترومای ثانویه داشتند شناسایی شدند و به تصادف در سه گروه آزمایش و یک گروه کنترل جایگزین شدند (هر گروه 10 نفر). سه گروه آزمایش به ترتیب تحت معنویت درمانی و آموزش راهبردهای مقابله مذهبی قرار گرفتند، گروه سوم به عنوان گروه کنترل مداخله ای دریافت نکرد. شرکت کنندگان پرسشنامه های استرس ثانویه (STS) را تکمیل کردند. بعد از جمع آوری و استخراج داده ها، نمرات شرکت کنندگان با داده ها با آزمون تحلیل واریانس چندمتغیره با اندازه های مکررتحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که اثرات معنویت درمانی و آموزش راهبردهای مقابله مذهبی در تعدیل و کاهش علایم ترومای ثانویه معنادار بود (P<0/05).

    نتیجه گیری

    نتایج پژوهش حاضر بر ضرورت مداخلات معنویت درمانی، مشاوره ای، آموزش راهبردهای مقابله مذهبی خانواده های جانبازان مبتلابه PTSD (به منظور انجام دادن اقدامات موثرتر)، تشکیل جلسه های معنویت درمانی گروهی و برنامه آموزشی راهبردهای مقابله ای برای روابط بهتر و موثرتر تاکید می کند.

    کلیدواژگان: معنویت درمانی، آموزش مقابله مذهی، کاهش علائم تروما، جانبازان مبتلا به PTSD
  • محمد مهدوی*، زینب احمدپور، فاطمه نگهبان صفحات 67-78

    قرآن کریم آموزه هایش را به عنوان یک مجموعه راهکار و درمان های صحیح و قطعی و یقینی در حیطه روانشناسی و اجتماعی بیان می کند تا افراد با عمل به آن دستورات از هر نوع آسیبی مصون بمانند، از این رو این پژوهش با هدف تبیین نقش قرآن کریم در دستیابی به سلامت روانی و اجتماعی انجام پذیرفته است. پژوهش حاضر از نوع توصیفی_مقطعی است. جامعه آماری شامل کلیه زنان شهر تبریز بازه سنی "15 تا 50" سال در سال 1400 می باشد که 300 نفر زن بر اساس فرمول کوکران و به وسیله نمونه گیری تصادفی_ساده انتخاب گشته است. همچنین این تحقیق میان نسلی بوده و بین سه نسل نوجوان، جوان و میانسال به انجام رسیده است. ابزار پژوهش پرسشنامه استاندارد است. همچنین داده ها با آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی و به وسیله نرم افزارSPSS 25 تجزیه و تحلیل شده اند. نتایج تحقیق بیان می کند که میزان انس با قرآن در سه نسل در حد متوسط به بالا میباشد. همچنین انس با قرآن با سلامت روانی و سلامت اجتماعی رابطه معنا داری دارد.کلید واژه:انس با قرآن؛ زنان شهر تبریز؛ سلامت اجتماعی؛ سلامت روان؛ نسل.

    کلیدواژگان: انس با قرآن، زنان شهر تبریز، سلامت اجتماعی، سلامت روان، نسل
  • جواد نعمتی*، فریده نصیری صفحات 79-85

    مرگ مغزی به وضعیت غیرقابل بازگشت همه عملکردهای مغز اطلاق می شود و یکی از معیارهای قطعی تعیین کننده مرگ است. در زمان مرگ مغزی بعضی از اعضای بدن که حیات در آن برقرار است قابلیت اهدا و پیوند به بیماران نیازمند را دارد. چون دانش و نگرش افراد تاثیرگذار در عرصه درمان اهمیت بسزایی دارد، این پژوهش با هدف تعیین ارزیابی دانش و نگرش دانشجویان علوم پزشکی در مورد مرگ مغزی و اهدای عضو انجام یافتاین پژوهش از نوع تحلیلی مقطعی و نمونه گیری آن به صورت تصادفی در سال 1398 بر روی دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام شد. پرسشنامه حاوی 45 سوال بین 150 دانشجو توزیع گردید. برای پایایی پرسشنامه از آلفای کرونباخ استفاده شد. به منظور بررسی مقایسه نمرات نگرش و آگاهی بین سطوح متغیرها از تی مستقل یا آنالیز واریانس استفاده شد. برای بررسی رابطه بین نگرش و آگهی از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 17 استفاده شد میانگین ± انحراف معیار نمره کل دانش و نگرش برای افراد شرکت کننده در مطالعه به ترتیب 50/3±79/14 و 43/12±53/93 بود. اختلاف میانگین نمره آگاهی دانشجویان در سطوح تحصیلات آنها معنی دار بود(p=0.01) در حالی که اختلاف میانگین نمره نگرش آنها معنی داری نبود (p=0.06). میزان همبستگی بین آگاهی و نگرش آنها در مورد مرگ مغزی 42/0 بود که این مقدار از نظر آماری معنی دار بود (p<0.001). ضریب همبستگی بین نگرش و آگاهی دانشجویان با سن آنها از نظر آماری معنی دار نبود (p>0.05)

    کلیدواژگان: مرگ مغزی، اهداء عضو، پیوند اعضاء، نگرش و دانش
  • رسول سلیمانی مقدم* صفحات 87-95
    زمینه و هدف

    یکی از مسایل مهمی که در سلامت روانی افراد مطرح می باشد افسردگی و اضطراب است و یکی از مولفه های موثر بر افسردگی و اضطراب اعتقادات مذهبی و یاد و ذکر خداوند متعال می باشد. بنابراین، این پژوهش به منظور تعیین افسردگی و اضطراب دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد شرکت کننده در مراسم اعتکاف در سال 1396 انجام شد.

    مواد و روش ها

    در پژوهش توصیفی حاضر، 75 نفر از افراد شرکت کننده در مراسم اعتکاف به صورت سرشماری و 75 نفر به طور تصادفی ساده از بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1396 انتخاب شدند. داده ها از طریق پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، پرسشنامه های افسردگی بک و اضطراب اسپیلبرگر جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی و تحلیلی (آزمون t-test، Mann-Whitney، Chi-square و paired t-test) در سطح معنی داری 05/0>p تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بین نمره کل افسردگی و اضطراب در گروه اعتکاف قبل و بعد از مراسم تفاوت آماری معنی داری وجود داشت (001/0>p) ولی در گروه شاهد نمره کل افسردگی و اضطراب قبل و بعد از مراسم به ترتیب تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد (59/0=p)(70/0=p). اختلاف میانگین نمره کل افسردگی و اضطراب در گروه اعتکاف کم تر از گروه کنترل بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (01/0=p).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، می توان گفت که شرکت در مراسم اعتکاف و آیین های مشابه می تواند باعث بهبود متغیر-های سلامت روانی افراد از جمله افسردگی و اضطراب شود که فراگیر شدن آن نیازمند برنامه ریزی دقیق از طرف مسیولان می باشد.

    کلیدواژگان: اعتکاف، افسردگی، اضطراب، دانشجو
|
  • Mahyar Khani Moghaddam *, Mahdi Davari Dolat Abadi Pages 1-13
    Objective

    The present study aimed to analyze the anthropology of jihad in the Qur'an and explain its effects on the spiritual health of human beings.

    Materials and Methods

    The basis of this research is based on the analysis of Quranic data from verses related to the discussion of jihad. In this process, the method of content analysis or data-based data was used.

    Findings

    Jihad, by ensuring the dignity of human beings, has caused freedom of thought and expression, and while avoiding exceeding human limits in it, the proportion of the punishment of the warlords with the manner of their warfare should be considered. It also preserves the dignity of believing human beings, in which it is necessary to defend Muslims, especially when seeking help, to prioritize the security of believers over their physical needs, and to defend the dignity of individuals in Islamic society. Jihad also has an irreplaceable role in human perfection. For his perfection and characteristics such as natural hatred, evil temptations, pride, love of the world and hypocrisy, prevent him from reaching perfection.

    Conclusion

    Contrary to some ideas in denying jihad and criticizing it because of the negative effects on the spiritual health of human beings, jihad (by observing the revelatory framework and taken from the Prophetic tradition (PBUH)) as one of the pillars of providing and promoting He counted the spiritual health of human beings.

    Keywords: Anthropology, Jihad, Defense, Spiritual Health, Quran
  • Houshang Garavand * Pages 15-27
    Purpose

    The purpose of this study was to investigate the mediating role of psychological hardiness in the relationship between spiritual intelligence and resilience.

    Method

    The research method was correlation of the type structural equation modeling. The population of this study included all Undergraduate students Poldokhtar Higher Education Center who were studying in the academic year 2020-2021. The statistical sample size was determined based on the rules of thumb Kline equal to 210 people, which was done by available sampling method and online questionnaire. The instruments used in this study were Integrated Spiritual Intelligence Scale (SISRI), Connor-Davidson Resilience Scale (CD-RISC), and Lang and Goulet Hardiness Scale (LGHS). Data analysis was performed using Path analysis statistical method and by the SPSS-22, and AMOS-24 software. Bootstrapping method was used to examine the mediating role of the variables in Amos software.

    Findings

    The results showed that spiritual intelligence and psychological hardiness have a direct positive effect on students' psychological resilience. The results of structural equation modeling also showed that psychological hardiness has a mediating role in the relationship between spiritual intelligence and psychological resilience.

    Conclusion

    According to the findings, it can be concluded that in student’s, higher levels of spiritual intelligence can predict higher resilience. Meanwhile, psychological hardness as a personal factor can clarify the mechanism of the effect of spiritual intelligence on resilience. In other words, spiritual intelligence has a positive effect on the resilience through increasing psychological hardiness. These results can be used to design counseling programs for student’s people.

    Keywords: spiritual intelligence, psychological hardiness, resilience
  • Zahra Edalatkhah, Fariborz Bagheri *, Mahdi Zare Bahramabadi Pages 29-40
    Introduction & Objective

    Therefore, the present study aimed to investigate the role of spiritual intelligence in the quality of life of veterans' wives through coping strategies.

    Background & Aim

    The present study was a descriptive-correlation of structural equations. The statistical population included all the spouses of veterans under the auspices of the Martyrs and Veterans Foundation of Tehran's District Five in the academic year 2020-2021., The coping strategies of Lazarus Folkman (1984) and the quality of life of the World Health Organization (2000) responded. For data analysis, SPSS software version 22 and Amos software were used to analyze the model.

    Results

    The results showed that spiritual intelligence directly had a positive effect on problem-oriented strategy (p <0.01, β = 0.516) and an effect on emotion-oriented strategy (p <0.01, β = -0.536). It has a negative. Spiritual intelligence has both direct (p <0.01, β = 0.227) and indirectly (p <0.01, β = 0.296) effects on the quality of life through the mediating role of coping strategies. Problem-oriented strategy also directly affects the quality of life (p <0.01, β = 0.361) and emotion-oriented strategy also directly affects the quality of life (p <0.01, β = -0.204) It has a negative effect.

    Conclusion

    Based on the results, it can be said that by promoting spiritual intelligence and coping strategies, the quality of life of veterans' spouses can be improved.

    Keywords: spiritual intelligence, Coping Strategies, quality of life, Veterans
  • Mohammad Elahi *, Ashraf Safarian, Faezeh Shokri Javan, Maryam Esazadeh Pages 41-51
    Background & Aim

    The outbreak of Covid 19 has had a number of psychological consequences, overshadowing students' psychological distress. Therefore, the present study was conducted with the aim of the role of mindfulness and religious coping in predicting the psychological distress of coronation students.

    Methods

    In a descriptive-correlational study of the statistical population that included all students of Fasa University of Medical Sciences in the academic year 2021-2022, 300 people were selected by convenience sampling method and Brown and Ryan (2003) Mindfulness Questionnaire. Religion completed Pargament et al. (2000) and the psychological distress of Kessler et al. (2002) online. Pearson correlation and multiple regression with SPSS software version 22 were used to analyze the data.

    Results

    The results showed that the correlation between positive religious coping (r = -0.478) and mindfulness with psychological distress (r = -0.516) was negative and significant, but the correlation between negative religious coping and psychological distress (0.335) R = 0 was positive and significant. Mindfulness and religious coping also explain 32.5% of the variance of psychological distress.

    Conclusion

    According to the results of the study, by increasing mindfulness and strengthening positive religious coping, it is possible to reduce the psychological distress of students during the corona.

    Keywords: mindfulness, religious coping, Psychological Distress, students
  • Behzad Ali Gohari * Pages 53-66
    Background and purpose

    Evidence shows that spiritual coping methods are effective in helping people maintain and increase mental health in crisis situations. The aim of this study was to determine the effects of spiritual therapy and teaching coping strategies on reducing the symptoms of secondary trauma in the children of PTSD veterans.

    Methods

    The research method was quasi-experimental with a pretest-posttest design with control and a one-month follow-up group. The statistical population included control students (children of PTSD veterans) in the Islamic Azad University of Iran in 1397. First, based on the inclusion criteria, students with high scores in secondary trauma were identified and randomly assigned to three experimental groups and one control group (10 people in each group). Three experimental groups underwent spiritual therapy and religious coping strategies training, respectively, the third group did not receive any intervention as a control group. Participants completed the Secondary Stress Questionnaire (STS). After collecting and extracting the data, participants' scores were analyzed with the data by repeated measures multivariate analysis of variance.

    Results

    The results showed that the effects of spirituality, therapy, and training of religious coping strategies in modulating and reducing the symptoms of secondary trauma were significant (P <0.05).

    Conclusion

    The results of the present study emphasize the need for spiritual therapy interventions, counseling, teaching religious coping strategies to families of PTSD veterans (in order to take more effective measures), organizing group spiritual therapy sessions, and coping strategies training programs for better and more effective relationships.

    Keywords: Spiritual therapy, Religious coping strategies, symptoms of Secondary PTSD, veterans' Children
  • Mohammad Mahdavi *, Zeinab Ahmadpoor, Fatemeh Negahban Pages 67-78

    The Holy Quran expresses its teachings as a set of correct and definite solutions and treatments in the field of psychology and society so that people are safe from any harm by following those instructions, so this study aims to explain the role of the Holy Quran. Has been done in achieving mental and social health. The present study is descriptive-cross-sectional. The statistical population includes all women in the city of Tabriz in the age range of "15 to 50" years in the year 1400. 300 women have been selected based on the Cochran's formula and by simple random sampling. This research is also intergenerational and has been conducted between three generations of adolescents, young and middle-aged. The research tool is a standard questionnaireData were also analyzed by one-way analysis of variance, Pearson correlation coefficient and linear regression by SPSS 25 software. The results of the research show that the level of familiarity with the Qur'an in the three generations is moderate to high. Also, familiarity with the Qur'an has a significant relationship with mental health and social health.

    Keywords: Anas with the Quran, Women of Tabriz, social health, mental health, Generation
  • Javad Nemati *, Farideh Nasiri Pages 79-85
    Background and purpose

    Brain death refers to the irreversible state of all brain functions and is one of the definitive criteria for determining death.At the time of brain death, some of the organs in which life is established can be donated and transplanted to patients in need.Because the knowledge and attitudes of influential people in the field of treatment are very important, this study was conducted to determine the evaluation of medical students' knowledge and attitudes about brain death and organ donation.

    Materials and Methods

    This cross-sectional study was conducted randomly in 1398 on medical students of Tabriz University of Medical Sciences.A questionnaire containing 45 questions was distributed among 150 students. Cronbach's alpha was used for the reliability of the questionnaire. Independent t-test or analysis of variance was used to compare the scores of attitude and knowledge between the levels of variables. Independent t-test or analysis of variance was used to compare the scores of attitude and knowledge between the levels of variables.Pearson correlation coefficient was used to investigate the relationship between attitude and advertising. SPSS software version 17 was used for data analysis.

    Conclusion

    In this process, the knowledge and positive attitude of the test subjects play an essential role. Therefore, it is suggested that medical students be made aware of the nature of brain death and the importance of organ donation in regular educational programs. On the other hand, considering the challenges in people with brain death, it is better to complete the

    Keywords: Brain Death, Organ Donation, Organ Transplantation, Attitude, Knowledge
  • Rasool Solaimanimoghadam * Pages 87-95
    Background and Objectives

    depression and anxiety is one of the important issues in mental health. Religious beliefs and remembrance of God are among factors affecting depression and anxiety. The purpose of this study was to investigate the depression and anxiety of students of Gonabad University of Medical Sciences who participated in the I’tikaf ceremony in 2018.

    Materials and Methods

    This is a descriptive study where the individuals participating in the I’tikaf ceremonywere selected by census (n=75) and 75 persons were selected via simple randomization method from among thestudents of Gonabad University of Medical Sciences in 2018. Data were collected using a demographics form, Beck Depression and Spielberger Anxiety Inventoris. The data were analyzed using descriptive and analytical statistics (ttest, Mann-Whitney, Chi-square, and paired t-test) at the significance level of p <0.05.

    Results

    There was a significant difference between the total score of depression and anxiety in the I’tikaf group before and after the ceremony (p<0.001), But in the control group, there was no statistically significant difference in the total scores of depression and anxiety before and after the ceremony, respectively (p=0.59) (p=0.70). The mean difference of depression and anxiety total score in I’tikaf group was less than the control group, which was statistically significant (p=0.01).

    Conclusion

    According to the findings, it can be said that participation in this ceremony and similar rituals canimprove the variables of mental health such as depression and anxiety, which its universality requires the exact planning ofthose in charge.

    Keywords: I’tikaf, depression, Anxiety, student