فهرست مطالب

مطالعات جنگ - پیاپی 12 (بهار 1401)

نشریه مطالعات جنگ
پیاپی 12 (بهار 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 8
|
  • احمدمهدی جمالی*، علی نیازی، علیرضا حیدریان صفحات 5-30
    نام هوانیروز آجا با اکثر عملیات های دوران دفاع مقدس عجین گردیده است، یکی از این عملیات ها، عملیات فتح المبین است؛ نبردی که تحت عنوان عملیات کربلای 2 طرح ریزی و با نام عملیات فتح المبین، در ساعت 30 دقیقه بامداد دوم فروردین ماه 1361 به مدت 7روز در منطقه عمومی دزفول شوش (غرب کرخه) انجام شد. نویسندگان با نگاهی به وقایع و نقش هوانیروز آجا در عملیات فتح المبین در ابعاد پشتیبانی آتش، تخلیه مجروحین و ترابری هوایی، همت گماشته تا بیانگر فعالیت های هوانیروز در این عملیات مهم و سرنوشت ساز باشند؛ این مقاله به این سوال پاسخ داده است که نقش هوانیروز آجا در عملیات فتح المبین چگونه بوده است.کارکنان هوانیروز اعم از فرماندهان هوانیروز و برخی از فرماند هان نیروی زمینی، همچنین سایر ارگان ها که در عملیات فتح المبین شرکت داشته و یا واقف بر این عملیات بوده اند و کلیه اسناد و مدارک و مطالب جمع آورری شده از افراد صاحب نظر، جامعه مورد مطالعه این مقاله می باشند. روش تحقیق، توصیفی با رویکرد تحلیل اطلاعات کمی- کیفی (آمیخته) می باشد. داده های اطلاعاتی به روش های میدانی و کتابخانه-ای و با ابزارهای مصاحبه و پرسشنامه جمع آوری و با استفاده از آمار توصیفی مورد تجزیه وتحلیل قرارگرفته است. یافته های مقاله موید آن است که نقش هوانیروز آجا تاثیر به سزایی در پیروزی عملیات فتح المبین داشته است.
    کلیدواژگان: هوانیروز، عملیات فتح المبین، پشتیبانی آتش، تخلیه مجروح
  • سید عباس حسینی زاده*، محمدصادق سنائی زاده، پرویز ضیغمی نژاد صفحات 31-65
    مقاله حاضر با هدف مقایسه تطبیقی سرفصل های آموزشی دوره دافوس ایران با عمان با گرایش گروه زمینی انجام می شود. نوع تحقیق کاربردی و روش تحقیق توصیفی است. جامعه مورد مطالعه، مجموعه ای از اسناد و مدارک مرتبط با سامانه آموزشی کشورهای ایران و عمان و نیز دافوس ایران و عمان است. جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیه ی اساتید و خبرگان دافوس آجا و دافوس عمان هستند که در حوزه آموزش صاحب نظر بوده و به اصول آموزشی دافوس آجا و عمان آشنا بوده و همچنین کسانی که به کشور عمان و ایران اشراف دارند. روش تحقیق توصیفی بوده و نیز به صورت مصاحبه با خبرگان و نیز روش کتابخانه ای با استفاده از کتاب و نشریات علمی، سایت های اینترنتی، اسناد، مدارک و قوانین آموزشی کشور ایران و عمان به روشی تطبیقی صورت گرفته است. در این تحقیق، داده های موردنیاز پس از جمع آوری و مقایسه تطبیقی، به صورت جزءبه جزء به روش کیفی تحلیل گردیده است.نتایج پژوهش در زمینه سرفصل های آموزشی دافوس عمان و دافوس آجا، تشابه دو دافوس در استفاده از سیستم های غربی بوده؛ لیکن از منظر محتوا و غنای آموزش، دافوس آجا با توجه به ماموریت خود، آموزش های عملی را به صورت صحنه واقعی برنامه ریزی و اجرا می نماید و بر طرح ریزی مشترک تاکتیکی تمرکز داشته در حالی که دافوس عمان بر فراگیری فرآیندهای تکنیکی رسته ها تمرکز دارد.
    کلیدواژگان: دوره فرماندهی و ستاد، دروس تخصصی، دروس مشترک، سرفصل های آموزشی
  • حسین قاضی* صفحات 67-88

    سواحل مکران با توجه به توانمندی های ممتاز محیطی و نزدیکی به کشورهای آسیای مرکزی و شرقی در منطقه ی جنوب شرق در مقوله ی کشتیرانی و ترابری دریایی، پیوند با راهگذر شمال- جنوب و مسیر ترانزیتی شرق- غرب موقعیت خاص جغرافیایی را دارد. علیرغم ارزش حیاتی این منطقه، مسیله اصلی این است که اتصال این شبکه به ترانزیت حمل ونقل ریلی داخل و خارج کشور و کریدور شمال-جنوب چه تاثیری بر قدرت نظامی سواحل مکران خواهد داشت؟ روش تحقیق این پژوهش، توصیفی-تحلیلی است که از طریق مطالعه اسناد و مدارک کتابخانه ای گردآوری وانجام گردید. برقراری ترانزیت ریلی سواحل مکران موجب افزایش تعامل دولت جمهوری اسلامی ایران با سایر دولت ها، جذب سرمایه های خارجی، رونق اقتصادی و افزایش اشتغال و مهاجرت معکوس با تقویت چشم گیر شهرسازی، ایجاد امنیت و ثبات سیاسی در منطقه ی شکننده خاورمیانه، تسریع در احیای راه ابریشم دریایی و اتصال این بندر به هارتلند "مکیندر" و بهره مندی از مزیت ژیوپلیتیکی آن خواهد شد.

    کلیدواژگان: مزیت ژئوپلیتیکی، سواحل مکران، ترانزیت ریلی، قدرت دریایی
  • جواد اسدی* صفحات 89-113

    تنوع و گسترش ماموریت های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران طی چند سال اخیر و حضور مداوم و مستمر ناوگروه های رزمی در آب های جنوب کشور موجب گردیده، احتمال وقوع بحران های گوناگون متصور باشد. لذا مدیریت علمی و صحیح بحران ها و ارایه راه کار به منظور بهبود این فرایند بسیار حایز اهمیت بوده و منجر به حفظ سرمایه های انسانی و مادی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می گردد. در تحقیق پیش رو راه کارهای لازم به منظور بهبود فرآیند مدیریت بحران های احتمالی در ماموریت های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب های جنوب کشور از طریق پیشگیری و کاهش اثرات ارایه گردیده است. تحقیق انجام شده از نوع کاربردی با روش توصیفی و رویکرد آمیخته هست. جامعه آماری این تحقیق شامل دو گروه از خبرگان و کارشناسان شاغل در مناطق جنوبی نیروی دریایی ارتش هستند، که به منظور دست یابی به هدف محقق، اثر متغیر مستقل پیشگیری و کاهش اثرات، بر متغیر وابسته موردبررسی قرار گرفت و پس از مصاحبه با صاحب نظران و مطالعه اسناد و مدارک مرتبط با تحقیق نتایج ذیل حاصل گردید:نتایج به دست آمده از تجزیه وتحلیل اسناد و مدارک، تحقیقات پیشین و مصاحبه با صاحب نظران (کیفی) و نیز تجزیه وتحلیل آماری نتایج حاصله از برگه های پرسش نامه (کمی) بیانگر آن است که متغیر موردنظر محقق یعنی پیشگیری و کاهش اثرات، در بهبود فرآیند مدیریت بحران های احتمالی در ماموریت های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران به میزان بالایی اهمیت داشته و با توجه به راه کارهای ارایه شده می توان مدیریت بحران های احتمالی در ماموریت های نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در آب های جنوب کشور را بهبود بخشید.

    کلیدواژگان: بحران های احتمالی، مدیریت بحران، پیشگیری و کاهش اثرات، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • محمد قاسمی*، داود آذر، وحید سجادی صفحات 115-140
    طیف فعالیت های پدافند سایبری بسیار گسترده و شیوه های آن متنوع است. متخصصان امنیت سایبری باید انواع حملات و راه های پیشگیری، تشخیص، تجزیه وتحلیل و کاهش آنها را درک کنند. آنها همچنین باید ساختار و وابستگی دارایی های فناوری اطلاعات و شبکه های سازمان و همچنین ارزش تجاری داده ها و نرم افزارهایی را که در این سیستم ها نگهداری می شوند، درک کنند. هم آنها باید یک دید کلی از ساختار سازمان، فرایندهای تجاری و افراد واقعی که در سازمان کار می کنند، داشته باشند. مراکز سایبری در ساختار نظامی ارتش جمهوری اسلامی ایران یک سازمان مهم به حساب می آیند و نتایج عملکرد آن نقش حیاتی در عملکرد و کارآمدی ارتش خواهد داشت. ازاین رو پایش عملکرد آن ها بر اساس الگوهای نوین ارزیابی، یکی از وظایف مهم فرماندهان عالی نیروهای مسلح به حساب می آید. این تحقیق با هدف ارایه عوامل موثر بر ارزیابی قدرت پدافند سایبری ارتش جمهوری اسلامی ایران انجام شده است. نوع پژوهش کاربردی، روش پژوهش توصیفی و رویکرد تحقیق کیفی و کمی است. نتایج حاصل از تجزیه وتحلیل کیفی و کمی این پژوهش، احصا هفت شاخص برای ارزیابی قدرت پدافند سایبری در دو حوزه پدافند غیرعامل و عامل و تعیین عوامل موثر بر ارزیابی قدرت پدافند سایبری ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
    کلیدواژگان: فضای سایبر، قدرت سایبری، پدافند سایبری
  • فرزاد کاظمی* صفحات 141-166
    در به وجود آمدن امنیت و اقتدار کشور عوامل متعددی تاثیرگذار هستند که از جمله آن موارد، وجود نیروهای مسلح قدرتمند است. نقش ارتش جمهوری اسلامی ایران به عنوان بخش عظیم نیروهای مسلح، در برقراری امنیت کشور بسیار حایز اهمیت است . در راستای حفظ این اقتدار، ارتقاء قدرت رزمی ارتش از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار است. دو مولفه اصلی قدرت رزمی، یکان های مانوری و قدرت آتش است. با توجه به تغییرات به وجود آمده در ساختار نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران برابر طرح ثامن الایمه، پشتیبانی آتش یکان های توپخانه از یکان های مانوری با چالش مواجه گردیده است؛ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران می بایست برای مقابله با تهدیدات بر اساس تدابیر و خط مشی ها و تمهیدات خاص خود را در قالب دکترین و سیاست های موجود هم جهت نماید و این نقیصه را برطرف نماید. تحقیق حاضر با پرداختن به این موضوع و باهدف تبیین نقش مرکز هماهنگی پشتیبانی آتش در انجام ماموریت یکان های نزاجا انجام گرفته است. روش تحقیق توصیفی با رویکرد تحلیل آمیخته هست. جامعه موردمطالعه شامل فرماندهان توپخانه نزاجا در طول هشت سال دفاع مقدس و در زمان صلح از رده گردان به بالا که دوره دافوس را طی نموده اند می باشند. حجم نمونه در مصاحبه تعداد 8 نفر و برای پرسشنامه برابر فورمول کوکران تعداد 78 نفر محاسبه گردید. محقق با توزیع پرسشنامه، مصاحبه با صاحب نظران، اسناد و مدارک به جمع آوری اطلاعات در این تحقیق اقدام نموده است و یافته های این تحقیق در راستای منظور نمودن پیشنهاد های در ساختار مرکز تطبیق آتش قرارگاه های عملیاتی لشکر خواهد بود.
    کلیدواژگان: طرح ریزی آتش، پشتیبانی آتش، چانل های هماهنگی
  • امیر کریمی*، سجاد جلیلیان صفحات 167-186
    میان دو جنگ صلیبی چهارم و پنجم، نهضتی از کودکان برای گرفتن اورشلیم از دست مسلمان توسط جوانان مسیحی از آلمان و فرانسه تشکیل شد. منابع تاریخی از آن زمان تا ده های اخیر تحلیل کامل و جامعی از آن ارایه نداده اند و حتی بزرگ ترین و کامل ترین دانشنامه ها و آثار علمی تاریخی به آن یا اشاره نکرده اند یا به صورت مختصر به آن پرداخته اند. بسیاری از مورخین از اتفاق افتادن آن و حتی بعضی نیز از اینکه همگی آن ها کودک بوده باشند، در شک و تردید هستند. حال سوال اینجاست که این جنگ را فقط کودکان تشکیل می دادند؟ علل این حرکت و نتایج آنچه بوده است؟ درواقع هدف از نگاشته حاضر تحلیل جنگ صلیبی کودکان و تاثیرات و علل آن می باشد. این پژوهش از زمره پژوهش های تاریخی است که برای جمع آوری اطلاعات موردنیاز آن از روش تبیین مسیله استفاده و کوشیده شده تا مبانی لازم برای تبیین تحلیلی از موضوع به دست آید. همچنین بر اساس یافته مقاله از مولفه هایی همچون انگیزه های موجود در شرکت کنندگان، شرایط اروپای قرون وسطی و شور جنگ های صلیبی می توان به عنوان علل اصلی در وقوع جنگ صلیبی کودکان نام برد که پیامدهایی همچون لغزش اقتدار پاپ و شروع جنگ صلیبی پنجم را در پی داشت. این حادثه نمایانگر انفجار اقشار مختلفی (جوانان، سرف ها و زنان) است که خواهان رهایی از وضع موجود هستند. همچنین ثابت شد که مسلمانان نقشی در کشته شدن این افراد نداشتند.
    کلیدواژگان: تاریخ اروپا، دوره قرون وسطی، جنگ های صلیبی، کودکان، خاورمیانه
  • سید هاشم هامونگرد*، عباس رضایی، شهاب رستمی صفحات 187-209

    آتش پشتیبانی تیپهای مستقل زرهی نزاجا، یک گردان توپخانه است که ماموریت محوله را انجام میدهد. هدف اصلی پژوهش چگونگی کاربرد توپخانه در پشتیبانی از تیپهای مستقل زرهی نزاجا در مقابله با گروه های مسلح غیردولتی تارشگری-تکفیری است. محقق درصدد پاسخگویی به این سوال هست که کاربرد آتش توپخانه تیپهای مستقل زرهی نزاجا در مقابله با گروه های مسلح غیردولتی تارشگری-تکفیری چگونه باید باشد؟ با توجه به ماهیت موضوع، این پژوهش از نوع کاربردی وروش اجرای آن توصیفی با رویکرد (آمیخته) میباشد. جمع آوری اطلاعات این تحقیق به دو روش میدانی و کتابخانه ای و با استفاده از اسناد و مدارک، مصاحبه، سایتهای اینترنتی و پرسشنامه خود ساخته محقق صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش برابر با 86 نفر که با استفاده از فرمول کوکران حجم جامعه نمونه تعداد 70 نفر محاسبه شده است. یافته های تحقیق در سطح خطای پنج درصد نشان میدهد که هماهنگی پشتیبانی آتش، طرح ریزی آتش و انتخاب و اشغال موضع در گردان توپخانه قبل از درگیری و مقابله با گروه های مسلح غیردولتی تارشگری-تکفیری باعث چگونگی کاربرد توپخانه در پشتیبانی از تیپهای مستقل زرهی نزاجا در مقابله با گروه های مسلح غیردولتی تارشگری-تکفیری خواهد شد. نتایج پژوهش نشان داد که مرکز هماهنگی پشتیبانی آتش تیپ ،مسیولیت ذاتی، اصول هماهنگی پشتیبانی آتش و آتش طرحریزی شده قبل از اشغال موضع و انتخاب موضع و مواضع تعویضی در گردان توپخانه باعث چگونگی کاربرد آتش توپخانه تیپهای مستقل زرهی نزاجا در مقابله با گروه های مسلح غیردولتی تارشگری-تکفیری خواهد شد.

    کلیدواژگان: کاربرد، تیپ مستقل، تکفیر، تارشگری، گروه های مسلح غیردولتی
|
  • Ahmad Mehdi Jamali *, Ali Niazi, Ali Reza Heydarian Pages 5-30
    The name of the I.R.I.A.A is associated with the most of the holy defense operations. One of these operations is Operation Fatah al- mubin, which was planned under the title of “operation karbala 2” and was carried out as Operation Fatah al-Mubin, at the minutes30 of the second morning of April 1361, for 7 days in the Dezful General District Susa (west of Karkheh). The researcher, by examining the events and the role of I.R.I.A.A during Fatah al- mubin operations in the domains of fire support, evacuation of injured and aerial transportation, has shown the contribution of army aviation to this operation; therefore, the main concern and problem in this research was formulated in the form of the following question. For the indicators of the evacuation of the injured , the results indicate that 94.57% of the sample population (absolute majority) believe that the role of AHM in transfer the injured in the Fatah al-Mabin operation is high and very high and has the most effect among the indicators related to the evacuation of the wounded which, respectively, include the indicators of transfer injuries from the released areas to the treatment centers for treatment and evacuation of the injured from the operation area to the treatment centers for treatment.
    Keywords: Army aviation, Fatah al-Mubin operations, Fire Support, the evacuation of the injuries
  • Seyyed Abbas Hosseinyzadeh Arani *, Mohammad Sadegh Sanaeezadeh, Parviz Zeighaminejad Pages 31-65
    A Contrastive Analysis of Command and Staff Course Educational Topics in Islamic Republic of Iran Army and the Sultanate of Oman ArmyAbstract: The present study is a comparison of the educational topics of Islamic Republic of Iran Army Command and Staff University (I.R.I.C.S.U) the Sultanate of Oman (I.R.O.C.S.U). The main aim of the research is to compare the educational topic of I.R.I.C.S.U and I.R.O.C.S.U including the theoretical lessons, research lessons and practical lessons. The type of research is applied with qualitative approach and the research methods is descriptive.The study population is a collection of documents related to the educational topics in the two countries as well as the educational topics of Iran and I.R.O.C.S.U.The statistical population includes all professors and experts of I.R.I.C.S.U in the field of education and are familiar with the educational principles of I.R.I.C.S.U, as well as those who have reliable information on the countries of I.R.O.C.S.U and I.R.I.C.S.U. The data has been collected using both library and field methods through books, scientific journals, documents, manuals and educational laws of the two countries in a contrastive analysis method. The data has been analyzed in details.The results indicate, use a western oriented program in the curriculum and classical education of Land Force trainings in the two universities. In terms of content, I.R.I.C.S.U plans and conducts its practical education in a more realistic mode regarding its mission, approach and types of threats.
    Keywords: Command, Staff course, Specialized courses, Common courses, Educational topic
  • HOSEIN GHAZI * Pages 67-88

    Makran beaches have a special geographical position due to their excellent environmental capabilities and proximity to the countries of Central and East Asia in the southeastern region in the category of shipping and maritime transport, connecting the north-south corridor and the east-west transit route. Despite the vital value of this region, the main issue is that the connection of this network to the transit of rail transport inside and outside the country and the north-south corridor will have an impact on the military power of Makran beaches?The research method of this research is descriptive-analytical which was collected and conducted through the study of library documents. Establishment of rail transit along Makran coast will increase the interaction of the Government of the Islamic Republic of Iran with other governments, attract foreign investment, economic prosperity and increase employment and reverse migration by significantly strengthening urban planning, creating security and political stability in the fragile Middle East. Accelerate the revitalization of the Sea Silk Road and connect the port to Heartland "McInder" and take advantage of its geopolitical advantage.

    Keywords: geopolitical advantage, Makran beaches, rail transit, naval power
  • Mohammad Ghasemi *, Davod Azar, Vahid Sajadi Pages 115-140
    The range of cyber defense activities is very wide and its methods are diverse. Cyber security professionals need to understand the types of attacks and how to prevent, detect, analyze and reduce them. They must also understand the structure and interdependence of the organization's IT assets and networks, as well as the commercial value of the data and software stored in those systems. They should also have an overview of the structure of the organization, business processes and the real people who work in the organization. Cyber centers are considered an important organization in the military structure of the Army of the Islamic Republic of Iran and the results of its performance will play a vital role in the performance and efficiency of the army. Therefore, monitoring their performance based on new evaluation models is one of the important tasks of senior commanders of the armed forces. This research has been done with the aim of presenting an effective factors for evaluating the cyber defense power of the Army of the Islamic Republic of Iran. The type of applied research is descriptive research method and qualitative and quantitative research approach. The results of qualitative and quantitative analysis of this study include seven indicators to assess the strength of cyber defense in the two areas of passive and active defense and determining the effective factors for assessing the strength of cyber defense of the Islamic Republic of Iran.
    Keywords: Cyberspace, Cyber Power, Cyber Defense
  • Farzad Kazemi * Pages 141-166
    Numerous factors are influential in establishing the security and authority of the country, including the powerful armed forces. The role of the Army as a large part of Armed Forces is important in establishing the security. In order to maintain this authority, promotion of the military combat power is importance. The main components of combat power are maneuvering units and firepower. Due to the changes in the structure of the ground forces of the Army of IRI in accordance with the Samen al-A'meh plan, the fire support of artillery units to maneuver units has been challenged; Ground forces of the Army of IRI, in order to deal with the threats, based on their own measures, policies and preparations, in the form of existing doctrines and policies, and eliminate this shortcoming. The present study has been conducted explain the role of the Fire Support Coordination Center in carrying out the unit mission. The descriptive research method is mixed with the analysis approach. The study population includes artillery commanders during the eight years of holy defense and in peacetime from the top battalion that passed the staff and command course. The sample size in the interview was 8 people and for the questionnaire equal to Cochran's formula was 78 people. The researcher has collected information in this research by distributing questionnaires, interviews with experts, documents and the findings of this research will be in order to include suggestions in the structure of the fire Coordination center of Division operational bases.
    Keywords: fire planning, Fire Support, coordination channels
  • Amir Karimi *, Sajjad Jalilian Pages 167-186
    Between the Fourth and Fifth Crusades, a children's movement was formed by Christian youth from Germany and France to seize Jerusalem from Muslims. Historical sources from that time are not provided for a complete and comprehensive analysis of it, and even the largest and most complete encyclopedias and scientific works of history have dealt with it or references it or briefly. Many historians are skeptical of its occurrence, even if they are all children. Now the question is, is this war only for children? What were the causes of this move and the results? In fact, the purpose of this article is to analyze children's crusade and its causes and causes. This research is one of the historical researches that has been used by the method of explanation to collect the required information and an attempt has been made to obtain the necessary bases for an analytical explanation of the subject. According to the findings of the article, components such as corporate motivations, the situation in medieval Europe and the passion of the Crusades can be named as the main reasons for the Children's Crusade, which had consequences such as the fall of the Pope and the beginning of the Fifth Crusade. . This incident represents the explosion of the strata that want to get rid of the current situation. It was also proved that the people had no role in killing these people.
    Keywords: history of Europe, the Middle Ages, the Crusades, Children, The Middle East
  • Seyed Hashem Hamoongard *, Abbas Rezaee, Shahab Rostami Pages 187-209

    Nezaja Independent Armored Brigade Fire Support is an artillery battalion that carries out its assigned mission. The main purpose of this study is how to use artillery to support the independent armored brigades of Nezaja against non-governmental armed groups Tarshgari-Takfiri. The researcher seeks to answer the question of how the artillery fire of the independent armored brigades of Nezaja should be used against the Tarshgari-Takfiri non-governmental armed groups. Due to the nature of the subject, this research is of an applied type and the method of its implementation is descriptive with a (mixed) approach. The data collection of this research was done in two methods field and library and using documents, interviews, websites and a researcher-made questionnaire. The statistical population of the study is equal to 86 people, using the Cochran's formula, the volume of the sample population is 70 people. Findings of research at the level of 5% error show that the coordination of fire support, fire planning and selection and occupation of positions in the artillery battalion before the conflict and confrontation with non-governmental armed groups Tarshgari-Takfiri causes how the artillery is used to support independent armored brigades of Nazaja against Non-governmental armed groups will become Takfiri-Takfiri. The results showed that the Brigade Support Coordination Center, Intrinsic Responsibility, Principles of Fire and Fire Support Coordination Planned Before Occupying Position and Selecting Position and Replacement Positions in the Artillery Battalion How to Use Artillery Fire of Independent Armored Brigades of Nezaja Tarshgari-Takfiri will be.

    Keywords: application, Independent Brigade, takfir, Tarshgari, Non-Governmental Armed Groups