فهرست مطالب

مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات - سال سی و سوم شماره 4 (پیاپی 132، زمستان 1401)

نشریه مطالعات کتابداری و سازماندهی اطلاعات
سال سی و سوم شماره 4 (پیاپی 132، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/02/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • یعقوب نوروزی*، جعفر عبادالله، محمد گل محمدی صفحات 3-16
    هدف

    پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت کاربرد اینترنت اشیا در کتابخانه های برگزیده جهان انجام شده است.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از لحاظ شیوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های کتابخانه ای و پیمایشی ارزیابانه است. ابزار گردآوری داد ه ها سیاهه محقق ساخته بود که بعد از تایید روایی چندی از متخصصان، استفاده شد. جامعه پژوهش شامل بیست کتابخانه ای بود که از طرق مختلف ازجمله مراجعه به سایت کتابخانه ها و مقالاتی که درمورد آن ها نگارش شده بود در رابطه با استفاده آن ها از اینترنت اشیا اطلاع حاصل شد. نحوه گردآوری داده ها ازطریق مکاتبه و مشاهده بود. اطلاعات پس از گردآوری تحلیل و نتایج لازم از آن ها استخراج شدند.

    نتیجه گیری:

     استفاده از اینترنت اشیا در کتابخانه های جهان درحال افزایش است و بسیاری از کتابخانه ها از این فناوری استفاده می کنند یا قصد استفاده دارند؛ زیرا این فناوری مزیت های زیادی برای کتابخانه ها دارد و سبب مدیریت بهتر و دقیق تر، افزایش سرعت خدمات رسانی و حذف فرایندهای تکراری می شود. همچنین با مطالعه مزایا و معایب و ابعاد مختلف این فناوری زمینه ساز آشنایی کتابخانه های ایران با این فناوری و مشوقی برای استفاده از آن در کتابخانه های ایران فراهم می شود.

    کلیدواژگان: اینترنت اشیا، خدمات کتابخانه ای، خدمات اطلاعاتی، کتابخانه هوشمند، کنترل از راه دور در کتابخانه
  • زهره هنرجویان، مهدیه میرزابیگی*، هاجر ستوده، طاهره جوکار صفحات 17-37
    هدف

    هدف پژوهش حاضر، مرور نظام مند پژوهش های حوزه توقف جستجو، به منظور تعیین ابعاد و جنبه ها و نیز سطوح توقف بررسی شده در متون و شناسایی شکافهای پژوهشی این حوزه است.

    روش

    پژوهش حاضر، به روش مرور نظام مند و در دو بخش تحلیل توصیفی و محتوایی انجام شده است. بدین منظور، پژوهش های مرتبط با توقف جستجو در بازه زمانی 1961-2020 در پایگاه های اطلاعاتی جستجو شده، پس از پالایش نتایج، در نهایت محتوای 60 پژوهش به روش تحلیل مضمون و در قالب مفاهیم پایه، سازمان دهنده، و فراگیر تحلیل شد.

    یافته ها:

     متون مرور شده در این پژوهش، دو سطح از توقف را شناسایی کرده اند که عبارت است از توقف نشست جستجو و توقف پرسش/ توقف در سطح خلاصه نتایج. در سطح دوم، نشست جستجو به طور کامل متوقف نمی شود، بلکه کاربر پس از پالایش پرسش به جستجو ادامه می دهد. همچنین متون از شیوه دیگری از توقف با عنوان «توقف در سطح صفحه نتایج» نیز نام می برند که طی آن، کاربر پس از استنباطی کلی از نتایج جستجو، صفحه را بدون کلیک بر نتایج ترک می کند. پس از این توقف، ممکن است کاربر با پالایش پرسش، جستجو را ادامه دهد یا آنکه به طور کلی دست از جستجو بکشد. بنابراین در اینجا با سطح دیگری از توقف مواجه نیستیم، بلکه تنها زمان تصمیم گیری درباره توقف تغییر کرده است. عمده پژوهش های موجود، به توقف نشست جستجو پرداخته اند.شناسایی قواعد متوقف جستجو، بررسی کاربست قواعد توقف جستجو در شرایط گوناگون، شناسایی عوامل موثر بر توقف جستجو و توقف پرسش، بررسی توقف در سطح صفحه نتایج، بررسی عمق جستجوی کاربران، تمایز میان نشانه های توقف ناشی از رضایت و نارضایتی از جستجو، و کاوش نشانه های توقف جستجو، ابعادی از موضوع توقف جستجو هستند که در متون بررسی شده اند. قواعد شناسایی شده برای توقف جستجو نیز شامل «رضایت دهی و ناکامی»، «آستانه اندازه»، «آستانه تفاوت»، «تثبیت بازنمون»، «فهرست ذهنی»، و «تک معیار» است و عواملی که توقف جستجو را تحت تاثیر قرار می دهند مشتمل بر محدودیت زمانی، ساختار وظایف جستجو، ردپای اطلاعات، ویژگی های رابط کاربری سامانه، اهمیت کار در نظر کاربر، انگیزه، دانش موضوعی، علاقه به موضوع، و ویژگی های «نیاز به خاتمه» و «نیاز به شناخت» در افراد است.

    نتیجه گیری: 

    پژوهش های موجود، هریک با پرداختن به جنبه(های) خاصی از رفتار توقف جستجو، کوشیده اند قواعد حاکم یا شماری از عوامل موثر بر آن را شناسایی نمایند و بدین سبب، نیاز به پژوهشی جامع که مسایل مختلف مرتبط با سامانه، کاربر، و شرایط حاکم بر جستجو را در بررسی این رفتار لحاظ نماید، احساس می شود. به عنوان شکافهای پژوهشی این حوزه نیز می توان به لزوم پژوهش در تاثیر متغیرهایی چون تاثیر زبان جستجو، سختی وظایف، و تفاوتهای فردی بر رفتار توقف، تمایز مفصل نشانه های رفتار توقف خوب از بد، تفاوت های توقف در جستجو با رایانه شخصی و تلفن همراه، و نیز بهره گیری از فناوری ردیابی حرکات چشمی و ثبت فعالیت الکتریکی مغز (الکتروانسفالوگرافی) جهت شناخت بهتر رفتار توقف اشاره کرد.

    کلیدواژگان: توقف جستجو، قواعد توقف، توقف پرسش، فرمول بندی مجدد پرسش، مرور نظام مند
  • نرگس رضائی عشاقی*، رویا برادر، امیر غائبی صفحات 38-58
    هدف

    کاربران هر رشته‏ از روش ‏های خاص خود برای برای دستیابی به اطلاعات استفاده می‏کنند. آگاهی از این روش ‏ها می‏ تواند به طراحی بهتر و افزایش دقت سیستم‏ های بازیابی کمک کند. پژوهش حاضر شیوه‎ های جست وجو به دست دانشجویان رشته موسیقی در موتورهای جست وجو را بررسی می کند.

    روش

    تمامی 94 دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد گروه های موسیقی دانشگاه هنر و دانشگاه تهران در چهار رشته آهنگ سازی، نوازندگی موسیقی ایرانی، نوازندگی موسیقی جهانی، موسیقی شناسی (اتنوموزیکولوژی) در این پیمایش شرکت کردند و به پرسش نامه محقق ساخته آن پاسخ دادند. پرسش نامه استفاده شده در این پژوهش، براساس مطالعه متون رشته تدوین، و تجزیه وتحلیل داده‏ها با استفاده از روش‏ های آماری توصیفی و استنباطی با به کارگیری نرم افزارهای اس.پی.اس.اس 23 و اکسل 2013 انجام شد.

    نتیجه گیری: 

    میان میزان مهارت های موسیقایی و میزان استفاده از مولفه های جست وجوی محتوای تخصصی، فضا، راهبردها، منابع استفاده شده و دلایل انتخاب منابع رابطه ای مشاهده نشد.

    کلیدواژگان: موسیقی، اطلاعات موسیقایی، بازیابی اطلاعات، جست وجوی اطلاعات، دانشجویان کارشناسی ارشد، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر
  • معصومه عبداللهی، جواد عباس پور*، نورالله محمدی، طاهره جوکار صفحات 55-69
    هدف

    شناخت نقش سطح خوانایی مدرک و پیچیدگی عینی وظیفه کاری در قضاوت ربط و رتبه بندی دانشجویان از مدارک است.

    روش

    پژوهش حاضر کاربردی است و از تحلیل محتوای کمی به منظور تعیین سطح خوانایی متون استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش را 2825 نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی حوزه علوم انسانی دانشگاه شیراز تشکیل داده اند. برای تعیین حجم نمونه با توجه به زمان بربودن فرایند قضاوت ربط مدارک و محدودیت وقت آزمودنی ها و حجم نمونه در سایر مطالعات رفتار اطلاع جویی، از روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع داوطلبانه به تعداد 60 نفر استفاده شد. برای تعیین پیچیدگی عینی، دو وظیفه کاری براساس چارچوب طراحی وظیفه کاری بورلند (2000)، مخزن وظیفه جست وجو و نظرات متخصصان طراحی شد. پس از اینکه متخصصان وظایف کاری را تایید روایی کردند، پنج نفر از متخصصان با جست وجو در پایگاه های مقالات فارسی شامل مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی، مگ ایران و نورمگز چهار مقاله مرتبط، چهار مقاله تاحدی مرتبط و دو مقاله نامرتبط از نظر میزان ربط را انتخاب کردند. همچنین با تعیین سطح خوانایی این مقالات با استفاده از فرمول خوانایی فلش دیانی، مقالات در دو سطح دشوار و خیلی دشوار دسته بندی شدند. در مرحله بعد، کاربران ده مقاله مربوط به دو وظیفه کاری را در طیف شش درجه ای (از کاملا نامرتبط تا کاملا مرتبط) نمره دهی و در مرحله بعد براساس درجه ربط رتبه بندی (رتبه 1 تا 10) کردند. داده ها با نرم افزار آماری علوم اجتماعی نسخه اس پی اس اس 23 تحلیل و برای پاسخ به پرسش ها از آزمون های تی تست و یو من ویتنی استفاده شد.

    نتیجه گیری:

     نقش سطح خوانایی مدارک و پیچیدگی عینی وظیفه بر قضاوت ربط و رتبه بندی مدارک اثرگذار است. بنابراین، بررسی اثر این شاخص ها در حوزه قضاوت ربط در بهبود طراحی سامانه های بازیابی اطلاعات و افزایش کیفیت طراحی الگوریتم های ربط و رتبه بندی موثر است.

    کلیدواژگان: خوانایی، پیچیدگی عینی، وظیفه کاری، قضاوت ربط، رتبه بندی، بازیابی اطلاعات
  • لیلا عربگری، معصومه کربلا آقایی کامران*، زویا آبام، عاطفه شریف صفحات 70-89
    هدف

    شناخت نحوه ذخیره و سازماندهی اشیای یادگیری الکترونیکی در مخازن سازمانی و اینکه به چه میزان ذخیره سازی و سازماندهی منابع آموزشی در مخازن سازمانی دانشگاهی به درستی و براساس استانداردهای فراداده ای موجود در این حوزه صورت می پذیرد.

    روش

     از روش ارزیابانه و مشاهده سیستمی استفاده شده اشیای یادگیری موجود در 18 مخزن سازمانی بازیابی شد .سپس عناصر فراداده ای آن ها استخراج  و برای پرکاربردترین استاندارد (استاندارد فراداده شیء یادگیری) بررسی شد. ابزار گردآوری داده ها سیاهه وارسی شامل 60 عنصر در 9 دسته  برگرفته از استانداردهای فراداده ای موجود بود.

    یافته ها

    عناصر فراداده ای استفاده شده در مخازن سازمانی دانشگاه های مطالعه شده، بین 6 تا 16 عنصر متغیر بود. یافته ها نشان داد که تعداد عناصر توصیف شده در مقایسه با استاندارد فراداده LOM بسیار محدود است. سیاهه وارسی طراحی شده نشان داد که بسیاری از عناصر استاندارد یادگیری الکترونیکی مورد نظر پوشش داده نمی شوند و از تعداد 60 عنصر استاندارد فراداده ای شیء یادگیری، 25 عنصر (41%) ازطریق مجموع مخازن سازمانی پوشش داده شده است. یافته ها همچنین نشان می دهند که جست وجوی منابع موجود در مخازن سازمانی با تعداد محدودی از عناصر فراداده ای کلیدی، که برای توصیف اشیای یادگیری به کار گرفته شده است، نتایج مرتبط کمتری را بازیابی می کند. با مطالعه میدانی و طبق بررسی های پژوهشگر در جست وجوی منابع آموزشی موجود در مخازن سازمانی، عناصر فرداده ای به کاررفته در سازماندهی اشیای یادگیری مخازن سازمانی استاندارد مشخصی ندارند وبرخی از کارکنان اذعان کردند که هیچ استاندارد فراداده ای مشخصی در سازماندهی اشیا یادگیری الکترونیکی موجود در مخازن سازمانی به کار نرفته است.

    نتیجه گیری: 

    این مطالعه نشان می دهد که اجرانکردن صحیح استاندارد فراداده در مخازن سازمانی دانشگاهی وجود دارد

    کلیدواژگان: کلیدواژه ها: سازماندهی، استاندارد فراداده ای، یادگیری الکترونیکی، مخازن سازمانی، اشیای یادگیری، دانشگاه های ایران
  • منصوره درویش*، سعید اسدی صفحات 92-107
    هدف

    هدف ‏این پژوهش، بررسی موفقیت عناصر به کاررفته در طرح جلد در بازنمایی محتوای اطلاعات تخصصی کتاب‏ های علم اطلاعات و دانش‏ شناسی در ‏ایران است.

    روش

    این پژوهش از نوع کاربردی است که با روش تحلیل محتوا و نشانه‏ شناسی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه کتاب ‏های علم اطلاعات و دانش ‏شناسی مطابق سرفصل دروس وزارت علوم است که 135 عنوان از آن ها با استفاده از روش نمونه ‏گیری تصادفی انتخاب شده‏ اند. ابزار گردآوری داده‏ ها در این پژوهش سیاهه وارسی و پرسشنامه محقق‏ ساخته است و برای تجزیه وتحلیل داده‏ ها از نرم افزار اس.پی.اس.اس و اکسل استفاده شده است.

    یافته ها: 

    شیوه بازنمایی انتزاعی و سبک تصویرسازی مهم ترین شیوه و سبک بازنمایی محتوا در کتب علم اطلاعات و دانش شناسی یافته شد ، انتشارات سمت از شیوه تصرف در واقعیت برای بازنمایی محتوای کتاب ‏های خود استفاده کرده است. عنوان های رشته کتابداری نیز از شیوه تصرف در واقعیت برای بازنمایی محتوا استفاده کرده بودند. از دید متخصصان علم اطلاعات و دانش‏ شناسی شیوه بازنمایی انتزاعی بیشتر به کاررفته است. در میان ناشران، انتشارات کتابخانه ملی از سبک ترکیبی بازنمایی تصویرسازی و تایپوگرافی استفاده کرده است. کتاب ها با موضوع کتابخانه‏ ها و مراکز اطلاع‏ رسانی از سبک تصویرسازی برای بازنمایی محتوا استفاده کرده اند. براساس نظر طراحان جلد، سبک بازنمایی تصویرسازی بیش از دیگر سبک ها در بازنمایی محتوا استفاده شده است.

    نتیجه گیری: 

    نتایج نشان داد که استفاده موثر از شیوه و سبک بازنمایی درست نقش مهمی در بیان محتوای مناسب و به کارگیری نشانه‏ های تصویری و زبانی در کتاب‏ های علم اطلاعات و دانش‏ شناسی دارند. همچنین نتایج نشان داد که شیوه بازنمایی محتوا در کتاب ‏های علم اطلاعات و دانش ‏شناسی مطلوب نیست؛ بنابراین متخصصان طراحان جلد کتاب های علم اطلاعات و دانش شناسی باید از شیوه ها و سبک های بازنمایی مناسب اطلاعات برای طراحی جلد کتاب های خود استفاده کنند.

    کلیدواژگان: طرح جلد، جلد کتاب، کتاب‏ های درسی، نشر دانشگاهی، بازنمایی محتوا، علم اطلاعات و دانش ‏شناسی
|
  • Yaghoub Norouzi *, Jafar Ebaallah, Mohammad Golmohammadi Pages 3-16
    Purpose

    Determining the use of Internet of Things (IoT) in selected libraries

    Method

    This survey used a researcher-made checklist. ؟ ؟experts confirmed the validity of the tool. Websites of twenty libraries as well as the literature about the use of the IoT by them were examined. Also we contacted with relevant people in the target libraries to receive additional data. Types of libraries, services provided by IoT technologies and tools were investigated.

    Findings

    The libraries benefited from 1) Radio wave identification technology (RFID); 2) Bluebeam technology; 3) Smart camera 4) Smart public areas project; 5) Hui Wen library information service system; 6) Montreal; 7) Book robot; 8) Smart robot; 9) Car to Car communication; 10) Capira mobile application is used to provide services. Bluebeam technology provided users with widest range of all the 10 services. Hui Wen's library information service system by benfiting from eight applications came top in using IoT.

    Conclusion

    The very fact that libraries studied continue to use IoT, may suggest that Iranian libraries should consider employing this emerging technology

    Keywords: Internet of Things (Iot), Library services, Information services, smart library, remote control in the library
  • Zohreh Honarjooyan, Mahdieh Mirzabeigi *, Hajar Sotudeh, Tahereh Jowkar Pages 17-37
    Purpose

    The purpose of this study was to systematically examine dimensions, aspects, and levels of search stopping in the literature in order to identify gaps in the field.

    Methods

    Research reports on the subject published between 1961-2020 were identified in databases. The contents of 60 studies found were thematically analysed in terms of basic, organizing, and comprehensive concepts.

    Findings

    The reviewed studies have identified two stopping levels, namely session-level stopping and query-level/ result- summary- level stopping. At the latter level, the search session does not stop permanently, but the user continues searching after refining the query. The studies also referred to another stopping method labeled as “search- engine- result- page- level stopping” in which the user leaves the result page without clicking on any result after making a general inference of the search results. Then, the user may or may not continue searching after refining the query. Here, we are not dealing with another level of stopping, but only the time of making decision to stop is changed. Most of the 60 studies we identified dealt with session-level stopping. Identifying stopping rules, examining the application of stopping rules in various contexts, identifying the factors affecting search stopping or query stopping, checking search- engine- result- page- level stopping, examining the depth of users' search, distinguishing between stopping due to satisfaction or frustration, and exploring search stopping signs were dimensions of search stopping studied in the literature.  Stopping rules included satisfaction and frustration, magnitude threshold, difference threshold, representational stability, mental list, and single criterion. Also, factors affecting stopping search included time constraints, search task structure, information scent, user interface features, importance of the task to the users, motivation, domain knowledge, interest in the topic, need for closure and need for cognition.

    Conclusion

    Our review showed that studies each dealt with some specific aspect(s) of search stopping behavior and sought to identify the rules or factors affecting it. Research gaps we identified include not investigating the impact of variables such as search language, task difficulty, and individual differences on stopping behavior, the detailed differentiation of the signs of good abandonment from bad ones, and the use of eye tracking technology and recording electrical activity of the brain (Electroencephalography) to better understand the stopping behavior.

    Keywords: Stopping information search, Stopping rules, Query stopping, Query reformulation, Systematic review
  • Narges Rezaei Oshaghi *, Roya Baradar, Amir Ghaebi Pages 38-58
    Purpose

     Users of‌ different disciplines use specific search methods to get the information they need. Knowledge of these methods can help information professionals in designing and increasing accuracy of information retrieval systems. The field of music is not an exception. This study has investigated methods of searching music information sources in search engines by postgraduate students in two universities, namely The University of Fine Arts, and The University of Tehran.

    Methods

     All  the 94 postgraduate students in both universities completed a questionnaire. Their fields of study included composition, Iranian music, world music, and musicology (ethnomusicology). The questionnaire was researcher made. Descriptive and inferential statistics techniques were carried out for analysis of data using SPSS software (version 23) and Excel 2013 program.

    Findings

     The students had musical skills such as reading musical notes, knowledge of instruments, knowledge of singers, and knowledge of musical styles, playing instruments at professional levels as well as singing skill at a beginner level. Also, students used general and specialized search engines for music scores, track and song titles, artist names, and album titles. They search in the search engines by exact phrase, specific names and playing music contents, and select retrieved resources according to the credibility, quality of audio files, ease of search and use, music files in mp3 format, and the like.

    Conclusion

     No relationship was found between the level of learning and the use of specialized content search components, space, strategies, resources used, and reasons for selecting sources.

    Keywords: Music, Information retrieval, information searching, Musical Information, postgraduate students, University of Tehran, University of the Art
  • Masoumeh Abdollahi, Javad Abbaspour *, Nourolah Mohammadi, Tahereh Jowkar Pages 55-69
    Purpose

    Aims to identify the role of document readability level and the objective complexity of the work task on students' relevance judgment and document ranking.

    Methods

    Quantitative content analysis was utilized to determine the readability level of texts. The statistical population of the research included 2825 graduate students of Shiraz University of Humanities. To determine the sample size, due to time-consuming process of relevance judgment, students’ time constraint, and sample size of similar studies, a non-probability sampling method of voluntary type was used. Two work tasks were designed based on Borland's (2000) Repository of Assigned Search Tasks and experts' opinions. After confirming the validity of the work tasks by the experts, searching through the Persian article databases, including SID, Magiran, and Noormags, four relevant, four partially relevant, and two irrelevant articles were selected by five experts The articles were divided into difficult and very difficult levels by determining their readability levels using Flash-Diani readability formula. In the next step, ten articles related to two work tasks were scored by users in a six-level spectrum (from entirely irrelevant to entirely relevant) then ranked based on the relevance degree (from 1 to 10). Data was analyzed using social science statistical software version 23 (SPSS), and T-tests and Mann-Whitney U tests were conducted.

    Findings

    The results showed significant difference between students' relevance judgment with different readability levels. Students rated documents with difficult readability levels more relevant than documents with very difficult readability levels. In addition, considering the role of readability level on the ranking, there was a significant difference between the rankings of relevance in the documents with different readability levels according to the students. Documents with difficult readability levels were ranked lower in terms of relevance. Therefore, students performed finer on rating documents with difficult readability levels.  Findings about the role of complexity level of work showed that objective complexity of the work task affected the students' relevance judgment. The retrieved documents related to the simple work task were found to be more relevant than the complex work task. Regarding the role of complexity level of work tasks on ranking, findings  revealed that the level of objective complexity of the work task affected the ranking of documents, and the simple work task ranked lower in terms of relevance ranking. Therefore, students performed finer on the simple work task than on the complex work task regarding relevance rating.

    Conclusion

    The role of level of readability of documents and objective complexity of the task affected relevance, judgment, and ranking. Further research on the effect of these indicators on relevance judgment  can improve the design of information retrieval systems and increase the quality of the relevance and ranking algorithms.

    Keywords: Readability, Objective Complexity, Work Task, relevance Judgment, Ranking, Information retrieval
  • Leila Arabgari, Masoumeh Kamran *, Zoya Abam, Atefeh Sharif Pages 70-89
    Purpose

    This paper reports the findings of a research that has examined implementing Electronic Learning Object Metadata Standard (IEEE LOM) for storage and organisation of learning metadata in 18 Iranian universities.

    Method

    Evaluative method and systematic observation were used. Learning objects were retrieved from the 18 repositories. Then, their metadata elements were extracted and checked for the most widely used standard. Data collection tool was a checklist containing 60 elements in 9 categories adopted from existing metadata standards.

    Findings

    Metadata elements ties varied between 6 and 16 . Findings showed that the number of elements described was very limited compared to the LOM metadata standard. The designed checklist showed that many elements of the desired e-learning standard are not covered, and out of 60 standard metadata elements Learning object (LOM), 25 elements (41%) are covered by the total of organizational repositories. Findings also revealed that this results in less retrieval. Search for educational resources in repositories showed that data elements used do not follow any standard. Some members of staff admitted that no standard was followed in organization of electronic learning objects in the organizational repositories.

    Conclusion

    Metadata are not implemented in repositories.

    Keywords: organization, Metadata standard, E-learning, organizational repositories, learning objects, Iranian universities
  • Mansoure Darvish *, Saeid Asadi Pages 92-107
    Purpose

    Effective use of the right representation method and style play an important role in expressing the appropriate content and using visual and linguistic signs in Information & knowledge science books. To measure the success of e cover design of LIS academic books in representing the content

    Methods

    Content analysis method was used. By reviewing of semiotics literature, representative indicators were identified and selected based on the Joly analysis method. Out of the titles in the Iranian Ministry of Science list for the field of information science 135 were selected using random sampling method according to visual symptoms. Based on Jolie Indicators, a questionnaire was designed and answered by 120 academic experts in the fields of information science and book design. A checklist was built to collect the views about the covers. Data were analyzed using SPSS and Excel software.

    Findings

    Abstract representation and illustrations were common methods and styles of content representation. Samt Publications followed capturing reality method. The method of capturing reality i was common for library science titles. Information professionals’ viewed abstract representation the most used.t. National Library of Iran used a combination of illustration and typography. Illustration style was common for books about libraries and information centers. Cover designers found illustration style most used.

    Conclusion

    Cover designs do not represent the content books properly. Cover designers should use appropriate methods and styles

    Keywords: Cover design, Book cover, Textbooks, Academic publishing, Content representation, Information Science