فهرست مطالب

فصلنامه حیات
سال بیست و هشتم شماره 4 (پیاپی 96، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کاوه حمیدیان، فرحناز مسچی*، محمدحسین تقدیسی، مهدی منوچهری صفحات 335-348
    زمینه و هدف

    نشانگان روده تحریک پذیر نوعی اختلال گوارشی است که با تغییر در اجابت مزاج و درد یا ناراحتی شکمی مشخص می شود و می تواند به نحو قابل ملاحظه ای کیفیت زندگی را مختل می کند. شخصیت اثر مهمی بر کیفیت زندگی مرتبط با سلامت دارد؛ ولی تاثیر آن بر کیفیت زندگی نشانگان روده تحریک پذیر هنوز مشخص نیست، لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین ارتباط بین روان رنجورخویی، برون گرایی، وظیفه شناسی و زیرمولفه های آن ها با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر انجام گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر از نوع توصیفی- همبستگی است. جامعه مورد مطالعه بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر مراجعه کننده به مطب خصوصی متخصص گوارش در شهر تهران در سال 1400 بود. نمونه ها به تعداد 223 نفر و به صورت مستمر انتخاب شدند. داده ها با استفاده از فرم کوتاه پرسشنامه 5 عاملی نیو و پرسشنامه کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر گردآوری و با استفاده از آمار توصیفی و آنالیز رگرسیون در سطح اطمینان 95% در نرم افزار SPSS نسخه 24 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر 55/20±68/57 به دست آمد. آنالیز رگرسیون نشان داد که زیرمولفه های شخصیتی خودسرزنشی (001/0p<، 376/0-=β) و عواطف مثبت (020/0=p، 160/0=β) مهم ترین پیش بینی کننده های کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر بودند. زیرمولفه های شخصیتی خودسرزنشی و عواطف مثبت در مجموع 6/22% از واریانس کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر را پیش بینی می کردند.

    نتیجه گیری

    یافته های پژوهش حاضر نشان داد که نمره زیرمولفه‎ های شخصیتی خودسرزنشی و عواطف مثبت به طور معناداری نمره کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر را پیش بینی می کنند. لذا به نظر می رسد در کنار درمان های دارویی معمول برای بیماران مبتلا به نشانگان روده تحریک پذیر، توجه به زیرمولفه های شخصیتی (به خصوص خودسرزنشی و عواطف مثبت) در بهبود کیفیت زندگی این بیماران موثر باشد.

    کلیدواژگان: نشانگان روده تحریک پذیر، شخصیت، کیفیت زندگی
  • منیر نوبهار*، راهب قربانی، فاطمه آل بویه صفحات 349-362
    زمینه و هدف

    درد قفسه سینه از علایم اصلی سندرم حاد کرونری و اختلالات خواب از مشکلات شایع این بیماران است. هدف این مطالعه تعیین اثر زردچوبه بر درد قفسه سینه و کیفیت خواب بیماران سندرم حاد کرونری بود.

    روش بررسی

    این کارآزمایی بالینی سه سوکور روی 270 بیمار در بخش مراقبت های عروق کرونر بیمارستان کوثر سمنان سال1400-1399 با تخصیص تصادفی در 3 گروه مداخله، دارونما و کنترل انجام شد. گروه مداخله قرص 500 میلی گرمی زردچوبه و گروه دارونما، قرص 500 میلی گرم نشاسته، اویسل و لاکتوز را ساعت 9 صبح بعد از صبحانه یک بار در روز به مدت 3 روز دریافت کردند. گروه کنترل مداخلات روزمره دریافت کردند. بررسی درد قفسه سینه با ابزار ارزیابی درد قبل از مداخله و نیم ساعت بعد از مداخله 3 روز متوالی انجام یافت. کیفیت خواب با پرسشنامه استاندارد کیفیت خواب بیمارستانی سنت ماری، صبح روز اول قبل از مداخله و صبح روزهای دوم و سوم بعد از مداخله ارزیابی شد.

    یافته ها

    میانگین کاهش شدت درد قفسه سینه روز اول تا سوم بین گروه ها تفاوت معناداری نداشت (05/0>p). اما شدت درد قفسه سینه درون گروه مداخله، دارونما و کنترل تفاوت معناداری داشت (001/0<p). به نحوی که میانگین شدت درد قفسه سینه در روز دوم نسبت به روز اول بستری در سه گروه کاهش یافت (001/0<p). اما کاهش شدت درد قفسه سینه در روز سوم نسبت به روز دوم بستری در سه گروه معنادار نبود (05/0>p). میانگین نمره کیفیت خواب قبل از مداخله در گروه مداخله از دارونما بیش تر بود (021/0=p)، اما در روز دوم و سوم در مداخله از دارونما (001/0<p) و کنترل کم تر (001/0<p) بود.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد در بیماران سندرم حاد کرونری، زردچوبه بر درد قفسه سینه تاثیر معنادار نداشته، اما کیفیت خواب را بهبود بخشیده است. لذا می توان از زردچوبه جهت بهبود کیفیت خواب این بیماران استفاده نمود.

    کلیدواژگان: سندرم حاد کرونری، درد قفسه سینه، کیفیت خواب، زردچوبه، کارآزمایی بالینی
  • ونوس بوچانی، بتول پورابولی*، مرضیه حسن پور، هادی رنجبر صفحات 363-375
    زمینه و هدف

    مادران دارای نوزاد نارس اضطراب بیش تری را نسبت به مادران دارای نوزاد ترم تجربه می کنند. با جدایی مادر از نوزاد، مهم ترین مولفه اثرگذار بر دلبستگی که تماس فیزیکی با نوزاد است، نیز مختل می شود. هدف این پژوهش تعیین تاثیر اجرای برنامه مثبت اندیشی گروهی بر اضطراب و دلبستگی مادران نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بوده است.

    روش بررسی

    این پژوهش از نوع کارآزمایی تصادفی است که در سال 1399 در شهر کرمانشاه انجام گرفته است. 72 نفر از مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان های امام رضا (ع) و محمد کرمانشاهی به روش اختصاص تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. جهت جمع آوری داده ها از پرسشنامه های اضطراب اسپیلبرگر و دلبستگی پس از تولد استفاده شد. داده های جمع آوری شده با کمک نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون های آماری (ANOVA و Chi-Square) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    مقایسه اضطراب آشکار قبل از مداخله (791/0=p) و بعد از مداخله (373/0=p) در دو گروه مداخله و کنترل نشان داد که دو گروه تفاوت معناداری با هم ندارند. مقایسه اضطراب پنهان قبل از مداخله (831/0=p) و بعد از مداخله (093/0=p) نیز نشان داد بین دو گروه تفاوت آماری معناداری وجود نداشته است. اما مقایسه میزان تغییرات تفاوت معناداری را نشان داد (025/0=p). در مورد دلبستگی، قبل از مداخله هیچ کدام از زیرمقیاس های دلبستگی در دو گروه تفاوت آماری معناداری نداشته است (05/0>p) پس از مداخله در نمره زیرمقیاس های «نبود خصومت» و «رضایت از تعامل» تفاوت معنادار (05/0<p) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های حاصل از پژوهش، اجرای برنامه مثبت اندیشی گروهی را به عنوان برنامه ای تکمیلی، در کنار مراقبت های معمول برای مادران نوزادان نارس به پرستاران و مسوولان بخش های مراقبت ویژه نوزادان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: مثبت اندیشی، نوزاد نارس، اضطراب، مادران، بخش مراقبت ویژه نوزادان
  • الهام خالوباقری، مهسا کاظمی، مجید کاظمی* صفحات 376-387
    زمینه و هدف

    کاهش درد پس از جراحی سزارین از عوامل مهم در سلامتی مادر و نوزاد است. لذا انتخاب شیوه کاهش درد با عوارض کم تر مورد توجه محققان قرار گرفته است. از این رو مطالعه حاضر با هدف مقایسه تاثیر فشار در نقطه هوگو با اوریکولوتراپی بر درد بعد از سزارین انجام یافته است.

    روش بررسی

    در این کارآزمایی بالینی تعداد 168 نفر از زنان باردار کاندید جراحی سزارین، مراجعه کننده به مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در سال 1399، به صورت مبتنی بر هدف انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه گروه هوگو، اوریکولوتراپی و کنترل اختصاص داده شدند. در گروه هوگو ماساژ در موقعیت نقطه LI4 (بین انگشت شصت و انگشت اشاره) به مدت 10 دقیقه اعمال شد. 24 ساعت بعد، مداخله مجدد تکرار شد. قبل و بعد از مداخله، شدت درد سنجیده شد. در گروه اوریکولوتراپی نیز گوشواره برروی نقطه شنمن (Shenmen) در لاله گوش قرار گرفت. 20 دقیقه پس از قرار دادن گوشواره و 24 ساعت پس از آن ارزیابی درد انجام گرفت. گروه کنترل تحت مداخله نبود و فقط پژوهشگر به مدت ده دقیقه در کنار نمونه های پژوهش حضور داشت. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS نسخه 20 و آزمون تی زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه انجام گرفت. 05/0>p معنادار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    روز اول، میانگین نمره درد در گروه هوگو قبل از مداخله 55/1±70/6 و بعد از مداخله 78/1±20/6 بود (026/0=p). همچنین میانگین نمره درد در گروه اوریکولوتراپی قبل از مداخله 75/1±99/5 و بعد از مداخله 01/2±66/4 بود (001/0<p). میانگین نمره شدت درد روز اول، بین سه گروه، قبل از مداخله، تفاوت معناداری نداشت (062/0=p)؛ اما میانگین نمره شدت درد در روز اول بعد از مداخله در گروه اوریکولوتراپی کم تر از دو گروه دیگر بود (001/0>p). در روز دوم نیز میانگین نمره درد در سه گروه پس از مداخله تفاوت معناداری داشت (009/0=p).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد که هر دو روش اوریکولوتراپی و هوگو بر کاهش درد پس از سزارین موثر است، اما تداوم کاهش درد پس از اریکولوتراپی بیش تر از هوگو بود. ولی می توان از هر دو روش در کنار روش های دارویی برای تسکین درد استفاده کرد.

    کلیدواژگان: طب فشاری، طب سوزنی، سزارین، درد
  • هادی حسنخانی، جواد دهقان نژاد*، آزاد رحمانی، منصور غفوری فرد، فریبا ولی زاده صفحات 388-404
    زمینه و هدف

    سرطان بیماریی است که کیفیت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار می دهد و مراقبت تسکینی راهکاری است که می تواند آن را بهبود بخشد. با این حال مراقبت تسکینی در منزل در اکثر کشورهای جهان توسعه نیافته است بنابراین هدف این مطالعه ارتقای برنامه مراقبت تسکینی در منزل برای بیماران مبتلا به سرطان است.

    روش بررسی

    این پژوهش یک مطالعه اقدام پژوهی است که روش چرخه ای چهار مرحله ای اولری با رویکردهای کمی و کیفی در سه مرکز مراقبت در منزل شهر تبریز در سال 1399-1397 انجام گرفته است. با 18 پرستار مراقبت در منزل که به صورت هدفمند انتخاب شدند جهت شناسایی نیازهای مراقبتی بیماران سرطانی و موانع مراقبت تسکینی در منزل مصاحبه انجام یافت و همچنین پرسشنامه تعیین نگرش و دانش به صورت قبل و بعد مرحله اقدام در میان 60 پرستار مراقبت در منزل توزیع شد. داده های کیفی از طرق تحلیل محتوا و داده های کمی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 14 تحلیل شد.

    یافته ها

    نیازهای مراقبتی بیماران سرطانی در 5 طبقه و موانع مراقبت تسکینی در 3 طبقه مشخص گردید. بیماران مبتلا به سرطان دارای نیازهای جسمی، روانی، آموزشی، مالی و معنوی هستند و موانع مراقبت های تسکینی شامل نقصان دستورالعمل ها، استیصال خانواده ها و حرفه ای نبودن مراقبان است. در مرحله کمی پرستاران دانش متوسط و نگرش منفی نسبت به مراقبت تسکینی داشتند. آموزش از طریق فضای مجازی دانش و نگرش پرستاران را بهبود بخشید و آزمون تی جفت شده میانگین نمره دانش پرستاران را بعد از مرحله اقدام، معنادار نشان داد.

    نتیجه گیری

    براساس نتایج، جهت ارتقای مراقبت های تسکینی در منزل برای بیماران سرطانی توجه به نیازهای جسمی، روانی، آموزشی، مالی و معنوی آنان و رفع موانع از جمله تدوین دستورالعمل های مراقبت تسکینی در منزل، حمایت از خانواده های بیماران مبتلا به سرطان و تخصصی کردن پرستاران ویژه مراقبت تسکینی در منزل و آموزش آن ها می تواند مراقبت در این بیماران را ارتقا دهد.

    کلیدواژگان: مراقبت تسکینی، سرطان، مراقبت در خانه، اقدام پژوهی
  • حامد خسروی، لیلا صیادی*، محمد نژاد اسماعیل صفحات 405-418
    زمینه و هدف

    بهبودیافتگان از کووید-19 به دلیل تجربه بیماری و شرایط سخت ناشی از آن در معرض تنگنای روانی هستند. ابتلا به بیماری ها همچنین می تواند بر کیفیت زندگی بیماران تاثیرگذار باشد. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط سلامت روان و کیفیت زندگی بقایافتگان از کووید-19 یک سال پس از ابتلا انجام گرفته است.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی، همبستگی، مقطعی، در فاصله اسفند ماه سال 1398 تا پایان تیر ماه سال 1399 انجام گرفته است. نمونه پژوهش 276 بیمار بقایافته از کووید-19 بودند که به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و بالینی، پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ-12) و نیز پرسشنامه کیفیت زندگی 36 گویه ای (SF-36) جمع آوری شد. تحلیل داده ها در نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آزمون تی مستقل، پیرسون، آنوا (ANOVA) و رگرسیون خطی انجام گرفت.

    یافته ها

    میانگین نمره سلامت روان و نمره کل کیفیت زندگی مشارکت کنندگان به ترتیب 75/2±26/6 و 30/18±2/59 بود. ارتباط معناداری بین نمره سلامت روان و نمره کیفیت زندگی وجود داشت (001/0<p) به طوری که با افزایش نمره سلامت روان که بیانگر بدتر شدن وضعیت سلامت روان مشارکت کنندگان بود، نمره کیفیت زندگی آن ها نیز کاهش می یافت.

    نتیجه گیری

    توجه به سلامت روان و کیفیت زندگی بقایافتگان کووید-19 و نیز اتخاد راهکارهای حمایتی برای آنان توصیه می شود. ارایه خدمات و مراقبت های روان شناسی و روان پرستاری می تواند منجر به ارتقای سلامت روان و کیفیت زندگی بقایافتگان شود.

    کلیدواژگان: سلامت روان، سلامت عمومی، کیفیت زندگی، بقایافتگان، کووید-19
  • مهناز ابوذری، اعظم ملکی*، سعیده مظلوم زاده، لقمان ابراهیمی صفحات 419-433
    زمینه و هدف

    میانگین شاخص های رشد در نوزادان حاصل از بارداری ناخواسته، نسبت به سایر نوزادان کم تر است. استرس ادراک شده در این مادران می تواند اثر مضاعفی در کاهش ترشح شیر داشته باشد. با توجه به اهمیت شیردهی در سلامت مادر و کودک، مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر مشاوره زوجی مبتنی بر حمایت همسر بر استرس ادراک شده و بهبود خودکارآمدی شیردهی زنان با بارداری ناخواسته انجام گرفته است.

    روش بررسی

    در این مطالعه کارآزمایی تصادفی شاهددار  60 نفر از زنان با بارداری ناخواسته مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهرستان خدابنده در سال 1400 به روش در دسترس انتخاب و به طور تصادفی بلوک 4 تایی به دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. گروه کنترل مراقبت معمول و گروه مداخله 6 جلسه مشاوره زوجی مبتنی بر حمایت همسر، دو بار در هفته دریافت کردند. داده ها با استفاده از پرسشنامه خودکارآمدی شیردهی دنیس، پرسشنامه استرس ادراک شده کوهن در سه مرحله، قبل، بلافاصله بعد از مداخله و شش هفته پس از زایمان جمع آوری و در نرم افزار SPSS نسخه 16 و با استفاده از آمار توصیفی، آزمون کای دو، آزمون دقیق فیشر ، آزمون تی مستقل و آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر در سطح اطمینان 95% تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    در گروه مشاوره میانگین خودکارآمدی شیردهی بلافاصله بعد از مداخله و شش هفته پس از زایمان نسبت به قبل از مداخله افزایش و در گروه کنترل کاهش داشت (001/0<p). در گروه مشاوره میانگین نمره استرس ادراک شده بلافاصله بعد مداخله و شش هفته پس از زایمان نسبت به قبل مداخله کاهش و در گروه کنترل افزایش معناداری داشت (001/0<p).

    نتیجه گیری

    مشاوره زوجی مبتنی بر حمایت همسر در بهبود خودکارآمدی شیردهی و کاهش استرس ادراک شده پس از زایمان در زنان با بارداری ناخواسته موثر بود. به نظر می رسد حضور همسران در برنامه مشاوره شیردهی اقدام مناسبی است که می تواند مورد توجه برنامه ریزان در این حوزه قرار گیرد.

    کلیدواژگان: مشاوره زوجی مبتنی بر حمایت همسر، خودکارآمدی، شیردهی، استرس ادراک شده، بارداری ناخواسته
  • پگاه عباسیان، آیگینه هایرابدیان، محمدجواد طراحی، احمد قدمی* صفحات 434-448
    زمینه و هدف

    روش های ضدعفونی کردن دست ها نتوانسته آن ها را عاری از میکروب کند و دست های آلوده انتقال دهنده آلودگی هستند. یکی از تجهیزات حفاظت فردی اتاق عمل، ماسک است که در زمان برداشتن احتمال دارد ماسک توسط دست ها آلوده شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر استفاده از دستگاه خودکار ماسک دهنده بر میزان آلودگی ماسک های جراحی در اتاق عمل، انجام گرفته است.

    روش بررسی

    مطالعه حاضر یک کار آزمایی میدانی است که در مورد 120 نفر از کارکنان بیمارستان آیت الله کاشانی اصفهان در سال 1400 انجام گرفته است. افراد مورد مطالعه به روش تصادفی بلوکی به دو گروه 60 نفری دستگاه خودکار و برداشتن دستی ماسک تقسیم شدند. اثر تماس دست های آغشته به پودر فلورسنت در زمان برداشتن ماسک در هر گروه اندازه گیری شد. مساحت آلودگی ماسک برداشته شده و ماسک زیرین در سطوح پشت و رو در دو گروه مقایسه شد.

    یافته ها

    آزمون غیر پارامتریک من ویتنی نشان داد که مساحت آغشته به پودر فلورسنت حاصل از تماس دست با سطح ماسک، بین دو روش تفاوت معناداری داشته است (05/0>p). تنها 8/77±6/125میلی متر مربع سطح رو و 0/26±6/30 میلی متر مربع سطح پشت ماسک برداشته شده با دستگاه خودکار ماسک دهنده آلوده بود، در حالی که این نسبت در ماسکی که با دست برداشته شد به ترتیب 9/612±6/961 و 6/315±4/440 میلی متر مربع بود.

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد که حذف تماس دست با بدنه ماسک، با استفاده از دستگاه خودکار ماسک دهنده، می تواند از آلودگی آن بکاهد. بنابراین استفاده از دستگاه خودکار در تامین امنیت سلامت فرد و کاهش هزینه ها موثر است.

    کلیدواژگان: تقسیم کننده، ماسک جراحی، آلودگی تجهیزات
|
  • Kaveh Hamidian, Farahnaz Meschi*, MohammadHossein Taghdisi, Mehdi Manouchehri Pages 335-348
    Background & Aim

    Irritable bowel syndrome (IBS) is a functional bowel disorder characterized by abdominal pain or discomfort and altered bowel habits and can significantly impair quality of life (QOL). Personality has an important effect on health-related quality of life. However, its effect on the quality of life of patients with irritable bowel syndrome is yet unknown. The present study was conducted with the aim of determining the relationship of quality of life with neuroticism, extroversion, conscientiousness, and their subcomponents in patients with irritable bowel syndrome.

    Methods & Materials:

     This is a descriptive-correlational study. The studied population was IBS patients referred to a private gastrointestinal clinic in Tehran in 2021.The sample size was 223, and subjects were selected through the consecutive sampling method. The data were collected using NEO Five-Factor Inventory (NEO-FFI) and the Irritable Bowel Syndrome Quality Of Life (IBS-QOL) questionnaire. To analyze the data, descriptive statistics and regression analysis were used at the confidence level of 95% through the SPSS software version 24.

    Results

    The mean score of IBS-QOL was 57.68±20.55. Regression analysis suggested that personality subcomponents such as self-reproach (β=-0.376, P<0.001) and positive affect (β=0.160, P=0.020) were the most important predictors of the score of IBS-QOL. The scores of self-reproach and positive affect explained 22.6% of the variance score of IBS-QOL.

    Conclusion

    The results of current study suggested that the scores of some personality subcomponents including self-reproach and positive affect significantly predict the score of IBS-QOL. Hence, it seems that in addition to common pharmaceutical treatments for IBS patients, considering personality subcomponents (particularly self-reproach and positive affect) is effective in improving these patients’ quality of life.

    Keywords: irritable bowel syndrome, personality, quality of life
  • Monir Nobahar*, Raheb Ghorbani, Fateme Aleboye Pages 349-362
    Background & Aim

    Chest pain is one of the main symptoms of acute coronary syndrome, and sleep disorders are among common problems in these patients. The aim of this study was to determine the effect of Curcuma Longa on chest pain and sleep quality in patients with acute coronary syndrome.

    Methods & Materials:

     This triple-blind clinical trial was conducted on 270 patients in the Coronary Care Unit of Kowsar Hospital in Semnan, with random allocation to three groups (intervention, placebo and control) in 2020-2021. The intervention group received 500 mg of Curcuma Longa tablets and the placebo group received 500 mg of starch, Oisel and lactose tablets at 9 a.m. after breakfast once a day for 3 days. The control group received daily interventions. Chest pain was assessed using the pain assessment tool before the intervention and half an hour after the intervention for 3 consecutive days. Sleep quality was evaluated by the standardized sleep quality questionnaire of Saint Mary's Hospital in the morning of the first day before the intervention and in the morning of the second and third days after the intervention.

    Results

    There was no significant difference in the average reduction of chest pain intensity from the first to the third day between the groups (P>0.05). But there was a significant difference in the chest pain intensity within the intervention, placebo and control groups (P<0.001), and the average chest pain intensity on the second day compared to the first day of hospitalization decreased in three groups (P<0.001). However, the decrease in chest pain intensity on the third day compared to the second day of hospitalization was not significant in the three groups (P>0.05). The average score of sleep quality before the intervention in the intervention group was higher than that of in the placebo group (P=0.021), but on the second and third days of the intervention, it was lower in the intervention group compared to the placebo (P<0.001) and control groups (P<0.001).

    Conclusion

    The results showed that Curcuma Longa did not have a significant effect on chest pain in the patients with acute coronary syndrome, but it improved the quality of sleep. Therefore, Curcuma Longa can be used to improve the sleep quality of these patients.

    Keywords: acute coronary syndrome, chest pain, sleep quality, curcuma longa, clinical trial
  • Venus Boochani, Batool Pouraboli*, Marzieh Hasanpour, Hadi Ranjbar Pages 363-375
    Background & Aim

    Mothers with premature babies are more likely to experience anxiety than mothers with full-term babies. The separation of the mother from the baby disrupts physical contact with the baby, which is the most important component affecting attachment. The aim of this study was to determine the effect of a group positive thinking program on anxiety and attachment in mothers with premature infants admitted to the neonatal intensive care unit.

    Methods & Materials

    This study is a randomized clinical trial conducted in Kermanshah in 2020. A total of 72 mothers with premature infants admitted to the neonatal intensive care unit of Imam Reza and Mohammad Kermanshahi hospitals were randomly assigned into two groups of control and intervention. The Spielberger State Trait Anxiety Inventory and Postpartum Attachment Scale were used to collect the data. The collected data were analyzed using the SPSS software version 16 using statistical tests (ANOVA and Chi-Square).

    Results

    There was no significant difference in the state anxiety levels before (p =0.791) and after the intervention (p =0.373) between the control and intervention groups. Likewise, no statistically significant difference was observed in the latent anxiety levels before (p =0.831) and after the intervention (p =0.093) between the two groups but comparing the amount of changes showed a significant difference (p =0.025). Regarding attachment, none of the attachment subscales had a statistically significant difference between the two groups before the intervention (p>0.05). After the intervention, a significant difference was observed in the scores of the subscales “lack of hostility" and "satisfaction with the interaction" (p<0.05).

    Conclusion

    According to the findings of the study, the group positive thinking training is recommended to the nurses and managers of neonatal intensive care units as a complementary program, along with the routine care for mothers of premature infants.

    Keywords: positive thinking, premature infant, anxiety, mothers, Neonatal Intensive Care Units
  • Elham Khaloobagheri, Mahsa Kazemi, Majid Kazemi* Pages 376-387
    Background & Aim

    Reducing pain after surgery, especially cesarean section is one of the most important factors for maternal and infant health. Choosing the way of reducing pain with fewer complications has drawn the attention of researchers. The aim of this study was to compare the effect of Hugo point pressure and auricular seed acupressure on pain after cesarean section.

    Methods & Materials: 

    In this clinical trial, 168 pregnant women who were candidates for cesarean section, referred to the educational and medical centers of Rafsanjan University of Medical Sciences in 2020, were selected through purposive sampling and randomly divided into three groups: Hugo point pressure, auriculotherapy, and control. In the Hugo group, massage was applied on the li4 point (between the thumb and forefinger) for 10 minutes. 24 hours later, the intervention was repeated. Before and after the intervention, pain intensity was measured using the Visual Analogue Scale (VAS). In the auriculotherapy group, earrings were placed on the Shenmen point located in the earlobe. Pain was assessed by the VAS 20 minutes after the intervention and 24 hours later. No intervention was performed for the control group and only the researcher was present next to the studied subjects for 10 minutes. Data were analyzed by the SPSS software version 20 using paired t-test and one-way analysis of variance (ANOVA). P<0.05 was considered significant.

    Results

    The average pain score in the Hugo group was 6.70±1.55 before the intervention and 6.20±1.78 after the intervention (P=0.026). In the auriculotherapy group, the average pain score before the intervention was 5.99±1.75 and after the intervention was 4.66±2.01 (P<0.001). No significant difference was observed in the average score of pain intensity on the first day between the two groups, before the intervention (P=0.062). But the average score of pain intensity on the first day after the intervention was lower in the auriculotherapy group compared to the other two groups (P<0.001). On the second day, there was a significant difference in the average pain score between the three groups after the intervention (P=0.009).

    Conclusion

    The results of this study showed that both auriculotherapy and the Hugo method are effective for reducing pain after cesarean section; but the continuance of pain reduction after auriculotherapy was more than Hugo point pressure. These methods can be used along with other pharmaceutical methods to reduce pain after cesarean section.

    Keywords: acupressure, acupuncture, cesarean section, pain
  • Hadi Hassankhani, Javad Dehghannezhad*, Azad Rahmani, Mansour Ghafourifard, Fariba Valizadeh Pages 388-404
    Background & Aim

    Cancer is a disease that affects the quality of life of the patient, and palliative care is a solution that can improve it. However, home palliative care program has not developed in most countries of the world. The aim of this study is to improve a home palliative care program for cancer patients.

    Methods & Materials: 

    This research is an action research study that was conducted through quantitative and qualitative approaches in Tabriz over 2018-2020. Eighteen home care nurses were selected for interviews using purposive sampling in order to identify the care needs of cancer patients and the barriers to palliative care at home. In addition, a questionnaire to determine the attitude and knowledge was distributed among 60 home care nurses before and after the action stage. The qualitative data were analyzed using conventional content analysis method, and the SPSS software version 14 was used to analyze the quantitative data.

    Results

    The care needs of cancer patients were determined in five categories and barriers to palliative care in three categories. Cancer patients have physical, psychological, educational, financial and spiritual needs, and barriers to palliative care include poor instruction, families' desperation, and unprofessional caregivers. In the quantitative phase, nurses had average knowledge and negative attitude towards palliative care. Training through virtual space improved the knowledge and attitude of nurses, and the paired t-test showed that the mean score of nurses' knowledge after the action stage was significant.

    Conclusion

    according to the findings, to improve palliative care at home, the physical, psychological, educational, financial and spiritual needs of cancer patients should be considered. Removing barriers to palliative care including developing guidelines, supporting the families of cancer patients and training special nurses for palliative care at home can improve care in these patients.

    Keywords: palliative care, cancer, home care, action research
  • Hamed Khosravi, Leila Sayadi*, Esmaeil Mohammadnejad Pages 405-418
    Background & Aim

    The COVID-19 survivors are prone to psychological distress due to their experience of illness and severe conditions. Diseases can also affect patients’ quality of life. The aim of this study was to determine the relationship between mental health and quality of life among the COVID-19 survivors one year after the infection.

    Methods & Materials: 

    This is a descriptive, correlational, cross-sectional study that was conducted from February, 2020 to July 2020. A total of 276 patients who survived from COVID-19 were included to the study through the convenience sampling method. Data were collected using a demographic and clinical information form, the 12-item general health questionnaire (GHQ-12) and the 36 item short form survey (SF-36). Data analysis was performed through the SPSS software version 16 using independent t-test, Pearson correlation coefficient, analysis of variance (ANOVA) and linear regression.

    Results

    The mean score of mental health and total score of quality of life were 6.26±2.75 and 59.2±18.30, respectively. There is a significant relationship between the score of mental health and the score of quality of life (P<0.001), so that with the increase of the mental health score, which indicated the worsening of the mental health status of the participants, their quality of life score decreased.

    Conclusion

    Paying attention to the mental health and quality of life of the survivors of COVID-19, as well as adopting supportive strategies for them are recommended. Providing psychological and psychiatric services can improve their mental health and quality of life.

    Keywords: mental health, general health, quality of life, survivors, COVID-19
  • Mahnaz Abozari, Azam Maleki*, Saeideh Mazloomzadeh, Loghman Ebrahimi Pages 419-433
    Background & Aim

    The average growth indicators in babies from unwanted pregnancy are lower than other babies. Perceived stress in these mothers can have a double effect on the reduction of milk. Considering the importance of breastfeeding in the health of mother and child, the present study aimed to determine the effect of couples counseling on perceived stress and the improvement of breastfeeding self-efficacy in women with an unwanted pregnancy.

    Methods & Materials:

     In this randomized controlled trial study, 60 women with an unwanted pregnancy referred to comprehensive health centers of Khodabandeh city in 2021 were selected using the convenience sampling method and randomly allocated into two intervention and control groups in blocks of four. The control group received routine care, and the intervention group received six sessions of couples counseling based on spousal support twice a week. The data were collected using the Dennis Breastfeeding Self-efficacy Questionnaire, and the Cohen's Perceived Stress Questionnaire in three stages; before, immediately after the intervention and six weeks after delivery. The data were analyzed using the SPSS software version 16 by descriptive statistics, chi-square test, Fisher’s exact test, independent t-test and repeated measures ANOVA at a 95% confidence level.

    Results

    In the counseling group, the mean score of breastfeeding self-efficacy increased immediately after the intervention and six weeks after delivery compared to before the intervention, and decreased in the control group (P<0.001). In the counseling group, the mean score of perceived stress decreased immediately after the intervention and six weeks after delivery compared to before the intervention, and increased significantly in the control group (P<0.001).

    Conclusion

    Couples counseling based on spousal support was effective in improving breastfeeding self-efficacy and reducing perceived postpartum stress in women with an unwanted pregnancy. The presence of spouses in the breastfeeding counseling program appears to be a suitable measure that can be taken into consideration by planners in this field.

    Keywords: counseling, self-efficacy, breastfeeding, perceived stress, unwanted pregnancy
  • Pegah Abasian, Aygineh Hayrabedian, MohammadJavad Tarrahi, Ahmad Ghadami* Pages 434-448
    Background & Aim

    Hand disinfection methods are not germ-free, and infected hands transmit the infection. One of the personal protective equipment of the operating room is the mask, which will probably be contaminated by the hands when removing the mask. The aim of this study is to determine the effect of using automatic mask dispenser on the contamination of surgical masks in the operating room.

    Methods & Materials:

     The present study is a field experiment that was conducted on 120 hospital staff in Isfahan in 2021. The subjects were randomly divided into two groups of 60; automatic device and manual mask removal. The effect of contact of hands impregnated with fluorescent powder was measured during the removal of the mask in each group. The contamination area of ​​the removed mask and the lower mask on the back and front surfaces were compared in the two groups.

    Results

    The Mann-Whitney test showed that there was a significant difference in the area impregnated with fluorescent powder from hand contact with the mask surface between the two methods (P<0.05). Only 125.6±77.8 mm2 of from the front surface and 30.6±26.0 mm2 from the back surface of the mask removed with the automatic mask dispenser were contaminated, while the ratio in the hand-removed mask was respectively 961.6±612.9 and 440.4±315.6 mm2.

    Conclusion

    The study showed that eliminating hand contact with the body of the mask using an automatic mask dispenser, can reduce its contamination. Therefore, mechanization of services is effective in ensuring the safety of individuals’ health and reducing costs.

    Keywords: divider, surgical mask, equipment Contamination