فهرست مطالب

مجله پژوهش پرستاری ایران
پیاپی 80 (آذر و دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/07
  • تعداد عناوین: 8
|
  • فاطمه مقدم، نرگس ارسلانی، مریم احمدی، فاطمه تقلیلی، لادن ناصح، مسعود فلاحی خشکناب* صفحات 1-16
    مقدمه

    بیماران بستری دارای اختلالات مصرف مواد، به عنوان یکی از چالش های بزرگ در نظام سلامت شناخته می شوند. در این راستا شواهد قوی وجود دارد که پرستاران در مراقبت از این بیماران با چالش های زیادی مواجه هستند.

    روش کار

    تحقیق حاضر، به روش مرور نظام مند انجام شده است. جستجو با کلید واژه های فارسی بیماری های همبود، بیماری های همزمان، چند بیماری، مراقبت پرستاری و اختلالات مصرف مواد، اختلالات مرتبط با مواد، سوء مصرف مواد و همچنین واژگان کلیدی انگلیسی comorbidities, nursing care, Dual diagnosis, Substance-Related Disorders, substance use disorders, substance abuse, druge abuse, multymorbidity, cunccurent disorders, co-existing disorders در پایگاه های داده الکترونیک sid, magiran,Civilica, google scholar و pub med از سال 1998 تا سال 2022 انجام گرفته است. مقالات به زبان های انگلیسی و فارسی، حاوی چالش ها یا راهکارهای مربوط به مشکلات مراقبت پرستاری از افراد دارای اختلالات مصرف مواد، مطالعات کیفی، کمی، ترکیبی و مروری و امکان دسترسی به متن کامل، وارد مطالعه شدند. محدودیت مکانی در نظر گرفته نشد.

    یافته ها

    نتایج بررسی 23 مطالعه نشان می دهد، پرستاران در مراقبت از بیماران بستری دارای اختلالات مصرف مواد، در چهار حیطه عاطفی (48% مطالعات)، مراقبتی (39%)، آموزشی (48%) و حمایتی (43%)، با چالش هایی مانند احساس فرسودگی، خطر، کمبود دانش، عدم مهارت و ابهام نقش مواجه هستند.

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج مطالعه، پرستاران نیاز به آموزش و حمایت اضافی برای مراقبت از این بیماران دارند. آموزش کاربردی همراه با حداقل سطح متوسط حمایت نقش و نیز حمایت های عاطفی با ارتقا صلاحیت ها، دانش و مهارت می تواند در رفع مسایل مربوط به مراقبت از این بیماران موثر باشد. توسعه دستورالعمل ها، خط مشی ها و سیاست های دولتی مشخص، جهت مراقبت از این بیماران، می تواند مانع سردرگمی و ناتوانی پرستاران در مراقبت شود. علاوه بر این، ارتباطات و پیوندهای تنگاتنگ ارایه دهندگان خدمات سلامت با متخصصین حوزه، ارتقا مشارکت های بین رشته ای و اتحاد کاری می تواند جهت رفع چالش ها و موانع مراقبتی بکار گرفته شود.

    کلیدواژگان: همبودی، مراقبت پرستاری، اختلالات مرتبط با مواد، سوء مصرف مواد، مرور نظام مند
  • زهرا نیک روی، رمضان حسن زاده*، شعبان حیدری صفحات 17-27
    مقدمه

    دیابت بیماری مزمنی است که زندگی افراد مبتلا را به شکل گسترده ای تحت تاثیر قرار می دهد و تبعیت درمانی و کیفیت زندگی از مولفه های مهم در مدیریت موفق روند این بیماری است. پژوهش حاضر با هدف اثربخشی اثر بخشی درمان شناختی رفتاری بر پیروی از دستورات پزشک و کیفیت زندگی در بیماران دیابتی نوع دوم بیمارستان شهدای زیرآب انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون و گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه بیماران دیابتی مراجعه کننده به کلینیک دیابت بیمارستان شهدای زیرآب سوادکوه در سال 1399 بود. تعداد 30 نفر با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به طور تصادفی در گروه های آزمایش و گروه کنترل جایگزین شدند.  گروه آزمایش تحت 8 جلسه 90 دقیقه ای درمان شناختی رفتاری قرار گرفت و برای گروه کنترل اقدامی صورت نگرفت. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه کیفیت زندگی و مقیاس پیروی کلی بود.

    یافته  ها: 

    نتایج نشان دهنده این است که با کنترل نمرات پیش آزمون، اثر گروه بر نمره پس آزمون متغیر پیروی کلی (001/0, P= 73/56F=) و کیفیت زندگی (07/0=لامبدای ویکلز،001/0, p<59/21= F) معنادار است. درمان شناختی رفتاری موجب افزایش معنادار نمرات متغیر پیروی کلی و کیفیت زندگی در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل شده است.

    نتیجه گیری

    طبق نتایج درمان شناختی رفتاری می تواند به بیماران مزمن برای افزایش پیروی از دستورات پزشک و کیفیت زندگی کمک کند و بنابراین مداخلات روانشناسی می توانند از این طریق به بهبود وضعیت جسمی و روانی بیماران کمک کنند.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، کیفیت زندگی، دیابت، پیروی
  • فرشته میرزایی*، علی دلاور، فاطمه قائمی، فریبرز باقری صفحات 28-37
    مقدمه

    سلامت روانی و  حمایت اجتماعی ادراک شده، از متغیرهای مهم در پیشگیری از دلزدگی زناشویی در زنان نابارور  است. هدف پژوهش پیش بینی دلزدگی زناشویی بر اساس حمایت اجتماعی ادراک شده و سلامت روان در زنان نابارور بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع همبستگی بود. جامعه آماری  شامل زنان نابارور مراجعه کننده  به بخش ناباروری بیمارستان خاتم الانبیا تهران در سال 1399-1398 بود. ازطریق نمونه گیری در دسترس 361 نفر برای شرکت در مطالعه انتخاب شدند. پرسشنامه های دلزدگی زناشویی، حمایت اجتماعی ادراک شده و سلامت عمومی برای جمع آوری داده ها استفاده شد. از روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون  با بهره گیری از نرم افزار SPSS نسخه 22 برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    طبق نتایج، سلامت روانی، نمره کل حمایت اجتماعی، مولفه حمایت خانواده، دوستان و افراد مهم دارای ضریب همبستگی منفی معنادار با دلزدگی زناشویی بودند. نتایج رگرسیون در پیش بینی دلزدگی زناشویی از طریق ابعاد حمایت اجتماعی و سلامت روان نشان می دهد که از بین متغیرهای پیش بین، سلامت روان نقش معنی داری در پیش بینی دلزدگی زناشویی داشت (05/0>p) و توان تبیین 21% از واریانس دلزدگی زناشویی را در سطح 001/0 دارا بود.

    نتیجه گیری

    حمایت اجتماعی ادراک شده و سلامت روانی در زوجین نابارور با بروز دلزدگی زناشویی در این گروه رابطه دارند.

    کلیدواژگان: حمایت اجتماعی، سلامت روانی، دلزدگی زناشویی، ناباروری
  • بهشته طبرسی*، سمیه جوادزاده، فیروزه معینی صفحات 38-45
    مقدمه

    بخش اورژانس با توجه به گستردگی و پیچیدگی فعالیت ها و نوع بیماران خاص آن محیطی مستعد برای بروز انواع خطاهای پرستاری است و خطاهای پرستاری به عنوان یک شاخص مهم کاهش کیفیت مراقبت درمانی محسوب می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی و علل خطاهای پرستاری از دیدگاه پرستاران بخش اورژانس در بیمارستان های منتخب وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که درسال 1400 در بخش  اورژانس بیمارستان حضرت رسول، فیروزگر و هفت تیر وابسته به دانشگاه علوم پزشکی ایران انجام شد. 101 پرستار شاغل در بخش اورژانس در پژوهش شرکت داشتند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه پژوهشگر ساخته ای که مشخصات دموگرافیک، فراوانی و علل خطاهای پرستاری را می سنجید استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آمار توصیفی و از طریق نرم افزار آماری SPSS صورت گرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که خطا در بکارگیری وسایل حفاظت فردی مانند ماسک و و دستکش (38%) ، عدم رعایت اصول استریلیزاسون (36%)، عدم برقراری ارتباط مناسب با بیمار در حین انجام مراقبت های پرستاری (35%) و عدم آموزش قبل از ترخیص به بیماران (32%) بیشترین میزان را در فراوانی خطاهای پرستاری داشته است. مهم ترین علل بروزخطا از دیدگاه پرستاران شاغل در بخش اورژانس نیز شامل شلوغی و پر تردد بودن اورژانس (64%)، خستگی ناشی از حجم بالای کار (53%)، کمبود تعداد پرستار نسبت به بیمار (52%) بود.

    نتیجه گیری

    شناسایی خطاها و علل و عوامل مرتبط با آن از بهترین راه های کاهش میزان خطا است. لذا با شناسایی فراوانی خطاهای پرستاری و علل بروز آن می توان از بروز خطا به ویژه در بخش های اورژانس جلوگیری کرده و در جهت ارتقای ایمنی بیمار تلاش نمود.

    کلیدواژگان: خطای پرستاری، علل خطا، بخش اورژانس
  • مریم عباسی، سامان معروفی زاده، حدیث اشرفی زاده، زهرا گلوی، فاطمه حاجی بابایی* صفحات 46-58
    مقدمه

    با توجه به گسترش جهانی ویروس کووید-19، این بیماری نوظهور علاوه بر تاثیر جسمانی، می تواند تاثیر جدی بر سلامت روانی مردم داشته باشد و موجب افزایش سطح اضطراب گردد. هدف از انجام این پژوهش تعیین خودبیمارانگاری و عوامل مرتبط با آن در جمعیت عمومی ایران طی پاندمی کووید-19، در سال 1399 می باشد.

    روش کار

    این مطالعه مقطعی مبتنی بر وب بر روی 1633 فرد از جمعیت عمومی ایران بین شهریور تا بهمن 1399 انجام شد. داده ها از طریق پرسشنامه آنلاین از طریق رسانه های اجتماعی مانند واتس آپ و تلگرام جمع آوری شد. جهت سنجش خودبیمارانگاری از پرسشنامه خودبیمارانگاری استفاده گردید. سپس نتایج با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 و آمار توصیفی و تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    میانگین نمره خودبیمارانگاری برابر با 99/5±23/11 بود. با استفاده از تحلیل رگرسیون خطی چندگانه، خودبیمارانگاری بالا به صورتی معنی دار با جوان بودن، جنسیت زن، داشتن بیماری مزمن، مرگ اعضای خانواده، بستگان یا دوستان به دلیل کووید-19، تماس با موارد مشکوک یا تایید شده کووید-19، مدت زمان زیاد فکر کردن به کووید-19، سابقه بستری، استعمال سیگار، مصرف دارو و فعالیت بدنی کم در ارتباط بود (05/0>P).

    نتیجه گیری: 

    از آنجا که پاندمی کووید-19 بر سلامت جسمی و روانی گروه های مختلف جامعه تاثیرات جدی داشته است. شناسایی وضعیت روانشناختی گروه های مختلف افراد جامعه که متاثر از شیوع کووید- 19 بودند، جهت ارایه برنامه ها و پروتکل های روان درمانی مناسب و هدفمند برای سلامت روانی افراد امری ضروری و مهم به حساب می آید.

    کلیدواژگان: خودبیمارانگاری، کووید-19، پاندمی، اضطراب سلامتی
  • سهیلا اسعدی، افسانه طاهری*، خدیجه ابوالمعالی صفحات 59-70
    مقدمه

    یکی از شرایط مهم برای حفظ نیروی کار ماهر، ایجاد یک محیط کار سالم و ایمن است که از طریق آن پیامدهای منفی شغلی کاهش یافته و نتایج مثبت شغلی نیروی انسانی ماهر سازمان ها و موسسات افزایش می یابد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر عوامل فشارزای نقش شغلی با توجه به میانجی گری برانگیختگی استرس بر نتایج شغلی پرستاران انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر کلیه پرستاران شاغل در بیمارستان های غرب استان مازندران (1878 نفر در سال 1398) بودند که از میان آنان به روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای 352 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در این پژوهش از پرسشنامه استرس شغلی ریزو و هوس (1970)، پرسشنامه رضایت شغلی کارکنان لینز (2003)، پرسشنامه استاندارد تمایل به ترک شغل لانگو  و مارو (2011)، پرسشنامه استاندارد عملکرد شغلی کارکنان متاویلدو و اسکوتر (1994)، و مقیاس برانگیختگی استرس اسمیت  و همکاران (2012) استفاده شد. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری از طریق برنامه نرم افزار SPSS-24 و Amos-24تحلیل شدند. 

    یافته ها

    نتایج تحلیل مسیر نشان داد که برازش مدل مورد نظر مناسب است. همچنین نتایج نشان داد که عوامل فشارزای نقش شغلی و آمایه ذهنی اثر مستقیم و معناداری بر نتایج شغلی دارند. همچنین برانگیختگی استرس اثر غیر مسقیم و معناداری بر نتایج شغلی دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نقش مهم برانگیختگی استرس بر نتایج شغلی پرستاران توجه به این امر برای مدیران و مسیولین مراکز بهداشتی ضروری به نظر می رسد، بنابراین بررسی علل و راهکارهای مناسب جهت کاهش استرس شغلی پیشنهاد می گردد.  برگزاری کارگاه های آموزشی در خصوص آموزش راهکارهای مقابله با استرس ، می تواند در بهبود عملکرد شغلی پرستاران موثر باشد.

    کلیدواژگان: برانگیختگی استرس عوامل فشارزای نقش شغلی، نتایج شغلی
  • حسین پورچراغی، نسرین ولی عینی، شهزاد پاشایی پور*، فاطمه سادات میرزاده صفحات 71-87
    مقدمه

    افزایش امید به زندگی موجب افزایش چشمگیری در نرخ رشد جمعیت سالمند شده است. به موازات این افزایش، فرد سالمند با بیماری های مختلفی درگیر و ملزم به استفاده از داروهای متعددی می گردد. مصرف تعداد زیادی دارو می تواند برخلاف آنچه انتظار می رود، موجب آسیب و مشکلات مختلفی برای فرد سالمند شود، لذا این مطالعه با هدف بررسی راهکارهای مدیریت پلی فارمسی در سالمندان انجام شده است.

    روش

    با بررسی در بانک اطلاعاتیSID ، IranDoc ، Google scholar ، PubMed ، Medline ،Scopus ، Cochrane Library،Science Direct و با استفاده از کلیدواژه های "سالمند/سالمندان"،"مدیریت"، "تعبیت دارویی" و "پلی فارمسی"؛ تمامی مقالاتی که به بررسی راهکارهای مدیریت پلی فارمسی در سالمندان پرداخته بودند، با استفاده از راهنمای اختصاصی PRISMA بررسی و وارد مطالعه شدند. جستجوی الکترونیکی درمحدوده زمانی 2015 - 2022 انجام گردید.

    یافته ها

    نتایج بررسی 20 مطالعه انتخاب شده نشان داد استفاده از راهکارهایی همچون؛ تعامل پزشک و داروساز، آموزش سالمندان در رابطه با مخاطرات مصرف خودسرانه داروها، آگاهی بخشی به سالمندان در رابطه با محدودیت های مصرف داروهای گیاهی، استفاده از ابزارهای الکترونیک جهت پایش روند مصرف داروها و استفاده از پروتکل ها و گایدلاین های تجویز دارو، می توان به میزان بسیار از تعدد رژیم دارویی در رژیم دارویی سالمندان کاست و مصرف دارو در این گروه سنی را بسیار ساده تر نمود.

    نتیجه گیری

    پلی فارمسی از جمله مشکلاتی است که امروزه بسیاری از سالمندان با آن مواجه هستند. این پدیده می تواند در بلند مدت باعث آسیب های مختلفی به وضعیت سلامتی این افراد گردد. بررسی راهکارهایی که بتواند از ایجاد پلی فارمسی در سالمندان جلوگیری نماید، می تواند به میزان بسیار زیادی موجب حفظ و ارتقا شاخص سلامت در سالمندان گردد، لذا توجه سیستم درمانی در جامعه و همچنین گروه های متخصص سالمندی بویژه پرستاران این حوزه، به امر مذکور ضروری است.

    کلیدواژگان: سالمندی، مدیریت، پلی فارمسی، تبعیت دارویی، مطالعه مروری دامنه ای
  • مینا نوربخش حق وردی، اباسط میرزایی*، خلیل علی محمدزاده صفحات 88-99
    مقدمه

    یکی از فاکتورهای مهم بر روی کارآمدی و بهره وری کارکنان در سازمان، کیفیت زندگی کاری است. هدف اصلی تحقیق بررسی عوامل موثر بر کیفیت زندگی کاری پرستاران و ارتباط آن با سبک زندگی پرستاران بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در دوران اپیدمی کووید 19 می باشد.

    روش

    روش مطالعه حاضر از نوع توصیفی تحلیلی بود که بر روی 330 نفر از پرستاران بیمارستانهای سینا و امام رضا شهر تبریزدرسال 1400 که به صورت تصادفی ساده انتخاب شده بوده اند، صورت گرفت. گردآوری داده های مطالعه با استفاده از پرسشنامه  استاندارد کیفیت زندگی پرداختچی و جزایری (1398) و پرسشنامه استاندارد سبک زندگی کرن و همکاران (2016) انجام شد. نتایج داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی و با استفاده از آزمونهای آماری پیرسون، روش  تحلیل عاملی تاییدی ارایه شد از نرم افزار SPSS, Amos برای تحلیل داده ها استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل داده ها نشان دادکه عوامل مدیریتی، ساختاری، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و روانشناختی در کیفیت زندگی کاری پرستاران تاثیرگذار هستند. همچنین بین سبک زندگی و کیفیت زندگی کاری پرستاران در دوران اپیدمی کووید  رابطه مثبت و معناداری وجود دارد (PV<0.05).

    نتیجه گیری

    یکی از موضوعات مهم دوره اپیدمی کووید 19، عوامل تعیین کننده کیفیت زندگی کاری است. از آنجایی که پرستاران در دوران کووید 19 با مجموعه ای از مشکلات مخصوص مواجهند که این مشکلات با اصلاح سبک زندگی قابل پیشگیری خواهد بود. لذا پیشنهاد می شود که مدیران و سیاست گذاران سلامت برای ارتقا کیفیت زندگی پرستاران در دوران اپیدمی کووید 19 ، بر روی سبک زندگی سالم برنامه ریزی کنند.

    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سبک زندگی، کارکنان پرستاری، کووید 19
|
  • Fatemeh Moghaddam, Narges Arsalani, Maryam Ahmadi, Fatemeh Taghlili, Ladan Naseh, Masoud Fallahi- Khoshknab* Pages 1-16
    Introduction

    Hospitalized patients with substance use disorders are known as one of the biggest challenges in the health system. In this regard, there is strong evidence that nurses face challenges in caring for these patients.

    Methods

    This research was done by systematic review method. Search with keywords comorbidities, Nursing care, Dual diagnosis, Substance-Related Disorders, substance use disorders, substance abuse, drug abuse, multimorbidity, concurrent disorders, co-existing disorders have been performed in electronic databases Sid, magiran, civilica, google scholar and pub med from 1998 to 2022. Articles in English and Persian containing challenges or solutions related to the problems of nursing care of patients with co-morbidities with substance use disorders, qualitative, quantitative, Mixed and review studies, articles with access to their full text were included in the study. Location restrictions were not considered.

    Results

    The results of 23 studies show that nurses in the nursing care of patients with substance use disorders, in four areas of Emotional (48% Studies), caring (39%), educational (48%) and supportive (43%) with challenges such as feelings of burnout, risk, lack of knowledge, lack of skills and ambiguity of role Etc. are encountered.

    Conclusion

    According to the results of the study, nurses need additional training and support to care for these patients. Applied training along with at least moderate level of role support and emotional support by improving qualifications, knowledge and skills can be effective in solving the problems related to the care of these patients. The development of guidelines, policies and specific government policies, to care for these patients, can prevent the confusion and inability of nurses to care. In addition, close communication and links between health service providers and experts in the field, promotion of interdisciplinary partnerships and working alliances can be used to solve care challenges and obstacles.

    Keywords: Comorbidity, Nursing care, Substance-related disorders, Substance abuse, Systematic Review
  • Zahra Nikrouy, Ramazan Hassanzadeh*, Shaban Heydari Pages 17-27
    Introduction

    Diabetes is a chronic disease that widely affects the lives of patients and adherence to treatment and hope is an important component in the successful management of the disease. The aim of this study was to evaluate the effectiveness of cognitive-behavioral therapy on following the physician's instructions and quality of life in patients with type 2 diabetes of Shohada ZirAab Hospital.

    Methods

    The present study was a quasi-experimental with pretest-posttest design and control group. The statistical population of the present study included all diabetic patients referred to the Diabetes Clinic of Savadkooh Shohada ZirAab Hospital.in 1399. Thirty people were selected by available sampling method and randomly assigned to experimental groups (15 people) and control groups (15 people). The experimental group underwent 8 sessions of 90 minutes of cognitive-behavioral therapy and no action was taken for the control group. Data collection tools included quality of life questionnaire and general adherence scale.

    Results

    The results show that by controlling the pre-test scores, the effect of the group on the post-test score of the variable was overall compliance (P = 0.001, F = 56.73) and quality of life (Lambda Wickles = 0.07, p<, 0.001, F=21/59) is significant. Cognitive-behavioral therapy has significantly increased the variable scores of overall adherence and quality of life in the intervention group compared to the control group.

    Conclusion

    According to the results of the intervention, cognitive-behavioral therapy can help chronic patients to increase compliance with physician instructions and hope.

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Quality of Life, Diabetes, Adherence
  • Fereshteh Mirzaei*, Ali Delavar, Fatemeh Ghaemi, Fariborz Bagheri Pages 28-37
    Introduction

    Mental health and perceived social support are important variables in preventing marital boredom in infertile women. The aim of this study was to predict marital boredom based on perceived social support and mental health in infertile women.

    Method

    The present study was a correlational study. The statistical population included infertile women referring to the infertility ward of Khatam Al-Anbia Hospital in Tehran in 2009-2010. Through available sampling, 361 people were selected to participate in the study. Questionnaires of marital boredom, perceived social support and general health were used to collect data. Pearson correlation coefficient and regression methods were used to analyze the data using SPSS software version 22.

    Results

    According to the results, mental health, total social support score, support component of family, friends and important individuals had a significant negative correlation coefficient with marital boredom. The results of regression in predicting marital boredom through the dimensions of social support and mental health show that among the predictor variables, mental health had a significant role in predicting marital boredom (p <0.05) and the ability to explain 21% of The variance of marital boredom was at the level of 0.001.

    Conclusion

    Perceived social support and mental health in infertile couples are associated with marital boredom in this group.

    Keywords: Social Support, Mental Health, Marital Boredom, Infertility
  • Beheshteh Tabarsi*, Somayeh Javadzadeh, Firouzeh Moeini Pages 38-45
    Background

    Emergency department is a wide and complicated place and admits different kind of patients because of this factors it is a talented place for occurring nursing errors.nursing errors are evaluated as an important index to show the lower quality of health care service.the aim of this study was to evaluate the frequency and causes of nursing errors and prevention strategies from the perspectives of emergency department nurses in selected hospitals affiliated to Iran university of Medical Sciences in 2021.

    Methods

    The present study was a descriptive research conducted on the nurses who were working in the emergency wards of the selected hospitals (Hazratrasoul, Firozgar, Haft e tir) affiliated to Iran University of Medical Sciences in 2021. 101 emergency nurses participated in this study.to collect data a questionnaire including (demographic characteristics, frequency of errors, the causes of errors and prevention strategies) was used. Generally, 101 questionnaires collected and data analysis using descriptive statistics by SPSS was performed.

    Result

    The results showed that not using of protective equipment such as gloves, masks an (38%), non-compliance with sterile technique (36%), not having a proper connection with patient during the nursing procedure (35%), lack of educating the patients before discharge (32%) had the most frequency between errors. The most important causes of nursing errors from the perspective of emergency nurses were being overcrowded and busy (64%), fatigue because of high volume of work (53%) and staff shortage toward patients (52%).also the most important preventive strategies were increase the number of nurses (75%), lower the nursing work time (67%) and employ experienced nurses in emergency wards (54%).

    Conclusion

    Prevention is the best way of reducing errors so by recognizing the frequency of nursing errors and causes of that and preventing strategies in the view of emergency nurses can prevent the incidence of errors and promote patient safety and care quality.

    Keywords: Nursing error, Causes, Emergency ward
  • Maryam Abbassi, Saman Marufizadeh, Hadis Ashrafizadeh, Zahra Galavi, Fatemeh Hajibabaee* Pages 46-58
    Background

    Due to the global spread of Covid-19 virus, this new disease besides having physical effects, can have a serious impact on people's mental health and increase anxiety. The purpose of this study was to determine hypochondriasis and related factors in the general population of Iran during the Covid-19 pandemic in 2020.

    Methods

    This web-based cross-sectional study was conducted on 1633 individuals from the general population of Iran between August and February 2020. Data were collected using online questionnaires via social media such as WhatsApp and Telegram. To evaluate hypochondriasis, the questionnaire of hypochondriasis was used. Then, the results were analyzed using SPSS software version 16 and descriptive and analytical statistics.

    Results

    The mean score of hypochondriasis was 11.23± 5.99. Using multiple linear regression analysis, it was found that high hypochondriasis was significantly associated with youth, female gender, chronic disease, death of family members, relatives or friends due to COVID-19 disease, contact with suspicious or confirmed cases of COVID- 19, persistent thinking of COVID-19, hospitalization history, smoking, drug use, and low physical activity (P<0.05).

    Conclusions

    Since the Covid-19 pandemic has serious effects on the physical and mental health of different groups in society, identification of the psychological condition of different people in society being affected by COVID-19 disease is necessary to present appropriate and purposeful psychiatric protocols and plans for the mental health of individuals.

    Keywords: Hypochondriasis, COVID-19, Pandemic, Health anxiety
  • Soheila Asadi, Afsaneh Taheri*, Khadijeh Abolmaali Pages 59-70
    Introduction

    One of the important conditions for maintaining a skilled workforce is to create a healthy and safe work environment through which the negative job consequences are reduced and the positive job results of skilled manpower of organizations and institutions are increased. Therefore, the present study was conducted to investigate the effect of job role stressors with respect to mediating stress arousal on nurses' job outcomes.

    Methods

    The statistical population of the present study was all nurses working in hospitals in the west of Mazandaran province (1878 people in 1398) from which 352 people were selected by stratified random sampling. In this study, Rizzo and Lust (1970) job stress questionnaire, Linz employee job satisfaction questionnaire (2003), Lango and Marrow (2011) standard job quest questionnaire, Metavildo and Scooter employee job performance questionnaire (1994), and scale Stress arousal was used by Smith et al. (2012). Data were analyzed using Pearson correlation coefficient and structural equation modeling using SPSS-24 and Amos-24 software.

    Results

    The results of path analysis showed that the fit of the model is appropriate. The results also showed that stressors of job role and mental preparation have a direct and significant effect on job results. Stress arousal also has an indirect and significant effect on job results.

    Conclusion

    Considering the important role of stress arousal on nurses' job outcomes, it seems necessary for managers and officials of health centers to pay attention to this matter, so it is recommended to study the causes and appropriate strategies to reduce job stress. Holding training workshops on teaching coping strategies can be effective in improving the job performance of nurses.

    Keywords: Job role stressors, Job outcomes, Stress arousal
  • Hossein Poorcheraghi, Nasrin Valieiny, Shahzad Pashaeypoor*, Fatemeh Sadat Mirzadeh Pages 71-87
    Introduction

    Increasing life expectancy has led to a significant increase in the growth rate of the elderly population. In parallel with this increase, the elderly is affected by various diseases and required to use various drugs. Consumption of a large number of drugs can cause various injuries and problems for the elderly contrary to what is expected, so this study aims to investigate polypharmacy management strategies in the elderly.

    Method

    By reviewing the database of SID, IranDoc, Google scholar, PubMed, Medline, Scopus, Cochrane Library, Science Direct and using the keywords "elderly/older adults", "management", "drug adherence" and "polypharmacy"; all articles examining polypharmacy management strategies in the elderly, were examined by PRISMA checklist and included in the study. Electronic search was performed in the period 2015-2022.

    Results

    Among the 20 reviewed articles it was identified the use of strategies such as; Physician-pharmacist interaction, educating the elderly about self-medication hazards, informing the elderly about herbal medicine limitations, using electronic tools to monitor the process of drug use and using protocols and guidelines for prescribing, can surprisingly reduce the number of medications in the elderly medication regimen and made it much easier to take medication in this age group.

    Conclusion

    Polypharmacy is one of the problems that many elderly people face today. This phenomenon can cause various damage to the health status of these people in the long term. Examining the strategies that can prevent polypharmacy in the elderly, can greatly maintain and improve the health index in the elderly, so the attention of the health care system in the community and also groups of the elderly, especially nurses in this field, to this issue is essential.

    Keywords: Aging, Management, Polypharmacy, Drug compliance, Scoping Review
  • Mina Noorbakhsh Haqvardi, Abasat Mirzaei*, Khalil Alimohammadzadeh Pages 88-99
    Introduction

    One of the important factors on the efficiency and productivity of employees in the organization is the quality of work life. The main purpose of this study is to investigate the factors affecting the quality of work life of nurses and its relationship with the lifestyle of nurses in hospitals under the auspices of Tabriz University of Medical Sciences during the Covid 19 epidemic.

    Methods

    The present study was a descriptive-analytical study that was performed on 330 nurses of Sina and Imam Reza hospitals in Tabriz who were randomly selected. The data of the study were collected using the standard questionnaire of quality of life of the payer and Jazayeri (1398) and the standard questionnaire of the lifestyle of Kern et al. (2016). The data were presented using descriptive and analytical statistics and Pearson statistical tests, confirmatory factor analysis method. SPSS, Amos software was used to analyze the data.

    Results

    The results of data analysis showed that managerial, structural, economic, social, cultural and psychological factors affect the quality of work life of nurses. There is also a positive and significant relationship between lifestyle and quality of work life of nurses during the Covid epidemic (PV <0.05).

    Conclusion

    One of the important issues of the Covid 19 epidemic period is the factors that determine the quality of working life. Because nurses face a number of special problems during the Covid 19 era, these problems can be prevented by lifestyle modification. Therefore, it is suggested that health managers and policy makers plan on a healthy lifestyle to improve the quality of life of nurses during the Covid 19 epidemic.

    Keywords: quality of life, lifestyle, nursing staff, Covid 19