فهرست مطالب

نشریه میکروبیولوژی دامپزشکی
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 44، بهار و تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/29
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سپیده کیانی قلعه سرد، علی فضل آرا*، مریم قادری، مهدی پور مهدی بروجنی صفحات 1-19

    گوشت مرغ از جمله مواد غذایی بسیار فسادپذیر است. پوشش دهی و بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده از جمله روش های جدید افزایش ماندگاری گوشت ها می باشند. تاثیر پوشش خوراکی کاراگینان 1 درصد حاوی اسانس پونه کوهی 5/1 درصد به همراه بسته بندی با اتمسفر اصلاح شده (5٪ O2، 60٪ N2، 35٪ Co2)، برکیفیت گوشت مرغ در دمای یخچال در این مطالعه بررسی گردید. پس از تقسیم نمونه ها به سه گروه بدون پوشش (کنترل)، پوشش دهی شده با کاراگینان و پوشش دهی شده با کاراگینان و اسانس پونه کوهی، به مدت 21 روز در دمای یخچال نگهداری شدند و در فواصل معین زمانی (روزهای 0، 3، 6، 9، 12، 15، 18 و 21) جهت آزمون های میکروبی (بار میکروبی سایکروفیل و مزوفیل)، شیمیایی (pH، مقادیر مواد ازته فرار (TVN) و تیوباربیتوریک اسید (TBA)) و حسی (شکل ظاهری، میزان الاستیسیته عضلات، بو و رنگ) مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس نتایج بررسی باکتریایی، تیمار کاراگینان و تیمار کاراگینان حاوی اسانس پونه کوهی نسبت به گروه کنترل، اثر معناداری بر به تعویق انداختن روند افزایش بار باکتریایی سایکروفیل و مزوفیل داشت. از نظر شیمیایی نیز تیمار ترکیبی کاراگینان- پونه کوهی مقادیر TBA، TVN و pH کمتری نسبت به دو گروه دیگر در طول نگهداری نشان داد (001/0> P). همچنین تیمار کاراگینان و تیمار کاراگینان حاوی اسانس پونه کوهی باعث حفظ سنجه های حسی در سطح قابل قبول به مدت 6 و 12 روز شدند. بر اساس نتایج مطالعه حاضر، پوشش کاراگینان به تنهایی مدت زمان ماندگاری فیله های مرغ را 6 روز افزایش داد و پوشش کاراگینان- اسانس پونه کوهی توانست این مدت زمان ماندگاری را به مدت 12 روز افزایش دهد.

    کلیدواژگان: فیله مرغ، پوشش خوراکی، بسته بندی با اتمسفراصلاح شده، کاراگینان، اسانس پونه کوهی
  • ساناز دادارطلب، الهام هوشمند خمیران*، پگاه نیکقدم صفحات 21-28

    چوچاق (Eryngium planum) ،گیاه بومی نواحی شمال ایران، دارای اسیدهای فنولیک و سایرترکیبات با خواص ضدباکتریایی است. در این مطالعه خواص ضدباکتریایی عصاره ی متانولی چوچاق بر روی 115 جدایه ی بالینی استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکولای بررسی شد. عصاره ی متانولی چوچاق به روش خیساندن (ماسراسیون) تهیه شد و استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکولای از موارد بالینی انسانی و دامی جدا شدند. از آزمون انتشار دیسک برای ارزیابی فعالیت ضد میکروبی عصاره استفاده شد، با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه و نتایج به دست آمده با آزمون آماری توکی آنالیز گردید. تاثیر غلظت 2/1 میلی گرم در میلی لیتر عصاره روی استافیلوکوکوس اوریوس انسانی و غلظت 6/1 میلی گرم در میلی لیتر روی استافیلوکوکوس اوریوس دامی، با اختلاف معناداری، نسبت به جنتامایسین بیشتر بود. اثر عصاره با غلظت 4/1 میلی گرم در میلی لیتر بر اشریشیاکولای انسانی و دامی، مشابه جنتامایسین بود و تفاوت معنی داری بین آنها مشاهده نشد، ولی اثر عصاره با غلظت 6/1 میلی گرم در میلی لیتر بر اشریشیاکولای دامی با اختلاف معناداری نسبت به جنتامایسین بیشتر بود. تاثیر عصاره بر اشریشیاکولای دامی و انسانی با اختلاف معناداری از سیپروفلوکسازین بیشتر بود (05/0> P). بر اساس نتایج، عصاره ی متانولی چوچاق در غلظت 4/1 میلی گرم بر میلی لیتر اثر بازدارندگی مطلوبی را بر استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکولای داشت که نشاندهنده ی خاصیت ضدمیکربی این گیاه است.

    کلیدواژگان: چوچاق، عصاره ی متانولی، استافیلوکوکوس اورئوس، ای کولای
  • مسعود ایمانی*، همایون بابایی، محمد خلیلی، پونه حاجی پور صفحات 29-38

    آرتریت ویروسی اسب سانان (EVA) یک بیماری مسری در جمعیت اسب است که ناشی از ویروس های RNA دار از خانواده آرتری ویریده (Arteriviridae) است. در عفونت آن ممکن است سقط جنین در مادیان، پنومونی کشنده و انتریت در کره اسب رخ دهد. بررسی و ردیابی این ویروس جزء پروتکل های مربوط به قرنطیه و جابجایی اسب ها در تمام دنیا می باشد و خسارات ناشی از آن تهدید جدی برای صنعت اسب مسوب می گردد. هدف از این مطالعه، شناسایی آنتی بادی های ضد ویروس آرتریت اسب برای اولین بار در جمعیت اسب های شهر کرمان و بجنورد در شرق ایران بود. در بازه ی زمانی شهریور تا بهمن 1396، به طور تصادفی 184 سرم از اسب های به ظاهر سالم جمعیت اسب های دو شهر کرمان و بجنورد جمع آوری شد. نمونه ها با استفاده از تست غیرمستقیم الیزا با کیت تجاری از نظرحضور آنتی بادی بررسی شدند. نتایج نشان می دهد که شیوع سرمی عفونت EAV در شهرستان های کرمان و بجنورد 4/34 درصد می باشد. نمونه های سرم های مثبت با سن، جنس، نژاد و سیستم نگهداری حیوان ارتباط معنی داری نداشتند. طبق نتایج حاصل از مطالعه حاضر، EVA در مناطق پر جمعیت اسب ایران وجود داشته است و بنابراین اجرای برنامه های کنترل برای جلوگیری از شیوع EVA ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: الایزا غیرمستقیم، اسب، ایران، ویروس تورم سرخرگی اسب
  • امید زمانی، زهرا کشتمند*، سید محمدمهدی حمدی صفحات 39-50

    ترکیبات بیولوژیکی در مقیاس نانو که دارای خصوصیات فیزیکی و شیمیایی بی همتایی هستند، در سال های اخیر کارایی پیدا کرده اند. امروز به دلیل هزینه تولید و سازگاری با محیط زیست استفاده از عصاره جهت سنتز نانوذرات مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی خواص ضدمیکروبی نانوذرات نقره سنتز شده از عصاره هیدروالکلی گیاه گزنه(Urtica dioica) بر استافیلوکوکوس اوریوس و سودوموناس آیروژینوزا انجام شد.در این مطالعه تجربی. ابتدا عصاره هیدروالکلی عصاره گزنه Urtica dioica تهیه شده سپس، با افزودن نمک نیترات نقره با غلظت 1میلی مولار به عصاره، واکنش در دمای اتاق انجام و پس از تغییر رنگ محلول واکنش حاوی نانو ذرات نقره خواص فیزیکی و شیمیایی نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از SEM, XRD و UV-vis مورد مطالعه قرار گرفت. اثر ضد میکروبی نانو ذرات نقره با غلظت های مختلف با روش MIC ارزیابی شد.حداکثر جذب نانوذرات نقره در طول موج 420 نانومتر ثبت گردید. میانگین قطر نانوذرات سنتز شده 58/42 نشان داده شد، نتایج آزمون ضدمیکروبی نشان داد نانو ذرات نقره سنتز شده بر هر دو باکتری اثر مثبت دارد. غلظت MIC نانوذرات برای استافیلوکوکوس اورایوس در4/23 میکروگرم بر میلی لیتر و برای باکتری سودوموناس آیروژینوزوا 71/11میکروگرم بر میلی لیتر نشان داده شد.به نظر می رسد نانوذرات نقره سنتز شده با عصاره هیدروالکلی گیاه گزنه (Urtica dioica) ، فعالیت ضد باکتریایی داشته و احتمالا می تواند به عنوان کاندیدضد میکروبی استفاده شود.

    کلیدواژگان: نانو ذرات نقره، گیاه گزنه، استافیلوکوکوس اورئوس، سودوموناس آئروژینوزا
  • سایه وهابی، علی شریف زاده* صفحات 51-62

    حیوانات خانگی مانند سگ و گربه منابع بالقوه آلودگی های قابل انتقال از جمله یرسینیا انتروکولیتیکا به انسان به خصوص کودکان می باشند. دستگاه گوارش این حیوانات، آلودگی ها را در خود نگاه داشته و میتوانند به عنوان یک ناقل برای صاحبان خود محسوب شوند. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی آلودگی یرسینیا انتروکولیتیکا در سگ ها و گربه های به ظاهر سالم و صاحبان آنها در شهرستان اصفهان انجام گردید. بدین منظور، سواب های مدفوعی از 115 سگ و گربه به ظاهر سالم و صاحبان آن ها اخذ و با استفاده از روش-های کشت و مولکولی آلودگی یرسینیایی به همراه حضور ژن های حدت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج بدست آمده در مطالعه حاضر، آلودگی یرسینیا انتروکولیتیکا را در32% سگ ها، 4% گربه ها، 24% صاحبان سگ و 4% صاحبان گربه نشان داد.ارتباط معنی داری بین سن، بیماری و نحوه نگهداری با شیوع یرسینیا انتروکولیتیکا در سگ ها مشاهده شد هم چنین میزان آلودگی صاحبان سگ و گربه با آلودگی سگ و گربه ها ارتباط مستقیمی داشت. نتایج آنتی بیوگرام نشان داد که بیشترین حساسیت و مقاومت به ترتیب مربوط به آنتی بیوتیک های تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین بود. حیوانات آلوده ممکن است منبع اصلی عفونت محسوب گردد. این نتایج می تواند در برنامه های پیشگیری و کنترلی مفید واقع گردد.

    کلیدواژگان: یرسینیا انتروکولیتیکا، ژن حدت، سگ، گربه، انسان
  • کیوان جمشیدی* صفحات 63-73

    پنومونی مانهیمیوزیس با عامل مانهیمیا (پاستورلا) همولیتیکا یکی از مهمترین عوامل اتیولوژیک پنومونی در گاو، گوسفند و بز می باشد. مطالعه حاضر که در کشتارگاه سمنان به اجرا درآمد به منظور تعیین وجود و میزان شیوع آنتی ژن های مانهیمیا همولیتیکا با استفاده از نشان گذاری ایمنوهیستوشیمی در بافت ریه بزهای مبتلا به پنومونی ذبح شده تثبیت شده در فرمالین و قالب گیری شده در پارافین و سپس مقایسه نتایج ایمنوهیستوشیمی با نتایج جداسازی باکتریایی طراحی شد. به همین منظور ریه های متعلق به 402 راس بز ذبح شده در کشتارگاه تحت بازرسی های روتین پس از کشتار قرار گرفت و پنومونی در 38 مورد از آنها شناسایی شد. آزمایشات ایمونوهیستوشیمی روی 32 مورد باستثنای 6 مورد ریه مبتلا به پنومونی کرمی به اجرا درآمد. آنتی ژن های مانهیمیا همولیتیکا در 14 مورد (75/43%) از 32 مورد ریه های پنومویک شناسایی شد. آنتی ژنهای باکتریایی بیشتر در سلول های اپیتلیال برونشیولی و برونشی، در لکوسیت های دژنره در آلویول ها، و در لکوسیت های دژنره در نواحی نکروز انعقادی و تا حد کمتری در سلول های اپیتلیومی غدد برونشی و سلول های لنفوییدی مشاهده شدند. در مجموع شناسایی آنتی ژن های مانهیمیا همولیتیکا در ریه های پنومونیک با استفاده از ایمونوهیستوشیمی بسیار قابل اعتمادتر از روش جداسازی باکتریایی می باشد.

    کلیدواژگان: مانهیمیا همولیتیکا، ایمونوهیستوشیمی، بز، پنومونی
  • مهدی ابراهیمی جعفری، منصور بیات*، عادل حقیقی خیابانیان اصل، سیدجمال هاشمی هزاوه صفحات 75-88

    در صنعت ماهیان پرورشی و زینتی شاهد حضور ارگانیسم های قارچی هستیم که جمعیت های پرورشی جوان و بالغ را تهدید کرده و منجر به پوسیدگی تخم ها و لاروها می شوند. عفونت های قارچی عفونت های ثانویه در ماهی به دنبال ارگانیسم های اولیه انگلی، ویروسی و باکتریایی هستند. در این تحقیق باید میزان عفونت های قارچی و نوع آلودگی آنها در ماهیان زینتی مشخص میشد. این بررسی بر روی 92 ماهی زینتی با علایم بالینی انجام شد. نمونه ها از مکان های مختلف به دست آمدند. پس از شناسایی قارچ ها بوسیله کشت و PCR فراوانی آنها بررسی گردید. از مجموع 92 مورد بررسی، پوست و آبشش دارای ضایعه در 32 مورد نتیجه کشت قارچ مثبت بود. در بررسی PCR این 32 نمونه، گونه های قارچی شناسایی شده بوسیله توالی ژنی بصورت 53% کلادوسپوریوم، 7/18% کاندیدا، 5/12% پنیسیلیوم، 3% Aureobasidium pullulans و 3% مخمر Rhodotorula بودند. ضایعات پاتولوژیک در آبشش ها بصورت تیرگی، پرخونی، و در زیر میکروسکوپ بصورت ریزش سلول های اپیتلیال و حضور لکوسیت ها را بود. در پوست بصورت زخم ماکروسکوپی و میکروسکوپی دیده شد. این قارچ ها مسیول بوجود آمدن ضایعاتی هستند که تحت شرایط خاص مانند بی ثباتی محیطی و عوامل سرکوب کننده سیستم ایمنی دیده می شوند.

    کلیدواژگان: ماهی زینتی، فراوانی، قارچ، پوست، آبشش
  • امیر غفارجباری، جمال هاشمی*، منصور بیات، سیامک مشهدی رفیعی صفحات 89-98

    کریپتوکوکوزیس یک بیماری تحت حاد ومزمن است. کریپتوکوکوس نیوفورمنس عامل این عفونت است. این مخمر در مدفوع پرندگان یافت می شود و از طریق استنشاقی قابل انتقال است. افرادی که دارای نقص ایمنی هستند در خطر آلودگی با این قارچ هستند. دراین مطالعه 150 نمونه از مخاط بینی گربه های خانگی جمع آوری شد. از این نمونه ها سوسپانسیون تهیه گردید و سپس در محیط های کشت S، Sc و BHI کشت داده و در حرارت 25 و37 سانتی گراد انکوبه گردید. بعد از 48 ساعت توسط رنگ آمیزی کاتن بلو و مرکب چینی مورد مطالعه قرار دادیم. سپس با استفاده از تست های تخمیر قندی، هیدرولیز اوره و لوله زایا (جرم تیوب) آنها شناسایی شدند. تعداد 4 نمونه مشکوک به کریپتوکوکوس نیوفورمنس بودند. کلنی های مشکوک به کریپتوکوکوس نیوفورمنس جهت PCR مورد بررسی قرار دادیم. نتایج به دست آمده شامل انواع قارچ های رشته‏ای همانند پنی سیلیوم، آسپرژیلوس، آلترناریا، اسکوپولارپسیس، موکور، رایزوپوس و مخمرهای همانند رودوتورلا، کاندیدا آلبیکنس، گونه های کاندیدا و پاچیا است وهیچ گونه کریپتوکوکوس نیوفورمنس جدا نشد. نمونه های مشکوک به کریپتوکوکوس نیز از لحاظ مولکولی منفی بودند. عدم جداسازی این قارچ از مخاطات بینی گربه می تواند به دلیل رعایت بهداشت در مورد گربه خانگی، نگهداری آنها در فضای داخلی منزل و عدم تماس با حیوانات و محیط خارجی است.

    کلیدواژگان: گربه های خانگی، شیوع، کریپتوکوکوس نئوفورمنس، روش های مولکولی
|
  • Sepideh Kiani Ghaleh Sard, Ali Fazlara, Maryam Ghaderi Ghahfarokhi, Mahdi Pourmahdi Brujeni Pages 1-19

    Chicken meat is one of the most perishable foods. coating and modified atmosphere packaging are the new methods to increase its shelf-life. The present study was conducted to evaluate the effect of carrageenan edible coating () containing (Mentha longifolia) essential oil () under modified atmosphere packaging (% O ، % N ، % Co) on the quality of chicken meat during refrigerated storage. Samples were separated into three groups: uncoated (control), coated with carrageenan and coated with carrageenan contained essential oil (Mentha longifolia) were stored at refrigerator temperature for days and microbial (bacterial count of psychrotrophic and mesophilic), chemical properties (pH, total volatile nitrogen (TVN) and thiobarbituric acid (TBA)) and sensory characteristics (appearance, muscles elasticity, odor and color). Were evaluated at regular intervals storage time (days , , , , , , and). The results of the bacterial analysis showed that coating with carrageenan and carrageenan- essential oil coatings had significant effects on delaying the increasing trend of psychrophilic and mesophilic bacterial counts as compared to control. Chemically, carrageenan- essential oil treatment showed lower TBA, TVN and pH values than the other two groups during storage (P <). The carrageenan and carrageenan contained essential oil treatments that maintained sensorial factors at acceptable levels for and days respectively. According to the results, the carrageenan and carrageenan- essential oil coating could extend the shelf life of chicken fillets for and days.

    Keywords: Modified atmosphere packaging, Mentha longifolia essential oil, Carrageenan, Edible Coating, Chicken fillet
  • Sanaz Dadartalab, Elaham Houshmand Khomeiran, Pegah Nikghadam Pages 21-28

    Eryngium planum (local name: chouchaq) a native plant of northern Iran, contains phenolic acids and other compounds with antibacterial properties. In this study, the antibacterial effect of the methanolic extract of E. planum was investigated on clinical isolates of S. aureus and E. coli. The methanolic extract of E. planum was prepared by maceration and S. aureus and E. coli were isolated from human and animal clinical cases. The disc diffusion test was used to evaluate the antimicrobial activity of the extract, compared with standard antibiotics and the results were analyzed by Tukey's test. The effects of extract at a concentration of mg/ml on human S. aureus and mg/ml on animal S. aureus were significantly higher than gentamicin. The effect of the extract with a concentration of mg/ml on human and animal E. coli was similar to gentamicin and no significant difference was observed between them, but the effect of the extract with a concentration of mg/ml on animal E. coli was significantly higher than gentamicin and the effect of the extract on animal and human E. coli was significantly higher than ciprofloxacin (P < ). Based on the results, the methanolic extract of E. planum at a concentration of mg/ml had a favorable inhibitory effect on S. aureus and E. coli, which indicates the antimicrobial properties of this plant.

    Keywords: Eryngium planum, Methanolic extract, S. aureus, E. coli
  • Masoud Imani *, Homayoon Babaei, Mohammad Khalili, Pooneh Hajipour Pages 29-38

    Equine Viral Arteritis (EVA) is a transmissible disease in the horse population, which caused by RNA viruses of family Arteriviridae. Abortion in mares, lethal pneumonia and enteritis in young foals may occur in infections. The aim of this study was to detection of Equine Arteritis Virus antibodies in horse population of Kerman city and Bojnurd city of Iran for the first time. sera were collected from apparently healthy horses randomly from the horse population of Kerman city and Bojnurd city in the period from Sep to Feb . The samples were examined by indirect ELISA test with commercial kit. The results indicate that the seroprevalence of EAV infection in the region is . EVA seropositivity was not associated with age, sex, breed and keeping system. According to the present study, EVA existed in the horse populated areas of Iran and Therefore, implementation of control programs to prevent EVA outbreaks seems necessary.

    Keywords: Indirect ELISA, Horse, Iran, Equine Arteritis Virus
  • Omid Zamani, Zahra Keshtmand *, Seyed MohammadMehdi Hamdi Pages 39-50

    Nano-scale biological compounds that have unique physical and chemical properties have become effective in recent years. Today, due to the cost of production and compatibility with the environment, the use of extract in the synthesis of nanoparticles has received attention. The present study was conducted with the aim of investigating the antimicrobial properties of silver nanoparticles synthesized from the hydroalcoholic extract of Urtica dioica on Staphylococcus aureus and Pseudomonas aeruginosa.In this experimental study. First, the hydroalcoholic extract of Urtica dioica nettle extract was prepared, then, by adding silver nitrate salt with a concentration of mM to the extract, the reaction was carried out at room temperature and after the color change of the reaction solution containing nanoparticles, the physical and chemical properties of silver nanoparticles synthesized using From SEM, XRD and UV-vis was studied. Antimicrobial effect of silver nanoparticles with different concentrations was evaluated by MIC method.The maximum absorption of silver nanoparticles was recorded at a wavelength of nm. The average diameter of the synthesized nanoparticles was the results of the antimicrobial test showed that the synthesized silver nanoparticles have a positive effect on both bacteria. The MIC concentration of nanoparticles for Staphylococcus aureus was μg/ml and for Pseudomonas aeruginosa μg/ml.It seems that silver nanoparticles synthesized with the hydroalcoholic extract of Urtica dioica have antibacterial activity and can probably be used as an antimicrobial candidate.

    Keywords: Silver nanoparticles, Urtica dioica, Staphylococcus aureus, Pseudomonasaeruginosa
  • Sayeh Vahhabi, Ali Sharifzadeh * Pages 51-62

    Pets such as dogs and cats are potential sources of transmissible infections such as Yersinia enterocolitica to humans, especially children.The gastrointestinal tract of these animals keeps the infection in them and can be considered as a carrier for their owners. This study was conducted with the aim of investigating the frequency of Yersinia enterocolitica infection in apparently healthy dogs and cats and their owners in Isfahan city. For this purpose, fecal swabs were collected from 115 apparently healthy dogs and cats and their owners, and Yersinia contamination and the presence of virulence genes were investigated using culture and molecular methods. The results obtained in the present study showed Yersinia enterocolitica infection in 32% of dogs, 4% of cats, 24% of dog owners and 4% of cat owners. A significant relationship was observed between age, disease and the way of keeping with the prevalence of Yersinia enterocolitica in dogs, and the level of infection of dog and cat owners was directly related to the infection of dogs and cats. Antibiogram results showed that the highest sensitivity and resistance were related to tetracycline and ciprofloxacin antibiotics, respectively. Infected animals may be the main source of infection. These results can be useful in prevention and control programs.

    Keywords: Yersinia enterocolitica, virulence gene, dog, cat, human
  • Keivan Jamshidi* Pages 63-73

    Pneumonic Mennheimiosis caused by Mannheimia (Pasteurella) haemolytica is one of the most important etiological agent of pneumonia in cattle, sheep, and goats throughout the world. This study was conducted in Semnan province, North East Iran to determine the incidence and prevalence of M. haemolytica antigens using immunohistochemistry labelling of formalin-fixed, paraffin-embedded tissues of goats with natural pneumonia and slaughtered in slaughterhouse and then comparing its results with the results of bacterial isolation. For this purpose, a total of goat lungs slaughtered at abattoir were grossly examined and pneumonia was detected in cases ( %). With the exception of verminous pneumonia which were observed in cases, bacteriological and immunohistochemical examinations were performed on pneumonic lungs. The presence of M. haemolytica and its antigens were detected in ( ) and (% ) out of pneumonic lungs respectively. Bacterial antigens were found most frequently in the cytoplasm of bronchial and bronchiolar epithelial cells, in the degenerating leukocytes in the alveoli, and in the degenerating leukocytes in the necrotic area, less frequently in the epithelial cells of bronchial glands, and lymphoid cells. In conclusion, detection of M. haemolytica antigens in pneumonic lungs using immunohistochemistry appear to be more reliable compared to bacterial isolation.

    Keywords: Mannheimia haemolytica, İmmunohistochemistry, Goat, Pneumonia
  • Mehdi Ebrahimi Jafari, Mansour Bayat *, Adel Haghigi Khabani Asl, Seyed Jamal Hashemi Pages 75-88

    Background of the study:

     In the cultured and ornamental fish industry, fungal organisms threaten young and adult cultured populations and lead to the decay of eggs and larvae. Fungal Infections Secondary infections in fish are caused by primary parasitic, viral and bacterial organisms.

    Objective

    In this research, the number of fungal infections and their type of infection in ornamental fish should be determined.

    Methods

    This study was conducted on ornamental fish with clinical symptoms. The samples were obtained from different places. After identifying the fungi, their abundance was checked by culture and PCR.

    Results

    Out of the total of investigated cases, the skin and gills had lesions in cases, and the result of mushroom culture was positive. In the PCR analysis of these samples, the fungal species identified by gene sequence were Cladosporium, Candida, Penicillium, and Aureobasidium pullulans and Rhodotorula yeast. Pathological lesions in the gills were dark and hyperemic; under the microscope, epithelial cells were shed, and leukocytes were present. It was seen in the skin as macroscopic and microscopic wounds. Finally, these fungi are responsible for forming lesions seen under certain conditions, such as environmental instability and immunosuppressive factors.

    Keywords: Ornamental fish, abundance, fungus, skin, gills
  • Amir Ghafar Jabari, Seyed Jamal Hashemi *, Mansour Bayat, Siamak Mashhadi-rafie Pages 89-98

    Cryptococcosis is usually a subacute or chronic infection in nature and Cryptococcus neoformans is the cause of this infection.This yeast is found in bird droppings and can be transmitted through dust and inhalation. People with immunodeficiency disorders are at high risk for this infection. In this study, samples were collected from nasal mucosa of domestic cats. The suspension was prepared samples cultured in S, Sc and BHI media and incubated at and °C. After hours, we assessed sample by using Chinese Cotton Blue stain solution. Afterwards, samples were identified by using sugar fermentation tests, urea hydrolysis and germ tube formation. We examined suspected colonies of Cryptococcus neoformans by PCR. The results shown a variety of filamentous fungi such as Penicillium, Aspergillus, Alternaria, Scopulariopsis, Mucor, Rhizopus and yeasts such as Rhodotorula, Candida albicans, Candida Sp, Pachia were isolated and Cryptococcus neoformans were not isolated. Molecular tests of suspected samples of Cryptococcus were negative, The reason of this results could be personal hygiene in the case of domestic cats, keeping them indoor and not have contact with other animals and outdoor environments.

    Keywords: Domestic cats, Cryptococcus neoformans, Molecular methods