فهرست مطالب

مجله سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 156، زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/11/17
  • تعداد عناوین: 9
|
  • میثم مسجدی آرانی*، محمدرضا الهی منش، محمد دائمی صفحات 213-221

    یکی از مسایل مهم مورد بحث در حقوق امروز، مسیولیت کیفری متصدیان امر پزشکی است که در قانون مجازات اسلامی مصوب 1392 مقرراتی به آن اختصاص یافته است. مسیولیت کیفری متصدیان امر پزشکی به دو دسته قابل تقسیم است مسیولیت کیفری عام و مسیولیت کیفری خاص. مسیولیت اخیر منوط به آن است که میان قوانین کیفری و قوانین خاص پزشکی هماهنگی لازم وجود داشته باشد. نقصان و ایرادات به واضعان، مجریان در جهت رفع ابهامات و ایرادات موجود در قوانین در خصوص مسیولیت کیفری متصدیان امر پزشکی با بیان راهکارهایی همچون مبادرت به وضع و تدوین قوانینی که از پشتوانه منطقی محکم تری برخوردار بوده و با اصول و مبانی حقوقی و همچنین مقتضیات زندگی فردی و اجتماعی نیز سازگاری بیشتری داشته باشد، پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: متصدیان پزشکی، حرف پزشکی، مسئولیت کیفری عام، مسئولیت کیفری خاص
  • بامداد میراب زاده اردکانی*، علیرضا اسلامی نژاد، میترا صفا، فاطمه قاسم بروجردی، جلال حشمت نیا، فرزانه حاجی زاده صفحات 222-227
    زمینه

    با توجه به زمان کوتاه مواجهه جهانی با ویروس نوپدید کرونا باید از هراقدامی که میزان مرگ ومیربیماران مبتلا به COVID-19 را کاهش دهد استقبال گردد. دربررسی متون به استفاده از داروهایی با کاربردهای شناخته شده ای  برخورد می کنیم که مهار جدی واکنشهای ایمنی را در پی دارد. از جمله این داروها SSRIs هستند. از این رو، هدف پژوهش حاضر سنجش اثربخشی داروهای SSRI  بر میزان انتقال بیماران مبتلا به  COVID-19 به بخش ICU  است.

    روش کار

    مطالعه حاضرکاربردی و نوع آن کارآزمایی بالینی است. نمونه این پژوهش شامل 180 بیمارمبتلا به COVID-19 بستری در بیمارستان دکتر مسیح دانشوری است که به صورت هدفمند وارد مطالعه شدند و نیمی از آنها مورد درمان با داروهای SSRI تحت نظر روانپزشک قرار گرفتند. سپس میزان انتقال آنها به ICU بررسی شد. کلیه داده های حاصل از مطالعه توسط روش های آماری توصیفی و استنباطی به واسطه نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفتند.

    یافته ها: 

    8/52 % زن، 2/47 % مرد بودند. بیمارانی که داروی SSRI دریافت کردند بطور معناداری کمتر از بیمارانی که این داروها را دریافت نکرده بودند، به ICU منتقل ومورد اینتوباسیون قرار گرفتند (P < 0.01).

    نتیجه گیری: 

    بر اساس مطالعه حاضر داروهای SSRI می توانند به بهبود وضعیت روانی وجسمانی بیماران کمک کنند و ریسک انتقال آنها به ICU و اینتوبه شدن را کاهش دهند و در نهایت به نجات جان بیماران مبتلا به COVID-19 یاری رساندند.

    کلیدواژگان: کووید-19، داروهای مهار کننده بازجذب سروتونین، بخش مراقبت های ویژه
  • بابک حاجی کریمی*، کیومرث سمعی، محمدمهدی مظفری صفحات 228-234
    زمینه

    بیماری کووید 19، بحرانی است که اخیرا نه تنها سلامتی انسان را در معرض خطر قرار داده بلکه  آسیب های فراوانی در زمینه گردشگری ایجاد کرده است. گردشگری درمانی به عنوان یکی از صنایع درآمدزا و رقابتی در دنیا مطرح است. ایران با استفاده از توانمندی های خود در گردشگری درمانی می تواند به درآمدهای ارزی خود بیفزاید. در این تحقیق عوامل و شاخص های موثر کنترل پاندمی کووید 19، در الگوی بازاریابی گردشگری درمانی در سازمان تامین اجتماعی مورد ارزیابی و بررسی قرار می گیرد.

    روش کار

    این تحقیق بر اساس هدف، از نوع تحقیقات بنیادی، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. همچنین تحقیق از لحاظ رویکرد پژوهش، روش آمیخته اکتشافی است. در رویکرد کیفی با استفاده از تکنیک دلفی با مرور متون معتبر و استفاده از نظرات 17 نفر از اعضاء پانل خبرگان و در رویکرد کمی با جامعه آماری 422 نفر، پرسشنامه تکمیل و به منظور تایید و برازش عوامل به دست آمده از تحلیل عاملی و مدل معادلات ساختاری استفاده شد.

    یافته ها:

     براساس این تحقیق، عامل کنترل پاندمی بیماری کووید 19 بر بازاریابی گردشگری درمانی سازمان تامین اجتماعی تاثیر دارد و این عامل با پنج مولفه (به ترتیب بیشترین بار عاملی)؛ محدودیت های ناشی از بیماری، درمان و واکسیناسیون همگانی، تعداد مبتلایان و مرگ و میر، رعایت شیوه نامه ها و پروتکل های بهداشتی و بروز همه گیری بیماری کووید 19 شناسایی شده است.  

    نتیجه گیری: 

    از طریق سیاستگذاری دولت و اجرای آن توسط سازمان های متولی گردشگری درمانی می توان با متمرکز شدن روی مولفه های کنترل پاندمی کووید 19 باعث افزایش جذب گردشگران درمانی شد.

    کلیدواژگان: بیماری کووید 19، بازاریابی، گردشگری درمانی، سازمان تامین اجتماعی
  • امیرحسین اسکندری*، صدف علی پور، مرضیه عروجی صفحات 235-240
    زمینه

    سرطان پستان شایعترین سرطان در خانمها می باشد. تشخیص زودرس با مراجعه بیمار قبل یا در بدو بروز علایم امکان پذیر است که مستلزم آگاهی فرد از موضوع و عدم ترس او از تشخیص می باشد. بسیاری از خانمها سوالات زیادی در مورد این سرطان دارند که بی پاسخ ماندن آنها سبب عدم مراجعه می شود. در این مطالعه از خود بیماران در مورد نیازهای اطلاعاتی ایشان و پرسش هایی که می خواهند در طی آموزش ها به آنها پاسخ داده شود، تحقیق شده است.

    روش کار

    از خانم های مراجعه کننده به درمانگاه های بیمارستان جامع بانوان آرش درخواست شد تا کلیه سوالاتی که نیاز دارند در یک برنامه آموزشی سرطان پستان به آنها پاسخ داده شود را در فرمی بنویسند. وقتی در 15 فرم متوالی هیچ سوال جدیدی وجود نداشت، پایان کار اعلام گردید.

    یافته ها: 

    جمعا 60 نفر وارد مطالعه شدند. میانگین تعداد سوال در هر فرم  3 (1 تا 14) و کلا 194 سوال طرح گردیده بود. پرسشها بر اساس الفاظ مشترک و علمی همسان سازی و دسته بندی شدند که منجر به 63 سوال در 5 دسته شد.

    نتیجه گیری: 

    مطالعات زیادی در مورد آموزش سرطان پستان انجام شده ولی هیچکدام به سوالات خود بیماران نپرداخته اند. این مطالعه نشان می دهد که خانمها پرسش های زیادی در مورد سرطان پستان دارند و نیازمند پاسخ به آنها می باشند. استفاده از نتایج این مطالعه برای تهیه بسته های آموزشی و همچنین انجام تحقیقات مشابه در سطح چند مرکزی پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، جامعه، سرطان پستان، نیازسنجی، سوال
  • سیمین کاظمی* صفحات 241-246
    زمینه

    با افزایش مداخله های پزشکی با هدف زیبایی، بخشی از پرونده های شکایت از قصور پزشکی نیز حول این موضوع تشکیل شده اند.  این مطالعه با هدف تعیین ویژگی های اجتماعی-جمعیتی جوانان  شاکی پرونده های قصور پزشکی در حوزه  مداخلات زیبایی انجام شد.

    روش کار

    جامعه آماری این مطالعه توصیفی-تحلیلی جوانان 18تا30 ساله ای بودند که مداخلات زیبایی انجام داده و درسال 1394 به علت نارضایتی از نتیجه مداخله در شورای حل اختلاف سازمان نظام پزشکی تهران علیه پزشک طرح شکایت کرده بودند. به شیوه تمام شماری 95 پرونده بررسی شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه مشخصات اجتماعی-جمعیتی گردآوری و با نرم افزار SPSS نسخه 24 و آمار توصیفی شامل فراوانی و آزمون کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها:

      8/67 درصد از شاکیان پرونده ها زن و 2/32 درصد مرد؛ 7/70 درصد مجرد و 3/29 درصد متاهل بودند. 1/49 درصد از آنها پایگاه اقتصادی-اجتماعی پایین، 4/42 درصد پایگاه اقتصادی-اجتماعی متوسط و 5/8 درصد پایگاه اقتصادی-اجتماعی بالا داشتند. عمده جوانان مورد مطالعه (9/56 درصد) تحصیلات شان در سطح لیسانس بود. وضعیت تاهل و میزان تحصیلات با نارضایتی از مداخله زیبایی رابطه معنی داری داشتند (P<0.05).

    نتیجه گیری: 

    مطالعه نشان داد در میان جوانان شاکی پرونده های قصور پزشکی با موضوع مداخلات زیبایی، جنس مونث، مجرد، با تحصیلات لیسانس و  پایگاه اقتصادی-اجتماعی پایین بیشترین فراوانی را داشتند. شکایت از قصور پزشکی با موضوع مداخله زیبایی با وضعیت تاهل و میزان تحصیلات رابطه داشت.

    کلیدواژگان: مداخلات پزشکی زیبایی، قصور پزشکی، جوانان
  • مهدی مشهدی اکبر بوجار*، حمیدرضا رحیمی سالکویه، مهدی صابری، محسن مرادی، حسن امانپور، فاطمه سالم صفحات 247-252
    زمینه

    درد احساس ناخوشایندی است که می تواند ناشی از تخریب و یا آسیب در حال وقوع در بافت باشد. از دیرباز استفاده از داروهای گیاهی جهت کاهش یا برطرف کردن درد مورد توجه بوده است. به آلکالوییدهای مختلف موجود در گیاه زرشک (Berberis vulgaris) اثرات درمانی بسیاری نسبت داده شده که ازمیان آنها بربرین شاخص تربوده است. هدف از مطالعه، بررسی اثرات ضددردی و اثربخشی بربرین در چگونگی و میزان بهبود و یا کاهش درد می باشد.

    روش کار

    به منظور ارزیابی اثرات ضددردی بربرین، از روش های استاندارد و شناخته شده ارزیابی میزان احساس درد Hot plate و Tail flick استفاده شد. آزمایش ها در 11 گروه که در هر گروه، 6 موش سوری نر قرار داشتند، شامل گروه های آزمون (ماده بربرین)، گروه کنترل مثبت (داروی پیروکسیکام) و گروه کنترل منفی (نرمال سالین) به صورت تزریق داخل صفاقی انجام گرفت. در آزمون Hot plate مدت زمان تاخیر در بلندکردن و یا لیسیدن پا مورد سنجش قرار گرفت و در آزمون Tail flick، با تمرکز محرک دردناک حرارتی بر روی قسمتی از دم موش ها، مدت زمانی که طول می کشید تا موش، دم خود را کنار بکشد، ثبت شد. داده های به دست آمده از هر گروه به طور جداگانه و سپس با سایر گروه ها توسط نرم افزار SPSS و آزمون One-way ANOVA مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    بربرین در دوزهای mg/kg 6 و 3 و 5/1 اثرات ضددردی معنی داری در مقایسه با گروه کنترل در زمان 30 دقیقه پس از تزریق، در هر دو آزمون نشان داد (01/0>P). تزریق هم زمان mg/kg  3 از بربرین به همراه mg/kg  15داروی پیروکسیکام توانست اثرات ضددردی معنی داری در مقایسه با تزریق mg/kg  15 داروی پیروکسیکام به تنهایی نشان دهد (05/0>P).

    نتیجه گیری

    ماده بربرین توانست، زمان تاخیر درپاسخ به محرک دردزا در آزمون های فارماکولوژیک را به صورت وابسته به دوز افزایش دهد. پیشنهاد می شود که استفاده همزمان از ماده بربرین در کنار داروی پیروکسیکام می تواند منجر به هم افزایی و بهبود میزان اثربخشی به ویژه در دردهای حاد درحیوانات شود. ضمنا استفاده همزمان بربرین درکنار پیروکسیکام، می تواند منجربه کاهش دوز مصرفی و عوارض جانبی پیروکسیکام شود

    کلیدواژگان: ضددرد، Berberis vulgaris، بربرین، Hot plate، Tail flick
  • ناصر کیخا*، علیرضا داشی پور، توران شهرکی، فرانک بروشکی صفحات 253-259
    زمینه

    سلیاک یکی از بیماری های شایع گوارشی می باشد که به علت علایم و عوارض بالا و فقدان منابع غذایی کافی، سبب کاهش کیفیت زندگی در بیماران می گردد که شناسایی منابع غذایی مربوطه و کیفیت آنها امری ضروری است. لذا هدف از این مطالعه بررسی انواع مواد غذایی عرضه شده در مراکز توزیع فرآورده های غذایی بیماران سلیاکی و مقایسه با مواد غذایی مشابه در شهرستان زاهدان بود.

    روش کار

    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، انرژی و ریز مغذی های 60 فرآورده غذایی شامل30 محصول بیماران سلیاکی و بدون گلوتن و 30 محصول همسان مواد غذایی مورد بررسی و ارزیابی واقع شد. از آزمون های کای اسکویر و من ویتنی جهت مقایسه داده ها استفاده گردید.

    یافته ها: 

    میانگین انرژی و فیبر در 100 گرم ماده غذایی محصولات سلیاکی به صورت معناداری کمتر از محصولات غیر سلیاکی بود. همچنین مشخص شد که فراوانی نشاسته در سیب زمینی، پودر آب پنیر و آرد برنج در محصولات سلیاکی به صورت معناداری بیشتر از محصولات غیر سلیاکی می باشد، از طرفی آرد گندم در محصولات غیر سلیاکی به صورت معناداری بیشتر بود.

    نتیجه گیری: 

    یافته های بدست آمده از این تحقیق نشان داد که ارزش غذایی محصولات فاقد گلوتن کمتر از محصولات دارای گلوتن بوده به گونه ایی که فیبر و انرژی غذایی آنها کمتر می باشد و همچنین قیمت این محصولات سه برابر محصولات مشابه می باشد که نیازمند مدیریت صحیح در خصوص افزایش محصولات فاقد گلوتن در سطح شهر می باشد.

    کلیدواژگان: سلیاک، فرآورده های غذایی، ریز مغذی
  • سروناز حبیبی*، لیدا فدایی زاده، بابک شریف کاشانی، محمدجعفر طاهری صفحات 260-265
    زمینه

    امروزه دسترسی بیماران به متخصصان به دلیل افزایش درخواست خدمات پزشکی و نیروی انسانی ناکافی و همچنین توزیع نامتوازن متخصصان، محدود شده است. از طرفی به دلیل حساسیت بالای بیماری های فشارخون و زمان بر بودن مراقبت، درمان و پیگیری این بیماران، تله کاردیولوژی می تواند بعنوان راه حلی برای این بیماران با هدف بهبود دسترسی و خدمات درمانی مورد توجه قرار گیرد.

    روش کار

    در این مطالعه جهت پایش فشار خون بیماران یک نرم افزار طراحی و نحوه استفاده از آن آموزش داده شد. بیماران به دو دسته مراجعین به مراکز دولتی و مراجعین به مطب های خصوصی تقسیم شدند. سپس برای بررسی همکاری بیماران با این برنامه و پایش فشارخون مورد ارزیابی قرار گرفت و همچنین جهت یادآوری ارسال فشار خون با بیماران تماس تلفنی حاصل شد و نهایتا مقایسه ای بین دو گروه صورت گرفت.

    یافته ها: 

    از 105 بیماری که اپلیکیشن را نصب کردند فقط  24 نفر همکاری داشتند که 9 نفر از بیمارستان و 15 نفر از مطب خصوصی بودند. دلایل عدم همکاری بیماران عبارت از: نداشتن دستگاه سنجش فشار خون، ناتوانی در استفاده از اپلیکیشن، نداشتن همراه جهت همکاری وکم بودن سطح دانش بود . بررسی رضایتمندی در بیماران نشان داد که تماس پزشک با آنها موجب احساس امنیت در بیماران مورد مطالعه می گردید.

    نتیجه گیری: 

    نتایج بدست آمده از مطالعه نشانگر همکاری بیشتر بیماران مطب خصوصی نسبت به بیماران بیمارستان بود. همچنین یافته ها نشان داد که پیگیری بیماران، احساس اطمینان و مراقبت کافی به آنها داده و اهمیت کنترل فشارخون را به آنها یادآور می شد.

    کلیدواژگان: تله کاردیولوژی، تله مدیسین، فشار خون بالا، پیگیری بیماران
  • بهرام میرزائیان*، ماندانا سیروس، رمضان حسن زاده صفحات 266-273
    زمینه

    اختلال شخصیت مرزی بربسیاری از حیطه های شناختی، رفتاری و حتی هیجانی افراد تاثیر بسزایی دارد. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی درمان تحلیلی کارکردی بر تنظیم شناختی هیجان  در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بود.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه آزمایش و کنترل بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمام 43 زن بستری در مرکز نگهداری بیماران اعصاب و روان مهرآفرین شهر کرج در سال 1399 بود. تعداد 33 نفر از بیمارانی که دارای اختلال شخصیت مرزی در سطح متوسط بودند، پس از بررسی معیارهای ورود به مطالعه با روش تصادفی ساده انتخاب شدند و به روش تصادفی در دو گروه 12 نفره (12نفر گروه آزمایش) (12 نفر گروه کنترل) مورد بررسی قرار گرفتند. بسته روان درمانی تحلیلی کارکردی کاتنر، سای و کولنبرگ (2010)  در 10 جلسه 45  دقیقه ای بر روی گروه آزمایش  اجرا شد. قبل از اجرای جلسات و پس از آن، از اعضای گروه های آزمایش و کنترل، پیش آزمون و پس آزمون از پرسشنامه تنظیم هیجان شناختی گارنفسکی، کرایج و اسپینهاون (2001) گرفته شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس آمیخته با نرم افزار SPSS نسخه 18تحلیل شدند.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد که درمان تحلیلی کارکردی بر بهبود تنظیم شناختی هیجان  در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی  تاثیر معنی داری دارد (001/0≥p).

    نتیجه گیری:

     این نتایج تاکیدی بر سطح عملکرد روان درمانی تحلیلی کارکردی در حیطه های متفاوت، شناختی، رفتاری و هیجانی در درمان افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی دارد.

    کلیدواژگان: درمان تحلیلی کارکردی، تنظیم شناختی هیجان، اختلال شخصیت مرزی
|
  • Pages 213-221

    In today's law one of the most important issues discussed is the criminal responsibility of those in charge of medical affairs professionals which has been assigned regulations in the Islamic Penal Code 1392 (2013). The criminal responsibility of those in charge of medical affairs ‎professionals can be divided into two categoriesm; general criminal responsibility and special criminal responsibility. Recent responsibility depends on the necessary coordination between criminal law and specific medical law. It is suggested that shortcomings and defects to the drafters, implementers in order to resolve the ambiguities and defects in the laws regarding the criminal responsibility of the medical officers by stating solutions such as taking the initiative to establish and formulate laws that have a stronger logical support and with legal principles and foundations as well as requirements.

    Keywords: Medical professionals, Medical letter, General criminal responsibility, Special criminal responsibility ‎
  • Pages 222-227
    Background

    One year is a limited time to know what to do exactly in confronting with the newly recognized corona virus. In this situation we must welcome any action that would reduce the mortality rate due to COVID-19. In literature review, we come across the use of drugs with known uses that lead to serious inhibition of immune reactions. SSRIs are among these drugs. Therefore, the goal of the current research is evaluating the effectiveness of SSRIs on transferring of COVID-19 patients to ICU.

    Methods

    The research design is practical and the method is clinical trial. The sample of this study included 180 patients with COVID-19 hospitalized in Dr. Massih Daneshvari Hospital. They entered the research by targeted method of sampling. Half of them received SSRI drugs under the supervision of a psychiatrist and then their transference to ICU was examined. All data were analyzed by SPSS using descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    52.8% were female, 47.2% were male. According to the results significantly smaller number of patients who had received SSRIs, were transferred to ICU and intubated (P.V < 0.01) as compared to patients who did not receive SSRIs.

    Conclusion

    According to the present study, SSRIs can simultaneously improve psychological and physical status and decrease the risk of their transference to ICU and intubation. And therefore, ultimately save the lives of COVID-19 patients.

    Keywords: COVID-19, SSRI drugs, ICU
  • Pages 228-234
    Background

    The Covid-19 disease is a crisis that has recently not only put human health at risk but also caused a lot of damage in the field of tourism. Medical tourism is one of the most profitable and competitive industries in the world. Iran can increase its foreign exchange earnings by using its capabilities in medical tourism. In this research, we aim to present the effective factors and indicators of the control of the covid-19 pandemic in the marketing model of medical tourism in the social security organization.

    Method

    Based on the purpose, this research is of the basic, applied type of research and descriptive-survey in terms of data collection. Also, in terms of the research approach, this research is an exploratory mixed method. In a qualitative approach, using the Delphi technique, by reviewing authentic texts and using the opinions of 17 members of the expert panel, and in a quantitative approach, a questionnaire was completed with a statistical population of 422 people. the factor analysis and structural equation model was used order to confirm and fit the factors obtained from.

    Results

    Based on this research, the control factor of the Covid-19 pandemic has an effect on the marketing of medical tourism of the Social Security Organization. and this factor with five components (in the order of the highest factor load); The limitations caused by the disease, universal treatment and vaccination, the number of patients and deaths, compliance with health guidelines and protocols, and the occurrence of the epidemic of Covid-19 have been identified.

    Conclusion

    Through the government's policy and its implementation by organizations in charge of medical tourism, it is possible to increase the attraction of medical tourists by focusing on the control components of the Covid-19 pandemic.

    Keywords: Covid-19 disease, marketing, medical tourism, social security organization
  • Pages 235-240
    Background

    Breast cancer is the most common female cancer, and early diagnosis is possible in case the patients seeks medical attention before appearance of any symptom, or at first clinical presentation. For this, the patient must be aware of the subject and not to be afraid of the diagnosis, but women have many unanswered questions about this cancer. In this study, we decided to ask the patients themselves about their information needs and the questions they want to be answered during the training.

    Methods

    Women attending different clinics of Arash Women's Hospital were asked to note all the questions they would like to be approached in a breast cancer educational program in a form. This was continued until there was no new question in 15 consecutive forms.

    Results

    A total of 60 patients were included in the study. The average number of questions in each form was 3 (1 to 14), with a total of 194 questions. The questions were matched and categorized according to common scientific terms, which resulted in 63 questions in 5 categories.

    Conclusion

    Many studies have been conducted on breast cancer education, but none have addressed patients' own questions. This study shows that women have many questions about breast cancer that need to be addressed in educational programs. The authors suggest using the results of this study to develop educational packages as well as conducting similar research at multi-center levels.

    Keywords: reast cancer, Education, Need assessment, Questions, Community
  • Pages 241-246
    Background

    While medical cosmetic interventions are increasing, there has also been a rise in complaints around medical malpractice. The aim of this study was to determine the socio-demographic characteristics of youths who are dissatisfied with results of cosmetic medical intervention.

    Methods

    Statistical society of this descriptive-analytic study were 18-30 year olds youth who had experience of cosmetic medical interventions, and due to dissatisfaction of medical intervention, they filed a lawsuit in dispute resolution council. Through a complete enumeration survey method 95 files were studied. Data were collected by social-demographic questionnaire and analyzed by descriptive statistics via SPSS-24.

    Results

    67.8% of participants were female and 32.2% were male; 70.7% were single and 29.3 were married. 49.1 had high socioeconomic status, 42.4% had moderate socioeconomic status and 8.5% had low socioeconomic status. Education level of most of youths (56.9%) in this study was bachelor degree. There was a significant relation between marital status and education level with dissatisfaction of medical intervention’s results (p<0.05).

    Conclusion

    The study showed that female sex, singles, people with bachelor degree and low socioeconomic status had the highest frequency among young plaintiffs of medical malpractice. Marital status and educational attainment had significant relationship with filing complaint about medical malpractice in cosmetic field.

    Keywords: cosmetic medical intervention, medical malpractice
  • Pages 247-252
    Background

    One year is a limited time to know what to do exactly in confronting with the newly recognized corona virus. In this situation we must welcome any action that would reduce the mortality rate due to COVID-19. In literature review, we come across the use of drugs with known uses that lead to serious inhibition of immune reactions. SSRIs are among these drugs. Therefore, the goal of the current research is evaluating the effectiveness of SSRIs on transferring of COVID-19 patients to ICU.

    Methods

    The research design is practical and the method is clinical trial. The sample of this study included 180 patients with COVID-19 hospitalized in Dr. Massih Daneshvari Hospital. They entered the research by targeted method of sampling. Half of them received SSRI drugs under the supervision of a psychiatrist and then their transference to ICU was examined. All data were analyzed by SPSS using descriptive and inferential statistical methods.

    Results

    52.8% were female, 47.2% were male. According to the results significantly smaller number of patients who had received SSRIs, were transferred to ICU and intubated (P.V < 0.01) as compared to patients who did not receive SSRIs.

    Conclusion

    According to the present study, SSRIs can simultaneously improve psychological and physical status and decrease the risk of their transference to ICU and intubation. And therefore, ultimately save the lives of COVID-19 patients.

    Keywords: COVID-19, SSRI drugs, ICU
  • Pages 253-259
    Background

    Celiac disease is one of the most common gastrointestinal diseases. Due to the wide variety of symptoms and complications and also the lack of sufficient food sources, Celiac disease causes a decrease in the quality of life in patients, and thus it is essential to identify the relevant food sources and its quality. Therefore, the purpose of this study was to investigate the types of food products offered in the distribution centers of food products for celiac patients and compare them with similar food products in Zahedan city.

    Methods

    In this descriptive-analytical study, the energy and micronutrients of 60 food products, including 30 products of celiac and gluten-free patients and 30 similar food products, were investigated and evaluated. Chi-square and Mann-Whitney tests were used to compare the data.

    Results

    The average energy and fiber per 100 grams of celiac products were significantly lower than non-celiac products. It was also found that the abundance of starch in potatoes, whey powder and rice flour in celiac products is significantly higher than in non-celiac products. On the other hand, wheat flour was significantly higher in non-celiac products.

    Conclusion

    The findings of this research showed that the nutritional value of gluten-free products is lower than gluten-containing products in such a way that their dietary fiber and energy are less. Also, the price of these products is three times that of similar products, which requires proper management regarding the increase of gluten-free products in the city.

    Keywords: Celiac, food products, micronutrients
  • Pages 260-265
    Background

    Nowadays, patients' access to proficient doctors is limited due to increased demand for medical services and insufficient manpower, as well as the unbalanced distribution of specialists. On the other hand, due to the high sensitivity of blood pressure diseases and the time of care, treatment and follow-up, telecardiology can be a solution for these patients to be considered with the aim of improving access and medical services.

    Methods

     In this study, software was designed to monitor patients' blood pressure at home. Patients were divided into two groups: clients of public centers and clients of private office. Then, to evaluate the cooperation of patients with this program and monitor blood pressure, and also to remind patients to send blood pressure measurements, the patients were asked to install the application and finally a comparison was made between the two groups.

    Results

    Among the 105 patients who installed the app, only 24 contributed, including 9 from the hospital and 15 from the private office. Patients did not cooperate for the following reasons: lack of blood pressure monitor, inability to use the application, lack of a person to help cooperate, and low level of knowledge. Survey of patients' satisfaction showed that the doctor's contact with them caused a sense of security in the patients studied.

    Conclusion

    The results of the study showed more cooperation of private patients than public hospital patients. The findings also showed that following up of the patients gives them a sense of security and adequate care and reminds them of the importance of controlling blood pressure.

  • Pages 266-273
    Background

    Borderline personality disorder affects many cognitive, behavioral and even emotional domains of individuals, so the aim of this study was to evaluate the effectiveness of functional analytical therapy on cognitive regulation of emotion in patients with borderline personality disorder.

    Methods

    The research method was quasi-experimental pre-test-post-test with experimental and control groups. The statistical population of this study included all 43 women hospitalized in Mehrafarin Psychiatric Care Center in Karaj in 2020. A total of 33 patients with moderate borderline personality disorder were selected by simple random sampling from each entry and were randomly assigned to two groups of 12 (12 experimental group) (12 control group). The functional analytical psychotherapy package of Tsai, Kohlenberg, Kanter & Waltz (2010) was performed on the experimental group in 10 sessions of 45 minutes. Before and after the sessions, members of experimental and control groups were assessed with pre-test and post-test cognitive regulation of emotion Questionnaire of Garnefski, Kraaij, Spinhoven (2001). Data were analyzed using analysis of covariance mixed with SPSS18 software.

    Results

    The results showed that functional analytical therapy has a significant effect on improving object relations and coping with hypertensive conditions in patients with borderline personality disorder (p≤0.001).

    Conclusion

    These results emphasize the level of performance of functional analytical psychotherapy in different areas of cognitive, behavioral and emotional in the treatment of people with borderline personality disorder.

    Keywords: Functional analytical therapy, regulation of emotion, borderline personality disorder