فهرست مطالب

نظارت و بازرسی - پیاپی 62 (زمستان 1401)

مجله نظارت و بازرسی
پیاپی 62 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/11
  • تعداد عناوین: 7
|
  • هدایت الله سلطانی، مهران مختای، یوسف تقی پوریان، بهزاد فرخ سرشت صفحات 13-36
    زمینه و هدف

    نظام آموزشی برای پیشگیری از فساد اداری و آموزشی نیازمند پژوهش در این زمینه می باشد. اما محققان، پژوهش های اندکی در حوزه فساد در آموزش عالی انجام داده اند.  لذا هدف پژوهش حاضر ارایه مدل جامع عوامل موثر در پیشگیری از فساد اداری در دستگاه های آموزشی کشور می باشد.

    روش:

     این تحقیق از حیث هدف کاربردی و از نظر روش ترکیبی - اکتشافی است. جامعه آماری در بخش کیفی متخصصان و مدیران دانشگاه های دولتی تهران و نمونه، 32  نفر از خبرگان دانشگاه های مذکور است که  با روش گلوله برفی انتخاب شدند. جامعه آماری در بخش کمی 13279 نفر از کارمندان همان دانشگاه ها و  نمونه در بخش کمی با فرمول کوکران 373 نفر  و با روش تصادفی طبقه بندی مشخص شد. ابزار گردآوری داده ها در بخش کیفی، مصاحبه با خبرگان و در بخش کمی پرسشنامه محقق ساخته می باشد.  برای بررسی پایایی مدل اندازه گیری، از بررسی ضرایب بارهای عاملی، آلفای کرونباخ و پایایی ترکیبی استفاده شد. همچنین برای روایی متغیرهای مکنون، میانگین واریانس استخراجی (AVE)  به کار رفت. پرسشنامه مقدماتی، توسط32 خبره اصلاح و روایی صوری و محتوایی و پایایی آن تایید شد. برای تجزیه و تحلیل داده های در بخش کیفی از فراترکیب و در بخش کمی از دلفی فازی، دیمتل، تجزیه و تحلیل MICMAC   و معادلات ساختاری استفاده گردید.

    یافته ها

    عوامل موثر در پیشگیری از فساد با اولویت بندی عوامل سازمانی، مدیریتی، سیاسی، قضایی، فردی و فرهنگی در پیشگیری از فساد اداری در دانشگاه ها موثرند.

    نتیجه گیری

    دستگاه های آموزشی با شناسایی مولفه های عوامل فردی، سازمانی، مدیریتی، فرهنگی سیاسی، حقوقی، شفاف سازی و بسترسازی فرهنگی می توانند  در قالب مدل پیشنهادی از فساد اداری و آموزشی پیشگیری نمایند.

    کلیدواژگان: فساد اداری، دستگاه های آموزشی، مدلسازی معادلات ساختاری، دانشگاه های دولتی
  • داریوش رحمتی صفحات 37-60

    زمینه و هدف:

    از انتشار نخستین پژوهش درباره مدیریت، تاکنون پژوهشگران علوم مدیریت منابع انسانی همواره کوشیده اند تا نظریه های مناسبی را ارایه دهند تا مدیران سازمان ها بتوانند با تکیه بر آن به مدیرانی اثربخش تبدیل شوند. طبیعی است که وظیفه مدیران در سازمان در نظریه های ماشین گونه با مدیریت واقعی بر منابع انسانی بسیار متفاوت می باشد. بر این اساس پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی مدیریت منابع انسانی در سطوح راهبردی بر اساس تجربیات 8 سال دفاع مقدس با نگاه به آینده، انجام گرفته است.

    روش

    تحقیق حاضر کاربردی، روش تحقیق ترکیبی و تعداد اعضای جامعه آماری 50 نفر از مدیران سازمان فراجا می باشند که همگی از اساتید خبره، عضو هیات علمی دانشگاه و دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکتری بوده و دارای حداقل20 سال سابقه مدیریتی در سطوح کلان و راهبردی می باشند. روش نمونه گیری تحقیق، گلوله برفی و تا رسیدن به اشباع نظری است.جهت تجزیه و تحلیل مصاحبه ها، از روش تحلیل محتوا استفاده شده و تجربیات 8 سال دفاع مقدس آخرین دستاوردهای موجود در زمینه مدیریت در سطوح راهبردی، در ادبیات پژوهش، به کمک فراتحلیل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. به منظور اعتباربخشی، از پرسشنامه بررسی اعضا و خبرگان و جهت طراحی الگو و شناسایی روابط میان ابعاد الگو از روش الگوسازی ساختاری تفسیری استفاده شده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق حاکی است ابعاد الگوی مدیریت در سطوح راهبردی بر اساس تجربیات 8 سال دفاع مقدس با نگاه به آینده به ترتیب اولویت عبارتند از: سطح یک:  بعد اعتقادی، ارزشی و دینی (باورهای قلبی)؛ سطح دو: بعد شخصیتی و اخلاقی (باورهای گفتاری یا لسانی)؛ سطح سه: بعد فقهی و رفتاری (باورهای عملی یا یدی).

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق بیانگر این مهم است که اگر مدیر یک انسان اخلاقی بوده و دارای ارز ش های محکمی در حوزه خودسازی و ارتباط با خداوند باشد؛ یعنی کسی که رضایت خداوند، هدف اولیه و اساسی او باشد و هم چنین عوامل موقعیتی دیگر را نیز مورد توجه قرار دهد، می توان انتظار داشت که مدیریت وی موفق خواهد بود.

    کلیدواژگان: الگو، مدیریت، راهبردی، دفاع مقدس
  • سجاد معظمی گودرزی، هما داودی گرمارودی، امیر سماواتی صفحات 61-88
    زمینه و هدف

    نقش سربازان به عنوان بخشی از بدنه اصلی نیروهای مسلح در افزایش و بالابردن کارآیی نیروهای مسلح انکار نشدنی است. پی بردن به مسایل و مشکلات سربازان و علل وقوع جرایم و تخلفات توسط آنان ، از جمله عواملی است که می تواند در استقرار نوعی نظام یکپارچه رفتاری و انضباطی در محیط خدمتی، نقش موثر و بارزی را ایفا نماید. هدف از این پژوهش بررسی علل وقوع جرایم و تخلفات سربازان وظیفه از منظر رهیافت های جرم شناسی و راه کارهای مقابله با آن می باشد.

    روش

    این پژوهش از نظر هدف کاربردی است و روش آن، توصیف و تحلیل محتوای داده های کیفی حاصل از منابع و متون علمی حقوقی و اسناد درون سازمانی موجود در زمینه موضوع پژوهش می باشد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد از منظر رهیافت های جرم شناسی عوامل برون سازمانی در وقوع جرایم و تخلفات سربازان وظیفه موثرتر از عوامل درون سازمانی می باشد. از بین عوامل برون سازمانی، به ترتیب عامل خانوادگی، اقتصادی، فرهنگی و روانی بیش از سایر عوامل موثر می باشند. و از بین عوامل درون سازمانی پس از برخورد فرماندهان، عوامل تعاملات بین فردی، مسایل قانونی و ساختاری، امکانات رفاهی سازمان، نوع وظیفه محول شده و نحوه آموزش موثر خواهد بود. جهت پیشگیری از وقوع جرایم و تخلفات سربازان، نیروهای مسلح، بایستی بتواند حتی الامکان کلیه عوامل را کنترل یا خنثی نمایند.

    نتیجه گیری

    سربازانی که از حمایت های اجتماعی، اقتصادی و خانوادگی برخوردار نیستند بیشتر در معرض وقوع جرایم و تخلفات می باشند لذا با اتخاذ تدابیری چون، آگاه سازی کارکنان از تبعات ارتکاب جرم و تخلفات، توانمند سازی کارکنان ، شایسته سالاری و شایسته گزینی کارکنان و مدیران، توجه به مشکلات اقتصادی و ساختاری، برخورد سریع و به موقع با جرایم و تخلفات به ویژه در مراکز آموزشی، بالا بردن اعتقادات مذهبی، توجه به اصالت و پیشینه خانوادگی افراد و همچنین برخورد موثر و قاطع با مجرمین و متخلفین، وقوع جرایم و تخلفات سربازان وظیفه را کنترل و مهار می نماید.

    کلیدواژگان: جرایم، تخلفات، پیشگیری از جرم، سرباز وظیفه، جرم شناس
  • بهمن مرادی صفحات 89-108
    زمینه و هدف

    فضای مجازی، دنیای نوظهوری است که در کنار چالش هایی که داشته، حاوی فرصت های فراوان است که می توان با استفاده بهینه از فرصت های موجود در این فضا، تهدیدات آن را به حداقل رساند. لذا این پژوهش با هدف تحلیل تجربه خبرگان درباره نقاط قوت درونی و فرصت های بیرونی فرماندهی انتظامی ج.ا.ا در استفاده از فضای مجازی انجام شده است.

    روش

    این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی- توسعه ای؛ از نظر نوع داده، کیفی و از لحاظ ماهیت، اکتشافی است. برای تجزیه و تحلیل داده های گردآوری شده روش دلفی و تحلیل محتوا مورد استفاده  قرار گرفت. جامعه آماری این پژوهش، خبرگان پلیس هستند که از بین آنان به روش نمونه گیری هدفمند و بر اساس اشباع نظری، جمعا تعداد 30 نفر انتخاب شدند. در ادامه برای اطمینان از روایی ابزار، از نظرات اساتید صاحب نظر و مشارکت کنندگان در تحلیل داده ها و برای اطمینان از پایایی، از روش های قابلیت بازیافت پذیری و تکرار پذیری  استفاده شد.

    یافته ها

    تعداد10 مورد نقاط قوت: پایش فضای مجازی توسط پلیس، وجود کارکنان خبره هم در حوزه فضای مجازی و پیشگیری، وجود زیرساخت های فناوری، تعامل مناسب با نهادها متولی امور فضای مجازی، امکان تولید محتوای مناسب و... همچنین تعداد 10 مورد فرصت: بهره گیری از بستر فضای مجازی ایمن در آموزش، راه اندازی شبکه های مجازی بومی، استفاده از فناوری های نوظهور و... در استفاده از فضای سایبر استخراج شدند.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصله، پیشنهاد گردید تا با بهره گیری از نقاط قوت درونی، از فرصت های بالقوه موجود در محیط به نحو مطلوب در جهت فرهنگ سازی استفاده از فضای مجازی توسط کارکنان؛ آگاه سازی و آموزش؛ ارتقاء سواد رسانه ای و... استفاده گردد.

    کلیدواژگان: فضای مجازی، فرصت ها، قوت ها، کارکنان پلیس
  • محمدعلی عامری، محمود خوش نشان صفحات 109-132
    زمینه و هدف

    سازمان هایی که به دنبال حفظ و ارتقای جایگاه خویش هستند ، برنامه ریزی خود را بر ارتقاء انگیزه  فرماندهان، روسا و مدیران متکی می کنند . از این رو هدف این تحقیق شناسایی و ارایه راهکارهای ارتقا انگیزه فرماندهان ، روسا و مدیران انتظامی می باشد.

    روش

    این تحقیق از نوع اکتشافی و به روش کیفی انجام شده ، جامعه آماری کلیه فرماندهان و مدیران انتظامی کشور و حجم نمونه 31 نفر از آنان بوده که به صورت هدفمند انتخاب گردیده اند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده که تا اشباع نظری محقق انجام شده و در نهایت داده ها  با  استفاده  از روش تحلیل مضمون به مثابه مضامین فراگیر، سازمان دهنده و مضامین پایه شناسایی و مورد تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    پس از تجزیه و تحلیل داده ها، تعداد 3مضمون اصلی شامل انگیزاننده های مادی ، معنوی و سازمانی با  37  زیر مضمون فرعی شناسایی شد.

    نتیجه گیری

    نتایج بیانگر آن است که فرماندهی انتظامی کشور باید با رویکردی جامع و برنامه ریزی مناسب و متناسب با سطوح سه گانه عالی ، میانی و عملیاتی فرماندهی و مدیریت انتظامی نسبت به تقویت و ارتقاء سطح انگیزاننده های مادی از قبیل «امکانات مناسب خدمتی، تسهیلات رفاهی و تشویق و تنبیه بجا »، انگیزاننده های معنوی از قبیل «ترویج فرهنگ شهادت طلبی ، ایجاد فضای معنوی ، ترویج سبک زندگی اسلامی و ایجاد روابط صمیمانه وبرادرانه» و انگیزاننده های سازمانی از قبیل«توجه به جوانگرایی در انتصابات ایجاد فضای رقابت سالم، نظارت و ارزیابی اثربخش ، امکان ارتقاء سطح دانش و تحصیلات » فرماندهان انتظامی اقدام نماید.

    کلیدواژگان: انگیزه، روحیه، فرماندهی- مدیریت، انتظامی
  • زینب بنی شیخ الاسلامی، داود کیاکجوری، محمدجواد تقی پوریان، مریم رحمتی صفحات 133-164
    زمینه و هدف

    رنج و درد ناشی از رفتارهای مخرب علاوه بر زندگی انسان در زندگی سازمانی نیز رسوخ پیدا کرده است.هدف پژوهش حاضر واکاوی عوامل پیشایندی و برآیندی رفتارهای مخرب کارکنان در سازمان می باشد.

    روش

    این پژوهش در چارچوب رویکرد کیفی و با استفاده از روش فراترکیب با رویکرد سیستماتیک و با روش هفت مرحله ای سندلوسکی و باروسو انجام شد. جامعه آماری مورد مطالعه شامل کلیه تحقیقات داخلی و خارجی چاپ شده در حوزه رفتارهای مخرب، بد رفتاری ها و تیوری های پشتیبان (از سال 2012 الی 2022) می باشد. در این راستا، کلید واژه های مرتبط با هدف پژوهش مورد جستجو قرار گرفت که در نهایت 101 مقاله که از معیارهای ورود به مطالعه برخوردار بودند با استفاده از روش کد گذاری سه مرحله ای (باز، محوری، انتخابی) از طریق نرم افزار مکس کیودا تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    بر اساس مقاله های منتخب و بررسی های صورت گرفته،  159 شاخص در قالب 18 بعد فرعی و 6 بعد اصلی دسته بندی شدند. پیشایندهای رفتار مخرب کارکنان در سه مقوله عوامل فردی (ویژگی های شخصیتی، نگرش مشکوک، انگیزه تبانی، ضعف ادراک ،پس زدگی اجتماعی)، عوامل گروهی (رهبری دافعانه، جو تحقیرنما، مرادوات اصطکاک گرا، ضعف ساختار)، عوامل محیطی(سیاست های تهدیدگرایانه، فشار بالادستی و رقابت های برون سازمانی) و برآیندهای رفتارهای مخرب با سه مقوله عوامل شناختی-عاطفی (گرایش به انحراف، ابهام پروری، بدبینی نهادینه شده) عوامل جسمی-حرکتی (تیک های عصبی- عضلانی، ضعف عملکرد مغز و کاهش حافظه) عوامل رفتاری (رفتار خودکامه- استبدادی، رفتار ضدبهره وری، رفتارهای آسیب زا) استخراج گردید.

    نتیجه گیری

    پژوهشگران حوزه رفتار سازمانی می توانند با مدنظر قرار دادن  این  دسته از عوامل در جهت شناسایی و کاهش رفتارهای مخرب کارکنان گام های مثبت و کارآمدی بردارند.

    کلیدواژگان: رفتارهای مخرب، رفتارهای انحرافی، بدرفتاری ها، تکنیک فراترکیب
  • محمد غفوریان اصل، رضا زنگنه، سعدی عزیزی صفحات 165-194
    زمینه و هدف

    اساسا عدم رعایت حقوق شهروندی رعایت حقوق شهروندی متهمین از سوی پلیس علاوه بر تبعات قانونی، آثار و عواقب اجتماعی در پی دارد که قانونگذار ضمانت اجراهای کیفری برای افرادی که این قوانین را رعایت نمی نمایند پیش بینی نموده، از اینرو در این پژوهش به موضوع فوق در پلیس های تخصصی فرماندهی انتظامی استان فارس پرداخته شده که هدف از آن شناسایی این چالش ها و ارایه راهکار به منظور رفع و یا کاهش این چالش ها می باشد. 

    روش

    پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و ازنظر شیوه، کیفی است. تعداد 18 نفر از خبرگان انتظامی،کارشناسان و عوامل انتظامی، مقامات قضایی و اساتید دانشگاهی در پژوهش مشارکت نمودند که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. داده ها با استفاده از روش مصاحبه عمیق، جمع آوری و با روش نظریه زمینه ای و با توجه به مراحل سه گانه کدگذاری،تجزیه و تحلیل گردیدند.

    یافته ها

    به طور کلی در فرایند تجزیه و تحلیل داده ها، تعداد13 خرده مقوله خلق شد که از ترکیب این خرده مقوله ها،4 مقوله اصلی شامل چالش های تقنینی-سازمانی ، لزوم اجرای دستورات قضایی بدون توجه به مقتضیات سازمان ، نادیده گرفتن وضعیت متهمین خاص و توقع بالا بدون پشتیبانی سازمان زندانها استخراج و در نهایت مقوله هسته (کد گزینشی) این پژوهش چالش های قانونی- قضایی مرتبط با رعایت حقوق شهروندی متهمین تعیین شد.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصله نشان داد که اهمیت رفع این چالش ها به حدی است که در صورت عدم مرتفع شدن آنها، مسلما منجر به ایجاد جوبدبینی نسبت به پلیس، بروز مشکلات خدمتی و قضایی برای کارکنان، تضعیف و تضییع حقوق شهروندی متهمین خواهد شد.

    کلیدواژگان: حقوق شهروندی، ماموران پلیس، چالش ها، متهمین، قانون
|
  • Hedayatolah Soltani, Mehran Mokhtari, Yosef Taghipouryan, Behzad Farokh seresht Pages 13-36
    Background and Purpose

    The educational system to prevent administrative and educational corruption needs research in this field. But researchers have done few researches in the field of corruption in higher education. Therefore, the aim of the current research is to provide a comprehensive model of effective factors in preventing administrative corruption in the country's educational institutions.

    Method

    of this research is applied in terms of purpose and in terms of combined-exploratory method. The statistical population in the qualitative department of experts and administrators of Tehran state universities and the sample is 32 experts from the mentioned universities who were selected by the snowball method. The statistical population in the quantitative part was 13,279 employees of the same universities and the sample in the quantitative part was 373 people using Cochran's formula and was determined by the random classification method. The tool for collecting data in the qualitative part is interviews with experts and in the quantitative part, a researcher-made questionnaire. To check the reliability of the measurement model, factor loading coefficients, Cronbach's alpha and composite reliability were used. Also, average variance extracted (AVE) was used for the validity of the underlying variables. The preliminary questionnaire was modified by 32 experts and its formal and content validity and reliability were confirmed. To analyze the data in the qualitative part, metacomposition was used and in the quantitative part, fuzzy Delphi, Dimtel, MICMAC analysis and structural equations were used.

    Findings

    Effective factors in preventing corruption by prioritizing organizational, managerial, political, judicial, individual and cultural factors are effective in preventing administrative corruption in universities.

    Conclusion

    Educational institutions can prevent administrative and educational corruption in the form of the proposed model by identifying the components of individual, organizational, managerial, cultural, political, legal, clarification and cultural factors.

    Keywords: administrative corruption, educational institutions, structural equation modeling, public universities
  • Daryoush Rahmati Pages 37-60
    Background and purpose

    Since the publication of the first research on management, human resource management researchers have always tried to provide appropriate theories so that managers of organizations can become effective managers by relying on them. It is natural that the task of managers in the organization in machine-like theories is very different from the real management of human resources. Based on this, the current research has been conducted with the aim of designing a model of human resources management at strategic levels based on the experiences of 8 years of holy defense with a view to the future.

    Method

    The current applied research, the combined research method and the number of members of the statistical community are 50 managers of the Faraja organization, all of whom are expert professors, university faculty members and have a master's or doctorate degree and have at least 20 years of management experience at macro levels. And they are strategic. The sampling method of the research is snowball until theoretical saturation is reached. To analyze the interviews, the content analysis method was used and the experiences of 8 years of defending the latest achievements in the field of management at strategic levels, in the research literature, with the help of case meta-analysis. The analysis was done. For the purpose of accreditation, the survey questionnaire of members and experts was used, and for designing the model and identifying the relationships between the dimensions of the model, the interpretive structural modeling method was used.

    Findings

    The findings of the research indicate that the dimensions of the management model at strategic levels based on the experiences of 8 years of Holy Defense with a view to the future, in order of priority, are: level one: belief, value and religious dimension (beliefs of the heart); Level two: personality and moral dimension (speech or language beliefs); Level three: jurisprudential and behavioral dimension (practical or practical beliefs).

    Conclusion

    The results of this research show that it is important that if the manager is a moral person and has strong values in the field of self-improvement and communication with God; That is, someone whose primary and basic goal is the satisfaction of God and also takes other situational factors into consideration, one can expect that his management will be successful.

    Keywords: Model, management, strategy, sacred defense
  • Sajad Moazami Goodarzi, homa Davoodi, Amir Samavati Pages 61-88
    Background and purpose

    The role of soldiers as a part of the main body of the armed forces in increasing and improving the efficiency of the armed forces is undeniable. Understanding the problems and problems of soldiers and the causes of crimes and violations by them is one of the factors that can play an effective and significant role in the establishment of an integrated behavioral and disciplinary system in the service environment. The purpose of this research is to investigate the causes of crimes and violations of conscripts from the perspective of criminological approaches and ways to deal with it.

    Method

    This research is practical in terms of its purpose, and its method is to describe and analyze the content of qualitative data obtained from sources and legal scientific texts and internal documents in the field of the research topic.

    Findings

    The findings showed that from the point of view of criminological approaches, extra-organizational factors are more effective than internal factors in the occurrence of crimes and violations of conscripts. Among external factors, family, economic, cultural and psychological factors are more effective than other factors. And among the factors within the organization after the commanders encounter, the factors of interpersonal interactions, legal and structural issues, the organization's comfort facilities, the type of task assigned and the way of training will be effective. In order to prevent the occurrence of crimes and violations by soldiers, the armed forces should be able to control or neutralize all factors as much as possible.

    Conclusion

    Soldiers who do not have social, economic and family support are more prone to crimes and violations, therefore by taking measures such as informing employees of the consequences of committing crimes and violations, empowering employees, meritocracy and selection of employees and managers, paying attention to economic and structural problems, dealing quickly and timely with crimes and violations, especially in educational centers, raising religious beliefs, paying attention to the authenticity and family background of people, as well as dealing effectively and decisively with criminals and offenders, the occurrence of crimes and controls and restrains the violations of the servicemen.

    Keywords: Crimes, violations, crime prevention, constable, criminologist
  • Bahman Moradi Pages 89-108
    Background and purpose

    Cyberspace is an emerging world that, along with its challenges, contains many opportunities that can be minimized by optimally using the opportunities in this space. Therefore, this research has been done with the aim of analyzing the experience of experts about the internal strengths and external opportunities of the police command of J.A. in the use of virtual space.

    Method

    This research is applied-developmental in terms of purpose; In terms of data type, it is qualitative and in terms of nature, it is exploratory. Delphi and content analysis methods were used to analyze the collected data. The statistical population of this research is the police experts, from whom a total of 30 people were selected by targeted sampling and based on theoretical saturation. In the following, to ensure the validity of the tool, the opinions of expert professors and participants in data analysis were used, and to ensure reliability, the methods of recyclability and repeatability were used.

    Findings

    10 cases of strengths: monitoring of cyberspace by the police, the presence of expert staff in the field of cyberspace and prevention, the existence of technological infrastructure, proper interaction with institutions in charge of cyberspace affairs, the possibility of producing appropriate content, etc., and 10 opportunities : Utilizing the platform of safe virtual space in education, setting up native virtual networks, using emerging technologies, etc. were extracted in the use of cyber space.

    Conclusion

    Based on the findings, it was suggested to take advantage of internal strengths and potential opportunities in the environment in order to culture the use of virtual space by employees; awareness and education; the promotion of media literacy and other should be used.

    Keywords: cyberspace, Opportunities, strengths, Police personnel
  • Mohammadali Ameri, Mahmoud Khoshneshan Pages 109-132
    Background and purpose

    Organizations that seek to maintain and improve their position, rely on their planning to improve the motivation of commanders, chiefs and managers. Therefore, the purpose of this research is to identify and provide solutions to improve the motivation of commanders, chiefs and police managers.

    Method

    This research is exploratory and conducted using a qualitative method, the statistical population is all police commanders and managers in the country and the sample size is 31 of them who were selected purposefully. The data collection tool was a semi-structured interview that was conducted until the theoretical saturation of the researcher, and finally the data was analyzed using the content analysis method as inclusive, organizing and basic themes.

    Findings

    After data analysis, 3 main themes including material, spiritual and organizational motivators with 37 sub-themes were identified.

    Conclusion

    The results show that the country's law enforcement command should use a comprehensive approach and appropriate planning in accordance with the three high, middle and operational levels of command and law enforcement management to strengthen and improve the level of material incentives such as "appropriate service facilities, Welfare facilities and proper encouragement and punishment", spiritual motivators such as "promoting the culture of martyrdom, creating a spiritual atmosphere, promoting Islamic lifestyle and creating sincere and fraternal relationships" and organizational motivators such as "paying attention to youthfulness in appointments, creating an atmosphere of healthy competition , effective monitoring and evaluation, the possibility of improving the level of knowledge and education of police commanders.

    Keywords: Motivation, spirit, command. Management, law enforcement
  • Zeinab Banisheykholslami, Davood Kiakojouri, MohammadJavad Taghipourian, Maryam Rahmaty Pages 133-164
    Background and Aim

    In addition to human life, the suffering and pain caused by destructive behavior has penetrated into organizational life as well. The purpose of this research is to analyze the antecedent and consequent factors of destructive behavior of employees in the organization.

    Methods

    This research was conducted in the framework of a qualitative approach and using a meta-combination method with a systematic approach and the seven-step method of Sandelowski and Barroso. The statistical population under study includes all domestic and foreign researches published in the field of destructive behaviors, bad behaviors and supporting theories (from 2012 to 2022). In this regard, the keywords related to the purpose of the research were searched, and finally, 101 articles that met the inclusion criteria were analyzed using the three-stage coding method (open, central, selective) through MAXQDA software, were analyzed.

    Findings

    Based on the selected articles and surveys, 159 indicators were categorized in the form of 18 sub-dimensions and 6 main dimensions. The antecedents of destructive behavior of employees in three categories of individual factors (personality characteristics, suspicious attitude, collusive motivation, weakness perception, social rejection), group factors (repulsive leadership, humiliating atmosphere, friction-oriented attitudes, structural weakness), environmental factors (threat-oriented policies, upstream pressure and extra-organizational contracts) and the results of destructive behaviors with three categories of cognitive-emotional factors. Tendency to deviance, ambiguity, institutionalized pessimism) physical-motor factors (neuro-muscular tics, weak brain function and memory loss) behavioral factors (autocratic-authoritarian behavior, anti-productive behavior, harmful behaviors) were extracted.

    Conclusion

    Researchers in the field of organizational behavior can take positive and efficient steps by considering these factors in order to identify and reduce the destructive behaviors of employees.

    Keywords: Destructive behaviors, deviant behavior, misbehaviors, Meta- Synthesis Method
  • Mohammad Ghafourian Asl, Reaza Zangane, Saadi Azizi Pages 165-194
    Background and purpose

    Basically, non-observance of citizenship rights, the observance of the citizenship rights of the accused by the police, in addition to legal consequences, results in social consequences, which the legislator has foreseen to guarantee criminal executions for those who do not comply with these laws, therefore, in this research, The above topic has been discussed in the specialized police of Fars Police Command, the purpose of which is to identify these challenges and provide solutions to solve or reduce these challenges.

    Method

    The present research is applied in terms of purpose and qualitative in terms of method. A total of 18 law enforcement experts, experts and law enforcement officers, judicial officials and university professors participated in the research and were selected using the purposeful sampling method. The data were collected using the in-depth interview method and were analyzed and analyzed with the grounded theory method and according to the three stages of coding.

    Findings

    In general, 13 sub-categories were created in the process of data analysis, and from the combination of these sub-categories, 4 main categories include legislative-organizational challenges, the need to implement judicial orders without regard to the requirements of the organization, ignoring the status of specific defendants. and the high expectation without the support of the prisons organization was extracted and finally the core category (selective code) of this research was determined legal-judicial challenges related to the observance of the citizenship rights of the accused.

    Conclusion

    The results showed that the importance of solving these challenges is so great that if they are not solved, it will certainly lead to prejudice against the police, the occurrence of service and judicial problems for the employees, and the weakening and violation of the citizenship rights of the accused.

    Keywords: Civil rights, police officers, challenges, accused, law