فهرست مطالب

نشریه مدیریت تبلیغات و فروش
سال چهارم شماره 1 (پیاپی 13، بهار 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/03/01
  • تعداد عناوین: 10
|
  • طراحی الگوی کژرفتاری برخط و نقش آن در برندسازی شخصی بر پایه نظریه داده بنیاد
    امیرحسین زراندوز، زهرا علیپور درویشی*، زهره دهدشتی شاهرخ، محمد حقیقی صفحات 0-0
    برندهای شخصی برای ساخت تصویر درست در ذهن کاربر به دنبال فعالیت در این رسانه های اجتماعی هستند به طوری که دیدگاه بسیاری از تاثیرگذاران و نامداران بر روی ادراک کاربران خود، تاثیرات عمیقی می گذارد. با این حال تمامی تعاملات کاربران با نامدران به صورت بهنجار و کارآمد انجام نمی پذیرد و بسیاری از کاربران با کژرفتاری های متنوع سعی در ابراز شکایات و نارضایتی های خود در زمینه های مختلف را دارند. هدف پژوهش حاضر طراحی الگوی کژرفتاری برخط و نقش آن در برندسازی شخصی با استفاده از نظریه داده بنیاد است. جامعه آماری این پژوهش ، نامداران و تاثیر گذارانی بوده است که در رسانه های اجتماعی شناخته شده و دارای مقبولیت هستند. در این پژوهش برای انتخاب نمونه، ترکیبی از روش نمونه گیری نظری، گلوله برفی و هدفمند استفاده شد و برای بررسی و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش های کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده شده است. نتایج پژوهش مشتمل بر شناسایی شرایط علی با دو بعد روان شناسی و جامعه شناسی تعیین گردید. در شرایط زمینه ای عوامل کلان نارسایی های اقتصادی، نظام آموزشی، شکاف فرهنگی و ادبیات محاوره تعیین شد. در این مطالعه میزان استفاده از رسانه های اجتماعی و سواد رسانه ای به عنوان عوامل مداخله گر تعیین گردید.در بخش کنش ها و تعاملات، استراتژی برندسازی شخصی ارایه شد و در نهایت در قسمت پیامدها پنج سطح فردی، بازاریابی ، اقتصادی، فرهنگی و جامعوی تبیین شد.
    کلیدواژگان: کژرفتاری برخط، رسانه های اجتماعی، برندسازی شخصی، رفتار مصرف کننده آنلاین
  • حاجیه رجبی فرجاد*، مونا حلوایی صفحات 38-49
    توسعه دانش و مهارت در زمینه مورد علاقه، یکی از اصلی ترین گام ها برای بهسازی نیروی انسانی است. برنامه ریزی توسعه فردی- تجاری به افراد کمک می کند تا بر اساس خروجی های حاصل از مدل تحلیل نقاط قوت، ضعف، فرصت و تهدید شخصی بتوانند نیازهای خود را برای ارتقای دانش و مهارت های شغلی شناسایی کنند و روی آنها برنامه ریزی مناسب نمایند. توان بخشیدن به فرایندهای عملیاتی و نیروهای انسانی در سازمان برای بالابردن کیفیت عملکرد، لازمه توسعه و تحول سازمانی است. مهمترین عامل این تغییر و تحول، بلوغ رفتاری در سطوح فردی و گروهی است که هدایت عالمانه و علمی آن، افزایش بهره وری در عملکرد را به همراه خواهد داشت. هدف از انجام این تحقیق، تدوین مدل توسعه فردی- تجاری کارکنان سازمان منطقه آزاد اروند بود. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و روش پژوهش، کیفی می باشد..داده های بخش کیفی به کمک مصاحبه نیمه ساختاریافته جمع آوری شد. در زمینه مبانی نظری و ادبیات تحقیق، گردآوری اطلاعات نیز از طریق منابع کتابخانه ای، مقالات و نیز شبکه جهانی ارتباطات (اینترنت) انجام شد. در بخش کیفی، جامعه پژوهش شامل مدیران ارشد و نخبگان سازمانی بود. در پژوهش کیفی تعداد نمونه بر اساس اصل اشباع نظری تعیین شد؛ یعنی زمانی جمع آوری داده ها متوقف می شود که اطلاعات یا داده های جدیدی مرتبط با موضوع مورد مطالعه به دست نیاید. نتایج نشان داد نتایج مصاحبه با خبرگان منطقه آزاد اروند نشان داد که عوامل علی موثر بر توسعه فردی- تجاری کارکنان در سه مولفه انگیزش کارکنان، دانش محوری و عوامل فردی تقسییم بندی می شوند. همچنین، خودکارآمدی، مهارت فناوری، مهارت ارتباطی و مهارت کار تیمی از مولفه های مقوله محوری محسوب می شوند. شرایط زمینه ای در مویلفه هایی همچون روابط فردی، زیرساخت یادگیری، مدریت منابع انسانی و شایسته سالاری احصا گردید. عوامل مداخله گر در سه مولفه عدالت محوری، ارزیابی عملکرد و مشارکت کارکنان خلاصه شدند. نتایج نشان داد راهبردها و پیامدهای موثر بر توسعه فردی- تجاری کارکنان در مولفه هایی همانند راهبردهای فردی و سازمانی قابل توصیف می باشند.
    کلیدواژگان: توسعه فردی- تجاری کارکنان، انگیزش کارکنان، عدالت محوری و شایسته سالاری
  • گالیا حیدریان، اسماعیل حسن پور قروقچی*، وحید مکی زاده، محمد غفورنیا صفحات 64-91
    بازاریابی سینمایی موفق، یکی از مهم ترین استراتژی های تبلیغات و بازاریابی است که امروزه در کشورهای بزرگ مطرح در سینمای جهان، مورد استفاده قرار می گیرد. امروزه، شکل بازاریابی و تبلیغات به صورت مستقیم در فضای سینما، منسوخ گردیده است و روش ها و متد جدیدی جهت این کار معرفی گردیده است. بنابراین هدف پژوهش حاضر، ارایه یک مدل موفق بازاریابی سینمایی و سپس سنجش مهم ترین تاثیرات راهبردهای آن است. جهت این کار، ابتدا مدل مفهومی مورد نظر ارایه گردید که شامل 5 عامل علی، زمینه ای، مداخله ای، راهبردها و نهایتا پیامدها است. روش تحقیق پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر ماهیت، در زمره پژوهش های توصیفی-پیمایشی قرار می‎ گیرد. جامعه آماری این پژوهش، اهالی تبلیغات در سینما که شامل سرمایه گذاران، تهیه کنندگان و کارکنان موسسات تبلیغاتی سینمایی هستند که تعداد آن ها غیرقابل شمارش است و با استفاده از فرمول کوکران در سطح اطمینان 95 درصد، تعداد 384 نفر نمونه به شیوه نمونه گیری دردسترس انتخاب گردید. شیوه تجزیه و تحلیل آماری نیز در آمار توصیفی با استفاده از نرم افزار SPSS و در تحلیل استنباطی، با استفاده از نرم افزار SmartPLS به شیوه معادلات ساختاری انجام گردیده است. همچنین نتایج پژوهش در بخش کمی نشان داد که متغیرهای شرایط علی پژوهش بر بازاریابی موقعیت های سینمایی (641/0) بازاریابی موقعیت های سینمایی بر راهبردهای پژوهش(526/0) عوامل مداخله ای پژوهش بر راهبردهای پژوهش(687/0) عوامل زمینه ای پژوهش بر راهبردهای پژوهش(190/0) راهبردهای پژوهش بر پیامدهای پژوهش(781/0) در میان فعالین سینما تاثیر معناداری دارد. (190/0) راهبردهای پژوهش بر پیامدهای پژوهش(781/0) در میان فعالین سینما تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی سینمایی، تبلیغات در سینما، صنعت سینما، تلفیق بازاریابی و سینما
  • مسعود عطائی قراچه، سید محمدرضا داودی*، امیر هرتمنی صفحات 109-133
    بانکداری پایدار به دنبال خود پایداری زیست محیطی جهت مدیریت صحیح مصرف انرژی، استقرار الگوی بهینه مصرف انرژی و در نظر گرفتن منافع زیست محیطی را دارد. همچنین موجب دستیابی به امنیت و سود پایدار در صنعت بانکداری کشور نیز می شود. لذا مطالعه حاضر با هدف طراحی و اعتبارسنجی مدل بانکداری پایدار جهت نیل به اهداف اقتصاد مقاومتی انجام شده است. این مطالعه از منظر هدف یک پژوهش کاربردی-توسعه ای است که با روش پژوهش آمیخته صورت گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کارشناسان باسابقه بانکی به تعداد 384 نفر و ابزار گردآوری داده ها، مقالات داخلی و خارجی و پرسشنامه می باشد. جهت شناسایی شاخص های پژوهش از تحلیل کیفی فراترکیب استفاده شده است. سپس مدل ارایه شده با استفاده از تکنیک حداقل مربعات جزیی، اعتبارسنجی شده است. تحلیل داده های پژوهش در فاز کیفی با نرم افزار MaxQDA و در فاز کمی با نرم افزار Smart Pls انجام شده است. براساس نتایج این پژوهش تعهد مدیریتی بر مدیریت ریسک و مدیریت منابع انسانی تاثیرگذار است. همچنین دو مولفه مذکور بر ساختار نظام بانکی موثرند. ساختار نظام بانکی نیز به بهبود کیفیت ارایه خدمات و ارتقاء عملکرد بانکی منجر می شود. بهبود عملکرد و خدمات بانکی نیز سبب دستیابی به پایداری اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی می شود که دستیابی به اهداف اقتصاد مقاومتی را فراهم می سازد. در نهایت مشخص گردید، اقتصاد مقاومتی مسیر دستیابی به اهداف بانکداری پایدار را تسهیل می نماید.
    کلیدواژگان: بانکداری پایدار، اقتصاد مقاومتی، صنعت بانکداری، رویکرد آمیخته
  • شناسایی موانع پیاده سازی سیستم اطلاعات سلامت در ایران
    مهرزاد کاشی زنوزی، عزت اله عباسیان*، ایوب محمدیان صفحات 148-164
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر شناسایی موانع اجرای این سیستم و نیز روابط بین این موانع بوده است.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع آمیخته(کیفی و کمی) و دارای هدف کاربردی است. در بخش کیفی پژوهش از روش و ابزار مصاحبه و در بخش کمی از روش پرسشنامه(مبتنی بر روش ISM و مدل DEMATEL) استفاده شده است. نمونه مورد مطالعه، به تعداد 11 نفر، با تکنیک گلوله برفی و معیار اشباع نظری انتخاب شده است.
    یافته ها
    موانع با توجه به ارجاع درونی هر مقوله در 6 حوزه، مبتنی بر ذی نفعان اصلی سیستم اطلاعات سلامت طبقه بندی گردید. پس از شناسایی موانع، اقدام به بررسی روابط این مقوله ها در دو مرحله درون گروهی(6 ماتریس مختلف) و بین گروهی(استخراج تاثیرگذارترین و تاثیرپذیرترین مقوله ها) به انجام رسید. در نهایت مهم ترین موانع دارای بیشترین نقش علی(نیز معلولی) شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر مشخص نمود که اجرای سامانه جامع سلامت در ایران با موانع متعددی روبرو است. از این میان، مهمترین مانع با بیشترین بار علی، مربوط به رانت، لابی و درآمدهای هنگفت ناشی از عدم شفافیت و عدم قابلیت دسترسی به اطلاعات در این حوزه است، در این میان، نقش نگاه امنیتی به مقوله اشتراک گذاری اطلاعات، نگاه سنتی و سواد پایین برنامه ریزان و متولیام قانون گذاری، سیاست-سازی و مدیریت بخش درمان در حوزه سیستم های اطلاعاتی را نیز نبایستی نادیده گرفت. مجموعه عوامل علی یاد شده، نارضایتی شهروندان(بیماران)، را به عنوان مهم ترین معلول چنین سیستمی سبب شده است.
    کلیدواژگان: موانع، سلامت، سیستم اطلاعات، مدل یکپارچه، ایران
  • سعید فرجام*، نسرین رسولی صفحات 251-262
    هدف این مطالعه بررسی تاثیر قابلیت های بازاریابی بر ابعاد استراتژی رقابتی با نقش میانجی قابلیت مدیریتی پویا و نقش تعدیلی شدت رقابت می باشد. روش پژوهش بصورت توصیفی- همبستگی می باشد. جامعه آماری این تحقیق مدیران رده بالا شرکتهای صادراتی نمونه می باشد. برای جمع اوری داده از پرسشنامه استاندارد استفاده شد. از روش رگرسیون چند متغیره مبتنی بر معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار smart-pls 3 برای تحلیل داده ها استفاده شده است. یافته ها نشان داد که در مدل نهایی این مطالعه، قابلیت‎های بازاریابی بر کارایی هزینه و تمایز بازاریابی به ترتیب با ضریب مسیر 0.500 و 0.457 تاثیر معنادار دارند. اثر تعدیلی شدت رقابت بر کارایی هزینه و تمایز رقابتی معنادار نبود. همچنین نقش میانجی قابلیت مدیریتی پویا بر روابط بین قابلیت های بازاریابی با کارایی هزینه قابل توجیه نبود اما بر روابط بین قابلیت های بازاریابی با تمایز بازاریابی معنادار و قابل توجه بود. که این نشانگر اهمیت متغیر قابلیت مدیریتی پویا می باشد و توصیه می شود مدیران شرکتهای صادراتی نمونه در تدوین استراتژی های خود قابلیت مدیریتی پویا را به عنوان متغیری کارا دخیل نمایند.همچنین از آنجایی که توانایی اطلاعاتی بازار بیشترین تاثیر را در شکل گیری افراد و موضع استراتژیک شرکت دارد، تولیدکنندگان صادراتی باید با دقت مدیریت توسعه و تقویت این توانایی را برای طراحی مناسب و موثر انجام دهند.
    کلیدواژگان: قابلیت های بازاریابی، استراتژی های رقابتی، قابلیت مدیریتی پویا، شدت رقابت
  • سید عباس ابراهیمی*، ایمان ظفرنژادیان، میثم مدرسی صفحات 263-279
    پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر تبلیغات محیطی بر قوم گرایی مصرف کننده، آگاهی برند و اعتبار برند در شرکت های کارآفرین؛ نقش تعدیل گر ارزش ادراک شده و رفتار شهروندی مصرف کننده انجام شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر مشتمل بر مدیران و کارشناسان فروش شرکت های کارآفرین در صنعت پوشاک مردانه و زنانه در استان سمنان می باشد. بر اساس جدول مورگان تعداد 384 نفر از آن ها به عنوان نمونه انتخاب شد. برای جمع آوری داده ها از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شد. ابزار اندازه گیری در این تحقیق شامل شش پرسش نامه بوده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها، روش های آمار توصیفی و در سطح آمار استنباطی، از آزمون کولموگروف اسمیرنوف و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری مناسب مانند روش PLS و معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج بیانگر تایید تمامی فرضیه های پژوهش، رابطه بین تبلیغات محیطی و آگاهی برند با توجه به نقش میانجی قوم گرایی مصرف کننده، رابطه بین تبلیغات محیطی و اعتبار برند با توجه به نقش میانجی قوم گرایی مصرف کننده، رابطه بین تبلیغات محیطی و قوم گرایی مصرف کننده با توجه به نقش تعدیلگری ارزش ادراک شده، رابطه بین قوم گرایی مصرف کننده و آگاهی برند با توجه به نقش تعدیلگری رفتار شهروندی مصرف کننده، رابطه بین قوم گرایی مصرف کننده و اعتبار برند با توجه به نقش تعدیلگری رفتار شهروندی مصرف کننده و همچنین رابطه تبلیغات محیطی با قوم گرایی مصرف کننده، رابطه تبلیغات محیطی با آگاهی برند، رابطه تبلیغات محیطی با اعتبار برند، رابطه قوم گرایی مصرف کننده با آگاهی برند و رابطه قوم گرایی مصرف کننده با اعتبار برند در مدل پژوهش است.
    کلیدواژگان: ارزش ادراک شده، اعتبار برند، آگاهی برند، تبلیغات محیطی، رفتار شهروندی مصرف کننده، قوم گرایی مصرف کننده
  • مهرداد مختارپور، فرشته لطفی زاده*، سیاوش احمدی چهره برق، فریز طاهری کیا صفحات 334-350
    هدف تحقیق حاضر، طراحی مدل بازاریابی سبز با روش نظریه داده بنیاد است. این مقاله با رویکردی جامع و روش تحقیق کیفی برگرفته از نظریه اشتراوس و کوربین (1998) به بررسی و ارائه مدل بازاریابی سبز در شرکت اسنوا پرداخته است. حجم نمونه برای مصاحبه از خبرگان در چارچوب اشباع نظری نهایی گردید و از راهبرد نظریه داده بنیاد مشتمل بر کدگذاری باز، محوری و انتخابی و نیز الگوی مبنایی این نظریه جهت تدوین مدل مستخرج از مقاله استفاده شده است. یافته ها منجر به شناسایی شرایط علی، شرایط زمینه ای، شرایط مداخله گر و ابعاد ارزش یابی جهت ارائه مدل بازاریابی سبز شد. نتایج تحقیق نشان داد که عوامل علی موثر در بازاریابی سبز شامل: تحولات اکولوژیکی ، وضعیت اقتصاد سبز، تحول در فناوری و بازاریابی، توجه به توسعه سرمایه پایدار است. همچنین عوامل راهبردی موثر استراتژی بازاریابی سبز و تشکیل کمیته سبز جهت حفظ محیط زیست و توسعه بازاریابی پایدار و برنامه ریزی و ارزیابی استراتژیک و توجه به نیاز مشتری متناسب با وضعیت است. همچنین پیامدهای موثر شامل پایداری اجتماعی و زیست محیطی و عملکرد بهینه و بهره وری بازاریابی سبز و توسعه پایداری اجتماعی و توسعه و رفاه اقتصاد درقابتی سبز و کیفیت در نوآوری محصولات سبز می باشد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، بازاریابی سبز، روش داده بنیاد، اقتصاد سبز
  • سعید صحت*، زهره دهدشتی شاهرخ، میرعلی سیدنقوی، حمید نایب پور صفحات 340-360
    هدف اصلی هر سازمان، دستیابی به بهترین کیفیت کاری از طریق کارکنان است، مدیران نقش بسیار مهمی را دراین بین بازی می کنند. مدیران و رهبران سازمان در بیشتر مواقع با پارادوکس هایی روبرو می شوند که شرایط را برای تصمیم گیری آن ها مشکل می کند. بنابراین توسعه یک الگوی شایستگی برای مدیران منابع انسانی با توجه به اهمیت نقش پارادوکسیکالی آن ها برای سازمان ها ضروری است. این پژوهش با بررسی سیستماتیک مطالعات موردی حوزه شایستگی و پارادوکس به دنبال ارایه ی الگوی شایستگی مدیران پارادوکسیکال است. روش پژوهش فراترکیب بر اساس مدل هفت مرحله ای سندلوسکی (2007) است که در طول آن،348 مقاله اولیه در بازه زمانی 2000-2022یافت شد و در هر مرحله مقالاتی که معیارهای موردنظر را کسب نکردند از پژوهش کنار گذاشته شدند. درنهایت 11 مقاله با کسب تمامی معیارهای موردنظر مورد تجزیه وتحلیل نهایی قرار گرفت. پس از کدگذاری مقالات موردنظر، نتایج در قالب یک چهارچوب مفهومی نشان می دهد که شایستگی های فردی دارای 6 مقوله (تحلیل گر منابع انسانی، دانش IT، شایستگی شناختی، توسعه ای، رهبری و هدایت، چندوظیفه ای)، شایستگی های مدیریتی دارای 2 مقوله (مدیریت منابع و مدیریت روابط) و شایستگی های عملکردی دارای 4 مقوله (دانش سازمانی، دانش صنعت، دانش محیط خارجی و شریک استراتژیک-مشاوره ای) است که بیشتر به ماهیت رشته های فنی مهندسی در قیاس با رشته های علوم انسانی مربوط است و مدیران منابع انسانی با توسعه این موارد می توانند پاسخ مناسب تری به پارادوکس های به وجود آمده در سازمان خود بدهند.
    کلیدواژگان: الگوی شایستگی، مدیران منابع انسانی، پارادوکس، فراترکیب
  • مرضیه فولادچنگ، میرزا حسن حسینی*، محمدمهدی پرهیزگار، سیده معصومه غمخواری صفحات 351-364
    هدف پژوهش حاضر طراحی مدل اکوسیستم ناهمگن هم آفرین در صنعت گردشگری از منظرخبرگان، مدیران و کارکنان، مشتریان و آژانس های گردشگری بوده که از نظریه داده بنیاد اشتراوس و کوربین استفاده شده است. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند با سه دسته از صاحبنظران با تجربه شامل 21 نفر از مدیران و کارکنان هتل های شیراز، 15 نفر از مشتریان و 15 نفر از مدیران آژانسهای گردشگری مصاحبه های نیمه ساختار یافته به عمل آمد. داده ها استخراج گردید و تجزیه و تحلیل آن، طی سه مرحله کدگذاری(باز، محوری و انتخابی) قرار گرفت. نتیجه بدست آمده 29 مقوله ی کلی بود که در قالب مدل پارادایمی شامل عوامل علی(هم آفرینی مشتریان، هم آفرینی عرضه کنندگان، هم آفرینی مدیران، هم آفرینی کارکنان)، عوامل زمینه ای(ویژگی های شخصیتی مشتریان، ویژگی های کارکنان، پیشرفتهای تکنولوژیکی هتل، ویژگی های مدیران و ویژگی های صنعت)، عوامل مداخله گر(موانع مربوط به هتل، موانع مربوط به صنعت و موانع ملی)، عوامل راهبرد(ارتقای ساز و کارهای ارتباط با بازیگران اکوسیستم، ارتقای ساز و کارهای ارتباط بازیگران اکوسیستم با هم، افزایش رضایت بازیگران اکوسیستم، شفاف سازی فرایندهای ارایه خدمات به مشتریان) و پیامدها(پیامد برای هتل، پیامد برای مشتریان، پیامد برای کارکنان و پیامد برای جامعه) جای گرفتند. فرایند عملیاتی سازی مدل اکوسیستم ناهمگن هم آفرین و روابط بین مقوله ها و ابعاد آن ها توسط این مدل به تصویر کشیده شده است.
    کلیدواژگان: اکوسیستم، هم آفرینی، صنعت گردشگری، نظریه داده بنیاد
|
  • Designing a Model of Online Dysfunctional Behavior and its Role in Personal Branding Based on the Grounded Theory
    Amirhossein Zarandouz, Zahra Alipour Darvishi *, Zohreh Dehdashti Shahrokh, Mohammad Haghighi Pages 0-0
    Views of influencers and celebrities specifically affect the perception of social media users. Therefore, personal brands are looking for activities in social media to create the correct image in the minds of users. However, all users' interactions with celebrities are not normally efficient. In this case, many users try to express their complaints and dissatisfaction in various fields with various dysfunctional behavior. In this regard, this research aims to design the model of online dysfunctional behavior and its role in personal branding by using grounded theory. The research statistical population includes those celebrities and influencers that are known and accepted in social media. In this research, a combination of theoretical, snowball, and purposive sampling methods was used to select the sample. Open coding, axial coding, and selective coding methods have been used to review and analyze the collected data. Finally, the results of the research were obtained by identifying the causal conditions from two psychological and sociological perspectives. In this regard, macro factors of cultural gap and colloquial literature were identified as the background conditions of the research subject. The amount of social media use and media literacy were also identified as intervening factors. The celebrities' interaction strategy was chosen in the section on actions and interactions. Finally, the consequences were also explained at three individual, marketing, and cultural levels.
    Keywords: Online Dysfunctional Behavior, Social Media, Personal branding, online consumer behavior
  • Hajieh Rajabi Farjad *, Mona Halvaei Pages 38-49
    Developing knowledge and skills in the field of interest is one of the main steps to improve human resources. Personal-commercial development planning helps people to identify their needs for improving knowledge and job skills based on the results of the analysis model of personal strengths, weaknesses, opportunities and threats, and plan on them. to suit Empowering operational processes and human forces in the organization to increase the quality of performance is a requirement for organizational development and transformation. The most important factor of this change and development is behavioral maturity at the individual and group levels, which scientific and scientific guidance will increase productivity in performance. The purpose of this research was to develop a personal-business development model for Arvand Free Zone Organization employees. The current research is qualitative in terms of purpose, application and research method. The data of the qualitative part was collected with the help of semi-structured interviews. In the field of theoretical foundations and research literature, information was collected through library resources, articles, and the global communication network (Internet). In the qualitative part, the research community included senior managers and organizational elites. In qualitative research, the number of samples was determined based on the principle of theoretical saturation; That is, data collection is stopped when new information or data related to the subject of study is not obtained. The results showed that the results of interviews with Arvand Free Zone experts showed that the causal factors affecting the personal-commercial development of employees are divided into three components: employee motivation, knowledge-based and individual factors. Also, self-efficacy, technology skill, communication skill and team work skill are considered as the components of the core category. Background conditions were counted in factors such as personal relationships, learning infrastructure, human resource management and meritocracy. The intervening factors were summarized in three components of fairness, performance evaluation and employee participation. The results showed that the effective strategies and consequences on the personal-commercial development of employees can be described in components such as individual and organizational strategies.
    Keywords: Personal-business development of employees, Employee motivation, justice-oriented, meritocracy
  • Galia Heydarian, Ismail Hasanpour Qoruqchi *, Vahid Makizadeh, Mohammad Ghafornia Pages 64-91
    Successful cinema marketing is one of the most important advertising and marketing strategies that is used today in major countries in the world of cinema. Today, the form of direct marketing and advertising in the cinema space has become obsolete and new methods have been introduced for this purpose. Therefore, the aim of the current research is to present a successful model of cinema marketing and then measure the most important effects of its strategies. For this purpose, firstly, the desired conceptual model was presented, which includes 5 causal factors, contextual factors, intervention factors, strategies and finally consequences. The research method of the present study is applied in terms of purpose and in terms of nature, it is classified as descriptive-survey research. The statistical population of this research is the people of advertising in cinema, which includes investors, producers and employees of cinema advertising institutions, whose number is uncountable, and using Cochran's formula at a confidence level of 95%, 384 people were selected through available sampling. The method of statistical analysis is also done in descriptive statistics using spss software and in inferential analysis using smart pls software in the method of structural equations. Also, the results of the research in the quantitative part showed that the variables of the causal conditions of the research on the marketing of cinematic situations (0.641), the marketing of cinematic situations on the research strategies (0.526), the intervening factors of the research on the research strategies (0.687),
    Keywords: cinema marketing, advertising in cinema, Cinema Industry, integration of marketing, cinema
  • Masood Atayi Gharacheh, Sayyed Mohammad Reza Davoodi *, Amir Hortamani Pages 109-133
    Sustainable banking seeks environmental sustainability in order to properly manage energy consumption, establish an optimal pattern of energy consumption, and consider environmental benefits. It also helps achieve security and stable profit in the country's banking industry. Therefore, the current study has been conducted with the aim of designing and validating a sustainable banking model to achieve the goals of a resilient economy. From the point of view of the purpose of this study, it is an applied-developmental research that was conducted with the mixed research method. The statistical population of this research includes 384 experts with banking experience and data collection tools, domestic and foreign articles and questionnaires. In order to identify research indicators, meta-composite qualitative analysis has been used. Then the presented model has been validated using the partial least squares technique. The research data analysis was done in the qualitative phase with MaxQDA software and in the quantitative phase with SMART PLS software. Based on the results of this research, managerial commitment has an impact on risk management and human resource management. Also, the two mentioned components are effective on the structure of the banking system. The structure of the banking system also leads to the improvement of the quality of service provision and the improvement of banking performance. Improving banking performance and services also leads to achieving economic, social and environmental sustainability, which provides the achievement of the goals of resistance economy. Finally, it was determined that the resistance economy facilitates the path of achieving the goals of sustainable banking.
    Keywords: sustainable banking, Resilience Economy, Banking Industry, mixed approach
  • Identifying the obstacles to the implementation of the health information system in Iran
    Mehrzad Kashi Zonozi, Ezatollah Abbasian *, Ayoub Mohammadian Pages 148-164
    Background
    the aim of the current research was to identify the barriers to the implementation of this system as well as the relationships between these barriers. Prior to any enforcement action, it is necessary to identify barriers to the implementation of such a system.
    Methodology
    This study is of a mixed type (qualitative and quantitative), with a practical purpose. the interview method and tools were used in the qualitative part of the research, and the questionnaire method (based on the ISM method and the DEMATEL model) employed in the quantitative part.
    Findings
    After identifying the barriers, the relationship between these categories was investigated in two stages: intra-group (6 different matrices) and inter-group (extraction of the most causal and effected categories). Finally, the most important barriers with the most causal (as well as effected) role were identified.
    Conclusion
    This study showed that there are many barriers for the implementation of a total health information system in Iran, among which the most important one with the greatest causality is related to the economic rent, lobbying, and huge incomes resulting from the lack of transparency and the lack of access to information in this area. As a result, the interest groups in this area are always trying to prevent development of a total information system in the health sector. In the meantime, the role of the security perspective on the category of information sharing,
    Keywords: barrier, health, information system, Interpretive Structural Modeling
  • Saeid Farjam *, Nasrin Rasouli Pages 251-262
    The purpose of this study is to investigate the effect of marketing capabilities on the dimensions of the competitive strategy with the mediating role of dynamic management capability and the moderating role of competition intensity. The research method is descriptive-correlation. The statistical population of this research is the top managers of sample export companies. A standard questionnaire was used to collect data. Multivariate regression method based on structural equations using smart-pls 3 software was used to analyze the data. Findings showed that in the final model of this study, marketing capabilities have a significant effect on cost efficiency and marketing differentiation with a path coefficient of 0.500 and 0.457, respectively. The moderating role of competition intensity on cost efficiency and competitive differentiation was not significant. Also, the mediating role of dynamic management capability on the relationship between marketing capabilities and cost efficiency could not be justified, but on the relationship between marketing capabilities and marketing differentiation was significant. This indicates the importance of the dynamic management capability variable and it is recommended that the managers of export companies include dynamic management capability as an efficient variable in formulating their strategies.In addition, since the information ability of the market has the greatest effect on the formation of people and the company's strategic position, export manufacturers must carefully manage the development and strengthening of this ability for appropriate and effective design.
    Keywords: Marketing Capabilities, Competitive Strategy, dynamic management capability, competition intensity
  • Seyed Abbas Ebrahimi *, Iman Zafarnejadian, Meysam Modaressi Pages 263-279
    This research aims to investigate the impact of Environmental Advertising on Consumer Ethnicity, Brand Awareness and Brand Reputation in Entrepreneurial companies; the moderating role of perceived Value and Consumer Behavior. The statistical population of the current research includes managers and sales experts of entrepreneurial companies in the men's and women's clothing industry in Semnan province. Based on Morgan's table, 384 of them were selected as a sample. The measurement tool in this research included six questionnaires. For data analysis, descriptive statistics methods and at the level of inferential statistics, the Kolmogorov Smirnov test, and appropriate statistical methods such as PLS method and structural equations were used for data analysis. The results confirms of all research hypotheses, the relationship between Environmental Advertising and Brand Awareness with regard to the mediating role of Consumer Ethnicity, the relationship between Environmental Advertising and Brand Reputation with regard to the mediating role of consumer Ethnicity, the relationship between Environmental Advertising and Consumer Ethnicity; with regard to the moderating role of Value Perceived, the relationship between Consumer Ethnicity and Brand Awareness with regard to the moderating role of Consumer Behavior, the relationship between Consumer Ethnicity and Brand Reputation with regard to the moderating role of Consumer Behavior, as well as the relationship between Environmental Advertising and Consumer Ethnicity, the relationship between Environmental Advertising and Brand Awareness, the relationship between Environmental Advertising and Brand Reputation, the relationship between Consumer Ethnicity and Brand Awareness and the relationship between Consumer Ethnicity and Brand Reputation in the research model.
    Keywords: Perceived Value, brand reputation, Brand Awareness, environmental advertising, Consumer Behavior, Consumer ethnicity
  • Mehrdad Mokhtarpour, Fereshteh Lotfizadeh *, Siavosh Ahmadi Chehreh Bargh, Fariz Taherikia Pages 334-350
    The purpose of this research is to design a green marketing model with the foundational data theory method. With a comprehensive approach and a qualitative research method derived from the theory of Strauss and Corbin (1998), this article examines and presents the green marketing model in Snowa Company. The sample size for interviewing experts was finalized in the framework of theoretical saturation, and the foundation data theory strategy including open, central and selective coding and also the basic model of this theory was used to develop the model extracted from the article. The findings led to the identification of causal conditions, contextual conditions, intervening conditions and evaluation dimensions to present the green marketing model. The results of the research showed that the effective causal factors in green marketing include: ecological changes, the state of green economy, changes in technology and marketing, attention to the development of sustainable capital. Also, the effective strategic factors of the green marketing strategy and the formation of the green committee to preserve the environment and develop sustainable marketing and strategic planning and evaluation and paying attention to the customer's needs are appropriate to the situation. Also, the effective consequences include social and environmental sustainability and optimal performance and efficiency of green marketing and development of social sustainability and development and prosperity of green interactive economy and quality in innovation of green products.
    Keywords: Marketing, Green marketing, foundational data method, Green Economy
  • Saeed Sehhat *, Zohreh Dehdashti Shahrokh, Mirali Seyednaghavi, Hamid Nayebpoor Pages 340-360
    The main goal of any organization is to achieve the best quality of work through employees, managers play a very important role. Managers and leaders of organizations often face paradoxes that make it difficult for them to make decisions. Therefore, it is necessary to develop a competency model for human resource managers considering the importance of their paradoxical role for organizations. This research aims to provide a model of paradoxical managers' competence by systematically examining case studies in the field of competence and paradox. The Meta-Synthesis research method is based on the seven-step model of Sandelowski (2007), during which 348 primary articles were found in the period of 2000-2022, and at each stage, the articles that did not meet the desired criteria were excluded from the research. Finally, 11 articles were analyzed after obtaining all the desired criteria. After coding the desired articles, the results in the form of a conceptual framework show that individual competencies have 6 categories (human resources analyst, IT knowledge, cognitive competence, development, leadership, multitasking), managerial competencies with 2 categories (, resource management and relationship management) and functional competencies with 4 categories (organizational knowledge, industry knowledge, knowledge of the external environment and strategic partner-consultation) which is more related to the nature of technical and engineering fields in comparison with humanities fields, and human resource managers can give a more appropriate answer to the paradoxes that have arisen in their organization by developing these cases.
    Keywords: Competency model, human resource managers, Paradox, Meta-synthesis
  • Marzieh Fouladchang, Mirzahasan Hosseini *, Mohammad Mehdi Parhizgar, Seyedeh Maasoumeh Ghamkhari Pages 351-364
    The aim of the current research is to design a model of a heterogeneous co-creating ecosystem in the tourism industry from the perspective of experts, managers and employees, customers and tourism agencies, which is based on the data theory of the Strauss and Corbin Foundation. Using the purposeful sampling method, semi-structured interviews were conducted with three groups of experienced experts including 21 managers and employees of Shiraz hotels, 15 customers and 15 managers of tourism agencies. The data was extracted and analyzed in three stages of coding (open, central and selective). The result obtained was 29 general categories, which in the form of a paradigm model include causal factors (customers' co-creation, suppliers' co-creation, managers' co-creation, employees' co-creation), contextual factors (customers' personality traits, employees' characteristics, technological advances) hotel, characteristics of managers and industry characteristics), intervening factors (obstacles related to the hotel, barriers related to the industry and national barriers), strategic factors (improving communication mechanisms with ecosystem actors, improving communication mechanisms between ecosystem actors together , increasing the satisfaction of ecosystem players, clarifying the processes of providing services to customers) and consequences (consequences for the hotel, consequences for customers, consequences for employees and consequences for the society). The operationalization process of the homogeneous heterogeneous ecosystem model and the relationships between categories and their dimensions are depicted by this model.
    Keywords: ecosystem, Co-creation, Tourism Industry, foundation data theory