فهرست مطالب

باغ نظر - سال نوزدهم شماره 116 (بهمن 1401)

نشریه باغ نظر
سال نوزدهم شماره 116 (بهمن 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • لیلا نوری، کتایون تقی زاده*، متین علاقمندان صفحات 5-22

    بیان مسئله: 

    سیستم‏های L یکی از الگوریتم‏های محاسبه فرایند خودسازمانده «رشد حساس به محیط» گیاهان و یکی از پنج روش اصلی مولد هستند که با توجه به ساختار و زمینه اصلی کاربرد، پتانسیل‏های زیادی در معماری نوید می‏دهند، اما در عین حال، نمونه‏ های به ‏کارگیری آنها در معماری اندک بوده و هنوز به‏ میزان کافی توسعه نیافته ‏اند. لذا توسعه آنها مستلزم مطالعه‏ای مروری جامعی است که ضمن بررسی در زمینه اصلی و شناسایی پتانسیل‏ های محتمل،‏ مروری بر پیشینه کاربردهای آن در معماری و همچنین در سایر زمینه ‏ها از جمله شهرسازی، مهندسی سازه، هوافضا و غیره کرده و ضمن تقسیم ‏بندی و مقایسه این کاربردها، با این دیدگاه پیشنهاداتی جهت توسعه ارایه کند.

    هدف پژوهش:

     هدف از این پژوهش بررسی جامع سیستم های L و شناسایی کاربردها و پتانسیل های آن در معماری است.

    روش پژوهش:

     این مقاله مروری، به‏روش توصیفی-تحلیلی بوده و گردآوری داده ‏ها در آن به‏ صورت اسنادی است. اسناد استفاده شده در این مقاله شامل انواع مقالات، کتاب‏ها، پایان‏نامه‏ ها و مسابقات معماری معتبری است که تمام یا بخشی از آنها به پژوهش درمورد کاربردهای معماری و سایر کاربردهای مرتبط سیستم‏های L می پردازد که از حدود سال 2000 م. به‏ بعد انتشار یافته ‏اند.

    نتیجه‫ گیری:

     با بررسی الگوریتم در زمینه گیاه شناسی، مشاهده می‏شود پنج کانسپت اصلی سیستم‏های L عبارتند از: توسعه، انتزاع، خودمتشابهی، پیچیدگی ‏درعین سادگی و توپولوژی؛ که در این میان کانسپت توسعه در معماری کاربرد بیشتری داشته، درحالی که سایر کانسپت‏ها کمتر موردتوجه بوده است. در این زمینه رصد کاربردها در حوزه ‏های دیگر و متدلوژی‏های به ‏کارگرفته الهام ‏بخش خواهد بود که در بخش سوم با بررسی جامع، ضمن تقسیم‏ بندی کاربردهای مختلف، به مرور آن پرداخته شده است. روند تحقیقات در کاربرد معماری سیستم‏های L شناسایی‏ و دلایل کاهش آن در سال‏های اخیر و پیشنهاداتی در راستای توسعه بیان می‏شود. تحلیل‏ های دیگری نیز از جمله اعتبار علمی اسناد، انواع کاربردها، روش‏های استفاده از سیستم L و مرحله استفاده از آن در طراحی نیز ارایه شده ‏است.

    کلیدواژگان: سیستم ‏هایL، خودمتشابهی، توپولوژی، انتزاع، توسعه، معماری الگوریتمیک
  • الهه فیضی مقدم، محمد عارف*، محمدرضا شریف زاده صفحات 23-40

    بیان مسئله: 

    گریفین از انواع موجودات ترکیبی در اساطیر کهن است که با بدن شیر، گوش اسب، سر و بال عقاب جلوه می کند. این موجود در طی ادوار تاریخی ایران حضور داشته که نمایانگر اهمیت آن در میان ایرانیان است. با این حال، نقاط مبهمی در چگونگی ارتباط گریفین دوران پیش از اسلام با گریفین دوران اسلامی، وجود دارد. بنابراین در این پژوهش، گریفین به عنوان نقشمایه زینتی پرکاربرد در دو دوره تاریخی مهم ایران، هخامنشیان در دوران باستان و سلجوقیان در دوران اسلامی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    هدف پژوهش:

     هدف از این مقاله مطالعه نحوه تاثیرات، تفاوت ها و شباهت های میان نقش گریفین در هنر هخامنشی و هنر سلجوقی، با رویکرد تطبیقی است.

    روش پژوهش:

     درهمین راستا، با بهره مندی از روش توصیفی-تحلیلی، بیست و یک اثر منقوش به گریفین در هر دو دوره تاریخی، در جداولی جداگانه مورد بررسی و قیاس قرار داده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از مطالعه تطبیقی نشان می دهد که با وجود تفاوت ها، این نقوش اغلب از لحاظ ساختاری، حالات بدنی و ویژگی های بصری به یکدیگر شباهت داشته اند. از منظر نمادشناسی اغلب دارای مفاهیم مشترکی چون ماهیت پادشاهی، قدرت و ثروت، نگهبان گنجینه؛ و همچنین متاثر از باورهای آیینی، نماد خیر، باطل کننده سحر و جادو و محافظ درخت زندگی اند. هرچند در برخی آثار هخامنشی، گریفین با وجه اهریمنی، در تقابل خیر و شر به نمایش درآمده است. درمجموع شباهت ها و تفاوت ها، گویای اثرپذیری گریفین دوره سلجوقی از نقش مشابه خود در دوره هخامنشی است و عواملی چون سیطره سیاسی، اقتدار سلطنت، اعتقادات مذهبی و فرهنگ عامیانه در شکل گیری و کاربرد آنها نقش داشته است.

    کلیدواژگان: گریفین، شیردال، اسطوره، موجودات ترکیبی، هخامنشی، سلجوقی
  • بهار باقرنژاد حمزه کلایی، سعید حقیر*، سعید خاقانی صفحات 41-54

    بیان مسئله: 

    فضامندی و زمان مندی جنبش های اجتماعی از اهمیت بسیاری برخوردار است. مطالعات کمی الگوهای فضا-زمانی جنبش ها را بررسی کرده اند. این مقاله به ترکیب فضاهای کنشگری که در موفقیت جنبش های اجتماعی موثر بوده اند می پردازد.

    هدف پژوهش:

     هدف این مطالعه بررسی عوامل موثر در شکل گیری الگوهای فضا-زمانی در جنبش های اجتماعی برمبنای نظریه های فضا-زمان و بررسی تاثیر این الگوها در شکل دهی به رفتارها و کنش های اجتماعی است.

    روش پژوهش: 

    متدلوژی تحقیق به صورت ترکیبی از روش های کمی و کیفی است. 34 جنبش اجتماعی معاصر به صورت تاریخی مطالعه و اطلاعات آن ها کدگذاری و دسته بندی شد. با استفاده از تحلیل محتوای کمی شرایط علی پژوهش شناسایی و براساس معیارهای تحقیق دسته بندی شدند. با تبدیل داده های کیفی به کمی و با استفاده از روش بولی معادله ای به دست آمد که در آن ارتباط بین متغیرهای فضا-زمان و موفقیت جنبش ها تعیین شد.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد جنبش موفقیت را تجربه می کند اگر از فضاهای ساختار فضا-زمان نسبی استفاده کند «و» از فضاهای ساختار فضا-زمان رابطه ای استفاده نکند «یا» از فضاهای ساختار فضاوزمان مطلق استفاده کند «و» از فضاهای ساختار فضا-زمان رابطه ای نیز استفاده کند. یافته ها نشان داد اگر امکان شبکه سازی های مبتنی بر روابط نزدیک و چندوجهی گسترده برای جنبش فراهم نباشد، در این صورت برای نیل به موفقیت، شبکه بندی سازمانی ضروری است. همچنین ثابت شد در صورت غیبت نهادها، وجود توامان فضای فیزیکی شهری و فضاهای رابطه ای (رسانه ها، شبکه سازی های گسترده و هنرهای اعتراضی)، برای موفقیت جنبش الزامی است. آن ها با هم یک حوزه عمومی را شکل داده و در آن به اعتراض و مقاومت برای به چالش کشیدن سلطه دولت مستقر ادامه می دهند.

    کلیدواژگان: جنبش های اجتماعی، الگوهای فضا-زمانی، حوزه عمومی، رویکرد بولی، فضا
  • رضا قادربیگ زاده*، مجتبی انصاری، فواد حبیبی صفحات 55-70

    بیان مسئله:

     معماری به مثابه اجتماعی ترین هنرها پدیده ای است که معانی اجتماعی، فرهنگی، آیینی و سیاسی گوناگون را از طریق محتوا و فرم بصری اش بازنمایی می کند و همزمان بر سازمان دهی ادراکات و رفتار انسان نیز اثرمی گذارد. عرصه معماری همواره جولانگاه حضور قدرت و نظام های سلطه به نیت بازنمایی اقتدار و مشروعیت بخشی به حکومتشان بوده است. این پژوهش به تحلیل انتقادی مدل جامعه شناختی«الماس فرهنگی» در تولید و ساخت معماری ابنیه حکومتی در دوره پهلوی اول می پردازد.

    هدف پژوهش:

     هدف  پژوهش در حالت کلی، واکاوی نقش کلیدی معماری در بازنمایی مفاهیم ایدیولوژیک و بازتولید قدرت طبقات مسلط و به صورت موردی چگونگی نظارت و تحت کنترل درآوردن فرایند تولید، توزیع و مصرف هنر (معماری) و اثرگذاری بر جامعه و فرد توسط حاکمیت دوره پهلوی اول و پاسخ به این سوالات است که اولا رابطه میان ساخت قدرت و تولید معماری در دوره پهلوی اول چگونه بوده است؟ و ثانیا برپایه رویکرد انتقادی به جامعه شناسی هنر، پیوند میان عناصر تشکیل دهنده مدل الماس فرهنگی در ساخت ابنیه حکومتی دوره پهلوی اول به چه صورت است؟

    روش پژوهش: 

    پژوهش بر حسب هدف، بنیادی و بر اساس ماهیت داده ها، کیفی است. داده ها به صورت مطالعات اسنادی و نیز مطالعات میدانی اعم از مشاهدات متنی شده و مشاهدات ناب جمع آوری شده اند که به روش انتقادی و در قالبی تفسیری -تبیینی تحلیل شده اند و تلاش دارد تا ارتباط و جایگاه آن ها را در مدل الماس فرهنگی و پیوندشان با مدیریت قدرت و سلطه در رژیم پهلوی اول بررسی کند.

    نتیجه گیری: 

    نتایج پژوهش بیانگر این نکته است که رژیم پهلوی اول با کنترل و نظارت بر تولید و توزیع معماری و حمایت از هنری که ایدیولوژی های حاکمیت را بازنمایی کند، از رهگذر گفتمان ملی گرایی و ناسیونالیسم باستان گرا تلاش داشت تا با یکپارچه سازی جامعه، به کنترل خوانش مخاطبان از آثار معماری بپردازد و به میانجی گری معماری، مشروعیت خود را در جامعه نهادینه و قدرت خود را به صورت امری هژمونیک تحکیم، تقویت و بازتولید کند.

    کلیدواژگان: الماس فرهنگی، جامعه شناسی انتقادی هنر، دوره پهلوی اول، بازتولید قدرت، معماری، ناسیونالیسم
  • رضا سامه*، ملیحه باباخانی صفحات 71-84

    بیان مسئله: 

    سرزمین ایران دارای بافت های با ارزش روستایی فراوانی است. پرداختن به موضوع «ارزش» در خصوص بافت های روستایی امروزه بسیار دارای اهمیت است. تنوع این بافت ها و پراکندگی آنها بر مبنای تنوع زیستی، موقعیت طبیعی و خصوصیات فرهنگی، اذهان را بر آن داشته است تا با استمداد از آموزه های محیطی، نسبت به شناسایی ارزش های آنها همت بگمارند. با توجه به محدودیت های ناشی از کمبود اعتبارات و ضرورت ایجاد فرصت های برابر در خصوص بهسازی روستاها، متولیان ناگزیر از تدوین معیارها و شاخص های مناسب تعیین ارزش و ارزیابی نمونه ها برمبنای آنها هستند تا به نمونه های مناسبی دست یابند که به صورت الگویی شایسته و فراگیر نسبت به همتایان خود، مطرح باشند. اصلی ترین پرسش تحقیق، سوال از چیستی مفهوم «ارزش» و تعبیر شایسته از انواع آن در مواجهه با موضوع بافت های با ارزش روستایی است و اینکه چگونه می توان به نظامی از ارزش ها و سازوکار ارزیابی آنها در بافت های روستایی دست یافت که هم زمینه حفاظت و هم زمینه توسعه فراهم آید؟

    هدف پژوهش: 

    هدف مقاله در مرتبه نخست دستیابی به نظام دسته بندی ارزش ها متناسب با زمینه بافت های روستایی و سپس بازبینی در معیار ها و شاخص های ارزش موثر بر انتخاب آنها با ارایه تلقی تازه ای از مفهوم ارزش در رویکرد حفاظت مبتنی بر توسعه در امر بهسازی است که پژوهش حاضر به چگونگی سازوکار سنجش نمونه ها برمبنای آن نیز پرداخته است.

    روش پژوهش:

     پژوهش به لحاظ روش، به پشتوانه مطالعات کتابخانه ای از ابزار منطقی چون تحلیل مقایسه ای میان انواع ارزش های معرفی شده در ادبیات موضوع استفاده کرده و با استدلال چگونگی تعریف، توصیف و تقسیم ارزش ها را مورد واکاوی قرار داده است.

    نتیجه گیری:

     در ترسیم سازوکار سنجش ارزش ها، گام نخست تعیین نمونه های واجد ارزش براساس شناسایی ارزش های ذاتی موجود در تک تک بافت های روستایی با هدف حفاظت بوده، آنگاه دستیابی به اولویت هایی است که با دخالت ارزش های منتسب مبتنی بر اهداف بهسازی به عنوان برنامه توسعه به دست خواهند آمد.

    کلیدواژگان: ارزش، ارزیابی، ارزشیابی، بافت روستایی، حفاظت، توسعه
  • حمیده ابرقویی فرد، سید امیر منصوری*، قاسم مطلبی صفحات 85-102

    بیان مسئله:

     مسیله فضا د ر حوزه عمومی شهر فراتر از تعریف ساد ه انگارانه «نقطه مقابل فضای خصوصی» بود ه و معطوف به ساختار اجتماعی-مکانی زند گی شهری و د ارای ابعاد ی چند گانه است که متاثر از نیروهای مختلف اجتماعی، اقتصاد ی و سیاسی شکل گرفته و تحت عاملیت مد یران شهری، طراحان و شهروند ان موجودیت می یابد . علی رغم دغدغه های روزافزون د رباره عملکرد فضاهای عمومی د ر د هه های اخیر، درباره ابعاد مختلف مفهوم «فضای عمومی» میان پژوهشگران اتفاق نظر وجود ند ارد ؛ این مسیله توسعه د ید گاه های نظری و راهکارهای عملی درباره این مفهوم میان رشته ای را د شوار ساخته است.

    هدف پژوهش:

     هدف از نگارش پژوهش حاضر، ارایه تصویری کلی از ابعاد مختلف مفهوم «فضای عمومی» و نمایش تناقضات و خلا نظری موجود در ادبیات نظری پیشین است؛ به گونه ای که با ترکیب و نقد دیدگاه ها، مد ل مفهومی جدیدی برای مشارکت در توسعه تیوری و مفهوم سازی مجدد ایجاد شود .

    روش پژوهش: 

    با توجه به هد ف پژوهش برای بسط مبانی نظری د ر زمینه فضای عمومی از روش تحقیق مرور یکپارچه بهره گرفته شد ه است. اطلاعات گرد آوری شده به روش مطالعه کتابخانه ای، از طریق تحلیل محتوا و به شیوه فراتحلیل بررسی شده اند .

    نتیجه گیری

     تعاریف متعارض فضای عمومی، ریشه در وجود ذی نفعان متعد د و عاملیت های انسانی، زمینه ای و نهاد ی د خیل در شکل گیری کنش انسانی د ارد . عمومیت یک کیفیت نسبی، انتزاعی و پویا بوده و میزان آن مخرج مشترک ویژگی های اختصاصی هر فضا و پاسخ معاد له ای چند متغیره از نقش انسان، فضا، شهر و زمان است. فضای عمومی سامانه ای چند د یالکتیکی و موجود یتی مورد مناقشه و برخورد ار از طیف معنایی و عملکرد ی وسیع و گریزند ه از تعریفی واحد است و بر مبنای روابط میان عاملیت ها، د ر طول زمان و مکان، نمود ها و امکانات متفاوتی را د ر اختیار ذی نفعان مختلف اعم از شهروند ان، طراحان، متخصصان، مدیران شهری و نهاد های قدرت قرار می د هد . ابعاد ماهوی و عملکرد ی فضای عمومی تحت تاثیر سلسله ای از روابط به مثابه واکنش زنجیره ای و اثر پروانه ای تغییر می یابد . تغییری کوچک در فرایند های کلان شهری، زمینه فضای عمومی، اقد امات انسانی و حتی تحول یک فضای عمومی در نقطه د یگری از شهر، ممکن است به نتایج وسیع و پیش بینی نشده ای در عمومیت فضا منجر شود. عمومیت فضا باید به عنوان یک ارزش کل نگر از طریق الگویی تطبیق پذیر با در نظرگیری مجموعه عوامل دخیل در هر نمونه خاص تبیین شده و با راهبردهای بزرگتر و فرایند های بلند مد ت تحقق یابد .

    کلیدواژگان: فضای شهری، فضای عمومی، حوزه عمومی، فضای اجتماعی، تحلیل محتوا
|
  • Leila Nouri, Katayoun Taghizadeh *, Matin Alaghmandan Pages 5-22

    Problem Statement:

     L-systems are among the algorithms for calculating the self-organizedprocess of “environmentally sensitive growth” of plants. They are one of the five main generativemethods that, given the structure and main field of application, promise great potential inarchitecture. But at the same time, examples of their application in architecture are few and havenot yet been sufficiently developed. Therefore, their development requires a comprehensive study.So, in this study, while identifying the possible potentials in architecture, the background of theirapplications in architecture as well as in other fields are reviewed. Then, these applications aredivided and compared, and accordingly, some suggestions for development are presented.

    Research objective

    The purpose of this research is to comprehensively investigate L-systemsand identify their applications and potentials in architecture.

    Research method

    This article is descriptive-analytical, and the data collection method isdocumentary-based. The documents used in this article include a variety of articles, books,dissertations, and architectural competitions, all or part of which is related to research onarchitectural applications and other related applications of L-systems that have been publishedsince 2000.

    Conclusion

    Exploring the algorithm in the field of botany, the five main concepts of L systems are:development, abstraction, self-similarity, complexity in simplicity, and topology; Among these,the concept of development is more popular in architecture, while other concepts have receivedless attention. In this regard, reviewing their applications in other fields and their methodologieswill be inspiring. In this article, research trends in the architectural applications of the L-system areidentified and the reasons for its decline in recent years, as well as suggestions for development,are presented. Other analyses are also presented, including the scientific validity of the documentsused, the types of applications, the methodology of the L-system, and the design stage.

    Keywords: L-systems, self-similarity, Topology, Abstraction, Development, algorithmic architecture
  • Elahe Feizi Moghaddam, Mohammad Aref *, MohammadReza Sharif Zadeh Pages 23-40

    Problem statement: 

    The griffin is one of the composite creatures in ancient mythology that appears with the body of a lion, the ear of a horse, the head, and the wings of an eagle. This creature has been present during the historical periods of Iran, which shows its importance among Iranians. However, there are ambiguous points about how the griffin of the pre-Islamic era is related to the griffin of the Islamic era. Therefore, in this research, the griffin has been studied as a popular ornamental motif in two important historical periods of Iran; the Achaemenids in ancient times and Seljuk in the Islamic era.

    Research objective

    This article aims to study the manner of impressions, differences, and similarities between the griffin in Achaemenid art and Seljuk art by considering the comparative approach.

    Research method

    For this purpose, using the descriptive-analytical method, twenty-one artworks including the griffin in both historical periods were analyzed and compared in separate tables.

    Conclusion

    The results of the comparative study reveal that despite the differences, these motifs were often similar in terms of structural characteristics, physical posture, and visual features. Symbolically, they often had common concepts, such as the royal essence, power and wealth, and the guardian of the treasure and the palace. Influenced by religious beliefs, they were a symbol of goodness and blessing, magic invalidation, and protecting the tree of life. However, in some Achaemenid artworks, the griffin has been shown with a demonic aspect, in the conflict between good and evil. In general, the number of similarities and differences indicates that the griffin in the Seljuk period was affected by its similar motif in the Achaemenids, and factors such as political dominance, the authority of the monarchy, religious beliefs, and folk culture played a role in their formation and application.

    Keywords: Griffin, Eagle-head lion, myth, Composite creatures, Achaemenid, Seljuk
  • Bahar Baghernejad Hamzehkolaee, Saeed Haghir *, Saeid Khaghani Pages 41-54

    Problem statement: 

    The spatiality and temporality of social movements are of great importance. A limited number of studies have investigated the spatio-temporality of social movements. This article deals with the combination of spaces used by activists, all of which have been effective in the success of social movements.

    Research objective

    The study aimed to investigate the factors affecting the formation of spatio-temporal patterns in social movements based on space-time theories. It also considered the impact of these patterns in shaping social behaviors and actions.

    Research method

    The research methodology is a combination of quantitative and qualitative methods. Thirty-four contemporary movements were studied historically, and their information was coded and categorized. Causal conditions were identified and categorized based on research criteria by using quantitative content analysis. By converting the qualitative data into quantitative and using the Boolean method, an equation was obtained in which the relationship between space-time variables and the success of movements was determined.

    Conclusion

    The results showed that the movement experiences success if it uses relative space-time structure spaces (i.e., institutions, universities, and unions) “and” does not use relational space-time structure spaces (i.e., virtual networks, protest arts, and communities) “or” uses absolute space-and-time structure spaces (i.e., squares, streets, and symbolic buildings) “and” also uses relational spacetime structure spaces. The findings showed that if networking based on close and extensive multidimensional relationships is not possible for the movement, then organizational networking is necessary to achieve success. It was also proved that, in the absence of institutions, the coexistence of urban physical spaces and networking-based spaces is essential for the success of the movement. Together, they form a public sphere in which they continue protesting and resisting, and challenging the domination of established power.

    Keywords: Social Movements, Spatiotemporal patterns, Public Sphere, Boolean approach, Space
  • Reza Qader Beigzadeh *, Mojtaba Ansari, Foad Habibi Pages 55-70

    Problem statement: 

    Iran has myriad valuable rural fabrics. Today, discussing the “value” of rural fabrics is of great importance. Their diversity and dispersion based on biodiversity, natural location, and cultural characteristics have prompted entities to make efforts to identify their values with the help of environmental teachings. Given the limited funding and necessity to create equal opportunities to improve villages, the custodians are tasked with formulating the appropriate criteria and indicators to determine the values and evaluate the samples based on these to arrive at adequate samples that can be used as universal models for similar locations. The present research asks the question of how to define “value”, find suitable interpretations of it in a range of valuable rural fabrics, and present a mechanism to assess these to pave the way for both conservation and development.

    Research objective

    The first aim of the research is to classify values for the rural fabric. In the next stage, it will review the criteria and indicators that impact their selection and present a new understanding of the concept of value in conservation, development, and restoration. Finally, it discusses the mechanism for measuring samples based on these.

    Research method

    The library research method was used for the comparative analysis of various values introduced in the relevant literature on the topic, then values were defined, described, classified, and analyzed by reasoning.

    Conclusion

     The first step in setting up a mechanism to measure values was to identify the valuable samples by pinpointing the inherent values of every single rural fabric for conservation. The next step was to prioritize the attributed values and restoration goals to define a development plan.

    Keywords: Cultural diamond, Critical sociology of art, First Pahlavi era, Power Regeneration, Architecture, nationalism
  • Reza Sameh *, Maliheh Babakhani Pages 71-84

    Problem statement:

     Iran has myriad valuable rural fabrics. Today, discussing the “value” of rural fabrics is of great importance. Their diversity and dispersion based on biodiversity, natural location, and cultural characteristics have prompted entities to make efforts to identify their values with the help of environmental teachings. Given the limited funding and necessity to create equal opportunities to improve villages, the custodians are tasked with formulating the appropriate criteria and indicators to determine the values and evaluate the samples based on these to arrive at adequate samples that can be used as universal models for similar locations. The present research asks the question of how to define “value”, find suitable interpretations of it in a range of valuable rural fabrics, and present a mechanism to assess these to pave the way for both conservation and development.

    Research objective

    The first aim of the research is to classify values for the rural fabric. In the next stage, it will review the criteria and indicators that impact their selection and present a new understanding of the concept of value in conservation, development, and restoration. Finally, it discusses the mechanism for measuring samples based on these.

    Research method

    The library research method was used for the comparative analysis of various values introduced in the relevant literature on the topic, then values were defined, described, classified, and analyzed by reasoning.

    Conclusion

    The first step in setting up a mechanism to measure values was to identify the valuable samples by pinpointing the inherent values of every single rural fabric for conservation. The next step was to prioritize the attributed values and restoration goals to define a development plan.

    Keywords: Value, Valuation, evaluation, Rural fabric, Conservation, Development
  • Hamide Abarghouei Fard, Seyed Amir Mansouri *, Ghasem Motalebi Pages 85-102

    Problem statement: 

    The problem of space in the public domain of the city extends beyond the simplistic definition used as “opposite of private space”. This issue is associated with the socio-spatial structure of urban life and has multiple dimensions formed under the influence of various social, economic, and political dynamics and the agency of city managers, designers, and citizens. Despite the growing concerns about the performance of public spaces in recent decades, there is no consensus among researchers about the different dimensions of “public space”. This issue has made it difficult to develop theoretical perspectives and propose practical solutions for this interdisciplinary concept.

    Research Objective

    This study attempts to shed light on the various dimensions of the concept of “public space” and show the contradictions and theoretical gaps in the existing theoretical literature. By combining and criticizing the views, this study aims at developing a new conceptual model and contributes to theory development and reconceptualization of public space.

    Research method

    In line with the purpose of the research, a hybrid review research method was used to develop the theoretical foundations of public space. The data was collected by the bibliographic research method and analyzed through content analysis and meta-analysis methods.

    Conclusion

    The conflicting definitions of public space are tied up with the concerns and interests of multiple stakeholders and influenced by human, contextual, and institutional agencies contributing to human actions. Publicness is a relative, abstract, and dynamic quality and, at the highest level of performance, is the common denominator of the specific characteristics of each space and the response of a multivariate equation, including the role of man, space, city, and time. Public space is a multi-dialectic system, a contested entity with a wide range of meanings and uses. It does not lend itself to a single definition because it is based on the relationships shaped between agencies, over time, and across space. Different manifestations and possibilities are available to different stakeholders, including citizens, designers, specialists, city managers, and power institutions. The substantive and functional dimensions of public space change under the influence of a series of relationships as a chain reaction and butterfly effect. A minor change in metropolitan processes, the context of public space, human actions, or even the transformation of public space in another part of the city can have far-reaching and unexpected consequences for the publicness of the space. The publicness of space should be explained as a holistic value through an adaptable model by considering the set of factors involved in each specific example and realized with larger strategies and long-term processes.

    Keywords: urban space, Public space, Public domain, social space, content analysis