فهرست مطالب

پژوهشنامه ادبیات داستانی - سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

پژوهشنامه ادبیات داستانی
سال یازدهم شماره 3 (پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/07/01
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سمیه آقابابایی* صفحات 1-24
    روایت شناسی با رویکردی مشخص به بررسی ساختار روایت می پردازد. ژرار ژنت، منتقد ساختارگرای فرانسوی، در نظریه زمان در روایت، گونه های مختلف زمان را از سه جنبه نظم، تداوم و بسامد بررسی کرده است. نظم، ترتیب بیان روایت و تداوم، طول مدت روایت است و بسامد، به بیان مکرر وقایع می پردازد. در این پژوهش تلاش بر این است تا با روش تحلیلی توصیفی ابتدا نظریه ژنت را توضیح دهیم سپس به تطبیق این نظریه در رمان طریق بسمل شدن اثر محمود دولت آبادی بپردازیم. دولت آبادی، داستان نویس مشهور فارسی، در این رمان تصویری از جنگ ایران با عراق ارایه داده است. زمان به کار رفته در این اثر به شکل هزارتو و پیچ درپیچ است، به گونه ای که این شیوه روایت زمان سبب شده است که خواننده غالبا در درک زمان وقایع مختلف داستان دچار سردرگمی و آشفتگی شود. درواقع، در این رمان می توان عملکرد تکنیک های نظریه زمان همچون بسامد و تداوم را با تکرار زیاد مشاهده کرد. نوع روایت زمان در رمان، خواننده را به عنصری فعال در داستان تبدیل می کند. نتایج حاصل از پژوهش بیانگر آن است که شگردهایی چون تک گویی درونی و گذشته نگری در این اثر، عملکرد بیشتری نسبت به دیگر شگردهای روایی دارند. عاملی که در این رمان باعث گستردگی زمان و درنگ در روایت شده است، گفت وگوهای درونی مداوم شخصیت اصلی داستان، توصیفات دقیق و جزیی و پرداختن به اموری است که در ارتباط دقیق با رخدادهای اصلی داستان نیست. بسامد مکرر در این رمان باعث کندشدن زمان شده است.
    کلیدواژگان: روایت شناسی، ژرار ژنت، طریق بسمل شدن، محمود دولت آبادی، زمان روایی
  • جلال براری*، محمدرضا اسعد، محسن ایزدیار صفحات 25-48

    پژوهش حاضر با روش تحقیق کتابخانه ای و به صورت تحلیلی، با تکیه بر نظریه ژرار ژنت به بررسی زمان روایی و ارتباط آن با عنصر تعلیق پرداخته است. بخش عمده ای از رمان فریدون سه پسر داشت از زبان شخصیتی روان پریش روایت می شود که سیر حوادث به صورت بسیار نامنظم، تودرتو و مبهم روایت شده  است. این رمان به نوعی از پایان آغاز می شود و خواننده در همان ابتدا سرنوشت بسیاری از شخصیت ها و حوادث را پیش چشم دارد. چنین مولفه هایی سبب ایجاد و گسترش تعلیق در شخصیت ها، زمان، مکان و حوادث می شود. به گونه ای که تفسیر کلی داستان نیازمند بررسی زمان مندی آن است. نتایج نشان می دهد که در بخش نظم، «پس نگری» بیشترین بسامد را دارد؛ زیرا در صفحات ابتدایی رمان، بسیاری از وقایع آینده به اختصار گفته شده است و صفحات عمده ای از کتاب، خلاهای سیر حوادث تا زمان کنونی را پر می کند. این پس نگری ها، کاربرد تعلیق داستان را به صورت تدریجی رفع می کنند. پیش نگری در صفحات ابتدای کتاب نیز نویسنده را ترغیب می کند تا دلیل حوادث اتفاق افتاده را با انگیزه بیشتری پی گیری نماید. شتاب روایت این رمان به دلیل استفاده از توصیفات مکرر که شامل شخصیت ها، فضاسازی ها و توهمات راوی است بسیار کاهش یافته است. درنگ های توصیفی در راستای گسترش تعلیق و در مواردی ایجاد لذت هنری و شاعرانگی است. عباس معروفی با حذف و تلخیص برخی از حوادث از حاشیه پردازی دوری کرده، به روایت شتاب بخشیده است. در مورد بسامد نیز می توان گفت که تکرار برخی حوادث و اتفاقات به دلیل اهمیت موضوع و جلب توجه خواننده بوده است. مهم ترین این تکرارها احساس غم غربت و تنهایی و روان پریش بودن شخصیت محوری داستان است.

    کلیدواژگان: روایت شناسی، داستان معاصر، زمان روایی، تعلیق، رمان فریدون سه پسر داشت، عباس معروفی، ژرار ژنت
  • فاطمه جعفریان، مهناز جعفریه*، سهیلا قسیمی ترشیزی صفحات 49-72
    میخاییل باختین (1975-1895) از فیلسوفان و نظریه پردازان ادبیات روسیه قرن بیستم، با الهام از جشن های کارناوالی، نظریه کارناوالیسم خود را مطرح می کند. در این جشن ها، مردم به دور از فضای سلطه بایدها و نبایدها، زنجیر ترس را پاره می کنند و در ورای خنده ای منتقدانه، مسایلی که صدای مسلط بر جامعه آن ها را ساکت کرده است، نشان می دهند. باختین در نظریه کارناوالیسم خود، برای بررسی آثار طنز، با استفاده از اصول هجو منپیه ای که براساس ژانرهای گفت وگویی شکل گرفته است و از مهم ترین ابزار های ادراک از جهان کارناوالی است، کنش های کارناوالی را بررسی می کند و مولفه هایی چون مکالمه گرایی در فضای کرونوتوپ (زمان- مکان)، آرشیتکتونیک (سازماندهی روابط سوژه ها) و هتروگلاسیا (معنادهی در موقعیت) را برای نقد آثار طنز مطرح می کند.
    در این مقاله، با بررسی دو پادشاه فرضی؛ یعنی دموقراضه ازکتاب دموکراسی یا دموقراضه از سید مهدی شجاعی و پادشاه قاجار از احمد شاملو در کتاب روزنامه سفر میمنت اثر به ایالات متفرقه امریغ، زنجیره های کارناوالی و کنش هایی مثل تاج گذاری و تاج برداری، خنده و منطق مکالمه گرایی کارناوالی، بررسی شده اند تا آمیختگی تناقض های زندگی انسانی در گروتسک قدرت و در فضای سیاسی - اجتماعی در این دو اثر نشان داده شود. موازین کارناوالی در این اثر به شیوه استقرایی و با رویکردی انتقادی بیان شده است.
    کلیدواژگان: باختین، کنش های کارناوالی، مکالمه گرایی، شاملو، شجاعی
  • علی حسین رازانی*، هایده بنائی، کبری بهمنی، جواد تراب پور صفحات 73-90
    رمان شب ممکن نوشته محمدحسن شهسواری، یک فراداستان است که از شیوه های نگارش داستان های پست مدرنیسم بهره برده است. شهسواری در طرح این روایت و فرآیند معناسازی داستان، از عنصر فضا به نحو موثری بهره برده است. فضای حاکم بر داستان بر کل روایت سایه افکنده و ارتباط مستقیمی با عملکرد شخصیت ها دارد. دگرگونی، بارزترین ویژگی فضا در این رمان است، به گونه ای که  داستان یک فضای کلی نمادین و چندین فضای فردی دارد؛ ابتدای داستان، با بیتی از حافظ به منظور براعت استهلال کل کتاب آمده است. فضاسازی کلی داستان در جهت این مضمون پیش رفته است که قطعیت و واقعیتی در زندگی وجود ندارد و هر چیزی می تواند امکان وقوع پیدا کند. در هر فصل نیز با دگرگونی فضا، با تکیه بر توصیف و لحن شخصیت ها، سه فضای رمانتیک، منطقی و فضای عشق و نفرت ایجاد شده است. هرکدام از این فضاها در تعامل با فضای دیگر قرار دارد که در فضای کلی با هم قرار گرفته اند. در مقاله حاضر با طرح این سوال که عنصر فضا در رمان چگونه است؟ و چه تاثیری بر سیر روایی آن ایجاد کرده است؟ فضاسازی رمان بررسی شده است.
    کلیدواژگان: شهسواری، شب ممکن، فضاسازی، فضای نمادین، فضای فردی
  • سلما ساعدی، مسعود معتمدی*، شهروز جمالی صفحات 91-116
    در آثار داستانی شیرزاد حسن، از نویسندگان نامی معاصر کردستان عراق، مضامین اجتماعی به خصوص جایگاه نهاد خانواده و روابط میان اعضای آن، نمود بسیار دارد. این پژوهش درصدد بررسی جایگاه زن در سه رمان شاخص شیرزاد حسن است و نویسنده با روش توصیفی- تحلیلی و ابزار کتابخانه ای، به بررسی مناسبات و روابط عاطفی خانواده به ویژه، سیمای زن و برداشت ها و باورهای رایج در جامعه، نسبت به آن پرداخته است. در رمان ناتورالیستی حصار و سگ های پدرم به شرح درد و رنج و ترسیم دنیای سیاه خانواده ای پرداخته که تحت سلطه نظام پدرسالاری در درون حصار،  زندگی می کنند و هرکدام به نوعی با مسایل روحی و روانی دست به گریبان هستند. در رمان ریالیستی زنی بر فراز مناره به مساله هتک حرمت دختران از منظر روان شناسی و جامعه شناسی توجه کرده و نویسنده کوشیده است با نگرش روان شناختی به این مساله و تاثیرات و بازخوردهای آن در روان دختران جوان بپردازد. رمان رمانتیک ناتور دره، عشق افلاطونی دختر و پسری دبستانی را روایت کرده و به بررسی تاثیر نظام پدرسالاری و استبدادی بر شکل گیری شخصیت و پیدایش بیماری های روحی و روانی پرداخته است. نتایج به دست آمده از این پژوهش حاکی از آن است که شیرزاد حسن، فقر فرهنگی را بسیار خطرناک تر از مسایل اقتصادی می داند و بر آن است تا با پررنگ کردن باورهای نادرست جامعه، نسبت به روابط عاطفی میان اعضای خانواده، در جهت تغییر دیدگاه مردمان خود نسبت به این موضوع کلیدی، گامی چند بردارد.
    کلیدواژگان: خانواده، زن، مردسالاری، ادبیات داستانی، شیرزاد حسن، نویسنده کرد
  • یدالله شکری*، عبدالله حسن زاده میرعلی، قاسم نامدار صفحات 117-140

    «تقابل های دوگانه»، روشی در تحلیل متون بر اساس نشانه شناسی ساختگرا، حاصل آموزه های «سوسور» و بیانگر آن است که کلیت اندیشگانی اثر بر پایه جفت های متضاد سامان می یابد؛ جفت هایی از قبیل «سیاه/ سفید»، «راست/ دروغ»، «فقیر/ غنی». تقابل های دوگانه در لایه های زیرین پدیده هایی از قبیل زبان، جامعه، اندیشه، رفتار و فرهنگ مشاهده می شود، به آن ها معنا می دهد و با شکل دادن نظام های نشانه ای و الگوهای خاص، معابر ارتباطی ایجاد می کنند. دوگانه ها در ساماندهی رمزگان و برجسته سازی نشانه ها موثرند. «ارمیا»، اولین رمان رضا امیرخانی، چالش های فکری رزمنده ای را در برخورد با برخی واقعیت های جامعه ایران بعد از قطع نامه در فضایی «نشانه»ای و بستری از «دوگانه های متقابل» به تصویر می کشد. پژوهش حاضر با روش توصیفی− تحلیلی تلاش دارد تصویری از روابط نشانه ای رمان مذکور را به منظور رسیدن به لایه های پنهان متن ارایه دهد؛ ابتدا سه گروه رمزگان را که در هسته مرکزی رمان دست مایه طرح اندیشه های تقابلی اند تبیین می نماید، سپس دوگانه های متقابل را در دو گروه «اشخاص»: «مصطفا/ ارمیا»، «خانواده ارمیا/ ارمیا»، «معمر/ ارمیا»، «شهین/ ارمیا»، «مصطفا/ دیگر دوستان»، «کاووس/ ارمیا»، «ارمیای دیروز/ ارمیای امروز» و «مکان ها»: «جبهه/ شهر»، «شمال شهر/ جنوب شهر»، «سنگر ارمیا/ خانه ارمیا»، «جبهه/ دانشگاه»، «شهر/ معدن سنگ» دسته بندی، رمزگشایی  و تحلیل می کند و در نهایت نتیجه روابط تقابلی نشانه ها را در شکل گیری سه دیدگاه «انفعالی»، «مسیولانه» و «دغدغه مند» تبیین می نماید.

    کلیدواژگان: ساختگرایی، تقابل دوگانه، نشانه شناسی، ارمیا و امیرخانی، رمان دفاع مقدس
  • امیر عباس عزیزی فر*، فیروز نجفوند دریکوند، تورج زینی وند صفحات 141-168
    مطالعات تصویرشناسی، یکی از قلمروهای نوین ادبیات تطبیقی به شمار می آید که در آن، پژوهشگر، فرهنگ و ادب سرزمینی را در آثار یک نویسنده یا یک دوره یا مکتب بررسی می کند. خالد حسینی یکی از نویسندگان سرشناس معاصر افغانستان به شمار می آید که در آثارش کم وبیش عناصر فرهنگی ایران را به نمایش گذاشته است. پژوهش حاضر در ساحت ادبیات تطبیقی ذیل نظریه تصویرشناسی به کمک مطالعه کتابخانه ای و به روش توصیفی- تحلیلی انجام می شود. چگونگی این تاثیرپذیری ها از شخصیت ها و شهرهای ایرانی در دو رمان بادبادک باز و هزار خورشید تابان مسایل بررسی شده در این جستار است. یافته های پژوهش نشان می دهد که مایه و بنیاد بسیاری از اندیشه های نویسنده، ریشه در فرهنگ و ادب ایرانی دارد. او در آثار خود تحت تاثیر فرهنگ و ادب ایرانی بوده است و اندیشه های خود را به کمک این عناصر به تصویر کشیده است. حسینی از هنر و رویکرد های ادبی شاعرانی همچون حافظ، مولانا، جامی، نظامی، فروغ فرخزاد و خواجه عبدالله انصاری بهره مند شده است و از میان شهرهای ایران نیز از تهران، مشهد و اصفهان مکرر یاد می کند. مساله مهاجرت به ایران، سینمای ایران، خوردروی پیکان ایرانی، ساختار شیعی بافت اجتماعی مردم ایران، ضرب المثل های ایرانی، آداب و رسوم مردم ایران از دیگر مواردی است که در متن دو رمان بادبادک باز و هزار خورشید تابان بدان ها اشاره شده است.
    کلیدواژگان: مطالعات فرهنگی، تصویرشناسی، خالد حسینی، بادبادک باز، هزار خورشید تابان
  • سمیه غلامی صفحات 169-184

    پژوهش حاضر به تحلیل داستان کیمیاگر اثر پایولوکویلیو بر اساس نظریه مزلو پرداخته است. هدف این نوشتار این است که با روش تحلیل محتوای قیاسی و تطابق متن داستان با سلسله نیازهای مزلو به شناختی عمیق از شخصیت اصلی داستان سانتیاگو دست یابد؛ اینکه چگونه سانتیاگو سلسله مراتب نیازهای انسان از دیدگاه مزلو را با شروع سفر تا رسیدن به گنج برآورده کرد. سلسله مراتب نیازهای مزلو در پنج طبقه نیازهای فیزیولوژی، امنیت، عشق و تعلق، عزت نفس و خودشکوفایی هستند. در سطح نیازهای جسمانی سانتیاگو به راحتی می توانست نیازهای خویش را رفع نماید. با شروع سفر به سمت تحقق خویش نیاز به امنیت وی با چالش هایی اساسی روبه رو شد؛ اما با قدرت ایمان توانست بر آنها غلبه کند. نیاز به عشق و عزت نفس به قدر کافی ارضاء گردید تا مسیر او را به سمت تحقق خویش هموار سازد. معنویت به او در گذر از رنج های مسیر خودشکوفایی کمک زیادی نمود. نتیجه بررسی تطبیقی شخصیت سانتیاگو با نیازهای مزلو نشان داد که سانتیاگو با وجود همه دشواری ها توانست از پایین ترین سطح نیازها تا عالی ترین سطح را برآورده سازد و به یگانه وظیفه آدمیان که تحقق بخشیدن به افسانه شخصی است دست یابد. شرح مبسوط چگونگی برآورده شدن نیازها در مقاله ارایه شده است.

    کلیدواژگان: انسان گرایی، خودشکوفایی، تحقق خویشتن، سلسله مراتب نیازها، مزلو، کیمیاگر
  • مهسا رون*، زهرا قنبرزمانی صفحات 185-213
    بخشی عمده از مطالعات اقتباس، به عنوان شاخه ای بینارشته ای، به فرآیند انتقال اثر داستانی مکتوب همچون رمان و داستان کوتاه به رسانه بصری فیلم اختصاص دارد. صاحب نظران حوزه سینما و ادبیات، درباره کیفیت اقتباس سینمایی، آثار مناسب برای اقتباس، انواع اقتباس، کیفیت آن و... سخن گفته اند؛ سابورو درک درست از سبک اثر مبدا و بهره گیری به جا از ابزارهای سینمایی، برای تبدیل اثر داستانی به فیلم را، لازمه اقتباس موفق برشمرده است و منتقدان قرن بیستم نیز به حفظ و انتقال «روح اثر ادبی»، در فرایند اقتباس، تاکید کرده اند. در این پژوهش، با نگاهی به نظریه های مطالعات اقتباس، به روش توصیفی تحلیلی، کیفیت اقتباس در دو فیلم اقتباس شده از داستان کوتاه بچه مردم آل احمد واکاوی و تحلیل شده است. نتایج حاکی از آن است که در فیلم یه روز قشنگ برفی، باوجود وفاداری بیشتر به وقایع داستان مبدا، انتخاب ژانر ملودرام، برخلاف سبک ریالیستی داستان آل احمد، سبب شده است تا روح اثر منتقل نشود؛ اما در فیلم کوتاه قبل از تاریکی، با وجود تفاوت چشمگیر در پیرنگ، شخصیت ها، زمان و مکان و... با داستان مبدا، پای بندی فیلمساز به سبک داستان و بهره گیری از ابزارهای سینمایی مناسب روح اثر را به خوبی منعکس کرده است.
    کلیدواژگان: اقتباس سینمایی، داستان کوتاه، بچه مردم، یه روز قشنگ برفی، قبل از تاریکی
|
  • Somayeh Aghabababei * Pages 1-24
    Narratology examines the structure of the narrative with a specific approach. Gérard Genette, the French structuralist critic, in his theory of time in narrative, has examined the different types of time from the three aspects of order, continuity and frequency. The order is the order of narration and the continuity of the duration of the narration, and the frequency refers to the repeated narration of events. In this research, an attempt is made to first explain Genette's theory with the analytical-descriptive method, and then apply this theory to the novel "The Way of Becoming Besmel" by Mahmoud Dovlatabadi. Dovlatabadi, a famous Persian storyteller, has presented a picture of the Iran-Iraq war in this novel. The time used in this work is in the form of a labyrinth and twists and turns, in such a way that this way of narrating time has caused the reader to often get confused and disturbed in understanding the time of various events in the story. In fact, in this novel, one can observe the performance of time theory techniques such as frequency and continuity with many repetitions. The type of narration of time in the novel turns the reader into an active element in the story. The results of the research show that techniques such as internal monologue and hindsight are more effective than other narrative techniques in this work. The factor that caused the expansion of time and delay in the narrative in this novel is the continuous internal conversations of the main character of the story, and detailed descriptions, and dealing with matters that are not strictly related to the main events of the story. The frequency in this novel has caused time to slow down.
    Keywords: Narratology Gerard Genette, the way of becoming Besmel, Mahmoud Dovlat-Abadi, Narrative Time
  • Jalal Barari *, Mohammad Reza Asaad, Mohsen Izadyar Pages 25-48

    The current study has investigated the narrative time and the relationship with the suspension element by library research method and analytically based on Gérard Genette's theory. The novel “Freydoun had three sons” is mainly narrated by a psychotic character and the events are unfolded in an irregular, complicated and vague way. This novel somehow begins at the end and the reader perceives the fate of many characters and events from the very beginning. Such components leads to and expands suspension in the characters, time, place and events of the novel in a way that the overall interpretation of the plot requires an examination of its timeliness. The present study based on Genet’s theory concerns the narrative time and its relationship with the suspension element. The results show that in the order section, “retrospective” is of high frequency. This retrospective gradually eliminates the use of suspension. The foreshadowing in the first pages of the book also encourages the author to pursue the reason of the happenings with more motivation. The pace of the narration of this novel is greatly reduced due to the use of repeated descriptions that include characters, atmospheres, and the narrator's illusions. Descriptive pauses are aimed at expanding suspense and in some cases creating artistic and poetic pleasure. By omitting and summarizing some events, Abbas Maaroofi has avoided marginalization and accelerated the pace of the narration. Regarding the frequency, it can be said that the repetition of some incidents and events was due to the importance of the topic and attracting the reader's attention. The most important of these repetitions is the feeling of sadness, loneliness and psychosis of the central character of the story.

    Keywords: Narratology, contemporary story, Narrative Time, Novel of Fereidoon had three sons, Abbas Maroofi, Gerarld Genette
  • Fatemeh Jafarian, Mahnaz Jafaryah *, Soheyla Ghasimi Tarshizi Pages 49-72
    Mikhail Bakhtin (1895-1975), one of the philosophers and theorists of Russian literature of the 20th century, proposed his theory of carnivalism, inspired by carnival celebrations. In these celebrations, people break the chains of fear, away from the domineering space of dos and don'ts, and behind a critical laugh, they show the issues that have been silenced by the dominating voice of the society. In his theory of Carnivalism, Bakhtin examines the actions of the carnival by using the principles of satire, which is based on dialogue genres and is one of the most important tools for understanding the world of the carnival, in order to examine the works of humor and presents elements such as conversationalism in the space of chronotope (time-space), architectonics (organization of relations between subjects) and heteroglassia (meaning in the situation) to criticize satirical works. In this article, by examining two hypothetical kings, namely Demoghorazeh from the book of Democracy or Demoghorazeh by Seyyed Mehdi Shojaei and the Qajar King by Ahmed Shamloo in the book of “the travel diary” of Meymant, the series of carnivals and actions such as coronation and de-coronation. Laughter and the logic of conversationalism of carnival have been investigated to show the intermingling of contradictions of human life in the grotesque of power and in the political-social atmosphere in these two works. Carnival standards are expressed in this work inductively and with a critical approach.
    Keywords: Bakhtin, Carnival actions, Conversationalism, Shamloo, Shojaei
  • Ali Hossein Razani *, Haydeh Banaei, Kobra Bahmani, Javad Torabpoor Pages 73-90
    Mohammad Hassan Shahsavari's novel "Possible Night" is a met-story that has benefited from postmodernist storytelling techniques. Shahsavari has effectively utilized the element of space in designing this narrative and the story-making process, The atmosphere of the story casts a shadow over the whole narrative and is directly related to the performance of the characters, transformation is the most prominent feature of space in the novel, as the story has a symbolic overall space and several individual spaces; the beginning of the story comes with a verse of Hafez of the whole book. The general setting of the story has moved on to the theme that there is no certainty and reality in life and anything can happen. Each chapter is also shaped by the transformation of space, relying on the description and tone of the characters, the three romantic, logical, and love-hate spaces, each of these spaces interacts with the other space in a general space. The present article examines the question of how space is in the novel and how it affects its narrative, the creation of space in the novel has been investigated.
    Keywords: Shahsavari, Possible night, create space, Symbolic space, Individual space
  • Salma Saedi, Masuod Motamedi *, Shahrooz Jamali Pages 91-116
    In the fictional works of Shirzad Hassan, one of the famous contemporary writers of Iraqi Kurdistan, social themes, especially the position of the family institution and the relations between its members, are very prominent. This study seeks to investigate the position of women in Shirzad Hassan's three index novels, and the author has studied descriptive-analytical methods and library tools to examine family and emotional relationships, especially the image of women and common perceptions and beliefs about it in society. In the naturalist novel My Father's Fence and Dogs, he describes the suffering and depiction of the black world of families living under the domination of a patriarchal system, each of whom is struggling in some way with mental health issues. In the realist novel, a woman above the minaret pays attention to the issue of desecration of girls from a psychological and sociological perspective, and the author tries to take a psychological view of this issue and its effects and feedback on the psyche of young girls who are desecrated. In the romantic novel NaturDarreh, he deals with the Platonic love of schoolgirls and boys and examines the influence of the patriarchal and authoritarian system on the formation of personality and the emergence of mental illnesses. The results of this study indicate that Shirzad Hassan considers cultural poverty to be much more dangerous than economic issues and he believes that by highlighting society's misconceptions about emotional relationships between family members, in order to change the views of their people. He take a few steps towards this key issue.
    Keywords: family, Woman, Patriarchy, fiction, Shirzad Hassan, Kurdish Writer
  • Yadollah Shokri *, Abdollah Hasanzade Mirali, Ghasem Namdar Pages 117-140

    “Binary oppositions” are resulted from Saussure’s doctrines and indicates that the work’s intellectual totality is based on opposite pairs. Pairs including “black/white”, “truth/lie”, and “poor/rich”. Binary oppositions are seen within the substrates of the phenomena such as language, society, thought, behavior, and culture; makes them meaningful and generates communicational gateways, forming sign systems and special patterns. Binaries are effective in code organizing and highlighting the signs. “Ermia” the first novel written by Reza Amirkhani, is the description of a warrior’s mental challenges in matching teachings of the holy defense (Iran-Iraq War) with some facts of Iranian society after the security council resolution 598 that led to ceasefire and the people who were involved. The trace of binary appositions and its practical elegance are appreciated in the configuration of novel’s incidents. The present research applying a descriptive-analytical method, first of all explains three sets of codes associating with novel’s conflicting thoughts in order to access the hidden layers of text, then categorizes, decodes, and analyzes binary oppositions in two categories of “personalities” (Mostafa/Ermia, Ermia’s family/Ermia, Moammar/Ermia, Shahin/Ermia, Mostafa/other friends, the families away from war/the families involved in war, Kavoos/Ermia, Ermia in the past/Ermia of today) and “places” (the front/the city, north of city/south of city, Ermia’s trench/Ermia’s home, front/university, city/rock quarry) and finally explains the consequences of oppositional relations of signs within the formation of three viewpoints: “passive”, “responsible”, and “concerned”.

    Keywords: Structuralism, Binary Oppositions, Semiotics Ermia, Amirkhani, Holy Defense
  • Amirabbas Azizifar *, Firooz Najafvand Derikvand, Tooraj Zeynivand Pages 141-168
    Image studies is one of the new fields of comparative literature in which the researcher examines the culture and literature of a land in the works of a writer of a period or school. Khaled Hosseini is one of the famous contemporary writers of Afghanestan, who has more or less displayed the cultural elements of Iran in his works. The present research is carried out in the field of comparative literature under the theory of imagery with the help of library study and descriptive-analytical method. How these influences appeared in Iranian characters and cities in the two novels Kite Runner and Thousand Shining Suns are the issues investigated in this essay. The findings of the research show that the source and foundation of many of the author's thoughts are rooted in Iranian culture and literature. In his works, he has been influenced by Iranian culture and literature, and he has illustrated his ideas with the help of these elements. Hosseini has benefited from the art and literary approaches of poets such as Hafez, Movlana, Jami, Nezami, Foroogh Farrokhzad and Khajeh  Abdollah Ansari, and among the cities of Iran, he also mentions Tehran, Mashhad and Isfahan frequently. The issue of immigration to Iran, Iranian cinema, the Iranian car Peykan, the Shiite structure of the social fabric of the Iranian people, Iranian proverbs, and the customs of the Iranian people are among the other issues that are mentioned in the text of the two novels Kite Runner and Thousand Shining Suns.
    Keywords: Cultural Studies, Iconography, Khaled Hosseini, kite runner, Thousand Shining Suns
  • Somayeh Gholami Pages 169-184

    The present study analyzes the story of the Alchemist Story by Paulo Coelho based on Maslow's theory. The purpose of this article is to achieve a deep understanding of the main character of Santiago's story by analyzing the comparative content and matching the text of the story with Maslow's chain of needs; how Santiago fulfilled Maslow's Hierarchy of Human Needs starting with the journey to the treasure. Maslow's Hierarchy of Needs is divided into five categories: Physiology, Security, Love and Belonging, Self-Esteem and Self-Actualization. At the level of physical needs, Santiago could easily meet his needs. When he started his journey towards realizing his need for security, he faced major challenges, but he was able to overcome them with the power of faith. The need for love and self-esteem was satisfied enough to pave his way to self-realization. Spirituality helped him a lot in passing through the sufferings of the path of self-realization. The result of the comparative study of Santiago's personality with Maslow's needs showed that despite all the difficulties, Santiago was able to fulfill the needs from the lowest level to the highest level and achieve the only task of humans, which is to realize the personal legend. A detailed description of how to meet the needs is provided in the article.

    Keywords: Humanism, Self-actualization, Self-Fulfillment, Hierarchy of needs, Maslow, Alchemist
  • Mahsa Rone *, Zahra Qanbarzamani Pages 185-213
    A major part of adaptation studies, as an interdisciplinary branch, is devoted to the process of transmitting the written fiction such as novels and short stories to the visual medium of film.  Experts of cinema and literature have spoken about the quality of cinematic adaptation, suitable works for adaptation, types of adaptation, their quality, etc.; Sabouraud has argued that a correct understanding of the style of the original work and the use of cinematic tools to turn the fiction into a film are necessary for successful adaptation, and twentieth-century critics have emphasized the preservation and transmission of the "spirit of literary work" in the adaptation process. In this research, by looking at the theories of adaptation studies, in a descriptive-analytical method, the quality of adaptation in two films adapted from the short story of The People’s Child written by Al-Ahmad has been analyzed. The results show that in the film called A Beautiful Snowy Day, despite being more faithful to the events of the origin story, the choice of melodrama genre is contrary to the realist style of Al-Ahmad story, he has caused the spirit of the work not to be transferred, but in the short film entitled Before Darkness, despite the significant differences, in the plot, characters, time and place, etc. with the original story, the filmmaker adherences to the story style and the use of appropriate cinematic tools have reflected the spirit of the work well.
    Keywords: Cinematic Adaptation, Short Story, People’s Child, Beautiful Snowy Day, Before Dark