فهرست مطالب

نشریه مدیریت تبلیغات و فروش
سال چهارم شماره 3 (پیاپی 15، پاییز 1402)

  • تاریخ انتشار: 1402/06/01
  • تعداد عناوین: 25
|
  • اصغر قدم زن جلالی، طهمورث حسنقلی پور یاسوری*، محمد حسن قلی زاده، سیدرضا سیدجوادین صفحات 1-20
    در دنیای رشد فناوری، ارزهای دیجیتال به عنوان نسل جدید تجارت بین واحدهای اقتصادی یکی از موضوعات مورد بحث قرن بیست و یکم است. کشورها، شرکت ها و کسب وکار ها دارای انواع مبادلات، معاملات و ارتباطات با یکدیگر بوده و استراتژی های انجام این ارتباطات و تعاملات، با تغییر فن‏آوری دچار تحول می‏شوند.که یکی از مولفه‏های اقتصادی و مالی شرکت های بزرگ، ارزهای دیجیتال می‏باشد که می‏توان تاثیر آن را بر استراتژی‏های کسب‏وکار مطالعه نمود. پژوهش حاضر با هدف تدوین مدلی از تاثیر ارزهای دیجیتال بر استراتژی‏های کسب وکار هلدینگ های سرمایه گذاری با استفاده از روش داده بنیاد صورت پذیرفته است. این پژوهش از نظر هدف، یک پژوهش اکتشافی-کاربردی محسوب می شود. برای طراحی مدل از روش تحقیق کیفی بهره گرفته شد. ابزار جمع آوری داده ها، مصاحبه های نیمه ساختار یافته بوده و جهت تجزیه و تحلیل داده های جمع آوری شده از روش اشتراوس و کوربین استفاده گردید. جامعه مشارکت کنندگان، 19 نفر از مدیران شرکت های هلدینگ سرمایه گذاری بوده و حجم نمونه به روش اشباع نظری انجام شد. یافته های پژوهشی نشان داد شرایط علی بر پدیده محوری موثر هستند. و پدیده محوری در کنار عوامل زمینه ای و عوامل مداخله ای بر راهبرد ها اثر گذاشته و باعث پیامد ارزش آفرینی در هلدینگ ها می گردد. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که ارز های دیجیتال بر استراتژی های کسب وکار هلدینگ ها، درحوزه معاملات و تجارت بین المللی، مدیریت دارایی ها، سرمایه گذاری در بخش فناوری و جذب مشتریان جدید تاثیر دارند.
    کلیدواژگان: ارز های دیجیتال، کسب و کار، مدیریت استراتژیک، هلدینگ های سرمایه گذاری
  • سید محمد نژادحسینی، شادان وهاب زاده*، مجید فانی، هرمز مهرانی، آزاده اشرفی صفحه 2

    ازآنجاکه شناسایی پدیده و توصیف فرایند و شرایط برند الکترونیک شبکه های اجتماعی هدف پژوهش بوده، لذا نظریه داده بنیاد، از میان روش های کیفی انتخاب گردید. همچنین از میان طرح های مختلفی که برای نظریه داده بنیاد از سوی صاحب نظران ارائه گردیده، از طرح سیستماتیک(اشتراوس و کوربین) استفاده شده است. در تحقیق حاضر نیز با استفاده از تکنیک های تحلیلی(استراوس و کوربین) مفاهیم به عنوان واحد تحلیل در سطوح متن کل مصاحبه، پاراگراف، عبارت و جملات موردتوجه قرار گرفتند و با تفکیک متن مصاحبه به عناصر دارای پیام در داخل خطوط یا پاراگراف ها تلاش شد تا کدهای باز استخراج شوند.در طرح نظام مند اشتراوس و کوربین از کدگذاری باز، محوری و انتخابی استفاده می گردد که نتایج این تحقیق نیز در قالب آن ها تشریح می گردد:در کدگذاری باز محقق به 147 مفهوم دست یافت که با طبقه بندی آن ها 32 مقوله به دست آمد که عبارت اند از:اندازه شرکت در شبکه های اجتماعی، کیفیت ارائه و توسعه خدمات، آگاهی از برند، نگرش، کیفیت وب سایت یا اپلیکیشن، ایجاد ارزش برند، شهرت شرکت فروشنده پوشاک، منفعت ادراک شده، محل فروش آفلاین شرکت، بازاریابی و فرصت طلبی، برند، مسئولیت اجتماعی، هنجارهای اجتماعی فرهنگی، ریسک ادراک شده، شرایط اجتماعی، پشتیبانی، توصیه افراد مشهور، توصیه دیگران، شخصیت برند، تدوین استراتژی، اینفلوئنسر مارکتینگ، کیفیت اطلاعات ارائه شده درباره پوشاک، جایگاه یابی برند دراینستاگرام، ارتیاط با مشتری، فناوری اطلاعات، امنیت معامله، عملکرد برند، توصیه به دیگران، خرید مجدد، وفاداری، توجه به نقاط قوت و ضعف.

    کلیدواژگان: مفهوم پردازی، طراحی مدل برند الکترونیک، شبکه های اجتماعی، کسب و کارهای الکترونیک، صنعت پوشاک
  • عباس نرگسیان*، علی اصغر پورعزت، شفیع آیار صفحات 49-78
    وجود رقبای نوظهور در عرصه دیجیتال و افزایش تقاضای مشتری، بانک ها را مجبور به یافتن منابع جدید و نوآورانه می کند. هدف از این تحقیق کیفی ارائه مدل خط مشی گذاری شواهد محور در حوزه بانکداری دیجیتال است. در این تحقیق از روش داده بنیاد چندگانه کرانهلم و گولد کوهل استفاده شده است. افراد مورد مطالعه این تحقی را خبرگان حوزه بانکداری دیجیتالی تشکیل می-دهد که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از نوع نمونه گیری نظری انتخاب شدند. برای استخراج مولفه های اصلی مدل خط مشی گذاری شواهدمحور در حوزه بانکداری دیجیتال از مصاحبه نیمه ساختاریافته استفاده شده و با 30 نفر از متخصصان و تصمیم گیران حوزه بانکداری دیجتالی مصاحبه های عمیقی انجام شده است. در این تحقیق در مرحله کدگذاری استقرایی 5 مقوله (مقوله محوری، بسترهای حمایتی و بسترهای شکل گیری، شرایط علی، موانع و شرایط مداخله گر، نتایج و پیامدها) و 25 مفهوم استخراج شد. و سپس پالایش مفهومی، کدگذاری الگویی (ارائه مدل)، انطباق نظری مدل، اعتبارسنجی تجربی و ارزیابی انسجام نظری مدل و غنی سازی نظریه تشریح گردیدند. یافته های تحقیق نشان می دهند فرآیند بانکداری دیجیتالی در یک محیط ایستا فعالیت نمی کند و بایستی به صورت پویا و یا سازماندهی شده شکل داده شود. بنابراین مراکز فناوری اطلاعات بانک ها نیازمند آن هستند که مدل خط مشی گذاری شواهدمحور در حوزه بانکداری دیجیتال خودش را براساس ویژگی هایش تنظیم نماید و نظام بازخورد و ارزیابی برای آن تاسیس نماید و اقدامات لازم را متناسب با سطح تکنولوژی خود مورد استفاده قرار دهد.
    کلیدواژگان: خط مشی، خط مشی گذاری مبتنی بر شواهد، بانکداری دیجتال، تحول دیجیتال
  • هلن ابراهیمی قلعه قاضی، مهدی باقری*، پیام پاسلاری، وحید رضا میرابی صفحات 56-76

    پژوهش حاضر در نظر دارد به بررسی تاثیر نقش مولفه های موثر بر عملکرد زنجیره تامین بنگاه های کوچک و متوسط بپردازد. به عبارتی دیگر هدف پژوهش حاضر شناسایی متغیرهای بحرانی تاثیرگذار بر عملکرد زنجیره تامین است. این پژوهش از نوع اکتشافی و از لحاظ شیوه انجام کار توصیفی- پیمایشی می باشد. جهت جمع آوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه استفاده شده و ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه ها بالای 7/0 بود. برای آزمون روایی سوالات از اعتبار محتوا استفاده شد که برای این منظور از نظرات متخصصان، اساتید دانشگاهی و کارشناسان خبره استفاده گردید. جامعه آماری در این پژوهش تولیدکنندگان و صادرکنندگان شرکت های کوچک و متوسط بودند، که از بین آنها 470 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی ساده انتخاب شدند. جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل عامل اکتشافی استفاده گردید، جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از آزمون تحلیل عامل اکتشافی استفاده شده و در نهایت 9 عامل موانع عملیاتی، موانع تامین، موانع مالی، موانع بهبود محصول، موانع تقاضا، موانع دولتی، موانع محیطی، موانع اجتماعی، موانع اقتصادی به عنوان موانع اصلی عملکرد بهینه زنجیره تامین شناسایی شدند. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که 9 عامل به دست آمده می توانند حدود 6/61 درصد واریانس تمامی شاخص ها را تبیین نمایند که مقدار قابل قبولی است. عامل اول موانع عملیاتی با درصد واریانس استخراج شده 7/13 درصد مهم ترین عامل بوده و عامل دوم موانع مالی 3/11 درصد واریانس کل را تبیین می کند.

    کلیدواژگان: عملکرد زنجیره تامین، شرکت های کوچک و متوسط، موانع
  • متین رضایی بلوچی، نرگس دل افروز*، علی قلی پور سلیمانی صفحات 75-94

    هدف از پژوهش حاضر، سنجش عوامل موثر بر موفقیت تجاری سازی تحقیقات دانشگاهی در حوزه علوم انسانی با رویکرد آمیخته است. از نظر هدف کاربردی است. در بخش کیفی جامعه آماری، اعضای هیات علمی حوزه علوم انسانی، موسسات و بنیان گذاران شرکت های دانش بنیان، صاحب نظران و متخصصان حوزه تجاری بودند که 10 نفر بعد از اشباع نظری به عنوان نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه بود که به روش داده بنیاد تحلیل شدند. استراتژی تحقیق در بخش کمی، به صورت پیمایشی صورت گرفت. جامعه آماری، شامل 257 از اعضای هیات علمی گروه علوم انسانی بودند که 154 نفر به عنوان نمونه به روش تصادفی طبقه ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه بود. نتایج مدل سازی معادلات ساختاری به وسیله نرم افزار Smart PLS، نشان داد که عواملی همچون ساختار دولت، ساختار کشور، ساختار دانشگاه های کشور، دیدگاه پژوهشگران حوزه علوم انسانی، ماهیت تحقیقات علوم انسانی و زیرساخت های کشور بر تجاری سازی تحقیقات علوم انسانی تاثیر معنی داری دارند. تجاری سازی تحقیقات علوم انسانی بر رویکرد دانشگاه های کشور و بهره گیری شرکت های زایشی پژوهشی تاثیر معنی داری دارد. همچنین رویکرد دانشگاه های کشور و بهره گیری شرکت های زایشی پژوهشی بر بهره-وری تجاری سازی تحقیقات علوم انسانی تاثیر معنی داری دارد. نقش تعدیلگری ارتباط دانشگاه با صنعت و بازار، سیاست گذاری دولت، آموزش تجاری سازی تحقیقات علوم انسانی، سیاست گذاری دولت و آموزش تجاری سازی تحقیقات علوم انسانی تایید شد.

    کلیدواژگان: تجاری سازی، تحقیقات دانشگاهی، حوزه علوم انسانی
  • علی شریعت نژاد، سمانه قهرمانی* صفحات 122-143

    شناسایی علل افول و مرگ برندها و تدوین راهبردهایی اثربخش در جهت گسترش چرخه عمر آن از اهمیت ویژه‎ای برخوردار می‎باشد. لذا پژوهش حاضر با هدف ارائه عوامل رقم‏زننده مرگ برند با روش FCM انجام شد. این پژوهش از لحاظ روش آمیخته و بر مبنای پژوهش کیفی و کمی است که از نظر فلسفه پژوهش در زمره پژوهش های قیاسی استقرایی می گنجد. جامعه آماری پژوهش حاضر خبرگان و صاحب نظران در حوزه مطالعه هستند که بااستفاده از روش نمونه گیری هدفمند و براساس اصل اشباع نظری سی نفر از آنان به عنوان اعضای نمونه انتخاب شده است. ابزار گردآوری اطلاعات در بخش کیفی مصاحبه و در بخش کمی پرسشنامه است که روایی و پایایی آن ها به ترتیب با استفاده از روایی محتوایی و روایی نظری و روش پایایی-سنجی درون کدگذار و برون کدگذار برای مصاحبه انجام شده و روایی محتوایی و پایایی بازآزمون برای پرسشنامه های توزیع شده، تایید شده است. داده های کیفی با نرم افزار Atlas.ti و روش تحلیل محتوا و کد گذاری و داده های کمی با روش نقشه نگاشت فازی FCM تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان داد که عوامل رقم زننده مرگ برند به دو بخش عوامل درون بنگاهی و عوامل برون بنگاهی تقسیم می شود. مهمترین فاکتور درون بنگاهی، نگرش هزینه ای به موضوع برند به جای نگرش سرمایه ای است درحالی که برای عوامل برون بنگاهی، حاکمیت تفکر بازارگرا به جای تفکر تولیدگرا (واسطه محوری) دارای بیشترین درجه مرکزیت، شاخص‏های محوری و مهمترین عامل رقم زننده مرگ برند هستند.

    کلیدواژگان: برند، شکست برند، مرگ برند، نقشه نگاشت فازی
  • حیدر گلی سیونانی، فرشید نمامیان*، تحفه قبادی لموکی، علی اصغری صارم، علیرضا اسلامبولچی صفحات 141-178
    این مقاله به بررسی مدل یابی بازاریابی مبتنی بر فناوری اطلاعات در صنعت بیمه، با تمرکز بر مورد مطالعه شرکت بیمه ایران می پردازد. فناوری اطلاعات به عنوان یک ابزار قدرتمند در بهبود روش ها و عملکردهای بازاریابی در صنعت بیمه به طور چشمگیری تاثیرگذاری داشته است. این تحقیق با هدف بررسی چگونگی ادغام مدل یابی با تکنیک های بازاریابی در محیط فناوری اطلاعات و نقش آن در بهبود استراتژی ها و تصمیم گیری های بیمه ای انجام شده است.در این مقاله، ابتدا به معرفی مفاهیم کلیدی مدل یابی، بازاریابی و فناوری اطلاعات پرداخته شده و سپس اهمیت ادغام این سه عامل در صنعت بیمه مورد بررسی قرار گرفته است. به ویژه، تاکید بر تحلیل داده ها به منظور شناسایی الگوها، پیش بینی روندها و بهینه سازی استراتژی های بازاریابی از جمله نتایج مهم این تحقیق می باشد.در انتها، با توجه به یافته ها و تحلیل های ارائه شده، پیشنهاداتی برای شرکت بیمه ایران ارائه شده است تا بتواند از طریق بهره گیری از مدل یابی و فناوری اطلاعات، عملکرد بازاریابی خود را بهبود بخشد و بازار رقابتی بیمه را با هدف افزایش سهم بازار و جذب مشتری های جدید تقویت نماید
    کلیدواژگان: مدل یابی بازاریابی، فناوری اطلاعات، صنعت بیمه
  • مژگان رجبی، محمد علی عبدالوند*، کامبیز حیدرزاده هنزایی صفحات 159-182
    برای موفقیت در بازاریابی خرده فروشی، مطالعه در زمینه خرید با همراه و انگیزه خرید به عنوان محرک‎های هیجان درک شده و تجربه درک شده مهم و ضروری است. چرا که شناختن بخش‎های جمعیت شناختی و ویژگی‎های شخصیتی مشتریان اطلاعات مفیدی را برای شناخت نیازهای مشتریان و عادات خرید فراهم می‎کند، تا بتوان خط مشی های مناسب برای رفع بهتر نیازها و خواسته‎های مشتریان فراهم کرد. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر، بررسی نقش هیجان بر تجربه خرید زنان با بررسی انگیزه خرید با همراه است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی و از نظر اجرا همبستگی و با رویکرد علی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش را مشتریان زن مراکز خرید کوروش، ارگ و پالادیوم تشکیل می دهند که از 460 پرسشنامه توزیع شده 430 پرسشنامه سالم از میان مشتریان گردآوری شده است. در این پژوهش از روش نمونه گیری غیرتصادفی (غیراحتمالی) سهمیه ای برای دسترسی به اعضای جامعه استفاده شده است. از پرسشنامه نیز به منزله ابزار جمع آوری داده ، استفاده گردید که پس از گردآوری داده ها، تجزیه وتحلیل داده ها به کمک نرم افزار «اس. پی. اس. اس.» و «ایموس» انجام شد. درنهایت، تجزیه وتحلیل داده ها نشان داد، همراه خرید بر هیجان (مثبت و منفی) و تجربه خرید مشتری تاثیر دارد و انگیزه خرید در ارتباط بین همراه خرید و هیجان (مثبت و منفی) دارای نقش تعدیل گری است. همچنین نتایج نشان داد هیجان مثبت بر تجربه خرید تاثیر مستقیم دارد اما هیجان منفی زنان بر تجربه خرید تاثیر معکوس دارد.
    کلیدواژگان: هیجان، تجربه خرید، انگیزه خرید، وجود همراه در خرید
  • محسن شهبازی، شهلا سهرابی*، اسماعیل اسدی صفحات 179-205
    زمینه و هدف
    امروزه مدیریت رفتارهای مخرب سازمانی و اداری و توجه به آن از یک انتخاب فراتر رفته و به یک ضرورت تبدیل گردیده است. این پژوهش با هدف شناسایی پیشایندهای رفتارهای مخرب سازمانی در نظام بانکی و طراحی و تبیین الگوی مدیریت رفتارهای مخرب سازمانی و اداری انجام شده است .روش شناسی: نوع پژوهش از نظر هدف ، توسعه ای و از لحاظ نوع داده ها آمیخته(کیفی و کمی) و از نظر نحوه گردآوری داده ها از نوع اسنادی - فراترکیب می باشد. بدین منظور پس از جستجو در پایگاه های اطلاعاتی، در فاصله زمانی 2000 تا 2022، تعداد 582 مقاله در حوزه رفتارهای مخرب سازمانی ارزیابی و در نهایت 55 مقاله به روش هدفمند انتخاب و وارد مرحله تحلیل شدند.
    یافته ها
    بر اساس چارچوب نهایی پژوهش، پیشایندهای رفتارهای مخرب سازمانی در قالب دو مقوله اصلی و شش مقوله فرعی دسته بندی گردیدند. مقوله های اصلی حاصل از نتایج پژوهش عبارتند از: پیشایندهای تسهیل گر و پیشایندهای محدود کننده رفتارهای مخرب سازمانی. پیشایندهای تسهیل گر و محدود کننده رفتارهای مخرب سازمانی هر یک شامل سه مقوله عوامل رفتاری، ساختاری و زمینه ای تسهیلگر و محدود کننده نیز می باشند.
    نتیجه گیری
    چارچوب به دست آمده را می توان به عنوان ابزاری برای برنامه ریزی راهبردی در حوزه رفتارهای مخرب سازمانی مورد استفاده قرار داد. نتایج این تحقیق می تواند برای مدیریت رفتارهای مخرب سازمانی واداری و بهبود آن در نظام بانکی مفید بوده و زمینه مناسبی برای تحقیقات دیگر فراهم نماید.
    کلیدواژگان: رفتارهای مخرب سازمانی، پیشایندهای تسهیل گر، پیشایندهای محدودکننده
  • غلامرضا تیزفهم فرد، حسن اسماعیل پور*، فریز طاهری کیا، لیلا آندرواژ صفحات 183-194
    بازاریابی اجتماعی ابزاری راهبردی در راستای عمل به مسئولیت اجتماعی سازمان ها است و نگرش مشتریان را تحت تاثیر قرار می دهد. این موضوع به ویژه برای سازمان های غیرانتفاعی و بزرگ که هدف آنها خدمت رسانی به جامعه است از اهمیت بیشتری برخوردار است. لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی بازاریابی اجتماعی با نقش مسئولیت اجتماعی و نگرش مشتریان به برند در سازمان تامین اجتماعی کشور انجام شده است. پژوهش حاضر از منظر هدف یک پژوهش کاربردی-توسعه ای می باشد و از لحاظ ماهیت و شکل اجراء به صورت توصیفی-پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این پژوهش شامل خبرگان نظری (اساتید بازاریابی) و تجربی (مدیران سازمان تامین اجتماعی کشور) است. نمونه گیری با استفاده از روش غیراحتمالی و به صورت هدفمند صورت گرفت و در نهایت 16 نفر در این مطالعه شرکت کردند. ابزار جمع آوری داده های پژوهش، مصاحبه است. جهت تحلیل مصاحبه های نیمه ساختاریافته از روش نظریه پردازی داده بنیاد (گراندد تئوری) استفاده شد. تحلیل داده های پژوهش با نرم افزار MaxQDA انجام شد. در مرحله کدگذاری باز 236 کد شناسایی گردید که با ملاحظات انجام شده به 6 پارادایم، 9 مقوله اصلی و 39 شاخص دست پیدا شد. پدیده محوری در این مطالعه بازاریابی اجتماعی است و نگرش مشتریان به برند شرایط علی و اثرگذار بر این پدیده می باشند. مسئولیت اجتماعی بستر حاکم و عوامل زمینه ای را فراهم می کند و مدیریت تغییرات سازمانی نیز شرایط مداخله گر می باشد. در نهایت می توان از طریق راهبردهایی مانند مدیریت تجربه مشتری، توسعه خدمات و توانمندسازی به دستاوردهایی مانند ایجاد ارزش برند و جلب رضایت مشتریان دست یافت.
    کلیدواژگان: بازاریابی اجتماعی، مسئولیت اجتماعی، نگرش مشتریان به برند، نظریه پردازی داده بنیاد
  • ساناز صابری، عبدالرضا میری*، مهدی زکی پور صفحات 195-210

    گردشگری سلامت از زمان یونان و روم باستان وجود داشته و سپس به بسیاری از کشور های اروپایی و نقاط دیگر دنیا توسعه یافته است. از زمان باستان، افراد زیادی به منظور فراغت روحی و درمان به مجاورت رودخانه و آب های معدنی می رفتند. آب های گرم از قدیم الایام با آرامش و تجدیدقوای جسمی و روحی انسان همراه بوده است. استفاده کنندگان ازاین گونه آب ها، قرن هاست که در آب های گرم آب تنی می کنند و از آب چشمه های معدنی می نوشند.با توجه به موارد اشاره شده پژوهش حاضر باهدف ارائه مدلی مفهومی برای تبیین مدل بازاریابی گردشگری سلامت با استفاده از رویکرد ترکیبی بوده است.جامعه آماری این تحقیق در بخش کیفی شامل مدیران و مجریان مراکز درمانی و هم چنین گردشگران سلامت که تجربه استفاده از این مراکز را داشته و در بخش کمی بیماران مراکز درمانی گردشگری بوده انتخاب شده است .،حجم نمونه در بخش کیفی 18 نفر و در بخش کمی 384نفر بوده و محقق برای تحلیل داده ها در بخش کیفی از کدگذاری سه گانه و در بخش کمی از نرم افزار پی ال اس استفاده کرده و در نهایت الگوی پارادایمی خود شامل شش مولفه رضایت از برند مرکز سلامت ،بازاریابی گردشگری سلامت، شهرت مرکزگردشگری سلامت ، اعتماد به برند مرکز درمانی در جذب گردشگر سلامت مهم ارائه کرده است.یافته های حاصل از تحقیق نشان داد که تمام عوامل شناسایی شده در بخش کیفی بر الگوی محقق موثر است.

    کلیدواژگان: بازاریابی، سلامت، رویکرد ترکیبی، گردشگری سلامت
  • یوسف روستایی گلپایگانی، شهربانو قلیپور فریدونی*، مهدی روح الامینی صفحات 206-247
    از آنجا که صنعت بانکداری آنلاین به سرعت در حال تغییر و تحول است و بازار جذب و نگه داری مشتریان در این حوزه بسیار رقابتی و پویا است و با توجه به رشد روزافزون تکنولوژی و فرهنگ گیمینگ در جامعه، گیمیفیکیشن به عنوان یک ابزار نوآورانه در بازاریابی دیجیتال و جلب مشتریان این حوزه  مورد توجه قرار گرفته است. این تحقیق به بررسی و طراحی یک مدل بازاریابی دیجیتال با تمرکز بر بازی پردازی مجازی (گیمیفیکیشن) در بانکداری الکترونیک می پردازد. هدف از این تحقیق، توسعه استراتژی هایی است که به افزایش مشتریان و بهبود تجربه کاربری در پلتفرم های بانکی آنلاین کمک می کند. جامعه آماری این پژوهش ، شامل کلیه اسناد و مدارکی است که به عنوان مقاله، کتاب، پایان نامه یا گزارش علمی در پایگاه های علمی معتبر دنیا در خصوص بازاریابی دیجیتال مبتنی بر بازی پردازی مجازی در بانکداری الکترونیک است. شیوه نمونه گیری، به صورت تمام شماری و با استفاده از تکنیک پریزما و CASP بوده است .همچنین برای ارزیابی و امتیازدهی بر اساس برنامه مهارت های ارزیابی حیاتی(CASP) از خبرگان دانشگاهی به تعداد پنج نفر شامل اساتید دانشگاهی در رشته مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی استفاده گردیده است.در این پژوهش برای جمع آوری داده های اولیه از شیوه مطالعات کتابخانه ای و با ابزار فیش برداری  استفاده شده است.همچنین نتایج نشان داد که  شرایط علی بر  بازاریابی بازی وارسازی؛ بازاریابی بازی وارسازی و شرایط مداخله ای و زمینه ای بر راهبردها و راهبردهای پژوهش بر پیامدها در بین مشتریان بانک سپه شهر تهران تاثیر معناداری دارد.
    کلیدواژگان: بازاریابی دیجیتال، گیمیفیکیشن، خدمات بانکی آنلاین، مدل بازاریابی، مشتریان آنلاین
  • کمال محمدیان، رضا شافعی*، مصطفی رضایی راد، تحفه قبادی لموکی، کامبیز حمیدی صفحات 248-264

    امروزه رشد صادرات برای کشورها به منزله کلیدی برای بازآفرینی اقتصاد است تقریبا در تمام کشورهای درحال توسعه موضوع توسعه صادرات در راس اولویتها و سیاستگذاری های دولت قرار دارد همچنان که آگاهی و توجه به اهمیت موضوع صادرات در کشورهای توسعه یافته به شکل بسیار جدی تری وجود دارد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی بازاریابی صادراتی زعفران ایران نگارش شده است. جامعه آماری این پژوهش در بخش کیفی صاحب نظران و مطلعین حوزه مدیریت بازرگانی و مدیریت و دست اندرکاران و فعالان در زمینه صادرات زعفران ایران بودند. نمونه گیری با روش نمونه گیری هدفمند انجام شد و مجموع افراد مشارکت کننده تا رسیدن به مرحله اشباح نظر ی 15 نفر بودند. ابزار گرد آوری داده ها و اطلاعات، مصاحبه باز بود. سوالات این مصاحبه بر مبنای اهداف تحقیق تعیین شد بود. نتایج حاصل از تحلیل مصاحبه ها نشان داد که الگوی ارائه شده به صورت کیفی شامل نه مقوله اصلی اقدامات بازاریابی، راهبرد کلان، راهبرد خرد، عوامل محدودکننده، عوامل تسهیل کننده، عوامل داخلی، عوامل خارجی، پیامدهای کوتاه مدت و پیامدهای بلندمدت است. بر اساس نتایج الگوی ارائه شده در این پژوهش می تواند به عنوان مبنایی در زمینه بازاریابی صادراتی زعفران ایران استفاده شود.کلید واژه ها: زعفران، الگوی بازاریابی، صادرات، ایران.

    کلیدواژگان: زعفران، الگوی بازاریابی، صادرات، ایران
  • وحید شرفی*، حسین معینی، الهه زرعتکار صفحات 258-275

    در قرن بیست و یکم محیط فروش در نتیجه تغییرات رفتاری، فناورانه و مدیریتی بسیار پیچیده شده است. شناسایی عواملی که موجب ارتقای عملکرد فروش می شوند، جنبه مهمی از شغل مدیران فروش به شمار می رود و می تواند در بقا و موفقیت شرکت تاثیری حیاتی داشته باشد. هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر بازاریابی گوشه ای بر عملکرد فروش با توجه به نقش میانجی صمیمیت مشتریان می باشد. این تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت روش نیز توصیفی - همبستگی می باشد. همچنین از لحاظ گردآوری داده ها نیز یک تحقیق پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق شامل مدیران شرکتهای صنعتی در شهر اراک ایلام می باشد که تعداد آنها برابر با 210 نفر می باشد. برای انتخاب نمونه نیز با با توجه به جدول مورگان تعداد 132 نفر انتخاب شده اند. ابزار گردآوری داده ها در این تحقیق پرسشنامه استاندارد می باشد. بدین صورت که برای سنجش متغیر بازاریابی گوشه ای از پرسشنامه استاندارد دالگیک (2017)، برای سنجش متغیر صمیمیت مشتریان از پرسشنامه استاندارد مولیا و همکاران(2020) و برای سنجش متغیر عملکرد فروش نیز از پرسشنامه استاندارد میکائیل و استفان(2020) استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار ویژوال پی ال اس استفاده شده است. نتایج نشان دادند که بازاریابی گوشه ای بر عملکرد فروش و ابعاد آن یعنی؛ پذیرش توسط مشتریان، وفاداری مشتریان، بهینه سازی قلمرو فروش و سهم بازار در شرکتهای صنعتی شهر اراک تاثیر مثبت و معناداری دارد. همچنین نقش میانجی صمیمیت مشتریان نیز در تاثیرگذاری بازاریابی گوشه ای بر عملکرد فروش تائید شده است.

    کلیدواژگان: بازاریابی گوشه ای، عملکرد فروش، صمیمیت مشتریان
  • شراره هزارخوانی، اصغر مشبکی اصفهانی*، فتانه علیزاده مشکانی، عبداله نعامی صفحات 282-302
    پژوهش حاضر به منظور طراحی مدل آمیخته بازاریابی محصولات ارگانیک با رویکرد ارزش مدار صورت پذیرفته است. روش تحقیق به صورت کیفی و مبتنی بر نظریه داده بنیاد (گرندد) انجام شده است. جامعه آماری، مدیران شرکت های تولیدکننده محصولات ارگانیک و متخصصین صاحب تجربه خواهند بود. تعداد نمونه به روش هدفمند و تا حد کفایت یا اشباع نظری از جامعه آماری مذکور انتخاب می شود. تعداد 10 نفر به عنوان نمونه آماری مورد بررسی قرار گرفتند. حاصل این مصاحبه ها مجموعه ای از مضامین اولیه بود که طی فرایند کدگذاری باز، گردآوری و از درون آن ها مقوله هایی استخراج شد. نتایج به دست آمده از نظرات خبرگان مدل بازاریابی محصولات ارگانیک با رویکرد ارزش مدار میباشد. در بخش شرایط علی مفاهیمی چون سیاستگذاری مدیریت منابع انسانی، اطلاع رسانی، نوگرایی، مسئولیت پذیری از اهمیت زیادی برخورداند . در بخش شرایط زمینه ای نگرش فرهنگی واخلاقی مصرف کنندگان، اعتماد مصرف کنندگان به ارگانیک بودن محصول، آگاهی ، مسئولیت اجتماعی مصرف کنندگان از مفاهیم کلیدی هستند.موقعیت اجتماعی و نگرش مصرف کننده از مهم ترین مفاهیم زمینه شرایط واسطه ای بودند. مولفه هایحمل و نقل مناسب و جلب اعتماد مهم ترین راهبردهای شناسایی شده در این پژوهش بودند. مولفه های بهبود نگرش مصرف کننده، گسترش فرهنگ استفاده از محصولات سبز، کاهش مخاطرات محیط زیست، حفظ منابع، خود اتکایی، احساس نیاز در مصرف کننده، بهبود مزیت رقابتی نسبت به محصولات غیر ارگانیک از مهم ترین پیامدهای شناسایی شده در این پژوهش بودند. نتایج این پژوهش میتواند برای ترویج و توسعه محصولات ارگانیک مورد استفاده شرکتهای فعال در زمینه بازاریابی این محصولات قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدل آمیخته بازاریابی، محصولات ارگانیک، رویکرد ارزش مدار
  • سعید اسماعیلی، مهدی باقری*، کرم الله دانشفرد صفحات 287-308

    هدف تحقیق حاضر طراحی مدل مسئولیت اجتماعی شرکتی با رویکرد شفافیت سازمانی در سازمان تامین اجتماعی است. این تحقیق از نظر هدف کاربردی- توسعه ای و در گروه تحقیقات آمیخته قرار می گیرد. در مرحله کیفی تحقیق، از روش تحلیل تم برای طراحی مدل تحقیق استفاده شد. بدین منظور با 27 نفر از خبرگان که به صورت هدفمند انتخاب شدند، مصاحبه نیمه ساختاریافته به عمل آمد. براساس نتایج، 6 بعد مسئولیت پذیری اقتصادی، استراتژیک، قانونی، اخلاقی و دینی، نوع دوستانه و زیست محیطی و همچنین 5 دسته راهبرد برای ارتقای مسئولیت اجتماعی با رویکرد شفافیت سازمانی شامل راهبردهای مدیریتی، مالی، ساختاری، تکنولوژی و مدیریت منابع انسانی شناسایی شدند. در بخش کمی نیز با روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smart PLS به سنجش و اعتبارسنجی الگوی تحقیق پرداخته شد. بدین منظور با ابزار پرسشنامه از 167 نفر از مدیران و متخصصان سازمان تامین اجتماعی در شهرستان تهران نظرخواهی به عمل آمد. براساس یافته های تحلیل عاملی، کلیه عوامل شناسایی شده تایید شدند. همچنین، مقدار ضریب تعیین محاسبه شده برای راهبردها و اقدامات شفافیت مقدار 692/0 و برای متغیر پیامدها 716/0 است. نهایتا، نتایج تحقیق نشان داد که در راستای ارتقای مسئولیت اجتماعی در سازمان تامین اجتماعی، بهره گیری از رویکرد شفافیت سازمانی دارای اثربخشی مطلوبی است.

    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی شرکتی، شفافیت سازمانی، سازمان تامین اجتماعی
  • محبوبه رشیدی*، جعفر عباس پور صفحات 309-321

    وفاداری مشتریان یکی از مفاهیمی است که در دنیای رقابتی امروز منجر به موفقیت شرکت ها خواهد شد. برخلاف تصور اولیه، تحقیقات بسیاری نشان داده اند که رضایتمندی کلید نهایی سوداوری و موفقیت سازمان نیست. در حقیقت، امروزه تنها مشتریانی که احساس تعلق خاطر به سازمان دارند، برای سازمان به عنوان سرمایه هایی سوداور و طولانی مدت به شمار می روند. از آنجا که رشد پژوهش های مختلف در حوزه بازاریابی رابطه مند و نقش آن در وفاداری مصرف کننده، موجب پراکندگی اطلاعات در این حوزه شده است؛ بنابراین انجام پژوهش های ترکیبی که عصاره پژوهش های انجام شده در این موضوع را به شیوه نظامند و علمی فراروی پژوهشگران قرار دهد اهمیت فراوانی دارد. پژوهش حاضر با هدف ترکیب کمی نتایج پژوهش های انجام شده در حوزه تاثیر بنیان های بازاریابی رابطه مند بر وفاداری مصرف کننده، با استفاده از روش فراتحلیل و نرم افزار جامع فراتحلیل CAM2 تعداد 10 پژوهش انجام شده در این حوزه در ایران را مورد بررسی قرار داده است. نتیجه فراتحلیل بنیان های بازاریابی رابطه مند (شامل: اعتماد، مدیریت تعارض، مدیریت ارتباطات و تعهد) نشان داد که بنیان-های اعتماد و تعهد، به ترتیب با اندازه اثر های 456/0 و 406/0 بیشترین تاثیر؛ و بنیان های مدیریت ارتباطات و مدیریت تعارض، به ترتیب با اندازه اثرهای 320/0 و 308/0 کمترین تاثیر را بر وفاداری مصرف کنندگان ایرانی دارند.

    کلیدواژگان: بازاریابی رابطه مند، وفاداری، فراتحلیل، بنیان های بازاریابی رابطه مند
  • محمود اقبالی، حمید سعیدی*، حمیدرضا سعیدنیا، فریز طاهری کیا صفحات 320-339
    هر سازمان و کسب و کاری که ادعای مشتری محوری دارد باید برای اینکار تدابیر و سیاست هایی را در نظر داشته باشد. هدف از انجام این پژوهش ارائه الگوی مدیریت تجربه مشتریان در زمینه نوآوری ارائه خدمات امداد خودرو است. پژوهش حاضر بنیادی بوده و با استفاده از رویکرد آمیخته، به دنبال ارائه الگوی مدیریت تجربه مشتریان در زمینه ارائه خدمات امداد خودرو بوده است. طبق نتایج پژوهش در بخش کیفی یافته های پژوهش حاصل از مصاحبه و کدگذاری در شش مقوله شامل شرایط علی مانند برند تجربه ساز،شناخت نیاز مشتریان ،تنوع کارت طلایی مترکین، تمایل به بازارسازی و پایش رقبا و شرایط زمینه ای مانند،ایفای به موقع تعهدات شرکت،فروش اشتراک امداد سیار،امدادگران،تعدیل هزینه های اشتراک طلایی، راهبرد مانند جلوگیری از غیرمجازها،افزایش فروش با برنامه 400250،ارائه سرویس در محل،تجربه خوشایند از داشتن امدادکارت و دیدگاه استراتژیک ،و شرایط مداخله گر مانند خرید مجدد امداد کارت،رابطه بلند مدت با مشترکین،وابستگی به شرکت،افزایش تبلیغات،وفاداری به خرید،باور پذیری برند،مسئولیت اجتماعی و پیامد شامل بهبود فرآیند سرویس دهی،مدیریت ارزش آفرینی برند،تلاش برای ساختن تجربه عالی،تجربه سازی،ارتقا رضایت از عملکرد ایران خودرو،برنامه ارزیابی برند می باشد. در بخش کمی که جهت ارزیابی مدل پارادایمی ارائه شده است یافته های حاصل از پرسشنامه محقق ساخته نشان داد که تمام عوامل شناسایی شده در بخش کیفی بر روی مدیریت تجربه مشتری موثر است.
    کلیدواژگان: تجربه مشتری، امداد خودرو، رویکرد ترکیبی، داده بنیاد
  • مریم محمدعلیزاده*، محمدجواد تقی پوریان، بهزاد فرخ سرشت، حسنعلی آقاجانی صفحات 322-351

    اقدامات یک رهبر سمی می تواند اثر دومینوی منفی بر عملکرد کلی سازمان داشته باشد. هدف از اجرای این تحقیق، واکاوی پیامدهای منفی رهبری زهرآگین در سازمانهای حوزه گردشگری است. پژوهش حاضر از لحاظ هدف، کاربردی و در زمره تحقیقات کیفی قرار دارد. ابزار گردآوری داده ها، مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته و از روش نمونه گیری هدفمند با تکنیک گلوله برفی استفاده شد. بیست نفر از خبرگان علمی شامل اساتید مطرح دانشگاهی با زمینه علمی گردشگری و خبرگان تجربی شامل مدیران کل و مدیران بخش توسعه گردشگری سازمانهای گردشگری در سطح استان و روسای سازمان گردشگری در سطح شهرستان های منطقه شمال کشور بعنوان جامعه نمونه درنظر گرفته شد. پیامدهای رهبری زهرآگین در دو عنوان اصلی پیامدهای درون سازمانی و پیامدهای برون سازمانی شناسایی شد. پیامدهای درون سازمانی به پیامدهای فردی و پیامدهای گروهی - سازمانی، منقسم گردید. پیامدهای فردی در دو مقوله پیامد فیزیولوژیکی- روانشناختی و نگرشی و رفتارهای انحرافی- غیر مدنی، شناسایی گردید. پیامدهای گروهی- سازمانی نیز با دو مقوله ارتباطات و جو سازمانی و عقب ماندگی باطنی، واکاوی گردید. همچنین پیامدهای برون سازمانی در قالب جامعه میزبان و گردشگر بررسی شد. در جامعه میزبان، سه پیامد اجتماعی- فرهنگی، پیامد زیست بوم- محیطی و پیامد اقتصادی، مورد بررسی قرار گرفت. در قالب گردشگر با زمینه رفتاری- نگرشی، نگرش منفی بازار هوشمند گردشگری نیز بررسی شد.

    کلیدواژگان: رهبری زهرآگین، گردشگری، رویکرد کیفی
  • مائده فرهت، حسین قره بیگلو*، حسین بوداقی خواجه نوبر، یعقوب علوی متین صفحات 349-373
    خرید تکانشی از مفاهیم جدید بازاریابی است که اشاره به خرید بر پایه احساس هیجان ، لذت ، بدون برنامه ریزی قبلی و درک از ریسک و توجه به پیامدها دارد(ahmad & waiq, 2013). هدف این پژوهش، طراحی مدل فرایندی رفتار خرید تکانشی مصرف کننده شامل شناسایی ویژگی ها، عوامل و منافع رفتار خرید تکانشی از طریق روش آمیخته است. در بخش کیفی،روش فراترکیب ابعاد و مولفه های ویژگی های رفتار خرید تکانشی، عوامل و منافع آن استخراج و مدل اولیه تحقیق طراحی شد. در بخش کمی مدل بدست آمده در بخش کیفی و فرضیات پژوهش با کمک روش تحلیل عامل تایئدی آزمون شدند. با استفاده از فرمول کوکران تعداد 80 نفر به عنوان نمونه از میان فروشندگان و بازاریابان فروشگاه رفاه استان های مازندران و آذربایجان شرقی انتخاب شدند. در بخش کیفی کد های انتخاب شده برای رمز گذاری وارد نرم افزار مکس کیودا شدند. در پایان پس از تلفیق 26 مفهوم متمایز شناسایی شد. برای سنجش روایی از روایی نظری و برای شنجش پایایی از شاخص کاپای کوهن استفاده شد. ضریب 779/0 در سطح معناداری 000/0 به دست آمد و معناداری آن تایید شد. در بین ابعاد بدست آمده عوامل جمعیت شناختی(با 4 تم فرعی)و عوامل روانشناختی(با 5 تم فرعی) به عنوان عوامل موثر بر خرید تکانشی(با 7 ویژگی)و منافع تجربی(با 3 تم فرعی)،منافع روانی(با 4 تم فرعی)و منافع فنی(با 3 تم فرعی) به عنوان منافع خرید تکانشی اثر گذار بود. در انتها پیشنهادات برای کسب و کار ها و بازاریابان ارائه شد.
    کلیدواژگان: خرید آنی، خرید برنامه ریزی نشده، خرید تفننی، خرید تکانشی، خرید ناگهانی
  • پیمان خداپرست، محسن هادی زاده*، احمد رضا قاسمی، محمد باقر فخرزاد صفحات 426-440
  • شیرین عبدلی، حامد رحمانی*، غلامرضا معمارزاده طهران صفحات 453-473
    هدف از انجام پژوهش تدوین مدل مدیریت منابع انسانی تنوع محور با توجه به شرایط بومی سازمانهای دولتی ایران می باشد.در این پژوهش ابتدا با استفاه از روش تحلیل مضمون و مصاحبه با خبرگان سازمان امور اداری استخدامی کشور ، و پیاده سازی آن در نرم افزارMaxqda 2020 و انجام کدگذاری باز و محوری مولفه های تنوع و پیامدهای آن شناسایی و تلخیص گردید و سپس با استفاده از کد گذاری گزینشی چارچوب نهایی مدل مدیریت منابع انسانی تنوع محور شکل گرفیافته های پژوهش نشان از آن دارد که خروجی تحلیل مضمون در حالت تحلیلی از مستندات ، تعداد 27 مولفه در 5 بعد تنوع (محیط ، دانش ، ویژگیهای شخصی ، مهارت و مصادیق رفتاری) و در حالت تحلیلی از مصاحبه ، تعداد 5 مولفه پیامد (عملکرد شغلی ، نوآوری سازمانی ، بهبود در آموزش و توسعه نیروی انسانی ، قصد ترک خدمت و تعهد) شناسایی گردید و خروجی تحلیل عاملی تائیدی نیز نشان داد ابعاد اصلی مدل شامل تنوع با 20 مولفه ، کارکرد با سه مولفه و پیامد با 5 مولفه ، در آزمون های روایی و پایایی امتیازات لازم را کسب نمودند و مدل نهایی با 3 بعد و 28 مولفه ارائه گردید. تمام متغیر ها بر روی مدیریت منابع انسانی تنوع محور تاثیر گذار بوده اند. بر اساس ضرایب بدست آمده میزان تاثیز گذاری پیامد 0.365 ، کارکرد 0.436، محیط 0.534 ، تنوع نیروی انسانی 0.590 ، دانش 0.740 ، مهارت 0.757 و ویژگی های شخصی 0.911 می باشد.
    کلیدواژگان: منابع انسانی، تنوع، مدیریت منابع انسانی تنوع محور، پیامدهای تنوع
  • ایمان مستشارنظامی، محسن نظری*، منوچهر انصاری صفحات 467-495

    این مطالعه با هدف بررسی مدل های درآمدی در نوآوری اجتماعی، که نقش مهمی در تضمین پایداری مالی ایفا می کند، انجام شد. از طریق تجزیه و تحلیل کتاب سنجی ادبیات تحقیق در مورد این موضوع، این مطالعه با هدف شناسایی شکاف ها در دانش، مشارکت کنندگان قابل توجه، روندهای نوظهور و زمینه هایی برای تحقیقات آینده انجام شد. این روش شامل بررسی سیستماتیک ادبیات با استفاده از پایگاه داده وب آف ساینس و تکنیک های کتاب سنجی مانند استناد و تحلیل استنادی و تحلیل هم استنادی پویا بود. یافته های این مطالعه چهار حوزه موضوعی مهم را نشان داد، از جمله «مدل های کسب وکار برای نوآوری اجتماعی: رویکردهای مقرون به صرفه و پایدار»، «کاوش مدل های درآمدی نوآوری اجتماعی: استارت آپ های دایره ای»، «کاوش مدل های درآمدی و نوآوری مدل کسب وکار». در شرکت های اجتماعی و کارآفرینی پایدار، و «کاوش مدل های کسب وکار برای تاثیر اجتماعی و رفاه». این تجزیه و تحلیل همچنین شکاف های تحقیقاتی را در این موضوعات شناسایی کرد و راه های بالقوه ای را برای تحقیقات آینده پیشنهاد کرد. محدودیت های مطالعه تایید شد، از آنجا که مطالعه فقط بر مقالات پایگاه داده وب آف ساینس متمرکز بود، این ممکن است بر نتایج تاثیر بگذارد. با این وجود، این مطالعه یک نقشه راه برای محققان آینده که علاقه مند به مطالعه ارزیابی تاثیر نوآوری اجتماعی هستند ارائه می دهد و به پیشرفت تحقیقات نوآوری اجتماعی کمک می کند. این یافته ها بینش های ارزشمندی را برای سیاست گذاران، شاغلین و محققان در توسعه و اجرای مدل های درآمدی که از پایداری مالی نوآوری اجتماعی حمایت می کنند، ارائه می کند.

    کلیدواژگان: مدل های درآمد نوآوری اجتماعی، مدل های کسب وکار اجتماعی، تحلیل کتاب سنجی، نوآوری اجتماعی، نوآوری صرفه جویانه
|
  • Asghar Ghadamzan Jalali, Tahmores Hasangholipour Yasory *, Mohammad Hassan Gholizadeh, Seyedreza Seyedjavadin Pages 1-20
    In the world of technological growth, Crptocurrencies as a new generation of trade between economic units are one of the topics discussed in the 21st century. Countries, companies and businesses have all kinds of exchanges, transactions and communications with each other, and the strategies of carrying out these communications and interactions undergo transformations with the change of technology. One of the economic and financial components of large companies is Crptocurrencies, which can be studied for their impact on business strategies. The current research was conducted with the aim of developing a model of the impact of Crptocurrencies on the business strategies of investment holdings using the foundation data method. This research is an exploratory-applied research. Qualitative research method was used to design the model. The data collection tool was semi-structured interviews and the Strauss and Corbin method was used to analyze the collected data. The community of participants was 19 managers of investment holding companies and the sample size was done by theoretical saturation method. The research findings showed that the causal conditions are effective on the central phenomenon. And the central phenomenon, along with background factors and intervention factors, has an effect on strategies and causes the consequence of value creation in holdings. The obtained results indicate that Crptocurrencies have an impact on the business strategies of holding companies, in the field of international trade and transactions, asset management, investment in the technology sector and attracting new customers.
    Keywords: Cryptocurrencies, Business, strategic Management, investment holding
  • Seyed Mohammad Nejhad Hioseyni, Shadan Vahabzadeh *, Majid Fani, Hormoz Mehrani, Azadeh Ashrafi Page 2

    Since the purpose of the research is to identify the phenomenon and describe the process and conditions of the electronic brand of social networks, therefore, the data theory of the foundation was chosen from among the qualitative methods. Also, among the various plans presented by the experts for the foundation data theory, the systematic plan (Strauss and Corbin) has been used. In the current research, using analytical techniques (Strauss and Corbin), concepts were considered as the unit of analysis at the levels of the whole text of the interview, paragraphs, phrases and sentences, and by separating the text of the interview into elements with messages inside the lines or paragraphs, an attempt was made to extract open codes. In the systematic design of Strauss and Corbin, open, central and selective coding is used, and the results of this research are also explained in their format: in the open coding, the researcher found 147 concepts that are related to the category They were classified into 32 categories, which include: company size in social networks, quality of service delivery and development, brand awareness, attitude, website or application quality, brand value creation, clothing seller company reputation, perceived benefit, company's offline sales location, marketing and opportunism, brand, social responsibility, social and cultural norms, perceived risk, social conditions, support, recommendation of famous people, recommendation of others, brand personality, strategy formulation, influencer marketing, quality of information provided about clothing, Brand positioning on Instagram, customer relationship, information technology, transaction security, brand performance

    Keywords: conceptualization, electronic brand model design, Social networks, electronic businesses, clothing industry
  • Abbas Nargesian *, Aliasghar Pourezzat, Shafih Ayar Pages 49-78
    The existence of emerging competitors in the digital field and the increase in customer demand forces banks to find new and innovative sources, in this regard. The aim of this qualitative research is to present an evidence-based policy model in the field of digital banking. In this research, Cranholm and Gold Kohl's multiple foundation data method is used. The subjects of this research are experts in the field of digital banking who were selected using the purposeful sampling method of the theoretical sampling type. To extract the main components of the evidence-based policy model in the field of digital banking, semi-structured interviews were used and in-depth interviews were conducted with 30 experts and decision makers in the field of digital banking. In this research, 5 categories (core category, supporting platforms and formation platforms, causal conditions, obstacles and intervening conditions, results and consequences) and 25 concepts were extracted in the inductive coding stage. And then conceptual refinement, model coding (presentation of the model), theoretical adaptation of the model, experimental validation and evaluation of the theoretical coherence of the model and enrichment of the theory were described. The findings show the digital banking process does not operate in a static environment and should be dynamically or organized. Therefore, the information technology centers of the banks need to adjust the evidence-based policy model in the field of digital banking based on its characteristics and establish a feedback and evaluation system for it and use the necessary measures according to its technology level.
    Keywords: Policy, evidence-based policy, digital banking, digital transformation
  • Helen Ebrahimi Qaleh Ghazi, Mehdi Bagheri *, Payam Paslari, Vahid Reza Mirabi Pages 56-76

    The current research aims to study the impact of the effective variables on the supply chain performance of small and medium companies. In other words, the purpose of the current research is to identify the critical variables that affect the performance of the supply chain. This research is exploratory and descriptive-survey based in terms of execution. Data tools have been utilized to gather information and Cronbach’s alpha was above 0.7. To test the validity of the questions, the content validity method was employed based on the opinions of professionals, university professors, and experts. The statistical population in this research consists of the producers and exporters of small and medium firms, out of which 470 individuals were selected as samples through simple random sampling. The data was analyzed based on an exploratory factor analysis test and ultimately 9 factors of operational, supply, financial, product improvement, demand, governmental, environmental, social, and economic barriers were identified as the main barriers to supply chain performance. The results of exploratory factor analysis indicated that the 9 obtained factors can explain about 61.6% variance of all factors which is an acceptable rate. The first factor is the operational barrier, which is the most important factor with an extracted variance of 13.7; the second financial barrier interprets 11.3% of the total variance.

    Keywords: supply chain performance, small, medium firms, Barriers
  • Matin Rezaei Balochi, Narges Delafrooz *, Ali Gholipour Soleimani Pages 75-94

    The purpose of this study is to measure the factors affecting the success of commercialization of academic research in the field of humanities with a mixed approach. It is practical in terms of purpose. In the qualitative section of the statistical population, faculty members in the field of humanities, institutions and founders of knowledge-based companies, experts and specialists in the field of business were considered as a sample of 10 people after theoretical saturation. The data collection tool was an interview that was analyzed by the foundation data method. The research strategy in the quantitative part was done in a survey. The statistical population consisted of 257 faculty members of the Department of Humanities, of which 154 were selected by stratified random sampling. The data collection tool was a questionnaire. The results of structural equation modeling by Smart PLS software showed that factors such as government structure, country structure, structure of universities, the views of researchers in the field of humanities, the nature of humanities research and infrastructure have a significant impact on the commercialization of humanities research. . The commercialization of humanities research has a significant effect on the approach of the country's universities and the use of reproductive research companies. Also, the approach of the country's universities and the use of reproductive research companies have a significant effect on the commercialization efficiency of humanities research. The moderating role of the university's relationship with industry and the market, government policy, humanities research commercialization training, government policy, and humanities research commercialization training was confirmed.

    Keywords: Commercialization, Academic Research, Humanitie
  • Ali Shariatnejad, سمانه Ghahremani * Pages 122-143

    identifying the causes of decline and death of brands and formulating effective strategies to expand its life cycle is of particular importance. Therefore, the current research was conducted with the aim of presenting the factors that determine the death of the brand with the FCM method. This research is based on qualitative and quantitative research in terms of mixed methods. The statistical population of this research is experts in the field of study, thirty of them were selected as sample members using the purposeful sampling method and based on the principle of theoretical saturation.The tool for collecting information in the qualitative part of the interview and in the quantitative part is a questionnaire, whose validity and reliability are respectively conducted using content validity and theoretical validity and intra-coder and extra-coder reliability methods for the interview, and content validity and Retest reliability for distributed questionnaires has been confirmed. Qualitative data was analyzed with Atlas.ti software and content analysis and coding method, and quantitative data was analyzed with FCM fuzzy mapping method. The results of the research showed that the factors that determine the death of the brand are divided into two parts: internal factors and external factors. The most important factor within the company is the cost attitude towards the brand instead of the capital attitude, while for the external factors, the rule of market-oriented thinking instead of production-oriented thinking (centered medium) has the highest degree of centrality, key indicators and the most important factor determining the death of the brand.

    Keywords: brand, brand failure, brand death, fuzzy mapping
  • Heidar Golisivonani, Farshid Namamian *, Tohfeh Ghobadi Lamuki, Ali Asghari Sarem, Alireza Islambolchi Pages 141-178
    This article examines information technology-based marketing modeling in the insurance industry, focusing on the case study of Iran Insurance Company. Information technology as a powerful tool in improving marketing methods and functions in the insurance industry has had a significant impact. This research has been done with the aim of investigating how to integrate modeling with marketing techniques in the information technology environment and its role in improving insurance strategies and decisions. In this article, the key concepts of modeling, marketing and information technology are first introduced and then the importance of integrating these Three factors have been investigated in the insurance industry. In particular, the emphasis on data analysis in order to identify patterns, predict trends and optimize marketing strategies is one of the important results of this research. In the end, according to the findings and analysis presented, suggestions have been made for Iran Insurance Company to be able to use from modeling and information technology, improve its marketing performance and strengthen the competitive insurance market with the aim of increasing market share and attracting new customers
  • Mojgan Rajabi, Mohammad Ali Abdolvand *, Kambiz Heidarzadeh Hanzaee Pages 159-182
    For success in retail marketing, it is important and necessary to study in the field of purchase with companion and purchase motivation as drivers of perceived excitement and perceived experience. Because knowing the demographics and personality traits of customers provides useful information to understand customer needs and buying habits, so that appropriate policies can be provided to better meet customer needs and desires. Therefore, the main goal of the current research is to investigate the role of excitement on women's shopping experience by examining the motivation to buy with a partner. This research is applied in terms of purpose, descriptive-survey in terms of data collection, correlational in terms of execution and with causal approach. The statistical population of this research is made up of female customers of Koroosh, Arg and Palladium shopping centers, out of 460 distributed questionnaires, 430 healthy questionnaires were collected from the customers. In this research, non-random (non-probability) quota sampling method was used to reach the members of the society. Questionnaire was also used as a data collection tool, and after data collection, data analysis was done with the help of "S. P. S. S." And "Imus" was done. Finally, the analysis of the data showed that the purchase companion has an effect on the excitement (positive and negative) and the customer's shopping experience,
    Keywords: Excitement, purchase experience, purchase motivation, companionship in purchase
  • Mohsen Shahbazi, Shahla Sohrabi *, Esmaeil Asadi Pages 179-205
    Background and
    purpose
    Today, the management of destructive organizational and administrative behaviors and paying attention to it has gone beyond a choice and has become a necessity. This research has been done with the aim of identifying the antecedents of destructive organizational behaviors in the banking system and designing and explaining the management model of organizational and administrative destructive behaviors.
    Methodology
    The type of research is developmental in terms of purpose, mixed in terms of the type of data (qualitative and quantitative), and in terms of the method of data collection, it is documentary-meta-composite. For this purpose, after searching the databases, 582 articles were evaluated in the field of destructive organizational behaviors between 2000 and 2022, and finally 55 articles were selected in a targeted way and entered the analysis stage.
    Findings
    Based on the final framework of the research, the antecedents of destructive organizational behaviors were categorized in the form of two main categories and six subcategories. The main categories resulting from the research results are: facilitating antecedents and limiting antecedents of destructive organizational behaviors. Facilitating and limiting antecedents of destructive organizational behaviors each include three categories of behavioral, structural and contextual facilitating and limiting factors.
    Conclusion
    The obtained framework can be used as a tool for strategic planning in the field of destructive organizational behaviors. The results of this research can be useful for the management of coercive destructive organizational behavior and its improvement in the banking system and provide a suitable field for other researches.
    Keywords: Organizational destructive behaviors, facilitating antecedents, limiting antecedents
  • Gholamreza Tizfahmefard, Hassan Esmailpour *, Fariz Taheri Kia, Leila Andervazh Pages 183-194
    Social marketing is a strategic tool in line with the social responsibility of organizations and influences the attitude of customers. This issue is especially important for large and non-profit organizations whose purpose is to serve the society. Therefore, the current research was conducted with the aim of designing a social marketing model with the role of social responsibility and customers' attitude towards the brand in the country's social security organization. The present research is an applied-developmental research from the point of view of its purpose, and in terms of its nature and form of implementation, it has been carried out in a descriptive-survey manner. The statistical population of this research includes theoretical and experimental experts (marketing professors). Sampling was done using a non-probability and purposeful method and finally 16 people participated in this study. The research data collection tool is interview. Data base theorizing method was used to analyze semi-structured interviews. Research data analysis was done with MaxQDA software. In the open coding stage, 236 codes were identified, and 6 paradigms, 9 main categories and 39 indicators were obtained with the considerations. The central phenomenon in this study is social marketing, and customers' attitudes towards the brand are the causal and influencing conditions of this phenomenon. Social responsibility provides the governing platform and background factors, and organizational change management is also an intervening condition. Finally, through strategies such as customer experience management, service development and empowerment, achievements such as brand value creation and customer satisfaction can be achieved.
    Keywords: Social Marketing, Social Responsibility, customers attitude towards the brand, data base theorizing
  • Sanaz Saberi, Abdoulreza Miri *, Mehdi Zakipour Pages 195-210

    Health tourism has existed since ancient Greece and Rome, and then it has been developed to many European countries and other parts of the world. Since ancient times, many people went to the vicinity of the river and mineral waters for spiritual relaxation and healing. Since ancient times, hot water has been associated with relaxation and physical and mental rejuvenation of man. The users of such waters have been bathing in warm waters and drinking from mineral springs for centuries. According to the mentioned cases, the current research aims to provide a conceptual model to explain the health tourism marketing model using a hybrid approach.The statistical population of this research in the qualitative part includes managers and executives of medical centers as well as health tourists who have experience using these centers and in the quantitative part have been patients of tourist medical centers. The sample size in the qualitative part is 18 people and in the quantitative part 384 people. And the researcher used triple coding in the qualitative part and PLS software in the quantitative part to analyze the data and finally his paradigm model includes six components of satisfaction with the health center brand, health tourism marketing, reputation of the health tourism center, and trust in the center brand. has provided an important treatment in attracting health tourists. The findings of the research showed that all the factors identified in the qualitative part are effective on the researcher's model.

    Keywords: Marketing, health, Hybrid Approach, health tourism
  • Youssef Roustaee Gholpaygani, Shahrabanoo Gholipour Fereydoni *, Mehdi Rouholamini Pages 206-247
    Since the online banking industry is rapidly changing and evolving, and the market for attracting and retaining customers in this area is very competitive and dynamic, and due to the growing growth of technology and gaming culture in society, gamification as an innovative tool in digital marketing And attracting customers in this area has been taken into consideration. This research examines and designs a digital marketing model focusing on virtual gaming (gamification) in electronic banking. The purpose of this research is to develop strategies that help increase customers and improve user experience in online banking platforms. The statistical population of this research includes all the documents and documents that are as articles, books, theses or scientific reports in the world's prestigious scientific databases regarding digital marketing based on virtual gaming in electronic banking. The sampling method was full enumeration using the prism and CASP techniques. Also, for evaluation and scoring based on the Critical Assessment Skills Program (CASP), five academic experts were used, including university professors in the field of business management with a focus on marketing. In this research, the method of library studies was used to collect the primary data and with the fishing tool. Also, the results showed that the causal conditions influence the marketing of the game; Game marketing and intervention and contextual conditions have a significant impact on the strategies and research strategies on the outcomes among the customers of Bank Sepe Shahr in Tehran.
    Keywords: Digital Marketing, Gamification, online banking services, marketing model, online customers
  • Kamal Mohamadian, Reza Shafei *, Mostafa Rezaeerad, Tohfa Ghobadi Lamoki, Kambiz Hamidi Pages 248-264

    Today export growth for countries is a key to re-creating the economy. Export development is at the top of government priorities and policies in almost all developing countries. Furthermore, there is an ever-increasing awareness and attention to the importance of exports in developed countries. Accordingly, this paper attempts to identify and design the export marketing model of Iranian saffron. The statistical population consisted of business management and management experts. Sampling was performed by the purposive sampling method. A sample of 15 subjects was selected at the saturation stage. Data was collected through an open interview. The question items were determined based on the research objectives. The interviews analysis showed that the model presented qualitatively includes nine main categories of marketing measures, macro strategy, micro strategy, limiting factors, facilitators, internal factors, external factors, and short-term and long-term consequences. The results show that the presented model can be used as a basis for Iranian saffron export marketing.. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    Keywords: Saffron, Marketing Pattern, Export, Iran
  • Vahid Sharafi *, Hossein Moeini, Ellahe Zeraatkar Pages 258-275

    In the 21st century the sales environment has become very complicated as a result of behavioral, . Identifying the factors that improve sales performance is an important aspect of the job of sales managers and can have a vital impact on the survival and success of the company. The main purpose of this research is to investigate the effect of niche marketing on sales performance according to the mediating role of customer intimacy. This research is applied based on the purpose and descriptive-correlation based on the nature of the method. The statistical population of this research includes managers of industrial companies in the city of Arak, Ilam, whose number is equal to 210 people. For sample selection, according to Morgan's table, 132 people were selected based on simple random sampling method. The data collection tool in this research is a standard questionnaire. In this way, to measure the variable of niche marketing, the standard questionnaire of Dalgic (2017), to measure the variable of customer intimacy, the standard questionnaire of Mohaghegh Montazeri et al(2021), and to measure the variable of sales performance, the standard questionnaire of Yazdan and Khorsandi (2020) was used. The results showed that niche marketing affects sales performance and its dimensions, that is; Acceptance by customers, customer loyalty, optimization of sales territory and market share have a positive and significant effect on industrial companies in Arak city. Also, the mediating role of customer intimacy in the influence of niche marketing on sales performance has been confirmed.

    Keywords: niche marketing, Sales Performance, customer intimacy
  • Sharareh Hezarkhani, Asghar Moshabaki Isfahani *, Fataneh Alizadeh Meshkani, Abdullah Naami Pages 282-302
    The current research was carried out in order to design a mixed model of marketing organic products with a value-oriented approach. The research method was conducted qualitatively and based on the foundational data theory. The statistical population will be managers of companies producing organic products and experienced experts. The number of samples is selected in a targeted manner and to the extent of theoretical saturation or sufficiency from the mentioned statistical population. 10 people were investigated as a statistical sample. The result of these interviews was a set of primary themes that were collected during the process of open coding and categories were extracted from them. The results obtained from the experts' opinions are the marketing model of organic products with a value-oriented approach. In the section of causal conditions, concepts such as human resources management policy, information, innovation, responsibility are very important. In the context of consumers' cultural and moral attitude, consumers' trust in the organicity of the product, consumers' awareness, social responsibility are key concepts. The components of appropriate transportation and gaining trust were the most important strategies identified in this research. The components of improving consumer attitude, spreading the culture of using green products, reducing environmental risks, preserving resources, self-reliance, feeling needed in the consumer, improving competitive advantage over non-organic products were among the most important outcomes identified in this research. The results of this research can be used by companies active in marketing these products to promote and develop organic products.
    Keywords: Mixed Model, Organic Products, Value Oriented Approach
  • Saeed Esmaeyli, Mehdi Bagheri *, Karam Lah Daneshfard Pages 287-308

    The purpose of this research is to design a corporate social responsibility model with an organizational transparency approach in the social security organization. This research is placed in the group of mixed research in terms of applied-developmental purpose. In the qualitative phase of the research, the theme analysis method was used to design the research model. For this purpose, a semi-structured interview was conducted with 27 experts who were selected purposefully. Based on the results, 6 dimensions of economic, strategic, legal, moral and religious, altruistic and environmental responsibility, as well as 5 categories of strategies for promoting social responsibility with an organizational transparency approach, including managerial, financial, structural, technology and human resource management strategies, were identified. . In the quantitative part, the measurement and validation of the research model was done with the structural equation modeling method and Smart PLS software. For this purpose, 167 managers and specialists of the social security organization in Tehran were asked for their opinions using a questionnaire. Based on the findings of factor analysis, all identified factors were confirmed. Also, the coefficient of determination calculated for transparency strategies and measures is 0.692 and for outcomes variable is 0.716. Finally, the results of the research showed that in order to promote social responsibility in the social security organization, using the organizational transparency approach is effective.

    Keywords: Corporate Social Responsibility, Organizational Transparency, social security organization
  • Mahboubeh Rashidi *, Jafar Abbaspour Pages 309-321

    Customer loyalty is one of the concepts that will lead to the success of companies in today's competitive world. Contrary to the initial idea, many researches have shown that satisfaction is not the final key to profitability and success of the organization. In fact, today, only customers who have a sense of belonging to the organization are considered profitable and long-term assets for the organization.Since the growth of various researches in the field of relational marketing and its role in consumer loyalty has caused the dispersion of information in this field; Therefore, it is very important to conduct combined researches that present the extracts of the researches conducted on this subject in a systematic and scientific manner. The present research aims to quantitatively combine the results of the researches conducted in the field of the impact of related marketing foundations on consumer loyalty, by using the meta-analysis method and comprehensive meta-analysis software CAM2, the number of 10 researches conducted in this field in Iran was investigated. Has set. The results of the meta-analysis of the foundations of relational marketing (including: trust, conflict management, communication management and commitment) showed that the foundations of trust and commitment have the greatest impact with effect sizes of 0.456 and 0.406, respectively; And the foundations of communication management and conflict management have the least impact on the loyalty of Iranian consumers with effect sizes of 0.320 and 0.308, respectively.

    Keywords: relational marketing, loyalty, meta-analysis, foundations of relational marketing
  • Mahmoud Eghbali, Hamid Saeedi *, Hamidreza Saeidnia, Fariz Taheri Kia Pages 320-339
    The purpose of this research is to provide a customer experience management model in the field of innovation in providing car assistance services. The current research is fundamental and by using a mixed approach, it has sought to provide a customer experience management model in the field of providing car assistance services. According to the results of the research in the qualitative part, the findings of the interview and coding in six categories include causal conditions such as experiential brand, understanding the needs of customers, the variety of customers' golden card, the desire to market and monitor competitors, and background conditions such as fulfilling obligations on time. The company, sales of mobile aid subscriptions, aid workers, adjustment of golden subscription costs, strategies such as preventing unauthorized users, increasing sales with the 400250 program, providing on-site service, a pleasant experience of having an aid card and a strategic perspective, and intervening conditions such as repurchasing an aid card. Long-term relationship with customers, dependence on the company, increasing advertising, loyalty to purchase, brand credibility, social responsibility and consequences including improving the service process, managing brand value creation, trying to create a great experience, creating experience, improving satisfaction with the performance of Iran Khodro. is a brand evaluation program. In the quantitative part that is presented to evaluate the paradigm model, the findings from the researcher's questionnaire showed that all the factors identified in the qualitative part are effective on customer experience management.
    Keywords: customer experience, vehicle assistance, Hybrid Approach, data foundation
  • Maryam Mohammadalizade *, Mohammad Javad Taghipourian, Behzad Farokhseresht, Hasanali Aghajani Pages 322-351

    The actions of a toxic leader can have a negative domino effect on the overall performance of the organization. The purpose of this research is to analyze the negative consequences of toxic leadership in tourism organizations. In terms of purpose, the current research is applied and belongs to the category of qualitative research. Data collection tool was semi-structured in-depth interview and purposeful sampling method with snowball technique was used. Twenty scientific experts, including prominent university professors with a scientific background in tourism and experimental experts, including general managers and managers of the tourism development department of tourism organizations at the provincial level and heads of tourism organizations at the level of the cities in the northern region of the country, were considered as a sample community. The consequences of toxic leadership were identified under the two main headings of intra-organizational consequences and extra-organizational consequences. Intra-organizational consequences were divided into individual consequences and group-organizational consequences. Individual consequences were identified in two categories: physiological-psychological and attitudinal consequences and deviant-uncivil behaviors. The group-organizational consequences were also analyzed with two categories of communication and organizational climate and internal backwardness. Also, the extra-organizational consequences were investigated in the form of the host and tourist communities. In the host society, three social-cultural consequences, ecological-environmental consequences and economic consequences were investigated. In the form of a tourist with a behavioral-attitudinal background, the negative attitude of the smart tourism market was also investigated.

    Keywords: Toxic leadership, Tourism, Qualitative Approach
  • Maedeh Farhat, HOSSIN GHARE BIGLOU *, Hossin Budaghi Khaje Nobar, Yaghoub Alavi Matin Pages 349-373
    Impulse buying is one of the new marketing concepts that refer to buying based on excitement, pleasure, without prior planning, risk understanding and paying attention to the consequences (ahmad & waiq, 2013). The purpose of this research is to design a process model of consumer impulse buying behavior, including identifying the characteristics, factors and benefits of impulse buying behavior through a mixed method .In the qualitative part, by using meta synthesis method , dimensions and components of impulse buying behavior characteristics, its factors and benefits were extracted and the initial research model was designed. In the quantitative part, the model obtained in the qualitative part and research hypotheses were tested with the help of confirmatory factor analysis. 80 people were selected via Cochran's formula, as a sample from among the sellers and marketers of convenience stores in Mazandaran and East Azerbaijan provinces. In the qualitative section, the selected codes were entered into the MaxQda software for encoding. Totally, after the integration, 26 distinct concepts were identified.Theoretical validity was used to measure validity and Cohen's kappa index was used to measure reliability.The coefficient of 0.779 was obtained at the significance level of 0.000 and its significance was confirmed. Among the obtained dimensions, demographic factors (with 4 sub-themes) and psychological factors(with5sub-themes)as effective factors on impulse buying (with7 characteristics) and experiential benefits (with 3 sub-themes), psychological benefits (with 4 The sub-theme (and technical benefits) with 3 sub-themes) was effective as impulse buying benefits. At the end, suggestions for businesses and marketers were presented.
    Keywords: Effective factor on impulsive buying, Impulsive buying features, metasynthesis, Confirmatory factors analysis
  • Seyed Mehdi Mirmehdi *, Reza Salehzadeh Pages 370-390

    Market orientation is the ability of appropriate response in complex conditions of the market and that is the most fundamental issue in the marketing and business literature. In fact, market orientation is considered as a practical marketing application. market orientation enables companies to learn about customers, competitors and environmental factors continuously within the existing and potential market. One of the best ways to extract significant relationships among data is to use data mining algorithms. The purpose of this research is to investigate the relationship between learning orientation and market orientation by association rules and data mining. after sampling, 132 questionnaires have been used for data analysis. After data collection the relationship between learning orientation components (commitment to learning, shared vision and open mindedness) and market orientation (customer orientation, competitor orientation and inter-functional coordination) was explored. Learning orientation is one of the factors that plays a key role in organizations’ market orientation. the relationship between learning orientation components including commitment to learning, open mindedness and inter-functional coordination was investigated using data mining. The findings showed that commitment to learning, shared vision and open mindedness lead to customer orientation, commitment to learning and open mindedness lead to competitor orientation and commitment to learning and shared vision lead to inter-functional coordination.

    Keywords: Association rules, Data Mining, learning orientation, Market orientation
  • Hossein Hajibabaei *, Tohfeh Ghobadi Lamuki, Mahziyar Akbari Pages 393-416
    Virtual reality is one of the most attractive and promising technologies in the world today, which is rapidly growing and developing. The many capabilities of this technology indicate its diverse applications in the fields of marketing and consumer behavior. An application of virtual reality is the ability to conduct 360-degree virtual tours of the store. This research will investigate and answer the question of whether the use of 360-degree interactive tours based on virtual reality capabilities will stimulate the intention of its audience to visit the store physically or not. Due to its practical results and the method used in it, this research is an experiment, simulation, and survey, which includes two groups of 12 people as a control group and an experimental group, and in two levels: pre-test, post-test, and finally, the recall test. Data were collected through a questionnaire with appropriate validity and reliability from both groups and in all three levels of pre-test, post-test, and reminder test, and then, through SPSS software, the mean difference and standard deviation difference tests were analyzed. The results of this study showed a significant difference in the intention of physically visiting the experimental group (virtual reality) participants from the store physically compared with the participants in the control group. This means that companies and marketers can use technologies such as virtual reality to effectively stimulate consumers' behavioral malpractice instead of traditional methods.
    Keywords: : Virtual Tours, virtual reality, VR, 360 Degree Photo, Virtual Reality Tour, intention to visit
  • Peiman Khodaparast, Mohsen Hadizadeh *, Ahmadreza Ghasemi, Muhammad Bagher Fakhrzad Pages 426-440

    The economic conditions prevailing in the country, sanctions, rapid changes and transformations of the markets, and the complexity and disorder of the market environment, have made it necessary to pay attention to the anti-fragility approach in the industries. One of the most interesting industries is the textile industry. Hence, due to the strategic nature and having a large domestic consumption market, the textile industry must be anti-fragile in order to quickly adapt to new conditions and maintain and improve its competitive value in a safe and stable condition. This research was conducted with a review of the literature in order to achieve the anti-fragility of textile industries throughout the supply chain. We identified the anti-fragility components and weighed them using the best-worst method. Then, we reviewed the literature on the textile industry and interview the experts in this industry, to identify and evaluate the fragility factors. By using the CoCoSo method the most important factors that disrupt anti-fragility were ranked. Finally, the results of the research showed that the components: unexpectedness, Adequate supervisors, and Attraction are the most important components. Also, the results obtained from the CoCoSo method showed that the of ''Lack of investment in the (clothing) industry", "Saturation of the market with counterfeit brands due to the structural weakness of the distribution and smuggling network", and "Undeveloped distribution network" are the most important in the supply chain of the textile industry.

    Keywords: Antifragile Supply Chain, Textile industry, Anti-fragility theory, BWM, CoCoSo
  • Shiirin Abdoli, Hamed Rahmani *, Gholamreza Memarzadeh Tehran Pages 453-473
    The purpose of the research is to develop a diversity-oriented human resource management model according to the local conditions of Iran's government organizations. In this research, first, by using the method of content analysis and interviews with the experts of the country's employment administrative affairs organization, and its implementation in the Maxqda 2020 software. And performing open and central coding of the components of diversity and its consequences were identified and summarized, and then using selective coding, the final framework of the diversity-oriented human resource management model was formed.The findings of the research show that the output of thematic analysis in the analytical mode of the documents is 27 components in 5 dimensions of diversity (environment, knowledge, personal characteristics, skills and behavioral examples) and in the analytical mode of the interview, the number of 5 outcome components (performance career, organizational innovation, improvement in training and development of human resources, intention to leave service and commitment) were identified and the output of confirmatory factor analysis also showed the main dimensions of the model including diversity with 20 components, performance with three components and outcome with 5 components, in the test Validity and reliability scores were obtained and the final model was presented with 3 dimensions and 28 components. All variables have had an impact on diversity-oriented human resource management. Based on the obtained coefficients, the amount of the outcome is 0.365, function 0.436, environment 0.534, diversity of human resources 0.590, knowledge 0.740, skill 0.757 and personal characteristics 0.911.
    Keywords: human resources, Diversity, diversity-based human resources management, consequences of diversity
  • Iman Mostashar Nezami, Mohsen Nazari *, Manouchehr Ansari Pages 467-495

    This study aimed to investigate revenue models in social innovation, which play a critical role in ensuring financial sustainability. Through a bibliometric analysis of the research literature on this topic, the study aimed to identify gaps in knowledge, significant contributors, emerging trends, and areas for future research. The methodology involved a systematic review of the literature using the Web of Science database and bibliometric techniques such as citation and co-citation analysis and dynamic co-citation analysis. The study's findings revealed four critical thematic areas, including "Business Models for Social Innovation: Frugal and Sustainable Approaches," "Exploring Revenue Models of Social Innovation: Insights from B Corps and Circular Start-ups," "Exploring Revenue Models and Business Model Innovation in Social Enterprises and Sustainable Entrepreneurship," and "Exploring Business Models for Social Impact and Well-being." The analysis also identified research gaps within these themes and proposed potential avenues for future research. This paper analyzed the literature on revenue models for social innovation using bibliometric methodology, identifying major contributors, influential articles, and key themes. Four thematic areas are identified, with research gaps and potential avenues for future research. The study provides a roadmap for future researchers interested in social innovation impact assessment and suggests incorporating articles from other databases to broaden the scope of the study.

    Keywords: Social innovation revenue models, social business models, Bibliometric analysis, social innovation, frugal innovation