فهرست مطالب

نشریه علوم و فنون شیلات
سال دوازدهم شماره 1 (پیاپی 41، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/30
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهزاد شکوه، ایمان سوری نژاد، زهرا قاسمی* صفحات 1-12

    اهمیت گونه های حرا در دنیا غیر قابل انکار است و کاشت مصنوعی حرا یک راه حل مطلوب در راستای حفاظت از گونه های حرا است. درختان حرا خدمات اکولوژیک حیاتی به ما ارایه می دهند و یکی از اصلی ترین ویژگی های آنها، پالایش زیستی فلزات سنگین است. در تحقیق حاضر اثرات کاشت درختان حرا در پارک ولایت بندرعباس بر آلودگی، جذب و ریسک اکولوژیک فلزات سنگین آرسنیک، مس، آهن، نیکل، سرب، وانادیوم و روی در رسوبات سطحی آن منطقه بررسی شد. بر این اساس، 30  نمونه رسوب از دو منطقه نمونه برداری موازی دارای حرا و فاقد حرا تهیه شد و هر منطقه نمونه برداری شامل بخش های بالا، میانه و پایین بود. در آزمایشگاه نمونه ها پس از خشک شدن توسط آون با الک 63 میکرونی الک و در محلول هیدروکلریک اسید و نیتریک اسید هضم شدند. غلظت فلزات سنگین آرسنیک، مس، آهن، نیکل، سرب، وانادیوم و روی توسط دستگاه ICP مشخص گردید. فاکتورهای مورد بررسی، ریسک اکولوژیک خطرناکی را برای آرسنیک و سرب نشان دادند که ریسک بالاتری در نمونه های بدون حرا مشاهده شد. مقایسه نتایج با سطوح راهنمای رسوب و دیگر مطالعات غلظت خطرناک آرسنیک را نشان دادند. ضرایب همبستگی پیرسون نشان داد که حرای مصنوعی تاثیر معنی داری بر الگوی جذب فلزات سنگین داشته است (p-Value < 0.05). آنالیز مولفه های اصلی (PCA) نشان داد که آرسنیک و سرب غالبا از نشت محصولات نفتی و پساب های صنعتی منشاء می گیرند درحالیکه مس، آهن، نیکل، وانادیوم و روی غالبا منشاء طبیعی و زمین شناسی دارند.

    کلیدواژگان: آلودگی، فلزات سنگین، پالایش زیستی، حرا، رسوبات
  • عبدالرزاق سیاهویی، سراج بیتا*، جواد قاسم زاده صفحات 13-24

    امروزه رهاسازی مداوم آلاینده های زیست محیطی به بوم سازگان های آبی، این محیط ها را به شدت آسیب پذیر نموده و آن ها را به انباری برای این مواد سمی مبدل ساخته است، بنابراین بررسی اثرات این آلاینده ها بر آبزیان ضروری می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان سمیت نیترات نقره و مشاهده تغییرات رفتاری میگوی وانامی طی مواجهه با آن انجام شد. برای تعیین سمیت از روش استاندارد سازمان همکاری و توسعه اقتصادی استفاده شد. در ابتدا توان زیستی و بقاء میگوی وانامی پس از دو هفته سازگاری با شرایط آزمایشگاه بررسی شد، سپس با انجام آزمایشات مقدماتی، مقادیر واقعی حدکشندگی نیترات نقره بدست آمد. به منظور تعیین غلظت کشندگی میانی، میگوها به مدت 96 ساعت در معرض غلظت های  025/0، 05/0، 1/0، 2/0، 4/0 و 8/0 میلی گرم در لیتر نیترات نقره قرار گرفتند و تلفات آن ها به صورت روزانه هر 24 ساعت ثبت شد و میزان غلظت کشندگی میانی، غلظت بدون اثر بازدارنده، حداقل غلظت موثر و حداکثر غلظت مجاز بر اساس میزان تلفات محاسبه شد. طی آزمایش توان زیستی و بقاء هیچ گونه تلفاتی تا 96 ساعت مشاهده نشد و مقدار بقاء میگوها 100% بود. میزان غلظت کشندگی میانی، غلظت بدون اثر بازدارنده، حداقل غلظت موثر و حداکثر غلظت مجاز به ترتیب برابر با 084/0، 02/0، 025/0 و 0084/0 میلی گرم در لیتر تعیین شد. در غلظت های مختلف نیترات نقره، میگوها رفتارهایی از قبیل شنای غیر طبیعی، حرکات سریع پاهای شنا، آمدن به سطح آب، پیچیدن بدن به دور خود و در نهایت از دست دادن تعادل نشان دادند.

    کلیدواژگان: فلزات سنگین، سمیت، نیترات نقره، میگوی وانامی
  • سعید وحدت*، منیژه بیابانی اسرمی صفحات 25-38

    باکتری ها به عنوان یک منبع غذایی، مستقیما توسط زیوپلانکتون ها مورد استفاده قرار می گیرند. هدف از این مطالعه، استفاده از کاه به عنوان یک بستر برای تکثیر باکتری ها در استخرهای ژیوممبران و اثرات آن بر تولید و ترکیب بیوشیمیایی آرتمیا می باشد. یک هفته  قبل از پرورش آرتمیا، استخرها با جلبک Dunaliella sp. و کاه (ذرات کمتر از 200 میکرون) تیمار شدند: تیمار 1= استخر ژیوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. (یک هفته کشت جلبک)، تیمار 2= استخر ژیوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. و 5/0 گرم بر لیتر کاه (یک هفته کشت جلبک و اضافه نمودن کاه از هفته دوم)، تیمار 3= استخر ژیوممبران حاوی جلبک Dunaliella sp. و 5/0 گرم بر لیتر کاه (کشت جلبک و اضافه نمودن کاه از هفته اول) و تیمار 4= استخر ژیوممبران حاوی 5/0 گرم بر لیتر کاه (اضافه نمودن کاه از هفته اول). پرورش آرتمیا برای 18 روز انجام شد و غذادهی بر اساس عمق کدورت 15 سانتی متر انجام شد. بالاترین میزان رشد در انتهای روز 18 در تیمار 3 مشاهده شد (05/0<p). بالاترین مقدار پروتیین بدست آمده در تیمار 1 بدست آمد (05/0<p). بیشترین میزان زیست توده تولید شده در تیمارهای شاهد و 3 مشاهده شد (05/0<p). وجود کاه در محیط پرورش آرتمیا سبب کاهش اسیدچرب EPA در حدود 5-7 برابر کمتر نسبت به سایر تیمارها شد (05/0<p). آرتمیا توانایی رشد به هنگام تغذیه با باکتری های محیطی را دارد. استفاده از کاه در پرورش آرتمیا می تواند منجر به افزایش اسیدهای چرب PUFA با 18 زنجیره کربن شود.

    کلیدواژگان: ترکیبات بیوشیمیایی، آرتمیا، استخر ژئوممبران، اسیدهای چرب، باکتری های محیطی
  • سید فخرالدین حسینی*، زهرا اسکندری صفحات 39-53

    اسیدهای چرب امگا-3 (ω-3PUFAs) علاقه مندی فزآینده ای را طی سال های اخیر به واسطه اثرات مفید در حفظ سلامت قلب و تنظیم فشار خون، بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه وکاهش افسردگی به دست آورده است. ماهی ها و جلبک ها به عنوان منابع اصلی اسیدهای چرب چند غیراشباع امگا-3 شناخته شده اند. در این میان، استخراج روغن ماهی از گونه های کمتر بهره برداری شده و یا دورریزهای ماهی، نه تنها باعث ایجاد ارزش افزوده بالاتری می گردد بلکه آلودگی های زیست محیطی ناشی از فرآیند دفع پسماندهای شیلاتی را نیز کاهش می دهد. در مطالعه حاضر، مرسوم ترین روش های استخراج روغن از منابع دریایی از جمله روش های مبتنی بر حلال (سوکسله، بلای و دایر، فولک)، استخراج سیال فوق بحرانی و هیدرولیز آنزیمی به همراه مزایا و معایب شان مورد بررسی قرار گرفت. در این میان، استخراج سوکسله بازده بالایی از لیپیدها را فراهم می کند؛ البته انتخاب حلال مناسب مهمترین عامل در استخراج موثر لیپیدها است. با این حال، حرارت دادن مداوم در دمای جوش طی فرآیند سوکسله می تواند منجر به اکسیداسیون لیپید و تخریب ترکیبات حساس به حرارت شود. لذا، توسعه روش های جایگزین استخراج و خالص سازی مبتنی بر استفاده از فناوری های سبز و اصول پایداری، اجتناب از استفاده از حلال های آلی و دماهای بالا، به منظور تولید اسیدهای چرب امگا-3 با خلوص و کیفیت بالاتر مورد نیاز است. استخراج سیال فوق بحرانی با حلال های سازگار با محیط زیست و هیدرولیز آنزیمی امیدوارکننده ترین فناوری های سبز برای استخراج روغن ماهی هستند، در حالی که استخراج های تحت فشار برای استخراج روغن ریزجلبک ها مناسب هستند.

    کلیدواژگان: روغن ماهی، استخراج اسیدهای چرب امگا-3، استخراج با حلال، استخراج سیال فوق بحرانی، استخراج آنزیمی
  • دانیال رضائی، مسعود رضائی*، سمانه پزشک صفحات 54-66

    هدف از تحقیق حاضر استخراج آستازانتین از میگوی موزی (Fenneropenaeus merguiensis)  با استفاده از روش فراصوت و بررسی خواص آنتی اکسیدانی آن بود. استخراج با حلال آلی استون به وسیله روش خیساندن روی همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه فراصوت در توان های 200 و 400 وات در زمان های 5، 10 و 15 دقیقه انجام گرفت و همچنین آزمون های خنثی کنندگی رادیکال های آزاد  DPPH و ABTS و احیا یون Fe3+ انجام شد. برای تجزیه و تحلیل آماری داده ها از تجزیه واریانس یکطرفه بهره گرفته شد. بهترین بازده آستازانتین در شرایط 20 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 10 دقیقه با μg/g 012/0 ± 5/ 79 بود و همچنین کمترین میانگین بازده را با شرایط 15 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 15 دقیقه با مقدار  μg/g 049/0± 3/69  مشاهده شد. نتیجه ی هر سه آزمون ABTS ،DPPH  و  احیا یون Fe3+ نشان داد که شرایط 20 دقیقه همزن مغناطیسی در دمای محیط به همراه 400 وات فراصوت با زمان 10 دقیقه بود. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از فراصوت در زمان های کمتر ثاتیر بهتری دارد و با افزایش زمان باعث کاهش بازده و کاهش خواص آنتی اکسیدانی می شود.

    کلیدواژگان: میگوی موزی، آستازانتین، فراصوت، خواص آنتی اکسیدانی
  • غلامعلی اکبرزاده چماچایی*، فرشته سراجی، هادی کوهکن، سیامک بهزادی، محمد درویشی، سیده لیلی محبی نوذر صفحات 67-80

    در این تحقیق اثرات احتمالی ناشی از فعالیت پرورش ماهی سی باس آسیایی (Lates calcarifer) در قفس بر ساختار جمعیتی فیتوپلانکتون ها در محدوده استقرار قفس های واقع در جزیره قشم مورد بررسی قرار گرفت. نمونه برداری از آب در سه ایستگاه بصورت ماهانه طی یک دوره پرورش شش ماهه از ماه مهر لغایت اسفند سال 1397 صورت گرفت. نتایج نشان دادکه فراوانی کل جمعیت فیتوپلانکتون ها در محل استقرار قفس ها نسبت به ایستگاه شاهد از افزایش معنی داری برخوردار بوده است (P<0.05) . در آب های مجاور محل استقرار قفس های پرورش ماهی سطح تروفیکی در حالت مزوتروف بالا (5<)، خطر یوتریفیکاسیون (4<) و ضریب کارآیی تروفیک بالا بوده است. بر اساس نتایج حاصل از آزمون سیمپر از بین 41 جنس شناسایی شده ، جنس Sp. Noctiluca (در محل استقرار قفس ها) با فراوانی نسبی 37/82 درصد و درصد مشارکت 8/21 صدم درصد در فصل پاییز از شکوفایی بالا و سپس جنس های Chaetoceros sp. ، Nitzschia sp.  و Coclodinium sp.  بترتیب با فراوانی نسبی کمتر از 10 درصد در عدم تشابه ساختار جمعیتی فیتوپلانکتون ها بین ایستگاه ها نقش بسزایی داشته اند. بطورکلی در این مطالعه اثرات ناشی ازفعالیت های مربوط به پرورش ماهی بر ساختار جمعیتی  فیتو پلانکتون ها بی اثر، ولی باعث افزایش برخی از جنس ها، مواد مغذی قابل دسترس، سطح تروفی، احتمال رخداد شکوفایی مضر جلبکی در محل استقرار قفس ها گردیده است.

    کلیدواژگان: پرورش ماهی درقفس، فیتوپلانکتون، تغذیه گرایی، خطر شکوفایی، قشم
  • نوید امیدیان، سید محسن اصغری*، بهروز حیدری، عبدالمجید ولی پور، هانیه ربوطی صفحات 81-99

    در مطالعه حاضر، کیس پپتین-1 ماهی قرمز با استفاده از روش سنتز فاز جامد و بر اساس به توالی ژن کیس-1 ماهی قرمز (Carassius auratus  سنتز شد. سپس جهت بهبود فعالیت زیستی، گروه استیل به باقیمانده تیروزین انتهای آمینی اضافه شد. پپتید سنتز شده (موسوم به ACKiss1) به روش RP-HPLC خالص سازی و ساختمان آن با استفاده از طیف سنجی جرمی ESI تایید شد. جهت تعیین فعالیت زیستی، پپتید ACKiss1، کیس پپتین طبیعی (KISS1) و هورمون GnRH تجاری رایج به ماهی قرمز تزریق شده و برخی از پارامترهای مهم فیزیولوژی تولیدمثل این ماهی مورد مطالعه قرار گرفت.  ACKiss1 و Kiss1 با دوز 100 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن ماهی و هورمون GnRH با دوزهای 100 و 200 میکروگرم بر کیلوگرم وزن بدن تزریق شدند. 6 ساعت بعد از تزریق خون گیری انجام شد و هورمون های جنسی در پلاسما اندازه گیری شدند. 24 ساعت بعد از تزریق در یک گروه از ماهی ها شاخص های تولیدمثلی اندازه گیری شد. در گروه دیگری از ماهی ها 24 ساعت بعد تزریق بافت تخمدان و مغز برای مطالعات بافت شناسی و بیان ژن های (cyp19b، gpr54a و kiss1) جدا گردید. نتایج نشان داد که تغییرات قابل توجهی در پارامترهای بیوشیمیایی رخ داده است. همچنین، بیان ژن های kiss1، cyp19b و gpr54a در نمونه های بافت مغز و هم در بافت تخمدان در تیمار ACKISS1  نسبت به تیمار Kiss1 افزایش قابل توجهی را نشان داد. همچنین در بافت شناسی تخمدان مشخص شد که تحت تاثیر کیس پپتین و GnRH تعداد اووسیت های رسیده به صورت معنی داری افزایش پیدا کرده است.

    کلیدواژگان: طراحی پپتید، کیس پپتین، کیس-1، تولیدمثل، هورمون
|
  • Behzad Shokouh, Iman Sourinejad, Zahra Ghasemi* Pages 1-12

    The significance of mangrove species in the world is undeniable and planting artificial mangrove forests is a desirable solution to preserve mangroves. The mangroves provide us with superior ecological services and one of their main services is the bioremediation of heavy metals. Hence, this study aimed to assess the effects of artificial mangroves of Velayat Park of Bandar Abbas on the contamination, adsorption pattern and ecological risk of heavy metals in the sediment samples. Thirty samples were collected from two paralleled sampling sections included those without mangroves and containing mangroves. Each sampling area consisted of upper, middle and lower sections. After drying samples using an oven, the dried sediments were sieved by a 63-micrometer sieve and digested by nitric and hydrochloric acid mixture. The concentration of As, Cu, Fe, Ni, Pb, V, and Zn was determined using ICP. The studied factors suggested a high level of ecological risk for as and Pb and the highest risk was observed in the samples without mangroves and a lower risk was reported for samples containing mangroves. Comparing the results with sediment quality guidelines and other studies indicated a dangerous concentration of As. Pearson correlation coefficient values exhibited that artificial mangroves have significantly affected the adsorption pattern of heavy metals (p-Value < 0.05). The principal component analysis (PCA) showed that As and Pb are dominantly derived from oil products leakages and industrial sewages while Cu, Fe, Ni, V and Zn are predominantly derived from natural and geological sources.

    Keywords: Pollution, Heavy Metals, Bioremediation, Mangroves, Sediments
  • Abdolrazaq Siyahoei, Seraj Bita*, Javad Ghasemzadeh Pages 13-24

    Today, the continuous release of environmental pollutants into aquatic ecosystems has made these environments extremely vulnerable and turned them into a storage sites for these toxic substances, so it is necessary to investigate the effects of these pollutants on aquatic life. The present study was conducted with the aim of determining the toxicity of silver nitrate and observing the behavioral changes of Litopenaeus vannamei during its exposure. To determine the toxicity, the standard method of OECD was used. At first, the viability and survival of Litopenaeus vannamei were checked after two weeks of acclimatization to laboratory conditions, then by conducting preliminary tests, the actual lethality values ​​of silver nitrate were obtained. In order to determine the median lethal concentration, shrimps were exposed to concentrations of  0.025, 0.05, 0.1, 0.2, 0.4 and 0.8 mg/L of silver nitrate for 96 h and their mortality were recorded daily every 24 h. The LC50, LOEC, NOEC and MATC were calculated based on shrimp mortality. During the viability and survival test, no mortality were observed up to 96 hours, and the survival rate of shrimps was 100%. The value of LC50, NOEC, LOEC and MATC were determined as 0.084, 0.02, 0.025 and 0.0084 mg/liter, respectively. In different concentrations of silver nitrate, shrimps showed behaviors such as abnormal swimming, fast movements of swimming legs, coming to the surface of the water, twisting the body around itself and eventually losing balance.

    Keywords: Heavy metals, Toxicity, Silver nitrate, Litopenaeus vannamei
  • Saeid Vahdat*, Manizheh Biabani Asrami Pages 25-38

    Bacteria are used directly by zooplankton as a food source. The purpose of this study is to use straw as a substrate for the proliferation of bacteria in geomembrane pools and its effects on the production and biochemical compositions of Artemia. One week before Artemia culture, the pools inoculated with Dunaliella sp. and straw (particles less than 200 microns) as follows: treatment 1= geomembrane pool containing Dunaliella sp. (one week of algae cultivation), treatment 2 = geomembrane pool containing Dunaliella sp. and 0.5 grams per liter of straw (one-week algae cultivation and adding straw from the second week), treatment 3 = geomembrane pool containing Dunaliella sp. and 0.5 g/l of straw (algae cultivation and adding straw from the first week) and treatment 4= geomembrane pool containing 0.5 g/l of straw (adding straw from the first week). Artemia was cultured for 18 days and fed based on a turbidity depth of 15 cm. The highest growth rate was observed at the end of day 18 in treatment 3 (P<0.05). The highest amount of protein was obtained in treatment 1 (P<0.05). The highest amount of biomass was observed in the control and T3 groups (P<0.05). The presence of straw in Artemia pools decreased EPA fatty acid by 5-7 times less than the control (P<0.05). Artemia can grow while feeding on environmental bacteria. Applying straw in Artemia cultivation can lead to an increase in PUFA fatty acids with 18 carbon chains.

    Keywords: Biochemical compositions, Artemia, geomembrane pool, fatty acids, environmental bacteria
  • Seyed Fakhreddin Hosseini*, Zahra Eskandari Pages 39-53

    Omega-3 polyunsaturated fatty acids (ω-3PUFAs) have gained increasing interest in recent years due to their beneficial effects in maintaining heart health and regulating blood pressure, improving brain function, strengthening memory, and reducing depression. Fish and algae are known as the main sources of ω-3PUFAs. In the meantime, extracting fish oil from less-exploited species or fish waste not only creates higher added value, but also reduces environmental pollution caused by the process of disposal of fishery waste. In this study, the most common methods of oil extraction from marine sources, such as solvent-based methods (Soxhlet, Bligh and Dyer, and Folch Methods), supercritical fluid extraction (SFE) and enzymatic hydrolysis, along with their advantages and disadvantages, were investigated. Among them, Soxhlet extraction provides a high yield of lipids; Of course, choosing the right solvent is the most important factor in the effective extraction of lipids. However, continuous heating at the boiling temperature could lead to lipid oxidation and degradation of heat liable compounds. Therefore, development of alternative extraction and purification methods based on the use of green technologies and the sustainability principles, avoiding the use of organic solvents and high temperatures, is needed in order to produce omega-3 polyunsaturated fatty acids of higher purity and quality. Supercritical fluid extraction with environment-friendly solvents and enzymatic hydrolysis are the most promising green technologies for extracting fish oil, whereas pressurized extractions are suitable for extracting microalgae oil.

    Keywords: Fish oil, ω-3PUFAs extraction, Solven extraction, Supercritical fluid extraction, Enzymatic extraction
  • Danial Rezaei, Masoud Rezaie*, Samaneh Pezeshk Pages 54-66

    The aim of this study was to extract astaxanthin from banana shrimp (Fenneropenaeus merguiensis) using ultrasound assisted method and to investigate its antioxidant properties. Extraction with organic acetone solvent was performed by soaking on a magnetic stirrer at room temperature for 5, 10, and 15 minutes, as well as neutralization tests of DPPH and ABTS free radicals. Fe3+ ion reduction was carried out. One-way analysis of variance was used for statistical analysis of the data. The best astaxanthin yield was 79.5±0.012 µg/g in the conditions of 20 minutes of magnetic stirrer at ambient temperature with 400 watts of ultrasound for 10 minutes, and the lowest average yield was observed in the condition of 15 minutes of magnetic stirrer at ambient temperature with 400 watts of ultrasound with a time of 15 minutes with a value of 69.3±0.049 µg/g. The findings of all three ABTS, DPPH, and Fe3+ ion reduction tests revealed that the settings were 20 minutes of magnetic stirrer at ambient temperature followed by 10 minutes of 400 watts of ultrasound. In summary, the results of this study demonstrated that using ultrasound for a shorter period of time has a better effect, while increasing the time diminishes the yield and antioxidant qualities.

    Keywords: Banana shrimp, Astaxanthin, Ultrasound, Antioxidant properties
  • Gholamali Akbarzadeh Chomachaei*, Fereshteh Saraji, Hadi Koohkan, Siyamak Behzadi, Mohammad Darvishi, Seyedeh Laili Mohebbi-Nozar Pages 67-80

    In this study, the possible impact Asian sea bass fish (Lates calcarifer) cages culture on the population structure of phytoplankton in the coastal waters of Qeshm Island.Water sampling was done monthly for a period of six months in three stations from October 2018 to March 2019.The results showed that the mean Variations of total abundance of phytoplankton at the location of fish cages culture compared to the Reference station had a significant increase (P <0.05). At the location of cages culture, the Trophic status level was high (<5), the risk of eutrophication status (<4) and the value of trophic efficiency coefficient were high. According to the analysis of Simper test, Among the Forty-one genera identified, Noctiluca sp. with a relative abundance of % 82.37, contribution rate of 21.8% with high algal bloom at the location of cages in autumn season and then the genera Chaetoceros sp., Nitzschia sp. and Coclodinium sp. with a relative abundance of less than 10 percent in differentiating the population structure of phytoplankton have played a significant role in the dissimilarity of the population structure of phytoplankton between stations In general, in this study, the effects of fish farming activities on the population structure of phytoplankton are ineffective, but it causes the abundance of some species, available nutrients, increases the trophic level, and the probability of harmful algal blooms in the location of the cages culture.

    Keywords: cages culture, Phytoplankton, Eutrophication risk, Qeshm
  • Navid Omidian, Seyed Mohsen Asghari*, Behrouz Heidari, Abdolmajid Valipour, Hanieh Rabuti Pages 81-99

    In the present study, the goldfish kisspeptin peptide was synthesized using the solid phase synthesis method according to the nucleotide sequence of the goldfish (Carassius auratus) kiss1 gene. Next, an acetyl group was added to the amino group of Tyr1 to increase the biological activity. The synthesized peptide (referred to as ACKiss1) was purified by RP-HPLC and its structure was confirmed using electrospray ionization (ESI) mass spectrometry. To determine the biological activity, ACKiss1, native Kiss1 and commercial GnRH hormone were injected to goldfish, some important parameters of the reproductive physiology were studied. Kiss1 and ACKiss1 were injected with a dosage of 100 μg/kg fish body weight and GnRH was injected with dosages of 100 and 200 μg/kg body weight. 6 hours after injection, blood was taken from the caudal vein and sex hormones were measured in plasma. 24 hours after injection, reproductive indices were measured in a series of fish. In another series of fish, 24 hours after injection, ovarian and brain tissues were separated for histological studies and expression of the reproductive-related genes (cyp19b, gpr54a, and kiss1). The results revealed that significant changes in biochemical parameters and gene expression were recorded in both brain tissue samples and ovarian tissue in ACKISS1 treatment. It was also found in ovarian histology that under the influence of kisspeptin and GnRH, the number of mature oocytes increased significantly.

    Keywords: Peptide design, kisspeptin, kiss, reproduction, hormone