فهرست مطالب

مطالعات دفاع مقدس - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1401)

نشریه مطالعات دفاع مقدس
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 32، زمستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/12/27
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محبوبه سلیمان پورعمران*، فاطمه محمد ابراهیم سپاسگزار، فریمان ابراهیم زاده، مژده بهرامی صفحات 9-41

    تحقیق حاضر با ارایه مدلی مبتنی بر مدیریت اثربخش نشر ارزش های دفاع مقدس در خراسان شمالی انجام شده است. این موضوع از آن جهت اهمیت دارد که دفاع مقدس سند افتخاری برای نسل کنونی و نسل های آینده است. جامعه ی آماری شامل تمامی مدیران و دست اندرکاران سازمان ها و نهادهای خراسان شمالی به تعداد 100 نفر می باشد که به روش تصادفی انتخاب شدند. جمع آوری داده ها با استفاده از ابزار پرسشنامه ی محقق ساخته انجام شد که روایی آن از نوع محتوایی بوده که مورد تایید اساتید قرار گرفته و پایایی آن نیز با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ 0.94 محاسبه شده است. داده های گردآوری شده با روش تحلیل عامل اکتشافی به وسیله نرم افزار اس پی اس نسخه 22 و لیزر نسخه 8.80 در دو بخش آمار توصیفی و استنباطی تحلیل شد. یافته ها نشان داد که مدیریت اثربخش نشر ارزش-های دفاع مقدس باید در 4 بعد، شامل: قانونی، فرهنگی- اجتماعی، آموزشی- پژوهشی و فناوری مورد توجه قرار گیرد. 17 عامل و 72 گویه نیز شناسایی شدند، که عوامل «حمایت مالی سازمان ها از آثار منتشر شده» و «سیستم تشویق و ترغیب از فعالین عرصه» در بعد قانونی، عوامل «برگزاری مراسمات و مناسبت ها»، «سیستم اطلاعات و ارتباطات مناسب»، «فضاسازی عمومی»، «هنرنمایی مناسب»، «گردهمایی ها و همایش ها» در بعد فرهنگی-اجتماعی، عوامل «مطالعات علمی»، «برگزاری دوره های آموزشی ویژه سازمان ها و نهادها»، «دوره های آموزشی مدارس و دانشگاه ها» در بعد آموزشی-پژوهشی و عوامل «فعالیت در عرصه مجازی» و «تولیدات نرم افزاری» در بعد فناوری قرار می گیرند.

    کلیدواژگان: دفاع مقدس، مدیریت اثربخش، نشر ارزش ها، ارائه الگو
  • محسن رادمهر*، عباس علی پور، حسن سعادتی صفحات 43-67

    عامل جغرافیا و ژیوپلیتیک نقش انکارناپذیری در وقوع جنگ ها ایفا می کنند. دولتمردان کشورهایی که با محدودیت های ژیوپلیتیکی روبه رو هستند، غالبا برای تغییر این وضعیت، دیدگاه های توسعه طلبانه ای نسبت به همسایگان خود دارند. کشور ایران نیز با توجه به موقعیت ژیوپلیتیکی اش، همواره مورد تهدید قرار گرفته است. جنگ هشت ساله عراق علیه ایران، به عنوان یکی از مهم ترین جنگ های دوره معاصر تا حد زیادی متاثر از ژیوپلیتیک و عامل جغرافیا بوده است. هدف این پژوهش بررسی و تبیین زمینه های ژیوپلیتیکی بروز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران می باشد. درواقع پژوهش حاضر در پی پاسخ به این سوال است که مهم ترین زمینه های ژیوپلیتیکی بروز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران کدم اند؟ این پژوهش بر اساس ماهیت و روش، توصیفی- تحلیلی محسوب می شود. اطلاعات موردنیاز به شیوه اسنادی و با مراجعه به منابع معتبری چون کتب، مقالات و گزارش های معتبر گردآوری شده است. یافته های پژوهش نشان می دهد که جنگ تحمیلی عراق علیه ایران در بستر سه سطح ملی، منطقه ای و بین المللی به وقوع پیوست. بنا به این یافته ها، عوامل ژیوپلیتیکی بروز جنگ در سطح ملی به عوامل سرزمینی و قلمرویی، ژیواکونومیک، ژیوکالچر، هیدروپلتیک، سیاسی، ژیواستراتژی و نظامی؛ در سطح منطقه ای به عوامل سرزمینی، ژیواکونومیک، ژیوکالچر، سیاسی، ژیواستراتژی و نظامی و در سطح بین الملل به عوامل ژیواکونومیک، ژیوکالچر، سیاسی، ژیواستراتژی و نظامی قابل تقسیم و بررسی است.

    کلیدواژگان: ژئوپلیتیک، ایران، عراق، جنگ تحمیلی، تنش و منازعه
  • هادی مراد پیری، مهدی حشمتی جدید، مصطفی غفاری اصل* صفحات 69-94
    بروز تحولات گسترده در جهان و تاثیرات عمیق آن بر فضای داخلی کشور، لزوم استفاده از روش های موفق اداره منابع انسانی را بیش از پیش پررنگ می کند. یکی از برهه های درخشان اداره منابع انسانی، دوران دفاع مقدس است. استفاده حداکثری از منابع انسانی، شناخت شاخصه های نیروی انسانی کارآمد و ایجاد مزیت رقابتی در ساختار از جمله مهم ترین شاخص ها در بازشناسی الگوی معماری منابع انسانی دوران دفاع مقدس است. تحقیق حاضر سعی دارد با استفاده از دیدگاه های فرماندهان، الگوی معماری منابع انسانی دوران دفاع مقدس را کشف نماید. پژوهش حاضر در دسته بندی پژوهش های کیفی قرار دارد و شیوه گردآوری داده ها، روش مصاحبه می باشد. داده های مذکور با روش تحلیل محتوا، تجزیه و تحلیل شده است. حجم نمونه 11 نفر بوده و نمونه گیری به صورت هدفمند انجام شده و تا ایجاد اشباع نظری ادامه یافته است. در نهایت و با طی نمودن مراحل پژوهش، در مرحله اول کدگذاری 90 کد و در گام بعدی، 33 مقوله از فیش ها استخراج گردید و در گام آخر و کدگذاری نهایی نیز 5 مضمون از معماری منابع انسانی استخراج و رتبه بندی شد. روایت نظری این پژوهش بدین شرح متبلور شد: «تجربه هشت سال دفاع مقدس جزو درخشان ترین نقاط تاریخی کشور از لحاظ مدیریت و معماری منابع انسانی است. مضامین شاخص معماری منابع انسانی از دید فرماندهان دفاع مقدس به ترتیب عبارتند از: مومن به خدا، جوان بودن، عملیاتی بودن، دارای خلاقیت و شجاع بودن». در پایان نیز پیشنهاداتی برای تحقیقات آتی ارایه شده است.
    کلیدواژگان: معماری منابع انسانی، دفاع مقدس، تحلیل محتوا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
  • نعمت الله همراهی*، فریدون اکبرزاده، شیوا جلال پور، حامد محقق نیا صفحات 95-112
    پژوهش حاضر باهدف ارزیابی جایگاه رویکرد سیاسی معنوی سرمایه اجتماعی در پیروزی های دوران دفاع مقدس به روش کتابخانه ای به نگارش درآمده است. سوال اصلی دراین نوشتار این است که، آیا عوامل معنوی سرمایه اجتماعی درروند پیروزی های دوران دفاع مقدس تاثیرگذار بوده است؟ درپاسخ آن، می توان این فرضیه را در نظر گرفت: جمهوری اسلامی ایران توانسته است درفرایند تحولات دفاع مقدس، علاوه بر مقاومت و وادارنمودن دشمن متجاوز به عقب نشینی، در حوزه دیپلماسی منطقه ای و بین المللی نقش آفرینی و تصمیم سازی نماید. بر این اساس یافته ها نشان می دهد: سرزمین ایران در طول تاریخ خود به خصوص در دویست سال گذشته موردتهاجم دشمنان قرارگرفته و بخش هایی از مناطق راهبردی خود را ازدست داده است. اما در حماسه هشت سال دفاع مقدس با توجه به رهبری کاریزمایی امام خمینی (ره) و بهره مندی از آموزه های دینی و تشیع انقلابی، شهادت گرایی روحیه ایثار و فداکاری درراه خدا، فرهنگ مهدویت و غیبت و... توده های مردم به سمت جبهه های جنگ هجوم آوردند و رزمندگان ایرانی در یک جنگ نامتقارن، دشمن متجاوز را وادار به عقب نشینی و شکست نمودند. یکی از شاخص های مهم این تحقیق که آن را با سایر پژوهش ها متفاوت می سازد نقش باورهای عمیق مذهبی و قدرت معنوی در پیروزی های رزمندگان ایرانی درروند تحولات جنگ تحمیلی عراق علیه ایران می باشد.
    کلیدواژگان: سرمایه اجتماعی، سیاسی، پیروزی، دفاع مقدس، جمهوری اسلامی ایران، عراق
  • محمد پورقربان* صفحات 113-140
    انقلاب اسلامی ایران در شرایطی به وقوع پیوست که جهان دورانی پر فراز و نشیب، ناشی از جنگهای جهانی را پشت سر نهاده بود و نظامی موسوم به دو قطبی را تجربه می کرد. نظامی که شرط بقای ملتها را در پیوستن به یکی از دو قطب مسلط می دانست. سر دادن شعار «نه شرقی و نه غربی» در این فضای سیاسی بین المللی، بسیاری از محاسبات را بر هم زد و افق جدیدی پیش روی دیگر کشورها و ملتها گشود. شاید یکی از مهمترین دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران گذر از نظام مسلط و ایجاد ترتیبی جدید و به چالش کشیدن هژمون بین المللی بود. در این میان مکتب و اندیشه رهبر کبیر انقلاب در تثبیت و تداوم این حرکت نقش به سزایی ایفا نمود. امروز نیز مکتب و اندیشه سیاسی مقام معظم رهبری امام خامنه ای که در امتداد با اندیشه معمار کبیر انقلاب اسلامی می باشد، توانسته است تاثیرات شگرف خود را ادامه دهد. این پژوهش در پی آن است تا نقش انقلاب اسلامی و تاثیر آن بر افول قدرت آمریکا را مورد بررسی قرار دهد و در این میان چارچوب فکری و اندیشه دفاعی امام خامنه ای را مد نظر قرار داده است. این پژوهش به طریق توصیفی و تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای به انجام رسیده است.
    کلیدواژگان: انقلاب اسلامی، مکتب دفاعی، امام خامنه ای، افول آمریکا
  • عبدالله عراقی*، محمد بیدگلی، اصغر رجبی ده برزوئی صفحات 141-160
    در عصر حاضر جنگ شناختی، ابزار اصلی دستیابی به اهداف توسعه طلبانه قدرت های استکباری بدون درگیری نظامی است. جنگ شناختی، رهیافتی ترکیبی از ظرفیت های نبرد غیر جنبشی متعلق به فضای سایبر، اطلاعات، روانشناسی، مهندسی اجتماع برای پیروزی در جنگ بدون رودرویی فیزیکی است.استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات در جنگهای شناختی برای مداخله در امور داخلی سایر کشورها از جمله ایران تاثیر مخربی داشته و باعث تغییر شناخت ملت گردیده است. حال پرسش این است که اهداف جنگ شناختی دشمن و راهکارهای تاب آوری مقابله با آن با تاکید بر آموزه های قرآن چیست؟در فرضیه بیان می شود که آگاهی از آموزه های قرآن نقش اساسی در مقابله با اهداف جنگ شناختی دشمن دارند.پژوهشگران در این مقاله با استفاده از روش اسنادی با اتکا به منابع مکتوب کتابخانه ای به واکاوی اهداف جنگ شناختی از جمله تحریف واقعیت ها، ایجاد یاس و ناامیدی، نادیده گرفتن دستاورد ها و پیشرفت های عظیم انقلاب، خدشه دار کردن غیرت دینی و زیرسوال بردن سنت های الهی پرداخته و راهکارهای تاب آوری مقابله با آن را شامل افزایش آگاهی و بصیرت ،شناخت تکنیک های جنگ شناختی ، ولایت پذیری،جهاد تبیین وارتقاء سواد رسانه ای با تاکید بر آموزه های قرآن می دانند.
    کلیدواژگان: آموزه های قرآن، تاب آوری، تحریف واقعیت، جنگ شناختی، سواد رسانه ای
  • حسین مرزبانی*، محمد ترابی، علی شیرخانی صفحات 161-186
    هر تمدن و جامعه ای برای تحقق اهداف خود نیازمند امنیت و ایمنی از تهدیدات است. یکی از مجاری عینیت بخشی به تاکید اسلام بر اصالت صلح و امنیت، بکارگیری دیپلماسی در روابط با همسایگان و دیگر کشورها می باشد. امروزه در عصر جهانی شدن یکی از شیوه های مهم در تحقق امنیت و آرامش نظام بین الملل، استفاده از روش دیپلماسی دفاعی است. تحقیق حاضر باهدف تبیین نقش دیپلماسی دفاعی درتحقق امنیت تمدن اسلامی در عصر جهانی شدن، به این پرسش اصلی پاسخ میدهد که دیپلماسی دفاعی چگونه می تواند برای تحقق امنیت تمدن اسلامی در عصر جهانی شدن نقش ایفا کند؟ درپاسخگویی به این پرسش از ابزار مصاحبه با صاحبنظران و خبرگان و پرسشنامه و مطالعات کتابخانه ای و اسنادی استفاده شده است. نوع این پژوهش از نظر هدف، توسعه ای- کاربردی و از نظر روش، توصیفی- تحلیلی است. نتایج و یافته های تحقیق حاضر نشان می دهد که دیپلماسی دفاعی بواسطه ابزارهایی از جمله؛ بسط مذاکره در پرتو جهانی شدن، تبادل فناوری تجهیزات دفاعی، پیشگیری از منازعه، بازدارندگی، حفظ صلح و توافق های دفاعی چند جانبه در تحقق امنیت تمدن اسلامی در عصر جهانی شدن، ایفای نقش می کند.
    کلیدواژگان: دیپلماسی، دیپلماسی دفاعی، امنیت، جهانی شدن
  • عبدالحمید بیات*، محمدمهدی حیدری دلگرم صفحات 187-209
    فرماندهی یکی از بنیادین ترین مولفه ها در موفقیت یک سازمان نظامی است. نشان گذاری یک فرد در جایگاه فرماندهی، اگر مبتنی بر استعدادیابی دقیقی نباشد، همه فرایندهای جانشین پروری از جمله آموزش و تجربه اندوزی و ارتقای آن فرد را دچار اختلال کرده و در نهایت منجر به تضعیف سازمان نظامی شود. به همین دلیل لازم است استعدادیابی به مثابه اولین و ای بسا مهم ترین گام در جانشین پروری با دقتی مضاعف صورت گیرد. از آن جا که در دوران انقلاب اسلامی، تجربه دفاع مقدس به عنوان تجربه ای موفق و کارآمد پذیرفته شده است، ببرسی آن دوران به مثابه تجربه زیسته موفق مد نظر قرار گرفته است. در این پژوهش تلاش شده با مطالعه زندگی بیست نفر از فرماندهان شهید دفاع مقدس، استعدادهای بنیادین فرماندهی که میان همه آنان مشترک بوده، احصا گردد. این استعدادهای بنیادین به هنگام شکوفا شدن، می توانند شایستگی های مورد نیاز برای جایگاه فرماندهی را در فرد فراهم آورند. در پژوهش حاضر گردآوری داده های پژوهش به روش مطالعات اسنادی و کتابخانه ای صورت پذیرفته و در مواردی که منابع موجود دارای نقص بوده اند، به مصاحبه با نزدیکان آنان اقدام شده است. تحلیل داده ها به روش تحلیل مضمون انجام شده است. پس از کدگذاری باز و رسیدن به مضامین فرعی و اصلی نتایج تحقیق نشان داد استعدادهای بنیادین فرماندهی شامل «عقل»، «بزرگی روح»، «بزرگواری روح»، «قوت روح» و «ویژگی های جسمانی» می باشد.
    کلیدواژگان: جوهره ی فرماندهی، استعدادیابی، دفاع مقدس، جانشین پروری، تحلیل مضمون
  • حمیدرضا ضرغامی*، سهراب صادقی صفحات 211-233
    با توجه به اهمیت استفاده از تجارب موفق در بهبود عملکرد از سویی و از دیگر سو اهمیت دفاع مقدس و عملیات های پیروزمندانه آن و لزوم استفاده از این تجارب فاخر، در این پژوهش به شناسایی و تعیین روابط (اولویت) عوامل برتری ساز عملیات های پیروزمندانه دفاع مقدس پرداخته شده است. بدین منظور ابتدا با رویکرد تحلیل کیفی و با استفاده از نظرات تعداد 10 نفر از خبرگان و پژوهش گران شاخص دفاع مقدس عوامل کلیدی موفقیت که از پیشینه های پژوهشی بدست آمده بود مورد بررسی و تعدیل قرار گرفت و تعداد 12 عامل به عنوان عوامل موثر انتخاب شد. پس از ارایه مدل مفهومی و تدوین پرسشنامه کمی مبتنی بر شیوه دیماتل و تکمیل پرسشنامه توسط خبرگان شاخص این حوزه، به تعیین تاثیر و تاثر عوامل بر یکدیگر پرداخته شد و اولویت بندی عوامل با استفاده از روش دیماتل صورت گرفت. نتایج اولویت بندی براساس شدت مطلق اثرات در چهار سطح دسته بندی شدند. پنج اولویت اول عوامل از جهت اثرگذاری بیشتر بر سایر عوامل عبارتند از: 1) ولایت مداری و اطاعت پذیری از فرمانده، 2) معنویت گرایی، فرهنگ ایثار و ازخودگذشتگی و شجاعت، 3) آموزش متناسب و یکپارچه نیروها، 4) بهره گیری از نیروی جوانی، 5) ابتکار و خلاقیت در عملیات. تحلیل یافته ها در این پژوهش که با رویکردی نوآورانه و استفاده از شیوه اختصاصی دیماتل برای تعیین الگوی تاثیر و تاثر عوامل بر یکدیگر انجام شده، می تواند زمینه بهبود عملکرد و توجه بیشتر به عوامل سرنوشت ساز و ارزش آفرین در عرصه های مختلف مدیریتی در سطح کشوری و لشکری مهیا نماید.
    کلیدواژگان: عملیات های پیروزمند، عوامل کلیدی موفقیت، دفاع مقدس، علم و فناوری، دیماتل
|
  • Mahboube Soleimanpouromran *, Fateme Mohammadebrahim Sepasgozar, Fariman Ebrahimzad, Mojde Bahrami Pages 9-41

    This paper presents a model of effective management Publication of Sacred Defense values-is done in North Khorasan. The present research is an applied research because its findings could result in the preservation of relics and values of the Holy Descriptive survey organizations should be used. Data collection for descriptive - survey and according to non-experimental variable control is done. The sample includes all managers and Credits organizations and institutions in North Khorasan which is the total of 100 people. Due to limited sample of census method, Participants have been. . Method of statistical analysis used exploratory factor analysis using spss software version 22 and the laser was performed. Results indicate that after 4, 17 and 72 items in the publication of Holy Defense Values were identified. The agents' organizations sponsored publications "and" Systym encouragement from rights activists "in the legal dimension, of" holding ceremonies "," Information and communication systems "," public space "," good performance "and "meetings and conferences" in the cultural-social, "scientific studies", "hold training courses for organizations and institutions" and "training schools" in education-management and agents' activities in the virtual realm "and" production of software "Technology in the fall.

    Keywords: Holy Defense Values, effective management, publishing Values, Model
  • Mohsen Radmehr *, ABAS ALIPUR, HASAN SAADATI Pages 43-67

    The geographical and geopolitical factors play an undeniable role in the occurrence of wars. Governments of countries with geopolitical constraints often have developmentalist views of their neighbors in order to change this situation, and Iran, given its geopolitical position, has always been influenced by this feature. The eight-year war in Iraq against Iran is also one of the most important wars of the contemporary period, which has been greatly influenced by geopolitics and geography.The purpose of this study is to investigate and explain the geopolitical contexts of the Iraq-Iran war. In fact, the present study seeks to answer the question, what are the most important geopolitical contexts for the outbreak of the Iraq-Iran war? This research is descriptive-analytical based on its nature and method. The required information has been collected in a documentary manner and by referring to reliable sources such as books, articles and credible reports.The research findings show that the imposed war of Iraq against Iran took place in three contexts: national, regional and international. According to these findings, geopolitical factors of war at the national level to territorial and territorial factors, geoeconomic, geoculture, hydropolitical, political, geostrategic and military; At the regional level, it can be divided into territorial, geo-economic, geocultural, political, geostrategic and military factors, and at the international level into geo-economic, geocultural, political, geo-strategic and military factors.

    Keywords: Geopolitics, Iran, Iraq, Imposed War, Tensions, Conflict
  • Hadi Morad Piri, Mahdi Heshmati Jadid, Mostafa Ghafari Asl * Pages 69-94
    Extensive changes in the world and its profound effects on the interior of the country, emphasize the need to use successful methods of human resource management. One of the brightest moments of human resource management is the era of sacred defense. Maximum use of human resources, recognizing the characteristics of efficient human resources and creating a competitive advantage in the structure are among the most important indicators in recognizing the architectural model of human resources during the holy defense era. The present study is in the category of qualitative research and the method of data collection is the interview method. The mentioned data have been analyzed by content analysis method. The sample size is 11 people and sampling was done purposefully and continued until theoretical saturation. Finally, during the research stages, in the first stage, 90 codes were coded and in the next step, 33 categories of files were extracted, and in the last step and the final coding, 5 themes were extracted and ranked from human resource architecture. The theoretical narrative of this research was crystallized as follows: "The experience of eight years of holy defense is one of the most brilliant historical points of the country in terms of human resource management and architecture. "The themes of the Human Resources Architecture Index from the point of view of the commanders of the Holy Defense are: Believing in God, being young, being operational, being creative and being brave, respectively." Finally, suggestions for future research are provided.
    Keywords: Human Resource Architecture, Holy Defense, Content Analysis, Islamic revolution guards corps
  • Nematullah Hamrahi *, Feredoun Akbarzadeh, Shiva Jalalpoor, Hamed Mohaghaghnia Pages 95-112
    The current research was written with the aim of evaluating the place of the political-spiritual approach of social capital in the victors of the holy defense era. The main question in this article is, have the spiritual factors of social capital been influential in the process of victories during the holy defense period? In response to that, we can consider this hypothesis: In the process of sacred defense developments, the Islamic Republic of Iran has been able to play a role and make decisions in the field of regional and international diplomacy, in addition to resisting and forcing the aggressor to retreat. Based on this, the findings show: Iran's land has been invaded by enemies throughout its history, especially in the last two hundred years, and has lost parts of its strategic areas. But in the saga of eight years of holy defense, considering the charismatic leadership of Imam Khomeini (RA) and benefiting from religious teachings and revolutionary Shiism, martyrdom, the spirit of self-sacrifice and sacrifice for the cause of God, the culture of Mahdism and backsliding, etc., the masses of people went to the front. The forces of war attacked and the Iranian warriors forced the aggressor to retreat and defeat in an asymmetric war. One of the important indicators of this research, which makes it different from other researches, is the role of deep religious beliefs and spiritual power in the victories of Iranian warriors in the process of the changes of the Iraq-imposed war against Iran.
    Keywords: social capital, Political, Victory, holy defense, Islamic Republic of Iran, Iraq
  • Mohammad Pourghorban * Pages 113-140
    The Islamic revolution of Iran took place in a situation where the world was going through a period of ups and downs caused by world wars and was experiencing a so-called bipolar system. A system that considered the condition of survival of nations in joining one of the two dominant poles. Singing the slogan "Neither East nor West" in this international political environment upset many calculations and opened a new horizon for other countries and nations. Perhaps one of the most important achievements of the Islamic Revolution of Iran was the transition from the dominant system and the creation of a new order and challenging the international hegemony. In the meantime, the school and thought of the great leader of the revolution played a significant role in the stabilization and continuation of this movement. Even today, the school and political thought of Supreme Leader Imam Khamenei, which is in line with the thought of the great architect of the Islamic Revolution, has been able to continue its tremendous effects. This research seeks to examine the role of the Islamic revolution and its impact on the decline of American power, and in the meantime, it has considered the intellectual framework and defense thought of Imam Khamenei. This research has been done through descriptive and analytical methods and using library resources.
    Keywords: Islamic Revolution, school of defense, Imam Khamenei, decline of America
  • Abdullah Iraqi *, Mohammad Bidgoli, Asghar Rajabi Deh Borzoei Pages 141-160
    In today's age, cognitive warfare is the main tool to achieve the developmental goals of arrogant powers without military conflict. Cognitive warfare is a combined approach of non-kinetic combat capacities belonging to cyberspace, information, psychology, and social engineering to win the war without physical confrontation. The use of information and communication technology in cognitive warfare to intervene in the internal affairs of other countries, including Iran. It has had a destructive effect and has caused a change in the knowledge of the nation. Now the question is, what are the goals of the enemy's cognitive warfare and the resilience strategies to deal with it by emphasizing the teachings of the Qur'an? It is stated in the hypothesis that the knowledge of the teachings of the Qur'an plays an essential role in confronting the goals of the enemy's cognitive warfare. The researchers in this article By using the documentary method and relying on the written sources of the library, he analyzed the objectives of the war, including distorting the facts, creating hopelessness and despair, ignoring the great achievements and progress of the revolution, undermining the religious zeal and questioning the divine traditions, and coping strategies. With it, they consider it to include increasing awareness and insight, knowing the techniques of cognitive warfare, provincialism, explaining jihad, and improving media literacy with an emphasis on the teachings of the Qur'an.
    Keywords: Quran teachings, resilience, reality distortion, Cognitive Warfare, media literacy
  • Hosein Marzbani *, Mohamad Torabi, Ali Shirkhani Pages 161-186
    Every civilization and society needs security and safety from threats to achieve its goals. One of the ways to objectify Islam's emphasis on the authenticity of peace and security is the use of diplomacy in relations with neighbors and other countries. Today, in the age of globalization, one of the important ways to realize the security and peace of the international system is to use the method of defense diplomacy. With the aim of explaining the role of defense diplomacy in realizing the security of Islamic civilization in the era of globalization, the current research answers the main question of how defense diplomacy can play a role in realizing the security of Islamic civilization in the era of globalization. In answering this question, interview tools with experts and questionnaires and library and document studies have been used. The type of this research is developmental-applied in terms of purpose and descriptive-analytical in terms of method. The results and findings of this research show that defense diplomacy through tools such as; The development of negotiations in the light of globalization, the exchange of defense equipment technology, arms control, conflict prevention, deterrence, peacekeeping and multilateral defense agreements play a role in realizing the security of Islamic civilization in the age of globalization.
    Keywords: Diplomacy, Defense diplomacy, security, Globalization
  • Abdolhamid Bayat *, Mohammad Mahdi Heydari Delgarm Pages 187-209
    Command is one of the most fundamental components in the success of a military organization. Appointing a person to the position of command, if it is not based on accurate talent search, will disrupt all succession processes, including training and experience and promotion of that person, and ultimately lead to the weakening of the military organization. For this reason, it is necessary to find talent as the first and most important step in succession planning with double precision. Since during the Islamic Revolution, the experience of holy defense was accepted as a successful and efficient experience, the study of that era has been considered as a successful lived experience. In this research, by studying the lives of twenty martyred commanders of the holy defense, an attempt was made to estimate the basic talents of commanders that were common to all of them. When these fundamental talents flourish, they can provide the competencies required for a commanding position in a person. In the current research, the research data was collected by the method of documentary and library studies, and in the cases where the available sources were defective, interviews were conducted. Data analysis was done by thematic analysis method. After open coding and reaching the secondary and main themes, the research results showed that the basic leadership abilities include "intellect", "greatness of spirit", "greatness of spirit", "strength of spirit" and "physical characteristics".
    Keywords: The essence of command, Talent search, holy defense, Succession, Theme Analysis
  • Hamidreza Zarghami *, Sohrab Sadeghi Pages 211-233
    , in this research we identified and determined the relationships (priority) of the factors that make the victorious operations of holy defense has been For this purpose, firstly, with the qualitative analysis approach and using the opinions of 10 experts and researchers, the key success factors of the holy defense index obtained from research backgrounds were examined and adjusted, and 12 factors were selected as effective factors. After presenting the conceptual model and formulating a quantitative questionnaire based on the DEMATEL method and completing the questionnaire by leading experts in this field, the influence and impact of the factors on each other was determined and the factors were prioritized using the DEMATEL method. The prioritization results were categorized into four levels based on the absolute intensity of the effects. The first five priorities of the factors in order to have a greater effect on other factors are: 1) Provincialism and obedience to the commander, 2) Spiritualism, culture of sacrifice and selflessness and courage, 3) Appropriate and integrated training of the forces, 4) Utilization of the youth force, 5) ) initiative and creativity in operations. The analysis of the findings in this research, which was carried out with an innovative approach and the use of Dimatel's exclusive method to determine the pattern of influence and influence of factors on each other, can provide a basis for improving performance and paying more attention to decisive and value-creating factors in various management fields at the national and army levels.
    Keywords: Victorious Operations, Key Success Factors, holy defense, Science, Technology, DIMATEL