فهرست مطالب

فصلنامه نقش جهان - مطالعات نظری و فناوری های نوین معماری و شهرسازی
سال دوازدهم شماره 3 (پیاپی 39، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/08/18
  • تعداد عناوین: 7
|
  • مجید ریاحی زاده، محمدمنصور فلامکی*، محمدرضا پورزرگر صفحات 1-21
    اهداف

    میراث معماری مدرن اولیه در دوره پهلوی اول، بیانگر مفهوم هویت در ساحتی جدید بوده که حاصل انقطاع معماری سنتی ایران است. تجربه معماری تاریخ گرا در دوره پهلوی اول، از نخستین تلاش های صورت گرفته در راستای امتداد هویت معماری ایران در این قالب نوین می باشد. هدف از این پژوهش بازخوانی ریشه ها و سطوح رویکرد تاریخ گرا در دوره پهلوی اول است تا چگونگی استمرار هویت در میراث معماری مدرن این دوره تبیین گردد.

    روش ها

    رویکرد این پژوهش کیفی است که با روشی توصیفی-تحلیلی، ارتباط ارزش فرهنگی میراث معماری مدرن را با مفهوم هویت در معماری تعیین نموده، از طریق رجوع به اسناد مربوطه، روند شکل گیری معماری را در دوره پهلوی اول مورد بررسی قرار داده و با مطالعه منابع کتابخانه ای، به واکاوی مفهوم هویت در معماری و مولفه های وابسته به آن می پردازد. سپس با روشی استنباطی، ارتباط سطوح تاریخ گرایی و هویت پذیری در میراث معماری مدرن را واکاوی نموده و بر اساس آن ابنیه منتخب از جریان تاریخ گرای پهلوی اول را مورد تجزیه وتحلیل قرار می دهد.

    یافته ها: 

    تاریخ گرایی تقلیدی، الگویی و مفهومی سه سطح شکل دهنده رویکرد بازگشت به گذشته هستند که با مراحل مختلف هویت یعنی فرمی، استنباطی و معنایی ارتباط مستقیم دارند.

    نتیجه گیری

    هویت در میراث معماری دوره پهلوی اول با نگرش تاریخ گرا، در ابتدا از طریق برداشت مستقیم و انطباق عینی با شاخصه های معماری تاریخی ایران، به شکلی فرمی انتقال می یابد. در امتداد آن، گروهی دیگر از ابنیه شکل می گیرند، که هویت در آن ها به واسطه به کارگیری غیرمستقیم عناصر معماری ایران و پالایش و تجرید مولفه های تاریخی، از طریق بازنمایی محتوایی امتدادیافته و ضمن تاکید بر تشابه، تمایزی فرهنگی را در میراث معماری این دوران، به نمایش می گذارند.

    کلیدواژگان: ارزش فرهنگی، میراث مدرن، معماری مدرن، معماری معاصر، فناوری های نوین، هویت، پایداری
  • علی طهموری*، بهروز منصوری، شادی عزیزی صفحات 22-41
    اهداف

    معماری به عنوان یکی از شیوه های خلق اثر، ضمن بهره گیری از هنر، ترکیبی از اندیشه و فناوری است. آنچه یک اثر معمارانه را از سایر آثار ممتاز می سازد، این است که واجد ارزشی بیش از فراهم کردن سرپناه باشد؛ به عبارتی علاوه بر وجه کارکردی، خصیصه زیبایی و انتقال مفاهیم متعالی تر را نیز بروز دهد. این نوع معماری به عنوان یک میراث ارزشمند، قابلیت ماندگاری در تاریخ را داشته و نقش فناوری در تولید چنین میراثی، همواره یکی از پارامترهای اثرگذار بوده است. هنگامی که طرح معماری به عنوان یک اثر هنری ویژه شکل می گیرد، بی تاثیر از فناوری در روند خلق نبوده و فناوری در این حالت، جنبه نمادین می یابد. هدف این پژوهش بررسی این وجه ثانویه فناوری و نقش آن در تولید میراث معماری معاصر می باشد.

    روش ها

    از نظر روش شناسی، مطالعات صورت گرفته به صورت ترکیبی بوده و در آن از رهیافت زمینه ای استفاده شده است. از طریق روش های توصیفی-تحلیلی عوامل اثرگذار بر معماری با بررسی آثار میراث معماری معاصر و همچنین وجوه تاثیرات فناوری و نقش آن تحلیل شده است.

    یافته ها:

     بررسی نمونه های هویت بخش معماری معاصر به عنوان میراث ماندگار، با پراکنش مختلف جغرافیایی نشان می دهد که به طور مشترک ویژگی های فرم، عملکرد و زیبایی در حوزه های پیکربندی فرمی، سازماندهی فضایی و ترکیب بندی نما قابلیت تحلیل و مقایسه دارند.

    نتیجه گیری

    ماهیت معماری در فصل مشترکی از وجوه هنر، علم و تکنیک، بسته به مقطع زمانی و جغرافیای مکانی دستخوش تحول بوده و خلق میراث ماندگار معماری، وابسته به سطح پیشرفت فناوری زمان خود بوده است.

    کلیدواژگان: فناوری های نوین، نماد، میراث معاصر، معماری معاصر ایران، طراحی معماری، مدرنیته، تکنولوژی
  • سارا فردپور* صفحات 42-62
    اهداف

    طراحی معماری اصالت مدار با تاکید بر شناخت معنای اصیل معماری بومی قابل ارزیابی است. از این رو تعامل معانی گذشته و نوین معماری از طریق تداوم اصالت با استفاده از مصالح نوین، در دنیای امروز جایگاه بالایی دارد. این پژوهش با استفاده از اثرگذاری اصالت بر نمای ساختمان، به تبیین رابطه الگوهای اصیل گذشته در ساختار نماهای امروزی با مفاهیم نوین فناوری آینده می پردازد. الگوهای تعاملی که ساختارهای کالبدی و معنایی نمای ساختمانی را در معماری امروزین تداوم می بخشند. هدف از این مقاله بازشناسی و تحلیل الگوهای روزآمد در تعامل با دو مفهوم اصالت گذشته و فناوری آینده در شیوه به کارگیری از مصالح در نماهای ساختمان های معاصر ایران است و در پی پاسخ به این سوال است که مفهوم "اصالت مندی" با "ساختار فناوری روزآمد" در نمای معماری همگام قدم برمی دارند یا در تقابلند؟

    روش ها:

     به منظور رسیدن به اهداف پژوهش، فرآیند تحلیل و ارزیابی با انتخاب آثار شاخص معماری و نحوه استفاده از مصالح در نما پیش می رود. این پژوهش سعی دارد با مطالعات کیفی، نمای ساختمان های شاخص را از حیث مصالح مورد بررسی قرار داده و با بهره مندی از منطق فازی به عنوان یک تیوری سیستماتیک، به ارزیابی میزان تعامل مصالح و اصالت نمای ساختمان پرداخته است.

    یافته ها:

     ابتدا تعدادی از آثار الگوگرا و اصالت مدار با هدف شناخت مصالح نوین مورد تحلیل قرار گرفت، سپس چگونگی تجلی شاخص های اصیل در طرح نما به تفکیک مطالعه شد. در انتها حضور مفهوم گذشته در فرآیند بهره گیری از مصالح در نما مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتیجه گیری: 

    دستاوردهای پژوهش نشان دهنده آنست که به کارگیری مصالح سنتی در کنار فناوری روزآمد؛ روند تعاملی ای میان الگوهای اصیل گذشته و رویاهای آینده برقرار می کند. الهام از الگوهای اصیل و پایدار معماری ایرانی با بیان امروزی، رویکردی موثر در خلق معماری سرآمد است.

    کلیدواژگان: اصالت معنایی، مصالح نوین، هویت، فناوری های نوین، منطق فازی، فرآیند طراحی معماری، میراث معماری معاصر
  • سید مهدی خاتمی* صفحات 63-78
    اهداف

    موضوع هویت نماهای شهری یکی از مهم ترین مسایل شهرسازی در ایران است که نظیر آن در کشورهای اروپایی و آمریکایی کم تر دیده می شود. علی رغم تبیین مسیله بحران هویت در نماهای شهری تهران در محافل نظری و مدیریتی، هم چنان در عمل فاصله زیادی با نماهای مطلوب وجود دارد. در این راستا هدف پژوهش حاضر، شناسایی مهم ترین گروه های موثر در فرایند شکل گیری هویت نماهای مسکونی در شهر تهران است.

    روش ها

    مقاله حاضر مبتنی بر مصاحبه با برخی صاحب نظران، بحثهای گروهی و مطالعات کتابخانه ای است. از طریق مباحثه با برخی متخصصین در حوزه معماری و شهرسازی در دانشگاه های مختلف تهران و نهادهای مدیریتی، عوامل و کنشگران اثرگذار بر هویت جداره های شهری تهران شناسایی شد و نحوه اثرگذاری آن ها تحلیل گردید.

    یافته ها

    براساس یافته های پژوهش، چهار گروه شهروندان، سرمایه گذاران، طراحان و  مدیریت شهری به عنوان ذی نفوذان اصلی در فرایند شکل گیری هویت نما شناسایی شدند و سهم هریک از آن ها در ایجاد چالش های هویتی در نماهای شهری تهران تشریح گردید.

    نتیجه گیری

    به منظور بهبود فرایند تولید نماهای با هویت می توان برنامه و سیاست هایی را متناسب با هر یک از چهار گروه ذکر شده تدوین نمود. افزایش آگاهی عمومی و فرهنگ سازی اولین گام مهم در زمینه حل این چالش است. از دیگر چالش های مهم عدم تناسب دستمزد و کار حرفه ای به علت عدم تناسب بین عرضه و تقاضا در عرصه طراحی است. در حوزه مدیریت شهری نیز بی توجهی به مباحث طراحی شهری مانند ترکیب توده و فضا از جمله مسایلی است که باید مورد بازنگری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: نمای شهری، جداره شهری، نمای ساختمانی، هویت شهری، معماری معاصر، فناوری های نوین معماری، میراث معماری معاصر، شهرسازی، طراحی شهری
  • هانیه سادات رضایی، محمدحسن طالبیان، سمیه فدائی نژاد* صفحات 79-96
    اهداف

    بناها و سایت های صنعتی، به دلیل ویژگی های متمایز کالبدی و زیبایی شناختی، می توانند صحنه ای باشند برای ملاقات مردم که در صورت هدایت درست صحنه؛ ایجاد تجربه های به یادماندنی را به دنبال خواهد داشت. استفاده مجدد از این بناها با کاربست اقتصاد تجربه می تواند فارغ از نگاه موزه ای به آن ها، پیشنهادات بیشتری را در اختیار قرار دهد تا با طراحی تجربه های متفاوت به شکلی مناسب از آن ها بهره برداری شود.

    روش ها:

     در پژوهش اسناد و نظریه های مرتبط از طریق راهبرد استدلال منطقی مورد بازخوانی قرار می گیرند. سه مولفه «زمینه شخصی»، «زمینه اجتماعی» و «زمینه فیزیکی» چارچوب مفهومی پژوهش را شکل دادند.

    یافته ها:

     طراحی تجربه در کارخانه سیمان ری بر اساس سه مولفه استخراج شده از چارچوب مفهومی و با بهره گیری از چهار قلمرو پین و گیلمور انجام شده است. از این رو، کاربری های پیشنهادی با توجه به اصالت سایت صنعتی و تولید تجربه های نوین جمعی که ماحصل آن هم نشینی کاربری های گوناگون در این سایت می باشد، تعریف شده است.

    نتیجه گیری: 

    میراث صنعتی هر کشور زمینه ساز رشد و ارتقا اقتصاد آن کشور است. حفاظت و استفاده مجدد از این بناها می تواند در تحقق توسعه اقتصادی باشد. یکی از جدیدترین شیوه ها در علم اقتصاد، طراحی تجربه است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد، طراحی تجربه محور می تواند ابزاری سودمند در راستای حفاظت از میراث باشد. در این مقاله بر اساس معیارهای به دست آمده از چارچوب مفهومی پژوهش، از نگاه تجربه محوری به گردشگری میراث پرداخته شده است و برای تبیین بهتر این رویکرد، طراحی تجربه محور کارخانه سیمان ری به عنوان مورد پژوهی مورد بررسی قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: گردشگری، میراث صنعتی، اقتصاد تجربه، تجربه میراث، کارخانه سیمان شهرری، معماری معاصر، میراث مدرن
  • مهدی مشهدی ابوالقاسم شیرازی، داراب دیبا* صفحات 97-121

    اهداف :

    هدف پژوهش، استفاده و به کارگیری از الگوی غیرشکلی بناهای ارزشمند تهران (دهه 1330تا1350) را با توجه به نیازهای روز جامعه و تکنولوژی موجود در مسکن ایده آل تهران در جهت معاصرسازی می باشد.

    روش ها

    در مطالعه حاضر، روش تحقیق مورد استفاده بر حسب هدف، کاربردی - توسعه ای و شیوه ی مطالعه بر حسب روش و ماهیت، توصیفی پیمایشی می باشد. سپس در پرسشنامه بدون ساختار اولیه برای شناسایی متغیرها و موضوعات اصلی تحقیق از تحلیل های کیفی و آنالیز استفاده می گردد که نتایج آن به تدوین پرسشنامه دارای ساختار می انجامد، در مراحل بعدی پژوهش از روش های کمی استفاده می گردد، داده های پژوهش پس از جمع آوری در نرم افزارهای آماری وارد شده تحلیل می گردد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که الگوی تحلیلی غیر شکلی تعدادگره، امکانات، عمق فضا، قابلیت یافت شدن، فضای اجتماعی، میزان دید، انعطاف پذیری، یکپارچگی، کنترل، فضاهای باز، فضاهای نیمه باز، فضاهای بسته، پیچیدگی، فضاهای واسطه، فضاهای ارتباطی عمودی و افقی، عرصه های مختلف زندگی و دسترسی، الگوهایی هستند که در معاصرسازی امروزی مهم شناخته شده و منطبق بر نیازهای ساکنان امروزی و سبک زندگی آنان است.

    نتیجه گیری

    الگوهای غیرشکلی پلان بدست آمده هر کدام قابلیت استفاده در معاصرسازی بناهای ارزشمند را دارند که با ایجاد آنان و یا حفظ آنان در بناها موجب معاصرسازی صحیح در راستای ترجیحات ساکنان و با توجه به سبک زندگی امروزی را دارند. شناخت این الگوها و به کاربندی آنان در راستای دست یابی به معاصرسازی صحیح و امروزی بسیار حایز اهمیت بوده است.

    کلیدواژگان: معاصرسازی، ساختمان مسکونی، نحو فضا، سبک زندگی، الگوی غیرشکلی، معماری معاصر، پایداری
  • رضا منصوری*، طاهره نصر صفحات 122-140
    اهداف

    در دوران همه گیری کرونا، بسیاری از کلاس های طراحی معماری به صورت مجازی برگزار شدند و در این دوران، بازدید از سایت طراحی به عنوان یکی از مهمترین بخش های آماده سازی دانشجویان برای طراحی معماری نیز به صورت مجازی صورت می گرفت. هدف اصلی این مقاله تحلیل نقاط مثبت و منفی بازدید مجازی از سایت در میان دانشجویان معماری و تبیین مفهوم بازدید مجازی از سایت به عنوان ابزار یادگیری است.

    روش ها: 

    بازدید مجازی از سایت از نظر روش شناسی، با مفهوم مدل 360 درجه شناخته می شود. از شرکت کنندگان (N=14) خواسته شد تا بر اساس مفهوم مدل 360 درجه به بازدید از سایت بپردازند. دانشجویان شرکت کننده، پس از آن در یک پس آزمون مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس این پرسشنامه، انگیزه و عواطف شرکت کنندگان، در کنار قابلیت استفاده از مدل مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها: 

    تجربه بازدید مجازی از سایت نکات قابل توجهی را به همراه داشت که موجب شد برای درک آن ها، علاوه بر پرسشنامه استاندارد، مصاحبه های هدایت شده به صورت کیفی با شرکت کنندکان انجام شود. نتایج نشان از قابلیت اعتماد نتایج بازدید مجازی از سایت حکایت دارد، هرچند کاستی هایی را نیز نشان می دهد.

    نتیجه گیری

    بازدید مجازی از سایت به عنوان یک روش اکتشافی از مدل 360 را تایید می کند. در نمونه ساختمان بهرنز هنرستان خیابان ری تهران، در حوزه ارزش های ملموس، بازدید مجازی از سایت بسیار موفق بود، در حالی که درباره ارزش های ناملموس میراث صنعتی مشترک ایران و آلمان موفقیت چندانی نداشته است.

    کلیدواژگان: آموزش معماری، ارزش و اصالت، میراث معماری معاصر، میراث معماری صنعتی، پایداری، حفاظت و معاصرسازی، فرآیند طراحی معماری، پساکرونا
|
  • Majid Riyahizadeh, Mohammadmansour Falamaki*, Mohamadreza Pourzargar Pages 1-21
    Aims

    The heritage of early modern architecture in the first Pahlavi era, represents the concept of identity in a new domain which could be attributed to discontinuity of traditional Iranian architecture. Historical architecture in the first Pahlavi era is one of the first attempts made to protract the identity of Iranian architecture in its new shape. The present study was an attempt to retrieve the roots and levels of the historical approach in the first Pahlavi era to explain how identity remains embedded in the modern architectural heritage of this era.

    Methods

    in the present qualitative study, a descriptive-analytical approach is used to decipher the relationship between the cultural values of modern architectural heritage and the concept of identity in architecture. Using relevant documents, the researcher has tried to explore the trend of architecture formation in the Pahlavi era. By studying library sources, the researcher has also tried to analyze the concept of identity in architecture as well as components affiliated with that. In the next step, an inferential approach is used to investigate the relationship between historicism and identity development in the modern architecture heritage and the results are used to analyze a series of selected buildings associated with the historicism current of the first Pahlavi era.

    Findings

    Imitative, schematic and conceptual historicism are three components of retrospective approach that are directly correlated with different levels of identity: formal, inferential and semantic.

    Conclusion

    In the architectural heritage of the first Pahlavi era, Identity is, from a historical perspective, formally transferred through a direct perception and objective adaptation to the attributes of historical architecture in Iran. In the wake of that, another group of buildings was formed, which transferred identity through content representation and as a result of indirect use of Iranian architectural elements and the refinement and abstraction of historical components. Despite emphasizing on similarities, these buildings actually depict a cultural distinction in architectural heritage of this era.

    Keywords: Cultural Value, Modern Heritage, Modern Architecture, Contemporary Architecture, New Technologies, Identity, Sustainability
  • Ali Tahmouri*, Behrouz Mansouri, Shadi Azizi Pages 22-41
    Aims

    Architecture as one of the ways to create a work, while using art, is a combination of thought and technology. What sets an architectural work apart from other works is that it is more valuable than providing shelter; In other words, in addition to the functional aspect, it also expresses the characteristic of beauty and higher transcendent concepts. This type of architecture, as a valuable heritage, has the ability to remain in history and the role of technology in the production of such heritage has always been one of the influential parameters. When an architectural design is formed as a special work of art, it is affected by the technology and it has become symbolic in this state. The purpose of this study is to investigate this secondary aspect of technology and its role in the production of heritage of contemporary architecture.

    Methods

    The research is Combined and uses a Grounded Theory. Through descriptive-analytical methods, by examining the heritage of contemporary architecture as well as the aspects of the effects of technology and its role, the factors affecting architecture have been analyzed

    Findings

    Examining the identity samples of contemporary architecture as a lasting heritage with different geographical distribution shows that jointly the characteristics of form, function and beauty in the areas of formal configuration, spatial organization and facade composition can be analyzed and compared.

    Conclusion

    The nature of the architecture of funds at the intersection of art, science, technique, depending on the time and the context has been changed and the creation of a lasting architectural heritage has depended on the level of technological advancement of its time.

    Keywords: New Technologies, Icon, Modern Heritage, Contemporary Architecture of Iran, Architectural Design, Modernity, Technology
  • Sara Fardpour* Pages 42-62
    Aims

    Original design can be evaluated by emphasizing the recognition of the original meaning of native architecture. Therefore, the interaction of past and new meanings of architecture through the continuation of originality using new materials, has a high position in today's world. The purpose of this article is to identify and analyze modern patterns in interaction with the two concepts of past originality and future technology in the use of materials in the facades of contemporary buildings in Iran. Do they step in synchronously with the architectural facade or are they in opposition?

    Methods

    In order to achieve the objectives of the research, the process of analysis and evaluation is carried out by selecting the works of the architectural index and how to use the materials in the facade. This research tries to examine the facades of index buildings in terms of materials through qualitative studies and has evaluated the interaction of materials and the originality of the building facades by using fuzzy logic as a systematic theory.

    Findings

    Research findings show the use of traditional materials along with modern technology; Establishes an interactive process between the original patterns of the past and the dream of the future.

    Conclusion

    Inspired by the original and sustainable patterns of Iranian architecture with modern expression, it is an effective approach in creating outstanding architecture.

    Keywords: Semantic Authenticity, New Matials, Identity, New Technologies, Fuzzy Logic, Architectural Design Process, Modern Heritage
  • Seyed Mahdi Khatami* Pages 63-78
    Aims

    The subject of urban façade’s identity is one of the most important problems of urban planning and design in the context of Iranian cities which is not the case in developing coutries. Despite discussion on urban façades identity crisis in academic circle and urban management, still there is a huge gap between current urban façades and the proper situation in practice. In this regard the aim of this research is to anwer why this gap exists and also to identify the key identity challenghes in the process of creating these urban façades in Tehran.  

    Materials:

     This Paper stands on the author’s experience, library study and interview with some relevant expers. Through discussion with some experts in the field of architecture and urban design in some universities in Tehran and also from urban management authorities, effective groups on the identity of Tehran urban facades and how they impact have been recognized and analysed. 

    Findings

    Based on the research outcome there are four main effective groups on the formation of urban façades identity: citizens, investors, designers and urban managers. The contribution of each group in this identity challenge have been clarifies.  

    Conclusion

     In order to improve this process, the first priority is raising awareness for all including citizens and investors. Moreover, inconsistency between professional practices and its payment needs to be solved. Finally, urban design matters such as combination of mass and space should be reproduced in urban management system.

    Keywords: façade, urban façade, building façade, urban identity
  • Haniyeh Sadat Rezayee, MohammadHassan Talebian, Somayeh Fadaei Nezhad Bahramjerdi* Pages 79-96
    Aims

    The industrial heritage buildings and sites can be a stage for people to meet, which create memorable experiences. Adaptive reuse of such buildings by applying the experience economy can provide more suggestions so that they can be exploited appropriately by designing different experiences.

    Methods

    In the present research, related documents and theories are studied by the lense of logical argumentation strategy. "personal context", "social context" and "physical context" based on the theoretical framework of the research have been emphasized.

    Finding

    The design of experience in Rey Cement factory has been done based on these three components using four realms of Pin and Gilmore. Therefore, proposed uses have been defined according to the principles considered in this research, considering the authenticity of the industrial site and the production of new collective experiences, the result of which is the coexistence of different uses in this site.

    Conclusion

    The industrial heritage of is the basis for the growth and development. Nowadays, conservation and adaptive reuse of such buildings can be in line with their previous goals in economic development. experience design is one of the newest ways in economics. The results of the research show that experience based design can be a useful tool for heritage conservation. And this research tries to deal with heritage tourism from an experience-based perspective based on the criteria obtained from the conceptual framework of the research. And to better explain the approach, suggestions have been made for the experience-based design of Ray Cement Factory.

    Keywords: Tourism, Industrial Heritage, Experience Economy, Heritage Experience, Shahr-e-Rey Cement Factory, Contemporary Architecture, Modern Heritage
  • Mahdi Mashhadi Abolghasem Shirazi, Darab Diba* Pages 97-121
    Aims

    The aim of the research is to use and apply the non-deformed model of valuable buildings in Tehran (the 1330s to 1350s) according to the current needs of society and technology in the ideal housing in Tehran for modernization.

    Methods

    In the present study, the research method used in terms of purpose is applied-developmental and the study method in terms of method and nature is descriptive survey. Then, in the questionnaire without initial structure, qualitative analysis is used to identify the variables and main topics of the research, the results of which lead to the compilation of a structured questionnaire. In the later stages of the research, quantitative methods are used. It is analyzed in the imported statistical software.

    Results

    The results showed that the non-formal analytical model of a number of nodes, facilities, depth of space, traceability, social space, visibility, flexibility, integrity, control, open spaces, semi-open spaces, closed spaces, complexity, intermediate spaces, Vertical and horizontal communication spaces, different areas of life and access, are patterns that are known as important in modern contemporary and are in line with the needs of today's residents and their lifestyle.

    Conclusion

    The resulting non-deformed patterns of the plan can be used in the modernization of valuable buildings, which by creating or maintaining them in the building can lead to the correct modernization in line with the preferences of residents and according to today's lifestyle. Knowing these patterns and using them in order to achieve correct and modern contemporization has been very important.

    Keywords: Contemporary Construction, Residential Building, Space Syntax, Lifestyle, Non-Formal Pattern, Contemporary Architecture, Sustainability
  • Reza Mansouri*, Tahereh Nasr Pages 122-140
    Aims

    During the Corona pandemic, many architectural design classes were held virtually, and during this time, visiting the site as one of the most important parts of preparing students for architectural design was also done virtually. The main purpose of this article is to compare and analyze the positive and negative points of virtual site visit among architecture students.

    Methods

    the virtual site visit is known with 360-degree model. The participants (N=14) were asked to visit the site and then invited for a post-test to examine the motivation and emotions of the participants on the one hand, and the usability of the model on the other hand.

    Findings

    The experience of a virtual visit to the site brought significant points, which led to conduct qualitative interviews with each participant additionally. The results show the trustworthiness of virtual site visit while show some drawbacks. The results support virtual site visit during the corona pandemic and its acceptable results.

    Conclusion

    The results of the research confirm the virtual visit of the site as an exploratory method of the 360 model; But it also shows many shortcomings. In examples such as the Behranz Building of the Academy on Ray Street, Tehran, in the field of tangible values, the virtual visit of the site was very successful, while the intangible values of the common industrial heritage of Iran and Germany have not been very successful, and in these cases, it can be done with an in-person visit. There is no comparison.

    Keywords: Architecture Education, Value, Authenticity, Contemporary Architectural Heritage, Industrial Architectural Heritage, Sustainability, Conservation, Contemporization, Architectural Design Process, Post-Corona