فهرست مطالب

نشریه اصول بهداشت روانی
سال بیست و چهارم شماره 6 (پیاپی 111، آذر و دی 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/10/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • صفحات 361-370
    مقدمه

    سوء مصرف مواد به یک معضل بهداشتی مهم برای افراد و جامعه تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثرات سوء مصرف مواد بر امواج مغزی انجام شد.

    مواد و روش ها:

     مقالات مورد استفاده به طور سیستماتیک در پایگاه های اطلاعاتی Google Scholar، Scopus، Thomson Reuters، ScienceDirect، PubMed و IEEE جستجو شدند. نتیجه این جستجو 420 مقاله بود. کلمات کلیدی [اختلالات مرتبط با مواد MESH) و (EEG MESH)]، ["اختلال مرتبط با مواد" و "EEG"]، ["وابستگی به مواد مخدر" و "EEG"]، ["سوء مصرف مواد" و "EEG"]، ["اپیویید" و "EEG"]، ["حشیش" و "EEG"] و ["متامفتامین" و "EEG"] برای جستجو استفاده شد. پس از حذف مقالات بی ربط و تکراری، 22 مقاله تمام متن را وارد مطالعه کردیم.

    نتایج

    مقالات با سه رویکرد به بررسی اثرات سوء مصرف مواد بر امواج مغزی پرداختند. اولین رویکرد، تکنیک پتانسیل های مرتبط با رویداد است. رویکرد دوم، بررسی ارتباطات عملکردی بین بخش های مختلف مغز است. رویکرد سوم سیگنال های EEG را از کانال های مختلف تجزیه و تحلیل می کند تا نشانگرهای زیستی را برای تشخیص سوء مصرف مواد انتخاب کند.

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته های حاضر، پیشنهاد می شود سیاست گذاران و مدیران سلامت جامعه، آگاهی عمومی را نسبت به مضرات سوء مصرف مواد افزایش دهند. همچنین محققان در حوزه سلامت باید روش های تشخیصی و راهبردهای درمانی جدیدی را با توجه به آسیب های وارد شده به مغز افراد سوء مصرف کننده کشف و توسعه دهند.

    کلیدواژگان: الکتروانسفالوگرافی، تشخیص، سوء مصرف مواد، مغز
  • صفحات 371-381
    مقدمه

    با توجه به افزایش شیوع بیماری کووید-19، تجربه سطوح بالای اضطراب مرگ در سراسر جهان قابل پیش بینی است. بنابراین، هدف پژوهش حاضر بررسی مسیر پیش بینی اضطراب مرگ از طریق ترس از کووید-19، روان رنجورخویی، سیستم بازداری رفتاری و عدم تحمل بلاتکلیفی بود.

    روش کار:

     طرح پژوهش حاضر توصیفی- همبستگی و از نوع معادلات ساختاری بود. جامعه آماری این پژوهش بزرگسالان ایرانی بودند که از بین آنها 400 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها در جولای و آگوست 2020 با استفاده از مقیاس اضطراب مرگ تمپلر (TDAS)، مقیاس ترس از COVID-19 (FCV-19S)، پرسشنامه فرم کوتاه پرسشنامه پنج عاملی نیو (NEO-FFI)، سیستم بازداری رفتاری / سیستم فعال سازی رفتاری (مقیاس BIS/BAS) و مقیاس عدم تحمل بلاتکلیفی در مشهد-ایران جمع آوری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش همبستگی پیرسون، تحلیل مسیر، SPSS نسخه 26 و AMOS نسخه 24 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین اضطراب مرگ با ترس از کووید-19 (01/0<p) و روان رنجورخویی (01/0<p)، بین سیستم بازداری رفتاری با عدم تحمل بلاتکلیفی (01/0<p) و بین عدم تحمل بلاتکلیفی با اضطراب مرگ (01/0<p) رابطه معنیداری وجود دارد. همچنین مسیر پیش بینی اضطراب مرگ از طریق روان رنجورخویی، سیستم بازداری رفتاری و عدم تحمل عدم قطعیت در سطح 001/0 تایید شد و مسیر معنی دار بود.

    نتیجه گیری: 

    بر اساس یافته ها،اضطراب مرگ از طریق مسیر ترس از کووید-19، روان رنجورخویی، سیستم بازداری رفتاری و عدم تحمل بلاتکلیفی پیش بینی می شود.

    کلیدواژگان: اضطراب مرگ، ترس، روان رنجورخویی، سیستم بازداری رفتاری، کووید-19
  • صفحات 383-390
    مقدمه

    این پژوهش با هدف بررسی اثربخشی درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) بر کیفیت خواب دانش آموزان دارای اضطراب امتحان انجام شد.

    روش کار: 

    جامعه پژوهش شامل کلیه افراد در سال تحصیلی 95-1394 بود. در پژوهش حاضر، 150 دانش آموز دختر دبیرستانی شهر بیرجند، پرسشنامه اضطراب امتحان ساراسون را تکمیل کردند. 36 دانش آموز به طور تصادفی از بین دانش آموزان با نمره اضطراب بالای 20 انتخاب و به سه گروه تقسیم شدند. سپس، آنها شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (1989) را تکمیل کردند. یک گروه درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی (MBCT) و گروه دیگر درمان شناختی مبتنی بر پذیرش و درمان تعهد (ACT) دریافت کردند. گروه کنترل هیچ درمانی دریافت نکرد. داده ها با استفاده از روش MANCOVA و SPSS نسخه 22 تجزیه و تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که مشکلات خواب در هر دو گروه آزمون به طور معنی داری کاهش یافت (05/0 <p). همچنین اثربخشی MBCT به طور معنی داری بیشتر از ACT بود (05/0 <p).

    نتیجه گیری: 

    با توجه به نتایج، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی و درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد به طور موثری کیفیت خواب را در دانش آموزان دارای اضطراب امتحان بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: اضطراب امتحان، درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، کیفیت خواب
  • صفحات 391-401
    مقدمه

    پژوهش حاضر با هدف بررسی ساختار عاملی، روایی و پایایی پرسشنامه بازنگری شده علایم وسواس اجباری مرتبط با همسر (New PROCSI) با توجه به فرهنگ ایرانی انجام شد.

    روش کار: 

    نمونه آماری شامل 341 دانشجوی متاهل شاغل به تحصیل در دانشگاه های تهران در سال تحصیلی 99-1398 بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسشنامه جدید PROCSI، پرسشنامه وسواسی-اجباری تجدیدنظر شده (OCI-R)، پرسشنامه باورهای وسواسی (OBQ)، مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس (DASS)، مقیاس سازگاری دیادیک (DAS) و پرسشنامه باورهای رابطه (RBI) ابزار این مطالعه بودند.

    یافته ها

    شاخص اعتبار محتوا (CVI) و نسبت اعتبار محتوا (CVR) از PROCSI جدید خوب بود. همچنین بین تمامی خرده مقیاس ها و نمره کل PROCSI جدید با همه خرده مقیاس ها و نمره کل DAS، همبستگی معنادار و منفی و بین تمامی خرده مقیاس ها و نمره کل PROCSI جدید با همه خرده مقیاس ها و نمره کل  OBQ، OCI-R، RBI و DASS همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت. علاوه بر این، مدل تک عاملی 41/28درصد از واریانس را در پرسشنامه جدید تبیین نمود و شاخص Chi-Square/df آن بهتر از شاخص Chi-Square/df مقیاس اصلی بود. از سوی دیگر، CFI و RMSEA مقیاس اصلی بهتر از PROCSI جدید بودند. نتایج همبستگی آزمون-آزمون مجدد و آلفای کرونباخ PROCSI جدید به ترتیب 86/0 و 91/0 بود.

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد PROCSI اصلی و جدید متفاوت هستندو به تحقیقات بیشتری نیاز است.

    کلیدواژگان: پایایی، ساختار عاملی، روایی، فرهنگ
  • صفحات 403-412
    مقدمه

    لکنت یک اختلال رشدی عصبی است که بصورت علایم تکرار، کشش، و قفل در گفتار بروز پیدا میکند. عوامل متعددی در علت شناسی لکنت مشارکت دارند و مهار پاسخ یکی از عوامل مهم برای داشتن یک گفتار روان محسوب میشود.

    روش کار

    در این مطالعه مهار پاسخ 28 بزرگسال دارای لکنت و 28 فرد همسان به وسیله یک تسک بینایی توقف-علامت مورد آزمایش قرار گرفت و پتانسیلهای برانگیخته مغزی آنها ثبت شد. مقیاسهای رفتاری شامل زمان پاسخ و دقت پاسخ بین دو گروه مقایسه گردید. پیک دامنه و زمان تاخیر مولفه های P3 و N2 در مناطق آهیانه ای و پیشانی مغز در تریالهای go, cue، و توقف محاسبه شد.

    یافته ها

    نتایج حاکی از آن است که بزرگسالان دارای لکنت از لحاظ رفتاری مشابه گروه کنترل عمل کردند. بااین وجود یافته های مربوط به پتانسیلهای برانگیخته مغز نشان داد که بزرگسالان دارای لکنت پیک دامنه کوچکتری در مولفه N2 در تریالهای cue نشان دادند. آنها همچنین زمان تاخیر کوتاهتری در مولفه N2 در تریالهای go نسبت به گروه کنترل بروز دادند.

    نتیجه گیری

    یافته ها مهار پاسخ ضعیفتر در افراد دارای لکنت زبان را تایید نکردند اما دامنه کوچکتر مولفه N2 در تریالهای cue نشان داد این گروه در مراحل اولیه تسک، تمییز ادراکی ضعیفتری داشته اند. زمان تاخیر سریعتر در تریالهای go نشان داد که افراد دارای لکنت، پردازش مغزی متفاوتی نسبت به گروه کنترل دارند که ممکن است به دلیل دسترسی متفاوت منابع شناختی به محرکهای go و همچنین مانیتورینگ تضاد سریعتر در این گروه باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب، پتانسیل های وابسته به رویداد، تسک توقف- علامت، لکنت، مهار پاسخ
  • صفحات 413-418
    مقدمه

    خودکشی به عنوان یکی از عوامل مهم مرگ شناخته شده و شناسایی پیش  زمینه های آن اهمیت دارد. لذا این پژوهش با هدف بررسی رابطه سبک زندگی، تنظیم هیجان و کمال گرایی منفی با افکار خودکشی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش حاضر را زنان خانه دار شهر بوشهر تشکیل می دادند. در مجموع 100 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه ارزیابی سبک زندگی میلر اسمیت (LSI)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ)، مقیاس کمال گرایی مثبت و منفی، و مقیاس بک برای افکار خودکشی (BSI) بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی، ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها: 

    متغیرهای مستقل توانستند 41 درصد از واریانس افکار خودکشی را پیش بینی کنند (05/0> P). همچنین کمال گرایی منفی، سبک زندگی و تنظیم هیجان می توانند افکار خودکشی را پیش بینی کنند (05/0> P). در بین متغیرهای مستقل، تنظیم هیجان سازگارانه ​​بیشترین تاثیر را دارد. کمال گرایی منفی نیز در ردیف بعدی قرار دارد و به ازای هر واحدی که به انحراف معیار آن اضافه می شود، تمایل به خودکشی 0.267 انحراف معیار افزایش می یابد (05/0> P).

    نتیجه گیری:

     با توجه به یافته ها، سبک زندگی، تنظیم هیجان و کمال گرایی منفی می تواند افکار خودکشی را در زنان پیش بینی کند. بنابراین، آموزش سبک زندگی سالم، راهبردهای تنظیم هیجان سازگارانه و کاهش کمال گرایی منفی می تواند اقدام به خودکشی را در بین زنان کاهش دهد.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، تنظیم هیجان، سبک زندگی، کمال گرایی
  • صفحات 419-426
    مقدمه

    این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر افسردگی و سطوح سرمی کورتیزول در زنان مبتلا به سرطان پستان و زنان افسرده انجام شد.

    روش کار

    در این کارآزمایی بالینی، 30 زن مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به بیمارستان امید مشهد و 30 زن مبتلا به افسردگی مراجعه کننده به کلینیک های مشاوره مشهد در سال 2021-2020 به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به چهار گروه مساوی (2 گروه آزمون و 2 گروه شاهد)تقسیم شدند. گروه های آزمون طی هشت جلسه 90 تا 120 دقیقه ای در هفته درمان شناختی مبتنی بر ذهن آگاهی دریافت کردند، در حالی که گروه شاهد هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار تحقیق شامل پرسشنامه افسردگی (BDI-II) و نمونه خون برای ارزیابی سطوح کورتیزول بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

    یافته ها:

     نتایج افراد افسرده نشان داد که شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش افسردگی و سطوح سرمی کورتیزول در محدوده طبیعی آزمایشگاهی موثر است (001/0<p). علاوه بر این، یافته های زنان مبتلا به سرطان پستان نشان داد که درمان، افسردگی را کاهش داده و کورتیزول سرم را از سطوح پایین تا متوسط ​​در محدوده نرمال آزمایشگاهی افزایش می دهد (001/0<p).

    نتیجه گیری:

     شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی می تواند علاوه بر بهبود علایم روان شناختی در افراد افسرده و بیماران سرطانی، در مکانیسم های عصبی زیستی نیز موثر باشد.

    کلیدواژگان: افسردگی، سرطان، شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، کورتیزول
  • صفحات 427-432
    مقدمه

    ولع مصرف یک رفتار پیچیده و یکی از عوامل مهم برای ادامه مصرف سیگار است. این پژوهش به منظور مقایسه اثربخشی تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (TDCS) و درمان شناختی رفتاری (CBT) بر ولع مصرف، خلق و خو و اعتیاد به سیگار در افراد سیگاری انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه بالینی، 12 نفر از افراد سیگاری مراجعه کننده به مراکز درمانی شهر مشهد به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه مساوی TDCS و CBT  قرار گرفتندو مداخله را طی 8 جلسه دریافت کردند. آنها پرسشنامه تمایل به سیگار، آزمون عاطفه مثبت و منفی و آزمون وابستگی به نیکوتین فاجرستروم را قبل و بعد از مداخله تکمیل کردند. داده ها با استفاده از آزمون های ویلکاکسون، یو من-ویتنی و کولموگراف-اسمیرنوف تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    نتایج نشان داد که هر دو روش TDCS و CBT به طور معنی داری ولع مصرف سیگار را کاهش می دهند (05/0<p)، اما TDCS بیشتر از CBT میل به سیگار را کاهش می دهد (01/0<p). همچنین، TDCS عاطفه مثبت و منفی را به طور معنی داری بهبود می بخشد، در حالی که CBT فقط عاطفه منفی را در افراد سیگاری بهبود می بخشد (05/0<p). علاوه بر این، TDCS باعث بهبود بیشتر عاطفه منفی می شود (01/0<p). TDCS اعتیاد به سیگار را کاهش می دهد (05/0<p)، در حالی که CBT در این زمینه موثر نبود.

    نتیجه گیری: 

    در مقایسه با درمان شناختی رفتاری، تحریک جریان مستقیم فراجمجمه ای تاثیر بیشتری بر ولع مصرف، خلق و خو و اعتیاد به سیگار دارد.

    کلیدواژگان: تحریک جریان مستقیم جمجمه ای، خلق، درمان شناختی رفتاری، سیگار کشیدن، ولع
|
  • Nasimeh Marvi *, Javad Haddadnia Pages 361-370
    Introduction

    Substance abuse has become a significant health problem for individuals and society. This study aimed to investigate the effects of substance abuse on brain waves.

    Materials and Methods

    Articles used were systematically searched in Google Scholar, Scopus, Thomson Reuters, ScienceDirect, PubMed, and IEEE databases. The result of this search was 420 articles. Keywords [Substance-Related Disorders MESH) AND (EEG MESH)], ["substance-related disorder" AND "EEG"], ["drug dependence" AND "EEG"], ["Substance abuse" AND "EEG"], ["Opioid" AND "EEG"], ["Cannabis" AND "EEG"] and ["Methamphetamine" AND "EEG"] were used for the search. After removing irrelevant and duplicate articles, we included 22 full-text articles in the study.

    Results

    The articles examined the effects of substance abuse on brain waves with three approaches. The first approach is the event-related potentials technique. The second approach is to investigate the functional connections between different brain parts. The third approach analyzes EEG signals from various channels to select biomarkers to detect substance abuse.

    Conclusion

    According to the present findings, it is suggested that policymakers and community health managers increase public awareness of the harms of substance abuse. Researchers in health should also discover and develop new diagnostic methods and treatment strategies according to the damage caused to the brain of substance abusers.

    Keywords: Brain, Diagnosis, Electroencephalogram, substance abuse
  • Mohammadreza Mazloomzadeh, Ali Mashhadi *, Seyed Ruhollah Hosseini Pages 371-381
    Introduction

    Due to the increasing rate of COVID-19 disease, experiencing high levels of death anxiety is predictable all over the world. Therefore, the aim of the present study was to investigate the prediction path of death anxiety through fear of COVID-19, neuroticism, behavioral inhibition system, and uncertainty intolerance. 

    Materials and Methods

    The research design of this study was descriptive-correlation and of structural equations type. The statistical population of this study included Iranian adults from whom, 400 were selected by the convenient sampling method. Data were collected in July and August 2020 using the Templer Death Anxiety Scale (TDAS), Fear of COVID-19 Scale (FCV-19S), Neo Five-Factor Inventory short form questionnaire (NEO-FFI), the Behavioral Inhibition System/Behavioral Activation System Scale (BIS/BAS Scale), and Intolerance of Uncertainty Scale, in Mashhad- Iran. Data analysis was performed using the Pearson correlation method, path analysis, SPSS version 26, and AMOS version 24. 

    Results

    The results showed that there are significant relationships between death anxiety with fear of COVID-19 (P< 0.01), and neuroticism (P< 0.01); between behavioral inhibition system with intolerance of uncertainty (P< 0.01); and between Intolerance of uncertainty with death anxiety (P< 0.01). Also, the path of predicting death anxiety through neuroticism, behavioral inhibition system and intolerance of uncertainty was confirmed at the level of 0.001 and the path was significant. 

    Conclusion

    Based on the findings, death anxiety is predicted by the path of fear of COVID-19, neuroticism, behavioral inhibition system, and uncertainty intolerance.

    Keywords: Behavioral inhibition system, COVID-19, Death anxiety, fear, Neuroticism
  • Batool Nikroo, Fatemeh Shahabizadeh *, Maryam Nasri Pages 383-390
    Introduction

    This study aimed to evaluate the effectiveness of Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) and Acceptance and Commitment Therapy (ACT) in sleep quality of students with test anxiety.

    Materials and Methods

    The study population included all in the academic year of 2015-2016. In the present study, 150 high school female students in Birjand-Iran, completed the Sarason Test Anxiety Questionnaire. Thirty-six students were randomly selected among students with anxiety scores above 20 and divided into three groups. Then, they fulfilled the Pittsburgh Sleep Quality Index (1989). One group received Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT), and another group received cognitive therapy based on Acceptance and Commitment Therapy (ACT). The control group did not receive any treatment. Data were analyzed using MANCOVA, and SPSS version 22.

    Results

    The results indicated that sleep problems were decreased significantly in both experimental groups (P< 0.05). In addition, the effectiveness of MBCT was significantly higher than ACT (P< 0.05).

    Conclusion

    According to the results, mindfulness-based cognitive therapy and acceptance and commitment therapy effectively improved sleep quality in students with test anxiety.

    Keywords: Acceptance, commitment therapy, Mindfulness-based cognitive therapy, Sleep Quality, Test anxiety
  • Soheila Ghomian *, MohammadReza Shaeiri, Hojjatollah Farahani Pages 391-401
    Introduction

    The present study aimed to investigate the factor structure, validity and reliability of the revised Partner-Related Obsessive-Compulsive Symptoms Inventory (New PROCSI) with respect to Iranian culture.

    Materials and Methods

    The statistical sample consisted of 341 married students studying in Tehran universities in the academic year 2019-2020 that were selected by the convenient sampling method. The New PROCSI, Obsessive-Compulsive Inventory-Revised (OCI-R), Obsessive Beliefs Questionnaire (OBQ), Depression, Anxiety and Stress Scale (DASS), Dyadic Adjustment Scale (DAS) and Relationship Beliefs Inventory (RBI) were the tools of the present study.

    Results

    The Content Validity Index (CVI) and Content Validity Ratio (CVR) of the new PROCSI were good. Also, there was a significant and negative correlation between all subscales and the total score of the new PROCSI with all subscales and the total score of the DAS, and there was also a significant and positive correlation between the subscales and the total score of the new PROCSI with the subscales and the total score of OBQ, OCI-R, RBI, and DASS. Furthermore, the one-factor model explained 28.41% of the variance in the new PROCSI, and the Chi-Square/df index of the new PROCSI was better than the Chi-Square/df index of the original scale. On the other hand, the CFI and RMSEA of the original scale were better than the new PROCSI. The results of the test-retest correlation and the Cronbach's alpha of the new PROCSI were 0.86 and 0.91, respectively.

    Conclusion

    It seems that the original and new PROCSI are different and require further research.

    Keywords: Culture, Factor structure, Reliability, Validity
  • Ahmad Poormohammad, Shahrzad Mazhari, Mazyar Fathi, Sara Sardari, Alimohammad Pourrahimi * Pages 403-412
    Introduction

    Stuttering is a neurodevelopmental disorder with structural and functional neurological bases characterized by involuntary prolongations, repetitions and blocks in sounds, syllables and words. Multiple factors are assumed to participate in etiology and severity of stuttering and response inhibition is considered to be an important phenomenon for having a fluent speech. Therefore, this study aimed to evaluate response inhibition of Adults Who Stutter (AWS).

    Materials and Methods

    In a case-control study, response inhibition of twenty-eight AWS and fluently-matched control group was compared by a visual stop-signal task and its evoked potentials in the brain. Behavioral measurements of the task, including the Reaction Time (RT) and the response accuracy, were compared between the two groups. Peak amplitude and peak latency of P3 and N2 components in parietal and frontal areas were measured after cue, go and stop stimuli in different trials of the task.

    Results

    Although AWS reported more scores in anxiety level, they acted similarly to the control group in behavioral measurements. ERP findings, however, represented smaller N2 amplitude in the cues and earlier N2 latency for the Go trials in AWS than in the controls.

    Conclusion

    Our findings did not support the idea of less efficient inhibitory control in AWS; however, smaller N2 amplitude in the cues may indicated decreased attention resources allocated to the stimuli and different preparation for executing the response. Earlier N2 latency for Go trials in AWS also showed different timing of mental access to go stimuli and faster conflict monitoring in competing stimuli.

    Keywords: Anxiety, Event-Related Potentials, response inhibition, Stop signal task, Stuttering
  • Zahra Anbaraki *, Ali Pouladi Reshehri Pages 413-418
    Introduction

    Suicide is known as one of the main causes of death. Identifying its antecedents is important. Therefore, this study aimed to investigate the relationship between lifestyle, emotion regulation, and negative perfectionism with suicidal ideation.

    Materials and Methods

    The statistical population of the present study consisted of all the married women of Bushehr, Iran. A total of 100 participants were selected through the convenient sampling method. The research instruments included the Miller-Smith Lifestyle Assessment Inventory (LSI), the Cognitive Emotion Regulation Questionnaire (CERQ), the Positive and Negative Perfectionism Scale, and the Beck Scale for Suicide Ideation (BSI). Data analyzed by the descriptive statistics, Pearson correlation coefficient, and SPSS software.

    Results

    Based on the findings, the independent variables could predict 41% of the variance of suicidal ideation (P< 0.05). Also, negative perfectionism, lifestyle, and emotion regulation can predict suicidal ideation (P< 0.05). Among the independent variables, the adaptive emotion regulation has the most impact. Negative perfectionism is also in the next order, and for every unit added to its standard deviation, suicide tendency is increased by 0.267 standard deviations (P< 0.05).

    Conclusion

    According to the findings, lifestyle, emotion regulation, and negative perfectionism can predict suicide ideation in women. So, healthy lifestyles trainings, adaptive emotion regulation strategies, and reducing negative perfectionism can reduce suicide attempts among women.

    Keywords: Emotion regulation, lifestyle, Perfectionism, Suicide ideation
  • Zahra Olyaee, Masoud Mohammadi *, Kazem Anvari, Seyed Ebrahim Hosseini Pages 419-426
    Introduction

    This study aims to investigate the effectiveness of mindfulness-based cognitive therapy in depression and serum cortisol levels in women with breast cancer and depressed women.

    Materials and Methods

    In this clinical trial, 30 women with breast cancer who referred to Omid Hospital, Mashhad-Iran and 30 women with depression who referred to counseling clinics of Mashhad in 2020-2021 were selected by the convenience sampling method and were randomly assigned to four equal groups (2 experimental groups and 2 control groups). The experimental groups received mindfulness-based cognitive therapy during eight 90-120 minute sessions per week, while the control group did not receive any intervention. Research instruments included the Depression Inventory (BDI-II) and the blood samples to evaluate the cortisol levels. Data were analyzed through descriptive statistics, and the covariance analysis.

    Results

    The results of depressed people demonstrated that mindfulness-based cognitive therapy is effective to reduce depression and serum cortisol levels within the normal laboratory range (P< 0.001). Further, the findings of breast cancer women indicated that mindfulness-based cognitive therapy reduced depression and increased serum cortisol from low to moderate levels within the normal laboratory range (P< 0.001).

    Conclusion

    Mindfulness-based cognitive therapy can be effective in neurobiological mechanisms in addition to improving psychological symptoms in depressed individuals and cancer patients.

    Keywords: Cancer, Cortisol, Depression, Mindfulness-based cognitive therapy
  • Hossein Shareh, Mohammad Bayani * Pages 427-432
    Introduction

    Craving is a complex behavior and one of the important factors for the continuation of smoking. This research was conducted to compare the effectiveness of Transcranial Direct Current Stimulation (TDCS) and cognitive behavioral therapy (CBT) on craving, mood, and smoking addiction in smokers. 

    Materials and Methods

    In this experimental study, 12 smokers who referred to medical centers in Mashhad- Iran, were selected by the convenient sampling method and assigned to TDCS (6 cases) and CBT (6 cases) groups randomly. They received the intervention during 8 sessions. They fulfilled the Questionnaire on Smoking Urges, Positive and Negative Affect Schedule and Fagerstrom Test for Nicotine Dependence, before and after the intervention. The data were analyzed using Wilcoxon test, Mann-Whitney U test, and Kolmogorov-Smirnov test. 

    Results

    The results showed that both TDCS and CBT treatments significantly reduce smoking craving (P< 0.05), but TDCS reduces craving greater than CBT (P< 0.01). Also, TDCS improves positive and negative affect significantly, while CBT only improves negative affect in smokers (P< 0.05). Besides, TDCS causes more improvement in negative affect (P< 0.01). TDCS reduces smoking addiction (P< 0.05), while CBT was not effective in this regard. 

    Conclusion

    Compared to cognitive behavioral therapy, transcranial direct current stimulation has a greater effect on craving, mood, and smoking addiction.

    Keywords: Cognitive behavioral therapy, Craving, Mood, Smoking, Transcranial direct current stimulation