فهرست مطالب

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی - پیاپی 35 (بهار و تابستان 1401)

پژوهشنامه مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی
پیاپی 35 (بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/25
  • تعداد عناوین: 14
|
  • تدوین و رواسازی «مقیاس تعادل ادراک شده برای سالمندان»
    داریوش خواجوی*، زهرا بیگی حسن، پرستو قاسمی صفحه 0

    هدف پژوهش، تدوین و رواسازی مقیاس 39-گویه ای تعادل ادراک شده برای سالمندان بود. نمونه آماری پژوهش، دو گروه سالمند (بالای 60 سال) 300 نفره از شهر اراک در سال 1393 به عنوان آزمودنی در این پژوهش شرکت کردند. داده ها با استفاده از مقیاس اعتماد به تعادل ویژه فعالیت ها، و مقیاس خود کارآمدی در افتادن، فرم بین المللی جمع آوری شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل عاملی اکتشافی و تحلیل مولفه های اصلی با چرخش واریماکس، تحلیل عاملی تاییدی به روش مدل معادلات ساختاری، ضریب همبستگی و آزمون t استفاده شد. محاسبات با نرم افزارهای SPSS-16 و لزرل انجام شد. تحلیل عاملی اکتشافی به استخراج دو عامل "تکالیف ساده" و "تکالیف سخت" انجامید که به ترتیب 92/76 و 66/5 درصد واریانس را تبیین کرد. نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول نشان داد که مدل اندازه گیری پرسشنامه تعادل ادراک شده سالمندان نسبتا مناسب و کلیه اعداد و پارامترهای مدل معنادار بود. شاخص های شاخص های توکر-لویس (TLI)، شاخص برازش تطبیقی (CFI) و شاخص برازش افزایشی (IFI) همگی بالاتر از 95/0 و نشان دهنده عالی بودن این مقادیر بود. بین نمره مقیاس تعادل ادراک شده با مقیاس اعتماد به تعادل ویژه فعالیت ها همبستگی مثبت (0001/0P≤ و 91/0r=) و با مقیاس خود کارآمدی در افتادن-فرم بین المللی رابطه منفی معنی داری دیده شد (0001/0P≤ و 83/0r=) که موید روایی همگرای این مقیاس بود. نتایج آزمون t- استیودنت نشان داد که میانگین نمره کل تعادل ادراک شده آزمودنی های فاقد سابقه افتادن نسبت به همتایان دارای سابقه افتادن در یک سال گذشته به طور معنی داری بالاتر بود (0001/0P≤). ضریب همبستگی درون طبقه ای، پایایی آزمون مجدد مقیاس را تایید کرد (01/0P≤). همسانی درونی به روش آلفای کرونباخ برای کل مقیاس 88/0 به دست آمد. این یافته ها، روایی و پایایی "مقیاس تعادل ادراک شده برای سالمندان" را تایید کرد. واژه های کلیدی؛ سالمند، تعادل، اندازه گیری، ویژگی های روان سنجی

    کلیدواژگان: سالمند، تعادل، اندازه گیری، ویژگی های روان سنجی
  • سید محمدحسین رضوی، مرتضی دوستی، اسماعیل ذبیحی* صفحات 1-20

    مقدمه:

     گردشگری به عنوان یک صنعت بزرگ و مهم به سرعت در حال توسعه است. رشد فزاینده صنعت گردشگری، بالاخص گردشگری ورزشی به عوامل زیادی مربوط می شود که یکی از این عوامل، زیرساخت ها می باشد. لذا هدف از تحقیق حاضر، شناسایی و اولویت بندی عوامل زیرساختی مربوط به توسعه گردشگری ورزشی استان مازندران بوده است.

    روش شناسی:

     روش تحقیق از نوع توصیفی- پیمایشی بود. جامعه آماری تحقیق شامل: اساتید مدیریت ورزشی (13=n)، کارشناسان و روسای هیات های ورزشی اداره کل ورزش و جوانان (45=n) و کارشناسان گردشگری استان مازندران (37=n) بودندکه مجموعا 95 نفر به صورت تمام شمار و هدفمند به عنوان نمونه تحقیق انتخاب شدند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه محقق ساخته ای بود که روایی صوری و محتوای آن توسط اساتید مدیریت ورزشی (15=n) و کارشناسان گردشگری (6=n) مورد تایید قرار گرفت و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ 86/0=α به دست آمد. پرسشنامه بر اساس مقیاس 5 ارزشی لیکرت طراحی شد و پس از توزیع، تعداد 83 پرسشنامه قابل استفاده به دست آمد (83=n). در تجزیه و تحلیل استنباطی داده ها از نرم افزار spss و روش تحلیل عاملی برای تعیین میزان اهمیت زیرساخت های گردشگری ورزشی استفاده شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد که در زمینه عوامل زیرساختی مربوط به توسعه گردشگری ورزشی استان مازندران، توسعه زیرساخت های مربوط به خدمات اینترنتی و اطلاع رسانی (91/0=β) در درجه اول اهمیت و بهکارگیری استانداردهای بینالمللی در ارایه خدمات گردشگری ورزشی (62/0=β) در درجه آخر اهمیت قرار داشت.

    نتیجه گیری

    باید توجه داشت که توسعه گردشگری ورزشی، زمانی ممکن خواهد بود که همه عوامل زیرساختی و تسهیلاتی اثرگذار گردشگری ورزشی، مورد توجه قرار گیرد و متناسب با آن راهکارهایی از جمله: تسهیل استفاده بهینه از فناوری اطلاعات و ارتباطات، مشارکت فعال کارکنان در تمامی مراحل از جذب گردشگر تا ارایه خدمات، ایجاد امکانات و تجهیزات استاندارد ورزشی و تقویت سیستم حمل و نقل، جهت توسعه زیرساخت های گردشگری ورزشی داده شود.

    کلیدواژگان: گردشگری ورزشی، زیرساخت ها، توسعه گردشگری
  • ولی الله کاشانی*، پیمان هنرمند، منصوره آذری صفحات 21-41

    هدف از پژوهش حاضر تعیین روایی و پایایی نسخه فارسی سیاهه اضطراب از آسیب مجدد در ورزشکاران آسیب دیده بود. به این منظور 248 ورزشکار آسیب دیده با میانگین سنی (3/23) سال، به صورت نمونه گیری تصادفی خوشه‎ای انتخاب شدند. در ابتدا با استفاده از روش ترجمه-باز ترجمه، روایی صوری و صحت ترجمه تایید شد. در ادامه برای تعیین روایی سازه سیاهه از تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری، برای تعیین همسانی درونی از ضریب آلفای کرونباخ و برای پایایی زمانی سوال ها از ضریب همبستگی درون طبقه ای در روش آزمون- آزمون مجدد استفاده شد. نتایج حاکی از عدم برازش مطلوب مدل اولیه سیاهه اضطراب از آسیب مجدد (28 سوالی) بود. پس از حذف 2 سوال (سوال 24و 13)، مدل مرتبه اول از شاخص‎های برازندگی قابل قبولی برخوردار شد (CFI=0.92، TLI=0.88، (RMSEA=0.076. علاوه بر این، نتایج ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی درون طبقه ای نشان داد که سیاهه اضطراب از آسیب مجدد (26 سوالی) در بین ورزشکاران آسیب دیده، دارای ثبات پاسخ درونی و زمانی مناسبی می باشد؛ لذا نسخه فارسی سیاهه اضطراب از آسیب مجدد، به عنوان ابزاری روا و پایا قابلیت استفاده توسط پژوهشگران در جهت شناسایی اضطراب از آسیب مجدد در ورزشکاران آسیب دیده را دارا می باشد.

    کلیدواژگان: اضطراب از آسیب مجدد، ترس از آسیب مجدد، اجتناب از ترس
  • محسن لقمانی*، رحیم رمضانی نژاد، سجاد امان زاده صفحات 43-60

    مقدمه و هدف :

    عنوان های شغلی خود-انعکاسی یک حالت روانی است که افراد در محیط های پرتنش و استرس زا به خود و شغل خود برچسب غیررسمی می زنند تا موجب پیامدهای مثبت روانشناختی شود. از این رو، پژوهش حاضر به صورت شبه آزمایشگاهی اثرات عنوان های شغلی خود-انعکاسی را بر ابعاد وجدان کاری (به مثابه یک پیامد مثبت روانشناختی) معلمان تربیت بدنی در مناطق کمترتوسعه یافته (به مثابه یک محیط پرتنش) استان گیلان آزمون می کند.

    روش شناسی: 

    تعداد 180 نفر از معلمان تربیت بدنی شاغل در مناطق کمترتوسعه یافته استان گیلان به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل (هر گروه 90 نفر) تقسیم شدند و در دو مرحله (شروع و پس از 5 هفته مداخله عنوان های شغلی خود-انعکاسی) به پرسشنامه استاندارد ادراک وجدان کاری پاسخ دادند.

    یافته ها

    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر نشان داد که گروه تجربی پس از پنج هفته مداخله در میانگین مولفه-های مسیولیت و وابستگی به فرهنگ تغییرات معنی داری داشته است، در حالی که بین دو گروه در میانگین سایر ابعاد تفاوت معنی داری یافت نشد.

    نتیجه گیری

    یافته ها نشان داد که عنوان های شغلی خود-انعکاسی از طریق تاثیرگذاری بر ابعاد وجدان کاری، کارکرد مثبتی به منظور حفظ معلمان تربیت بدنی در مناطق کمترتوسعه یافته دارد و از عوامل نگهدارنده مهم در این زمینه می باشد.

    کلیدواژگان: عنوان های شغلی خود- انعکاسی، وجدان کاری، معلمان تربیت بدنی
  • اسماعیل شریفیان*، احسان ملکی پور حرجندی صفحات 61-80
    مقدمه و هدف

    در مسیر اجرای برنامه های عملیاتی هر سند راهبردی موانعی وجود دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی چالش های پیش روی برنامه ها و راهکارهای عملیاتی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در بخش تربیت بدنی و ورزش مدارس بود.

    روش شناسی : 

    روش تحقیق از نوع پیمایشی و جامعه آماری شامل 1400نفر از کارکنان حوزه تربیت بدنی آموزش وپرورش استان کرمان بودند. از جامعه یاد شده 302 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و براساس جدول مورگان انتخاب شدند. ابزار تجقیق برگرفته از پرسشنامه رعیت (1392) بود که روایی آن مورد بررسی وتایید قرار گرفت همچنین پایایی آن با روش آلفای کرونباخ 87/0 محاسبه گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های آماری تی تک نمونه ای،آنالیز واریانس مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی با نرم افزار «اس.پی.اس.اس» استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان داد که از بین 5 عامل تخصص معلمان، انگیزه معلمان، تجهیزات وامکانات ورزشی، منابع مالی و برنامه های اجرایی، منابع مالی مهم ترین چالش های پیش روی برنامه ها و راهکارهای عملیاتی شناسایی شده بودند.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به یافته های پژوهش، سند تحول بنیادین در مسیر اجرای برنامه ها و راهکارهای عملیاتی نبازمند پیش بینی های لازم جهت تعدیل یا مرتفع ساختن این چالش ها دارد .

    کلیدواژگان: تربیت بدنی، ورزش، مدارس، برنامه های عملیاتی، معلمان
  • لیلی علیزاده*، حسن محمدزاده صفحات 81-97
    مقدمه و هدف

    یکی از عوامل اثرگذار در یادگیری و شرکت دانش آموزان در فعالیت های ورزشی در مدارس و دیگر محیط های آموزشی، روش آموزشی معلم هست. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر آموزش بسکتبال به روش های سنتی و غیرخطی بر توسعه مهارت های اجتماعی دختران نوجوان بود.

    روش شناسی:

     جامعه آماری پژوهش دانش آموزان دختر مقطع اول متوسطه بودند که تعداد 60 نفر از آنهایی که قبلا سابقه بازی بسکتبال نداشتند و از نظر جسمانی سالم بودند با میانگین سنی (3±06/13) به صورت تصادفی در گروه های مورد نظر (هر گروه 20 نفر) قرار گرفتند. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه مهارت های اجتماعی ماتسون استفاده شد.

    یافته ها

    میزان مولفه مهارت های اجتماعی مناسب، مولفه برتری طلبی، اطمینان زیاد به خود داشتن و مولفه رابطه با همسالان بر اساس روش های غیرخطی (TGFU و GS) به طور معناداری بهتر از آموزش به روش سنتی بوده است. اما به غیر از مولفه رابطه با همسالان که در روش GS بهتر از روش TGFU بود، در دیگر مولفه ها بین دو روش TGFU و GS تفاوت معناداری ایجاد نشد.

    نتیجه گیری

    مربیان آموزشی می توانند با استفاده از رویکردهای غیرخطی، علاوه بر آموزش بازی به شیوه ای موثرتر نقشی هم در افزایش مهارت های اجتماعی دانش آموزان ایفا کنند.

    کلیدواژگان: آموزش سنتی، آموزش غیرخطی، مهارت های اجتماعی دانش آموزان
  • حدیث نوری، حسین عیدی، سمانه الماسی* صفحات 99-119

    هدف:

     هدف از انجام این پژوهش تعیین روایی و پایایی پرسشنامه وجهه شهر میزبان رویدادهای ورزشی بود.

    روش شناسی:

     روش تحقیق توصیفی - پیمایشی و از لحاظ هدف کاربردی می باشد.جامعه آماری پژوهش را دانشجویان تشکیل دادند که از بین آنها 400 آزمودنی به شکل طبقه ای- تصادفی به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری مورد استفاده پرسشنامه 21سوالی وجهه شهر میزبان بایون و ژانگ (2010) بود که دارای 5 مولفه زیر ساخت های شهر، جذابیت ها، ارزش پولی، لذت های مسافرتی و بازدید مجدد بود. روش امتیازگذاری به سوال ها بر اساس طیف لیکرت پنج گزینه ای (از کاملا مخالف تا کاملاموافق) بود. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه پس از ترجمه توسط اساتید متخصص مدیریت ورزشی مورد تایید قرار گرفت. همچنین از شاخص های توصیفی برای توصیف داده ها، آلفای کرونباخ برای تعیین همسانی درونی و تحلیل عاملی تاییدی برای تعیین روایی سازه با استفاده از نرم افزارهای آماری SPSS و AMOS استفاده شد.

    یافته ها

    یافته های پژوهشی نشان دهنده همسانی درونی برای پرسشنامه وجهه شهر میزبان رویدادهای ورزشی از مقدار بالایی برخوردار بود. در خصوص روایی سازه مشخص شد تمامی سوال ها رابطه معناداری با مولفه ها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای مولفه خود باشند. شاخص های نکویی برازش نیز برازش مدل را تایید کردند. همچنین در خصوص روابط مولفه ها با مفهوم وجهه شهر میزبان رویدادهای ورزشی نتایج نشان داد که تمامی مولفه ها توانستند پیشگوی خوبی برای مفهوم وجهه شهر میزبان رویدادهای ورزشی باشند.

    کلیدواژگان: وجهه شهر میزبان، اعتباریابی، رویداد ورزشی
  • امیر قنبرپور نصرتی*، احمدعلی آصفی صفحات 121-137
    مقدمه و هدف

    یکی از عوامل مهم در رشد و توسعه مهارت های فردی - اجتماعی و مسیولیت‌پذیری در بین نوجوانان و جوانان، ورزش و حضور در محیط‌های ورزشی است. ورزش مکانی برای تعامل اجتماعی افراد است و فرد به سوی مسیولیت پذیری اجتماعی سوق می دهد. هدف از تحقیق حاضر، تعیین روایی سازه و بررسی همسانی درونی نسخه فارسی پرسشنامه مسیولیت پذیری فردی و اجتماعی لی در دانشجویان دختر ورزشکار بود.

    روش شناسی

    تحقیق حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است که به بررسی ساختار عاملی پرسشنامه مسیولیت پذیری فردی و اجتماعی می پردازد. جامعه پژوهش شامل دانشجویان ورزشکار دختر شرکت کننده در سیزدهمین المپیاد فرهنگی ورزشی دانشگاه های علوم پزشکی کشور در سال 96 بود که 220 نفر از آنها به روش تصادفی ساده به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. تحلیل عاملی تاییدی مبتنی بر مدل معادلات ساختاری برای بررسی ساختار عاملی پرسشنامه استفاده شد. برای انجام محاسبات آماری از نرم افزار اس. پی. اس. اس نسخه 16 و لیزرل نسخه 8/8 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول با استفاده از روش برآورد مقاوم بیشینه احتمال نشان دهنده آن است که در مدل اندازه‌گیری، اعداد و پارامترهای مدل از وضعیت مناسبی برخوردار هستند و همه اعداد و پارامترهای مدل معنادار هستند. همچنین نتایج تناسب مدل دو عاملی 14سوالی نسخه اصلی را تایید کرد و پرسشنامه مسیولیت پذیری فردی و اجتماعی از روایی و پایایی لازم در بین دانشجویان ورزشکار برخوردار بود.

    نتیجه گیری

    بطور‌کلی می‌توان گفت نسخه فارسی پرسشنامه مسیولیت ‌پذیری فردی و اجتماعی ورزشکاران می تواند ابزاری مفید در ارزیابی مسیولیت پذیری در ابعاد فردی و اجتماعی است. و می تواند در تحقیقاتی با ساختار چند بعدی که در آنها مسیولیت پذیری به عنوان یکی از این ابعاد در نظر گرفته می شود، مورد استفاده قرار بگیرد.

    کلیدواژگان: اعتباریابی، ساختارعاملی، ورزشکار، المپیاد، مسئولیت پذیری. لی
  • سارا غریبی*، بهزاد ایزدی صفحات 139-157
    مقدمه و هدف

    قدردانی مشتریان می تواند به عنوان یک وسیله امیدوارکننده برای ارتقای عملکرد سازمان ها مورد توجه قرار گیرد. بدین منظور تحقیق حاضر با هدف اثربخشی سرمایه گذاری بازاریابی رابطه مند بر قدردانی مشتریان باشگاه های ورزشی خصوصی مبتنی بر نقش میانجی کیفیت رابطه می باشد.

    روش شناسی :

     روش تحقیق از نوع توصیفی - همبستگی بوده، جامعه آماری تحقیق مشتریان باشگاهای ورزشی خصوصی بود. با توجه به اینکه تعداد افراد جامعه آماری مشخص نمی باشد بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد 384 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی طبقه ای انتخاب شد ند که نهایت تعداد 369 پرسشنامه سالم برای آزمون مدل تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. به منظور جمع آوری داده ها از پرسشنامه بازاریابی رابطه مند دوانی و همکاران (2016) و پرسشنامه کیفیت ارتباط ایزدی (1391) و پرسشنامه قدردانی بوک و همکاران (2016) استفاده شده است. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه ها به وسیله متخصصان حوزه مدیریت ورزشی و پایایی آنها از طریق آزمون آلفای کرونباخ به میزان 95/0 تایید گردید. برای تحلیل داده ها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد ابعاد بازاریابی رابطه مند به طور غیرمستقیم از طریق میانجی کیفیت رابطه بر قدردانی مشتریان تاثیر داشته است و همچنین ابعاد کیفیت ارتباط (97/0) در افزایش قدردانی موثر بود.

    نتیجه گیری

    قدردانی و سپاس گزاری عامل مهمی است که کیفیت روابط را بهبود می بخشد و از طرف دیگر نتایج مثبتی را برای سازمان به همراه خواهد داشت، به طوریکه باعث ایجاد وفاداری و تحکیم روابط مشتریان با باشگاه ورزشی می گردد.

    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، کیفیت رابطه، قدردانی مشتری
  • علیرضا امیری، شیرین زردشتیان* صفحات 159-181

    هدف:

     هدف از انجام این پژوهش طراحی مدل موانع فراروی توسعه ورزش جودو در ایران بود.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر از نوع ترکیبی است و طرح انجام آن از نوع متوالی-اکتشافی است. جامعه آماری این پژوهش را در مرحله کیفی صاحب نظران به تعداد 16 نفر و در مرحله کمی نیز روسا و معاونان فدراسیون و هییت های استانی و ورزشکاران نخبه به تعداد 52 نفر به صورت هدفمند تشکیل می دادند. ابزار اندازه گیری این تحقیق در بخش کیفی مصاحبه نیمه ساخت-یافته براساس نظریه داده بنیاد اشتراوس و کوربین (1997) و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته براساس نتایج بخش کیفی بود. برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از تحلیل جهت گیری و در بخش کمی نیز از مدل معادلات ساختاری به کمک نرم افزار Smart PLS 3.2.7 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج بخش کیفی نشان داد که مقوله محوری تحقیق موانع فراروی توسعه ورزش جودو در ایران می باشد که شامل 65 کدباز و 11 زیرمقوله موانع روساختی، موانع زیرساختی، موانع ورزشی، موانع ارتباطی، موانع مدیریتی، موانع فرهنگی، موانع اقتصادی، موانع آموزشی، موانع رقابتی، عدم توسعه مستقیم و عدم توسعه غیرمستقیم در قالب 5 مقوله اصلی شرایط علی، زمینه-ای، مداخله گر، استراتژی ها و پیامدها می باشد. یافته های بخش کمی نیز نشان داد که شرایط علی (34/0=β،10/2=t)، زمینه ای (52/0=β،82/2=t) و مداخله گر (20/0=β،45/2=t) بر موانع توسعه جودو ایران تاثیرگذار است. همچنین موانع توسعه جودو ایران بر استراتژی ها (91/0=β،09/34=t) و استراتژی ها بر پیامدها (74/0=β،113/3=t) تاثیر معناداری دارد.

    نتیجه گیری

    شرایط علی، زمینه ای و مداخله گر می تواند بر موانع توسعه جودو ایران تاثیرگذار باشد و فدراسیون جودو و کوراش جمهوری اسلامی ایران می تواند با تدوین استراتژی های مناسب به پیامدهای مطلوب در زمینه کاهش موانع توسعه جودو ایران دست یابد.

    کلیدواژگان: موانع، توسعه، جودو
  • محمدرضا خجسته، محمدرضا اسماعیل زاده قندهاری*، حسین پیمانی زاد، حسن فهیم دوین صفحات 183-200

    مقدمه و هدف :

    هم افزایی، راهبردی خردمندانه در جهت به کارگیری موثر منابع و امکانات است که دستیابی مدیران را به اهداف سازمانی تسریع و تسهیل می کند. هدف از پژوهش حاضر، الویت بندی عناصر اثرگذار در هم افزایی مدیریتی فدراسیون های ورزشی با رویکرد توسعه ورزش می باشد.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر کاربردی و از نوع پژوهش های توصیفی همبستگی می باشد. جامعه آماری این پژوهش 50 نفر از مدیران فدراسیون های ورزشی که به عنوان نمونه آماری هدفمند انتخاب شدند. ابزار اصلی سنجش پژوهش پرسش نامه پژوهش گر ساخته هم افزایی بر اساس مطالعات باتمان (2002) در خصوص هم افزایی تیمی و مطالعات لاک و کرافورد (2000) و سونگ (2008) در رابطه با توسعه سازمانی که روایی صوری و محتوایی با استفاده از نظر متخصصان و مدیران و اساتید مدیریت ورزشی و روایی سازه با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی و پایایی پرسش نامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ (93/0) تعیین گردید.

    یافته ها

    یافته های پژوهش با استفاده از معادلات ساختاری و تکنیک های آماری نشان داد که تعامل و همکاری با ضریب مسیر (81/0)، مشارکت (76/0)، شبکه (76/0)، اعتماد (75/0)، شناخت (73/0) و تسهیل گری (71/0) به ترتیب تاثیر مثبت، مستقیم، معنادار و نقش بسیار موثری در توسعه فدراسیون های ورزشی دارند.

    نتیجه گیری

    چهار ستون اصلی توسعه فدراسیون های ورزشی شامل راهبردهای تدوین شده، استفاده موثر از فناوری های نوین، مهندسی مجدد ساختار تشکیلاتی با هدف چابک سازی فدراسیون و در نهایت اصلاح فرهنگ و هنجارهای موجود با هدف توازن میان راهبردها و نگرش جامعه ورزشی، با هم افزایی مدیریتی، قابل حصول تر، کم هزینه تر و سریع تر خواهد شد.

    کلیدواژگان: توسعه سازمانی، عملکرد مدیریتی، فدراسیون های ورزشی، هم افزایی
  • سید مرتضی عظیم زاده*، محمد دهشتی، زهرا سادات میرزازاده، حسین علی محمدی صفحات 201-219

    مقدمه و هدف:

     سازمان ها، بالاخص باشگاه های ورزشی در تلاشی بی پایان جهت ارتقای شهرت خود به سر می برند تا بتوانند به بالندگی رسیده و مسیر موفقیت را بپیمایند. علی رغم وجود تحقیقاتی که در مورد شهرت سازمانی صورت گرفته است هنوز مقیاس جامع و کاملی در این خصوص وجود ندارد از این رو پژوهش حاضر، به منظور شناسایی عوامل موثر بر شهرت باشگاه های فوتبال ایران از نظر خبرگان با استفاده از روش دلفی فازی و تایید آن بر اساس نظر هواداران انجام شد.

    روش شناسی: 

    این پژوهش از نظر هدف، کاربردی است که برای دست یابی به اهداف مورد نظر در دو مرحله مستقل و متوالی انجام گرفت. در مرحله اول با توجه به نظر 25 تن از خبرگان ورزشی و استفاده از روش دلفی فازی دو مرحله ای شاخص های پژوهش شناسایی شدند و در مرحله دوم این شاخص ها در قالب پرسشنامه 5 گزینه ای لیکرت در اختیار 384 نفر از هواداران منتخبی از تیم های لیگ برتر فوتبال در فصل (97-96) قرار گرفت. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع در دسترس بود و پرسشنامه های مرحله دوم با استفاده از نرم افزارهای SPSS.v19 و AMOS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

    یافته ها

    نتایج تحلیل عامل تاییدی در مرحله دوم تحقیق نشان داد که 9 مولفه روابط عمومی (روابط رسانه ای و روابط اجتماعی)، هویت و تصویر برند باشگاه، عملکرد تیم، سنت حاکم بر تیم، مسوولیت اجتماعی تیم، هوادارمحوری تیم، کیفیت مدیریت تیم و سلامت مالی تیم، از لحاظ نظری و عملی، به عنوان مولفه های شهرت باشگاهی مورد تایید هستند.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق بر اساس عوامل 9 گانه موثر بر شهرت باشگاهی پیشنهاد می کند که در ارزیابی شهرت سازمانی تیم های لیگ برتر فوتبال باید شاخص های متعدد و چندجانبه ای را مورد توجه قرار داد و از یک رویکرد جامع برای این منظور استفاده کرد.

    کلیدواژگان: شهرت باشگاهی، خبرگان، هواداران، دلفی فازی
  • سمیه عمادی*، سید احسان امیرحسینی، مهرزاد حمیدی صفحات 221-236
    مقدمه و هدف

    امروزه نظام مدیریت منابع انسانی مورد توجه سازمانها می باشد و هدف تحقیق حاضر طراحی برنامه استراتژیک نظام مدیریت منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان بود.

    روش شناسی:

     روش تحقیق توصیفی- تحلیلی بوده و به لحاظ هدف کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق را اعضای مدیران و کارشناسان اگاه در خصوص منابع انسانی در وزارت ورزش و جوانان و برخی اساتید دانشگاهی آگاه در خصوص منابع انسانی در ورزش، تشکیل داد. به علت محدود بودن جامعه آماری، نمونه گیری به روش کل شمار انجام شد. روش جمع آوری اطلاعات، میدانی بود که به صورت آمیخته کمی و کیفی انجام گرفت. همچنین جمع آوری اطلاعات از دو پرسشنامه باز و بسته و مصاحبه با اعضای جامعه تحقیق تا حد اشباع نظری به منظور احصاء بیانیه ماموریت، چشم انداز، قوت ها، ضعف ها، فرصت ها و تهدیدهای این سازمان صورت گرفت. روایی پرسشنامه بسته توسط اساتید مدیریت ورزشی تایید شد و ضریب پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ 0.86 محاسبه گردید.

    یافته ها

    پس از جمع بندی داده ها در شورای راهبری تعداد 14 قوت، 7 ضعف، 9 فرصت و 7 تهدید مورد تایید نهایی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات از جدول امتیازدهی عوامل درونی و بیرونی استفاده شد. در نهایت امتیاز جدول عوامل درونی عدد 2.89 و امتیاز جدول عوامل بیرونی عدد 2.79 محاسبه تعیین شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه موقعیت استراتژیک نظام مدیریت منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان در موقعیت تهاجمی قرار داشت بنابراین وزارت ورزش می بایست با استفاده از قوت های درونی نسبت به بهره برداری از فرصت های بیرونی اقدام نماید.

    کلیدواژگان: منابع انسانی، ارزشیابی، شایسته سالاری، جذب
  • حبیب هنری*، مجتبی چولکی، کیوان ملا نوروزی، علی خزایی صفحات 265-279
    مقدمه و هدف

    هدف از این تحقیق رابطه ویژگی های نوآوری بر ارزش ادراک شده مشتریان در باشگاه های کوچک ورزشی شهر تهران بود.

    روش شناسی: 

    پژوهش حاضر براساس هدف جزو تحقیقات کاربردی و به لحاظ روش از نوع همبستگی است و از نظر نحوه گردآوری اطلاعات پیمایشی بود. جامعه آماری مشتریان باشگاه های تناسب اندام ویژه آقایان بود (2000=N). براساس فرمول کوکران 267 نفر به صورت تصادفی به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها تعداد سه پرسشنامه محقق ساخته شامل 50 گویه که روایی آن با نظر اساتید تایید و پایایی آن توسط آلفای کرونباخ محاسبه و تایید گردید. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آمار توصیفی و برای آزمون فرضیه ها از مدل معادلات ساختاری و به طور خاص از روش تحلیل مسیر استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین ویژگی های نوآوری و ارزش ادراک شده ارتباط معناداری و در جهت مثبت وجود دارد (62/0 =r ؛ 05/0=P). همچنین در بین ویژگیهای نوآوری مشاهده پذیری ارتباط بیشتری و پیچیدگی محصول تاثیر کمتری نسبت به سایرین با ارزش ادراک شده دارد.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج به دست آمده در خصوص تاثیر معناداری ویژگیهای نوآوری بر ارزش ادراک شده میتوان نتیجه گرفت که با عرضه خدمات نوآورانه با این شیوه میتواند موجب ایجاد ارزش ادراک شده در مشتریان و تقویت آن گردد. مدیران اماکن ورزشی توجه خاصی به کیفیت مطلوب ویژگیهای نوآوری داشته باشند، به گونهای که مشتریان با مشاهده و دریافت اولین اطلاعات در خصوص یک نوآوری به سرعت جذب آن شده و تصمیم به خرید گیرند، زیرا رمز موفقیت یک نوآوری در فروش موفقیت آمیز آن میباشد.

    کلیدواژگان: نوآوری، مشاهده پذیری، ارزش ادراک شده
|
  • Development and Validation of “Perceived Balance Scale for Older Adults”
    Dariush Khajavi Page 0

    Development and Validation of “Perceived Balance Scale for Older Adults”The purpose of the study was to development and validation of a Perceived Balance Scale for older adults. Two samples each consist of 300 subjects participated in the research. Data collected with Activities-specific Balance Confidence (ABC), Fall Self-Efficacy-International (FSE-I) form. The data were analyzed with exploratory factor analysis (EFA) and principal components with varimax rotation, confirmatory factor analysis (CFA) with structural equations modeling, Pearson correlation coefficient, and t-student test, and with SPSS-16 and LESREL softwares. Exploratory factor analysis resulted in extraction two factors “Simple Tasks” and “Hard Tasks”, explaining 76.92% and 5.66% of variances, respectively. Results of first rank of CFA indicated that measurement model of Perceived Balance Scale for Older Adults was relatively fit and all measures and parameters were significant. CFI, IFI, and TLI measures were above 0.95, indicating these measures were excellent. There were significant correlations between Perceived Balance Scale for Older Adults and ABC (r=0.91, P≤0.0001) and FES-I (r= -0.83, P≤0.0001), confirming convergent validity of the new scale. Results of t-student test indicated that perceived balance mean score of subjects without fall history in past year than with fall history counterparts was higher significantly. Interclass correlation coefficient confirmed test-retest reliability (P≤0.01). Internal consistency for total score with Cronbach,s Alpha was 0.88. These results confirm validity and reliability of “Perceived Balance Scale for Older Adults”. Keywords; older adult, balance, measurement, psychometric properties

    Keywords: Keywords, older adult, Balance, measurement, psychometric properties
  • Seyed MohammadHossein Razavi, Morteza Dosti, Esmaeil Zabihi * Pages 1-20
    Introduction

    Tourism is developing rapidly as a major industry. Development of the tourism industry, especially, sports tourism, is concerned with many factors, one of which is infrastructure. The purpose of this study was to identify and prioritize infrastructures related to sports tourism development in Mazandaran province.  

    Methodology

    The research was based on a descriptive-survey method. The statistical population included sport management professors (n = 13), experts and heads of sports associations from Sport and Youth administration (n = 45), and the tourism experts in Mazandaran province (n = 37), who were 95 in total and were selected based on purposive sampling. The tool used to collect data was a researcher-made questionnaire whose face and content validities were approved by sport management professors (n = 15) and experts in tourism (n = 6). Its reliability was also obtained by Cronbach`s alpha and equaled to 0.86. The questionnaire was designed according to the 5-point Likert scale. After distributing the questionnaires to all participants, 83 of 95 questionnaires were returned as completed (n = 83). The factor analysis test was used for the rate of the importance of infrastructures related to sports tourism by inferential analysis.

    Finding

    Finding showed that in the field of infrastructure factors related to the development of sports tourism of Mazandaran province, the development of the infrastructure related to Internet and Information services (β= 0.91) has the primarily importance, while the use of international standards in the presence of sport tourism services (β= 0.62) has the least important.

    Conclusion

    It should be noted that the development of sports tourism will be possible when all infrastructure and facilitating factors that affect sports tourism are considered and appropriate approaches such as facilitating the optimal use of information and communication technology, active participation of employees at all stages of attracting tourists to providing services, creating standard facilities and equipment for sports, and reinforcing transportation system are adopted for developing sports tourism infrastructure.

    Keywords: sports tourism, infrastructure, Tourism Development
  • Valiollah Kashani*, Peyman Honarmand, Mansorh Azari Pages 21-41

    The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the Persian version of the Re-Injury Anxiety Inventory in injured athletes. For this purpose, 248 injured athletes were chosen through random cluster sampling and completed the Persian version of the Re-Injury Anxiety Inventory. The face validity and translation accuracy of the questionnaire was confirmed by using the translation-retranslation method. Confirmatory factor analysis based on the structural equation model was used to determine the construct validity of the questionnaire, and the Cronbach's alpha coefficient was utilized to determine its internal consistency. The intra-class correlation coefficient was used to determine the temporal reliability of the questions in the test-retest method. The results showed that the initial model of the Persian version of the RIAI (28 questions) did not fit well. After eliminating two questions (questions 13 and 24), the first-order model had acceptable fit indices (CFI = 0.92 ،TLI = 0.88، RMSEA = 0.076). In addition, the results of Cronbach’s alpha coefficient and intra-class correlation coefficient showed that the Persian version of the RIAI with 26 questions has acceptable temporal and internal reliability among the injured athletes. Therefore, the Persian version of RIAI is a valid and reliable tool to be used by researchers to identify the anxiety in injured athletes.

    Keywords: Re-injury anxiety, Fear of re-injury, fear-avoidance
  • Mohsen Loghmani*, Rahim Ramzaninejad, Sajjad Amanzadeh Pages 43-60
    Background & Purpose

    Self-reflective job titles are a kind of psychological state in which individuals use informal labels for themselves and their jobs to obtain positive psychological outcomes in tense and stressful situations. This quasi-experimental study examines the effects of self-reflective job titles on the work conscience dimensions (as a positive psychological outcome) of physical education (PE) teachers in the less developed regions (as a tens and stressful setting) of Guilan.

    Methodology

    A number of 180 PE teachers in less developed regions of Guilan province were randomly assigned to two experimental and control groups, each consisting 90 participants, and answered the perception of work conscience questionnaire twice (once at the beginning of the study and once after receiving self-reflective job titles intervention for five weeks) .

    Results

    The analysis of variance with repeated measures showed that after receiving the intervention for five weeks, the experimental group had significant changes in the mean of responsibility and dependence on culture components, while no significant difference was found between the two groups in the mean of other components.

    Conclusion

    Findings showed that through influencing the dimensions of work conscience, self-reflective job titles have a positive function in order to retain PE teachers in less developed areas and are important maintenance factors in this field.

    Keywords: self-reflective job titles, conscience, Physical Education Teachers
  • Esmaeil Sha *, Ehsan Malekipour Horjandi Pages 61-80
    Background & Purpose

    The purpose of this study was to investigate the challenges facing the programs and operational guidelines of fundamental reform document of Education in schools’ physical education and  sport.

    Methodology

    This research was a survey study and its statistical population included 1,400 teachers, administrative experts, and other professionals in the field of physical education of Kerman province in the academic year of 2014-2015. The sampling method was multistage cluster with a proportional distribution. The sample size was considered based on the Kerjsy-Morgan table, with 302 subjects of men and women as samples. To collect the data, a questionnaire with two sections of demographic and main questions, consisting of 35 items based on 5 factors was used. This questionnaire was based on Raeit’s (1392) questionnaire, whose structures were retained in the present study. The face and content validities of the used questionnaire was estimated and confirmed by experts of sport management and education (n = 10). Its reliability was also calculated using Cronbach's alpha coefficient (0.87). For analyzing the collected data,  One Sample T-test, ANOVA, and Bonferroni test were used by spss20 software.

    Results

    The results showed that of the five factors of teachers' specialization, teachers’ motivation, equipment and sports facilities, financial resources, and executive programs, the financial resources factor was identified as the most important challenge facing the plans and operational guidelines of fundamental reform document of Education in schools’ physical education and sport.

    Conclusion

    Based on the results of this study, the fundamental reform document in the implementation of programs and operational guidelines requires the necessary modifications to adjust the five factors of the teachers’ specialization, teachers' motivation, equipment and facilities, financial resources, and executive programs.

    Keywords: Physical Education, sport, Schools, Operational programs, Teachers
  • Leily Alizadeh *, Hassan Mohammadzadeh Pages 81-97
    Background and Purpose

    One of the factors influencing the learning and participation of students in sports activities in schools and other educational environments is the teacher's teaching method. This study aimed to investigate the effects of basketball training based on nonlinear pedagogical (TGFU and GS) and traditional methods on the development of social skills in teenage girls.

    Methodology

    The statistical population of the study was Urmia secondary school girls. Subjects were 60 students with an average age of 13.06±3, did not  have any experience in playing basketball, and were physically healthy. They were randomly divided into three groups, each consisting of 20 participants. Matson’s evaluation of social skills questionnaire was used to collect data.

    Results

    The findings of the study showed that the components of proper social skills, superiority, high self-confidence, and relationship with peers were significantly better in training based on non-linear methods (TGFU and GS) compared to the traditional methods. However, there was no meaningful difference between the two methods of TGFU and GS, except in relationship with peers component in which the GS was better than the TGFU.

    Conclusion

    Through the use of new nonlinear approaches in teaching, educational instructors can play a more effective role in improving students' social skills as well as teaching the games more effectively.

    Keywords: Traditional teaching, nonlinear pedagogy, social skills of students
  • Hadis Nouri, Hossein Eydi, Samaneh Almasi * Pages 99-119
    Objectives

    The purpose of this study was to determine the validity and reliability of the image of sports events’ host city .

    Methodology

    The research follows a descriptive survey approach and is practical in terms of purpose. The statistical population of the study consisted of university students from whom 400 people were selected through the stratified random sampling method. For collecting the data, Boyon and Zhang's (2010) 21-item questionnaire, which had 5 components of city infrastructure, attractions, money value, traveling pleasure, and revisiting, was used. The method of scoring items was based on the 5-point Likert scale (from totally disagree to totally agree). The face and content validity of the questionnaire was confirmed by the sport management professors after translating it to Persian. Descriptive statistics were used to describe the data, Cronbach's alpha was used to determine the internal consistency, and confirmatory factor analysis was utilized to determine the construct validity using SPSS and AMOS software.

    Results

    The findings of the research showed the internal consistency of the questionnaire for the image of sports events’ host city. Regarding the construct validity, it was found that all of the items had a significant relationship with the components and could be good predictors of them. Good fitness indices also confirmed the fitness of the model. Additionally, regarding the relationship of components with the concept of the image of sports events’ host city, the results showed that all components could be good predictors of the said concept.

    Keywords: the hosting city's face, validity measurement, sport event
  • Amir Ghanbarpour Nosrati *, Ahmadali Asefi Pages 121-137
    Background & Purpose

    One of the most important factors in the development of individual-social skills and responsibility among adolescents and young people, which has been mentioned in numerous researches, is sports and participation in sports settings. Sport is a place for people’s social interaction and leads students to social responsibility. The purpose of this study was to determine the construct validity and examine the internal consistency of the Persian version of the Li personal and social responsibility questionnaire among female athlete students.

    Methodology

    The present research is a descriptive and correlational study that investigates the factor structure of the individual and social responsibility questionnaires. The research community consisted of female athlete students participating in the 13th Cultural-Sport Olympiad of Iran’s Medical Sciences Universities in 1396, 220 of which were selected randomly as a statistical sample.Confirmatory factor analysis based on the structural equation model was used to examine the factor structure of the questionnaire. The SPSS 16 and LISERL 8.8 were used for data analysis.

    Results

    The results of the first-order confirmatory factor analysis using the Maximum likelihood estimation method indicated that in the measurement model, the numbers and parameters of the model are in good condition and all the numbers and parameters of the model are significant. Also, the results confirmed the fit of the two-factor model of the original questionnaire with 14 questions and that the personal and social responsibility questionnaire has the necessary validity and reliability among the athlete students.

    Conclusion

    In general, it can be said that the Persian version of the individual and social responsibility questionnaire of athletes is a useful tool in evaluating responsibility in individual and social dimensions and can be used in research with multidimensional structures in which responsibility is considered as one of these dimensions.

    Keywords: Validation, Factor structure, athlete, Olympiad, Responsibility. li
  • Sara Gharibi *, Behzad Izadi Pages 139-157
    Introduction & Objective

    Customer gratitude can be considered a promising tool for improving the organizations’ performances. For this purpose, the present study aims at investigating the effectiveness of relationship marketing investment on the customer gratitude in private sports clubs based on the mediating role of relationship quality.

    Methodology

    This research is a descriptive-correlational study. Since the number of the statistical population is not determined, a number of 384 people were selected randomly based on Krejcie and Morgan's table, and a total of. 369 of 384 questionnaires were returned as completed to be used in the study. To collect the data, Dewani et al.’s (2016) relationship marketing questionnaire , Izadi’s (2012) relationship quality questionnaire , and Bock et al.’s (2016) gratitude questionnaire were used. The face and content validities of questionnaires were confirmed by experts in sport management and their reliability was confirmed by Cronbach’s alpha test (0.95). For analyzing the collected data, the structural equation model (SEM) was utilized.

    Results

    The results showed that the relationship marketing dimensions indirectly affected the customer's gratitude through the mediator of the relationship quality. The relationship quality dimensions were also effective on increasing the gratitude (0.97).

    Conclusion

    Gratitude is an important factor in improving the quality of relationship on the one hand, and on the other hand, it will bring positive results to the organization, which will create loyalty between the customers and sports clubs and strengthen their relationship.

    Keywords: relationship marketing, relationship quality, customer gratitude
  • Alireza Amiri, Shirin Zardoshtian * Pages 159-181
    Objective

    In recent years, we have witnessed some successes and failures of our country’s national judo players in major international competitions, including the World competitions and Olympic Games, which have caused a lot of concern among sports officials. The aim of this study was to design a model of obstacles to the development of judo in Iran.

    Methodology

    The study is of a mixed type with an exploratory sequential design. The statistical population of this research was composed of 16 experts in the qualitative phase, and 52 heads and vice presidents of the federation, provincial sports delegations, and elite athletes in the quantitative phase, all selected through a targeted sampling method. A semi-structured interview based on Strauss & Corbin’s (1997) Grounded Theory and a researcher-made questionnaire based on the results of the qualitative section were used in the qualitative and quantitative phases of this study, respectively.  . To analyze the data in the qualitative section, directional analysis was used and in the quantitative part, the structural equation model was utilized with the help of Smart PLS 3.2.7 software.

    Results

    The results of the qualitative section showed that the main category of the research is obstacles to the development of judo in Iran, which includes 65 codes and 11 subcategories such as structural obstacles, infrastructural obstacles, sports obstacles, communicational obstacles, management obstacles, cultural obstacles, economic obstacles, educational obstacles, competitive obstacles, lack of direct development, and lack of indirect development in the form of five main categories of causative conditions, contextual conditions, interveners, strategies, and consequences. The findings of the quantitative section also showed that causative conditions (β=0.34, t=2.10), contextual conditions (t=0.22, β=0.52), and intervening conditions (β=0.20, t=2.45) affected the obstacles to the development of judo in Iran. Also, the obstacles to Irans’ judo and Kurash development have a significant effect on strategies (β=0.91, t=34.09) and strategies on outcomes (β=0.74, t=3/113).

    Conclusion

    The causal, contextual, and intervening conditions can affect the obstacles to the development of judo in Iran, and the Federation of Judo and Kurash of Iran can achieve the desired outcomes in reducing obstacles to the development of judo in Iran by formulating appropriate strategies.

    Keywords: Management Obstacles, Economic Obstacles, Cultural Obstacles, Infrastructural Obstacles, Competitive Strategies
  • Mohamadreza Khojasteh, MohammadReza Esmaeilzadeh Ghandehari *, Hossein Peymanizad, Hassan Fahimdevin Pages 183-200
    Purpose & Background

    Synergy is a rational strategy for the effective utilization of resources and facilities, and accelerates and facilitates managers' achievement of organizational goals. The purpose of this study is to prioritize the effective elements in the managerial synergy of sports federations with the sports development approach.

    Methodology

    The current research is an applied and descriptive correlation study. The statistical population of this study consisted of 50 managers of sports federations who were selected as the target statistical sample. The main tool for measuring the research is a researcher-made synergy questionnaire based on the studies of Batman (2002) and Evans and Jarvis (1986) regarding  team synergy and groupism, respectively, and Lock and Crawford's (2000) and Sung's (2008) studies about organizational development. The face and content validities of the questionnaire were confirmed by experts, managers, and professors of sport management, and its construct validity was determined using confirmatory factor analysis. The reliability of the questionnaire was also calculated by Cronbach's alpha coefficient (0.93).

    Results

    The findings of the study using structural equation modeling and statistical techniques showed that interaction and collaboration with path coefficient (0.81), participation (0.76), communication (0.76), trust (0.75), recognition (0.73), and facilitation (0.71) have a positive, direct, significant, and highly effective role in the development of sports federations, respectively.

    Conclusion

    The four main pillars of sports federation development include formulated strategies, effective use of new technologies, re-engineering the organizational structure to make the federation more agile, and finally, reforming the existing culture and norms to balance the strategies and attitudes of the sports community, and will be more attainable, less expensive, and faster with managerial synergy.

    Keywords: Organizational development, managerial performance, sport
  • Mohammad Deheshti, Zahra Sadat Mirza Zadeh, Hossein Alimohammadi Pages 201-219
    Background & Purpose

    Organizations, especially sports clubs, are in an endeavor to promote their reputation to be able to reach the peak of success. Despite the existence of research that has been done on organizational reputation, there is still no comprehensive and complete scale in this regard. Therefore, the present study aims to identify the factors affecting the reputation of Iranian football clubs from experts’ viewpoints by using the Fuzzy Delphi method and also confirm the found factors based on fans’ opinions.

    Methodology

    This research follows a purpose-oriented approach and was carried out in two independent and consecutive stages to achieve the desired goals. In the first stage, according to the opinion of 25 sports experts and using the two-stage fuzzy Delphi method, research indicators were identified, and in the second stage, these indicators were given to 384 selected fans of the Premier Football League teams in the season (96-97) in the form of a 5-point Likert scale questionnaire.  The sampling method in this research was available and the second-stage questionnaires were analyzed using SPSS.v19 and AMOS software.

    Results

    The results of the confirmatory factor analysis in the second stage of the study showed that nine components of public relations (media and social relations), the identity and image of the club brand, team performance, team tradition, team social responsibility, team orientation, team management quality, and the financial health of the team, theoretically and practically, are confirmed as components of the club's reputation.

    Conclusion

    Based on the nine factors affecting club reputation, the results of this research suggest that multiple and multilateral indicators should be considered in the evaluation of the organizational reputation of the Premier Football League teams and a comprehensive approach should be used for this purpose.

    Keywords: Club Reputation, Experts, fans, Delphi Fuzzy
  • Somayeh Emadi *, Seyed Ehsan Amirhosseini, Mehrzad Hamidi Pages 221-236
    Purpose & Background

    Today, the Human Resources Management System (HRM) has drawn organizations’ attention to itself. The purpose of the present research was to redesign the strategic plan of HRM at the Ministry of Sport and Youth.

    Methodology

    This research followed a descriptive-analytic method and was practical in terms of purpose. The statistical population of this study consisted of 65 well-known managers and experts of human resources at the Ministry of Sports and Youth, as well as some university professors who were knowledgeable in the field of sports human resources. Due to the limited statistical population, sampling was done by the total number of subjects. The data was collected both quantitatively and qualitatively through field data collection method . Data collection was done by two open and closed questionnaires and interviews with members of the research community to the extent of theoretical saturation in order to quantify the mission statement, prospects, strengths, weaknesses, opportunities, and threats of the organization. The validity of the closed questionnaire was confirmed by sport management professors and its reliability coefficient was calculated using Cronbach's alpha of 0.86.

    Results

    After data collation, 14 strengths, 7 weaknesses, 9 opportunities, and 7 threats were finalized. The internal and external factors were used to analyze the information. Finally,  the score of the table of internal factors was calculated as 2.65 and the score of the table of external factors was assessed as 2.74.

    Conclusion

    Given that the strategic position of the HRM department of the Ministry of Sports and Youth was in an offensive position, the Ministry of Sport and Youth should use internal strengths to exploit external opportunities.

    Keywords: human resources, Evaluation, meritocracy, attraction
  • Mojtaba Chiolaki, Keivan Norozy, Ali Khazaei Pages 265-279
    Introduction and Objective

    The purpose of this study was to investigate the relationship between innovation characteristics and the perceived value of customers in small sports clubs in Tehran.

    Methodology

    Based on the purpose, the present study is an applied research, and in terms of the method, it is a correlational type. It is also a survey study based on the data collection method. The statistical population was the customers of men's fitness clubs (N = 2000). Based on the Cochran formula, 267 individuals were randomly selected as the research sample. Data was collected by three researcher-made questionnaires consisting of 50 items, whose validity was confirmed by the professors. The reliability of the questionnaire was also calculated and confirmed by Cronbach's alpha. Descriptive statistics were used to analyze the data, and to test the hypotheses, structural equation modeling and path analysis were used in particular.

    Results

    The results showed that there is a significant positive correlation between the characteristics of innovation and perceived value (r = 0.62, P = 0.05). Also, among the characteristics of visibility innovation, the relationship and the complexity of the product have lesser impact than the perceived value of others.

    Conclusion

    According to the results obtained regarding the significant effect of innovation characteristics on perceived value, it can be concluded that providing innovative services in this way, can create perceived value in customers and strengthen it. Managers of sports centers should pay special attention to the desirable quality of innovation characteristics, so that customers become attracted to it quickly and decide to buy it after seeing and receiving the first information about an innovation, because the key to the success of an innovation is in its successful sale.

    Keywords: Innovation, Visibility, perceived value