فهرست مطالب

نشریه پژوهش های جرم شناختی پلیس
پیاپی 9 (زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین خوش بخت، شهرداد دارابی*، سید محمود میرخلیلی صفحات 1-22
    زمینه و هدف

    در جوامع مردم سالار دینی که مدل سیاست جنایی آنها آزادی مداری است، باور به این اندیشه که آزادی یک حق طبیعی انکارناپذیر برای افراد جامعه است و فعالیت های دولت معطوف به حفظ و رعایت حقوق افراد در کنار اصل حاکمیت قانون و اعتقاد به برابری است، ارزشی نهادینه شده محسوب می شود، البته آزادی بی حدوحصر به صورت ارزشی نامحدود در نیامده که مجوزی برای آسیب رساندن به دیگران باشد، بلکه آزادی در چارچوب قواعد اسلامی، آموزه های دینی و در راستای قانون و شرع مقدس می باشد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی است و جمع آوری اطلاعات در آن از طریق بررسی اسنادی و فیش برداری بوده است.

    یافته ها

    یافته های تحقیق نشان می دهد در جوامع مردم سالار، تلاش حداکثری در راستای علت شناسی بزهکاری، جلوگیری از توسعه فضاهای کنترل شده و اولویت تدابیر پیشگیرانه کنشی افزایشی است؛ در این گونه دولت ها، وجه غالب دیدگاه های ساختاری پیشگیری از جرم و تامین امنیت جامعه با تاسی از یافته های جرم شناسی واکنش اجتماعی، محقق ساختن موازین حداقلی عدالت اجتماعی توسط دولت ها از طریق تغییرات اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی بر پایه رعایت شان و کرامت انسانی بوده است.

    نتایج

    رفتارهای ممنوعه در قالب جرم و از گذر تعیین ضمانت اجرا که معرف میزان ارزش گذاری جامعه برای آن است، با تبعیت از اصل قانونی بودن جرم و مجازات، تصریح شده و هرگونه واکنشی از قبیل پاسخ های کیفری، اداری، انضباطی و... به عنوان یکی از ابزار کمینه ای پیشگیری جهت جلوگیری از هرگونه تجاوز به امنیت و آرامش کشور و شهروندان مدنظر می باشد.

    کلیدواژگان: تامین امنیت، آزادی، جرم شناسی پیشگیری، سیاست جنایی، مدل مردم سالار
  • قادر سیروس، حسن حاجی تبار*، فرهاد الله وردی میگونی صفحات 23-46
    زمینه و هدف

    رسانه ها می توانند بهترین وسیله برای روشن شدن اذهان و تلفیق افکار و عقاید مورد نظر باشند، اما در مقابل انعکاس مستقیم برخی جرایم و شیوه های گوناگون اعمال خشونت نیز، آن سوی قضیه است که گاهی در وقوع جرم موثر بوده و نتایج کوتاه مدت و دراز مدت غیر قابل جبرانی خواهد داشت، با این اوصاف در این مقاله نگارندگان به دنبال تحلیل و نقد رویکرد سیاست جنایی تقنینی و قضایی ایران در قبال جرایم متاثر از رسانه هستند.

    روش

    پژوهش حاضر به روش تحلیلی و توصیفی انجام شده است.

    یافته ها

    تیوری ها و گرایش های نوین جرم شناختی مبتنی بر جرایم متاثر از رسانه شامل جرم شناسی خبرساز، جرم شناسی فرهنگی و جرم شناسی دیداری است و بر مبنای یافته های پژوهش، اگر محتوای رسانه ها بدون تحلیل کارشناسانه علل شکل گیری جرایم و آموزش راهکارهای عملی پیشگیری از آن تنظیم شوند، آثار منفی بسیاری بر سیاست جنایی به ویژه در ابعاد تقنینی و قضایی خواهد گذاشت.

    نتایج

    رسانه ها نه تنها در شکل دادن جرایم موثرند بلکه در مورد ایجاد تغییرهای قانونی و نفوذ در سیاست جنایی تقنینی و تصویب قوانین دوفوریت و رویکرد عوام گرایانه نیز تاثیرگذار است. از همین رو رسانه ها در سیاست جنایی قضایی نیز نفوذ کرده و با بزرگ نمایی رسانه ای در پرونده های جرایم جنسی، جرایم خشن علیه اشخاص و جرایم اقتصادی، منجر به شتابزدگی در رسیدگی، عدم مراعات دادرسی منصانه و ترویج خشونت در جامعه شده اند.

    کلیدواژگان: جرم شناسی فرهنگی، جرم شناسی خبرساز، جرایم متاثر از رسانه، سیاست جنایی تقنینی، سیاست جنایی قضایی
  • صادق صادقی، مصطفی فروتن*، شهرام ابراهیمی صفحات 47-65
    زمینه و هدف

    سرقت اطلاعات کاربران در فضای سایبر رفتار مجرمانه ای است که با هدف زمینه سازی سایر جرایم سایبری از جمله جعل وکلاهبرداری صورت گرفته و در منابع مختلف از آن تحت عنوان سرقت هویت نام برده شده است. این پژوهش با هدف دستیابی به اولویت بندی ابعاد، مولفه ها و شاخص های جرم یابی سرقت هویت انجام شده است.

    روش

    این پژوهش به روش کیفی و با تکنیک دلفی و با تعداد 17 نفر از متخصصان پلیس فتا در سطح کشور به عنوان نمونه آماری با نمونه گیری هدفمند انتخاب و دیدگاه های آنها درباره سرقت اطلاعات کاربران در فضای سایبر مورد پرسش قرار گرفت. در گام اول پس از شناسایی برخی از مولفه ها از طریق تحلیل محتوای اسناد، مدارک و... و مصاحبه باز با کارشناسان مربوطه، مولفه های اصلی شناسایی و سپس در گام دوم با ابزار پرسش نامه ی محقق ساخته، داده ها گردآوری شدند. روایی صوری و ضریب آلفا کرونباخ به ترتیب برای ارزیابی اعتبار و پایایی ابزار سنجش به کار گرفته شدند که پس از دریافت نتایج گام سوم، ضریب هماهنگی کندال نیز بالای 7/0 حاصل شد، اجرای گام های بعدی دلفی متوقف و نتایج در این بخش جمع بندی شد.

    یافته ها

    یافته ها و نتایج این پژوهش حاکی است که پس از استخراج مفاهیم و اجرای گام های مختلف تکنیک دلفی، اولویت بندی ابعاد، شاخص ها و مولفه های علت شناسی سرقت هویت احصاء گردیده است. بر اساس جدول فریدمن، در تعیین اولویت بندی ابعاد سرقت هویت، بعد علت ها و زمینه ها، در اولویت اول، روش های کشف سرقت هویت در اولویت دوم و شیوه ها و شگردهای سارقان هویت در اولویت سوم به ترتیب به عنوان مهم ترین ابعاد سرقت هویت در فضای سایبری شناسایی شدند.

    کلیدواژگان: جرم یابی، سرقت هویت، فضای سایبری، جرم سایبری
  • امین امیریان فارسانی*، ستاره زارع فارسانی، حسین شریفی صفحات 67-87
    زمینه و هدف

    محرومیت زندانی از آزادی عاملی نیست که نتوان برای بهبود وضعیت او تلاش کرد و به عنوان رعایت حقوق انسانی لازم است تلاش هایی برای بازپروری زندانیان در حوزه های مختلفی شکل بگیرد و تا بازگشت مجدد آنها به جامعه همراه با سلامت و دوری از جرم باشد. بر همین اساس هدف این پژوهش بررسی نقش عوامل تاثیرگذار در بازپروری زندانیان از ارتکاب جرم پس از آزادی از زندان است.

    روش

    در این پژوهش از روش توصیفی- تحلیلی و پیمایشی استفاده شده است و برای جمع آوری اطلاعات هم از منابع کتابخانه ایی و هم از پرسشنامه محقق ساخته، به صورت میدانی استفاده شده است. جامعه آماری ما در این پژوهش ازمجموع افرادی که در اصفهان بعد از گذراندن یک دوره محکومیت مجددا مرتکب جرم می شدند، تعداد 101 نفر به طور تصادفی از بین زندانیان محبوس در زندان مرکزی اصفهان و زندان زنان اصفهان انتخاب شده که مبادرت به تکمیل پرسشنامه و اقدام به پاسخگویی به سوالات مطرح شده در پرسشنامه نمودند. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار spss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.

    یافته ها

    یافته های حاصل از اجرای مدل رگرسیونی نشان داد که میزان بتای مولفه های خدمات روانشناختی، مددکاری و خدمات مراقبت های بهداشتی، توسعه مهارت ها و مراقبت معنوی و مدل زندگی خوب بر بازپروری زندانیان از ارتکاب جرم پس از ازادی از زندان معنادار هستند و همه متغیرها وارد مدل رگرسیونی شده و تاثیر معناداری بر متغیر وابسته دارند..

    نتایج

    بازپروری زندانیان امری قابل تحقق است و با اتکا بر برخی مولفه های سازنده می توان بسیاری از مجرمان را به دامان جامعه بازگرداند و از ارتکاب مجدد جرم توسط آنها پیشگیری به عمل آورد.

    کلیدواژگان: جرم، تکرار جرم، باز گشت به زندان، خانواده، شهرستان اصفهان
  • امید محمدی نیا* صفحات 89-110
    زمینه و هدف

    پیشگیری از انحرافات اجتماعی به عنوان یک چالش عمومی برای جوامع همواره مورد توجه بخش زیادی از برنامهریزان و محققان بوده است. بر همین اساس دانشمندان و محققاان جارم شناسای و مساایا اجتمااعی در رابطه با پیشگیری از انحرفات اجتماعی دالیا مختلفی مطرح کردهاند و هر کدام از نقطه نظر متفاوتی باه ایان پدیاده نگاه کردهاند. اما آنچه امروزه بیش از هر چیز جدید جلوه میکند، داشتن رویکرد ترکیبی از حوزه هاای مختلاب باه پدیده پیشگیری از انحرافات اجتماعی است. بنابراین هدف اصلی این پژوهش مطالعه تاثیر ساه گاناه قاانون، زنادان و بازپروری و پایبندیدینی برای پیشگیری از انحرافات اجتماعی در جامعه است.

    روش

    این پژوهش با توجه به هدف آن کمی و از نوع میدانی اسات. جامعاه آمااری شااما شااروندان شاار کار هستند که در سال 1401 با استفاده از جدول حجم نمونه لاین و مورگاان تعاداد 384 نفار از آنااا ماورد مطالعاه قارار گرفتهاند. جمعآوری اطالعات از طریق پرسشنامه محقق ساخته بوده که بر پایه پشتوانه نظری موجود متغیرهای اصلی پژوهش شاخصسازی شده و ابعاد آناا مشخص شده است. همچنین روایی صوری پرسشنامه توسط اساتید امر بعد از بازبینی مورد تایید و پایایی آن با آزمون ضریب آلفای کرونباخ با نمره 0/79 مورد تایید ناایی قرار گرفته است.

    یافته ها

    با توجه به اطالعات حاصا از استنباط آماری پژوهش، برآوردها و سطح معناداری نشان داده است کاه اثار همه متغیرها بر متغیر وابسته انحرافات اجتماعی معنادار بوده است. علاوه بر روابط ساختاری که همه معنادار شدهاناد، با توجه به منفی بودن برآوردها میتوان گفت با افزایش پایبندی به قانون، مجازات زندان و پایبندی به دیان از میازان انحرافات اجتماعی کاسته شده و این متغیرهای سهگانه در نقش پیشگیری از انحرافات اجتماعی اااهر مای شاوند. با توجه به میزان ضرایب مدل، به ترتیب متغیر پایبندی به قانون با ضریب  -0/62 ، پایبندی دینی باا ضاریب   -0/49  و مجازات زندان با ضریب -0/39  در پیشگیری از انحراف اجتماعی دخیا هستند.

    نتایج

    پیشگیری از انحرافات همواره باه رویکردهاای چندگاناه نیااز دارد. بادون شاک اتکاا بار یاک رو خاا نمیتواند منجر باه دساتیا بی موفقیات هاایی در ایان حاوزه شاود، بناابراین الزم اسات بارای موفقیات در پیشاگیری از انحرافات اجتماعی به ترکییب چند رو به صورت همزمان اقدام کرد.

    کلیدواژگان: پیشگیری، انحرافات اجتماعی، قانون، زندان، پایبندی دینی
  • نجمیه السادات فاضلی چهارمحالی، محمود اشرافی*، محمدرضا شادمانفر، محمود مالمیر صفحات 113-134
    زمینه و هدف

    توجه به آموزه های جرم شناسانه در زمان حاضر به یک موضوع غیرقابل انکار تبدیل شده است. بالتبع در قوانین ایران نیز یافته های جرم شناسانه متبلور گردیده است و دست آوردهای آن در متحول ساختن این قوانین تاثیر به سزایی داشته است. از جمله این حیطه ها می توان به حیطه های کاربردی اشاره نمود که یکی از انواع آن جرم شناسی پیشگیرانه است که به موجب آن، اقدامات و تدابیری مورد توجه واقع می شود که موجب پیشگیری از وقوع جرم گردد.

    روش

    پژوهش حاضر از نظر نوع و هدف، کاربردی و از نظر ماهیت و روش، توصیفی است.

    یافته ها

    آموزه های جرم شناسی پیشگیرانه که به صورت پیشگیری وضعی و اجتماعی تقسیم می شود، در میان قوانین ایران نیز بی تاثیر از این مساله نبوده است و در طول دوره های قانونگذاری به نسبت از نتایج و دست آوردهای جرم شناسی پیشگیرانه تاثیر پذیرفته است و تعدادی از دست آوردهای جرم شناسی مذکور به صورت های مختلفی به محدوده سیستم عدالت کیفری ایران راه یافته است و تاثیرات زیادی را از خود به جای گذاشته است؛ به نحوی که می توان از هنجارمند شدن این تاثیرات اشاره داشت.

    نتایج

    در قانون قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 توجه بیشتری از طرف مقنن به دست آوردهای جرم شناسی پیشگیرانه صورت گرفته است و از جلوه های آن در زمینه تبلور پیشگیری وضعی و به متن قانون در آمدن آموزه های آن می توان به تدابیر حمایت از شاهد یا مطلع، پیشگیری از آسیب رسیدن به افراد و دلایل اثبات جرم، کنترل نمودن مبادی ورودی و خروجی جهت قاچاق کالا، ممنوعیت تصویربرداری و ضبط صدا از جلسه دادگاه، نظارت بر ضابطین به وسیله دادستان، تفکیک زندانیان و حمایت اقتصادی در مراحل دادرسی از فرد بزه دیده اشاره داشت و هم چنین جلوه های آموزه های پیشگیری اجتماعی جامعه مدار و رشد مدار در قانون آیین دادرسی کیفری نیز تبلور داشته است.

    کلیدواژگان: جرم شناسی پیشگیرانه، پیشگیری وضعی، پیشگیری اجتماعی، آیین دادرسی کیفری
  • فرید محسنی*، ناصر قاسمی، محسن صوفی زمرد صفحات 135-158
    زمینه و هدف

    ارایه دهندگان خدمات ، توسعه دهندگان و تولید کنندگان محتوا در فضای مجازی غالبا اشخاص حقیقی/حقوقی غیردولتی هستند. از این رو تامین امنیت این فضا، به مشارکت مسیولانه و همراه شدن نهادهای غیردولتی با پلیس در فرآیند پیشگیری از جرم و امنیت سایبری وابسته است. در عرصه داخلی همه اشخاص می توانند به طور مستقیم در امر تامین امنیت فضای مجازی مشارکت و شرکای قابل اعتماد پلیس باشند ولی مشکل اصلی در این رابطه نحوه ساماندهی و مدل ارتباطی این شرکا با پلیس در عرصه بین المللی است.

    روش

    پژوهش حاضر توصیفی - تحلیلی و از نظر هدف «کاربردی» و روش گردآوری داده ها نیز کتابخانه ای بوده ست.

    یافته ها و نتیجه گیری

    امنیت فضای مجازی راهبردها و اقدام های پیشگیرانه در آن به نحو قابل توجهی وابسته به بخش خصوص است و تامین امنیت در این فضا بایستی با نگاه مشارکت حداکثری و بر پایه تعامل و استفاده از ظرفیت های بخش خصوصی باشد. همکاری در نظارت بر ورودی های اصلی ارتباط اینترنتی ، محل های نگهداری داده و زیر ساخت ارتباطی و سامانه های حامل کلان داده های ملی برای جلوگیری از نفوذ، تغییرپذیری حفظ و صحت و اعتبار و تبادل محتوای امن و سالم و آگاهی بخشی و اتخاذ تدابیر مناسب فنی به موازات رعایت حقوق بنیادین افرادبا محوریت پلیس دنبال شود.انعقاد تفاهم نامه های همکاری، ایجاد نهادها و سازمان های بین المللی بین پلیس کشورهای اسلامی،تیم های واکنش سریع ایجاد نقاط تماس با بخش خصوصی به ویژه در عرصه بین المللی می تواند از دیگر راهکارها باشد.

    کلیدواژگان: امنیت، فضای مجازی، پلیس، بخش خصوصی، سیاست جنایی مشارکتی
  • واکاوی پدیدارشناسی چالش های تعامل پلیس با دستگاه های مسئول در مقابله با گروه های تروریستی
    باقر حسین آبادی، حسین ذوالفقاری*، بهرام بیات، یاسر اسماعیل زاده صفحات 159-179

    محتوای این مقاله محرمانه می باشد.

    کلیدواژگان: پدیدارشناسی، چالش، تعامل، پلیس، گروه های تروریستی
|
  • Hosein Khoshbakht, Shahrdad Darabi *, Seyed Mahmood Mirkhalili Pages 1-22
    Background and purpose

    In religious democratic societies, whose criminal policy model is freedom-oriented, the belief in the idea that freedom is an undeniable natural right for the members of the society, and the activities of the government are aimed at preserving and observing the rights of individuals along with the principle of the rule of law and Belief in equality is considered an institutionalized value, of course, unlimited freedom is not an unlimited value that is a license to harm others, but freedom is within the framework of Islamic rules and in line with the holy law and Sharia.

    Method

    The current research is applied in terms of type and purpose, and descriptive in terms of nature and method, and information was collected through document review and data collection.

    Findings and conclusions

    The findings of the research show that in democratic societies, the maximum effort in line with the etiology of delinquency is to prevent the development of controlled spaces and the priority of preventive measures is incremental action; In such governments, the dominant aspect of the structural views of crime prevention and community security based on the criminological findings of social reaction, the realization of the minimum standards of social justice by governments through social, economic, and cultural changes based on respect for dignity and It has been human dignity.

    Keywords: Ensuring security, Freedom, prevention criminology, Criminal Policy, democratic model
  • Qader Sirous, Hassan Hajitabar *, Farhad Alahverdi Pages 23-46
    Field and Aims

    The media can be the best means for enlightening the minds and unifying the desired thoughts and opinions, but in contrast to the direct reflection of some crimes and various methods of violence, the other side of the issue is that sometimes it is effective in the occurrence of crimes and the short-term and long-term results It will have an irreparable period, however, in this article, the authors seek to analyze and criticize the approach of Iran's legal and judicial criminal policy towards crimes affected by the media.

    Method

    The current research was done by analytical and descriptive method.

    Findings

    New criminological theories and trends based on crimes affected by the media include Newsmaking Criminology , cultural criminology and visual criminology And Based on the findings of the research, if the content of the media is regulated without expert analysis of the causes of crimes and teaching practical solutions to prevent them, it will have many negative effects on the criminal policy, especially in the legislative and judicial dimensions.

    Conclusion

    The media is not only effective in shaping crimes, but it is also effective in creating legal changes and influencing legislative criminal policy and passing emergency laws and a populist approach. Therefore, the media has infiltrated the judicial criminal policy and with media exaggeration in the cases of sexual crimes, violent crimes against individuals and economic crimes, they have led to haste in the proceedings, non-compliance with due process and promotion of violence in the society.

    Keywords: Cultural criminology, Newsmaking Criminology, crimes influenced by the media, legislative criminal policy, judicial criminal policy
  • Sadegh Sadeghi, Mostafa Forutan *, Shahram Ebrahimi Pages 47-65
    Field and Aims
     
    Background and objective Stealing the users' information in the cyber space is a criminal behavior that is with the purpose of committing the other cybercrimes, including forgery and fraud. This research aims to achieve the prioritization, components and identity theft.
     
    Method

    indicators of the crime detection in a qualitative experiment with the case number of the 17 cyber police specialists as a target sample. They were asked about criminal identification. In the first step, after identifying some components through content analysis of documents and open interviews with relevant experts, the main components were identified, and then, in the second step, data were collected using a researcher-made questionnaire tool. superficial validity and Cronbach's alpha coefficient were respectively used to evaluate the validity and reliability of the measurement. After evaluating the results of the third step, Kendall's correlation coefficient was also above 0.7. The implementation of Delphi in the next steps was stopped and the results were summarized in this section.

    Finding and Conclusion

    The findings and results of this research indicate the concepts and implementing various steps of the Delphi technique, prioritization of dimensions, indicators and components of identity indicators of the theft criminalization was extracted. According to Friedman's table, in determining the prioritization of identity the theft dimensions, the causes and contexts are the first priority, the identity of the theft detection methods are the second priority, and the methods and tactics of identity the thieves are the third priority, respectively which were indicated as the most important dimensions in the cyber space for this subject.

    Keywords: Crime Detection, Identity Theft, Cyberspace, Cybercrime
  • AMIN AMIRIAN FARSANI *, Hossein Sharifi Pages 67-87
    Field and Aims

    Depriving a prisoner of his freedom is not a factor that cannot be tried to improve his situation, and as a matter of respect for human rights, it is necessary to make efforts to rehabilitate prisoners in various fields so that their return to society is accompanied by health and avoidance of crime. Accordingly, the purpose of this research is to investigate the role of influential factors in the rehabilitation of prisoners from committing crimes after release from prison.

    Method

    In this research, descriptive-analytical and survey methods were used, and both library sources and researcher-made questionnaires were used in the field to collect information. Our statistical population in this research is from the total number of people who committed crimes in Isfahan after serving a sentence, 101 people were randomly selected from among the prisoners in Isfahan Central Prison and Isfahan Women's Prison, who completed the questionnaire and took action. to answer the questions raised in the questionnaire. The collected data has been analyzed using spss software.

    Findings

    The results of the regression model implementation showed that the beta level of the components of psychological services, health care services, skills development and spiritual care and good life model on the rehabilitation of prisoners from committing crimes after release from prison are significant and all variables are included in the model. Regressed and have a significant effect on the dependent variable.

    Results

    Rehabilitating prisoners is something that can be realized and by relying on some constructive components, many criminals can be returned to society and prevent them from committing crimes again.

    Keywords: Crime, Repeat Crime, Return to prison, family, Isfahan city
  • Omid Mohamadinia * Pages 89-110
    Background and purpose

    prevention of social deviations as a general challenge for societies has always been the concern of many planners and researchers. Based on this, scientists and researchers of criminology and social issues have put forward different reasons regarding the prevention of social deviations and each of them have looked at this phenomenon from a different point of view. Specifically, sociologists have paid special attention to the study of structures, psychologists to the study of personality traits in people, and lawyers to criminal issues arising from it.

    Method

    The statistical population includes the citizens of Karaj city, of which 384 people were studied in 1401 using the sample size table of Lin and Morgan. Data collection was done through a researcher-made questionnaire, based on the existing theoretical support, the main variables of the research were indexed and their dimensions were determined. Also, the face validity of the questionnaire has been confirmed by the professors after review and its reliability has been finally confirmed by Cronbach's alpha coefficient test with a score of 0.79.

    Findings

    According to the information obtained from the statistical inference of the research, the estimates and significance level showed that the effect of all variables on the dependent variable of social deviations was significant. In addition to the structural relationships that have all become significant, due to the negative estimates, it can be said that with the increase in adherence to the law, prison sentence and adherence to religion,

    Keywords: prevention, Social Deviations, law, Prison, Religious adherence
  • Najimeh Sadat Fazeli Chaharmahali, Mahmood Ashrafi *, Mahmood Malmir Pages 113-134
    Field and Aims

    Paying attention to criminological teachings has become an undeniable issue at the present time. Consequently, criminological findings have crystallized in Iran's laws, and its achievements have had a significant impact on transforming these laws. Among these areas, we can mention practical areas, one of which is preventive criminology, whereby actions and measures are taken into account to prevent the occurrence of crime.

    Method

    The current research is applied in terms of type and purpose, and descriptive in terms of nature and method, and the collection of information was done through document review and data collection.

    Findings

    The doctrines of preventive criminology, which are divided into situational and social prevention, have not been unaffected by this issue among the laws of Iran, and during the legislative periods, they have been influenced by the results and achievements of preventive criminology And a number of the aforementioned criminological achievements have reached the scope of Iran's criminal justice system in different ways and have left many effects; In a way, we can refer to the normalization of these effects.

    Conclusion

    In the law of criminal procedure approved in 1392, more attention has been paid by the legislator to preventive criminology And its effects in the field of situational prevention and its doctrines in the text of the law can be measures to protect witnesses or informants, prevent harm to people and evidence of crime, control entry and exit points for smuggling. Kala, the prohibition of filming and audio recording of the court session, supervision of bailiffs by the prosecutor, segregation of prisoners and economic support of the victimized person in the proceedings And also, the effects of community-oriented and growth-oriented social prevention teachings have crystallized in the criminal procedure law.

    Keywords: Preventive Criminology, Situational Prevention, social prevention, criminal procedure
  • Farid Mohseni *, Naser Ghasemi, Mohsen Soofi Zomorod Pages 135-158
    Field and Aims

    Service providers, developers and content producers in cyber space are often non-governmental natural/legal entities. Therefore, ensuring the security of this space depends on the responsible participation and association of nongovernmental organizations with the police in the process of crime prevention and cyber security. In the domestic arena, all individuals and institutions related to cyber activities can directly participate in the security of the cyberspace and be reliable partners of the police, but the main problem in this regard is the way to organize and use and the communication model of these partners with the police in the international arena. And the range of police powers.

    Method

    The current research is descriptive-analytical and "applied" in terms of its purpose. The method of data collection is also a library with a chip removal tool.

    Findings

    The security of cyberspace, policies, strategies, programs and preventive measures in it are significantly dependent on the private sector, and security in this space should be provided with the view of maximum participation and above all, it should be based on interaction and use of capacity. be in the private sector. Cooperation with the private sector, especially to monitor the main entrances of Internet communication and border crossings, data storage and communication infrastructure, and systems carrying national big data to prevent penetration, variability, maintain integrity and credibility, and exchange secure content. and healthy and awareness-raising and the adoption of appropriate technical measures in parallel with the observance of the fundamental rights of individuals through helping the coherence and coordination of programs centered on the police should be followed for the inherent duty of crime prevention and detection.

    Conclusion

    conclusion of cooperation memoranda, establishment of international institutions and organizations between the police of Islamic countries, acceleration of the creation of a national information network by using the capacity of the private sector and formulation of frameworks for the cooperation of the private sector with the police by using the capacity of Haya Rapid response teams, establishing contact points with the private sector, especially in the international arena, can help the police in cooperation with the private sector to ensure the security of cyber space.

    Keywords: Security, Cyberspace, Police, Private sector, collaborative criminal policy
  • Analyzing the phenomenology of the challenges of police interaction with the responsible agencies in dealing with terrorist groups (with a preventive and deterrent approach)
    Bagher Hoseinabadi, Hosein Zolfaghari *, Bahram Bayat, Yaser Esmailzadeh Pages 159-179
    Background and purpose

    This research was conducted with the aim of analyzing the experiences of organizational experts about various obstacles and challenges of inter-organizational interactions and communications between the police and the country's intelligence and security community in order to deal with terrorist groups.

    Method

    This research is qualitative and phenomenological in nature. Sampling was done in a purposeful way and the participants were selected based on the rule of theoretical saturation, 10 experts and experts related to terrorist groups and police inter-organizational communication were selected. Content analysis method was used to analyze the data. The research tool is a semi-structured interview, which includes open-ended questions. To measure validity and reliability, the prepared content was provided to two experts, and the opinions provided about the interview were applied, and participants were helped in analyzing and interpreting the data. became.

    Findings and results

    The findings of this research consisted of 50 simple concepts, of which 37 concepts were related to the challenges and obstacles of inter-organizational interaction, and in the next stages, these concepts were categorized in the form of 7 general concepts. The results indicate that the main challenges of the police interaction with the responsible agencies in dealing with terrorist groups are: the multiplicity and contradiction of upstream documents; lack of centralization of information management; Weakness in the efficiency of decision-making institutions; Guarantee of implementation of approvals; inconsistency in the field of action; Interactive culture and attitude and information and knowledge sharing.

    Keywords: phenomenology, Challenge, interaction, Police, terrorist groups