فهرست مطالب

نشریه مدیریت کسب و کارهای بین المللی
سال ششم شماره 1 (پیاپی 21، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/24
  • تعداد عناوین: 11
|
  • علی اکبر خادمی، شمس الدین نیک منش*، شبنم زرجو صفحات 1-18

    در پژوهش حاضر به بررسی تاثیر توانمندی های مدیریت فرانچایز بر نحوه ی عملکرد فرانچایزر با نقش تعدیلگر مالکیت فرانچایزر در فروشگاه های زنجیره ای استان البرز پرداخته شد. پژوهش حاضر، بر مبنای تقسیم بندی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از نوع پژوهشی می باشد، جامعه ی آماری در این پژوهش، مدیران واحدهای فرانچایزی حوزه فروشگاه های زنجیره ای در سطح استان البرز به تعداد 200 نفر شامل فروشگاه های (کوروش، امیران، هایپرمی، جامبو، هایپرمارکت، رفاه و...) می باشد. نمونه آماری این تحقیق به تعداد 131 نفر با استفاده از فرمول کوکران انتخاب گردید. روش نمونه گیری در این پژوهش از نوع تصادفی خوشه ای است. روش و ابزار گردآوری داده ها به روش، مطالعات میدانی و کتابخانه ای و ابزار پژوهش حاضر پرسشنامه استخراج شده از مطالعه گیلیس، کامبس و یین 2020 می باشد که روایی و پایایی آن تایید گردید. برای تجزیه وتحلیل داده ها از تحلیل معادلات ساختاری و کواریانس با نرم افزار پی.ال .اس استفاده شد. نتایج حاصل از فرضیات تحقیق حاکی از آن بود که توانمندی های مدیریت فرانچایز بر نحوه ی عملکرد فرانچایزر با در نظر گرفتن نقش تعدیلگر مالکیت فرانچایزر تاثیر مثبت و معناداری دارد. فرانچایزرها می توانند با آگاهی از عوامل تاثیرگذار بر عملکرد فرانچایزی ها، آن‎ها را در یک سیستم تقویت کنند و عملکرد کلی مجموعه خود را نیز بالا ببرند.

    کلیدواژگان: مدیریت فرانچایز، عملکرد فرانچایزر، مالکیت فرانچایزر
  • امیررضا صدری خواه، سید سپهر قاضی نوری*، ابوالقاسم سرآبادانی صفحات 19-40

    تجارت جهانی نقش بسزایی در توسعه اقتصادی کشورها دارد. یکی از سازمان های موثر در زمینه تسهیل تجارت، گمرک است که به عنوان مرزبان اقتصادی کشور شناخته می شود. در گزارش ارایه شده توسط بانک جهانی کشور ایران جایگاه نامطلوبی در حوزه تجارت فرامرزی در بین کشورهای جهان دارد. این پژوهش با هدف بهبود جایگاه کشور ایران در شاخص تجارت فرامرزی گزارش بانک جهانی در بین سایر کشورها انجام شده است. بدین منظور ابتدا مطالعه حوزه های حاکمیت فناوری اطلاعات و مدیریت فرایند انجام پذیرفت، در این بررسی حوزه های پنجگانه حاکمیت فناوری اطلاعات و مراحل مورد نیاز جهت مدیریت فرایند شناسایی گردید. در پژوهش حاضر، از روش پژوهش علم طراحی برای مسیله مزبور استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر متشکل 57 نفر از خبرگان حوزه گمرک بوده که نمونه ای به اندازه 12 نفر از این جامعه جهت انجام مصاحبه به روش هدفمند انتخاب گردید. روش جمع آوری داده های این پژوهش از طریق مصاحبه نیمه ساختاریافته بوده که با استفاده از تحلیل مضمون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. نتایج پژوهش حاضر به تفکیک، در سه حوزه شامل ارایه ارزش، حاکمیت فناوری اطلاعات، مدیریت فرایند طبقه بندی گردیده است. پس از طبقه بندی و تحلیل نتایج، مدلی جهت ارایه ارزش به ذینفعان سازمانی طراحی گردید. این مدل شامل بخش های مختلفی بوده که مهمترین بخش های آن بخش”اقدامات” و”ارایه ارزش” می باشد. دو بخش مزبور به اقداماتی اشاره دارد که لازم است در سازمان انجام پذیرد تا با ادغام حاکمیت فناوری اطلاعات در مدیریت فرایند موجب خلق ارزش برای ذینفعان گردد.

    کلیدواژگان: ارائه ارزش، حاکمیت فناوری اطلاعات، مدیریت فرایند، گمرک، علم طراحی
  • عظیم زارعی، محمدعلی سیاه سرانی کجوری* صفحات 41-63

    در دنیای امروز نقش دیپلماسی تجاری در توسعه اقتصادی و تجاری چنان اهمیتی یافته است که در برخی کشورها بخش عمده وقت دستگاه دیپلماتیک به این امر اختصاص می یابد. در کشور ما انتظار می رود دیپلماسی تجاری به یکی از اولویت های اصلی سیاست خارجی کشور تبدیل شود تا بتواند بخشی از مشکلات پیشروی شرکتهای دانش بنیان را مرتفع سازد. هدف پژوهش حاضر طراحی و تبیین مدل سیستمی دیپلماسی تجاری در راستای صادرات پایدار شرکتهای دانش بنیان بود که برای این منظور از رویکرد ترکیبی استفاده شد، بر این اساس پژوهش حاضر از نظر هدف اکتشافی و از نوع آمیخته و از نظر نتیجه کاربردی است. در مرحله اول پژوهش با استفاده از روش نظریه داده بنیاد و نمونه گیری نظری، 16 مصاحبه عمیق نمیه ساختاریافته تا رسیدن به اشباع نظری با فعالان شرکتهای دانش بنیان (متخصصان، مدیران شرکتها و مسیولین مرتبط) صورت پذیرفت و مدل سیستمی دیپلماسی تجاری صادرات محور در شرکتهای دانش بنیان طراحی شد. در مرحله دوم پژوهش با استفاده از مدل معالات ساختاری، مدل مذکور در 102 شرکت دانش بنیان مورد آزمون قرار گرفت. نتایج پژوهش در بخش کیفی نشان داد مدل دیپلماسی تجاری جهت پیاده سازی و نیل به صادرات پایدار نیازمند یک نگاه سیستمی است که در آن باید به عناصر ورودی ها، خانه پردازش، خروجی ها و بازخورد توجه ویژه ای شود، همچنین نتایج در بخش کمی تاثیرات ورودی ها بر خانه پردازش، خانه پردازش بر خروجی ، خروجی بر بازخور و باخورد بر ورودی ها را تایید کرد.

    کلیدواژگان: مدل سیستمی، دیپلماسی تجاری، صادرات پایدار
  • فهیمه محمدی، امیر ذاکری، مهدی عبدالحمید* صفحات 65-82
    صنایع خلاق و فرهنگی دارای ظرفیت بالایی جهت انتقال مفاهیم فرهنگی ملت ها هستند و این موجب می شود تا صادرات این محصولات در کنار سود اقتصادی از بعد تاثیرگذاری فرهنگی نیز حایز اهمیت باشد. به منظور رونق صادرات این حوزه می بایستی موانع موجود شناسایی گردیده و برطرف شود. هدف از این پژوهش استخراج موانع صادرات صنایع خلاق می باشد که برای دستیابی به آن از روش آمیخته استفاده گردیده است. در بخش کیفی با بکار بردن روش تحلیل مضمون بر روی ادبیات و مصاحبه با فعالین این حوزه 168 مضمون پایه شناسایی شد که این مضامین در 41 مضمون سازمان دهنده دسته بندی گردید و در مرحله بعدی در 10 مضمون فراگیر جای گرفت. در بخش کمی با طراحی پرسشنامه و انتخاب 10 خبره بر اساس روش نمونه گیری قضاوتی، مضامین بدست آمده با روش دیمتل اولویت بندی شدند. نتیجه تحلیل پرسشنامه ها نشان می دهد که "عدم ایفای نقش های حاکمیتی در صنایع خلاق" از بیشترین تاثیر گذاری در میان موانع برخوردار بوده و "عدم ایفای نقش های حاکمیتی در صنایع خلاق"، "چالش های ساختاری و نهادی شرکت های فعال در حوزه صنایع خلاق"و "عدم توجه به عوامل نهادی در صنایع خلاق" ازجمله موانع علی در این حوزه می باشد.
    کلیدواژگان: صنایع خلاق، صنایع فرهنگی، صادرات، تحلیل مضمون، دیمتل
  • مرتضی بابائی، فیروزه حاجی علی اکبری*، فرشته لطفی زاده، ارشد فرهمندیان صفحات 83-119
    هدف از این پژوهش، بررسی این مطلب است که چگونه می توان چالش های موجود بر سر راه استفاده از اینکوترمز را برطرف کرد و با عنایت به مدیریت زنجیره تامین و روابط بین خریدار و فروشنده، راهکاری برای بهینه سازی استفاده از استانداردهای اینکوترمز طراحی کرد که بتواند ترکیب بهینه نقاط تحویل، انتقال ریسک و انتقال هزینه ها را ایجاد کند. پژوهش حاضر از نوع کاربردی بوده و به روش آمیخته، در پنج مرحله شامل تحقیق داده بنیاد، تکنیک دلفی، تحلیل اثر متقابل، هم پوشانی و تدوین سناریوهای سازگار طراحی شده و روش نمونه گیری به صورت هدفمند بوده است. در مرحله اول با استفاده از نرم افزار مکس کیودا 20، تعداد 7 عامل موثر، 13 مولفه، 11 راهبرد و 2 پیامد شناسایی شد. در مرحله دوم طی چهار مرحله تکنیک مصاحبه دلفی با مشارکت خبرگان در حوزه بازرگانی بین الملل، 33 عامل موثر شناسایی شد. در مرحله سوم تعداد 5 عامل کلیدی و استراتژیک با استفاده از نرم افزار میک مک استخراج گردید. در مرحله چهارم عوامل وظایف خریدار و فروشنده در اصطلاحات اینکوترمز 2020، روابط خریدار و فروشنده، مدیریت زنجیره تامین و بازرگانی بینالملل به عنوان پیشران انتخاب و سپس با استفاده از نرم افزار سناریو ویزارد، تعداد 6 سناریوی سازگار استخراج شد. یافته های این پژوهش نشان داد در صورت بالا بودن سطح رابطه خریدار با فروشنده و با هدف تامین اهداف مدیریت زنجیره تامین شامل بهبود فرایندها، کمینه سازی هزینه ها و بیشینه سازی کارایی در رویکرد صادرات استفاده از اصطلاحات گروه D و در رویکرد واردات استفاده از اصطلاحات گروه E می تواند حالت بهینه باشد.
    کلیدواژگان: اینکوترمز، انتقال ریسک و هزینه ها، مدیریت زنجیره تامین، تجارت بین الملل، روابط خریدار و فروشنده
  • دیبا جعفری* صفحات 121-139

    گستردن حیطه فعالیت شرکت های تجاری ورای مرزهای کشورها، که صادرات متداول ترین شیوه آن است؛ امری است که اهمیت آن برای شرکتها و نیز سیاستگذاران اقتصادی پوشیده نیست. اما تحقق آن مستلزم وجود شرایطی است که البته حصول آن برای شرکتهای کوچک و متوسط دشوارتر است. اطلاعات مربوط به تجارت ورای مرزها، دانش تجربی و امکانات فیزیکی از محدودیت های شرکتها در این خصوص هستند. صندوق ضمانت صادرات یکی از مهترین نهادهایی است که عهده دار تمهید صادرات در کشور می باشد و پوشش های بیمه اعتبار از مهمترین ابزارهای آن در این خصوص است، که ظرفیت جدیدی برای فایق آمدن بر پیچیدگی های صادرات فراهم می آورد، چه اینکه پوشش های مزبور نه تنها در صورت بروز حادثه، خسارت شرکتها را جبران می نمایند، بلکه نفس پوشش بیمه ای ارایه شده توسط صندوق با توجه به زیرساختها و الزاماتش، از میزان ریسک پیش روی شرکتهای صادرکننده می کاهد. این مهم در کنار اطلاعات فراهم شده و نیز تسهیل تامین مالی شرکتها، مجال توسعه فعالیت های تجاری ورای مرزهای کشور را فراهم خواهد نمود. در نوشتار حاضر اولا تفکیکی ماهیتی در خصوص پوشش های اعتباری صندوق ضمانت صادرات ارایه می گردد و ثانیا چگونگی تاثیر این پوشش ها در توسعه فعالیتهای بین المللی شرکتها، از نظر خواهد گذشت.

    کلیدواژگان: اعتبار تامین کننده، اعتبار خریدار، بیمه اعتبار، تجارت بین المللی، صندوق ضمانت صادرات
  • راضیه ربانی، سید مجتبی محمودزاده*، اسماعیل قادری، فاطمه یاوری گهر صفحات 141-159
    فرایند نظام آموزش گردشگری در ایران جهت تحقق اهداف خود نیازمند دیدگاه های نظری و مدیریتی جدید با رویکرد کارآفرینی است تا امکان ایجاد تغییراتی در شرایط موجود را ایجاد کند. بر این مبنا هدف از پژوهش حاضر، تحلیل مشکلات فرایند این نظام در زمینه کارآفرینی از دیدگاه بازیگران این حوزه است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف ، اکتشافی - تبیینی و از نظر روش، آمیخته (کیفی-کمی)، مبتنی بر مصاحبه نیمه ساختاریافته با 177 نفر از کارشناسان سازمان های سیستم عرضه و تقاضای آموزش گردشگری ایران می باشد که به صورت نمونه گیری خوشه ای تصادفی انتخاب شدند. داده های گردآوری شده با استفاده از روش تحلیل شبکه اجتماعی از طریق نرم افزار گفی و شاخص های مرکزیت درجه، مرکزیت درجه ورودی وزندار و مرکزیت درجه خروجی وزندار تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که بیشترین مرکزیت درجه که متناظر با مهمترین بازیگر شبکه است، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سپس دانشگاه های دولتی فعال در حوزه گردشگری می باشد. این نتیجه پس از اعمال برچسب های مشکلات دارای تفاوت های معنادار بیشتری شده است. تحلیل مشکلات وضع موجود به کارشناسان این حوزه این امکان را می دهد تا با دانش لازم به تعریف اهداف آتی این فرایند بپردازند و زمینه را برای توسعه همه جانبه، یکپارچه و متعادل این بخش فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش کارآفرینی، آموزش گردشگری، کارآفرینی گردشگری، نظام آموزشی
  • رادین پیمان فر، حسین بوداقی خواجه نوبر*، فرزین مدرس خیابانی، نازنین پیله وری صفحات 161-178

    ارتباطات بازاریابی یکپارچه (IMC) به عنوان یکی از موضوعات مورد علاقه محققان، در سال‎های اخیر نقش مهمی در انتقال پیام برند به کاربران بالقوه و موجود دارد. در ارتباطات بازاریابی یکپارچه با ادغام تمام اجزای اساسی بازاریابی، فرایند بهینه‎ سازی ارتباط سازمان، سهامداران و مشتریان امکان پذیر می‎گردد، با این وجود موضوع تحول انگاره IMC در تحقیقات مورد بررسی قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با رویکرد آمیخته (کیفی- کمی)، مدل تحول انگاره های ارتباطات بازاریابی یکپارچه صنعت خودرو را تبیین می کند. جامعه آماری در بخش کیفی، دلفی فازی و ISM خبرگان صنعت خودرو بودند. جهت تجزیه و تحلیل داده ‎ها از نرم‎ افزارهای MAXQDA و Smart PLS استفاده شد. نتایج حاصل از تحلیل مضمون مصاحبه ‎نشان داد که شاخص‎ رسانه‎ های یکپارچه و روش‎های ارتباطات یکپارچه به عنوان شاخص ‎های کلیدی مقوله محوری تحول انگاره ارتباطات بازاریابی یکپارچه هستند. در نهایت نتایج حاصل از معادلات ساختاری، میانجی‎گری حذف قیمت گذاری دستوری، رقابتی کردن و دسترسی به تکنولوژی روز و محتوای یکپارچه در رابطه بین مدیریت چرخه مشتری، مدیریت سطوح مشتری و تشریک مساعی را مورد تایید قرار داد. همچنین نقش میانجی‎ گری افزایش رضایت شرکای تجاری، رابطه بین افزایش نفوذ و بهره‎ وری با سودآوری و عملکرد معنی دار بود. با توجه به یافته‎ ها، به نظر می رسد که استفاده از تغییر انگاره ارتباطات بازاریابی یکپارچه رفتار مصرف کننده را در صنعت خودرو تحت تاثیر قرار ‎دهد و در پیشبرد اهداف بازاریابی نتایج مطلوب‎تری را به همراه داشته باشد.

    کلیدواژگان: ارتباطات بازاریابی یکپارچه، تغییر انگاره، راهبردها، پیامدها، صنعت خودرو
  • حامد آغشلوئی، محمدجواد مصدق*، رضا احتشام راثی صفحات 179-200
    اقتصاد دیجیتالی موجب خلق فرصت های جدید برای ایجاد استارتاپ ها و مدل های جدید مبتنی بر فناوری اطلاعات شده است، اما همه استارتاپ های ایجاد شده به خصوص در حوزه تجارت الکترونیک موفق نبوده و نرخ شکست بالایی را دارند. در نتیجه هدف پژوهش حاضر، ارایه یک مدل امکان سنجی مبتنی بر سیستم فازی عصبی برای استارتاپ های تجارت الکترونیک به منظور کمک به کاهش شکست این استارتاپ ها از طریق شناسایی عوامل و مولفه های موثر بر موفقیت است. پژوهش حاضر از نظر هدف، تحقیقی کاربردی و از نظر نوع گردآوری داده ها پیمایشی است. جامعه آماری پژوهش مربوط به استارتاپ های فعال در زمینه تجارت الکترونیک در استان آذربایجان شرقی در بازه سال 1400 تا 1401 می باشد. روش پژوهش در نحوه شناسایی عوامل و شاخص ها با استفاده از نسبت روایی محتوا بر مبنای نظرات خبرگان بوده است. به منظور پیش بینی میزان موفقیت استارتاپ ها با استفاده از روش استنتاج فازی عصبی انطباقی، یک سیستم فازی طراحی و آموزش داده شده است. همچنین جهت تعمیم پذیری سیستم، سیستم طراحی شده اعتبارسنجی شده است. خروجی پژوهش یک سیستم هوشمند است و نتایج حاصل از امکان سنجی انجام شده توسط سیستم فازی عصبی انطباقی حاکی از صحت مطلوبیت سیستم و قابلیت اطمینان آن در پشتیبانی از تصمیمات اتخاذ شده به منظور ایجاد استارتاپ های جدید تجارت الکترونیکی است.
    کلیدواژگان: امکان سنجی، استارتاپ، مدل کسب و کار، سیستم فازی عصبی انطباقی
  • فرانک روانگرد، محمدحسین رونقی*، ابوالقاسم ابراهیمی صفحات 201-225

    هدف این پژوهش شناسایی چالش های استقرار بانکداری دیجیتالی در ایران است. روش شناسی موردنظر برای انجام این تحقیق، استفاده از روش تحقیق کیفی بوده که در آن از روش تیوری داده بنیاد استفاده شده است. به منظور جمع آوری اطلاعات در صنعت بانکداری از مصاحبه های ساختارنیافته و نیمه ساختاریافته (بهره گیری از نظرات خبرگان دانشگاهی و صنعت بانکداری ایران) استفاده شده است. در این روش که کدها با نرم افزار MAXQDA استخراج شد، در مجموع 176 کد، 45 مفهوم و 14 مقوله در 5 دسته مقوله کلی تر به دست آمد. نتایج پژوهش نشان می دهد شرایط علی چالش های بانکداری دیجیتال در ایران شامل چهار مقوله موانع قانونی و حقوقی، موانع زیرساختی و ضعف در زیرساخت های فناوری، عدم تمایل سازمان به همکاری با شرکای بیرونی و بالعکس و عدم ارایه ایده های نوین کسب وکار دیجیتال بوده، شرایط زمینه ای شامل سه مقوله عدم همراهی نیروی انسانی، مانع فرهنگی و مانع آموزشی بوده، شرایط مداخله گر شامل دو مقوله نبود هدف و چشم انداز راهبردی مشخص در عرصه بانکداری دیجیتال و عدم وجود ساختارهای سازمانی فعال، پویا و منعطف است، همچنین راهبردهای پیاده سازی بانکداری دیجیتال شامل سه مقوله تقویت و ارتقا زیرساخت ها، خلق و ارایه ایده های نو دانشی بانکداری دیجیتال و مدیریت راهبردی دیجیتال است و در آخر پیامدهای عدم پیاده سازی بانکداری دیجیتال در ایران شامل شش مقوله فراهم نشدن نیاز مشتری، کاهش سهم بازار، عدم تحلیل رفتار مشتریان، عدم ارایه خدمات یکپارچه، کاهش درآمد و افزایش هزینه ها است

    کلیدواژگان: بانکداری دیجیتال، بانکداری الکترونیک، داده بنیاد
  • مصطفی بغدادی، مهدی محمدی*، مهدی الیاسی، رضا رادفر صفحات 227-260

    برخورداری از یک مدل کسب وکار کارآمد، به عنوان فرض اولیه وجود یک استارتاپ در نظر گرفته می شود. مطالعات پیشین، بلوغ کسب وکار و عوامل موثر بر آن را از مهم ترین حوزه های مربوط به کارآفرینی به شمار آورده اند و همچنین ضعف در مدل کسب وکار را از عوامل شکست استارتاپ ها برشمرده اند. لذا پژوهش حاضر از طریق شناسایی و بررسی عوامل موثر بر تغییرات مدل کسب وکار یک استارتاپ و تکمیل تر شدن آن متناسب با بلوغ سازمانی، استارتاپ ها را قادر می سازد محصولات یا خدماتی دارای ارزش ارایه دهند. در این پژوهش با بررسی 55 مدل کسب وکار تجربه شده در موفق ترین استارتاپ های دنیا و تشکیل پنل خبرگان، ارتباط معناداری بین عوامل بلوغ مدل کسب وکار استارتاپ ها با مراحل پنج گانه تشریح شده در مدل بلوغ باترا حاصل گردید. سپس با تحلیل عاملی تاییدی بر اساس داده های حاصل از فعالان استارتاپ های پلتفرمی / دیجیتال کشور، مدل مفهومی بدست آمده، بررسی شد و مشخص گردید که 33 عامل در مراحل مختلف توسعه کسب وکار از مرحله تحلیل فرصت ها تا مدیریت عرضه محصول به بازار باید مدنظر قرار گیرند تا مدل کسب وکار مناسبی در چهار بعد شناسایی مشتری (چه کسی)، تعیین ارزش قابل اریه به مشتری (چه چیزی؟)، زنجیره موثر بر تحقق آن ارزش ها (چگونه؟) و سازوکار سود و کسب انتفاع (چرا؟) طراحی گردد تا زمینه ساز افزایش احتمال موفقیت پایدار کسب وکار و غلبه بر موانع ورود به بازار باشد. در نهایت نیز به منظور رسیدن به یک الگوی بلوغ مدل کسب وکار مبتنی بر سطوح و شاخص هایی که به آن ها اشاره شد، یک مدل و سناریوهای بلوغ بر اساس نقشه شناختی فازی ترسیم گردید.

    کلیدواژگان: موفقیت پایدار، الگوی بلوغ، نوآوری، توسعه کسب وکار، نقشه شناختی فازی
|
  • AliAkbar Khademi, Shamaseddin Nik Manesh *, Shabnam Zarjou Pages 1-18

    In the current research, the impact of franchise management capabilities on the franchisor's performance with the moderating role of the franchisor's ownership in chain stores in Alborz province was investigated. The current research is based on the division of the Ministry of Science Research and Technology and the statistical population in this research is 200 franchise managers of chain stores in Alborz province, including stores (Kuroosh, Amiran, Hypermy, Jumbo,Hypermarket, welfare and...).The statistical sample of this research was 131 using Cochran's formula. The sampling method in this research is non-random cluster sampling. The method and tools of data collection are in the form of field and library studies and the tool of the current research is a questionnaire extracted from the study of Gillis, Combs and Yin 2020 whose validity and reliability were confirmed. Structural equation analysis and covariance analysis with PLS software were used to analyze the data. The results of the research hypotheses indicated that the franchise management capabilities have a significant positive effect on the franchisor's performance considering the moderating role of the franchisor's ownership. Franchisors can strengthen them in a system by knowing the factors influencing the performance of franchisees and increase the overall performance of their group.

    Keywords: Franchise management, franchisor performance, franchisor ownership
  • AmirReza Sadrikhah, Seyed Sepehr Ghazinoory *, Abolghasem Sarabadani Pages 19-40

    International trade has a great role in the economic development of countries. One of the effective organizations in the field of trade facilitation is the customs, which is known as the economic border guard of the country. In the report presented by the World Bank, Iran has an unfavorable position in the field of cross-border trade among the countries of the world. This research was done with the aim of improving Iran's position in the cross-border trade index of the World Bank report among other countries. For this purpose, the study of the areas of information technology governance and process management was carried out. In this study, the five areas of information technology governance and the steps required for process management were identified. In the current research, the research method of design science has been used for the mentioned problem. The statistical population of the current study consists of 57 customs experts, and a sample of 12 people was selected from this population to conduct interviews in a targeted way. The data collection method of this research was through semi-structured interviews, which were analyzed using thematic analysis. The results of this research have been classified separately in three areas, including value provision, information technology governance, and process management. After classifying and analyzing the results, a model was designed to provide value to organizational stakeholders. This model includes various parts, the most important parts of which are "Actions" and "Providing Value".

    Keywords: Value Proposition, IT Governance, Process Management, Customs, Design Science
  • Azim Zarei, MohammadAli Siahsarani Kojuri * Pages 41-63

    In today's world, the role of commercial diplomacy has become important for economic and trade development, in some countries, the major time of the diplomatic system is devoted to it. We expect to commercial diplomacy to become the top foreign policy priority to solve a part of the problems facing the knowledge-based companies. This study aims to define and design a system model of commercial diplomacy in the knowledge-based companies, the hybrid approach was used for this purpose. Accordingly, this study is exploratory mixed-methods in its aim, and applied in its results. in the first phase of research using grounded theory and theoretical sampling, 16 half-structured in-depth interviews with activists to saturate the theoretical knowledge-based companies (experts, managers and relevant officials) took and commercial diplomacy system model was designed for knowledge-based companies. In the second phase, Structural Equation Modeling used and the model of commercial diplomacy system tested in 102 knowledge-based company. Results revealed that the inputs effected on the process, process effected on output, outcomes effected on feedback and feedback effected on inputs.

    Keywords: system model, commercial diplomacy, sustainable export
  • Fahime Mohammadi, Amir Zakery, Mahdi Abdolhamid * Pages 65-82
    Creative and cultural industries have a great capacity for transferring the cultural concepts of nations so the export of these products is important because of their cultural influence apart from the economic benefits. To help the growth of the cultural export we should discover the barriers and fix them. The purpose of this research is to diagnose these barriers and a mixed method is used to achieve it. In the qualitative part the theme analysis is used to discover the 168 primary codes that were categorized into 41 organizer codes and finally categorized into 10 comprehensive codes. In the quantitative part the questionnaire is designed and 10 experts were selected based on Judgmental sampling method the final codes were prioritized using dematel method. The result of analyzing the questionnaires shows that not doing the governmental duties in cultural industries has the highest impact between the barriers and not doing the governmental duties, the structural and institutional challenges of the creative firms and not paying attention to the institutional factors are the causal barriers. Using the qualitative-quantitative method in this research has made a deep understanding of the export barriers in this field.
    Keywords: creative industry, cultural industry, Export, Theme Analysis, dematel method
  • Morteza Babaie, Firouzeh Haji Ali Akbari *, Fereshteh Lotfizadeh, Arshad Farahmandian Pages 83-119
    The purpose of this research is to investigate how to overcome the challenges in the use of Incoterms and design a solution to optimize the use of Incoterms standards concerning supply chain management and relations between buyers and sellers in order to create favorable conditions for Companies in international transactions, especially regarding the points of delivery of goods, transfer of risk and transfer of costs.This research is designed with a mixed method and in five stages, including the grounded theory method, Delphi technique, the Cross Impact Analysis Method, overlap, and Identifying compatible scenarios. The sampling method was purposeful.In the first stage, 7 effective factors, 13 components, 11 strategies, and two consequences were identified by using MAXQDA 20 software. In the second stage, 33 effective factors were identified during the four stages of the Delphi interview technique. In the third stage, using MicMac software, five strategic factors were identified. In the fourth stage, the factors of buyer and seller duties in Incoterms 2020, buyer-seller relations, supply chain management, and international trade were selected as drivers. Then six compatible scenarios were extracted using Scenario Wizard software. The findings of this research showed that if the level of the relationship between the buyer and the seller is high and to meet the goals of supply chain management, including improving processes, minimizing costs, and maximizing efficiency, and in the export approach, the use of Group D of Incoterms and in the import approach, using group E of Incoterms is the Optimal combination.
    Keywords: Incoterms, risk, cost transfer, supply chain management, international trade, buyer, seller relations
  • Diba Jafari * Pages 121-139

    Expanding the scope of business activities beyond the borders of countries, of which export is the most common method; is a matter whose importance is not hidden for companies and economic policy makers. But it requires the existence of conditions, which are more difficult for small and medium-sized companies. Information related to cross-border trade, empirical knowledge and physical facilities are some of the limitations of companies in this regard. The Export Guarantee Fund is one of the most important institutions responsible for preparing exports in the country, and credit insurance coverage is one of its most important tools in this regard, which provides a new capacity to overcome the complexities of export, because the said coverage is not only compensate the companies in case of happening the accident , but also the insurance coverage provided by the fund reduces the amount of risk faced by the exporting companies due to its infrastructure and requirements. This fact, along with the provided information, as well as facilitating the financing of companies, will provide the opportunity to develop business activities beyond the borders of the country. In this article, firstly, a classification of the nature of the export guarantee fund's credit coverage is provided, and secondly, the effect of these coverages on the development of the international activities of companies will be considered.

    Keywords: Buyer credit, Credit Insurance, Export Guarantee Fund, international trade, Supplier Credit
  • Razieh Rabani, Seyed Mojtaba Mahmoudzadeh *, Esmaeil Ghaderi, Fatemeh Yavarigohar Pages 141-159
    The process of tourism education system in Iran in order to achieve its goals requires new theoretical and managerial perspectives with an entrepreneurial approach to create the possibility of making changes in the existing conditions. The aim of the current research is to analyze the problems of the process of this system in the field of entrepreneurship from the point of view of actors in this field. The current research is exploratory-explanatory in terms of purpose and mixed (qualitative-quantitative) in terms of method, based on a semi-structured interview with 177 experts from organizations of the supply and demand system of tourism education in Iran, which is a random cluster sampling were chosen. The collected data were analyzed using the social network analysis method through Gephi software and the indices of degree centrality, weighted input degree centrality and weighted output degree centrality. The results of the research showed that the most centrality of the degree, which corresponds to the most important actor of the network, is the Ministry of Cultural Heritage, Tourism and Handicrafts, and then the state universities active in the field of tourism. This result has more significant differences after applying the problem labels. Analyzing the problems allows the experts in this field to define the future goals of this process with the necessary knowledge and provide the basis for the comprehensive, integrated and balanced development of this sector.
    Keywords: Educational System, Entrepreneurship Education, Tourism Education, Tourism Entrepreneurship
  • Radin Peyman Far, Hosein Bodaghi Khajeh Noubar *, Farzin Modarres Khiyabani, Nazanin Pilevari Pages 161-178

    Integrated Marketing Communication (IMC), as one of the topics of interest to researchers, plays an important role in conveying brand messages to potential and existing users in recent years. In integrated marketing communications, by integrating all the basic components of marketing, the process of optimizing the communication of the organization, stakeholders and customers becomes possible; however, the issue of the evolution of the IMC concept has not been investigated in research. The present study explains the transformation model of integrated marketing communications of the automobile industry with a mixed approach (qualitative-quantitative). The statistical population in the qualitative section, Delphi Fazi and ISM were automotive industry experts. MAXQDA and Smart PLS software were used for data analysis. The results of the analysis of the content of the interview showed that the index of integrated media and integrated communication methods are key indicators of the central category of the transformation of the concept of integrated marketing communication. Finally, the results of the structural equations confirmed the mediation of the removal of prescriptive pricing, competitiveness and access to modern technology and integrated content in the relationship between customer cycle management, customer level management and collaboration. Also, the mediating role of increasing the satisfaction of business partners, the relationship between increasing influence and productivity with profitability and performance was significant. According to the findings, it seems that the use of the integrated marketing communications paradigm will influence consumer behavior in the automotive industry and bring better results in advancing marketing goals.

    Keywords: Integrated marketing communications, changing the paradigm, Strategies, consequences, Automotive industry
  • Hamed Agheshlouei, Mohammadjavad Mosadegh *, Reza Ehtesham Rasi Pages 179-200
    The digital economy has created new opportunities to create startups and new models based on information technology, but not all startups created, especially in the field of electronic commerce, have been successful and have a high failure rate. As a result, the aim of this research is providing a feasibility model based on adaptive neuro-fuzzy inference system for e-commerce startups in order to help reduce the failure of these startups by identifying the factors and components affecting success. The current research is an applied research in terms of purpose and a survey in terms of data collection. the statistical population of the research is related to the active startups in the field of e-commerce in East Azerbaijan province from 2021 till 2022. the method of research in identifying the factors and indicators uses the content validity ratio (CVR) based on the opinions of experts. in order to predict the success rate of startups using the adaptive neuro-fuzzy inference system, a fuzzy system has been designed and trained. also, in order to generalize the system, the designed system has been validated.The output of the research is an intelligent system and the results of the feasibility study carried out by the adaptive neuro-fuzzy inference system indicate the correctness of the system's efficacy and its reliability in supporting the decisions made in order to create new e-commerce startups.
    Keywords: Feasibility, Startup, Business model, Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System
  • Faranak Ravangard, MohammadHossein Ronaghi *, Abolghasem Ebrahimi Pages 201-225

    The purpose of this study is to identify the challenges of establishing digital banking in Iran. The methodology used for this research was the use of qualitative research method in which the data theory theory method was used. In order to collect information in the banking industry, unstructured and semi-structured interviews (using the opinions of academic experts and the Iranian banking industry) have been used. In this method, the codes were extracted with MAXQDA software, a total of 176 codes, 45 concepts and 14 categories in 5 categories of general categories were obtained. The results show that the causal conditions of digital banking challenges in Iran include four categories of legal barriers, infrastructure barriers and weakness in technology infrastructure, the organization's unwillingness to cooperate with external partners and vice versa and lack of new digital business ideas. The lack of human resources is a cultural barrier and an educational barrier. The interventionist conditions include two categories: lack of specific goal and strategic vision in the field of digital banking and lack of active, dynamic and flexible organizational structures. Upgrading infrastructure, creating and presenting new ideas, digital banking knowledge and digital strategic management. Finally, the consequences of not implementing digital banking in Iran include six categories: not meeting customer needs, reducing market share, not analyzing customer behavior, not providing integrated services, reducing revenue. And increase costs.

    Keywords: Digital Banking, E- Banking, Grounded theory
  • Moustapha Baghdadi, Mehdi Mohammadi *, Mahdi Elyasi, Reza Radfar Pages 227-260

    Using an efficient business model is considered a basic assumption of the existence of a startup. Previous studies have considered business maturity and the affecting factors, as one of the most important areas of entrepreneurship and also, a flawed business model as one of the reasons for startup's failures. Thus, the present study enables startups to provide valuable products by identifying the change factors of a startup business model and its improvements according with organizational maturity. Reviewing 55 business models used in successful world-class startups and forming an experts' panel, this study found a significant relationship between the maturity factors of the startups' business model and the five steps of Batra maturity model. Then, by CFA based on data obtained from activists of platform/ digital startup in the country, the obtained conceptual model was examined and it was found that 33 factors in different stages of business development from opportunity analysis to product supply management to the market should be considered to have a suitable business model. The four dimensions of identifying the customer (who), determining the value to be presented to the customer (what?), the chain affecting the realization of values (how?) and the profit mechanism (why?) should be considered to increase the chances of sustainable business success and overcome barriers to market entry. Finally, in order to achieve a maturity model of the business model based on mentioned levels and indicators, a model and scenario was designed based on the fuzzy cognitive map

    Keywords: Sustainable Success, Maturity Model, Innovation, business development, fuzzy cognitive map