فهرست مطالب

نشریه مطالعات کتابداری و علم اطلاعات
سال چهاردهم شماره 2 (پیاپی 40، تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/01/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نظریه ی ترکیبات اطلاعات: عمق و گستره ی (ابعاد شناختی و کاربردی) اطلاعات در ترکیبات اطلاعات
    غلامرضا حیدری* صفحات 1-21
    هدف

    هدف این پژوهش، نشان دادن جایگاه اطلاعات و قدرت قبض و بسط و رفت و برگشت ترکیبات اطلاعات در هر دو فضای کلی و عمومی در جامعه ی اطلاعاتی و به خصوص در بستر جزیی و تخصصی در علم اطلاعات و دانش شناسی است.

    روش شناسی:

     عمق و گستره ی یک حوزه ی موضوعی از زوایای مختلف قابل بررسی است. بررسی یک مفهوم از طریق ترکیبات و کلماتی که با آن هم نشینی و هم آیندی دارند، یکی از این روش هاست. طرح این نظرگاه، ضمن متکی بودن به نوشتجات و مطالعات پژوهشگر، بیشتر حالت مکاشفه ای دارد.ضرورت و نوآوری: عمق، گستره و جایگاه مفهوم اطلاعات را می توان از طریق ترکیبات موجود و همراه آن، تا حدود زیادی روشن و پی گیری کرد. در این راستا، در نوشتار حاضر به شکل خلاقانه ای انواع ترکیبات اطلاعات، مورد بررسی و موشکافی قرار گرفته است. این نوع نگاه به اطلاعات حاصل دغدغه ای درونی و مطالعه ی مستمر و طولانی، تامل، و نوعی کشف و شهود درباره ی جایگاه اطلاعات است.

    یافته ها و نتیجه گیری:

     قبض و بسط ترکیبات موجود، جامعیت بخشیدن به این ترکیبات، تحلیل آن ها و توجه به اطلاعات به عنوان کانون و مرکز ثقل این ترکیبات، پیغام ها و استلزامات زیادی برای تمامی ابعاد شناختی و کاربردی حوزه ی علم اطلاعات و دانش شناسی (علم و مدیریت اطلاعات) خواهد داشت.

    کلیدواژگان: جایگاه اطلاعات، ترکیبات اطلاعات، روابط میان رشته ای اطلاعات، موانع اطلاعات
  • سنجش تاثیر فرهنگ سازمانی بر فرایند خلق دانش (نمونه پژوهشی: کتابخانه های عمومی کرمانشاه)
    سلیمان شفیعی*، داریوش غفاری، محسن جعفری صفحه 4

    هدف:

     هدف این مقاله بررسی تاثیر انواع فرهنگ سازمانی بر اساس چارچوب ارزش های رقابتی کمرون و کویین بر فرایند خلق دانش در کتابخانه های عمومی کرمانشاه می باشد.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر بر اساس هدف کاربردی و برحسب نحوه گردآوری داده ها از نوع پژوهش های توصیفی به شمار می آید. جامعه پژوهش را مدیران و کارکنان اداره کل و کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه که تعداد آنان 87 نفر بود تشکیل داد. براساس جدول کرجسی و مورگان حجم نمونه 70 نفر تعیین گردید. 51 نفر معادل 73 درصد به پرسشنامه پاسخ دادند. گردآوری اطلاعات به دو روش کتابخانه ای و میدانی انجام شد. برای گردآوری اطلاعات مربوط به مبانی نظری و پیشینه پژوهش از روش های کتابخانه ای و برای پاسخگویی به سوالات پژوهش از روش میدانی استفاده شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود. سوالات در قالب پرسشنامه خلق دانش سازمانی و ابزار ارزیابی فرهنگ سازمانی در مقیاس لیکرت ارایه گردید. متوسط آلفای کرونباخ برای سنجش پایایی پرسشنامه بود.

    یافته ها

    نتایج آزمون های تحلیل رگرسیون و تی نشان می دهد فرهنگ سازمانی تاثیر بسیار چشمگیری در توسعه فرایند خلق دانش در کتابخانه های عمومی کرمانشاه دارد. همچنین فرهنگ سازمانی تاثیر مثبت و معناداری بر فرایند اجتماعی سازی، بیرونی سازی، ترکیب و درونی سازی دانش در این مراکز دارد. فرهنگ بازار فرهنگ غالب در این مراکز بوده که تاثیر مثبت و معناداری بر ترکیب دانش دارد. بررسی وضعیت تبدیل دانش نشان داد که جهت توجه به سمت اجتماعی سازی و بیرونی سازی دانش است. نتایج تجزیه مسیر نشان داد فرهنگ بازار اثر مستقیم و فرهنگ بومی، فرهنگ ادهوکراسی و فرهنگ سلسله مراتبی اثر غیرمستقیم بر فرایند خلق دانش دارند. با توجه به نتایج تجزیه مسیر چارچوب تجربی پژوهش ارایه گردید.

    نتیجه گیری

    فرهنگ بازار فرهنگ غالب در کتابخانه های عمومی است. این نوع فرهنگ رقابتی و نتیجه گراست. سبک رهبری مبتنی بر رقابت سازنده و تاکید استراتژیک بر مزیت رقابتی و برتری در بازار است، لذا انطباق و سازگاری کتابخانه با محیط بیرون و سازگاری محیط با نیازهای سازمان ضرورت دارد. از سوی دیگر در رابطه با فرایند خلق دانش جهت توجه به سمت اجتماعی سازی و بیرونی سازی دانش است. این وضعیت با نظریه نوناکا و تاکوچی که بر اهمیت دانش پنهان در فرایند دانش آفرینی تاکید دارد و بیرونی سازی دانش را فرایند اصلی خلق دانش بیان می کنند، مطابقت دارد.

    کلیدواژگان: مدیریت دانش، خلق دانش، دانش آفرینی، فرهنگ سازمانی، چارچوب پارسونز
  • بررسی شاخص های آلتمتریکس حاصل از فعالیت نویسندگان و پژوهشگران پرتولید ایرانی حوزه پرستاری در شبکه های اجتماعی علمی
    علی بیرانوند*، زهرا شنبدی صفحه 5
    هدف

    هدف این پژوهش بررسی میزان حضور و فعالیت نویسندگان و پژوهشگران پرتولید ایرانی حوزه پرستاری در شبکه اجتماعی علمی ریسرچ گیت و پایگاه مدیریت منابع مندلی، بر اساس شاخص های آلتمتریکس حاصل از پایگاه علمی اسکوپوس است.

    روش پژوهش: 

    پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی و از نوع پیمایشی توصیفی است که به روش علم سنجی و با رویکرد آلتمتریکس صورت گرفته است. جامعه آماری پژوهش شامل نویسندگان و پژوهشگران پرتولید ایرانی حوزه پرستاری هستند که در بازه زمانی 2000-2019 مدرک نمایه شده ای در پایگاه اسکوپوس داشته اند. 158 نفر از این نویسندگان توسط پایگاه اسکوپوس معرفی و مورد بررسی قرار گرفته اند. به منظور تحلیل داده ها، علاوه بر آماره های توصیفی، در بخش آمار استنباطی به کمک نرم افزار اکسل و اس پی اس اس، از آزمون همبستگی بین شاخص های آلتمتریکس در ریسرچ گیت و مندلی با پایگاه علمی اسکوپوس استفاده گردیده است.

    یافته ها:

     نتایج نشان می دهند که بین شاخص های نمره آرجی، علاقه مندی، استنادات، توصیه شده ها، خوانندگان و انتشارات در ریسرچ گیت با شاخص های مورد بررسی در پایگاه اسکوپوس رابطه معناداری وجود دارد. اما بین شاخص دنبال شوندگان ریسرچ گیت با شاخص های اچ ایندکس و استناد دریافتی در اسکوپوس رابطه معناداری وجود ندارد. بجر رابطه نمره آرجی در پایگاه ریسرچ گیت با شاخص های انتشارات، استنادات و نمره اچ ایندکس در مندلی، در سایر موارد ارتباط معناداری بین شاخص های آلتمتریکس این دو پایگاه وجود دارد. همچنین بجز رابطه دنبال کنندگان در مندلی با شاخص اچ ایندکس در پایگاه اسکوپوس، در سایر موارد بین شاخص های آلتمتریکس دو پایگاه مزبور رابطه معناداری وجود دارد.

    بحث و نتیجه گیری

    با توجه به ارتباط معنادار میان شاخص های آلتمتریکس شبکه های اجتماعی با شاخص های پایگاه اطلاعاتی اسکوپوس، بحث حضور و فعالیت نویسندگان و پژوهشگران در شبکه های اجتماعی علمی باید با جدیت و اهمیت بیشتری دنبال شود

    کلیدواژگان: شبکه های اجتماعی، اسکوپوس، مندلی، ریسرچ گیت، پرستاری
  • شیوه های استفاده و رتبه بندی آمیخته ترفیع در کتابخانه های دیجیتال ایران
    موژان معارف، سودابه شاپوری*، هاجر زارعی، شهرام صلواتی صفحه 6

    هدف:

     هدف اصلی نوشتار حاضر تعیین عناصر آمیخته ترفیع و رتبه بندی و امتیازدهی به کتابخانه های دیجیتال ایران برحسب استفاده از این عناصر است.

    روش شناسی: 

    این پژوهش توصیفی و از نوع پیمایشی بوده و هدف آن کاربردی است. ابزار گردآوری داده ها سیاهه وارسی (چک لیست) است که پس از انجام مطالعات اسنادی و میدانی، چک لیست آمیخته ترفیع تدوین و ازطریق روایی محتوایی مهم ترین ابزار آمیخته ترفیع کتابخانه های دیجیتال ایران بر اساس معیار شناسایی شده و به عنوان جامعه آماری به شکل سرشماری از آن استفاده شده است. سپس هر یک ازکتابخانه ها بر اساس امتیاز آن ها در استفاده از مولفه های ترفیع، مورد ارزیابی قرار گرفته.

    یافته ها

    کتابخانه دیجیتال تبیان و کتابخانه دیجیتال علوم و فناوری اطلاعات ایران با 44 امتیاز بالاترین رتبه و کتابخانه دیجیتال پژوهشگاه نیرو با 6 امتیاز کمترین رتبه استفاده از عناصر ترفیع را دارند. کتابخانه های دیجیتال ایران به صورت میانگین 3/26 درصد ویژگی از 49 ویژگی آمیخته ترفیع را دارا هستند؛ عامل تبلیغات با میانگین 9.07 درصد ویژگی از 14 ویژگی؛ عامل روابط عمومی با میانگین 10.07 درصد ویژگی از 12 ویژگی و عامل ترویج با 7.09 درصد ویژگی از 12 ویژگی را در این کتابخانه ها داشتند. تبلیغات آنلاین با میانگین 99/0 بالاترین رتبه در تبلیغات، کاتالوگ های تخصصی با کسب 8/0 امتیاز بالاترین میانگین روابط عمومی و نمایش محصولات جدید در سایت با 88/0 بالاترین امتیاز در عامل ترویج بوده است. در کنار هر یک از این موارد درصد را هم بیاورید.

    نتیجه گیری و بحث:

    نتایج تحقیق حاضر، نشان دهنده موارد ترفیع شناسایی شده و تعیین عناصر ترفیع برای کتابخانه های دیجتال ایران است و میزان استفاده آنها از این عناصر را مورد بررسی قرار داده؛ همپنین این تحقیق به رتبه بندی کتابخانه های دیجیتال ایران بر اساس استفاده از عناصر آمیخته ترفیع پرداخته است تا بر اساس این نتایج بتواند به مدیران کتابخانه های دیجیتال ایران برای تصمیم گیری و سیاست گذاری بهتر درمورد شناسایی و اولویت بندی ابزارهای آمیخته ترفیع مناسب کمک کند، توجه به آمیخته ترفیع در قالب متغیرهای تبلیغات، روبط عمومی و ترویج به نحو شایسته ای جهت تامین و تضمین موفقیت کتابخانه های دیجیتال برای رویت پذیری بیشتر و ارایه خدمات بهتر برای مراجعان طراحی شده است.

    کلیدواژگان: آمیخته ترفیع (بازاریابی)، کتابخانه های دیجیتال ایران، تبلیغات، روابط عمومی، ترویج
  • ارزیابی تطابق کتابخانه های دانشگاهی ایران با معیارهای کتابخانه سبز
    محبوبه قربانی*، فهیمه باب الحوائجی، فاطمه نوشین فرد صفحه 7
    هدف

    ارزیابی میزان تطابق کتابخانه های مرکزی دانشگاه های ایران با معیارهای کتابخانه سبز

    روش

    پژوهش کاربردی و با روش پیمایشی ارزیابانه انجام شده است. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته ای با استفاده از چک لیست استاندارد لید نظرات صاحبنظران کتابداری و اطلاع رسانی و حوزه محیط زیست شامل 103 معیار در هفت بخش استفاده شد. جامعه پژوهش مدیران کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، و دانشگاه آزاد اسلامی کشور ایران شامل 186 کتابخانه بود .

    یافته ها و نتیجه گیری:

     کتابخانه ها از نظر رعایت معیارهای کتابخانه سبز در بخش ساختمان و تجهیزات، مدیریت و برنامه ریزی، ایجاد انگیزه و تعهد در کتابداران، مجموعه سازی و حفاظت، سازماندهی و اشاعه اطلاعات و آگاهی رسانی و مشارکت و پشتیبانی از برنامه های ملی و بین المللی وضعیت متوسطی دارند و بین سه گروه کتابخانه های مرکزی دانشگاه های وزارت علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد اسلامی از نظر رعایت این معیارها تفاوتی وجود ندارد. در نتیجه گیری می توان گفت در کتابخانه های دانشگاهی کشور رعایت معیارهای کتابخانه سبز هنوز تبدیل به دغدغه نشده است .

    کلیدواژگان: کتابخانه سبز، کتابخانه های دانشگاهی، توسعه پایدار، حفاظت از محیط زیست
  • تاثیر مهارت های ارتباطی بر مهارت های مدیریت کوانتومی کتابداران و نقش آن بر چابکی کتابخانه ها
    معصومه لطیفی*، لیلی الله بخشیان فارسانی، نسرین داوری دولت آبادی، فاطمه محمدبیگی صفحه 8
    مقدمه

    مهارت های ارتباطی لازمه بقا و ادامه حیات انواع سازمان ها از جمله کتابخانه ها است و به کارگیری مناسب آن در محیط کتابخانه ها از ویژگی اساسی حرفه کتابداری است که می تواند حتی بر مهارت های مدیریتی کتابخانه ها نیز اثر گذار باشد. . پژوهش حاضر با هدف " میزان تاثیرگذاری مهارت های ارتباطی بر مهارت های مدیریت کوانتومی کتابداران و نقش آن بر چابکی کتابخانه ها" انجام شده است.

    روش شناسی:

     پژوهش حاضر از نظر روش توصیفی- تحلیلی و مدل یابی مبتنی بر الگوی معادلات ساختاری است. جامعه پژوهش کتابداران کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی کشور می باشند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه های مهارت های ارتباطی بارتون جی. ای 2006 ، مدیریت کوانتومی نظری و بصراوی (1394) و چابکی سازمانی شریفی و ژانگ (2010) می باشد.

    یافته ها: 

    یافته ها نشان داد میزان تاثیر مهارت های ارتباطی بر مدیریت کوانتومی از سطح میانگین فرضی 3 بالاتر است. همچنین میزان تاثیر مهارت های ارتباطی بر چابکی سازمانی نسبت به میزان تاثیر مهارت های کوانتومی بر چابکی سازمانی بیشتر بوده است. آنچه از مدل نهایی استنباط شده است حاکی از این بود که ضریب مسیر تاثیر مهارت ارتباطی بر مدیریت کوانتومی، برابر با 87/0= r و نسبت به ضریب مسیر تاثیر مهارت ارتباطی بر چابکی کتابخانه ها که برابر با 72/0 =r بیشتر بوده است. همچنین در مدل نهایی مشخص شده است در مولفه مهارت های ارتباطی مهارت شنودی با بار عاملی استاندارد 96/0 =r ، نسبت به مولفه کلامی بار عاملی استاندارد 93/0= r و مولفه بازخورد بار عاملی استاندارد 77/0= r تاثیرگذارتر بوده است. در مولفه مهارت های مدیریت کوانتومی نیز اعتماد با بار عاملی استاندارد 94/0 =r و دیدن با بار عاملی استاندارد 91/0= r نسبت به سایر مهارت های مدیریت کوانتومی بیشترین تاثیر و مولفه عمل با بار عاملی 61/0= r و مولفه احساس با بارعاملی 64/0 =r کمترین تاثیر را بر چابکی سازمانی گذاشت. در مولفه چابکی سازمانی نیز پاسخگویی با بار عاملی استاندارد 95/0= r و انعطاف با بار عاملی استاندارد 89/0= r نسبت به سرعت با بار عاملی استاندارد 75/0 =r و شایستگی با بار عاملی استاندارد 63/0= r بیشترین تاثیر را از مهارت های ارتباطی و مهارت های مدیریت کوانتومی می پذیرفت.

    نتیجه گیری: 

    با توجه به تاثیر مثبت مهارت های ارتباطی و ماهیت پیچیده فرآیند ارتباط توسعه مهارت های ارتباطی بین فردی کتابداران بنا بر نیاز حرفه ای ضروریست تا کتابداران با بهره گیری از مهارت های ارتباطی در مدیریت کتابخانه ها فعالیت های خود را به سمت پویایی و چابکی پیش ببرند.

    کلیدواژگان: مهارت های ارتباطی، مدیریت کوانتومی، کتابداران، چابکی کتابخانه ها، کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی
  • مولفه های درحال تغییر ممیزی دانش در سازمان های پروژه محور: از حال تا آینده
    فاطمه نویدی*، محمد حسن زاده صفحات 22-40
    هدف

    خلق دانش و جریان آن در سازمان های پروژه محور ویژگی های منحصر به فردی دارد و ممیزی دانش خلق شده در این سازمان ها نیز با سایر سازمان ها تفاوت چشمگیری دارد. از سوی دیگر، ممیزی دانش در موفقیت مدیریت دانش در سازمان های پروژه-محور نقش اساسی دارد؛ هدف از پژوهش حاضر، بررسی میزان اهمیت و میزان رعایت مولفه های ممیزی دانش شناسایی شده در این نوع از سازمان ها است.

    روش

    پژوهش حاضر، پژوهشی کاربردی با رویکردی کمی است که از طریق مطالعه موردی و روش پیمایش به بررسی وضعیت و اهمیت مولفه های ممیزی دانش در چهار پژوهشگاه پروژه محور (پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه نیرو و پژوهشگاه فضایی ایران) می پردازد. داده های پژوهش از طریق مراجعه به 220 نفر از مدیران پروژه، کنترل پروژه و مدیریت دانش این چهار پژوهشگاه گردآوری شده است.

    یافته ها:

     در وضعیت موجود، مولفه ارزش گذاری دانش با میانگین 2.61 و مولفه تحلیل نیاز دانش با میانگین 2.56 از بالاترین میزان توجه برخوردارند و در حالت آرمانی نیز مولفه های تحلیل موجودی دانش (4.287) و ارزش گذاری دانش (4.28) باید مورد توجه قرار گیرند.

    نتیجه گیری: 

    تاکید بر ارزش گذاری دانش، تحلیل نیاز و موجودی دانش نشان می دهد که اهمیت دارایی های دانشی در سازمان های پروژه محور، تابع میزان ارزش افزایی و پاسخگویی آنها به نیازمندی هاست. برخلاف سازمان های دیگر، الزاما وجود دانش و حجم انباره دانش مورد توجه نیست. این امر توجه به مولفه های ممیزی دانش بر اساس میزان اهمیت و وزن این مولفه ها در سازمان های پروژه محور، در تدوین مدل ممیزی دانش چنین سازمان هایی را نیز توجیه می کند.

    کلیدواژگان: ممیزی دانش، مولفه های ممیزی دانش، سازمان های پروژه محور
  • پیشران های موثر بر آینده کتابخانه های دانشگاهی ایران: مروری نظام مند
    فرنوش رقابی، عبدالحسین فرج پهلو*، نجلا حریری صفحات 41-60
    هدف

    کتابخانه های دانشگاهی جهت همگام شدن با تحولات روز، رویارویی موثر با آن ها و حفظ جایگاه خود در شرایط رقابتی کنونی، نیاز به تصویری نزدیک به واقعیت از آینده خود دارند تا بر اساس آن بتوانند برنامه ریزی و تصمیم گیری درستی به عمل آورند. داشتن چنین تصویری معمولا از راه مطالعاتی نظام مند درباره ی آینده امکان پذیر می-باشد. پژوهش حاضر بر آن است تا ضمن مرور مطالعات مرتبط به آینده ی کتابخانه ها در ایران و جهان و تبیین شکاف پژوهش، به مطالعه، مرور و تلخیص نیروهای پیشران پیشنهادی پژوهشگران برای آینده کتابخانه های دانشگاهی بپردازد.

    روش شناسی:

     تحقیق حاضر با استفاده از روش مرور نظام مند انجام گرفته است. بدین منظور، پژوهش های مرتبط در پایگاه های اطلاعاتی ملی و بین المللی، استخراج و بررسی شدند و در نهایت 29 اثر مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها:

     از مرور پژوهش ها ، فهرست 112 نیروی پیشران کاندید موثر بر آینده کتابخانه های دانشگاهی در هشت بعد متشکل از شش بعد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فناوری، قانونی و زیست محیطی (برای بررسی محیط خارجی) و دو بعد «ساختاری و مدیریتی» و «ماهیت و خدمات کتابخانه» که ناظر بر محیط درونی هستند، استخراج گردید. همچنین مشخص شد که مطالعه کتابخانه های دانشگاهی از منظر آینده پژوهی و فرآیند تدوین سناریوهای ارجح در آینده این کتابخانه ها خلا پژوهشی امروز است.

    نتایج

    مدیران و کتابداران کتابخانه های دانشگاهی ناگزیرند برای مانایی سازمان خود در مقابل تغییرات محیطی، تحولات حاصل از فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی، و پاسخگویی موثر به انتظارات جامعه دانش بنیان، برنامه ای راهبردی و آینده نگر تدوین نمایند. اولین گام دراین مسیر، تشخیص و شناسایی نیروهای پیشران و تاثیرگذار بر آینده کتابخانه های دانشگاهی و تلاش برای تدوین سناریوهای مرتبط با آنها است که ازطریق آینده پژوهی می تواند صورت پذیرد.

    کلیدواژگان: آینده پژوهی، کتابخانه های دانشگاهی، نیروهای پیشران، مرورنظام مند، آینده
|
  • Information combinations theory: depth and range (theory and practical dimensions) of Information in Information combinations
    Gholamreza Heidari * Pages 1-21
    Purpose

    The purpose of this study is to show the position and strength of contraction and stretch in information combinations in Both the Information Society in general and particularly in the context of specialized knowledge and information science.

    Methodology

    The depth and breadth of the subject areas can be studied from different perspectives. Explore a concept through combinations of this, and words that with syntagmatic and co-words, one of these techniques. This point of view, while the rest of the literature and researcher studies, are more exploratory mode.Necessity and innovation: the depth, scope and location of the combinations and their associated data can be, to a large extent on and follow-up. In this context, the present paper to shape innovative combinations of types of information has been reviewed and scrutinized. This study looked at data from internal and continuing concern and long, reflection, and a discovery about the status information.

    Findings and conclusions

    Contraction and expansion of existing combinations, universalize these combinations, the analysis and the data as the center of gravity of these combinations, messages and implications for all aspects of theory and practice in knowledge and information science (information management and science) will be visible and many topics. 

    Keywords: information status, information combinations, interdisciplinary relationship in information, information barriers
  • the Impact of Organizational Culture on the Knowledge Creation Process (Case Study: Kermanshah Public Libraries)
    Solyman Shafee *, Daryosh Ghafari, Mohsen Jafari Page 4
    Purpose

    The importance of culture in knowledge creation is because a great deal of knowledge has been learned as a culture from previous generations. Therefore, organizations need to examine organizational culture before undertaking knowledge management. If an organization understands its type of culture, it can consider the degree of appropriateness between its knowledge management practices and the culture for a specific business environment. the purpose of this article is to investigate the impact of different organizational cultures based on Cameroon and Queen's Competitive Values Framework on knowledge creation process in Kermanshah Public Libraries.

    Methodology

    This study is descriptive based on the purpose of data collection and on the way of data collection. The study population was 87 managers and staff of Kermanshah General Department and Public Libraries. Based on the Krejcie and Morgan table, the sample size was 70 people. 51% (73%) answered the questionnaire. Data collection was done by library and field methods.

    Findings

    the results of regression analysis and t-test show that organizational culture has a significant impact on the development of knowledge creation process in Kermanshah public libraries. Also, organizational culture has a positive and significant effect on the process of socialization, externalization, composition and internalization of knowledge in these centers. Market culture the dominant culture in these centers is that it has a positive and meaningful impact on the composition of knowledge. The study of the status of knowledge conversion showed that it is oriented towards the socialization and externalization of knowledge. Path analysis results showed that market culture had a direct effect and indigenous culture, adhocrasi culture and hierarchical culture had an indirect effect on the knowledge creation process. Based on the results of path analysis, an experimental framework was presented.

    Conclusion

    Market culture is the dominant culture in public libraries. This is the kind of competitive and resultant culture. Leadership style is based on productive competition and strategic emphasis on competitive advantage and market superiority, so library compliance with the environment and adaptation to the needs of the organization are essential. On the other hand, it is about the process of creating knowledge to pay attention to the socialization and externalization of knowledge. This situation is consistent with Nonaka's and Tacuchi's theory, which emphasizes the importance of hidden knowledge in the process of knowledge creation, and that outsourcing is the main process of knowledge creation.

    Keywords: Knowledge Management, Knowledge creation, organizational culture, Parsons Framework, Nonaka & Takuchi Knowledge Management Model
  • Investigation of Altmetrics indices obtained from the activities of Iranian writers and researchers in the field of nursing in scientific social networks
    Ali Biranvand *, Zahra Shanbedi Page 5
    Purpose

    The purpose of this study is to investigate the presence and activity of Iranian authors and researchers in the field of nursing in the ResearchGate and Mendeley databases, based on Altmetrics metrics obtained from Scopus Scientific Database.

    Methodology

    The present study is an applied research and descriptive-survey that has been done by the scientometric method with the Altmetrics approach. The statistical population of the study includes Iranian authors and researchers in the field of nursing who had indexed documents in the Scopus database in the period of 2000-2019. 158 of these authors have been identified and reviewed by Scopus. In order to analyze the data, in addition to descriptive statistics, in the inferential statistics section with the help of Excel and SPSS software, the correlation test between Altmetrics indices in ResearchGate and Mendel with the database Scopus has been used scientifically.

    Results

    The results show that except for the relationship between the follow-up index in ResearchGate with the Etch Index index and the citation received in Scopus, in other cases there is a significant relationship between the studied indicators. Also, there is a significant relationship between most of the indexes of the Researchgate and Mendelian databases, and only the RG score index in the Researchgate database has no significant relationship with the indexes of publications, citations, and the Achindex score in Mendelian. The relationship between most of the Mendelian and Scopus indices is also significant, and only the relationship of the followers in Mendelian with the Achindex index in the Scopus database lacks a significant relationship.

    Discussion and Conclusion

    Considering the significant relationship between Altmetrics indexes of social networks and indexes of Scopus database, the discussion of the presence and activity of writers and researchers in scientific social networks should be pursued with more seriousness and importance.

    Keywords: Social Networks, Scopus, Mendley, Research Gate, Nursing
  • Methods of using and ranking promotions in Iranian digital libraries
    Moujan Moaref, Sudabeh Shapoori *, Hajar Zarei, Shahram Salavati Page 6

    The main purpose of this article is to determine the mixed elements of promotion and ranking and rating of digital libraries in Iran in terms of the use of these elements.Research Method This research is descriptive and survey and its purpose is applied. The data collection tool is a checklist (checklist) which, after conducting documentary and field studies, compiled a promotion checklist and through content validity identified the most important promotion tool of Iran's digital libraries based on criteria and identified as a statistical population in the form of a census of It is used to the point where each of the libraries is evaluated based on their score on the use of promotion components.Findings show that Tebyan Digital Library and Digital Library of Science and Information Technology of Iran have the highest rank with 44 points and Niroo Research Institute digital library has the lowest rank with 6 points using the elements of promotion. Iranian digital libraries have an average of 26.3% of the 49 mixed promotion features; Advertising agent with an average of 9.07% feature out of 14 features; The public relations factor with an average of 10.07% of the 12 features and the promotion factor with 7.09% of the 12 features in these libraries. Online advertising with an average of 0.99 has the highest rank in advertising, specialized catalogs with 0.8 points have the highest average of public relations and display of new products on the site with 0.88 has the highest score in the promotion factor. Bring a percentage next to each of these items.The results of the present study indicate the identified promotion cases and determine the promotion elements for Iran's digital libraries and examine the extent to which they use these elements; Also, this study has ranked Iran's digital libraries based on the use of mixed promotion elements so that based on these results, it can help Iranian digital library managers to make better decisions and policies regarding the identification and prioritization of appropriate promotion promotion tools. The promotion mix in the form of advertising, public relations and promotion variables is appropriately designed to ensure the success of digital libraries for greater visibility and better customer service.

    Keywords: Promotion mix (marketing), Iranian digital libraries, Advertising, Public Relations, Publisity
  • Assessing the compliance of Iranian academic libraries with green library criteria
    Mahboubeh Ghorbani *, Fahimeh Babalhavaeji, Fatemeh Nooshinfard Page 7

    The present study aims to investigate Greening in Iranian central Academic libraries from perspective of their managers. The study is an applied research and was performed by an evaluative survey method. For data collection, a researcher-made questionnaire was utilized containing six sections relevant to Environmental management. The research population was comprised of the managers of Iranian Academic libraries affiliated to the Ministry of Science, Research and Technology, Ministry of Health, Treatment and Medical Education, Iran’s Islamic Azad University and a total of 186 libraries were included . The Green Library measures included the construction and equipment, management and planning, librarians’ motivation and commitment, acquisition and protection, information organization and dissemination, and participation and support national and international programs were in an intermediate state, and there was not any differences between the three groups of central academic libraries in terms of observance of these measures. Iranian Academic libraries can be due to the fact that in Iranian academic system, Environmental management has not yet been turned into the university managers’ concerns, and no significant difference has been observed in this situation.

    Keywords: Environmental Sustainability, Green library, Academic libraries
  • The Effect of Communication Skills on the Quantum Management Skills of Librarians and Their Role on the Agility of Libraries
    Masoomeh Latifi *, Leili Allahbakhshian Farsani, Nasrin Davari Dolatabadi, Fatemeh Mohammadbeigi Page 8
    Introduction

    Communication skills are essential for the survival and durability of variety of organizations, including libraries, which their proper use in the library environment is a critical feature of the librarianship as a profession that can affect even the management skills of libraries. The present study aims to "measure the impact of communication skills on quantum management skills of librarians and their role on agility of libraries."

    Methodology

    The present study is descriptive-analytic and modeling based on structural equation model. The research community is librarians of Iran University of Medical Sciences libraries.. Information gathering tool, Barton J's Communication Skills Questionnaire. E (2006), Theoretical Quantum Management Questionnaire and Basrawi (2015), and Organizational Agility Questionnaire Sharifi and Zhang (2010).

    Findings

    The results showed that the effect of communication skills on quantum management is higher than the hypothetical mean level of 3. Also, the effect of communication skills on organizational agility was greater than the effect of quantum skills. What was understood from the final model was that the path coefficient effect of communication skills on quantum management with the value of r = 0.87 rather than its path coefficient effect on libraries' agility with the value of r = 0.72 was higher. Also, in the final model, it is found that in the communication skills component, listening skills with standard factor load of r = 0.96, was more effective compared to the verbal component with standard factor load of r = 0.93 and the feedback component with standard factor load of r = 0.77. In the component of quantum management skills, trust with standard factor load of r = 0.94 and seeing with standard factor load of r = 0.91 compared to the other quantum management skills, had the most effect and component of action with factor load of r = 0.61 and the component of emotion with factor load of r = 0.64 had the least effect on organizational agility. In the component of organizational agility, responsiveness with standard factor load of r = 0.95 and flexibility with standard factor load of r = 0.89 compared to speed with standard factor load of r = 0.75 and competency with standard factor load of r = 0.63 received the most impact from communication skills and quantum management skills.

    Conclusion

    Due to the positive impact of communication skills and the complex nature of the communication process, it is necessary to develop interpersonal communication skills in the librarians regarding their professional needs to benefit their skills in library management and moving their activities towards dynamicity and agility.

    Keywords: Communication Skills, Quantum Management, Librarians, Agility Libraries, Medical University Libraries
  • Changing Knowledge Audit Factors in Project-Based Organizations:From Present to Future
    Fatemeh Navidi *, Mohammad Hasanzadeh Pages 22-40
    Aim

    The creation and flow of knowledge in the Project-Based organizations has unique characteristics, Also the audit of the created knowledge in these organizations significantly differs from other organizations. On the other hand, knowledge audit plays a key role in the success of knowledge management these organizations, the purpose of this study is investigating the importance and compliance of identified knowledge audit factors in these types of organizations.

    Methodology

    The present study is an applied research that follows a quantitative approach using case study and survey in order to investigate the status and importance of knowledge audit factors in four PBOs: ICT Research Institute, Research Institute of Petroleum Industry, Niroo Research Institute; and, Iranian Space Research Center. The research data were collected through a survey of 220 project managers, project control and knowledge management managers in these four research institutes. The data were collected and analyzed in two available and ideal conditions.

    Results

    At present, the knowledge valuation factor with a mean of 2.61 and the knowledge need analysis factor with the mean of 2.56 have the highest attention, while in the ideal state, the factors of knowledge inventory (4.287) and knowledge valuation (4.28) should be considered. In all four research institutes, there is a significant difference between the mean of knowledge audit factors in both the current and the ideal situation.

    Conclusion

    The emphasis on knowledge valuation, knowledge needs analysis and knowledge inventory indicate the importance of knowledge assets in the Project-Based Organizations. Therefore, it is necessary to pay attention to the importance and weight of the knowledge audit factors in designing the knowledge audit model in the PBOs.Keywords: Knowledge audit, knowledge audit factors, knowledge management, project- based organizations.

    Keywords: Knowledge audit, knowledge audit factors, Knowledge Management, project- based organizations
  • The Effective Driving Forces on the Future of Academic Libraries in Iran:a Systematic Review
    Farnoosh Reghabi, Abdolhossein Farajpahlou *, Nadjla Hariri Pages 41-60

    Goal: 

    Academic libraries need to illustrate a realistic picture of the future to keep pace with modern developments, effectively confront them, and maintain their status durability in current competitive conditions. In this way, they can make accurate decisions and plans about selecting future directions. Achieving such a picture is usually possible by conducting systematic studies about the future. Thus, the present study aimed to systematically review the studies on the future of libraries in Iran and across the world, explain the research gap, and investigate, review, and summarize the proposed driving forces of the future of academic libraries.

    Method

    The present study implemented a systematic review methodology. For this purpose, the relevant studies were extracted from national and international databases and were investigated. Finally, 29 studies were analyzed.

    Findings

    Reviewing the studies resulted in a list of 112 candidate driving forces that could influence the future of academic libraries. The items were extracted in eight dimensions, including political, economic, social, technological, legal, and environmental (to investigate the external environments), in addition to the “structural-administrative” and the “nature and services of libraries” dimensions (to investigate internal environments). Moreover, it was discovered that conducting future studies on academic libraries and developing prioritized scenarios for the future of the libraries were the research gaps in the field.

    Results

    The directors and librarians of academic libraries have to develop strategic and future-oriented plans to maintain the durability of their organization in the face of environmental changes and developments arising from modern informational and communication technologies and effectively respond to the expectations of a knowledge-based society. The first step in this path is identifying and detecting the driving forces that influence the future of academic libraries and endeavoring to develop relevant scenarios. Thus, future studies can act as convenient bases to effectively direct academic libraries toward a desirable or prioritized future

    Keywords: Future studies, Academic libraries, Systematic Review, Driving forces