فهرست مطالب

حقوق و مطالعات نوین - سال سوم شماره 3 (پیاپی 8، پاییز 1401)

نشریه حقوق و مطالعات نوین
سال سوم شماره 3 (پیاپی 8، پاییز 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/09/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهدی عمانی، جمال بیگی*، بابک پورقهرمانی صفحه 1

    هویت فرهنگی یک ملت ریشه در اعتقادات و باورهای آن ملت داشته و چون هر ملتی فرهنگ خاص خود را دارا می باشند بنابراین اعتقادات و باورهایشان نیز متمایز با یکدیگر خواهد بود. به دلیل اینکه این هویت در همه افراد همان ملت وجود دارد، بنابراین اگر اعتقادات و باورهای افراد مورد حمله قرار بگیرد قطعا فرهنگ و هویت فرهنگی کشور دچار بحران خواهد شد. بدیهی است این امر جز با نفوذ در اذهان و ضمایر ناخودآگاه افراد امکان پذیر نخواهد بود که البته با ورود عصر جدید این امکان به راحتی به واسطه فناوری هارپ محقق گشته است. صاحبان این فناوری برای رسیدن به اهداف متجاوزانه خود به دلیل شکست در عرصه نظامی دست به گریبان این فناوری شده اند، به این دلیل که اولا هزینه آن به مراتب ارزان تر از گزینه نظامی بوده و دوما اینکه آماج آن قابل شناسایی نبوده و قابل اثبات نیست. این مقاله درصدد پاسخ به این سوال است که هارپ چیست و چه نقشی در هویت فرهنگی ملی دارد؟ روش تحقیق در این نوشتار به صورت توصیفی تحلیلی بوده و یافته های تحقیق حاکی از این مطلب است که این فناوری به عنوان سلاحی مدرن و مخرب ابزاری در دست صاحبان آن، به جهت نفوذ، تسلط و تصرف بر کشورها می باشد که به دنبال شکست در عرصه نظامی سعی در تبدیل فرهنگ ملت ها داشته اند.

    کلیدواژگان: فناوری هارپ، هویت، هویت فرهنگی، کنترل اذهان، استحاله فرهنگی
  • سعید جهانگیری*، حکیمه السادات میررفیعی صفحه 2

    شهید سردار قاسم سلیمانی ، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران و مدیر برنامه ریزی و عملیاتی راس سخت افزار امنیتی ایران به عنوان محور قدرت شیعه در خاورمیانه بود. هدف ما در این پژوهش بررسی نقش آفرینی های شهید سردار سپهبد سلیمانی در جبهه های مختلف نبرد با تروریسم بدوه است که ایشان را به مرکز محور مقاومت تبدیل کرده بود. ترور سپهبد سلیمانی نه تنها مقاومت را تضعیف نکرد، بلکه باعث انسجام بیشتر آن نیز شده است. نقش حاج قاسم سلیمانی در پیروزی های جبهه مقاومت در مبارزه با استکبار جهانی، صهونیسم بین الملل و ارتجاع منطقه یک نقشی اثرگذار می باشد که موجب شد خلافت خودخوانده داعش در عراق و سوریه از بین رود و از وی به عنوان نمادی از مبارزه به تروریسم در جهان مطرح شود. سوال اصلی ما در این پژوهش که به روش توصیفی و تحلیلی می باشد این است که نقش شهید سردار سپهبد قاسم سلیمانی در محور مقاومت در منازعات امنیتی رژیم اشغالگر صهیونیستی ار منظر حقوق بشر چه بوده است؟ یافته ها نشان می دهد که فرمانده شجاع و دلاور نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با داشتن تفکری نظامی، اندیشه استراتژیک و به مانند یک دیپلمات زیرک، به عنوان نیروی فعال در سیاست خارجی کشورمان نقشی مهم ایفا می کرد. قاسم سلیمانی برای جمهوری اسلامی تنها یک فرمانده نظامی نبود، او نماد محور مقاومت» بود که پایه های جمهوری اسلامی بر آن بنا شده است.

    کلیدواژگان: شهید حاج قاسم سلیمانی، تروریسم، رژیم اشغالگر صهیونیستی، داعش، منازعات امنیتی
  • مهدی نصر اصفهانی*، مسعود حیدری، محمود مالمیر صفحه 3

    قربانی شدن می تواند سلامت جسمی و روانی کودک را در معرض مخاطره قرار دهد. در این بین برخی از گروه های آسیب پذیر بیش از دیگران در معرض خطر قربانی شدن و آسیب های ناشی از آن قرار می گیرند. کودکان کار به خاطر وضعیت و نیازهای خاص خود مثل کم سن و سال بودن، انجام کار اجباری، فقر، نیاز به توجه و محبت در این سنین و نظایر آن از یک سو؛ و از سوی دیگر همنشینی با همسالان کژرو بیش از دیگران نیاز به محیطی امن برای رشد و شکوفایی دارند. یکی از مهمترین جنبه های حمایتی از کودکان کار قربانی حمایت هایی در قالب تامین اجتماعی و پزشکی است. این گونه حمایت ها در کشورهای واجد دولت رفاه و تامین اجتماعی در سطوح حداقلی به صورت امری رایج و عادی درآمده است. پرسش اصلی این پژوهش آن است که آیا حمایت های انجام شدن از کودکان در بزه دیده یا در معرض بزه دیده گی در سطح بین الملل کافی است و با استانداردهای یک زندگی حداقلی تناسب دارد یا خیر؟ به نظر می رسد حمایت های لازم از سطح گذار از ضروریات به سوی داشتن استاندادرهای مطلوب قابل قبول بوده است. هدف از انجام این پژوهش نیز تبیین این استانداردها و نواقص موجود می باشد. در این مقاله پس از تبیین و شناخت قربانیان، حقوق آنان را به لحاظ پزشکی در حد استانداردهای حقوق بشری مورد تحلیل قرار گرفته است. روش پژوهش به صورت توصیفی تحلیلی است.

    کلیدواژگان: حقوق بشر، کودک، قربانی شدن، تامین اجتماعی، کودک کار
  • حامد مهراد*، محمدهادی ساعی صفحه 4

    با توجه به گسترش و پیچیدگی های مبانی حقوقی در نظامات اقتصادی و اجتماعی جوامع و مبانی حقوقی خرد و کلان همواره ضرورت توجه به ابعاد مختلف نظامات اجتماعی و اقتصادی احساس می شود که در این میان توجه به مبانی و مفاهیم حقوق اقتصادی به عنوان یکی از زیر گرایش های جدید حقوق خصوصی و به تبع آن بررسی و مطالعه در باب یکی از زیرشاخه های شاخص این گرایش جوان تحت عنوان حقوق رقابت بیش ازپیش احساس می شود آنچه ما در این پژوهش تلاش داریم به آن بپردازیم بحث و بررسی در باب «جایگاه تحولات قواعد عمومی قراردادها بر حقوق رقابت» و توجه به بررسی و اهمیت بررسی و ارتباط و وضعیت قواعد عمومی قراردادها در بحث حقوق رقابت است، اساس و مبنای مطالعات حقوق رقابت مطالعه در باب قراردادهای تجاری است که آثار مثبت یا منفی را در جریان رقابت می توانند برجای بگذارند بنابراین در این پژوهش می بایست به این پرسش پرداخته شود که آیا به صورت مستقل می توان صرفا در باب مبانی حقوق رقابت به قواعد عمومی قراردادها استناد نمود و در ادامه به بحث و بررسی بر اهمیت مطالعه قواعد عمومی قراردادها و سیر تاریخی تحولات قراردادی و اعتبار محدودیت های قراردادی و درنهایت نقش و جایگاه دولت در بحث مداخلات در جریان حقوق رقابت با توجه به قواعد عمومی قراردادها خواهیم پرداخت.

    کلیدواژگان: قرارداد، قواعد عمومی قرارداد ها، حقوق رقابت، نظم عمومی، حاکمیت اراده
  • فخری مهدی همدانی* صفحه 5

    کاداستر به عنوان مفهومی نوین در ثبت املاک یعنی ثبت الکترونیکی املاک است. به رغم اهمیت و جایگاه این نهاد در ‏حقوق نوین ثبتی، در نظام حقوقی ایران برخی از مسایل مربوط به آن همچنان مورد غفلت واقع شده است. نظام ثبتی ایران با ‏وجود آن که نظامی منسجم است و قابلیت ایجاد امنیت حقوقی را دارد با نیازها و منافع جامعه هماهنگ نیست بنابراین ‏مستلزم اصلاحاتی جهت کارایی بهتر آن می باشد تا بتواند علاوه بر تامین منافع مالکین، باب سوء استفاده های احتمالی را ‏مسدود نماید و به بسیاری از اختلاف نظرها درخصوص مقررات ثبتی که ناشی از عدم توجه به نوع نظام ثبتی ایران است. ‏پژوهش حاضر با استفاده از روش توصیفی- تحلیلی به جایگاه کاداستر در ثبت اسناد رسمی در جهت امنیت در معاملات ‏در حقوق ایران می پردازد، که سیستم ثبت املاک از طریق تشخیص و تعیین حقوق مالکیت و تضمین و تسهیل ثبات ‏وضعیت حقوقی بیع املاک از یکسو وحمایت حقوقی از حقوق مزبور از سوی دیگر منجر به کاهش هزینه مبادله املاک، ‏امنیت و تسریع در معاملات می گردد و در نتیجه موجب ورود ملک به چرخه اقتصادی می شود و نشان می دهد که استفاده ‏از سیستم ثبت عینی املاک در ترکیب با کاداستر در نظام ثبتی ایران که به صورت چند بعدی صورت گرفته است، ‏امکان دسترسی به این هدف را علیرغم برخی کاستی ها فراهم نموده است.‏

    کلیدواژگان: کاداستر، ثبت اسناد رسمی، امنیت، معاملات ‏
  • امیررضا محمودی*، سیده مهشید میری بالاجورشری صفحه 6

    یکی از مباحثی که در فقه شیعه و سنی اهمیت ویژه ای دارد و مورد توجه قرار گرفته است نقش و جایگاه مصلحت در امور فقهی می باشد. در فقه اسلامی موضوع مصلحت در غایت احکام حکومتی مطرح است. احکام حکومتی تصمیاتی هستند که ولی امر در سایه قوانین شریعت و رعایت موافقت آن ها به حسب مصلحت وقت، اتخاذ می نماید و مطابق آن مقرراتی وضع کرده و اجرا می نماید. این مقررات لازم الاجرا بوده و مانند احکام شریعت دارای اعتبار می باشند، اما بر خلاف قوانین آسمانی که غیر قابل تغییر هستند مقررات وضعی حکومتی قابلیت تغییر در ثبات و بقا را در قالب مصلحت دارند.به نظر می رسد استنباط احکام شرعی بر اساس مصالح در فقه شیعه مورد قبول واقع شده است به شرطی که دلیلی قطعی و حتمی بر خلاف آن وجود نداشته باشد. بنابراین نمی توان در حکومت اسلامی که مبتنی بر احکام شیعی است نمی توان هر مصلحتی را هر چند غیر ضروری ملاک حکم و فتوا قرار داد. در این مقاله جایگاه مصلحت در اهداف شارع در قانونگذاری در قالب نوع تحقیق نظری و به روش توصیفی تحلیلی مورد مطالعه قرار گرفته است.

    کلیدواژگان: مصلحت، فقه المقاصد، مصلحت مرسله، احکام حکومتی
  • مهری فرهنگ*، فاطمه نجاتی صفحه 7

    سلب مالکیت ها در دو بعد صورت می گیرد. یکی در بعد کارهای عمرانی و شهرسازی، که دولت و موسسات دولتی و شهرداری ها طبق قوانین و مقررات و طی تشریفاتی بر اساس نیازهای خود اقدام به سلب مالکیت از اشخاص خصوصی می نمایند. و دیگری به منظور تامین مسکن و رفع این معضل اجتماعی سلب مالکیت صورت می گیرد. هدف از این تحقیق نحوه سلب مالکیت از اموال بلاوارث از نظر فقه اسلامی و حقوق ایران می باشد. روش تحقیق به صورت توصیفی و تحلیل بوده و نتایج تحقیق حاکی از آن است که در رابطه با اشخاص بلاوارث در بین فقها سه نظریه مطرح است که عبارتند از وصیت محدود بر ثلث به صورتی که مازاد بر آن متعلق به امام (ع) است؛ وصیت مازاد بر ثلث تنها به منظور مصرف در امور خیریه و وصیت به مازاد بر ثلث به هر میزان.در صورتی که فردی فوت کند و هیچ یک از وراث خواه نسبی و یا سببی موضوع مواد 862 و 864 قانون مدنی را نداشته باشد به موجب ماده 866 قانون مدنی تعیین تکلیف ترکه بر عهده حاکم خواهد بود. این ماده که در مورد ترکه متوفای بدون وارث است،صرفا موضوع را به حاکم واگذار کرده است ولی در مورد مسایلی همچون حدود اختیارات حاکم و کیفیت حیازت ترکه متوفی از سوی وی و نحوه استیلای بر آن هیچ حکمی را مقرر نکرده است.همین نقص قانون مدنی موجب شد تا قانونگذار با تصویب قانون امور حسبی به این موضوع بپردازد و نکات ابهامی آن را بر طرف نماید.

    کلیدواژگان: سلب مالکیت، اموال بلا وارث، اشخاص، وصیت
  • بهاره مژدهی*، فاطمه الهی منش صفحه 8

    هدف از پژوهش حاضر بررسی چالش های فراروی نظام عدالت کیفری پیرامون مراقبت های پس از خروج است. لذا با استفاده از روش کتابخانه ای و به صورت توصیفی و تحلیلی بررسی این موضوع انجام شد. پژوهش حاضر در صدد است تا با بررسی چالش های مراقبت های پس از خروج و با معرفی تجاربی که در این زمینه وجود دارد، از طریق ساز و کارهایی در سطح رویکرد اصلاح مجرمین در مراقبت های پس از خروج در مقررات کیفری ایران ، به ارایه الگویی مناسب برای نظارت بر مجرمین در فرآیند مراقبت های پس از خروج برآید. کار آموزی، اشتغال، ازدواج ، ادامه تحصیل ، اعطای تسهیلات وام بانکی ونظایر این ها، از جمله سازوکارهایی هستند که کارآمدی آنان به عنوان یافته این پژوهش ، برای اجرا در دوران اعمال حبس پیشنهاد می گردد. نظام های عدالت کیفری در دهه های اخیر برای راهبرد سیاست جنایی خود در جهت حذف و محدود کردن علل و فرصت های جرم، به اقدام های اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، تربیتی و آموزشی نگاه ویژه ای داشته اند. در این راستا مسیله مراقبت های پس از خروج از حبس باب جدیدی است که با اهدافی از قبیل باز سازگاری و پیشگیری از تکرار جرم گشوده شده است. اقداماتی که به عنوان مراقبت های پس از خروج انجام می شود می تواند نقش بسزایی در پیشگیری از تکرار جرم داشته باشد و به کار بردن آن در ارتقای توانمندی های اجتماعی بسیار موثر می باشد. و در نهایت این که شایسته است تمامی سعی و تلاش خود را در جهت انسانی کردن هر چه بیشتر محیط و ارایه تمامی شیوه های نوین اصلاح و باز پروری زندانیان مصروف نماییم.

    کلیدواژگان: چالش ها، نظام عدالت کیفری، مراقبت های پس از خروج
  • مهرویه شجاع سنگچولی* صفحه 9

    دین اسلام به عنوان کامل ترین دین الهی، همواره توجه ویژه ای به جایگاه انسان و حفظ کرامت انسانی دارد. در اسناد معتبر اسلامی و فقهی، طبق سفارشات انجام شده در قرآن کریم، انسان از زمان تشکیل و انعقاد نطفه همانند انسانی بالغ از حقوق مادی و معنوی برخوردار است و موجودی دارای حق حیات و محترم دانسته شده است. قانونگذار در قوانین داخلی به پیروی از دین اسلام با الگو برداری از اسناد معتبر اسلامی جنین را دارای حقوق می داند و از زمان انعقاد نطفه با صدور حرمت سقط جنین و وضع ضمانت اجرا مختص عاملان این عمل از حیات جنین حمایت نموده و در پی اعطای این حق، او را محق در سایر حقوق همچون حق سلامت و حق مالی می داند. این در حالی است که در کنوانسیون حقوق کودک به عنوان سند جامع در زمینه به رسمیت شناختن حقوق کودکان، با عدم اشاره به جنین و دوران حمل، صرفا در بند نخست ماده 6 همین سند کشورهای عضو را ملزم شده اند تا حق ذاتی تمام کودکان را به رسمیت بشناسند. در سایر اسناد بین المللی همچون: مقدمه اعلامیه جهانی حقوق کودک، میثاق بین المللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی به دوران حمل و جنین اشاره شده است اما نصی به جهت اعطای حقوق مالی یا مادی به جنین و یا به رسمیت شناختن حق حیات وی وجود ندارد و تدوین گران این اسناد تنها به حمایت از کودک جهت جلوگیری از مرگ و مرده متولد شدن او پرداخته اند.

    کلیدواژگان: حقوق جنین، کنوانسیون حقوق کودک، حق حیات، وصیت، ارث
  • زهرا زهادت پور، صادق بارانی*، اسماعیل ذوالفقاری فرد، عبدالکریم کریمی صفحه 10

    شیوع بیماری کووید 19 در 3 سال اخیر و عدم درمان قطعی آن موجب آن شده است تا انتقال و ابتلای این بیماری یک عامل مهم در ارتکاب جنایت شود. جرایمی که ممکن است در نتیجه انتقال ویروس کرونا ارتکاب یابد با توجه به عوارض ناشی از آن و وضعیت جسمانی افراد سرایت شونده متفاوت است. درصورتی که انتقال این ویروس، موجب مرگ بزه دیده شود، رفتار فرد انتقال دهنده با توجه به قصد وی ممکن است قتل عمد، شبه عمد یا خطای محض باشد. هرچند این احتمال وجود دارد که عوارض ناشی از انتقال ویروس کووید 19 بعد از مدتی(کوتاه یا طولانی) بروز کند و این مدت در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین، لازم است رفتار ارتکابی از طرف انتقال دهنده این بیماری مسری و کشنده در طول این مدت نیز تحت تعقیب قرا گرفته و با عاملین برخورد قانونی صورت گیرد. پژوهش حاضر از نوع نظری به روش توصیفی-تحلیلی می‏ باشد و روش جمع آوری اطلاعات آن به صورت کتابخانه ‏ای با مراجعه به اسناد، کتب و مقالات است.

    کلیدواژگان: کووید 19، شروع به جرم، شروع به قتل، جرایم ناتمام
|
  • Mahdi Ommani, Jamal Beigi *, Babak Pourghahremani Page 1

    The cultural identity of a nation is rooted in the beliefs and beliefs of that nation, and since each nation has its own culture, so their beliefs and beliefs will be different from each other. Because this identity exists in all the people of the same nation, so if people's beliefs and beliefs are attacked, the country's culture and cultural identity will definitely suffer a crisis. Obviously, this will not be possible except by penetrating people's unconscious minds and pronouns, which, of course, with the arrival of the new era, this possibility has been easily realized through Haarp technology. To achieve their aggressive goals, the owners of this technology have resorted to this technology due to the failure in the military arena, because firstly, its cost is much cheaper than the military option, and secondly, its purpose cannot be identified and cannot be proven. This article tries to answer the question, what is Haarp and what role does it play in national cultural identity? The research method in this article is descriptive and analytical and the findings of the research indicate that this technology as a modern and destructive weapon is a tool in the hands of its owners for the purpose of influencing, dominating and occupying countries, which seeks failure in the field. Jangi have tried to change the culture of nations.

    Keywords: Haarp technology, Identity, Cultural identity, mind control, cultural transformation
  • Saeid Jahangiri *, Hakimeh Sadat Mirrafee Page 2

    Martyr Sardar Qassem Soleimani, Commander of the Quds Force of the Revolutionary Guards and Director of Planning and Operation of Iran's Security Hardware as the Axis of Shiite Power in the Middle East Had become the center of the axis of resistance. The assassination of General Soleimani not only did not weaken the resistance, but also made it more cohesive. The role of Haj Qassem Soleimani in the victories of the Resistance Front in the fight against global arrogance, international Zionism and regional reaction is an influential role that led to the destruction of the self-proclaimed caliphate of ISIL in Iraq and Syria and as a symbol of the fight against terrorism in Let the world be raised. Our main question in this research, which is descriptive and analytical, is what was the role of Martyr General Qassem Soleimani in the axis of resistance in the security conflicts of the occupying Zionist regime? The findings show that the brave and courageous commander of the Quds Force of the Islamic Revolutionary Guard Corps, with his military thinking, strategic thinking and like a shrewd diplomat, played an important role in our country's foreign policy as an active force. Qassem Soleimani was not just a military commander for the Islamic Republic, he was a symbol of the "axis of resistance" on which the foundations of the Islamic Republic are built.

    Keywords: Martyr Haj Qassem Soleimani, Terrorism, Zionist Occupation Regime, ISIS, Security Conflicts
  • Mahdi Nasr Isfahani *, Masoud Heydari, Mahmoud Malmir Page 3

    Being victimized as one of the most recognized social harm by considering different aspects and effects can endanger the physical and mental health of the child. Meanwhile, some vulnerable groups are at greater risk of being victimized and harmed than others. Working children because of their special needs and needs, such as being young, doing forced labor, parenting, poverty, needing attention and affection at this age, and so on; Castro and ... more than anyone else need a safe environment for growth and prosperity, and so this implies that if a child is in a passing location such as a street or forced labor or other non-standard environments and is exposed to other crimes. To be fair, first of all he should be considered a victim, not a criminal. Special attention has been paid to child labor in international human rights instruments at national and transnational levels. One of the most important aspects of child support work is the provision of social and medical support. Such support has become commonplace in countries with minimal welfare and social security. In this article, the author intends to analyze and evaluate the human rights standards of the victims after the explanation and recognition of the victims.

    Keywords: human rights, Children, Victimization, Social Security
  • Hamed Mehrad *, Mohammad Hadisaei Page 4

    Due to the development and complexity of legal principles in economic and social systems of societies and micro and macro legal principles, it is always necessary to pay attention to different dimensions of social and economic systems, including the principles and concepts of economic law as one of the sub-trends. New Private Laws and, consequently, the study and study of one of the leading trends and sub-trends of this young trend called competition law is felt more than ever. What we are trying to address in this study is a discussion about The place of changes in the general rules of contracts on competition law "and attention to the study and the importance of reviewing and the relationship and status of general rules of contracts in the discussion of competition law, because as the basis of studies of competition law is the study of commercial contracts that have positive effects Or negative can be left in the course of competition, so this study should address the question of whether an independent برگه can be based solely on the principles of competition law, the general rules of contracts, and then discuss the importance of the study. General rules of contracts and historical course Contractual status and validity of contractual constraints, and finally the role and position of the government in the discussion of interventions in competition law, we will pay attention to the general rules of contracts.

    Keywords: Contract, general rules of contracts, competition rights, Public Order, rule of will
  • Fakhri Mahdi Hamedani * Page 5

    Cadastre is a new concept in property registration, ie electronic property registration. Despite the importance and position of this institution in the new registration law, in the Iranian legal system, some issues related to it are still neglected. Although the Iranian registration system is a coherent system and has the ability to create legal security, it is not compatible with the needs and interests of society, so it needs reforms to improve its efficiency so that in addition to securing the interests of owners, possible abuses. Block and many disagreements about registration regulations that result from not paying attention to the type of registration system in Iran. The present study uses a descriptive-analytical method to address the cadastre position in the registration of official documents for security in transactions in Iranian law, which real estate registration system through the identification and determination of property rights and guarantee and facilitate the stability of the legal status of property sales On the one hand, and legal protection of these rights, on the other hand, leads to a reduction in the cost of real estate exchange, security and acceleration of transactions, and as a result, causes the property to enter the economic cycle and shows that the use of objective property registration system in combination With the cadastre in the Iranian registration system, which has been done in a multidimensional way, it has been possible to achieve this goal despite some shortcomings.

    Keywords: Cadastre, registration of official documents, Security, Transactions
  • Amirreza Mahmoudi *, Seyyedeh Mahshid Miri Balajorshari Page 6

    One of the topics that is of particular importance in Shia and Sunni jurisprudence and has received attention is the role and position of expediency in jurisprudence. In Islamic jurisprudence, the issue of expediency is raised for the purposes of governmental rulings. Governmental decrees are decisions that the guardian adopts under the shadow of Sharia laws and complying with their agreement according to the expediency of the time, and according to them, he establishes and implements regulations. These regulations are valid and valid like Sharia laws, but unlike heavenly laws which are unchangeable, governmental regulations can be changed in the form of stability and survival. It seems that the inference of Sharia laws is based on interests in Shia jurisprudence has been accepted as long as there is no definite reason to the contrary. Therefore, in the Islamic government, which is based on Shiite rulings, it is not possible to make any expediency, even if unnecessary, the criterion of rulings and fatwas. In this article, the place of expediency in the goals of Shariah in legislation has been studied in the form of theoretical research and descriptive analytical method.

    Keywords: fiqh al-maqasid, expediency, governmental rulings
  • Mehri Farhang *, Fatemeh Nejati Page 7

    Expropriation takes place in two dimensions. One is in the field of civil works and urban planning, in which the government and government institutions and municipalities, in accordance with laws and regulations and through formalities based on their needs, take ownership of private persons. And another in order to provide housing and solve this social problem of expropriation. The purpose of this study is how to expropriate property from inherited property in terms of Islamic jurisprudence and Iranian law. The research method is descriptive and analytical and the research results indicate that Regarding the heirs, there are three theories among the jurists, which are limited wills to one-third, the excess of which belongs to the Imam A will in excess of one-third for charitable purposes only and a will in excess of one-third in any amount. If a person dies and none of the heirs, relative or causal, is the subject of Articles 862 and 864 of the Civil Code, according to Article 866 of the Civil Code, the assignment of the will will be the responsibility of the ruler. This article, which is about the deceased without a heir, only leaves the matter to the ruler, but does not provide any ruling on issues such as the limits of the ruling authority and the quality of possession of the deceased by him and how to possess it. This is a flaw in the law. Madani caused the legislator to address this issue by passing the law on civil affairs and clearing up any ambiguities.

    Keywords: Expropriation, Inherited Property, Persons, will
  • Bahareh Mojhdehi *, Fatemeh Elahimanesh Page 8

    The purpose of this research is to examine the challenges facing the criminal justice system regarding post-exit care. Therefore, this issue was investigated using the library method and in a descriptive and analytical way. The current research aims to provide a model by examining the challenges of post-exit care and by introducing the experiences in this field, through mechanisms at the level of the approach of reforming criminals in post-exit care in Iran's penal regulations. Suitable for monitoring offenders in the post-release care process. Apprenticeship, employment, marriage, continuing education, granting bank loan facilities, etc., are among the mechanisms whose effectiveness, as a result of this research, is suggested for implementation during imprisonment. In recent decades, criminal justice systems have taken a special look at social, economic, cultural, educational and educational measures for their criminal policy strategy in order to eliminate and limit the causes and opportunities of crime. In this regard, the issue of post-release care is a new chapter that has been opened with goals such as re-adjustment and prevention of recidivism. Actions that are performed as after-exit care can play a significant role in preventing the recurrence of crime and its use is very effective in promoting social capabilities. And finally, it is appropriate to put all our efforts into humanizing the environment as much as possible and providing all the new ways of reforming and rehabilitating prisoners

    Keywords: Challenges, criminal justice system, post-exit care
  • Mahrouyeh Shoja Sangchouly * Page 9

    The religion of Islam, as the most perfect divine religion, always pays special attention to the status of man and the preservation of human dignity. In authentic Islamic and jurisprudential documents, according to the instructions made in the Holy Quran, human beings have material and spiritual rights from the time of sperm formation and coagulation as an adult, and a creature is considered to have the right to life and respect. The legislator in domestic law, following the religion of Islam by modeling valid Islamic documents, considers the fetus to have rights, and from the time of fertilization of the sperm by issuing the sanctity of abortion and issuing a performance guarantee for the perpetrators of this act, supports the life of the fetus and, after granting this right, considers him entitled to other rights such as the right to health and the right to money. However, in the Convention on the Rights of the Child, as a comprehensive document on the recognition of the rights of the child, without mentioning the fetus and the period of pregnancy, only in the first paragraph of Article 6 of this document, member states are required to recognize the inherent right of all children. Other international instruments, such as the Introduction to the Universal Declaration of the Rights of the Child, the International Covenant on Economic, Social and Cultural Rights, refer to the period of pregnancy and the fetus. However, there is no text to grant financial or material rights to the fetus or to recognize her/his right to life, and the authors of these documents have only supported the child to prevent her death and stillbirth.

    Keywords: The rights of the fetus, The Convention on the Rights of the Child, the right to life, will, inheritance
  • Zahra Zahadatpour, Sadegh Barani *, Ismaeil Zolfagharifard, Abdolkarim Karimi Page 10

    The prevalence of Covid-19 disease in the last 3 years and its lack of definitive treatment has made the transmission and infection of this disease an important factor in committing a crime. The crimes that may be committed as a result of transmitting the coronavirus vary depending on the complications and the physical condition of the person being infected. If the transmission of the virus causes the death of the victim, the behavior of the transmitter according to her intent may be intentional, quasi-intentional murder or pure error. However, it is possible that complications from the transmission of Covid-19 virus will occur after a period of time (short or long) and this period varies from person to person. Therefore, it is necessary that the behavior committed by the transmitter of this contagious and deadly disease during this period be prosecuted and the perpetrators be dealt with legally. The current research is of a theoretical type with a descriptive-analytical method, and the method of collecting information is in the form of a library by referring to documents, books and articles.

    Keywords: COVID-19, Commencement of Crime, Commencement of Murder